Téma: Hosszúnevűnek !
|
zividivi |
2005. február 20. 20:03 | Sorszám: 194 |
Mintha tisztább lenne a levegő! Nem? Kissé alább avval dicsekedett, hogy az SzDSZ-nek és az MDF-nek is vezérkari főmuftija volt. Énnáciságomnak azonnal feltünt, hogy akkor talán részese volt az MDF lenullázásának, de erre nem válaszolt.
Ezen a fórumon sem lehetett más feladata, mint a szétverés. Kissé visszalenghetett rá a homokzsák, ha ennyire fejbevágta! :-))
|
|
zividivi |
2005. február 17. 18:50 | Sorszám: 185 |
//"....Lehet, hogy neked rosszalló véleményed van az SZDSZ filozófiájáról. Lehet, hogy egy SZDSZ-szimpatizánsnak meg a te agytartalmadról van hasonlóan - vagy még inkább - negatív véleménye....."// Minek is a sötétség katonáinak a felvilágosodás eszméje? Így soha sem fogtok megvilágosodni!
Már régen nem a véleményekülönbségekről és az agytartalomról van szó. Élniakarás és halálos rontás a választék, mindenféle "filozófia" nélkül. Az esztelenség korát szabadítottátok a világra függetlenül attól, hogy hányan álltak már mellé és hányan vannak még ellenzői.
"Liberális" csűrcsavarotokban az a legszebb, hogy mennél nagyobb táborra tennétek szert, annál gonoszabb erőszakot vennétek a világ természetén. Vagyis: -minden "sikersztoritok" halmozottan emel titeket Hitler, Sztalin és a világ összes gonosztevőjének teljesítménye fölé.
|
|
zividivi |
2005. február 16. 18:26 | Sorszám: 178 |
Ha meg akarod nézni a könyvtáramat!??!! És akkor mi lesz, ha láttad?
|
|
zividivi |
2005. február 16. 04:40 | Sorszám: 173 |
Kedves gajo! Nagyon hasznos volt számomra, hogy megnyitottad ezt a topikot. Kösz!
Azt hiszem, rájöttem valami fontosra. Ez az SZDSZkirály párt nagyon meztelen!! Hiszen ezeknek már egy valamirevaló Marx sem jutott! Az sem tudják, mit kezdjenek szedett-vedett ideológiájukkal. Nem is értenek semmi máshoz, csak a pénzhez. Hogy hogyan lehet minden ócska elvet jó pénzért eladni. Oszt slussz! Emberismeretük is legfeljebb annyi, mint egy házimacskának: nyávognak, ha üres a tányérjuk.
Nincs semmi szükségünk arra, hogy az ő módszereiket használjuk: nem is kell ez a liberális kirekesztősdi. Elég, ha hagyjuk szövegelni őket annak tudatában, hogy minden portékájuk mérgezett alma. Untig elég annyi, hogy köszönjük, nem kérünk belőle egy falatot sem. Akármilyen piros, akármilyen éhesek vagyunk is, ezt az almát márpedig nem nyomják le a torkunkon. Tudni kell nemet mondanunk akkor is, ha édesgetnek, akkor is, ha akcióznak, gyűlölködnek. Ennyi az egész, és mennek a politikai süllyesztőbe összes municiójukkal egyetemben.
Meztelen a király! Nevetséges és kész!
|
|
zividivi |
2005. február 15. 01:20 | Sorszám: 168 |
Sebaj! Megteszi helyetted a pártod is. Mást sem csinál!
|
|
zividivi |
2005. február 15. 00:50 | Sorszám: 166 |
Eccerű ez! Értettük! Majd a megmondóemberek szánkbarágják az igazat! :-O
|
|
zividivi |
2005. február 14. 19:38 | Sorszám: 163 |
Tévecc! Nem "szélsőjobboldali" vagy "műbaloldali" idiótizmus, hanem liberális amerikai! Ott ugyanis valóban sértő a nigger kifejezés, mivel szegények ugyebár évszázadokon át rabszolgák volta azon a területen és a szó valóban egyértelművé vált az állattal No ez ellen találták ki magoknak az "afroamerikai" megjelölést a négerekre. És az SZDSZ ennek mintájára kezdte eröltetni nálunk meg a roma szó használatát. Ha tanár voltál, tudhatnád viszont, hogy magyarben, illetve egy "szélsőjobbos" nyelvezetében s cigány szónak semmi, de semmi pejoratív jelentése sincs. Anyanyelvünk logokája szerint minden nemzetet, foglalkozást jelölő szavunk csakis emberre vonatkozhat. Ha nem emberről beszélünk, akkor minden esetben kénytelenek vagyunk megjelölni, hogy miről: Olasz rizling, német alföld, spanyol viasz, cigányzene, cigányút stb.
|
|
zividivi |
2005. február 14. 19:27 | Sorszám: 162 |
Nem lesz! Beszülik a földet, és ők lesznek a többség! (Feltéve, ha az SZDSZ ebbe beleegyezik! :-((( ) Mi meg szépen lassan kihalatjuk magunkat erről a területről.
|
|
zividivi |
2005. február 14. 01:56 | Sorszám: 154 |
Apóka! Nem én találtam ki ezt a marhaságot! Talán kérdezd meg a cigánynyelvészt, minek okán állítja hogy nemzetek nem léteznek, csak nacionalista államok. Tudod, a liberális logikát követni emberi ésszel szinte lehetetlen, annyira "változó".
Tőlem is csak ennyire futotta,
|
|
zividivi |
2005. február 14. 01:31 | Sorszám: 150 |
Nem egészen! Ha a multinacionalista országok minden nemzetről azt állítják, hogy valamennyi "nacionalista", akkor vagy negligálják az ilyeneket mind, vagy ők tünnek el a történelemből. Ilyen sommás ítélet mellet nem létezik harmadik út. Végre-végre elérkeztünk ahhoz a vegytiszta állapothoz, hogy léteznek derék, multinacionalista államok, mellettük meg meg csupa-csupa terroroista és "nacionalista" állam. A többit magad is tudhatod!
|
|
zividivi |
2005. február 14. 01:09 | Sorszám: 145 |
Apóka! Nem és! Vagy, vagy!!!!
|
|
zividivi |
2005. február 14. 00:10 | Sorszám: 143 |
Ügyes! Ügyes, nagyon ügyes! Csak "nacionalista" államok léteznek. Hű az annyát! Azokat valóban meg kell szüntetni! Mindet, egytől egyik! Milyen szép, hogy ezt a nemes feladatot felvállaltátok!!!!! :-O
Hínnye! Micsoda logika, micsoda érvek, micsoda indokok.
