gondola Fórum
Gondola főoldal | beállítások | regisztráció | keresés | GYIK | fórum főoldal | moderáció

Téma: Diszkótragédia
pab
2011. január 16. 23:03 | Sorszám: 36
Gondolom úgy létezik,hopgy az adott konkrét esetben -1100 m2-es helyszinen 300 fő esetén egy emberre 3,6 m2 jut.És akkor tényleg kultúráltan lehet szórakozni.Még táncolni is tudsz,nem csak agyat zúzni.Ez a hely egyébként alapban egy kávéház akart lenni.Egy normál kávéházban a 3,6 m2/fő nagyon korrekt,kénelmes.
A bebocsákjtott -eladott- 2881 (most ezt írták) fő esetén viszont 0,4 m2 jön ki egy főre.Se tánc,se kényelmes elhelyezkedés nem lehetséges.Kultúrált szórakozás se,legfeljebb agyzúzás.

Jelenleg ez az érvényes szabályozás.Ha nyilvántartásba vették,az erre kiadott számal,a hivatal által megadott kautélák között máris üzemelhet.
Itt konkrétan max 300 főre és este 10-ig való nyitvatartásra szólt az a bizonyos ideiglenes engedély.Nyilván azért ilyen a szabályozás,mert többé kevésbé megbecsülhető,hogy ilyen feltételekre megkapják majd az állandó engedély egy volt áruházban kialakított kávéházra.Nem is az ideiglenes szabályokkal ,az azokban leírt számokkal volt itt a baj,hanem azzal,hogy ezt nem tartották be.

A jelenlegi szabályok szerint a közigazgatás,szerintem jogosan feltételezi,hogy a civilek követik a jogszabályt.Mindent nem lehet ellenőrizni!
Azt sem,ha elmulasztják az amúgy kötelező bejelentélst.
És erre,mármint a bejelentési kötelezettség elmulasztására érvényes a kiszabható 50 000 Ft bírság.

Erre javasoltam tisztelettel,a bírság "természetbeni" büntetésre való átalakítását.Egy elmulasztás,mondjuk 1 hónapos ellenőrzött kényszerbezárás.Ennyi idő alatt csak a ház alaprezsije többszöröse az 50 OOO Ft-nak.Majd megtanulják a bejelentést.

Én is úgy gondolom,hogy nagyobb büntetés a bezárás,mint 50 000 Ft.

pab
2011. január 16. 21:47 | Sorszám: 24
Mire ráklikkeltem,már törölték.
Gondolom holmi késelésről szóltak azok a szemtanuk.Az indexen hosszasan taglalták hajnal óta,dehát ezt most nem leht már megállapítani,következményesen megvitatni sem.
pab
2011. január 16. 21:35 | Sorszám: 21
Olvestam ezt a 4900 körüli számot én is az Indexen,de az "csak" mendemonda.Ezért is írtam oda zárójelbe,hogy "egyesek szerint többen".
A 2883-as számot meg a rendezvényre jegyeket kiadó közölte,annyi bevétele biztos volt a saját számítása szerint.
pab
2011. január 16. 21:17 | Sorszám: 19
Nem volt még érvényes engedély!
A jelenlegi törvényi szabályozás szerint ugyanis lehet már üzemelni a nyitási szándék regisztálása után,a végleges használatbavételi engedély előtt is.
Nos ezen,a regisztrációkor adott engedélyen benne volt a 300-fős korlátozás és az is,hogy este 10-ig lehet nyitva tartani.

De hát ezt megírtam,csak éppen mind a tulajdonos,mind a bérlő magasról tett erre.December közepén ,amikor szintén a mostanihoz hasonló buli volt,és ellenőrzést kaptak,be is csukták az akkori rendezvényt.
Nem lehet azonban mindent,mindég ellenőrizni.
Kultúrállamban _kell_ hogy érvényesüljön a jogkövető magatartás is!

Ha igaz,hogy a rendezvényt előre be kellett volna jelenteni,csak ezt is elmulasztották.Ezért,mint hallom,50 000 Ft-ra lehet őket büntetni.
A történtek alapján az ilyen típusú a mulasztásért is súlyosabb büntetést kéne bevezetni,súlyosabbat,mint 50 000 Ft.Mondjuk kényszer bezárást határozott időre,amin sokkal többet veszítenek,mint 50 000 Ft.

pab
2011. január 16. 20:02 | Sorszám: 16
Számoljunk már egy kicsit!
A létesítmény alapterülete 1100 m2.Gondolom ez tényszerű,bármikor lemérhető.
A rendezvény gazdája szerint 2883 belépőt adtak ki.Ha kiadták,akkor ennyien bent is voltak. (Egyesek szerint többen.)
Vagyis egy emberre kereken 0,4 m2 jutott.Ez olyan,mindha egy átlagos,1,5m2-es WC-be 4 embert terelnek be,és ott kell lenniük órákon át.A számok alapján tehát egyértelmű volt a túlzsufoltság.
Ha jól értem,amit a TV-kben mondanak,akkor a létesítményt nyilvántartásba vették,mint aminek az állandó engedélyhez szükséges vizsgálatai folyamatban vannak.Addig is,amíg meg nem kapják a végleges működési engedélyt.Amíg ezt meg nem kpján,addig esetenként,este 10-ig 300 embert számára tarthattak rendezvényt.Vagyis olyat,ahol 1 emberre 3,6 m2 hely jut.

Nem így tettek,és most egymásra mutogtnak.

A tulaj,a West Balkan Kft azt mondja,ő nem felelős,ő fix árért bérbe adta a létesítményt...
Ha a szerződésében nincs benne,hogy bulizni csak este 10-ig lehet 300 embernek,akkor nagy bajban vannak.És valószinűleg nincs benne.
Ha így van,egyértelmű,hogy a szabályokat,törvényeket,előírásokat teljesen semmibe vették.Szerintem minimum halált okozó gondatlan vszélyeztetés írható a rovásukra.

A bulit adó ,a Noise Night Life meg azt mondja,hogy az ő szerződésük szerint a beléptetést,biztonsági szolgálatot is a West-Balkán vállalta.Ők csak a produkciót biztosították...De a jegyeket ők adták el,és a helyzint is ők bérelték.Ha meg így van,akkor jogosan róható fel a terhükre,hogy nem tájkozódtak,mennyi jegyet is adhatnak el az érvényes engedélyek alapján,mekkora bulit is lehet ott rendezni.Ha ez nincs benne a szerződésükben,t.i hogy hány jegyet is adhatnak el maximum,akkor bizony ők is sárosak.Ők sem voltak elég körültekintőek.

Az meg tragikus,hogy a mostanra már teljesen megvadított fiatakok ezeknek a kapzsi szörnyetegeknek fizetnek is,az életükkel is.

Téma: Civil összefogás tüntetése az előrehozott választásokért
pab
2009. március 29. 23:34 | Sorszám: 27
Mi lesz?
Hát elmegyünk tüntetni.

Orbán nem hívhatja az embereket most nem.De csendben egyetérthet,még nagyobb csendben támogathat is.A többi már csak a sajtón múlik (Gondola,MNO,Mhirlap,HírTV,Echo TV)

Ahhoz,hogy sokan legyünk,autentikus szervező kell.Fricz ilyen.Munkássága alapján fel sem merül,hogy provokátor lehetne.
Egyébként is mit gondoltok csak úgy a kisujjából szopta ki azt a 120-as számot?Nem hiszem,nem gyurcsányi alkat.
Nyilván előzetesen egyeztetett azzal a sok szervezettel,mielőtt bement a TV-be.

Éppen ma beszélgettünk az unokahugommal,délben,és abban maradtunk,hogy ha Bajnait elfogadják és 15. jelöltként meg is választják,akkor megyünk tüntetni ellene,a libásokkal együtt,mert ők biztos nem hagynák annyiban.
Ehhez képest nem a károsult libatenyésztők lennének csak ott,hanem +119 szervezet...

Érzik az emberek és én is,hogy itt az ideje megmutatni:"bár felül a gálya,s alúl a víznek árja,azért a víz az úr."

Téma: Centennáriumi cserkész világtalálkozó
pab
2007. augusztus 09. 06:28 | Sorszám: 6
Érdemes volt topokot nyitni?

Nem tudom,és nem is lehet megállapítani,mert nem tudható,mi lett volna,ha nem nyitok.
Mindenesetre az tény,hogy a nyitó ünnepségről senki,sehol,semmilyen hírt nem adott a magyar mediában,az utolsó 3 napra viszont az MTI munkatársa leköltözött a dzsemborira.
http://www.mti.hu/cikk/221745/

Az érdeklődőknek bővebb tájékozódásra:
http://www.dzsemboricsapat.hu

Itt profikat meghazudtoló bőséges képanyag és napi frissítésű híranyag ad ízelítőt az elmúlt közel két hét eseményeiről.

pab
2007. július 30. 23:41 | Sorszám: 4
Örömmel hallottam ma reggel 1/2 nyolc után a Lánchíd rádióban a dzsemboricsapat media felelősével készült interjút.

Kár hogy nincs interneten elérhető archivuma a rádiónak,így nem tudom ajánlani.

Nagyon összeszedett,nagyon szinvonalas interjú volt.

Ledhet,hogy az én lobby tevékenységemnek köszönhető az interjú,lehet,hogy nem,mindegy is,a lényeg az,hogy elhangzott.

pab
2007. július 28. 16:31 | Sorszám: 3
Hát mert a Dzsemborin vannak,Angliában! A többiek meg a nyári táboraikban.

Kicsit komolyabbra fordítva a szót:a cserkészet nem politikai mozgalom,hanem konzervatív szellemiségű,évezredes erkölcsi értékrendeken nyugvó infjúsági mozgalom.Ifjúsági! 18 év alatt! Ez szigorú feltétele volt a dzsembori résztvételnek is.

Ne várj gyerekektől politikai hőzöngést,hiszen még csak gyerekek.De támogasd őket,mert ők a jövőd,meg az én jövőm is.Sokkal inkább,mint a fibiszes fiatalok.Nem is beszélve az úttörőkről.

Írhattam volna én is,hogy az úttörőkről mostanság csak vadászház ügyben hallottam,amit az utolsó főúttörő pajtás privatizált el magának,Csillebércen,de szándékosan nem írtam.

Arra akartam a hangsúlyt helyezni,amire helyeztem is -szerintem-,hogy még a magát konzervatívnak,ellenzékinek tartó mediák sem foglalkoznak egy pozitív kicsengésű,konzervatív szinezetű,tulajdonképpen tényleg jelentős világeseménnyel.

Bezzeg ha árokba borult volna valamelyik buszuk a 27 órás útjukon.Vezető hírek lennének mindenütt itthon.

És ez így nincs jól.

Tisztelt mediamunkások kicsit többet foglalkozzatok a hírrel,mégha semleges is.És ha lehet,kiemelten ha pozitív kicsengésű és konzervatív szellemiségű.

Egyébként meg nem lelkesedést várok,hanem korrekt mediamunkát.

Úgy vélem,amiről a BBC wold világhiradója óránként ad friss tájékoztatást,az megérdemel egy sort,egy mondatot vagy vágóképet a magyar mediában is,különösen mert 2 éven át kitartóan dolgoztatak ezért a most kinn lévő fiatalok.

pab
2007. július 28. 15:07 | Sorszám: 0
A mai napon nyitják meg a cserkészet alapításának 100. évfordulóján tartandó,Angliában megrendezésre kerülő cserkész világtalálkozót.

Fájlalom,és meglep,hogy a magyar media,az írott,az elektronikus,a jobb és baloldali egyaránt teljes hallgatásba burkolódzik a témát illetően.

A valóságban ez egy igen nagy rendezvény,kb 160 országból 40 000, 18 év alatti fiatal,ezen felűl felnőtt korú vezetőik és segítőik vesznek részt.

Magyarországot átlagon feküli,több mint 430 fős résztvevő kontinengs + vezetőik és segítőik képviselik.

A BBC Wold hírtelevízió reggel óta visszatérően vezető hírként tájékoztat az eseményről,nálunk meg sehol,senki.

Ennyire el lennénk keseredve?Ennyire csak a napi gondok érdekelnének mindenkit?

Pedig több figyelmet érdemelne a kozzervatív beállítottságú ifjúsági mozgalom,a cserkészet,a maga 30-40 000-es magyarországi tagságával.

További tájékozódásra honlapjuk címe,ahonnan az angol szervezők honlapja is elérhető:
http://www.dzsemboricsapat.hu

Téma: Tüntetések
pab
2004. január 19. 17:48 | Sorszám: 104
Elvben igazad van,de szakszervezeti tömegdemora ne számíts!

A szakszi vezetők előbb lesznek államtitkárok a szoci kormányban,mint szónokok egy ilyen tüntetésen.(Pl Vadász János a közgyüjteményi dolgozók volt szakszervezeti vezére.)

Éppen ezért soroltam tematizált tüntzetéseket,mint pl a magas áram ÁFA kulcs ellen,ezek politikailag semleges,ámde a felső tízezret lászámítva mindenkinek húsbavágó témák.

Éppen ezért a lejáratódás veszélye csekély,a provokáció veszélye is csekély.

Autentikus szónokok azonban kellenek,ilyenek pedig jelenleg leginkább a fideszben találhatók.

pab
2004. január 19. 17:24 | Sorszám: 102
Mit gondoltok,lehet kormányt buktatni sorozatos tömegtüntetésekkel?

Mondjuk:
Egy tüntetés a villanyáram büntető ÁFÁ-ja miatt.
(az EU-ban nálunk a legmagasabb a lakossági áram ÁFA kulcsa.)

Egy tüntetés az 5 %-t messze meghaladó gyógyszeráremelések miatt.
(tudok gyógyszerről,amelynek a kedvezményes térítési díjja 4,5-5x nagyobb mint volt decemberig.És ez a piacvezető készítmény,vagyis az adott hatástani csoportból ezt szedték a legtöbben.)

Egy tüntetés a megoldatlan tejágazati és egyéb agrár problemák miatt.

Egy tüntetés az igen jelentős csatornadíj emelés miatt.
(Az csak idő kérdése,hogy a vidéki csatornadíjjak kövessék a fővárosit.)

Egy tüntetés a lakástámogatási rendszer megváltozása miatt.

És lehetne még sorolni.

A környezetemben lévő szoci szavazók ugyanis igencsak elkeseredettek.Nem ilyen lovat akartak.

Közben a felelős vezetőnk,Medgyessy Péter bicskanyitogató hazugságokat,féligazságokat,ködösítéseket és közhelyeket mond el értékelő beszédében (Január 08 Uránia Mozi.HírTv-n a Kerényi vágatlanul leadta.aki teheti,nézze meg.)

Vagy nem célja az ellenzéknek a kormány buktatás?

Téma: Mi lehet a hatásos fegyver?
pab
2003. április 27. 19:00 | Sorszám: 4
"Mi lehet a hatásos fegyver?"

Átlag három havonta óriás tüntetéseket szervezni,autentikus,karizmatikus szónokokkal viszonylag semleges,de a társadalom többségét maga mögött tudó ügyekben.

Ilyen pl. az iskolabezárások ügye.Szeptemberi tüntetést ajánlok.
Vagy pl a drogliberalizáció ügye.
Ez mostanában esedéks,tekintettel a kendermagosok tünetésére.

Téma: Véleményem a miniszterelnökről ...
pab
2004. március 16. 12:13 | Sorszám: 23
Véleményem?

Nem lehet megbízni benne.
Elvi alapon.

Attól a pillanattól kezdve,hogy kiderült róla a titkosszolgálati múlt,nem értem a szoci választók széles tömegeit.Nem értem az SZDSZ-t.(Értem persze,hogy a hatalomhoz ragaszkodnak,de mert nem vonták meg a bizalmukat Medgyessytől,nem csak hibát,hanem bűnt is elkövettek.)

Az elvi alap?

A titkosszolgálati munkában alapvető követelmény,hogy ne bízz az ügynöködben,mert aki ilyen munkát vállal,nem egy grál lovag,erkölcsi szempontból.Alapvető követelmény,hogy ellenőrizd az ügynöködet,hogy lehetőleg több független forrásból ellenőrizd az ügynöki jelentéseket.Igaz ez teljesn általánosan.

Egy ügynök sosem szabad ember,mindég vannak felettesei,megbízói.Ezért tevékenysége során,ha kiderül, mindég élni kell a gyanuperrel,hogy nem teljesen szabad akaratából teszi amit tesz.

Igaz ez általában,bármely ügynöki/kém tevékenységre,helytől,kortól függetlenül.
És sajna igaz ez az adott,konkrét esetben is.

Éppen ezért egy ilyen vezető hatalmas kockázati tényező.
Nagy országban,pl. Oroszország kisebb a kockázat,kis országban hatalmas.
Az nem aggályos,hogy ha egy világhatalomnak van volt titkosszolga vezetője,mert a körülményekből adódik,hogy túlnyomó valószinűséggel csak "haza" dolgozik.
Egy kis országban ez korántsincs így.

Hát ez a véleményem.

És mivel a fent vázoltak elvi alapon,szakmai szabályok szerint biztosan így vannak,egyáltalán nem értem a rá szavazók nagy tömegét.

Magánbeszélgetésben értelemes szoci szavazó ismerőseim a fent vázoltakat elismerik,tudják,sőt számon is tartják.

Nagy ritkán erre utaló vélemények a HírTn-n is elhangzottak pl Gorka Sebestyéntől.

Téma: Mi drágul jövőre ?
pab
2003. november 16. 17:23 | Sorszám: 9

Szerintem rossz a topikcím!

Mert mi nem drágul?

Esetleg jobb lenne arról beszélni,hogy mi mennyivel...

