gondola Fórum
Gondola főoldal | beállítások | regisztráció | keresés | GYIK | fórum főoldal | moderáció

Téma: Miért hagytuk, hogy így legyen...
apostol
2002. május 20. 21:08 | Sorszám: 95
Megkaptam én is, de érdekes módon nem az origón keresztül. Kis butuskák, nem sejthetik, hogy 15 éve IT-ben dolgozom. Ez is rájuk jellemzö! Üdv.
apostol
2002. május 20. 20:21 | Sorszám: 89
Ismerjük egymást az origo-ról, ott kakaskodtam, hol hevesebben, hol nyugodtabban. Rájöttem én is egyetsmásra. A hangvitelen nem múlik semmi, csak a tartalmon. Ezért menekülnek rövid fellépésük után innen a szerényebb kvalitású emberkék. Egyébként hovatartozásom egyértelmü: magyar.
apostol
2002. május 20. 19:52 | Sorszám: 84
Nem csoda, nekem sem volt több szerencsém egy nick alatt. Egy melegebb témát teszel föl és müködik az olló! Ez csak rosszabb lesz. Valami olyasmit hallottam, hogy a magyar határokon már "salommal" is lehet köszönni? Mi igaz ebböl?

Téma: Ki fog a Megyessy kormányban érdemi munkát végezni?
apostol
2002. május 24. 14:32 | Sorszám: 9
Köszi, kipróbálom. Valimt ingyen???? Mióta és kitöl? Hmmm
Hagyom magam meglepni!
apostol
2002. május 24. 14:13 | Sorszám: 5
... kedves QQtsch, bárcsak tudnám, hiszen tuod, hogy ezer km választ el a magyar képernyötöl! Üdv. a nykakas
apostol
2002. május 24. 14:04 | Sorszám: 3
Ha valójában ezt mondta a leendö politikai "szakember", akkor ez egy bárán(dy)börbebújt ökör. Mán kedves QQtsch, szerinted ennek a globalizációs bábkormánynak kell valaha is gondolkoznia? Majd valamilyen liberalista firkász fölolvassa nekik a napi usa-sajtót és megvan a program!

Téma: Szeretet.
apostol
2002. szeptember 18. 14:22 | Sorszám: 125
Feleséggemmel nem tegnap óta "nyúzzuk" egymást... 3 db gyerek jelenlétében. Öszintén, nem sokat ejtettük ki szánkon az egymás iránt érzett szeretet szót, és mégis érezzük. Pedig mondom, a mézeshetekre jópár oldal már "ráfordult" a kalendárisban. Nagyapám a beszéd helyet tekintetével és kezével fejezte ki végtelen szeretetét. Nem tartom éppen fontosnak, hogy verbálisan bizonygassam legtitkosabb érzelmeimet. Ha már erre szükség van, akkor valamit bizonyosan elmulasztottam...
apostol
2002. szeptember 12. 15:48 | Sorszám: 12
Jogos a topik és nemcsak a "jobbak" számára. Gondolom a kapu mindenkinek nyitva áll!

Téma: VÉGRE
apostol
2002. július 17. 10:31 | Sorszám: 4
Csurkát nem lehet besorolni a brutális "antik" táborába, mert ö nem ANT, hanem PRO. És ha még csak 20% igaz lenne is, de az is igaz! Elöre mutat és nem az erkölcsi szakadékba. Nyilvánvalóan kritizálja többek között a cionista igyekezeteket is, de mond el nekem, hát nem ez folyik a csapból is?
apostol
2002. július 17. 10:11 | Sorszám: 1
Kedves kutato, nézd itt van Csurka esete. Öt már a közvélemény elött annyira lejáratta a liberális média, hogy külföldön pl. csak mint 2. Adolfot kezelik. Ez abszolut erkölcstelen és igaztalan. És miért? Mert feltár, leleplez, belenyúl a darázsfészekbe. Leírja mindazt, amiröl minden józan állampolgár tud, de megszólalni nem mer, mert az egzisztenciájába kerülhet. A miép, legyen akármennyire is radikális, magyar és reális. Egy szócsö, a meztelen igazság szócsöve. Ami szörnyen kellemetlen és megemészthetetlen ellenfeleinek számára, az az igaz és tiszta szellem ereje. Lassan ideje lesz nyilvánosan kiállni az igaz szó mellett. Ideje lesz szabadon megmondani véleményünket olyan dolgokról is, amelyek más körök "nyugalmát" zavarják. Mo.-on nagy az igény az igazság megismerésére. Mégha azt a liberális médiafanfárok túl is harsogják és meghamisítják. Ebben a kis országban mindenki jól élhetne, ha az elosztás igazságosabb kezekböl származna.

Téma: Mikor és hogyan bukik Medgyessy? Kérem a téteket!
apostol
2002. július 10. 11:06 | Sorszám: 53
Nem látok elég világosan. Németben éppen fordított a helyzet. A kereszténydemokratákat, tisztelet a kivételnek, tartják az USA talpnyalóinak. Na persze a szocik között is akad nem kevés ebböl a fajtából!

Téma: Magyarország sivatag lesz!
apostol
2002. július 12. 09:55 | Sorszám: 41
Lehet, hogy offolok, de mégis megteszem. Itt nálunk (Németo.) nagyon megy a nyalomaszádat a Putyinékkal. Az oroszok világploitikai szerepét kezdik felismerni, úgy is mint piacot, úgy is mint energiaforrást és legföképpen, mint katonai ballanszot. Nos, okos magyar politikával, nem lehetne a hazai mezögazdaságot az orosz piacra ráállítani. Pénzük vagy energiájuk van elég! Az ujdonsült muszka vezér okos politikát folytat. A belsö igények; élelmezés, lakás, kultúra stb. elfogadtható szinten való biztosítása és stabilizálása, tehát a tömeg megnyugtatása, úgy tünik sikerül. Emellett a japán szupertechnológiával karöltve a rakéta (fegyver)ipar vezetö nagyhatalmává akar válni, piaca Kína és Ázsia...!!!! A know-how -ért olcsón olajat és gázt szállít! Miért nem lehetne nekünk esélyünk? Az orosz gyomornak eddig is ízlett a magyar konyha!
apostol
2002. július 12. 09:33 | Sorszám: 37
Mikor kérdezték vagy kérdezik meg a szakembereket a döntéseknél? Mert, hogy elelmélkedünk a mi "kis butuska szintünkön" tennivalókról, lehetöségekröl bamba módon, az egy dolog. Látod, itt kezdödik a dilemma. Egy elrettentö példa. Fel tudom tételezni, hogy ha egyes körök úgy akarnák, Horn Gyulából vallás- és kultuszminisztert is lehetne fabrikálni! Volt már hasonló eset, nemde? Fácit; a megfelelö embert a megfelelö helyre, vagy mondhatnám úgy is neked, mint szakinak, a megfelelö trágyát a megfelelö idöpontban és a megfelelö talajra kiszórni! Üdv.
apostol
2002. július 12. 08:49 | Sorszám: 33
Kedves Ishmael, gondolod, hogy a magyar termöföld felett 100 év múlva, vagy talán már elöbb is, csak az idöjárásnak lesz döntési joga? Félek, hogy más tényezök is szóba kerülnek. Hollandiából mesterségesen a multik mit tettek? Talán egyszer ettem holland uborkát! Nem elképzelhetö, hogy a magyar föld is hasonló sorsra jut? Kételyeim vannak. A profitéhség mindig magasabb prioritással bírt!

Téma: Medgyessy gerince ...
apostol
2002. május 16. 08:31 | Sorszám: 37
Tipikus jelenségnek vagyunk szemtanui Barátaim. Bedob egy Antall nevezetü partizán közénk egy büzbombát, zsidózás stb. idul megint útjára. Ne vegyétek fel a kesztyüt, hiszen ez volt és ez marad mindig a koncepciójuk! A provokációt ignoráljátok! Ne hagyjuk fórumunkat az origó szintjére lesüllyedni. Maradjunk mindig a témánál, ezesetben Medgyesy "özikegerincénél" Üdv. Mindenkinek

Téma: És mi lesz a jövővel?
apostol
2002. július 29. 11:59 | Sorszám: 194
Pedig éppen ez! A viszonyok igazi "magyarosak"! Már ne haragudj, de kifelé Magyarországot ki, vagy kik képviselik? Csak, hogy legismertebb hazugsággal kezdjem, a magyar-finnugor cirkuszt ki adta el nyugatnak? A magyarság igazi eredetét nem is forszírozta ezeddig értehetö okokból senki! Még egy kirívó és vérlázító eset. A frankfurti nemzetközi könyvkiállításon országunk kultúráját az szdsz által oly forró szeretettel támogatott révaista "liberális" vonal képviselte! Igen mert ez a ma Magyarországa. Hamisítás és nemzetgyalázás folyik.
apostol
2002. július 24. 08:17 | Sorszám: 177
Az én gondom kedves Barnus, hogy Mo.-ból addigra egy abszolút globalizált elöretólt "liberális" helyörség lesz. Ezen a helyen kell megint a varázsszót, szálláscsinálás alkalmaznom. Az usa által támogatott pénzvilág (nem akarok zsidózni, mert a társaságban vannak mások is) egy bábkormányt maga elött tólva rátelepedik szépen lassan, elöre kitervelt módon a magyar élettérre. Ez az amiröl ezen a fórumon kevesen társalognak szívesen. A gyereket nevén kell hívni! Ez a csalásokkal megnyert választás volt a gongszó. Meggyesy, Kovács vagy Horn (szabadkömílyes bunkó) neveket még emlegetjük egy darabig, de egy idö után eltünnek a süllyesztöben, mert szerepük rövid lélegzetü. Ezek kiskaliberü, szinte ártatlan csavargók, akik mögött állnak a liberális haderö kohorjai. Ezeknek a gerinctelen szarjankóknak betömik a szájukat hamis dollárral, de annyival, hogy a harmadiziglen perputtyuknak sem lesz anyagi gondjuk. Mondom, vagy megveszlek vagy lehetetlenné teszlek, ez a slogen! Ez az a láthatalan hódítás, ami természetesen a médiák és bankok "tüzérségi össztüzének" segédletével mindennemü ellenállás hiányában zavartalanul folyik. A polgári köröket foglalkoztatják! Hol Tasnádi, hol Horn, hol a katolikus egyház, hol ez, hol az. Az szdsz igyekezete a teljes hatalomátvételre egyértelmü. Én valahogy az egész magyar jelenséget globálisan, kívülröl nézve ítélem meg. Ennek a kicsi, de annál fontosabb helyzetü országnak a sorsát az usa keleti partján írták meg. Itt a legerösebbek a gyökerek. A magyar belpolitikai események ugyanúgy szerves része a "nagy koncepciónak", mint az amerikai tanácsadók "ideiglenes" állomásoztatása Üzbégisztánban vagy ha kell, Szadam, a diktátor, megbuktatásának ratifikált terve. Minden összefügg. Semmi nem történhet manapság spontán. A véletlenre nem lehet semmit rábízni, perfect control, perfect solution.
apostol
2002. július 18. 16:56 | Sorszám: 167
Számomra van megoldás. A HIT ereje, amit vagy születésünk óta (a szerencsésebbek) magunkkal hordozunk vagy az érettséggel magunkévá teszünk. Ez az egyetlen igaz kincs, amelyet semmilyen földi erö nem vehet el és ez az az igaz tiszta forrás, ahová mindig vissztérhetsz. A hit minden jóra feljogosít és evvel élni kell. Igen is van jogunk meglátni dolgokat, azokról beszélni és tenni a gonosz ellen, mégha ezerszer megbélyegeznek és hamis vádakkal üldöznek. Az emberekben is hinni kell, hiszen egyedül semmire sem jutsz. Nem jelentheted ki lapidárisan az ellenkezöjét! Ne félj, ha nyitott szemmel és igaz utakon jársz, megtalálod a társakat is. Üdv.
apostol
2002. július 18. 16:41 | Sorszám: 164
...és hódítón végigsöpör a világon. Különben kapásból halálra van ítélve a versenyképtelensége miatt. A jelen folyamatok végeredménye viszont vagy totális bukás lesz vagy fasizmus. Ha nem történik valami csoda...

... hát igen. Ha belegondolok a mostani "békeidöben" több ember pusztult el, mint a két világháborúban összesen. Milyen lesz akkor a háború? Vagy ez már az? Marx Karcsinak apukáját többször számra vettem én is, mikor a vizsgák után tanárjaim a megváltó 5-östöl igencsak eltérö jegyet odafirkantották. De most, így öszesebb halántékkal, már nem is igazán durcogok...

apostol
2002. július 18. 15:23 | Sorszám: 159
A globalizáció valójában, ahogy te is látod egy univerzálisan félelmetes valami. Régebben gyarmatosításnak mondták. Hatalmas köpönyeg, ami mögé minden befér, ami ellentmond minden alaperkölcsnek. Megöl minden lokális infrastruktúrát, kultúrát és lelket. Megvásárolja magának a vezetö réteget, kialakítja védelmi rendszerét és kegyetlenül uralkodik az állítólagos jólét szellemében. Hazugság, rémálom. A munkáltatottság mindig eltolódik az olcsóbb munkaerö piaca felé, válságot, munkanélküliséget, tragédiát hagy maga mögött. A megtermelt profitból újrabefektetés, fegyver lesz, amivel vagy így vagy úgy újabb piacokat szereznek. A kör bezárul. Teljesen mindegy, hogy hogyan hívják az áldozatot, Afganisztán, Paraguay vagy Afrika. A recept mindig ugyanaz. Valahol olvastam az afrikai megoldásról is. Ott még sokan vannak, jól jön az aids...
apostol
2002. július 18. 10:00 | Sorszám: 157
Magyarország teljesn kiszolgáltatott ezzel a vezetéssel a globalizációnak. Evvel kapcsolatosan összefoglaltam tömörebben véleményemet, gondolom nem kerülök messze a témától, a magyar jövötöl!
Költöi kérdésem, mit és kiket szolgál a globalizáció? Célja és mozgatója természetesen, mint mindennek anyagi természetü, úgy is lehetne mondani, profitirányos. A kapitalizmus alaptéziseit neked, mint volt pártfunkci-trónörökösnek fújnod kell, és tudnod azt, hogy a túltermelés az alapvetö rákfenéje az egész rendszernek. Ezt már akkoron Marx-ék kisillabizálták valahogy, nem? A megoldás abban rejlett eddig, hogy új piacot teremtettek a legszennyesebb módokon. A skála elég széles...Manapság, amikor ezeregy nemzetközi (javarészt be nem tartott) megállapodás szabályozza a földgolyóbis történéseit, már nem olyan egyszerü háborúzni vagy nyilvánosan gyarmatosítani, leigázni. Ehhez már fondorlatosabb, láthatatlan eszközökre van szükség, no meg a sajtóra, médiákra. A globalizáció egy színtiszta amerikai, jól kiagyalt és komplex találmány. Több síkon fut. Kezdjük a müveltségnél. Köztudott az amerikai iskolák képzési minösége és az átlag polgár IQ értéke. Az amerikaiak információs igénye a világ dolgairól gyér, hiszen a legerösebb nemzetnek nem kell senkinek alkalmazkodnia, hanem fordítva. Összefoglalva, a szerényebb képzettségü és lusta tömeget médiákkal írányítani nagyon egyszerü. Erre a legjobb példa a mások topicon említett adatok, amelyek az amerikai adófizetö tudatlan és jóságos adakozását Izrael polgárainak prezentálják. Ha a saját nép könnyen irányítható és bevesz minden maszlagot, jó komoly exisztenciális gondjai nincsenek, akkor a kormány ( a nagytökétöl diktálva) azt csinál külföldön, amit akar… Eltekintve az USA II világháborús trükkjeitöl, mert ott gazdagodott és erösödött meg igazán, vegyük sorba Korea, Vietnám, Golf …. Afganisztán, Irak? Szomália?.. minden háború újabb gazdagodást és a nagytöke erösödését jelenti. De mi van, ha elfogy a gyakorlótér? Jön a békés tökebevitel, szétzúzva a lokális rendszert, és segítökészen felépíti a helybeli állam és nép terhére (adókedvezények, olcsó területek, stb) a saját strukturáját , betelepül végérvényesen, evvel megteremti külföldön a saját otthonát. (Argentína, Kolumbia stb)Idövel ott van minden kirakatban és emberi agyban, a közélet szerves része lesz, és ez abszolút nem esik nehezére, hiszen amit kínál a részben rongyos tömegeknek az erösen csábító. Integrálódása perfekt. És még valami történik, rákos szövetburjánzásának szerény mellékterméke a "perfect control", a tökéletes ellenörzés és ehhez megvan a technikája is. Karosszékböl joystick-kel rendezi az ügyeket… Neki mindegy milyen a helyi nyelv, milyenek a szokások, vagy tradiciók. Angolul mindenkinek kell tudnia, aki helyet kér a húsosfazék mellet. Ez egy indirekt, láthatatlan gyarmatosítás, invázió a nemzetek leigázására. Az utca egyszerü embere, aki a napi 8-10 órás melóból hazaesik, bekapcsolja a tv-t, lenyomja a sörét, az nem sokat észlel ebböl. Nem fáj neki, de ha igen, akkor is titokban.
apostol
2002. július 17. 16:48 | Sorszám: 149
kezdödik=kezdödnek, bocs
apostol
2002. július 17. 16:45 | Sorszám: 148
Magyar multi = fehér néger, legalább is nálam. A multik számomra a SIEMENS-nagyságnál kezdödik. Hol van ilyen vagy hasonló magyar multi? Remélem nem Soros vagy hasonló emberkékröl van szó!
apostol
2002. július 16. 13:44 | Sorszám: 132
Lehet, hogy hazabeszélek, de alá is támasztom mindjárt. Multi és multi között óriási különbségek létezhetnek. Nekem pl. nem mindegy, hogy egy egész városrészt egy tele-a-vivi multi építget Bp. környékén a bezsarolt holocaustzsákmányból ugyancsak állítólagos holocaustmenekültek számára, vagy éppen egy pl. svédbe vagy németbe kényszerült magyarul perfektül beszélö építkezési vállalkozó kapja meg a megbízást, akinek talán pályáznia is kellett, és talán még a magyar állampolgársága is tarsolyában van. Amihez ugye még az a tény is hozzátartozik, hogy Mo.-on nem kevés németajkú él és a német állam nélkül Mo. az életben nem kerülne be az EU-ba. Ha már szabad tartsunk mi is össze egy icipicit! De mi folyik valójában. Se pályázat, se igazságos versenytárgyalás, se semmi. Sógor meg a koma intézi az ügyeket. Te vakarod az én hátam, én a tiédet. Már nem emlékszem kristálytisztán? Milyen agentúra vezette az mszp kampányát?
apostol
2002. július 15. 16:43 | Sorszám: 121
Kedves MarcoP, nem akarlak kiábrándítani, de ne várj tölük se sokat. Egyébként is a magyar parlamenti demokrácia még nincsen azon a szinten, hogy öket elviselje. Náluk sem minden fenékig tejföl.. Érdekes társaság. Pozitiv oldaluk a szókimondás, egészen addig, amig pozicióik azt megengedi. Negatív a szerény programjuk. Menekülni hozzájuk nem szabad.
apostol
2002. július 15. 15:28 | Sorszám: 119
"Ezt Bush a magyaroknak is felajánlotta, de a mi gőgös Németh Kormányunk nem fogadta el" ... biztos vagyok abban, hogy szerény viszonyzásul, a lengyel légierönek amerikai repcsikkel lesz "szabad" magát erösítenie... Ugyanis papa Bush, a S$B föszabadkömílyes, a Carlyle-Group amerikai fegyveróriás egyik legbefolyásosabb tulajdonosa, öregségi amnéziája ellenére, "emlékezteni" fogja így vagy úgy lengyel testvéreinket a kötelességtudatra..
apostol
2002. július 15. 12:05 | Sorszám: 111
Csak az eszperantó, mint világnyelv bevezetéséért tett hatalmas kísérletekre emlékeztetnélek. Megfeneklett, mert nem a pénz nyelve volt. A börszín? Mosolygok. Soha nem számított. Ugyanúgy megvásárolható a sárga, mint a fekete. Vagy ha nem, akkor felborul egy kémcsö egy afrikai laboratóriumban, természetesen teljesen véletlenül... Regények és filmek sokszor támaszkodnak valós, megtörtént dolgokra.
apostol
2002. július 14. 09:32 | Sorszám: 98
Látom Apoka, hogy te is erösen szimpatizálsz a spanyolokkal. Nekem szerelmem Sp.ország, a nyelv és az emberek. Van egy nagyon jó barcelonai barátom, aki ide nösült. Töle tanulgatom a nyelvet, no meg szerzek "némi" információt is. Sajnos Ibéria is keményen belekerült az ami globalizáció hálójába. Egy apró példácska. Arra Javea és Calpe környékén eltünnek a német feliratú hirdetések, és egyet találhatsz, igen a yenkik teszik rá egyre sürübben az ingatlanokra kacsóikat. Mégpedig nagyon sokan Floridából! A még pár éve felfedezetlen halászfalucskákból hamar kinönek a dollárszagú hotelláncolatok. Az iparral sincsen másképpen! A spanyolok megpuhítása után Dél-Amerika áll az étlapon... Ha bírod a nyelvet, lapozgass el oldalaikon. Megéri. Nekik is csak a hüséges vazallus szerep jutott. Minden összevetve, a jövöt ott is angolul írják.
apostol
2002. július 12. 15:52 | Sorszám: 78
Köszönöm!
apostol
2002. július 12. 15:36 | Sorszám: 76
Muszka barátaimmal szemben megtartottam az egészséges 3 lépés bizalmi távolságot. De szerepüket csak most kezdem igazán felfogni. Vad nép, de szívük van. Kell tudni velük beszélni, majd a társalgás után a zsebeket ellenörizni. Valójában pár évtizedre szükség lesz, amíg szalonképesek lesznek. Egyetértek.
apostol
2002. július 12. 15:28 | Sorszám: 74
Jó látod. Ugyanez történik meg Hessenben az Electrolux svéd konszern lerakatnál. 1200 ember megy, 20 millió EUR nyereség ellenére... A kis halakat már meg sem eszik, egyszerüen megvonják tölük az életteret. Tökekoncentráció, piacszerzés, ha kell eröszakkal, profithajhászás a minöség rovására. Nemrég a tv-ben hozták, hogy egy .03% zsirtartalmú, abszolút diétás túrót, márpedig az elhízott állampolgár ezt keresi, csirketollból állítanak elö!!! Jó étvágyat. Minden harmadik ember valamilyen allergiával küzd. Elpusztulni nem tud a beteg, mert az ugyancsak nagyprofitu gyógyszeripar "nem engedi". Holott itt is sok gagyi kerül a piacra. Hosszú a vádlistám.
apostol
2002. július 12. 15:11 | Sorszám: 70
Óriási, zseniális, gratulálok. Lehet, hogy Ady sem tekerné önkéntesen és dalolva a globalizáció kerekét? Ö marad a kedvencem.
apostol
2002. július 12. 15:06 | Sorszám: 68
Kedves armegnac, természetesen a munkanélküliségi mutatók. kelet-Németország 17%, átlag 12%, és a továbbképzésben résztvevöket nem foglalja magában a statisztika. Spanyolok is kb. 17%-nál vannak. A német gazdaságot, amely sajnos majdnem kizárólag amerikai piacra dolgozik (hibás politika), egyértelmüen "barátaink a tengerentúlról" lékelték meg. Valójában. Európa nagyhatalom lesz, de csak az orosz szövetségében. Ezt természetesen tudják odaát is. Ezért a nagy simulás az orosz medvéhez. Kínát és Japánt nem szabad elfelejteni. A diplomáciai háború soha nem volt intenzívebb mint mostanság. Amerika bukása, poziciójának elvesztése, csak szerencsétlen politikájának köszönhetö! Az USÁ-t nem demonizálom, hanem vádolom. Pusztít, ahhoz, hogy felépíthessen és gyarapodjon. Ez nem lehet a jövöbe vezetö út.
apostol
2002. július 12. 12:02 | Sorszám: 62
Az általad megadott számok hibádznak! Elsösorban politikai vetületét próbáltam taglani a dolgoknak. A társadalom higítását célozzák meg ezen igyekezetek. Amíg az amerikaiak keményen harcolnak a kivülröl "betülekedö elemek" ellen (a mexikói határon mindennapos százak és százak letartóztatása), addig az európai államoktól elvárják a humánus "segítségnyújtást". A lengyel-német határon nem ritkaság az embercsempészet... és egyre több afgán menekültröl adnak hírt a médiák!!! Az USÁ-t napjaink népvándorlása, amelynek kiváltó okai a háborúk és nyomor, teljesen hidegen hagyja! (Lásd. kurdok, koszovoalbánok, afgánok) Ök nyerészkednek a háborún és gyengítik a "natopartnert". Két legyet... Erröl van szó. Mo.-on más a helyzet. Ide nem vendégmunkások, tehát termelök, hanem munkamegtagadó uzsorások érkeznek nagyszámban.
apostol
2002. július 12. 08:37 | Sorszám: 59
Bizony kedves Apóka, így van. A munka elvégzése ne jelentsen szégyent, megalázást. A magyar se kezdje ott, ahol a legdekadensebb nyugati társadalmak tartanak. Török maffia uralja a német szemétbegyüjtést pl.! De hidd el nekem, ez a mesterségesen kreált jólét, amely része az "Új Világrend" koncepciójának, ez teszi tönkre erkölcsileg, majd gazdaságilag a legstabilabb európai országokat is. Nem véletlenül védekezik a német és francia a bevándorlási törvények lazítása ellen. Az USA egyértelmü igyekezete, Európa homogenizálása a´la USA. Mert igy a "perfect control" jóval egyszerübb. Minden megtehetnek a konzummasszával. Nekem ezúttal lehetöségem volt Mexikóban egy rövid körutat tenni. A Yucatán fésziget hemzseg a kispénzü, de annál nagyobb mellényü yenkiktöl. A turisták 95%-át teszik ki. Nem gyöztem hangsúlyozni "yo no soy gringo" ! Ez volt ugyanis a varázsszó. Amit ott ezek az újhatalmasok müvelnek, az gyomorforgató és megalázó. Tisztelet a kivételnek természetesen. Tudatlanok, hangosak, de annál müveletlenebbek. Feltettem pár fiatalnak, ha olyan állapotban voltak (véralkohol miatt) egyszerü kérdéseket. Megdöbbentö volt a statisztikám! Ök lennének a jövö urai? Elgondolkodtató! Büszkén húztam ki mellemet és idéztem fel gimnáziumi tanáraim nevét! Az minöség volt... Ezért hiszem és vallom, hogy a már többször bepiszkított "bölcsö", ti. Európa nélkül el lehet felejteni Földünk jövöjét. Nem kerülhet a szenny a felszínre, mint a kommunista érában!Üdv.
apostol
2002. július 11. 12:04 | Sorszám: 55
Kedves banyus, egyetértünk maradéktalanul. Valószínü a kor és tapasztalat. Hasonlóan vélekedem az orosz szerepéröl. De ehhez el kellett hagyni a hazát. Sokan nem hiszik el, de szívesebben élnék otthon talán szerényebben, a bölcsö mellett, de békében. Mondom én ezt, akinek félszülöi részröl német vér csörgedez ereiben. Hatalmas érdekharc folyik azért a pár ezer négyzetkilométerért a Kárpátok alatt. Óriási és komplex potenciál rejlik emögött. Nem véletlen ugye az izraeli igyekezet sem, ami a befektetések rohamos megemelkedését illeti. Az igaz magyarnak észnél kell lennie. Nem szabad a belibegtetett dollárbankónak, az állítólagos jólétnek bedölnie! Mindig a következö generáció eszével kell gondolkoznia és döntenie. Ezt mi megtanultuk az un. "szabad világban". Itt látok óriási különbséget a volt és jelenlegi magyar politikai vezetés között. Ez a kormány nem képviseli a magyar jövöt, nem is tudhatja! Se múltja, se jelenlegi összetétele nem jogosítja erre föl. Népszerüségéröl ne is beszéljünk. Az ötven év alatt lezüllesztett magyar munka- és egyéb morál rehabilitálása nem történhet meg pár év alatt. Nem várható el senkitöl a csoda. Éppen ezért vélem a kormányváltást gyászosnak. Nem, nem gondolkozol elavultan. Egyet megtanultam. Ha tanácsra van szükségem, felkeresem az idösebbeket. Mert az ember mindenkitöl tanul, de legföképpen a tapasztaltabb generációtól. Konzervatívnak lenni számomra annyit jelent, mint érettnek lenni. A jövö záloga az igaz értékek becsülete és ápolása.
apostol
2002. július 11. 08:11 | Sorszám: 50
Rendben kedves banyus, akkor szßokimondóbb leszek! Európa sorsát már régesrég az Amerika gazdag "körei" rendezgetik! Ki kell mondani, mert úgy látom mindegyikünk kerülgeti a direkt szavakat. Köztudott, hogy az "új világ" eddig minden egyes katonai "perpatvarban" csak növelte hatalmi pozicióját, minden tekintet nélkül az emberáldozatokra! Divide et impera! Olvashatjuk az amerikai sajtóban, hogy a Bush család milyen félelmetes összegeket keres a háborúkban. "A Carlyle-Group, nem pedig Bush kormányozza az USA-t." írja Moritz Nestor a Cash folyóirat februári hasábjain. A nevezett firma a legnagyobb fegyvergyártó cég a világon. Természetesen az öreg Bush papa is rajta van a cég fizetési listáján. És mi áll az ami "étlapon" legfölül? Irak! Az amerikai vezetés kemény eröszakkal akarja az egész világot belehajtani "jóságos háborúiba". Felrúg minden nemzetközi megállapodást, legyen az békefenntarás vagy környezetvédelem vagy éppen gazdasági jellegü (védövámok). Nos, a jövöröl kérdezel. Úgy gondolom ez mindent megmagyaráz. A jövö Isten kezében van. Nekünk mint egyéneknek egy nagy feladatunk marad, a hit és erkölcs megtartása, annak ápolása. Egészen addig nem beszélhetünk békéröl, amíg a marsalbot egy ilyen örült (nem teszek közte és Adolf között különbséget) kezében van. Az USA világhatalmi igyekezeteibe bele fogja törni a fogát! Az eröszak nem lehet hosszútávon eszköz. Úgy tudom nem szerepel sehol a teremtés "forgatókönyvében"! A jövöröl kérdezel. Így visszatekintve a múltba, a háborúk mindig technikailag finomabb, de annál gyilkosabb formát vettek föl. Amerikai vadászgépek 40 ártatlan ember életét oltják ki a Föld egyik legszegényebb sarkában és a Goverment 200$-os kártérítéssel, no meg egy halkan kipréselt "sorry" val elintézi az ügyet. És amiröl még nem tudunk? Milyen világban élünk? Hol marad az erkölcs? Ezen az úton nincsen jövö!
apostol
2002. július 10. 15:10 | Sorszám: 45
Egyetlen ember, nép nem sajátíthajta ki magának Istent. Pláne az nem, amely csak állandó bizonytalanságot és terhet jelent a világközösségre. A magyarság soha nem bontakozhatott ki igazán. Lásd napjaink kesze-kusza politikai cirkuszát a 95 ezer négyzetkilométeren. Meggyözödésem, hogy ez mestreségesen szított valami. Ez nem a magyar természet. A széthúzás sem magyar, hanem sajnos emberi. Hogy a magyar esetleg hajlamosabb a virtusra, azt történelme magyarázza leginkább. Mindig voltak "aggódó külföldi kezek" a méregpoharat megkeverni! A magyarság nem homogén, mert ha az lenne, nem illene bele a hatalmasok Közép-Európájának tájképébe. Márpedig az átrendezés megkezdödött és a jelen politikusokat nem tartom képesnek a kis ország jeles képviseletére.
apostol
2002. július 10. 09:57 | Sorszám: 43
Kedves banyus, Isten választott népével kapcsolatos "magántézisem" nem is annyira szubjektív! Olvasgatok szorgalmasan... (Tudod a zsidósággal és történelmével kapcsolatosan még nem derült minden ki! De, ha hányatott múltjukat, jelenjüket és jövöjüket elemezgetjük, rá kell azért egyre jönni. Nem tehetjük öket oda az emberiség elé mint példanépet!) Az összekövácsoló eröt talán nem jól értelmezted. Elsösorban az idegenajkúak integrációjára gondoltam. A magyar befogad. Az acsarkodást nem írom teljesen alá! Ez egy titkon táplált tévhit az egység szétzilálására. Tudom, hogy a magyar hajlamos az egyénieskedésre. Büszke fajta és vezérszellem. Európát el lehetett volna felejteni egy erös Magyarország létezése nélkül. A magyarságra szükség van, mégpedig olyan formában, amilyen. Zárósoraiddal egyetértek. A topikok javarészében azért nem veszek részt, mert túl személyeskedöek. Legyen az jobb vagy bal, a vélemények túlságosan személyreszabottak. Istennek hála a stílus emberi! Üdv.
apostol
2002. július 10. 08:35 | Sorszám: 35
Kedves tatam, biztos vagyok abban, hogy személyesen sokáig el tundánk elmélkedni dolgokról. Valószínüleg hasonló korunk és élettapasztalatunk adna ehhez biztos bázist.
Írod -ez az én hazám a cigánygyerekekkel...-, mind igaz és szép, de én egy kis beletörödést is kiérzek. Engem sem zavartak a cigánygyerekek, a másvallásúak vagy éppen a meggyözödött ateisták. Nem az egyén, nem az ember állt és áll utamban. A szellem beteg. Az irány rossz. Magyarországon elszabadult a "pokol". Aratnak a kétes elemek. Lehetnek ezek politikusok, nemzetközi multik vagy éppen az un. szálláscsinálók. A magyar szellem és identitás elsöprésén fáradoznak, hol tudatosan, hol tudat alatt. Visszaemlékezem angol tanáromra, ennek kb. 25-30 éve, aki Amerikában tartott elöadásokat Közép-Európa történetéröl. Már akkor, a tomboló proletárdiktatúrában figyelmeztetett a globalizáció veszélyeire, amelynek keresztes hadvezérének az USA-t látta. Hofi Gézán jót mulatott a nép, amikor az új megszállókról beszél. Sorolhatnám tovább. A Föld népeinek új "marsallja" nem látja el jól feladatát. Ellenkezöleg. Sajnos túl sok információ birtokában vagyok ahhoz, hogy ezt így maradéktalanul kijelenthessem. Fiatalkori optimizmusom megfakult... Európa a reményem. Az öreg kontinensnek karakterekre van szüksége. Olyan fiatalabb szakemberekre, nem amerikai iskolákban, gyorstalpalókban kiképzett menedzserekre, valamint önzetlen politikusokra, akik teszik is amit ígérnek. Mégegyszer mondom, az értékrendet kell helyreállítani. Hit, haza, család, erkölcs.. de ez Neked ismerös. Üdv.
apostol
2002. július 10. 07:52 | Sorszám: 34
Isten minden földi jogokkal ellátott barma azt képzeli magáról, hogy ö maga a Teremtö, pedig csak része a teremtésnek. Két lehetöségünk van, de számomra ez csak egy lehet. Vissza a teremtöi természethez. Boykottálni kell minden olyan igyekezetet, amely az ellenkezöjét akarja. A krisztusi szellem vazéreljen minket és ne az eröszak. Nagyon eltávolodott az emberiség a gyökerektöl...
apostol
2002. július 09. 16:38 | Sorszám: 27
Közel jársz az igazsághoz. Nos képzelj el egy egységes Európát, ahol a vezérpolitikusok hasonlóan gondolkoznak! Egy példa erre Helmut Kohl. Ne nevess. Én annak idején leválasztottam, helytelenül. Érdemes odafigyelni arra mit az öregek (Schmidt hasonlóképpen) mesélnek. A vad globalizáció amerikai találmány. A burkolt háború a német és amerikai kormány között folyik. A németek 20 pontban teszik felelössé a yenkiket meggondolatlan politikájuk miatt. Az EU-nak nincsen szüksége a rákszerüen burjánzó vadkapitalizmusra. Ez csak káoszt hoz magával. Ez sem a francia, sem a német népnek nem passzol. Mi magyarok úgy tudom az EU kapuját döngetjük és nam az USA-ét!
apostol
2002. július 09. 16:22 | Sorszám: 25
Próbáld meg és 5 év múlva beszélgetünk megint róla. Munkalehetöség adódik mindig nyugaton, pláne ha az EU-csatlakozás létrejön. Semmit nem adnak ingyen. Ami engem mo.-i útjaimon mindig zavar, a kivagyósdi, a beképzelt önámítás. Félelmetesen megy a rongyrázás, az anyagiak utáni ítélkezés. Számomra ez soha nem volt és lesz téma. Mikor a cigánygyerek, kilós arannyal a nyakában el akarja neked magyarázni a Széchenyi fürdö szaunájában ( 1 percen belül kb. 10 b..meg), hogy milyen az élet németben...? Hát nem tudom. Ez biztos nem az igazi Mo. Az értékeket és vele a jövöt máshol kell keresni. De biztos Rejtö Jenönél sem. (Pedig minden könyvét olvastam) Üdv.
apostol
2002. július 09. 11:47 | Sorszám: 22
Üdvözöllek kedves tatam,
tökéletesen elfogadom reakciódat. Igazad van, hiszen én csak közvetve, de elég intenzíven élem át az otthoni történteket. Megmaradtam magyarnak. Több mint 30 évet húztam le a prolidiktatúrában és ez elevenen él bennem. Valahogy az a pár évtized sehogy sem passzol bele a magyar történelembe... és mit láttam éppen pár napja bp.-i tartózkodásom alatt az rtl-en? Kádár Jancsi képével demonstrálnak az utcákon a balosok! Söt, ha a fórumok hangulatát elemzem, akkor sem látok lényeges, az igazi demokrácia felé történö elmozdulást. Hozzá kell tennem, hogy a németek sem bonthatják ki szárnyaikat. Egy agymosott és még mindig erösen manipulált, nemzeti arculat nélküli nép tekeri a globalizmus kerekét itt "újhazámban". Egy magyarnak ez feltünik, de egy átlagkonzumentnek nem. Nos az itteni jólét, ami csak kívülröl látszik annak, valójában már hosszabb ideje nem az a jólét, mint évekkel ezelött. Teljesen mindegy milyen minöségben keresed pénzed. Az alkalmazott remeg az állásáért, pl. svéd ELECTROLUX cég bezár több milliós nyereség ellenére, 1200 ember kerül az utcára, aki meg önálló fut az üzlete után, amíg a multik engedik. (A BABKOCK cég ugyancsak össszecsuklott 23.000 alkalmazottal) Nem egyszerü! Személyem szerint a jólét nem anyagi természetü! Ezért hoztam be az igazi értékek fogalmát. Meg kell teremteni a hiearchikus értékrendet újra, azt a társadalmi formát, ahol a szellemi és erkölcsi minöség játsza a prímet. Ez vonatkozik, mint ahogy te is említed, minden nációra. Küzdeni kell inteligens módon az anyagiasság ellen! Ez a jövö!Üdvözöllek
apostol
2002. július 09. 07:42 | Sorszám: 9
Már meg is van a közös nevezönk! Ady a király! Az ö magyarsága talán a legtipikusabb. Kedvelem nagyon, pedig az én természetemtöl igen messze áll a "vastagnyakú kálvinista".
"Mikor elhagytak, mikor lelkem roskadozva vittem,
csöndesen és váratlanul átölelt az Isten..."
Igen ö lenne az a kommunisták által meghamisított forradalmárköltö, akit még a borzalmas 1919 -el is szóbahoztak a kádárista irodalmárok.
Kedves banyus, már több fórumon megállapítottuk, hogy a magyarság egy olyan kincs, amely nem vész el a "vádortáskából" lsd. Körösi Csoma Sándor, akárhol és akármeddig vagy. Magyarnak lenni egy hit, mint Istenben hinni. És ez adjon minden otthoni magyarnak is eröt. Munkálkodhatnak akármilyen sötét erök, a szellem él és figyel. Egyébként szilárd meggyözödésem, hogy Isten választott népe a magyar, és ez magyarázza ennek a népnek a hatalmas össszekovácsoló erejét. Csak nyissuk ki Budapest telefonkönyvét..Annyi Schmidt,Koller, Horváth esik ki belöle, hogy még. Nincsen még egy ilyen nép a világon. Üdvözletem Svédországba!
apostol
2002. július 08. 17:06 | Sorszám: 3
Üdvözöllek, én Németországból "sasolok" és egyetértek veled. Hosszabb ideje követem a témákat figyelemmel és egy valamit megállapítottam. Legyen az jobb vagy bal, bele vannak kavarodva, sokszor szemellenzövel, a mindennap magyar belpolitikába. A Kovács nemlétezö gyöngyfogaitól kiindulva, Kövér kötelén keresztül egészen Meggyesy karórájáig. Valójában semmitmondó dolgok. El kellenne emelkedni kicsit erröl a szintröl! Európába kopogtat a magyar, tehát kicsit globálisabban kellene gondolkozni. Telejesen igazad van, ami a következö 4 évet illeti és az anyagiaktól való elszabadulásban is igazat adok. Nem tünt még fel senkinek, hogy a mai világ embere már nem dolgozik, hanem termel, nem étkezik, hanem fogyaszt stb. Vissza a kultúrált Európába, ahol az értékek még helyükön voltak! Üdv

