Gondola főoldal | beállítások | regisztráció | keresés | GYIK | fórum főoldal | moderáció
  előző téma   következő téma
»  gondola Fórum   » Közélet   » Szent Korona Értékrend (1. oldal)

A téma oldalai: 1  2  3 

Fórumunkon a regisztráció szünetel
Téma: Szent Korona Értékrend
alcyone
  Válasz | 2009. október 17. 14:31 | Sorszám: 66
Onogur, miért a Tripartitumot tartod kiindulása alapnak?

(Azt gondolom, ez lehet az egyik oka annak, hogy emészthetetlen keveréknek véled azt a rendszert, amiről igyekeztem (vagy merészeltem?) beszélgetést kezdeni.)

alcyone
  Válasz | 2009. október 17. 14:28 | Sorszám: 65
Rosta,

pá nap biztos kell még, hogy új- vagy működő link legyen...
(Jónéhány embernek nem tetszik a Halász dr. által kidolgozott Szent Korona Értékrend nyilvánossága.)

szikla
  Válasz | 2009. október 16. 10:59 | Sorszám: 63
Magyarán:
Nemzeti Maximum kell, a bátor magyar lét megújítására, felvirágoztatásáta.
Modi Anti
  Válasz | 2009. október 15. 22:51 | Sorszám: 62
Elftársam!
Semmi akadálya, hogy "civil" rögtönzésemhez bárki hozzátegye a maga kiegészítését.

Játsszunk építősdit!
Fejből, szívből...

Madelon az eb
  Válasz | 2009. október 14. 17:09 | Sorszám: 61
A SZER betűszó. A Szabad Európa Rádió rövidítése. A SZER a kétpólusú világ ideológiai harcának kelléke volt, így vajmi köze lehet a szakralitáshoz.
honfi
  Válasz | 2009. október 14. 16:10 | Sorszám: 60
Ez lenne az igazi kommunizmus, gondolom.
Mondjuk még kellene néhány szót ejteni a pazarlás bünéröl, a fenntarthatóság feltételeiröl.
rosta11
  Válasz | 2009. október 14. 15:47 | Sorszám: 59
Próbálom megnézni a kinket, erre nem működik. Kérnénk beadni egy jó linket!
onogur
  Válasz | 2009. október 14. 15:41 | Sorszám: 58
Hogy mi a szer? Nos, lássuk csak...
Ősi szó, alapjelentése: kapcsolódás, társulás.
De az osztják nyelvben például "nemzetség" a jelentése, míg a zürjénben: "szokás, mód".
Anonymus elftárs leírása alapján arra gondolhatunk, hogy a "szer" a nemzet törzsei vezetőinek összejövetele, tanácskozása volt.
LL.kedő
  Válasz | 2009. október 14. 14:55 | Sorszám: 57
Kedves elvtárs!
Én egy vidéki bugris kis energetikus vagyok. Légy oly jó és magyarázd meg nekem, mi a SZER? És a SZER mért ellenkezik a szakralitással?
onogur
  Válasz | 2009. október 14. 14:31 | Sorszám: 56
Nem szólok semmit, mert csak bólogattam, amíg olvastalak.
Modi Anti
  Válasz | 2009. október 14. 14:28 | Sorszám: 55
Akkor hadd ragadjam meg az alkalmat itt, hogy néhány „civil szót” szóljak a „szakralitásról”. ))

Aminek az a lényege, hogy a „haladás” az nem a GDP növekedését, „gazdasági fejlődést”, a „bankszámlán levő számok növekedését”, a „személyi szabadság korlátlan kiterjesztését”, „szükségleteinket messze meghaladó mértékű anyagiak birtokolását”, „korlátlanul rendelkezésre álló pénzt” jelenti.

Hanem azt, hogy az embereknek „megadatik” a mindennapi kenyér, hajlék a fejük fölé, a család melege, és lelkük békessége. Megadatik számukra a kegyelem, hogy megértsék: nem ők az élet királyai, mert MINDENT, amit csak „elértek”, az ajándékként kapták Valakitől.

És adassék meg nekik az a közösség, amelynek értik a nyelvét, megismerhetik égig érő kultúráját, történelmét, amelyen belül kiteljesedhetnek maguk is, és tovább-építőjévé válhatnak ennek a nagyszerű „szakrális” csodának, a mi magyar kultúránknak.

És emellé ajándékba kapják azt is, hogy életük értelmét lássák meg abban, hogy tegyenek valamit a másik magyar emberért, aki gazdagabban, vagy elesettebben is ugyanolyan, mint ők.

És íme, megadatik nekik a „megértés”, a „természet igazi rendjének” átélése.

