Téma: Mégis van egy szélsőséges párt a parlamentben...
|
owen2002 |
2002. április 12. 17:51 | Sorszám: 50 |
ez igen... Sikerült eljutni a topicban a legmagasabb szintű örömig...
|
|
owen2002 |
2002. április 12. 17:32 | Sorszám: 47 |
|
|
owen2002 |
2002. április 12. 17:20 | Sorszám: 43 |
Az előbb elrontottam a jelet...
|
|
owen2002 |
2002. április 12. 17:19 | Sorszám: 42 |
Sajnos pont az ellenkezője az igazság: egy-két félmondat kivételével az egész igaz...
|
|
owen2002 |
2002. április 12. 17:02 | Sorszám: 38 |
"Az ideológianélküliséget, a nihilt. Nincs gyökér, nincs mibe kapaszkodni, bármikor, bármit ki lehet forgatni, minden relatív." Hát igen, ez nagyin egyszerű és kényelmes megoldás...
|
|
owen2002 |
2002. április 12. 17:00 | Sorszám: 37 |
A kommentár lemaradt... Szóval ezeket a "kijelentéseket" ilyen egyszerűen elintézed? Egyrészt ezek nem "idézett kijelentések", hanem hű tükrei az egész szdsz társadalomfelfogásának, politikai gondolkodámódjának... És ez igencsak tragikus a magyar nemzetre nézve, ha az szdsz ismét kormányra kerül...
|
|
owen2002 |
2002. április 12. 16:57 | Sorszám: 34 |
"„értékrendre”, amely a ’68-as újmaoista mozgalom öröksége mellett leginkább a ki nem nőtt kamaszkori lázadásban gyökerezik, valamint azokon a szocializmus által négy évtizeden át sulykolt beidegződéseken, amelyek mindent rögvest a fasizmussal kapcsolnak össze, ami nemzeti. Ez az a „világnézet”, amelyik a Szent Koronát a micisapkával tekinti egyenlőnek, és amely szerint a Szent Jobb nem több holmi tetemcafatnál. Hívei ösztönösen rettegnek attól, hogy menten fasisztákká válnak, ha bármit szeretni mernek, aminek köze van nemzeti értékeinkhez" "azt értik szabadság alatt, ha a szórakozóhelyeken úgy árulják a könnyű drogot, mint az alkoholmentes sört." "akik bármikor képesek kiállni a három kontinenssel odébb élő üldözöttek jogaiért, viszont egyetlen rossz szóval sem illetik a moldvai csángókkal szembeni román apartheidet, és meg akarják szüntetni a státustörvényt, mondván: az a baj vele, hogy „pozitívan diszkriminálja” a határon túli magyarságot."
|
|
owen2002 |
2002. április 12. 16:44 | Sorszám: 30 |
Nem kértem ilyesmit, csak kíváncsi lennék pl. a te véleményedre is a témában. Ha ninxs, akkor sajnálom, van még elég topic a fórumon...
|
|
owen2002 |
2002. április 12. 16:37 | Sorszám: 27 |
Szerinted ez kajakfelesleges és unalmas dolog? Ez elég elszomorító... Sajnos az egész magyarságra nézve kártékony az, amit a szadesz művel... "Szerinted itten most van min ? Ugyan... Öt perc alatt írnék hasonló szintű cikket bármilyen pártról, pedig nem vagyok újságíró" Na ne mond, te őstehetség!Miattam írhatsz, vitába szállok veled, mindenesetre érdekes, hogy ezzel kapcsolatban nincs véleményed...Ha nem lennél igazán elkötelezett, csak nem csak a jobboldalról írnál kritikát!
|
|
owen2002 |
2002. április 12. 16:33 | Sorszám: 25 |
Benne vagyok!
|
|
owen2002 |
2002. április 12. 16:22 | Sorszám: 22 |
Na várjunk csak... Akkor ismét lelked Öntök beléd, mint a ciginél...
|
|
owen2002 |
2002. április 12. 16:09 | Sorszám: 20 |
Kösz, úgy látszik, azért maradandó agykárosodásom még nincs...
|
|
owen2002 |
2002. április 12. 16:08 | Sorszám: 19 |
|
|
owen2002 |
2002. április 12. 16:06 | Sorszám: 18 |
:- Újabb kísérlet...
|
|
owen2002 |
2002. április 12. 15:50 | Sorszám: 15 |
Hoppá, úgy látom, nem... A vasárnapi eredmények úgy látom szellemi leépülést is okoznak nálam...
|
|
owen2002 |
2002. április 12. 15:48 | Sorszám: 14 |
Köszönöm, kedves Hölgyem! :-) Remélem átment a mosoly...
|
|
owen2002 |
2002. április 12. 15:38 | Sorszám: 12 |
Ez a valaki csak nem én voltam? Egyébként nekem sem, megrögzött antidohányos vagyok...Bocs a smile-k hiányáért, de sehogy tudom ide beszúrni...Pedig én is mosolygok...
|
|
owen2002 |
2002. április 12. 15:30 | Sorszám: 10 |
Rajtam is, elárulom...
|
|
owen2002 |
2002. április 12. 15:27 | Sorszám: 9 |
Hááát...
|
|
owen2002 |
2002. április 12. 15:20 | Sorszám: 6 |
Ennek örülök! Holnap remélem együtt leszünk a Kossuth-téri tömegben! Mármint úgy értem, hogy Te is ott leszel...
|
|
owen2002 |
2002. április 12. 15:12 | Sorszám: 4 |
Az ilyen intelligens és értelmes hölgyek nevét mindig megjegyzem... Az előbb Tamáskát, a szegény hitetlenkét kihagytam a felsorolásból, remélem ő is megérkezik ide, kíváncsi vagyok, mit tud ezekre mondani...
