Gondola főoldal | beállítások | regisztráció | keresés | GYIK | fórum főoldal | moderáció
  előző téma   következő téma
»  gondola Fórum   » Közélet   » Kognitív disszonancia (1. oldal)

A téma oldalai: 1  2  3  4  5 

Fórumunkon a regisztráció szünetel
Téma: Kognitív disszonancia
panda
  Válasz | 2011. július 28. 10:54 | Sorszám: 116
Bögyös zöld ( BZP )
mpd
  Válasz | 2011. július 28. 10:47 | Sorszám: 115
Nem eftássam, a "munkás" egy pártnévben ma már anakronizmus, lábszagú provincializmus.
Szabadelvű, környezettudatos, ilyesféle jelzők kellenek.
panda
  Válasz | 2011. július 28. 10:45 | Sorszám: 114
Nem mi dolgoznánk, hanem a dolgozók!...
Ehh, nem is vagy te elvtárs
mpd
  Válasz | 2011. július 28. 10:39 | Sorszám: 113
A munkát nem lehetne kihagyni ebből..... nehogymár azért alapítsunk pártot, hogy melózni kelljen. Ennyire ne legyünk mán rendhagyóak.
panda
  Válasz | 2011. július 28. 10:36 | Sorszám: 112
MDMP?
Magyar Disszociációs Munkáspárt?
mpd
  Válasz | 2011. július 28. 10:27 | Sorszám: 111
Benne vagyok. köznapi ember számára érthetőbb lenne azonban a Fürkésző Szellem Pártja.
panda
  Válasz | 2011. július 28. 10:18 | Sorszám: 110
belépek a Kognitív Pártba...
Tappancs
  Válasz | 2011. július 28. 07:05 | Sorszám: 109
Ebből a választékból inkább "vagymiaszösz" vagyok, mintsem maszp-szimpatizáns.
Amit írsz az nem mszp-specifikus. Mindegyik parlamenti párt olyan, hogy rusnya békákat kell lenyelni ahhoz, hogy jót lássunk bennük.
Ezeket a rusnya békákat mindegyik párt tudja - a többi pártról.
etymon_exe
  Válasz | 2011. július 27. 22:12 | Sorszám: 108
Na most akkor tisztázzuk: te MSZP szimpatizáns vagy mi a szösz? Mintha eddig úgy tűnt volna?!

Szerintem pedig éppen a működő kognitív disszonancia redukciója az oka annak, hogy képesek voltak az MSZP-re szavazni!

A folyamat a következő: adott a kommunista gyilkosok pártjának zömmel volt tagjaiból álló MSZP. (Legalábbis a parlamenti frakció - amely az ország életében a meghatározó - tagjainak az első ciklusban majdnem 85%-a, a másodikban is 75%-felett, a Medgyessy-Gyurcsány éra alatt lecsökkent 60%-alá, most megin 60% feletti létszámban vannak jelen a frakcióban a kommunista gyilkosok volt pártjának tagjai)
Nomármost egy ilyen pártra szavazni kellemetlen, ez a disszonancia. Ezt a kellemetlenséget úgy oldja fel az egyén, hogy megváltoztatja a valóságot: a többieket még rémesebbnek képzeli/tudja - ezzel oldódik a disszonancia.

Ergo sok MSZP szavazó szemmével a legjobb párt az MSZP, s ők nem hazudják ezt, hanem ők így is tudják (kognitíve), hiszen fejükben megváltozott a világ azért, hogy bennük a kínzó ellentmondás feloldódjon.

Gondolom én...

Tappancs
  Válasz | 2011. július 27. 21:13 | Sorszám: 107
A beágyazottság azt jelenti, hogy nyolc évnyi elkúrás után (meg 40 + 4 év után) még mindig volt egymillió balfék, akinek megengedte a kognitív disszonanciája, hogy az mszp-re szavazzon.
Ebben a paraméterben "jó" az mszp. Az más kérdés, hogy milyen eszközökkel jutott ehhez az értékhez.
Gyöngy
  Válasz | 2011. július 27. 19:33 | Sorszám: 106
Kedves jó Tappancsom, inkább a kormányzati "tapasztalat" nélküli Jobbik százszor, mint a "tapasztalt" MSZP akár félszer is! Mondom mindezt úgy, hogy tudsz rólam, amit tudsz !
Tappancs
  Válasz | 2011. július 27. 18:32 | Sorszám: 105
Ha hirtelen pártvagyont cserélne az mszp a jobbikkal, akkor melyik párt járna jobban?
Milyen kormányzati tapasztalata van a jobbiknak?
nemszadista
  Válasz | 2011. július 27. 18:20 | Sorszám: 104
Nem emléxem, hogy rajta kívül más Szadomaszop-kretén lebukott volna...
Úgyhogy én ebből inkább arra következtetek, hogy Bakács éppenséggel ügyetlenebbül lop szalámit a többinél.
etymon_exe
  Válasz | 2011. július 27. 18:09 | Sorszám: 103
Ember, te provokálsz!