Téma: Csurka: a MIÉP önálló fôbolgármester jelöltet indít?t
apostol
2002. június 03. 11:13 | Sorszám: 16
Engedtessék már meg a kérdés, és ez mitöl szenzáció? Vagy eleve ki van annak a lehetösége zárva, hogy egy miépes is ember? Eddig jutott volna a balliberális sajtó rágalomkampánya?

Téma: Terjesszük
apostol
2002. május 16. 14:32 | Sorszám: 16
Kérlek Benneteket, tegyétek meg a következö kísérletet. www.google.de (ez a legjobb keresö) -és adjátok be a két politikus Viktor és Petya teljes neveit. Ne lepödjetek meg, ha az ország frissensült miniszterelnökéröl csak fotexes utalásokat találtok. Érdemes, már ez is mínösít!
apostol
2002. május 16. 14:15 | Sorszám: 11
Az ötlet jó, kérlek jelentkezz be nálam emilem címe:
japostol@gmx.net Üdv.
apostol
2002. május 16. 14:08 | Sorszám: 8
..., hogy ezeknek a szociknak mindig lóg egy-két eszménykép a falaikon. És milyen nagy és rugalmas ez a repertoár...? Kossuth, Károlyi, Nagy...? Csodálom öszintén, hogy Rózsa Söndör, meg Vidrócky kimaradtak.. Igaz, nehéz lett volna öket Ságvári Endrével összeboronálni, ... bár náluk minden lehetséges. Emlékeztek még, amikor megpróbálták tanáraink a 60-as, 70-es években Petöfit és Adyt mint forradalmárköltöket a Tanácsköztársaság "koronázatlan nagyjaival" össszehozni? Igen Kun Béci és a Tibcsi gyerek! Ezeknek semmi sem szent.

Téma: 'Ha tehetnék, már kizárták volna Magyarországot a NATO-ból'
apostol
2002. október 31. 14:10 | Sorszám: 21
De mi lenne ez? Fenyegetés, büntetés? Túl magyarok vagyunk még? Mit kell még tennünk ahhoz, hogy "szalonképesek" lehessünk. Hogy az "új rend társadalma" egyáltalán figyelembe vegyen. Ezek a washingtoni hiénák és közel-keleti tanácsadóik mondják már mindenütt meg mikor vehetsz levegöt? Hát melyik magyar lekesedett ezárt a elabortált natotagságért? Most meg még fenyegetnek és zsarolnak annak elvesztésével? Nem lesz ennek jó vége, az biztos! Búsnak a nagypapája inkább hokedlit gyártott volna nagy felindulásában...
apostol
2002. október 31. 12:07 | Sorszám: 13
Kovács Lackó verbúváljon össze a volt munkásörezredböl és fattyaikból párszáz önkéntest, és ajánlja fel Bús barátjának... Aztán, öltözzön puccparádéba, uniformisán cserélje ki a brezsnyevi kitüntetéseket a hasonlóan giccses amerikai kitüzökre, karoljon bele Meggyesi barátja pufajkás baljába és irány...

Téma: Mi van itt?
apostol
2002. május 14. 15:49 | Sorszám: 191
A politikában kicsit is ismerös magyar polgár számára, legyen az ilyen v. olyan irányzatú, Medgyesy Péter neve ismerösen cseng. De érdekes módon, nem azért, mert politikai höstettek füzödnek egyéniségéhez, hanem mert kétes pénzügyekkel kapcsolatosan került a címoldalakra. Az ö miniszterelnöksége panamai banánköztársasági állapotokra emlékeztet, talán avval a különbséggel, hogy Európa szívében egy katonai puccs nem igazán közkedvelt úttöröcsíny, de ha nagy szükség lett volna erre, talán ettöl sem ózkodott volna az új népvezér, a "szegények" mecénása. Hogy mennyire magyaros volt az ö csodálatos "trónrakerülése", azt talán egy szerény példácskával illusztrálnám. Mo. ugye az EU felé tart. Nos ebben a nyugati politikai és gazdasági tömben megtalálható volt egy olyan név, hogy Willy Brandt. Német kancellár kb. 30 éve. Ennek az embernek mennie kellett, mert a titkárát kémkedéssel vádolták meg!!! Kérdem én, a magyarság, amely a nyugati demokráciát választotta társadalmi formájának, hogyan engedhet meg magának ennyire kirívóan kétes múltú egyéniséget az elsö állampolgári poszton? Hát nincsen más? Nem volt elég a négy év ellenzék ahhoz, hogy arculatot vegyen föl a magyar szociáldemokrácia, hogy egy múlttól mentes fiatalabb vezéregyéniség jelenjen meg a politikai porondon? Csak ezt tudta a magyar társadalom nyújtani? Siralmas.

Téma: Kuss,vagy hívom a bátyámat!
apostol
2002. augusztus 15. 15:56 | Sorszám: 1
A románok döntése engem nem lep meg. Egyenes, megbízható politikájuk közismert. Hiénaként mindig ott álltak a konc körül habzó szájjal. Amióta maocseszkujuk átment vakondba, azóta nincs rend náluk. Azért öszintén nem bánnám, ha a yenkik újdonsült vazallusukat magajándékoznák egy két mo.-i szuvenírral! Kezdeném talán a liberális média és támogatói teljes áttelepítésével, majd az amúgy is félromán meggyeskormánnyal (szadeszostul együtt). Ök, mármint ami barátaink, úgy sem tudják mi a különbség Budapest és Bukarest között. Ki ad igazat néköm ?

Téma: Gal J Zoltan "diplomaja" :)
apostol
2002. augusztus 16. 11:11 | Sorszám: 5
Most élezzem ki a helyzetet..? Édesanyám pedagógus volt abban a kerületben, ahol igen sok gyermek az 50-es és 60-as években vallásánál fogva "predesztinálva volt" az újságírói pályára. Egy erösen dadogós fiúcska, akinek a magyar nyelv soha nem volt az erössége, sztárújságíró lett. Adás vége...

Téma: Balos homokozó
apostol
2002. augusztus 21. 07:59 | Sorszám: 32
Ezek közül melyik a magyar?

Téma: Blair hajlandó „véres árat” fizetni
apostol
2002. szeptember 14. 12:25 | Sorszám: 32
A háború a csödbejutott politika eröszakos folytatása, tekintet nélkül az áldozatokra. Az üzlet viszont háború, mondják a japánok. Nos? A 22-es csapdája ehhez képest? Nem, a megoldás: vissza a klasszikus kapitalizmushoz. Határokat és nemzeti pénzrendszereket visszaállítani, multilaterális kereskedelem bevezetése. A profit nem összpontosulhat egyre kevesebb kézben. A világot megosztó polarizációs folyamatot meg kell szüntetni. Akkor nem lesz szükség háborúkra.
apostol
2002. szeptember 14. 12:14 | Sorszám: 31
Szívesen. Ismert tény, hogy én mint német állampolgár terrorizálom a billentyüzetet. Régóta foglalkozom bel- és külpolitikájukkal. Megállapítottam egy valamit. Teljesen függetlenül attól, hogy milyen zászlót lobogtat a szél a német parlament tetején,(SPD v. CDU) a német külpolitikára mindig jellemzö marad; amerikahüség, hiszen exportjuk túlnyomó része odairányul, Tehát függök. Ennek megfelelöen eleget kell tenni vazallusi kötelességeiknek. Függetlenségröl szó sem lehet. Ha mindehhez hozzáveszed, hogy a németeknek energiaforrásuk egyenlö nulla, barnaszénbányászatot teljesen leépítették, a zöldeknek köszönhetöen az atomerömüveket is betiltják ( a franciák kibövítik és jó pénzért adják az áramot, 35% a német fogyasztásnak, nekünk.) Sokan azt mondják irónikusan, hogy Németország az USA 53. állama. Néha-néha, amikor "odakint" valami mozgolódik, Afganisztán, mert ugye az Öböl-háborúban csak 25 milliárd $-al vehettek részt, akkor idéz bennük is a múlt, megpróbálnak mint jó katona "férfiasan helytállni". Az un. KSK elitalakulat száz embere kergeti a talibánokat a Hindukus lábainál. No a háttérben éppen az elöbbiek miatt, az áll, hogy a feltárandó olajmezök egyik kútjánál talán a kutas szerepét megkaphatják. Amin a yenkik természetesen nevetnek. Irak esetében sem lesz másképpen. Az un. Spürpanzer-ek már hosszabb ideje gyakorlatoznak a térségben. Ezek a legjobban felkészített páncélosok a biológiai és vegyi hadviselésre. Az meg talán köztudott, hogy a három dízelmeghajtású tengeralattjáró, amelyet Izrael puszira kapott és atomrakétákkal látott el Irán és Irak terrorizálására, szintén a németektök származik. Egy szóval, a német kapitalista agya ugyanúgy profitraprogramozott, mint a Bús elnök fegyverlobbistáié.
apostol
2002. szeptember 13. 14:07 | Sorszám: 23
Az amerikaiak vezetö szerepét a világ katonai "megeröszakolásában" nem lehet elvitatni. Azonban hozzátartozik valami. Gondoljunk a Nagy Izrael megvalósításának terve, vagy az ami világuralom terve mellet arra is, hogy a Föld újrafelosztása soha nem marad lezárt folyamat. Itt vannak a franciák, atomhatalom, spanyolok, hatalmas gyarmatosító volt valaha, vagy a németek, akiknek szintén viszket a seggük, várnak a pillanatra... Vagy ugorjunk át Ausztráliába! Mit keresnek Afganisztánban a rövidgatyás kengurupásztorok? Gondolok én természetesen a nagytökére és nem a népre, mert azt úgysem kérdezik. Mindegyik sorban áll a megterített asztalkánál, ahol viszont a yenkinek van szólása. Erre mondják rossznyelvek, világösszeesküvés. Az elite már elkészítette az "Új Világrend" alkotmányát. Ennek szerve része úgy a Nagy Izrael, mint az enegria(olaj)források biztosítása. Egyetlen egy újhatalmas nem szándékozik a másiknak a levesébe beleköpni. A holló a varjúnak -vagy fordítva- nem vájja ki a szemét. Egy kontrolálatlan világháborút egyik sem engedhet meg magának. Pusztuljon az alsóbbrendü férgese. (Most az arabok vannak szálkersztben, azelött a vietnami volt. Afrika örökös vesztes.) Mi meg legyünk boldogok, hogy a "gyöztesek" oldalán állunk és fogjuk be a lepénylesöt. Ha ez persze olyan egyszerü lenne, akkor lehet, hogy nem magyarul társalognánk itt. A diktátorok egyet mindig elfelejtenek. Legyen az Néro, Napoleon, Sztálin, Hitler, Maocseszku, Husszein, Sharon vagy Bush (tudom van vagy volt még egy pár), a lelket nem lehet megsemmisíteni. Az él és újjászületik, ha kell többezerszer.
apostol
2002. szeptember 13. 13:19 | Sorszám: 22
***** Gratula!
apostol
2002. szeptember 12. 07:50 | Sorszám: 15
A forgatókönyv már régen készen van. A spanyolok tegnap mondták ki az igent. Bár tudvalevö, hogy az Aznar az eddigi spanyol államfök közül a legnagyobb vazallus Amerika felé /spanyolul -pelota=seggnyaló/. Félö nagyon, hogy végül mindenkinek "önszántából" be kell majd állni a csatasorba. Szörnyü világban élünk. Párhuzamosan bele-belekukkolok idegennyelvü fórumokba. A "szolganép" minden nyelven ellenzi a vérontást. De öket nem kérdi senki. Nincs kizárva, hogy magyar nyelven is fognak Bagdad romjainál beszélgetni...
apostol
2002. szeptember 09. 10:26 | Sorszám: 5
A gyermekgyáros skót, Blair Anti, a hatalmas zsidó-amerikai fegyverlobby elsöszámú képviselöje Európában. Már-már szánalmas vazallusi szerepe. De mint, ahogy feladta skót nemzetiségét, ugyanúgy leírja angol miniszterelnöki függetlenségét is. Jellemtelen és föleg gerinctelen jelenség. De ne menjünk messzire. Nézzük meg a mai magyar "hadvezetést"! Ez van, a globalizáció termékei mind kivétel nélkül.

Téma: Öngyilkos kiskatonák
apostol
2002. szeptember 18. 14:55 | Sorszám: 13
Pesti gyerekként, Debrecenben kiképzés, Zalában szolgálat a század legörebbjeként önálló véleménnyel. 6 hónapig nem láttam hölgyet ruha nélkül, csak amikor az anyadisznó átugrotta a kerítést elevenedtek fel bennem a biológiai ismereteim újra. Mégis azt mondom, nem bántam meg. A 20 hónap nem volt hiába. Pedig a részeg szobaparancsnokomnak, 4 évvel volt nélem fiatalabb, adódott éjszaka is gondja velem... Ott hamarabb megismertem a szarembert...

Téma: drstrangelove
apostol
2002. május 30. 11:58 | Sorszám: 40
Az ignorálás nálam egyenlö az aktív megfigyeléssel is. Nem zárom ki és lehetöséget adok neki. A diskurzushoz való jogát saját viselkedése szabja meg. Tehár rajta múlik. Üdvözletem
apostol
2002. május 30. 11:36 | Sorszám: 38
Csatlakozom, mert az origón már megmutatta igazi énjét! Az ötlet kiváló, és alkalmazni kellene minden hasonszörü provokátorral szemben!

Téma: Német szociáldemokrata népmese...
apostol
2002. október 24. 09:29 | Sorszám: 13
Was wäre gewesen mit Lothar Späth?
apostol
2002. október 23. 15:22 | Sorszám: 11
Barátom, soha nem válsztottam mást eddig, mint CDU-t, de egyszer sem választottam a jelölt fizimiskája után. Egyébként még mielött Kohlt "boldoggá" avatnánk, emlékeztetlek arra, hogy 1998-ban öt, az ö személyét és nem a CDU-t választották le! Nekem lett volna már 1994-ben más jelöltem, de Kohl papa nem türte a konkurenciát! de ebbe ne menjünk bele olyan mélyen, hiszen ez egy magyar fórum. Topikomnak idníttatás az volt, hogy valahol a politika mocskát éreztessem egy olyan országban, ahol aránylag demokrácia van. Ha ezek így, akkor mi vár a magyar társadalomra, ahol egy Kovácsnak, egy Hornnak tapsikol a nép fele?
apostol
2002. október 23. 09:32 | Sorszám: 5
Betyár világ van, ez az egy biztos! A szolganép mindenhol a cicire kerül. Mindegy milyen nyelven beszél. Amit a német szocik tettek egyedülálló és abszolut erkölcstelen. Görcsös kapaszkodás a hatalomért. Szemrebbenés nélkül hazudnak és ígérnek, holott tudják, hogy revidiálni kell mindent. Hova jutott a politikai erkölcs? És ha belegondolok, hogy ezek még mindig "finomabban csinálják" mint Meggyesi és társai, csak annyit mondok; szegény óhazám!
apostol
2002. október 22. 15:17 | Sorszám: 0
Schröder kancellár a BRD eddigi legszégyenteljesebb választási csalását vitte végbe. De lássuk a részleteket.
A popsztárként ünnepelt Gerhard Schröder aug. 08-án Altenstadtban így szól a néphez:
"Konszolidáció, az adófizetök pénzének takarékos és ésszerü kezelése! Ez számunkra természetes dolog, és ez marad a vezetö vonal politikánkban továbbra is!"
Nem sokkal elötte júli 26-án még érthetöbben fogalmaz: "Adóemelésekröl a jelenlegi konjukturális helyzetben értelmetlen beszélni és nincs is szándékunkban ezt megtenni, ellenkezöleg!" Még a megnyert választások után közvetlen egy héttel, szept. 28-án Ludwig Stiegler, volt SPD-frakcióvezértöl halljuk:" Nem terveztünk adóemeléseket, nem is jelentettük be azokat és nem is lesznek".
És most jön a nagy kalapács: Franz Münterfering, SPD-frakcióvezér, okt. 14-én a nagy tv-nyilvánosság elött:" Szeretnék néhány adóintézkedést Önöknek bejelenteni, a csomag egy kicsit hosszabblélegzetü.Különadó az értékpapirok értékesítésére, a mezögazdasági elötermékekre kiszabott kedvezmények megszüntetése, elektromos áramadó a termelö üzemek számára, a lakásépítés kedvezményei új formát kapnak, gázadó stb...."