|
|
owen2002 |
2002. április 12. 14:37 | Sorszám: 2 |
Szia Enikő! Örülök, hogy újra itt vagy a fórumon. Szerintem is tény, de várd csak meg, míg betér ide Rudi, vagy Micu...
|
|
owen2002 |
2002. április 12. 14:20 | Sorszám: 0 |
Íme egy remek cikk a MN-ből vitaindítónak...Maximálisan egyetértek vele... A Soros-tagozat újra a parlamentben 2002. április 11. (7. oldal) Haklik Norbert Mégis bejutott egy szélsőséges párt a parlamentbe. A Szabad Demokraták Szövetsége. Mert egy párt nem attól szélsőséges, hogy mennyire helyezkedik el balra vagy jobbra a politikai palettán. Hanem attól, hogy képtelen tolerálni az övétől eltérő véleményt vallókat. És ugyan mi más volna, mint a szélsőségesség legnyilvánvalóbb ismérve, ha egy pártnak az a legfőbb politikai irányelve, hogy amenynyiben valaki nem úgy gondolkodik, ahogyan ők, az kirekesztő, gyűlölködő, rasszista és fasisztagyanús. Honi szélsőközepeseink ismét kaptak négyévnyi haladékot. Igencsak rezgett a léc, az SZDSZ-nek mégis sikerült elérnie a parlamentbe kerüléshez szükséges ötszázalékos eredményt. Bár ez attól a párttól, amelyiknek 1990-ben a szavazatoknak még több mint húsz százalékát sikerült megszereznie, és a második legnagyobb erőként került a parlamentbe, aligha tekinthető nagy sikernek. Ha az SZDSZ-es jelöltek egyéni listán elért eredményeit nézzük, akkor a párt szereplését nem értékelhetjük másként, mint csúfos vereségként. A párt „nagyágyúinak” is mindössze a dobogó harmadik helyére sikerült felkapaszkodniuk. Kuncze elnök alig tudta összegyűjteni a szigetszentmiklósi szavazatok negyedét, a képernyőkről szinte levakarhatatlan Fodor Gábort pedig az országosan ismertnek nemigen mondható Magda Sándor és Mánya Kristóf utasította maga mögé Gyöngyösön. A Fideszből kiszürkült, majd Petőékhez átigazolt Ungár Klárát a voksok 3,64 százalékára tartották érdemesnek a kaposváriak, és Kóródi Mária, aki 1994 után az Országgyűlés alelnökeként növelhette az SZDSZ népszerűségét, 6,61 százaléknyi szavazatot volt képes begyűjteni a szobi választóktól. Nyomorúságos. Az SZDSZ-t nem a jelöltjei, hanem a párt által képviselt „világnézet” lendítette át a parlament küszöbén. Akik az SZDSZ-re adták a voksukat, azok nem Kunczéra vagy Magyar Bálintra szavaztak, hanem sokkal inkább arra az „értékrendre”, amely a ’68-as újmaoista mozgalom öröksége mellett leginkább a ki nem nőtt kamaszkori lázadásban gyökerezik, valamint azokon a szocializmus által négy évtizeden át sulykolt beidegződéseken, amelyek mindent rögvest a fasizmussal kapcsolnak össze, ami nemzeti. Ez az a „világnézet”, amelyik a Szent Koronát a micisapkával tekinti egyenlőnek, és amely szerint a Szent Jobb nem több holmi tetemcafatnál. Hívei ösztönösen rettegnek attól, hogy menten fasisztákká válnak, ha bármit szeretni mernek, aminek köze van nemzeti értékeinkhez. Ha április 21-én kevesen leszünk, akkor még az is megtörténhet, hogy kormányerőre emelkedik a csupán saját magukkal toleránsak világnézete. Szűk másfél hét múlva többek között arról is döntünk, hogy a sorsunkról azok határoznak-e, akik bármikor képesek kiállni a három kontinenssel odébb élő üldözöttek jogaiért, viszont egyetlen rossz szóval sem illetik a moldvai csángókkal szembeni román apartheidet, és meg akarják szüntetni a státustörvényt, mondván: az a baj vele, hogy „pozitívan diszkriminálja” a határon túli magyarságot. És arról is szavazunk, hogy kormányerővé válnak-e azok, akik már 1990-ben, a történelmi jóvátételről szóló vitában is a gyilkosok – többek között Pető apuka, valamint az éveken át a leghangosabb országgyűlési képviselő, Eörsi Mátyás beosztottjaként dolgozó, azelőtt pedig az ÁVH főállású körömtépőjeként foglalkoztatott Bauer Miklós – bűneinek megbocsátásáért szálltak síkra, és akik azt értik szabadság alatt, ha a szórakozóhelyeken úgy árulják a könnyű drogot, mint az alkoholmentes sört. Akik nem szavazták meg a diákhitelt, hanem annak idején cinikus „ha egyetemista volnék, talán én is elmennék tüntetni” kijelentéssel intézték el a tandíjellenes demonstrációt (Fodor Gábor), és akik szerint az az ideális kultúrpolitika, ha a kultuszminisztérium a Soros Alapítvány kihelyezett tagozataként működik, valamint azt tekintik követendő családmodellnek, ha a csecsemőket nem szelíd mosolyú anyukák, hanem nagy bajuszú, dörmögő hangú férfiemberek teszik tisztába ezután. Ezért is van, hogy ezúttal valóban mindnyájunknak el kell menni.
|
|
|