Tényleg csoda, hogy bármelyik országban még akad, aki rátok szavaz! Vagy nem ezt írjátok a kampánylobogóitokra?
|
|
zividivi |
2005. február 13. 19:44 | Sorszám: 129 |
A "rendszerforduló" tájékán kimondottan jó lap volt a Népátszabó, pedig akkor is elég erélyesen képviselte a Pártot. Mégis, volt benne "ellenzéki" hangvétel is, meg valamiféle kompromisszumkészség. Ha jól emlékszem, Keresztes meg Bencsik vezette akkoriban. (Egyébként ilyen volt a Ring is) Semmi bajom nem lenne vele, ha olyan maradt volna. Én szükségesnek tartom, hogy az ember mindenfelől tájékozódjék, és szívesen meg is teszem, csupán a brosúrákat és az szórólapokká alacsonyodott "irodalom"-tól kapok kiütést. :-))
|
|
zividivi |
2005. február 13. 19:24 | Sorszám: 127 |
Könyörgöm! Legalább magadhoz légy már következetes, ha saját pártod elveit már képtelen vagy követni. Kiről írtad akkor ezt a szöveget: "amikor a zsidók és a cigányok nem számítottak a nemzet részének. Később a svábok, akiket - sokukat - ki is telepítettek." A pártállam sem volt ám nemzeti, ha nem vettétek volna még eddig észre.
Egyébként jellemző a vitastílusotokra, hogy azokra a kérdésekre, melyek kínosan érintenek benneteket, egyszerűen nem válaszoltok. Te is tetted végig ebben a topikban.
Egyszeregy az egy, lalalala lala..........
|
|
zividivi |
2005. február 13. 17:43 | Sorszám: 121 |
Megjegyzésedből ítélve, te még mindig nem gyógyultál ki e csúnya betegségből. Nekem sikerült!
|
|
zividivi |
2005. február 13. 17:38 | Sorszám: 120 |
hogy kinek van ködláza, az nem mi keten fogjuk eldönteni egymásró, hanem majd a történelem. //"...NEM, a nemzet NEM VOLT MINDIG....."//
Ki mondta, hogy mindig? Családok-, törzsek-, nemzet-, ez volt a temészetes fejlődés útja. Mintha utaltam is volna arra, hogy nem mindenütt egyforma a szervezettség. //".... Legalábbis a mai értelemben vett nemzet. ...."/ Ki mondta, hogy a mai hagymázas elképzelésetek szerint értelmezem a nemzet fogalmát? //"....gondolj arra, hogy 1848-ig a magyarság - az etnikai értelemben vett magyarság - egészen túlnyomó többsége, kb. 90%-a, a NÉP, nem volt a nemzet része...."/
Eza fixa ideátok? Remélem, csak nektek! Kapcsolj rá guggoldára és kérd már le Szt. István dekrétumait, vagy az Árpádházi királyok törvényeit, pld. Az Aranybullűt. Meg fogsz lepődi! Ök ugyanis úgy tudták még, hogy a nép része a nemzetnek. Külön törvények védték a hierarchikus létra összes fokán állókat. De ti szerettel kéritek számon a hierarchikus viszonyokat a nemzeten, mivel fogalmatok sincs arról, hogy egy nemzet is képes fejlődni, hiszen "mai értelmezésetekben" csupán a Francia forradalom terméke az egész "ideológia".
//"....Kíváncsi vagyok, te milyen nemzetiségűnek gondolod a Pécsen hadapródiskolát végzett, magyarul és németül beszélő Miroslav Krležát,..."//
Miért nekem kellene megállapítanom bárki nemzetiségét? Petőfi magyar? Radnóti magyar? Krleza bátran lehetett horvát. Nem ez az érdekes. Nem volt ellensége a magyaroknak, és ennyi elég is ahhoz, hogy "testvérnek" tekintsük őt is. A monarcia külön téma, hiszen abban mi is csak másodhegedűsök voltunk. //"....Volt aztán olyan szégyenletes korszaka is a történelemnek, amikor a zsidók és a cigányok nem számítottak a nemzet részének...."//
Ennek ellenére egyenrangú állampolgárai voltak az országnak, kivéve azt a rövid időszakot, amikor tieidtől alig különböző náci ideológia bele nem rontott a szokásjogokba. Az más kérdés, hogy melyik "kisebbség" hogyan élt a jogaival és kötelezettségeivel. És államot, állampolgárságot még nektek sem lenne szabad minduntalan felcserélni a nemzet fogalmával. Egy ország ugyanis nem azoké, akik éppen, ideiglenesen állomásoznak benne, hanem azoké, akik megszerezték, fenntartották és üzemeltették. Ha ennek ellenkezőjét állítjátok, akkor nem vagytok különbek Amerika elfoglalóinál, a szovjet zabrálógépezetnél. Szégyenteljes korszaka pedig nem sok volt ennek az országnak. Érdekes, hogy Kun Béláék dicsőséges 133 napjáról milyen mélyen tetszenek hallgatni. Pedig már azt is illő lenne besorolni valahová, akár a "felvállalt", akár a "szégyenteljes" történelmi kategóriák közül valamelyikbe. Csak nem az zavar benneteket, hogy szinvallás esetén fuccs lenne az egyedi és első etnikai tisztogatás meséjének?