Az adó maga csak egy téma, de az ígértek halmaza jóval nagyobb volt. Gerhard Schröder aug. 8-án: " Azoknak is, akik utánunk következnek, fiatalok vagy nagyon fiatalok, az új generációnak is joga van egy olyan emberséges életre, jólétre, amelyet ök maguk határozhatnak meg. És ezt a jogot mi nem tehetjük avval tönkre, hogy öket a növekvö eladósodás nyomorába taszítjuk." Hans Eichel, pénzügyminiszter szept. 1-én - 3 héttel a választások elött- leszögezi: " Nem csinálunk új államadósságot. Ezt mindenkor vallottuk és valljuk még mindig " Ugyanez az úr szeptember 12-én "A legjobb úton vagyunk egy közös állami háztartás realizálásában mindenféle új kredit felvétele nélkül" Ugyancsak ö szept. 14-én , 2 nappal késöbb:" A nettó újadósság kb. 2,5 millárd EUR-nál határozható meg!!!"
Gerhard Schröder juni 19.: " Nem tehetünk semmiféle megfizethetetlen ígéretet". A pénzügyminiszter megint szept. 12-én:"Függetlenül a financiális problémáktól teljesíteni fogjuk az EU terveket, amit az UNIO (ellenzék) esetében erösen kétségbevonnék". Söt szeptember 17-én nagy mellénnyel válaszol a kérdésre, fennállhat-e a veszélye annak, hogy csak nem teljesítí a német gazdaság az EU-normát:" Semmei esetre sem, eszünkben sincs rá gondolni, biztos vagyok abban, hogy Brüsszel nem küldi el a kék levelét". Okober 16. Hans Eichel:" A napokban kaptam meg a szeptemberben befolyt adók listáját.. Abból kell kiindulnom, hogy a 3%-es kritériumot nem fogjuk tudni tartani". A választások elötti tv-párbajban Gerhard Schröder legnagyobb adujaként a nyugdíjak stabilitását húzza elö, amit október 4.-én Franz Münterfering, SPD elnök kénytelen revidiálni:" A jelenlegi helyzetben abból kell kiindulnunk, hogy a nyugdíjhozzájárulások a következö évtöl 19,3%-ra emelkednek".

Téma: IRAK. Újabb USA aggresszió?
apostol
2002. október 07. 13:41 | Sorszám: 151
á, az aladin bin láda volt az... ezért Jemen a következö!
apostol
2002. október 07. 10:59 | Sorszám: 148
Bush "reif für die Klinik?"
(Peter Scholl-Latour, Max; Ha'aretz)
"Ist US-Präsident reif für die Klinik, weil er einen Krieg anzettelt?" fragte das Lifestyle-Magazin Max in einer seiner letzten Ausgaben unter dem Titel "Mad man talking", der sich deutlich von dem Standardspruch "Dead man walking" ableitet, mit denen Verbrecher in den USA zur Hinrichtung "begleitet" werden. Das Bild zeigt einen
psychisch völlig derangierten US-Präsidenten Bush in einer
Zwangsjacke (Aufschrift: "Eigentum der USA") vor dem Weißen Haus; Begleittext: "Ein Fall für die Zwangsjacke? Kritiker werfen George W. Bush eine irrationale Kriegstreiberei vor." Das alles ist die Einleitung zu einem Max-Interview mit dem Nahost-Experten Peter
Scholl-Latour, der dabei "schonungslos mit der amerikanischen Irak-Politik und deutschen Opportunisten abrechnet". Die Argumente von Scholl-Latour gegen Bush und die Kriegspartei in Washington ("Bush hat allmählich ein psychologisches Problem", die jetzige Irak-Politik der USA "zielt ja nicht auf die Wiederherstellung der UN-Kontrollen ab, sondern auf die Beseitigung des Regimes", und vor allem: "Wie geht es dann weiter?... George W. Bush führt eine Koalition im Namen der Freiheit, die überall diktatorische Regime installiert") sind für unsere Leser nichts neues. Doch daß eine deutsche Zeitung derart Klartext redet - vor allem angesichts der
erbärmlichen Stammelei der ideologisch völlig verblendeten
pro-amerikanischen Fraktion in Deutschland kurz vor den
Bundestagswahlen - kommt schon überraschend. Was natürlich vor allem damit zusammenhängt, daß die US-Kriegspartei nicht nur weltweit - und mittlerweile ganz besonders stark in Großbritannien - unter starken Beschuß gerät, sondern im Zuge der massiven Mobilisierung der amerikanischen LaRouche-Bewegung auch zunehmend in den USA selbst.
Nicht ganz so polemisch, aber ähnlich vernichtend für die
Kriegspartei in Washington ist der Artikel des langjährigen Korrespondenten der israelischen liberalen Tageszeitung Ha'aretz, Akiva Eldar, vom 1. Oktober, in dem der bekannte israelische Friedensaktivist vor allem den Chef des Pentagon-Beirats Richard Perle und die Nr. 3 im Pentagon Douglas Feith ins Visier nimmt. Der Plan dieser beiden US-Falken, die auch zur Gruppe um Vizepräsident Cheney gehören, zur Destabiliserung des gesamten Nahen Ostens, werde auch von einem ehemaligen "hohen israelischen Geheimdienstmann" als äußerst gefährlich angesehen,so Eldar, der Perles Plan zur 'Neugestaltung' des Nahen und Mittleren Osten anschließend in einem zweiseitigen Artikel ausführlich vorstellt und einer vernichtenden Kritik unterzieht. Dabei berichtet Eldar im Zusammenhang mit der aktuellen Diskussion in Washington und Tel Aviv über die "Umsiedlung" (d.h.Vertreibung) der Palästinenser nach Jordanien und der Errichtung eines neuen "Haschemitischen Königreichs" [dem heutigen
Jordanien] im Irak nach einem evtl. Sturz Saddam Husseins über bisher unveröffentlichte Details des politischen Briefings, das Richard Perle als Chef des Pentagon-Beirats am 10. Juli in Washington veranstaltet hatte. Dabei, so Eldar sei u.a. eine Karte der Nahost-Region zirkuliert worden, auf der vermerkt war: "Palästina ist Israel, Jordanien ist Palästina und Irak ist das Haschemitische Köngreich". Der ehemalige hohe israelische Geheimdienstmann, den Eldar eingangs zitiert hatte, und der ihm diese Details mitgeteilt hatte, habe daraufhin, so Eldar weiter, "einen führenden Republikaner (und Mitglied des Pentagon-Beirats)zur Rede gestellt. Unverblümt habe er ihn gefragt, ob die jetzige Bush Regierung da weitermachen wolle, wo Carter seinerzeit aufgehört habe, als er 'die Demokratie des Schahs [von Persien]gegen Khomeini ausgetauscht habe'. Der Israeli warnte den Amerikaner vor einem umfassenden Krieg mit der gesamten arabischen Welt, und fügte hinzu, daß der Perle-Plan für Israel 'eine
unmögliche strategische Umgebung' schaffen würde... Der
Republikaner versprach, diese Einschätzung dem Weißen Haus
mitzuteilen". Angesichts dieser politischen Verrückheiten von Perle kommt es nicht überraschend, daß er am 2. Oktober im Handelsblatt den sofortigen Rücktritt von Bundeskanzler Schröder forderte, da sich ansonsten das amerikanisch-deutsche Verhältnis "nicht mehr reparieren" lasse. Die Bundesregierung kommentierte -
verständlicherweise - diesen Unsinn nicht; bleibt als einzige Frage: Hat das Handelsblatt diese "private Äußerung" von Perle, der allerdings von der Zeitung als Chef des oben genannten Pentagon-Beirats, "einer informellen Beratergruppe von US-Verteidigungsminister Donald Rumsfeld" vorgestellt wurde, veröffentlicht, um sich an der von Washington derzeit nach Kräften betriebenen Kampagne gegen die Bundesregierung zu beteiligen, oder um der deutschen Öffentlichkeit einen direkten Einblick in den akuten Geisteszustand (siehe Peter Scholl-Latour) der Kriegspartei in Washington zu geben?

Elnézést, a fordításra nem volt idöm, talán késöbb!
Címszó. "Bush érett a klinikára?"

apostol
2002. október 02. 08:31 | Sorszám: 138
A legfrissebb hírek szerint Bush dühöng a fehér házában, mert az ENSZ (ugye ez a Világközösség hivatalos képviselete, ha jól tudom ?) az inspektorok elküldése és nem a direkt vérontás mellett döntött. Szemtelen módon a szervezet gerincességét teszi kérdésessé, ajánlva egy kis kálciumot! Pár évtizede létezett két bajuszos "úriember" Adolf meg Joszip. Az egyik az ellenségnek vélt tömegeket irtotta, a másik a sajátját. Közös jellemzöjük volt, szarni a világ véleményére. Számomra Bús elnök is ebbe a kategóriába tartozik. Kedves Össpanyol, te elmélkedhetsz itt úgy, ahogy akarsz, ez az ember és környezete nem normális. Diktátorok mindig voltak és lesznek! Eddig mindegyiknek a feje elöbb vagy utóbb porbahullott. Remélem ezúttal kevesebb ártatlan véráldozattal.
apostol
2002. október 01. 14:47 | Sorszám: 132
..nekem is van egy kérdéském: Irakot ki látta el mindenfegyverrel az Irán elleni kalandban? Aladin Bün Láda milyen úttöröegyletnek volt a tagja? COCA, CICA,CI(A)O ? Ejnye, ez az emlékezetkiesés de kellemetlen dolog!
apostol
2002. október 01. 11:15 | Sorszám: 125
Tamáskám, tudod te mi az a béke? Ez egy többszörösen elnyütt, kiforgatott és megeröszakolt fogalom. A te békéd pl. nem egyezik Melnyikovéval, de még az enyémével sem. Tomikám, neked a lényeg az, hogy az erös oldalán sütkérezve mekdonáldszal a kacsóidban colamámorban szidod azt a büdös agresszív arabot, aki a te nyugalmadat zavarja. Egy baj van csak kedves tomika, az ilyen pógárokból még akad egy-pár. Egyébként Melnyikov nem szinvonaltalan,hanem direkt és igaz. Véleményt nyilvánít! Mert ugyanis tömeggyilkosokról ennél csak durvábban lehet fogalmazni!
apostol
2002. szeptember 27. 16:31 | Sorszám: 60
Nem így látom és tapasztalom. Elöször is, mi maga a terrorizmus? Szerintem marha egyszerü. Amikor valaki eröszakkal rá akar kényszeríteni valamit valakire. Itt már helyben is vagyunk. Szaddam Husszein a térségében az arab világ számára egy elfogadott figura. Szagolják ök ameddig akarják. Ha valaki másra veszélyt jelenthetne szerintem azok nem közvetlenül több ezer km. távolságban élö amerikaiak. Az IRA esetében egészen másról van szó. Ezt sem lehet ebbe a katagóriába besorolni. Információidat jobban szürd meg. A kurdok elgázosítása is erösen kérdéses dolog. A legújabb vizsgálatok szerint iráni gáz visszamaradt nyomait találták. Amerika terjeszkedése (Izraelt ugye nem szabad kihagyni) kicsivel több áldozattal járt ezeddig, mint az arab "terrorizmus"-é.
apostol
2002. szeptember 27. 16:02 | Sorszám: 55
Kedves medve, erös kétségeim vannak afelöl, hogy egy nemzetközi terrorizmus létezik, mégpedig olyan formában, ahogy azt nekünk csatlósoknak az USA megpróbálja eladni. Az valójában igaz, hogy az amerikaellenesség napról napra erösödik. Az is tény, hogy az amerikai kalandokat a muzlim szélsöségek nem tapssal jutalmazták. Pl.-ul, egy kezemen meg tudom számolni, hogy Ny-Európában hány terrorista akciót hajtottak végre arabok az ottani polgárság ellen. Akkor ez mitöl világterrorizmus? "Háború a terrorizmus ellen", "A gonosz tengely" stb. made in America. Még valami. Érdekes módon ezek a terroristák majdnem mindig olajközelben keresendök???
apostol
2002. szeptember 27. 13:44 | Sorszám: 51
És ha még tudná milyen gané ember az öreg Bús papa!? Állítólag Szaddamból is van vagy négy. És ezt kezdi az FBI is elhinni. Ezért van ez a nagy programmódosítás, miszerint már nem is igazából a kormány megdöntésére összpontosítanának. (angol legalább is.) Persze a menü mindig változik és spontán müsörváltoztatás jogát fenntartják maguknak Rumsfeld és (bün)társai.
apostol
2002. szeptember 19. 15:35 | Sorszám: 39
Republikánus képviselö és még Bush földije is (Texas), Paul szeptember 9-én egy ötperces kongresszusi beszédben ellenezte az Irak elleni háborút a következö cím alatt: " Az Irakkal kapcsolatosan nem feltett kérdések" A 35 kérdésböl rövid kivonat.
1) Igaz az valójában, hogy az ENSZ Nemzeközi Atombizottságának éves missziója és annak kiértékelése az Irakkal való kooperációban zaljott le? Vagy talán másképp?
2) Megfelel az a valóságnak, hogy Irak északi részét, amely egyes feltételezések szerint Al-Qaida fellegvárnak ad otthont, az USA -szövetséges kurdok ellenörzik?
3) Hogyan lehet Husseint Hitlerrel összehasonlítani, amikor utóbbinak se tengeri flottája, se számottevö légiereje nincs és hadseregének ereje a tíz évvel ezelöttinek egyötöde, amely abszolút képtel az ország védelmére?
4)Ismerös az a Pentagonbtól származó hír, miszerint a feltételezések nyomán folytatot vizsgálatok szerint, az ezrével legyilkolt kurdok nem iraki, hanem iráni gáztámadás áldozatai lettek? Ugyanis a vett gázminták iráni eredetre vallottak!
5) Nem Bush elnök volt éppen az 1990-ben, aki ugyanazt az ENSZ-rezolúciót hozta fel akadályként Bagdad elött való megtorpanásnál, amit most fia a bemasírozásra akar felhasználni?
6) Nem amerikai segédlettel és támogatással támadta meg Szaddam Iránt? Most meg számonkérjük töle terjeszkedönek vélt politikáját?
7) Igaz az, hogy az USA a megelözö háborút mindig támadó háborúnak minösítette és erkölcsi okokból soha nem legitimálta?
8) Nem mond egy Irak-háború az eddig elfogadott és immáron 400 éves Westfáliai Béke szellemének homlokegyenest ellen, miszerint egy ország soha nem vezethet háborút egy másik ellen avval a céllal, hogy annak kormányát és rendszerét megdöntse?
apostol
2002. szeptember 19. 09:32 | Sorszám: 38
Az amerikai vezetés egyre nevetségesebb lesz. Rumsfeld, Cheney, mind-mind viccfigurák. Tegnap éppen Chirac ítélte el a "preventív", megelözö doktrinát. Mondván ilyen alapon Kína már akár holnap "elsüllyesztheti" Taiwant, az oroszok a csecséneket, India Pakisztánt támadhatja meg stb. Az orosz szakértök keményen vádolják és elítélik a yenkiket egyértelmü imperialista terjeszkedö politikájuk miatt. Véget kell vetni a judeo-anglo-amerikai terrornak, vélik nagyon sokan.
apostol
2002. szeptember 19. 08:19 | Sorszám: 34
Olvasom, hogy a Szent Szék ellenzi az iraki és mindennemü háborút. Nem kellene a CIA-nak szétnézni ott Rómában, nekem ez a II János Pál nagyon gyanús?! Ja, ott nincs olaj, bocs.
apostol
2002. szeptember 18. 08:36 | Sorszám: 32
A barcelonai La Vanguardia, 16/09/2002, közöl le egy érdekes cikket a " A finom iraki olaj" címen, idézve R. James Woolsey , volt CIA igazgató Washington Post-nak adott nyilatkozatát.
Az USA Irakkal kapcsolatos diplomáciájának alapvetö feladata, a Biztonsági Tanácsban ülö hatalmak, Oroszország, Kína és Franciaország meggyözése, az okvetlenül fontos katonai beavatkozásról. Ezen országok olajmágnásai már régóta szemeznek az olcsón kiaknázható, szinte magától a felszínre igyekezö iraki fekete aranyra. Az Öböl-hábórút követöen 1991-töl folynak elötárgyalások az "óriások" között, hogyan és mint. A megvalósításuk a hozott szankciókon bukott mindig el. A francia Total Fina Elf, az angol-holland Royal Dutch Shell és a spanyol-olasz Repsol és Agip, valamint orosz, kínai és indiai társaságok ülnek a kerekasztalnál. Hatalmas területröl van szó. A volt Kurdisztántól a kuwaiti és iráni határokig. Irak olajkészletét 112.000 millió hordóra becsülik A második legnagyobb lelöhely Szaudi-Arábia után. Az iraki oppozíció egyik vezetöje, Faisal Qaragholi, aki természetesen bársonyos seggét Londonban pihenteti a CNI, (Congreso Nacional Iraqui) kényelmes karosszékében, foglalkozásánál nézve vegyészmérnök, olajszakértö??? Ahmed Chalabi, a CNI fömuftija teljesen nyíltan kijelenti, hogy természetesen amerikai zászló alatt folyna az iraki olajmezök kiaknázása, ha Szaddam eltünne! A spanyol újság szerint, az USA majdnem egy millió hordó olajat importál indirekt úton évente Irakból ! Akkor most már tudjuk miröl szól a történet?! Kinek van még kétsége?
apostol
2002. szeptember 16. 15:36 | Sorszám: 27
Úgy látszik a trianonok ismétlik önmagukat... Ja, a szereplök, bocs szenvedök, lehetnek mások is...
apostol
2002. szeptember 16. 15:03 | Sorszám: 25
Washington Report szeptember 16.

"Russia will back Iraq invasion, media reports say Putin to support U.S. if Bush allows action on Chechen rebels"

Nem semmi uraim! Hát erröl van szó! Putyin papa kész a deal-re! Ha ö kifüstölheti az örmény hegyekben a csecsebecséket, akkor pusztulhat Husszein! Így van ez, amikor az urak megegyeznek! Lefogadom, hogy Kínának meg Taiwant hozza meg a "jézuska" karácsonyra!

apostol
2002. szeptember 16. 13:25 | Sorszám: 24
Tessék itt van, már nyilvános is miröl van szó Irakban! A Washington Post tegnapi hasábjain életre kelt a valóság! Miszerint, ha az USA az iraki invázió mellett dönt, akkor nemcsak elitalakulatokat és a legmodernebb fegyverzetét vonultatná fel. Á, csacsiság. A Tomahawk-rakétákat és Abrams tankokat elkísérnék (kis idökésleltetéssel) az olajóriások, mint Exxo-Mobil és Chevro-Texaco szakemberei is. Továbbá elemezgeti azt is, hogy miért akarja Bush az orosz medvét és a franciákat táncba vinni! Mert ezeknek sem kevesebb az érdeklödésük a mocskos talibán Husszein aranyos olaja iránt! Helyben vagyunk, nem? Mit számít az a pár millió halott?
apostol
2002. szeptember 10. 13:36 | Sorszám: 22
Ez a derék iraki politikus lehet, hogy a meleg vizet találta föl? Vagy az emlékezete hagyta cserben? Korea? Vietnam? Afganisztán? Elfelejtette az Irak-Irán háborút is, ahol az amerikaiak közvetve a legfontosabb szerepet játszották? Kisded játékuk csak 2 millió ember halálát követte?
apostol
2002. szeptember 10. 11:32 | Sorszám: 19
Guantánamo (Cuba): több mint 560 ember vegetál 33 országból amerikai ketrecekben, anélkül, hogy bármiféle birói ítéletet mondtak volna ki felettük. Ezek száma napról napra nö, befogadóképesség kb. 2000. Sztálin, Szibéria??? Fogvatartásuknak egyetlen alapja a gyanú. Irak rövides kivégzésének is ez az egyetlen alapja, holott elismert szakemberek nyilatkozata szerint Szadam Husszein belátható idön belül nem képes semmiféle tömegpusztító fegyver elkészítésére és bevetésére. Többek között ez az oka annak, hogy Európa nem hajlandó MÉG társulni a tömegmészárlásban. Ugyanakkor ma hivatalosan beismerték az amerikai illetékesek, hogy Izrael komoly nukleáris arzenállal rendelkezik minden nemzetközi engedély nélkül. Nem is rejti véka alá a zsigerállam cionista vezérkara, hogy legszívesebben már tegnap nekiugrott volna a világ második legnagyobb olajexportöre torkának. Sokan összehasonlítják Busht a római Cézárral, ami a terjeszkedést illeti. De a hasonlat nem jó. Néró jobban tetszik, de ö még ezen is túltesz. A világot borítja lángba.
apostol
2002. augusztus 09. 08:23 | Sorszám: 14
Talán érdekel valakit. A Washington Report-ból tallózva:

Killing Americans For Oil And Israel
By Edward W. Miller

"...As the Bush-UNOCAL negotiations over oil-pipeline access in Afghanistan had become frustratingly slow, our President seized on this moment, and casting aside any more efforts at diplomacy, declared the Taliban to be supporters of Osama Bin Laden's Al Qaeda. Without significant Congressional debate, and with a hastily-constructed "War Powers Act" Bush was given the go-ahead to begin military actions against Afghanistan's Taliban and essentially, against the Afghan people...
..The ongoing campaign against Saddam Hussein, lead in this country by such Zionist Jews as Bill Kristol, William Saffire, Jeffrey Kent, Richard Perle and Senator Lieberman and reinforced by presidential-hopeful Senator McCain, may sidetrack any efforts at Mideast peace. The president of Iraq's impoverished country, despite our media's almost daily onslaught, presents no danger to anybody. The UN's International atomic inspection team recently gave Saddam a clean slate and Scott Ritter, former UN Chief inspector says Saddam is no threat. Not a single Arab neighbour approves of Bush's proposed strike against Saddam, while our Washington Chiefs of Staff argue strongly against it. Again, it is only Israel and our Jewish lobby that is urging that Americans continue to die for Zionism.."

apostol
2002. augusztus 09. 08:07 | Sorszám: 13
Igen olaj is. No meg a térség feletti abszolut uralom, hiszen a kis csatlósnak addig nem lehet nyugalma, amíg hatalmát az arab világ gyomrában nem biztosította tökéletesen le. Izrael a világ harmadik atomhatalma! Vicc! Villogtatja is felsöbbrendüségét rendesen. Nem hiába áll a már létezö amerikai terveken legfelül azon iraki silók elpusztítása, amelyek Izraelre lehetnek veszélyesek. Igazad van, "terrorizmus elleni harc" egy amerikai találmány, erröl valójában szó sincs. Az angloamerikai világhatalomról van szó. A jelenlegi amerikai elnök és tanácsadói abszolút csödjéröl van szó. A vékonyhomlokú cowboy még "folyékonyabb állapotban" sem kecsegtethetett több politikai finesszel. Lásd a papa Öböl-háborúját! Napoleon, Hitler, Bush és Sharon. Sajnos az utóbbi kettö még közöttünk van.
apostol
2002. augusztus 05. 08:14 | Sorszám: 9
Una pregunta mas mi amigo! Van neked saját véleményed? Gerinc ügyben nem kérdezlek, mert kételyeim vannak. Nem akarlak zavarba hozni. Felhomályosítani nem áll szándékomban, talán csak annyit, tegnap Bin Laden volt terítéken, ma Husszein, holnapig meg csak kitalálnak valakit!
apostol
2002. augusztus 05. 08:03 | Sorszám: 8
Que tal hombre, Espanolantiguo? Te kinek a kenyerét eszed öccse? Olvassál európai újságokat, no meg ajánlanám az amerikai ellenzék, helyesebben normálisan gondolkodók véleményét! Butácskán fogsz meghalnai, az a félszem. A cucilista diktatúra is ilyen egyénekre épített mint te! Azért van itt az ország ahol...! Az orosz csizma pucolását leváltottad a yenki popsiéra! Congratulations!
apostol
2002. augusztus 01. 13:29 | Sorszám: 1
Moritz Nestor

