Téma: Juszt egy közönséges,senkiházi orvvadász
|
K.Pista |
2002. június 30. 21:36 | Sorszám: 223 |
Most mondta a ma esti műsorában(Juszt,Vicsek,Selmeczi,Beregi),hogy őt azért basztatják ezzel a vadászat üggyel,mert ő rászállt a fideszes ügyekre és a nyomozását ezzel akarják derékba törni. Röhej...
|
|
K.Pista |
2002. június 30. 20:40 | Sorszám: 222 |
Ja..lehet.
|
|
K.Pista |
2002. június 30. 20:29 | Sorszám: 220 |
Képzeld beállítottam a telefonom ébresztőjét 6-ra,jó hangosra.....fel is keltem,annak rendje s módja szerint...bekapcsoltam a rádiót,majd lementem a konyhába és főztem gyorsan egy KV-t,hogy el ne aludjak....jó erősre sikeredett,megittam gyorsan és......10 perc múlva már megint aludtam....fél 10 volt mikor felébredtem. Vettem észre,hogy az indexen megy a vérengzés.Ha nem ismertél volna még fel:"Egy súri gida" vagyok. Na hali,jó legyél!
|
|
|
K.Pista |
2002. június 30. 10:56 | Sorszám: 215 |
|
|
K.Pista |
2002. június 29. 20:41 | Sorszám: 212 |
Meg nyilasozna itt orrba-szájba.
|
|
K.Pista |
2002. június 29. 11:09 | Sorszám: 208 |
Én sem értem,hogy Bárándy "égazarcom" Péter,mint igazságügyminiszter és mint az OMVK Etikai Bizottságának elnöke ebben az ügyben most miért nem hallatja hangját.... Talán vannak egyenlők és egyenlőbbbek?
|
|
K.Pista |
2002. június 28. 10:53 | Sorszám: 201 |
Jó,én még az akácerdőmről nem is beszéltem,aminek cirka 60%-át alig 2 év alatt meglovasították.
|
|
K.Pista |
2002. június 27. 12:50 | Sorszám: 199 |
Igazad lehet... De vétlen vagyok,vigyék anyósomat,ő tömte a libákat!
|
|
K.Pista |
2002. június 27. 12:41 | Sorszám: 197 |
Égette már pálinkám is a mocskos torkukat,ne félj!
|
|
K.Pista |
2002. június 27. 12:39 | Sorszám: 196 |
Onnan,hogy a dűlőút végén lakó szomszédom meglátta a zsigulijukat,a libákkal az utánfutóban,de mivel neki nincs kocsija,engem értesített mobilon,viszont én meg mivel otthon voltam éppen,így 10 perc volt mire kiértem,de akkor már csak hűlt helyüket találtam.
|
|
K.Pista |
2002. június 27. 11:58 | Sorszám: 192 |
Tényleg! Meg kéne kérdezni Juszt úrtól,hogy mit javasolna cigánykár ellen. Tavaly a tavalybarnultak cirka 50 kg szilvámtól szabadítottak meg,de a tanyámról elloptak 18 libát is. Lelőhetem őket,vagy szóljak Juszt úrnak?
|
|
K.Pista |
2002. június 26. 19:11 | Sorszám: 184 |
Nono! Lassan a testtel,én is vadász vagyok. Csakhogy vadász=/=orvvadász.
|
|
K.Pista |
2002. június 26. 19:10 | Sorszám: 183 |
Nyulakat?!!! Őzeket?!!! Én eddig úgy tudtam,hogy csak egy nyúl és egy őz esett áldozatául...
|
|
K.Pista |
2002. június 26. 10:57 | Sorszám: 178 |
Illés: Vonják be Juszt engedélyét 2002. június 20. 12:09 MTI Illés Zoltán azt követeli, hogy vonják be Juszt László vadászengedélyét, mivel a médiaszemélyiség saját területén ugyan, de tilalmi idõszakban ejtett el vadakat.
A Fidesz - Magyar Polgári Párt parlamenti képviselõje, a környezetvédelmi bizottság alelnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján sürgette, hogy a büntetõ törvénykönyvbe büntetési kategóriaként kerüljön be a vadorzás fogalma.
Azt is fontosnak nevezte, hogy a törvénykönyv tiltsa meg az állatkínzást.
Illés Zoltán a sajtótájékoztatón bojkottot hirdetett a Pepsi üdítõgyártó cég termékeivel szemben, mert a vállalat a termékdíj- változtatások miatt kivonta a forgalomból visszaváltható csomagolású termékeit. A képviselõ azt tervezi, hogy az ügyben Alkotmánybírósághoz fordul.