Erre a felsorolásra még ha illik is az a kijelentés, hogy "van, amiben az MSZP jobb" - nem lehet pozitívan tekinteni, hiszen van olyan közöttük, amelyhez esetenként vér is tapad!!! (Pártvagyon, kormányzati tapasztalat)
A kopogtatócédulához számos csalás, a nemzetközi kapcsolataik világossá teszik, miért maradhatott fenn ilyen sokáig a kádárizmus, a kormányzati tapasztalathoz szintén vér tapad.
A "beágyazottság" nem tudom mit takar.

onogur
  Válasz | 2011. július 27. 17:44 | Sorszám: 102
Ja, értem.
Akkor például Bakács Tibor is jobb a többi újságírónál.
Ügyesebben lop szalámit.
Tappancs
  Válasz | 2011. július 27. 17:36 | Sorszám: 101
1. Beágyazottság (bár hálistennek kezd kiágyazódni)
2. Van valamicske kormányzati tapasztalata (olyan amilyen, de van)
3. Vannak nemzetközi kapcsolatai (olyanok, amilyenek)
4. A kopogtatócédulás nulladik fordulót minden körzetben képes sikerrel venni.
5. Pártvagyonban sem áll rosszul.
onogur
  Válasz | 2011. július 27. 17:16 | Sorszám: 100
Az MSZP miben jobb a többinél?
Tappancs
  Válasz | 2011. július 27. 17:08 | Sorszám: 99
Minden (parlamenti) pártban látok olyat, amiben jobb a többinél és minden pártban látok olyat, amit nem szeretnék látni. Van is rá jó okom.
onogur
  Válasz | 2011. július 27. 15:05 | Sorszám: 98
Várok egy kicsit, hátha helyesbít vagy bocsánatot kér.
Alkoholmámorban mond az ember hülyeségeket, aztán megbánja.
mpd
  Válasz | 2011. július 27. 14:57 | Sorszám: 97
De, szerintem is. Ede gatyában is elég megrázó lehet, nemhogy anélkül.
etymon_exe
  Válasz | 2011. július 27. 14:49 | Sorszám: 96
Most látom csak onogur kartács reakcióját, nem túl erős ez?
etymon_exe
  Válasz | 2011. július 27. 14:47 | Sorszám: 95
" hogy meg kell ölni őket és ennek a pódiumról örülni és ebben valami termékeny energiát látni. Vona ezt tette."

Nonono! Olyat, hogy meg kell őket ölni, Vona szerintem soha nem mondott, s még csak nem is gondolta.

(Persze azt, hogy gondolta-e, nem tudhatom, de miért gondolna ilyet?)

etymon_exe
  Válasz | 2011. július 27. 14:45 | Sorszám: 94
Mint ahogy a pártok sorsa sem a teljesítményüktől függ többnyire, hanem a pártszimpátiától. És akkor visszaértünk a kiindulásunkhoz.
onogur
  Válasz | 2011. július 27. 14:28 | Sorszám: 93
"más azt kabálni, hogy meg kell ölni őket és ennek a pódiumról örülni és ebben valami termékeny energiát látni. Vona ezt tette."

Na, ezt továbbítom.
Hátha a gatyát is leperelik rólad.

Antlfinger Edvárd
  Válasz | 2011. július 27. 13:58 | Sorszám: 92
Ugorgyunk.

Hogy mennyire vagyok kritikus az az én dolgom. Gondolom jogom van a kritikához. Ahogy másnak is.

De valami eleve létező elfogultságról szó sincs. Több Jobbik-képviselő is a barátom. Én is támogattam a régi Jobbikot és segítettem is őket. Nem vagyok "liberális származású". Ha úgy hozza kedvem magam is zsidózok, magyarozok, cigányozok, amerikaizok, arabozok. Ellenben más valaki(ke)t kritizálni és más azt kabálni, hogy meg kell ölni őket és ennek a pódiumról örülni és ebben valami termékeny energiát látni. Vona ezt tette. Ezért most kevésbé tudom Gábort a leendő komoly politikusok közé vizonálni.

Időzóna: CET
A téma oldalai: 1  2  3  4  5 

előző téma   következő téma
Ugrás:

Email a webmesternek | Gondola