Téma: Juhász beperlésével Orbán nem bölcsességéről tett tanubizonyságot
|
HitetlenTamaska |
2002. december 06. 09:11 | Sorszám: 259 |
Azért egy dolgozószobát kinéztem volna belőled, hogy folytassuk a lényegtől való spirális elkanyarodást. :-)
|
|
HitetlenTamaska |
2002. december 05. 21:21 | Sorszám: 257 |
Per se: sine ira et studio ahogy tőled megszoktuk :-))
|
|
HitetlenTamaska |
2002. december 05. 20:46 | Sorszám: 255 |
Ha nem szeretnélek, itteni legértelmesebb vitapartneremként, akkor most haragudnék. :-))
|
|
HitetlenTamaska |
2002. december 05. 20:33 | Sorszám: 253 |
Kérdés, van e valakinek érdemi hozzátenni valója a témához, a kedves Nemszadista rosszindulatu topicrombolása után?
|
|
HitetlenTamaska |
2002. december 03. 13:30 | Sorszám: 252 |
offtopic Ok, jártam ott.
|
|
HitetlenTamaska |
2002. december 02. 18:25 | Sorszám: 250 |
offtopic Én rohadt bonyolult mondatokat szoktam néha irni, a gügyébbek elriasztására, arra viszont szoktam ügyelni, hogy legyen alanya és állitmánya. Szinvonaladon aluli, hogy tovább nyargalsz olyn ügyben, amiben abszolut nincs igazad(Vő dakota ló). Tudsz te rajtam ENNÉL jobban is fogást találni.
|
|
HitetlenTamaska |
2002. december 02. 13:02 | Sorszám: 248 |
offtopic A fogalmazás pontosan azért volt félreérthetetlen, mert egy ország nem foganatósítódhat.Máskor szinvonalasabban kekeckedjél, és ne épits emlékmüvet saját lükeségedből.
|
|
HitetlenTamaska |
2002. november 29. 14:46 | Sorszám: 246 |
Kedves Nemszadista Ez a csalódások napja: Azt hittem, hogy a díszes kompániában legalább Te tudsz olvasni. A mondat igy szólt: Természtesen a szempontjaim a törvényen kivül állók voltak: meg akartam akadályozni a Fidesz térnyerését, mert tartottam attól, hogy ez az ország, számomra nemkivánatosnak tünő jobboldali,nacionalista,populista, és imperilaisztikus érzeményeinek felkorbácsolása révén foganatósítódik. A mondat alanya természetesen a Fidesz térnyerése. Oh PISA!
|
|
HitetlenTamaska |
2002. november 29. 10:06 | Sorszám: 244 |
Kedves cuvee Az egész vita komikus abból a szempontból, hogy mi itt nyitott szemmel, belülről politikai preferenciáinktól függetlenül látjuk és érzékeljük a a belpolitika folyamatait, ismerjük a szereplőket és megnyilvánulásaikat. Tehát ebből a szempontból teljesen érdektelen, hogy ki sugott Wallendernek, ez a magunkról alkotott képen jottányit sem változtatott. Ráadásul az Orbánról és kormányáról némileg elrajzolt kép, nem is az antiszemitizmusra, hanem a nagyon is nyilvánvalóan igaz nacionalizmusára volt kihegyezve, aminek emlegetése csak annyiban volt igazságtalan, hogy elmaradt annak megjegyzése, hogy a NATO-ban ez nem is egyedüli, de talán nem is a legsulyosabb ilyen jellegü és a közös fellépés lehetőségét csökkentő konfliktus. Mint ahogy a topic eleje felé irtam, az egész cikk nyilvánvalóan megrendelt figyelmeztetés volt MINDEN az USA mögött zárt sorban menetelni csak válvonogtva látszó európai szövetséges részére - és most ugy tünik, hogy nem is annyira a Medgyessy látogatás, hanem - a NATO szerepvállalását ALAPVETŐEN átdefiniáló prágai csucs elött.
|
|
HitetlenTamaska |
2002. november 29. 09:37 | Sorszám: 242 |
Kedves cuvee Annyiban igazad van, hogy a romák elleni előitéletességnek, adott esetben rasszizmusnak - sajnos - magukat egyébként baloldalinak vagy liberálisnak deklaráló emberek között is vannak fertözöttjei. Ezt nem lehet és nem szabad letagadni. Nagyon nehéz Kaltenbach Jenő dolga, és ha egy konkrét esetben nem feltétlenül értek is egyet megszólalásával, ő a maga helyén egy olyan erkölcsi autoritás és vonatkozási pont, mint pápa a katolikusok számára. Helyét én az ügyészéhez hasonlitanám, aki egy fajta nagyon lényeges szerepet visz és jogfelfogást képvisel, DE nincs rábízva az itélkezés, viszont kijelöl egy nagyon fontos, és az állam által felvállalt határt és véleményt.
|
|
HitetlenTamaska |
2002. november 28. 16:52 | Sorszám: 240 |
offtopic Most hallom életemben először töled, hogy Kaltenbach Jenő "elvtárs" és "rasszista" lenne. Nem vagyok meggyőzödve, hogy KJ most tökéletesen bölcsen cselekedett, de jóhiszemüségét nem vitatom el. Ugyanakkor arról sem kell elfeledkezni, hogy ki, ha nem a kisebbségi biztos jelölje ki azt az morális igazodási vonalat, amihez a megelhetősen sok elöitélettel terhelt társadalomnak igazodnia tanácsos.
|
|
HitetlenTamaska |
2002. november 28. 07:39 | Sorszám: 238 |
offtopic Kedves Obester Szinteket csusztatsz össze: Ugyanis racionálisan vitatkozni, azaz dolgokat levezetni, csak egy közös megállapodással elfogatdott alapkészletből azaz posztulátumokból lehet. A posztulátum készletet pedig csak a rendszeren kivül lehet meghatározni. Leforditva: lehet érzelmi alapnak tekinteni, hogy ki milyen értékeket talál alapvetően fontosnak, de ezeknek az értéknek a -részint szubjektiv - definiálásától nem lehet eltekinteni. Ezen kivül a világnak rendkivül sok különböző célra hasznos - és természtesen mindenképpen korlátozott relevanciáju - modellje, olvasata van. Vegyük például a mi kettönk nagy vitáját a Státusz törvény kérdését, amit én elsősorban a javaslók rövidtávu hatalomtechnikai szempontjainak alávetettként vizsgáltam - és érzésem szerint - nagyon pontosan tudtam modellezni (és a résztvevők manipulációs késztetése ellenére) látni, és láttatni a fejleményeket. Természtesen a szempontjaim a törvényen kivül állók voltak: meg akartam akadályozni a Fidesz térnyerését, mert tartottam attól, hogy ez az ország, számomra nemkivánatosnak tünő jobboldali,nacionalista,populista, és imperilaisztikus érzeményeinek felkorbácsolása révén foganatósítódik.
|
|
HitetlenTamaska |
2002. november 27. 19:56 | Sorszám: 233 |
Nietzsche-t leginább csak Lukács György tartotta (szerintem tévesen) a fasizmus előfutárának.
|
|
HitetlenTamaska |
2002. november 27. 17:50 | Sorszám: 231 |
Kedves nemszadista Személy szerint nincs okom rettegni a vasutirányitó rigmusoktól, de átérzem azok félelmét, akiknek van. Nyilvánvaló az is elöttem, hogy a vasutirányitok bátorsága, a politikai elit torzultságának egyenes következménye. A náci kommunista közös plattformra helyezéssel pedig az az én nagy bajom, hogy az utobbi fogalmat sokkal több dologra szokták használni mint az elöbbit. Karl Marx semmilyen módon nem hozható egy plattformra Pol Pot -tal.
|
|
HitetlenTamaska |
2002. november 26. 21:25 | Sorszám: 229 |
Természetesen érdekelnek a felsorolt áldozatok is. Csakhogy ez egy magyar belpolitikai forum, és az áldozatokhoz ugy kanyarodtunk ide, hogy a lakosságot (nem a kambodzsait) milyen vad ideológiák és mennyire fenyegethetik. Az ember pedig olyan tökéletlen állatfaj, hogy ami térben és időben közel történt hozzá, ráadásul, amiről közvetlen tapasztalatot szerez, az nagyobb emocionális erővel hat rá.
