Téma: Teázó
|
vanna7 |
Válasz | 2011. január 14. 17:20 | Sorszám: 454 |
Hát azt az "Ó de hosszút" kipróbálnám. A gyógynövényest pedig küldeném épülésére, annak , aki most épp beteg....de jobban lesz biztosan
|
|
|
panda |
Válasz | 2011. január 14. 16:57 | Sorszám: 453 |
igyál inkább teát, válass...
|
|
|
|
panda |
Válasz | 2011. január 14. 15:24 | Sorszám: 451 |
jóvann... beszélgess csak, senki sem tilcsa
|
|
|
vanna7 |
Válasz | 2011. január 14. 14:46 | Sorszám: 450 |
Ezt nem tudom így általánosítani..ki-ki stílusa szerint. ... a jóhiszeműség vélelme sokáig megillet mindenkit. (részemről)...illetve míg szántszándékkal komplett el nem játssza...
|
|
|
panda |
Válasz | 2011. január 14. 02:38 | Sorszám: 449 |
egy-egy egysoros válasz éppen elég... akkor is, ha pl. Edének az egysorosok nem tetszenek :--D fel nem foghatom, hogy egyeseknek mért kell 30 oldal a semmi kifejtéséhez...
|
|
|
vanna7 |
Válasz | 2011. január 13. 18:02 | Sorszám: 448 |
...nyilván nem egyszerű betartani...legalább is én sokszor érzem, hogy azért a hallgót hülyének nézik...
|
|
|
El Bandi |
Válasz | 2011. január 12. 18:50 | Sorszám: 447 |
Nem ártana, ha egy kicsit ki is pofoznák. Nagyon nem jó kritikákat kap az utazó ebörkéktöl! Nomeg, a (új) név is kötelezne!
|
|
|
vanna7 |
Válasz | 2011. január 12. 17:41 | Sorszám: 446 |
Ostobaságokra a legjobb válasz: a hallgatás. (perzsa közmondás)
|
|
|
Békáscity |
Válasz | 2010. december 27. 09:35 | Sorszám: 445 |
Bölcsességek (Gábor bejegyzése) ... Biblia arra tanít, hogy szeresd felebarátodat. A Káma-Szútra pedig arra, hogy hogyan !
|
|
Békáscity |
Válasz | 2010. december 26. 22:03 | Sorszám: 444 |
Minden kedves ÁDÁM, ÉVA, ISTVÁN, JÁNOS, TAMÁS nevü ismerősömnek és barátomnak szeretettel gratulálok neve napja alkalmából.
|
|
|
onogur |
Válasz | 2010. december 22. 00:21 | Sorszám: 442 |
Liszt Ferihegy? Nem rossz.
|
|
|
Békáscity |
Válasz | 2010. december 22. 00:18 | Sorszám: 441 |
Liszt Ferenc repülőtér lenne az új neve Ferihegynek (habár nem Gyurcsányferiről kapta a nevét - egyetértek a változtatással )
|
|
|
john batky |
Válasz | 2010. november 26. 14:33 | Sorszám: 440 |
Ezen a napon: Szekszárdon megszületett Babits Mihály költő, író, irodalomtörténész, műfordító (A gólyakalifa). 1883.11.26 - 127 éve történt Howard Carter megkezdte Tutanhamon egyiptomi fáraó sírjának feltárását. 1922.11.26 - 88 éve történt Megszületett Sándor Károly (Csikar) labdarúgó, az Aranycsapat tagja. 1928.11.26 - 82 éve történt A Microsoft név bejegyzett védjeggyé vált. 1976.11.26 - 34 éve történt A szovjet Szojúz űrhajó fedélzetén a Pink Floyd Delicate Sound of Thunder című lemeze is feljutott az űrbe. 1988.11.26 - 22 éve történt
|
|
|
|
SenKyse |
Válasz | 2010. november 17. 00:19 | Sorszám: 437 |
jav.: kifejezve: oly remekművet lehet
|
|
|
SenKyse |
Válasz | 2010. november 17. 00:17 | Sorszám: 436 |
: ) nagyon jó lehetett, a " nem szabályos" teázás : ) Weöres Sándor írja: A költészetben csak egy igazi metafizikai elemet ismerek:a nyelvet:ahogy a zenében csak a hangot,a képzőművészetben csak a színt,vonalat és felületet,vagyis a legfizikaibb egyúttal a legmetafizikaibb is. Hogy ugyanazokkal a szavakkal, melyekkel egy doboz cigarettát kérhetek,vagy egy vigyázatlan utcai járókelőt összeszidhatok:s tán nem is bonyolultabb mondanivalót kifejezve ly remekművet lehet létre hozni, melytől az olvasóra delejes sugárzás árad és egész lénye más erőviszonyok szerint rendeződik,ez olyan csoda, mintha egy tündér testet-öltene előttünk. Ez a költészet egyetlen igazi metafizikája, nem pedig az, hogy tartalmilag milye világképet öltöztetünk szavakba. Arany János,aki két-három szót akárhányszor úgy bír egymás mellé rakni, hogy a verssor csaknem felrobban a feszültségtől és mégis tökéletes egyensúlyban van - bár tartalmilag őnála is alig fordul elő metafizikus mondanivaló,ezáltal mégis metafizikaibb, mint minden asztrológus és spiritiszta együttvéve. Amiről ezek beszélnek, amiben ezek hisznek, amire ezek esküsznek:az őrajta keresztül, magától-értetődően jelenik meg. Ha beszélünk róla: babona és sötétség: ha létrehozzuk:csoda.
