Téma: Legény a gáton (csak egy, a Hegedűs L...)
|
iszalag |
Válasz | 2005. június 14. 14:46 | Sorszám: 105 |
Prohászkát csak le akarták járatni.. minden eszközzel mint a jobboldal minden emberét.. (Makovecz, Egerszegi, Gállné .. végtelen a sor
|
|
|
|
|
Zsíros B. Ödön |
Válasz | 2004. június 01. 07:24 | Sorszám: 102 |
Mercurius! Sajnos Te is elkövetted azt a hibát, amit itt többen is elkövettünk: szóbaálltál ezzel a frusztrált ammonitesszel.
|
|
|
jobb_egyenes |
Válasz | 2004. május 30. 20:21 | Sorszám: 101 |
Ma a Bp. Tv-n ugyanerről volt szó, id. és ifj. Hegedűs Lóránd együtt szerepelt, megerősítették, hogy Hell cikkére volt a válasz.
|
|
|
Anonimus |
Válasz | 2004. május 30. 11:36 | Sorszám: 100 |
Idézet: Hellnek teljesen igaza volt - Hegedűs pedig ugyanazt mondta, amit (korábban is) szokott...
Hellnek miben volt igaza? Hogy ki kell rekeszteni azokat, akik neki nem tetszenek? Ebben van igaza szerinted? Ezt próbáld meg kifejteni, mert különben badarságot mondtál. Tehát fejtsd ki légyszives, miben van igaza? Heged?s pedig valóban azt mondta, amit mindig is szokott mondani. Ezt viszont helyesen látod. Aki ezt nem érti, az buta, mint a tyúk, vagy pedig meggyőződéses szélsőbaloldali (hogy finom legyek). Te érted?
|
|
|
kanga01 |
Válasz | 2004. május 30. 09:53 | Sorszám: 99 |
Hellnek teljesen igaza volt - Hegedűs pedig ugyanazt mondta, amit (korábban is) szokott, legfeljebb ez esetben Hell írása volt az aktuális ürügy. Aki ezt nem érti, buta, mint a s..., vagy pedig meggyőződéses szélsőjobboldali (hogy finom legyek).
|
|
|
Flammarion |
Válasz | 2004. május 30. 04:17 | Sorszám: 98 |
Nem semmi a cikk. Olyan internacionalista hangvételben lerántja a leplet a "protonáci irredenta homofób hímsoviniszták" maroknyi csapatáról. Szóval az ország 90% -a nem tagja semmilyen egyháznak, de azért "keresztény származásúnak" vallja magát. Ez miféle hülyeség? Vagy csak én nem értem. Amúgy az derül ki, hogy a cikknek előzményei lehettek a Magyar Fórumban.)
|
|
|
Anonimus |
Válasz | 2004. május 30. 03:47 | Sorszám: 97 |
Hell István: A kirekesztés módszertanához 2001-07-21 ,,...Tudom is, vagy legalább nagy meggyőződéssel tudni vélem, hogy mi a teendő a többségi magyarságunkra, kereszténységünkre és heteroszexuális mivoltunkra apelláló harciaskodókkal, a másságukat levetni nem tudó kisebbségek elleni békebontókkal. A húszezer szélsőségessel és az őket különösebb meggyőződés nélkül követő bagázzsal. Ki kell rekeszteni őket. Ki kell szavaznunk őket - a hatalomból.´´
|
|
|
Flammarion |
Válasz | 2004. május 30. 03:11 | Sorszám: 96 |
Nem emlékszik valaki , mi is volt a címe, volt az MH-ban is egy cikk, de már nem emlékszem, kb 3-éve, talán Helltől abban is volt valami "magyarságukra,a kereszténységükre, heteroszexuális beállítottságukra apelláló" harciaskodókra, de kíváncsi vagyok az egész írásra. Azt nem tudom már, hogy melyik volt előbb. Vagy több szóváltás is volt?
|
|
|
Mercurius |
Válasz | 2004. május 30. 02:59 | Sorszám: 95 |
A kérdés az, hogy használta-e a galiciai szót ebben az ööszefüggésben vagy nem ? Miután az érkezők biztosan nem galiciából jönnek így ez nem helymeghatározó értékű. Nem hiszem, hogy ezt védeni lehetne, kellene. Nem mondtam egy szóval sem, hogy úszított. Csak azt mondom, hogy egy a magyar közbeszédben antiszemita jelentéstartalmú fordulatot használt (1x). Ez így olyan antiszemitizmus light. Beszélje csak nyugodtan ki magából, belefér a szólás szabadságba.
|
|
|
Anonimus |
Válasz | 2004. május 30. 02:42 | Sorszám: 94 |
Idézet: ... számos magyar újsághírt idéztünk be lelkiisemeretlen, gengszterkapcsolatokkal rendelkező stb. izraelben élő befeketetőkről, névvel céggel stb. Azokból az újségcikekkből nem lett balhé.