Jellemző rátok, hogy a svábokat is a magyar nemzet nyakába akarjátok varrni. Az meg szovjet, többek szerint "zsidó" tisztogatás volt. Summa sumárum, minden bűnt csakis a magyarok követtek el szerintetek, a derék szovjetek és a gonosz német nácik (nem a mi kisebbségünkről beszélek ez esetben!) pedig mintha be se tették volna a lábukat hozzánk, egy kis erőszakra? Te mond! Ez nem valamiféle idűlt rasszizmus nálatok? A többi megjegyzésed már annyira elfogult és primitív, hogy nem is érdemes reagálni rá. Persze, persze, hited meggyőződésed és elved szerint, csakis amiatt utálhatom a "ti" álliberális, jogszabályokba belefullasztot "államotokat", mert nem hagyjátok összes rokonomat a dunába lődözni. Normálisak vagytok ti egyáltalán?
|
|
zividivi |
2005. február 13. 15:36 | Sorszám: 116 |
2/3 döntések nem is nagyon lehetnek mindaddig, amíg ez a "többpárti állampárt"- apparátus pártfarkciók szintjén marakodik egymással a névleges hatalomért. Várjuk ki a végét! Lesz még összeforrás, 2/3-os, illegitim törvényekkel. Ugyanis már az Alkotmányról sem állítható, hogy az valamiféle társadalmi szerződésen alapulna.
|
|
zividivi |
2005. február 13. 15:14 | Sorszám: 114 |
Megoldják? Aztat nagyon tuggyák! Megoldani! Ettől a ménkümagas megoldóképességtől vált antidemokratikussá az egész apparátusuk, úgy, ahogy van.
|
|
zividivi |
2005. február 13. 15:09 | Sorszám: 113 |
Tkp. nem a hatalmat tekintem szervesnek, vagy ideológikusnak, hanem magát a társadalmat, teljes hierarchiai struktúrájával egyetemben.
|
|
zividivi |
2005. február 13. 15:06 | Sorszám: 112 |
Habitusodnak megfelelően állj a dolgokhoz, nem az én asztalom, hogy ki miben hisz, vagy miben reménykedik. Attól persze még összejöttek 1995-ba a világ "vezető potentátorai" és megadták e század forgatókönyvének a címét: "vagy eszel, vagy téged esznek meg".
Jó étvágyat!
|
|
zividivi |
2005. február 13. 14:57 | Sorszám: 110 |
nem olvasok népszabit! Hülyültem már eleget tőle! :-))
|
|
zividivi |
2005. február 13. 14:48 | Sorszám: 108 |
értettem én, csak pontosítottam! :-)) Nálunk ebből a szempontból különös helyzet alakult ki. A "rendszerváltó" elit ugyanis nem egy szerves hatalmat döntött meg, hanem csupán az őket megelőző, szintén szervetlen rezsimet.
Ha ez az új hatalom szervesülni akart volna az ország lakóival, 15 év alatt megtehette volna. Csakhogy elmulasztotta ezt a történelmi lehetőségét, és most már késő változtatni a dolgokon. Vagyis "demokratikus" oldaláról tekintve a mostani rezsimet, nincs semmiféle társadalmi szerződése velünk még akkor sem, ha négyévenkén urna elé engedi alattvalóit. Ugyanolyan idegen marad számunkra, mint az elődje volt, akitől a hatalmat átvette.
|
|
zividivi |
2005. február 13. 13:54 | Sorszám: 103 |
Mégsem mindegy talán, hogy a rezsimek egy természetes társadalmi evolúció következtében változnak át, vagy egy éppen működő rendszert akar valamelyik érdekcsoport szétverni.
|
|
zividivi |
2005. február 13. 13:24 | Sorszám: 101 |
Sajnos, azt hiszem, tévedsz. Eléggé nagy irodalma van már a "világbirodalmi" elképzeléseknek. Bár valóban egy zárt, hatalmi érdekcsoport ideológiáját képezi, ám az SZDSZ, a képzelt "világkormány" helyi megbizotjaként kizárólag eszerint az ideológia szerint működik. Nem helyi érdekekért, hanem csakis az "ideológia" sikeréért. S nem formálja, hanem átalakítja a magyar társadalmat a világbirodalmi elképzelések megfelelően. Jó, rendben, ma még csak 5%-os a siker!!! :-))
|
|
zividivi |
2005. február 13. 12:32 | Sorszám: 99 |
Á! Dehogy! Mindössze a csigáról akartam demonstrálni, hogy ő csak egy csiga! :--Ó))
|
|
zividivi |
2005. február 13. 11:07 | Sorszám: 97 |
Kissé hosszúra nyúlt csevegésünk kb. olyan eedménnyel zárul, mintha egy csigának magyaráznám az polimerizációt. Süketek vagytok a valós problémákra, talán el sem jut a tudatotokig. Nem varrom a te nyakadba, nem téged okollak. De ha már ennyire lelkeden viseled pártod jövőjét, befejezésűl mégvalamit el kell mondanom ideológiátok hozadékáról. Bár fogalmatok sincs a természetes társadalmi fejlődésről, avatatlan kézzel nyúltatok bele. Összeszedtétek hozzá a világ minden technikai és gazdasági eszközét. A fővállalkozó USA-n és az USA-monopóliumokon keresztűl ti rendelkeztek a világ leghatásosabb fegyverarzenáljával, szinte a teljes monetáris eszközzel, anyagi javak feletti uralommal. Emellett mindent elkövettek azért, hogy a természetes társadalmi evolóció ezen a XIX. századi szinten maradjon, megálljon, vagy visszafejlődjön. Mert ha a világ társadalma hozzáfejlődik a technikához, vége a nagy "liberális" álomnak. A természetes társadalmi trend eddig még "társadalmasított" minden technikai és gazdasági vívmányt, lassan ugyan, de biztosan. (Nehogy a szoc`kollektivitizmusra gondolj ám!) És a természetes trend magától is összeszervezné a humánközösséget, ha hagynátok. (Érted egyáltalában, miről beszélek?)
Summa summárum, éppen ti vagytok a kerékkötő annak, hogy a föld lakói végre, a XXI. századhoz méltóan egymásrataláljanak anélkül, hogy ezért különösebb anyagi, vagy véráldozatot kellene hozniuk.
Egyelőre, hála a "liberalizmus" népegyveleg elvének, véres és verbális megtorlások, fenyegetések közepette, eléggé látványos létbizonytalanságban leledzik a világ.
Bukni fogtok akkor is, ha győztők!
|
|
zividivi |
2005. február 13. 10:00 | Sorszám: 96 |
Margit mama benne volt az 1995-ös nagy, liberális fejesösszeröffenésben. Szép kis elveket modtak ott ki az ötszázak! semmiféle "liberális" hozadékát nem találtam az egésznek. Monetáris elkülönülést és Hitlert, Sztalint felülmúló "természetes" népfogyási szándékot a pénzmozgások által, annál inkább. Thatcher mama nem az emberek besorolásának etalonja!!!!! Most meg jössz avval a hírhedt "közép"-pel. Másként kellene megfogalmaznotok, nem pedig Hitlerhez és Sztalinhoz viszonyítani. Mert mint az imént hivatkoztam rá, ez a ti "középutatok" jobban hasonlít hozzájuk, mint az én természetes "szélsőségem". Ajánlom saját megfogalmazásom, de nem hinném, hogy az SZDSZ elfogadná majd. Szerintem szélsőséges az, aki a társadalom meghatározó tömegével ellentétes életvitelt folytat, nézeteket vall vagy annak érdekeivel ellentétben működik.