Piszkos üzlet a háború!
A Bush család közvetlenül keres az USA háborúin

Elso ízben fordul elo az amerikai történelemben, hogy egy hivatalban lévo USA-elnök apja rajta található az egyik legnagyobb, nemzetközi tevékenységet folytató hadiipari gyártó, a ,,Carlyle-Group" fizetési listáján, és elnök fiával munkamegosztásos alapon gondoskodik zsíros nyereségekrol a családi zsebek javára. ,,A Carlyle-Group, nem pedig Bush kormányozza az USA-t." Erre az eredményre jut a ,,Cash" címu gazdasági lap február 11-i számának egy híre alapján a Council on Foreign Relations (CFR: Külügyi Kapcsolatok Tanácsa) egy képviseloje. Neki pedig aztán igazán tudnia kell, hiszen a Council on Foreign Relations azon szervezetek egyike, amelyek a gazdaság és politika ezen suru szövevényében a szálakat húzogatják. Az elso Öböl-háború vezérei is rajta sorakoznak a Carlyle-Group fizetési jegyzékén. A konszern vezetésében ül Donald Rumsfeld, a jelenlegi USA védelmi miniszter és Dick Cheney, jelenlegi USA-alelnök, az öböl-háborús Bush atya elnökségének ideje alatt USA védelmi miniszter. Reagan védelmi minisztere, Frank Carlucci a Carlyle-Group legfobb fonöke. James Baker kb. 180 millió dolláros üzletrésszel Bush atya alatt külügyminiszter, a Bush fiú kampánytanácsadója és a Carlyle zsoldjában valamennyi politikai tanácsadó koordinátora, a konszern fotisztviseloje. A Carlyle-Group európai részét olyan emberek látják el tanácsokkal, mint a volt brit miniszterelnök, John Major, a Német Szövetségi Bank volt elnöke, Karl Otto Pöhl, a Roche felügyelotanácsának elnöke, Fritz Gerber és a Nestlé volt felügyelotanácsi tagja, Reto Domeniconi. De legfontosabb tanácsadóként a Bush atya, a volt US-elnök és a második Öböl-háború kezdeményezoje kapja fizetését a Carlyle-tol! Ez a hatalmi elit most akarja befejezni azt, amit a második Öböl-háborúval elkezdtek, így a történész Walter Mead. A Carlyle-Group eddig 213 cégbe eszközölt befektetéseket. Ma 55 országban 12,5 milliárd USA-dollárt forgat, és az USA-n kívül elsosorban a Közel-Keleten, Ázsiában, a Perzsa-öböl körötti arab térségben - a világ válságövezeteiben - hadiipari, légiközlekedési és távközlési cégekben gazdálkodik. A 2000-es
esztendoben 70 000 alkalmazottal 16 milliárd USA-dollár forgalmat bonyolítottak le. A hadiipari cégek mellett az egész világot átfogó portfolióhoz tartozik még a ,,Le Figaro" francia újság (!), a ,,Digiplex" zürichi és lausanni ,,Messer" fémipari cég is. Ifjabb Bush, a mostani USA-elnök fundamentalista-vallásos küldetéstudattal, Reagan ,,utolsó csatájára" emlékeztetoen esketi fel a lakosságot a ,,gonoszok tengelye" elleni keresztes hadjárata. A Wall Street Journal felhívja a figyelmet a második világháború terminológiájára (,,tengely") való tudatos rájátszásra! ,,A kérdés nem az, hogy igen-e vagy nem, hanem az, hogy mikor kerül sor Irak megtámadására", elemzi Bush álláspontját Walter Mead történész. Az USA hadero az ifjabb Bush alatt úgy növekszik, mint annak elotte soha. Az új költségvetési tervben
379 milliárd USA-dollárt kap, ez 14,5%-os növekedés, 20 év óta a legnagyobb. A nagy testvér (Big Brother) USA akarata szerint a NATO-partnereknek is fegyverkezniük kell - USA-fegyverzettel! (Lásd a Magyarországra alig megérkezett Nancy Goodman Brinker USA-nagykövetasszony minden diplomáciai illemszabályt és szokásjogot a lényébol adódó természetességgel felrúgó eroszakoskodása az amerikai F16-osok Magyarországra való rátukmálása ügyében, a már meghozott magyar döntés megváltoztatására - a ford. megj.). USA-stratégák azt hangoztatják, hogy csakis és kizárólag az USA képes az egy modern háborúhoz szükséges technológiát szállítani, és a New York Times vezércikke azzal fenyegetozött a közelmúltban, hogy amennyiben a NATO-államok nem ,,modernizálják" haderejüket - azaz nem vásárolnak az USA-tól -, szétesik a szövetség. Összességében tehát eloálltak a legkedvezobb feltételek a Carlyle-Group cégei számára, hogy a világ minden tájáról megrendeléseket ,,halásszanak össze". Vajon hány millióra rúg majd az a súlyos örökség, amit Bush atya a fiára hagy? Bush atya és a többi volt kormánytag a Carlyle-nél, a Bush fiú pedig, mint elnök, gondoskodnak arról, hogy muködjék a hadiipar és a politika ezen összjátéka. A mellékköltség: halottak. Mivel a Carlyle-Group privát kezekben van, könyveikbe senkinek nem kell bepillantást engedniük. Az amerikai népnek nem kell tudnia, hány milliárd piszkos pénzzel csapják be! Mindez természetesen legális. Az érvényben lévo USA-jog szerint a volt kormánytagok egy év elteltével újból az ipar zsoldjába állhatnak! A nemzetközi hadiipar és a mostani USA-kormány, továbbá a volt USA-kormánytagok és -elnökök személyes összefonódását áttekintve, a mostani USA-elnököt, ifjabb Busht a hatalom ,,impresszáriójának" kell tekintetnünk, aki az USA minden mostani és jövobeni háborújából zsíros bevételekre tesz szert. Egyértelmu, hogy az idosebb Bush elnöknek, a mostani elnök apjának kormányzati csapata nyakig benne van az ügyben. Az idosebb Bush tudhatja magáénak azt a dicso történelmi tettet, hogy az iraki népet visszabombázta a kokorszakba a második Öböl-háborúban, és azt követoen egymilliónál több embert nyomorúságos halálnak szolgáltatott ki - és vajon hány millió, milliárd dollárt keresett mindezen? Ez bizonyos súlyos kérdéseket vet fel: nem érné-e meg megszervezni olyan terrortámadásokat, mint a szeptember 11-i? A történelem megtanít rá, hogy is kell az ilyesmit kivitelezni. Tessék csak visszaemlékezni azokra a lengyel egyenruhába bújtatott SS-katonákra, akik ,,eloadták a lengyel terrortámadásokat" Felso-Sziléziában, és állítólag így tört ki a második világháború, mivel Hitler ,,visszalott". A World Trade Center elleni merénylet körüli sok kétes kérdés továbbra is tisztázatlan. Azt azonban nem feledtük, hogy az évekkel ezelotti merényletben benne volt az USA-szövetség rendorségének, az FBI-nak a keze. Nem jelentette-e be a Bush-adminisztráció, hogy a 21. századnak ebben az elso háborújában olyan dolgokat tesz majd, amikrol soha senki tudomást szerezni nem fog? Az, hogy az amerikai elnök feláldozza több ezer ,,emberét", nincs olyan abszurd, mint azt elso hallásra esetleg gondolnánk. A saját maga és hatalmi elitje gazdasági érdekeinek és óriási ellenorizetlen hatalmának fényében ez éppenséggel kimondottan logikus lehet. Abban, hogy gondoljunk erre, tán csak az ,,erkölcsünk" akadályoz, ami nem engedi annak elképzelését, hogy ha hatalomról és pénzrol van szó, mindent képesek elkövetni, mégpedig annál inkább, minél nagyobb hatalommal ruházták fel oket! De vajon tulajdonképpen miért is kéne, hogy ,,saját" emberek ezreinek halála zavarjon egy olyan hatalmi klikket, amelyik a zöld asztal mellol minden lelkiismeret-furdalás nélkül képes a ,,másikak" millióinak ,,leradírozására" - és azon keresni, keresni és még egyszer keresni? Nemhogy egy olyan elnök számára, aki a háborún keresni akar, a sajnálatra méltó szeptember 11-i áldozatok éppenséggel felbecsülhetetlen értéket képviselnek - mint ürügy? Mi van, ha az USA elnöke kihasználja a ,,saját" emberek halála feletti gyászt is? Hiszen azon is jól keres! A Salt Lake Cityben megrendezett 2002-es olimpiai játékok megnyitó ünnepsége nem eszerint a számítás szerint zajlott le? Behozták a ,,Ground Zero", New York ,,hoseinek", a tuzoltóknak megpörkölodött zászlaját, és egy mormon kórus dacosan rázendített a nemzeti himnuszra. Mit zavart az, hogy a New York-i tuzoltók szeptember 11-én szörnyu véráldozatot hoztak, kellett hozniuk? Ez még használhatóbb hosökké tette oket. Egy könnyet se tovább, keménynek kell lenni! Aki ismeri a két világháború propagandáját, azt mindez emlékezteti a szörnyu hangokra: ,,Elesett a haza oltárán"! A régi Görögországban olimpiai tradíció volt, hogy a versenyek elott és után bizonyos ideig nyugodtak a fegyverek. Az olimpiai játékokat az ifjabb Bush elnök - minden ígéretét megszegve - beszédével szemérmetlenül háborús propagandájának szolgálatába állította! A kipusztított indián népek ,,háziasított" maradékai színes ceremóniákat táncolhattak el hozzá! Az embert a düh könnyei fojtogatták annak láttán, hogy az elso amerikai népirtás áldozatait miként használják fel ,,a terror elleni világháború" háborús propagandájához. Kinek vannak még meg az emlékezetében Hitler 1936-os rasszista olimpiájának képei a Harmadik Birodalom idejébol, amin egy fekete, Jesse Owens is részt vehetett, és aminek során Hitler egész egyszeruen eltunt, hogy a szemében ,,Untermensch"-nek ne kelljen kezet nyújtania? Owens a 100 méteres síkfutást nyerte meg. Mindenesetre az olimpiai játékoknak a politika szolgálatába állításában személye jó szolgálatot tett a nemzetiszocialista propagandának! A haza- és szabadságszeretet összes magasztos frázisa mögött meghúzódó meztelen igazság az, hogy az USA-nak a háborúk folytatása üzlet, a legeslegjobb üzlet, amit a politikai tisztségekben ülo milliomosok és milliárdosok uznek. Az Öböl-háború óta ezeknek az ,,íróasztaltetteseknek" a kezéhez több mint egymillió ember vére tapad. Nem terroristáké, diktátoroké vagy bunözoké - nem! -, nagyanyáké, anyáké, gyerekeké, beteg és öreg embereké, a civil lakosságé! Az állítólagos célt, a ,,terrort" ez lobbantja csak fel igazán!

Téma: Tallózva...
apostol
2002. október 31. 09:13 | Sorszám: 12
Egyik kutya, a másik eb... Orosz vagy amerikai, mindkettönek nagyhatalmi allürjei vannak. Itt elvesznek az emberi jogok, értékek. Van hozzá tapasztalatom és összehasonlítási alapom, hogy kijelentsem, nem egyikböl sem kérek. Egy rövid betüzés. A quantanamoi "ketrecböl" kiengedtek egy rabot, akinek semmi köze nem volt semmihez, olvastam tegnap. Még egy "sorry"-t sem hallani! KGB vagy CIA, mindegy, gyilkosok gyülekezete!
apostol
2002. október 29. 07:59 | Sorszám: 9
Nézd, hogy örült-e vagy nem, kétlem megítélni. Elég régóta követem a politikát ahhoz, hogy azt mondjam, érdemes elolvasni. A forrás a Magyar Fórumból van.
apostol
2002. október 28. 07:45 | Sorszám: 7
Erre a költöi kérdésre sokan várják a feleletet! Az én válaszom is szubjektív. Nem elégítene ki téged sem. De ha a felsorolt "egyletek" múltbéli tevékenységeit elemezgetjük, nem esik nehezemre elfogadni az alább állítottakat. Egyébként ne légy naív! Ma már semmit nem engednek át a véletlennek! KGB, CIA vagy Mosszad, ezek lassan egybefolynak. Globalizálódnak! Az érdek közös. Az új világrend szolgálata a feladat.
apostol
2002. október 24. 09:27 | Sorszám: 3
A Dunagate-botrányt nem az SZDSZ csinálta, szervezte, hanem egy nagy titkosszolgálat, amelyik elotte már alapos, évek óta folyó kutatómunkát végzett az országban, s amelyik valamiért éppen az SZDSZ-ben találta meg a maga fedoszervét. Ez a titkosszolgálat építette fel az álrendszerváltásra az SZDSZ-t, annak kemény magját, a demokratikus ellenzéket, abból is a neki tetszo részt, ez tette rá a kezét pénzügyi hatalomra, a bankokra, a bankárokra, és a politikai sakkban tartáshoz szükséges terhelo anyagra, illetve a terheltségbol való kiemelésre. Ha az SZDSZ most, a választások elott néhány nappal nem értesült volna arról, hogy megmenekült, bejut, majd hogy öt és fél százalékával négy minisztériumot egyenesben, másik hármat áttételesen kap meg, és ezek a legfontosabbak, akkor mindezt nem vethetném papírra. Ki és mi tartja és tolja a tenyerén az SZDSZ-t? Ugyanaz az ero, amelyik négyévenként makacsul belelöki a választók agyába a ,,Rózsadombi Paktumot". Ez a legendaképzo irat arra kell, hogy elfödje azt a tényt, hogy rendszerváltásunkat a fejünk felett megegyezett titkosszolgálatok vezényelték le. A három közül az egyik mindenképpen fovállalkozó volt, ez az elso idokben az SZDSZ-t választotta ügyintézojének, majd fokozatosan engedte át a foszerepet az MSZP-nek, amelyben idoközben megalakult az Izraelhez kötodo szárny, vezérkar, és ugyanakkor a népi vonal eljelentéktelenedett. Majd ki is múlhatott. Ma pedig azt látjuk, hogy idejön újra kampányfonöknek Ron Werber, az MSZP fizeti, de o a korábban általa miniszterelnökké emelt Medgyessyvel és a pártfonök Kovács Lászlóval együtt nem az MSZP kampányát csinálja, hanem éppenséggel le akarja mondatni az MSZP jelöltjét - Gy. Németh Erzsébetet - a fopolgármesteri jelöltségrol. A Rózsadombi Paktumra és a terjesztésére tehát ugyanennek az eronek van szüksége, amelyik most is vezényli a dolgokat. A Rózsadombi a felelosségmegosztás, az -elhárítás és a ködösítés dokumentuma. A nemzeti érzésu és a rendszerváltás elmaradása miatt kesergo ember Antallékra, Hornékra és szegény Paskaira hárítja a felelosséget. Képesek voltak leülni a KGB és a MOSZAD ügynökeivel. Akik olyanok, amilyenek. A ködösítés magasiskolája ez, és ez folyik ma is. Pontosan ezzel van elhárítva a magyar felismerés lehetosége, hogy össze van keverve minden: a Rózsadombra felszokott a KGB, a CIA, Antall és mások, s megegyeztek. Ha ez az irat nem terjengene, valaki még rájöhetne vagy legalább rákérdezhetne: ki rendezte az eloadást? Ki és mi választotta ki az SZDSZ-t, aztán az MSZP liberális szárnyát, ki nyomult be ide már a Németh-kormány idején, és ki irányította a privatizációt úgy, hogy minden ezekbe a kezekbe kerüljön, amelyekbe került. A Végvári-történetet az SZDSZ maga, a kemény mag sem tudta, nem tudhatta megszervezni. Ok csak az eloretolt szereplok lehettek, a kedvezményezettek, akiket színpadra állítottak. Behatolás a Belügyminisztériumba, a Végvári által eloadott, jámborabban elsírt történet, az egész sajtó csendes szolgálattétele, a roppant zavar, ami a belügyminiszter lemondását eredményezi, mind egy nagyon szervezett, nagyon nagy hatalommal bíró szervezet kezdeményezo jelenlétére utal. A Cion bölcseinek jegyzokönyve ma azt su- gallja, hogy a világot az ortodox zsidók irányítják, minden az o több mint zsivány terveik szerint alakul. De ez nem tény, hanem legenda. Elködösíti viszont azt a tényt, hogy most ki irányítja a világot. Az, hogy milyen okosak voltak a zsidó bölcsek Bernben, a XIX. században: érdekesség. Az azonban, hogy ma miért és kinek az érdekében történik: létkérdés. Amerika elnöke most háborút akar indítani. Ez a háború az amerikai népnek nem érdeke. Izraelnek igen. A Rózsadombi Paktum pedig azt a tényt födi el, hogy a rendszerváltást három nagy titkosszolgálat szervezte, és közülük talán a MOSZAD lehetett a fovállalkozó. Mi pedig most azt látjuk, hogy az SZDSZ, noha rajtakapták, hatalmon van, sot egyes vezérei keményen rátámadnak még az oket feltápláló MSZP-re is, és a hatalmat szilárdan tartják a kezükben. A dolgok összefüggenek: a volt szovjet gyarmatokból, a szenvedo és forradalmas közép-európai államokból ezért nem válhatott valódi rendszerváltással szabad, független államok szövetsége, társadalmaik ezért nem alakulhattak szabad, nemzeti társadalmakká, mert ezek az irányító háttérerok ezt nem akarták. Az ellenfél mindig, mindenütt a nemzeti volt, a keresztény. Magyarország helyzete a legsúlyosabb. A D-209-es nem csak miniszterelnök, hanem immár a
legnépszerubb is. A tökéletes buntény azonban most mégis felfeslett.
apostol
2002. október 24. 09:25 | Sorszám: 2
Kiderült, hogy a rendszerváltás legfontosabb dokumentumait egészen eddig elsosorban vagy kizárólagosan SZDSZ-es és Soros-ösztöndíjas kutatók kutatták és kutatják. Kenedi Jánosnak a Soros Alapítvány ösztöndíjat adott, hogy Amerikában folytasson kutatásokat Lovas István újságíró élettörténetérol, családi viszonyairól. Kenedi ezt meg is írta az Élet és Irodalomban. Ilyen jellegu ízléstelen vájkálás másik ember magánéletében magyar nyelven még nem jelent meg. Ez volt az értelmiségi felvilágban történo bevezetése a Big Brothernek...? Egy másik, szorgalmas kutatócsoport a B' nai B'rith azaz magyarul a Szövetség Fiai nevu zsidó szervezet keretében dolgozik, a ,,nácibeszédrol" kiadott könyveit angolul is terjeszti, s ez a munkálkodás a holokauszttiltás és más szólás- és gondolatszabadság elleni törvények elokészületeinek is tekintheto. Ezt egy Karsai nevu kutató végzi, irányítja. Természetesen ez a csoport is végez III/I-II-III stb. körébe tartozó kutatásokat. Valamint zsidókat illeto vagyonok utáni levéltári böngészéseket. Karsai úr már 1989-'90-ben birtokában volt egyik egyetemi tanártársa III/III-as jellegu, idevonatkozó adatainak, kötodéseinek, és ezt annak kinevezésekor már el is küldte az MDF-nek, s ezért az illetot már az ügynöktörvény meghozatala elott meghurcolták. Tehát bizonyos kezekben, mint amilyen a Szövetség Fiai körébe tartozó kutatók keze, vagy mint a Soros-emberek már a rendszerváltás idején, sot akár elotte is összpontosulhattak adatok, anyagok, s történhettek kiemelések. Természetesen nem Szalayról, sot még csak nem is a teljesen elhallgatott Horn-kedvenc marcali privatizációs miniszterrol van szó, hanem a rendszerváltás kulcskérdésérol. Kik és hogyan vezényelték le ezt a rendszerváltást Magyarországon? Ugorjunk vissza a rendszerváltás nagyjelenetére. Végvári háromperhármas ornagy hirtelen ellenállhatatlan késztetést érez, hogy leleplezze kenyéradó szervezetét, és bátor újságírókkal és ellenállókkal behatol a Belügy páncéltermébe, és kihoz egy csomó dokumentumot. Ezt átadja a még pártállami Országgyulés frissen megválasztott képviselojének, az akkor gödölloi Roszik evangélikus lelkésznek, aki nem a saját pártjának, hanem elobb a Fidesznek, illetve az SZDSZ-nek adja át, és a sajtótájékoztatót már ez a társaság tartja. Rövidesen lemond a belügyminiszter, az SZDSZ pedig megkapja a rendszerváltás glóriáját a feje fölé. Akkor, a rendszerváltás lendületében és zurzavarában legfeljebb a gyanú fogalmazódhatott meg az emberben, hogy ezt az ügyet az SZDSZ nem egyedül csinálta, pontosabban lehetnek a dologban háttérerok. Akkor a szálak az Aczél-társulathoz vezettek. De bizonyíték semmire nem volt. Ma már a felhalmozódott rengeteg tapasztalat segítségével megállapítható, hogy az SZDSZ-nél és az akkor már elgyengült pártközpontnál sokkal nagyobb eronek kellett itt megnyilvánulnia, szerveznie. Ezeket az SZDSZ-es kutatókat a rendszerváltás elott valakinek helyzetbe kellett hozni. Tájékoztatni kellett oket bel- és külpolitikai fejleményekrol, belso adatokhoz kellett oket hozzájuttatni. Kimondani azt, hogy ,,Kádárnak mennie kell", csak védett állapotban lehet. Maga a kapcsolatrendszer, az apák kapcsolatai nem elégségesek. Valakiknek a Belügyet kényszerítenie kellett, hogy ne csapjon le rájuk. Valamilyen nagyon eros szervezet- nek, profinak meg kellett szerveznie az egész Dunagate-et, és el kellett terjesztenie a legendát. Végváriban felébredt a lelkiismeret. Rendben. Roszik jobbnak látja nem a saját pártjának adni, hanem az elso arra járó Fidesz-SZDSZ-esnek. Rendben. Senki nem leltározza, mi került ki, mi maradt bent, lemond a belügyminiszter, rendben. De miért adta elo egyöntetu hossé nyilvánítással az ügyet az egész sajtó, miért nem tett fel senki keresztkérdéseket? Ki szervezte meg egyidejuleg a sajtót, a Belügyminisztérium egy részét? S ki miatt mondott le a belügyminiszter, ki rendelkezett az iratokról, ki mert ezek után iratmegsemmisítésbe fogni, és egyáltalán ki és mi állt a háttérben? Ma már, New York, szeptember 11-e után jobban látjuk ezeket a történéseket. Ez a mi rendszerváltásunk egységes egészként, egyetlen szervezet által irányítva muködött. Ma, 2001. szeptember 11-e tanulságai, borzalmai és óriási szervezettsége után, valamint az itthoni kicsi, piszkos kiemelések után bátrabban nyilatkozhatunk.
apostol
2002. október 24. 09:24 | Sorszám: 1
Nyilvánvalóan a paktumkötok. Mivel azonban a felelosséget az ismeretlen KGB-sre, a CIA-ezredesre vagy éppenséggel a MOSZAD-emberre nem lehet ráterhelni, hiszen ok csak azt tették, ami elvárható tolük, maradnak a magyarok. Együtt, egyetemlegesen, ilyenkor a jól értesültebbje megállapítja, hogy valamennyien szabadkomuvesek. Ami egyébként nem lehetetlen. Csak azt nem lehet tudni és megérteni, hogy ki terjeszti az iratokat, ki írta le. Melyik szabadkomuves akarja lejáratni magát? Ez a rejtély. Ki és miért terjeszti ezt a koholmányt? Még ne válaszoljunk. Csak állapítsuk meg, hogy a kormányba visszaköltözött pártállamiak kampányát egy izraeli titkosszolgálati tiszt, Ron Werber irányította. Nekem eloször a Rózsadombi makacs, búvópatakszeru feltunései váltak gyanússá. Miért kapok egyszerre és hirtelenül sok jó szándékú embertol, az ország és a magyar nyelvterület különféle tájairól nem is mindig grafomániás leveleket, amelyek a felfedezés, a szenzáció erejével akarják figyelmembe ajánlani az írást. Közöljem, hitelesítsem, fejtsem meg, döbbenjek rá, csapjak vissza. Amikor pedig fórumokon a nézotérrol lotték rám a kérdést, s én észérvekkel próbáltam meg az írás hitelességét, értelmetlenségét aláásni, éreznem kellett, hogy nem aratok sikert, sot gyakran nemcsak a kérdést feltevo, hanem a nézok egy része is kielégítetlen maradt, engem gyávának, mellébeszélonek minosített. Jártam ugyanígy a Cion bölcseivel is. A közönség egyik része mindenkor elvárta tolem, hogy mint fo antiszemitának minosített egyén, ismerjem el a jegyzokönyv hitelességét, és írjam a zsidók rovására, hogy ennyire elorelátók. A rejtély azonban, különösen a Rózsadombié, megfejtetlen maradt. Hogyan képes egy bizonytalan eredetu, gyenge kritikai képességekre épülo dokumentum négy, nyolc és tizenkét év múlva is elokerülni és erosen hatni? Ki terjeszti és miért? Mi a kitartó hatás titka? Most végre rájöttem. Már amikor a múlt héten a heti Magyar Fórumban elemeztem Demszky Gábor tekervényes életútját, a zsarolhatóságtól a 12 éve tartó fopolgármesterségig, s ezzel együtt pártjának, az SZDSZ-nek egyre zsugorodó népszerusége ellenére egyre növekvo hatalmi befolyását, már akkor is csak egy lépésre voltam a felismeréstol. Demszkyt illeto súlyos állításaim visszhang nélkül maradtak. Valakik megint a teljes elhallgatás módszerét választották. Ugyanígy történt ez az SZDSZ kemény magjának - amely most bomlik - eredetmeghatározásával is. Véletlenül senki sem találta abszurdnak, megbomlott agyúnak állításomat, amely szerint az SZDSZ a Kádár-korszak titkosrendorségébe, illetve a pártközpont e fölött a titkosszolgálat fölött rendelkezo Aczél-szárnyába, s ezen keresztül a MOSZAD-ba és a CIA-ba volt és van bekötve. Két héttel ezelotti írásom hosszú évek óta folytatott megfigyeléseimre, elraktározott dokumentumokra és egy aktuális eseményre építettem fel. Ez a bizonyító ereju esemény a kiemelés ténye volt. Kuncze Gábor belügyminisztersége idején, 1995-ben egy fontos elvtárs vagy több fontos elvtárs anyagát, köztük a ,,togói emberünk", azaz Szalay Gábor jelenlegi gazdasági államtitkár anyagát kiemelték a többi közül. Ezzel legalább az, hogy a kiemelés, mint olyan, nem idegen az SZDSZ-tol, bebizonyosodott. Kuncze ugyan a makacs tagadás álláspontjára helyezkedett, de hát mást nem is tehetett. Nem ismerhette be, hogy '95-ben kiemelt vagy kiemeltetett, mert azzal benne foglalva beismerte volna, hogy '89-ben, a Dunagate idején, amikor az egész iratanyag a kemény mag kezébe került, ok, a fiúk - Kuncze akkor még kisfiú az SZDSZ-ben, ha benne van egyáltalán - hozzányúlhattak a dossziékhoz. Átpörgették, és aki kellett nekik, annak az anyagát kivették. Ha a '95-ös kiemelést Kuncze elismeri, felnyílik a zsilip. Az a zsilip, amelyik eddig tökéletesen védte oket, s amely mögött rendszerváltó, hosi legendákat szohettek. Megdol tehát az az állítás, amely az egész rendszerváltáson átfutott, hogy ezen mocskos bunöket és beszervezettségeket, mások életét tönkretevo jelentéseket tartalmazó dokumentumokat a magyar titkosszolgálat mind megsemmisítette. Lehet. A lényeges elemeit, a Rózsadombi elemeit azonban átadta egy fölötte állónak. A CIA-nak, a MOSZAD-nak, az akkor még létezo, de az elobbi kettobe már részben beolvadt KGB-nek. Ezek pedig, egyelore ne állapítsuk meg, hogy melyik, pontosan tudják, hogy ezzel az anyaggal az egész rendszerváltást a szájuk íze szerint bonyolíthatják le. Csak meg kell találni hozzá az úgynevezett ,,rendszerváltó elit"-ben a sakkban tartottakat és a feloldozottakat. A kiemelt elvtársakat és az agyoncsapandókat. Feltételezések helyett most is bizonyítanom kell. Mi történt most az Országgyulés Nemzetbiztonsági Bizottságának ülésén? Kuncze tudathasadásosnak nevezte Kövér Lászlót, a bizottság elnökét, sértéssel Kövér sem maradt adósa, s a sajtó így el lett látva személyeskedés cirkuszának anyagával, holott ugyanezen az ülésen más is történt. A Történeti Hivatal Országgyulés által választott felelos vezetoje kérdésre válaszolva elmondta, hogy az SZDSZ körébe tartozó kutatók évek óta szabadon kutatnak az anyagokban, s ha valami SZDSZ-anyag eltunt, akkor ezt a tényt feltétlenül meg kell említeni. Kuncze erre féktelen gyulölettel rontott neki Markó Györgynek. Másnap a liberális sajtó megírta, hogy a T. H. elnöke túlterjeszkedett a jogkörén. Aztán csend. A csendben nyilván eljuttattak Markó úrhoz néhány kemény fenyegetést. De ez mellékes, mert Kuncze ott mindjárt majdnem agyonverte. Veszélyes vizekre evezett. Az SZDSZ-kutatókat, akik valamennyien az SZDSZ kemény magjához tartoznak, akik a ,,demokratikus ellenzék" fo alakjai, összefüggésbe merte állítani az irateltunésekkel. Aztán jön egy merész elemzo, aki kikiáltja, hogy akkor ilyen kutatómunka '89-'90-ben is folyhatott, amikor a teljes anyag a kezükben volt. Markóra kemény napok várnak.
apostol
2002. október 24. 09:22 | Sorszám: 0
A felfeslett buntény

Sokáig nem tudtam megfejteni, miért kerül elo minden rendszerváltás utáni választás elott a Rózsadombi Paktum címet viselo, figyelemelterelo városi gerilla népmese. Fénymásolatban és faxon terjesztik, lakossági fórumon rákérdeznek, megerosítést várva. Egynémely nemzeti irányú lapok, helyi kiadványok felfedezésként újraközlik. A Rózsadombi Paktum vagy Tizenhármak makacsul tartja magát. Majdnem ugyanúgy, mint testvérkiadványa, a Cion bölcseinek jegyzokönyve. Mindkettonek az a lényege, hogy egy titkos összejövetel jóslatait, határozatait, fenyegetéseit közzétegye, illetve egy bölcs kör elorelátását igazolja, mégpedig évek, évtizedek múlva valóban bekövetkezett eseményekkel, amelyekhez azonban a bölcseknek nem mindig volt közük. A Cion bölcseinek jegyzokönyve címu iromány eredetét vitatják. Egyes állítások szerint a cári titkosrendorség készítette, csapást akarván mérni az oroszországi zsidókra. A berni zsidó-összejövetel azonban, amire a jegyzokönyv hivatkozik, megtörtént, tény. Ez azonban magát a jegyzokönyvet nem hitelesíti. A Rózsadombi Paktum résztvevoi a terjesztett irat szerint Antall József, Boross Péter, Göncz Árpád, Horn Gyula, Paskai László, Peto Iván és Zoltai Gusztáv voltak, magyar részrol. Az ellenoldalt a szovjet hadsereg egy tábornoka, a szovjet titkosrendorség egy ezredese, az amerikai követség elso titkára, a CIA egyik tisztje, az izraeli titkosszolgálat egyik képviseloje alkotta. A rózsadombi összejövetel megtörténtére semmi sem utal. Az összeállítás nyilvánvalóan és szembeötloen célzatos. Gyanút akar kelteni, nem is elsosorban a nevekkel szemben, hanem a nevek együttesével szemben. Egy összeesküvés látszatát akarja felkelteni, amelyben a politikai vezetoség mindkét oldala részt vett. Paskai-Zoltai, Antall-Horn, CIA-KGB és a MOSZAD. Egy ilyen, akár naivnak is látszó összeállítás esetében egyszerre kell vizsgálni, hogy mit akar üzenni és mit elfedni. Az elso egyszerubb, a másik nehezebb. Az üzenet: a magyar vezeto réteg, elsosorban a nemzeti, a kormányra került erok gyanúba keverése. Arra, hogy mit akar elfedni, nem válaszolhatok elhamarkodottan. Errol szól tulajdonképpen ez az írás. A Rózsadombi Paktum terjesztoi semmivel sem törekszenek alátámasztani az esemény megtörténtét. Nincs egy árulkodó nyom, egy portás, egy felszolgáló, egy rózsadombi járókelo, aki legalább mondana valamit. Lehet tehát, hogy a ködben tartás szándékos. Így tovább él a gyanú. Az idopont ugyanakkor sokatmondó. 1989. március idusán. Amikor a nemzet lázban ég, ünnepel és biztat, reménykedik. Éppen akkor történik mindez. A Rózsadombi Paktumban benne volt minden, csak egy kicsit nyersebben, mint ami a késobbi, s valóban létrejött Antall-Tölgyessy-paktumban benne volt, illetve mindaz, ami ennek a megállapodásnak a következtében lefékezte, leállította, kifacsarta a rendszerváltást. Az is tény, hogy a rendszerváltás elmaradt. Ezt talán a mai történések minden képzeletet felülmúlóan igazolják. A Rózsadombi szövegét a választások elott is terjesztették. Több fórumon rákérdeztek. A nemzeti oldal egyes elemeit izgatja a kérdés elsosorban - ezért maradt hát el a rendszerváltás? A választások eredménye erre nézve újabb bizonyítékkal szolgál ezeknek a képzelodo embereknek a szemében. Medgyessyvel visszaköltözött a pártállam a kormányba, mégpedig annak legrosszabb formájában. A Rózsadombit éppen ezért költötték. Ki ezért a felelos? folyt...