Sugár Meliton
  Válasz | 2009. október 14. 14:17 | Sorszám: 54
A rendőrség, a bíróság, az ügyészség és végezetül a vörös karhatalmisták (Lamperth, Szili és Gyurcsány) miatt, mindmáig is POLITIKAI ÜLDÖZÖTT VAGYOK!

Tudomásom szerint, Lamperth Mónika 2005. okt. 23-án tüntette ki, illetve léptette elő rendőr ezredessé az ORFK Életvédelmi Osztály Vezetőjét, dr. Csics Pétert.

Ellenben dr. Jávori Tünde, munkaügyi bíró, 2007. okt. 12-én írt levelében arról tájékoztatott, hogy az ellenem indult büntető ügyben védelemre (a velem ellentétesen érdekelt) dr. Csics Péter védőt rendelte ki. De viszont az ügyem körül az értesüléseim szerint, a súlyos testi sértéssel engem vádoló és egyben feljelentö civil rendörrel együtt - a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem és a Rendőrtiszti Főiskola kötelékéböl is - nyüzsögnek még sokan mások, azonban még mindig nem elegen!

Nem utolsó sorban az árvasági járadékom főelsikkasztója (a Felkarú rabló) bezzeg nem lett (Szili Kati) polgármester Pécsett!

Ha ha ha ha!

3/1-esek
3/3-asok és
6/2-esek kíméljenek!

Sugár Meliton
főmágus

onogur
  Válasz | 2009. október 14. 14:15 | Sorszám: 53
Elftársam az Úrban!

Én viszolygok attól, amikor keverik a kecsegve ringó fecskét a recsegve fingó kecskével és egy emészthetetlen turmixot hoznak létre.
Ha egyszer "szer", akkor ne legyen köze valláshoz, mert az anakronizmus.
Ha meg szakralitás, akkor ne nevezzék szernek.

Teljesen felesleges belemagyarázni a Szent Korona Tanba olyan dolgokat, melyek nincsenek alapból benne, el kell olvasni a Werbőczy-féle Tripartitum szövegét, az a kiindulási alap.

Modi Anti
  Válasz | 2009. október 14. 13:58 | Sorszám: 52
„Kedves Barátom!
Október 24-25-én tartjuk a Tanítók Szerét Pilisszántón” – szól a szöveg.

Ez ennek az összejövetelnek (szer-nek) előkészítője. Nem a „nehezen értő”, ellenséges, vagy „pogány” szemeknek, füleknek szól.

És a világon semmit sem von le a Szent korona Értékrendjéből, annak jogi-, alkotmányozás után kiáltó időszerűségéből.

(Tudod, a Szent Korona Tannak sok oldala van. Ez is az, a szakralitás, amelyet lám, te is "szégyellsz". Pedig az ahhoz való "visszatalálás" nélkül nemzetünk SOHA nem lehet - lesz - szabad.)

son
  Válasz | 2009. október 14. 13:48 | Sorszám: 51
Nem vagyunk egyformák... Lépj túl a kenetteljes szövegen, Te személyesen tekintsd balesetnek, lesz olyan olvasó, akinek a szívéhez szól...
Nem vagyunk egyformák!
onogur
  Válasz | 2009. október 14. 13:25 | Sorszám: 50
"Szóval, el kell kezdenünk annak a Küldetésnek a végrehajtását, amit a Teremtő az Istenszülő feladatának részeként ránk kegyelmezett a Szent Koronával. Ez a küldetés pedig azt teszi számunkra kötelességgé, hogy nyissunk utat Lélek Fényének az anyag uralására és alakítására."

Nem tudom miért kell tönkrebaszni egy magasztos célt ilyen hasbaakasztós, kenetteljes szöveggel.

alcyone
  Válasz | 2009. október 14. 12:08 | Sorszám: 49
Kedves Barátom!
Október 24-25-én tartjuk a Tanítók Szerét Pilisszántón.
24-én a Szent Korona Értékrend alapvetései, 25-én a Szent Korona Értékrend gyakorlattá tétele lesz a Szer témája.
 Most a legfontosabb, hogy gyakorlatban bizonyítsuk, mit jelent a Szent Korona Értékrend. Annál inkább ezt kell tennünk, mert az ezzel kapcsolatos tudástalanság általános jelenség.
 Azt kell településenként megmutatni, hogy mit lehet tenni pártoktól függetlenül, kevés pénzből pl.
-   a védelmet meg lehet szervezni,
-   minden korosztálynak el kell indítani a "vasárnapi iskolát", hogy az ismeretátadást szervezetté tegyük,
-   meg kell szervezni, hogy a településen termelt javakat elsősorban a településen használják fel (erre a Települési Önellátó Rendszer „tokkal-vonóval” - vagyis teljes készültségben - rendelkezésre áll),
-   tudatosító munkát kell végezni annak érdekében, hogy az egészségügyi megelőző vizsgálatokat mindenki önvédelmi eszköznek érezze,
-   meg kell szervezni, hogy az önhibájukon kívül szegénysorba taszítottak átvészeljék azt az időszakot, amit a hatalom bitorlói kiirtásukra, elmenekülésük kikényszerítésére szántak.

