Téma: Demokrácia
|
Rendes Kis |
Válasz | 2012. december 16. 12:02 | Sorszám: 70 |
No igen, Magyarország viszont - még - tagja az EU-nak.
|
|
|
negyven rabló |
Válasz | 2012. december 16. 10:21 | Sorszám: 69 |
A legújabb térképek szerint is Záhony még Magyarország része.
|
|
|
negyven rabló |
Válasz | 2012. december 16. 10:18 | Sorszám: 68 |
Hm... Most így hirtelen nem tudom, hogy a több, mint 500 millió embert képviselni akaró EU-nak van-e a vallással és hagyományokkal foglalkozó szervezete a Közel-kelet egyetlen demokráciájában, ellenben azt tudom, hogy ez az említett demokrácia ellentmondást nem tűrően képviseli érdekeit az EU-ban is. Azt még nem tudom, hogy mondjuk Szváziföldön mennyire erősek. Azt sem tudom, hogy pl. Japánban, vagy Kínában milyen a befolyásuk. Lehet, hogy ott nagyjából leszarják őket. Újonnan jöttek?
|
|
|
Rendes Kis |
Válasz | 2012. december 16. 08:11 | Sorszám: 67 |
Azért legalább - tavaly még - nem volt tilos: Gyertyagyújtással egybekötött Adventi ünnepségsorozat!2011. november 27-én (vasárnap) délután 1600 órától kezdetét vette az Adventi rendezvénysorozat, az adventi koszorú első gyertyájának meggyújtása, valamint a kapcsolódó ünnepi műsor. Karácsonyi zene hívogató szavára gyülekeztek kicsik és nagyok, várva az első adventi gyertya fellobbanását. Mindenkit forró tea várt, melyet a Betlehemmel szemben felállított faházban a Záhonyi Nők Egyesületének tagjai osztottak. Az ünnepi programot Háda Imre polgármester nyitotta meg, majd Sebők János református lelkésszel közösen gyújtották meg az első gyertyát. Ezután Géczi József előadásában a „Karácsonyi titok” című verset hallgathatták meg az egybegyűltek, az ünnepi műsort a Kandó Kálmán Közlekedési Szakközépiskola és Gimnázium volt és jelenlegi növendékeiből alakult kórus műsora is színesítette. Sebők János református lelkész bensőséges, meghitt szavai után, Tóth Klaudia szavalta el a „Csillaghullás” című verset. Záhony Város Önkormányzata és Humán Bizottsága szeretettel vár mindenkit közös ünneplésre az Adventi rendezvénysorozat további programjaira, az elkövetkezendő vasárnapokon, 16-órai kezdettel, ahol teával, forralt borral, és mézeskaláccsal várjuk az érdeklődő városlakokat. Polgármesteri Hivatal ... http://www.zahony.hu/index.php/aktualis/315-gyertyagyujtassal-egybekoetoett-adventi-uennepsegsorozat-
|
|
|
tiszavirág |
Válasz | 2012. december 16. 02:39 | Sorszám: 66 |
Nem értem. Ha már ennyire meg akarnak felelni más vallásúaknak, akkor miért kell levenni a saját többségi vallás jeleit és tradícióit, miért nem lehet azokat megtartva esetleg beemelni az újonnan jövőkét?
|
|
|
negyven rabló |
Válasz | 2012. december 16. 01:59 | Sorszám: 65 |
Ja, az előbb elfelejtettem leírni, hogy ma,az összvilági, keresztény-keresztyén gondolkodás kisebbségben van.
|
|
|
negyven rabló |
Válasz | 2012. december 16. 00:49 | Sorszám: 64 |
Lehet, hogy nem igaz, lehet, hogy nem is ott készült. Az is lehet, hogy a deformált EU produkálta, de egy dolog biztos: Annak tudatában, hogy Brüsszelben megtiltották a nyilvános karácsonyfa állítását Európa nevében, ezzel több mint 500 millió embert vezényelnek egy olyan irányba, ami nem a sajátjuk! Igen! Lássuk be, hogy ma nem trendi fehér, kereszténynek, protestánsnak lenni Euróbában. Nos, itt a kép: "Gyertyagyújtási ünnepség az Eu parlamentben", dec 11-én" Nem kérem azokat a magyarázatokat, hogy a menóra 7, vagy 9 ágú! Kösz!
