Téma: mi lesz hétfőn?
|
nybo |
2006. április 25. 14:22 | Sorszám: 263 |
Az nem lehet, hogy a Fidesz is utaztatott valakiket? Én nem hiszem, hogy minden fekete-fehér: itt vannak a grál-lovagok, ott meg a gonosztevők. Mennyi megélhetési politkus van a Fideszben is...
|
|
nybo |
2006. április 25. 08:54 | Sorszám: 252 |
Nem fognak belebukni. S senki se reménykedjen, ha 2008-2009 körül a koalíció népszerűsége a béke popója alatt lesz. Egyetértek Török Gáborral, aki azt mondja, hogy Gyurcsány már 2010-ben gondolkodik. Ha most vagy az önk. választások után megszorítanak, 2010-re lehet picit engedni - a nép a Régi Rend médiakapcsolatai alapján ítél majd megint. S szavaz. Ráadásul az ellenzék is kétfelé beszél majd - ld. Ibolyát. A meccs 2010-ig tart. Addig nem buknak, nem lesz szakadás sem, mert az SZDSZ-t is ott-tartja a konc. 2010-re meg simán behúzzák megint a szavazást. Ez ismét csak sezmélyes véleményem.
|
|
nybo |
2006. április 25. 08:25 | Sorszám: 251 |
Én csak a személyes véleményemet mondtam el. Direkt leírtam, hogy mindenkinek legyen saját stratégiája. Ez nálam abból áll, hogy még jobban figyelek arra, hogy a szemét, a bulvár, az agymosás ne jusson el hozzám. Viszont még erősebben próbálok nyitni a számomra értékes dolgok felé. Ha ez csigaház, hát akkor az. De nem írtam, hogy mindenkinek ebbe kell bebújni, sőt. Én ezt azért tehetem meg, mert közéleti-politikai szerepet biztosan nem fogok vállani, bárki is legyen kormányon. Ahhoz ugyanis - ahogy a nejem is mondogatja - túl idealista, olykor naiv vagyok. Bezony.
|
|
nybo |
2006. április 24. 15:12 | Sorszám: 194 |
Az utóiratról: én is egyetértek, hogy a KDNP-nek önállóan kell indulnia is. Nem tudom (és nem is érdekel), hogy ez jó-e vagy nem stratégiailag. Nagy esély a győzelemre úgysincs a Régi Rend ellen. Csak lelkiismereti okokról tudok nyilatkozni: én többet a legkisebb rossz elve alapján szavazni nem fogok. Most így szavaztam a Fideszre. DE: szeretnék egyszer végre amellett dönteni, amivel egyetértek. A Fidesz nekem nem jó, mert például: - nem mondja ki, hogy az abortuszt szigorítsák - nem állnak ki egyértelműen és nyíltan a határon kívüliekért - nem mondják ki, hogy a melegek ne nevelhessenek gyereket stb. stb. Megértem, hogy ezt a Fidesz nem mondhatja ki. De a KDNP igen. Ha ez lesz szavazok 2010-ben. Úgy is, hogy tudom, nincs esély. Ha nem, akkor maradok otthon. Mert a legkisebb rosszat többet nem választom.(Talán ebből látszik, hogy engem Mikola mondatai nemhogy nem taszítottak, hanem...)
|
|
nybo |
2006. április 24. 15:00 | Sorszám: 192 |
És hol, kedves barátom, hol mondja ezt a mi megmondtuk-at? A HírTV-n, a Nemzetben, a Heti Válaszban? Mert más felülete nem nagyon lesz. A Hálózat médiarendszere még jobban bezárul, mert különben esetleg még kiderülne, hogy a király meztelen. De ez nem fordulhat elő. Ügyelnek rá. De lesz majd szép kampány: az ellenzék nem tárgyal, azért van ez az egész.