Téma: "Elképesztő hazugságokat írnak rólam"
apostol
2002. június 03. 11:09 | Sorszám: 13
A gond csak egy. Ha ugyanezt meri valaki a másik irányba megtenni, akkor lesújt az anti-kalapács. Ez már egy hangyányit gusztustalan. Csak Csurka esetét taglalava, mindegy, hogy miröl ír, vélekedik, rasszista.
apostol
2002. június 03. 10:14 | Sorszám: 10
A személyiség lejáratása a cél. Ez nemcsak Mo.-on, hanem a világ minden táján fegyvere a liberalista médiának. Szerintem is erélyesen, a törvény adta lehetöségekkel keményen fel kell lépni minden ilyen gyalázó kísérlet ellen. Egészen addig, amíg nem születnek esetleg "új törvények". Németországban mindennapos dolog, hogy ismert politikusok, személyiségek a terítéken vannak. Nincs új a nap alatt.

Téma: Kik és miért szavaztak az MSZP-re?
apostol
2002. május 07. 09:19 | Sorszám: 95
Egy igen lassú folyamatnak vagyunk szemtanui. A magyar társadalom fejlödésében polgári demokrácia felé egy rövid szünetet lesz kénytelen tartani. Ha csak a különbözö fórumok egyre brutálisabb hangulatát vagy a mindig nagyhangú balos médiák megizmosodott önbizalmát veszem, elszomorodok. Ez lenne a szociáldemokrácia? Reméljük, hogy az ismét felszín felé igyekvö proli "értékmutatók" nem nyernek teret a magasabb kultúrával szemben. Reméljük, hogy a keresztény és örökérvü morál dacolni tud minden öt eltiporni igyekvö támadassal.

Téma: Esterházy a spicli
apostol
2002. május 20. 11:06 | Sorszám: 92
Az alma nem esik messze... Génekröl nem hallottál? Nem, az ember vagy patkány lesz, menti a börét söt karriert csinál, vagy visszahúzódik, ha teheti, mert a temetök tele vannak hösökkel! Fatika ne magyarázd meg. Mindszenty József miért nem tört be?

Téma: Pert nyert Hegedűs és a MIÉP
apostol
2002. május 08. 10:13 | Sorszám: 47
Nyugodj meg, én veled focizom... volt szerencsém az origón pár hónapot eltölteni, de a szocialista vitastílus megülte polgári gyomromat. Kádár Jani, Horn Gyulus "apostoli tevékenysége" nem maradt nyom nélkül! Üdvözöllek
apostol
2002. május 07. 15:42 | Sorszám: 43
Kedves barátom, ha ellenlábasodat ismernéd korábbról, akkor egy betüt sem vesztegetnél rá! Üdv.

Téma: Kinek az érdeke?
apostol
2002. október 25. 14:48 | Sorszám: 6
Módosítanom kell magamat, természetesen Grúziáról és nem Örményországról van szó. A legfrissebb hírek szerint, mégis a csecsén elnök áll a dolog mögöttt... Folyik a porhintés rendesen.
apostol
2002. október 25. 14:33 | Sorszám: 5
Putyin, hasonlóan amerikai kollégájához, már kijelentette, hogy külföldi terrorista szervezet áll a dolog mögött... Ezt mondjuk lehet így is, úgy is értelmezni... Nem lepne meg, ha úgy kb. 20 év múlva kiderülne, hogy a CIA sem volt teljesen ártalmatlan az ügyben. Egyébként jogos a topik. Mindenki érintve van így vagy úgy ezekben a dolgokban. Az USA-t sürgeti az idö. Minél hamarabb le szeretné vezényelni az iraki "kirándulást". Hatalmas logisztikát mozgatott meg már eddig az adófizetök terhére. Kell az eredmény. "Sajnos" az orosz medve még akadékoskodik, majd teszünk rá egy lapáttal. PS. Amerika már az üzbégeknél, örményeknél és kirgizeknél megvetette a lábát.

Téma: Szeptember 11.-emlékmű a Szabadság térre?
apostol
2002. szeptember 12. 15:51 | Sorszám: 101
Valójában, ezek a törökök úriemberek voltak. Mohácsot soha nem kellett megünnepelnünk...
apostol
2002. szeptember 12. 15:29 | Sorszám: 98
Már a tavalyi többnapos egyenesadás is gusztustalan volt, ha belegondolok abba, hogy az azt megelözö "honvédö háborúkat" meg teljesen elhallgatták. Se kép, se hang. Nehogy valahol is, valaki protestáljon. De most sírnod kell. Nézzétek, ha kell ezerszer, azok a galád arabok, hogyan írtják a keresztényt, meg a kultúrát, meg egyáltalán! De ez még semmi! Nyugaton, legalábbis németben, nem telt hetekig olyan nap el, hogy ne jelenjen meg megmentönk és védelmezönk -Bús elnök- a TV képernyöin merev mutatóujjal fenyegetve, figyelmeztetve az Európát is elérhetö veszélyre. Söt, el is ugrott pár napra az Öreg Kontinensre, hogy meggyözze a szövetségesket (hát nem jött neki össze). Máig sem történt semmi , és nem is fog. Heidelbergben tartóztattak le a napokban egy fiatal párt, rájuk varva a "talibánságot", ami sokak szerint egy olcsó provokáció. Ennyi volt az egész. Kezdem érteni, miért tartják az amerikai átlag IQ-értéket olyan alacsonyan. Hogy nyugalom legyen. 587 tv-csatorna, kolla és mekdonáld. A bunkónak ez kell. Igen, még az orrát is piszkálhatja, ha kövér ujja befér. Majd gondolkoznak helyette. Ha lehet, no please!!!
apostol
2002. szeptember 12. 14:00 | Sorszám: 95
..Aki szélt vet, vihart arat... Addig jár az amikorsó az olajkútra, amíg el nem törik...
apostol
2002. szeptember 11. 11:16 | Sorszám: 87
Alakul a dolog... Ez a sváblegény, Pali gyerek valójában palimadárnak nézi a magyart. Kemény mutáción kellett átesnie a Köves Palinknak. Javasolom a Guiness-könyvbe. Német származással, szocialista pártkönyvvel, magyar földön, amerikai segget nyal. Ez aztán a karrier!
apostol
2002. szeptember 11. 09:39 | Sorszám: 85
Beszúrnám röviden, tegnap a ZDF-en (legnagyobb német kereskedelmi TV) hivatalosan elhangzott, hogy az amik tudtak a merényletröl!!!! Szerencsétlen 3500 lélek, no meg a hozzátartozók. Ez van, ki szelet vet, vihart arat! Nincsen még vége. Ma olvasom, hogy a spanyol s..nyalás is beindult. Feltétel nélkül támogatják az iraki vérontást. Hiába, ök sem szabadulnak meg olyan gyorsan a múlttól. A mayákat, aztékokat kellene ez ügyben megkérdezni!
apostol
2002. szeptember 11. 09:01 | Sorszám: 81
.. javítsatok ki, ha tévednék. Én úgy tudom, hogy az indiánokat a betolakodó büdös fekete rabszolga huligánok irtották ki?
apostol
2002. szeptember 11. 08:24 | Sorszám: 79
Oda ne, mert a következö "berepülésnél" azt is letarolják. Amilyen találékonyak ezek a efbiáj+sziájé emberkék! Hanem, az ENSZ-palota elé, vagy Brüsszelbe. Az ötlet kiváló egyébként!
apostol
2002. szeptember 10. 12:51 | Sorszám: 70
Elnézést, 3.999.985.545 a pontos szám. Utánam néztek...
apostol
2002. szeptember 10. 11:34 | Sorszám: 63
Nem csak az oroszok... kb. 3.756.945 ember még.
apostol
2002. szeptember 09. 16:53 | Sorszám: 5
Nem akartam, de megteszem. Bevágom azt az élö interview-t, amit LaRouche demokrata szenátor adott szeptember 12.-én. Nekem még sikerült lemezre mentenem. Hátha valakinek jó szolgálatot teszek vele:

LaRouche: "This Is A Covert, Strategic Operation Against the United States."
September 12 -- In an interview with a New Hampshire radio station WGIR this morning, 2004
Democratic Presidential candidate Lyndon LaRouche underscored his evaluation that the devastating attacks on the World Trade Center and Pentagon Sept. 11, were not the acts of "terrorists," but "a covert,strategic, special-operations operation" against the United States. The substance of the interview follows.
Mr. LaRouche's additional proposals for how to deal with this national emergency crisis can be found in the
transcript of a one and a half hour interview he did during the unfolding of the crisis, the which can be
found on this website, www.larouchein2004.com.

Announcer: Tell me: You are a man who has travelled over the entire world, and spent lots of time overseas. What can you tell us about the possible people behind this terrorism activity. We're all hearing this Osama bin Laden, I think, mostly because we don't know any other names. What do you think about this?

LaRouche: That's right. This is not a terrorist operation. This is a covert, strategic, special-operations operation, which has characteristic similiarities to the militia operation against the Oklahoma City center some years ago.

Announcer: Are you saying that this might have been some people within our own country?

LaRouche: In part, it had to be people within our own country. Look at some of the facts of the matter: I got on this case, of course, just about quarter after nine, yesterday morning, when I was on with Jack Stockwell....

Announcer: Out in Salt Lake City, right?

LaRouche: Right. And we put this on the website, so people can see exactly, more or less, a transcription-degree of accuracy, what Jack and I discussed, with others.

Announcer: What is that website?

LaRouche: That is, my website is, we put it on larouchepub.com, that is [spells it]; I think it has
also gone on my campaign website larouchein2004.com-ed., and, if it has not gone there yet, it will be there soon.

Announcer: Okay.

LaRouche: So, we had this discussion, and I must say, that looking back on it, a little more than a day later, that I didn't say anything wrong, I didn't get anything wrong. I was taken by surprise, in a sense, but not surprised by the fact of this, nor was I surprised by the fact that it was primarily a domestic, covert, special operation, by people with very high-grade military special-operations
backgrounds. It could not have happened otherwise.

Announcer: Now, what would be the goal of such people, if that's the case, as opposed to Mideastern terrorists?

LaRouche: To create a simulated Pearl Harbor effect to get the United States to go to war against nations in the Middle East.

Announcer: Well, my judgment is, I think this was an act of war against the United States by somebody, but it doesn't seem to be by a specific nation. I mean, there may be some nations -- if it is Mideastern terrorists, there may be some nations that have sheltered these folks....

LaRouche: No....

Announcer: You don't believe that.

LaRouche: Take Osama bin Laden: [He] was created by the U.S., British, and Israeli intelligence services, as a part of the so-called Afghan operations. He still is a controlled asset of those interests,which are largely buried in the special covert operations section. Now, of course, obviously, our military, top military, had nothing to do with this. But there are people who are ``off the reservation,'' as we saw reflected in the Oklahoma City bombing, and there are people off the reservations who
are used, who are deniable....

Announcer: Well now, who are the people though, that would, I mean, are you saying these people are domestic terrorists in the United States?

LaRouche: No, they're not terrorists. These are not terrorists. They may terrify people, but they are not terrorists. That is, the idea that this is an international terrorist operation, is utter nonsense, and
it's very dangerous to go looking for the wrong adversary, and ignore the right one. The point is, there are certain people, very powerful people, behind the scenes in various governments: the British government, the U.S. government, the Israeli government--not Sharon, I don't think Sharon would have had anything to do with this--but, who are determined to have the United States take the nature of the conflict between certain people in Israel and the surrounding neighbors, and use that to involve the United States in a geopolitical conflict in the Middle East. And some of the reaction of the suckers, including the President of the United States, who doesn't really know too much, who was pushed in that direction yesterday.

Announcer: So, you're not buying the conventional wisdom here, as to this being Osama bin Laden, or anyone else?

LaRouche: I doubt that there's any wisdom behind the people who think so. I think the point is, anybody who understands -- Look, there were certain features of these developments yesterday, which immediately attracted all of our attention. I had over the, since then, since yesterday morning, I've been reaching out to old, high-level military and intelligence people around the world, including Russia, as well as Western Europe and elsewhere, and we put together, from the U.S. side, and from these areas, a very good cross-check picture of what happened. It could not happen -- Look, the United States could not have done that to the Soviet Union during the high point of the conflict of the Cold War. We didn't have the capability to do to the Soviet Union {then}, what was done to us yesterday.

Update Page

apostol
2002. szeptember 09. 16:44 | Sorszám: 3
Valójában gusztustalan Steiner Pali ami eben a kis országban folyik. A falat már nem csúszhat cigányútra, mert azonnal rasszistává minösül. Országunk legnagyobb nemzeti megemlékezése a holokauszt sátorokban zajlik le. Most meg még ez? Nem lesz vége? Lehet még tovább ingerelni a kedélyeket? Vagy ez is csak egy "magyaros" változata a s..gnyalásnak? Mikor a világ leghülyébbje is tudja kik állnak a szeptemberi galád tett mögött, akkor kerül elö egy ilyen sehonnai az ötletével? Palikám, húzzál el arra kelet felé!

Téma: SZDSZ-es szalámikarika Kovács Lacától!
apostol
2002. szeptember 02. 07:48 | Sorszám: 28
???? Nem értem mit akarsz mondani? Milyen jobb oldal? Felvilágosítalak, hogy a cionisták számára se jobb es bal nem létezik. Odacsapódás, behízelgés, majd hatalomátvétel. A németországi zsidóság fejesei nem a szocdemek soraiban keresendök!
apostol
2002. augusztus 30. 07:54 | Sorszám: 22
Azért tisztán kell vmit látni. Az szdsz összetétele erös közelkeleti természetre utal. Namármost, abban a pillanatban, amikor fordulna a szellö, barátaink egy ügyes névcserével seperc alatt egy másik pacit nyergelnének meg. Példa erre a magyar történelem. Tehát az, hogy szabad meg demokrata, ne tévesszen meg senkit. Voltak ök már internacionalista szocbolsikommunistanépdemokraták is. Hosszú börkabátban! Ismert mindenkinek ez az akkori ármáni divat? Csak semmi pánik, ez a csapat nem tünik olyan gyorsan el a magyar politika süllyesztöjében. A cionista mozgalmak világszerte "elnépszerütlenedtek". Hozzánk mindig késöbb gyürüztek be a világjelenségek.

Téma: Magyar sajt (ó) szabadság?
apostol
2002. szeptember 03. 11:23 | Sorszám: 0
Balogh Elemér: A médiaterror siralmas bohóca
2002. szeptember 2. 20:33
MNO
Balogh Elemér, a polgári körök augusztus 30-i, Magyar Televízió elott tartott tüntésén elmondott beszédének teljes szövege.
Író ember vagyok. A Magyar Újságírók Országos
Szövetségében az Etikai Bizottság tagjaként tíz éven át megpróbáltam azokat a nemes eszményeket képviselni,amelyek méltóvá tehetnek bennünket nemzeti hagyományainkhoz. Be kell látnom azonban, hogy ez egyre lehetetlenebb. Wisinger MÚOSZ-elnök ahelyett, hogy hivatali kötelessége szerint is kiállna politikai okokból kiebrudalt, szólási lehetoségüktol megfosztott kollégáink mellett, ahelyett, hogy kiállna a véleménynyilvánítás szabadsága mellett, gyalázza a más véleményen levoket, a gátlástalan hazudozók pártjára áll, s egyre nyíltabban a sajtószabadság megcsúfolójává, a visszalopakodó hálózati diktatúra médiaterrorjának siralmas bohócává válik. Vele és a MÚOSZ-szal ezért a továbbiakban közösséget nem vállalhatok. Itt jelentem be, hogy tiltakozásul etikai bizottsági és
MÚOSZ-tagságomat ezennel megszüntetem. Védjük
meg a magyar sajtószabadságot!

Téma: Pim Fortuyn-t meggyilkolták!
apostol
2002. május 07. 15:26 | Sorszám: 21
Kedves barátom, ezt a szót már nem bírom elviselni. Ez bizonyítottan egy cionista találmány és fegyver a "plebs" megregulázására. Legföképpen a józaneszü zsidóság gyülöli a legjobban ezt a kifejezést!
apostol
2002. május 07. 15:22 | Sorszám: 20
Már a nyugati sajtó, szintén zenész (libcsi) kezekben, pedzegeti, hogy egy szélsöséges örült volt a gyilkosa! Még kiderül, hogy a keresztfia volt! Ezen sem csodálkoznék! Sem Kennedynek, sem Barschelnek, sem Palmer, sem neki, sem egy hossszú lista résztvevöinek nem fogják megtalálni az igaz gyilkosait. Söt annak a szerencsétlen három- valahányezernek sem, aki idejében felvette a munkát azon a bizonyos szeptemberi napon NY. két legmagasabb tornyában!

Téma: Molnár Tamás kegyelemdöfése a középjobb mocsárnak
apostol
2002. augusztus 13. 12:08 | Sorszám: 47
Csurkának nem egy írása jelent meg a fideszt támogató szellemben. Ja, igen, hogy kritizálta és ezt még ma is teszi, az az ö joga. Az idö és az eredmények sajnos öt igazolják! A fidesznek el kell jutni arra a szintre, ahol minden kritikát el tud viselni. Legyen az bal vagy jobb.

Téma: Tanyázunk, tanyázgatunk
apostol
2002. július 12. 10:09 | Sorszám: 17
...ha szabad lenne belekotyognom. Tüzetesen elolvasva eme rövid életrajzot öszintén be kell vallanom, hogy én mint munkaadó, ilyen jelöltet soha nem alkalmaznék! Az emberke, mármint Dr. Józsa úr, egyértelmüen karrierista. Egyetem, doktorátus. manager és mégis MEGGYÖZÖDÖTT politikus. Ítéljetek! Nem bíznám rá a pénzes malacomat!

Téma: Tulajdonképpen megszűnt a Miép...
apostol
2002. október 31. 15:23 | Sorszám: 255
Minden párt politikája két síkon folyik. A sajátját erösíteni és a másikat gyengíteni. Biztos vagyok abban, hogy Mo.-on az utóbbinak van prioritása...

Téma: Tasnádi életveszélyesen megfenyegette Lovas Istvánt!!
apostol
2002. július 24. 11:52 | Sorszám: 65
Tegyük végleg tisztába a tasnádi ügyet, akár tetszik, akár nem. Vérszemet kaptak cionista "embertársaink" és több szinten indítottak háborút. Rakétákkal lövik a civil lakónegyedeket, Basel II-vel (a bankvilág emberei tudják mi ez) megbénítják a világgazdaságot, (elsösorban Európát) vérebeiket (tasnádi) szabadon hagyják garázdálkodni. Elérkezettnek látják az idöt! Tasnádikból nagyon sok van!
apostol
2002. július 24. 10:39 | Sorszám: 64
Összefoglalód ragyogó, csak egy hibája van. Általános értékü. Meggyözödésem, hogy Tasnádi esete egyedi jelenség Egy proli bünözö, aki ugyan legalább annyira közveszélyes, mert öl és rabol, ha kell személyesen, más "bánásmódban" részesül. Példát statuálnak, kitüntetnek és tapsolnak. A nyugati "demokráciában" (helytelen kifejezés, mert a nép még a hatalom közelében sincs) kihalóban vannak az ilyen tasnádifélék. Nem azért, mert kiirtották, hanem mert integrálták öket. Ez Mo.-on MÉG nem lehetséges. De minden jel sajnos arra mutat, hogy "jó úton vagyunk". A mondás ismert. Mindenki egyenlö, egyesek egyenlöbbek. Ez a szennyes reteklelkü csavargó az "új politikai szelek" szüleménye, a kegyenc. Keresztlevele sokmindenre feljogosítja. Maradjunk ennyiben.
apostol
2002. július 24. 09:04 | Sorszám: 61
A "keresztapák" nem a véletlen szüleményei. Ök termelödnek. A korrupt és dekadens társadalom termeli öket, vagy "tenyésztik" gyors "laboratóriumokban". Azért Tasnádit nem hasonlítanám egészen össze Brando által megszemélyesített olasz maffiafönökkel. Ahárhogy is, annak van "tradiciója". Ezt a metéltlelkü, agytalan emberroncsot rászabadították az amúgy is védtelen magyar közéletre. Nem a véletlen produktuma ö. Szintén nem véletlen az idöpont sem, amikor is szabadkezet kaphat mindenre. Ez elgondolkodtató... A háttere legyen tanulmányunk tárgya.
apostol
2002. július 23. 15:54 | Sorszám: 23
...menjen ahova akar, de tegye. Szedje össze a hasonszörü barátait és sicc elvele. Tudnák is számára egy jó job-ot. Buszvezetö Hebronban...
apostol
2002. július 23. 15:22 | Sorszám: 19
Lovas István személye és tevékenysége egy szálka "sokak" szemében, mint azt liberális érzelmü pusztaszo cimü hozzászólónk is megpendítette egy másik topikban "..egy antiszemita zsidó..." megjegyzéssel. Éppen ez az, ami vakságukat és intoleranciájukat elárulja. Mert ugye az szörnyü bün, söt felségárulás, ha "más véleményen vagyunk" és még azt terjesztjük is. Nos ezen renitens emberkéknek a tábora napról napra nö. Remélem eljön hamarosan az az idö, amikor több békés "lovaskatona" lesz, mint kardjátcsörgetö "buldózertábornok". Az eddigi tapasztalat azt mutatja, hogy a világégések az utóbbi malmára hajtották a vizet és az igaza hullott el.

Téma: Már mosogatják Pétert
apostol
2002. június 27. 16:10 | Sorszám: 357
Hmm, erkölcs, politika? Ugyanúgy mostohatestvérek, mint MP és országvezér!

Téma: 52% orosz szerint Amerika megérdemelte
apostol
2002. szeptember 12. 12:03 | Sorszám: 23
Senki nem fröcsög. Ebben állapodjunk meg. Valamit ajánlanék én neked. Olvasgass bele a mai sajtóba. Ha szerencséd van megcsíped a Bús elnök tegnapi beszédének kivonatát. Nem a halottak emlékéröl van szó, hanem a terrorizmus elleni harcról! Harcról és háborúról és még több vérröl!!!! Ez a bunkó cowboy, mert ennél már nem süllyedthet lejebb, aki egyetlen egy esetben sem kegyelmezett Texasban a halálraítéltnek, ez próbálja nekünk megjátszani a jövö nagy vezérét, a keresztény kultúra védelmezöjét. Kezeihez úgy mint barátjának, Saron, több vér tapad már eddig, mint a világ összes zsarnokának. Na ne etessél még te is bennünket kérlek!
apostol
2002. szeptember 12. 11:12 | Sorszám: 20
Ha icipicit odafigyelnél a médiák hangulatkeltö igyekezetére, akkor ilyeneket nem írnál. Semmi másról nincs szó, mint az iraki folytatás lelki elökészítéséröl. Tények. Az amerikai vezetés tudott a dolgokról! Tehát tudott az emberáldozatokról is! A moszad figyelmeztette a hittársakat! Söt a folytatás forgatókönyve már S-11 elött megvolt! Bushnak szüksége van "egyetértö partnerekre", de hamarosan. Kedves kyu, ne próbálj bebújni a nagy népi együttérzés telesírt köntöse mögé! Az emberéletnek már nem sok értéke van. Teljesen egyetértek Melnyikovval, még ilyen hangnemben is! Zsebkendöd hol volt a szerbek elleni háborúban? Az iraki vagy palesztin gyerekekröl ne is essen szó! Tudod az idö elmúlt, amikor is parancsszóra nevettünk és sírtunk! Gondolom nálad sem maradt állva az idö!

Téma: Mi az oka Budapest vörösbe borulásának?
apostol
2002. május 27. 11:32 | Sorszám: 158
Igen, a "dicsöséges" proletárdiktatúra, amelynek vezérpártja a mai MSZP letagadhatatlan elödje, évei mély sebeket hagyott a magyar lelkületen. A "lumpenprolit" én talán szellemileg kiüresedett konzumtömegnek keresztelném át. Ez lett a dicsöséges 50 évnek a végproduktuma. Elanyagiasodás egy abszolút alacsony életszínvonalon a lelki értékek teljes leépítésével. Az elkövetkezendö 4 év, ha az új "vezérek" politikai hátterét elemezgetjük, sem kecsegtet sok jóval. Erkölcsi példaképnek egyiküket sem lehet odaállítani. Kölcsey hite és erkölcse nem jellemzö ars poeticájukra!
apostol
2002. május 14. 07:59 | Sorszám: 143
Kedves galahad barátom, egy valamit soha nem fog a másik oldal megérteni, éspedig azt, hogy ilyen emberkékkel, akik tetü módjára meghúzódnak a sötétmultú mszp és az országot kiárusítani akaró kuncze-brigádok mögé, ilyenekkel nem jut elöbre a fiatal demokrácia. Ezek az emberek a nyugat egyetlen társadalmában nem kapnának még liftesbeosztást sem a paralamentekben. Nincsen minöségük és karizmájuk.
Res, én veled nem vitatkozom, mert ezeket a csontokat lerágtuk egy párszor az origón.
apostol
2002. május 13. 16:09 | Sorszám: 139
Nem tartom a német példát szerencsésnek. A németek ugyan elvesztették a háborút, de minket kivégeztek. A német hadiipart porig zúzták, de segítettek is részben és hátsószándékkel a felépítésében. A német mindig is egységesebb és fegyelmezetteb volt sajnos a magyarnál. Tömege és kvalifikáltsága révén más kategoriába sorolták be öket a nemzetek "ranglistáján". Mi volt Mo.-on. 50 év proletárdiktatúra a´la Moszkva! Erröl nem is érdemes sokáig elmélkedni. Nyilvánvaló, hogy a "magyar csoda" nem születhet meg röppke 10 év alatt. Egy viszont biztos, a megújulásnak alapfeltétele, hogy a vezetésböl végleg eltünjenek a múlt kövületei. Nos, ennek éppen az ellenkezöje történt április végén. Ezt nem akarja sok elégedetlen "ellenszavazó" megérteni. Hangulatból, személyes elégedetlenségböl és megtévesztésböl választottak sokan helytelenül. Ugyanis, nem az volt a döntö számukra, hogy stratégusan gondolkodva, talán egy generációval elöbbre, elfogadják és támogassák az elkezdett koncepciót. Ugyanis, teljesen elszakadni az 50 év gyökereitöl és magyarként európaisodni volt a FIDESZ célja. És a MIÉP sem tüzött mást a lobogójára! De rájuk, mint "jelentéktelen politikai eröre" lehetett ujjal mutogatni, kígyót-békát kiabálni! Csurka és társai töltötték be hosszú ideig mindért a bünbak szerepét. Ha megszólaltak, ha nem, mindig öket találták meg a liberális firkászok. És éppen Bp.-en érték el a legnagyobb hatást, ahol a koncentráció a legnagyobb. Ahol 2 millió ember él, ahol a tömegek manipulációja jóval effektívebb mint a provincián. Ahol a téma az utcán fekszik, még ha az egy rakás kutyakaki is!!!
apostol
2002. május 13. 14:04 | Sorszám: 134
Kedves res, gondolom ez mindannyiunk számára természetes. De ne várd el egyikönktöl sem, hogy akármilyen kicsi támadási felületet adjunk, az amúgy is zabolázatlan és stílustalan libszoc keselyüknek. Ugorj át az origóra barátom, és legyél szemtanúja a szocialista vitaminöségnek. Apropó, tükör. Ezt kiosztotta az mszp-szdsz kampánygárdája, de a görbe változatban.Üdv.
apostol
2002. május 13. 13:55 | Sorszám: 133
Kedves Tappancs, el-elkalandozok a miép oldalára is, és a jónak tünö témákat végigolvasom. Hozzáteszem, nem vagyok miépes, de még magyar állampolgár sem, hanem egyszerüen megmaradtam magyarnak. Egy valamire rájöttem. Vegyük pl. Chrudinák jegyzeteit. Forrása legtöbbnyire a palesztin vagy izraeli eseményekkel kapcsolatosan a legdirektebb. Többször sikerült leellenöriznem vagy egy közelkeleti vagy amerikai vagy pedig spanyol web-oldalon. Nos, amit ö állít, az galád hazugság, antiszemita förmedvény, mert maga a forrás is hazug. Viszont, ha ugyanaz a washingtoni vagy barcelonai újság leközöl egy témát Orbán vagy Csurka személyével kapcsolatban, akkor a leghitelesebb bázisuknak veszik, nem átalkodnak kisebb ferdítések és csúsztatások bevitelével az eredeti tartalmat, hogy úgymond "liberalizálni", vagyis a tudatlan plebs nyelvezetére áttenni. Számomra a leghitelesebb közelkeleti hírforrás az az egyetlen arab adó, amely eddig minden amerikai és izraeli verbális támadás ellenére megörizhette függetlenségét. Nos, ez is Chrudinák egyik fontos hírlelö helye. Vagy ha az információ már annyira leplezetlenül igaz, hogy tagadni vagy ferdíteni abszolút esélytelen, akkor belekötnek a leközlés nyelvezetébe és hangulatába. Ilyenkor jön az antibunkósbot. Ez egy jól szervezett bünbanda. Igen, a liberális sajtó! Többek között ez ellen is harcol tiszta szívvel és meggyözödéssel ez a maroknyi nemzetör!
apostol
2002. május 13. 11:55 | Sorszám: 130
A MIÉP-re természetesen szükség van. Ezt nagyon jól tudják a szoclibek is. Hiszen nem létezne számukra az "aktuális" ellenség, aki antiszemita, szélsöjobb, meg fújj és egyáltalán stb... Tehát a politikai utálatos kép... Nekünk a másik oldalon viszont nagyon fontos, hogy legyen egy direkt szócsövünk. Legyen egy olyan intézmény, amely nemcsak odafigyel, hanem rá is mutat a stiklikre. És ezt teszi már nem illegalitásban, hanem demokratikus jogaival élve, teljesen nyíltan! Ez így helyes és ezért a státus quo-ért igenis harcolnia kell az egész polgári oldalnak!
apostol
2002. május 13. 08:50 | Sorszám: 128
Kedves Topictársam, nagyon örülök beírásodnak. Ugyanezt a témát már taglalni próbáltuk az origó-n, de ismert okokból elsüllyedt nagyon hamar. Valójában egy bizonyos elfásultságról és talán lustaságról lehet szó, föleg a középkorú rétegeknél. Velem együtt végzettek között is találok bizony elég értelmiségi bp.-it, aki rábukott az mszp fondorlatos mézesmadzagára és a nosztalgia áldozatává esett. Persze mindegyiknek megvan akkorból még a skodája, hétvégi telke és a panellakása. Érdekes módon nagy százalékuk nem is vitte többre. Talán érthetö is, hiszen az ember ugy az 50-es környékén nehezen újít. Ugrani nem mer. Inkább nosztalgiázik és szid minden újabb próbálkozást. Szerintem a szocik választórétegét, természetesen a megtévesztett nyugdíjasokon kívül, ezek tették ki. Üdv.

