gondola Fórum
Gondola főoldal | beállítások | regisztráció | keresés | GYIK | fórum főoldal | moderáció

Téma: A Népszabadság újraírt tegnapja
Turulmadár
2008. szeptember 04. 11:12 | Sorszám: 0
A nyomtatott kiadás szerdai számában megjelent egy hír arról, hogy elmaradt a Bush-Orbán találkozó. Ezt a hírt ma már nem lehet megtalálni az online archívumban, teljesen újraírták a cikket:
http://reakcio.blog.hu/2008/09/04/a_nepszabadsag_ujrairja_onmagat

Téma: KAMPÁNYCSEND
Turulmadár
2008. március 08. 17:08 | Sorszám: 34
A Reakció kampánycsendet sért - Mentsük meg Magyarországot Tóth Zoltántól!

Téma: A főcenzor kirohanásai.
Turulmadár
2003. december 29. 22:53 | Sorszám: 3
Persze, Rózsadombi Paktum II., ahogy a HVIM lapja írja, muhaha...

Téma: Az indexnek semmi sem szent!
Turulmadár
2005. április 04. 08:03 | Sorszám: 48
Én a szemét sem látom...
Turulmadár
2005. április 03. 19:03 | Sorszám: 9
Szerintem az nem támadás, ha a lehetséges utódok konzervatív/reformer mivoltáról beszélnek.
Turulmadár
2005. április 03. 18:31 | Sorszám: 5
Lehet ez a véleménye Worluknak az egyházról, de mindezt nekrológként megjelentetni a pápa halálakor bunkó & kegyeletsértő dolog.

Téma: www.antiszemitizmus.hu
Turulmadár
2004. május 12. 08:22 | Sorszám: 20
Hmmmm, milyen cizellált hozzászólás. Gondolataira igényes emberre wall. :]
Turulmadár
2004. május 11. 11:44 | Sorszám: 2
Ehhh, eléggé elcseszett egy oldal... Aki egyformán elítéli az izraeli és a palesztin állatságokat, az mind antiszemita, legalábbis a honlap szerint. Gáz.

Téma: Az V. kerületben napok óta nincs HÍR-TV
Turulmadár
2004. december 04. 18:55 | Sorszám: 4
V. kerületi vagyok (1052), nálam tökéletesen fogható a hírTV. A kerületben a UPC a kábelszolgáltató, a "csalásban" meg nem hiszek.

Téma: Kovács adta a papírokat az MN-nek
Turulmadár
2002. június 19. 18:55 | Sorszám: 20
Kovács wolt...

Téma: El kell kapni a drogosokat!
Turulmadár
2004. május 22. 19:29 | Sorszám: 14
A dílerek üzletét tönkretenné a legalizálás, az illegális cuccokon mindig jóval nagyobb a haszonkulcs, mint a legálisakon.

Téma: 12 ellenszavazatnál miért nem volt több
Turulmadár
2004. október 02. 13:06 | Sorszám: 22
Jaj.

Téma: Mszp plakátok - tömény semmitmondás.
Turulmadár
2005. szeptember 05. 18:56 | Sorszám: 10
Ezek mind-mind ezerszer ellőtt grafikai megoldások, zéró kreativitással. Ez lenne Hiller szerint a korábban soha nem látott kampány? A marketingeseik megetették őket, hogy mostanában az imázs-kampány a trendi (ez így is van), eladták nekik ezt a sz@rt és még hálásak is érte.

Téma: Ha ez igaz.. akkor nagy baj van. Négypárti határozat Kondor ellen?
Turulmadár
2004. március 24. 09:29 | Sorszám: 106
A polgármesterek rendszerint egyéniben megwálasztott képwiselők, így a polgármesteri munkájuk részben betudható egyéni wálasztókerületi terepmunkának.
Ennek ellenére általában szerintem sem szerencsés, ha egy nagyobb (mondjuk megyei jogú) wáros polgármestere e tisztsége mellett még képwiselői pozíciót is wállal. Pl. Szita lépése ezért wolt szimpatikus.
Turulmadár
2004. március 24. 09:19 | Sorszám: 104
Egy képwiselő rohadt sokat dolgozik, legalábbis nagyrészük. Persze a nép azt szereti látni, hogy ott ül az alsóházi teremben & szónokol, witázik, esetleg szawaz, de ez csak egy része a teendőinek. Ott kell lennie a wálasztókörzete mindenféle társadalmi eseményén, bizottsági munkát wégezni, a pártjában is építenie magát, stb. Nem olyan leányálom ez...
Ha többet üléseznének, akkor sem lenne racionális, hogy egy képwiselő olyan kérdésekben kerüljön teljesen képbe, amelyek táwol állnak a szakterületétől - egyszerűen nem hatékony.
Turulmadár
2004. március 24. 08:57 | Sorszám: 101
Nem weszik el a lényeg szerintem.
Csak máshogy működik, mint a XIX. század országgyűlésein. Sokkal nagyobb mennyiségű jogszabályt kell alkotni, mint anno, s ez csak így kiwitelezhető.
Turulmadár
2004. március 24. 08:47 | Sorszám: 99
Tényleg kínos egy ilyen elcsúszás.
De a Parlament annyira törwénygyár-jelleggel működik, hogy nem nagyon látok más megoldási lehetőséget. Azért wan a frakciókban munkamegosztás + apparátus, hogy az egyes szakterületek kérdéseiben döntést hozzanak, melynek szellemében szawaz majd az egész frakció - a képwiselőknek a szawazásra bocsátott kérdések 70-80%-áról halwány segédfogalmuk sincs szerintem, de ez normális. Wagy legalábbis nálunk boldogabb demokráciákban is így működik.
Turulmadár
2004. március 24. 08:34 | Sorszám: 97
Igen, szawazólista & wezérszawazó alapján szawaznak.
De majd a Jobbiknál nem így lesz (már ha 1x a Parlament közelébe kerül egyáltalán), ott majd mindenki egyéni belátása szerint, miwel mindannyian képben lesznek az egy nap eldöntendő száz ügyben...
Turulmadár
2004. március 23. 09:22 | Sorszám: 61
Még szerencse, h wan igazi, 100%-os, frissen facsart jobboldalunk is. Jellemzően persze a Parlamenten kíwül... Ehh, nem tudja a magyar, mi a jó neki.
Turulmadár
2004. március 22. 22:30 | Sorszám: 29
A Napkelte gáz, wiszont afféle outsourcingolt közszolgálat, szvsz közel sincs akkora súlya a műsorwezetők politikai állásfoglalásának közszolgálati szempontból nézwe, mint egy közszolg. médium wezetője esetében.
Turulmadár
2004. március 22. 22:19 | Sorszám: 26
Előrebocsátom, hogy nem ismerem a mai szawazás hátterét, de azt nem tartom szerencsésnek, hogy Kondor pártpolitikai rendezwényeken haknizik & ott markánsan wéleményt nyilwánít aktuálpolitikai kérdésekben. Egy közszolgálati médium wezetőjének szvsz nem ez lenne a dolga.
Turulmadár
2004. március 22. 21:43 | Sorszám: 22
Wan írásos lista, de wannak wezérszawazók is, akik irányítják a frakciót, el ne csússzanak a listán.

Téma: Százezrek a csíksomlyói búcsún
Turulmadár
2004. május 31. 00:14 | Sorszám: 36
El kell kezdenünk az előkészítő munkát arra, hogy

a jövő évi Pünkösd Babba Maria magyarjainak megtisztulását hozza, ezért
a magyarságnak vissza kell foglalnia Csíksomlyót a judeokereszténységtől!

Ezdedurva...

Téma: Liberális értelmiségiek Sólyom mellett
Turulmadár
2005. május 29. 20:38 | Sorszám: 145
Szinte lehetetlen kétharmados többséget szerezni a magyar választási rendszerben, ha 2 nagy párt dominálja a politikai palettát, együtt begyűjtve a szavazatok legalább 80%-át.
Turulmadár
2005. május 28. 17:12 | Sorszám: 40
talán a törvény majd meggátolja őket, hogy megakadályozzák a kormányváltást.

Az kizárt. Miért pont az gátolná meg őket?

Turulmadár
2005. május 28. 17:04 | Sorszám: 35
Igen, ehhez kell a befolyás.
Turulmadár
2005. május 28. 16:51 | Sorszám: 29
Rácz mögött ott a nagybefolyású MVSZ, csinálhattak volna belőle elnök-jelöltet...
Turulmadár
2005. május 28. 16:39 | Sorszám: 26
Pünkösd után, vagy május 1-je után.

Ez marginális kérdés, a legfőbb ügyész azért fontosabb. Meg az, hogy ne vizsgaidőszakban legyen a kampány & a választás...

Turulmadár
2005. május 28. 15:21 | Sorszám: 7
Szánalmas az MVSZ Sólyom-ellenes kampánya. Így még jobban örülnék neki, ha köztársasági elnök lenne belőle, bár szerintem végül az SZDSZ úgyis befekszik a szociknak & Szli lesz...

Téma: Szájer: tiltsák be a vörös csillagot is az EU-ban
Turulmadár
2005. január 28. 00:20 | Sorszám: 14
Amíg a horogkereszthez köthető eszmének a népirtás gondolata és gyakorlata lényeges eleme volt, a csillaghoz kötődő kommunizmusnak a népirtás nem volt a repertoárjában, a tömeges kivégzések amolyan "vedhajtások" voltak, bár nyilván nem elhanyagolhatóak.

Naaa... Ha egy eszme gyakorlatba ültetése tértől (Kubától, a Szovjetunión át Koreáig és Kínáig) és időtől függetlenül ilyen eredménnyel jár, akkor azért csak lehet valami baj ott az alapgondolattal, nem?

Tehát jogos szerintem az igény, hogy a 2 totalitárius rendszer jelképét egyformán kezeljék, én azonban egyiket sem tiltanám. A XXI. században elég anakronisztikusnak tűnik szimbólumokkal hadakozni...

Téma: A Fidesz Medgyessy megfutamodásáról beszél
Turulmadár
2003. március 18. 18:20 | Sorszám: 9
Nem éppen.

"A nemzetbiztonsággal kapcsolatos feladatok összehangolására fölálló nemzetbiztonsági kabinet vezetõje a belügyminiszter, tagjai: a honvédelmi miniszter, a külügyminiszter, az igazságügy-miniszter, a Miniszterelnöki Hivatalt vezetõ miniszter, valamint a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat irányító tárca nélküli miniszter."

Téma: Koltay Gábor filmje: Trianon
Turulmadár
2004. augusztus 02. 23:32 | Sorszám: 20
Korrekt, én nem tudtam volna ilyen jól megfogalmazni.
Turulmadár
2004. augusztus 02. 12:06 | Sorszám: 11
Trianon-filmre érdemes lehet állami pénzt fordítani, de nem erre.
A Sorastalanságot megnézem, majd utána mondok véleményt. Sajnos az abban történtek ugyanúgy a magyar történelem részei, mint '56 vagy '48.
Turulmadár
2004. augusztus 02. 10:26 | Sorszám: 8
Az István, a király teljesen jó, talán az utolsó értékes műve Koltaynak. Isten ments, hogy DunaTv-elnök legyen, telerakná a csatornát A Megfeszített-szintű borzalmakkal.
Turulmadár
2004. augusztus 02. 10:24 | Sorszám: 7
A film végén fennállva ünnepel 420 ember

Aha.
A film amúgy gyenge, unalmas, tele van klisékkel. Szentmihályi Szabó Péter és székelyhimnusz... Történész barátaim szerint vizuális igénytelenségét csak a történelmi múlja felül.

Téma: Kovács Dávid drogozott
Turulmadár
2005. június 06. 15:53 | Sorszám: 122
Itt előbb-utóbb mindenkiről kiderül, h. "szadeszkretén". Isten hozott a klubban.
Turulmadár
2005. június 06. 12:52 | Sorszám: 111
Mit nem vallottam még be?
Turulmadár
2005. június 06. 12:06 | Sorszám: 109
Ácsi, semmi közöm a Come back-akcióhoz, ostobaságnak tartottam & ezt meg is mondtam.
Turulmadár
2005. június 06. 09:04 | Sorszám: 103
A dealerek szerintem viszonylag nagy ívben nem foglalkoznak a kábítószer politikai megítélésével. Business is business. Sőt, talán számukra a szigorúő drogpolitika még előnyösebb is, mert jóval nagyobb kockázati felárat tudnak értékesíteni.
Turulmadár
2005. június 05. 15:28 | Sorszám: 57
Én is azt írtam, hogy becsülendő az őszintesége, szerintem ez így van rendjén.

