Gondola főoldal | beállítások | regisztráció | keresés | GYIK | fórum főoldal | moderáció
  előző téma   következő téma
»  gondola Fórum   » Közélet   » Turul avatásával egy időben tüntetni akarnak! (14. oldal)

A téma oldalai: 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25 

Fórumunkon a regisztráció szünetel
Téma: Turul avatásával egy időben tüntetni akarnak!
kaleb
  Válasz | 2005. október 31. 15:09 | Sorszám: 277
"Hulyek!!!
Ha a japan Izrael elveszett torzse lenne akkor vilagbajnokok lettek volna a vandorlasban.."

Na jó. http://www.israelbooks.com/bookDetails.asp?book=406

Szépen elolvasod a könyvet, és elmondod, hol van benne a hiba. Érdekel. Én sem hiszem a dolgot, de kiváncsi vagyok, teljesen alaptalan-e.

kaleb
  Válasz | 2005. október 31. 15:03 | Sorszám: 276
Nekünk már csak ilyen pártok jutottak. Balhé pártok. A többi sem jobb.
HAME
  Válasz | 2005. október 31. 14:48 | Sorszám: 275
Nem tudom, hogy milyen eredendő gondolat hajtotta a tervezőket, de hogy az SZDSZ és a Jobbik is csak a balhé kedvéért veri a nyálát, arra a nyakam teszem.
HAME
  Válasz | 2005. október 31. 14:46 | Sorszám: 274
Tegnap a Mindentudás Egyetemén Lukács János (alias John Lukacs) tartott (egy nagyon jó) előadást és kitért ezekre a dolgokra is.
Az előadás fenn van a http://www.mindentudas.hu/johnlukacs/index.html címen, érdemes elolvasni, ha valaki nem látta.
kaleb
  Válasz | 2005. október 31. 13:30 | Sorszám: 273
Visszatérve az emlékműre. Tegnap láttam élőben.

Élőben jobb, mint képen. Én meghagynám. Nem ront a téren, inkább javít rajta.

camelgun
  Válasz | 2005. október 31. 12:39 | Sorszám: 272
Kiket???Az USA-ban az eladoknak egynek sincs semmilyen kepesitese,en ilyet meg se nem lattam se nem hallottam!!!Bemesz az utcarol,ket hetig nezed mit es hogy csinljak,majd behivnak az irodaba,es aszongyak!Matol fogva team member vagy es kapsz egy tiz negyzetmeter pultot,tele gezemicevel,es arulod!!Az uzletek legfobb vezetoinek van valami nagyon gyatra kepesitesuk,ez az en meglatasom,mert figyelem a tevekenyseguket!!Egy europai iskolat vegzett kereskedo itt kiraly lehet )
nereus
  Válasz | 2005. október 31. 12:04 | Sorszám: 271
Köszönöm. És a Te meg az én adómon képezik őket?
És ki termeli, azt amit eladnak?
I think nem a selyemhernyó
camelgun
  Válasz | 2005. október 31. 11:57 | Sorszám: 270
He Bro )Az en egyik gyerekem,most kerult lapatra Magyarorszagon.A masik itt az USA-ban megtanult angollal,magas allasban 25 evesen,Magyarorszagon!!A harmadik a lanyom,gyesen,a negyedik fiam maszek,az otodik,nala dolgozik,a hatodik,swarzban szinten ott..Ez igy mukszik,otthon,a hetedik lany meg gyesen..Hosszu utat kenytelen vagyok autozni mindennap,igy ameszkodok,vegig a Dundee roadon!!Rengeteg munkahely!!Igaz nem igazgatoi,de uzletekbe van boven hely!!
nereus
  Válasz | 2005. október 31. 11:54 | Sorszám: 269
De a "janicsáriskoláktól" kissé tartok.
nereus
  Válasz | 2005. október 31. 11:50 | Sorszám: 268
Na, akkor már úgy is veheted, hogy én is elég öreg vagyok.
Már a második gyerekemnek kell a dicsőséges EU-ban munkát vállalnia, mert kissé eltér az EU-s minimálbér a szintén EU-tag hárommillió - kisebb területen - koldus magyarországitól. Egyik diplomás. De ezt - ha Énok életkorát is megérném - sem tudná bevenni a bögyöm.
camelgun
  Válasz | 2005. október 31. 11:41 | Sorszám: 267
Hulyek!!!
Ha a japan Izrael elveszett torzse lenne akkor vilagbajnokok lettek volna a vandorlasban..
Ezek meg roszabbak mint nehany magyar kutato aki minket meg egyenesen istentol szarmaztat (A fileszteusok kivalo hajosok voltak,mig a zsido meg vizbe sem tette a labat!!Hogy kerult volna Japanba???
kaleb
  Válasz | 2005. október 31. 11:40 | Sorszám: 266
"mi lesz az EU-ban?) "

