Téma: Bazi nagy roma balhé! :(((
|
Cakpakk |
Válasz | 2004. március 30. 21:58 | Sorszám: 111 |
Én pedig úgy gondolom, hogy azokat kell megvédeni, akik éheznek, és kétségbeesésükben, kilátástalan helyzetükben így próbálják felhívni magukra a figyelmet. Xanadu tájékozodj, mert az egyik elftársad egészen másként tudhatja a storyt, szerinte ugyanis: ... azok a romák borovicska meg a beherovka miatt törték be a kirakatokat, pakolták ki a boltokat nem "munkát" (vagy szoc.tám.-ot) kerestek... A MASZOPos képviselö felszólalása a szotám rendszer szigorításáról folytatott parlamenti vitában hangzott el. Nem szószerinti idézet, de utánanézhetsz pontosan mit mondott az ominózus felszólalás kb márc.24-én (vagy 23-án) kb. 16-17:30 között.
|
|
|
erdeimano |
Válasz | 2004. március 30. 17:19 | Sorszám: 110 |
Ok, bocs, a körmükre nézek.
|
|
|
Mallow |
Válasz | 2004. március 30. 16:12 | Sorszám: 109 |
Igen, lehetne több.
|
|
|
HAME |
Válasz | 2004. március 30. 14:32 | Sorszám: 108 |
Angliában eddig nem volt ilyen korlátozás (szocsegély), nemrég gyorsan hoztak ilyet. A többi ország meg gyorsan érvényesítette a 7 éves derogációt, többekközt olyanok is, akik még tavaly a határaik megnyitását deklarálták. A madaraidnak meg nézz a körmére, mert vagy berúgtak az erjesztett hóvirágtejtől. vagy tudatosan hazudnak. A hatóságoknak, mármint az államiaknak semmiféle költöztetési joguk nincs, az önkormányzatoknak pedig minden fillérért meg kell küzdeniük. A cigánytelepek építése általában eus pénzekből (is) történik, borzasztóan kell lavírozni, hogy a szegregációnak még a látszatát is elkerüljék. Nemhogy a határhoz, de még száz méterre is probléma átköltöztetni a cigányokat.
|
|
|
|
Bordódy Kristóf |
Válasz | 2004. március 30. 12:47 | Sorszám: 106 |
Én pedig úgy gondolom, hogy azokat kell megvédeni, akik éheznek, és kétségbeesésükben, kilátástalan helyzetükben így próbálják felhívni magukra a figyelmet. Nosza, munkára! Akadályoz tán valaki?
|
|
|
|
erdeimano |
Válasz | 2004. március 30. 11:36 | Sorszám: 104 |
Jöhetni jöhetnek, de úgy tudom szociális segélyt nem kaphatnak addig, amig [b]itt[b] munkájuk nem volt. Legalábbis Finnországban így működik a rendszer a többi EU-tagállam polgárai felé: Odamenni odamehetsz, de ha nincs munkád, nem kapsz semmilyen szociális segélyt.Bár lehet hogy ebben a kérdésben szabad kezük van a tagállamoknak, az viszont azt jelenti, hogy ha akarjuk, mi is bevezethetjük azt a szabályt, amit a finnek. Nomeg megtehetjük Szlovákiával szemben akár azt is, amit sok régi tagállam az újakkal szemben: Egyszerűen a csatlakozás utáni első 7 évben még átmenetileg nem adjuk meg nekik a szabad munkavállalási jogot.
Ilyesfajta intézkedést foganatosítani Szlovákiával szemben szért sem ártana, mert a madarak azt csiripelik, hogy az ottani hatóságok az utóbbi hónapokban sok cigánytelepet a magyar határhoz telepítettek át, abban reménykedve, hogy azok lakói a csatlakozás után átáramlanak. Ezt a finn módszer és a munkavállalási szabadság 7 éves derogációjának kombinálásával kiküszöbölhetnénk.
|
|
|
Mallow |
Válasz | 2004. március 30. 11:22 | Sorszám: 103 |
Ebben a szomszéd országban nem kevés magyar él.
|
|
|
Flammarion |
Válasz | 2004. március 29. 21:00 | Sorszám: 102 |
No erről jut eszmmbe Coleridge Kubla aki tündérpalotát Építetett Xanaduban hol roppant barlangokon át Örök éjbe veti magát Erre gondoltál?
|
|
|
Kicsi Piros Gomb |
Válasz | 2004. március 29. 20:54 | Sorszám: 101 |
Idézet: Tedd még hozzá -márcsak hogy erat demonstrandum- hogy a gázsó parasztot jelent. Hasonlóan büdös megnevezése a nem cigányoknak, mint a zsidóknál a goj...
