Téma: Brit jobboldal: kisebbségek integrációja, szegénység, melegek
|
drstrangelove |
2002. május 22. 20:36 | Sorszám: 27 |
tartózkodom a minősítésedtől, mert engem azért itt kimoderálnak, ezért csak elmondom miért: azért, mert a jobboldal most veszített el egy választást és mivel mi azt szeretnénk, hogy ne a baloldal kormányozzon, jó volna, ha a jobboldal egy élhetőbb ország hiteles vízióját állítaná az emberek elé, ami ráadásul népszerű is.
|
|
drstrangelove |
2002. május 22. 17:01 | Sorszám: 23 |
ja-ja, elég gyengén muzsikáltak mostanában, persze ahol jobbról kell előzni egy jobboldali kormányt, ott nagy a verseny... azért idézem őket, mert ők talán az egyetlen nagy jobboldali párt, amelyik nincsen kormányon, és próbál ezellen tenni valamit, megújulni. és éppen feljövőben vannak, többet erősödtek Ian Duncan Smith alatt mint a Blair kormányra kerülése óta bármikor. Persze, nem soká jön a többi jobboldali párt, a holland már volt, ugye ott is hasonló a helyzet, bár ők elfogadják a melegek házasságát is, míg a britek csak a családjog kiterjesztését az egynemű párokra... addig is egy kis update: a toryk vezére éppen tegnap tűzte ki, hogy a toryk az esélyegyenlőség pártja lesznek, és ezentúl a gettóban felnövők iskoláztatását állítják oktatáspolitikájuk középpontjába. "az egyenlő esélyek az iskolában a konzervatívok legfontosabb küldetése" mondta, majd utalt a hollandiai integrációs erőfeszítésekre. kiváncsi vagyok, a fidesz mikor fogja az oktatáspolitikájának a középpontjába helyezni a józsefvárosi, ózdi, stb szegregált romaosztályokban folyó oktatás minőségét a politikája középpontjába állítani.
|
|
drstrangelove |
2002. május 22. 11:32 | Sorszám: 21 |
krinya, lassan csak eljutunk oda, ahova az európai jobboldali pártok már eljutottak: a lényeg az, hogy minden állampolgár hazájának érezhesse és szeresse azt az államot, aminek a polgára. szóval itt az ideje, hogy a jobboldal jóvátegye, amit egyes magyarok ellen tett, főleg szimbolikus aktusok formájában, és hitelesen megújuljon.
|
|
drstrangelove |
2002. május 22. 01:23 | Sorszám: 19 |
mindenkinek, különösen zividivinek javaslom, hogy olvassa el a hozzászólásaimat mielőtt nekimegy. különösen igaz ez a romáknak és zsidóknak adandó jobboldali politikusi ösztöndíjak esetében, amiből 0 darabot osztott ki eddig a fidesz. pár ellenérv és cáfolat. "Még csak ez hiányozna! Pont azért helyeslem a fidesz társadalom- és gazdaságpolitikáját, mert a középosztály felemelésével képzeli el a szegények problámáinak hosszú távú megoldását. " és a dilaktius érvnek hol a megoldása -- nem értem, hogyan lehet őket segíteni, az ő pénükből, amit gazdagabbaknak adnak. "Ami a roma ösztöndíjasokat illeti, az Orbán kormány alatt kb. 12x annyi cigány kapott ösztöndíjat, mint Hornék alatt..." a) kevés b) egy sem a fideszbe kapott, hogy jobboldali politikus váljon belőle "a fidelitas??? roma fiatalokat politikusnak??? Mi ez itt, Amerika? Hogy kormányrendelet írja elő, minden akciófilmben kötelezően szerepelnie kell egy jó négernek?" nem nem, arra gondoltam, amire a holland meg brit jobboldal: belső, morális parancs írja elő. "Nézd, én azt szeretném, ha elsősorban a magyar magyarok éreznék maguknak az országot... " evvel szemben én többet és helyesebbet akarok "Nézd, én azt szeretném, ha elsősorban a heteroszexuális magyar magyarok éreznék maguknak az országot... " "Nézd, én azt szeretném, ha elsősorban a homoszexuális magyar magyarok éreznék maguknak az országot... " "Nézd, én azt szeretném, ha elsősorban a biszexuális magyar magyarok éreznék maguknak az országot... " "Nézd, én azt szeretném, ha elsősorban a transznemű magyar magyarok éreznék maguknak az országot... " "Nézd, én azt szeretném, ha elsősorban a roma magyar magyarok éreznék maguknak az országot... " "Nézd, én azt szeretném, ha elsősorban a zsidó magyar magyarok éreznék maguknak az országot... " "Nézd, én azt szeretném, ha elsősorban a katolikus magyar magyarok éreznék maguknak az országot... " "Nézd, én azt szeretném, ha elsősorban a karimzatikus keresztény magyar magyarok éreznék maguknak az országot... "
|
|
drstrangelove |
2002. május 21. 13:13 | Sorszám: 8 |
engem nem nagyon érdekelnek a baloldali pártok, hogy őszinte legyek, nem nagyon hiszem, hogy valaha fogok rájuk szavazni. de persze, hajrá, vesd alá kritikának őket is... engem az zavar, hogy jobboldaliként nincsen kire szavaznom, mert csak földszagú ostoba politikusokat látok a palettán, akik arra büszkék, ha kilóg a tősgyökér a zsebükből, amikor hazamegyek.