Szóval, el kell kezdenünk annak a Küldetésnek a végrehajtását, amit a Teremtő az Istenszülő feladatának részeként ránk kegyelmezett a Szent Koronával. Ez a küldetés pedig azt teszi számunkra kötelességgé, hogy nyissunk utat Lélek Fényének az anyag uralására és alakítására.

Ehhez nem csak a Te munkádra van szükség településeden (kerületedben), ezért arra kérlek, hogy kutatnod fel azokat az embereket, akik a szakterületükön tesznek azért, hogy településén (kerületében) mielőbb érezzék és tudják az emberek, hogy mit jelent a Szent Korona Értékrend.

A Tanítók Szerén a minden településre – saját adataival – elkészített adatlap adja a „vezérfonalat” (ezt a Szerre jelentkezőknek csatolmányként elküldöm egy levél kíséretében), vagyis azon keresztül gondolkodunk együtt a Szent Korona Értékrendet bemutató és végezhető feladatokról, és ezen keresztül indítjuk el a gondolkodást az elöljárók, a követek és a képviselők kiválasztásáról.

Ezt követően:
 Országrészenként tervezek még ebben az évben megtartani egy-egy Tettvállaló Szert, amely szervezését, rendezését és vezetését a Tanítók végzik. Én ezeken hallgató szeretnék lenni.

Ne feledd jelmondatunkat:
„A Szent Korona Tiéd, és Te a Szent Koronáért vagy!”
Kelt Szegeden, 2009. október 14-én.
A krisztusi örök értékrend szerinti magyar szeretettel:
Halász József a Szent Korona alázatos szolgája
Ui.: a honlapjaim (szksz.hu, eunyet.hu és pannoniatv.hu) és a szerver cím-szolgáltatásai egyelőre nem működnek, ezért a leveleket a drhalaszjozsef45@gmail.com e-mail címre légy szíves írni. HJ

alcyone
  Válasz | 2009. október 14. 12:04 | Sorszám: 48
Olyan jó lenne, ha mi magunk, magyarok is felismernénk a valódi értéket, értékrendet. Azt, ami évszázadokon (vagy még régebb óta) vezérelte a magyar társadalmat.
Bálint Sándor fogalmazta meg: „A Szent Korona búvópatakként követte a magyarság történelmét, és amikor szükség volt rá, akkor tiszta forrásként a felszínre tört, hogy megmártózhassunk benne.”
A Szent Korona Értékrend szerintem ma is aktuális, alaptételei zsinórmértékként szolgálnak a jelen számára is.
alcyone
  Válasz | 2009. október 14. 11:48 | Sorszám: 47
Rosta11, remélem jól rostálsz...
nagy volumenű kijelentés, valóban, de igencsak megalapozott!
Ha sikerül valamelyest elmélyülnöd a filozófiai, jogtörténeti, rendszer -és vezetéselméleti alapvetésekben, akkor láthatod, hogy mekkora és milyen komoly munka van mögötte.
Aztán, ha még tovább megyünk, az is látható, hogy van kidolgozott országszervező (irányító, vezető) program is, készen...
Ha érdemben tudunk eszmecserét folytatni erről az értékrendről, szívesen teszem.
Ha nem, mert valamely okból csak a felszínt kívánod kapargatni, akkor elnézést kérek a hozzászólásom miatt...
alcyone
  Válasz | 2009. október 14. 11:39 | Sorszám: 46
Szikla, az eszmefuttatás alapvetően jó, tetszik.
Egy gondom van vele, a FIDESZ erre a szerepre, saját nyilatkozatai alapján alkalmatlan, pl.: semmi esetre sem lép koalícióra a Jobbikkal, no meg az sem ragadtat el, hogy a Likud testvérpártja...
szikla
  Válasz | 2009. október 14. 11:01 | Sorszám: 45
A FIDESZ a „Zászlós hajó”