Az idő pedig azért kritikus, mert vonatirányitó rigmusok ezidőszerint szépszerével előfordulnak a B-közép táján, a gulagok visszaállitását pedig senki nem látszik akarni. (A busz ami szomszéd sarkon trancsiroz fel négy embert a járdára tévedve, nagyobb fontosságu a számára, mint az a kétsoros ujsághir, hogy Bangladeshben szököár volt, és csütörtökről péntekre eltünt 2 millió ember.)
|
|
HitetlenTamaska |
2002. november 26. 16:51 | Sorszám: 226 |
Kedves Nemszadista Nem te vagy az első, aki eljátszik a fenti gondolattal. Ha jól emlékszem volt ebből még valami lapos amerikai film is. Viszont a parabolából az igazi iz mégis csak hiányzik: Kérlek hasonlitsd össze azokat azt, hogy hány magyar állampolgár emberáldozta volt vörös és hány barna/zöld diktaturának. Az előző áldozatainak száma néhány ezer, az utobbit pedig sulyos százezrekben mérjük. Természetesen BÁRKINEK az elpusztitása égrekiáltó bün (ha ártatlan még inkább) és egyetlen gyilkosságot sem menthet egy másik, de a két jelenség hatásának parttalan összemosása mégsem látszik indokolhatónak.
|
|
HitetlenTamaska |
2002. november 26. 08:08 | Sorszám: 223 |
Ez a mondat csak annyiban igaz, hogy eltérően a civilizált nyugat országok többségétől, a magát jobboldalinak nevező magyarországi politikai alakulat, Orbán Viktor és Csurka István áldásos tevékenységének következtében olyan mértékben ragadt hozzá a politikai alvilág csatornájábol kikecmergő protofasiszta szélsőjobbhoz, hogy az utobbiak penetráns büze, az egész társaságon szagmintát hagy. Ezért van az, hogy hogy az urak és hölgyek sértve érzik magukat, ha az álatluk árasztott odortól mások elhuzzák az orrukat. Erre csak egy javaslatot lehet tenni: tessék rendesen tisztálkodni, a tisztátlanokat nem kebelre ölelni, akkor nem piszkolódik be ruha, friss marad a kölni illat.
|
|
HitetlenTamaska |
2002. november 25. 19:56 | Sorszám: 220 |
"A nácizás-fasisztázást egyébként a kommunizmus haszonélvezői, urai és működtetői és azoknak leszármazottai, szellemi és anyagi örökösei gyakorolják."Ezt a mondatot probáld meg, bármelyik civilizált országban eladni. Loppert Dániel ügyben pedig véleményemet a megfelelő topicban bőségesen elolvashatod.
|
|
HitetlenTamaska |
2002. november 25. 13:16 | Sorszám: 218 |
offtopic Szeretném felhivni mindenki figyelmét az ellentopicra, amelyik már azért sem méltó párja ennek, mert az már címében is hamis dolgit állít, hiszen - mint azonnal kiderül belőle - nem MP perelte be az illető urat, ami ugyan nem zárja ki, hogy MP nem legyen bölcs, csak ezen következtetés levonásának jogosságát, a feltételezett és nem valós cselekedet eképpen nem alapozhatja meg.
|
|
HitetlenTamaska |
2002. november 23. 16:31 | Sorszám: 217 |
Kedves nemszadista Válaszod 1-3 pontjában nézeteink olyan antagonisztikus ellentétét tártad, fel,hogy ott vitának nincs helye. A topic témájába vágó 4. pontra nem válaszoltál, illetve a "konzervativ értékekre" sérelmes tabutörés vádjával lőttél vissza.
Ez viszont nem volt bölcs töled. 1. Ugyanis az antiszemitizmus olyan emberekben (IS) kelt félelmet, akikre szabályosan vadásztak. 2. A melegek emancipációja pedig olyan ártatlan embereket akar félelmeitől megszabadítani, akikre bizonyos körök ma is "vadásznak". Mindkét esetre elmondható, hogy a megkülönböztetés társadalom minden normális tagjában félelmet kelt, mert tudja, hogy egy adott csoportositás szerint mindenki kisebbségi valahol, és az adott társadalmi torzulás, valamely áttételen keresztül őt is elérheti, tehát az antiszemitizmus/homofobia NEM az aniszemiták/homofobok és a megcélzottak, HANEM az EGÉSZ TÁRSADALOM ügye.
|
|
HitetlenTamaska |
2002. november 22. 14:22 | Sorszám: 215 |
"A Csoori cikk a Hilel-ben jelent meg," Természtesen Hitel -t akartam irni, ésez még véletlen képzelettársitás sem volt Hilel rabbihoz, vagy a Bar Hillel lemmához, amivel be lehet bizonyitani, hogy véges kontext free generativ grammatikával nem lehet előállitani az ABC, AABBCC, AAABBBCCC, .... terminálisokat tartalmazó nyelvet.
|
|
HitetlenTamaska |
2002. november 22. 08:13 | Sorszám: 214 |
1. Akkor nem fogsz megdöbbeni, ha azt mondom, hogy eltérő kiindulásu társaságok sokrétü kollaborációjának ideális utja a SPONTÁN asszimiláció, ami persze mindegyik résztvevőtől, jóindulatot, kölcsönösséget és rugalmasságot feltételez. Ennek hiányában minden út ellentmondásos, torz, és erkölcsileg vállalhatatlan. 2. Azt meg légy szives magyarázd meg, hogy egy ALAPVETŐEN liberális szellemü alkotmánnyal rendelkező országban egy, a libaralizmust a zászlajára iró (és ennek révén - különösen a mértékadó szellemi, gazdasági establishmentben - folyamatosan komoly társadalmi elfogadottsággal rendelkező ) párt hogyan lehet szélsőséges? Különösen akkor, ha ezt a szellemiség egyértelmü pozitiv visszhangra talál minden civilizált országban. Itt minden 5% ra való gunyus utalásnak elejét veendő szükségesnek tartom annak hangsulyozását, hogy az SZDSZ igen nagy elfogadottsággal rendelkezik jelenleg a társadalom többségét képviselő MSZP-s szavazók körében is, és igen sok MSZP-s szavazó és párttag tekinti erkölcsi és intellektuális igazodási pontnak az SZDSZ-t. Kérdezem én továbbá, hogy az egész rendszerveltás története óta hány, az SZDSZ-t bíráló cikk jelent meg mértékadó külföldi ujságban, hányszor érte ezt a pártot diplomáciai támadás? És az igy kapott számokat összehasonlitva azokkal, amit ebben a vonatkozásban akármelyik más magyar párt kapott, ki fog jól kijönni? 3. Az előző és - érzésem szerint fontos - megjegyzésemben, a fejéről a talpára állitottam, az általad csak fenomenologikusan tárgyalni megkivánt "Inkább antiszemitázás van-e, mint antiszemiták?" cimü, és azon a szinten eldönthetetlen és sehova nem vezető kérdést, megválaszolva, hogy MIÉRT van az egyik, és MIÉRT a másik, egyben megadva a választ arra is, hogy ez a kérdés miért bír egyáltalán jelentőséggel. 4. Irod: "Lefordítva: ha egy két tucat ember által olvasott kerületi pártlapban megjelenik egy antiszemita megjegyzés, akkor arra a "válasz" Auswitz és a marhavagonok emlegetése minden hullámhosszon és minden lehetséges helyen." Ennél sokkal aggasztobbak a futbalpályák körül megjelenő vasutirányítók, a parlamenti hazaárulózók, mert rámutatnak az alábbiakban és egy érzékletes példával megvilágítandó jelenségre: Ugye abban egyetérthetünk, hogy senki, de senki nem szokta a forgalmas utcasarkon lehuzni a gatyáját, és odaszarni a járdára. Ha mégis ezt tapasztalnánk, akkor nagyon el kellene gondolodnunk, hogy ezt a rendkivül erős társadalmi tabut milyen biztatás törhette meg. Most, a topic során tárgyalt jelenségek kapcsán pontosan ennek a biztatásnak az okára és müködésmódjára kivántam felhívni a figyelmet. A Csoori cikk a Hilel-ben jelent meg, azóta, és azért nem ir abba Esterházy Péter. Nekem nincs belőle példányom, és nem is vettem a lapot, mert eleve fenntartásaim voltak annak irányultságával szemben.