|
|
K.Pista |
2002. június 25. 21:33 | Sorszám: 176 |
A Komáromi Városi Ügyészség kedden vádat emelt Juszt László ellen, mert alaposan gyanúsítható azzal, hogy május 31-én a súri Táncsics Vadásztársaság területén, a vadászati tilalom ellenére, engedéllyel tartott vadászfegyvereivel meglõtt egy 30 ezer forint értékû õzgidát és egy 15 ezer forint értékû mezei nyulat. Minderrõl közleményben tájékoztatta a Komárom-Esztergom Megyei Fõügyészség kedden az MTI-t. A közlés azt is tartalmazza, hogy a vád szerint Juszt László az állatokat jogtalanul eltulajdonította, s a cselekmény elkövetésekor tetten érték. Jusztnak mintegy 400 hektár földterület van a birtokában Kisbér és Súr környékén, a 24 Óra címû Komárom-Esztergom megyei napilapnak korábban azt nyilatkozta, hogy a kártevõket saját kertjében lõtte le, és tanúk jelenlétében adta át a vele igen rossz viszonyban lévõ vadásztársaságnak.
|
|
K.Pista |
2002. június 11. 14:17 | Sorszám: 175 |
...Hortobágyra...
|
|
K.Pista |
2002. június 10. 12:11 | Sorszám: 163 |
Nem volna ám baj,ha kicsit tanulmányoznád a vadászati törvényt,mielőtt itt marhaságokat beszélsz. Juszt kétszeresen sértette meg a vadászati törvényt,ugyanis egyfelől jogosulatlanul vadászott,ugyanis a vadászatra jogosul csak a vt.,illetve annak tagjai,márpedig a fekete pólós nem volt tagja a helyi vt.-nek. Másodsorban pedig tilami időszakban vadászott,mindkét vadfajra. A mezei nyúl vadászati idénye kt.1.-től dec.31.-ig, az őzgida vadászati idénye kt.1.től jan.31.-ig tart. (És a nyúl vemhes volt.)
|
|
K.Pista |
2002. június 09. 21:25 | Sorszám: 161 |
A három majommal? Mit mondtak?
|
|
K.Pista |
2002. június 09. 10:13 | Sorszám: 157 |
De a senkiházi,az szerintem továbbra is áll.
|
|
K.Pista |
2002. június 08. 21:12 | Sorszám: 151 |
Vagy helikopterről géppisztollyal,ahogy Czinege et. csinálta annak idején a Börzsönyben.
|
|
K.Pista |
2002. június 08. 21:05 | Sorszám: 149 |
Mért,szerinted,aki tilalmi időszakban,idegen vadásztársaság területén őzgidát és vemhes anyanyulat lő,az nem senkiházi?! Még ez egy enyhe kifejezés rá! Szóval nem kell törölni a "senkiházi" szót,mert Jusztrea még ez kifejezetten finom.
|
|
K.Pista |
2002. június 08. 20:10 | Sorszám: 145 |
Laca egy ilyen vizsgálaton már a rendelőbe lépés alkalmával megbukna.
|
|
K.Pista |
2002. június 08. 13:02 | Sorszám: 143 |
Jogilag sajnos vadász,mert rendelkezik vadászjegyel és fegyertartási engedéllyel,de erkölcsileg köze nincs a vadászokhoz.
|
|
K.Pista |
2002. június 08. 10:44 | Sorszám: 141 |
Én azokra a vadászokra gondoltam,akik rendelkeznek minden engedéllyel,és azok birtokában követ el szabálysértést.Az nem gyakori,sőt. Akikről te írtál,azok is orvvadászok,mert engedély nélkül vadásznak.Őket az átlagembernél,már csak a vadászok gyűlölik jobban. Juszt viszont külön kategória.Ő a legrosszabb,mert tökéletesen tisztában volt vele,hogy tilalmi időszak van.A vadkár elhárításos duma pedig harmatgyenge.
|
|
K.Pista |
2002. június 07. 17:56 | Sorszám: 138 |
idezet a vadaszati torvenybol! 1996. évi LV. törvény "Valamennyi vadon élõ állatfaj a Föld megújuló természeti erõforrásainak, valamint a biológiai életközösségnek pótolhatatlan része, tudatában annak, hogy a vadon élõ állat esztétikai, tudományos, kulturális, gazdasági és genetikai értékek hordozója, s ezért - mint az egész emberiség és nemzetünk kincsét - természetes állapotban a jövõ nemzedékek számára is meg kell õrizni !
8. § (1) Vadászterületnek minõsül - hasznosítási formájától függetlenül - az a földterület, valamint vízfelület, amelynek kiterjedése a háromezer hektárt eléri, és szemközti határvonalainak távolsága legalább háromezer méter,"
Tehat, Juszt -nak nincs onallo vadaszati joga.
9. § (1) A vad az állam tulajdonában van.
(2) A vadászterületen elejtett, elfogott vad (ideértve annak trófeáját is), a hullatott agancs, a szárnyas vad tojása, az elhullott vad teteme a jogosult tulajdonába kerül, kivéve, ha a más vadászterületrõl átváltott sebzett vadat a jogosult hozzájárulásával ejtik el. Ez utóbbi esetben a sebzés helye szerinti jogosult tulajdonába kerül a vad.
(3) A nem vadászterületen elhullott vad teteme, valamint a hullatott agancs annak a jogosultnak tulajdonába kerül, amelyiknek a vadászterületérõl a vad oda került. Kétség esetén tulajdonosnak a fellelés helye szerinti legközelebbi vadászterület jogosultját kell tekinteni.