Ennél csak jobb lehet. Mert ugye a határon től inkább vannak magyarok, mint a határon innen románok, szlovákok. Ha meg nem lesz határ, akkor a trianoni határ nem lesz. Amit ki bán? Én nem.

Attól nem tartok, hogy Bulgária és Lengyelország felé sem lesz határ. A valódi vonzási körzet a Kárpát medencére terjed ki.

kaleb
  Válasz | 2005. október 31. 11:37 | Sorszám: 265
OFF

Ami a kommunistákat illeti, Izraelben még láthatsz ilyet. Bár aki van, ott is elég öreg. A kibucok meg bomlanak fel.

ON

De vissza a Turulhoz. Ungár Klárinak nem az a baja, hogy a Turul másképp másmilyen? Ha jól emlékszem, elég sajátos szexuális orientációja volt neki.

nereus
  Válasz | 2005. október 31. 11:37 | Sorszám: 264
1.Föltételezem empátiádat - nem alap nélkül, hiszen a szilárd az neked garantáltan bevált is - a trianoni szerződésben rögzítettekkel. Az pedig embereket is, nem csupán területeket ajándékozott.

2. Most egy újabb emberkísérlet fejleményein (mi lesz az EU-ban?) jár az eszed.

Van még raktáron?
Oszd meg bátran.

kaleb
  Válasz | 2005. október 31. 11:34 | Sorszám: 263
"a határon túli magyarok másodrangú (bozgor stb.) állampolgárok"

Hát igen. Úgy tünik, itt csak fenn vagy lennt van. Ha a magyar van fenn, a román van lenn, aztán meg fordítva. Ha pedig így van, marad a számtan és a geopolitika. Kinek van tengere? Kik vannak többen? Melyik a nekünk franciáknak, németeknek, angoloknak kedvező határ köztük?

OFF

"Ha Izraelt ellepik a kínaiak - föltéve, de nem megengedve, ugye - , akkor Izrael megtanul kínaiul, rizst eszik pálcikával és buddhista, taoista, kommunista stb. lesz"

Tűlzol. Bár tény, sok vendégmunkás van Izraelben, és a buddhista kolostorok is izraeli tanitványokkal vannak tele Nepálban, meg ilyen ősi héber szavakat látsz Tel Avivban, mint Tai Chi, Kung Fu és hasonlók, meg a legnépszerübb izraeli zenei irányzat a techno goa változata, ami ugye indiai. Tel Aviv szellemileg elég kozmopolita, és ezen belül eléggé nyitott a keleti dolgokra.

Legűjabban azt találták ki, hogy a japánok tulajdonképpen az elveszett 10 héber törzs. Komoly könyvekben hirdetik egyes kutatók. Szóval innen nézve nem is olyan abszurd a feltevésed. Feltéve, hogy a képbe beveszed a japánokat is.

kaleb
  Válasz | 2005. október 31. 11:27 | Sorszám: 262
Kit ajándékozok én el?
kaleb
  Válasz | 2005. október 31. 11:24 | Sorszám: 261
A 2. vh nem trianon miatt robbant ki, jobb ha tőlem tudod.

Linder Bélát félreértik, mondjuk ő is tehet róla rendesen. Én olvastam egy könyvét és sejtem, mit gondol. Azt mondta eleve, hogy ezt a hadsereget le kell szerelni, de abban a percben hozzá kell fogni az új hadsereg szervezéséhez, és az országból 1 cm-t sem szabad átengedni senkivel.

