Új téma  Új hozzászólás

Gondola főoldal | beállítások | regisztráció | keresés | GYIK | fórum főoldal | moderáció
  előző téma   következő téma
»  gondola Fórum   » Vallás - filozófia   » Cursillo (1. oldal)

A téma oldalai: 1  2  3  4  5  6  7 

Fórumunkon a regisztráció szünetel
Téma: Cursillo
kutato
  Válasz | 2012. december 09. 22:13 | Sorszám: 156
Ma 22.05től..
Interneteen 23.05től.. http://mno.hu/hirtv_kesleltetett
kutato
  Válasz | 2012. december 09. 21:49 | Sorszám: 155
HIRTV Ma 22.30
De Colores
(Vetítő)
Békáscity
  Válasz | 2012. szeptember 29. 11:50 | Sorszám: 154
Barátaim ! tájékoztatlak benneteket 3 napos lelki gyakorlatról (ingyenes) www.cursillo.hu - én Tihanyban az Apátságban voltam, mesélni nem tudok róla mert mindenki máshogy éli meg, nekem megrázó és meghatározó élményt jelentett és jelent ma is. De colores ! színes, pompás a világ http://www.youtube.com/watch?v=610jOv4bZtw
Békáscity
  Válasz | 2012. március 25. 00:36 | Sorszám: 153
http://tihany.osb.hu/ - gratulálunk dr. Korzenszky Richárd OSB perjel cursillos atyának kitüntetése alkalmából !
Békáscity
  Válasz | 2012. március 18. 16:22 | Sorszám: 152
Húsvét előtt Budatétényben ill. Leányfalun is lesz cursillo - mindenki beírhat meghívójának www.cursillo.hu és www.bpcursillo.hu
Rendes Kis
  Válasz | 2012. március 11. 13:49 | Sorszám: 151
Pontos diagnózis !
Békáscity
  Válasz | 2012. március 11. 13:29 | Sorszám: 150
A Székelygyors Kolozsvár felé megy és 62900 Ft, a Csíksomlyó Expressz pedig Arad Gyualfehérvér felé és 64 900 Ft a négy napra. Pünkösdkor máj. 25-28 között - Márc. 15-ig egybe befizetve 5% jár rá. Első nap utazás, második nap részt veszünk a csíksomlyói búcsún, harmadik nap megyünk az 1000 éves határhoz, negyedik nap utazunk haza! Nagyon pazar, gyere!!!
keresztkem
  Válasz | 2012. január 13. 15:57 | Sorszám: 149
Szeretethiányban szenved ez a Világ.Minden és összes további baja ebből, tudniillik a szeretethiányból származik és következik. Törvényszerűen.
Nem mintha MINDEZ "régen" sokkal "másképp"-ebben lett volna, ámde azért valamelyest mégis "másképebben" volt.Bizonyos "korokban" és bizonyos "körökben" különösen.
keresztkém
vanna7
  Válasz | 2012. január 13. 11:20 | Sorszám: 148
"Megkérdeztek egy idős szerzetest: Mi a boldogság titka? Azt felelte; minden reggel választhatok, boldog leszek ma vagy boldogtalan, és én mindig a boldogságot választom"
(osho)

Ez van, minden reggel választhatunk: össze bújunk-e (lélekben) társainkkal, vagy tovább ápoljuk és növesszük magunkban régi, vélt vagy valós sérelmeinket, míg önégető bosszúvággyá nem nő....
Csak tőlünk függ, mik leszünk....

Békáscity
  Válasz | 2012. január 13. 09:57 | Sorszám: 147
Igen, mikor felrobban 1993-ban a Jós u. - én voltam ott a főfő elhelyező, volt aki pucéran esett ki az ágyából, stb. és a máltaiakkal (Vécsey Miki még itt volt b.megyeren) tettük a dolgunkat (én mint a ker.önkorm. szoc.o.-ja) Döbbenetes volt ahogy nagyhirtelen a Kelta u. iskola (most már főisk.) tornatermében hajnalban összeverődtek az emberek, aztán szétszéledtek és hozták ami kell a sérülteknek, ruhátlanoknak + ételt, teát... (Persze mindenki arra gondolt, hogy a szerbek megbombáztak minket - akkor volt ugyanis a háború és naponta lőttek át a déli határainkon ... No ezért tartok én a forrófejű szlovák handabandázóktól - meg általában a kardcsörtetőktől.)
Gyöngy
  Válasz | 2012. január 13. 09:07 | Sorszám: 146
Pontosan ezt érzékeltettem: rövidebben.
keresztkem
  Válasz | 2012. január 13. 07:35 | Sorszám: 145
1.) Az "összebújást"--azt hiszem--nem "fizikailag" kell(-lene) értenünk, hanem LELKILEG! Ámde "azt" komolyan, nagyon komolyan.
2.) Sajnos én ezt a "lelki" összebújást sem igazán tapasztalom meg--amit "vanna7" emleget--a "mai emberek között", "vész idején", s közöttünk magyarok között meg éppenséggel az ellenkezőjét tapsztalom.
3.) Akik mégis csak "összebújnak" valóban fizikailag is meg lelkileg is, azok többnyire egyébként is, mindig is "nyaljék-falják" egymást, s Jézusunk megállapitása szerint "ez" nem igazán értékes és nem is igazán keresztényi.Amivek nyilván nem azt akarja mondani az Úr, hogy az emberek ne szeressék egymást.
4.) Hiszen Ő maga Jézus mondja a Szentirásban: "Nem vagytok különbek a farizeusoknál, ha csak azokat szeretitek és csak azokkal tesztek jót, akik veletek is jót tesznek. Akkor vagytok tehát híveim, ha "szeretitek ellenségeiteket""!
5.) Persze ahhoz JÉZUSI MÓDON KELL(-LENE) TUDNI szeretni is, és nem az emberi szeretetfölfogással.Mert a keresztényi szeretet, az igenis elhatározás dolga, s nem valamiféle "szélfuvallatszerű" "jön-nem jön módon esetleges" irracionális oko következtében előálló-előállható "ÉRZÉSHULLÁMOKÉ"!
6.) Meggyőződésem.Az ateista meg a liberális istentelenségnek is az a leges-legnagyobb bűne, hogy összezavarta az emberek gondolkodását magával a szeretettel kapcsolatban.Tehát "az", hogy ha én megmondom valakinek a hibáit vagy bűneit, akkor az illető azt hiszi: nem szeretem őt.Pedig ez: BIZTOSAN NINCS IGY--IGAZ KERESZTÉNYEK KÖZÖTT LEGALÁBBIS!
Mert! Azt szeretem igazán, akit megtisztelek azzal, hogy a szemébe merem mondani a hibáit meg a bűneit.
7.) Ámde "ezt" manapság sem itt sem máshol nem képesek akceptálni az emberek.Pedig itt van a "dolog" lényege.
8.) Meggyőződésem: a hibás szeretetértelmezés és főleg annak hibás gyakorlata miatt van olyan sok válás is és olyan sok elrontott szülő-gyermek kapcsolat is.
keresztkém
Gyöngy
  Válasz | 2012. január 12. 22:24 | Sorszám: 144
Kivéve azokat, akik nem (bújnak össze a többiekkel ).
vanna7
  Válasz | 2012. január 12. 22:09 | Sorszám: 143
Te vetted már észre?