|
|
|
Rendes Kis |
Válasz | 2012. december 13. 11:41 | Sorszám: 63 |
Nocsaktánnem ... Romániában listáznának ?? "... A visszaosztás legnagyobb nyertese a bukaresti születésű Nicolae Păun, a Pro Europa Roma Szövetség (Asociaţia Partida Romilor Pro Europa) jelöltje, aki a megyében a szövetségre leadott 589 vokssal képviselheti a háromszéki cigányokat a parlamentben. Nicolae Păun 1964. november 9-én született a fővárosban, három gyermek édesapja. Már több ízben vezette a Romák Pártját, és korábban két mandátumot is nyert, 2000–2004 és 2004–2008 között." ... http://erdely.ma/kozeletunk.php?id=132249&cim=grama_obreja_p%EF%BF%BDun_roma_kepviseloje_is_van_haromszeknek
|
|
Rendes Kis |
Válasz | 2012. december 13. 10:51 | Sorszám: 62 |
Lehavazott Szombatról vasárnapra virradóan meseszerű havazásra ébredtem. Mióta az eszemet tudom, mindig élmény számomra nézni, ahogyan sűrűn aláhullnak a hópelyhek, ahogyan megkapaszkodva élőn és élettelenen, beborítanak mindent. Mondanom sem kell tehát, hogy a vasárnap reggel számomra paradicsomi látvánnyal kedveskedett. Több alkalommal is kibámultam az ablakon és nagy elégtétellel, gyönyörrel nyugtáztam, hogy a hó eltünteti az utcák szemetét, koszos, sáros szürkeségét. Egy idő után azonban már nemcsak a sarat, szemetet födte vastag hólepel, de nyomtalanul eltűnt alatta járdaszegély, sánc és árok, díszcserje és apró bokor is. Vasárnap reggelt nemcsak a természet csodája tette különlegessé. Választásra ébredtünk. A nagy napra, amikor bennünket, a nagyérdemű (sokat és sokfélével traktált) népet választásra buzdítottak, hívtak a még nagyobb érdeműek, mert ugye minden ember, helyesebben, minden voks számít! Rég nem voltunk ilyen fontosak! Pontosabban: négyévente egyszer… De elégedjünk meg ennyivel, nálunk felé csak ennyi dukál a kisembernek! Lehavazott: árkot, bokrot, fűszálat, vetést, mindent vastag hótakaró fed és tesz láthatatlanná. Lehavazott a mi életünkben is. Megtörtént a voksolás és ezzel a feledés vastag hótakarója fedi be, teszi láthatatlanná újból (és már sokadszorra) a szavazataiért tegnap még olyan fontos kisembert, mert a hatalom nem közszolgálat, nem jótékonykodás, hanem a javak, a befolyások elosztásának monopóliuma azok közt, akik azt gyakorolják. Ui.: Akit talán elszomorítottak soraim, üzenem: nem kell kétségbe esni. Négy év múlva ismét kitavaszodik, és újból ránk ragyognak a sokat ígérő napsugarak. Pál János, Gyergyószentmiklós, unitárius lelkész ... http://erdely.ma/publicisztika.php?id=132230&cim=lehavazott
|
|
Gyöngy |
Válasz | 2012. január 02. 21:01 | Sorszám: 61 |
Úgy látszik, a Mező (gyengébbeknek: Field) megint meg akarja hozni a maga mákvirágát.
|
|
|
Gyöngy |
Válasz | 2012. január 02. 21:00 | Sorszám: 60 |
Az időpontból úgy tűnik, apai kötelezettségei megint elszólították az ÜGY szolgálatából, a magyar "értelmiség" "színének-virágának" "ünnepéről" .
|
|
|
alma |
Válasz | 2012. január 02. 20:42 | Sorszám: 59 |
Ha megsérti akkor börtönbe vele! Milyem LMP - ez színtiszta SZDSZ.
|
|
|
|
|
Rendes Kis |
Válasz | 2012. január 02. 19:25 | Sorszám: 56 |
Idézet: Antlfinger Edvárd | 2012. január 02. 19:18 | Sorszám: 474 Nem mszp rendezvény.
Persze hogy nem. Bolsevik.
|
|
|
Rendes Kis |
Válasz | 2012. január 02. 18:00 | Sorszám: 55 |
A bolsevikok szerint (akik, ugye arról ismerszenek meg, hogy kevesebben vannak, ők az "eltörpülő többség", akik számbeli fogyatékosságukat jellembeli gyengeségükkel kompenzálják: hangerővel, arroganciával, csalással, lopással, hazugsággal, és, persze, legfőképpen fegyverrel) demokrácia az, ha - az előbbiek figyelembevételével - ők nyernek.
|
|
Rendes Kis |
Válasz | 2012. január 02. 12:57 | Sorszám: 54 |
Van abban valami báj, ha a szemkilövetők, az akasztatók fiai-unokái tüntetnek a demokráciáért ...
|
|
|
|
Rendes Kis |
Válasz | 2007. augusztus 31. 09:34 | Sorszám: 51 |
Ha vannak "demokratikus bombák" ((c) Czakó Gábor), akkor bisztos vannak "demokratikus koktélok" is ...
|
|
|
Rendes Kis |
Válasz | 2007. augusztus 31. 09:33 | Sorszám: 50 |
Úgy látszik, "helyzet" van ...
|
|
|
A. E. |
Válasz | 2007. augusztus 30. 22:22 | Sorszám: 49 |
Mi az apropója?
|
|
|
Bordódy Kristóf |
Válasz | 2007. augusztus 30. 19:57 | Sorszám: 48 |
Na de mi lesz így Medgyessy koktéljaival?
|
|
|
Rendes Kis |
Válasz | 2007. augusztus 30. 19:49 | Sorszám: 47 |
A Fidesz a kereszténydemokrata internacionálé elé viszi Kuba ügyét Határozati javaslatot terjeszt a kereszténydemokrata internacionálé elé a szabad kubai választások elősegítéséről a Fidesz - jelentette be Orbán Viktor ...
... http://gondola.hu/hirek/49339
|
|
|
|
|