Téma: Schröder, veled vagyok
apostol
2002. október 02. 15:50 | Sorszám: 133
Még mielött boldoggá avatnánk a régi és új német kancellárt, meg kell azt is említeni, hogy ugyancsak ö volt az, aki az afganisztáni kirándulást "mit uneingeschränkter Solidarität" támogatta. Pár napja, afféle kanosszaként, Struck hadügyminiszter (bocs védelmi) már jelezte, hogy országa hajlandó "freiwillig" átvenni a hollandusokkal az afganisztáni ellenörzö tevékenységet. Ez sem kerül kevésbe a német adófizetök számára. Mit is akarok evvel mondani. Schröder simlis politikus. Bedob egy témát pl. Steuererhöhung a köztudatba és ha az ellenállás kicsi, akkor lesz belöle valami, ha nem, visszavonja. Nem véletlenül talált ezeddig 9 miniszteri poszt új gazdára. Számára csak a hatalom és népszerüség számít. Schaumschläger! Nem ilyen emberre van napjainkban itt szükség. A német gazdaság, amely öt leválasztotta, régen küzdött ilyen problémákkal. Nem elég erös ahhoz, hogy az USA-nak "ellenszegüljön". Sajnos az amerikaiak ámokfutását így nem lehet megállítani. Visszatérve a Spiegel-idézetre, természetesen forog az ember gyomra, amikor ilyen és ehhez hasonló nyilatkozatokat olvas akármelyik politikus szájából. Az amerikai önteltség és arogancia még nem érte el csúcspontját. Lesz ez még így se.
apostol
2002. október 01. 16:47 | Sorszám: 124
N. Mailer tartása nem lep meg. "Meztelenek és holtak" erre talán a legjobb válasz. Egyébként ilyen és ennél még konkrétabb állásfoglalásokat lehívhatsz itt: www.bueso.de
Norman Mailer nevének nagyon örülök. Fényes bizonyíték arra, hogy a zsidó inteligencia is ellenzi a mészárlást!
apostol
2002. szeptember 26. 10:45 | Sorszám: 73
Ez a társadalom érettségének függvénye. A kommunista diktatúra alatt kevés esélye volt a demokratikus elveknek és feltételeknek. A ma magyar politikusainak legföbb feladata az lenne, hogy a nemzet, a nép érdekeit védje. Te látod ennek jelét?
apostol
2002. szeptember 26. 07:47 | Sorszám: 70
Tamáska, ha felnézek a topik címére, akkor csóválom a fejem rendesen... De, ha már behoztad a szót "revans", akkor megjegyezném, hogy Schröder és Stoiber országában ez ismeretlen! Nem egymás ellen, hanem a nemzetért kellene dolgozni!
apostol
2002. szeptember 25. 15:04 | Sorszám: 66
Bizonyára nem látod azt a végtelen "baráti összefonódást" a két náció között, amit nevezhetnénk föúr és vazallus kölcsönös odaadó szeretetének. Az USA és BRD között még nem írtak alá békeszerzödést! Említettem volt, hogy a németek nagyon magas százalékban, autó- és gépgyártás, csak az ami piacra gyártanak. NATO-tagok, kötelezettségekkel. Valamint a bankárjaik akkor kapnak levegöt, amikor Greenspan papa babot evett. Az Öböl-kirándulás 25 milliárd dollárjában volt a német adófizetöknak! A többit ki lehet találni! Az ENSZ egy amerikai találmány, s ha ott rábólintanak, szerinted mit tehet még a német kancellár? Németo. rendelkezik egyedül a világon megfelelö antibio fegyverekkel!
apostol
2002. szeptember 25. 08:46 | Sorszám: 62
Félö, de nagyon félö kedves topikindító, hogy ezt az "USA-Irak meccset" mégis lejátszák német segédlettel! Hosszú ideje élek itt és dolgozom, mint munkaadó. Schröder menetrendszerüen tönkretette a kis és középvállalkozók létterét. 2001-ben 40.000 cég mondott csödöt (havi 100 átlag). Tendencia emelkedö és nagy az esélyem, hogy én is hamarosan ehhez a körhöz fogok tartozni! A szoci kancellár, aki számomra egy pojáca, természetesen szavazatokat is akart gyüjteni amerikaellenes programjával, amit magam is támogatok. A probléma csak az, hogy hamarosan kényszerítve lesz. A gazdasági zsarolás módszerét alkalmazva ugyanis a legnagyobb importör USA, meghozza szélsebesen azon intézkedéseket, amelyek ehhez szükségesek. tegnap pl. már Londonba kellett repülnie "vezérünknek", hogy egy kellemes vacsora közepette Blair elmagyarázza a kis renitensnek a szankció részleteit. A német gazdaság talajt fogott. Kénytelen lesz, ha másképpen nem, agyzsírral, az-az hightech fegyverekkel hozzájárulni az iraki népirtáshoz. A politikában nincsennek érzelmek!

Téma: Egység kellene a jobboldalon
apostol
2002. augusztus 22. 14:08 | Sorszám: 31
Nékem úgy tünik, hogy nem ugyanarról a szintröl tekintük a történésekre. A magyar exisztencia védelmét csak a miépes program takarja. Nem megalkuvó és szókimondó. Nem vagyok hajlandó ezen a ponton stílusbeli kritikába vagy vitába beleszállni. Igen is nyíltan át kell dolgokat tölük venni. Ki kell merni állni az ezeréves hagyományok és jogok mellett, hiszen minden nép ezt teszi. Szó sem lehet a langyos csevegésekröl, megalkuvó megegyezésekröl. A MIÉP direkt és magyar, kritikájának célpontjai sunyik, láthatatlanok és országárulók.
apostol
2002. augusztus 22. 11:03 | Sorszám: 25
Kedves Turulmadár, az elhatárolódást, söt a MIÉP teljes kiirtását tüzte ki a libolsi oldal magának célul. Hát akkor jóétvágyat neked is...!
apostol
2002. augusztus 22. 08:38 | Sorszám: 15
Amikor Csurka finoman utalt a FIDESZ-en belüli állapotokra, akkor ö volt az utálatos kép. Vagy nem?

Téma: Mi a különbség az mszp és az msz(m)p között?
apostol
2002. május 15. 14:25 | Sorszám: 140
Egyszerü, de nagyszerü példa. Szerintem mindegyikünknek van legalább 3 ilyen eset a zsebében. Na ez a stabil szavazóbázisuk. Köszi, szegény ország. Van még itt elég teendö az agyak felhomályosítására. Az elmúlt "büszke" 50 év nem múlt el nyomtalanul!Üdvözletem
apostol
2002. május 15. 12:00 | Sorszám: 137
Kedves Topiktársam, igen, de a demokrácia formái között is van különbség. Magyarország demokráciáját nem tudod pl. a franciával összehasonlítani. A népuralom (rossz interpretálás szerintem) nem jelentheti azt, hogy bizonyos szituációkban, föleg ha azt a nemzeti érdekek megkövetelik, ne érvényesüljön a kemény kéz politikája. Orbán Viktor és kormánya igenis radikálisan szakítani akart a "dohos rózsaszínü" múlttal. Nehéz feladat ez, hiszen a tipikusan magyaros politikai tájképben, mindenki mindenki ellen, nem olyan egyszerü a kormányzás, mint egy amerikai társadalomban pl., ahol a hatalmas konzúmmassza egy tökéletesen müködö médiaapparátus nyakláncán fityeg. Ami Mo.-on történt április havában az számomra siralmas jelenség. Inkább a demokrácia (nyugati) "Mohácsát" látom benne megvalósulni, mintsem az orbáni alapok, megkezdett polgári opciók továbbfejlesztését. Szerintem teljesen hibás a választási statisztika alapján a többség döntésére hivatkozni, mert ez így nem igaz! Tudjuk mindannyian, hogy a kétes múlt gyözelme az elsö fordulóban dölt el, ahol ugyanis a legrafináltabb kampánytechnikával a MIÉP kigolyózása volt a cél! Senkit, legalább is nagyon kevesünket zavarna a szocialistáknak és liberálisoknak mondott tábor gyözelme, ha mögöttük valójában azok is állnának! De nem erröl van szó!

Téma: Ma este 21h-kor Bencsik és Tasnádi az ATV-ben.
apostol
2002. július 31. 09:23 | Sorszám: 62
Sajnálom, hogy nem érted. Ez sajnos a valóság és nem vicc. Amikor már a német kancelláriát is megszállták, akkor kérdezlek én téged: Beleszólhat a "nagy koncepcióba" egy Kovács vagy Bencsik vagy Tasnádi? Vedd le a szemellenzödet barátom. Informálódj. Egyébként, ha beírásaimat olvasnád, nem gyanusítgatnál ilyen szinten... Jó megértem a bizalmatlanság nyelvét, de én is visszakérdezek, Te ki vagy? Rigoletta lehet, hogy megértette!
apostol
2002. július 30. 15:07 | Sorszám: 48
Off... vagy mégse ... ha mán a zsidóság szerepéröl esett szó ..
Dr. Helmut Kohl példátlan karrierje ... (Német eredetiböl fordítva: kivonat)
.. el tudja Ön ezek után képzelni az US-Keleti Part segítsége nélkül Dr. Helmut Kohl hosszúlélegzetü katasztrófális kancellárságát -

Röviden...
- Elnökségi tag a "Német Társadalom az ENSZ-ért" intézményben (DGVN)
- Támogatója a "Paneuropa-Union"-Lozseszárnynak. Amelyet a zsidó-velencei magasrangú szabadkömüves és illuminati gróf Coudenhove-Kalergi alapított
- Megkapja a "József -Rend" -et, ez a világ zsidósága által kibocsájtott legmagasabb kitüntetése, amelyet ezeddig csak Ben Gurion és Menachem Begin tulajdonol
- A zsidó szabadkömüves lozse "B´nai B´rith" legmagasabb arannyal vert kitüntetését kapja meg 1992 és 1996-ban (itt nemzsidóknak nincsen helye)
- A "Leo-Baeck-Preis" tulajdonosa. Amelyet a Németországi Zsidóság Központi Tanácsától kap 1997-ben
- A Bilderberg-Társaság tagja
- Szabadkömüvestagság több fokon

"..Kohl nem német, hanem vére szerint egy igazi "talmudzsidó"... Dédszülei még a Kohn névre hallgattak és kereskedöként a mai dél-lengyel Buczacz-ban éltek, ahonnan a hírhedt "nácivadász" Simon Wiesenthal ösei is származnak. (Ma is tegezödö kebelbarátok)....Kohl tulajdonában vannak hivatalos iratok arról, hogy elödjei mikor vándoroltak Németországba és mikor vették fel a katolicizmusban a keresztséget....valamint a Kohn-Kohl névváltoztatást..." idézet vége

.... ezen adatok igazolása megtalálható a "Dingelfinger Anzeiger" 1990. junius 3-i számában vmint. Az "aktiv" c. folyóiratban Nr.8 / 90

Téma: A Holokauszt lényege
apostol
2002. szeptember 26. 11:56 | Sorszám: 234
Több mint húsz éve követem testközelböl a nyugati politikát. Árgus szemekkel tanulmányozom a történelem tükrében a jelen folyamatokat. Attól én már régen messze vagyok, hogy engem akármelyik média is véglegesen befolyásoljon. Ha észrevetted volna, forrásaim horizontja nem szük, következésképpen nem vetheted szememre a szemellenzös hírvadászatot.
apostol
2002. szeptember 26. 10:41 | Sorszám: 230
Két kérdésem volna hozzád. Mikor ismerte és fogadta el Izrael az ENSZ határozatát? Milyen jogon van Izrael atomfegyver birtokában?
Forrásaim között megtalálhatók; El Pais, La Vanguardia, Times, Washington Report, Washington Post, minden nagyobb német újság, szívesen teszek "cyberkirándulást" izraeli, libanoni, pakisztáni, mexikói és dél-amerikai oldalakon. Az MNO, Demokrata, Népszabadság hírközlö szolgálata kis fáziskésésben van. Leggyorsabbak és legsemlegesebbek a spanyolok.
apostol
2002. szeptember 25. 12:01 | Sorszám: 223
Kedves Össpanyol, teljesen természetes reakció, ha ilyen iromány világot lát. A kiabálás, szereplés, ügyeskedés stb. mindig is jellemzö volt a zsidóság bizonyos rétegére. Nem általánosítok, mert mint, ahogy apókának, nekem is van jópár név a tarsolyomban, akik kivételként erösítik a szabályt. Izrael mindig a címlapon szerepel. A holkauszttal fekszünk és ébredünk. Már álmomban is bünös vagyok. Valahol elég legyen, pláne akkor, amikor az abból nagyiparrá vált "kaszáló rendszer" bevételeit palesztin polgárok legyilkolására fordítják. Addig ne csodálkozz, hogy ellenhangok látnak napvilágot. Egyébként mi a fertözött azon kedves Espanol, hogy a Magyar Szemle akkori idézetét elemezgetjük? Vagy már az a kiadás is antiszemita? A magyar történelem és vele szereplöi antiszemiták?
apostol
2002. szeptember 24. 13:37 | Sorszám: 219
Ja, igen. Ki is ez a Dr. Kacziány Géza? Egy hasonlószörü polgár, mint pl. Te vagy én, aki utánanéz dolgoknak. Nem egy a tömegböl. Egyszerüen papírra veti azt, amit talál. És ez így helyes. Hiszen a világ népének nagy közösségében is kell, hogy müködjön a demokrácia. Lehessen mindenkit kritizálni és figyelmeztetni, ha kell felelösségre vonni. Ilyen egyszerü ez mi amigo, Senor Espanol.
apostol
2002. szeptember 24. 09:35 | Sorszám: 216
Az idézet bevágását Te provokáltad ki kedves Össpanyol, amikor az 1848-as idökbe visszaugrottál. Erre volt nekem parát egy válaszom. Olvasd el a fejlécet és néz utána az említett forrásirodalomban. Te nem veszed észre, de nekem és a hasonszörüeknek feltünnek bizonyos dolgok... Csatlakozom apókához, egyszer és mindenkorra kijelentem, nem hagyom magam kritikám miatt antiszemitának titulálni. Kérlek Te is moderáld magad. Köszönöm.
apostol
2002. szeptember 23. 12:36 | Sorszám: 211
Dr. Kacziány Géza

A zsidók az 1848/49-es szabadságharcban
Bernstein rabbi hazugságai
(Magyar Szemle, 1899. 27., 28. sz.)

