Válasz erre: http://forum.gondola.hu/cgi-bin/ultimatebb.cgi?ubb=reply&f=2&t=002335&replyto=000049 Kedves terra !
Szerintem ez a dolog nem "oldal"-függő: Hazudni egyik "oldal"-on sem szabad(na).
Ha a Gondola zárt fórum lenne, semmi "adminisztráció"-ra sem volna szükség. Mi, törzstagok kiismerjük a hazugot, nem állunk vele szóba, az előbb-utóbb lekopik.
Ez pont olyan, mint ha a kertemben hiányzik a vízóra-akna fedele, azt én és a családom megjegyezhetjük és még sötétben is kikerüljük.
... De ha az utcán hiányzik egy akna-fedlap (és az önkormányzat huzamosabb ideig más, voksok szempontjából jövedelmezőbb témákkal, mondjuk játszótér-építéssel foglalkozik), az embernek egy idő után fájni kezd, ahogy sorozatban látja a gyanútlanul arrasétáló, majd kificamodott bokával tovabicegő járókelőket és kísértést érez, hogy kirakjon egy cédulát: "Gödör ! ... Kerüld ki !"
Én nem akarom megalázni a gödröt ... De harcolni sem akarok vele ... (Egy gödörrel ??)
... Segíteni sem tudok rajta: Futóhomok ... Amit beleszórnak, újra és újra nyom nélkül eltűnik benne ...
Hányan lettek valóban igazak és szentek attól, hogy hazugnak nevezték őket ?
... Nincs statisztikám arról, hogy kik mitől lettek szentek ... ... Ezt a zen-buddhizmus és az én gyereknevelési elveim szerint is ad hoc találékonysággal, pl. a meghökkentés eszközével (vagy annak az ellenkezőjével) lehet elősegíteni ...