Téma: Jobbos csak verve jó?
pab
2004. január 19. 16:37 | Sorszám: 73
És a választások előtt a MIÉP-es jelölterk lépre csalókat,majd összeverőket se kapták el...
Ez a XIII.kerületben,Szanyi Tibor (MSZP) választókerületében történt.

Téma: Ne hagyjuk, hogy nálunk is ez legyen az egészségügyben!
pab
2006. április 07. 18:40 | Sorszám: 1
Tegnapo Orbán elég őszintén elmondta erről,hogy ők is tervezték a több biztosítós modellt,aztán számoltak,elemeztek,és kiderült,hogy több biztosító esetén kettészakad az egészségügy,szgény és gazdag ellátásra,ezért elálltak a tervtől.

A problema egyébként nem könnyű,mert az eü ellátás iránti igény határtalan,és egye nő.
Ezt pedig képtelenség kielégíteni.
Valamilyen,az igénybevevőt józan önkorlátozásra ösztönző tényező beiktatása lenne kívánatos,de ilyet találni nagyon nehéz.

Téma: Asszociáljunk márciusban!
pab
2004. február 29. 18:19 | Sorszám: 733
"költői kérdés"

Hová merült el szép szemed világa?

pab
2004. február 29. 18:16 | Sorszám: 731
"mereget"

mér' ég et. ?

pab
2004. február 29. 18:14 | Sorszám: 729
"átkonfigurálás"

(Operációs) rendszerváltás

pab
2003. április 01. 20:30 | Sorszám: 675
"A vasember"

vasmacska

pab
2003. március 29. 11:05 | Sorszám: 622
"Macskák!"

Pelyhes és Danone! (az enyéimet így hívják.Bocsika.)

pab
2003. március 29. 10:48 | Sorszám: 620
"Edvárd. Király! "

A megfejtés helyes,de mi az asszociációd?

pab
2003. március 26. 22:46 | Sorszám: 598
"csendrendelet"

BTK? PTK?

pab
2003. március 26. 22:36 | Sorszám: 596
"Lord Mayor "

Felköttetem,...
Ha bosszant bármi nesz!

pab
2003. március 26. 22:27 | Sorszám: 594
"Edith Piaf "

Mylord

pab
2003. március 26. 22:19 | Sorszám: 592
Egy esős vasárnap délután ...

Sanzon

pab
2003. március 26. 22:03 | Sorszám: 590
"The truth is out there!"

Viasat 3 vasárnap este 22 óra után!

pab
2003. március 26. 21:50 | Sorszám: 588
"Twin Peaks"

Isaura!

pab
2003. március 26. 21:41 | Sorszám: 586
" ... tegyetek tanítványokká minden népeket ... "

Bábel

pab
2003. március 26. 21:25 | Sorszám: 584
Nagyhét

Pünkösd

pab
2003. március 26. 21:17 | Sorszám: 582
"siratófal"

Golgota

pab
2003. március 26. 21:10 | Sorszám: 580
"palesztin"

Jerusalem

pab
2003. március 26. 20:05 | Sorszám: 578
"hazátlan"

Kurd

pab
2003. március 26. 18:15 | Sorszám: 576
"Helpless, helpless"

Homeless

pab
2003. március 18. 20:37 | Sorszám: 405
"Öszvér "

Meddő!

pab
2003. március 18. 20:36 | Sorszám: 403
"U Fleku"

1499 Praha

pab
2003. március 18. 20:32 | Sorszám: 400
"Tűz van, babám"

Vaclav Havel
(mint az újkori cseh irodalom legmagasabb társadalmi pozicióba femelkedett képviselője.)

pab
2003. március 18. 20:28 | Sorszám: 395
"sörösló"

Sörgyári capriccó

pab
2003. március 17. 19:38 | Sorszám: 320
"Regnum Marianum "

Május elsejei felvonulás

pab
2003. március 17. 19:26 | Sorszám: 318
"szobrász "

Sztálin szobor ("szobrászai")

pab
2003. március 16. 20:23 | Sorszám: 293
"Minotauros "

labirintus

pab
2003. március 13. 23:41 | Sorszám: 206
"lesiklás"

téli olimpia

pab
2003. március 13. 23:32 | Sorszám: 204
"síelés"

vizi

pab
2003. március 13. 23:29 | Sorszám: 203
"Gellért-hegy "

víztartalék

pab
2003. március 13. 23:24 | Sorszám: 199
"szerzetesek"

Pálosok ( az egyetlen magyar alapítású rend)

pab
2003. március 13. 23:21 | Sorszám: 196
"Héra, Athéné, Afrodité "

Patheon

pab
2003. március 13. 23:20 | Sorszám: 195
"Héra, Athéné, Afrodité "

Athos,Portos,Aramis

pab
2003. március 13. 23:18 | Sorszám: 193
"a három grácia"

a három testőr

pab
2003. március 12. 06:45 | Sorszám: 119
"púder "

Ápol,s eltakar.

pab
2003. március 11. 21:03 | Sorszám: 115
"mikrobi-ológia "

antrax

pab
2003. március 05. 16:52 | Sorszám: 98
"Hunyadi László "

Bánk Bán

pab
2003. március 02. 20:28 | Sorszám: 18
"Bűn és bűnhődés"

A jó elnyeri méltó jutalmát?

pab
2003. március 02. 19:18 | Sorszám: 10
"bérlet"

BKV
pab
2003. március 02. 19:04 | Sorszám: 8
"Az ügynök halála "

színházak

pab
2003. március 02. 18:59 | Sorszám: 6
"cezarománia "

D-209

pab
2003. március 02. 18:15 | Sorszám: 0
>>Júdás<<
Húsvét,nagyböjt,

MÁRCIUS

Új topic!

Téma: Ne asszisztáljon az ellenzék a megszorításokhoz!
pab
2006. április 27. 12:22 | Sorszám: 190
Csak te beszélsz itt prejudikációról,én nem!

Hogy az ügy megkezdődött,tény.
Hogy meg kell várni a végét,az meg nagyon melegen ajálható.

pab
2006. április 27. 12:10 | Sorszám: 181
Már csak ezért sem támogatható a kormány:
http://www.mno.hu/index.mno?cikk=351010&rvt=2

Addig legalábbis nem,amig a fent hivatkozott ügy nem tisztázódik.

pab
2006. április 26. 19:48 | Sorszám: 74
Próbáld már megéreni.
Arra hivatkozni,hogy az ellenzék is megszavazta,nem lehet.
Mert a TELJES felelősség a parlamentarizmus szabályai szerint MINDÉG a kormányé,ha vele szavaz az ellenzék,ha ellene.

És mondtam már.Amikor az a szavazás volt,még nem lehetett tudni,hogy a kormányzati munka ilyen sikeres lesz. (

Bíztak a kormányban,hisz megígérte,hogy mindent,ami jó,megtartanak.

Akkor még a lehetőségekkel a FIDESZ is jobban tisztában volt,hisz akkor adták át a kormányzást.Tudták,mit adnak át.

Most meg SENKI nem tudja az igazságot.
Lehet,hogy még a kormány sem.
Vagy lehet,hogy mégis? És az igazság miatt annyira idegesek?

Nincs legitim módja az ellenéknek,hogy meggátolja a szükséges lépések megtételében a kormányt.
És semmi szüksége nincs -számtanilag- a kormnánynak arra,hogy támogassa az ellenzék.

Akkor meg mért támogatná?
Hiszen még a valós helyzetet sem ismerheti az ellenzék teljes mélységében,mert elhallgatták,elferdítették.(Nem úgy,mint a Megyó csomag idején,akkor még kb tudták,hogy mi a helyzet.)
Ilyen körülmények között parlamenti számtanilag szükségtelen támogatást kérni az ellenzéktől egész egyszerűen pofátlanság.

pab
2006. április 26. 19:23 | Sorszám: 65
Ha megvalósulnak,örülünk majd neki.
Őszintén.

Mivel munkám miatt egészen közel vagyok a "nép" igen széles rétegeihez,nem ért teljesen váratlanul az MSZP győzelme,bár reménykedtem benne,hogy nm így lesz.

A FIDESZ konresszus még csak eztán lesz.
Orbán BIZTOSAN lmond.Az egy más kérdés,hogy elfogadják e.

Megyó csomagja a FIDESZ szavazatok nélkül is megvalósult volna,és ez egészen biztos.
Ha az a csomag hiba volt,az nem a FIDESZ hibája volt.
Hivatkozni se szabadna rá.Amikor pedig megszavazták,a ciklus elején,még nem lehetett tudni,hogy mennyire sikeres teljesítményt fog nyujtani a kormány.

Ha most legitimálná a kormányt,az csak arra lenne jó,hogy a kormány viszamenőlegesen is megpróbálja az ellenzéket felelőssé tenni a kialakult helyzetért.

És mivel biztos,hogy így lenne,csak eseti vizsgálattal lehet majd eldönteni,hogy mit szavaznak meg és mit nem.
Előre támogatást kérni akkor,amikor erre szigorúan véve biztosan nincs semmi szükség,politikai aljasság.

pab
2006. április 26. 18:48 | Sorszám: 58
Csupa feltételes mód... Ha...ha...ha...

Lássuk.

A kormánynak az a dolga,hogy kormányozzon.
Eddig is az volt.Valószinűleg nem jól csinálta,ha még egy konvergencia programot se tudott letenni az asztalra.
(A többiek tudtak.)
Nem is kérték a megalkotásához az ellenzék segítségét.
És szigorúan véve nem is volt rá szükség.

Szigorúan véve most sem lesz rá szükség.

Egyetlen ellenzéki szavazat sem kell a gazdaságot érintő,azt szabályozó törvények megalkotásához.

Miért követelik ott bal oldalon,hogy az ellenzék legitimálja a kormányt?
Nincs rá szükség!!!
Legitimálták a választók.
Akkor minek követelik?

Azt,hogy mit fog megszavazni az ellenzék,jelesül a FIDESZ,mindég az aktuális törvény tartalma,részletei kell hogy meghatározzák.Ez elég kell hogy legyen.
Miért követelnek többet?
Az ellenzéknek az a dolga,hogy ellenkezzen.
A korménynak meg az,hogy kormányozzon,és ne az ellenzékkel foglalkozzon.

pab
2006. április 26. 18:22 | Sorszám: 53
Világosan meg kell nekik mondani,hogy ez most nem aktuális.
Ha majd lesz egy elfogadott Eu-s konvergencia programunk,ha majd stabilizálódik a költségvetési hiány,úgy 2-3 év múlva lehet tárgyalni a 2/3-os törvényekről.
Addig nem.

Téma: Kovács László "mosolya"
pab
2002. július 14. 20:04 | Sorszám: 3
Melyikre gondolsz?
Egyre emlékszem,közvetlenül a választások után vigyorgott/vicsorgott igen visszataszítóan,amikor arról esett szó,hogy vajh miért nem jött be a közvéleménykutatók előrejelzése.

Egyből arra gondoltam,hogy ez a pasi tud valami manipulációról...

Téma: Gyurcsány-beszéd: Ezen már tényleg mindenki röhög (még Kuncze is)
pab
2005. február 20. 20:21 | Sorszám: 63
Szomorú a Gyurcsány beszéd.

Ott tartunk,hogy a miniszerelnök hétfön,a parlamentben azt mondja,hogy az elmúlt évben növekedett a realbér.

Aztán szerdán a KSH,amelynek a vezetöjét eléggé aggályos módon már kormányhüre cserélték korábban,azt hozza nyilvánosságra,hogy 2004-ben csökkent a realbér.

Akkor most mi van?

Gyurcsány mondja az igazat,vagy a kormányhü KSH?

Vagy ez már senkit nem érdekel?

Téma: Asszociáljunk 2003
pab
2003. február 02. 21:47 | Sorszám: 1295
Rengeteg nagy kerek erdő
pab
2003. február 02. 19:54 | Sorszám: 1284
Légy a Legyek Ura!

Téma: Nem legitim a hatalom! Nincs 20%-uk!
pab
2006. április 16. 18:07 | Sorszám: 76
Mennyiért vették?
Bennfentesnek látszol,tán tudod.

Én is ismerek MSZP szavazót.
3 bővített mondatot nem tud elolvasni egyvégtébe,merthogy nem is szokott olvasni,csak a néphülyítő TV adásokat nézi.

Erre nem lenbnék olyan büszke a helyedben.

Téma: Katolikus rádióadó indúl
pab
2005. szeptember 20. 20:52 | Sorszám: 10
Reggel 5.30-6.00 táján hallgatom.
Ilyenkor néprajzi műsor van,a nap szentjének élettörténetét ismertetik,valamint elmondják az aznapra rendelt evangéliumot.
Érdemes meghallgatni néha.

Téma: Fidesz SZÓRÓLAP (?)
pab
2004. január 14. 17:30 | Sorszám: 16
A fideszesek helyében én készítenék egy kis brossúrát,melynek egyfelől faximile formájában tartalmazná a szoci szórólapok és plakátok faximiléjét,másfelől a mostani tényeket.
Mindezt lehetőleg valami maró humorral adnám elő.
(Csak én ehhez nem értek.)

Pl valahogy így.

1.lap

Nem lesz gázáremelés
Nem lesz gyógyszeráremelés
Nem lesz tandíj

Garantáljuk.

2.lap

Gázáremelés megtörtént 3x
Gyógyszeráredmelés megtörtént
A tandíjon még dolgoznak,de eddig csak a diákhitel kamatokat sikerült feltornázni.

Vagy

Egyfelől:
Több pénzt az embereknek!

Másfelől
Akkor minket nem is vesznek emberszámba,mert úgy vesszük észre,hogy elszedik a pénzünket.

Nem hagynéám ki a gatyaletólós SZDSZ reklámot sem
Azt semmiképp

pab
2004. január 14. 16:25 | Sorszám: 13
Sokan.

Idős,83 éves,mozgásukban korlátozott szüleim pl az ilyen kiadványokbayn jelölik be a beszerzendőket.

Aztán én megyen el bevásárolni.

Gondolom más is lehet hasonlóan.

Téma: mi lesz hétfőn?
pab
2006. április 30. 20:16 | Sorszám: 272
Holnap lesz hétfő.

Holnaptól a 4 napos autópálya matrica ára 1170 forintról 1520 forintra emelkedik.

Egy 29,92%-os emelés.

Tudom,tavaly is így csinálták,tudom,azt ígérik,hogy majd visszamegy.(majd meglátjuk)

De mégsem egy öröm

pab
2006. április 26. 18:31 | Sorszám: 270
Sajnos nem láttam a Kósát,de ha én lettem volna az ő helyében,elmondtam volna,hogy most nem az az ország elsődleges gondja,hogy marad e Orbán vagy sem,különben is ez FIDESZ belügy.

Aztán osztottam volna az észt,hogy ami neki -Kósának- ellenzékből is sikerült Debrecenben,sikerülhetne a kormánynak is,ha nem Orbánnal,hanem a kormányzással foglalkoznának.

pab
2006. április 24. 19:26 | Sorszám: 202
Olvasd el az eredeti indító beírásomat,ezen topik 141-es számút is.Abból nyilvánvaló,hogy tudom,amit kérdezel.

Életünk ezen szegmensét a piac szentége jegyében már régen eladták a szocik.Egy részét még Hornák,más részét Medgyessyék.

Annyi befolyásuk azonban még maradt,hogy a jelentősebb emelés bejenetését a kedvükért a választások utánra halasztották.

Aztán az is tény,hogy a környéken nálunk a legmagasabb az ár,és annak adótartalma is.Utóbbi már az áram sara.
Ezzel függ össze a benzinturizmus.Hallottál már róla?

Biztos emlékszel még,hogy annó 2000-2001 táján,amikor az olaj 20 dollár fölé ment,az Orbánék elhalasztották a saját adóemelési törvényük bevezetését.
Akkor a media gépezet azt mondta,hogy ezt az Orbánék választási megfontolásból tették,jóval a választási kampány előtt.
Aztán arra is emlékszel biztosan,hogy Medgyessyék 2002-ben a kormányváltás után szinte azonnal megszüntették ezt az önként vállalt adóemelési kormánymoratoriumot.
Akkor ezt úgy kommunikálták,hogy az adót az Orbánék emelték.

Az ilyenfajtra kis aljasságok sokkal jobban fájnak,mint maga az ár emelkedése,amelyre most már valóban korlátozott befolyása van az államnak,ebben a piacig szegmensben.

pab
2006. április 24. 17:00 | Sorszám: 198
Jelentem hétfő van.
A benzin ár 8 és a gázolaj 5 Ft-al való szerdai emelését már bejelentették.

A forint most erősödött,de gyanum szerint csak átmenetileg azért,hogy akinek a haveri körben van forintja,kicsit kedvezőbben válthassa át,mielőtt megindul a forint gyengülés.

pab
2006. április 23. 22:54 | Sorszám: 141
Mi lesz hétfőn?

Megyünk dolgozni,mint eddig.
A devizapiacon esni fog a forint -véleményem szerint-.

Kb 280 körülig meg sem áll.

Ezt majd úgy fogják kommunikálni,hogy nincs itt semmi baj,hiszen a 282 úgyis csk az MNB középárfolyama.

Nem hétfőn lesz,hanem csak szerdán,vagy csütörtökön,hogy a MOL megint emeli a benzinárát,amit a választások miatt visszatartott.Alapjuk is lesz rá,hisz nőtt az olaj ára,meg nem érvényesítették még a forint gyengülést sem.

Aztán ugyanezért megint emelkedik a gáz és az áram ára,de ez se hétfőn lesz.