|
|
nybo |
2006. április 24. 13:41 | Sorszám: 185 |
Fog ez menni... Az Index fórumán néhány elkötelezett (vagy lekötelezett) már írja is szorgosan, hogy az ellenzék nem lesz konstruktív, így nehéz lesz bármit is csinálnia szegény ártatlan kormánynak, a megszorítások így csak fájdalmasabbak lesznek. Na, ha már hétfőn ez megy, mi lesz majd, ha beindul a Régi Rend médiakapcsolata? Meglesz itt 2010-re a 2/3-ada az MSZP-nek, meglátjátok.
|
|
nybo |
2006. április 24. 13:02 | Sorszám: 183 |
Ajánlom mindenkinek a mai Világgazdaságot. Elemzők, közgazdászok, gazdasági szakemberek mondják el, mit kell(ene) tenni. Nagy vonalakban: adóemelés, az adóbehajtás drasztikus szigorítása, áfakulcs emelés, vizitdíj, 50-60 ezres elbocsátás a közszférában, aztán egy év múlva még egy hasonló, az életmentés kivételével járulékfizetéshez (vagy fizetéshez) kötött eü, nyugdíjak befagyasztása, nyugdíjkorhatár emelése. Valszeg van, amit kihagytam. Két eset van: 1. meglépik. Kell valami bűnbak, akire ráfogják. "Ezt kellett tennünk, mert az ellenzék nem fogadta el a kisebb államról/választásról/parlamentről szóló javaslatot. Bezzeg Dávid Ibolya elfogadta". 2. nem lépik meg. Kell egy bűnbak, mert 2007-re, 2008-ra borul a gazdaság, mint Izlandon vagy korábban Argentínában. S ne legyen senkinek kétsége, 2-3 millió ember így is elmegy boldogan, és a Régi Rendre szavaz. Mert mindenhol azt hallja, Orbán Viktor miatt rossz. Ha Orbán visszavonul, szerzetesnek áll, meghal, akkor majd az utódja miatt. Vagy bárki miatt, aki a másik oldalon áll.
|
|
nybo |
2006. április 24. 12:48 | Sorszám: 182 |
A történelmet a győztesek írják. Csakhogy ezek a percemberkék nem kerülnek a történelemkönyvekbe. Efelől nyugodt lehetsz. Semmi sem tart örökké. Róma is ledőlt.(hogy erre hozzak egy példát: Nérónak nagy hatalma volt, üldözte a keresztényeket. Elért vele valamit? Hol van ma Néró hatalma és hol van az egyház? Ezért nevetgélek mindig, amikor egy Gusztos Péter vagy Fodor Gábor nevű percemberke támadja dühös gyűlölettel az egyházat...)
|
|
nybo |
2006. április 24. 12:27 | Sorszám: 179 |
Neked. Meg akit átlátja. De akad 2-3 millió ember, aki nem. Akinek elmagyarázzák, és el is hiszi, hogy ez így van. Minden rosszért az ellenzék felel. Főleg, hogy most lesz Dávid Ibolya, aki elfogadja ezeket a törvényeket. Még erősebb lesz ez a ráhatás, hogy lám, a Fidesz miatt van az egész. Még 2020-ban is más lesz a hibás.
|
|
nybo |
2006. április 24. 12:21 | Sorszám: 177 |
Nem ennyire vicces, én alább már vázoltam, hogy miért lesz ismét hibás a Fidesz/Orbán. Most jönnek majd olyan törvények, amihez kellene az ellenzék, de nem fogadják el. Nem olyan vicces, amit írsz. Az ellenségkép kreálása folyamatos lesz. Kell bűnbak. Ha Orbán visszavonul, akkor lesz más. Mindegy, ki.
|
|
nybo |
2006. április 24. 11:06 | Sorszám: 170 |
Hát, ha egy embernek segítettem ma, már megérte felkelni. S megéri holnap is.
