b) "egy kis fűtől senkinek nem lesz semmi baja".Akkor rátérhetnél arra, hogy ez miért nem igaz
Mintha ez nem derülne ki...
Én elég sokat jártam technós körökbe
És a "technós" körökön kivül milyen drogos szubkultúrákat ismersz még amúgy komolyabban? Mert ugye nemcsak a "technósok" vannak a világon...
A) Ördögi szerek nem léteznek, csak felelőtlen emberek. Ugyanaz a benzin hajtja a kocsidat, és ugyanazt a benzint locsolják szét gyufával játszogató hülyegyerekek az udvaron.
És ugyanaz a benzin teszi tönkre a környezetet, ami a kocsit hajtja...
az LSD-vel folytatott orvosi kísérletek a hatvanas években - amíg be nem tiltották - nagyon nagy mértékben hozzájárultak az agy működésének megértéséhez
Én úgy tudom, hogy a "hivatalos" tudomány sosem fogadta el az LSD kisérletek eredményeit. Ettől függetlenül ma is vannak akik azt a vonalat követik, amit az LSD-kisérletezők megkezdtek. Sokan közülük áttértek a tiltások miatt különböző szer nélküli technikára. Pl. a Stanislav Grof féle holotropikus légzésre.
Ez a vesztes/győztes dolog szerintem nagyon beteg felfogás... Meg olyan nagyon amerikai... De végülis mindegy. Legyenek vesztesek, meg győztesek...
Viszont szerintem a vesztes emberek elvannak alkohollal is, nem kell nekik drog. Most csak nagyobb a választékuk...
Folyamatos napi szivással nemhogy egyetemet el lehet végezni, de tudományos tevékenységet is lehet folytatni. A nem folyamatos szivásról nem is beszélve.
Hótt egészségesen maradva is elbaszhatja az ember az életét.
Milyen igaz!
Ezt az ejtőernyős ugrás dolgot nem kommentálom. Biztos jó dolog, de nemsokkal kevésbé vicces, mint amikor Grétsy László azt tanácsolta hóttkomolyan, hogy drogozás helyett a gyerekek fejtsenek rejtvényt, meg olvassanak...
Az ernyőnyitás előtti szabadesés ugyanis pontosan azt az egón túli, határtalan élményt adja, amit sokan tévesen a drogokban keresnek.
Vagyis azt akartad mondani, hogy te kerestél egy élményt, amit a drogokban nem találtál meg, de végül az ejtőernyőzésben megtaláltál? Mert különben nemsok értelme van ennek a mondatnak...
A drog"élmény" határtalansága egy illúzió, amellett hogy egészségtelen meg illegális meg minden, még csak nem is igaz, egy hamis illúzió - a ernyőnyitás előtti szabadesés határtalansága viszont maga az Igazság.
Nem, igaz, mert az igazság maga Jézus és a szentháromság. Allah a sátán, a görögök Jézusa meg főleg! Méghogy ejtőernyőzés...
(a Buddhista központos mondat különösen alattomos volt...
) kis hittéritő...
"tudós" alkatúak: Nem hiszem, hogy a bátorságról szólna a dolog. A "tudós" alkatú egyének szerintem pontosan tudják, hogy az ejtőernyőzés veszélytelenebb mint az erős pszichedelikumok. csak az utóbbiak inkább az elmére, mint a testre. Nem érdemes azon filózni, hogy mihez kell nagyobb bátorság. Másrészt a "tudós" tipusok azok akik pontosan tudják, hogy mit miért csinálnak, és valszeg ők szivnak a legtöbbet a tiltás miatt...
Szóval: egy finom, nehezen észrevehető és nagyon negatív pszichológiai elváltozás: az ember valahogy... kevésbé becsületes lesz, síkos lesz, mint egy angolna, elsiklik a problémák mellett, ahelyett, hogy szembenézve velük. Mindenről valaki más tehet, sohasem ő...
Hát ez elég érdekes... Nekem nem nagyon vannak sokat füvező ismerőseim, nem tudom, hogy igaz-e. Mindenesetre iszonyat hülyén hangzik... Sajnos nem találtam jobb szót rá... De az igaz lehet, hogy kevesen tudnak róla, mert én se hallottam még erről...
És különös módon ez minden drogra jellemző, egyedül az alkohol a kivétel:
De mondjuk, ez a mondat már szerintem hiteltelenné is teszi a korábbi "megfigyelésedet"... Mi az, hogy "minden" drogra? Ezt szeretném ha kifejtenéd bővebben.
Ettől függetlenül az átlagemberek és a kormányok paranoid rettegése a drogktól eltúlzott és nevetséges.
Megnéztem most a hétvégén (asszem péntek és hétfő) a Karesz végakarata c. filmet. Valahogy nem volt vicces... Arról van szó inkább, hogy a média és a politika szereti a balhét, a félelemkeltést. Mert rettegő államplgárokat könnyebb terelni. És nem feltétlenül az államtól kell félnie, hanem lényeg az, hogy legyen benne valami félelem. Pl USA félelem a terrorizmustól, lehet nyirbálni a szabadságjogokat. Mo: félelem a nácizmustól, lehet nyirbálni a szabadságjogokat. És félelem a drogoktól: lehet nyirbálni a szabadságjogokat. Lehet nyomni a pénzt a rendőrségbe, hadseregbe stb. stb... A médiának mindez csak nézettség.
És drogügyben az a szomorú, hogy egy valóban megtörtént tragédiát és azok átélőit használják fel erre a célra.
Konklúzió: legalizálást az állam tekintélyének megőrzése miatt, viszont nagyon komoly drogprevenciós és leszoktató programokat a fiatalok egészségének megőrzése miatt, és a programok kínáljanak alternatívákat: ejtőernyőzés, bungee jumping (most jut eszembe, a rafting se rossz).
Szerintem a prevenciónak elég lenne, ha csak az "alternativákról" szólna. És nem csak hülye sportokról. Hanem a gyerekeknek olyan lehetőségeket kinálni az életben, amik kielégitik, és nem is gondolnak kábitószerekre. Ha egy gyerek, vagy bárki érzi, hogy őt most "terelik" akkor jusztis másfele megy. Ezért is alapvetően elhibázottnak tartom, hogy valami ellen küzdünk.
Kicsit kötözködősre sikeredett, de végülis, csak végigmentem a beirásodon...