Téma: A Gondola "filozófusai"
|
magyar turista |
Válasz | 2007. június 26. 13:54 | Sorszám: 256 |
Te meg magadban dödögsz a sarokban. Nahát.
|
|
|
gajo |
Válasz | 2007. június 26. 12:59 | Sorszám: 255 |
Hm. Egymásra találni. Felemelő érzés lehet. Egy vízen, egy kenyéren, egy gyékényen...
|
|
|
L'auberge espagnole |
Válasz | 2007. június 22. 20:06 | Sorszám: 254 |
az más tészta ilyen vágyaim nekem is vannakde akár hiszed akár nem az jó dolog, ha egy ország ingatlanpiaca IS vonzza a külföldi tőkét baromira nem vesztünk ezen, hidd már el! ugyanúgy ahogy az exporton sem, vagy ha valaki magyar részvényt, köszvényt stb vesz... azon a privis dolgon igen
|
|
|
onogur |
Válasz | 2007. június 22. 17:30 | Sorszám: 253 |
Hát igen, a NEMZETI VAGYONt" mostanság nem píszí emlegetni. Ha meg azzal jövök hogy a Váci út mindkét oldalán lévő villanyoszlopoain szeretném látni lógva a spontánprivatizátor komenistáinkat, akkor felháborodnak a büdöslisik.
|
|
|
L'auberge espagnole |
Válasz | 2007. június 22. 16:17 | Sorszám: 252 |
Nem. És kár ezen dühbegurulni. Akkor az egyenleg legrosszabb esetben is nulla.
|
|
|
|
kapitamunista |
Válasz | 2007. június 22. 15:38 | Sorszám: 250 |
Tegnapelőtt mondta Bogár László a Lánchíd rádió egyik műsorában, hogy 1989-ben szerepelt utoljára a statisztikákban a nemzeti vagyon!! Azóta még ott sem szerepel ez a mutató; nem is érti, hogy a politikusok miért nem ugranak erre.. :-(
|
|
|
onogur |
Válasz | 2007. június 22. 11:29 | Sorszám: 249 |
Bazze, ne dühíccs, nem vagyok jó passzban. NEMZETI VAGYON az én értelmezésem szerint az, ami magyar állampolgárok illetve a magyar állam tulajdonában van. Tehát a Parlament épületétől kezdve egészen le a zsebedben lévő mobiltelefonig, közben természetesen a termőföld, az erdők, az ingatlanok. Ha egy, a nemzeti tulajdon részét képező budapesti lakást eladsz egy ír állampolgárnak, akkor nem növeled az ország vagyonát, hanem csökkented. Nem világos???
|
|
|
magyar turista |
Válasz | 2007. június 22. 11:17 | Sorszám: 248 |
Ha túltermelés van szent koronákból, akkor jó üzlet. Jelen pillanatban hiánycikk. Exportálására szerintem moratóriumot kellene bevezetni. Miért, mennyit adnának érte?
|
|
|
mpd |
Válasz | 2007. június 22. 11:09 | Sorszám: 247 |
Ebből persze lejön a kórházi kezelésed vizitdíjjal csökkentett költsége.
|
|
|
mpd |
Válasz | 2007. június 22. 11:07 | Sorszám: 246 |
Természetesen. A Korona értéke csak jelképes, a pia után befizetett jövedéki adó és ÁFA közvetlenül, a kocsmáros jövedelemadójának ez a része meg közvetve állami bevétel.
|
|
|
onogur |
Válasz | 2007. június 22. 10:38 | Sorszám: 245 |
"A pénz a magyar eladót és az országot gazdagítja." Érdekes álláspont. Tehát ha én eladom a Szent Koronát egy ukránnak majd eliszom a vételárat, akkor gazdagodik az ország, ugye?
|
|
|
mpd |
Válasz | 2007. június 22. 08:43 | Sorszám: 244 |
Egyáltalán, ki a fene az a Bodicsek vagy Mianeve?