A nemzetet nem én osztogatom. Az egyszerűen csak létezik, kezdetétől a végéig, mint bármelyik élőlény. Olyan, amilyen. Mindössze annyit állítottam, hogy a nemzetet nem lehet semmiféle szempontok szerin szétszabdalmi, mert ha valaki vagy valakik ilyen élveboncolásra szánják el magukat, azok egyben ki is végzik a nemzetet. Nem csupán a magyart! Bármelyiket!!!!
Mi a sorsközösség, mi a történelem vállalása? CCCCCCC! Itt van az eb elhantolva! Áruld már el! Szerinted az SZDSZ csupán egy előkelő idegen ebben az országban, hogy még ezt sem képes megérteni? Ezek szerint nem én, hanem éppen az SZDSZ nincs tisztában az alapterminusokkal, vagy csupán saját bomlasztó terminusait képes felfogni társadalombomlasztó ideológiára képzett központi agyrendszerével. Semmiféle nyaklevest nem kaptam volna. Csak a merev dogmatikusok képzelik, hogy a történelem is olyan merev dogma, mint az övék. Ebben is tévednek!!! A történelem vállalása nem zárja ki a fejlődés lehetőségét, csupán megalapozza azt. A manipulálatlan társadalmi evolúció megköveteli az alkalmazkodóképességet a szerves társadalmaktól, és ez az életszabály egyben meg is akadályozza a dogmatikus társadalmak keletkezését. Tudod, az általad felsoroltak létrejöhettek akkor, amikor a társadalom elérte azt a szintet, hogy alkalmazni tudta már valamelyiket, vagyis megérett reá. Akkor a társadalom meghatározó többsége ezeket a szempontokat képviselte és beépítette a nemzetbe. (Némelyik ugyan ezek közül is kissé manipulatív volt, de erre most nem térek ki.) A Kun Béla-féle különítmény akciója pld.nem is lehetett eredményes, mert a meghatározó többség elutasította. Az ugyanis nem a "proletárok" érdekeit szolgálta, hanem szisztematikus népírtásba kezdett, amit egyetlen nemzet sem tűrhet, ha meg akar maradni. Ezért volt az 1956-os felkelés is. és ha tudsz gondolkodni is egy picikét, rájöhetnél arra, hogy Kun Béla és a szovjet diktatúra is ideológiával indokolta tetteit, tehát mindkét esetben a természetes társadalom állt szemben egy mesterséges erőszakkal. A te általad felhozott példák pedig a belső evolúció természetes következményei.
Mint már mondottam volt, a ti ideológiátok szerint a közösség csupán egy RT, semmi, de semmi köze sincs a társadalmi evolúcióhoz. TGM emiatt nem etalon számomra.
|
|
zividivi |
2005. február 13. 09:09 | Sorszám: 95 |
MOST VAN VALAMIFÉLE INDEXES KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁSUK. NEM LÁTOGATTAM ODA, CSAK OLVASTAM RÓLA. TUDOD, MI A MURIS BENNE? EGY JOTTÁNYIT SEM BEFOLYÁSOLJA ŐKET SEMMIFÉLE EREDMÉNY. EZT ELŐRE BE IS JELENTETTÉK. MI AKKOR A PLÁNE BENNE? SZERINTEM A JÖVŐBELI "VERBALITÁS"-HOZ KELL NEKIK. ZÁRT IDEOLÓGIAI KASZT AZ SZDSZ, SEMMI, DE SEMMI KÖZE A VALÓS TÁRSADALOMHOZ.
|
|
zividivi |
2005. február 13. 00:18 | Sorszám: 92 |
Én is komolytalankodtam csak! Ha az SZDSZ ebben a stílusban folytatja nemzet- és országellenességét, talán még saját hívei is észhezkapnak.
|
|
zividivi |
2005. február 12. 23:47 | Sorszám: 89 |
Nem biztos, hogy fizetik! Alapítótag! Talán neki kell megmagyarázni nálunk az SZDSZ bizonyítványát és híveket toborozni tőlünk a következő választásokhoz.
|
|
zividivi |
2005. február 12. 23:40 | Sorszám: 88 |
Három dolog: 1,) Az SZDSZ gazdaságpolitikája egyáltalában nem konzervatív. Nem is tudom, miért állítasz ilyesmit. Gazdaságpolitikájában kimondottan a tőke irányítására épít. Márpedig a tőkemozgás természete éppen ellentétes mindenféle humánérdekeltséggel. Soros "Nyitott társadalma" és a globalizáció éppen a tőkeösszevonást és a szabad tőkemozgást kényszeríti ki magának. Egyáltalában nem a világ társadalmát akarja "globalizálni" (ne feledd, Soros éppen az egyének gyarlóságára kívánja utópiáját megalapozni!), hanem csupán az élet anyagi feltételeit szeretné kisajátítani, hogy ezek bírtokában, istenként osztogasson életet-halált hívei és ellenségei között. Mielőtt elterelnéd mondandóm értelmét közlöm, hogy nem a pénz társadalmi jelenlétét kifogásolom, hanem csupán az ellenörizetlen, önjáró monetáriumot. 2,) Évek óta küszködöm a "jobb" és "baloldali" kifejezésekkel. Szinte mindenki mást ért alattuk. Teljesen kiüresedett szavakkal nem lehet meghúzni a határokat. Ha az SZDSZ nem nemzetellenes, akkor mégis miért az? Határozzátok már végre meg, hogy mennyiben vagytok hajlandók lojálisak lenni a nemzetel, uram bocsá!-mennyiben vállaljátok a sorsközösséget vele, és mennyiben ragaszkodtok kizárólag az ideológitokhoz. Mert a kettő a korábbiakban felsorolt okokból összeférhetetlen. Az ezeréves kontinuitás tagadásában, a nemzet fogalmának eltorzításában túl sok az ideológia, kimazsolázot történelmünk vállalása pedig nem elégséges indok arra, hogy a nemzet szerves tagjainak vallhassátok magatokat. A nemzet ugyanis nem 1848-ban keletkezett, és vagy az egészet, úgy, ahogy van elfogadja, magáénak vallja valaki, vagy semmi nem illeti meg belőle. Időszakokra szabdalható nemzet, már ne is haragudj, csak egy agyrém! Olyan nem létezik!