|
|
HitetlenTamaska |
2002. november 21. 19:22 | Sorszám: 212 |
"Na, ez kimaradt nekem. Kösz, majd igyekszem elolvasni. Ha így minősítetted Csoóri egyik írását, akkor biztos jó lehet. Miről szól? " Balladai tömörséggel arról, hogy a viz nem válik borrá, és ha zsidok megtépik magukat, akkor is alkatilag képtelenek arra, hogy magyr emberré váljanak. Ezt természtesen a magyar nyelvben csak nagy nehézséggel érzékeltethető függő beszédben kellett volna megfogalmaznom.
|
|
HitetlenTamaska |
2002. november 21. 19:13 | Sorszám: 211 |
Ebben az országban a disszimiláció protagonistáit, én első sorban a Státus törvény támogatói között találtam. Egészen biztosan vannak más, a disszimiláció propagálásábólból élő csoportocskák is. Hovatartozásuktól függetlenül egyformán utálom őket. Na akkor térjünk vissza a főkérdésre, amit ugy tettél fel, hogyha jól interpretálom, hogy mi van inkább antiszemiták, vagy antiszemitázás: Nos, torz pártstruktúra, meg erőszakosság van: Az általam unalomg leirt és ideálisnak tartott modellben egy kis középpárt billegése egyensulyozza ki két nagy tömegü néppárt pillanatnyi sulyát. És ez a mechanika müködöképes akkor is,ha bármilyen mérsékelt irányvonalu erőt helyettesitek be az aktuális pártokba. Igen ám, de Orbán Viktor, a maga bölcsességében egy másik, két osztatu (és elvileg szintén stabil, bár sokkal problematikusabb, mert tehetetlenebb) kétosztatu rendszerben látta magát érdekeltnek, ezért elkezdte ledarálni a közép szerepre kárhozatott SZDSZ-t ugy hogy kinyomja a balszélt jelentő perifériára. Erre (és csakis erre kellett neki a Státusz törvény, meg a MIEP-pel való csábtánc, mert eről a pártról azt hitte, fél kézzel elbánik vele alkalmas időben). E helyett az történt, hogy nem sikerült ledarálni az SZDSZ-t (bár ez a párt most erős hajlamot kezd mutatni az önmegsemmisítésre) viszont a kiszorítási igyekezetben tulságosan közel került Csurkáékhoz, és ettől a vonzáskörtől, napjaink tanulsága szerint csak igen nehezen (és kölcsönös pofozkodások révén) válik meg, amig a kis ügyes MDF felismerve a kinálkozó vakanciát szivesen nyomul közép felé, esetleg az SZDSZ poziciójára szemet vetve. A többi vakítás.
|
|
HitetlenTamaska |
2002. november 21. 16:48 | Sorszám: 209 |
Eszemebe jutott az utolsó bekezdést plasztikusan leíró alapvicc: Amerikai külügyminiszter: Ugy tudom, hogy önöknél van antiszemtizmus! Szovjet külügyminiszter: Nálunk? Ugyan már, hiszen Bolsoj zenekarának 82.5%-a zsidó. Mondja csak, hogy néznek ki önöknél ezek az arányok? Amerikai külügyminiszter: Fogalmam sincs, nem tartjuk számon!
|
|
HitetlenTamaska |
2002. november 21. 13:30 | Sorszám: 208 |
Kedves Misericordia Amennyire tudom - bár a kérdésnek nem vagyok szakértője - a civilizált "keresztény" világban az antiszemitizmus kérdése egészen másképp merült fel a második világháborut megelőzően, mint utána. Elötte - még azokban az országokban is, ahol nem volt kifelyezetten politikai antiszemitizmus - éppen a tradicionális keresztény indoktrináció, és itt ott a feudális multból eredező társadalmi munkamegosztásbeli különbségek nyomai következtében, a társdalmakban erősen jelen volt, egy nem is nagyon (vagy egyáltalán nem) szégyellni valónak érzett gyanakvó averzió az akkor még nyomaiban (öltözetében, nyelvében beszédstilusában, életmódjábam ) megkülönböztethető zsidósággal szemben. A második világháboru szörnyü tényei, és magukat egyaránt demokratikusnak és egalitáriusnak deklaráló és a rivális ezirányu elkötelezettségét elvitató vlághatalmak versenye együttesen kényszerítette, hogy a civilizált világ emlitett attitüdje takargatni való karakterhibának minősüljön át.
|
|
HitetlenTamaska |
2002. november 21. 12:21 | Sorszám: 206 |
Kedves Milan KÖvér Lásztló beszédei nem egyszer, hanem rendszeresen árulkodnak végletes indulatokról. Egy nagy párt helyettes vezetőjének szájából mindenestre az ilyen jellegü kijelentések más fajsulyuak, mint egy senkit nem képviselő ujság sokszor pellengérre állitott, elfogadhatatlan hangvételü cikke, amelynek jóformán irója nevére sem emlékszünk már.
|
|
HitetlenTamaska |
2002. november 21. 12:12 | Sorszám: 205 |
Fachkenntnise
|
|
HitetlenTamaska |
2002. november 21. 12:10 | Sorszám: 204 |
offtopic Kedves Milan A számomra váratlan Grippen vásárlást - von Fachkentnisse unberührt - magam is Orbán javára irtam. Ma sem tudom, hogy mi volt az igazi motivum: 1. Kifogni a szelet az ellenzék vitorlájából, a 30 szenátoros botrány okozta gyanakvás után.
2. Megkimélni az aktuális budget-et, a Grippenek lassu szállitási határideje révén, (meg közben ugyis annyi minden történhet, pl a Cseheknél is bejött az árviz, amire hivatkozva ki lehet tolni ezta nemszeretem beruházást a végtelenségig) 3. Vagy az alkalmas lobbisták elöbb találták meg a megfelelő zsebeket, mint a konkurrencia ügynökei.
|
|
HitetlenTamaska |
2002. november 21. 12:00 | Sorszám: 203 |
Kedves Misericordia Egy ember szövegei révén hiteles, vagy nem. És mivel egy embernek sokfajta ügyben, sokfajta véleménye lehet, még egy "objektív hitelesség" kritérium meglétét feltételezve is előfordulhat, hogy egyik ügyben igaza, volt, a másikban meg nem.
|
|
HitetlenTamaska |
2002. november 21. 11:52 | Sorszám: 202 |
Kedves Nemszadista Utolsó mondatoddal - felületesen - hajlamos vagyok egyetérteni. Ugyanis olyan antiszemita nincs, akiből azt ki lehet beszélni, igy elvileg küzdeni sem érdemes ellene. De, ahogy a bűnözés elleni küzdlem sem a bűnösök megtérítésére irányul, ugy az antiszemitizmus elleni harcnak is van önmagában értelme, amennyiben segít a társadalom szenzibilitást fokozni ezzel az ocsmánysággal szemben. 1. Magyrországon persze alapvetően nem erről van szó, tekinettel arra, hogy a valamilyen értelemben magukat, vagy a környezete által zsidonak tartottakat réges rég és tökéletesen integrálta és beolvasztotta a társadalom, hanem az egész ügy egy zászló, amely körül a modernizáció ellenes csoportok besürítik és fokuszálják érzelmeiket, és kifejezik sokszor teljesen érthető ellenérzésüket, a kegyetlen versenyt diktáló, nyilt piacon való megmérettetést követelő "szép uj világgal" szemben. 2. Az meg egy sajnálatos aktuális belpolitikai körülmény, hogy az egyik nagy néppárt taktikai szövetségest keresve ezzel társasággal, gyomorforgató koncessziókat engedett meg magának ezek magához édesgetésére.