Téma: Itt a katasztrófa!
pab
2006. április 27. 12:13 | Sorszám: 151
Senki nem mondhatja,hogy Orbánék nem szóltak előre a kampányban,meg előtte is.

Itt olvasható,hogy miket tartalmazhat Gyurcsány titkos (?) reformterve.
http://www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=103266

pab
2006. április 26. 22:09 | Sorszám: 137
Ezek szerint most megszerezted az adatokat.Ügyesa vagy.

A 19000 Ft tényleg nem épült be a nyugdíja.

pab
2006. április 26. 21:54 | Sorszám: 135
Te vagy a zsolti?,vagy elkérted tőleg a papírokat?
pab
2006. április 26. 21:34 | Sorszám: 131
Nem értelek.
Miért tekinted a válasz alóli kibujsnak,ha nem nyilatkozom arról,hogy mit tett volna Orbán 2002-ben,ha kormányom marad.

Nem maradt kormáényon,a kérdést bármilyen szinten boncolgatni tehát értelmetlen.

Abból,hogy a múltban mi NEM történt meg,nem lehet a jövőre következtetést levonni.

Ilyen ügyekkel foglalkozni ugyanolyan,mint Orbánnal foglalkozni a gazdasági helyzet helyett.

pab
2006. április 26. 21:23 | Sorszám: 129
Tudnod kell,hogy a mi lett volna ha... kezdetű elemzéseknek semmi értelme.
Hiszen 2002 közepétől már nem a FIDESZ kormányzott.
Vagyis értelmetlen bármit is mondani arról,hogy mi lett volna ha...Nem tudom,de hitelt érdemlően te se tudhatod,mi lett volna ha...

Csak azt érdemes nézni,hogy mi VOLT.

Márpedig a FIDESZ körmányzás alatt nagyon jelentősen nőtt a minimálbér.Trendjében csökkent a munkanélküliség,trendjében csökkent az adósságszolgálati ráta.
Aztán az elmúlt négy év időszakában mindez ellentétébe fordult.

Ez VOLT.
És négy év kormnányzás után most épp nagyon nehéz gazdasági helyzetet kell kezelni.
Hát kezeljék.

A mi lett volna ha című ügyekre szót sem érdemes vesztegetni.

pab
2006. április 26. 21:04 | Sorszám: 124
Van,amikor a %-os kifejezési mód megfelelő a téjékozódáshoz.
Van,amikor a tényleges helyzetet inkább az abszolut szám mutatja helyesen.
Aki manipulálni akar,az hol ezt,hol azt használja,érdeke szerint.

Amire hivatkozol,arról hallottam,de ott azt is elmondták,hogy a Fidesz 80 %-a absulut értékben 80 milliért körül volt,az MSZP mostani alacsonyabb %-a pedig kizelíti a 800 milliárdot.

Tudod,a nagyságrendek,mint az orbán és gyurcsány vagyonánál,nagyon fontosak ám.

pab
2006. április 26. 20:59 | Sorszám: 121
Igen,azt hiszem.
A többi csak duma.
Ha valami törvényileg se tud elévülni,mert annyire bizonyíthatatlan,arról csak kevésbé iskolázottal lehet elhitetni,hogy számít.Aki egy kicsit is foglalkozik a mediaval és módszereivel,arra kell hogy gondoljon,hogy aljas rágalom,manipuláció,lejárató kampány része az egész.

Aztán a nagyságrendekkel sem árt tisztában lenni.
Az "Orbán vagyon" egyáltalán nem kivételes nagyságú.A ház nagysága sem,különösen ha figyelembevesszük az ott lakók számát is.Csak ott a környékükön is több,jóval nagyobb értékű van,nagyobb vagyonnal a háta mögött.

Gyurcsány vagyonát viszont szívesen elfogadnám,a hozzá tartozó,szerzés körülményeire vonatkozó doklumentációt azonban már nem vállalnám.

pab
2006. április 26. 20:44 | Sorszám: 116
Az egy dolog,hogy egy ügy törvényileg elévült.
Ezt úgy is lehet mondani,hogy megúszta a pali.
Ettől még az ember stílusa,módszerei,személyisége,a tőle várható húzások stílusa,módszerei nem változnak meg.

Orbánról a papirokat tedd ide,az olyanokat,mint a nomentanas papirok.
Az ujságcikkek nem számítanak.
A nomentanas papirok minden magyarázat nélkül is egyértelműek voltak.

pab
2006. április 26. 20:39 | Sorszám: 114
>>Amikorra kiderült,<<

Ez a kulcsszó.

Szerinted ezeknek a dolgoknak ki kell derülni?
Szerintem viszont mindenkor megbízható adatoknak kéne rendelkezésre állni.

Akkor lehet dolgozni mindenkinek.
Ha úgy tetszik,arról,hogy a Fidesz annyit ígért,amennyit,a kormány tehet.
Hisz ők azt mondták,hogy dübörög a gazdaság,nagyon-nagyon.

És akkor az üvegzsebekről még említés sem történt.

pab
2006. április 26. 20:31 | Sorszám: 111
Nem néztem utána annak,amit a bácsi mondott.
Vele beszéld meg,illetve zsoltitól kérd el a papírokat,mert a bácsi azt is nehezményezte,hogy bár már egyszer elküldte aas zsoltinak,de ő még csak annyit se jelzett vissza,hogy megkapta e.
pab
2006. április 26. 20:30 | Sorszám: 107
>>Szal csak gyurcsányozni lehet, orbánozni nem, mi? Végülis...<<

Miért tekinted gyurcsányozásnak,ha netán részletesen tanulményozzuk a nomentanas cégpapirokat,majd felszólalunk miatta?

Vagy tudsz mutatni ennyire hiteles Orbános pirokat is?
Ha igen,mutasd,és nem fogom orbánozsnak tekinteni.

pab
2006. április 26. 20:26 | Sorszám: 106
Eléggé el nem ítélhető módon a szaudiak is magukra vették a terroristázást.

Tán nem kéne félreérthetően beszélni.

Egyként szerinted mire gondolt Gyurcsány amikor kóborkutyázott?
Mit kell hogy gondoljak hogy mire gondolt?
(Egy szerecsenmosdatós maygarázatot várok.)

pab
2006. április 26. 20:07 | Sorszám: 100
Már bocs,de nem kóbor kutyázott a Gyurcsány?

Ahelyett,hogy a megoldandóü problemákra fordítanák az energiájukat a tisztelt kormánypárti képviselők,szóvivők és ujságírók,Orbánoznak folyamatosan.

Ettől nem lesz kisebb az ország eladósodottsága.
Vagy nem ez a cél?

Mit érdekli a kormánypártot és sajtót a "fényes győzelem másnapján",hogy hány %-ot fog kapni a FIDESZ 2010-ben?
Vagy az a baj,hogy túl nagy és nagyon drága lenne megvenni?

pab
2006. április 26. 19:58 | Sorszám: 97
Ne bánts szegény zsoltit.
Inkább nézzél ATV-t,és ha van energiád,telefonálj be a zsoltinak.

Ha lemegy a vérnyomásom,odakapcsolok.
Éppen sikerült elcsípni,amikor egy nyugdíjas úr betelefonlát neki,hogy ő bizony kikérte a nyugdíjigazgatóságtól az összes emelésekre volantkozó adatot,1998 és 2006 között.
Osztott,szorzott,kompenzált inflációval,és kiderítette,hogy Orbánék jóval többet emeltek a nyugdíjon,mint a megyó és gyurcsány.

Zsolti próbálkozott,hogy az ő ismerősei mást mondanak,mire a bácsi mondta,hogy ő személy szerint nem mond semmit,csak a számokat elemezte,amiket a nyugíjintézettől kapott,AzokkaL a számokkal kell vitatkozni nem vele.Egyébként meg megköszönné,ha a zsolti átnézné a számokat,hátha hibázott valahol a számításokban....

Szóval csak nyugodtam,ahogy a nyugdíjas bácsitól hallottam tegnap délelőtt az ATV-n!

pab
2006. április 26. 19:07 | Sorszám: 88
Amúgy meg ha a Járai pár nyilatkozatának olyan nagy a hatása a külföldi hielminősítőkre,hogy azok a 4 év verítékes és sikeres kormányzati munkája dacára is leminősítik az orszáunkat,akkor épp ideje,hogy Gyurcsány megkérje a kormány vezetésére.
pab
2006. április 26. 19:03 | Sorszám: 87
Nem szabad ilyen durván fogalmazni,mert még azt mondják,hogy gyűlölködsz!

Ezt úgy kell mondani,hogy:

éppen ideje,hogy a kormányzat megmutassa az ország és a nemzet iránti mélységes elkötelezettségét,és időt,energiát nem kímélve dolgozik a kialakult helyzet kedvezőbbre fordításán.

pab
2006. április 26. 18:57 | Sorszám: 86
Nem szabad absolutizálni a pár makroszámot,pl anövekedési %-t,csak részleteiben szabad nézni.

A növekedés túlmnyomó részét a multik adják,a befizetett adókét meg a kisvállalkozások.

Amúgy meg nem is olyan jók azok a makroszámok.

Járainek egyetlen eminens dolga van,hogy ne menjen fel az infláció.

Amíg nem megy fel,nem illene támadni.

Nem ő döntött a hitelfelvételekről,nem ő felelős a sorozatosan túllépett államháztartási hiányért.Akár mit is csinálhatott,egyik,jelenleg problemát okozó mutatóért sem felelős,semmilyen szinten.

Magam is hallottam Járait,amikor magyarra fordítva azt mondta egy interjuban,hogy hazudik a pénzügyi kormányzat.

No de igazat mondott a Járai.
Akkor meg mi a baj?

Ha meg Járai hazudna,és mégis nagyon-nagyon dübörög a gazdaság,akkor meg mit izgatja magát a kormány?

Hisz alapvetően a valóság a fontos,nem az,hogy ki mit beszél.

pab
2006. április 26. 18:18 | Sorszám: 81
Kedves levtársak!

Nem kell itt anyázni.
Amikor összefogásról papolnak balos olvtársaink,mindég azzal kell kezdeni,hogy:

Az elmúlt 4 évben a mostani győztes MSZP/SZDSZ adta a kormányzatot.Mielőtt bármit mondanának balos olvtársaink,előbb erre gondoljanak.
2002-ben azzal nyertek,hogy minden nagyon szép,minden nagyon jó,de mi ezt sokkal jobban is tudjuk majd csinálni,ha ránk szavaztok.

Aztán szinte minden ellenzéki javaslatot elvetettek.
Törvény szerint sem volt semmi szükség a döntések meghozatalakor az ellenzék egyetértésére,az ellenzékkel való összefogásra.

A 4 év eredménye a mostanra kialakult helyzet igen ingatag gazdasági helyzet.

Most nem az eredményekkel,hanem elhallgatással,ígérettel,gyűlöletkeltéssel,fűszerezett kampánnyakl nyertek,nem is fölényesen.

A következő 4 évben sem szükséges az ellenzék jóváhagyása semmilyen,gazdaságot érintő,azt befolyásoló törvényhez,a gazdaság rendbetételéhez.Megy ez az ellenzék nélkül is.
Csinálják hát.Ehhez nem kell az ellenzék legitimációja.

Persze közben el kell viselniük majd az állandó támadásokat,a rámutatást arra,hogy a helyzetet ők maguk idézték elő.

Folyton követelni kell majd,hogy ha lehet,legalább ne hazudjanak semmilyen formában,se direkte,se elhalgatással,se féligazságok hangoztatásával.

És egyáltalán az oszgágal,a kormányzással foglalkozzanak,ne az ellenzékkel.

Téma: Szabaduljunk meg Magyar Balinttol
pab
2003. április 27. 15:43 | Sorszám: 29
Ketten is írjátok,hogy érzésetek szerint a természettudományos oktatással nincs nagy baj.

Nos nem teljes így gondolják az akadémikusaink.
Itt egy cikk erről a témáról,ami a Magya Nemzetben jelent meg.Véleményük megfontolandó.
http://mn.www2.mno.hu/index.mno?cikk=140555&rvt=2&s_text=Akad%E9mia&s_texttype=4&norel=1&pass=3

Nagyszámú rokon és nem rokon fiatallal folytatott beszélgetések során arra a felismerésre jutottam,hogy a saját,40 évvel ezelőtti mentalitásomhoz képest a mai fiatalok egészen másképp állnak a tanuláshoz.

Annak idején kivétel nélkül minden tantárggyal kapcsolatban sikerült annyi motivációt össszekaparnom,és azt hiszem nem csak nekem,hogy a nem főhivatásként választott,vagyis nem szükséges tárgyakat is maximális erőbedobással tudtam tanulni.

Ma azt tapasztalom,hogy ha pl egy fiatal mérnöki pályára készül,akkor a nem idevágó tárgyakat,pl. a biologiát,irodalmat,vagy földrajzot szinte teljesen negligálja a középiskolában.Nem tanulja,és így nem is lesznek ismeretei.A jelenséget katasztrofálisnak tartom,mert szakbarbárosodásra vezet.

Azt is tapasztalom,hogy kiveszett a többlettudás iránti igény.Nagyon sokan csak csupán annyit hajlandóak tanulni,még a választott szakterületről is,amennyi az iskolai könyvben benne van.És még ezt a kötelezőt is csökkentni kvánják.

Van persze biztosan számos kivétel is.

A szabadidő,nyári szünet hasznosabb eltöltése érdekében ajánlom figyelmetekbe a cserkész mozgalmunkat.

Téma: Az EU kilep a NATO-bol ?
pab
2003. április 29. 20:52 | Sorszám: 2
" Elcsodálkoznék, ha ennek a találkozásnak lenne olyan hozománya, ami később egy összeurópai uniós haderő alapjául szolgálhatna..."

Az alábbi Reuters gyorshír pedig arra, utal,hogy valami elkezdődött.
http://www.mno.hu/index.mno?cikk=143162&rvt=3

Újra el kell gondolkodnia Medgyessynek,hogy hova is kván igazodni.

Téma: PAPLACI Aréna
pab
2003. október 17. 19:38 | Sorszám: 9
Elnézést a gépelési hibáként.

Szóval valaki és nem valami hazudik.

pab
2003. október 17. 19:36 | Sorszám: 8
Ma este az RTL 18 ó 30 perces híradójában az hangzott el a témában,hogy (majdnem szó szerint)

"Gyurcsán Ferenc Sportminiszter kezdeményezésére a Budapest Sportarénát a most elhúnyt Pap Lasciról tervezik elnevezni.A kezdeményezést támogatja Mádl Ferenc köztársasági elnök is."

Ugyanerről a témáról a HírTv honlapján az áll,hogy internetes kezdeményezésre tervezik Pap Laciról elnevezni a Budapest Sportcsarnokot,mely ötletet Mádl Ferenc is támogat.

Természetesen én is támogatom.
Pap Laci van olyan jelentős sportember,hogy abban a formában is megörökítsék a nevét,hogy a sportcsarnok ezentúl Pap Laci aréna legyen.

Az azonban felháborít,hogy valami már megint hazudik!

Ötletgazda csak egy van.(v.sz. itt az interneten valaki)
Plagizálni meg legalább olyan csúnya dolog,mint balatonöszödi nyaralót privatizálni.
Az erkölcsi megítélése a két ügynek nálam egyforma...

Téma: Kossuth tér. Menjek? Ne menjek?
pab
2006. szeptember 18. 19:17 | Sorszám: 5
Elég.
Fontosabb,sokkal fontosabb a folyamatosság fenntartása sokáig.Inkább be kéne osztani,hogy mindég legyen ott valaki,legalább pár száz ember,majd alkalmanként pár ezer,később meg annyi,mint amennyien legutóbb voltunk a FIDESZ választási nagygyűlésén

Téma: Polak, węger dwa bratanki
pab
2002. május 01. 21:15 | Sorszám: 5
Tudod nemigen tudunk lengyelül.
A magyar sajtoban meg kevés az érdemi hír.

Az sem sajtóbeli infom,hogy az ottani földtörvény szerint úgy lehet venni náluk a termőföldet,mint nálunk mondjuk a lakásokat.Veszik is,állítólag ukrán maffiózók.

Az info a fidiibusz levelezőlistáról származik,az egyik levtárstól,akinek lengyel a felesége.

P.S.

Nem jelentkeztél a csokikért.
Bánatomban megettem őket,természetesen ha igényt tartasz a csokikra,szívesen elküldöm.

Téma: Kik és miért szavaztak az MSZP-re?
pab
2002. április 28. 18:31 | Sorszám: 44
Úgy tűnik,ez a választás a "sok kicsi sokra megy" alapján futott le.

Fő trendet nem hiszem,hogy lehetne taláni arra,hogy ki miért szavazott az MSZP-re.
Ki ezért,ki azért.

Néhány pl.
Kedves volt idős munkatársam és a férje azért,mert régi párttagok voltak,már nem azok.Nyilván ezért.

Sokakkal beszéltem,akik mind viszhangozták a sajtóban 4 éven keresztül,minden forumon,a 7i7-től a Tényeken át a Metro ujságig unos untalan ismételt néhány gondolatot,hogy szélsőjobosok,hogy pökkhndiek,hogy antiszemiták,stb.

Úgy vettem észre,legkevésbé a tények és a kormány teljesítménye érdekelte az embereket.

Téma: MIÉP támadás az alkotmányos rend ellen.
pab
2002. május 01. 22:12 | Sorszám: 1
Mindent értek,de mi ebben az alkotmányellenes?
Nem szabad véleményt nyilvánítani?
Nem szabad tüntetni?

Több toleranciát kéne tanusítani az ellenvéleményt megfogalmazókkal szemben.
Az állítólag liberalis alapérték.

