Gondola főoldal | beállítások | regisztráció | keresés | GYIK | fórum főoldal | moderáció
  előző téma   következő téma
»  gondola Fórum   » Közélet   » Papírzsebkendő és nyers hús

Fórumunkon a regisztráció szünetel
Téma: Papírzsebkendő és nyers hús
Sziriusz
  Válasz | 2004. november 13. 05:23 | Sorszám: 22
Meg jo, hogy eddig csak maguk kozott robbantottak... Igaz, van annak vagy 10 e've.
Antlfinger Edvárd
  Válasz | 2004. november 11. 12:13 | Sorszám: 21
Pl. nem mi mentünk Kínába.
És nem mi mentünk Galíciába sem.
És nem mi mentünk Mócföldre sem.

Koccolni meg necesse est, ahogy a kínai közmondás tartja. Rendben van elfogadjuk.

Amúgy én sokra tartom a keleti kultúrákat (nyugattal szembeállítva különösen). No és nem vitás, hogy a magyar kultúra sok keleti elemet hordoz. Tehát nem is lenne túl elegáns nem szeretni.

Amúgy ez a kínai megél a jéhátán duma nem érthető számomra. Magyarország nem a jég háta. Adót csalni, vámon csalni meg minden hülye tud. A kínai meg ebből él. Terjeszkedik, immár az állam, a bankjai támogatásával. Egyáltalán nem olyan szép ez a történet. Inkább sima bünügyek sorozata. No és persze mindez nem lenne így, ha mi nem lennénk vevők az olcsó cuccaikra. S nálunk senki nem vállalna be annyi munkát mint egy kínai. Ettől megy a kínai szekér, de ez egyáltalán nem mintaértékű. Ez sima maximális kizsákmányolás és maffia.

Amúgy hülyeségeket beszélsz a magyarokról. Tudtommal a disszidensek elég keményen nyomultak külhonban, nem is szerették szerintme őket érte. Már majdnem kínai szindróma.

Antlfinger Edvárd
  Válasz | 2004. november 11. 12:02 | Sorszám: 20
Meg a tatárbifsztek...
mpd
  Válasz | 2004. november 11. 07:58 | Sorszám: 19
Úgy van. Ezért tiszteljük őket.
Ugyanakkor - például - pusztán klikkharcok miatt (XVI. szd.??) egyetlen tollvonással megszüntették a hajógyártást, és pillanatok alatt odalett tengeri hatalmuk, kereskedelmük. Vagy: hiába ismerték a puskaport, meg volt tiltva lőfegyverek kifejlesztése. Aztán jöttek az ejrópaiak...
Ez a kettő gyanúsan magyaros cselekedet, úgyhogy ezért meg szimpatizálunk velük: mertek kicsik lenni
Zsíros B. Ödön
  Válasz | 2004. november 10. 20:04 | Sorszám: 18
Na, ennyi időt szántam ennek az okos topiknak, egy perccel sem többet.

Szerintem a Gondolára se szánj több időt.

erdeimano
  Válasz | 2004. november 10. 19:20 | Sorszám: 17
Ugyanakkor az érem másik oldala hogy a kínaiaknál nem divat a multikulturalizmus és természetesnek veszik az erős nemzeti identitást és összetartást. Talán ez is hozzájárul a sikereikhez.
zividivi
  Válasz | 2004. november 10. 19:15 | Sorszám: 16
//"....Jaj de nagyon felizgattalak benneteket! ...."///

Na hallod!

De kizárólag felebarázi szeretetből izgulunk fel és csak miattad. Ilyen primitív ismertanyaggal kérkedni már magad elleni merényletnek számít.

