|
Téma: Amerika mindennapjai!
|
|
panda |
Válasz | 2009. november 29. 17:26 | Sorszám: 330 |
" "Bervanal" Ezt szerintem 40 alatt nem értik. "hogyne értenék, hisz' honlapjuk is van : www.berva.hu
|
|
|
|
panda |
Válasz | 2009. november 29. 17:22 | Sorszám: 329 |
végülis... Magyarország már olyan mint ámerika...
|
|
|
panda |
Válasz | 2009. november 29. 17:07 | Sorszám: 328 |
Ez a véleménye. Szereti a magyarokat.  És egy kis offolásért is majd meg hal...
|
|
|
|
karakan |
Válasz | 2009. november 29. 16:28 | Sorszám: 327 |
|
Nem dobunk ki kaját, te igen?
|
|
|
|
datura |
Válasz | 2009. november 29. 14:46 | Sorszám: 326 |
|
Csak az a véleményem, hogy ha nem lennének Magyarországon szegények,akkor a kidobott,kiköpött ételtôl bûzlenének a városok.-((
|
|
|
|
panda |
Válasz | 2009. november 29. 14:07 | Sorszám: 325 |
http://www.gondola.hu/hirek/117924 MTI 2009. november 29. 00:41 Az amerikaiak tékozlóbbak, mint valahaAz Egyesült Államok élelmiszerkészletének csaknem 40 százaléka végzi a szemétben egy most megjelent tanulmány szerint. Kevin Hall, a Maryland állambeli National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Diseases kutatója és csapata megpróbálta modellezni az emberi anyagcserét. 1974 és 2003 között elemezték az emberek átlagos testsúlyát, és kiszámították, mennyi ételt fogyasztottak ez alatt az idő alatt. Hall és kollégái feltételezték, hogy a mozgás mértéke nem változott. A felhasznált energia mennyiségét összehasonlították az amerikaiak számára elérhető élelmiszerek becsült mennyiségével. Az elérhető és az elfogyasztott kalóriák közti különbség az elpazarolt élelmiszer. 2003-ban fejenként mintegy 3750 kalória volt elérhető, míg csupán 2300-at fogyasztottak el. 1450 kalória tehát veszendőbe ment, ez az elérhető élelmiszerkészlet 39 százaléka - írja a kutatócsoport a PLoS ONE című folyóiratban. Ez az érték jócskán meghaladja az amerikai mezőgazdasági minisztérium által interjúk alapján becsült 27 százalékot. Szakértők szerint a pazarlás nagy része otthon történik. Egy korábbi tanulmány rávilágított arra, hogy a termelés felelős a hulladékok húsz százalékáért, az elosztás további húsz százalékért, míg a fogyasztói szegmens a maradék hatvanért. Úgy tűnik, nagyobb a tékozlás, mint valaha. Hallék modellje azt sugallja, hogy a kidobott étel aránya meredeken emelkedett az elmúlt 35 év során, míg a minisztérium szerint nagyjából állandó volt. Hallék eredményei arról árulkodnak, hogy 1974-ben még csak a kalóriák 30 százaléka ment veszendőbe. A szakértőket nem lepte meg a hír, hiszen az élelmiszerek átlagos reálára csökkent az elmúlt évek folyamán. Amennyiben drágább lenne az étel, csökkenteni lehetne a pazarlás mértékét - vélte Greg Keoleian vegyészmérnök, a michigani egyetem fenntartható rendszerek központjának társigazgatója. Azt is megjegyezte, hogy sok amerikai többet eszik, mint amennyire szüksége lenne. A kidobott élelmiszer és a túlfogyasztás együttesen határozzák meg az Egyesült Államok élelmiszer-rendszerének fenntarthatóságát - tette hozzá.
|
|
|
|
von Bulow |
Válasz | 2008. augusztus 19. 23:33 | Sorszám: 324 |
Egy kicsit mas!! A felesegem negy eve utkozott egy zsido csajjal kocsival,az ugynek meg mindig nincsen vege.Minden evben egy targyalas..A kovetkezo 2009 ben lesz ) Erre konnyu utkozni zsidokkasl mert annyian vannak mint a csuda!!En eddig kettovel utkoztem az egyik oroszul visitozott,a masik meg valami olyan nyelven,amit meg sosem hallottam,lehet jiddisul...
|
|
|
von Bulow |
Válasz | 2008. augusztus 19. 23:31 | Sorszám: 323 |
az oreg Mec egesz jol raszallt Flipp Flopp niggerunk nyakara )A vasarnapi kerdezz feleleken sokkal jobban szerepelt meg a demokratak szerint is..A Hillary hivok azt mondtyak,ha Obama nem valassza vice presidentnek,a Clintonnet,akkor inkabb az oreg Mac re szavaznak..Viszont nem valassza,allitolag mar el van dontve..Obama felesege amugyse szereti a former first ladyt.En sem!
|
|
|
MP/M48 |
Válasz | 2008. június 15. 22:01 | Sorszám: 322 |
|
Na ez egy kibaszott szar nap!!! Sorjaban!!!Ejjel a BMW-et elvittek,mert a stickert elfelejtettem ratenni....Hajnalba az ocsemmel beszeltem,a nagynenem meghalt..Most el kell mennem kivaltani a kocsimat 200 dollar (( A napokban felmentettek ezt a pedofil nigger enekest..Annyi elonyom volt ebbol,hogy joelore megmondtam a felesegemnek a niggert fel fogjak menteni...