P.S.
Nem voltam,vagyok MIÉP hivő,és szavazó sem.

Téma: Gyurcsány reformkorszaka
pab
2006. április 24. 16:57 | Sorszám: 1
Ez nem jelent egyebet,mint az Eu-s pénzek "privatizálását".
Merthogy ez a választás nem kis mértékben éppen arról is szólt,hogy az Eu-s pénzek szétosztását ki vezényelje a következő években.

Némi kis tapasztalatunk van már erről.
Pl a gazdák Eu-s pénzét tavalyal csak tüntetések árán,jelentős késéssel fizették ki.

Nyilván a pályázatokon a baráti cégek fognak nyerni,a többiek meg fizethetik a valószinűleg emelkedő adókat.

És az még a jobbik eset lenne,ha honi baráti cégek nyernének,akár szocik is lehetnek.
Félő azonban,hogy csak névleg érkezik meg majd a pénz.

Ennek a levezénylését,láthatatlanná tételét kell érteni a reformon.

Téma: A kettes és a négyes vita
pab
2006. április 05. 21:28 | Sorszám: 225
>>Ő is látta a vitát, és szerinte gyurcsány beteg.<<

A szó klinikai értelmében nem hinném,viszont mint már
korábban ("piritóstól") is elhangzott,szociopata lehet.Az azonban nem betegség,csak nagyon kellemetlen.

A szociopataság súlyos problema,ami az ilyen személyiségjegyekkel rendelkezőt alkalmatlanná teszi a miniszterelnöki poszt betöltésére,semmiképp sem konzultatív,kompremisszumkereső személyiségjegy.

Ha valaki a vita alapján kívánná RACIONÁLISAN eldönteni,hogy melyik ember alkalmasabb az ország vezetésére,akkor ,Orbán toronymagsan győztes.

Képzeljétek el,hogy munkahelyeteken Gyurcsány a főnökötök.
Ilyen izgága arrogáns,agresszív,akarnok,piszkálódó főnöktől menten Isen mindenkit.

Ha egyáltalán van rá mód ezt a gondolatot kéne valahogy pár nap alatt elterjeszteni.
A TV vitát ugyanis nagyon sokan,szinte mindenki látta,és a többségnek van ilyen-olyan főnöke.
De csak a mazohista kissebbség vágyna olyan főnökre,mint amilyennek Gyurcsány mutatkozott,végig a mai este folytamán.

Téma: Nagy a csend ...
pab
2006. április 07. 21:53 | Sorszám: 7
Engem nem hívott Kuncze,egyszer se.
Orba 2x,Gyurcsany 1x.
Anyukámak (86) viszont élőben hívta egy fidesz ktivitst.Jól elbeszettek.Urna házhoz megy majd.

Téma: Kossuth tér, 2006. okt. 23.
pab
2006. október 24. 20:05 | Sorszám: 314
Úgy tűnik,Gyurcsány már nem bízott abban,hogy a tüntetők megunják és majd hazamennek.Ezért nyúlt a megfélemlítés eszközéhez.

Akárhogy is van,észre kéne már vennie,neki,a világnak úgy általában,hogy tüntetés azért van,mert

1.Gyurcsány elfogadhatatlan és hiteltelen.Ezért már rég le kelett volna mondania.

2.Már több mint 2 éve éve kormányoz,és a jelek szerint nem tud az országban békét tartani,ezért önmagáért is alkalmatlan.

Nem hiába szavalták a Fidesz megemlékezésen a walesi bárdokat.Úgy látszik Gyurcsány nyugalmát nagyon zavarja "bármi nesz."

Ha ez így van,akor már csak ezért is alkalmatlan,le kel mondania.

pab
2006. október 23. 20:30 | Sorszám: 203
>>Igaz, hogy az Astoriánál a fidesz gyűlésre is lőnek a rendőrők?<<

A beírásod időpontjában -18:15- ott még biztos nem lőttek,mert akkor indultunk haza,majdnem a kerszteződés közepétől a Kálvin tér irányába.

Kb a z egyetem közepénél voltunk,amikor Rákay bemondta,hogy nem próbáljanak az e,nberek a Deák tér fele hazamenni.Nem mondta,hogy miuért,gondolom nem akart pánikot-Akkor már v.sz. zajlott a Deák téri-Zsinagóga közeli zavargók benyomása az Astoria felé.

pab
2006. október 23. 20:21 | Sorszám: 200
>>Számtalan Fidesz tüntetésen vettem részt, jellemző, hogy sok a gyerek, jó a hangulat és mindenki mosolyog egymásra, soha nincsenek atrocitások.<<

Tanusíthatom,most is így volt!!! Ott voltam

>>Ez ami itt történik az Qrcsány és maffia bandájának szemét provokációja! <<

Nekem is ez a véleményem,már meg is írtam.

pab
2006. október 23. 19:05 | Sorszám: 182
>>A nemzetközi sajtó, köztük a BBC, és a CNN is vezető hírekben hozzák a budapesti eseményeket. Úgy látszik Londonba, vagy New Yorkba hamarabb eljutott a brutális rendőrattak híre, mint az Astoriához...<<

Írtam ár,mi ot az Astoriánál pontosan,online tájékozotak voltunk arról,hogy mi zajlik a Deák téren,miközben Orbán beszélt.

Az meg nagyon szomorú,hogy a HirTV-t megfélemlíteték,és nem tudott közvetíteni.

pab
2006. október 23. 19:03 | Sorszám: 180
Márpedig én odavittem a lányomat az Astoriához,már haza is értünk.Csendben,rendben,a Himnusz után.

A zavargásat a Gyurcsány szervezi,akinek semmi erkölcsi érzéke sincs,ahogy már bebizonyította számtalanszor.

pab
2006. október 23. 18:58 | Sorszám: 179
>>A rohattak! Képesek felgyújttatni a zsonagógát valakikkel, hogy megint ránknyomják az antiszemitizmust <<

Igy van,az antiszemita kártyát is ki kell játszani.

Mocsok egy kormányzat!

pab
2006. október 23. 18:56 | Sorszám: 178
>>A rendőrök a tüntetők keménymagját "belenyomta" a békés tüntetőkbe és most közösen oszlatják őket a rendőrök. Tudósítónk több kisgyereket és verző orrú idős hölgyet is látott, aki feltehetőleg a Fidesz megemlékezéséről térnének haza.<<

Ezt direkt csinálják.A provokátoraikat a Deák térre,Erzsébet térre helyzték el,és onnan beleszorították őket a Fidesz gyűlásbe.Legalábbis igyekeztek.

Most jöttem haza az Astoriától,a Kálvin tér irányában.Teljes béke volt,semmi atricitás nem volt.

Ez kell Gyurcsánynak ahhoz,hogy holnap a lakáj mediából azt mondhassák a media pribékei,hogy a Fidesz nácik zavarogtak.

Voltak köztünk is provokátorok,ordítozták,hogy menjünk a Kossuth térre,abba az irányba,ahol ez a balhé volt.Amíg ott áltuk végig a gyűlést,addig is pontosan tudtuk,hogy mi van,mert jöttek mentek a mobiul telefonon az üzenetek.

Mocsok egy kormányzat...

Tovább kell tüntetnie a Fidesznek.Mert csak nekik van hitelük.És ha meghirdetnek egy tüntetést,minél többünknek oda kel menni,mert ez az egyetlen lehetőségünk ezek ellenen az illegitim volt kocsi vzetők elen.

pab
2006. október 23. 13:05 | Sorszám: 149
Én is megyek,viszem a kis zászlómat,amit okt06-án vásároltam a Kossuth téren.

A lányom -17 éves- azt kérdezte,hogy milyen programok vannak,amin meg lehet emlékezni.Mert az olyan snasz,ha délután moziba menne.

Mondtam neki,hogy jöhet az Astoriához,hogy többen legyünk.

Erre kérdezi,hogy kötelező e...

Hát nem az,mondom,de ha meg akar emlékezni,ott lehet.
Azt mondta,jönni fog.

A TV-ben láttam a Gyurcsány féle ünneplést az üres Kossuth téren.

Nagyon morbid,hogy Gyurcsány,aki saját szavaival mondta,hogy "hazudtunk nappal,éjjel,meg este", demokráciáról szónokol a kivattázott parlamentben a külföldi vendégek előtt.

A "népet" pedig ugyanakkor a rendőrség szorítota ki a Kossuth tér környékéről is,nehogy már megtöltsék a teret...

Csak nem fél Gyurcsány király a népétől?

pab
2006. október 23. 12:37 | Sorszám: 144
Most jött haza a feleségem arról felől a VIII kerületből.Azt mondja,nagyon ngyon sok rendőr van kinn.

Hogy lesz így Fidesz megemlékezés?

Nagyon syokunknak ki kell menni,mert Gyurcsányék sikerrel meg fogják provokálni a Fidesdz megemlékezést-Ha nagyopn sokan leszünk,ez nem,vagy nehezeben fog sikerülni.

Téma: Az MSZP választási kampánya
pab
2006. március 20. 18:44 | Sorszám: 57
>>Itt a második száz lépés!<<

Mikor veszik észre,hogy körbe-körbe járnak,mint a bekötött szemű nyomtató ló?

Téma: Tizedelés a mentőknél
pab
2006. augusztus 02. 15:36 | Sorszám: 58
Mondom,hogy nagyon távol van tőled ez a terület.

Próbálom magyarázni,és közben feltételezésekkel is élni.
Azt már elfogadni látszol,hogy előképzettség és gyakorlat mellett heti egyszeri alkalommal is teljesértékűen végezhető a mentőorvosi munka,ezt tehát nem ragozom tovább.

Előfeltevésem,hogy a képviselő úr nem a gázáremelés miatt vállal műszakot mentőorvosként.

Ha ez elfogadható előfeltevés,akkor lehet,hogy volt kollégái iránti szolidaritásból teszi.

A gyakorlatban egy mentőállomáson beosztást kell csinálni,általában 2x12 órás műszakokra.
Hidd el,nagy könnyítés az állandó személyzetnek,ha pl stabilan beírható valaki minden péntek/szombat/vasárnap egyikének estéjére a beosztásba.A képviselői munka és frakciófegyelem miatt hétközbeni nappali munka szóba se jöhet.
A péntek/szombat/vasárnap 19 órától folyó 12 órányi idő még "főállású képvislőknél" is a magánszférába tartozik,ilyenkor extrém ritkán keresik őket a választóik.
Amúgy is ezek az emberek általában legalább 2 mobilt használnak,egyet a munkára,egyet a magánéletre.

Próbáld meg elérni a saját képviselődet péntek este 20 órakor,hogy pl még mindég hepehupás az útcátok,aztán számolj be a válaszáról,ha egyáltalán eléred.

Ha nem a benziáremelkedés miatt mentőzik a képviselő úr,akkor a szolidaritáson túl valószinűleg azért is teszi,hogy "testközelben" maradjon,mármint az egészségügy napi rutinjához közel,mert nagyon valószinű,hogy képviselőként is egészségpolitikával foglalkozik.

Akkor pedig igen hasznos,ha hetente,a saját szemével is látja a problemákat,amelyeket képviselőként megoldani hivatott.Pl hogy esetleg nincs elég nővér a sürgős felvételi osztályokon,hogy esetleg nincs kincstári pizsama ugyanott,vagy még mindég túl sok a kátyú az utakon,ami veszélyessé teszi a mentőautó és minden más közlekedő utazását,stb.

Ha nem így tenne,úgy járna mint Kökény úr,aki már rég eltávolodott a gyakorlattól,és tegnap este azt bizonygatta a TV-ben,hogy nem csökken a mentő költségvetése,tehát így egy főre több pénz jut,és ezért jobb,hatékonyabb lesz a munka,amit immáron 10%-al kevesebb embertől várnak el...Kökény közben már elfelejtette,hogy elsősorban is elegendő ember kell a mentésügybe,elég jól kiszámítható,hogy mennyi.
Az persze igen jó,ha még fizetni is tudjuk őket,de a pénz maga,bármennyi is áll rendelkezésre,nem tudja megoldani magát a feladatot...

A gyakorlati mentőzés egyébként nagyon rapszódikus.
Van úgy,hogy este nyolckor ellátnak egy szívinfrctust -kh-ba viszik-,majd visszamenve megnézhetik az esti filmet utána meg alszanak reggelig.És van úgy,hogy este hétkor kimennek egy balesethez,és reggelig egyik esetből a másikba cseppennek.
A "programot" az élet írja,és ez egyáltalán nem tervezhető előre.

(Nem tekintem előre tervezésnek,hogy Gyurcsány miniszterelnök tücsköt-bogarat igér,aztán egy hét múlva meg az ellenkezőjét mondja,a valóságos folyamatok meg egyik ígéretre sem hasonlítanak.)

pab
2006. augusztus 02. 14:32 | Sorszám: 54
Igen,ez REFORM,feltéve,hogy ha a reform szón állami pénz lenyúlását kell éreni.

Ha a mentőszolgálat tevékenységi köréből kivesszik a betegszállítást,de a betegszállítási feladatot továbbra is finanszírozza az OEP az azt elvégző -sajtó szerint 46 db- magán mentőszolgálatnak,akkor ez azt jelenti,hogy OEP pénz vándorol magán cégekhez.

Ha az OEP-től kapott pénz fedezné a tevékenység költségeit és még profitra is tellne,akkor ez sima állami pénz lenyúlás.

Mivel azonban bevallottan nem fedezi a betegszállítási feladatra jutó pénz a költségeket,valószinűleg mindjárt az elejétől lehetővé teszik,hogy a magán mentős cégek "szállítási hozzájárulást" kérjenek a betegtől.
A magántársaság azonban bármikor bezárhat,ha úgy ítéli meg a helyzetet.

Ebből következően a betegszállítás bizonytalanabbá,drágábbá és előbb utóbb fizetőssé fog válni a mostani intézkedés kövewtkeztében.

Ami meg a korábbi 17 %-os leépítést illeti,a kiszolgáló segédszemélyzetet érintette,pl. műszakiakat,takarítókat,és v.sz. az amúgy elvégzendő munka sima,szokásos kiszertvezése volt.

pab
2006. augusztus 02. 07:08 | Sorszám: 39
Biztos műszaki lehetsz,esetleg bölcsész,azért írsz ilyeneket.

A mentőorvosi munka,hivatás ahogy te szereted írni,ugyanis igen speciális.
Akkor kezdődik,amikor kigördül az autó a mentőállomásról,és "esethez" indul.És akkor végződik,amikor átadta a beteget a kórházban.Erre az időszakra korlátozódik a szakmai felelősség is.
A közbeeső időben bármi történhet,kényszerű szülés vezetéstől az ujjáélesztésig,a gyomormosástól a tömeges balesetig BÁRMI.A mentőorvos aztán később szinte soha nem találkozik újra ugyanazzal a pacienssel,és a munkáját akkor végzi jól,ha sikeresen oldja meg az esetet.

Ha a mentőorvos kiképzett és gyakorlata is van,az általában 12 órás szolgálati időszakot gond nélkül,magas szinvonalon tudja teljesíteni,mondjuk heti 1 alkalommal vállalt 12 órás műszakban.Esetleg jobban,mint a főállású kollégája,akit folyamatos túlmunkára kényszerítenek,ezért aztán ki is van fáradva.

A magas szinvonalú tevékenységhez ebben a szakmában ugyanis a kiképzettség és gyakorlat megléte a döntő,nem a tevékenység folyamatos végzése.

Próbáld megérteni,hogy itt más a követelmény,mint pl a háziorvosnál,ahol a felelősségvállalás a praxis átvételétől annak átadásáig terjed,20-30 éven át,esetleg tovább is tarthat.

Valószinűleg fogalmad sincs,hogy egy-egy területi mentőállomáson hány mentőorvos lehet egyszerre szolgálatban.
Elárulom.Egy-egy éjszaka egy mentőállomáson 1-2 mentőorvos van.De nappal sincsenek tömegek!A központban persze többen vannak.De sehol sem elég a mentőorvos.

Nem véletlenül adta be a lemondását a mentőszolgálat főigazgatója,Takács Zoltán.A tizedelés vállalhatatlan.

---

Régi pletykák szerint a már évek óta üzemelő magán mentőszolgálatok egyikében vezető szoci egészségpolitikusnak van érdekeltsége.Ők csak szállítanak.Nincsenek mentésre berendezkedve,ezért ha rákényszerülnek,csak rosszul tudják csinálni.

Úgy tűnik,a szállítási feladat feladása után a betegszállításokat majd a magánmentők végzik.
Ezért előbb utóbb majd fizetni fognak a betegek.Ezt a tervet most még tagadják,mint választások előtt vizitdíjat.

Téma: ÚJRA SUGÁROZHAT A TILOS!!!!
pab
2004. január 28. 21:01 | Sorszám: 7
Ha már itt tartunk tud valaki a Budapest IX.kerületi rendőrségen a Tilos rádió ügyében indított,nyomozás állásáról?

Mert ami itt folyik,az egy elképesztő,sokkörös szemét,aljas provokáció.

Ha jól tudom,Eörsi képoviselő úr valahol külföldön küzd a Tilos szólás szabadságáért.

Téma: Húsvét
pab
2003. március 23. 07:27 | Sorszám: 15
" Mért, a ramadam miröl szól?

Nagy éjszakai zabálásokról.
Merthogy sajátos módon ez a böjt úgy működik,hogy naplemente után szabad étkezést,sőt mulatozást engedélyez.

(Télidő után,amikorra a Ramadan is esik,ez a metodus egyfajta alvásmegvonásnak is megfelelhet,ami antidepresszív effectusú.Igy kúrálják ki a téli depressziokat.)