Én sem élek amúgy rendszeresen semmiféle tudatmódosító szerrel (alkohollal és mással sem). Nem igénylem. De nagyon böki a csőröm a szűklátókörű, "hűűűű, a brogosok!" hozzáállás...

Turulmadár
2005. június 05. 15:24 | Sorszám: 56
Alantas lejáratás? Hogy beidéztem, amit egy interjúban mondott? Sajátos meglátás.
Turulmadár
2005. június 04. 23:17 | Sorszám: 26
Ja, ha Kóka szív, akkor féreg rágja a nemzet testét, amikor meg Kovács Dávid, akkor épül a Jobbik Magyarország?
Turulmadár
2005. június 04. 16:25 | Sorszám: 11
Nyilván egyikünké sem az, a statisztika már csak ilyen.
Turulmadár
2005. június 04. 16:20 | Sorszám: 9
Sokáig tartana végigkérdeznem + hülyén is venné ki magát, de akikről tudom, hogy igen/nem & ehhez a korosztályhoz tartoznak, valahol 70 és 90% között lenne az igenek aránya. Jórészt Fidesz-szavazók.
Turulmadár
2005. június 04. 15:52 | Sorszám: 2
Tartok tőle, hogy az előbbi opciót el kell vetnünk... Ebben a dologban speciel többé-kevésbé igaza van Kovácsnak. Azt nem mondanám, hogy "minden tagja", de mondjuk a 18-28 korosztály 50-70%-a, a magasabb iskolázottságúak közül pedig még ennél is többen.
Turulmadár
2005. június 04. 15:26 | Sorszám: 0
Nemcsak a gazdasági miniszter szívott füvet, hanem a Jobbik elnöke is
2005. június 04. 14.41

Kovacs_David.jpgKovács Dávid, a Jobbik Magyarországért Mozgalom első embere a Napi Ász mai számának adott interjújában sok más mellett a kábítószer-kérdésről is beszélt, és elismerte: gimnazista korában ő maga is kipróbálta a könnyű drogokat.

„Mi azt mondjuk, hogy a büntetés erejének a fogyasztóra is kell nehezednie. A lelki, pszichológiai nevelés egy drogfüggő esetében teljesen hatástalan. Egy 15-16 éves embernek szüksége van szabályokra, amelyek az életét rendezik. Amikor én gimnazista koromban kipróbáltam a könnyűdrogot, nekem is kellett. Nem a drogok hatásáról kell felvilágosítást tartani, hanem annak büntetőjogi következményeiről. Kell, hogy a törvénynek legyen valamilyen elrettentő ereje”, fogalmazott a Napi Ásznak Kovács Dávid, a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke.

Arra a kérdésre, hogy esett-e már bódulatba egyetemi évei alatt, a radikális jobboldali párt elnöke egyértelműen válaszolt. „Természetesen igen! Azt hiszem, hogy a mai fiatal generáció minden tagja kipróbálta már valamilyen formában a drogokat”, jelentette ki Kovács Dávid.

További részletek a Napi Ász mai számában.

Stop!

---

Elismerésem, hogy ezt így bevallotta, valószínűleg ettől nem lesz népszerűbb a saját háza táján... Kíváncsi vagyok, hogy a Kókát dorgosozó Jobbik-szimpatizánsok ezentúl Kovácsot is drogosként aposztrofálják-e.

Téma: TOP SECRET? Orbán apja vörös verőlegény?
Turulmadár
2004. október 05. 21:47 | Sorszám: 5
Magyar Világ.

Téma: A Jobbik a likudos Kacav látogatása ellen
Turulmadár
2004. április 15. 16:40 | Sorszám: 7
Finnország önmagában nem Európa többsége.
Ráadásul itt nem miniszterelnökről wan szó, hanem elnökről, míg te Sharonozol.
Turulmadár
2004. április 15. 16:08 | Sorszám: 4
A legtöbb európai demokráciában nem ildomos a fajüldöző, a faji megkülönböztetést törvényeiben nyíltan alkalmazó izraeli állam magas rangú képviselőinek vendégül látása, különösen nem a három éve kormányzó szélsőséges Saron-kabinet idején.

Ez SZVSZ butaság.

Téma: Az szdsz célkeresztjében Madl Ferenc
Turulmadár
2004. május 10. 08:42 | Sorszám: 7
Ő alkotmánybíró lesz a csillagok jelenlegi állása szerint.
Turulmadár
2004. május 10. 01:22 | Sorszám: 3
Hmmm, Gusztos épp a napokban nyilatkozott pozitíwan Mádlról, miután köztársasági elnöki kegyelemben részesített egy füwezésért elítélt leányt. Persze Gusztos és Kuncze nem ugyanahhoz a wonalhoz tartoznak az SZDSZ-ben, ez igaz.

Téma: A polgári pártok átengedték a közutat a Munkáspártnak
Turulmadár
2003. január 16. 18:42 | Sorszám: 32
<i>"esélyteremtésről beszélnek, miközben átgondolatlan gazdaságpolitikájuk következtében sorra szűnnek meg a munkahelyek, s így hetente ezrek kerülnek az utcára".</i>

Azért gazdasági téren demagógiáért mi sem megyünk a szomszédba... A kormány nem igazán hibáztatható a munkahelyek megszűnéséért, ez természetes folyamat, ahogy közeledik az EU-csatalkozás, egyre inkább drágák leszünk az alacsony hozzáadott-értékű termelés számára. Azért már felelősségre lehet wonni a kormányt, hogy nincsenek elképzelései arról, hogyan wonzzon Magyarországra új befektetőket.

Turulmadár
2003. január 16. 18:39 | Sorszám: 31
.off

Rászoktam csúnyán. Sms-nél w egy gombnyomás, v öt.

.on

Turulmadár
2003. január 16. 12:02 | Sorszám: 28
Csillag a hülyeségeivel csak magát járatja le, különösen a gazdasági szférában lesznek jó wéleménnyel róla ilyen okosságokat követően. :]
Turulmadár
2003. január 15. 12:47 | Sorszám: 20
Én semmit sem mondtam elharamkodásról. Azt mondtam, hogy ha a Fidesz kiállt wolna a sztrájkolók mellett, akkor a nyakába warrják, hogy megbénítja az országot. Kivívjuk a sztrájkolók rokonszenvét (ez sem biztos, mivel már a Fidesz-kormány alatt is zugolódtak) és az utazók haragját. Nem túl jó üzlet.
Szerintem hiba állandó demonstrációkban gondolkozni, mivel elwész a tiltakozások súlya. Higgadtan, racionálisan, de kegyetlen pontossággal kéne rámutatni a kormány ballépéseire, na ez az, ami sajnos sokszor nem sikerül a jelenlegi ellenzéknek.
Turulmadár
2003. január 15. 00:42 | Sorszám: 17
Ugyan. Az SZDSZ ellenzéki párt létére gyengült '94-ben '90-hez képest, olyan nagyon sokat nem hozhatott az a taxis-sztrájk...
Turulmadár
2003. január 14. 06:21 | Sorszám: 13
A buszwezetők sztrájkja így lehetett wiszonylag elfogadott & megértett, hogy nem wolt benne politika. Ha a Fidesz kiállt wolna a sztrájkolók mellett, egyből lehetett wolna siránkozni, legalább a suttogó propaganda szintjén, hogy a Fidesz megbénítja az országot, s különben is, nem tud weszteni (különösen néhány jóképességű július 4-ei akcióját követően)... S ráadásul a buszwezetők sem örültek wolna, hogy politikai célokra akarják felhasználni őket (meg elmondták wolna, hogy az előző kormány alatt sem woltak megfizetve).

Téma: Jelentősen csökkent az MSZ népsterűsége?
Turulmadár
2002. október 04. 23:49 | Sorszám: 37
Nem szabad ilyen pesszimistának lenni. A média hatása nagyon fontos, de nem ez határozza meg az emberek életét. Ráadásul a kereskedelmiek a botrányokból élnek, úgyhogy muszáj lesz produkálniuk az új kormány esetén is, nem rágódhatnak 3 év múlva is azon, mennyibe kerültek a szappanok a Millenárison...

Téma: Várszegi lakásszerzése a MANCS-ban...:O)
Turulmadár
2002. november 21. 17:46 | Sorszám: 2
Magyar Narancs... hol is hallottam ezt a nevet... ez ugye walami örök ellenzéki lap?
Csak dacol a hatalommal, csak dacol...

Téma: Ma beégtek a ballib hazudozók a Napkeltében...
Turulmadár
2005. augusztus 11. 17:05 | Sorszám: 38
Én ma megyek ki a Szigetre, megnézem azt az Amőba-sátrat, aztán felteszek 1-2 kérdést a szervezőknek, miszerint hogyisvanez... Más fesztiválok esetében hallottam, hogyan került oda az Amőba, a demokratikus baloldal nagyobb dicsőségére. :/
Turulmadár
2005. augusztus 11. 17:03 | Sorszám: 37
Abban igazatok van, hogy nem jártam még a Magyar Szigeten, így csak mások elmondására támaszkodhatom (ha jól sejtem, ti ugyanígy vagytok ezzel ). Sajnos rendszerint ütközik egyéb programjaimmal, de 1x mindenképp ellátogatok majd.
A Demokrata beszámolója szerint "Isten szereti a Magyar Szigetet" - ami ezt illeti, teljesen egyetértek ABA kolléga kommentárjával: http://ufi.hu/index.php?site=blog .
Turulmadár
2005. augusztus 11. 09:12 | Sorszám: 27
Igen, van olyan év, hogy kimegyek a Szigetre 1, legfeljebb 2 estére.

Finom négerezés:
hubatka: "Másik , meg hogy én sem szeretem a niggereket, de eltűrtem volna a színpadon, ha már így alakult, mert ettől lesz rossz híre a magyarszigetnek, ami csak nekünk lesz rossz..."
csabex: "A kedves R-GO gidára a franc sem volt kíváncsi, az ember örül, ha néha egy kis időre nem valami másságot kell elviselnie. Egy évben egy hét, olyan nagy dolog ez? Magyar Sziget, nem más. Örülök, hogy így esett, és nem léphetett fel!" "Menjen a Szikora melegebb éghajlatra, mondjuk Afrikába a nigger gidájával együtt. Egyáltalában, hogy juthatott eszébe valakinek, hogy ez így menni fog, hogy a sok nemzeti érzelmű ember közé is bedobunk egy kis multikultit?"
Raszi: "Gyanítom egy afrikai országban ha valami nemzeti ünnepséget vagy rendezvényt tartanak, oda sem fehér előadókat hívnak !"
Az álmoskönyv szerint ez mindössze annyit jelent, hogy rosszindulatú bunkók - szerintem.

Turulmadár
2005. augusztus 10. 20:52 | Sorszám: 21
Vagy a Magyar Nemzet vagy Szikora nem mond igazat (pálmafa-kérdésben). Érdemes megnézni a Magyar Sziget fórumát, megy a kulturált niggerezés és barátaim élményei alapján sem éppen elképzelhetetlen a sztori eredeti változata.

Téma: Miért lépnek ki a FIDESZ-ből?
Turulmadár
2005. április 29. 15:43 | Sorszám: 303
Szerintem Tölgyessy és Lovas közül nem az utóbbi az, aki építő szándékú.
Turulmadár
2005. április 20. 19:24 | Sorszám: 171
A Védegyletre? Indulnak 2006-ban?
Turulmadár
2004. március 08. 12:20 | Sorszám: 75
Rogán teljesen esélytelen körzetben indult, a József Attila lakótelepen. Erről Orbánnak is wannak személyes tapasztalatai. =))
Turulmadár
2004. március 05. 03:20 | Sorszám: 60
SZVSZ semmiképpen sem korai, sőt. Sokkal hatékonyabban lehet készülődnin egy wálasztásra, ha a jelöltet már 2 éwwel a wálasztást megelőzően "elkezdik felépíteni" (pragmatizmus, ohhh), mintha 2005 decemberében még azért nyírná egymást 2 helyi narancsszín erősember, hogy melyikük szállhat ringbe a mandátumért...
Turulmadár
2004. március 04. 22:51 | Sorszám: 53
Azért Köröminek nem túl sok alapja wan ilyemsiről beszélni. A helyi Fidesz wezetőjeként jelentős szerepe wolt abban, hogy Pécs szoci fellegwárrá lett. Jót még nemigen hallottam róla. Hogy 2006-ban nem akar indulni, az meg jó eséllyel azt jelenti, hogy megtudta, hogy elweszik tőle a körzetét. Wagy elwették. :]
Turulmadár
2004. március 04. 15:21 | Sorszám: 10
Igen, sajnos nem egy olyan csoport wan, ahol sokáig nem wettek fel új tagokat, a régi fideszesek leosztották maguk között az önkormányzati pozíciókat, aztán csókolom. Ebből elég szépen meg lehetett élni még úgy is, ha sosem nyertek wálasztásokat helyben. Ezek az emberek sokszor nem túl jól élték meg a központi utasítást a tagság szélesítésére, s az így kialakuló wersenyhelyzetet.
Hogy Tatán ez wan-e a háttérben, nem tudom.

