Téma: Síklaky István (1927–2005)
|
kutato |
Válasz | 2011. december 06. 22:00 | Sorszám: 70 |
Idézet: Szerintem nagyon fontos közgazdasági kérdéseket feszeget és a munkái meghatározóak kellenének legyenek. Egyelőre azonban a feltételek még nem értek meg a befogadására ezért nem csoda, ha elenyésző számban ismerjük. Egyszer adatott meg nekem, hogy személyesen is beszélhettem vele. Kopátsy számomra hasonló gondolatairól kérdeztem.
/Mostanra érett meg az idő??
|
|
|
kutato |
Válasz | 2011. december 06. 21:58 | Sorszám: 69 |
"Úgy gondoljuk, hogy kevesen rendelkeznek olyan magas szinten a rendszer létrehozásához szükséges szakmai felkészültséggel, mint a szervező csapatunk. A megvalósításhoz a szervezők 350.000.- USD-t kérnek. Ez egy előre kijelölt állam csoportot fog jelenteni, mint kezdeti fázist. Ez a töredéke annak, amelybe egy hasonló rendszer fejlesztése kerül. A mi rendszerünk egy már meglévő, élesben hosszú évek óta működő banki szoftver átalakítására épül. A rendszer karbantartásának díjazása megállapodás szerint fog történni. "
|
|
|
|
kutato |
Válasz | 2011. december 06. 21:56 | Sorszám: 67 |
Idézet: Vezér-Szörényi László: 1960- ban született Baján, Magyarországon. Informatikusi diplomáját 1984-ben szerezte a Drezdai Műszaki Egyetemen. Szakterülete a pénzügyi szoftverek tervezése és elkészítése. Az elmúlt húsz évben Németországban, Ausztriában és Svájcban dolgozott. A pénzügyi alapképzést a Bank Austriánál szerezte meg 1990. és 1992. között. 1998-tól 5 éven keresztül a Deutsche Bank tanácsadója. 2006. végén visszatelepült Magyarországra. Már a Google ötlet-verseny felhívása előtt elkezdett csapatával dolgozni a nyilványos európai "e-money" pénzrendszeren, amely már előrehaladott szinten van. Vezér-Szörényi László több évtizedes, banki szoftverek területén szerzett tapasztalatai nélkül ezen projekt nem működne. Ő a projekt 50%-os ötletgazdája.
|
|
|
kutato |
Válasz | 2011. december 06. 21:54 | Sorszám: 66 |
Van követője! Vezér-Szörényi László a kiutat is felvázolja: http://www.youtube.com/watch?v=zQDS8lUsXCo A mai pénzhiányt pl. egy olyan pénzrendszer tudja feloldani, mint a közösségi pénzek. Azt, hogy ez pontosan mit jelent, és hogyan működik, ezt mutatja be Vezér-Szörényi László.
|
|
|
kutato |
Válasz | 2011. január 29. 16:45 | Sorszám: 65 |
Idézet: mikor Gorbacsov találkozott az idősebbik Bush elnökkel Máltán, és megegyeztek, hogy az egyik birodalom kivonul Európából, és bevonul a másik.