oeruelt
  Válasz | 2004. november 10. 18:30 | Sorszám: 15
Jaj de nagyon felizgattalak benneteket! Ez igazán vicces!
Látom, megkezdődött a szalonzsidózás is, hogy előálljon a szalonna által "kulturáltnak" minősített hangvétel, ha-ha!
Öcsisajtok, valamelyikőtöknek már megírtam, hogy egyik ágon zsidó, a másikon indián vagyok, mégis romának érzem magam, de bantu néger animista hittel, ám árvalányhajas kalapot hordok, és azt meg nem is említettem, hogy valamelyikőtök kedves mamájával jártam egy folklórkörbe, ezúton is csókolom a kezét, na, ki adja át?
Egyszerűek vagytok, mint a faék, a vitában a kultúrák közti súrlódásokról esett szó, ezzel kapcsolatban jegyeztem meg halkan, hogy ha a mi kultúránk néha összekoccol másokéval, közel sem biztos, hogy a hiba nem bennünk van. Ti úgy képzelitek, hogy a magyar kultúra ezer év múlva is abból áll majd, hogy jó hangosakat csapunk a csizmaszárra. Sajnállak benneteket, hogy nem látjátok, bármennyire is tökös dolog a hátrafelé nyilazás, manapság a papírzsebkendő a jobb megélhetés. Utáljátok a kínaiakat, mert olyanok, amilyenek mi csak szeretnénk lenni, ők tényleg megélnek a jég hátán is, ráadásul úgy, hogy közben a kultúrájukat is megőrzik ha úgy tartja kedvük, vagy asszimilálódnak, ha úgy. Mert nyitottak, nem olyan köldöknéző banda, mint ti, sírva vígadók.
Na, ennyi időt szántam ennek az okos topiknak, egy perccel sem többet.
cuvee
  Válasz | 2004. november 10. 17:30 | Sorszám: 14
"meg kereskedtek"

Például rabszolgával: http://www.blacksandjews.com/
Aztán "ráfogták a nyuszira"...

onogur
  Válasz | 2004. november 10. 16:46 | Sorszám: 13
Sík komoly?
Aztán oeruelt kartács népe mire olyan büszke?
Arra, hogy kihasználva idegen népek hódításait mindig a hódítókkal bolyongott ( mórok, oszmánok ) és a nehéz helyzetet kihasználva uzsarakamatra pénzt kölcsönöztek meg kereskedtek?
terra
  Válasz | 2004. november 10. 16:31 | Sorszám: 12
Na és az alsógatya az smafu?! Hát ennyire kihalt a nemzeti büszkeség, hogy ezt már meg sem említi senki?!
cuvee
  Válasz | 2004. november 10. 14:41 | Sorszám: 11
Bizony az. Jó ha tudja őrült elvtárs, hogy a nyershús nemcsak a lovak feltört hátára hatásos, hanem a "lenyershúszabálózott" magyartól a szeme alá kapott monoklit is lelappasztja.
Zsíros B. Ödön
  Válasz | 2004. november 10. 13:23 | Sorszám: 10
De. Természetállatgyógyászat.
keri
  Válasz | 2004. november 10. 12:56 | Sorszám: 9
...és most kínai állampolgárságért folyamodik?
terra
  Válasz | 2004. november 10. 12:55 | Sorszám: 8
Pármai sonka sárgadinnyével...a gazdagok kedvenc előétele.
Antlfinger Edvárd
  Válasz | 2004. november 10. 12:27 | Sorszám: 7
Az nem egy gyógymód a lovak feltört hátának ápolására?
mpd
  Válasz | 2004. november 10. 12:26 | Sorszám: 6
Az viszont már közönséges hülyeség.
Zsíros B. Ödön
  Válasz | 2004. november 10. 12:25 | Sorszám: 5
Őrült kartács valszeg a "nyeregalatt puhított húsra" gondolhatott...
Antlfinger Edvárd
  Válasz | 2004. november 10. 12:20 | Sorszám: 4
A papírzsebkendő nem is túl környezetbarát megoldás.
A nyershússal készült étkek meg a legdrágább menük minden jobb étlapon.

Nem értem.

liberálmensevik
  Válasz | 2004. november 10. 11:38 | Sorszám: 3
Szerintem, van ott hajcsat is vahol...
mpd
  Válasz | 2004. november 10. 11:31 | Sorszám: 2
A kettős állampolgárságról szóló vita elkanyarodott a kínai és a magyar kultúra összevetése felé, amit Oeruelt kartács a papírzsebkendőt használó kínaiak és az ugyanebben az időben nyers húst zabáló magyarok sztereotípiáira szűkített.
Bravúr.
mpd
  Válasz | 2004. november 10. 11:29 | Sorszám: 1
Offtémák gyűjteménye
mpd
  Válasz | 2004. november 10. 11:26 | Sorszám: 0

Időzóna: CET  

előző téma   következő téma
Ugrás:

Email a webmesternek | Gondola