Téma: A politikai oldalak összemosása - az új HF
Turulmadár
2004. május 11. 14:14 | Sorszám: 9
A közös lista összefogás, a politikai oldalfelosztás anakronizmusa meg kommunizmus? Micsoda logika... :]

Téma: gyurcsányi beszéde auschwitzban
Turulmadár
2005. május 06. 16:16 | Sorszám: 19
Szóvá tettem máskor is (igaz, inkább az Indexen, oda gyakrabban járok).
Turulmadár
2005. május 06. 13:27 | Sorszám: 9
Miért kell kisbetűvel írni valakinek a nevét? Ez olyan kicsinyes...

Téma: Mi van itt?
Turulmadár
2002. május 08. 18:30 | Sorszám: 35
Akkor wégre tudom már, mi értelme a w-nek. Márkawédjegy. ;]
Turulmadár
2002. május 08. 16:34 | Sorszám: 8
Ezek a grafikus mosolyok gázosak, hogy lehet kikapcsolni őket? :]
Turulmadár
2002. május 08. 16:33 | Sorszám: 7
Bár nem wagyok kibékülve a Gondola felületével (az Index ezen a téren egyszerűségében werhetetlen), lassan én is feladom, s ideköltözöm. Az Indexen puszta mennyiségi alapon lassan meggyőznek, hogy TÉNYLEG agmyosott fasiszta wagyok. ))

Téma: ZSIDÓFESZTIVÁL. Zárjuk tüzijátékkal!
Turulmadár
2002. augusztus 25. 17:29 | Sorszám: 27
A tűzijáték augusztus 31-ei megtartása augusztus 20-a meggyalázása, az ünnep cirkusszá alacsonyítása a kormány részéről.
Mindezt kapcsolatba hozni a Zsidó Fesztivállal pedig egy aljas & közönséges csúsztatás a részedről. (

Téma: Kóka a szuper manager miniszter
Turulmadár
2005. április 28. 19:24 | Sorszám: 2
Kóka a Sulinettel, azaz a középiskolák internet-hozzáférési programjával szakított nagyot, nem a Sulinet Expresszel.

Téma: Gal J Zoltan "diplomaja" :)
Turulmadár
2002. augusztus 16. 10:28 | Sorszám: 1
Mit kell ezen csodálkozni?
Az Országgyűlés honlapja szerint Medgyessy tárgyalási szinten beszél angolul és oroszul. A www.ufi.hu felwételei mást mutatnak...

Téma: 2%-on a Jobbik!
Turulmadár
2004. január 11. 00:13 | Sorszám: 74
A múltja sem kérdőjeles???? Neeeeeee...
Turulmadár
2004. január 10. 19:45 | Sorszám: 62
Nem hülye, csak rossz helyen nézte. A Tárki honlapján walóban nem szerepel newesítve a Jobbik.
Turulmadár
2004. január 10. 17:12 | Sorszám: 48
Nem wálaszoltál. Izrael demokratikus, a nyugat-európai országok pedig nem?
Turulmadár
2004. január 09. 10:29 | Sorszám: 27
Tehát azt állítod, hogy Nyugat-Európában nem nagyon wan demokratikus ország, ellenben Izrael az? Meredek...
Turulmadár
2004. január 09. 08:24 | Sorszám: 23
S melyik lett 98-ban a legerősebb jobboldali párt? Na melyik? A személyesm hakni napjainkra a kewésbé hatékony megoldások közé tartozik. Persze szükség wan rá, de csak mértékkel.
Turulmadár
2004. január 09. 08:23 | Sorszám: 22
Akkor tényleg csak weszít a Fidesz a Jobbikkal.

Téma: Jut-e a Fidesz az MDF sorsára?
Turulmadár
2002. december 09. 13:54 | Sorszám: 26
Bocs, úgy emlékeztem, hogy korábban azt írtam, hogy küzditek magatokat lefelé, de nem, a mondat helyesen:

"A ledolgozást csak jobboldali emberek wáltozó wéleményére alapoztam..."

Ha tényleg érthetetlen: ismeretségi körömben sokat romlott a Jobbik reputációja, korábban még lelkesen győzködtek, milyen értelmes gyerekek ezek, mostanában kicsit más wéleménnyel wannak a Mozgalomról. :]

Turulmadár
2002. december 09. 13:49 | Sorszám: 25
A Szövetség a Nemzetértnek wan néhány Fidelitas-os tagja, Orbán személyes kabinetjében pedig a legtöbben Fidelitas-osok. :]
A Lovassal waló koszorúzás lehetőségén pedig biztos nem fogunk összeveszni. ;p
Turulmadár
2002. december 09. 13:22 | Sorszám: 21
Jah, a Fidelitasba csak a magamfajta félkegyelműek jutnak, akiket nem fértek bele a Jobbik Magyarországért Mozgalom elitcsapatába. :]]]
A leküzdést csak jobboldali emberek wáltozó wéleményére alapoztam... Persze ne törődjetek ilyen piti, liberálbolsevik dolgokkal, nem a Jobbikban wan a hiba, a jobboldal wan tele elhajlókkal. =))
Turulmadár
2002. december 09. 12:52 | Sorszám: 17
A Jobbik folyamatosan kezdeményez, s dolgozza magát lefelé. :]

Téma: Közszolgálati tv: Hajrá MSZP!
Turulmadár
2005. február 23. 10:11 | Sorszám: 25
Hiller egyetemi tanárnak jó volt, az egyik legnépszerűbb az ELTE-n (barátaim közül is tanított 1-2-t & jó véleménnyel voltak róla, mint előadóról). A média-szereplése viszont borzalmas... A tegnapi roma-tagozatos válaszaival mintha egy sekélyes politikus paródiáját adta volna elő. :]
Turulmadár
2005. február 23. 05:19 | Sorszám: 18
Az írott változat után megnéztem a felvételt is, az irónia azért erősen árnyalja a képet...
Turulmadár
2005. február 22. 13:18 | Sorszám: 1
Hajrá, Kovács néni!

Amúgy meg szánalmas... A Nap-Keltének semmi keresnivalója a közszolgálati televízióban. Vegyenek maguknak tévét, ugyebár.

Téma: Elhunyt Balogh János akadémikus
Turulmadár
2002. augusztus 16. 15:45 | Sorszám: 4

Nyugodjék békében.

Téma: AZ MSZP apro kis hazaarulgatasai
Turulmadár
2002. november 30. 11:23 | Sorszám: 10
A McCann-Erickson wégül is elállt a parlamentbeli wacsorától a negatív sajtó-wélemények miatt.

Téma: Lemondott Kiss Elemér kancelláriaminiszter
Turulmadár
2003. február 21. 14:37 | Sorszám: 3
Az Utolsó Figyelmeztetés begyűjtötte első miniszteri skalpját. :]

Téma: A katolikus felső klérus a bolsikat segíti?
Turulmadár
2003. december 08. 08:52 | Sorszám: 150
Ilyenkor meg meg vagyok erősítve a hitemben, hogy nagyon is jó az a keresztállítás. Itt nem fognak Palesztínát csinálni.

Anyám...

Turulmadár
2003. december 08. 00:47 | Sorszám: 127
Ismerek néhány elkötelezett Jobbikost, aki - hogy finom legyek - nem kifejezetten vallásos. Ha meg kevésbé akarok finom lenni, akkor azt mondom: kifejezetten vallás- és egyházellenes.

Érdekes, az általam ismert jobbikosok sem éppen wallásosak... Talán ha őszinte lenne a Jobbik keresztényi elkötelezettsége, akkor nem keresztett állítottak wolna adventkor?

Turulmadár
2003. december 05. 17:37 | Sorszám: 15
Azért elég nagy alázás, amikor az egyház jelzi, hogy talán nem a kereszt a megfelelő szimbólum karácsonykor... Jobbik, a hiteles keresztény társaság.

Téma: Hogyan tovább, jobboldal?
Turulmadár
2003. április 13. 21:10 | Sorszám: 20
Egyszerű, a rendezvény nagyjából 0 szinten wolt meghirdetve...

Téma: Kedves GM!
Turulmadár
2002. szeptember 02. 16:06 | Sorszám: 24
<i>Miért nem hívják meg Medgyessyt sehová sem külföldre?</i>

Ez nem jó, most megy wmikor Schüsselhez, ha jól emlékszem.

Turulmadár
2002. szeptember 02. 16:05 | Sorszám: 23
Én már woltam 2x, sztem nincs előre lejátszva a balosokkal.
Készülj saját témákkal (Citadella 4 U, kormányzati mobil, nagyváradi plaza, Erős, stb.), én sajnos az első alkalom alapján nem számítottam rá, de másodszor lett wolna lehetőség témát wálasztani...
Nyugodtan witatkozz Juszttal, akár az adataival is, ugyanis nem egyszer simán hazudik.
A balosok általában csak epizódszerepet játszanak.

Téma: Jobboldali önvizsgálat - JOBBIK
Turulmadár
2002. november 01. 09:23 | Sorszám: 111
Azt hiszem, de arról sem wagyok meggyőződwe, hogy az jó ötlet. Egyszerűen nehezen tudom elképzelni, hogy legyen egy olyan párt, ami egyedül képes annyi mandátomot gyűjteni, hogy kormányozhasson - ha megnézzük az európai példákat, nem nagyon látunk ilyent. Általában wan mindkét oldalon egy-egy domináns párt, s wannak kisebb, hagyományos koalíciós partnereik.
Turulmadár
2002. október 31. 23:17 | Sorszám: 109
Nem sok.
Turulmadár
2002. október 29. 23:37 | Sorszám: 101
Azért én a középosztály politikai szimpátiáit kicsit óvatosabban kezelném, egy tavaszi, a wálasztások utábi kutatás szerint a Fidesz népszerűsége Budapesten a felsőfokú wégzettséggel bírók körében 51%, az SzDSz walahol 20% körül, MSzP 14% körül... Ellenben szakmunkások wagy 8 általánost sem wégzettek körében 30-40%-os MSzP fölény.
Turulmadár
2002. október 29. 22:47 | Sorszám: 97
A frakcióból, igen. Azóta még nem wolt ÉS.
Turulmadár
2002. október 28. 14:47 | Sorszám: 64
A temetőbeli fütyürészés nyomán pedig minden eddiginél többen lének be az SZDSZ-be, ekkora szimpátiát sehogy sem tudott volna a jobboldal nélkül az SZDSZ magának kiharcolni!

Szólhattatok wolna pl. Zwacknak is, hogy most nem kilépős időszak wan, hanem belépős. Az SzDSz-en az amúgy tényleg elítélendő temetői fütyörészés kb. annyit segít, mint halottnak a szenteltvíz.

(2 megyét kivéve)

3,5 az a kettő, Győr-Moson-Sopronnak, Vasnak és Zalának jobbos közgyűlési elnöke lesz, Veszprémnek meg ki tudja...

Turulmadár
2002. október 28. 11:13 | Sorszám: 60
Elmondható.
Turulmadár
2002. október 28. 10:25 | Sorszám: 58
A Jobbikot futtatja, de nem méltatja. Csak lehozza a sajtóközleményeit, kb. ilyen megfontolásból: "Nézzétek, ennyit tud a magyar jobboldal".
Turulmadár
2002. október 27. 22:39 | Sorszám: 35
Pirítós, helyi csoportokban reformot csinálni sokszor még nem nehezebb, mint az országos wezetőségben.
Turulmadár
2002. október 27. 22:00 | Sorszám: 31
Dehogy. 4 évig nem lehet megélni a jobboldal sározásából, az emberek mindig az aktuális kormány stiklijeire kíváncsiak & amiatt zúgolódnak. A Hír TV arra bőven jó lesz, hogy ne lehessen elhallgatni dolgokat - egyszerűen azért, mert feltűnő, ha a Hír TV beszámol a botrányokról, a ker. tv-k meg nem.
Turulmadár
2002. október 27. 19:43 | Sorszám: 27
Az elkeseredés sosem hatékony, ergo nem lehet rá okunk. :]
Turulmadár
2002. október 27. 19:19 | Sorszám: 25
Szvsz abban igaza wan a Jobbiknak, hogy el kell gondolkozni néhány személy szerepén.
Az wiszont erős túlzás, hogy összeomlott wolna a jobboldal, bármennyire is szeretnék innen-onnan ezt a látszatot kelteni. Sok mindent kell az elkövetkező 4 évben bepótolnunk, ez igaz, de az elkeseredésre nincs okunk. Ellenfeleink hibát hibára halmoznak, ha nem weszítjük el a fejünket, 2006-ban átszínezhetjük az országot.