Tehat, akkor az allamot meglopta, ill. a vadasztarsasagot.
59. § Vadász az a személy lehet, aki rendelkezik:
a) vadászjeggyel vagy vadászati engedéllyel;
b) az illetékes rendõrhatóság által kiállított vadászlõfegyver-tartási engedéllyel;
Tehat, vadászjeggyel vagy vadászati engedéllyelrendelkezett? NEM !
64. § (1) A vadász
a) a vadászjegyet vagy a vadászati engedélyt (a továbbiakban együtt: engedély)
b) az egyéni lõjegyzéket,
c) az e törvényben írt vadfaj vadászata esetén az azonosítójelet, továbbá
d) a vadászlõfegyver-tartási engedélyt, a vadászat alkalmával köteles állandóan magánál tartani, és azt a jogosult, a hivatásos vadász, a vadászati, illetõleg a természetvédelmi hatóság képviselõjének, valamint a rendõri szerv felhívására bemutatni.
(2) Aki az (1) bekezdésben felsorolt dokumentumok bármelyikének hiányában vadászik, azt az ellenõrzésre jogosult személy a vadászatból azonnali hatállyal kizárja.
Valjon a haveroknak is volt engedelyuk?
65. § (1) A vadászati hatóság az engedélyt visszavonja attól a vadásztól: b) akinek vadászattal, illetõleg védett vadfaj elejtésével összefüggésben jogerõsen szabálysértési vagy büntetõjogi felelõsségét állapították meg; d) akivel szemben vadvédelmi bírságot szabtak ki.
?????????????
69. $ (6) A vadászaton nem vehet részt az alkohol, valamint a vadászati képességére hátrányosan ható szer befolyása alatt álló, továbbá az a személy, aki egyébként nincs a biztonságos vadászathoz alkalmas állapotban.
(7) A vadászaton való részvételbõl haladéktalanul ki kell zárni azt a személyt, akinek egészségi, vagy tudati állapotában felismerhetõ módon olyan változás következett be, ami a vadászat biztonságos lefolytatását akadályozza.
Ez is kerdeses. A szonda biztos nem kerult elo.
72. § (1) Vadászlõfegyverrel és vadászíjjal lövést leadni csak akkor szabad, ha a vadász a vadat kétséget kizárólag felismerte, A lövés elõtt mérlegelni kell a lövedék várható útját és a becsapódás helyét.
Tehat A juszt- kétséget kizárólag felismerte a vemhes nyulat es a sutagidát (õz ünõ -t)
75. § (1) A jogosult az e törvényben foglaltak alapján köteles megtéríteni a károsultnak a gímszarvas, a dámszarvas, az õz, a vaddisznó, valamint a muflon által a mezõgazdaságban és az erdõgazdálkodásban, továbbá az õz, a mezei nyúl és a fácán által a szõlõben, a gyümölcsösben, a szántóföldön, az erdõsítésben, valamint a csemetekertben okozott kár öt százalékot meghaladó részét (a továbbiakban együtt: vadkár).
75 & (2) Valoszinu hogy a nyuszi es a gida altal okozott "vadkár megtérítésére az köteles, aki a kárt okozó vad vadászatára jogosult, és akinek vadászterületén a károkozás bekövetkezett, illetõleg akinek vadászterületérõl a vad kiváltott."
Tehat a Juszt-nak vadkart fizetett a vadgazdalkodas!!
84. § (1) A vadászati hatóság határozata alapján vadvédelmi bírságot köteles fizetni:
a) a vadászterületnek minõsülõ föld használója, ha nem tesz eleget a vadállományban okozott kár megelõzésével kapcsolatos kötelezettségének; b) a vadász, ha a vadászat rendjét megsérti; f) aki a vadat tiltott módon zaklatja; g) aki jogosulatlanul vadászik.
Itt mind a 4 bekezdest megsertette!! (2) Az (1) bekezdés a)-f) pontjai szerinti esetben a vadvédelmi bírság mértéke legalább tízezer forint, legfeljebb százezer forint lehet. A vadvédelmi bírság ismételten is kiszabható. (3) Az (1) bekezdés g) pontja szerinti esetben a vadvédelmi bírság mértéke esetenként és a cselekmény súlyától függõen legalább ötvenezer és legfeljebb ötszázezer forint lehet.
89. § (1) A vadászati hatósági feladatokat ellátó személy, valamint a vadászati hatóság alkalmazásában álló vadászati felügyelõ, feladatainak ellátása során jogosult: g) jogosulatlan vadászat vagy vadászati eszköz jogosulatlan használata esetén a vadászathoz használt eszközt - ideértve a gépjármûvet is - elismervény ellenében visszatartani;
Ez sajnos nem tortent meg !!