Téma: Dávid Ibolya most veri szét teljesen az MDF-et??
pab
2006. április 16. 17:46 | Sorszám: 264
Az MDF jelenséget úgy értelmezem,hogy a nemzetközi nagytőke eddig az SZDSZ-en kewresztül manipulálta leghatékonyabban a magyar politikát,de Orbánék az előző ciklusban a levesükbe köptek.
Ezért asztán vettek maguknak egy pártott a jobb oldalon is.Ibolya esetében v.sz. a személyes hiúságot használták ki.
És hogy kiélezett helyzetben az SZDSZ-hez hasonló zsaroló potenciál,az nemzetközi nagytőke érdeke biztosan érvényesüljön,biztos ami biztos listára vetették az úgynevezett tisztelet társaság számos tagját.

Ez az a tényező,amit tudatosítani kéne a választópolgárokban,mert ha az MDF hajlandó is lenne koalícióra a Fidesszel,a fentiekben vázoltak miatt szerepe abban merülne kio,hogy a nemzetközi nagytőke igényei szerint működjön.

Pár mandátumos jobbos többség esetén pl-amivel az elmúlt négy év lement-,kormányt buktatnánakj,ha nem úgy muzsikálna a jobbos kormány,ahogy szeretnék.

Ehhez nem is kellene egyxéb,minthogy döntő fontosságú szavazáskor a tisztelet társaságiak a kormány ellen szavazzanak...

Téma: Világ-kép
pab
2003. március 26. 22:18 | Sorszám: 12
A szomszédban a szerbeknél-legalábbis a hírek szerint- a miniszterelnökük gyilkosai az előző rendszerben igencsak vezetésközeliek voltak...

Azért a hozáállástól is függ.Állítólag Singapurban nincs narkó,csak narkóval szembeni végtelen nagy szigor.

A szoc problemák meg így nem oldhatók meg,csak a kábszerhez óhatatlanul csatolódó "megélhetési bűnözés" nő. (Copyright:Kuncze Gábor)

pab
2003. március 26. 22:01 | Sorszám: 10
Azt hiszem,a kábszer ügy ennél sokkal bonyolultabb.
Nem szabad figyelmen kívül hagyni,hogy:
Egyfelől hatalmas,kőkemény üzlet.
Másfelől a dolog biológiai alapját tekintve súlyos ,pl a heroin esetében igen gyorsan kialakuló addikció,mindenféle lelki igény nélkül.(Ráadásul a használó nem is lehet biztos abban,hogy tuti csak kellemes élményei lesznek.)
Harmadfelől kiváncsiság is vezető indíték,ami mint tulajdonság alapvetően emberi,és tapasztalatok hiányában a fitalabbak mindég kincsibbak.
Ezt a kíváncsiságot meg gerjesztik is pl. mediákban.

Sokszor gondoltam már rá,hogy tán csak nem részesei az üzleti vállalkozásnak?

pab
2003. március 26. 21:40 | Sorszám: 8
Az Isten létének/nemlétének kérdését nem sorolom az irracionalis,transzcendens körbe,mivelhogy közismerten eldönthetetlen dolog,legalábbis filozofiai oldal felől közelítve egyik oldal igazsága sem védhető/cáfolható elfogadható módon.Vagyis hinni kell,de azt feltétlenül valamelyikben a kettő közül.Tolerálom is mindkét álláspontot,csak azt nem,ha velem szemben intoleránsak ebben a kérdésben.

Én inkább a mindennapokban tapasztalható irracionalis magatartásformák terjedésére gondoltam pl csodálatos gyógyításokban való hit Gyurcsók módra.És ezek a dolgok igenis a tudatlanságon alapulnak.

pab
2003. március 26. 21:14 | Sorszám: 6
>>Az téyn, hogy az irracionális és a tarnszcendes egyre inkább "polgárjogot" nyer a közgondolkodásban.<<

Szoros párhuzamban a tudatlanság,tanulatlanság polgárjogot nyerésével.Leglábbis én így tapasztalom.

Téma: Földbérlet...
pab
2003. március 02. 18:55 | Sorszám: 9
>>Úgy gondolom, nem. Hiszen az EU-hoz való csatlakozás utn a föld ugyanolyan áruvá válik, mint teszem azt, a fogkefe. Hacsak nem követjük a dán példát. <<

Nem igazán értek a közgazdasághoz,de tartok tőle,hogy a föld (=termőföld) nem tekinthető ugyanolyan árunak,mint a fogkefe,személygépkocsi,porszívó stb.

Alapvető különbség,hogy nem szaporítható jószág.
Létrejött/teremtett -kinek-kinek izlése és világnézete szerint- jószágról van szó,nem vagyunk képesek szaporítani.
Legfeljebb ha úgy érezzük,hogy kevés van belőle,akkor elvesszük a szomszédét.
Erről szól az egész világtörténelem,a háborúk története.

Éppen ezen felismerés alapján legjobb tudomásom szerint Izrael államban nincs föld magántulajdon.
Még építési telek sincs magántulandonban.
Minden föld az államé.A gazdaság folyamatosságának fenntartását hosszútávú,99 éves,egy emberi életet tekintve praktikusan örökös tulajdonként megélt, földbérleti szerdődésekkel biztosítják.
(Korábban a jelenleg általuk lakott területek jelentős %-át viszont vásárolták az ott élő arab és palszetin őslakosoktól.)

Ezt a szempontot kéne követnie a tisztelt kormányunknak.
Az a kormány,aki nem valami ilyesfajta megoldás fele törekszik,az a szememben hazaáruló,a szó szoros és átvitt értelmében egyaránt.

A legújabb kor legnagyobb szabású földeladási ügylete tudtomal Alaszka volt,amit 1867-ben az USA kormánya 7,2 millió dolláért vásárolt meg az oroszoktól,Katalin cárnő uralkodása idején.A rossznyelvk szerint kellett a hölgynek a pénz a pasikra.

Ez is nagyon tanulságos történelmi példa.Azt hiszem minden rendű és rangú orosz vezetés ezerszer megbánta már ezt az üzletet.

Téma: Ki lesz tehát a köztársasági elnök? II.
pab
2005. június 06. 21:34 | Sorszám: 53
>>...vagy nagyon nagy szarban van.<<

Lehet,hogy gyenge a felfogásom,de kifejthetnéd néhány szóban,mire gondolsz?

Az eszmecserében eddig nem kapott hangsúlyt,hogy a FIDESZ ezen ügyes lépésével csapást mért az MSZP-re is,ezzel az átszavazással ugyanis tartós mosakodásre késztetik az MSZP-t,arról a kérdésről,hogy vajh csak szívjóságból voltak átszavazások,vagy valamiféle ellenszolgálatás reményében,ahogy az az utóbbi napokban hírlett.

Téma: Akiben csalódtam....
pab
2003. február 02. 19:45 | Sorszám: 1
Kifejtenéd csalódásod okát kicsi részleteseben?
Az a helyzet,hogy a MIÉP-nél sem vagyok bennfentes.

Téma: Egy balos fiatal vagyok. Mit üzensz nekem?
pab
2002. július 14. 20:35 | Sorszám: 246
>>Üdvözletem. Nem provokálok, csak kérdezek.
Tisztelettel: tucatnev<<

Először is olvass,tanulj egy kis alapfokú erkölcstant meg etikát és történelmet.Templomba is lehet járni,ott is hallhatsz ezt-azt.

Aztán ha ezek után rájössz,hogy a tanultak alapján tarthatatlan az "öreg szocik",régi ügynökök,volt agit-poposok és kiérdemesült párttitkárok hatalomba emelése,menj és szervezz platformot a pártodban,végül rúgd ki őket a hatalomból.

Csak eztán lehet reményetek arra,hogy VALÓBAN szociáldemokrata párt legyen a bal olalon.

Ha idáig eljuttok,jelentkezz újra.
Akkor vitaképes leszel.

Téma: Megszívjuk?
pab
2003. május 04. 19:34 | Sorszám: 452
"Meg azt is mondta, hogy nem szabadna büntetni.. :-) "

Nem mondta.
Egészen pontosan ebben a kérdésben nem nyilvántott véleményt,merthogy szigorúan szakmai álláspontot képviselt,és tiszteletre méltóan ehhez tatotta magát most is,korábban is.
Elmondta helyette zavaros magyarázkodását Magyar Bálint.

pab
2003. május 04. 19:09 | Sorszám: 443
Cserébe Konrád és Jancso ezekben a pillanatokban is a TV1-en hirdethetik az igét.
Megtudhattuk:
Magyar Bálintnak vannak személyes tapasztalatai!
Funk szerint akutan és chronikusan is egyértelműen káros a fű.
Nézzétek,ha tudjátok.
pab
2003. május 04. 18:53 | Sorszám: 440
" Az Index írta...."

Az MTI viszont ezt írja:

"Bár a Kendermag Egyesület a cannabis legalizálásáért rendezett demonstrációját, illetve a Szabad Magyarországért Mozgalom és a Friss Levegőt Polgári Kör ellentüntetését kordon választotta el, a drogfogyasztás ellen tiltakozók közül sokan a kordont megkerülve vegyültek el a legalizációért tüntető tömegben...."

Vagyis belemaszatolnak egy olyan mozgalmat,amelyikről eddig egyáltalán nem volt szó.

Link: http://hirek.mti.hu/news.asp?newsid=92383&pub=7

pab
2003. május 04. 18:32 | Sorszám: 438
" A www.polgari-kor.hu-n tegnap meg fennt volt a friss levegot felhivasa."

Ma már nem volt ott,te is láthattad.

.......

Azért az SZDSZ csak meghirdette a kenderdemonstációt a honlapján egy rövidke hírben.Ezt még áprilisban tették fel,amikor nem lehetett sejteni,hogy ekkora lesz a botrány.Úgyhogy mondhat Kuncze,amit akar.A honlapjukon igenis propagálták a liberalizációért küzdő rendezvényt.
Ime. http://www.szdsz.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=850

Az MSZP-nél ilyet nem találni.
Viszont a Népszabó más módszerrel támogatja a kendermagot:
Már egy csomót beidéztem,itt egy friss,egy elrettentő,ami a holnapi lapszámban esedékes fidesznácizást hivatott megalapozni.
http://www.nol.hu/Default.asp?DocCollID=108532&DocID=98743#98743

pab
2003. május 04. 18:12 | Sorszám: 432
Az Indexen meg már most egyenlő súllyal szerepel a Friss levegőért polgári kör -aki az ellentüntetés bejelentett szervezője,és a Lelkiismeret 88 csoport,amelynek nyilatkozatát itt is olvashattuk a fórumon.
Szóval még vége sincs a rendezvénynek,már folyik a maszatolás.
pab
2003. május 04. 18:02 | Sorszám: 431
>> Olvass vissza beidéztem.
"Friss levegőt" polgári kör jelentett be ugyanoda tüntetést.
A rendőrség leült egyszerre a két féllel és megosztotta a teret.
Legalább legyetek alaposabbak.<<

Szánom bánom,lusta voltam visszamenni,megnézni a nevét a Friss Levegő polgári körnek.

De nem voltam lusta megnézni a polgárkor honlapját,ott pedig
nem volt hirdetve a demonstráció,pedig minden csip csupp báloocskát feltesznek.(A miénket is feltették.)
És nem voltam lusta átbogarászni az MDF és FIDESZ honlapokat sem.

Itt meg a legfrissebb MNO hr,ami nagyon provokáció szagú. http://www.mno.hu/index.mno?cikk=143979&rvt=2

Az 18 órás hírekben a Kossuth rádióban pedig nyító hír,imgyen:
"Paradicsom és tojásdobálás..."

No szóval provokáció volt ez a javából.

pab
2003. május 04. 16:40 | Sorszám: 428
" Már leírtam a másik topicban is, de mivel nem reagáltak rá, ide is leírom:

Vigyázzunk, mert valószinüleg provokáció készül!"

Bizony,előfordulhat.
Most gyorsan átnéztem

A Fidesz honlapon senkit nem hívnak sehova,az egész kérdésről gyakorlatileg egy szó se található a honlapon.
A polgári korok lapján is csak az Ifjusági Demokrata Fórun József Nádor téri tünetéséről van szó egy helyütt,de sehol nem találni a programajánlóban,hogy bármely polgári kor tüntetést szervezne.
Az MDF/IDF szervezése a József Nádor téri buli.
Már itt,korában felmerül,hogy v.sz. provokátorok tették közzé a Vörösmarty téri ellentünttésre szóló felhvást.
Mindenesetre a polgári korok lapján nyoma sincs az akciónak.

Úgyhogy aki megy,annak a József Nádor teret javaslom.

Az egész úgy tűnik nekem,hogy az SZDSZ plankolja a kendermagosokat,mert siralmas a támogatottságuk < 2%
Az MDF meg küzd ellene,hátha népszerűbbek lesznek tőle.
Ráadásúl az ő oldalukon van a társadalom többsége ebben a kérdésben.

A FIDESZ távol maradt.
Valaki meg -nem is tudom ki - valószinűleg tényleg megprovokálja a Vörösmarty téri kendermag ellenes tüntetőket.

pab
2003. május 04. 13:54 | Sorszám: 421
" Hát, én a saját véleményemről írok, te pedig azt olvasol ki a cikkekből, amit akarsz."

A Te véleményed az olvasottak alapján az alábbiak szerint tudom összefoglalni:

Felnőtt,gondolkodó emberként úgy véled,hogy helyesebb volna a "lágy drogokat" legalizálni,liberalizálni,mert:
1.mindenek előtt való a szabad akartod szerinti döntés.
2.mert úgy sejted,hogy a drogkérdés úgy társadalmi szinten könyebben kezelhető.
3.Mert fene tudja honnan származó információd szerint a kérdéses drog nem is ártalmas.

Az sem zavar,hogy álláspontoddal egyáltalán nem jogkövető magatartást tanusítasz,ha akarom,úgy is fogalmazhatok,hogy a fennálló törvényeink ellen lépsz fel.

Álláspontod alapjaiban összecseng az általam beidézett cikkek álláspontjával,ezért bátorkodtam öszemosni a kettőt.

Ami az én véleményemet illeti,azt ezen topik alábbi sorszámain olvashatod:
50 , 57 , 72 , 86 , 91 , 111 , 149 ,157 ,158 ,210 ,214 , 268 , 287 , 295 , 388.
Ezek túlnyomóan szakmai jellegű hozzászólások.Úgy kell kezelni őket.Kihagytam a politikai jellegű piszkálódó hozzászólásaimat a felsorolásból.

Eztán már csak az a kérdés,hogy vajh a fent pontokba szedett álláspontodból az 1.pontban említett liberalizmusod mindenek felett való e,mert ha igen,akkor a jogkerülő álláspontodat csak egy paraszthajszál választja el az anarchista állásponttól,az meg minden,csak nem demokrácia,aminek ugye az a lényege,hogy többségi döntésen alapuló jogkövetés.

Esetleg célszerű a 3. pontban említett szakmai oldalról nézve biztosan téves meggyőződésdet az általam és mások által is elsorolt szakmai jellegű érvek megfontolásával revideálnod.Ha revideálod a 3. ponttal kapcsolatos téves álláspontodat,akkor viszont az egész kérdést újra kell gondolnod.

3.

pab
2003. május 04. 12:46 | Sorszám: 419
" Nem legalizálásról van szó jelenleg, hanem dekriminalizálásról."

Értelmezd már légyszves az alábbi,Népszabóban megjelent írások bevezető sorait.(Direkt nem hoztam máshonnan linkket.)
Azok nemigen értelmezhetők félte,bár a cikkekben aztán jön a porhintés,a fából vaskarika gyártás.
http://www.nol.hu/Default.asp?DocCollID=61363&DocID=59470#59470 http://www.nol.hu/Default.asp?DocCollID=106817&DocID=97347#97347 http://www.nol.hu/Default.asp?DocCollID=107784&DocID=97927#97927
Ez utóbbiban egy kormánypárti SZDSZ képviselő állásfoglalásáról is szó esik.

Az alábbi cikkben már visszavonulás,maszatolás kezdete érzékelhető a fenti,korábbiakhoz képest. http://www.nol.hu/Default.asp?DocCollID=108193&DocID=98429#98429

Az alábbi meg egy aljas kis csúsztatás.
Ugyanis a "kendermag rendezvény" ellen tiltakozók nem a drogfogysztás büntetésének támogatói,hanem a liberalizáció ellenzői!Ez meg hatalmas különbség.És nem mellesleg, a liberalizációt ellenzők a jogkövetők. http://www.nol.hu/Default.asp?DocCollID=108124&DocID=98407#98407

Itt meg a magyar addiktologiai társaság elnökének álláésfoglalása van,aki nem lát más kiutat,mint ellen tünttést szervezni.Pedig szakember az illető. http://www.nol.hu/Default.asp?DocCollID=108240&DocID=98482#98482

stb.

pab
2003. május 03. 21:51 | Sorszám: 395
>> Gondolom, ezért halad errefelé Svájc után Anglia, Fr.O és a többiek.<<

Ami Franciaországot illeti,nekem más információim vannak.
Lehet hogy nem csak az Indexet kéne olvasgatni?
De legalábbis nem csak a fórumát?