Téma: Patthelyzet a parlamentben
Turulmadár
2003. október 06. 16:05 | Sorszám: 11
Nem Répássy, hanem Szíjjártó tette fel a kérdést. A szavazatok így néztek ki:
181 igen
177 nem
4 tartózkodás

Miwel a wálasz elfogadásához 50%+1 igen szavazat szükséges, így a házelnöknek is szawaznia kellett, aki igent nyomott. :]

Téma: MSZP -FIDESZ paktum !!! Fújjjjjjj
Turulmadár
2002. november 09. 16:47 | Sorszám: 99
Nézd meg, mi minden jutott Tóthnak ebben a felállásban... A nemzetmentés jegyében, nyilwán. :]
Senki sem wolt képes stabil többséget maga mögé állítani, ezért jött létre ez a megállapodás, ami szerintem nem tartható hosszú távon. Kiwáncsian wárom a fejleményeket.

Téma: Pánik az MSZ-ben
Turulmadár
2003. november 04. 14:41 | Sorszám: 2
Nem túlzás egy kicsit a "pánik" szó?

Téma: SZÉP VOLT, VIKTOR, SZÉP VOLT, FIÚK!!!
Turulmadár
2002. június 02. 19:31 | Sorszám: 42
OFF
Marylou, egy kérdés: Te a Fidelitas-os Marylou wagy?
ON

Téma: Megtámadták a www.tubi.hu -t ?
Turulmadár
2004. január 05. 01:07 | Sorszám: 59
Pozitíw.
A jmm.hu még mindig alszik.
Egy jawaslat: állítsátok be a serveren a tubi.hu-t is (www nélkül)!
Turulmadár
2004. január 03. 18:21 | Sorszám: 48
A dinamikus tartalmak nem működnek.
Turulmadár
2004. január 03. 18:15 | Sorszám: 46
Ez érdekes... Kerestem walamit, a google a tubi.hu-n találta meg a keresett anyagot - s a link működött!
Nézzétek meg: http://www.tubi.hu/risearch/www/_multimedia.php

Sőt a JMM honlapja is elérhető, ha nem a nyitóoldalt kérjük (a MySQL server wiszont láthatóan halott): http://www.jobbik.hu/index.php?oldal=hir&hirkat_id=9

Turulmadár
2004. január 02. 22:19 | Sorszám: 39
Nem mondod... Én is walami ilyesmiwel foglalkoznék.
Turulmadár
2004. január 02. 20:01 | Sorszám: 33
Egy hét alatt minden pótolható lenne...
A kisördög beszél belőlem, de el tudom képzelni, hogy a Jobbik ebben is keresztény-ellenes támadást fog látni. :]
Turulmadár
2004. január 02. 19:52 | Sorszám: 31
Én már 26-án sem. Elég gáz, ha egy server egy hete áll.
Turulmadár
2004. január 02. 19:37 | Sorszám: 28
Kewered a domain-regisztrátort és a hosting-szolgáltatót.
A tubi.hu ip-je megegyezik a jmm.hu-éwal:

*** Looking up www.tubi.hu
-
*** Resolved www.tubi.hu to 212.40.96.101

Turulmadár
2004. január 02. 19:23 | Sorszám: 26
??
Turulmadár
2004. január 02. 19:13 | Sorszám: 24
Nem naptári éwek szerint kell fizetni, hanem a domain regisztrációjának (tubi.hu esetéb 2002. nov. 05.) éwfordulóján.

Amúgy lehetnél tájékozottabb, hiszen a jmm.hu is ugyanennyi ideje elérhetetlen. ;p Walami komoly zűr lehet az Inforum Investnél...

Turulmadár
2003. december 30. 16:52 | Sorszám: 15
Ha walóban karbantartás, az elég gáz, arra egy nap is sok, főleg, ha nincs pót-szerver. Jól sejtem, hogy az Inforumról wan szó? Csak mert a jmm.hu is elérhetetlen.

Téma: Akiben nem csalódtam...
Turulmadár
2003. február 09. 21:33 | Sorszám: 2
A Heti Hetesbe csak olyan ember menjen, aki gyorsan tud replikázni & jó a humora. Borossnak ezekszerint helyén wan az önértékelése.

Téma: Szdsz-magyar szótár/www.dnp
Turulmadár
2002. november 30. 19:44 | Sorszám: 6
Ok, elhiszem.
Turulmadár
2002. november 30. 19:06 | Sorszám: 2
Milyen eredeti... Ellopták az Index fórumról?

Téma: Mi folyik a HÍRTV-ben?
Turulmadár
2005. április 05. 08:48 | Sorszám: 9
Persze, az Observer egy Magyarországon is működő médiafigyelő cég, de a topiknyitóból kiderül, hogy a The Observerről van szó (aminél nem olyan nagy tragédia, ha The Guardianként hivatkoznak rá, mivel ők a vasárnapi Guardian).
Turulmadár
2005. április 04. 21:53 | Sorszám: 4
Nincs igazad, de a topkinyitó kifogása sem egészen jogos.

The Observer a címe a The Guardian vasárnapi lapjának. http://observer.guardian.co.uk/

Turulmadár
2005. április 04. 21:46 | Sorszám: 3
"Politikacsináló társaság"? Sajátos szerepfelfogás. :]
Nem nagyon nézek tv-t, így az új hírTV-ről nem tudok véleményt mondani, de láttam Kerényi műsorából 1-2 részt, s nem tudom képzelni, hogy annál az affektáló, erőltetett mókázásnál egyáltalán létezik sokkal rosszabb...

Téma: Mi lesz veled GYSEV????
Turulmadár
2002. november 20. 22:38 | Sorszám: 1
Ne aggódj, a profitábilis tevékenységek ideológiailag jól képzett elvtársak kezébe kerülnek majd...

Téma: Egy gondolat bánt engemet...
Turulmadár
2002. szeptember 15. 22:41 | Sorszám: 8
Szerintem a Polgárőrséget a Munkásőrséghez hasonlítani gonosz dolog. Egy kis faluban nőttem fel, ami teljesen jobbos (tavasszal wagy 60-65%-ot kapott a Fidesz-MDF, meg Boros), ott is jól működő polgárőrség wan. Szerintem a Polgárőrség a saját közösségéért tenni képes & tenni kész polgár-képbe simán beleillik.

Téma: Köszönet az aktivistáknak
Turulmadár
2004. június 18. 13:21 | Sorszám: 34
Ez ismerős helyzet, sok szájharcos polgári körös bármikor benne vannak egy kis észosztásban, de ha segíteni kéne, akkor épp hozzák a szenet, beteg a kutya, stb...
Turulmadár
2004. június 18. 09:52 | Sorszám: 31
Odabent előtte pedig azt mondta, hogy "Ez a siker nemcsak a Fidesz sikere, hanem a Kereszténydemokrata Néppárté, az MKDSZ-é, a Lungo Dromé, a Fidelitasé, a kisgazdáké is."

Nem említette a Fidelitast, hidd el nekem. Sem az egyetem épületében, sem az egyetem előtt. Ez csak utólag került be a szövegbe.

Turulmadár
2004. június 16. 21:24 | Sorszám: 4
A fiataloknak nem köszönte meg, sem az egyetem épületében, sem kint, a színpadon. Senki más nem maradt ki, a nyugdíjastagozattól a kisgazdákig mindnekinek hálás volt.
Turulmadár
2004. június 16. 21:00 | Sorszám: 1
Igen, ez csúnyán kimaradt OV köszönetei közül. De a Lungo Dromnak és a KPE-nek járt a köszönet, pfff...

Téma: Megint MSZP, megint elszabdulaz inflacio ?
Turulmadár
2002. november 13. 13:49 | Sorszám: 8
Melyik számban szerepelt ez a "kisebb lesz 10%-nál"?

Téma: BOJKOTT április 12-én
Turulmadár
2002. december 15. 14:29 | Sorszám: 9
Ne kezdjétek már ezt a hülyeséget, a szocik örülnek a legjobban, ha a jobboldalon is elkezdik nyomni (minél többen) azt, hogy IGEN=Medgyessy kormány támogatása...
Nem szabad belemenni egy ilyen játékba.
Én pl. igennel szavazok, s szvsz a jobboldali szavazók döntő többsége is így tesz majd.

Téma: Pót Index
Turulmadár
2005. augusztus 24. 00:39 | Sorszám: 36
A hirszerzo.hu érdekes kezdeményezés, sokkal politika-orientáltabb (értsd: punci-cici-sztár-mentesebb), mint a többi portál. Kíváncsi vagyok, működni fog-e az üzleti modelljük (emelt díjas sms-sel igénybe vehető prémium-tartalom). A saját anyagaik szerintem általában nem rosszak, kivéve a publicisztika-rovatot, ahol némely iromány a Népszavába is nehezen férne be.
Turulmadár
2005. augusztus 24. 00:36 | Sorszám: 35
A stop.hu egy szutyok, írni sem tudnak. :]
Jól indult? Emlékszem, amikor hírportállá alakultak, akkor eleinte kb. napi 3-4 saját anyaguk volt, de azokat is mintha saját szájával mondta volna tollba Újhelyi István. Azóta konszolidálódtak, kevésbé elfogultak, de a színvonal továbbra is minősíthetetlen.
Turulmadár
2005. augusztus 24. 00:33 | Sorszám: 34
Az UFiban nem jelent meg Seres-publi, s tudtommal a Válaszban is csak "olvasói levél" (ebben említette az UFit is, talán ezért emlékeztél úgy, mintha ).

Téma: Politikai hirdetés a mozikban
Turulmadár
2004. április 06. 23:22 | Sorszám: 45
Felmérések szerint a Népszabadság olwasóinak kb. 30%-a jobboldali szawazó.
Turulmadár
2004. április 06. 08:17 | Sorszám: 3
Igen, láthatóan élet-halál kérdés az SZDSZ számára a jó szereplés az EP-wálasztáson. 250 milliós kampányról beszélnek, szerintem jówal többe fog kerülni, pl. január óta az Index egyik fő hirdetői a legdrágább felületen...
Turulmadár
2004. április 06. 08:14 | Sorszám: 2
Bárki hirdethet a moziban, gondolom láttál már mindenféle mobil- és egyéb reklámokat. Szerintem nem jogos az indulat.

Téma: Fideszes politikus a harangszó ellen
Turulmadár
2004. április 01. 00:46 | Sorszám: 19
Rosszul emlékszem, hogy nem a harangszót akarták törölni a műsorból, csak az mindig máshonnan szóljon és pár percben bemutassák az aznapi harangszó gazdáját, azaz a harangot?
Turulmadár
2004. március 31. 22:42 | Sorszám: 6
A fideszes képwiselő akciója nem a keresztény egyházak elleni támadás, csak egyszerű emberi butaság.

(A "Fontos megemlíteni" bekezdés igencsak emblematikus. )

Téma: Lendvai Ildikó: wissza a gyökerekhez
Turulmadár
2002. szeptember 25. 19:40 | Sorszám: 30
Nem olyan nagy warázslat megszerezni egy hangposta-üzenetet, mivel más telefonról is le lehet hallgatni őket, csak egy 4-jegyű kódot kér a szolgáltató, ami alapesetben asszem 1111.
Turulmadár
2002. szeptember 24. 22:58 | Sorszám: 0
Lendvai Ildikó nem bír a vérével, odacsörgött Sándornak, hogy ő továbbra is támogatja, de kéne egyeztetni erről-arról...
http://www.geocities.com/mszpkampany2002

Téma: Javaslom, hogy nézzetek be egy gyógyszertárba....
Turulmadár
2004. január 09. 14:34 | Sorszám: 90
Sajnos nem egészen így wan. Ha a Fidesz megwalósítja a wálasztási ígéreteit, az is komoly egyensúlyi problémákat okozott wolna, ha nem is akkorákat, mint a szocik.
Turulmadár
2004. január 09. 12:27 | Sorszám: 87
.off

Nem köwetem nyomon a track recordját , én csak az ebben a topicban elhangzottakról beszéltem, ami gazdaságilag nagyjából korrekt wolt.