Tovabba megsertette a 10. számú melléklet a 30/1997. (IV. 30.) FM rendeletet A vadász a jogosult által rendelkezésére bocsátott azonosító jellel köteles a gímszarvast, a dámszarvast, a muflont, a vaddisznót és az õzet - a vad elejtését, elfogását követõen haladéktalanul - megjelölni. A jogosult az azonosítóval ellátott vad feletti rendelkezési jogot csak azt követõen szerzi meg, ha a vadász az elejtett vad azonosítójának sorszámát, fácán és nyúl esetében az elejtett vad darabszámát az egyéni lõjegyzékbe, ragadozó madárral vadászó az egyéni zsákmányjegyzékbe (a továbbiakban együtt: egyéni lõjegyzék) is bevezeti." [Vtv. 57. § (2) bekezdés]
Es kivancsi lennek A vadászati napló es a teríték nyilvántartásra is.
|
|
K.Pista |
2002. június 07. 17:26 | Sorszám: 137 |
Laca! Olvass Széchenyi Zsigmondot,Kittenberger Kálmánt és Feket Istvánt,hátha ragad rád valami a vadászetikából.
|
|
K.Pista |
2002. június 07. 17:24 | Sorszám: 136 |
Egy magyar apa válasz erre | adatok | e-mail 2002-06-07 17:11:53 (353) Az durva lenne. Inkább biovadászatra kellene küldeni Lacát Afrikába. A maszájok lándzsával mennek az oroszlánra, afféle férfiassági próbaként. Ez már majdnem biovadászat. Lacát hajtónak kell delegálni oda, hogy egy bottal hajtsa ki a sebesült oroszlánt a bozótosból a lándzsás maszájok elé. [elõzmény : (324) egy korsó sör, 2002.06.07 08:51
|
|
K.Pista |
2002. június 07. 15:47 | Sorszám: 135 |
Hogy hivják Nyusz Lászlot, amikor nem fekete pólót, hanem öltönyt és nyakkendőt visel? . . - Vadlőtt, álljon fel! )
|
|
K.Pista |
2002. június 07. 10:52 | Sorszám: 132 |
Na! Azért az erős túltás,hogy nap,mint nap megesik. Pláne nem olyan vadászok részéről,akik minden engedéllyel rendelkeznek,tehát nem orvvadászok.
|
|
K.Pista |
2002. június 06. 20:02 | Sorszám: 128 |
Amit egy "földi halandó" vadász kapna,azért,amit Juszt elkövetett: Minimum: - vadászjegy bevonása - fegyvertartási engedély bevonása - a Vadász Kamarából történő kizárás Ezek mind azonnal,majd: - bírósági tárgyalás - pénzbüntetés,börtön
|
|
K.Pista |
2002. június 06. 19:59 | Sorszám: 127 |
Juszt "Probatbicol" László! Gyere és védd meg magad!
|
|
K.Pista |
2002. június 06. 18:22 | Sorszám: 123 |
Parancsolsz kérlek?
|
|
K.Pista |
2002. június 06. 18:17 | Sorszám: 121 |
A történet kezd egyre pikánsabb lenni: "Lesz maga Juszt is ...vadorzó Ideje: June 06, Thursday, 12:31:25 Szerzõ: szerkesztõség Aki ellési - és természetesen szigorú tilalmi idõben – agyonlõ egy tavalyi sutagidát , (amely szakszóval õz ünõ ) és egy nyulat, arra nem használható a vadász fogalma... Bizonyára nincs az országban egyetlen vadász sem aki, ezzel ne értene egyet, hiszen a tilalmi fogalma idõ több mint egy évszázada közismert. A jogosulatlan vadászat szabálysértésén túl, lopással, valamint fegyverrel lõszerrel való visszaéléssel is vádolható. Mindezeken túl rendkívül súlyos vadászetikai vétség is A büntetõ ügyön kívül a vadászati hatóság a vadászjegy bevonásával, újravizsgázási kötelezettséggel, ezt követõen pedig a rendõrhatóság a fegyvertartási engedély visszavonásával „díjazza” a „kárelhárítót”. Magyarán „vadász” mivoltja megszûnik, és erre bízvást rá is szolgált a más esetekben az igazság bajnokaként tetszelgõ orvlövész. Csak Õ tudja egyedül, hogy másféle riasztásról - rákiabálásról, kémiai riasztószerekrõl, és sokminden egyéb lehetõségrõl, továbbá törvényrõl, jogszabályról, rendeletrõl – amelyek a vadászvizsga kötelezõen számonkért anyagai, vajon miért nem hallott eddig? Az elkövetõ „cáfolata” pedig juszt sem más mint egy beismerõ vallomás. A törvények mindenkire egyformán vonatkoznak, legyen ez a puding próbája, és majd meglátjuk egyforma-e a mérce. Legalábbis ezt ígérték. Az igazságügyi tárca elsõ emberének, dr. Bárándy Péternek, a híres sztárügyvédnek, különösebben nem kell magyarázni, mert vadász, és egyben az Országos Magyar Vadász Kamara Etikai Bizottságának köztiszteletben álló elnöke is. Ettõl függetlenül lehetnek még szerecsen mosdatók, jó pénzért, kapcsolatokért, az ügy kimenetelét illetõen jóslatokba juszt sem érdemes bocsátkozni. "
