Téma: Linux kezdőknek
|
szentistvánjobb |
Válasz | 2005. április 18. 10:44 | Sorszám: 248 |
Ezt nem értem: Ha 1x a szolgáltató dinamikusan osztja ki nekem az IP-címet, akkor mit érek a fix beállítással ?
|
|
|
wic |
Válasz | 2005. április 18. 06:11 | Sorszám: 247 |
szvsz php. de nem vagyok pogromozó.
|
|
|
wic |
Válasz | 2005. április 18. 06:10 | Sorszám: 246 |
már próbálom
|
|
|
akottyabot |
Válasz | 2005. április 17. 22:43 | Sorszám: 245 |
Írtam Neked egy levelet, s választ is várnék... Fontos.
|
|
|
szakall |
Válasz | 2005. április 17. 21:39 | Sorszám: 244 |
Wic kartárs! Ha nekek kellene csinálni egy olyan, webes felülettel is rendelkező adatbázisszerűséget, ahol szöveges adat - kép - térkép kombinációban gondolkodnál, mivel kezdenél neki? S mennyi idő lehet egy ilyen rendszer megtanulása meg az összereszelése?
|
|
|
|
wic |
Válasz | 2005. április 17. 21:08 | Sorszám: 242 |
hagyd a francba a dhcp-t. állítsd be fix IP-re a hálókártyát, ugyanabba a tartományba, mint a router, és átjárónak (gateway) add meg a router IP-címét.
|
|
|
wic |
Válasz | 2005. április 17. 21:06 | Sorszám: 241 |
wineseuptk akart lenni
|
|
|
wic |
Válasz | 2005. április 17. 21:02 | Sorszám: 240 |
van egy []wineseuptk[/b] is.
|
|
|
szentistvánjobb |
Válasz | 2005. április 17. 21:01 | Sorszám: 239 |
A varázslást minden újraindítás után el kell játszani ...
|
|
|
wic |
Válasz | 2005. április 17. 21:01 | Sorszám: 238 |
Tudhatrnád, hogy a számítástechnikában minden elképzelhető, és az ellenkezője is.
|
|
|
akottyabot |
Válasz | 2005. április 17. 20:58 | Sorszám: 237 |
Tehát a telepítésnél ismerte fel másképp/sehogy? Ilyet még nem láttam. A lényeg:
|
|
|
szentistvánjobb |
Válasz | 2005. április 17. 20:46 | Sorszám: 236 |
Nem adtam fel ... Addig játszogattam vele, míg sikerült Úgy kell, hogy a DHCP-t kikapcsolom, beírok vmit, aztán visszakapcsolom ... Kicsit "varázslás"-szerű a dolog, dehát, mint tudjuk, az informatika okkult tudomány ...
|
|
|
mandala |
Válasz | 2005. április 17. 08:26 | Sorszám: 235 |
Kössz! Ez jóóó
|
|
|
wic |
Válasz | 2005. április 17. 08:21 | Sorszám: 234 |
parancsorból (gnometerm, ilyesmi)(grafikus felületen) futtassátok a winefile parancsot. az egy eindows file-manager-szerűség. abból telepítgetni is lehet...
|
|
|
mandala |
Válasz | 2005. április 16. 01:57 | Sorszám: 233 |
" A wine-t hogy kell felrakni? " (( Az UHU 1.2 Linux-ban kipróbáltam, alaphelyzetben már installálva vagyon, akárcsak a SuSE 9.2-ben. A SuSE-ban a YaST csomagkezelővel lehet csekkelni, hogy telepítve van-e ... Szóval, úgy inicializáltam, hogy a /usr/bin directory-ban levő wine nevű shell script-et futtattam (klikk rá kétszer..), ami legyártott egy wine nevű directory-t és az alkönyvtáraikat, amely hasonló mint egy windows struktúra ... ( root-ként voltam bejelentkezve, ezért a /root directory alá .. ) De, egyelőre csak egy egyszerű programmal próbáltam ki. Letöltöttem az Internetről a kedvenc szövegszerkesztőmet: NoteTab Light ( .. http://www.notetab.com ), és ezt elindítva sikerült installálnom ... ))
|
|
|
|
mandala |
Válasz | 2005. április 15. 22:02 | Sorszám: 231 |
" Egyébként, olyan alkalmazásokat keresek/használok amelyeknek van Windowsos és Linuxos változata is! " Lásd pl. a Mozilla Firefox Internet Browser-t ...