|
|
|
kutato |
Válasz | 2011. január 29. 16:44 | Sorszám: 64 |
- A rendszerváltozás eredetileg egészen másról szólt. - Nagyon téved, mert sajnos pontosan erről szólt. Nyolcvankilencben már mindezt eldöntötték az Ellenzéki Kerekasztal zárt ülésein, a nép feje fölött. Sőt már akkor, mikor Gorbacsov találkozott az idősebbik Bush elnökkel Máltán, és megegyeztek, hogy az egyik birodalom kivonul Európából, és bevonul a másik. Azt is pontosan lehet tudni, a könyvemben le is írom, mi történt Londonban a rendszerváltás évében: Antall József a hitelező bankok képviselőivel megállapodott arról, milyen úton haladjon az úgynevezett demokratizálódás. Megállapodtak, hogy nem lesz reprivatizáció, azaz az államosított vagyont nem juttatják vissza eredeti tulajdonosaiknak, hanem a magánosítás során a külföldi befektetők élveznek előnyt, s hogy Magyarország nem kéri adóssága elengedését, sőt átütemezést sem kér. Ezzel az ország sorsa megpecsételődött. Az összes többi csak cirkusz, de nem az ókori Róma módján, kenyérrel, hanem anélkül. http://www.gemenc.hu/sajtoklub/SzerdahelyiI_Az_ellopott_forradalomrol.htm
|
|
|
kutato |
Válasz | 2011. január 29. 16:42 | Sorszám: 63 |
- Polányi Károly mára negyvenes években azt írta, a liberális kapitalizmus csak globális lehet. Ön milyennek látja a jelenlegi hazai helyzetet a balliberális kormányzás alatt? - E pillanatban az én fogalmaim szerint radikális, ultrajobboldali pártkoalíció kormányozza Magyarországot. A „balliberális" kifejezés fából vaskarika. A liberálisok reakciósok. Ha nem történik változás rövidesen, az országnak vége. Magyarország nyolcvankilencben megbukott, és kiszolgáltatott helyzetbe került húszmilliárd dollár adósság miatt. Most nyolcvanmilliárd az adósságunk. Az egész nemzeti vagyont eladták, szinte semmi nem maradt. Az oktatást lezüllesztették: tanárként olyan elsőéves bölcsészekkel találkozom, akik nem tudnak helyesen írni, s nem tudják, mi a különbség Rákosi és Szálasi között. Ha a Fidesz csakugyan azt akarja, hogy szűnjön meg a magyar oktatás további szétverése, és helyre akarja állítani a jóléti intézményeket, helyesen teszi. Ha fizetni kell az oktatásért, az alsóbb néprétegekből a legtehetségesebbek sem lesznek képesek érvényesülni, s csak az újgazdagok vásárolhatnak diplomát a csemetéiknek. Ma látszatdemokrácia van, hiszen ha a képviselőt nem hívhatom vissza akkor sem, ha átver, s ha a miniszterelnök hazugsággal jut hatalomra, de e közbűntényért nem kell törvény előtt felelnie, szó sincs demokráciáról. Kísérleteznek velünk, mint a laboratóriumi egerekkel... http://www.gemenc.hu/sajtoklub/SzerdahelyiI_Az_ellopott_forradalomrol.htm
|
|
|
kutato |
Válasz | 2011. január 29. 16:40 | Sorszám: 62 |
Az automatizálás mai lehetőségei mellett az élőmunkát minimumra lehetne csökkenteni, meg is lehetne szüntetni, hosszabb távon meg lehetne szüntetni a pénzt és a magántulajdont is. De ez nem érdeke a transznacionális mamuttőkének. Inkább kiviszi a fejlődő országokba az anyagi termelést, ahol fillérekért robotoltatja a munkásokat, és nem fizet adót. Ennek összeomlás lesz a vége. http://www.gemenc.hu/sajtoklub/SzerdahelyiI_Az_ellopott_forradalomrol.htm
|
|
|
Lehel |
Válasz | 2011. január 27. 22:11 | Sorszám: 61 |
Miért lennék sikertelen ember ! Önálló vagyok. Tudod mit jelent ez ?Elkeseredett azért vagyok, mert a hazám lett sikertelen a sok bomlasztó miatt !
|
|
|
Antlfinger Edvárd |
Válasz | 2011. január 27. 20:34 | Sorszám: 60 |
Tehát. Megkeseredett ember vagy. Mondjuk ja. Ilyen sors van párt az országban. De mindenki saját sorsának kovácsa. Szerintem hagyjuk. Nem vártam semmit. De írtál már erről, csak nem emlékeztem. Leszögezem: nem hiszem, hogy igazad van. Az a típus vagy, aki mindig másban keresi a sikeretelensége okát. Egyenes út a politikai szélsőségek irányába.
|
|
|
Lehel |
Válasz | 2011. január 27. 11:01 | Sorszám: 59 |
A lengyel példa bizony ragadós lehetne a magyar hatóságiak részére is. Ott ugyanis nem a lengyel embereket,honpolgárokat vállalkozásokat büntetgetik ( azok ugyanis ott élnek és ott is akarnak maradni, ezért beilleszkednek a társadalomba ), hanem a "jövő-menőek" ténykedését vizsgálják, nehogy eltévedjenek...kárt okozzonak ! Ezt kell itt is tenni !