De ugyenez a helyzet a szociális kérdésekkel is. A "liberális közgazdaság" nem tűr kollektív szintű szocialis szolidaritást. Azt úgy, ahogy van, átutalta a magánszférába.
Nos, "emberjogi" és társadalmi kérdésekben a "liberális" filozófia olyan ellentmondásba került máris a saját gyakorlatával, hogy helyetekben én nem nagyon emlegetném pédaképnek az emberek előtt.
|
|
zividivi |
2005. február 12. 21:29 | Sorszám: 81 |
Ne haragudj, de úgy értelmeztem, hogy ezt a topikot kimondotan az ő számára nyitották. Tévedtem volna?
|
|
zividivi |
2005. február 12. 21:22 | Sorszám: 77 |
Ezen persze csak legfeljebb az SZDSZ és Te csodálkozol el, mert fogalmatok sincs arról, hogyan működik, szerveződik a természetes társadalom, mi tartja össze tagjait. 15-éve foglalkozom a témával, annyit mindenesetre már most is bizonyosan állíthatok róla, hogy a "liberalizmust" nem ti találtátok ki. A "szocializmust" sem, a "nacionalizmust" sem íróasztalok mellett fedezték fel a nagyokosok. Viszont mindhármat kisajátította valamelyi őrült rendszer. És evvel el is rontották valamennyit. Mert a három együtt, egymást kiegyensúlyozva képezik a természetes társadalmak alapját. Amint megbontják a harmóniát vagy visszaszorítják valamelyiket, illetve gátat szabnak az aktualitásuknak, a rendszer automatikusan gyilkossá válni kényszerül. Nácizmus, kommunizmus már bebizonyította, hogy nincs normális nacionalizmus liberális elvek nélkül, nem létezik szocialis társadalom egészséges nacionalalizmus és liberális elvek nélkül. Most ti próbálkoztok a harmadik változattal. Én meg azt állítom, hogy megszűnik minden társadalom, amelyikből kiiktatják a nacionális és a szociális kapcsolatokat.
|
|
zividivi |
2005. február 12. 20:59 | Sorszám: 74 |
Nem gondolom, hogy a fanatizmus ellen van orvosság. Észrevettem magam is, hogy nosztalgiázó kommunista is csak a szépre emlékezik, főleg, ha nem vele történtek a legborzalmasabb események. Olvastam már ezen a fórumon olyantól is, akinek "csak" a nagyapját hurcolták meg, és mégis kitart az elvársai mellett. De tudod, az a "liberalizmus", amit ma Magyarországon az SZDSZ képvisel, annak annyi köze sincs a liberalizmushoz, mint gólyának az elefánthoz. És szerencsére, még egyáltalában nincs miért nosztalgiázni senkinek róla.
Azt szeretném, ha a nosztalgi-korszakra nem is kerülhetne sor.
|
|
zividivi |
2005. február 12. 15:30 | Sorszám: 68 |
Ne haragudj, de engem ugyan nem provokál, és nem vele bírkózom, hanem az "ideológiával", amit képvisel. Az pedig OJTX nélkül is eléggé provokatív, szöveggyűjtemény.
|
|
zividivi |
2005. február 12. 11:35 | Sorszám: 63 |
//"....Tudhat valamit az SZDSZ, ha ennyire kétségbeejt benneteket. ..."// Tud ám! ROMBOLNI! És nem vagyunk kétségbeesve ettől a 3-5%-os pártocskától. Inkább az bánt, hogy vannak közöttünk olyanok, akik pénzért mindenre kaphatók. Még a ti kiszolgálásotokra is. Ehhez az egyhez értetetek: a lelkek felvásárlásához. Méppedig a mi pénzünkön. Soros pénze nem számít. Már többszörösen visszatérült neki a biznisz.
|
|
zividivi |
2005. február 12. 06:37 | Sorszám: 59 |
Tanárjaink is szenvednek egyelőre tőle. Később a kenyérharc betöri őket is. A diákok meg egyre kevesebb ismeretanyaggal kerülnek ki, még a jobb iskolákból is. Bemagolt, lexikális anyag, s ami abból megmarad, már csupán a kábitózáshoz, a TV-mocsadékokhoz, a pornólapokhoz elegendő. Logikus gondolkodás tilos lehet, merthogy arra már nem futja. Figyeld a vitákat a fórumokon! Szavalatbázis az egész. Mindenki fújja saját metanult versikéit, mint az óvódások, s próbálj visszakérdezni. Válasz helyett legfeljebb anyázás jön.
|
|
zividivi |
2005. február 12. 06:15 | Sorszám: 57 |
Röviden? Egy mondatban? Túl sokat kívánsz, de megpróbálom kivonni a kvintesszenciát (a bizonyítékoktól ezutal tekints el, mer az már könyv lenne!): Mert a tőke korlátlan koncentrációja zárt társadalmakban nem jöhet létre. Legalábbis egy bizonyos mennyiségen túl már nem növelhető. Egyszerűen a visszacsatolási kényszer miatt. Márpedig a liberalizmusnak nevezett ideológia csupán ezért a célért jött létre, semmi másért. Minden, ami benne "humánumnak" tűnik, csupán azt a célt szolgája, hogy a társadalom teljes életét a tőke befolyása alá rendelje. Ennek a megállapításnak semmi köze sincs Marxhoz! (mielőtt valaki benyögné!) Marx idejében még nem fenyegetet az a veszély, hogy a világ néhány családból álló tőkemonopolistára, és azon belül bérrabszolgákra tagozódjék, akiknek még a mozgását is (munkahelyét ha így érthetőbb!) szabályozni lehet. (munkahellyel és csalétek-bérekkel, hogy közelebb vigyelek a megértéshez.) A deviancia kitüntető "védelme", az oktatás "szabadsága", az érzelmek törvényekkel történő befolyásolása, a "pozitív" diszkrimináció, a vásárlási kényszer, a nemzet tagadása, a vallásellenesség, a nívótlanság stb.mind csak rituális formula ahhoz, hogy a felbomlásra ítélt közösségek élén már vásárolt bábok teljesítsék a pénzhatalom összes követelését. Végülis, -nem csupán Magyarországon ám(!)- az történik, hogy miközben egy nemzet, egy ország, egy társadalom teljes vagyonát megkaparintják, semmiféle kollektív visszacsatolásra nem kerülhet már sor. 15-év óta mindez kiderülhetett már mások számára is, de lehet, hogy a tömegek felócsúdásához szükséges annak felismerése, hogy a szociális vívmányok (Igenis, Európában is, még a szocialis táborban is volt ilyen! Nem ideológiai eredmény, hanem a természetes társadalmi evolóció kényszerítette ki!) visszaszorításában nem a GDP a hibás, hanem részben ez is egy eszköz a szelekcióhoz, részben pedig a bábkormányok különböző "kedvezményekkel" és a hitelekkel, egyszerűen kiszolgáltatják a társadalom jövedelmét az uraiknak.