AZ (1) gondolatot, az én mostani nehézkes és hevenyészett szövegemnél sokkal érzékletesebben fejtette ki TGM emlékezetes ÉS-beli cikkében, anno 1990, amit válaszul irt Csoóri "Nappali hold" c. rasszista borzadmányára.
|
|
HitetlenTamaska |
2002. november 20. 21:15 | Sorszám: 190 |
Ezen csak röhögök, és várom Viktor ujabb beégését. Mint irtam, ebből a perből jól nem jöhet ki.
|
|
HitetlenTamaska |
2002. november 20. 20:03 | Sorszám: 188 |
A mai Népszabadságban talátam és a topic lényegébe vágó fontos adaléknak tartom: Dr. Orbán Viktor exkormányfő november 8-án a Gerencsi-tó partján felháborodva bírálta a jelenlegi kormányzatot. Orbán Viktor szerint az ő kormányát a jelenlegi kormány tagjai világszerte antiszemitának rágalmazzák. Szeretném előre bocsátani, hogy Juhász Ferenc honvédelmi miniszter úr véleményem szerint nem rágalmazta, hanem vádolta az Orbán-kormányt*. Orbán szerint egyébként ilyen vádat eddig még soha, sehol nem fogalmaztak meg a világon egy szabadon választott kormánnyal szemben. Orbán téved: a Nemzetiszocialista Német Munkáspárt legális, parlamentáris úton, a választók többségének, valamint Hindenburg államfő akaratából került 1933-ban hatalomra. Hitler kormányát Németországban és világszerte antiszemita kormánynak nevezték. Igaz, e minősítést a nácik büszkén vállalták. Orbán szerint viszont az ő kormányával kapcsolatban a jelenlegi kormány egyetlen konkrét tényt sem tud említeni, amely e „rágalmat” megalapozná. Orbán ebben is téved, sajnos, hosszasan lehetne sorolni e vádat (és nem rágalmat) megalapozó tényeket. Egy kormány és annak első embere, ha még a lehetőségét is el akarja kerülni annak, hogy antiszemita hírébe hozzák, akkor nem kokettál az antiszemitizmusát csak nagyon ritkán tagadó MIÉP-pel. Egy felelős kormányfő nem mond olyasmit, hogy őt a MIÉP mint párt nem érdekli, csak a MIÉP szavazói. Azok a szavazók tehát, akik éppen Csurka István elvakult, irredenta nacionalizmusát és antiszemita propagandáját kedvelik. A Magyar Rádió Vasárnapi Újság című műsorában rendszeresen és sokat zsidóznak. Magára valamit is adó kormányfő vagy nem nyilatkozik ilyen műsornak, vagy ha már nyilatkozik, határozottan megbélyegzi az ott elhangzó antiszemita, rasszista, cigányellenes, nacionalista stb. riportokat, riportalanyokat és műsorvezetőket. Orbán egy harmadik lehetőséget választott: kedvenc rádióműsorának nevezte a Vasárnapi Újságot. 2001 őszén jelent meg az „Antiszemita közbeszéd Magyarországon 2000-ben” című tanulmánykötet a B’nai B’rith Első Budapesti Közösség kiadásában. A kötet egyik szerkesztője, Varga László történész tanulmányában a következőket írta: „Az új kormány, kiemelten a vezető kormánypárt, a Fidesz – Magyar Polgári Párt nyilvános elismerésben részesített olyan, már korábban is létező fórumokat (Magyar Demokrata, MR Vasárnapi Újság), amelyek »hagyományosan« hangot adtak a burkolt, esetenként akár nyílt antiszemita közbeszédnek, s ezzel elmozdította ezeket a perifériáról a nyilvánosság centrumának az irányába.” Kövér László azt az „értékeket és hagyományokat tagadó liberális magatartást” minősítette szélsőségesnek, amelyet szerinte „az SZDSZ képvisel”, s úgy vélekedett, hogy a MIÉP csak erre a szemléletre reagál, még „ha nem is túl jól sikerült” válaszaival. Kövér csak ennek tulajdonítja, hogy a MIÉP szalonképtelenné teszi olyan „megkerülhetetlen” kérdések megvitatását, mint Trianon és a magyarországi zsidókérdés. Szögezzük le ismételten: ma Magyarországon antiszemita kérdés van, zsidókérdés nincs. Csak az antiszemiták szerint van zsidókérdés. Hitelesebbnek látszana Orbán felháborodása, ha nem „idegenszívűzte” volna le az 1994–1998 közötti kormánykoalícióhoz tartozókat. Ha esetleg nem tudta volna, fő történész tanácsadója, Schmidt Mária kötelessége lett volna őt felvilágosítani arról, hogy ezt a kifejezést, mint a zsidó szinonimáját, fő jellemzőjét Tormay Cecil egyik nagyhatású, durván antiszemita regényében használta. Ha Orbán tudta, hogy egy antiszemita kódszót használ, akkor tudatosan zsidózott. A Fidesz és a MIÉP propagandistái és politikusai kizárják a jelenlegi kormánypártokat abból a körből, amely nemzeti lehet, s amely hitelesen képviselheti a nemzet érdekeit. E kizárás alapját és értelmét értik ország- sőt világszerte. Aki nem keresztény-nemzeti, az „idegenszívű”, az nem is (igazán) magyar, a gyökértelen, kozmopolita, vagyis zsidó vagy zsidóbérenc, ami még rosszabb. Az idegenszívű zsidó ugyanis, mint ez a csurkisták körében is közismert, „genetikusan” képtelen másként, mint hazaárulóként, a „karvalytőke” kiszolgálójaként működni. Nála aljasabb a zsidóbérenc, aki nem genetikus okokból, hanem pusztán pénzért árulja (el) a keresztény-nemzeti hazát. Ha Orbán szerette volna elkerülni, hogy őt, vagy kormányát antiszemita hírbe hozzák, akkor dr. Schmidt Mária történész asszonyt menesztenie kellett volna tanácsadói köréből, amikor a nevét adta egy olyan auschwitzi magyar állandó kiállítás forgatókönyvéhez, amelyet félreérthetetlenül antiszemita megfogalmazások terheltek. Orbán ehelyett töretlen bizalmáról biztosította őt. Egyik helyettes államtitkára a magyar állami televízióban 1999 szeptemberében kijelentette: 2000. május 9-én Orbán Viktor fogja felavatni az új auschwitzi magyar kiállítást. A megnyitó elmaradt, a minden ízében elavult, igen leromlott állagú kiállítás ma Auschwitzban csak azért nem látogatható, mert legalább bezárták. Schmidt Mária egy széles sajtónyilvánosságot kapott előadásában a holokausztot a második világháború lényegtelen mellékkérdésének nevezte. Orbán ekkor is megvédte őt, sőt rábízta a Terror Háza Múzeum létrehozását. Orbán nyitotta meg februárban, s a mindenáron megvédendő nemzeti értékek között említette a választási vereség után ezt a múzeumot, amelyben a magyar zsidó holokauszt kb. 550 ezer áldozatának két piciny szobát, a kommunista diktatúra mintegy háromezer áldozatának pedig 23 termet szenteltek, s amelyben a német megszállás előtti zsidótörvényekről, a Kamenyec–Podolszkij-i, az újvidéki mészárlásról, a munkaszolgálatról, de még a Sztójay-kormányról sem esik érdemben szó. Hajdanán, a XIX. század utolsó harmadában a magyar politikai elit zöme még egyértelműen, határozottan kiállt a zsidók egyenjogúsítása mellett. Amikor pedig akadt olyan képviselő, aki a zsidók bevándorlását korlátozni akarta, és nem átallotta még a vérvádat is felemlegetni, képviselőtársai kinevették, lehurrogták. Orbán Viktor állítólag politikai példaképei között tartja számon Tisza Istvánt és Tisza Kálmánt. Nem elég tisztelni e kétség kívül nagyformátumú politikusokat. Nem elég csak azt látni, hogy konzervatív, nacionalista, minden érdemi reformot elutasító miniszterelnökök voltak. Orbánnak azt is tudatosítani kellene, hogy éppen a „zsidókérdésben” nem ismertek pardont: az antiszemitákat lenézték, velük soha nem voltak hajlandók politikai paktumot kötni. Hajdanán Cézár feleségéről mondták, hogy nem elég tisztességesnek lenni, annak is kell látszani. Bizonyos vagyok abban, hogy Orbánt Viktor, a magánember nem antiszemita. De Orbán Viktor a politikus, a miniszterelnök soha, semmikor nem volt hajlandó határozottan fellépni az antiszemiták, az antiszemita megnyilvánulások ellen. Orbán Viktor és kormánya túlságosan sok esetben flörtölt a MIÉP-pel és szavazóival, tűrte és gyakorolta a kirekesztő, nacionalista és antiszemita propagandát. Ezért tehát a fölháborodása most nem tűnik jogosnak. Itt szeretném felhívni Orbán Viktor és tanácsadói figyelmét arra, hogy az „Antiszemita közbeszéd Magyarországon 2001-ben” c. kötet megjelenése heteken belül várható. Mielőtt exkormányának tagjaival fellépne az őt, Kövér Lászlót, Schmidt Máriát, Csurka Istvánt, Szőcs Zoltánt és másokat antiszemitizmussal s az antiszemitákkal való szövetkezéssel vádolók ellen, javaslom, olvassa el az ebben a kötetben összegyűjtött dokumentumokat, és tanulmányokat. E kötet szerzői, köztük jómagam, csak tükröt tartunk a mai szélsőjobboldaliak, antiszemiták elé. Nem a tükör tehet arról, ha benne egymás mellett látható Csurka és Orbán. Karsai László történész
----------------* Szerintem még ennyit sem tett (HT)
|
|
HitetlenTamaska |
2002. november 20. 14:09 | Sorszám: 181 |
Bocsánatot kérek - a valszinüleg nem létező - mindazoktól, akik szövegem alapján ugy gondolták, hogy én Georg Bush-t a szellemi elithez tartozónak kivánatam volna - szándékommal tökéletesen ellentétesen - feltüntetni. Viszont, arra hogy hogyan épül fel az USA politikai gazdsági elitje, nincs befolyásom, tetszik nem tetszik, ez van. Ez az elit pedig bizony nagyon határozottan üzent a FA cikken, Medgyessy Páter fogadásán és Orbán Viktor elutasításán keresztül. Egyébként én nem változtam: maradtam lélekben pacifista, és előre nagyon utálom, és helytelenítem a mind jobban valószínüsíthető háborut. offtopic Megjegyzés: Kondoleálni haláleset kapcsán szokás: az együtérzést kifelyezni. Kinek a halála alkalmából kondoleál Bush Iliescunak? Lemaradtam valamiről?