|
|
|
Lehel |
Válasz | 2011. január 27. 10:53 | Sorszám: 58 |
Btw. Nem vagyok nyugdíjas. Aktív munkával telnek napjaim. Talán ez az itteni társaságnak is szokatlan ? Remélem nem ! Igaz, elég kevés időm ( türelmem) van a nyilvánvalóból előadást adni... Azt hittel a Siklaky Úr által (részemről egyetértéssel fogadott ) előadott szempontok majd az új nemzeti kormánynak is triviális utmutatást fog jelenteni. Nem így történik, ami számunkra, magyarok számára végzetes lehet
|
|
|
Lehel |
Válasz | 2011. január 27. 10:20 | Sorszám: 57 |
Kedves Eddi ! Köszönöm, hogy megtisztelsz érdeklődéseddel! Legyen elég annyi, hogy a képzettségem elég volt ahhoz,hogy fejlesztő mérnökké lehettem. Miután anno megtapasztaltam, hogy a társadalmi integrációban - magas (fejlesztői) szinten - nyújtott produktumom, terményem ( ami szolgálati szabadalmammal kivitelezett, működő berendezésem megalkotása ) ellenértékét a Nép azaz az akkori munkásosztály "képviseletében" eljáró vezérigazgató nem volt hajlandó a trv. szerint megfizetni, az elit szolgálata helyett visszatértem a nép egyszerűbb, közvetlen szolgálatához, amit maga a Nép egyszerű fiai igenis - mert hasznos és kívánatos volt számukra - megfizettek és ígényeltek. Ahogy a szüleim, én leráztam a mihaszna pártitkárok béklyóit és maszek lettem még az átkosban. Minden eszközzel akkor is diszkrimináltak bennünket (mert nem tudtak közénk állni ) a Nép vezetői, miközben egyszerű fiai pedig elláttak megbízásokkal és tisztességesen meg is fizettek. A gengszterváltás után a diszkriminációnk (magyar vállalkozások diszkriminációja ) még drasztikusabb lett. Mit is mondtak a vezetőink, akik korábban üldözték a maszekot ? Álljuk a versenyt az évszázados hagyományokkal rendelkező multikkal !!! Ugye az állatkertből sem engedik ki az oroszlánt a vadonba ? Itt megtették,azaz, a vadont szabadították magyarra. Hány embernek volt itt bátorsága,lehetősége a versenyhez kellő tapasztalatot gyűjteni ? Voltunk, akinek volt. De, ha volt is, ma már ott tartunk, hogy céges viszonyban átadott termékünket anélkül, hogy kifizetnék, továbbadhatják a gazemberek és nincs az Államnak érzékenysége, hogy a nemzeti tulajdont is képező honi vállalkozásokat mint a MULTIK konkurensét védjék a jogsértésekkel szemben. Sajnos még ma is ez folyik, így jól teljesítő vállalkozásokat számolnak fel, mások bűnei,nemfizetése miatt, így amellet hogy a vállalkozók veszítik el vagyonukat, százezrek veszítik el munkahelyeiket,, amik évtizedeken át részükre ellátást és megélhetést is nyújtott. Köszönöm az aggodalmadat, de tudom hogy kell kinézzen egy cég ahhoz, hogy az ténylegesen szolgáljon egy társadalmat és bizony azt is tudom, de elutasítom, hogy néz ki a mai közgazdaságtan által megkevert viszonyokból származó szörnyszülöttek, ahol a megélhetési költségeket sem fedező, havi 50 ezer Ft-ért dolgoznak, utaznak emberek százezrei, miközben az ilyen cégek, nemhogy közuterhet nem fizetnek, de még jelentős állami támogatást is kapnak. Ugye nem ezt vártad ?