|
|
nybo |
2006. április 24. 10:56 | Sorszám: 168 |
Hát erre én sem tudom a választ... Mindenesetre az elkövetkező évtizedekre mindenkinek hitet, kitartás, megmaradást kívánok. Személyre szabott válaszok viszont nincsenek. Mindenkinek saját útja van.
|
|
nybo |
2006. április 24. 10:42 | Sorszám: 164 |
Hát akkor meg mi a baj? Van egy tiszta világod. Mit törődsz a percemberkék külvilágával?
|
|
nybo |
2006. április 24. 10:28 | Sorszám: 162 |
A 80 % iránt is felelős vagy, de elsősorban azért, hogy Te melyik 10 %-ba tartozol. Könnyű átcsúszni a kategóriák között.
|
|
nybo |
2006. április 24. 09:56 | Sorszám: 158 |
Persze, senki sem állította, hogy könnyű. Ismered a példabeszédet a Bibliában a kétféle útról? Persze, hogy nehéz. A könnyűt mindenki tudja választani. S nem is kötelező választani. Csakhogy: a percemberkéket, egy Gyurcsányt, egy Tollert, egy Hillert, egy Szanyit is csak egy ugyanakkora gödörben helyezik el, mint mást. A hatalmát, a pénzt nem temetik mellé. De hitem szerint van fontosabb is ennél. Ami nem Fidesz, nem Orbán sem. Magyarság, hit, nemzet. Család, gyermek, tiszesség. Megélni az életet. S készülni egy másik világra.
|
|
nybo |
2006. április 24. 09:31 | Sorszám: 156 |
Változások biztosan lesznek, nemcsak nálunk, hanem EU-szerte. Persze nem holnap: nagyjából egy-két évtized múlva. Az EU várható felhígulása (Románia, Bulgária) gazdaságilag és működtetésben is rosszat tesz a szervezetnek. Jelen állapotában az EU nem lesz fenntartható. Németországban egyre nagyobb a törökök nyomása, legutóbb már mecsetet, imahelyet kértek az iskolákban. Láthattuk, Franciországban mi történt a bevándorlók miatt. Belátható időn belül véres összecsapások várhatóak több tagállamban. Kelet és Nyugat csap össze. Így viszont EU-szerte erősödni fognak olyan mozgalmak, amelyek a szilárd rend, a nemzetállamok, horribile dictu a nacionalizmus felé mutatnak. Az EU jelenlegi formájában nem él meg néhány évtizedet sem. Jó esély van Európa újra szétesésére. Nálunk emellett komoly problémát okoz, hogy a cigányságot 16 éve nem próbálták felemelni, intergálni, a mélyszegénység pedig egyre nő. Az éhséglázadások ideje lassan közeleg. Ekkor nálunk is meg fog jelenni egy erős, nemzetet és államot, állandó értékeket és rendet középpontba helyező párt. Ha lesz vezére, hatalmas tömegeket mozgathat. (Senki nem reménykedjen, a vezetője nem Orbán Viktor lesz. De nem is Dávid Ibolya). Ráadásul a Régi Rend nem látja át, hogy a folyamatosan agymosott tömegek - éppen befolyásolhatóságuk miatt - könnyen mozdíthatóak másik irányba is. Személyes véleményem: a mostani választás, a percemberkék diadala nem kerül a történelemkönyvekbe. Az a változás, ami egész Európát átfedi majd, igen. S néhány évtized múlva valóban be lehet fejezni a rendszerváltást.Lélekben, elvekben, életvitelben pedig mindenki maradjon meg magyarnak, kereszténynek, nemzetinek. Adjon példát gyermekeinek. Ez az, amit sohasem vehetnek el senkitől.