|
|
|
|
|
tótumfaktum |
Válasz | 2008. június 07. 23:42 | Sorszám: 320 |
|
Viszont, te nem vagy komonista!... ;-)))
|
|
|
|
MP/M48 |
Válasz | 2008. június 07. 22:20 | Sorszám: 319 |
Ne rohoggy az enyem is az es gyaszfekete ))
|
|
|
|
tótumfaktum |
Válasz | 2008. június 07. 19:12 | Sorszám: 318 |
Nem tudom a pontos kiépítettségét, de úgy emlékszem BMW 750-es volt. (Gyászfekete! )
|
|
|
|
MP/M48 |
Válasz | 2008. június 07. 12:16 | Sorszám: 317 |
|
Nem toom a ven Grosz milyet kapott de ha ilyet akkor az oreg Bush gavaller volt,mert ez 50 rongynal kezdodik..
|
|
|
|
MP/M48 |
Válasz | 2008. június 07. 12:15 | Sorszám: 316 |
|
Aki ma Chicagobol mexikoba megy kocsival az kosse fel a gatyajat.Oriasi penz kb ezer dollar a cadillaccel 1200 a BMW vel es 800 a ford taurussal de ez a kocsi kicsi mert csak hat hengeres ..
|
|
|
|
gajo |
Válasz | 2008. június 07. 00:03 | Sorszám: 315 |
Te Camelgumi! Mennyibe került az út Csikágóból, Mexikóba??
|
|
|
|
gajo |
Válasz | 2008. június 07. 00:01 | Sorszám: 314 |
"Bervanal" Ezt szerintem 40 alatt nem értik.
|
|
|
|
tótumfaktum |
Válasz | 2008. június 06. 23:46 | Sorszám: 313 |
|
[img]Tobb kocsi melett van egy antik BMW 750 IL 12 hengeresem is..[/img] Valami ilyesmit kapott Grósz Károly is, még az öreg Bush-tól, amikor errefele járt!... A helyedben én túladnék rajta! :-D :-D
|
|
|
|
tótumfaktum |
Válasz | 2008. június 06. 23:31 | Sorszám: 312 |
Lehet, hogy szerencséd lesz, s mindkét 'asztalos' eltűnik a süllyesztőbe'??
|
|
|
|
MP/M48 |
Válasz | 2008. június 06. 23:10 | Sorszám: 311 |
|
Ket aszott picsa van az eletemben..Az egyik Hillary Clinton,a masik annak magyar megfeleloje David Ebola!! Hillary rengetege lovet fektetett ba valasztasi kampanyaba a sajat penzebol,es felvett kolcsonbol..Most hogy mindennek a vege,a ven lotyo,dorgoli a tomporat Obama finnyas orra ala,hogy o nagyon szivesen lenne alelnok is,csak Obama fizesse ki a Debtet..Nemreg ez a szajha meg azzal jott,hogy o vallalna Obamat alelnoknek,ez lenne a Dream Team..Obama nem szivesen nyilatkozik,de egy ilyen lefutott gumit nem akar tenni a Porshejara ugy latszik..Hillarius Clinton meg asszon egyedul,majd megtudja milyen keserves..
|
|
|
|
MP/M48 |
Válasz | 2008. június 06. 14:00 | Sorszám: 310 |
|
Mindig gond az USa-ban az autojavittatas!!Vizsgalatok kimutatjak a szerelok csalnak,a legkisebb csalas is 70% tulszamlazas,letezo nem letezo gondokert!! Tobb kocsi melett van egy antik BMW 750 IL 12 hengeresem is.. Gyertya csere kene,igy elindultam kerni arajanlatot..Ennel a tipusnal a gyertcsa csere nem olyan mint a Bervanal..A legolcsobb amit talaltam,200 dollar..Rogton azzal indulnak hogy ez ket oras munka ok meg 60 dollaros oraberert csinaljak!! Ez mind amerikai shop...A munkahelyemen van egy kollegam,Jorge Gomez.Azt mondta o tud egy mexikoi shopot ahol hamar megcsinaljak,olcson..Bevittem a gepet 12 darab Bosh gyertyaval..A tulaj egy Sancho Panza tipusu alany,azt mondta 45 dollar keszpenzert kicserelik.Megvarom???Mondom nem mert nem erek rea..Masnap a kocsit elhoztam,60 dollart adtam,es mindenki boldog volt..Koztudott a mexikoiak kivalo erzeke a mechanikahoz,es a becsuletessege..Az amerikai szerelok le vannak szarva..Az udvar tele volt javitasra varo autokkal,es mindenutt szerelok hada nyuzsgott.Az amerikai shopokban meg azt csinaljak,hogy az epuletet festik..Fessek 60 valahany dollarert oraberben..
|
|
|
|
MP/M48 |
Válasz | 2008. június 04. 23:58 | Sorszám: 309 |
Amerikaba tobb szaz evet kell eljel hogy ne erjen meglepetes!!Hogy megis er??? Most koltoztem egy Des Plaines nevu varoskaba..Rengeteg munka rengeteg idegeskedes,de meglett minden,igy azt hittuk minden ok!!De nem oK!! Le viszem a szemetet,mert kis epuletekrol van szo,keresem a szemettarolo helyet.Egy szep fekete holgyet megszolitok hogy merre van a szemet??Mondja hogy ugy kell csinalni,hogy a szemetes zsakot rateszed a kocsid elejere,a hoodra,es lassan elautozol a negyed kilometerre levo szemetesig,ott bedobod a szemetet,es hazaautozol..Na felraktam a szemetet a 12 hengeres BMW 750IL elejere es elaraszolgattam,a szemettarolig..Ilyet meg ugysem lattak ))
|
|
|
onogur |
Válasz | 2008. május 20. 19:22 | Sorszám: 307 |
|
Én azt hittem, hogy teán egerek.
|
|
|
|
mackó |