Téma: szovjet szerda
|
Cakpakk |
Válasz | 2005. október 21. 05:06 | Sorszám: 6 |
OFF Nem tudja valaki honnan lehet megszerezni az Elnémult harangok c. filemet? Illetve a Leányvári boszorkányt (tudom ezt a Duna is adta) nem találkozott valaki ezekkel videotékában stb?
|
|
Jaszin |
Válasz | 2005. október 20. 22:08 | Sorszám: 5 |
te, meg én, tudjuk, miről van szó de próbálj egy kicsit belegondolni az ember azokban a sötét 70-es években, mikor abszolút semmi kiút nem látszott, jobb híján, kínjában, hogy valami pozitív is legyen a nyomorult szürke életében,hajlamos volt néhány ilyen propagandafilmnek is bedőlni - na igen , hát azért nálunk is... például, hogy a szovjet kutatók hogyan fejlesztik a kenyérgyártást - aztán 78-ban Moszkvában/akkor voltam kint először/ láttam a sorokat, nem csak kenyérért akkor mondtam először szívből, hogy a jó büdös kurva anyátokat de egy mai 12-15 éves erről semmit nem tud, nézve ezeket az ocsmány filmeket nem arra gondol, hogy miért is bántják azok a Kövér László-félék ezeket a rendes "baloldaliakat"
|
|
|
nemszadista |
Válasz | 2005. október 20. 15:33 | Sorszám: 4 |
Ó, hát én biztos vagyok benne, hogy csakis idő kérdése és elindulnak azok a "német keddek" is. De, ugye, valahogy el kellett kezdeni és történetesen ez a totalitárius diktatúra került elsőként sorra.  Majd értesíts, amikor majd elkezdik a Hitlerjugendes fiú megható történeteit, a Komszomolos ifjú után!
|
|
|
jobb_egyenes |
Válasz | 2005. október 20. 15:08 | Sorszám: 3 |
Riefelstahl = Riefenstahl (Leni)
|
|
|
jobb_egyenes |
Válasz | 2005. október 20. 15:05 | Sorszám: 2 |
Én nem érzem annyira bántónak az ilyen visszatekintő sorozatokat. Legalább láthatjuk, hogy milyen ócska dumával etettek bennünket a szovjet elvtársak világrengető sikerei és vívmányai ürügyén. Egyébként ugyanezt érezhetjük ma is, lásd a Gyurcsány - Kóka-féle kirobbanó sikereket meg dübörgő gazdaságot , meg az egész maszlagot az államháztartás hiányával, meg a [i]dec. 5-i beözönlő román nyugdíjas-invázióval, stb., stb.Egyébként néha csemegéket is találhat az ember. A napokban volt egy Szinház - és Filmművészeti főiskolai vizsgafilm az 1973-as berlini VIT-ről (Hofi kommentálásával). Hát a nyitófelvonuláson a Maróthi László elvtárs mellett nem ott lehetett látni Kovács László elvtársat is? Persze, nem tudom, hogy az 1933-45 évk közötti német propaganda-filmek milyenek voltak. Riefelstahl-tól néha lehet filmeket látni, különösenn az 1936-os berlini olimpia filmjét. Az viszont filmtörténeti értékű.
|
|
|
daleth |
Válasz | 2005. október 20. 10:09 | Sorszám: 1 |
Miért csak a Filmmúzeum bánt? :-( Ezen az alapon megkérdőjelezhetnénk a kereskedelmi adók gyerekfilmjeit és akciófilmjeit is, amik olyan tökéletesen művelik az agymosást, hogy hozzá képest Hitler apó meg Józsi bácsi csak szerény kezdők voltak... (Persze, hogy egyetértek Veled!!!)
|
|
|
Jaszin |
Válasz | 2005. október 19. 21:51 | Sorszám: 0 |
Nézem a Filmmúzeum műsorát és eltűnődöm: mikor indítják a "német kedd" sorozatot, 1933-45 közötti német propagandafilmekkel - természetesen mindenféle kommentár nélkül - mint ahogy ezek a csini kis szovjet alkotások gyermekeink elé kerülnek
|
|
|
|