|
|
zividivi |
2005. február 11. 23:32 | Sorszám: 53 |
Kösz az ötletet, de ha elolvasom is, mi van? TGM számomra egyáltalában nem megbízható forrás. Én ugyanis a "nép" között élek, hibáit, erényeit nem csupán TGM írásaiból ismerem, mint az SZDSZ-csinovnyikok. És elég sokat olvastam, hallottam tőle ahhoz, hogy elvessem, mint szellemi mércét. Mércének használja aki akarja TGM-et. Én majd azt az embert fogom hitelesíteni (akár közületek is!) magamnak, aki végre képes lesz az összefüggéseket is átlátni a dogmatikákban. Mert egyelőre nem akad széles a hazában egyetlen "liberális" dogmatikus sem (ne haragudj, Te legkevésbé!), aki logikus kérdésekre logikus választ lenne képes adni anélkül, hogy válaszával ne állandóan önmaga dogmáit cáfolná.
Úgy vagytok evvel a dologgal, mint kisdiák az egyszereggyel. A dallamát valamennyien uniszónóban fújjátok. Csak a szövegét, (natán üzenetét?) még csak nem is kapisgáljátok.
|
|
zividivi |
2005. február 11. 22:34 | Sorszám: 50 |
AHA! Ha nincsenek érvek, előjön a lehengelő vita szabálygyűjteménye.
Népmese neked és elvbarátaidnak. Azt sem tudjátok ezek szerint, mi fán terem a nép, mégis a nevében akartok működni. Nesztek nektek 3-4 %. Az a a ti nemnépetek.
|
|
zividivi |
2005. február 11. 21:27 | Sorszám: 44 |
//"...Semmi különlegességet nem látok abban, hogy az SZDSZ - ahogyan a többi párt is - igyekszik meggyőzni az álláspontjáról a honpolgárokat..."// Evvel a meggyőzési módszerrel van a legfőbb bajom. Nem látok semmiféle kompromisszumos szándékot. Csakis az SZDSZ álláspontja érvényesülhet mind a társadalomban, mind a nagypolitikában. És a fejétől bűzlik a hal! A politikát egyszerűen zsarolással kényszerítitek rá, hogy kizárólag a ti dogmáitokat szolgálja. Na, most tudom bizonyítékokat vársz. Akkor jöjjön neked egy kis történelemóra: 1,) Antall miért is volt kénytelen belemenni a paktumba? Mert erre kényszerítette a tőkepiac, avval, hogy egyszerűen kivonult ebből a nyomorúságos, eladósított országból. Márpedig a tőke mindenhatósága kizárólag a liberális klikk alapeszméje. És a zsarolás haszonélvezői is az akkori "liberális" pártok (SZDSZ, Fidesz) voltak. Vesztesei meg mindenki más. 2,) A kezdeti időben, az SZDSZ "elveinek" támogatására, akkora ingajárat bonyolódott le Washington és Budapest között, hogy Antal berezelt. Ahelyett, hogy ígéretéhez híven kiállt volna a nagyközönség elé, és elmondta volna becsületesen, hogy milyen erős nyomás nehezedik reá, hallgatásba burkolódzott és engedett egy idegen hatalom "meggyőző" erejének. És csodák-csodája, Tom Lantos, Soros György, id. Bush, az amerikai nagykövetek és még sokan mások, soha sem a törvényesen és szabadon megválasztott kormány érdekében vetették be befolyásukat, hanem mindig, csakis az ő ideológiájuknak behódolt és kitanított pátképződmények jogosulatlan előnyhöz jutásáért. Ennyit a "LIBERÁLIS DEOKRÁCIÁRÓL"! 3,) Nem vitatom, hogy igen jó szakmai felkészüléssel rendelkeztek a tömegek elszédítéséhez. Az amerikai "piacgazdaság" több évtized alatt alaposan kidolgozta, hogyan lehet a leglehetetlenebb dolgokat is eladni. Talán ennek a tudományotoknak köszönhető, hogy többmillióra emelkedett 15 év alatt az abortuszok száma, hogy a népesség fogyása minden eddigit meghaladott, hogy ma már alig létezik olyan fiatal, aki ne drogozott volna (EÜ-adat!), hogy vevőitök inkább találnak maguknak színvonaltalan szórakozást (Demszky homokos és kábítós felvonulásai), semmint normális emberhez illő foglalatosságot. És még van bátorságotok avval védekezni, hogy mindez nem kötelező. Nem ám, mert ahhoz túl kevés a hatalmatok, hogy törvénybe is iktassátok, de talán mégsem kellene elvetned oly mereven a kényszert. Ezeregy módja van annak, hogy miként lehet egy társadalmat megrontani, és a liberális eszmerend az összessel rendelkezik. (Lásd: Liberális Chartát!) A "másik" oldalnak ugyanis esze ágában sincs romlásba dönteni saját magát.