Tudom. Azért nem értem, miért szállsz be te is a zümmögőkórusba, mondván Hegedűsre: galíciaizik. Nem galíciaizik. Akik azt teszik, azok mások. Azok ugyanazok, akik antiszemitáznak. Hegedűs jogos önvédelmet alkalmazott, s tényleges problémára világított rá. Ám egy szóba belekapaszkodtak, s próbálják szétcincálni. Ezt világosan kell látni.
|
|
|
Mercurius |
Válasz | 2004. május 30. 02:30 | Sorszám: 93 |
Nem viattaom, hogy nyulfarknyi stb. Viszont ha megnézed a kedvenc topicjainkta, akkor azokban számos magyar újsághírt idéztünk be lelkiisemeretlen, gengszterkapcsolatokkal rendelkező stb. izraelben élő befeketetőkről, névvel céggel stb. Azokból az újségcikekkből nem lett balhé.
|
|
|
Anonimus |
Válasz | 2004. május 30. 02:18 | Sorszám: 92 |
Idézet: Nézd, ha lelkiismeretlen izraeli befeketőket ír, akkor tiszta beszéd.
Igen? És akkor milyen reakció lett volna? El tudod te azt képzelni? Akkor valóban sittre vágják ezek a jöttmentek. Ennyit a tiszta beszédről! Hol élsz te? Azonkívül, ez egy kis nyúlfarknyi publicisztika egy kis példányszámú kerületi hírmondóban. Nem tényfeltáró riport. Ne tévedj el. Ebben a publicisztikában egy gazember által a Magyar Hírlapban, egy bár kis példányszámú, de országos napilapban megjelentetett mocskolódást vert vissza. Irodalmi eszközökkel. Ebből te kiragadsz egy kifejezést, egy szót, ami egyetlen egyszer fordul elő benne? Ám ezzel együtt nagyon pontosan fogalmazott. Nem is tudja senki érdemben cáfolni, vagy támadni. A támadást csak a sajtótúlsúlynál fogva, propagandisztikus eszközökkel próbálták erőltetni. Még a nyilvánvalóan koncepciós feljelentés sem járt sikerrel.
|
|
|
Mercurius |
Válasz | 2004. május 30. 02:03 | Sorszám: 91 |
Nézd, ha lelkiismeretlen izraeli befeketőket ír, akkor tiszta beszéd. Bár ott is többségükről ismert, hogy az anyanyelvük orosz és Oroszországban születtek. Na most ezek akár innen, akár onnan jöttek, egyik sem galicia. A galiciainak, ahogy ez itt több hozzászóló is utalt rá, antiszemita jelentése képződött a két VH között. Nem hiszem, hogy Hegedüs ezt nem ismerné, vagy azóta legalább többször nem magyarázták el neki. Debrecen. Igazad van, de talán a deebreceniek reakciója jogos is. A debreceni gyülekezett a történelmi múltban komoly támogatást nyujtott az ottani hitközség magyarrá válásához.
|
|
|
Anonimus |
Válasz | 2004. május 30. 01:53 | Sorszám: 90 |
Ne válaszolj oly gyorsan! Nem azt írtam, hogy nem fordul benne elő, hanem hogy csak egyszer fordul elő. Nem indokolt galíciaizásról beszélni, hacsak nem a hisztériára utalsz, amit a cikk kiváltott. Ami hisztéria egyben igazolta is a cikket. A kontetus szerintem is egyértelmű. Nem a hazai zsidóságról van szó benne. Ezt mi is tudjuk, s ezt Hegedűs maga is megerősítette abban a bizonyos rádióadásban. A református egyház állásfoglalása nem a református egyház állásfoglalása, hanem a debreceni oktatóké. Azonkívül eltúlzott és túlreagált. Dióhéjban ennyi.
|
|
|
Mercurius |
Válasz | 2004. május 30. 01:47 | Sorszám: 89 |
Én elolvastam, a galiciia előfordul benne. A kontetus szerintem egyértelmű. Mi problémád a református egyház állásfoglalásával ?
|
|
|
Anonimus |
Válasz | 2004. május 30. 01:45 | Sorszám: 88 |
Idézet: A galiciaizás ilyen.
