Téma: Linux kezdőknek
|
rafiki |
Válasz | 2005. február 05. 13:33 | Sorszám: 73 |
nyomtatás: /usr/share/apsfilter/SETUP CD-látás: mount parancs. (man mount)Jó lenne venni egy Linux szakkönyvet 1.0-ás felhasználóknak. Kiskapu kiadó, Népszínházutca. De ha jól tudom Neten is lehet rendelni. Keressek neked valami kezdőknek valót? Egyébkétn a SLACK CD-ken van egy SLACK book, mindjárt kiteszem az FTP-mre, azt lehúzhatod. ELég jó.
|
|
|
szentistvánjobb |
Válasz | 2005. február 04. 12:22 | Sorszám: 72 |
Az NT boot szektora vhogy "megtalálódott" ... ... Fölcsapok hardware-wizardnak !
|
|
szentistvánjobb |
Válasz | 2005. február 03. 18:28 | Sorszám: 71 |
Na jó, kérdezek 1 egyszerűbbet: Hogyan tudok nyomtatni ?
|
|
|
szentistvánjobb |
Válasz | 2005. február 03. 18:08 | Sorszám: 70 |
Hát nem "adja magát" ... ... Mongyuk, mivel késztethetném, h megmutassa, mi van pl. egy CD-n ??
|
|
|
|
|
szentistvánjobb |
Válasz | 2005. február 02. 17:40 | Sorszám: 67 |
Köszönöm ! "So you think that money is the root of all evil. Have you ever asked what is the root of money ?" -- Ayn Rand
|
|
|
|
szentistvánjobb |
Válasz | 2005. február 02. 16:08 | Sorszám: 65 |
Akkor nem értem, mi a baja ... A file megvan, a LILO-nak csak át kellene adnia a vezérlést az NT-nek ... Más: "full" installt választottam és nézegettem, miket is pakolgat fel. Minden csomag telepítése közben 1-2 mp-re fölvillantott egy kis ismertetőt ... Ez kevés volt arra, hogy végig olvassam ... nincs ez meg valahol ? Volt közöttük egy Norton-Commander típusú file-kezelő is, nem emléxem a nevére, a menüben meg nem találom ...
|
|
|
rafiki |
Válasz | 2005. február 02. 07:55 | Sorszám: 64 |
A linux nem fog NT kódot végrehajtani.
|
|
|
szentistvánjobb |
Válasz | 2005. február 01. 21:16 | Sorszám: 63 |
Van 1 ilyen nevű file az NT partícióban. A Linuxnak csak olvasási joga van rá. Nem kellene végrehajtási jog is ? (Az egész NT partícióra csak olvasási jogom van ...)
|
|
|
rafiki |
Válasz | 2005. február 01. 16:27 | Sorszám: 62 |
Szerintem NT Loader. Nem hinném, hogy Linuxos lenne (-::
|
|
|
szentistvánjobb |
Válasz | 2005. február 01. 11:43 | Sorszám: 61 |
Megcseréltem a hd-ket, az új lett a hda, a régi a hdb. Gondoltam, a multiboot működhet a Linux felől is. Látja is a hdb-t. A LILO föl is kínálja, h Windowst v Linuxot indítson. De ha a Windowst választom, akkor azt mondja, h "NTLDR is missing" ... Ez az "NTLDR" Windowsos v Linuxos csuda ?
|
|
|
szentistvánjobb |
Válasz | 2005. január 31. 21:42 | Sorszám: 60 |
A mai nap mérlege: - Sikerült elrongálnom az NT boot szektorát, +/- Sütöttem egy boot CD-t (de csak az install indul el róla) + Sikerült megoldani a hd-ról bootolást
|
|
szentistvánjobb |
Válasz | 2005. január 31. 09:28 | Sorszám: 59 |
Köszönöm segítségteket ! Két híját ismérem örömimnek még: - A boot floppytól kéne megszabadulni (mert a meghajtót vissza kék adnom ) - A szépséges Verdana (?) fontomat szeretném visszakapni, ami az IE-nél ollan jól bevált ...
|
|
rafiki |
Válasz | 2005. január 30. 20:45 | Sorszám: 58 |
Én grafikus környezetnek mwm-et használok. Pehelykönnyű, szélvészgyors, jól konfigurálható (akár szépre is csinálható), megborulni nem tud, ergonómiailag szuper.
|
|
|
akottyabot |
Válasz | 2005. január 30. 20:32 | Sorszám: 57 |
Engem nem érdekel a kinézet, (fiamat igen!) én csak használni szeretem a gépet.
|
|
|
rafiki |
Válasz | 2005. január 30. 20:26 | Sorszám: 56 |
Lassúak, körülményesek, pilótavizsga kell a használatukhoz, változékonyak, bugos a könyvtáruk. Egyébként tetszetősek.
|
|
|
rafiki |
Válasz | 2005. január 30. 20:24 | Sorszám: 55 |
Egy aranyszabály: ha ő van, van ű is és fordítva. Ez a két legrakoncátlanabb betű.
|
|
|
akottyabot |
Válasz | 2005. január 30. 20:23 | Sorszám: 54 |
Miért kerülöd ezeket? /nekem a KDE fekszik, persze én nagyon amatőr vagyok/
|
|
|
szentistvánjobb |
Válasz | 2005. január 30. 20:22 | Sorszám: 53 |
Most átváltottam Mozillára, ettől lett ő betűm is (sőt, ű is ! )
|
|
|
mandala |
Válasz | 2005. január 30. 20:19 | Sorszám: 52 |
Kössz! (( Állítólag a legújabb SuSE 9.2-es -ami már a Novell-nél van- elég jó ... ))
|
|
|
|
mandala |
Válasz | 2005. január 30. 20:13 | Sorszám: 50 |
Lehet, hogy én is kipróbálom; régebben RedHat-el és SuSE-val próbáloztam ...
|
|
|
rafiki |
Válasz | 2005. január 30. 20:10 | Sorszám: 49 |
Na ebben tudok segíteni, bár a KDE-ről ne kérdezz, mert mind a KDE-t, mind a Gnome-t széles ívben kerülöm.
|
|
|