|
|
|
Antlfinger Edvárd |
Válasz | 2011. január 26. 08:17 | Sorszám: 56 |
Eh. Mondjuk kiváncsi volnék, mivel foglalkozol, mi a végzettséged stb. Persze az is lehet rég nyugdíjas vagy és elgondolásod sincs, hogy néz ki belülről egy munkahely és hogy milyen kihívásokkal küzdenek a cégek, kik vezetik őket stb. Mondjuk amit itt leírsz, választ sem ad a kérdésre, de az első mondataidat nem is nagyon értem. Mondjuk az nyilvánvaló, hogy nem értesz a témához, én sem vagyok közgazdász, de itt olyasmiről van szó, amit nem hagyhat az ember figyelmen kívül. A multik adják a GDP kétharmadát, alkalmazzák a munkaerő harmadát, szervezik azt a munkát, ami megteremti legtöbbőnk megélhetését és a közjót, amit emlegetsz. Nem szívelem a nemzeti kommunista gondolkodást. Annak egyértelmű következménye Észak-Korea. Nem az a baj, hogy sok a multinacionális vállalat itthon. Az persze rizikó, hogy ennyire nyitott a gazdaságunk, s azt sem érteni, hogy az exportorientált szektorokon kívül, miért meghatározó a multik jelenléte a bankszektorban, kereskedelemben, közszolgáltatásokban is. Erre nincs értelmes magyarázat. A telekommunikációt még csak-csak értem, hiszen a fejlesztésekre nem volt idehaza forrás. De itt sem teljesen világos, hogy miért kizárólagos a multinacionális cégek piaci szerepe. A másik, amihez nyilván nem értesz se te se én az üzletelés, menedzsment. Innen már nyilvánvaló, hogy az ország vezetését sem tudod igazán értelmezni a XXI. században.
|
|
|
Antlfinger Edvárd |
Válasz | 2011. január 26. 08:00 | Sorszám: 55 |
Hát ez még így önmagában sajnos azt hiszem kevés lenne. Síklaky munkásságának kevésbé a sajátkútfőből származó része az értékes, hanem azok a tanulmányok, amik Gesell-hez kötődnek. Természetesen nem ő az egyetlen. Egyébként az ilyen minimalista ötparancsolatokkal amúgy is mindig vigyázni kell. A hogyan mindegyikből hiányzik. Alapvető, hogy mindegyik mellé tegyünk egy kérdőjelet, hogy szép, szép, na de ugyan mégis...?
|
|
|
Lehel |
Válasz | 2011. január 24. 10:55 | Sorszám: 54 |
Szép...! A kérdés,hogy akkorra kikből áll majd a többség, akik véleménye eljut a legfelsőbb gréniumhoz ?
|
|
|
Lehel |
Válasz | 2011. január 24. 10:52 | Sorszám: 53 |
" iktassuk ki a nemzetközi tőke kizsákmányolását! Rendben, de akkor ki fog termelni, miből lesz eladható exportunk, mivel pótoljuk a kieső munkát és GDP-t, amit ezek a cégek biztosítanak? " Ahogy a francia...stb. állam megfizet menedzsereket és nem áll a szalagok mellé, azt a Magyar Állam is megteheti, ugyanúgy a magyarok állnak majd a munkahelyek mellett is mint most, csak a profit itthon marad és a közjóra fordítható. Ne felejtsük el, hogy fogyasztók vagyunk ! Azt pedig semmilyen egyezmény nem írja elő számunkra, hogy hitelből fogyasszunk. A vásárlásunk feltételéül kell szabni azt, hogy tőlünk is vásároljonak, esetleg csere értékkel fizessünk. Persze ilyen üzleteket áruló képviselőkkel, vezetőkkel nem fogjuk tudni kötni ! Ezért szigorúan ellenőrizni kell a közfeladatokat ellátók tevékenységét és "gazdagodását" ! Szükség esetén arányos büntetéssel fenyegetni, büntetni !
|
|
|
son |
Válasz | 2011. január 18. 00:48 | Sorszám: 52 |
Ezt írod: "Mi lenne, ha a mai gyakorlat ellen elkezdenének lobbyzni Európa józanabb politikusai?" Hol vannak azok a józanabb politikusok?!? Manapság az EU-ban Daniel Cohn-Bendit és Martin Schulz a hangadó... Mindkettő az európai kultúra, mértékletesség, józanság és egyensúly sírásója. Az előbbinek a börtönben lenne a helye, az utóbbit csak humoristák nevezhetnék politikusnak, annyi gyűlölet árad belőle... Magyarországon bizonyos körök mindkettőt ovációval fogadják, istenítik, felnéznek rájuk, mint az óvodások az óvó nénire. Orbánék ezekkel hadakoznak, miközben a házuk táján a Pokornik, Rogánok és Lázárok lesik az alkalmat, hogy a szent liberalizmus jegyében kinek tudnának tőrt döfni a hátába... Azért nem hagyjuk magunkat: egy magyar-lengyel összefonódás (még nem látom, ki kezdeményezné!) alapul szolgálhatna egy európai újraélesztési kísérletnek... Kísérletnek, mondom. Aminek csak reméljük az eredményét...