/""..Az SZDSZ nem kényszerít ki semmit (nem is értem, hogyan tehetné)..."// Hát, valahogy így! Egyszer talán megérted! //".. és természetesen nem Isten- és emberellenes. Istenellenes már csak azért sem lehet, mert politikusainak és szavazóinak jelentős része mélyen vallásos.."// Az lehet, hogy politikusaitok és szavazóitok egy része mélyen vallásos, de akkor ők is kétszínűek! Merthogy a pártod kimondottan vallásellenes. Legalábbis a szakrális vallásokat illetően. Mert Istenetek persze nektek is van, legfeljebb nem ugyanaz, mint akit a mezei nép istennek tekint. Ebből a szempontból mezei népekhez sorolom az ateistákat is, mert azok legalább a természetben vélik felfedezni az élet örök törvényeit, pártod pedig legfeljebb a profitban. //".. az "emberellenesség" pedig legfeljebb valami ragadozó állatra - vagy egy agresszív marslakóra - lehetne jellemző. .."// Jelentsd be pártodnak e különvéleményedet! Hátha kivonják a forgalomból az "emberellenes" törvények garmadát. //"..Nem tudok róla, hogy az SZDSZ "természetes közösségeket" kritizált volna."//
Persze, persze! Elfelejtettem egy pillanatra, hogy dogmáitok szerint a nemzet is csak egy ideológiai képződmény! /".. Mi az, hogy "természetes közösség"?."//
Ha még ezt sem tudod, miért bomlasztod?
/"..az SZDSZ csak az önkéntes társuláson - az egyének önkéntes társulásán - alapuló közösségeket tekinti igazi közösségeknek."//
Akkor, amiről az SZDSZ beszél, az egy részvénytársaság!
//". és - mondjuk így - röhög a "transzcendens" megalapozású kollektívákon..."/
Transzcendens és természetes nem mindig ugyanaz. Lehet, hogy a családok, törzsek, nemzetek, nemzetközösségek némelyike spirituális kezdeteket mutat, de több bennük a spontenaitás, mint ahogy azt az SZDSZ elképzeli. Röhögni pedig elveitek szerint is tilos az összes "transzcendens" megalapozású" kollektívákon. Van ám közöttük gyevi bíró is a "liberális demokrácia" legnagyobb dicsőségére. //".SZDSZ nem kollektivista párt. Sem nem osztály-, sem nem nemzeti szocialista. ."//
Magányos hierarchisták tán? A "liberális demokrácia" legnagyobb dicsőségére! //"..Így aztán "a társadalmak önvédő és önszervező normái" kifejezést sem tudom másképpen értelmezni, mint szabad egyének megállapodását azokról a morális és jogi szabályokról, amelyek...kölcsönös érdekeken alapulnak.."//
Európában ilyen közösség a család és a nemzet! Afrikában talán még csak a törzsek. Legfeljebb az SZDSZ ezt a tényt nem akarja tudomásul venni. Én már azt is tudom 15 éve, hogy miért.
|
|
zividivi |
2005. február 11. 18:30 | Sorszám: 34 |
Ami a legitimitást illeti, avval van ugyan egy kis "liberális-demokratikus" bukfenc, de tényleg annyira mereven egymástól eltérő az álláspontunk, hogy mindenféle konszenzus kizárt közöttünk. Ha a pártod továbbra is ezt a hozzáállást tanusítja, akkor nyilvánvalóan a pártoddal is. De mély (szerintem szándékos!) vakságotok ellenére annyit még megjegyeznék, hogy semmit mást nem tesztek diktrináitokkal, mint ami ellen állítólag "harcoltok". Erőszakosan akarjátok kikényszeríteni, a társadalomra erőszakolni saját, Isten- és emberellenes fantazmagórátokat. Semmivel sem vagytok különbek az általatok kritizált természetes közösségeknél, csupán a mércéteket állítottátok kissé máshová, mint amit bármelyik természetes közösség évezredek alatt saját magának kikalibrált. Felcseréltétek a társadalmak önvédő és önszervező normáit a magatok közösségbomlasztó normáira.
Ennél semmivel sem tettetek többet, sőt, többet ártottatok, mint amit használni tudtatok volna, ha legalább saját normáitokat betartanátok.
|
|
zividivi |
2005. február 11. 04:37 | Sorszám: 27 |
Nekem válaszolt Apóka! Én meg ennyi nyilvánvaló valótlanságtól és merev dogmatizmustól kissé elkábultam. Még mindig nem tanultam meg kezelni a hazugságokra épített fellegvárakban lakókat. Nehogy már saját, átélt tapasztalataimat akarja valaki kétségbevonni. Viszont abban már nem vagyok bizonyos, hogy ez a mentalitás, amit hosszúnevű fórumtársunk itt bemutatott, az okvetlen csak az ő hibája. Ki tudja, honnan szedte magára.
Nem csupán az SZDSZ, de mára már az összes párt valójában egy olyan zártkörü minikaszttá vált, amelyik a valós élet elől elzárkózva, magángettójába vonult. Néha egy-egy komisszárjukat ugyan kiküldik a tömeghez, akik elmondják a jónépnek, mennyire frankó az ő pártjuk, csakis az ő pártjuk "ütőképes", mindenki szavazzon reájuk, és ezzel vége is minden kapcsolatnak vezérkar és a plebs között. Némelyik azt hiszi, hogyha ő jól él, akkor mindenki tejbe-vajban fördik. Tudod Apóka, kezdetben gyűlések voltak, kérdések és válaszok, viták. Ma már írásba kell beadni még a leghülyébb gyűléseken is a kérdéseket. Abból válogatnak az előadók. Amelyik hízelgő reájuk nézve, az felolvassák, netán meg is válaszolják, amelyik pedig kényes kérdés, azt egyszerűen elsüllyesztik a zsbükbe. Nincs kifogás, appelláta, szemrehányás, számonkérés, vita. Működik ám az a fenenagy demokrácia.
|
|
zividivi |
2005. február 11. 03:44 | Sorszám: 25 |
Mellébeszélsz! Légy büszke magatokta, én meg szégyellem, hogy az ország 3-5%-a elfogad benneteket. Lehet, mindössze ennyi ellensége van az országnak, de akkor meg az a baj, hogy ők irányitják az ország politikáját. Erőből! 1,) Tudom, hogy nem a "jobboldal" zsidózik kezdettől fogva, hanem az SZDSZ vetette be előszőr a "weimarizálódás veszélyét", még a Jurtában. Mi meg csak értetleműl bámultunk egymásra, azt sem tudtuk nagyhírtelen, hogy miről is beszéltek. Pár hónappal később aztán rádöbbentünk. De ha lelked evvel a valótlansággal könnyebb, hajtogasd csak a magdét. 2,) Magyar nem európaivá tette az oktatást, hanem lezüllesztette az európai iskoláinkat az amerikai iskolák szinvonalára.