|
|
|
mpd |
Válasz | 2007. június 22. 08:42 | Sorszám: 243 |
Az írek mindenesetre monnyanak le.
|
|
|
HAME |
Válasz | 2007. június 21. 23:04 | Sorszám: 242 |
Mondjuk ez a filozófia kábé egy halivúdi forgatókönyvíró magasságába emelkedett. Mert ugyebár egy embernek van két keze, meg két lába, sőt egy dereka is, amelyek mind-mind külön-külön és együtt is alkalmasabbak kötél általi szakadékfelettlógásra, mint az ember fogazata. Továbbá nemhogy nem legfontosabb, de kevés értelmetlenebb kérdés van, minthogy „Mi volt az értelme annak, hogy Bodhidharma Indiából Kínába jött?”
|
|
|
magyar turista |
Válasz | 2007. június 21. 21:34 | Sorszám: 241 |
Azon gondolkodtam, hogy arra hegyezzem-e ki a mondandóm lényegét, hogy a magyarázkodás mindig gyanús vagy arra, hogy kaján kárörvendéssel helyeseljek. Végül is nem jutottam dülőre.
|
|
|
magyar turista |
Válasz | 2007. június 21. 21:27 | Sorszám: 240 |
Látom a plasztikus metafórám megmozgatta a fantáziádat. Ha nincs akkor jól van. Egyébként magyarok "tömegével" fektetnek be Floridában ingatlanba.
|
|
|
Rendes Kis |
Válasz | 2007. június 21. 21:23 | Sorszám: 239 |
Énnekem az írekkel télleg semmi de semmi bajom. De azért inkább én fedeznék Dublinban mintsem ők itt.
|
|
|
Mallow |
Válasz | 2007. június 21. 20:06 | Sorszám: 238 |
Lehetetlen, én ugyanis Turi-Kovács, Gyurcsány és kaleb vagyok egy személyben. Rendes Kis már leleplezett.
|
|
|
magyar turista |
Válasz | 2007. június 21. 18:52 | Sorszám: 237 |
Nademosttényleg! A német nyugdíjas vesz egy szép kis házat a pangó magyar falun. Az ír befekektető vesz egy budapesti lakást a belvárosban. Egyik konkrétan itt szeretne élni vagy legalább is üdülni - fene a gusztusukat. A másik a pénzét akarja fialtatni. Nota bene hosszú távon az ingatlan nem aranybánya, és nem is annyira stabil mint ahogy a neve mutatja. Mindkettő jelentős tőkét áldoz fel a céljaiért. A pénz a magyar eladót és az országot gazdagítja. Hogy az írnek is meg fogja érni? Na hát érje. Neked van egy csődöröd, neki meg egy kancája, ha összedobjátok, akkor még csikók is lehetnek belőle, majd azokból is csikók stb. Külön-külön semmi. Ha az íreknek van ménje, akkor fedeztessünk velük. Nem hinném, hogy rá fogunk b... Ez Trianon?
|
|
|
magyar turista |
Válasz | 2007. június 21. 18:46 | Sorszám: 236 |
A végén úgyis kiderül, hogy L'ae=Mallow=...natűrlihh:= Lajos bácsi! (Biz. kész!)
|
|
|
Rendes Kis |
Válasz | 2007. június 21. 17:54 | Sorszám: 235 |
Pech gehabt, kedves L'ae !
|
|
|
Mallow |
Válasz | 2007. június 21. 17:48 | Sorszám: 234 |
Talán magyaráznom kell, hogy az írek ingatlanvásárlásának miért nincs semmi köze a gajo által kifogásolt eseményhez!? Gajo kolléga az agymosott, ami nem olyan nagy baj, de ezen felül még kártékony is, és akad még "pár" hasonmása ebben az országban...
|
|
|
|
mpd |
Válasz | 2007. június 21. 11:33 | Sorszám: 232 |
Egykutyák...
|
|
|