Ime:

"Szigorúbb lesz a francia drogtörvény? Nincs kemény drog vagy könnyű drog, mindegyik egészségkárosító szer, s ezért minden fogyasztót büntetni kell – fogalmazott tegnap Nicolas Sarkozy francia belügyminiszter a szenátus illetékes bizottsága előtt. Kifejtette, hogy az 1970-ben életbe lépett kábítószertörvény sürgős felülvizsgálatra szorul. 2001-ben a kábítószerezés miatt előállított 71 667 személy közül mindössze 8 százalékot ítéltek el, ez az arány 1990-ben még 30 százalékos volt. Sarkozy indítványa szerint a visszaélés mértékével arányos büntetési skálát kell létrehozni, amely szankcióval sújtja bármilyen kábítószer fogyasztóját, a marihuánát kipróbáló fiatalkorút és az orvosi gyógykezelést elutasító hasisfüggő törvényszegőt is. (MTI)"

A szövegrészt az MNO-ról ollóztam,innen: http://mn.www2.mno.hu/index.mno?cikk=142323&rvt=2&s_text=Sarkozy&s_texttype=4&norel=1&pass=3

Nem úgy tűnik,hogy sikeres liberalizáció irányába haladnának.

pab
2003. május 03. 21:12 | Sorszám: 388
" A cigi fizikai függést okoz. (nikotin)
Tiltsuk be?
Ha nem, akkor a nem kemény drogokat miért tiltják? "

Igaz,a cigi fizikai függést okoz,és kifejezetten egészségkárosító.
De gyakorlatileg egyáltalán nincs a narkókra oly jellegzetes tudatmódosító hatása.

Felnőtt,gondolkodó voltod teljes értékű megélésében,éned kiteljesítésében szerencsére nem akadályoz az élvezete.

Jelenleg már a betiltás határán van.
Egy csomó helyn tiltott.(Munkahlyek,közlekedési járművek,éttermek,egészségügyi intézmények,hivatalok stb.)
És egyre drágáb is lesz!

pab
2003. május 03. 21:06 | Sorszám: 385
>> Liberálmensevikkel értek egyet, egy kiegészítéssel: én magam akarom eldönteni, hogy mivel mérdezem - tömöm magam. Ugyanis felnőtt, gondolkozó ember vagyok.<<

Ez estben semmi gond nincs.
Ha felnőtt és gondolkodó ember vagy,bizonyosan tudod,mi az a jogkövetés.
Hát kövesd!
Ha pedig füvezni,vagy egyéb narkót élvezni van kedved,keress olyan helyet,ahol ezt megteheted,jogkövetően.

Úgy hallottam,hogy az MSZP sem kívánja legalizálni a füvet,úgyhogy ha jogkövető,felnőtt,gondolkodó ember vagy,itt nem füvezhetsz.
(Fodor Gábor szerint az SZDSZ-nek nincs álláspontja erről a kérdésről!Az ATV-ben mondta el,legalább kétszer.)

"...de az, hogy nem drogozok, nem saját döntés - ha követem a törvényeket. "

Bizony így van,de a felnőtt,gondolkodó ember jogkövető is kell hogy legyen.Nem véletlen,hogy a nem felnőtt csak korlátozottan,vagy egyáltalán nem büntethető.
(Lásd azt az abszurd helyzetet,hogy most éppen egy 12 éves gyilkos teljesen büntetlenül maradhat.Ugye tudod,hogy pl a zsebesek nagy része is azért fiatal korú,mert a vezérük pontosan tudja,hogy nem büntethetők?)
Felnőtt korára meg kellett tanulnia már mindenkinek,hogy egy csomó kérdésben nem az ő döntése számít,ha társadalmonban kíván élni.

De tudod,ha elolvastad volna az egész topikot,ráébredhettél volna,hogy itt a harc nem is a "felnőtt,gondolkodó emberek" körül forog,hanem a kialakulatlan személyiségű fiatalok tudatának megvédése érdekében,hogy felnőtt,gondolkodó emberek lehessenek valamikor,mint Te ,akik majd ugyanúgy mint Te,saját elhatározásból,van hogy nem isznak majd alkoholt,és nem szoknak rá a dohányzásra.

pab
2003. május 03. 20:47 | Sorszám: 382
>> Makovecz ott volt. Nem mondta azt, hogy "nem értek egyet ezzel az eszközzel".<<

Az egy jól szervdezett provokávió volt,mármint a hídlezárás.
Azért csinálták a provokátorok,hogy nehogy mán ujra kelljen számolni.
Csak egy kicsi bibi volt,az,hogy a hidat a rendőrök a másik végán már az előtt lezárták,hogy a tüntetők felléptek volna.

Most a második bőrét kívánod lenyúzni annak a rókának,amikor a zsidózó provokátorokat össze akarod mosni a meggyőződésem szerint NEM CSAK JOBBOLDALI drogellenzőkkel.

Nagy bajban lehettek,ez onnan lehet tudni,hogy olyankor kezdtek antiszemitizmusról ordítozni,a saját provokátoroitokra mutogatva,hogy lám lám ezek a jobb oldaliak.Ez az antiszemitázás a végső csodafegyveretek,csak már nemigen működik.

pab
2003. május 02. 17:58 | Sorszám: 311
Az alábbi MNO cikkben kaptam némi infot arról,hogy ki pénzeli az "Engedd szabadon a kendert" nevezetű demonstrációt.

Ismétlten hallottam a TV-ben,hogy ők tulajdonképpen nem a legalizálásért küzdenek.
No de ezt az elnevezést nemigen lehet másként értelmezni.
http://www.mno.hu/index.mno?cikk=143681&rvt=2

Magának a kendermagnak a holnalpja a címen kvűl semmit se tartalmaz,ime:
http://www.kendermag.hu/

Alig egy órája halgattam az ATV-n Fodor Gábort.(V.sz. ismétlés volt.)
Vagy háromszor elismétlte,hogy az SZDSZ-nek nincs "hivatalos" álláspontja a drog liberalizáció ügyében.
Ezt módfelett szomorúnak tartom.Egy kormányon lévő,az oktatási tárcát bitorló pártnak egy ilyen fontos kérdésben kéne,hogy nyilvánosság elé tárható "hivatalos" álláspontja legyen.

Mondhaton,szépen vagyunk.

Van itt még egy kapcsolódás,azt hiszen külföldi szerveren.
Ez viszont a mai magyar törvények szerint büntetndő tevékenységet folytat.

Keresővel bárki rátalálhat.

pab
2003. május 02. 10:04 | Sorszám: 295
Már miért ne lenne érdeke az alvilágnak legalizálni a drogokat?

Gondold meg.
Most van egy töb milliárdos üzletük,ami illegális.Az egyik fő gondjuk a pénz tisztára mosása.
Ha bármily csekély részét a dorgoknak sikerül legalizálni,sikerül a pénzüket is legalizálni.
A piacon meg egyeduralkodók.

................

Más,minden fűpártolónak.

Tegnap este a Juszt műsorában -akit egyébként ki nem állhatok-egyebek mellett a drog kérdést is tárgylták.

Az összes megnyilvánulás közül Funk Sándor dr-ét kell feltétlen megemlteni.
A doktor,aki hosszú évek óta addiktologiával foglalkozik,drogosok leszoktatásával,egyértelműen deklarálta,hogy bizony a marihuanahoz is van hozzászokás,és egészségkárosító is,rákkeltőbb pl a ciginél,nem is beszélve a kp-i idegrendszeri károkozást.Pont úgy érvelt,ahogy Mercuruius alábbi idézeteiben olvasható.Funk szakemberként viselkedett.

...........

Valóban üdvös lenne,ha az SZDSZ és az MSZP egyértelműen szint vallana ebben a kérdésben.

Azért kéne ezt megtenniük,mert közismert,neves szimpatizánsaik,mint Jancsó,Konrád mellett országgyűlési képviselőjük,legalábis az SZDSZ-é is a demonstráció mellett van.

Meg különben is.A kormányoldaltól is elvárható egyértelmű állásfoglallás a társadalmat érintő kérdéskben.Most hallgatnak,mint sz*r a fűben.

pab
2003. május 01. 09:23 | Sorszám: 287
"Nagyon egyszerű a helyzet, ez egy nemzetközi rendezvénysorozat része. Magyarországon véletlenül egybeesik az Anyák Napjával, de ez máshol nem így van - ez utóbbit tipikusan május 11-én tartják. "

Duma,nem védhető a szervezők ilyen jellegű védekezése.
Nagy öngól.

Úgy hallottam valahol,hogy a kendermagosok a rendezvényüket világszerte erre a hétvégére tervezték.
Május 03 szombat miért nem volt jó nekik?

Vagy május 02?

Egy komolyabb rendezvény szervezőjének a tervezett időpont előtt legalább 2 hónappal kell elkezdeni gondolkodni.Akkor,2 hónapja már ismert volt a munkanap átrendezés,ami lehetőséget adott volna a május 02-i dátumra.

Az anyák napja meg itthon,évtizedek óta mindég május első vasárnapja.Ezt mindenkinek illik tudni,aki itthon él.

A szervezők nem itthon élnek?
Vagy esetleg nem is itthon szervezték a kendermagos bulit?
Hát akor hol és ki?
És ki pénzeli?

pab
2003. április 30. 21:20 | Sorszám: 272
" Azért bátorkodtam ezt írni, mert most hirtelen kitalálhatnék egy történetet, amit idemásolok egy fiúról, aki sose drogozott, de az élete csőd, mert a plázákban lógott."

Légyszíves találd ki,írd le.
Legalább meg tudjuk ítélni az irodalmi képességeidet.

Erről jut eszembe,Gusztos az ATV-n valami filmmel példálódzott,de elég zavarosan.Sajna még a címét se tudtam megjegyezni.Mindha ez lenne a kultúra csúcsa,mindha mindnkinek illene ismernie.Szánalmas volt.

Lehet,hogy akkor ő meg az én Karinthy példázatomat nem tudná értelmezni?
Gyöngytől meg azt kérdezné,hogy Odüsszeus vajon tényleg a Homérosz zenekar dobosa,merthogy ő úgy tudja?

"Azért, mert egy tönkrement életben szerepe van a drognak, nem állítható, hogy a drog nélkül nem ment volna tönkre."

Tőleg is kérem.Légyszíves hozzál már példát arra,hogy kinek,milyen segítséget nyújtott a drog az életében.
Csak egyet légyszíves.

Én úgy tudom,hogy még a nagy Elvist is időnek elvitte el a drog...

pab
2003. április 30. 21:07 | Sorszám: 270
" Hú mekkora meglepetés! Nem jutok szóhoz a .. a nagy .. Viktor maga? .. Ő Is Támogatja Ezt A Kezdeményezést? "

Ebből is látszik,hogy már öregszik,és benőtt a feje lágya.

Nem úgy,mint Gusztosé.

Most hallgattam végig az ATV-n.
Siralmas volt.Nem is csodálom,elmondása szerint ő is narkózott.Nem mondta mivel.
Biztos ezért nem tudott egyetlen koherens érvet se felhozni a "Szabaditsuk fel a kendert" nevezetű demonstrációjuk mellett,ahol pedig díszvendég.

Volt egy támogató betelefonálója is,egy idős hölgy.
De még ő is a szemére vetette,hogy tán mégse anyák napjára kellett volna szervezni.

Én azonban nem csodálkozom,hogy erre a napra szervezték.
A kendermagosok,gondolom maguk is mind gyakorló füvesek,biztos már a memóriazavar stadiumába jutottak,azt is elfelejtették,hogy van anyák napja.
(Azt fel se merem tételezni,hogy nem füveznek,mert akkor viszont gőzük sincs róla,hogy mit támogatnak tulajdonképpen.)

De vajh ki pénzeli őket?

pab
2003. április 30. 20:59 | Sorszám: 269
Jól átverhetett a dílered!
Biztos natív staubot,vagy szódabikarbónát adott,aztán röhögött a markába...

Miközben Te büfögtél,és azt hitted,hogy ez az extázis,merthogy korábban fazekat Te se láttál még.

pab
2003. április 30. 20:58 | Sorszám: 268
" Elsősorban a gyereknevelésben uralkodó liberalizmusra gondoltam. Az a nézet, hogy eressze el magát a gyerek nyugodtan, fejlődjön ki a személyisége, ettől lesz normális felnőtt."

Ettől csak állandóan elégedetlen,boldogtalan,esetleg agresszív,impertinens felnőtt lesz.
A nagy Életben ugyanis nem kaphat meg mindent,amit csak megkíván,mint gyermekkorban,a túl liberalis szüleitől.

Ha ilyet sikerül előállítani,azon már,hogy egy kis boldogsághoz jusson,tényleg csak a narkó segít.
De lehet,hogy ez a cél.

Komolyabbra véve,fontold meg.
Valószinű,hogy a gyermekeket azért ott is erősen korlátozzák,csak sokkal kegyetlenebb eszközökkel,mint egy kis fenékreverés.
Valószinűleg lelki terrort alkalmaznak,pedig ha valami rossz a gyereknek,az aztán igazán rossz.

pab
2003. április 30. 20:51 | Sorszám: 267
" Érdekes, én is kipróbáltam, de mindezek nem történtek meg velem... "

Jól átverhetett a dílered!
Biztos natív staubot,vagy szódabikarbónát adott,aztán röhögött a markába... )

pab
2003. április 29. 21:24 | Sorszám: 214
" A gyerekeket ugyanúgy weszélyezteti a cigi wagy az alkhol is. Ijesztően nagy részük dohányzik pl."

Mondom,hogy nem olvasol!

Erre az érvelésre mások már párszor elmondták,hogy ha van két egészségromboló,ámde évezredek (alkohol) évszázadok ( nicotin) óta meglévő és begyökeresedett ártó szerünk,az még nem idok arra,hogy egy harmadikat,negyediket, n-ediket,sokkal hatékonyabbat is a társadalomra szabadítsunk.

Ráadásul a nicotin nem is tudatbefolyásoló.
Az alkohol meg -mint írtam- szar tudatbefolyásoló,mert atípusos hatású,és túl sok kell belőle a tudat befolyásoláshoz,annyi,hogy lábra se tudsz állni.
Ha meg keveset iszol,akkor csak az ízét évezheted.

pab
2003. április 29. 20:20 | Sorszám: 210
"Állanódan a gyerekekkel jöttök, pedig teljesen természetes, hogy számukra teljes tilalomra wan szükség. Akárcsak alkoholból, bár ezt nagyon nem tartják be."

Úgy látszik,Te nem olvasol,csak írsz.
Hát persze,hogy a gyerekekkel jövünk,hiszen mint írtam,a

fiatalság = ismeret és tapasztalat hiány +kivácsiság +stabil értékrend és világnézet hiánya,összefoglalóan kialakulatlan személyiség,aki minden körülötte lévőt igyekszik kipróbálni.És ezen a helyzeten nem áll módunkban változtatni,mert ez a természetes fejlődés egy stádiuma.

A bibi az,hogy a drog egy olyan csabda,amiből nem tudnak szabadulni.

Írtam,minden engedhetsz nekik kipróbálni,amiről tudod,hogy nem lesz ártalmára,vagy tanul belőle,de legalábbis biztosan tudod kezelni a következményeket.

A drogot nem engedheted,mert tudod,hogy ártalmas,nincs a kezedben biztos módszer egy rossz helyzet kezelésére,és tudod,hogy tanulni nem lehet belőle,legfeljebb annyit,van módszer a valóságtól való elzárkózásra.

Aki azonban elutasítja a valóságot,előbb utóbb pofára esik,rosszab esetben elpusztul.

Hallottál már olyan dílerről aki öregek szociális otthonában vagy öregek napközijében próbálkozott?
Pedig fizetőképesség ott is lenne ám.

pab
2003. április 29. 13:00 | Sorszám: 158
"Milyen drogra szoknak rá?
Szerintem külön kéne kezelni a kenderszármazékokat a többitől..."

Értsd már meg végre,hogy a kenderszármazékok élvezete is memória és tanulási zavarokat okoz.

(még Don is írta,pedig ő észleletm szerint inkább legalizáció párti.)

pab
2003. április 29. 12:53 | Sorszám: 157
" Szvsz ez nem generációs ellentét, hanem az egyén és a társadalom ellentéte, és az idősebbek már inkább a társadalom nevében gondolkodnak."

Érdekes,én pont fordítva látom.
Az idősebb korosztály,a nevelők ha a szólnak kérdésről,a saját énközeli problemáik,sikertelenségeik miatt,konkrét fiatalok példáján szólnak a drog ellen.
És élettapasztalatuk alapján már felismerték,hogy egyénként nem tudnak semmit szinte semmit tenni,ezért várnak segítséget.De azt is tapasztalták már,hogy az ilyesfajta kérdésekben nemigen segít a társadalom.Látják,hogy nagy a baj,ezért olyan merevek,elutasítók.

A társadalom tehetetlenségét a fiatalok ,az élettapasztalauk hiánya miatt nem láthatják,egyénként meg a kiskacsa módjára viselkednek.

"Ugyanis a drogfogyasztás az egyén szempontjából nem elítélhető."

Ugyan már...
Csak akkor nem,ha a végletes liberalizmus talaján állva a végletekig növeled az egyén szabadságát.(Nem felismerve azt,hogy a szabadság csak akkor ér valamit,hogy önkorlátozó.)
A Te álláspontodat továbbvíve a gyilkosság sem ítélhető el.Vágyott rá... Nem is értem,miért ítélték most 14 évre az a tinit,aki megöletett egy másik lányt...

De legyünk keresztényiek.Nem itélhetők el,jó.
De megítélhetőknek kell lenniük legalább,és vélemény is mondható róluk,meg az egész kérdésről.