Még téged is megtévesztenek ezek a jöttmentek. Kik galíciaiznak? No, olvasd csak el Hegedűs cikkét! Egyszer fordul elő benne a galíciai. A többi: csak propaganda. Ne vedd be! A református egyház által fújt les pedig megérne egy misét!
|
|
|
Mercurius |
Válasz | 2004. május 30. 01:40 | Sorszám: 87 |
Azt hiszem, az emberi tisztesség, ha szóvá tesszük az antiszemitizmust. Apróságokért senki sem szólt. Egy hisztis csapatnál a biró nem fújja le a másfél méteres lest. De a tíméterst már nyugodtan. A galiciaizás ilyen. Erre a református egyház is befújta a lest, ahogy az egyik kedves olvasótársunk volt szíves beidézni.
|
|
|
Turul |
Válasz | 2004. május 30. 01:27 | Sorszám: 86 |
Te szemitaként viselkedsz itt. Közutálatnak teszed ki magad. Meg pártodat a fideszt (amihez semmi közöd, természetesen)... Tök mindegy, honnan jöttél, az számít hova tartasz (hogy profanizáljak egy klasszikust).
|
|
|
Mercurius |
Válasz | 2004. május 30. 01:24 | Sorszám: 85 |
Nekem ebben sehol nem szerepelt a rokonságom. A magyart pláne a székley.magyart meg igenis büszkén használom. A bozgort viszont visszautasítanám.
|
|
|
Turul |
Válasz | 2004. május 30. 01:20 | Sorszám: 84 |
Ne használd a magyart sem, mert bármit hozzátapaszthatnak mások... A te rokonságod emléke nekem nem számít. Mint nekik sem számít az én rokonságom (soha nem kárpótolt) emléke.
|
|
|
Mercurius |
Válasz | 2004. május 30. 00:09 | Sorszám: 83 |
Én egyébként azóta is keresem az internetten, hogy hol fordul elő először galiciaizás. Biztos vagyok benne, hogy nem Prohászka Ottokáré a patent. Szerintem a kiegyezés utáni időszakra megy vissza, amikor Deák vagyoni cenzushoz akarta kötni a bevándorlás lehetősgét. Ez a zömében szegény sorsú galiciaik jelentős részét kizárta volna. Ekkor még nem volt pejoratív mellékzöngéje a galiciainak. Pejoartív jelentés akkor társult hozzá, amikor egyszerre nagy tömegben megérkeztek. Ez migrációra igaz, ha tömegben jönnek akkor az konfliktusok forrása. Végül is a Kárpátalján szabályos etnikai maffia jelent meg (ami megint törvényszerű tömeges bevándorlásná) és ekkor vált pejorativ jelzővé a galiciai jötment. Erős antiszemita tartalmat pedig akkor kapott, mikor a Vh. kitörésekor elkezdték a galiciaiakat begyüjteni. Formailag ez egy egyszerű idegenrenészeti intézkedés volt, a nem magyar állampolgárok elkülönitésére. A végehajtás azonban máig is ismeretlen okból a zsidókra koncentrált és magyar állampolgárokat is begyüjtöttek (papiron csak a galiciai illetőségű, nem magyar honosságú személyek begyüjtése lett volna az akció része). Maga a mód embertelen volt, nem szokásos a hasonló idegenrendészeti akciókban. A begyüjtötteket pedig átrakták német fennhatóság alatt lévő hadműveleti területre, ahol az einsatz gruppék legyilkolták őket. Az eljárás idegentest volt a magyar jogrendben. A panaszok nyomán Schlachta Margit katolikus képviselő utazott le a helyszínre és tapasztalta, hogy törvénytelen és gyakorlatilag tömeggyilkosságot jelentő akció zajlik. Parlamenti felszólalása nyomán leállították a deportálásokat és vizsgálat indult. Ezek után tisztességes keresztény ember, ha másért nem, hát az áldozatok emlékére való tekintettel nem használja a galicai kifejezést (pláne nem aktualizálva).
|
|
|
Bőrharisnya |
Válasz | 2004. május 30. 00:07 | Sorszám: 82 |
De azt ne felejtsük el, hogy Orbán hagyta garázdálkodni a disznót!
|
|
|
eszbej |
Válasz | 2004. május 29. 23:51 | Sorszám: 81 |
ál-liberálisokat mondott Torgyán később kifejtette, hogy a kisgazdág liberálisok is majd belépett az a Orbán-kormányba majd megpróbált okosabb lenni a fiúknál ma már semmire sem jó rongykiknek az érdekét szolgálta ?
|
|
|