3,) Viszont Csurka legalább nem szervezett tömegdemonstrációkat (3-5% már azért egy kisebb tömeg!) a magzatelhajtás, a homoszexualitás, az italozás és részegeskedők "védelmére". És ha az SZDSZ nem vette volna észre eddig, ennek az országnak voltak bizonyos erkölcsi normái, amelyek védték a társadalmat a devianciától. De az SZDSZ volt olyan szíves a devianciát reánkszabadítani, mi több, kötelezni a "maradék" 95-97 %-ot a devianciák eltűrésére. Márpedig NEM DEMOKRÁCIA az, ahol kintről-fölülről szabják meg a társadalomnak, hogy mit tűrjön, tiltson vagy támogasson. Az igazi demokrácia éppen fordítva műxik. Ennyit a "DEMOKRATIKUS CHARTÁTOKRÓL"!
4,) Blabla! És szerecsenmosdatás amit a kommunizmusról előadtál. A kommunizmust éppen úgy személyek eröltették az országra, miként a globalizmust is eröltetik az EMBEREITEK.
5,) Esterházyt nem pártszempontból ítéltem meg, hanem a nemzethez fűződő viszonyából. A tőbbi JELES ÍRÓT ÉS KÖLTŐT IS. Nehogy már engem hibáztass azért, hogy szinte valamennyien, akiknek egy jó szavuk sincs a nemzetről, azok mind SZDSZ-hez közelállónak vallják magukat. Vonzottátok őket, kiválogattátok egyremegy. 6,)//".....nemcsak az SZDSZ-nek, de az MDF-nek is az alapítója voltam. ..."// Na igen! Akkor ismerlek is talán. Nem érdekes. Nem voltál egyedül, akit az MDF szétverésére mozgósított az SZDSZ. Tisztességes, jószándékú, valóban változást akaró tagságot sikerült lenulláznotok. Nem egy alkalommal tanuja voltam a módszereiteknek. Nevek sokaságát tudnám felsorolni, és az események tömkelegét. Egyszet tán meg is írom a "memoáromat", miként sikerült egy fasisztoid ihletésű, pizitív diszkriminációba bújtatott, rasszista rendszert a nyakunkra küldenetek. Tényleg, van mire büszkének lennetek!
|
|
zividivi |
2005. február 11. 01:10 | Sorszám: 22 |
Na jó! Ki kezdte az antiszemitázást? Megmondom: a Az SZDSZ kemény magja, még a jurtás időkben. Ott voltam, meg vannak a jegyzeteim, és szerintem magad is tudod, -ha már olyan ősi tagja vagy-, hogy igazat mondok. Ha mégis, nálam később kerültél volna a párt közelébe, és oly magas rangod van benne, pergesd le a Feketedobozt magadnak!
Ki tette tönkre az oktatásügyet? Magyar Bálint
Ki szorgalmazza a drogot? Mit kell ezen bizonyítani?
Ki határolja el magát sorozatosan a nemzet problémáitól?
Ki mondta: "Mi nem vállaljuk az ezeréves kontinuitást"? Vedd elő legalább saját belső iratanyagodat. Nekem megvan, saját írásotokban.
Ki ordíbált a leghangosabban a kommunizus ellen? A korábban felhozott szövegedben is benne van. És ennek ellenére, ki fogott velük baráti kezet?
Ki vezényelte a tüntetéseket már az első szabadon választott kormány ellen is, mert csupán másodhegedűs lehetett már akkor is benne? Olvasd el a majdnem halott újságíró tanuságtételét.
Na, és a chartamozgalom! Színtiszta magyarellens akció, aláírások, az ország hazug bemószerolása külföldön.
Mi a fenének akarsz bizonyítékokat? 15 év teljes, -nem SZDSZ-es irodalma- erről szól! Már nektek kellene bizonyítani tettekkel, hogy megváltozott hozzáállásotok ennek az országnak az őslakóihoz.
És "liberális" költőitek! Nem is szox olvasni tőlük? Neked jólesik Esterházy: Hogyan gondozd a magyarodat fasisztoid ihletettségű irománya? Megfér a chartás elveitekkel? Na ja! Esterházy "művészetet" produkált szerintetek. Ilyen is az egész művészetetek. Mocskos, perverz és erkölcsromboló.
Sapienti sat!
|
|
zividivi |
2005. február 10. 23:00 | Sorszám: 20 |
Na igen. Nyilván magad is tudod az okát. Cáfolni kellen végre ezeket a megalapozott vádakat. Mondjuk tettekkel!
|
|
zividivi |
2005. február 10. 22:12 | Sorszám: 18 |
//"....Miért volna "magyarellenes" a Szabad Demokraták Szövetsége?...."// Mert semmi sem szent előtte, ami magyar. Kivéve 1948-at, 1956-ot a kiegyzés korát, ám azokhoz meg az égvilágon semmi köze. Még Kossuthot és Széchenyit sem ismerik, ha elődjüknek tekintik. Ők ugynis mindketten a magyar szabadság hívei voltak, nem a diktátorok világállamának.
//"...Meggyőződésem szerint az SzDSz nélkül nem lett volna rendszerváltás..."/ Tapasztalatom szerint pedig itt lett volna valódi rendszerváltás, ha nem az SZDSZ vezényli le. Mi több! Tudom, hogy ha mérsékeltebben magyarellenes, akkor a nép felől akár trónra (többségi mandátum!) is ülhetett volna. De így marad a 4-5 % stabil idegenszívű szavazóbázisa.
//"....., nem lett volna polgári (azaz kapitalista) átalakulás Magyarországon...."// Ez lehet a fixa ideátok! Semmiféle polgárság nem alakult ki. Marad a kiszolgáltatott, proletár tömeg (Az értelmiségünk is már proletár!) és lett néhány világnábob az ország közös javainak kisajátításából.
|
|
zividivi |
2005. február 10. 21:59 | Sorszám: 17 |
Mazsola a kuglófból! Kiszedtetek az egészből valamit, aztán kimondjátok, hogy ENNYI! AZ ÖSSZES TÖBBI ÉRVÉNYTELEN! "MI NEM VÁLLALJUK AZ EZERÉVES KONTIUNITÁST" Ezt is az SZDSZ mondta. Jóban igen, rosszban nuku a sorsközösség. Mire vagytok hát oly büszkék?
|
|
|