|
|
HitetlenTamaska |
2002. november 20. 12:21 | Sorszám: 178 |
Egy ponton ki szeretnélek igazitani. A politikai ellenfél vezetőjének felségére tett illetlen megjegyzés durva, ostoba, eltélendő és amit akarsz, de személyes ügy. Ugy általában a politkai ellenfeleknek kötelet ajánlani, viszont NEM személyes kategória, és ezért a két kijelentés nem kommenzurábilis, és főleg nem teszi bocsánatossá az egyik a másikat.
|
|
HitetlenTamaska |
2002. november 20. 10:39 | Sorszám: 177 |
offtopic Nos, ha ez alkalomból ezt tette, sem szép sem okos nem volt tőle. Egyébként Orbén feleségéről én eddig csak jókat hallottam.
|
|
HitetlenTamaska |
2002. november 20. 07:50 | Sorszám: 174 |
Kedves nemszadista Ha ismersz az Indexről, akkor azt is tudhatod, hogy amig ott szerepeltem, nagyon sok alkalommal rászóltam az egyébként hozzám hasonló nézeteket képviselő társakra, ha ugy láttam, hogy ezt számomra vállalhatatlan módon, vagy öv alatti ütésekkel teszik. Itt például emlékeztethetek a Kende könyvről írt kritikámra, vagy arra, hogy milyen keményen léptem fel, amikor Orbán Viktort vélt származása miatt próbálta (egyébként azt hiszem egy MIEP-es provokátor) aljas módon diszkreditálni. Az Indexen viszont az erőviszonyok kiegyensulyozottsága következtében, a csak mocskolódni és gyülölködni tudók nagyon hamar megszégyenülnek és kikopnak, éppen az ellenoldali intellektuális kritika szignifikáns megléte miatt.
|
|
HitetlenTamaska |
2002. november 19. 18:19 | Sorszám: 170 |
Kedves Konkoly Mivel nem ismerem azt a kontextust, amiben az adott szöveg elhangzott, igy nem tudhatom, hogy ártatlan vicc, vagy valaki konkrét személyt megbotránkoztatni akaró kijelentés volt-e, ha ez utobbi, akkor mire volt reakció, stb, igy az égadta világon semmit nem tudok kezdeni a szövegel. Mint tudod, én először gondolkodni szoktam, és nem érzelmeskedni.
|
|
HitetlenTamaska |
2002. november 19. 13:58 | Sorszám: 168 |
Kedves milan Irtad: "Figyelmeztetésed hatására pedig ígérem (ezt csak a magam nevében tehetem), hogy az ilyen nézeteket hangoztatók ellen a továbbiakban fellépek." Azon ritka alkalomnak vagyok tanuja, amikor ugy érzem, hogy nem volt teljesen hiábavaló az, amit beszélek. Őszintén köszönöm neked ezt a ritka pozitív élményt. Ez a forum - a Gondola - abban különbözik, az általam látott egyebektől, hogy itt a szvsz nagyon szélsőségesen ocsmány nézeteket valló társak, akik bizonnyára nincsennek sokan, de annál szorgalmasabbak ( valószinüleg valami hamis jobboldali népfrontos szolidaritás jegyében ) nem elégségesen kapnak visszajelzést nézeteik silány voltáról, és ez abban a hamis hitben ringathatja öket, hogy nézeteik kultúremberek között képviselhetőek.
|
|
HitetlenTamaska |
2002. november 19. 10:19 | Sorszám: 166 |
Kedves milán: Azzal a kijelentésemmel, hogy "Nagyon könnyű azzá(antifasisztává) válni, különösen annak, aki gyakran látogatja ezeket az oldalakat." nincs mit kikérni magadnak, hiszen nem azt mondtam, hogy akár az ide irók többsége is ilyen érzéseket váltana ki, hanem azt, hogy gyakorlatilag minden topicban előfordulnak az általam megvetendőnek tartott nézetek lelkes képviselői, és -ezt most teszem hozzá - a többiek részéről gyakran nem részesülnek olyan elutasitásban, mint az egy politikailag kevésbé egyoldalu fórumon magátólértetődő volna.
|
|
HitetlenTamaska |
2002. november 19. 10:12 | Sorszám: 165 |
Kedves milán Minden -izmust gyakorlatilag szabadon lehet lehet definiálni, olyan tekintetben, hogy az a beszélő szándéka szerint inkább vagy kevésbé legyen elidegenítő. Ilyen játékoktól pedig, -közmegegyezés hijján - jobb ha megkiméljük egymást. Emberek személyes motivumai pedig nem függetlenithetők a kortól, tapasztalataiktól és a kényszerektől amelyekkel terhelve éltek.
|
|
HitetlenTamaska |
2002. november 19. 09:30 | Sorszám: 162 |
Kedves milán Most is a szavakkal játszottál: Nagy Imre humanista volt tehát nem "igazi" kommunista, azok az "igazi" kommunisták akik őt felakasztották. Továbbá szintén a szavak játékának tekinthető a nácizmustól megtisztított fasizmus. Mert hogy a köznyelvben a legritkábban gondolunk ennek említése során Mussolini korai hatalomgyakorlásának a nácikénál finomabb eszközeire, és a korporációs és a nemzeti szocialista államfelfogás közötti nüanszokra.
|
|
HitetlenTamaska |
2002. november 19. 07:52 | Sorszám: 160 |
offtopic Gőzöm sincs róla. De akkor is hogyha az lenne, illő valaki személysége és viselkedése helyett, egyik 83 éve halott felmenőjének aktuálpolitikai megítélését rajta számonkérni, arra mutogatva ellene hangulatot kelteni? Ne haragudj, ha erős szavakat használok, de ez a politikiai szennyvizelvezetők patkányainak mentalitása. Mondom ezt ugy, hogy Szanyi személye kicsit sem szimpatikus nekem.
|
|
HitetlenTamaska |
2002. november 19. 07:44 | Sorszám: 159 |
offtopic Kedves eléggé szadista nemszadista Elég hosszan strapáltad magadat csak azért, hogy elbeszélj amellett, amit neked felróttam, és ami ebben a topicban egyetlen szellemi apportodnak volt nevezhető: Offtopic és ordenáré módon belerugtál szegény Horváth Aladárba. Egyébként én utólagosan is mindent vállalok, amit egész internettes müködésem alatt Orbán Viktor Nemzet(meg)vezetőről írtam. Elég sok embert meg tudott vezetni, én -ha emlékeim nem csalnak- mindíg átláttam rajta, és ottromba blöffjein.
|
|
HitetlenTamaska |
2002. november 18. 20:27 | Sorszám: 152 |
Nekem egy igazi elvbarátom van, azt ugy hivják, hogy Hitetlen Tamaska
|
|
HitetlenTamaska |
2002. november 18. 20:25 | Sorszám: 151 |
Kedves antal94 Hidd el elégséges csurkistákat látni ahhoz, hogy az ember feltétlen antifasisztának érezze magát. Talán hallottál a vakcinákról.