.on

Turulmadár
2004. január 09. 11:15 | Sorszám: 85
Nincs igazad, hogy nem írt semmi értelmes dolgot ide.
Turulmadár
2004. január 09. 10:56 | Sorszám: 83
A Fidesz ígéretei általában egyszeri tételek woltak, míg a szociké éwről éwre terhelik a költségwetést (léwén bérről, nyugdíjról, stb. wan szó). Ráadásul a Fidesz ígéreteinek jó része beruházás-jellegű wolt, ami hoz is walamit, nem csak wisz.
Az ígéretek betartásáról meg annyit, hogy ígérni kell, hogy wálasztást nyerjen egy párt, aztán meg csak a racionálisan wállalható ígéreteket bewáltani, hogy az ország se rokkanjon bele. Az előző ciklusban nagyjából ez történt. Sajnos a hazai politikai tájékozottságot & adótudatosságot ismerwe az kell az embereknek, hogy szépeket hazudjanak nekik, nem büntetik a bewálthatatlanul ígérgetőket a szawazók.
Turulmadár
2004. január 09. 10:41 | Sorszám: 81
Mindkét csoport azt szeretné, ha a kormány nem térne le az orbáni útról: tovább rombolná a gazdaság versenyképességét, tovább pazarolná a köz pénzét és továbbra is a középrétegekre költené azt a pénzt, ami a nyomor enyhítésére és a társadalomból kirekedtek integrálására kellene.

Ez így, ebben a formában, hmmm... Bármennyire is szidják az Orbán-kormány gazdaságpolitikáját elfeledni, azt nem szabad elfeledni, ciklusa első felében a Fidesz komoly fiskális fegyelmet alkalmazott, mondhatjuk úgy is: megszorított. Csak ügyesen csinálta & nem beszélt róla. A politikai ciklusok miatt törwényszerű, hogy a wálasztások közeledtéwel enyhül a fegyelem, ez megis történt. A szocik és a szadeszesek wiszont a száznapos osztás borították az egészet, s jórészt emiatt wan a brutális hiány, ráadásul wálasztási éw wan & 2006 is az lesz... Nem látok rá túl sok esélyt, hogy lesz elég erejük & szándékuk wisszafogni a hiányt. Ez pedig nagy baj, ki tudja mikor lesz így eurónk?

Turulmadár
2004. január 09. 09:24 | Sorszám: 73
- a minimálbér 50ezerről 53 ezerre emelkedett, de nem egy év alatt, hanem kettő! Vagyis kb. 3,5%-kal. Ez még az inflációt sem "követi".

Több éwes táwlatról wolt szó, nem csak a jelenlegi ciklusról. ahogy már írtam: nagymértékű minimálbér-emelés + kwázi-adómentesség.

- a közszféra bérnövekményére a fedezet (akárhogy is csűröf-csavarod) nincs biztosítva. Az csak duma.

Walóban nem wolt meg rá a fedezet & towábbra is gondokat okoz.

Turulmadár
2004. január 08. 12:04 | Sorszám: 60
A #40 simán kicsit hajaz néhány kapitalizmus-ellenes panelre.
A reálbérnöwekedés nyilwán nem egyenletes, de wannak adataid arra, hogy az alsóbb jöwdelemi rétegek reálbérnöwekedése kisebb mértékű wolt? Miwel a kérdéses időszakban radikálisan nőtt + kwázi adómentes lett a minimálbér, ezért ezt kewéssé tartom walószínűnek.
Turulmadár
2004. január 07. 18:48 | Sorszám: 49
Én kérek elnézést. Mit takar?
Turulmadár
2004. január 07. 18:42 | Sorszám: 47
Az EU-csatlakozásnak nem lesznek akkora hatásai, amik meghaladnák az elmúlt éwek erőteljes reálbérnöwekedését, akármelyik réteget is nézzük, a minimálbért keresőktől a főtisztwiselőkig.
Turulmadár
2004. január 07. 09:18 | Sorszám: 44
Olwass egy kicsit wissza, nem egyről beszélünk: te az áremelkedésekről, közteher-nöwekedésről, én az EU-csatlakozás (május 1.) hatásairól, esetleges nehézségeiről...
Turulmadár
2004. január 07. 00:15 | Sorszám: 36
A nehézségeket nem annyira az átlagemberek fogják megérezni, mint inkább a wersenyszféra rossz hatékonysággal működő wállalatai + az államháztartás (persze indirekt mind2 hatással wan a mindennapi életre is, de nem lesz nagymértékű életszínwonal-esés). Az elmúlt éwek intenzíw reálbér-nöwekedése bőwen meghaladja az esetleges lakossági pluszköltségeket. Persze ettől még nem fognak örülni neki az emberek.
Turulmadár
2004. január 07. 00:09 | Sorszám: 34
Ezt sem gondoltam wolna, hogy egyszer walahol számonkérik rajtam a szmájlikat.
Turulmadár
2004. január 06. 23:56 | Sorszám: 32
Használta Ia és FixY is. De miért fontos ez?
Turulmadár
2004. január 06. 23:36 | Sorszám: 30
Azt hittem gyógyszer-ügyben wársz tőle walamit (topic). Nyilwán lesznek nehézségek röwidtáwon, pl. a felkészületlenségünk miatt alacsony arányban tudjuk kihasználni az uniós forrásokat, de hosszútáwon jót tesz a politikai és gazdasági stabilitásunknak. Persze hosszútáwon mind halottak wagyunk, ahogy a klasszikus mondja. =))
Turulmadár
2004. január 06. 23:06 | Sorszám: 27
Miért, min fog wáltoztatni az EU?

Téma: A Jobbik a gengsztermédia bojkottjára szólít fel
Turulmadár
2004. január 08. 10:05 | Sorszám: 196
"A Jobbik Magyarországért Mozgalom közleménye

Budapest, 2003. szeptember 29. (OS) - Az Országos Sajtószolgálat az alábbi közlemény kiadására kapott felkérést:

A Jobbik Magyarországért Mozgalom (Jobbik) megdöbbenését fejezi ki, hogy a kormánynak a független Magyar Rádió törvényesen és jogszerűen megválasztott elnöke ellen folyó, a demokrácia intézményeibe vetett választói hitet tovább aláaknázó kampányában a Népszava bűnrészessé vált.

Itt az ideje, hogy a polgári politikusok ne csak szavakkal tiltakozzanak a kormány és kampánylapja, a Népszava gyűlöletet keltő, a társadalmi megosztást tovább mélyítő újabb akciója ellen. A kormánypárti politikusok rágalomhadjáratának színvonalára jellemző, hogy az MSZP médiapolitikusa, Újhelyi István egyebek mellett - hírek hamisításával vádolta meg a Magyar Rádiót a Duna televízió reggeli műsorában, természetesen anélkül, hogy egyetlen konkrét példát említeni tudott volna.

Mindezek okán a Jobbik felkéri a polgári oldal politikusait, különösen a Fideszt, hogy ne vegyen részt egyetlen olyan műsorban sem, ahol Németh Péter, a Népszava mai főszerkesztője, az egykori pártállami párttitkár, és Dési János, a lap belpolitikai szerkesztője szerepel, vagyis ne vegyen részt a Nap-kelte, a Hit Gyülekezete ATV-je, valamint az adófizetők pénzén támogatott Klubrádió egyetlen olyan fórumán sem, amelyben e két személy személyesen jelen van."

VS.

"A Jobbik az egyetlen nemzeti erő?
2003.11.05 22:44
[mno]
Az október 24-én párttá alakult Jobbik Magyarországért Mozgalom önmagát nemzeti, keresztény pártként definiálta. Ezeket a jelzőket más pártok is alkalmazzák önmeghatározás- ukhoz, ugyanakkor igazi nemzeti konzervatív erő mindeddig nem létezett a politikai palettán - jelentette ki Kovács Dávid, a szervezet vezetője a Nap-kelte mai Kereszttüzében."

Jobbik Magyarországért, szewasztok! =)))

Turulmadár
2004. január 08. 09:59 | Sorszám: 195
Pfff, a Népszabadságnak pár napon belül wége, széjjelbojkottálta a Jobbik. =)))
Turulmadár
2003. október 17. 22:35 | Sorszám: 179
Tudtommal csak a Népszavának wolt ingyenes kormánywáltó különszáma. A Magyar Hírlapnak is lett wolna?
Turulmadár
2003. október 10. 00:15 | Sorszám: 161
Akkor félő, hogy hülyékkel wagyok körülwéwe... :]
Turulmadár
2003. október 10. 00:05 | Sorszám: 160
Baromság. 50 ország sajtóját olvassa

Az már igen... Néw szerint?

Turulmadár
2003. október 07. 08:55 | Sorszám: 144
Ohhh, a Lovas-féle jobboldalnak walóban nem wagyok része & ez nem is tölt el semmiféle hiányérzettel...
Turulmadár
2003. október 06. 23:09 | Sorszám: 141
Mármint Lovas?
Turulmadár
2003. október 04. 19:18 | Sorszám: 131
Hogy mennyire fogja sajnálni Lovas ezeket a futamait, amikor 2006-ban menne a köztv-be tanácsadni, de nem lesz rá lehetősége. :]]]
Turulmadár
2003. október 01. 09:10 | Sorszám: 64
Ha a fórumok nyilwánosnak számítanak, akkor úgy.
Turulmadár
2003. október 01. 09:09 | Sorszám: 63
Végül egy kolosszális pofátlanság, amiből balhét kéne csapni:
NOL: Felmérték a fiatalokat
A cikk arról szól, hogy az ISM megbízázából felmérték a fiatalokat,köztük a fiatalok politikai irányultságát is. Nem kell részleteznem, hogy közpénzből párt célokra ilyen jellegő felmérés minimum alkotmányellenes.

Ebből nem kéne balhét csapni: pl. az előző ISM által megrendelt Ifjúság 2000 átfogó kutatásban is felmérték. A politikai értékrendre wonatkozó kérdések ugyanúgy hozzátartoznak egy átfogó kutatáshoz, mint mondjuk a fogyasztási szokások.

Turulmadár
2003. szeptember 30. 22:28 | Sorszám: 57
Akkor elleneztem. Mindenről megwan a magam wéleménye, s ez szerencsés esetben találkozik pl. a Fidesz álláspontjáwal. Máskor meg nem.
Turulmadár
2003. szeptember 30. 14:15 | Sorszám: 44
A Turulmadár féle pártkatonákban azt szeretem, hogy szemrebbenés nélkül támogatnak mindent, ami éppen a Fidesz KB álláspontja, akkor is, ha az megváltozik. Amikor Orbán 2002 augusztusában bejelentette a közszolgálati média megosztására vonatkozó igényt, a törvényjavaslat benyújtását, ennek kudarca esetén a népszavazási kezdeményezést(egyikből sem lett semmi), akkor azt szajkózták.

Nézz utána, hogy wélekedtem annak idején a közszolgálati média kettéosztására wonatkozó agyrémről... Pozitívan csalódnék benned, ha bocsánatot kérnél. :]

Turulmadár
2003. szeptember 29. 23:01 | Sorszám: 27
Miért lennének kész? Minden hírműsorban elmondanák szenwtelen arccal, hogy "A Fidesz politikusai ma sem kíwántak kameráink elé állni.", aztán csókolom. A politikának lételeme a nyilwánosság, saját magáwal szúrna ki egy ilyen bojkottal.
Turulmadár
2003. szeptember 29. 13:59 | Sorszám: 9
Biztos eredményes lenne a bojkott...
A Jobbik nem hamarkodja el egy kicsit a kiállást Kondor mellett? Mi wan, ha walódiak a papírok?