|
|
|
lámpás |
Válasz | 2010. november 12. 22:53 | Sorszám: 435 |
Ma este elővettem a nagybátyámtól ajándékba kapott angol teakészletet.Ez áll 2 fémdobozból, teli illatos teafűvel, egy fémszűrő-kanálból, mindezeknek egy fadoboz szolgál lakóhelyül. Tudom,hogy nem szabályos módon, pláne nem japán módra, de békésen elteázgattunk ma este,és hozzá pirítós kenyeret ropogtattunk. Most verset nem szolgáltunk fel, de így utólag is finom volt a Rilke-vers.
|
|
|
john batky |
Válasz | 2010. november 12. 21:20 | Sorszám: 434 |
Szép, letisztult vers.
|
|
|
SenKyse |
Válasz | 2010. november 12. 20:05 | Sorszám: 433 |
citromos tea jönnek a korai sötétedések, késői napfelkelték, kinn kevesebb a fény - a belső fény figyelmünk által erősödhet, csöndesülni, befelé hallgatózni - készül a jászolka a Születéshez - * R.M.Rilke / Nemes Nagy Á.Mit teszel, Isten, ha nem élek? Korsód vagyok (ha majd cserép lett? ) Kortyod vagyok (ha fogyni érzed? ) Munkád vagyok és öltözéked, értelmed vélem elhagyott. Nincs házad nélkülem, hogy ott jó szók köszöntsenek, szelídek. Fáradt lábadról elveszíted bársonysarud, ki én vagyok. Nem hordhatsz nagykabátodul. Nézésed, melytől áthatódom meleg orcámmal párna-módon, majd jön, keresgél völgyön-ormon – és naplementekor halódón idegen kő ölébe hull. Mit teszel, Istenem? Aggódom.
|
|
|
SenKyse |
Válasz | 2010. november 01. 06:35 | Sorszám: 432 |
Mikor múlik el a gyerekkor? S mikor az ifjúság? S az élet? Észre se venni. Kétszer leshettem csak meg a pillanatot, mikor a szirom elhagyja helyét s a földre perdül. S tulipán volt mind a két virág és mind a kettő fehér. S halott-e már a perdülő szirom, ha hullni kezd? vagy akkor hal meg, hogyha földet ér? ( Radnóti Miklós / Ikrek hava )
|
|
|
lámpás |
Válasz | 2010. október 27. 23:25 | Sorszám: 431 |
Csak a friss, zamatos fekete teát szeretem.Ilyet érdekes módon Angliában,illetve angol barátaimnál ittam csak. Pedig azt hittem,hogy az angol tea csak legenda. De amikor kint voltam néhány napot, rá kellett jönnöm, hogy 3 dolog feltétlenül áll: az eső,a zöld fű és a tea. A gyümölcsteákat és a gyógyteákat nem kedvelem.Ami még szóba jöhet, az a vörös tea, abból is csak az ízesítés nélküli. A kávét nemhogy másnap,hanem a kifővéstől számított fél órán belül sem tudom már meginni. Mostanában pedig annyira háklis lettem, hogy nagyon ritkán iszom - kávéházban, csöppnyi habbal, míves csészében.
|
|
|
SenKyse |
Válasz | 2010. október 27. 00:29 | Sorszám: 430 |
Ha illata vész el a teának, lényege sérül, esszenciája. Nem csak az íze, összes hatása megváltozik. De a kávé is, másnap, melegítve nem is élénkítHernán Valdés (chilei költő) III. zsoltár A sebzett ember tüskéket növeszt, mint a rózsa. Titokba burkolózik, bezárul, mint egyes virágok, ha jön az este, hanem ő mindörökre. A szíve befelé száll, az árnyak közt elrejtezik, és csak a bor s a kedélyes lélek melege tér vissza olykor. De ha le nem rombolod a menedéket, melyet a sötétben talál az ember, egyszer örök börtönévé lesz az, és, akkor, a halála is, jóvátehetetlen. (Tótfalusi István fordítása)
|
|
|