|
|
|
kutato |
Válasz | 2011. január 17. 14:52 | Sorszám: 51 |
de ÖTÖDIK LÉPÉS: A nagy többségben Hiteles Péterekbõl álló Országgyûlés meghozza a rendszerváltó törvényeket, mégpedig elsõként egy új választási törvényt, amellyel a következõ választás alkalmával kétkamarás Országgyûlés jön létre, ahol az alsóház feladata a törvények kezdeményezése, a felsõház pedig minden esetben ellenõrzi, hogy a kezdeményezett törvény társadalmi hatásait jól megvizsgálták, a törvény valóban a társadalom nagy többségének érdekeit szolgálja és a jövõ generációk érdekeit sem sérti, és összhangban van a történelmi alkotmánnyal, más szóval a jó erkölccsel. - [b]Megindulhat az alkotmányos rendszerváltás.[/] /Itt tarunk.. remélem..
|
|
|
kutato |
Válasz | 2011. január 17. 14:50 | Sorszám: 50 |
(nem értek mindennel egyet..pl a 70-30%kal..
|
|
|
kutato |
Válasz | 2011. január 17. 14:49 | Sorszám: 49 |
Síklaky István 2004.4.1. http://www.freeweb.hu/fennmaradas/nemezetgyules.html A jelenlegi választási törvény szerint négyévenként pártokra (listákra) és jelöltjeikre szavazunk. A pénz urai által kézben tartott médiák hatására szavazatunkat adjuk - mondjuk - egy kék és egy lila párt listájára, valamint ezek területi jelöltjeire. Így összeáll a parlament, mondjuk 200 listás és 160 területi kék képviselõbõl, és 150 listás és 120 területi lila képviselõbõl. (A kékek és lilák aránya aztán négyévenként megcserélõdik, mert a viszonyok a négy éves kék ciklus alatti romlása miatt a választók a kéket megbüntetik, aztán a viszonyok persze tovább romlanak, ekkor a lilákat büntetik meg, és így tovább.) Mind a kék, mind a lila pártnak a pénz urai adják a propagandához, a pártapparátus fenntartásához, a pártvezetõk vagyonosodásához és a pártkatonák zsoldjához szükséges pénzt. (Az egyik technikáról a minap Dávid Ibolya, volt igazságügy miniszter számolt be: az állami nagyberuházásokat fölülszámlázzák, a többleten pedig a kékek és lilák megosztoznak, az éppen kormányon lévõ párt 70%-ot, az éppen ellenzékben lévõ 30%-ot kap.) A pénzelés fejében a kék-lila parlament a pénzuralmat erõsítõ, a kizsákmányolást fenntartó, ha lehet fokozó törvényeket, intézkedéseket hoz, ilyen nemzetközi kapcsolatokat létesít.
|
|
|
kutato |
Válasz | 2011. január 17. 14:48 | Sorszám: 48 |
"A múlt elesett hatalmunkból, a jövendõnek urai vagyunk." (Széchenyi)
|
|
kutato |
Válasz | 2011. január 17. 14:42 | Sorszám: 47 |
(Már nem lehet jóvátenni..
|
|
|
kutato |
Válasz | 2011. január 17. 14:42 | Sorszám: 46 |
2004 (1) Magyar Bálint akkori oktatási miniszter által létrehozott és felügyelt NKTH pályázatain 2004-ben és 2005-ben Boda Miklós elnöklése alatt olyan, filozófusok által beadott pályázatok nyertek,...(Hellerék.. (2) Kedves Barátaim! Anyagi csődbe jutottam. Négy iskolás gyerek nevelkedik a háztartásomban, Anyjuk tanári fizetése és az én nyugdíjam csak a szerény élelemre elég, ezért kedvezményes tandíjukat sem tudom fizetni másfél éve. Segítségeteket előre is nagyon köszönöm. Síklaky István
|
|
|
|