Téma: Wittner Mária
|
|
kata54 |
Válasz | 2007. augusztus 25. 23:40 | Sorszám: 231 |
nnnnnnnnnnnnn
|
|
|
Gyöngy |
Válasz | 2006. november 24. 16:53 | Sorszám: 230 |
Nem is értem, miről van szó. Ha a moderátorral van problémád, akkor azt miért nem abban a topic-ban jelzed?
|
|
|
karesz135 |
Válasz | 2006. november 24. 16:46 | Sorszám: 229 |
Most kaptam a rendszergazdától egy újabb levelet: "Ha a múltkor jelzett problémája esetleg még nem szűnt volna meg, annak oka az is lehet, - mint azóta kiderült - bizonyos esetekben az Ön által használt funkciók csak titkosított kapcsolat esetén működnek. E célból kattintson a kép jobb, felső részén lévő \'titkosítottra\' feliratra." www.enevjegy.radio.hu/karesz88 (Kattintás után 'nem titkosítottra' kell modosítani.)
|
|
|
karesz135 |
Válasz | 2006. november 24. 14:45 | Sorszám: 228 |
Vegyétek már észre, újra az Orwell-i gépezet működik, mondhatnám:dübörög (a tankok helyett!). Ha eddig valaki nem értette ORWELL (Eric Blair) 1984-ét, akkor most újra élheti. Mi lett az agygyötrés (agymosás) eredménye? Szeretik Nagy Testvért.
|
|
Gyöngy |
Válasz | 2006. november 23. 21:13 | Sorszám: 227 |
Nincs ebben semmi sértő: a legtöbb ember így nevezi, és így is van vele. (Mindig azt írom, amit gondolok.)
|
|
|
kaleb |
Válasz | 2006. november 23. 21:08 | Sorszám: 226 |
"tíz körömmel ragaszkodik a tévedéseihez" Mármint a véleményéhez vagy meggyőződéséhez, amit te tévedésnek gondolsz. Így akartad ugye mondani?
|
|
|
Gyöngy |
Válasz | 2006. november 23. 16:34 | Sorszám: 225 |
Egyszer már volt róla szó , ő a Gábor apukája. Legalább olvasnád néha a fórumot !
|
|
|
onogur |
Válasz | 2006. november 23. 16:25 | Sorszám: 224 |
Ki a rák ez az újabb Horn? Nekem már a Gyulából és a Gáborból is elegem volt...
|
|
|
Gyöngy |
Válasz | 2006. november 23. 16:25 | Sorszám: 223 |
Nem ilyen egyszerű ... Én nemcsak a nick-et ismerem, hanem az embert is, ezért a megütközésem. Értelmes ember, aki tíz körömmel ragaszkodik a tévedéseihez ...
|
|
|
Gyöngy |
Válasz | 2006. november 23. 16:23 | Sorszám: 222 |
Mi volt nyafogás? Gondolom, ugyanaz, mint Horn Miklós esetében az Árpád-sávos zászló. Mindenkinek megvannak a maga kellemetlen emlékei bizonyos korszakokról. Az enyém pl. ez - lehetett volna, de nagyon jó tanuló voltam, hozzászoktam a teljesítményhez, így az "É" sem lett túl nagy hendikep .
|
|
|
nemszadista |
Válasz | 2006. november 23. 00:01 | Sorszám: 221 |
Kínos, mi? Amúgy mi volt ebben a "nyafogás"?
|
|
|
Meggyvágómadár |
Válasz | 2006. november 22. 23:57 | Sorszám: 220 |
Ne törődj ezzel a bibliai névvel. Ha visszamenőleg átgondolod hozzászólásait, rájössz, kicsoda, és kinek a megbízásából osztja itt az észnek gondolt moslékot. Egyéb fórumokon már rég az érdektelenség hamvába holt volna. Itt is ezt javaslom. Sem nem magyar, sem nem ember. Ilyen egyszerű.
|
|
|
Meggyvágómadár |
Válasz | 2006. november 22. 23:43 | Sorszám: 219 |
Szinténzenész. Sőt, én még zenészebb. Üdvözöllek.Kissé megvígasztal, hogy nemcsak én estem messze a fámtól (azért ilyet sajnos keveset ismerek). Azt hiszem, minden szemrehányás, mély ellenérzés és családi szakadék ellenére meg kell köszönnünk vörös felmenőinknek, hogy kommunista létükre (akkor még) fontosnak tartották utódaik taníttatását (már aki). Igaz, nem mérhették fel, hogy hiba volt, mert a kikupált sarj (jó esetben) felépítette a maga erkölcsi értékrendszerét és ars poeticáját, amely természetszerűleg nem lehetett azonos a kommunista doktrínával. Kihagsúlyozom, hogy jó esetben. Örülök, hogy nem vagyok egyedül, bár kukoricagölödint még nem ettem...