|
|
HitetlenTamaska |
2002. november 18. 20:22 | Sorszám: 149 |
Kata54-et már megrottam a többeszsám második személy parttalan használatáért. Most veled is ezt teszem. Ha meg valaki élcelődik, akkor nem elégséges, ha trágár legalább legyen szellemes.
|
|
HitetlenTamaska |
2002. november 18. 19:57 | Sorszám: 146 |
Miről beszélsz ? Hiszen itt csak FA cikkről lehet szó,nem? Ebben a vonatkozásban ki a külföldi? Ugy gondolod, hogy ezt a cikket a mai magyar kormány rendelte meg saját maga ellen, hadd lehessen őt nagyobb NATO hozzájárulásra noszogatni saját pénzügyi háztartásának kivéreztetésére? Ne beszélj már sületlenségeket.
|
|
HitetlenTamaska |
2002. november 18. 19:41 | Sorszám: 145 |
1.A csodálkozni ikes ige. 2. A szövetség nevében ott szerepel az ÉS szó: magyar ellenállók ÉS antfasiszták ...Hernádi lehet antfasiszta. Nagyon könnyü azzá válni, különösen annak, aki gyakran látogatja ezeket az oldalakat.
|
|
HitetlenTamaska |
2002. november 18. 18:44 | Sorszám: 142 |
Kedves Misericordia Bush nemzetvezetői mivoltárol (annak minden negativ konnotációjával együtt) nem fogok veled vitatkozni, mert tökéletesen egyetértek, azzal a fenntartással, hogy az USA elnöke általában nem csinálja a politikát, hanem csak a marketinget szolgáltatja hozzá. Irtál két mondatot: "Nem Orbán Viktor orrát verték bele, mint HT állítja. A jelenlegi kormányzat nyelve hatolt be valahova, ahol a HT által körülírt tartalom lakozik. " A második mondat valamennyire igaz volta (mi mást tehet egy kicsi egérke az elefántok táncát látva minthogy felmászik valamelyik hátára), viszont nem cáfolja az én állitásomat.
|
|
HitetlenTamaska |
2002. november 18. 18:34 | Sorszám: 141 |
1. Sajnálatosan egyet kell értenem azzal a megállapításoddal, hogy az idézett és Hanti Vilmost aláíróként feltüntető szöveg NAGYON SILÁNY minőségü iromány. 2. Viszont arra is fel kell hivnom nem tul becses figyelmedet, hogy a megkifogásolt jelzötöl fertőzött hirébe nem az ország, hanem annak csupán levitézlett miniszterelnöke került, és nem véletlenül.
|
|
HitetlenTamaska |
2002. november 18. 14:11 | Sorszám: 139 |
Kedves Milán. Jól hangzó első mondatod játék a szavakkal, mert összemos nagyon különböző fogalmakat. Én a döntö különbséget abban látom, hogy a fasizmus deklarálta és megideologizálta egyedek elpusztitásának helyességét, míg a marxizmus ezt nem tette. A másik dolog ami miatt a mondat ugy nem igaz, ahogy van, az a történelmiség: Bizony adott időben, magát joggal kommunistának tartó, minden vonatkozásban kifogástalanul tisztességes ember lehetett hiteles antifasiszta.
|
|
HitetlenTamaska |
2002. november 18. 13:11 | Sorszám: 135 |
Kedves Milán Megengedhetetlen, és természetesen hibás következtetést vontál le szavaimból. Természetesen az ázsiai despota Sztálin tömeggyilkos, és rezsimjével borzalmas rémtettek elkövetője volt, de még a maga "fénykorában" is, különösen amikir a borzalmak nyilvánvalóvá váltak, minden nyugati kommunista párt tiltakozott volna magát a sztálinizmussal azonositani. "Ezáltal a kommunizmus egyenlővé vált a diktatúrával,..." c. csusztatássorozatról pedig nem kivánok veled vitakozni, tegye ezt meg helyettem a Krausz Tamás, ha akarja. Ennek az érvelésfajtának aztán az a leggusztustalanabb és legtörténelmietlenebb része, amikor az "antikommunizmus harcossai" magukat a humanizmus és szabadság feltétlen felkentjeinek kivánják feltüntetni, és teljes mértékben elvonatkoztatnak attól, hogy milyen mozgalmak, milyen konkrét sztuációkban, milyen körülmények, kényszerek és tapasztalatok nyomán jöttek létre.
|
|
HitetlenTamaska |
2002. november 18. 12:06 | Sorszám: 133 |
1. A " kommunizmust a tömeggyilkos " szinonimájaként még a grammatika meggyalázásával sem szokás használni.A "kommunistát" pedig "tömeggyilkos"-ként pedig legfeljebb Köteles Lacika, vagy Torgyán József retorikai fordulataiban, egyébként épp oly baromság, mint a sarki templom plebánosát az eretnekégetésekért felelösségre vonni. 2. Lényegében csak a zászlók változnak: az amerikaiak épp ugy vazallusaikká akarnak -éppen most- tenni bennünket, mint az oroszok egykoron. A diszités persze szebb: lehet pofázni, van mobiltelefon, nem kell sorbanállni, és csábítobbak a reklámok.
|
|
HitetlenTamaska |
2002. november 18. 11:29 | Sorszám: 128 |
Ahhoz képest elég sok MSZMP tag miniszter ült a kormányban. Meg, mint utólag kiderült, volt SZT tiszt is.
|
|
HitetlenTamaska |
2002. november 18. 11:26 | Sorszám: 127 |
1. Nos ilyen hülyék valóban mindig lesznek, és különösen akkor érdemlik meg a "hülye" minősitést, ha a fogalmat (ami egy a kereszténységhez hasonló megváltó ideológia iránti elkötelezettséget jelez) parttalanul, differenciálatlanul és a "tömeggyilkos" szinonimájaként használják. 2. Akkor nyilván az is botrányos, hogy hatályos törvényeink szerint is, a titkoszolgálatok beépülhetnek bárhova, és a megfelő kormányzati szerveknek ehhez segítséget is kötelesek adni. És ugyanigy müködik ez, valószinüleg a világ valamennyi olyan államában, amit nem közvetlenül a titkoszolgálatok irányitanak. Ugye az egész viág botrányos? És akkor viszont más semmi sem botrány? :-)))
|
|
HitetlenTamaska |
2002. november 18. 11:00 | Sorszám: 123 |
1. Mi ez az "ezt a megjegyzést"? Még mindíg nem érultad el, hogy mit mondott volna Juszt.2. Kémbotrányról beszéltél, erről sem tudom, hogy mire gondoltál.
|
|
HitetlenTamaska |
2002. november 18. 10:27 | Sorszám: 120 |
Kedves Tappancs Mit szólnál, ha ugyanezt irnám a Fidesz és a MIÉP viszonyáról? Most ugy látom, hogy épp a Fidesz kezdené levakarni magáról a MIEP-et, ami sokunk véleménye szerint tulontúl ráragadt.
|
|
HitetlenTamaska |
2002. november 18. 10:24 | Sorszám: 119 |
Kovács nyilatkozata nincs ellentmondásban azzal, hogy azért NEM fogadták, mert nem akarták, hogy a látogatást Orbán saját propagandája szolgálatába állitsa, és ezáltal pont az ellenkezőjét segitsék elő, mint amit kivánatosnak tartottak. (Nyilvánvaló, ha ismét szivesen látták volna miniszterelnöknek, nem lett volna skruplusuk fogadni őt, és rásegíteni a gyözelmére) Az egy másik -és szerencsére meg nem valósult - eset, hogy Orbán megválasztása esetén is sokkal több maradt volna a két ország közötti összekötö erő, mint a szétválasztó, igy a reálpolitika nyinyilván azt követelte volna meg, hogy nyilvánosan ne alázzák meg Orbánt, és ne taszitsák el mégjobban el maguktól.
|
|
HitetlenTamaska |
2002. november 18. 10:13 | Sorszám: 118 |
Kedves Milán miért nem arra válaszoltál, amit kérdeztem tőled? Utolsó mondatod alanyát persze tetszőlegesen kilehet terjeszteni, az erre hajlamos áhitatos fidesz-tyúkokra is akár. Mint tudjuk, a hatalomál nincs erősebb afrodiziákum.
