Téma: lehet-e innen győzni ?
|
zenélő |
2002. április 14. 12:18 | Sorszám: 115 |
Fatális félreértés, nem tudom használni a központozási jeleket. A Medgyessyt utálom, mint a kukorica-gölödint, a mondat így akart hangzani: "Ezért kellene most - nem is igazán az Orbánra, mint inkább a gyógyulásra szavazni, hiszen az (előbb emlegetett) gyógyulás lenne a legfontosabb, és ezt a lelkületet egyedül az Orbán hordozza magában." Így remélem, már tiszta... Mindenkitől bocs...
|
|
zenélő |
2002. április 10. 20:02 | Sorszám: 109 |
Lehet innen nyerni, igen, lehet, választásokat is, de az a kisebb gond. Lehet nyerni, építkezést, jövőképet, nyugalmat, békét, mert az építkezés még a békétlenkedőket is talán meggyőzi mindkét (mindahány) oldalról. Ez volna a fontos. Most ezt kellene szem előtt tartani. Kevésbé fontos, hogy hogyan lehetett volna jobban csinálni az elmúlt négy évet. A fontos, szerintem, hogy nyugton, békén lehessen tovább csinálni. Hogy a problémákat föl lehessen számolni. Hogy még az állam se akadályozza meg, hogy az emberek lelke az erkölcsileg pozitív irányok felé vegye az irányt, illetve továbbhaladhasson rajta. Figyeljetek, nekem személy szerint nem lett jobb az anyagi helyzetem az elmúlt négy évben, sőt, nehezebben megy a szekér, mint eddig, több a gond. De határozottan érzek egyfajta napsütést, egyfajta világosságot, ami azelőtt nem volt. Ez nem hurrá-optimizmus. És érdekes, vasárnap óta megint csak a komorság, a szürkeség, és a heveny gyomorideg van szerintem sokakban, bennem is a jövő miatt. Valahogy megint kiszolgáltatottak lettünk. (Arról már nem beszélek, hogy a lehetőség, hogy visszajön a régi gondterhes éra, mit, milyen állati tulajdonságokat hoz ki az emberekből: gúnyos kárörömöt vagy rettegő, bénult félelmet lehet az arcokon látni, legtöbbünkön lemondó apátiát.) Ezért nem szabad visszakerülnünk oda, ahonnan elindultunk. A Kovács, a Medgyessy meg a többiek, de akár a Kövér vagy a Pokorni is csak ólomkatonák, nem róluk szól ez a történet. Ez NEKÜNK fontos! Végre volt lehetőségünk fellélegezni a folyamatos XX. sz.-i lélektiprás alól. Aki nem élt benne, az is érzi: sorvadt az emberek lelke, alig-alig tudnak egészségesen, áthallásoktól, félelmektől mentesen érezni, gondolkodni, cselekedni. Elég, ha az ember a szülei szemébe néz... Sok idő kell, hogy kiheverjük, nagyon-nagyon sok. És ha most visszafordulunk, akkor eltaszítjuk az egészet, amit eddig az Istentől (sorstól) ajándékba kaptunk: a lehetőséget a gyógyulásra. A bizalom a fontos! De nem politikusokban! Az általuk jól-roszzul, de következetesen hordozott értékekben! És ez most Orbán mellett szól. Szerintem ő egyszemélyben fel tud mutatni egy csomó pozitív értéket, tulajdonságot (pl. a hazaszeretet, a családja, gyermekei szeretete, az eltökéltség, a hinni tudás, a bizalom az életben), és nem hideg és számító, mint a kígyó volt már az Édenben is, és mely most a pl. a Kovács arcáról vigyorog ránk (lehet, anélkül, hogy tudna róla, bár ezt kétlem...) Ezért kellene most - nem az Orbánra, a gyógyulásra, annak lehetőségére szavazni! Az Úristen áldása legyen rajtunk! Aki tud, imádkozzon, könyörögjön az Úristenhez, hogy bölcsen döntsenek az emberek vasárnap! Ez kegyelem dolga is, nemcsak kampányé...
|
|
zenélő |
2002. április 09. 15:57 | Sorszám: 76 |
Kedves Bocs, igazad van, de a magyar állampolgárok nagyobb része nem veszi észre, amit a kisebb rész jól lát: az örökös, folyamatos, alpári hazudozást. Talán nem baj, ha egy-két magyar embernek sikerül olyasmit mondani, amitől legalább elgondolkodik. Ez az egyetlen esély, úgy látom, na meg a mozgósítás.Ezért én is szeretnék minden állampolgárt kérni, akinek fontos, hogy ne érezze azt a gyomorgörcsöt négy évig, amit hétfő óta, hogy menjen, szavazzon, és tartsa távol öket a hatalomtól! Köszönet érte!
|
|
zenélő |
2002. április 08. 15:36 | Sorszám: 39 |
Hogy lehet-e nyerni? LEHET, LEHET, LEHET!! ÉS KELL IS!! Gondoljatok a határon túl élőkre. Gondoljatok a családokra. Az egyetemistákra-főiskolásokra. A nyugdíjasokra. Mindenkire. A megmaradásunkra. És arra, hogy kormányváltás esetén mi lesz a tandíjakkal, a gázárakkal, az inflációval, az adókedvezményekkel, a Millenáris parkkal, a Gellért téri forrásokkal, az M3-assal és az M7-essel, az M5-össel meg pláne és végül a nemzettel.
|
|
|