http://www.vadaszlap.hu/article.php?sid=60 Na szerintetek Bárándy "Égazarcom" Péter,mint az OMVK Etikai Bizottságának elnöke,hogyan reagál a történtekre? Botrány gyerekek,méghozzá óriási botrány!:-)))
|
|
K.Pista |
2002. június 06. 17:30 | Sorszám: 120 |
Egy recept az indexről: sti válasz erre | adatok | e-mail 2002-06-06 16:57:53 (299) Zöldséges vemhes nyúl Juszt módra Hozzávalók: 1 vemhes nyúl, 1/2 póréhagyma, 1 sárgarépa, 30 dkg karfiol, 15 dkg gomba, 1/2 karalábé, 3 kis hagyma, 4 evõkanál olaj, 1 dl fehérbor, 1 dl marhahúsleves/kockából/, 1 csokor petrezselyem zöldje, só, bors A póréhagymát, sárgarépát felkarikázzuk, a karfiolt rózsáira szedjük, a gombát félbevágjuk, a karalábét hasábokra a hagymákat félbe vágjuk. Az anyanyulat feldaraboljuk embriókat lehetõleg épen kivesszük, megszórjuk sóval borssal. Serpenyõben elõmelegitett olajban az anyanyúldarabokat elõsütjük, szép aranybarnára, tálra tesszük és melegen tartjuk. A megmaradt olajban a zöldségeket világosra pirítjuk. Egy serpenyõbe beleteritjük a zöldségeket, rárakjuk az anyanyúldarabokat, megöntözzük borral, húslevessel és hideg sütõbe téve a sütõt 180 C-fokra melegitjük és kb 45 percig lefedve pároljuk. Elõmelegitett tányérokra tesszük, petrezselyemmel díszítjük és összeturmixolt nyúlembrió-szósszal nyakönöntve tálaljuk.
Jóétvágyat, kezitcsókolom!
|
|
K.Pista |
2002. június 06. 16:26 | Sorszám: 119 |
Afrancba,még 3 hosszú nap. Pedig teljesen úgy emlékeztem,hogy 6.-án tiltottak le. No nem baj,majd kibírom valahogy.Azért köszi.
|
|
K.Pista |
2002. június 06. 16:23 | Sorszám: 118 |
Jusztnak semmiképpen nincs igaza,ugyanis tilalmi időben vadászott méghozzá jogosulatlanul.Hogy az erdő el volt-e kerítve,az az ügy szempontjából teljesen lényegtelen. Mivel Juszt vadász,ezért vadászizsgát is tennie kellett,márpedig akkor tudnia kellett,hogy a nyúlnak és a gidának is tilami időszaka van(bár ehhez még vadásznak sem kell lenni). Ergo,tudatosan sértette meg a törvényt.
|
|
K.Pista |
2002. június 06. 15:48 | Sorszám: 114 |
Egyértelmű,Juszt hazudik. Ha körül lett volna kerítve az erdője,akkor nem tud bemenni a nyúl.Hacsak nincs rés a kerítésen.
|
|
K.Pista |
2002. június 06. 15:45 | Sorszám: 113 |
Látom,a T.Szerk.-ben már rögtön neked estek. Nem akarják kinyitni a cellám ajtaját.
|
|
K.Pista |
2002. június 06. 14:44 | Sorszám: 111 |
Jól látod a dolgokat.Juszt valóban csak abban az esetben vadászhatott volna ott -akkor sem tilalmi időben - ,ha a helyi vt. tagjai meghívják,illetve bérvadászként,komoly feltételek mellett úgy,hogy kifizeti a kilövési díjat és az elejtett vad árát is.És a krotáliát belerakja az őz csülkébe.
|
|
K.Pista |
2002. június 06. 14:11 | Sorszám: 107 |
Vagy kiderül,hogy Lacánk csak gombát szedni ment az erdejébe,de a gaz bestiák megtámadták,még szerencse,hogy a sztárriporternél épp ott volt 222.-es Remington golyósa ésterítette a támadókat.
|
|
K.Pista |
2002. június 06. 13:21 | Sorszám: 105 |
Szegény H.T.,komolyan mondom,hogy már kezdem megsajnálni. Letiltották K.Pistát,Törkölypáleszt,meg Kocsmáros Pistát meg mexüntették.
|
|
K.Pista |
2002. június 06. 13:15 | Sorszám: 103 |
Követem az eseményeket ott is:-)) Csak nem tudok beleszólni.Hitetlen Tamáska szerecsenmosdatása,már nagyon szánalmas.
|
|
K.Pista |
2002. június 06. 13:09 | Sorszám: 101 |
Ezer köszönet! Puszi.
|
|
K.Pista |
2002. június 06. 13:00 | Sorszám: 99 |
Nem megy ez ma:-)) Szines Mai Nap.
|
|
K.Pista |
2002. június 06. 12:58 | Sorszám: 98 |
Bocs,Szinem Mai Nap....
|
|
K.Pista |
2002. június 06. 12:57 | Sorszám: 96 |
Na Juszt megjelenet az Indexen.