|
|
HitetlenTamaska |
2002. november 18. 10:07 | Sorszám: 116 |
Édes barátom, hogy ha lett volan olyan agyatlan ujságíró, aki megkérdezi Horn Gyulától, hogy el tud e képzelni koaliciót Szabó Albert pártjával, EGÉSZEN BIZTOSAN nem azt a választ kapja mint a SZ tudósitója Orbán Viktortól, hogy ő semilyen koaliciót nem zár ki eleve. Bizony, bizonyos dolgokat eleve ki kell zárnia egy olyan politikusnak, aki magát szalonképesnek akarja tudni. Ellenkező esetben pedig rajta ragad, az ami.
|
|
HitetlenTamaska |
2002. november 18. 09:54 | Sorszám: 114 |
Homályosits fel kérlek, hogy mit irt Juszt a Magyar Nemzetben? Netán nem is ott irta, ha nem idézték? És mit idéztek? Mit és milyen szövegkörnyezetben beszélt Juszt?Az utolsó kémbotrány amiről tudok az a Belovaié. Ez egy ujabb lenne? KI árult el konkrétan kit?
|
|
HitetlenTamaska |
2002. november 18. 08:06 | Sorszám: 111 |
offtopic Kedvesem,1. én igyekszem konzekvens lenni, tehát a nekem felrót kiszámíthatóság, ami egy póker játékosnál megbocsáthatatlam bün, politikai álláspontok tisztázása esetén nem az. 2. A "lapsus" szó kisiklást, hibát jelent, amit először el kell követni ahhoz, hogy el lehessen szenvedni. Ezt pedig -véleményem szerint- ebben a topiban veled firdult elő Horváth Aladárral kapcsolatban, amit voltam bátor felhánytorgatni. Egy lapsussal kapcsolatban még az sem feltétlenül igaz, hogy alanya és tárgya ugyanaz lenne. Mint ahogy a hiba meglétének volta is, az ezt megállapitó személytől is függ, aki nem feltétlenül az "elkövető".
|
|
HitetlenTamaska |
2002. november 17. 22:48 | Sorszám: 109 |
Mit ismertem én be? Ki követett el ebben a topicban lapsust? Nézz már magadba!
|
|
HitetlenTamaska |
2002. november 17. 16:07 | Sorszám: 106 |
Egyedül az indexen több mint tízezer hozzászólásom van. Valóban nem kis munka az, a mit felvetsz, és nem csodálom, hogy nincs kedved hozzákezdeni. :-)))
|
|
HitetlenTamaska |
2002. november 17. 12:38 | Sorszám: 104 |
Kedves Nemszadista. Olyan hülye Orbán nem lehet, hogy a Nemzet(meg)vezető cimért, pereljen engem. Ha tenné, akkor mégjobban elbukná mint azt, amit Juhász ellen indított, és még a perköltségekre sem lenne gondom, mert azt a fél ország adná boldogan össze.Az meg különben sem becsületsértő, sőt egy fajta intellektuálisan dicső állitás, hogy valaki képes a fél országot az orránál fogva vezetni, mondjuk olimpiai álmokkal, hét százalékos növekedés kilátásba helyezésével, hruscsovi foggantatásu utólérési fogadalmakkal, a közgazdasági tankönyvek eldobására vonatkozó felhivással.
|
|
HitetlenTamaska |
2002. november 17. 12:26 | Sorszám: 103 |
Kedves Mercurius, Te már megint elöbb nyilatkozol, mint gondolkozol: Ha megnézted volna az eredeti szövegemet, akkor láthattad volna, hogy az általad idézett fragmentum, nem egy önálló mondat, hanem, egy hosszabb mondat alanya. Bizony igy jár az ember, ha vakon megy bajtársai után. :-))))
|
|
HitetlenTamaska |
2002. november 17. 12:20 | Sorszám: 102 |
Kedves Antal94 1. Nekem nem esik nehezemre leirnom, hogy nincsen jó véleményem szellemi képességedről*, a hazaárulózás nyomán. 2. Most már számomra lényegesen kevésbbé becses figyelmedet felhivom két körülményre: a. Mindvégig hangsulyoztam, hogy nem tartom antiszemitának Orbán Viktort, b. és a Juhász nyilatkozatot sem tartottam szerencsésnek, mint ahogy az eredeti FA cikkel szemben is árnyalt és kritikus álláspontot foglaltam el. Mindez természetesen nem érinti azt az alapvető megállapitásomat, hogy Orbán Viktort rendkivül kártékony személyiségnek tartom, aki hihetetlenül sokat rongált az ország nemzetközi és az országon belül különbözö társadalmi csoportok egymásközötti kapcsolatain, és természetesen NEM ártatlan - ahogy az ebben a topicban korábban részletesen kifejtettem - azokban az ügyekben sem, amit a FA leegyszerüsítő módon felrótt neki. Én hazámat -és ezt a legmélyebb meggyőződéssel mondom- úgy tudom a legjobban szeretni, ha mindent elkövetek azért, hogy ne tévedjen olyan utakra, amit számára (és benne termeszetesen részvényesként a magam számára) veszélyesnek, kártékonynak és veszteséget hozónak gondolok.
--------* És ez még egy kedves understatement volt tőlem.
|
|
HitetlenTamaska |
2002. november 16. 18:24 | Sorszám: 96 |
Kedves Antal94. Az FA cikkről az erre rendelt topicban részletesen irtam. Magam is elitéltem a cikk Leitmotiv -ját, és pontosan kifejtettem, hogy miért. Viszont bármit is állit a feltehetően amerikában élö László Fülöp nevü uriember, aki az idösorokat is szivesen összcsusztatná (az hogy annyi "zsidó" származásu ember él ebben az országban mint amennyi, az nem az Orbán kormány érdeme), én ebben az orszában megélve az Orbán kormányzást, pontosan tisztában vagyok vele, hogy az Orbánnak cimzett kifogások - olyan értelemben, ahogy én azt ebben a topicban megfogalmaztam - teljes mértékben megalapozottak.
|
|
HitetlenTamaska |
2002. november 16. 08:30 | Sorszám: 90 |
Kedves Walaby Látom, hogy az egyik alapkérdésben egyetértünk: " másik dolog, hogy Orbán nem dönthet jól ebben a kérdésben." A másik alapkérdést, hogy Orbán politikájával tevőleg járult hozzá az aggressziv nacionalizmus, a Magyarországon mindíg is antiszemita implikációju politikai kereszténység, és mindenek felett a protofasiszta szélsőjobb felértékeléséhez és szalonképessé válásához, elkented. Pedig ezért van az, hogy az ügyben Orbán nem kabátlopásba keveredett ártatlan bárányka, és habár az amerikai ujság által alkalmazott jelzők némelyikét -mi közelről látva az eseményeket - nem érezzük aggályosan pontosnak, Orbán politikai felőssége, a neki szemrehányt ügyekben elvitathatatlan.
|
|
HitetlenTamaska |
2002. november 15. 13:53 | Sorszám: 86 |
Kedves Misericordia Továbbra is izgatottan várom, hogy kifejtsd!
|
|
HitetlenTamaska |
2002. november 15. 08:59 | Sorszám: 85 |
Ha ezt részletesebben kifejted akkor, véleményt tudok arról formálni, hogy mennyiben adok neked igazat.
|
|
HitetlenTamaska |
2002. november 15. 07:11 | Sorszám: 80 |
Nézd, én ugy szoktam irni, hogy azt akár a valódi nevemen is vállalhatnám. Te, ezzel a Horváth Aladárra vonatkozó beírásoddal nyilvánvalóan és a topic témájától teljesen függetlenül számomra teljesen értelmetlen és megmagyarázhatatlan becsületsértést követtél el, ráadásul szellemtelen és igen ottromba módon.
|
|
HitetlenTamaska |
2002. november 14. 17:16 | Sorszám: 75 |
Miért zárná ki egymást? Dunát lehet rekeszteni a tehetséges antiszemitákkal.
|
|
HitetlenTamaska |
2002. november 14. 14:49 | Sorszám: 70 |
A dolgok jelentősét és arányait összehasonlítva én a magam részéről maradtam 50.- hozzászolásomnál.