Túl hamar leváltották, ezért úgymond félig valósították meg programját. Mondja 1918 decemberében, tulajdonképp időben. Az is igaz, hogy egy hadsereget 4-5 nap alatt nem lehet leszerelni, ezt ráfogni elég vicces. Szétszéledt az a hadsereg, éppen csak azt kellett megkérni, hogy hazzafelé menet méltóztasson leadni a puskáját, ez mégiscsak jobb, mintha bandákba verődve vadászna jegyzőre, intézőre, zsidóra. (Mert hogy nagyjából ez volt a helyzet.)

Volt emellett Lindernek másféle gondolata is, kicsit gandhiánus, kicsit wilsoniánus, és nagyon naív, hogy ha nem félnek tőlünk, nem bántanak, és szép és jó békét kapunk. De ez a 2-3 vonal együtt kavargott benne.

Volt még két korszaka, amikor a Pécsi-baranyai autonomia vezetője volt, meg amikor emigráns. Utána meg Jugóban élt. Elő kéne venni írásait. Gömbösnek egyébként emberileg és katonailag jó véleménye volt róla, habár politikáját nem helyeselte.

nereus
  Válasz | 2005. október 31. 11:23 | Sorszám: 260
Én a helyedben nem kísérleteznék népek elajándékozásával...
nereus
  Válasz | 2005. október 31. 11:21 | Sorszám: 259
És a legerősebb állítás, hogy mi tönkrementünk, a határon túli magyarok másodrangú (bozgor stb.) állampolgárok. A legeslegőresebb, hogy te (mint afféle írástudó) kifejezed mindezért az elismerésedet.
Ha Izraelt ellepik a kínaiak - föltéve, de nem megengedve, ugye - , akkor Izrael megtanul kínaiul, rizst eszik pálcikával és buddhista, taoista, kommunista stb. lesz. És a sárkány lesz a címerállata. És akkor jön egy írástudó, és megállapítja, hogy milyen kovaszikla a rendszer. Akkor te mit mondsz egy ilyen mandarinra?
kaleb
  Válasz | 2005. október 31. 11:16 | Sorszám: 258
"lEGELGESLEGBELÜL" én sem fogadtam el soha. Úgy mentálisan. Szerintem nem is lehet. Csak épp kiút nincs más, mint az EU meg a románokkal és szlovákokkal való szóértés. (Meg a szerbekkel, ruténekkel, de ez maga az utópia.)
kaleb
  Válasz | 2005. október 31. 10:27 | Sorszám: 257
Konkrétan a trianoni rendszer aláírói nem tüntek el.

De ha eltüntek volna, még erősebb állítás lenne, hogy rendszerük megmaradt. Úgy látszik, megfelelt azerőviszonyoknak és az igények egy jelentős részének.

Kiváncsi vagyok, az EU-ban miként módosul. De ebben rajtam kivül nem sokan hisznek láthatólag. Ez vagy a szokásos vakság, vagy azt feltételezik velem szemben, hogy minden őgy természetes, ahogy van, csak érzelmi-népámítási okokból handabandáznak néha egy kicsit.

nereus
  Válasz | 2005. október 30. 21:34 | Sorszám: 256
És hát Suomi és Moszkva "békeszerződése" is piszok szilárd. Csak hallanád a finneket erről.
nereus
  Válasz | 2005. október 30. 21:31 | Sorszám: 255
Halak. Nyugi.
Cakpakk
  Válasz | 2005. október 30. 21:31 | Sorszám: 254
A Trianoni diktátum annyira baromira massziv kreatúra, hogy a 2.VH sem robbant ki, a délszlávról ne is beszéljünk.

Aki egy effektive háborúban levö országban leszerelteti a hadsereget az szimplán nem normális. Megjegyzem Károlyi el is hajtotta Linder Bélát a búsba utána. És ez csak egy dolog. Szerinted mi történne Izraellel, ha tennének egy hasonló "gesztust" és letennék fegyvert?

A latorállamok annyira voltak "nyerö" helyzetben, a cseh légiókat pl erölködés nélkül kiszorították az országból.

Persze Kaleb, hagyjuk.

Fla Mandulis
  Válasz | 2005. október 30. 21:30 | Sorszám: 253
tÉGED, KALEB, VALÓBAN NEM IZGAT. eLLENDRUKKER KALEB.

Időzóna: CET
A téma oldalai: 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25 

előző téma   következő téma
Ugrás:

Email a webmesternek | Gondola