Minden forradalmi mozgalomban eddig a zsidók tevékeny részt vettek, különösen, mint agitátorok, agent provokatorök, részben mint vezérek addig, amíg véres összeütközésekre nem került a dolog. Ekkor legnagyobb részük otthagyta a szabadságharc ügyét, s igen csekély százalék szokta közülök életét kockára tenni. Hogy eddigelé a szabadsági mozgalmakhoz oly lelkesen csatlakoztak, annak megvolt a maga oka: 1848 elott a zsidó sehol egyenjogúsítva nem volt, minden mozgalomtól tehát elsosorban azt várta, hogy a politikai jogokat megnyeri, felekezete bevett vallássá lesz, o maga kiszabadul a gettókból és megszabadul a türelmi adóktól és más, oket nyomasztó tehertol. Ezért látjuk az agitátorok között elso vonalban a zsidókat, a fennálló rendszer ellen is, holott vallásuk törvényei épp az ellenkezot parancsolják nekik, s békés foglalkozásuk távol áll a zavargásért való rajongástól. A felsoség iránt való engedelmesség és minden, még oly esztelen parancsnak hódolni, ha az az uralkodótól vagy annak hatóságaitól származik, vallásos parancsa a zsidó fajnak. Az ótestamentumban különösen a Salamonnak tulajdonított Példabeszédek tükrözik vissza e világnézetet legerosebben. "Féljed az Urat, fiam és a királyt (Péld. XXIV. 21.), az o bosszankodása a halál követe, a király arcának vidámsága, élet; és az o kegyelmessége, mint az üdíto eso. (XVI. 14-15.) Ne lépj föl dicsvággyal a király elott és ne állj a foemberek helyén" (XXV. 6). Igen gyakran kifejezi az ótestamentum azon nézetet, hogy a királyok ugyan csapást képeznek e földön, de ezt Isten adja ránk. (XXVIII. 2.) Istent se tartja igazságosnak, hát még a királyt, de alázatosan turi, amit rámért. E részben Jób tesz bizonyságot faja filozófiájáról, midon így szól az ot csapásokkal sújtó Istenhez: "Te hatalmas vagy, én pedig igazságos." A világtörténelem bizonysága szerint, ahol a zsidó mint rabszolga élt, mindig leghatalmasabb támasza volt a zsarnokságnak. Elég itt József példájára hivatkoznunk, kinek eszméje volt a képzelheto legfeketébb rabszolgaság, mit a világtörténelem eddig felmutatott. Épp ezért minden szabadságharc kezdetén kétirányú muködést látunk ott, ahol a zsidóság számban tekintélyesen van képviselve: a köznép zsidóüldözésekkel kezdi a szabadságot, míg az értelmiség ugyanakkor a zsidóság egyenjogúsítását sürgeti. Amaz bennük a közvetlenül elnyomókat, ez az elnyomottakat látja. Viszont a zsidók minden szabadságmozgalomban legelobb saját sorsuk javítását akarják keresztülvinni, s e föltétellel csatlakoznak az új ügyhöz. Igaz, hogy ekkor is szórványosan; a tömeg marad a régi kényelmes mederben, évezredes tapasztalata bizonyítván be, hogy minden, még oly sikerült szabadságharc után nagyobb elnyomatás következik. Európában legalább ez a mai napig még mindig így volt. A tömeg tehát sohase vett részt a nagy mozgalmakban. Az 1848. februári forradalomban a zsidóság elenyészo, csekély szerepet játszott. Bécsben alig mondhatunk több nevet, mint dr. Fischofét, ki a márciusi napokban vezér lett volna, Budapesten pedig Bernstein Béla rabbi hivatkozott könyvében, március 15-érol nem tud több host kimutatni, mint Horn E. Antal tizenhárom éves zsidó fiút, ki szintén részt vett Táncsics kiszabadításában. Dr. Jókai Mór, ki az eloszóban azon meglepo vallomást teszi, hogy a Bernstein könyvében eloforduló adatok valódiak, ezentúl bizonyára odaveszi márciusi legendái közé Petofi, Irinyi, Vasvári és a többi elhunyt és elhullt mellé a kis Horn gyereket is, ki "odaözönlött a Trattner-féle nyomda elé, hallotta Petofitol a Talpra magyar szavalását, Vasvári, Irányi (?) stb. szónoklatát. O is részt vett a Táncsicsot kiszabadító menetben a budai várban, hol a szabadítás muve oly fényesen sikerült". Bizonyára csak azért sikerült oly fényesen, mert a tizenhárom éves kis Horn gyerek is ott volt. Hej, ha ott nem lett volna, Táncsics tán még ma is raboskodnék. Ellentétben Jókai szolgálatkész tanúbizonyságával, hogy a Bernstein könyvében foglalt "nagyszámú adatok" mind valódiak, leszek bátor alább kimutatni, hogy az ily hirtelen való bizonyságtétel nagy könnyelmuségre vall. Mert egyrészt az adatok teljességgel nem valódiak, másrészt a szerzo kissé járatlan oly dolgokban, melyeket a forradalomról író embernek okvetlenül tudnia kellene. Így pl. fennebb már láttuk, hogy o Irányit szerepelteti a múzeum elott Irinyi helyett, amely kis baklövés azonban elnézheto. Hasonló az a furcsa szokása is, hogy minden rabbit vagy exbochert doktorcímmel illet, kik pedig soha semmiféle tudományegyetem elott tudori szigorlatot nem tettek. De nem valódiak Bernstein úr adatai abban az értelemben sem, hogy jó részük megbízhatatlan magánértesülés, oly egyénektol származván, kiknek állításához sok szó fér. Más részük idegen munkákból kritika nélkül átvett adat, azon alapelvbol indulva ki, hogy nyomtatva van, tehát igaz. Az ún. magánértesüléseknek ékes példáját látjuk a 156. lapon, ahol egy aradi "nyug. fohadnagy" ad értesítést három vitéz hitsorsosáról, akik ekkor meg ekkor vitézkedtek, és "aranyéremmel lettek kitüntetve". Azonban ez a "nyug. fohadnagy úr", ki bizonyságot tesz társairól, sohase volt se "nyug.", se "fohadnagy", amint azt 1887-ben, aradi lapszerkeszto koromban Cs. M. százados-hadbíró barátommal a magát volt honvéd fohadnagynak mondott ügynöknek szemére is lobbantottuk. Tényleg hiába is keresnék kineveztetését a hivatalos Közlönyben, ily név ott nem fordul elo. Általában kevés szerencséje van szerzonek a zsidó vallású honvédtisztek kimutatásával. Nem mintha nem lett volna a honvédtisztek között zsidó vallású is, de azért, mert igen kevés oly egyén neve fordul elo okmányilag a kinevezések között, kiket o volt honvédtiszteknek állít. Mert az, hogy az illeto úr magát volt honvédtisztnek mondja, ez nem elég az üdvösségre. A "marsalai ezer"-ségre is 25 000-en jelentkeztek Olaszországban, pedig ennek az 1063 egyénnek neve a hivatalos lajstrom alapján pontosan meg van állapítva, s többek között a Türr-féle XIV. hadosztály történetérol szóló munkában is megvan. Honvédtiszt is hovatovább mind több lesz, dacára annak, hogy mindennap meghal egy-ketto. Bizonyára még a jövo század közepén is lesznek "névtelen félistenek", kik végigharcolták a '49-et. Tehát, ha akár keresztény, akár zsidó magát ma volt honvédnek adja ki, sot, ha az 1867/8-ban megalakult honvédegyletek igazolványt adnak is neki, vagy Mikár Zsigmond úr fel is vette oket utólag a volt honvédek közé, abból még mindig nem következik, hogy az tényleg honvéd volt. Még a honvédmenházban is vannak olyan egyének, kik 1848/9-ben alig voltak 6-8 éves gyerekek, s ma mindössze hatvanévesek, és mégis ott tartatják magukat e címen. Sajátságos véletlen az is, hogy a szerzo által fölemlített volt honvédtiszteknek alig 10 százaléka fordul elo a Közlönyben a kinevezések között. Némelyik - szerzo és megbízható magánértesülései szerint - ornagyságra is felviszi, és se mint hadnagy, se mint fohadnagy, se mint al- vagy foszázados, sem mint ornagy, nem fordul elo a Közlönyben. Igaz, hogy a Közlönyben hiányosan fordulnak elo a kinevezések, rendetlenség is volt akkor, de hogy éppen csak a zsidókat érje az a szerencse vagy szerencsétlenség, hogy nevük egyetlenegyszer se kerüljön a Közlönybe, kissé különös. Így Aranyi-Goldner Károly, Csemegi-Nascher Károly, Grosz Henrik, Hollaender Leo, Neumann József, Reinfeld Dénes Dániel és Tausz M. volt honvédornagyok neve nincs meg a Közlönyben. E rangú összesen az egyetlen Dallos (Singer) Elek, kinek neve bejutott a közlönybe. Pedig sajátságos, hogy Csemegi Ignác századosé ott van, de Károlyé nincs. Ennek a magyarázata az, hogy Csemegi Károly sohase volt honvéd ornagy, hanem nemzetor, s nem tartozott a kombattans elemhez. Aradon minden éltesebb ember emlékszik rá, hogy a kis "Csemegáj" az o nagy kardjával milyen furcsa figura volt és mennyi gúny tárgya; viszont azonban hálásan ismeri el mindenki róla, hogy az aradi foglyokhoz pénzt, ételnemut, ruházatot oly ügyesen bejuttatni senki sem tudott, mint éppen a kis "Csemegáj", ahogy ot városszerte nevezték. Hogy is volna képzelheto, hogy Csemegit, mint volt honvéd ornagyot, Haynau Aradon szabadon járni-kelni hagyta volna, s elturi, hogy ez a könyöradományokat becsempéssze a várba a hadifoglyokhoz. A nemzetoröket azonban se Haynau, se más osztrák katona nem tekintette katonáknak, s a hadügyminiszter is csak olyan helyi rendorfélének nézte oket, mit az is bizonyít, hogy a Közlönyben elégszer fordul elo kinevezés, hogy egy nemzetor százados honvéd hadnaggyá kineveztetik. A többi "ornagyot", illetoleg van a Közlönyben Neumann Samu és Mór, de nincs József; van Hollaender Gyula és József, de nincs Leo; van mindenféle Grosz, csak éppen Henrik nincs; van Dénes Lajos, de nincs Dániel; van Reinhard, Reinhold, Reinde, sot Reinhard Jakab is, de nincs Reinfeld Dániel; van Tausz Imre, de nincs Tausz "M.", kinek nevét se tudja a szerzo, de ornaggyá kinevezi. A könyv 174-178. lapjain eloforduló zsidó honvédtiszti lajstromnak tehát ez eléggé kritikája lehet: nyolc "ornagy" közül egyetlenegy igazolható a hivatalos lappal. A többi közül lehet, hogy valamivé ki volt nevezve egyik-másik, de kineveztetésük a hivatalos lapba nem került bele, pedig négyszer-ötször lett volna alkalmuk erre. Hogy pedig a hivatalos lap, minden gyarlósága mellett is mégiscsak eléggé ment a kinevezések közzétételét illetoleg, bizonyítja az, hogy némely feltunobb név után kutatva, azok közül megtaláltam pl. Csemegi Ignácot, Bettelheim-Gajári Antalt (Gajári Ödön s Géza apját), Ballagi Károlyt, a fennebbi Groszokat, Neumannokat, Hollaendereket stb. - Mért éppen csak az "ornagyok" maradtak ki? Még furcsább dolgok azok a "magánértesülések" és kritika nélkül átvett adatok, melyek mellett Jókai tanúbizonyságoskodik. Pedig ezeket így "per Bausch und Bogen" igazaknak jelenteni ki igen lelkiismeretlen dolog, s csak azzal mentheto, hogy Jókai nem olvasta a könyvet kéziratban, hanem szívességbol vagy más szempontból odaadta nevét e nagy valótlanságra. O, ki az események közvetlen szemléloje volt, bizonyítja a zsidók forradalmi vitézségét. Már most e legújabb mondása hogy vág össze 1875-ben kiadott "Forradalom alatt írt muvei" másik állításával, mely a 210. lapon olvasható ekképpen: "A történelmi igazsághoz való ragaszkodásból megjegyzem, hogy én bizony az egész harc alatt puskával semmiféle hostettet nem követtem el. Boldogult jó apám is inszurgens hadnagy volt a napó- leoni hadjárat alatt; volt egy kedvenc fringiája, amirol egyszer azt kérdezém tole: "Édesapám, vágott-e le azzal sok franciát?" Mire az én lelkem-apám azt felelte: "Fiam, ha odajött volna hozzám, bizony levágtam volna." Ez volt az én harci devisem is." Jókai még atyjánál is nagyobb hos volt, mert ohozzá eljött Budapestre Windisch-Grätz, le is vághatta volna, ha bevárja, de o hosileg eltakarodott Debrecenbe, hogy ne kelljen a császárt megfosztani az o kedves Windisch-Grätzétol. Azt mondhatnám, hogy nincs hozzá semmi közöm, ki mint gondolkodik saját bore becses voltáért, mikor "hí a haza" (habár annak, aki március 15-én a nemzetet a forradalomba belevinni segített, a folytatásnál is ott lenni erkölcsi kötelessége lett volna, amint Petofi, Vasváry és mások el is hullottak a csatatéren), de ha egyszer valaki az apai fringiát jól eldugva szoknyák mögé menekül, ne tegyen mások haditényei mellett tanúbizonyságot, mert akkor hamisan esküszik. Márpedig Bernstein könyvében olyan adatok is vannak, hogy ez és ez a zsidó honvéd vitézségéért "nagy aranyérmet kapott", holott köztudomású, hogy sem a magyar kormány, sem egyes hadvezérek más kitüntetést nem osztogattak, mint a piros szalagra tuzött kis koszorút, a II-od és III-ad osztályú "katonai érdemrendet". Ezenkívül adtak pár húszast, néha körmöci aranyat, azaz pénzt, de aranyérmet soha és senkinek. Pedig Bernstein rabbi könyve szerint még parancsnokok is (mint egy Weisz Ágoston nevu) kaptak volna aranyérmet, a fönnebb említett "nyug. fohadnagy úr" közlése szerint pedig honvéd hadnagy és tüzér. Sajátságos véletlen újra, hogy a számos Weisz között a Közlönyben megint csak Weisz Ágostont nem találom, pedig van ott Ferenc, Jakab, József, Sándor stb. Hasonlag egész forradalmi irodalmunkban nyoma sincs az aranyérem osztogatásának másutt, mint az érdemes rabbi úr könyvében sohasem katonáskodott "nyug. fohadnagy urak" adatai nyomán. *
Nevezetes tünemény Bernstein úr könyvében, hogy minden névtelen tettet zsidók hajtottak végre a forradalomban. Így Bátori Schulz Bódog dandárnok emlékirataiban (54. lap) írja, hogy ot a Tápió patakból két fo- és egy altiszt a 19. szepesi zászlóaljból húzták ki. Kéri, hogy jelentkezzenek ezek, ha még élnek. Ez 1870-ben történt. Bátori rég meghalt már, midon egy Hoffmann Adolf nevu nyíregyházi izraelita eloáll 1884-ben, hogy o húzta ki a tábornokot a folyóból. Az 1849. februári aradi utcaharc alatt elesik a rácok vezére, Jovanovics; Bernstein könyve rögtön tudja, hogy azt egy zsidó pincér lotte agyon. Az ilyen élelmességet már rossz néven se lehet venni tolük. Hiszen a március 13-i bécsi utcai harcban elesett Spitzer Henriket is rögtön megtették a "szabadság elso áldozatának", holott, mint b. Helfert osztrák történész és a többi összes keresztény forrásmu egyértelmuleg elismeri, a véletlenül odakerült fiatal Spitzer késobb esett el, igazán véletlenül arra tévedt golyó által találtatva; az elso áldozat azonban a hetvenkét éves osz Fürst ecetgyáros volt, kinek mellét fúrta át az elso golyó, s kit a hidászok aztán puskatusával vertek agyon. Igen értheto, hogy a közvélemény is szívesebben fogadott el elso áldozatul egy tizennyolc éves diákot, mint egy vén ecetgyárost, az igazság azonban az, hogy Spitzer késobb hullott el, mint Fürst, s mindkettot csak a kíváncsiság és nem a hosi elhatározás vitte a katonaság elé. Ami a magyar forradalom kezdetén szerepelt zsidóságot illeti, erre nézve a források megegyeznek, hogy március 15-én, midon még rizikóval járt az ügy, a kis Horn gyereken kívül egyetlen izraelita sem "özönlött oda", ahol esetleg baj lehetett volna. Késobb azonban, midon a nemzet leghiggadtabbjai is beállottak nemzetoröknek, a pesti zsidóság is eloállott és Fekete Antal két külön századot képezett belolük. E zsidó századok szereplését csak Degré "Visszaemlékezései" II. kötetében találom meg egyetlenegyszer, midon éjjeli szolgálatot teljesítenek és szörnyen fáznak. Úgy látszik, hogy e századok aztán teljesen elolvadtak, mert nyomuk vész a forradalom történetében. Kimutatható ott minden különleges csapat, pl. a "bécsi légió", a "pesti csatár" zászlóalj, a különbözo önkéntes zászlóaljaknak mind van nyoma, csak a két zsidószázad válik kámforrá, midon JellaAci´c közeledik Pest felé. Úgy látszik, java része belépett a honvédségbe, a többi pedig békésebb foglalkozásra tért. E hosi csapat tehát kevés dicsoséget hozott a budapesti zsidóságra, s maga a lelkes apologéta, Bernstein rabbi se képes további hostetteiket kimutatni. A zsidó honvédek haditetteit általában elfelejté följegyezni a krónika. Pedig nem mondhatni, hogy irántuk ellenséges hangulat uralkodott volna. Ellenkezoleg. A kor irányát a testvériség és vallási egyenloség eszméi szabták meg; az általános szabadság kivívása éppúgy lelkesíthette a zsidókat, mint a többi honpolgárt. Nem állítom, hogy minden lapot átnézhettem volna a magyar Makkabeusok hostetteinek kifürkészésére; de Bernstein könyvének idevágó részletei is csupa "magánértesülések" vagy utólagos szóbeli mendemondák és a kilencvenes évek hírlapirodalmának költeményei. Bizonyos, hogy a zsidó honvédeknek nagy része éppúgy megtette kötelességét, mint a többi, de hogy kiváló haditényt hajtottak volna végre, azt egyikre se lehet ráfogni. S hogy a "magánértesülések" mennyire megbízhatatlanok, azt fenntebb is kimutattam, de ezenkívül a forrást sem adván a szerzo, szóba se jöhetnek a történelmi kritika elott. Hogy szerzo az egykorú irodalmat nem használta fel lelkiismeretesen, erre igen sok példát mondhatnék. Ferdítések feles számban fordulnak elo muvében, hogy azokból hitsorsosaira dicsoséget magyarázzon ki. Így Ballagi Károly volt fohadnagyot mindig zsidónak mondja, holott, ha a Közlönyt szorgalmasan átnézi, láthatja annak 1848-i 38. számából (júl. 17.), hogy mint református tanárjelöltet, ösztöndíjjal küldi ki a közoktatási miniszter külföldre. E kiküldésbol ugyan semmi se lett, de talán bizonyít annyit, hogy a református tanárjelölt nem volt zsidó. Mogyoródy ezredes is ugyan nagyot nézne, ha Kaiser Adolf neve miatt Bernstein által zsidónak lefoglaltatván, nevével e könyvben találkozik. S mennyire illetéktelenül osztogatja szerzo a tiszti rangokat hitsorsosainak, bizonyítja az is, hogy Helfi Ignácot is, mint volt honvéd hadnagyot szerepelteti, holott a jeles "palatinus" sohase volt honvédtiszt.* Hasonlag igen érdekesek a megdöbbento tudatlanságról tanúskodó megjegyzések, melyeken a hozzáérto különben igen jól mulathat. Ilyenek pl. 318. lap: "Fraynd lengyel zsidó... Áttérve a mohamedán vallásra... 1850-ben Boszniában muködött, és mint pasa, alezredesig fölvitte." Pasa - tábornok; tehát mint tábornok, alezredesig fölvitte! Gyönyöru fogalmak! Reményi Ede, mint Görgey segédtisztje szerepel Bernstein könyvében; Róth Mátyás nevu doktor volt szerinte "a szabadságharcban a tábori orvosi kar foigazgatója", holott, ha ilyen egyáltalán lett volna, ez vagy dr. Obonyai János vagy dr. Flór Ferenc lenne; JellaAci´c és Móga közötti fegyverszüneti tárgyalásoknál "magyar részrol egy abonyi zsidó", Fispán Ignác is szerepelt, mint parlamentair" (141. l.); a lovasságnál volt foszázadost (erster Rittmeister) ornagynak hiszi stb. stb. Fejezeteket tölt be szerzo annak bebizonyításával, milyen jó hazafiak voltak a '48-as zsidók, mino nagy hasznot tettek a nemzeti ügynek hírhordással, tudósításokkal, kémkedéssel stb. Idéz több nagynevu embert, kik elismeroleg szólanak zsidó vallású honfitársaink ebbeli muködésérol, viszont Haynau és Windisch-Grätz, s az osztrák vezérek bírságpénzeit és egyéb zsarcolásait is erre viszi vissza. Tagadhatatlan, hogy a zsidóknak az ily fajta muködésre kiváló tehetségük van, s az bizonyos, hogy mindkét félnek igen jó szolgálatot tettek a magyarországi zsidók, aszerint, amint az jobban kifizette magát. Hagyjuk itt egészen ki a játékból a hazafiságot, mert ez tiszta üzleti kérdés volt. Annak a félnek voltak jó kémei, amelyik jól fizetett, s e kémek legnagyobb része zsidó volt. Azok a Jókai képzeletében élo Salamonok és Sipulusz-Beöthy-féle "Krausz bácsik", kik az egész forradalmat csinálták, ezek mesébe való dolgok, miknek magát történeti munek mondó könyvben helyet foglalniok nem szabad. Mit mond e dologról a Bernstein által dicsért egyik zsidó, Max Schlesinger az o "Aus Ungarn" c. jeles kis muvében? Lássuk csak a 99. lapot: "Wohl hat Windisch-Grätz seine Spione nur mit fünf Gulden belohnt, wenn sich welche im Hauptquartier einfanden..." stb. (Bizony csak öt forintjával fizette Windisch-Grätz a kémeit, ha ilyenek kerültek a fohadiszállásra, amiért bizony nem szívesen teszi kockára életét a kém.) Egy oldalon a biztos akasztófa, más oldalon ötforintnyi mesés díjazás aligha csábít kémkedésre. S ugyanazon lapon jegyzetben elmondja Schlesinger egy kém esetét, kit a kápolnai csata után hetekig tartó kémszolgálatai után száz Ft-tal díjazott Windisch-Grätz; a kémnek azonban beigazolt százhúsz Ft készkiadása volt, s csak hosszas utánjárással kapta meg húsz Ft-nyi kiadása megtérítését. S ennek dacára is sok zsidó kém szolgálta az osztrák ügyet a magyarság ellen. A budai ostromról szóló félhivatalos osztrák munka 30. l. ott találjuk azt az ismert zsidó kémtípust, aki mindkét résznek szolgál jó pénzért, míg végre a magyarok agyonlövik árulásáért.** De még nagyobb bizonyságot tesz a zsidó kémek számáról az a lajstrom, melyet az osztrákok hivatalosan állítottak össze a magyarok által igaztalanul kivégzett egyénekrol, hogy ezzel saját eljárásukat mentegessék. Ha itt a zsidók a magyarok kémei lettek volna, bizonyára nem a magyarok lövik oket agyon, hanem az osztrákok, s e nevekkel nem dicsekszenek el éppen ok. E ritka kis füzetnek címe magyarul ez: "Jegyzéke a magyarországi felkelo kormányzat alatt hadi- vagy rögtönítélo bíróságok által kivégeztetett vagy ítélet nélkül lemészárolt egyéneknek", s 1850-ben jelent meg Bécsben, a cs. kir. államnyomda által nyomatva. Ebbol azon egyéneket, kiket a jegyzék maga is zsidóknak nevez, kiemeljük: "29. sz. Bálint nevu kuvaszinci, Arad megyei zsidó, ugyanott 1848. okt. 26-án fegyveres ellenállás miatt golyó által végeztetett ki." "105. Lengyel Bernát, izr. Marcalon (Somogy megye) a népfölkelok által végeztetett ki." "109. Brayer Jakab, izr. Komárom megyei Zerdahely községbol 1849 áprilisában néhány Hunyadi-huszár által kihallgatás nélkül megöletett, mert Szilasi rögtön Ekecsre futott, amint a huszárokat megpillantotta, s ezért gyanús volt elottük." "126. Egy bizonyos Khon kivégeztetett, mert két lopással gyanúsították." "121. Haszlinger Lipót pesti izr. a haditörvényszék által halálra ítéltetett, mert a magyar sereg által kémül kiküldetvén, oda nemcsak vissza nem tért jelentéssel, de az osztrák seregnek megjelentette, hogy Linnert pékmesternél a magyar kormány 800 Ft-ot hagyott, melyet aztán a császári sereg el is kobozott." Mennyi bun e pár sorban! Ezeken kívül sok oly név van a jegyzékben, melynél a "zsidó" jelzo nincs kitéve, de zsidóvoltuk igen valószínu. Ilyen a 76. sz. "D. (Dávid?) Fuchs, a 71. sz. "Ignác Groszmann, liptói születésu", 72. "N. Moisch", a 101. számú "Wilhelm Mayer, budapesti zálogházi szolga", egy csomó Jákob, Izsák, Jefta, kiknek vallása nincs jelezve, de kiket kémkedésért vagy fegyveres ellenállásért lakoltattak a magyar csapatok. Ezeken kívül több zsidó kémrol van magántudomásom: egyiket Forró Elek ezredes akasztatta fel, a másik Ivánka Imre kiszabadításáért felvett 10 000 Ft-ért, melyet kicsalt a kormánytól, kapta meg érdemelt jutalmát, a bitófát. S az én "magánértesülésem" kissé más forrású, mint Bernsteiné, mert a Forró által eszközölt kivégeztetés történetét Antos Jánostól tudom, kinél Forró élete három évtizedét tölté el haláláig, a másikat pedig Ivánka Zsigmondtól, kit az osztrák kormányzat e 10 000 Ft-ért felelosségre is vont. Ez összeg egyébként az állami számadások között több ízben szerepelt; Duschek államtitkár fizette ki ezt Ivánka Zsigmond elott annak a Khonnak, ki ezzel a hazát a legszorultabb napjaiban (1849. januárisban) csalta meg. Ami a "haza oltárára tett áldozatokat" illeti, itt Bernstein rabbi azt iparkodik kimutatni, hogy a zsidók vetekedtek e részben a keresztény hazafiakkal. Egyik hitközség ennyi pénzt, a másik ennyi lat ezüstöt adott. Persze az ilyen ezüstadomány együttvéve sem ér föl két-három magyar mágnáscsaládnak 6-7 mázsányi ezüstjével, melyet azok hivalkodás nélkül tettek le a "haza oltárára", de az is tagadhatatlan, hogy a zsidók fontos jogokat követelvén a törvényhozástól, ennek fejében jó hazafiságot tettleg bizonyítaniok kellett. Hogy aztán az egyesek igen megeroltették volna magukat, azt már szerzo sem igen állítja, habár e részben is, ahol lehet, korrigál egy kicsit a hivatalos adatokon. Ilyen pl. ama kis tollhibája, hogy "Hercberg Simon pesti nagykereskedo 1849. május 28-án a magyar alkotmányra felesküdt 33 fogolynak fejenként húsz forintot adott", holott a hivatkozott Közlöny számában csak tíz forint van, s azon tévedése, hogy máj. 21-ét o "a harc vége felé"-nek tartja, holott május 21. Budavár bevétele, a magyar ügy legmagasabb hulláma, tehát Hercberg úr szentül lehetett ama hitben, hogy most már gyozhetetlen a magyar. A részletes adakozások igen érdekelvén, elovettem Gyor város adakozásának hivatalos kimutatását, s kerestem benne a zsidók adományait a haza javára. Az elso lapon 74 adakozó között nevérol ítélve csak két zsidó van: Schiffer Ignác, ki 40 kr-t és Stern Samu, ki 2 Ft-ot adakozott; a másodikon 76 adakozó között Stern Márkus szerepel 2 Ft-tal; a harmadikon Schönberg Adolf 5 Ft-tal, s Gindlstrasser Lipót 12 kr-ral (ez utóbbi azonban aligha zsidó); a negyediken Mendl Ignác 20 kr-ral és így tovább. Az összes gyori zsidók adakozásai nem rúgnak fel 50 Ft-ra a 13 803 Ft-nyi adományból. Ellenben midon arról van szó, hogy a természetben adományozott tárgyakat ki vegye meg olcsón, ott már a zsidók szerepelnek. Az 1848. június 15-én tartott árverésen az 1-3. számú három pár új cipot Löwy Dávid veszi meg, párját 26, 32 és 37 krajcárjával, vesz ugyano ezüstkupakú tajtékpipákat a 1 Ft 13 kr. Vásárol ott Blum Náthán aranyos mentokötot 3 Ft és 13 kr-ért, aranyos övet, ezüstös kardokat vesz Wolf Izsák 12 db cinedényt 15 font súlyút 5 Ft-ért, Neufeld Lipót pipát és búzát stb. stb. E jeles üzletemberek neveit hiába keressük az adakozók között, hol pedig elvétve akad magyar név, csupa német polgár az ottani lakos: Smikli, Bugli, Hektliné, Tinogli, Stadli, Stanfli, Smigl, Hoffinger, Krenwalt stb. stb., igazi Kraxelhuber nevek, de mindegyik megnyitja erszényét az adakozásra. Érdemes volna Bernstein könyvének egyéb részleteire is kiterjeszkednem, de akkor egész könyvet kellene írnom róla. De azt hiszem, felesleges munkát végeznék ezzel; az elfogulatlan olvasó így is látja, hogy e történeti muvel legfeljebb befuteni lehet, egyéb haszna nincs. Mert ahol minden téren csak a ferdítések, a félrevezetések, szépítgetések találhatók, az igazság pedig seholsem, ott ne beszéljünk történetírásról. A zsidók 1848. március elején nem vettek részt a magyar szabadságharci mozgalomban, mert még nem tudták, hova dol az. Mikor látták, hogy a többség, a nádor, sot az uralkodó is ez oldalon van, csatlakoztak a többséghez. Midon a harc kitör, megoszlanak: nagyobb részük a császárhoz szít, a kisebb híven megmarad a nemzeti ügy mellett. Némelyik mind a kettot szolgálja, míg fel nem akasztják. Az osztrákok gyozedelmével nagyobb részük újra hu alattvaló lesz (érdekes példa erre a pozsonyi hitközség vérlázító átokformulája, melyet a magyarok ellen kibocsát), a jobban kompromittált rész pedig kibujdosik. Egyszóval, a zsidóság hu marad önmagához e válságos idoben, és a faji jellemét, a megalkuvást, a többséggel tartást és az erre vonatkozó vallásos tantételeket ekkor se tagadja meg. Ez az igazság, melyet elcsavarni semmiféle pártiratnak nem sikerült. * Mennyire tudja Jókai a forradalmi korral kapcsolatos eseményeket, melyek mellett oly fennen tesz tanúbizonyságot, bizonyítja a "Nemzet"-ben nemrég megjelent két Kossuth-levélhez tett megjegyzése, midon Kossuth gyermekei nevelojének Helfi Ignácot teszi meg - Karády Ignác helyett. ** "Ez intézkedésbol is kiviláglik Hentzi tábornok úrnak szilárd meggyozodése, hogy a vár biztos felmentése kilátásban van, mely hitben ot egy zsidó kém is, ki mindkét félnek szolgált, s késobb a felkelok golyói által érte végét, megerosíté." (Die Vertheidigung der Festung Ofen... etc. Wien, 1893. 30. l.)

apostol
2002. szeptember 21. 09:55 | Sorszám: 201
Milyen választ vársz?
apostol
2002. szeptember 19. 13:41 | Sorszám: 195
Kedves Bard, nem ismeretlen a szöveg. A lényeget az utolsó mondatok adják:
"Other examples of mass murder exist in human history, such as the atrocities committed by Pol Pot in Cambodia and the Turkish annihilation of the Armenians. But none of those other catastrophes, Fackenheim argues, contain more than one of the characteristics described above.Jews do not need to compete in a morbid contest as to who has suffered the most in history. It is important,however, to explain why the Holocaust is a unique part of human history."
Vagyis, NE PRÓBÁLJA MEG SENKI ZSIDÓK SZENVEDÉSÉT A SAJÁTJÁVAL ÖSSZEHASONLÍTANI. Na látod kedves Bard, itt van a kutyus elásva. Mindennemü hasonlat, panasz tiltott! Mindenki egyenlö, egyesek MÉGEGYENLÖBBEK! Látod, ez ellen küzd az értelemesebb zsidó elite!
apostol
2002. szeptember 19. 08:00 | Sorszám: 192
Akkor ajánlanám néköd is, hogy te is fuss neki mégegyszer az ezzel kapcsolatos irodalmak, statisztikák átrágásának. Apókának teljesen igaza van. Több zsidó történész alátámasztja az összeesküvés elméletét. Arról nem is beszélve, hogy Eichmann és Goebbels mellet még nem egy zsidó kiszolgálója volt a náci gépezetnek. Pl. a mi a véleményed a nagyiparosokról, bankárokról?
apostol
2002. szeptember 07. 08:53 | Sorszám: 173
"There´s no business like Soah business", hogy a nagyokat idézzem. Abba Eban, volt izraeli külügyminiszter szájából hangzott el a találó mondatocska, élcelödve a hatalmas zsidó pézbehajtó szervezetek felé.
apostol
2002. szeptember 07. 08:46 | Sorszám: 172
Mentegetözésed volt fölösleges, miszerint véleményedért szinte várod az antiszemita pecsétet homlokodra. Megnyugtatlak, Izrael államban lassan már több lesz az ilyen "antiszemita", mint mi. Nekik is tele van a hócipöjük a sharoni cionista trükkökkel.
apostol
2002. augusztus 22. 13:55 | Sorszám: 109
Máraival nem lehet nem egyetérteni... Kösz.
apostol
2002. augusztus 16. 07:55 | Sorszám: 103
Kedves Ilona, írod:
"Most ez lehet, hogy nagyon antiszemitának hangzott, úgyhogy sietek gyorsan leszögezni,"... miért mentegetözöl? Tettél valami rosszat? Ez a mi nagy gondunk, és erröl szól a topik is. Hát nem, mi pláne nem felelünk semmiért. Napjainkban másokra kell ujjal mutogatni, igen éppen az Amerika által támogatott és legalizálz közel-keleti terrorra. Éppen ezért úgy gondolom, mondatod fölösleges volt.
apostol
2002. augusztus 13. 13:37 | Sorszám: 93
Ez van, az nincs, apóka! Mint, ahogy az lenni szokott. Nem hiszed el hány kérdésemre nem volt pl. az origó-n válasz.
apostol
2002. augusztus 02. 08:01 | Sorszám: 82
A zsidóság holokausztja egy, az egész történelmen átvonuló, még mindig nem lezárt folyamat, amelyet kizárólag ök maguk szabályoznak. Például idézem Lyndon LaRouche amerikai demokrata szenátort (Gore ellenjelöltje és igen nagyon kérdezett napjainkban), aki azt mondja, "napjaink elsöszámú antiszemitája maga Sharon, hiszen politikájával Izrael állam egzisztenciáját veszélyezteti". Elgondolkodtató dolog ez. Elemezgetve az aktuális politikai helyzetet megjegyzi, hogy az Irak ellen készülö háború legveszélyesebb szereplöje Izrael lehet. A harmadik legnagyobb atomhatalom, többek között három atomrakétákkal ellátott tengeralattjárója van (német ajándék) és ismerve Sharon "higgadt és józan" politikáját az arab világgal szemben, majdnem biztos, hogy elsö csapást a zsidóság méri a "szomszédokra". Nevetséges és elfogadhatatlan, hogy egy ilyen törpeállam, egy politikai ideggóc a világot az orránál vezetheti.
apostol
2002. július 25. 11:18 | Sorszám: 15
Azért az a 9 millió már több mint pofátlanság. De nem ez a lényeg. A csibészség abban van, hogy maguk a "gazdag hittársak" dobták oda áldozatul testvéreiket Hitlernek. Erröl nagyon kevesen beszélnek. A náci gépezetben, valamint a háborút financírozó gyárosok köreiben nem kevés zsidó nevet találunk. Mocskos üzlet volt, amelynek végterméke Izrael létrejötte. A holokausztból nagyipar lett. Egyre több zsidószármazású történész és irodalmár jelentkezik szóhoz evvel kapcsolatban..

Téma: Mécs vallomása
apostol
2002. november 05. 15:42 | Sorszám: 6
Azért Imrénk szineváltozása nem egészen mindennapos dolog, vagy? Persze a fene se tudja, lehet, hogy a mai morálkodex szerint még dícséretes is!
apostol
2002. november 05. 08:02 | Sorszám: 4
Nyílt levél Mécs Imre volt rabtársamhoz!