|
|
nybo |
2006. április 24. 08:57 | Sorszám: 153 |
Az egyébként, hogy az MSZP-SZDSZ most győzött, nem meglepő. 1990-ben még úgy tűnt, lehet változás, de az általam igen tisztelt Antall József történelmi hibája, hogy a rendszerváltás elmaradt. S hamarosan előjöttek a "szőnyeg alól az alájasöpörtek" - Cseh Tamás. A "megalvadt struktúrák" és a "kapcsolatok hálója" újjászerveződött igen hamar. 1998 véletlen volt. Az első forduló után elhitték, hogy nem lehet baj. De azóta már ügyelnek minden részletre. A legkisebb helyi szintre kialakított függőségek, a média totális uralma, a kapcsolatok rendszere és az állandó ellenségkép kialakítása folyamatosan segít nekik. Ezután ez még erősebb lesz, mivel a helyzet meglehetősen rossz - mármint gazdaságilag. Az ellenségkép kreálása felerősdik, az ellenvélemények elhallgatása megnő. S mit tehetnek ebben a helyzetben a nemzeti, magyar, keresztény emberek? Mindenkinek személyes stratégiája lehet, én csak egyet, a sajátomat mondom: visszahúzódnak a csigaházba, olvasnak, művelődnek, a véleményterrort nem engedik közel. Tanulnak a történelemből, a magyar nemzet történetéből, s legalább saját fiaikat erre nevelik. Segítik a megmaradó szigeteket, a hagyományokat őrző köröket - erre a Fidesz nem fog energiát és pénzt áldozni, ne bízzon ebben senki. S ahogy Róma sem állt örökké, bizakodva vár egy jobb világra, a percemberkék dáridója közepette. Lesz ugyanis változás, de ez nem csak nekünk köszönhető. Még egy utolsó szösszenettel folytatom.
|
|
nybo |
2006. április 24. 08:16 | Sorszám: 152 |
Hosszabb ideje nem fórumoztam már, most is csak egy gondolatébresztő. Hogy mi lesz hétfőn, az mindegy. Idén reformok sem lesznek túlzottan (ősszel is van ugye választás), s ez - "meglepő" módon - Orbán Viktor miatt lesz. Ahogy Gyurcsány már bejelentette, nyárra törvényeket hoznak be a "haza érdekében". Ezek között bizonyosan lesznek 2/3-osak, amelyek hivatalosan a gazdaság helyzetét javítják, de a céljuk más is. Ilyen lehet a független intézmények számának/helyzetének csökkentése, a választási rendszer átalakítása (kisebb parlament, megyék megszűnése) - mind-mind pusztán a pénzmegtakarításra hivatkozva. Persze az egész összességében hátrányos az ellenzéknek, nem is fogadják el - így a hibás Orbán Viktor lesz. A reformok legkorábban 2007-ben indulnak el (elvileg 2008-ig is ki lehetne húzni), ám ez késő. A piac közben már dönt, a gazdasági helyzet romlik. Alaposan. Ezzel párhuzamosan a "megalvadt struktúrák" és a "kapcsolatok hálója" beleerősít, sokkal nagyobb lesz a média és véleményterror. Szükség is van rá, hiszen a helyzet rosszabb, így az ellenvélemények kellemetlenebbek. Szerencséje a Régi Rendnek, hogy van szalonképes ellenzék, akiket lehet megszólaltatni, favorizálni. A gazdasági összeomlásért - ahogy fent jeleztem - a Fidesz a hibás. Összességében 2010-re, hiába a sokkal rosszabb helyzet, az MSZP-SZDSZ többséget szerez. Orbán Viktor addigra egy minden szempontból bukott ember, az MDF - hála a Kapcsolatok támogatásáért kapott médiahátszélnek - 8-10, a Fidesz 12-15 %-ra számíthat. A koalíció kétharmadra. A helyi kiskirályok megerősödnek, a nyilvánvaló fizikai terroron kívül mindent megtehetnek. A magukat nemzetinek, kereszténynek, magyarnak valló emberek lehetőségéről és a távolabbi jövőről (futurológia hajrá!) hamarosan.
|
|
|