|
|
|
mandala |
Válasz | 2005. április 15. 21:58 | Sorszám: 230 |
Egyetértek! A #228-al is !!! Az UHU 1.2-öt fogom folyamatos használatba venni ... A SuSE 9.2-őt is akarom használni, tetszik, hogy most már a Novell cég áll mögötte ... Egyébként, olyan alkalmazásokat keresek/használok amelyeknek van Windowsos és Linuxos változata is!
|
|
|
wic |
Válasz | 2005. április 15. 16:07 | Sorszám: 229 |
Vissztérve a linuxhoz. szvsz inkább az lenne jó, ha a kezdő linuxosok nem arra mennének rá, hogy a windows alapú progikat hogy futtassák, hanem arra, hogy milyen alternatíva van ahelyett a program helyett linux alá. no meg persze ezek folyolmányai: progi lelőhelyek, beszerzés, telepítés, fordítás, stb. meg kernel-fordítás. az is jó lenne, ha a hozzászólók jeleznék, mely linux disztribúció alatti megoldást keresnek épp. ugyanis vannak elég jelentős eltérések pl. SuSE és RedHat, UHU, Slackware, Debian között...
|
|
|
wic |
Válasz | 2005. április 14. 15:22 | Sorszám: 228 |
1. Magyar fejlesztés. 2. az alaprendszer 1 CD. full telepítve kb. 2GB-ot foglal, ezért kapsz egy komplett, mindennel felszerelt munkaállomást, ami otthonra, irodába tökéletes. a multimédiától a szövegszerkesztésig minden, beleértve CD-DVD írást. kapásból benne van az mplayer, neked úgyis ez kell a filmnézéshez 3. 2. CD: hasznos kiegészítők. 4. http://ubk.uhulinux.hu minden, amit a használók fontosnak éreztek a wines játékokhoz meg vagy winex, vagy cedega kell. lásd alább. esetleg crossover office alól is elketyeg némelyik.
vagy pedig VMWARE. amibe beletelepítesz egy windowst. vagy másik partíción egy windows
|
|
|
Allatka |
Válasz | 2005. április 14. 14:56 | Sorszám: 227 |
Opengülüt támogató wine kell hozzá. Rém bonyolult, és nem is fut tökéletesen, nem javaslom, hogy ebbe az irányba fordítsd az energiáidat. Még igen tapasztalt embernek is órákig/napokig tarthat, mire beüzemeli.
|
|
|
Dani18 |
Válasz | 2005. április 14. 13:39 | Sorszám: 226 |
Szeva. Mivel Jobb az UHU mont a SUSE? Hallooöttam sokaktól hogy linux alatt Half Lifeztek, meg Countert játszottak. Hogy lehet ezt megcsinálni?
|
|
|
wic |
Válasz | 2005. április 14. 09:45 | Sorszám: 225 |
ez igaz. ezért is érdemes kipróbálni ezt a változatot, ami igaz, nem ingyenes, de nem is cvs. ha teccik, megveheti, vagy pedig törli és belelendül a cvs rejtelmeibe és telepíti az ingyenes változatot... viszont feleslegesen ne tanuljon cvs-ből fordítani , ha meg nem teccik, csak törli. persze nem akarok rábeszélni senkit.
|
|
|
orosz_hussalata |
Válasz | 2005. április 14. 09:38 | Sorszám: 224 |
Persze szögezzük le, hogy a cedega "ilyen" változata nem ingyenes (igaz nem is túl drága). Az ingyenesen letölthető és fordítható cvs változattal viszont egy kezdőnek (és szerintem nem csak egy kezdőnek) nehéz dolga van.
|
|
|