Ha kívülről jövő gyűlöletet észlelnek az emberek, akkor összebújnak és jobban szeretik egymást....

Békáscity
  Válasz | 2012. január 12. 21:14 | Sorszám: 142
Székely János püspök gondolatai a hazánkat érő támadások okairól | BonumTV
bonumtv.hu
Krisztus mondta: ha gyűlöl majd benneteket a világ, gondoljatok arra, hogy engem előbb gyűlölt nálatok (Jn 15,18). Különleges aktualitást kapnak ezek a szavak ma, amikor sokan szerte a világban össztűz alá vették hazánkat – fogalmaz „Ha gyűlöl majd benneteket a világ…” írásában Székely János eszterg...
Gyöngy
  Válasz | 2011. december 19. 00:46 | Sorszám: 141
Szép kort ért meg János bátyád. Mária Terézia 1780-ban halt meg. (valószínűtlen, hogy szökésekor csak 90 éves volt )
alexander
  Válasz | 2011. december 18. 23:27 | Sorszám: 140
Meglett a Sanyi? Kicsit nyugtalanít a helyzete?
Felbukkant emlékeim között néhai F. János Bátyám, Mária Terézia utolsó testőre, magasrangu katonatiszt, Rákosi börtön-lakója, majd kat. iskolai pk, aki 9Oévesen pizsamában, novemberben megszökött a szoc. otthonból és elindult meglátogatni asszonylányát Budapesten. Hetekig keresték, amig az Öreg felért Pestre, és Leánya vissza nem zsuppoltatta a szoc. otthonba.
Azóta tudom, hogy az ártatlanokat és a részegeket Őrangyalok védik. Gondoljátok meg, a zavart és beteg öregember hajdanvolt tudásával, elkerülte a pályaudvarokat, a szórakozóhelyeket, a rendőröket és elérte uticélját...szerintem szeretethiánya volt...
vanna7
  Válasz | 2011. december 18. 20:31 | Sorszám: 139
Nézd, nem kell azt annyira szégyellni, hogy egy kicsit több ment le a garaton nálatok
Megbocsájtható.
Biztos a jó ebéd is megkívánta.
Váljék egészségedre.

(

Békáscity
  Válasz | 2011. december 18. 20:03 | Sorszám: 138
Tisztelt Szülő! Értesítem, hogy vanna7 mai empátia vizsgája nem sikerült. Tanító néni
vanna7
  Válasz | 2011. december 18. 19:13 | Sorszám: 137
Nagyon köszönöm, hasonló jókat Neked és kedves családodnak Ámen
Békáscity
  Válasz | 2011. december 18. 13:36 | Sorszám: 136
Isten bocsásson meg neked ! Ámen.
Békáscity
  Válasz | 2011. december 18. 13:35 | Sorszám: 135
Iaten bocsásson meg neked ! Ámen.
vanna7
  Válasz | 2011. december 18. 13:22 | Sorszám: 134
Csak az olvasható, hogy az egy zárt kör..., egy pár fotó,be se tudok lépni....aki meg nem faszabukkos még azt sem látja

(de bocs, hogy érdeklődtem, nem tudtam, hogy nem egy fontos ÜGY, hanem egy "ki tud jobban képmutatóskodni " kvíz, abban valóban nem vagyok nyerő ,NEKED jár a gratula)

Békáscity
  Válasz | 2011. december 18. 13:11 | Sorszám: 133
Nem lájkolni -hanem hogy ott olvasható minden más info is. DE NEKED nem kell foglalkoznod vele !
vanna7
  Válasz | 2011. december 18. 13:03 | Sorszám: 132
és főleg felteszem minden olvasható helyre....

Időzóna: CET
A téma oldalai: 1  2  3  4  5  6  7 

Új téma  Új hozzászólás       előző téma   következő téma
Ugrás:

Email a webmesternek | Gondola