|
|
|
Gyöngy |
Válasz | 2006. november 22. 17:12 | Sorszám: 218 |
Egyébként, többek között annak a módszernek is volt köszönhető, hogy rengeteg tehetséges, Magyarország számára nagyon is szükséges fiatal ember hagyta itt az országot, "disszidált", és kereste másutt a jövőjét, boldogulását. Úgy látom, te ezt helyesled, esetleg kívánatosnak is tartod, mert a mostani oktatáspolitika is ilyen megoldás keresését sugallja (arról nem is beszélve, hogy szeretett gyurcsányod is ezt szorgalmazza).
|
|
|
Gyöngy |
Válasz | 2006. november 22. 17:03 | Sorszám: 217 |
Nem nyafogok, különben is, már késő .
|
|
|
kaleb |
Válasz | 2006. november 22. 00:29 | Sorszám: 216 |
Valamikor a 60-as években. Egyébként abbahagyhatnád a nyafogást. Sehova nem vezet.
|
|
|
gajo |
Válasz | 2006. november 21. 17:18 | Sorszám: 215 |
1972-ben nem kaptam útlevelet Romániába! 1976-ban viszont már kaptam. Ausztriába a 80-as évek elején mehettem, szakszervezeti /szakmai/ csere-üdülésre. Aztán a 80-as évek közepétől már oldottak a szigoron, gondolom a "rendszerváltás" eljövetelének ismeretében.
|
|
|
karesz135 |
Válasz | 2006. november 21. 17:10 | Sorszám: 214 |
Bocs,kedves onogur!
|
|
karesz135 |
Válasz | 2006. november 21. 17:09 | Sorszám: 213 |
Kedves 'onugor', ébredj Te is: "... a rendszer hatyúdala volt." ?? És most mi van? Ha eddig valaki nem értette ORWELL (Eric Blair) 1984-ét, akkor most újra élheti. Mi lett az agygyöttrés (agymosás) eredménye? Szeretik Nagy Testvért.
|
|
Gyöngy |
Válasz | 2006. november 21. 17:03 | Sorszám: 212 |
"A puccsal hatalomra jutott MSZMP KB tagjai voltak azok, akik meggyilkoltatták Magyarország miniszterelnökét, 1968-ban hadsereget küldtek Csehszlovákiába, korlátozták az állampolgárok emberi- és szabadságjogait, a "gulyáskommunizmus" fenntartása érdekében 1990-re 30 milliárd dollár adósságot halmoztak fel és ezzel olyan szakadékba rántották az országot, melyből a mai napig nem tudunk kimászni." Valamint, amiről mindig mindenki megfeledkezik, bevezettek egy bizonyos fajta "numerus clausus"-t: volt "É", "X", "M" és "P" származás, valamint volt a "szochazás" társaság. Ez utóbbiak a továbbtanulásnál kiemelt lehetőségeket élveztek, az ő szüleik harcoltak az "ellenforradalom" ellen. Az "M" és "P" származásúak előnye annyi volt, hogy egyenlő pontszám esetén az "É"-kkel szemben őket vették fel (ha alacsonyabb voltak a pontszámaik, akkor is ). Az "É" (értelmiségi) származásúakat vagy fölvették, vagy nem. Az "X"-ek nem számíthattak semmi jóra, lévén osztályellenségek gyermekei. Ezeket legföljebb egyházi intézményekbe vették föl középfokon. Mivel akkoriban felsőfokú oktatás - a papképzéstől eltekintve - csak állami intézményekben folyt, külön csoda kellett hozzá, hogy nappali tagozatra bekerülhessenek. Ez a rendszer valamikor a hetvenes években szűnt meg.
|
|
|
onogur |
Válasz | 2006. november 21. 11:55 | Sorszám: 211 |
Nem. Bárhová ( mondom, '80-as évek második fele! ).
|
|
|
ZiliZ |
Válasz | 2006. november 21. 11:53 | Sorszám: 210 |
utazhattunk kedvünkre." na ja. a szocországokba nem?
|
|
|
onogur |
Válasz | 2006. november 21. 09:57 | Sorszám: 209 |
Úgy látszik Kaleb öntudata csak a '80-as évek második felében ébredt fel, amikor már tényleg utazhattunk kedvünkre. De az már a rendszer hattyúdala volt.
|
|
|
onogur |
Válasz | 2006. november 21. 09:54 | Sorszám: 208 |
Nem "egy embert" küldött halálba, hanem Magyarország törvényes miniszterelnökét. Az a baj, hogy az ilyenek még osztják az észt. Normális országban legfeljebb a vádlottak padján beszélhetne.
|
|
|