"Ő a neki megfelelő optimumot választja, amikor kipróbálja, amikor rászokik, amikor átszokik az erősebbre, és amikor túladagolásban meghal.Csakhogy ez veszteség a társadalomnak, ezért nem akarja engedni, hogy a kezdő lépést bárki szabadon megtehesse.Még ha nem is végződik minden füves cigis próbálkozás bűncselekményben, vagy túladagolásban, azt azért könnyű belátni, hogy a csökkent munkaképességűek, vagy (akár csak ritkán) kezelésre szorulók száma növekedni fog, ami szintén veszteség az államnak. "

Ő még nem tudja megállapítani az optimumot,(más kérdésekben sem) megfelelő mennyiségű,széleskörű információk hiányában.Ahhoz,hogy tudja ,mi az optimum,kialakult értékrendre,célrendeszere,világnézetre lenne szüksége.Ilyennel pedig természetből adódóan az ifú még nem rendelkezhet.
A veszteség pedig nagyon is személyes,ha túlél.Sosem lesz képes azon a szinten teljesítni,mint ha nem drogozott volna.És ez a társadalmat kevéssé érdekli.Jelenleg sem tudja a társadalom a rendelkezésére álló emberi erőforrásait teljeskörűen,sőt még optimálisan sem hasznositani.Lásd a munkanélküliség arányát.(és nem csak nálunk.)

Ha tehát a társadalom tiltja a drogot,elsősorban az egyént védi.Hisz neki,mármint a társadalomnak,könnyebb és olcsóbb lenne kezelni valami módon a lecsúszottakat,mint a jól képzett munkát követelőket,főleg ha liberalis az a társadalom.Esetleg úgy,hogy negligálja őket,mint a hajléktalanokat.

A liberálisok,-Demszky pl a rendszerváltás óta háborítatlanul- "kezelik" a budapesti hajléktalan kérdést.Az évek során nem zavart be az ellenzék másirányú koncepciója.A helyzet azonban nem javult.Hasonló módon kezelnék drogosok tömegét is.
Kuncze majd elmagyarázná,hogy a drogos bűnelkövtők tulajdonképpen megélhetésiek,hisz csak a napi adagjuk miatt bűnöznek.Tolerálnunk kell hát őket.

"Még ha nem is végződik minden füves cigis próbálkozás bűncselekményben, vagy túladagolásban, azt azért könnyű belátni, hogy a csökkent munkaképességűek, vagy (akár csak ritkán) kezelésre szorulók száma növekedni fog, ami szintén veszteség az államnak."

Csak a konkluziónk más,mert egy vad liberalis állam értékrendje szerint mindenki azt tesz,amit akar,és úgy gondoskodik magáról,ahogy tud.Mit érdekli az államot,aminek nincsenek érzelmei,csak költségvetése,hogy mi lesz a drogosokkal.Csak az érdekli,mennyibe kerül az neki.
Akkor lenne igazad,ha az állam _"jó"_,vagy _"rossz"_ lehetne.Pedig ilyen kategoriákkal nem minősíthetők az államok.Azok érdekcsoportok érdekeit érvényesítik,a cél elérésére pedig ideologiákat,értékrendeket hirdetnek.
A mostani kormány például a liberalis értékrendet,és mint írtam ez az értékrend nem óhajtja istápolni egyént.Mindenki tesz,amit akar és tud.

(Az USA-ban a lakosság mintegy 30 % semmiféle egészségbiztosítással nem rendelkezik.Ide vezet a teljes liberalizmus.)

"Úgyhogy marad az első."

Így van,marad a betiltás egyetlen lehetőségnek,de a mostani kormányzat nem eszerint a logika szerint működik,hanem a liberalis eszmék szerint.
Különben szigortanának,nem pedig lazítanának a jogi szabályozáson.(Másutt pl. Franciaországban szigortást terveznek.)

pab
2003. április 29. 11:23 | Sorszám: 149
"Nem nekünk kell generációs ellentétet csinálni a kérdésből..."

Úgy látszik nem voltam elég érthető,vagy nem olvasol elég figyelmesen.

Irtam korábban,hogy nemzedéki ellentétek voltak,vannak és lesznek,ez természetes.
Amíg nem volt drogkérdés,addig más kérdésekben voltak nemzedéki ellentétek.És lesznek is,más kérdésekben is.
Amióta világ a világ,úgy volt,hogy az ifjak kevés személyes tapasztalattal bírtak,merthogy nem volt még idejük megszerezni.Ez is természetes,így van,és ezen nem lehet változtatni.
A dolog temészetéből adódóan az élettapasztalatot csak az élet élésével lehet megszerezni.Minél többet élsz,annál többet tapasztalsz.

Az lehet,hogy az apák,nagyapák nem drogoznak,így azt se tudják miből maradnak ki.De az is biztos,hogy életük során volt módjuk több éven át követni drogos karriereket,és egyik sem volt "pozitiv karrier."

És ez az,amit az ifjak nem láthattak.Egyszerűen azért,mert nem éltek hozzá eleget.

Ők eleinte csak hallanak róla,immáron államilag tolerált propagandát,hogy milyen jó a drog.Arról is hallanak persze,hogy veszélyes is lehet,közben meg folyton hallják,hogy mindenhez van joguk.Bárándy miniszter mondta,hogy joguk van erről is vitát indítani,és véleményt kifejteni,bár ő személy szerint mossa kezeit.(De akkor miért felelős?)Kiváncsiak a fiatalok,hisz ez a fiatalság sajátsága,még nem éltek eleget ahhoz,hogy a más kárán tanulás bölcsességét magukévá tehessék.
Aztán ezen a ponton lép működésbe a Karinthy féle kiskacsa effektus.Minden kiskacsa azt hiszi,hogy ő nem kerülhet soha a fazékba.Csak egyik sem látott még fazekat közelről,azt hiszi,hogy az az első adag akármilyen drog az még nem a fazék.Pedig az már az,és forr is benne a víz.De nem veszik észre,mert fazekat még nem láttak...

És vedd észre,hogy a tüzet a fazék alatt a társadalom illegalis szféráiban tevékenykedő bűnözői körök szítják.
Mindenki,aki ebben nem gátolja őket minden eszközzel,bűnrészes.(Persze az én felfogásom szerint.)

Az ifjak nevelése során a nevlők, szülők,élettapasztalatukat felhasználva ahol csak lehet,hagyják az ifjakat,hogy saját kárukon tanuljanak.
És ott lehet hagyni,ahol a tapasztalatok szerint az ifju nem szenved maradandó károsodást,de egy életre szóló tapaszalatot nyer.Azt,hogy mi a megúszható és mi nem,a nevelők az életük élése során tanulták meg.Ezt hvják élettapasztalatnak.

Hagyom,hogy megszúrja magát a tűvel,megégesse magát a gyertya lángjával,mert tudom,hogy legközelebb vigyázni fog,és tudom,hogy súlyos kárt nem szenved.De nem hagyom,hogy a konnektorba nyulkáljon,mert tudom,hogy
belehalhat.

És nagyon hangosan tiltakozok mindenféle drog liberalizációs,propaganda ellen,bármilyen alapon is álljon,mert nem láttam "pozitív drogos karriert."
Csak szerencsétlenséget,dekadálódást,lepusztulást láttam.
Visszatérést meg alig alig.

Tudsz sorolni pozitív példákat?

pab
2003. április 28. 06:43 | Sorszám: 111
"Ne haragudj, már nincs erőm wisszaolvasni, nem te írtad a totális szigort, tiltást?"

Nem terra írta,én írtam valami hasonlót,pontosan ezt:

"És itt a TUDAT módosításon van a fő hangsúly.
Az ilyen hatású specifikus hatásmódú szerek mind tiltandók!A tudatot,az én integritását kell védeni,törvényileg is!
(legalábbis az én álláspontom szerint.)"

Ha figyelmesen elolvasod,átgondolog,itt sincs szó bűnözésről.Büntéssel fenyegetésről van szó.
Sőt még csak nem is a társadalom védelme az elsődleges,hanem az egyéné,a tudatáé.Az másodlagos szempont,hogy a kérdés társadalmi szinten is problemákhoz vezet,de ezt a társadalom a maga személytelen,antihumánus módján még csak csak lekezelné valahogy.Az egyén azonban elveszti az életét,az önrendelkezését.

A helyzet ugynis az,hogy a fiatal korosztály az érintett.
Apák,nagyapák tömegei sehol sem érintettek a világban.Mindenütt az ifjakat érinti a drog.

Ennek okai közt biztosan el kell sorolni az ifjúság előző generációkkal szembeni törvényszerű lázadását.Ez természetes ok.
És el kell sorolni az okok között az ifjúság élet tapasztalat hiányát,ez is természetes állapot.

Mindkettő állapot múlandó,időben változik az egyén szemlélete és bővülnek tapasztalatai.Bölcsebb lesz.Újabb értékeket talál,és valós célokat kezd megvalósítani.

Túl súlyos árat kell azonban fizetnie a droghoz nyúlónak,és személy szerint neki,a lázadásáért.Én nincs visszaút,vagy nagyon nagyon rögös.A drogos fizikailag,szellemileg válik képtelenné az új céljainak megvalóstására,vagy ezeket csak sokkal kevésbé hatékonyan tudja megvalóstani,mint a nem drogos.

Ezért tiltandó ennek a lázadási formának az igénybevétele.
Nem azért,mert bűn.

pab
2003. április 27. 21:43 | Sorszám: 91
" Valahogy úgy érzem, hogy az alkohol jóval súlyosabb probléma, mint a drogok."

Csak pontosan!
Nem az alkohol a problema,hanem az alkoholizmus,vagyis a szesz mértéktelen,visszatérő,krónikussá váló,és ilyenformán életmódot meghatározó mérvű fogyasztása.

Egy ilyen állapotért,ennek bekövetkeztéért nagyon keményen meg kell küzdenie az egyénnek.
Több éven át kell módszeresen,sokat innia,ahoz,hogy mutatkozzanak az egészségkárosodás tünetei,és hogy függőséget lehessen véleményezni.

És az így bekövetkezett állapot,az összes szociális,egészségi velejárójával a társadalmi problema.
A tudatmódosítás -amiért eetleg a piát fogyasztják,másodlagos tényező.
Hatalmas,több ezer éves társadalmi tapasztalat van az illuminált ember felismerésében,kezelésében,az alkalmazandó bánásmódban
Nem veszik komolyan,súlyosabb esetben időlegesen kivonják a forgalomból,megvárják,amíg kijózanodik,és csak onnantól kezdve tekintik tárgyalóképesnek.
A társadalmi tapasztalat arra ki kiterjed,hogy az ittasság mértékét,a tudatmódosulás várható következményeit felmérjék.

Nem így a drogosoknál.

pab
2003. április 27. 21:22 | Sorszám: 86
"Na most az, hogy általánosan hat az alkohol, a komoly előny mellett súlyos hátrány is, ugye nem kell magyaráznom, hogy miért?"

De,ezt meg kell magyaráznod.

Ugyanis sehol nem írtam,hogy az alkohol mértéktlen élvezete
kívánatos lenne,vagy hogy azt írtam volna,hogy a krónikus,mértéktlen italozás ne lenne egészségkárostó.

Ezek után nem látom be,hogy miért hátrány,ha az alkohol -mint ahogy a valóságban is teszi- a szervezet összes sejtjében egyenletesen oszlik meg.

Amit írtam,hogy sok kell belőle a tudatmódosító hatás eléréséhez,ha velakinek ez a célja.
Ha viszont ezt a mennyiséget nem fogyasztod el,maradnak a társadalmilag preferált és az egyén számára is kellemes kulináris élvezetek.

pab
2003. április 27. 20:14 | Sorszám: 72
Nem mondhatom.

Miután szépen,szakszerűen fellajtromoztad a fű melletti és elleni _szakmai_ érveket,nem hallgatván el azt sem,hogy a fű élvezete bizony memória (és tanulási) zavarokat okoz,nem értem,miért nem tetted meg a szükséges finom distinctiot,amit néháby hozzászólással korábban alább már jeleztem.

T.i.
Az alkohol "ÁLTALÁNOS" sejtméreg.Hastáshely a szervezet összes sejtjének sejthártyája,így az idegrendszerben is.Mellesleg ezen a réven időleges tudatmódosulást is okoz,de valamire való hatás eléréséhez több gramm kell belőle.

A ismert többi drog viszont, a "lágyak is",a szintetikusak is specifikus receptorokon hatnak,ezért kell belőlük csak pár mg esetleg cg.

A tudatmódostó hatásuk mechanzizmusa tehát specifikus,szemben a pia hatásmódjával,ami általánios hatásmechanizmusú.

És itt a TUDAT módosításon van a fő hangsúly.
Az ilyen hatású specifikus hatásmódú szerek mind tiltandók!A tudatot,az én integritását kell védeni,törvényileg is!
(legalábbis az én álláspontom szerint.)

Hogy most mi a helyzet,nem tudom,de régen a heroinistáknál,morfinistáknál therapiás cél volt,hogy átszoktassák őket a piára.

Ami meg a minőségi piákat illeti.
Egyfelől az áruk,korlátozza az elfogysztható mennyiséget,másfelől használatuk eetén biztosan igaz,hogy a fogyasztó az ízéért issza,nem a részegítő hatásáért.

pab
2003. április 27. 19:47 | Sorszám: 63
Én is azt írtam,hogy megbukott.(Úgy tudom,a Szu-ban is volt ilyesmi,ha részleges is.)
A terjesztés meg másutt is szigorú.
Úgy tudom skandináviában is.

Az alkohol ügyében az is egy kitörési pont,ha kulturált,jó minőségű piák fogyasztásának kultuszát erőstik.
Vannak már ilyen speciális boltok itthon is,de igen drágák.

pab
2003. április 27. 19:21 | Sorszám: 57
" S a marihuána és a heroin egy lapon említhető? "

Természetesen.

Mindkettő illegális trjesztésű a törvény szerint.
(És nem csak a mi törvényeink szerint!)

Tudsz olyan államot mondani,ahol a fű ugyanolyan legalis terjesztésű,mint a cigi,és ugyanúgy jövedégi adó terheli mint a cigit meg a piát?

Vedd figyelembe,hogy a nicotin,bármilyen formájában használod is,bár mérhetetlenül káros,mégsm tudatbefolyásoló szer.

Az alkohol igen,de több évezredes tapasztalatunk van vele,és leginkább ezért bukott meg mindenféle prohibiciós próbálkozás.(No meg azrt,mert könnyű előálltani.)És mint írtam,a tudatmódostás mellett az alkohol egyéb,"nem kvánatos hatásai" önmagukban egy csomó embert a fogyasztás korlátozására kényszerít.

pab
2003. április 27. 19:09 | Sorszám: 50
Már bocs,de az alkoholt és heroint nem lehet egy lapon említeni.
Az alkohol fogyasztásnál a bnevitt dozis egysenes aránbyan van a hatással,az iderendszerben peddig generalis hatású,minden egyes sejtet befolyásol.Ha pl túl sokat iszol,nem tudsz járni.

A heroin pár mg-os adagban,specifikusan kötődve hat,és nagyon hamar vezet biologiai függéshez.Ha emeled az adagot,könnyen belehalhatsz.
L. még "aranylövés".

pab
2003. április 27. 18:45 | Sorszám: 45
Itt olvasom a Gondolán,
http://www.gondola.hu/cikk.php?szal=22950

hogy a FIDESZ hagyományteremtő szándékkal 3 napos majálist szervz a Hajógyári Szigeten.

Kézenfekvőnek tűnik a számomra,hogy a résztvevők túlnyomó többsége aláírna egy tiltakozó jegyzéket a kendermagos demonstráció ellen tiltakozásul,a kábítószer törvény módosítása ellen tiltakozásul.

Mindezt el lehet juttatni a parlamentbe,vitanapot lehet kikényszerteni a kérdésről.

El lehet juttatni Magyar Bálinthoz,követelve,hogy valljon már szint a kérdésben.Esetleg fel lehet szólítani,hogy mondjon le...

No persze a rendezvény gazdája a FIDESZ.Hogy egy ilyen kezdeményezést felkarolnak e,vagy sem,arról ők döntenek. Ha pedig felvállalják,az idő rövidségére tekintettel megszervezni is csak nekik van módjuk.

Gondolom,hogy élből nem utasítanak el egy ilyen ügyet...

Téma: Az Oregon Center for Public Policy által készített összeállítása Irakról !.
pab
2003. március 22. 10:15 | Sorszám: 1
Tegnapelőtt este az ATV-n,Mészáros Tamás műsorában egyebek mellett a szereplők közt volt Valki László a nemztközi jog professzora.

Hosszas,több percen át tartó,nehezen követhető magyarázkodást követően,aminek az volt a lényege,hogy a nemzetközi jog szempontjából ez a háború igazságtalan,agresszív,és a nemzetközi jogot súlyosan sértő és semmibevevő,Mészáros kérdésére,hogy t.i. akkor ez a háború nemzetközi jogilag eltélendő e,Valki röviden és velősen csak annyit válaszolt,hogy IGEN.

Nem tudom,hogy a professzor úr hol áll politikailag,nem is érdekes.Az azonbnan megnyugtat,hogy a nyilt szinen nem köpte szembe a saját tudományát.

Téma: valaki a baloldalrol spameket kuldozget?
pab
2006. augusztus 19. 13:56 | Sorszám: 2
Igen,én is kaptam ilyen.
A honlap kiállítása másolja a FIDESZ hivatalos honlapját,csak éppen nincs impresszum,semmi elérhetőség.
Van viszont bejelentkezési lehetőség,mint a fidesz honlapon.

Elkövettem azt a hibát,hogy megpróbáltam bejelentkezni.
Nem sikerült.Gyanut fogtam,és elmentem a dfidesz.hu lapra.
Ott sikerült.

Ebből arra a következtettem,hogy a bejelentkezési lehetőséggel tulképöpen valódi nickneveket és bejelentkezési kódokat gyüjthetnek,aztán egyszer csak azon veszem észre magamat,hogy a nevemben irkálnak mindenféle hülyeséget a FIDESZ lapon,vagy ezen a fidesztv lapon.