Téma: Imre Kertész megint mocskolódik
Turulmadár
2003. október 05. 01:05 | Sorszám: 45
De, wédtem. S attól a mocsokáradattól, ami ebben a topicban folyik, talán bárkit wédenék... Én nem tudom ennyire kultúrkampf-mentalitással szemlélni a wilágot. S a kisbetűs wezetéknewet is kisstílű dolognak tartom.
Turulmadár
2003. október 04. 16:59 | Sorszám: 33
Én is e-bookként olwastam a Sorstalanságot, s nem ment könnyen. Zavart a stílusa, a túlbonyolított mondatok sora. Wiszont a lényeg, a tartalom sokkoló wolt. A Kaddist elkezdtem, de félbehagytam (majd befejezem), a most megjelent Felszámolást wiszont hamar wégigolwastam. Könnyebben olwasható, gördülékenyebb, mint a Sorstalanság & érdekes is.
Neten utánanéztem Kertész életműwének, beleolwasgattam előadásíiba, stb. Megfogott, hogy a kommunizmusról ugyanolyan keményen beszél, mint a nácizmusról, a Gulag lágereiről ugyanolyan elítélően, mint a haláltáborokról. Ez szerintem becsülendő. Itthon sajnos a sokan teljesen egyoldalúan ítélik meg ezeket: wannak, akik szerint a Gulag nagyondurwa, Holocaust meg talán nem is wolt, s wannak, akik szerint csak a nácizmus igazán szörnyű, s ha a kommunizmus rémtetteiről esik szó, maszatolnak, bagatellizálnak. Kertész nem ilyen. Egyszer azt mondta, hogy a Sorstalanságot igazából a Kádár-rendszerről írta - jellemző honi közállapotainkra, hogy erre reakcióként walaki olwasói lewélben azt írta az ÉS-ben, hogy ezért a kijelentéséért Kertésznek wissza kéne adnia a Nobel-díjat. Még mindig ott tartunk, hogy wersenyeztetjük a két totalitárius rendszert, hogy melyik a szörnyűbb, s mentegetjük a másikat. Gáz, nagyon gáz.
Turulmadár
2003. október 04. 08:36 | Sorszám: 15
Én egyáltalán nem értek egyet Kertésszel Irak-ügyben, ez azonban nem ok arra, hogy gyűlölet-futamokban fejezzem ki egyet nem értésemet. Ami ebben a topicban zajlik, azt látwa egy hardcore Magyar Fórum-olwasó is megnyalná a tíz ujját.
Turulmadár
2003. október 03. 23:17 | Sorszám: 8
Istenem. Ezt mindannyian komolyan gondoltátok? Hiszünk a szeretet és az... Nem, nem hiszünk.

Téma: A PÁRT ismét bevinné a politikát az egyetemre..
Turulmadár
2004. december 14. 10:36 | Sorszám: 48
Szerintem nem olyan nagy baj, hogy nem a nép választja a köztársasági elnököt, nem szeretnék pl. Havas Henrik vagy Jáksó László elnök úr regnálása alatt élni. =)
Turulmadár
2004. december 14. 09:23 | Sorszám: 45
Igen. Minden pártnak lehetősége van rá, hogy ilyesmit adjon olyan fiataloknak, akikre számít a jövőben a pártban.
Turulmadár
2004. december 14. 09:13 | Sorszám: 43
Ez az ösztöndíj teljesen rendben van, normális módja az utánpótlás-nevelésnek.
Turulmadár
2004. december 14. 09:11 | Sorszám: 42
Ugyan sok fidelitasos egyetemista van, de formálisan a Fidelitas nem erős az egyetemeken, mert nem működhet ott. Elég abszurd helyzet, a politikai ifjúsági szervezetek tagságának nagy részét felsőoktatási hallgatók adják, de ezekben az intézményekben nem működhetnek. Nyugat-Európában ezek a szervezetek indulhatnak pl. a hallgatói önkormányzati választásokon is, Magyarországon is ez lenne a normális...

Téma: Tanács Lovas Istvánnak
Turulmadár
2003. október 22. 13:24 | Sorszám: 33
Csak nem Orbán. Walóban akadtak olyanok, akik szerették wolna a rossz szemmel nézett Fidelitast kiszorítani egy ifjúsági tagozattal.
Turulmadár
2003. október 22. 08:26 | Sorszám: 27
Orbán azt ajánlotta a Jobbiknak, hogy legyenek ők az ifjúsági tagozat... Hátpersze. :]

Téma: Szanyi házhoz megy
Turulmadár
2003. május 15. 17:17 | Sorszám: 11
Akkor miért igért tavaly az MSZP 300 forint körüli felwásárlási árat? :]

Téma: Sikeres lesz-e az új Szövetség?
Turulmadár
2003. május 25. 19:47 | Sorszám: 113
Nana, a száznapos program egy klasszikus, felelőtlen szocialista osztogatás. A privatizáció walóban jobboldali gazdaságpolitikai elem, de náluk szerintem inkább a bewétel (lásd költségwetés foltozgatása), illetve a saját kis bizniszek miatt fontos...
Turulmadár
2003. május 24. 12:20 | Sorszám: 70
Lesznek helyi konfliktusok, főleg ott, ahol zártkörű klubként működött a kontraszelektált Fidesz.
Turulmadár
2003. május 24. 12:07 | Sorszám: 66
Hé, nem provokátor. Tele wan a hócipőm azzal, hogy ha walakivel nem értünk egyet, akkor pikk-pakk rásütünk walami bélyeget: zsidó/komcsi/provokátor/hazaáruló/marslakó. Nem kéne...
Turulmadár
2003. május 24. 00:29 | Sorszám: 19
A politikai piac politológiai kifejezés & szerintem elég szemléletes is. Pl. ebben a küszöb-kérdésben jó analógia a piaci kiszorítási kísérlet szabályozás révén.
Turulmadár
2003. május 24. 00:28 | Sorszám: 18
A jobb így arra wonatkozott, hogy nem állapodott meg Bp-n a Fidesz a MIÉPpel az önkormányzatin, a wálasztási küszöb más tészta. De mivel eddig senki sem kezdeményezte a küszöb leszállítását (a MIÉP simán 8-10%-ra számított), ezért nem lehet senkit sem felelőssé tenni a problémáért.
S milyen tárcákat kapott wolna a MIÉP? Wagy hajlandó lett wolna kívülről támogatni egy jobboldali kormányt?
Turulmadár
2003. május 24. 00:07 | Sorszám: 15
"Az 1994-es előtt a 4 százalékos küszöb 5 százalékra történő felemelése..." /Körösényi: A magyar politikai rendzser, 159. oldal/

Legalább 2 kerület ment rá (II., V.), de hosszú távon lehet, hogy jobb így.

Turulmadár
2003. május 23. 23:50 | Sorszám: 13
Érdekes, amíg a MIÉP parlamenti párt wolt, nem nagyon hajtott a parlamenti küszöb leszállításáért (amit amúgy az MDF-kormány emelt 4-ről 5%-ra).
Ez wiszonylag egyszerű: a már piacon (parlamentben) lévő pártok szeretnék biztonságban tudni magukat a külső wetélytársaktól, jól kézben tartani szavazóikat.
Turulmadár
2003. május 23. 22:57 | Sorszám: 10
Én simán el tudok. Lenne némi harc a trónért, de aztán a show menne tovább. Pl. a Fidesz észhez térhet & pajzsra emelheti Kovács Dávidot. :]]]]]]]]]]]]
Turulmadár
2003. május 23. 18:11 | Sorszám: 3
A radikálisok közül akiknek fontosabb a baloldali kormány lewáltása, mint hogy walóban radikális pártra szavazzon & esetleg elwesszen a szavazata, az a Fideszre fog woksolni. A többiek majd a JMM-re, a MIÉP-re, a PI-re, s jó eséllyel ez kevés lesz a bejutásra.
Turulmadár
2003. május 23. 17:55 | Sorszám: 1
Bárcsak jönne a JMM... Én már csak bennük bízom. :]

Téma: Molnár Balázst kirugták a Demotól???
Turulmadár
2003. április 27. 23:49 | Sorszám: 342
Bencsik és Lovas, mint a két wálasztható út? Akkor inkább nekiwágok a bozótosnak. :]]
Turulmadár
2003. április 27. 23:46 | Sorszám: 341
A Szövetség és a Nemzetőr elég szomorú történetek, el nem tudom képzelni, mire jók & kik is olvassák egyáltalán.
Turulmadár
2003. április 27. 23:03 | Sorszám: 315
Az Új Jobboldal rovat rendszerint walóban a lap mélypontja.

Téma: A JMM jövője
Turulmadár
2003. október 17. 21:38 | Sorszám: 22
Korrekt kis összefoglaló. Ehhez még hozzáwenném, hogy a JMM a fő értékét, az ártatlanságát látszik eljátszani, amikor egy ilyen arcot kér fel "parlamenti nyelwnek", mint Balogh Gyula.
Turulmadár
2003. október 17. 00:35 | Sorszám: 20
Ákos remélem kakukktojás. Csodálkoznék, ha nem az lenne.
Turulmadár
2003. október 16. 23:14 | Sorszám: 15
"Sokaknak talán új információ, hogy Molnár Tamás és Tóth Gy. László mellett Lovas István publicista is csatlakozott a Jobbik Magyarországért Mozgalomhoz, ahol Molnár azonnal alelnöki címet kapott." /jmm.hu/

Alelnöki címet kapott? Tényleg, milyen formában működik most a JMM? Milyen testület wálaszthat (/nevezhet ki) pl. alelnököt?

(A honlapon amúgy wan egy Magyar Narancs-cikk, ahol illene feltüntetni az írás forrását.)

Turulmadár
2003. október 16. 14:11 | Sorszám: 8
Többségében "vagy nem".A Jobbik tagságának gerincét ugyanis-legalábbis kezdetben-az ifjúsági szervezet tagsága fogja adni.Fiatal arcok,akik 90%-ban még sehol sem voltak párttagok,legfeljebb ifjúsági szervezetekben.(IDF,Fidelitas,MIÉP-IT)

A JOBBIK tagjainak szerintem csak kisebb része fog átlépni a Jobbik Magyarországért Mozgalomba. Azon kíwül honnan fognak meríteni? Nézegettem a jmm.hu-n a fórumok közönségét, az alapján nem igazán a fiatalok érdeklődnek a szervezet iránt.

Turulmadár
2003. október 16. 08:27 | Sorszám: 0
Milyen változást hoz a Jobbik Magyarországért Mozgalom életében a már régóta lebegtetett párttá alakulás?
Hogyan jön létre országos szervezete? Milyen emberek fogják alkotni jellemzően a helyi csoportokat? Honnan lesz infrastruktúrájuk és anyagi bázisuk?

Téma: Jobbik(JMM) frakció alakul a XI.kerületben?
Turulmadár
2003. május 21. 20:49 | Sorszám: 21
A Fidelitas a kezdetek óta a nyitott kapuk elve alapján működik, a zártkörűsdit játszó helyi szervezeteknek általában csúnya wége lesz. :]
Turulmadár
2003. május 21. 20:44 | Sorszám: 19
Áhh, ez nem ész kérdése, csak látom nagyjából, hogy miről szólnak az ilyen kerületi helyezkedések.
Téged is simán felwesznek a Fidelitasba, csak jelentkezni kell.
Turulmadár
2003. május 21. 20:23 | Sorszám: 17
Azért ha teszem azt frakciówezető lesz, esetleg a bizottsági helyek újraosztásánál jut neki walami, akkor térjünk wissza a kérdésre. ;]
Turulmadár
2003. május 21. 13:03 | Sorszám: 13
Ok, majd meglátjuk, mi lesz ennek az átülésnek a hozadéka. ;]
Turulmadár
2003. május 21. 13:01 | Sorszám: 12
A wolt függetlenről sejtem kicsoda, de ki lesz a nemsokára átigazoló? A testületben a jobboldalon ülő ifjak esetében ezt kevéséé tartom walószínűnek. =)
Turulmadár
2003. május 21. 12:58 | Sorszám: 10
Egy listás fideszes képwiselő ül át... Hiába, a gerinc. :]
A JMM ezt csúnyán elhibázza.

Téma: Egy szar kommunista emlékmű
Turulmadár
2004. március 28. 00:26 | Sorszám: 5
Aha.
Nagyon képben wagytok a wírusok módszereit illetően. :]
Sokszor kamu feladóval dolgoznak, pl. ha weben találnak egy oldalon 2 címet, az egyik nevében küldenek levelet a másiknak.

Téma: Fidelitas
Turulmadár
2002. május 10. 20:40 | Sorszám: 0
Ismered? Szereted, nem szereted?

Téma: Indul a Bencsik tévé!
Turulmadár
2005. szeptember 06. 18:23 | Sorszám: 7
Valószínűleg ez egy emelt díjas sms-sel vagy valami hasonló konstrukcióban elérhető szolgáltatás lesz, azaz kb. 0 veszélye van annak, hogy szavazókat riasszon el, mert csak egy szűk, biztos pártválasztó réteg fogja nézni.

Téma: Engem elárult az egész jobboldal
Turulmadár
2002. június 11. 20:54 | Sorszám: 42
"...kemény, jólszervezett és fegyelmezett jobboldalt szeretnék! De már tökmindegy, késő."

Egyáltalán nem késő, SZVSZ most wan kialakulóban. Csak el ne kiabáljam.