|
|
K.Pista |
2002. június 06. 12:56 | Sorszám: 95 |
Az eszem áll meg!Bár a Szines Mai Lap-tól nem is vártam többet. Más.Megtennéd,hogy beszólsz az indexen a T.Szerk.-be,hogy K.Pista büntije letelt? Előre is köszi. Üdv.: K.Pista
|
|
K.Pista |
2002. június 06. 12:44 | Sorszám: 93 |
Teljes igazad van.Ha meg Juszt annyira félti az erőjét,akkor kerítse el.Én is elkerítettem a gyümölcsösömet,ugyan én nem az őzek elől,hanem a szemét cigányok elől.Elkerítettem és beraktam egy közel 100 kilós kaukázusit. Nem tudom mi lenne,ha én meg a cigányokat kezdeném el lövöldözni,mert lopják a szilvámat,meg kivágják a gyümölcsfáimat?! Ugyan a földjeimen elenyésző a vadkár,de két éve télen a házamnál a kertajtó nyitvamarad és feljöttek az ártérről az őzek és bejötek a kertbe.Az összes tujámat lelegelték.Tavasszal olyan dúsan nőttek tömöttre a tujáim,mint még soha.Azóta minden télen ki van szórva jó pár zsák kukorica a kertem végébe az őzeknek.
|
|
K.Pista |
2002. június 06. 12:36 | Sorszám: 92 |
Nem hobbiból,hanem azért,mert ha két három nagyobb testű kutya összeáll falkába,akkor iszonyatos károkat tehetnek a vadállományban.Nem egszer kaptam már én sem puskavégre,nyulat vagy őzet űző kóborkutyát.Ugyanez a helyzet a macskákkal,csak azok nem az őzet fogjákmeg,hanem a kisnyulakat,a fácáncsibét. Tehát amelyik vadász lelőtte Juszt kutyáit,az teljesen szabályosan járt el.
|
|
K.Pista |
2002. június 06. 12:20 | Sorszám: 89 |
Juszt úgy hazudik,mint a vízfojás.Azt mondja,vadkár elhárítása miatt lőtte ki a 2 vadat. Ja,persze,vadkárelhárításra a haverjaival megy az ember.
|
|
K.Pista |
2002. június 06. 12:10 | Sorszám: 88 |
Na látod ezért kételkedem én abban,hogy Ülepfejű a saját földjén lőtte a nyulat.Mert,ha az el volt kerítve - ahogyan azt a riporter állítja - akkor,hogy ment be a nyúl?
|
|
K.Pista |
2002. június 06. 11:24 | Sorszám: 86 |
Ezen gondolkodtam én is.Ez már elvtelenség,hogy ennyire elfogultan védeni valakit,csak azért,mert ő is útálja Orbán,és szereti a Medgyessy-klánt...
|
|
K.Pista |
2002. június 06. 11:01 | Sorszám: 84 |
Szenzációs,ahogy Hitetlen Tamáska az indexen próbálja Jusztot tisztára mosni.És mindezt csak azért,mert a baloldal seggyanyalója a szentem. A kis jogi analfabéta már azt akarja bemagyarázni,hogy Juszt jogosan járt el,mert a saját földjén lőtte a vadakat. Az ész megáll!:-)))
|
|
K.Pista |
2002. június 06. 10:51 | Sorszám: 83 |
Juszt hazudik,mint a vífolyás.Mivel vadász,így vadászvizsgát is kellett tennie(még az átkosban is) és így tudnia kell,hogy tanyától,lakott területtől 300 m-nél távolabb lévő kutyát,macskát,a vadásznak kötelessége! lelőni,ugyanis akkor az már dúvadnak minősül,ami kárt tesz a vadállományban. Szóval Juszt kötötte volna meg a kutyáit,vagy csukta volna be a tanyába,ahelyett,hogy most itt nyavajog.
|
|
K.Pista |
2002. június 06. 10:46 | Sorszám: 82 |
Egy nyúl az semmit.Több nyúl,meg őz már okozhat,azzal,hogy lerágja a rugyeket,körberágja a fiatal fák szárát. De akkor sem az a módja,hogy tilalmi időben,jogosulatlanul lövöldözök.
|
|
K.Pista |
2002. június 06. 10:11 | Sorszám: 79 |
Origo (Blikk alapján): Vadászbotrány: nyulat lõtt Juszt 2002.06.06. 9:18:42 Orvvadászat és tilalmi idõszakban elkövetett vadászat miatt feljelentette a Komárom-Esztergom Megyei Vadásztársaság Juszt Lászlót. A riporter egy õzet és egy vemhes nyulat lõtt ki, és azzal védekezik: mindezt magánbirtokon tette, amelyet a vadászati társaság nem képes megvédeni a vadaktól. A tévés elmondta, évek óta háborúzik a vadásztársasággal, két éve az egyik vadász például lelõtte két kedvenc kuvaszát.