Rec.
|
|
|
terra |
Válasz | 2004. február 29. 11:42 | Sorszám: 100 |
"De szemlátomást neked "nemzeti" erkölcsöd van. Nincs közöm hozzád." Ha nem hangsúlyozod ki, a hozzászólásaid alapján már akkor is tudnénk, hogy neked vajmi kevés közöd van a "nemzeti" erkölcshöz. Mert ilyen is van ám, ha akarod, ha nem. Neked egy képmutató kettős erkölcsöd van. Mit szólnál ahhoz, ha Magyarország minden nincstelenje és éhezője (nem csak romák!)- vannak azért legalább 1,5-2 millióan - nekiállnának fosztogatni. Mit mondanál akkor, mit tegyen a kormány? Tűrje el? Adjon mindenkinek annyi segélyt, hogy elérje a létminimumot? Miből? Kitől vegyen el?
|
|
|
axe |
Válasz | 2004. február 29. 11:18 | Sorszám: 99 |
Nem ismerem a jogi helyzetet: költözhet akkor is, ha nincs munkája?
|
|
|
Our Journey To Xanadu |
Válasz | 2004. február 29. 10:24 | Sorszám: 98 |
Idézet: Nem egészen értem, mi közünk lehet egy szomszédos államban vandálkodó romákhoz... (azon túl, hogy remélem, nem tőlünk mentek oda).
Például az a közünk lehet, hogy - egyelőre csak részben - megszűnik a "szomszéd ország" fogalma. A szlovákiai romák (valójában magukat magyarnak valló magyarcigányok) korlátozás nélkül költözhetnek Magyarországra az EU-csatlakozás után.
|
|
|
axe |
Válasz | 2004. február 27. 17:58 | Sorszám: 97 |
Nem egészen értem, mi közünk lehet egy szomszédos államban vandálkodó romákhoz... (azon túl, hogy remélem, nem tőlünk mentek oda).
|
|
|
Our Journey To Xanadu |
Válasz | 2004. február 27. 17:30 | Sorszám: 96 |
Én pedig úgy gondolom, hogy azokat kell megvédeni, akik éheznek, és kétségbeesésükben, kilátástalan helyzetükben így próbálják felhívni magukra a figyelmet. De szemlátomást neked "nemzeti" erkölcsöd van. Nincs közöm hozzád.
|
|
|
Mallow |
Válasz | 2004. február 27. 16:32 | Sorszám: 95 |
Értem, tehát a magyarokba nem értetted bele a cigányokat. Végül is, így is lehet gondolni Ha a te "magyarcigányaid" is úgy viselkednek, mint a fosztogatók, akkor ők sem érdemelnek könyörületet. A helyi magyarokat kell megvédeni tőlük, azokat, akik nem fosztogatnak, és akiket gondolkodás nélkül kifosztanának, polgárháborús helyzetet idézve ezzel elő. Te meg csak védjed a csőcseléket, neked való feladat! Ez a te "erkölcsöd", nem az enyém.
|
|
|
Our Journey To Xanadu |
Válasz | 2004. február 27. 15:41 | Sorszám: 94 |
Nagyon csúnya szavakat tudnék most mondani. Segítségre a Kassa környéki magyarcigányoknak van szükségük. Hát valóban nincs egy szemernyi erkölcs sem a "konzervatív" oldalon? Nem hittem volna.
|
|
|
Mallow |
Válasz | 2004. február 27. 15:23 | Sorszám: 93 |
Szerintem magyar csapatokat kell készenlétbe helyezeni, hogy ha szükséges, tudjunk segíteni a felvidéki magyaroknak. Bár nem hinném, hogy szívesen látnának minket a szlovákok A magyar kormány válasza egy ezt kilátásba helyező nyilatkozat lehetne a cigányok magyarországi tiltakozása esetén!