Téma: LIFE + Szájer József
Turulmadár
2005. november 02. 10:40 | Sorszám: 23
Az általad leírtak kb. szóról szóra megegyeznek nazarene, alias Lovastyik Ádám álláspontjával. Megérdemlitek egymást. :]
Turulmadár
2005. november 02. 10:37 | Sorszám: 22
A kutatások szerint a fiatalok kb. 30%-a liberálisnak vallja magát (konzervatívnak vagy szocdemnek 5-10%) és e 30% túlnyomó része a Fideszre szavaz.

A LIFE-t nem ismerem, de 2 évvel ezelőttig volt egy LIFT nevű szervezet, ami hasonlóképpen működött, onnan több embert ismerek, akik azóta már Fidesz-szavazók.

Téma: Jobboldaliak a könnyűdrogokról
Turulmadár
2005. november 09. 22:08 | Sorszám: 293
Igen, ez igaz a KÖZGÁZRA de gyere már be lécci a TTK-ra, ott abszolút nem ez van!

Ez mekkora ostobaság, már ne haragudj...
Nyilván a Közgázra ugyanúgy jár mindenféle ember, mint pl. a TTK-ra is.

Turulmadár
2005. április 29. 14:04 | Sorszám: 244
http://index.hu/politika/belfold/ezeka3587/

Majd megnézem valahol az eredeti kutatást.

Turulmadár
2005. április 29. 13:30 | Sorszám: 242
Igazad van, ahol én olvastam a kutatásról, ott csak drogproblémaként emlegették.
Turulmadár
2005. április 29. 13:26 | Sorszám: 240
Ők azt mondják, hogy a drog súlyos probléma. Nem azt, hogy sok vagy kevés. Ebből az egy mutatóból igazából nem derül ki, hogy miért tartják problémának.
Turulmadár
2005. április 28. 22:47 | Sorszám: 220
Ebben mi súrolja a Btk-t? Még ha a kender nem is feltétlenül gyógynövény.
Turulmadár
2005. április 28. 14:52 | Sorszám: 192
Amúgy meg álszent dolog és a valós problémák elkendőzése, hogy Magyarországon ennyi szó esik a könnyűdrogokról és sokkal kevesebb a társadalmi léptékét tekintve jóval jelentősebb alkohol-problémáról. Pl. az országgyűlési képviselők sem betépve szoktak autót vezetni...
Turulmadár
2005. április 28. 14:50 | Sorszám: 190
A holland rendszer is tele van ellentmondásokkal, s nem lenne jó, ha bevezetnék Magyarországon. Amszterdamnak sem tesz jót a kábítószerturizmus és az utcán flangáló dílerek... Szerintem az elég lenne, ha a könnyűdrogokat külön kezelnék a keményektől & a fogyasztás max. szabálysértés lenne.
Turulmadár
2005. április 28. 14:47 | Sorszám: 189
Dehogy cáfoltam én bármit is. De ha 2x akkora a skizofrének aránya, az mennyi is? Azaz mennyi az alapszám? Lehet-e pl. olyan súlyú problémaként kezelni, mint az alkoholisták máj- és egyéb károsodásait?
Turulmadár
2005. április 26. 07:50 | Sorszám: 131
Jaj...

Amig nem szoktál le addig nemszámít mit írsz,mert a függőség beszél belőled.

Láthatóan _nagyon_ értesz a témához. :]

Turulmadár
2005. április 25. 15:21 | Sorszám: 113
Vhol Turulmadárnak igaza volt, meg másoknak is, ilyen megnyilvánulásoknál komolyan elgondolkodom, hogy biztosan jó dolog-e a jobboldalhoz tartozni, mert elképesztő primitiv emberek vannak (sippal-dobbal, na meg nádihegedűvel tüntetők, gondolom te is közülük kerültél ide!)

Ugyan, nem érdemes túl nagy jelentőséget tulajdonítani a korlátolt reakcióknak...

Turulmadár
2005. április 20. 16:30 | Sorszám: 46
Jelentheti. Csak nem ilyen agresszív szövegkörnyezetben.
Turulmadár
2005. április 20. 16:29 | Sorszám: 45
Hmm, valamiért kettőnk közül mégsem én szoktam fenyegetőzni mindenfélével...

A topiknyitó megnyilvánulása miért sértette a "szervezet érdekeit"? Felvetett egy problémát, ami ráadásul nem is csak szerinte létezik - ebben semmi sértőt nem látok. Nem Fidelitas-álláspontot közölt, hanem a saját kis gondolatait. Ilyen erővel elég sokakat ki lehetne zárni, akik valamilyen téren a hivatalostól eltérő véleményt képviselnek. Agyrém.

Mit tartanak fenn a kicsodáim?

Turulmadár
2005. április 20. 16:11 | Sorszám: 42
Mellesleg úgy vagy te Fidelitas-tag, mint én az új pápa.

Megnéztem a topiknyitó sokszáz indexes hozzászólását, szerintem igazat mond.

De ha mégis az volnál, akkor vállald magad a neveddel aztán megóggyuk, hogy az ellentmondás feloldódjék.

Mégis mit képzelsz magadról, ki vagy te?

Simán tudnék mondani 50 nevet a Fidelitasból, aki próbálta már a zöldet - pl. jómagam. De ebben semmi ördögit nem látok, többezer egyetemistáról, főiskolásról van szó, persze, hogy találkoznak ilyesmivel.
A legalizációt nem tartom jó megoldásnak (a kvázi-liberalizált (azért csak kvázi, mert sok a homályos kérdés, például a termesztés és a beszerzés körül) Amszterdamban pl. iszonyatos mennyiségű rosszarcú ember árul keménydrogot az utcán), a marihuána-származékok fogyasztását viszont jogi szempontból megkülönböztetném a keménydrogokétól.

Téma: Fejezetek Attila noteszából
Turulmadár
2003. október 30. 09:36 | Sorszám: 7
Bajával 5 alkalommal a lakásán találkozott, meg Kovács jó ismerőséwel is párszor... Nem akarta bewinni őket a Bankba? :]
Turulmadár
2003. október 30. 09:19 | Sorszám: 0
A ma megjelent Figyelő "Randevúk Attilával" címmel ír a Kulcsár Attila és Rejtő E. Tibor naptárában található feljegyzésekről. Wázlatosan:
Attila notesza az idei első 6 hónapban: 7x Baja Ferenc (ebből 4x lakáson), 11x Kovács László hölgyismerőse (2x Bajával egyszerre), 3x Kodela Imre, 2x Karl Imre, 4x Kónya Imre, Bárándy Péter 1x (Bárándy cáfolta, hogy a találkozó létrejött wolna), Horváth Csaba 1x, s szerepel Lamperth Mónika is 2x.
Rejtő E. Tibor notesza az első félévben: 2x Lamperth Mónika (egyik alkalommal így: "Kodela, with Mónika, Atti", Jegesy 1x, Kiss Péter 1x, Baráth Etele 2x (állítása szerint Kulcsárral, mint önkormányzat- és EU-ügyi ügyvezető igazgatóként tárgyalt), 2x Bakonyi Tibor főpolgmester-helyettes, 1x Rogán Antal (állítása szerint nem jött létre a találkozó), 1x Schmitt Pál (a K&H intézi a MOB pénzügyeit), 1x Herényi Károly (állítása szerint a Széchenyi Társaság számára gyűjtöttek adományt - sikertelenül).

Téma: A Munkáspárt szerint eljött az ideje azMSZP-vel szemben a cselekvésnek
Turulmadár
2004. január 11. 11:30 | Sorszám: 7
www.mnb.hu
Turulmadár
2004. január 11. 11:18 | Sorszám: 3
Nem jól tudod. A maastrichti kritériumok közül az államadósságra wonatkozót egyelőre teljesítjük (max. a GDP 60%-a lehet az államadósság), nem úgy az inflációra, a költségwetési hiányra és a kamatlábra wonatkozókat.

Téma: A Magna Hungaria Terv
Turulmadár
2002. november 27. 12:46 | Sorszám: 0
„Borneó és Celebesz...” • Erdély helyett Mezopotámia
Akcióban a szocialista magyar külpolitika

Ismerjük el, minden idők legpatriótább magyar miniszterelnöke nemzetpolitikából igencsak feladta a leckét a polgári erőknek. Míg a konzervatívok Erdélybe és a Felvidékre járnak, hogy a számukra fontosnak tekintett Kárpát-medence problémáit megkíséreljék orvosolni, addig a baloldali kormány tud globális összefüggésekben is gondolkodni, s együtt dübörög a nagyhatalmakkal. Egyértelműen ez derül ki a lapunk birtokába jutott, szigorúan titkos minősítésű Magna Hungaria Tervből.

A hadművelet célja, hogy a felesleges zavarokat okozó szomszédságpolitikai nyüzsgés helyett a magyar nemzet elhivatottságának és nagyságának valóban megfelelő feladatot állítson mindannyiunk elé. Amíg Teleki Pál ezredéves hivatásról, hosszas építkezésről beszélt a Duna-medencében, addig a szakértelem kormánya még ebben a választási ciklusban szilárdan birtokába kívánja venni a magyar őshazát. S miután közismert, hogy a baloldal története azonos az árokbetemetések és a nemzeti újraegyesítési kísérletek sorozatával – amelyet csak a piszok jobboldal akadályozott folyamatosan –, ezért elkerülendő a vitákat, minden szóba jöhető őshaza visszatérésével komolyan számolnak a sasfészekben.
A finn-ugor eredet hívei a kiváló orosz kapcsolatokra alapozhatnak, az egykori amatőr KGB-s Putyint minden kétséget kizáróan most is leiskolázza majd a magyar James Bond. Bár a Magna Hungaria Terv egyik alfejezetének kivitelezésére eredetileg felmerültek szabad demokrata politikusok is, az SZDSZ részvétele végül lekerült a napirendről. A párt közismerten vad nacionalizmusa ugyanis megnehezítette volna, hogy a kérdésben az orosz fél számára még elfogadható kompromisszum szülessen.
A sumér származást valósnak gondolók számára sem lehet kétséges, hogy kire adják ezentúl szavazatukat... A terv Szaddam Husszein c. alfejezete értelmében ugyanis a magyar csapatokat béke-fenntartóknak álcázzák, akik ezzel a trükkel megvetik a lábukat Mezopotámiában. S onnan már a világ egyetlen hadserege sem lesz képes visszavonulásra kényszeríteni a Kubában végzett és Grenadában megedződött magyar ejtőernyős régészeket. Azt a tényt, hogy május óta végre nem nacionalista, soviniszta és antiszemita kormányunk van, mi sem jelzi jobban, mint a Medgyessy-kormány nagylelkűsége: a NATO-szövetségeseknek lehetőséget ad arra, hogy képességeiknek megfelelően részt vegyenek a Magna Hungaria Terv megvalósításában, az iraki magyar ásatási engedély kikényszerítése céljából indítandó akcióban. Bár apróbb problémát jelentett
– amint erre üzenetértékű elemzésében a tekintélyes Vas Népe is rámutatott – a választásokra, az ország gyenge gazdasági helyzetére, s a haderőreformra hivatkozó George W. Bush vonakodása, a Medgyessy Péterrel folytatott washingtoni meg-beszéléseket követően az elnök is belátta, hogy az amerikai nép számára megtiszteltetés a részvétel lehetősége, hiszen az USA ezzel történelmi adóssága egy részét is ledolgozhatja.
Jellemző, hogy amíg 2001 őszén az Orbán-kormány a kedvezmény-törvénnyel szöszmötölt holmi dunaszerdahelyi vagy kolozsvári magyarok érdekében, a szocialisták már akkor is tudták, hogy ki is a tettek embere. Ezért indították be a
Magna Hungaria Tervet előkészítő, Al-Kaloida fedőnevű akciót, melynek célja az afganisztáni felvonulási útvonal biztosítása volt. Hiszen Kabulból egy ugrással elérhető az egyesek által rokonainknak tekintett ujgurok földje. Ráadásul ezzel a cölöppel megvalósul a magyar–japán világhídfő egyik újabb erős pillére. Nem kell tehát azon sem meglepődnünk, ha az elgondolás kiszivárogtatását követően Csurka István és hívei is megtérnek a szocialisták kebelére. Hiszen kit érdekel akkor majd a Hargita, amikor érctorkok zúgják a szélnek, hogy „honvéd áll a Himaláján”? S lehet-e honfi keblet dagasztóbbat elképzelni, mint amikor Medgyessy fehér lovon bevonul Kandaharba? Természetesnek vehető, hogy az állandóan kukacoskodó ellenzék most is megfeledkezik e lépések szociális tartalmáról. Hiszen kit érdekelnek akkor a kazincbarcikai kórház hőrendszerének csövei, amikor e dicső tettek okán mindenkit fűt majd a honfiúi és honleányi büszkeség?
Ez utóbbi két vállalkozás népnevelő hatását sem lehet eléggé hangsúlyozni, hiszen módot nyújtanak a megkésett magyar történelmi fejlődés néhány állomásának bepótlására. Ellentétben a példának tekintett nemzetekkel, soha sem voltak gyarmataink, így most kell kivennünk a részünket a XIX-XX. század kedvenc francia vagy brit sportjából, a bennszülöttek civilizálásából. A kijelölt alkirályok egyelőre a Miniszterelnöki Hivatal fedett állományú államtitkáraiként készülnek a nagy feladatra, ezért tűntek el az utóbbi időben a nyilvánosság elől. Nyilvánvaló például, hogy bagdadi és kabuli informatikai háttér biztosítása kicsit többe kerül, mint a legfeljebb Kárpát-medencei léptékekben gondolkodni képes Orbán-kormány idejében. S lehet-e, szabad-e reménytelibb kísérleti terepet kívánni a szabad demokratáknak, hogy ott valósítsák meg a nyitott, multikulturális társadalmat, ahol erre talán a legnagyobb az igény, Afganisztánban. Ráadásul nem kellene a könnyű drogok kérdésében tovább maszatolni, a párt tagjai és szimpatizánsai azonnal ingyenheroinnal indíthatnának.
Lapunk nem lenne méltó a pártatlan tájékoztatás nemes feladatára, ha nem jelezné: a száznapos program sikerei a Magna Hungaria Plusz csomag elkészítésére ösztönözték a többek között szerénysége miatt is tisztelt szakértelem kormá-nyát. Erről egyelőre annyi szivárogtatható ki, hogy eredményesen dolgozott a szürkeállomány. Valakinek ugyebár az indonéziai Bali szigetén is rendet kell csinálnia, s aki képes mindazt a rémséget rendbe hozni, amit az Orbán-kormány örökül hagyott, annak ez már meg sem kottyan. Baliról kiindulva csak egy ugrás, hogy legkésőbb 2008-ban megvalósuljon a valóban nemzeti koalíció 2006-os kampányígérete: „Borneó és Celebesz, magyar volt és magyar lesz!!!” – GRÓF TISZA ISTVÁN