"Több, mint hetven hektár erdõm van itt, Aka határában" - mondta a Blikknek Juszt László azzal kapcsolatban, hogy a terepjáróján vemhes nyúl és õzgida tetemét találták a megyeri vadásztársaság tagjai. "A fiatal erdõrészt vadkárok ellen bekerítettem, ami nem kis pénzbe került. Pedig ez nem az én feladatom lett volna, hanem a társaságé. Többször felszólítottam õket szóban és írásban, hogy tegyenek valamit, de hiába. Ezt a nyulat és az õzet, amit kilõttem, tanúk elõtt átadtam nekik. Tíz éve vadászom, érvényes engedélyem van. Az õ területükön meghívó nélkül nem szoktam vadászni. Felajánlották nekem, hogy lépjek be hozzájuk 250 ezer forintért. Ha elfogadom, a földemet is be kell vinnem, hogy azután mások azon vadásszanak"- mondta Juszt. Juszt hozzátette: nemhogy nem tudtak megegyezni, de két évvel ezelõtt a társaság egyik vadásza lelõtte kedvenc kuvaszait. Erre a Komárom-Esztergom Megyei Vadásztársaság jogi képviselõje annyit fûzött hozzá: egy egész dossziéjuk van Jusztról. "Többször figyelmeztették a kollégák Juszt urat, mert ok nélkül fegyverrel közlekedett" - mondta Tóth László. De ennek a mostani ügyhöz semmi köze. A kocsiján volt egy õz és egy vemhes nyúl teteme. Tilalmi idõszak van, senki nem lõhet ezekre a vadakra. Ráadásul, aki kilõtte õket, jogellenesen cselekedett. Helybéli vadászok nem értik, hogy Juszt miért akarta átadni a vadakat, mikor tudnia kellett, hogy tilalmi idõszak van. Ráadásul mindenféle vadászaton kötelezõ kísérõ vadásznak részt venni, és naplót kell vezetni.
(Blikk)
Úristen!És vemhes volt a nyúl!Ezzel nem egyet,henem vagy 5-6 nyulat ölt meg Juszt. Szégen.
|
|
K.Pista |
2002. június 06. 08:23 | Sorszám: 77 |
A hír úgy hangzik,hogy több lövést is hallottak a terepjáró irányából.Namost,ha ebből a "több" lövésből Lacánknak csak egy - még szaladni se nagyon tudó - gidát és egy nyulat sikerült lőni,akkor inkább a lőtért kellene sűrűn látogatnia.
|
|
K.Pista |
2002. június 06. 07:48 | Sorszám: 76 |
Csak sajnos ez már nemost kezdődött el.
|
|
K.Pista |
2002. június 05. 19:53 | Sorszám: 73 |
És van egy olyan tippem,hogy holnapra végleg el is tűnik. Nem merik bojgatni a szarzsákot,félnek tőle.
|
|
K.Pista |
2002. június 05. 19:44 | Sorszám: 71 |
A súri vadásztársaság területén is töltött fegyverrel flangál.
|
|
K.Pista |
2002. június 05. 19:35 | Sorszám: 69 |
Most,hogy Jusztnak a haverjai kerültek a hatalomba,azt hisz,hogy neki már mindent lehet.
|
|
K.Pista |
2002. június 05. 19:18 | Sorszám: 67 |
Gondolj bele,hogy mi van itt akkor,ha egy jobboldalon álló közéleti személy csinálja ugyanezt.Az index,az origo,a stop,a MH,a Népszava,a Blikk,Az rtl,a @tv,a Klub Pádió,az infó rádió,mind ezen csámcsognának főhírként.
|
|
K.Pista |
2002. június 05. 18:41 | Sorszám: 65 |
Izgatottan várom,hogy a ker.-i tévék lehozzák-e a hírt. Nekem van egy tippem...
|
|
K.Pista |
2002. június 05. 18:36 | Sorszám: 64 |
És a laikus nem Jusztra fog haragudni és nem őt szidja majd,hanem a vadászokat,mint csoportot.
|
|
K.Pista |
2002. június 05. 18:34 | Sorszám: 63 |
És az ilyen Juszt féle - vadásznak nem nevezhető - alakok miatt van előítélet a tisztességes,igaz vadászokkal szemben és az egész vadásztársadalommal szemben. Mert ezek után a laikus mit gondol?Hát azt,hogy a pénzes vadász bevágja magát a terepjárójába,kihajt a haverokkal az erdőjébe és kénye-kedve szerint lövöldöz,akkor ,amikor neki ahhoz kedve van.
|
|
K.Pista |
2002. június 05. 17:31 | Sorszám: 60 |
Ez marhajó:-)))))))))
|
|
K.Pista |
2002. június 05. 17:27 | Sorszám: 58 |
Na akkor PÁC TIVALD-al kell beérnünk. Amúgy érdekes dolgok folynak újabban az indexen.Hozzászólások(nem trágárok,nem uszítók,csak tényszerűek)tucatjai tűnnek el egyik percről a másikra,minden polmoderátori magyarázat nélkül. Mivel letiltottak már vagy egy hónapja,többször megpróbáltam regisztráltatni magam,de az első hozzászólás után már a jólismert piros betűs szöveg jelent meg...
|
|
K.Pista |
2002. június 05. 17:22 | Sorszám: 56 |
Nem,hogy nem etikus,egyenesen törvényellenes.Kb. olyan,mintha egy műemlék épület falát kezdenéd verni csákánnyal.
