Téma: Szilárd szeretet
|
|
|
jbatky |
Válasz | 2008. október 03. 17:02 | Sorszám: 16 |
Elhatárolódom. A 0. és a 15. kép nagyon távol van egymástól. Talán a szeretnivalóság az, ami közös lehet.
|
|
|
Rendes Kis |
Válasz | 2008. október 03. 15:52 | Sorszám: 14 |
Értem én ... Erre mondom azt, hogy ez azért nem semmi !
|
|
|
Madelon az eb |
Válasz | 2008. október 03. 15:47 | Sorszám: 13 |
Hát mit is mondjak, hogy nehogy megsértem valakinek a vallásos érzékenységét... Szóval elképzeltem, hogy Isten a király szívének képét rajzolja ki a hóba bizonyos vizfolyásirányítással...
|
|
|
Rendes Kis |
Válasz | 2008. október 03. 15:28 | Sorszám: 12 |
Örülök, hogy a történet olvastán valami megmozdult Benned ...
|
|
|
|
jbatky |
Válasz | 2008. október 03. 14:26 | Sorszám: 10 |
(Hozzáteszem, ez olyan izé, kutyás hozzászólás volt...)
|
|
|
jbatky |
Válasz | 2008. október 03. 14:25 | Sorszám: 9 |
Neked sosem jutnak az eszedbe fennkölt dolgok? Szégyellheted magad!
|
|
|
Madelon az eb |
Válasz | 2008. október 03. 14:17 | Sorszám: 8 |
Inkább cseppet sem magasztos hóbavizelési történetekre...
|
|
|
jbatky |
Válasz | 2008. október 03. 14:08 | Sorszám: 7 |
Közép-amerikai indián történetekre gondolsz?
|
|
|
Madelon az eb |
Válasz | 2008. október 03. 14:03 | Sorszám: 6 |
Már meg ne haragudj, de erről a mondtaról egyáltalán nem fenkölt keresztényi gondolatok jutottak eszembe...
|
|
|
Rendes Kis |
Válasz | 2008. október 03. 07:52 | Sorszám: 5 |
Idézet: A király szíve vízfolyás az Úr kezében, ahová akarja, oda irányítja.
Péld 21,1
|
|
|
iszalag |
Válasz | 2005. június 11. 15:40 | Sorszám: 4 |
1916. szept 22. Prohászka püspök naplójából http://www.cryingvoice.com/Prohaszka_mag.html S rámutatnak az ellentétre Krisztus s a világ... Evangélium és patriotizmus... hegyibeszéd és lövészárok és harctér közt. Teljesen érzem ezt; Krisztust nem állíthatom a lövészárokba... Az Evangélium megtapasztalása, hogy az nem múlt, hanem jelen s hogy Krisztus él s köztünk s velünk él, s hogy nekem közvetlen személyes kapcsolatom van vele, — de e kapcsolatból ki kell lépnem s az életközösséget meg kell szakítanom, ha ölni, gyilkoni, robbanni indulok! — Ez azonban nekem nem annyit teszt, hogy az Evangélium csôdöt mondott, hanem azt, hogy nem értem az Evangélium magaslataira... nem hogy a keresztény kultúra tönkre ment, hanem hogy ez a kultúra még nem keresztény... még nincs ott fenn! Még nagyon lent van! Nagyon!...
|
|
|
iszalag |
Válasz | 2005. június 11. 15:31 | Sorszám: 3 |
Állani, némán, mint a Mátra, Nem nézni előre, se hátra, Nem erőlködni befelé sem, Csak bámulni a létezésen, A parttalanban elmerülni És úszni benne és örülni Az egyetlen csodának: annak, Hogy valamik, valakik vannak, És mindent köszönteni szépen, Minden valók testvéreképpen; Kontraktust kötni szent közönnyel, Kánikulával, vízözönnel, Szem-lehúnyva és kar-kitártan Felolvadni a napsugárban, Ha jő Medárd, negyvennap ázni, De csorgó hajjal is nótázni; Orrszarvúként egyedül járván Nem dideregni mégsem árván, Mert egybering közel és távol Szíved hullámzó ritmusával, Amely magát némán kitárta A mindenségnek, mint a Mátra.Sík Sándor: Mint a Mátra http://ujember.katolikus.hu/Archivum/2003.05.25/1101.html
|
|
|
|
szentistvánjobb |
Válasz | 2004. április 19. 16:20 | Sorszám: 1 |
(Álljatok lesbe mellettem egy fénykép-géppel ... és kapjatok le, amikor eszembejut életem szerelme, akit elvesztettem ... oszt hasonlítsátok össze a két képet ... )
|
|
|
szentistvánjobb |
Válasz | 2004. április 17. 20:05 | Sorszám: 0 |
Folyékony szikla (Biztosan tudom, mert nekem is ilyen van ! )
|
|
|