|
|
|
HAME |
Válasz | 2004. február 27. 14:47 | Sorszám: 92 |
Nem igazán tudok már újat mondani romaintegrálási ügyben, az internetes éveim alatt már mindent elmondtam előbb az Internetton, majd az Indexen. Még különböző MSZMP és CSKP párthatározatokat is felhajtottam az egyes időszakokból. Valaha, mikor még nem volt ilyen árok, relatíve higgadtan lehetett az ilyesmit megbeszélni. Nálunk a 60-as, 70-es években úgy gondolták, az integráció útja a szegregáció, a pérók és cigánysorok megszüntetése. Véletlenszerűen szétköltöztették a cigánycsaládokat az épülő lakótelepek tömbházaimba a "fehérek" közé, hogy majd így szocializálódnak. Hát nem. A hetvenes évek közepére világos lett, hogy ez nem járható út. Máig emlékszem a képre, ahogy a Kossuth téren, a Pozsony-Érsekújvár főútvonal mentén, az első emeleti ablakból egy ló kandikál ki. Nem fizették a közüzemi számlákat, miután kikapcsolták a villanyt, gázt, fűtést, felszedték a parkettát és eltüzelték. A szomszédok életét megkeserítették, a közös helyiségeket tönkretették. Ekkor megfordult a helyzet. Nálunk, ahol relatíve kisebb százalékban élnek cigányok, 4-8 lakásos, különálló házakat építettek nekik (az egyikre rálátok a konyhaablakomból, ha egyszer akad facér félórám, készítek róla néhány képet, az ám a csúcs!), de keleten egész cigány-lakótelepek épültek, mint az a kassai Luník IX, ahonnan az alanti fényképek származnak.
|
|
|
HAME |
Válasz | 2004. február 27. 14:28 | Sorszám: 91 |
A szlovák híradások nem említették a vandalizmus célját, viszont az üzlet "felgyulladt" és porig égett. "A tűz keletkezésének okát még vizsgálják."
|
|
|
HAME |
Válasz | 2004. február 27. 14:25 | Sorszám: 90 |
OFF én a nyelvészethez zokni vagyok. Csak azt jegyeztem meg, ami még a gimnáziumi tanulmányaimból megmaradt. Az egészből annyit tudok, hogy a germán, latin nyelvek 4 nyelvtani esetbe tömörítik a dolgaikat a szlávok - a cseh és a szlovák kivételével - 6-ba. (Most hirtelen eszembe jutott, hogy a szlovák vocativusnál csak egyetlen szót említenek, a pane (uram) példát, valszín a človeče csehizmus) A magyarról meg annyit, hogy nincs ilyen rendszertani feldolgozás. Hogy lustaságból, vagy a kategorizálás lehetetlenségéből eredően, azt nem tudom. Ráerőltetni valamilyen rendszert bizonyára rá lehetne. ON
|
|
|
cuvee |
Válasz | 2004. február 27. 13:25 | Sorszám: 89 |
Újból lecsaptak Szlovákiában az elégedetlen romák 2004. február 27. 10:35MNO - Havaria Press Újabb üzletre csaptak le fosztogató cigány csoportok Szlovákiában - tudta meg a HavariaPress. Péntekre virradó éjszaka a támadás célpontja a Szlovákia északkeleti részén, Bártfától délre fekvő Tótraszlavica egyik üzlete volt. Egyes feltételezések szerint a vandalizmus célja elsősorban nem is az árurablás, hanem a bolt szétverése volt. Szlovák hatóságok szerint egyébként Szlovákiába tartanak a radikálisnak tartott nemzetközi cigányszervezetek képviselői, akik a következő napokban Kelet- és Közép-Szlovákiában tárgyalnak majd a helyi romákkal. Jozef Cervenák, a Romák Krízisstábjának képviselője szerint kapcsolatba léptek a magyar, a német, a cseh és más roma szervezetek képviselőivel is, akik támogatták a szlovákiai tiltakozó akciókat. Ezek a külföldi szervezetek állítólag azt ígérték a szlovákiai romáknak, hogy egyazon napon, egyazon időben Európa több fővárosában Szlovákia nagykövetsége elé vonulnak majd, hogy így tiltakozzanak a szlovákiai romaellenes intézkedések miatt." Na, kommancsok, akkor fel lesz adva nektek a lecke. Mi a fontosabb, a romák ügye, vagy a "szomszédok érzékenysége"?!
|
|
|
Frisch Gabriella |
Válasz | 2004. február 27. 08:48 | Sorszám: 88 |
Ilyen esetekért nem is kell visszamennünk a 80-as évekig. A kilencvenes évek második felében szolgálati lakásban laktam két kollégával. A cégemnek lejárt a bérleti szerződése az önkormányzatnál, nem hosszabbították meg, így kitessékeltek bennünket a lakásokból. Cigányok kapták meg. Három hét múlva (!) már nemhogy parketta nem volt, de a nyílászárók is kiszerelődtek tokostul. Még abban az évben le is kellett bontani azt a saroképületet. Ma parkoló van a helyén...
|
|
|
Frisch Gabriella |
Válasz | 2004. február 27. 08:44 | Sorszám: 87 |
Tedd még hozzá -márcsak hogy erat demonstrandum- hogy a gázsó parasztot jelent. Hasonlóan büdös megnevezése a nem cigányoknak, mint a zsidóknál a goj...
|
|
|
|