Nagy történelmi lehetőség előtt állnak a népi-nemzeti és konzervatív-keresztény értékeket képviselő nemzeti új progresszió erői, illetve az ezt képviselő pártcsoportosulások, pártmozgalmak.
A jelenleg kisebbségben kormányzó ”mszp” eddigi tevékenységével, 4-6 éves semmittevésével (SZDSZ segédlettel) és hazug politizálással teljesen katasztrofális állapotba hozta a gazdaságot, a szociális intézményrendszereket és az oktatást. Ez természetesen együtt járt a társadalom anyagi-erkölcsi lezüllesztésével, nagy tömegek elszegényedésével, kilátástalan helyzetbe hozásával.
A történelmi helyzet azt kívánja és azt várja el minden nemzeti erőtől, hogy a totálisan megroggyant és kisebbségi kormányzásra kényszerülő mszp-t és vele együtt a Gyurcsány kormányt végérvényesen ki kell iktatni a magyar politikai közéletből.
Az előállott kedvező történelmi helyzet azt kívánja most a nemzeti új progresszió erőitől, hogy kétharmados többséget érjenek el a soron következő parlamenti választások során. De ez csak összefogással lehetséges, a nemzeti erőknek szót kell érteni egymással..
Ennek az összefogásnak-együttműködésnek az élére „Zászlós hajó”-ként a Fidesznek kell állnia , és hát ők az erre legelhivatottabbak eddigi parlamenti fő ellenzékként és az így szerzett tapasztalatai következtében. A Fidesz-szövetségnek meg kell találni és szót kell érteni a nemzeti érdekeket és értékeket képviselő új jobboldali pártformációkkal, illetve ezek szövetségével, szövetségeseivel. A mindenképpen kívánatos kétharmados többség csakis így érhető el, csak az összefogással és „szót-értéssel”.
Ez a nagy történelmi lehetőség a jelenlegi helyzetben, és ez nagy történelmi kihívás is a Fidesz-szövetség részére. A Fidesznek nem szabad abba a tévedésbe esnie, hogy a kétharmados többséget egyedül is képes lesz elérni a választások során. A jelen helyzetben erre nem törekedni pedig nagy hiba lenne, mondhatni azt is főben járó bűn, ha a Fidesz megelégszik a szimpla többséggel, az egyszerű győzelemmel. Az összefogást, a „Zászlós hajó” szerepet a Fidesznek fel kell vállalnia, hogy történelmi vereséget tudjon mérni az mszp-re.
Maga az összefogás ténye, fontos és pozitív üzenet lenne a jobboldali választók számára, és mozgósítani tudná az eddig passzív rétegeket, akik talán hatékonyabb és radikálisabb nemzeti érdek-képviseletet várnának el egy magyar érdekeket és értékeket képviselő kormányzattól. Ezek a passzivitásukból kimozdított rétegek is elmennének választani és vagy a Fideszre szavaznának vagy egy másik jobboldali pártszövetségre.
Egy kétharmados választási eredmény új lehetőségeket teremtene a nemzeti új progresszió erőinek. Végre be lehetne fejezni a rendszerváltás korszakát, akár szükség esetén alkotmányozó nemzetgyűlés összehívásával, amely megteremtené az alapját a történelmi számonkérésnek az eddigi húszéves átmenet nemzetrombolásának, a nemzeti vagyon elherdálásának vonatkozásában. Nem kényszeríthetnék többé a nemzeti erőket a megalázó „nemzeti minimum”-ban való megegyezésre, amelyen csak vegetálni, túlélni lehet.
Nemzeti maximum kell a magyar érdekek és értékek védelmében a magyar megmaradásért. A nemzeti maximum stratégiájának része a „harmadik út” eszmerendszere, amely nemzet-mentő és ország-építő a minden nemzetet romlásba taszító, a nemzeti értékeket semmibe vevő globalizációs törekvések, gaztettek ellenében.
„Minden magyar felelős minden magyarért” és minden nemzet felelős minden nemzetért a nemzeti és általános emberi értékek megismerése és megismertetése vonatkozásában és ezek együttes védelme érdekében.
(Budapest, 2008. október)

hubrentus
  Válasz | 2009. október 12. 16:24 | Sorszám: 44
Csak írd simán: focista.
mpd
  Válasz | 2009. október 12. 15:30 | Sorszám: 43
Még csak nem is Effie, mert az meg fodbalista volt, német válogatott
Na, mit tudok még elütni?
mpd
  Válasz | 2009. október 12. 15:29 | Sorszám: 42
Effie, nem Addie, az költő volt, nem alkotmány-szakértő!!
mpd
  Válasz | 2009. október 12. 15:28 | Sorszám: 41
Úgy nézem, Addie már az alkotmányozásban is ász lett. Hja, aki polihisztor, az polihisztor.

Időzóna: CET
A téma oldalai: 1  2  3 

előző téma   következő téma
Ugrás:

Email a webmesternek | Gondola