Kedves Imre! Legutóbb az ez évi recski megemlékezés alkalmával találkoztunk olyan erkölcsi közegben, ahol a helyi polgármester házigazdaként a recski lakosság nevében is kegyelettel emlékezett a magyar gulág áldozataira. Vendégül látta a borzalom túléloit és hozzátartozóit. Ezen túlmenoen számosakat, akik határon innen és határon túlról kegyelettel érkeztek, és együttérzésüket fejezték ki a túléloknek. A koszorúzás magas állami és társadalmi szinten lezajlott olyan jelesek részvételével, mint Duray Miklós a Felvidékrol és Tempfli püspök Nagyváradról. E magas erkölcsi helyen kíséreltem meg egymondatos kérdésemmel megmenteni Téged mindattól, ami Veled ez év október 23-án a 301-es parcellában történt. Valamikor még rabként, sorstársként szerettelek, és tudtam, hogy számos megbecsült közös sorstársunk ugyanígy vélekedett Rólad. Szégyellem azt a magabiztos keménységet, ahogy én annak idején a börtönben szelektáltam a velem együtt raboskodókat - rabtárssá és sorstárssá! Azóta már megkopott szigorom, és Veled szemben számos alkalommal elnézo voltam, mert úgy éreztem, kölcsönösen becsüljük egymást.
Most, mikor Neked e sorokat írom, elottem van egy fotó, amely az 1988. június 16-án az MTV székháza elotti történelmi pillanatot rögzíti. A nemzetiszínu zászlót Csengey Dénes és még valaki emeli föléd (csak a keze, alkarja látszik). Toled jobbra Kis János és én. Már nem tudtad befejezni kegyeleti megemlékezésedet - motoros rendorök szétzilálják a hallgatóságot, és velünk együtt szétkergetik, gumibotozzák a tüntetoket. Mégis eljutunk a Vörösmarty térre. Itt hangzik el a számból 1956 tényigazsága:
A párt nyúlós palotaforradalmát a magyar nép 1956. október 23-án egyetlen nap alatt, szinte egyetlen órában felkeléssé, forradalommá változtatta! Történt ez annak ellenére, hogy írásos meghívód volt Lakitelekre, külön kérésemre sem jöttél el az 1987. szeptember 27-ei összejövetelre (szerintem rosszul értelmezett szolidaritásra hivatkoztál). A Demokrata Ellenzéknek (DE) és eszmei környezetébol létrehozott Hálózatnak mindketten vezetoségi tagjai voltunk, ezért korrekt módon hónom alatt vittem a Kis János nevével fémjelzett "Társadalmi Szerzodés"-t, mely az akkori Hálózat sommázott mondanivalója volt. Elso mondata Lakiteleken az én számból hangzott el: "Kádárnak mennie kell!" Amikor a Jurta Színházban ezek után létrehoztátok az SZDSZ-t pártként, Bába Iván, jómagam és sokan mások már nem tudtunk benneteket követni. Hiszen Lenin-módszerrel a hálóba fogottakból Kis János-i ügyességgel "ögyesen" emeltétek ki az SZDSZ-t. Útjaink ekkor elváltak, de még mindig tartott a korábbi megbecsülésbol. Más oldalon álltunk, vitatkoztunk, bizonyára szenvedélyesen veszekedtünk is. Volt erre számos terület. A TIB-ben is gyakran más-más álláspontot képviseltünk. 56-os ünnepségeket, rendezvényeket illetoen, különösen október 23-ával kapcsolatban, más-más óvatossági, gyávasági, hosiességi álláspontokat képviseltünk. Intellektusod, máig megmaradó fiús mosolyod sokszor fölényt, elonyt jelentett számodra. Imre! Jusson eszedbe egy apróság. A 90-es évek legelején, mint ellenzéki képviselo, megjegyzést tettél rám, a kormánypárti képviselore; amikor a sajtóasztalról elvettem egy Magyar Fórumot "Jánoskám, hogy tudtál mameluk lenni?" Bizonyára nem érveltem mosolygós pajkosságodra. Valószínu, népiesen reagáltam! Ebben az idoszakban hovatartozásunk különbözosége ellenére, közepette sem romlott meg korábbi sorstársi-emberi viszonyunk. Ezután jött a vaskoronával Horn Gyula. Politikus családod, sógorod, Magyar Bálint nyilvánosságra hozta: Horn Gyulával nem! Aztán pártoddal, az SZDSZ-szel együtt sógorod is, Te is behódoltál a Pufajkásnak! (- mondd! Annak idején H. Gy. tartóztatott le?) Kuncze Gábor szájából, pontosabban belügyminiszteri szájából tudom - enyhíto körülmény a megélhetési bunözés. Azonban súlyosbítja az esetet, ha éppen a vetoburgonyát lopják el betöréses lopás, fosztogatás módszerével. Azóta évek teltek el. Valószínu, még népesebb a családod. A Pufajkás után a D-209-estol sem riadtál vissza. A börtönben mindent elkövettél, hogy katolikusként hozzájuss a szent kegyelet hited szerinti tárgyához. Hívo rabtársaid kockázatvállalásukkal segítettek, ha volt köztük hivatásos felszentelt katolikus pap, még magasabb elkötelezettséggel vállalta lelki üdvödért a kockázatot. Velem és számos rabtársaddal sejtetted - Mécs László pap-költo a rokonod, számosan így tudják, hiszik még ma is. Hová jutottál Mécs Imre, az Úrnak 2002. esztendejére?
Dénes János
volt 56-os Munkástanács-elnök, az 52A185. sz. elítélt.

Téma: Pályázat – ki a legantipatikusabb?
apostol
2002. augusztus 08. 17:03 | Sorszám: 49
Horn Gyula magasan viszi a pálmát. Egy személyben több:
1. Szabadszájú 2. Szabadkömüves, no és szabad neki mindent

Téma: R. Székely Juliska Orbánt vádolja a móri mészárlással!
apostol
2002. május 23. 10:32 | Sorszám: 58
Hol mocskolódok?
apostol
2002. május 23. 10:31 | Sorszám: 57
Magyarországon még nincsen demokrácia! És ezt akarják a "liberálias" körök a média segítségével kihasználni. A magyar belügyeket nem lehet a nemzetközi eseményektöl elizolálni. Forr a világ. Mindegy melyik irányba tekintünk. Hatalmi pozicióharcok folynak, ha kell fegyverrel, ha kell pénzzel. Országunk sem kivétel ezalól, söt! Orbán Viktornak "mennie kellett", mert nem "tolta le eléggé" a nadrágot! Már bocsánat, de erröl van szó. A kormányváltással sikerült a globalizációs eröknek "kisebb akadályokat" az útból elhárítani. Péterünk nem visel nadrágtartót!
apostol
2002. május 23. 10:10 | Sorszám: 52
Igen küzdeni kell, és gondolom erre Orbán Viktor meghírdetett programja a legmegfelelöbb. Felvilágosítani a közvetlen környezetedet a turpiszságokról. Soha nem rezignálni, hátradölni!
apostol
2002. május 23. 10:03 | Sorszám: 51
Csak a 3 nap mindig újra kezdödik! A szennykampány soha nem ér véget! A média maximálisan kihasználja hatalmi pozicióját. Mételyezi az agyakat és lelkeket. Az origón már több hónapja nem folyik más, csak orbánellenes gyülöletkampány. Felszínre került a szellemi szenny és bugyog. De kinek jó ez? Egyébként a gyülöletet is Orbán Viktor szítja! Mocskos posztkommunista pribékek és liberális kiszolgálóik tobzódnak.

Téma: ÁKOS: A Bosszú Népe
apostol
2002. november 26. 16:54 | Sorszám: 245
Szabad ide valamit beszúrnom...? Izrael ma hivatalosan benyújtotta kérelmét a német államnál, további patriot-rakéták szállítására. Nem vételröl van szó! Nos, nem perverz egy kicsit, hogy a nem is olyan régen annyira gyülölt nemzetet, amely sok zsidó ideológus szerint, génjeiben hordozza az antiszemitizmust, erkölcsi kötelességére szólítják fel!

Téma: Megyó haraxik
apostol
2002. szeptember 16. 11:57 | Sorszám: 37
Szabad legyen kis kieégészítést hozzáfüzni! A német példa így festett; Martin Bangemann mint a gazdasági tárca volt és levitézlett tulajdonosa, menedéket talált Brüsszelben. Ne gondolja senki, hogy a belgiumi föváros a szakelitének ad otthont! Pontosan ellenkezöleg. Aki(k) otthon nem váltak be, kapcsolataik révén és, hogy ne tudjanak több kárt tenni, beülnek a belga páholyba! Verheugen nevét olvasom többször. Tudni kell róla, hogy ö elöször egy meggyözödéses szabaddemokrata (FDP) volt, majd kisvártatva hasonlóan meggyözödött szoci lett... Ezek az emberek anatómiai csodák. (Gyomor nélkül élnek). És ide rohan a magyar?

Téma: Szabadságot CSECSENföldnek !
apostol
2002. október 28. 13:53 | Sorszám: 42
Mutass nekem egy vezérpolitikust, akinek nincsen vaj a fején?! Putyin még mindig a maximumot hooza ki a "közösböl" az orosz nép számára, de a mi D-209-ünk vajon mennyit?
apostol
2002. október 28. 09:46 | Sorszám: 37
Kurdok??? Helyes, nagyon helyes. Ök ugyanis ugyanolyan játékszerek az amerikaiak számára, mint a muszkáknak a csecsének. Az USA ugye okosan felhasználja a kurdokat a törökök, irakiak megzabolásában. Milyen érdekes, hogy szinte semmit nem hallunk már erröl a viszályról. Talonban vannak, mint a piros ász az ultiban. Meggyözödésem, hogy a csecsén ügyben is nagyhatalmi "kártyaparti" folyik. Amíg a lapokat nem osztották úgy le, hogy mindenki jól járt, addig ne várjunk megoldást. Természetesen az orosz xarabb helyzetben vagyon, miután saját területén belül buzog a kaki. Az amik pedig nagy arccal meghirdették grúz kooperációban a terrorizmus elleni kampányt, a volt oroszérdekeltségü területen... A kép összeáll, ha kicsit gondolkodunk is.

Téma: Nyílt levél Kovács Lászlónak
apostol
2002. július 18. 14:30 | Sorszám: 90
Csókálom kezüket !!!
apostol
2002. július 18. 11:58 | Sorszám: 88
Kedves kyu, miért nem írod naggyal? Az, hogy megérdemli vagy sem az világos számunkra. Ne az ö szintjén mozogj! Mi maradjunk meg uraknak.
apostol
2002. július 15. 15:18 | Sorszám: 18
Aláírom, bár keveslem a vádirat pontjainak számát! Nem lehetne ezt még pár nyelven megfogalmazni? Mert szerintem a fordítás pl. a Times-ban már kicsit liberálisabban fog hangzani! A Le Figaróról, az amerikai fegyverlobby tulajdonáról nem is beszélve.

Téma: Quo vadis?
apostol
2002. július 23. 14:43 | Sorszám: 179
"Gebt mir die Kontrolle über die Währung einer Nation,
dann ist es für mich gleichgültig, wer die Gesetze macht."
Meyer Amschel Rothschild (1743 - 1812)

Nos, gondolom pusztaszo "barátunk" ismeri ezt a nyelvet. A többieknek leferdíteném:

"Szolgáltassátok ki nekem egy nemzet pénzneme feletti ellenörzést, azután számomra mindegy, ki írja a törvényeket"

Nem akarok élcelödni, de lehet, hogy az idézett úriember vallására nézve nem budhista pap volt?

apostol
2002. július 22. 15:05 | Sorszám: 174
Igazságod vagyon. Tudod, amikor a gyöztes (de milyen és hogyan?) rááll a vesztes mellére, és megpróbálja elmagyarázni neki, hogy ami a tüdöcsúcsát nyomja, az nem a bakancs sarka, no meg a levegövétel sem tartozik a legfontosabb életfunkciókhoz, akkor a földönfekvönek talán megengedtetik egy halvány mosoly?!
Nem szabad azért mindent rájuk hagyni. A penetráns pofátlanságot is kordában kell tartani. Ezért vagyunk itt.
apostol
2002. július 22. 14:08 | Sorszám: 173
Rontottál helyzeteden evvel a beírással. Nem vágtad ki magad, hanem pontosan az ellenkezöje történt. Mondom nem te vagy az elsö emberke, aki átkiabál nekem a Jordán másik oldaláról... Lovassal kapcsolatosan éppen a lényeget ugrottad elegánsan át. Ugyanis a Pista nincsen egyedül véleményével. Kezdthetném megint elöröl Albert Einsteinnel a hosszú sort, de az sem vezetne eredményhez.. Ezek mind áruló, megátalkodott antiszemiták.. Igazad van. Mocskos egy világ. Ami a szeretetet illeti nem érdemes egymás vérnyomását felpumpálni. Én a krisztusiról beszéltem...
Ria beírása egyébként nagyon tetszett. Valahol igaza van, nem születtél igazi békehozónak, inkább békepapnak.
apostol
2002. július 19. 08:16 | Sorszám: 88
Kis oktondi, beleestél saját magad csapdájába. Te írod, hogy Lovass zsidósága nem zavar... Képzeld így van! Vak és butuska vagy, ha azt hiszed, hogy sokunknak a zsidósággal, mint emberfajjal van gondja. NEM barétom, nem. Nem kevés van köztük, akik józanul élnek és itélnek. Bennük látom a megoldást. Hogy egy szép napon sikerül megértetniük testvéreikkel, hogy létezik nemzsidó faj is. Hogy létezik szeretet is a pénz hatalmán kívül. Nem én és a hozzám hasonlók jelentenek rátok veszélyt, hanem ti magatok. Remélem eljön hamarosan az idö, amikor is kinyilik a világ zsidóságának szeme és béke lesz. Most még nem tartunk egészen itt. Éppen az ellenkezöje történik az országban. Kemény partizánmunka folyik a hatalomátvételre minden szinten. 1989 után már nyíltan lehet. Addig csak a médiák, kultúra, export-import, bankvilág... most szabad a gazda. SZDSZ a varázsszó! Számodra és hozzád hasonlóknak fel sem tünnek a ferdeségek, hiszen az élet napos oldán éltek. Ugyanakkor mindig eláruljátok gyengeségeteket. Nyitsz egy békülésre felhívó topikot, majd a leleplezést követöen robbansz, vádolsz, antizol. Erröl is le kellene szoknotok. Hátulról mellbe... Nem fair! De mondom, nem te vagy az elsö az ilyen trükkökkel. Talán ennyi vígaszod legyen...
apostol
2002. július 18. 15:07 | Sorszám: 77
Kedves társaim. Azért elgondolkoztató. Nem találjátok nevetségesnek, hogy egy balliberális provokatör, a maga megszokott leplezettlen és penetráns stílusában, jólelküen békefeltételeiröl értekezik. Ez, olyan, mintha Haynau valamelyik aradi áldozat özvegyét táncra kérte volna föl a kivégzések után két pohár sör között!
apostol
2002. július 18. 14:37 | Sorszám: 75
Röviden egy találóskérdés kedves pusztaszo:
Európában mindenhol kapható Norma Finkelstein, new-yorki zsidó származású történész összes müve. Mivel magyarázható, hogy Mo.-on NEM? Talán avval, segítek neked, hogy feltárja saját fajtájának ti. az amerikai gazdag és pénzéhes zsidóságnak embertelen üzleteit? És ö nincsen egyedül!
apostol
2002. július 18. 14:28 | Sorszám: 74
Nálam nem létezik jó vagy rossz sajtó. Egy tény, a sajtó és az irodalmi termékek megjelentetésének jogai régesrég egy kiváltságos csoportosulás hatáskörében nyugszik. A tömegek tájékoztatása és manipulálása, mint azt az USA-ban lehet legjobban érzékelni, a hatalmasok ügye marad. Vagy megvesszük, vagy lehetetlenné tesszük. A bankvilág urairól is beszélek... Tehát, az igazságfeltárás és annak terjesztése soha nem kaphat szabad kezet, mert kiderülnek a turpiszságok. Csak az idö az, ami fényt deríthet a valóságra.
Egyébként biztos vagyok abban, hogy veled már folytattam dialógust... A pusztaszo nick mögött sem húzódik más meg, mint a várt filoszemita sablon. Személyeskedö és támadó stílusod elárult. "újnáci" "nyilas". Nem, nem veszem föl a kesztyüt. Ezt a játékot már eljátszottam párszor. Nem kisbarátom, akárki légy is, nem tartozol az igazhitü hazaépítö magyarok közé, barátaim közé sem.
apostol
2002. július 18. 11:31 | Sorszám: 60
1. A gyülölködés szítása mindig is a média kenyere volt. Ez ugyanúgy hozzátartozik arzenáljához, mint a kacsák, torzítások, kisarkítások, hangulatkeltés stb.
2. Egyértelmüen a bal oldalra állítod magad kísérleteddel amikor, egy erkölcstelen válsztási "gyözelem" után jóságosan békét szónokolsz. Ez volt és lesz mindig a liberális, hát leírom a k. anyját neki, mocskos zsidó média fegyvere mindig kedves pusztaszó. Szemünket nem lehet bekötni örökre! Elég volt az ötven év.
3. Írod:
"A rendőrők sajna nagyon is határozatlanok voltak, ha rajtam múlt volna, én ledózeroltam volna azt az öt-hat kocsit, és hamar helyreállt volna a rend, mindenki megelégedésére." ... erre csak annyit, azért még nem alapítottuk meg itt magyar földön az új izraeli államot.
Dózerolni ugyanis Sharon és fattyai szoktak
apostol
2002. július 17. 16:03 | Sorszám: 29
Kedves pusztaszo, "nemzeti erkölcs", "összmagyarság érdekei", "közös munka" stb... a harmadik zsebkendöt sírom tele, ha hiszed, ha nem. A választások elött ezek és ehhez hasonló kifejezések nem gazdagították a globalizált szocliberális média szótárát. Gyanítom, hogy eme társaságban, ahol "békítö apostoli igyekezetedet" forszírozod, kevés egyetértésre fogsz lelni. Egyre azért fölhívom figyelmedet. Olyan szókombinációkkal, mint "mindannyiunk hazája" óvatosan bánjál. Vagy pedig pontosítsd a szót "mindannyian"! adios

Téma: Ti Igennel vagy Nemmel szavaznátok az EU-ra? Nem könnyű! (1)
apostol
2002. november 26. 16:47 | Sorszám: 111
Qrva egyszerü kedves medve, az üzlet háború! És egyik kapitalista sem fog a két szép szemünkért lemondani még egy fityingröl sem. Kérdezz nyugodtan, példám van elég. 15 éve vagyok önálló németben.
apostol
2002. november 26. 10:28 | Sorszám: 75
Pontosan erre ad megoldást Lyndon LaRouche programja. Az "New Bretton Woods Sytem" vmint. Az "Eurázsiai-Híd", amely mentesítené a világgazdaságot a manipulált dollártól.
apostol
2002. november 26. 09:33 | Sorszám: 71
Wie bitte? "Az EU egyetlen pozitívuma számomra az Euro bevezetése volt"... kérdezd mán meg az itteni pógárokat, mi a véleményük az EUR bevezetéséröl. Egy csapásra lehozták az életszínvonalat kb. 25 %-al. És ez a folyamat tovább tart. Át baxták Európa népét, de legföképpen a németet... Vicc, az EUR bevezetése, az egész "eröszakos (nemi) közösülés" csak a globalizációt forszírozó világelitének okozott és okoz nem csekély gyönyört. Mi a szolga- és lábnép vagyunk "alul"!!!
apostol
2002. november 26. 09:26 | Sorszám: 70
Itt élek...már régen...
apostol
2002. november 25. 13:10 | Sorszám: 15
Én benne vagyok már nyakig, tehát NEM!!! (de engem nem kérdez a kutyafüle sem)

Téma: ISMERD MEG VALÓDI ELLENSÉGEIDET
apostol
2002. augusztus 23. 08:43 | Sorszám: 67
Kedves Össpanyol, térjünk vissza a topik témájához... Nekem az a valaki vagy valakik az ellenségeim, akik az életteremet drasztikusan megpróbálják zsugorítani. Nézd viselem családom génjeinek jellemzöit, magyarul soha nem voltam az a típus aki az árral úszott. Nem tettem ezt a proletárdiktatúra idején és ma sincs másképpen. Amennyire gyülöltem az orosz terrort, megfüszerezve a cionista "magyaros" elemekkel, annyira harcolok ma az angolszász világuralmi törekvésekkel, szintén cionista háttérrel, szemben. Amit te itt leírtál az néköm erösen liberális visivasi langyos mentegetözés. Tekints vissza kérlek a "háború utáni" (még nincs vége) közel 60 évre. Elemezgesd mennyire jutott az emberiség elöbbre? Halottak száma? A halálra ítéltek száma (aids)? Nekem senki ne próbálja bemagyarázni, hogy ez a béke 60 éve volt. Erre a periódusra rányomja a bélyegét minden kétséget felülmúlóan az USA világhatalmi harca. Természetesen ez nem egy spontán, magától adódó folyamat. Tervezett, hidegvérrel kalkulált, minden morált és emberi értéket ignoráló igyekezet az emberiség kordábahajtására (perfect control). Ha csak az amerikában áldozatul esett nagy neveket veszem, mint pl. a Kennedyk, Martin Luther King, és kis idöt és fáradtságot az információk beszerzésére, látom az összefüggéseket, össze tudom tenni a puzzle-képet. Ebböl meg pofon egyszerü a ma eseményeit értelmezni. Érdekes módon, a hatalmasok, a hadvezérek táborában mindig ott találod ugyanazon elemeket. Összeesküvés elmélete! Persze, én hibbant vagyok, ha hiszek benne. Hát nem. Az ignorálás nem lehet út az igazság féltárásához és a megoldáshoz. Legyinteni egyet mindenki tud. Tudod csak a kaki úszik a felszínen.
apostol
2002. augusztus 22. 15:55 | Sorszám: 44
Volna egy kérdésem .... Örülök, hogy behoztad a témát. Látod ez az, ami engem is zavar. Ha nem foglalkozik a világ velük, akkor maguktól penderednek a táncparkett közepébe. Tudod az antizók stb. Hogy megértsél, én nem a zsidóság életterét akarom megrövidíteni, hanem az enyémet, valamint a nemzsidókét megtartani. Legjobb példa erre a palesztinai és a vele szervesen összefüggö iraki helyzet. Nem véletlen, hogy az ultraortodoxok verik a legjobban a vasat egy háború mihamarabbi elindítására, azok, akik jogtalanul elbitorlott földön építették házaikat. Afrika, igen, de ehhez kicsit többet kell ám tudni. A 40 millió aids-es mellett ugye a lakosság 35% Dél-Afrikában így vagy úgy fertözött. Komoly irodalmakat olvastam az afrikai kontinens tervezett elnéptelenesítéséröl. Filmek, mint pl. Az Ebola, valós alapokon nyugszanak. Afrika a jövö kontinense, de csak akkor amikor uralható lesz...?! Én elsösorban az USA-t, mint világcsendört teszem felelössé. És itt beleharap a kígyó a farkába, mert amikor az amerikai vezetésröl beszélünk, akkor ugye nem Powell vagy Bush nevek kelnek életre memóriámban. Leszállni róluk, hát igen. Ez is tudod egy olyan dolog. Amíg ök folyton-folyvást emlékeztetnek, addig a "maradéktól" megvonják jogaikat a kritikára. Helyes ez?
apostol
2002. augusztus 22. 13:50 | Sorszám: 37
Kedves espanol antique, te nem látod a fától... Értékelem a stílusod, a tartalom zavar egy kicsit. Ha nem lennének éppen zsidó emberektöl származó, több mint krisztusi ostorozó kritikák a cionista igyekezeteket illetöen, akkor hajalmos lennék neked bedölni. Bizony nem tegnap óta elemezgetem ezt a kérdést. Elkezdve a zsidóság helyzetét a spanyoloknál (az inkvizició életrehívásának egyik okai voltak), egészen a mai oroszországiakig. A zsidóság, vezér híján, céltalanul bolyong a semmiben, dédelgetve az öket ért gyötrelmek és bántódások könnyel átitatott vádiratgyüjteményét, mutogatva a nemzsidó világra. Holott maguk az oka mindennek, és ezt nem én mondom, akinek állítólag semmi zsidó nincs a vérében. A mai "vezérürük" eltávolodtak Istentöl. A választott nép hátatfordít ??? Mi lehet ennek jó a vége? A szörnyü pedig az, hogy hosszú és végtelennek tünö, "szenvedésekkel teli keresztútjukon" az áldozat nekünk jutott eddig és még fog is egy darabig. Lehetek én a szentendrei promenádén vagy a váci utca népes kavalkádjában, a kávézókban több izraelita arcvonást vélek felfedezni, mint magyar parasztit. Érzékszerveim erre nem tegnap álltak rá... Kezdödött ez kb. 40 éve. A zsidóság nem vegyül, söt kiközösít, vagy éppen kirekeszt. Tisztelet a kivételnek. Istennek hála ezeknek a tábora egyre nö: http://www.friedensforum-duisburg.de/gushshalom/ http://www.gush-shalom.org/archives/forum.html http://gush-shalom.org/archives/forum_eng.html
apostol
2002. augusztus 22. 08:26 | Sorszám: 33
Ha már Rotschild neve képbe került... Ö alkotta meg a perfekt, csak az anyagiakon nyugvó függöségi rendszert. A tökét és vele hatalmat birtokló kaszt, amelybe sajnos elég sok nemzsidó is beletartozik, uralja a masszát. Ezek a zsidók már régen elhagyták vallási bázisukat. Dr. Kacziány Géza jegyzetében olvasom talán az öket legjobban jellemzö magatartást. Ime egy rövid kivágás:
"...Ezért látjuk az agitátorok között elsö vonalban a zsidókat, a fennálló rendszer ellen is, holott vallásuk törvényei épp az ellenkezöt parancsolják nekik, s békés foglalkozásuk távol áll a zavargásért való rajongástól. A felsöség iránt való engedelmesség és minden, még oly esztelen parancsnak hódolni, ha az az uralkodótól vagy annak hatóságaitól származik, vallásos parancsa a zsidó fajnak. Az ótestamentumban különösen a Salamonnak tulajdonított Példabeszédek tükrözik vissza e világnézetet legerösebben. "Féljed az Urat, fiam és a királyt (Péld. XXIV. 21.), az ö bosszankodása a halál követe, a király arcának vidámsága, élet; és az ö kegyelmessége, mint az üdíto eso. (XVI. 14-15.) Ne lépj föl dicsvággyal a király elött és ne állj a föemberek helyén" (XXV. 6). Igen gyakran kifejezi az ótestamentum azon nézetet, hogy a királyok ugyan csapást képeznek e földön, de ezt Isten adja ránk. (XXVIII. 2.) Istent se tartja igazságosnak, hát még a királyt, de alázatosan türi, amit rámért. E részben Jób tesz bizonyságot faja filozófiájáról, midön így szól az öt csapásokkal sújtó Istenhez: "Te hatalmas vagy, én pedig igazságos."...
Talán valójában ez a legjobb út megismerni öket. Összehasonlítani egyszerüen vallásuk paragrafusait cselekedeteikkel. Hiszen az Istenükkel is dacolnak!!! Lehet esélyük? Lehet akkor esélyük, ha a teremtést kérdöjelezik meg? Azt az isteni "produktumot", amelynek alaptörvénye a szeretet és egyenjogúság, beleértve a természet minden "résztvevöjét"
apostol
2002. augusztus 21. 10:40 | Sorszám: 11
Jól látod, engem csak a Rotschild név zavar. Ugyanis az öreg indította el úgy 1880 körül a lavinát, mondván "Ha megszerzem egy nemzet pénzneme feletti hatalmat, akkor kezemben van a nemzet is." No meg hasonló ügyes elméletei voltak, ami a pénz hatalmát illeti. Pl. a nép kizárásával, a sajtó fontos szerepével stb. Ennek a "gyümölcsét" kapjuk napjainkban asztalunkra. Szóval ne avassuk ezt a családot se szentté. Támogatnunk kell mindenféleképpen a józan gondolkodású zsidóságot, akik a nemzsidót is embernek tekintik. És ezekböl egyre több lesz.

Téma: Tiltakozz a háború ellen !!!
apostol
2002. október 10. 15:46 | Sorszám: 55
Gondolatban biztos ott leszek... A Kárpát-medence egyetlen lakójának ne próbálja senki beadni, hogy az eröszak valamit is elörevisz. Ismerjük a liberátorok és tankok hangját, majd a rá következendö terrort. Elég!!! Elvtársak és uraim! Eléééég!
apostol
2002. október 08. 09:29 | Sorszám: 50
Össpanyol, mondom erre már régóta létezik recept. Sajnos nem tudom még mindig, hogyan állsz az "idegen beszéddel"? Angol- és németnyelvü anyaggal tudnék szolgálni. Az eredet amerikai. Senki nem állítja, hogy a kapitalizmus, piacgazdaság stb. fogalmak betegek. Az ember lett beteg, embercsoportok agyát szállta meg a hülyeség. Az USA vezetö szerepét ezeddig senki nem kérdöjelezte meg! Most már annál inkább!
apostol
2002. október 08. 08:48 | Sorszám: 48
Mi jellemezte Bokor (fenemód találó) elnök texasi munkásságát? "Dead man walking" És a mostanit? "Mad man talking" . Ilyen egyszerü ez!
apostol
2002. október 07. 10:48 | Sorszám: 45
Tegnap fül- és szemtanúja voltam egy tv-adásnak. Téma: az amerikai repülö haditechnikai legújabb vívmányai, pontosan az un. "lopakodók". (Discovery channel) Nem akartam hinni az érzékszerveimnek. Mérnökök és pilóták csillogó szemmel, határtalan büszkeséggel mesélték el élményeiket a tömeges haláltosztó masinákról?! Ember, gondoltam, hol élünk? Érdekes módon az új technika békés, polgári alkalmazásáról egy szó nem esett. Mire megy itt ki a játék? Olvasom, hogy Rumsfeld 1983/84-ben még Szaddam Husszeinnel ölelkezett egy hivatalos látogatás keretén belül, mint Reagen elnök küldötte. (Az USA kémiai és biológiai fegyverek gyártására alkalmas berendezéseket és know-how-t szállított Iraknak akkortájt az irániak elleni háborúban). Most meg ö az, aki a texasi cowboylegényt a háborúra ösztökéli az iraki "diktátor"ral szemben. Fegyverrel a békéért!!! Jogos a topik, tiltakozzunk!!!

Téma: Új értelmet kaptak Kovács László szavai?
apostol
2002. július 10. 10:52 | Sorszám: 4
A múlt elemzése és feldolgozása helyes. Kifordítása, kisarkítása és politikai vmint gazdasági célokra való felhasználása erkölcstelen. Persze nekem evvel kapcsolatosan nem csak Kovács László neve tülemlik fel. Elie Wiesel? Elan Steinberg? Minden, ami eröszak formájában ölt testet elítélendö!

Email a webmesternek | Gondola