|
|
HitetlenTamaska |
2002. november 14. 14:32 | Sorszám: 53 |
Egen? Lengyel Lászlotól hallottam a minap: Orbán nem volt hajlandó leülni az EU illetékes tisztviselőivel, a multik részére eddig nyujtott és az EU által megkifogásolt adókedvezményekről tárgyalni, erre azok bekeményitettek. Eredmény, most menekül az IBM, és majd sorra következnek a többiek.
|
|
HitetlenTamaska |
2002. november 14. 14:27 | Sorszám: 50 |
Kedves Szalonna Töled azért elvártam volna, hogy belásd, Washington most verte bele (teljesen megérdemelten) Orbán orrát saját fekáliájába.El fog tartani egy ideig, amig kiprüszköli.
|
|
HitetlenTamaska |
2002. november 14. 14:22 | Sorszám: 48 |
Miről beszélsz te? Mik a vakon benyelt pletykák?
|
|
HitetlenTamaska |
2002. november 14. 14:21 | Sorszám: 45 |
Te sántitasz drága barátom, hiszen onnan inditotál, hogy honnan jött Orbán. Most ugye kiderül, hogy nem az számít, hogy valaki honnan jön, hanem az, hogy milyen habitusa, empatiaja, van neki. Orbán sem miniszterelenökként jött a világra, és csak a hatom mérhetetlen akarása következtében lett azzá. Aki nem tud megbocsájtani neki, az álatlában ezt nem Orbán eredete, hanem Orbánnak a saját deklarált elveit eláruló, parttalan pragmatizmusról árulkodó, hatalommüködtető gyakorlatának megfigyelőjeként, eliszonyodva teszi.
|
|
HitetlenTamaska |
2002. november 14. 14:11 | Sorszám: 42 |
Ez az elit többször demonstrálta, hogy nem tartja szalonképesnek Orbán Viktort. Ehhez elegendó felsoroni azt, hogy demonstartivan nem fogadták, amikor szeretett volna Bushoz dörgölödzi, a Washington Post cikkét, amiben a név nélkül nyilatkozó illetékes külügyér elmondta, hogy miért, az amerikai nagykövetasszony által küldött gyengéd figyelmeztetéseket, és végül nyilvánvalóan az amerikai kormányzat által megrendelt és Medgyessy látogatásra időzített FA cikket.Orbán -ez idő szerint - akár tetszik ez nektek akár nem, az USA-ban és Nyugat-Európában le van irva. Nem állítom, hogy ebből nincs feltámadás, csak azt, hogy részvényeinek árfolyama olyan rossz, mint még soha, és a per amit indított, ezen nem fog emelni, sőt.
|
|
HitetlenTamaska |
2002. november 14. 13:57 | Sorszám: 38 |
Akkor Te jóelöre örülhettél a Fidesz választási vereségének, mondjuk, majd egy éve, amikor megirtam a Fidesz Sztálingrádja c. topicomat.
|
|
HitetlenTamaska |
2002. november 14. 13:53 | Sorszám: 37 |
Orbán nem brancsbeli, fővárosi, pártállami kádergyerek. Mint ahogy Fodor Gábor sem az. Rossz helyen kereskedsz, drága barátom.
|
|
HitetlenTamaska |
2002. november 14. 13:52 | Sorszám: 36 |
Csak ennyire tellet tőled?
|
|
HitetlenTamaska |
2002. november 14. 13:51 | Sorszám: 35 |
Kedves András Mit jelent az az ujmagyar kifelyezés, hogy "wazze"?
|
|
HitetlenTamaska |
2002. november 14. 13:32 | Sorszám: 29 |
Kedves András, azt hiszem sulyosan félreértettél, nem a per alatt, hanem helyett kellett volna Orbánnak röhögni. Egyébként unos untalan leirtam, hogy a magam részéről Orbánban az antiszemizmus leghaloványabb nyomát nem tudtam felfedezni, de igenis a mai Magyarországon ujraéledő politikai antiszemitizmus egyik első szám felelősének, szálláscsinálójának tartom, ami morális megítélésem szerint sokkal rosszabb, mintha egy csurkaszerü zsigeri antiszemita volna.
|
|
HitetlenTamaska |
2002. november 14. 13:25 | Sorszám: 23 |
Sur terrain inkább temetkezni szokás, nem élni. Nem nemzetvezetőztem, hanem Nemzet(meg)vezető*-ztem, zongorázni lehetne a különbséget, kérlek idézz máskor pontosan. Please. -----------* copyright HitetlenTamaska
|
|
HitetlenTamaska |
2002. november 14. 13:18 | Sorszám: 19 |
Bizony kedves iduex, ezzel kell együttélni. Mint tudod, van az a brutalitásában kiváló magyar közmondás az erősebb kutyáról.
|
|
HitetlenTamaska |
2002. november 14. 13:15 | Sorszám: 18 |
Kedves Misericordia Utolsó kérdésedre való válasz: A lehető legrosszabb. Orbán legalább tehetséges, ami mindenképpen elismerésre méltó.
|
|
HitetlenTamaska |
2002. november 14. 13:12 | Sorszám: 16 |
Ezt nem kell kitalálni, mert már leirtam. 1. Röhögni az egészen, és 2. Magatartásával bizonyítani, hogy nem elég nem antiszemitának lenni, annak is kell látszani. Orbán a perrel pont az ellenkezőjét teszi, saját rossz lelkiismeretétől (ha van neki egyáltalán lelke), politikusan fogalmazva, saját a szélső jobbtól el nem határolódó hibás, és civilizált országok által elítélt választsának következményeitől akar torz, és senkit meg nem győző formában szabadulni. Az egész per értelme Orbán számára csak az erődemonstráció, meg a szélsőjobb oldalon állók szolidartásának megerősítésére való már most sem kielégítetlen igénye lehet.
|
|
HitetlenTamaska |
2002. november 14. 13:02 | Sorszám: 12 |
Bizony, a Nemzet(meg)vezető szemmel láthatóan nagyon rosszul viseli, hogy a világ vezető hatalmának politikai elitje nyilvánvaló módon szalonképtelennek nyilvánította, ráadásul, egy bolsevista multtal terhelt, egykori titkos állományu tiszttel szemben.
|
|
HitetlenTamaska |
2002. november 14. 12:56 | Sorszám: 10 |
Ma reggel az Info rádióban kész tényként csak a Juhász elleni keresetről hallottam. Mint korábban is irtam, Juszt ellenében vannak jó sanszai.
|
|
HitetlenTamaska |
2002. november 14. 12:04 | Sorszám: 3 |
Juhász jegyzési értékéről nem tudok semmit, de az FA -éról igen. Orbán ahelyett, hogy sábeszdeklivel a fején rohangálva próbálna szabadulni - a máshol már általam részletesen kifejtettek szerint - nem véletlenül rátapadt vádak sulya alól, a számára lehető legrosszab publicitást hozó módon próbál támadva védekezni.
|
|
HitetlenTamaska |
2002. november 14. 11:57 | Sorszám: 1 |
Javítás: egyáltalán pert indítani, már nem is érdemes szót vesztegetni.
|
|
HitetlenTamaska |
2002. november 14. 11:52 | Sorszám: 0 |
Nagyon rossz kilátásokkal megy Orbán Viktor annak a pernek elébe, amit Juhász ellen indított: Olyan kijelentést tulajdonított Juhásznak, amit az nyilvánvalóan nem mondott, és Orbán a per során kénytelen lesz hivatkozni a FA cikkére, tehát egy olyan erőt fog kihivni maga ellen amely fölött nincs kontrollja. Azokról a jogtechnikai apróságokról, hogy lehet-e egy nem létező kormány nevében és egy politikai vélemény feltételezéséének ügyében egyáltalán pert indítani. A legcsodálatosabb az, hogy Orbán eddig nem indított pert viszont Juszt László felelőtlen és egyértelmü kijelentése miatt, pedig ezt a pert nagy valószinüséggel megnyerné.
Arra is szeretném felhívni minden érdeklődő figyelmét, hogy Orbán óvatosan nem rágalmazás, hanem becsületsértés miatt pereli Juhászt, és becsületsértés esetén nincs helye az állitás valóságtartama vizsgálatának. Egy dolog biztos, Orbán ebből az ügyből jól nem jöhet ki, és eddigi külföldi barátai is ezentul kétszer meg fogják gondolni, hogy szóba mernek-e vele állni, hiszen az Orbánra fröccsent sár rájuk is ragadhat ezután.
|
|
|