|
|
K.Pista |
2002. június 05. 16:43 | Sorszám: 49 |
Az indexen a Jusztos topikból kitöröltek vagy 30 hozzászólást.És se Probatbicol,se PÁC TIVALD nincs a láthatáron.
|
|
K.Pista |
2002. június 05. 16:42 | Sorszám: 47 |
Tudod amíg nincsenek bizonyítékaim,addig nem ugatok törvénysértésekről.
|
|
K.Pista |
2002. június 05. 16:31 | Sorszám: 42 |
Borzasztó bölcs vagy! És ahhoz mit szólsz,hogy Juszt duplán is törvényt sértett. Törvényt sértett ez a nagypofájú szarzsák(copyright Bayer),aki állandóan az Orbán-kormány törvénysértéseiről pofázik.
|
|
K.Pista |
2002. június 05. 14:38 | Sorszám: 19 |
Egyre kiváncsibb vagyok,hogy ki volt az a két személy,aki még Laca mellett ült a terepjáróban.
|
|
K.Pista |
2002. június 05. 14:35 | Sorszám: 17 |
Nekem nem azzal van bajom,hogy leleövi(magam is vadász vagyok),hanem azzal,hogy mikor és milyen módon teszi azt. Merrt tilalmi időben idegen vadásztársaság területén nem lövöldözünk,még a levegőbe sem,akár a miénk a föl,akár nem. Ülepfejű Kezétcsókolom 2szeresen megsértette a törvényt és ezért felelnie kell.
|
|
K.Pista |
2002. június 05. 14:21 | Sorszám: 11 |
Szabad.Csak nem most,és nem ilyen módon. Először is most tilalmi időszak van.Őzgidát és őzsutát okt.1.-től jan.31.-ig lehet vadászni. Másodszor,mivel Juszt nem tagja a helyi vadásztársaságnak,így csak bérvadászként vadászhatott volna,ami azt jelenti,hogy ő kifizeti a vt.-nek,az elejtett vad árát. Tehát Juszt et. kétszeresen is törvénysértést követett el.
|
|
K.Pista |
2002. június 05. 14:00 | Sorszám: 5 |
Gyanítom,hogy nem...
|
|
K.Pista |
2002. június 05. 13:05 | Sorszám: 3 |
Hát mit mondjak,ez se sokkal jobb. Juszt megszegt a törvényt duplán is,és ezért felelnie kell.
|
|
K.Pista |
2002. június 05. 12:13 | Sorszám: 0 |
Úgy gondolom,hogy a téma megér egy külön topikot: Tetten érték Juszt László tévériportert, amint engedély nélkül vadászott. Juszt, akinek a Komárom-Esztergom megyei Kisbér és Súr környékén nagy kiterjedésû földterületei – szántói és erdõi – vannak, a súri vadásztársaság jogait bitorolta, amikor kedvenc hobbijának hódolt. Szabó József hivatásos vadász, a vadásztársaság tagja megerõsítette: a múlt hét péntekén jelezték neki, hogy terepjáró halad a vadásztársaság területén, és abból az irányból, ahol a jármûvet látták, lövések hangja hallatszik. A vadászmester társaságában kocsival a terepjáró nyomába eredt, s hamarosan rábukkantak Juszt László Mazdájára egy gabonatáblában. Mint kiderült, a riporter két társával indult vadászni. A kocsi rakterében megtalálták a zsákmányt: egy õzgidát és egy vadnyulat. Értesítették a rendõrséget, ám Juszt hamarosan elunta a várakozást, és elvonult közeli tanyájára. Azt mondta, a rendõröket szívesen látja, de vadászok ne menjenek a birtokára. Szabó József szerint a különösnek tetszõ kívánság hátterében az áll, hogy korábban többször is figyelmeztették a törvényre Jusztot, aki töltött fegyverrel járkált a területen. Juszt vitatja, hogy az õ földjén csak a vadásztársaság joga a vadászat. Szabó József elmondta: az újságírónak is módja lett volna belépni a társaságba, de a környék más földtulajdonosaival ellentétben õ nem volt hajlandó megfizetni a belépési díjat. A Komárom-Esztergom Megyei Rendõr-fõkapitányság az üggyel kapcsolatos faxüzenetben azt nyilatkozta: „a súri vadásztársaság feljelentése alapján a kisbéri rendõrkapitányság eljárást folytat egy személy ellen, aki alaposan gyanúsítható azzal, hogy a vadásztársaság területén engedély nélkül kilõtt egy õzgidát és egy vadnyulat. Folyamatban van az ügyben a büntetõeljárás. Házkutatást tartottunk, lefoglaltuk az elejtés szempontjából szóba jöhetõ fegyvereket, a tanúkat és a gyanúsítottat kihallgattuk.” Juszt László nem reagált a hírre. Tehát Juszt László nem elég,hogy jogosulatlanul vadászott,ráadásul még tilalmi időben is. Ezek után a minimum az lenne,hogy bevonják a vadászjegyét és a fegyvertartási engedélyét. De van egy olyan gyanúm,hogy nem fognak itt bevonni semmit.
|
|
|