Úgyhogy megváltoztattam a belépési jelszavamat a FIDESZ lapján.

Neked is ezt ajánlom.

Ha valóban egy ilyen hamis honlapról van szó,az elég nagy aljasság,de hát ezen semmi csodálkoznivaló nincs.

Téma: Mi a jobb? Szocialista abszolút többség vagy az SZDSZ bebetonozódása?
pab
2006. április 24. 00:02 | Sorszám: 62
Azért vitatom amit mondasz,mert a media befolyásuk és megjelenésük jóval nagyobb,mint az 5-6 %-os parlamenti arányuk.

Ha kimaradhattak volna a rendcsinálásból,a medián kereszül alternatívának tüntetthették volna fel magukat.
Így nem tehetik mert szavazatokkal is kell támogatni a szocikat.

Megítélkésem szerint éppen ezért sokkal szerényebbek lesznek a minisztériumok igénylésekor,mint voltak 4 évvel ezelőtt.

pab
2006. április 23. 23:27 | Sorszám: 57
Valószinűleg távlatokban többet veszít az SZDSZ azzal,ha kormányban kell lennie.

Szerettek volna kimaradni a takarításból,és mosni kezeiket.Egyértelműen így nyilatkoztak még a végeredény előtt.

Ez most nem jött össze,remélem a kormányzásban majd amortizálódnak kissé.Ha igaz,most is csak tudatos szoci átszavazókkal kerültek be.

Téma: Az amerikai katonák (egy része) is ember
pab
2003. március 28. 17:07 | Sorszám: 1
Akkor viszont,ha ez így van, nagyobb bajban vanak az amcsik,mind gondoltam.
Merthogy még az iraki kecskepásztorok is ősidőktől fogva gyakorlott harcosok.És hát nem minden a felszereltség területén mutatkozó technikai fölény.

Téma: Úton a polgárháború felé?
pab
2006. október 28. 12:29 | Sorszám: 4
>>Felmerül a kérdés, melyik fél az oka ennek a helyzetnek. Könnyű lenne azt mondani, hogy a szocik, vagy a fidesz. Szerintem végeredményben sokkal inkább egy másik csoport...<<

Azért mégis inkább a szocik okai a helyzetnek,mert nekem a múlt elemzése alapján úgy tűnik,hogy ők nem is akarnak ellenálni annak az általad emlegetet "másik csoportnak",sőt együttműködnek vele.A Fidesz kormányzás idején nem volt ilyen érzésem.Most van,Hornék alatt is volt.Aztán azért is inkább a szocik,mert ők vannak kormányon,és bevalottan eQrták....

Téma: Orban menni kene!!!
pab
2006. április 09. 23:48 | Sorszám: 21
Próbálj uralkodni magadon!
Azt kell gondolja,hogy agynélküli vagy!

Téma: Kuncze "polgárháborús helyzetről" vizionál
pab
2006. március 20. 19:01 | Sorszám: 1
Érthető Kuncze,Dávid és Hiller hörgése az április 02-i FIDESZ rendezvény miatt.
Merthogy se sz SZDSZ,se az MDF nem képes számottevő tömeget megmozgatni.
És igazi spontán tömegmegmozdulásre az MSZP sem képes már.Emlékezzünk csak a buszon ide-oda fuvarozott gyurcsányi közönségre,arra,hogy a helyieket be sem engedték sok rendezvényre.
Ezzel szemben a FIDESZ joggal bízhat a nyugodt erő megjelenésére.Így volt ez előúször 4 éve,és azóta többször is.Néhányszor én is elmentem.Valószinűleg most is elmegyek.
Aztán legalább 1-2 napig erről fog mahjd szólni a media,az pedig az MSZP-nek nem igazán előnyös.Ezért hörögnek még ők is.

Téma: Vörös2-es. BOJKOTTÁLD!!
pab
2002. szeptember 10. 12:43 | Sorszám: 3
Szerintem meg nem igazán jó ötlet,legalábbis önmagában biztosan nem.Erről írtam az "Ásványvíz" című topikban.

Téma: Részvételi jósda
pab
2006. április 07. 18:35 | Sorszám: 38
Első forduló

68-70 %-os résztvétel

Téma: Magyarország bemutatkozik (MSZP módra)
pab
2004. március 18. 20:35 | Sorszám: 10
>>...a Külügyminisztérium azzal védekezett, hogy nincs köze az anyaghoz. <<

Valóban megérdemelne az ügy egy interpellációt a parlamentben.Kiváncsi lennék,hogy jönne belőle ki Kovács et.Az ugyanis,hogy egy ilyen széles körű, -28 ország!- bemutatkozó jellegű kiadvány ne tartozzék a külügy hatáskörébe,elfogadhatatlan.Az,hogy nem tudtak róla,csak alkalmatlanságukat bizonyítja.

Wic egyébként kifelejtette Könyves Kálmán királyt,aki korát messze megelőzve deklarálta,hogy boszorkányok nincsenek,és ilyen jogcímmel való üldözést,égetést is tiltotta.

Téma: Nem székház kell, hanem sajtó!!!
pab
2002. július 22. 11:25 | Sorszám: 40
Azt hiszem,itt a fórumon számos sajtómunkás fordul meg,előrebocsájtom,én nem vagyok az.
A topic végigolvasása után mégis tennék néhány észrevételt.

Valóban,a címmel egyetértve szerintem is sajtó kell.
Érintőlegesen elhangzott ugyan,hogy a sajtóhoz meg pénz,amit a hirdetőktől lehet megszerezni.
Csak arról nem volt szó,hogy hogyan?

Sajna,nekem úgy tűnik,hogy ott van meglevő,de csenevész jobbos sajtó nagy buktája,hogy nem tudja a hirdetőket,vagy még inkább a hirdetés szervező cégeket jobb belátásra bírni.

És erről nem esett szó.
Pedig itt van az eb elhantolva,ezen kéne változtatni,ha tudunk.

Tény,hogy hosszú hónapok óta a Magyar Nemzet példányszáma nagyobb,mint a Népszava és Magyar Hirlap példányszáma együttesen.
Ennek ellenére az is tény,hogy a Nemzetben a valóban piaci hirdetések száma a nulla fele tendál,míg a másik két lapban,meg persze a Népszabadságban szépen találni a lapot eltartó hirdetést.

Mit lehetne tenni?
Először is átvilágítani a hirdetésszervező cégket.
Balos kötődésű?Jobbos kötődésű?Semlegesű?
Mennyiért dolgoznak?
Ha nem találunk jobbost -és gyanítom,az ilyen ritka,mint a fehér holló -,akkor tán alapítani kéne egy ilyet.
(Nem tűnik túl drágának,hisz lényegében irodai munka.Az effectv reklámot tervező jobbos cég meg talán csak van néhány.

Aztán a céget széles körben ajánlania,a külföldi tulajoknak is.Fogadom,sokuknak fogalma sincs a magyarországi sajtó példányszám viszonyairól.

Szép polgári körös feladat,a jobbos sajtó fele is orientálni a jobbos érzelmű,meg símán semleges,csak profit orientált vállalkozásokat és multikat.

Sajnos hamvában holtnak kell tartanom Orbán Viktor MN előfizetési kampányát mindaddig,amíg a hirdetésekről nem gondoskodunk.

Az is tény ugyanis,hogy önmagában a példányszám emelkedésre csak ráfizet a lap,ha nincs hirdetője.

És mivel sajnos egy pici,valószinűen bal fele elkötelezett hirdetésszervezői csoport uralja jelenleg a piacot,más utat nemigen látok,csak amit felvázoltam.

Téma: Orbán és a földkérdés
pab
2002. május 01. 22:16 | Sorszám: 4
Kérdezd meg mégegyszer a barátodat.
Az irásodból nem derült ki,hogy miért,milyen indokkal támadja a FIDESZ-t,a földkérdésben.

Látatlanban nem akarom a barátodat minősíteni,de az is lehet,hogy csak simán nem elég tájékozott.

Téma: R. Székely Juliska Orbánt vádolja a móri mészárlással!
pab
2002. május 22. 20:22 | Sorszám: 32
Szép csendben kell feljelenteni,rágalmazásért,jóhrnév rombolásért.

Abban ugyanis egyetértek Aladár1-el,hogy nem kell az MH körül a reklám.

Aztán ha mégis megnyernénk a pert R.Székellyel szemben,akkor kellene hangosan kiáltozni róla,addig tényleg nem érdemes.

(Ne feledjük,a biroi karban is lehet jobbfele húzó,vagy akár csak gerinces független személy!)

Téma: Asszociáljunk februárban
pab
2003. március 02. 18:14 | Sorszám: 382
>>Júdás<<

Húsvét,nagyböjt,

MÁRCIUS

Új topic!

Téma: Milyen arányban nyeri a Fidesz a választásokat? Tippek 2006-ra.
pab
2006. április 16. 17:57 | Sorszám: 82
Nyilvánvaló,hogy ezt a tavalyi topicot a piszkálódás céljából hoztad fel.

Nem hagyom magamat piszkálni,ezért reagáltam úgy,ahogy írtam.

Nagyon jó lenne,ha bízni lehetne az MSZP-ben.
De nem lehet.Az SZDSZ-ben mégkevésbé. ( valaha én is a szavazójuk voltam.)

Megbízhatatlanságuk bizonyítéka az elmúlt 4 évi teljesítményük.
Nem volt év,amikor teljesíteni tudták volna a saját maguk által összeállított költségvetést.Extrém módon növelték az eladósodást.
Képtelenek voltak egy használható konvergencia programot beterjeszteni az EU-nak.

Ha nyernek,az az elmúlt 16 éve folyamatos,intenzív néphülyítésének és a folymatos,legalább 10 éve zajló Orbán lejárató kampánynak a következménye.
Nem az MSZP kormány által elért eredmények következménye.

pab
2006. április 16. 17:39 | Sorszám: 80
Ne félj barátom,a Didesz fog kormányt alakítani,mégpedig egyedül.

A napnál is világosabb,hogy a nmzetközi nagytőke vett meagának egy pártot balról,ez az SZDSZ.
Tekintélyes zsaroló potenciállal igen sokat ártottak.

Orbánnal nem bírtak,nem tudták megvenni,ezért a nemzetközi nagytőke vett magának egy pártot jobb oldalon is.Ez az MDF.És még az sem biztos,hogy Ibolykát közvetlenül vették meg.Smuck az ő emberük.

Mivel ez a napnál is világosabb,a második fordulóban jönnek az emberek szavazni,és behozzák a Fideszt.

Téma: valami nincs rendjén..a Fidesz kampánnyal!
pab
2004. április 21. 17:35 | Sorszám: 24
Kétségtelen,hogy sem az MTV,sem az RTL,sem az ATV nem propagálta Gazdagrétet,aki azonban mást is néz,pl HirTv-t,tudhatott róla.
Én is tudtam,csak nem értem rá.
Beszéltem viszont olyanokkal,akik ott voltak.

Szerintük voltak elegen,bár nem túl sokan.
A helyiek is üdvözölték a rendezvényt,vagyis több lakó fellobogózta az erkélyét,onnan nézte a rendezvényt.

Annyi igaz a "kifütyülésből",hogy ott a helyszinen bejelenették,hogy valaki telefonon megöléssel fenyegette Orbánt.

Becsületére legyen mondva,hogy ennek ellenére megjelent a rendezvényen.

Medgyessy bezzeg megfutott március 15-én,amikor hírül vették,hogy a Kossuth térre nem sikerült elég szoci szimpatizánst verbuválni,van viszont ott néhány ellenzéki.Egészen a Pilvaxig futott.

Nagyon "bátor" lépés volt egy ilyen népszerű embertől,mint Medgyessy.

Téma: A polgári kultúra...
pab
2004. január 18. 20:40 | Sorszám: 4
>>Az egyikben arról esik szó, hogy Lendvai Ildikót, a másikban pedig arról, hogy Gusztos Pétert fenyegették meg életveszélyesen.
Vagy ez itt nem (lehet) téma? <<

Lendvai egyetlen szavát se hiszem,olyan lassan mondta,hogy nem lesz gázáremelés.
Egyébként egyet értek Don-al.
Valószinűleg javítani akar valamit a romokban heverő párt és saját népszerűségén.

Gusztos se hitelesebb.
És ő is hajt pár tized százalékért.
Ingyen reklám.

Gondolom egyik se készített magnófelvételt. )

Téma: Mi lesz az iraki haboru utan???
pab
2003. március 16. 20:18 | Sorszám: 17
"Ez mar lefutott tema...."

Szerintem is,csak hát Kengurú levtárs volt egészen más véleményen,az ő álláspontját vitattam.

pab
2003. március 16. 20:03 | Sorszám: 15
"A törököknek bármilyen terjeszkedési engedélyt meg fognak adni az amerikaiak, csak már engedjék be az amerikai katonákat!! "

Ezt a tételt vitatom.
15 milliárd USA dollár nem győzte meg a törököket.
Úgy gondolom,hogy éppebn az esetleges török terjeszkedési igényre mondott nemet az USA.Török részről olajban gazdag határmenti területek annektálása merülhetett fel,az olaj meg az USA-nak is kell,hisz egyes vélemények szerint csupán ennek birtoklásáért van ez az egész iraki ügy.

Aztán nem szabad azt sem elfelejteni,hogy törökország egy ISZLÁM állam,mostanság fundamentelista beütéssel...

Téma: A Medgyessy kormány első 100 napja.
pab
2002. augusztus 17. 20:28 | Sorszám: 584
D-209 konspirál.Kiképzésének -ami szerine nem is volt-megfelelően.Olyan jól,hogy a ma esti TV hiradók egyikébe se fért bele,miközben több helyütt nagyon lritikus az árvízhelyzet.Szegény dunamenti polgármestereknek kellett helyettesíteni.Szégyenletes,hogy egy ilyen fazon a miniszterelnökünk....
pab
2002. június 05. 15:31 | Sorszám: 82
A mai,tizedik napra rendelt kirugás:
Azonnali hatállyal kirugták a Magyar Posta elnökét,a felügyelő bizottságból is.

És még mondja valaki,hogy itt nincsenek tisztogatások...

pab
2002. június 04. 07:45 | Sorszám: 72
Csehák éppen most magyarázza az ATV-n,hogy miért nem lesz valóban,számszakilag is 50% a béremelés az egészségügyben.

Ha jól értem,figyelembe fogják venni a minimálbér adómentességből származó jövedelemnövekedést is....

De akkor se értem,hogy ha valakinek mondjuk 30 %-al nő a bére,akkor ezt hogy értelmezheti 50 %-nak...

Téma: A háború ellen !(összinternetes aláírásgyűjtés)
pab
2003. február 18. 10:52 | Sorszám: 200
>>Vond le azokat akik több nicken irogatnak.<<

Ilyen sokan lennének?

pab
2003. február 18. 10:51 | Sorszám: 199
>>Igen Amice van egy titkos lista is,de azt,mivel tartanok a gyilkolás pártolóinak,hiveinek kiszámíthatatlan reakciójaitól,retorzióitól nem kötik bárkinek az orrára.Főleg a tiedre nem. I'm sorry ! <<

Már vagy háromszor elolvastam a reakciódat,de attól tartok egyáltalán nem értem...

Felvilágosítanál?

pab
2003. február 15. 17:53 | Sorszám: 170
>>A Gondola Fórumlakói a békéért:<<

2552:51

Az arány a Gondola forum lakoinak és a béke aláíróknak az arányát mutatja.

Azt hittem,mostanra többen leszünk.
Az ismert közvélemény kutatási adatok alapján hittem ezt.

A minimum 70 %-os háború ellenes arány alapján legalábbis 1786 alárásnak kéne itt lenni.

Vagy ilyen sok itt a héjja?

pab
2003. január 26. 19:15 | Sorszám: 32
A Békéért.
Turul
K.o.

Öreg Pipo

nereus

Calvinia

Gyöngy

Konkoly

kalahu

Turulmadár

orosz_hussalata

MarcoP

toloba

Béci bácsi

KeserűShow

antal94

jobb_egyenes

pab

Téma: Ti Igennel vagy Nemmel szavaznátok az EU-ra? Nem könnyű! (1)
pab
2003. február 02. 19:23 | Sorszám: 423
Azt hittem Neked van nexusod az MSZP-hez,én nem vagyok beszélőviszonyban velük
Nekem sehova nincs kapcsolatom,csak a magam álláspontját képviselem.
Hogy megnyugtassalak:
Jelenleg úgy látom,a belépésre kell szavazni,annak ellenére,hogy egy másik más topikban felsorolt ellenérvekkel mind egyetértek.
Csak úgy vélem,hogy nagyobb szívás lenne kívűlről küszködni az EU-val,mint belűl tenni ugyanezt.
Kívűl csak a nagyon gazdagok maradhatnak,mert ők megtehetik,meg a nagyon szegények,mert ők meg a kutyának sem kellenek.(Svájc,Norvégia kontra Albánia,Macedonia.)
pab
2003. február 02. 14:01 | Sorszám: 416
Szól Kovács et-nak is,hátha abbahagyja a FIDESZ ezirányú permanens szapulását.

Téma: EMLÉKEZZÜNK TRIANONRA!!!!!!!
pab
2004. március 09. 11:46 | Sorszám: 23
Ide kívánkozik.

Csak hogy tudjátok.A 15 részes Trianonról szóló sorozat nem kerül levetítésre.
Már az első részt sem vetítették le.

Forrás:
HirTv tegnap esti "Lapzárta" műsora.

Hogy miért,arról semmit se tudni...

Email a webmesternek | Gondola