|
|
drstrangelove |
2002. május 21. 13:04 | Sorszám: 6 |
nem kettős, én szeretném az európai jobboldali pártok mércéjét alkalmazni a magyar jobboldali pártokra is, mert európai magyarországon szeretnék élni.
|
|
drstrangelove |
2002. május 21. 04:11 | Sorszám: 4 |
a fidelitas hány roma fiatalt képzett ki esélyes és jó politikusnak? be tudod linkelni a statisztikát, amire utaltál?
|
|
drstrangelove |
2002. május 21. 04:11 | Sorszám: 3 |
nézd itt arról van szó, hogy a magyarok egy része, a romák és a melegek és a zsidók nem nagyon tudják magukénak érezni ezt az országot. nagy-britanniában a két jobboldali párt rájött arra, hogy ez nem jó, mert azon túl, hogy erkölcstelen, a nem hátrányos helyzetű többség számára is kellemetlen, mivel jelentős feszültségek vannak, és ha egy kisebbség nem tud egyáltalán érvényesülni, akkor az anómia, a bűn útjára lépnek sokan és senki nem lesz igazán boldog. a fidesz és az mdf akkor lesznek európai típusú jobboldali pártok, nem pedig balkáni típusúak, ha zéró tolerancia lesz a pártban mondjuk a cigányviccekkel kapcsolatban, hiszen kormányra kerülve nem tudják legitim módon elfogadtatni, hogy ők a roma magyarok kormánya is.
|
|
drstrangelove |
2002. május 20. 22:32 | Sorszám: 0 |
Nagy-Britanniában a jobbra tolódott Blair-kormánnyal szemben a Konzervatív Párt a Bush-féle együttérző konzervatívizmus eszméjét ajánlja a választóknak. Új vezérük, Ian Duncan Smith kezet nyújt a diszkriminált és szegregált kisebbségeknek (bevándorlók, melegek) és a deprivált szegényeket állítja politikája középpontjába. A toryk a szociális szféra állami és magánintézményeinek megerősítését hirdetik úgy, hogy az elsősorban valóban a szegények és ne a középosztály jólétét szolgálja, akár adóemelés árán is. A drogosok rehabilitációját fontosabbnak tartják a büntetésnél. Az egykor idengyűlölőnek és homofóbnak tartott párt zéró toleranciát hirdetett ebben a kérdésben a tagjai felé, és nemrég rúgtak ki a frakcióból egy képviselőt, aki egy magánvacsorán elsütött egy pakisztáni viccet. A párt számtalan a meleg kisebbség helyzetét javító intézkedést tett, és Ian Duncan Smith személyes kudarcként élte meg, hogy a tory frakció nem teljes egyetértésben szavazta meg a melegek gyerek-örökbefogadási jogát, ami persze még így is elsöprő többséget kapott. A konzervatív párt megújulásán dolgozó pártvezetők egy része most a bevándorlóknak és diszkriminált kisebbségeknek politikusképzést készül indítani, hogy a tory jelöltek között a követkző választáson felkészült pakisztániak, indiaiak, melegek legyenek, és a baloldali toleranciával szemben a valódi integárció programját tűzik ki, hasonlóan a holland jobboldalhoz. A toryk 8 év után először feljövőben vannak. Vajon nem szolgálná a magyar jobboldal célját, ha felhagyna középosztály-politikájával, a szociális kérdésekben a rászorultság- elvre, hogy a valóban rászorulók több segítséget kaphassanak a fűtés- számlához, az orvosi kezeléshez? Ha ösztöndíjat adna fiatal romáknak és zsidóknak, hogy 2006-ban ne leszerepelt köztörvényes díszcigány hitelesítse a befogadó magyar jobboldaliságot? Nem volna helyes, ha a Fidesz bevezetné a zéró toleranciát az antiszemita és cigányviccekkel kapcsolatban?
|
|
|