/Utolsó Figyelmeztetés, november/

Téma: Balogh Ákos Gergely (fidelitas)
Turulmadár
2004. augusztus 10. 17:52 | Sorszám: 305
Ó, mi patkányt nem osztunk, azt meghagyjuk másoknak.
Turulmadár
2004. augusztus 10. 16:18 | Sorszám: 303
A Narancs-cikk érdemelt volna többet egy Cicusnál, vagy a Cicus-cikket kellett volna jobban megírni?
Turulmadár
2004. augusztus 10. 14:56 | Sorszám: 301
Szerintem a Cicussal nincsen baj...
Turulmadár
2004. augusztus 10. 11:54 | Sorszám: 297
Redundancia, redundancia

Ez az érzésem az augusztusi számot olvasva. Nem is tudom, miért. Talán mert nem sikerült kitölteni a megnövekedett lapot? Vagyis, ahogy mostanában olvastam: nem nöött, csak hízott?

Nyár közepéig ugyanis csak 32 oldalas volt az újság.

Május óta 40 oldalas az UFi, ezekszerint az első számoknál nem volt olyan érzésed, hogy nem sikerült megtölteni a +8 oldalt. Az augusztusi számon talán valóban érezhető a nyár hatása - ahogy máshova írtam, senki sem főállású ufista, hanem egyetem/munka/szabadság mellett készül a lap. A visszajelzések amúgy vegyesek, egyesek a tiédhez hasonló kritikát fogalmaztak meg, másoknak meg kifejezetten tetszik ez a szám.

Igaz, Pesten nyomták, nem pedig Komáromban - s tán még valaki emlékszik a régi viccre: Pest, feketére fest - de viszont matt papírra. Azt lámpafénynél sokkal� jobb volt olvasni (nem tükrözöödik), s ha hihetünk a zöldeknek, elööállítása se annyira környezetpusztító, mint a fényes papíré. Mostanra viszont ötödével nöött a terjedelme, harmadával az ára. Vagyis beütött az eu, eldönthetjük, jól jártunk-e, vagy rosszul.

Negyedével nőtt a terjedelem (32-->40), harmadával az ár (148-->198), ugyanakkor jobb minőségű papírra is került a lap és az egész színessé vált a korábbi 4 színes oldal helyett. Nekem is jobban tetszene az olyan minőségű matt papír, amin a képek is normális minőségben jönnek, de az jóval drágább lenne (főleg, ha a borító továbbra is fényes maradna).

Nem is tudom. Mert ugyanakkor hiányok is vannak a lapban. Heti vetélytársa, a mancs, amelyiknek július végi 64-oldalas számára hivatkozik is, valahogy jobban összeállt.

A Mancs úgy 10 évvel érettebb lap az UFinál, főállású stábbal. De azért igyekszünk.

Igaz, (a gaz) amaz mindhárom borítójára talált hirdetööt, s a belsöö lapokon is 7 egészoldalas, s még vagy háromoldalnyi egyéb nagyhirdetése van, na meg az aprók. Ezzel szemben az ufinak csak két borítóoldali hirdetése van, a harmadik önreklám, s belül is csak egy teljes hirdetésoldala van (annak is egy része saját), s még egy oldalnyi elszórva. (Talán ezért is lett olyan sok a szép fénykép - köztük egy duplázva alapban :-)

A Mancsnak vitathatatlanul jobb a hirdetésszervezése, meg a kapcsolati hálója mindenféle médiavásárlóknál. Ezen is sokat kell még dolgoznunk...
A sok kép szándékos, könnyedebbé & látványosabbá teszi a lapot.

A szó és képszaporítás igazából a hiányok miatt bosszant. Legnagyobb hiány: semmi se vagyon a Kapolcsi fesztiválról. Jó, tudom, menjek el! De sajnos már eddig is többször nem mentem, mint voltam, s idén csak rontottam ezen az arányon. így hát nem ártott volna errööl egy képes beszámoló. Pláne, miután Mártha István adott is egy riportot a rádióban.

Kapolcs valóban kimaradt, nem tudom, járt-e arra valaki a szerkesztőségből, én éppen másfelé nyaraltam.

Szinglik: sokat fecseg, sokat, vagy keveset? mutat, de a keretben mégis hibádzik: A gyerekek után járó ellátások: Gyermekgondozási segély: Támogatás idöötartama: a nagyszülöök is igénybevehetik, a gyerek egy éves korától!

Jogos.

Balaton: yo-hely Siófok, Yó a Balaton átúszás, de sajnos még az álruhás megfigyelöö is a tóparton ragad.

Nem ragadtam a tóparton, átúsztam becsülettel.

Az autós részre vonatkozó észrevételt továbbítom a szerzőnek.

Legvégére hagytam a legnehezebbet, a szingli filoszófiát. (fiDiána) Két félolodalas cikk is csak vele foglalkozik, anélkül, hogy igazán utánnaolvasna. Hadd legyek az ördög ügyvédje, mint Chomsky, aki megvédte egy holló koszttagadónak kikiáltott kutató szólási/kutatási szabadságát. Avagy a szokásos öszeesküvéselmélet is bejöhet - hamár az egyik jómadárnak eszébe jut az operettnáci! (s meg is jegyzi, hogy a kormány szempontjából is idööszerüü lenne :-) szerintem a csajszi is idööszerüü. - Miatta az egyész Magyar Sziget fesztivált, meg a szervezööit (mikor is derült ki ez a vonzalom?) csípööbööl le lehet nyila(so)zni.

Csak egy cikk, a másik a Bácsfi Diána könyvét kiadó társaság nyilatkozata. A cikkben amúgy nem Bácsfi egyháztörténeti munkásságával foglalkoztam (a Demokrata-interjú sem arról szól), hanem politikai nézeteivel.

Turulmadár
2004. március 23. 15:28 | Sorszám: 290
Az teljesen rendben wan, hogy számon kérik a kormányon a puritán kormányzást.
De hogy 10 ember napidíját tulajdonítsák egy miniszternek... Kínos.
Turulmadár
2004. március 23. 10:21 | Sorszám: 273
http://www.jmm.hu/index.php?oldal=hir&hirkat_id=2&hir_id=1091

Hadd gratuláljak! ;]

Turulmadár
2004. március 10. 08:26 | Sorszám: 270
Persze, hiteles figura, bár ezt erősen rontják közéleti megnyilwánulásai (+ az én szememben a meglehetősen keresetlen szóhasználata is).
Turulmadár
2004. március 09. 01:06 | Sorszám: 266
Makovecz építészként zseniális & egyéni, ez witathatatlan.
Hogy politikai gondolkodóként is ugyanebbe a kategóriába sorolhatnánk, azt illetően erős kétségeim wannak - még ha ő maga az utóbbi időben láthatóan igencsak bele is szeretett ebbe a szerepbe.
Turulmadár
2004. március 08. 10:44 | Sorszám: 262
Mindenképp összegzem majd, így elsőre a "szadeszkretén", a "drogbáró" és a "kokárdás geci" jutnak eszembe, ezek különösen kedwesek a szíwemnek.
Turulmadár
2004. március 06. 05:44 | Sorszám: 253
De nehéz weled, mindent úgy bepréselsz kis wilágod keretei közé. Itt wan egy Magyari-cikk az új Matula első számából, amikor a Jobbik csalhatatlan érzékű megfigyelői még arról sem tudtak, hogy létezik ilyen oldal: http://matula.hu/index.php?section=article&rel=1&id=34
Ebben mit kompenzáltak? Lovas jöwőbeli okosságait?
Turulmadár
2004. március 05. 23:24 | Sorszám: 250
Ó, te internetes média-guru, a Matulának nincsenek kereskedelmi reklámfelületei, miből kapom a százalékot?
A Jobbik-promóció hogy fizet?

(Tényleg, a Jobbik most is tiltakozni fog, hogy Medgyessy önégetéséről ír a Matula?)

Turulmadár
2004. március 05. 14:57 | Sorszám: 246
"ANTISZEMITÁK AZ ELTE KÖZPONTI ÉPÜLETÉNEK CSEREPEI

BUDAPEST (2004. február 24.) – Zsidóellenes magatartás jellemző az Eötvös Loránd Tudományegyetem Múzeum körút 4/A alatt található „A” épületének tetejét borító cserepekre. Ezzel az eredménnyel zárult le legalábbis az a kutatás, amelyet Vásárhelyi Mária vezetésével végzett az ELTE szociológiai intézete.

A Matula Magazinnak Vásárhelyi elmondta, 840 cseréppel töltették ki azt a kérdőívet, amelyet kifejezetten kerámiacserepek kisebbségekkel kapcsolatos attitűdjeinek vizsgálatára fejlesztett ki a jeruzsálemi Yad Vashem intézet. „Mi magunk is megdöbbentünk azon, hogy néhány cserép milyen nyíltan vállalta antiszemitizmusát” – nyilatkozta a neves társadalomtudós. „Arra a kérdésre például, hogy engedné-e gyermekét izraelita vallású társsal házasodni, a legtöbb cserép semmit nem válaszolt.” Vásárhelyi szerint az is elszomorító, hogy Magyarországon a cserepek legtöbbször pikkelyes, krokodilbőrre emlékeztető formába rendeződnek."

Ez meg a kereszténység-, nemzet-, etc. ellenes Matula Magazin szerzeménye.

Turulmadár
2004. március 05. 14:07 | Sorszám: 242
Szerintem nem feltétlenül lehet jó ítéletet hozni az előbbiek fényében. Szomorú, ha walaki adott esetben alárendeli szakmai tudását politikai céljainak, elképzeléseinek, de ez még nem jelenti azt, hogy szakmailag ne lenne képzett - ez inkább morális probléma. Pl. Ágh Attila szakmailag elég komoly, elismert politológus, aztán ha magyar belpolitikáról (közelebbről aktuálpolitikáról) wan szó, akkor hajlamos pártpolitológusként megnyilatkozni...
Turulmadár
2004. március 05. 13:19 | Sorszám: 240
Épp tegnap beszélgettünk erről a Jobbik HQ alatt. :] Barátaim néhány ismerőse kitöltötte az ominózus kérdőíwet, s ők mondták, hogy legalábbis prekoncepciózusan wolt összeállítwa... Vásárhelyi Mária eddigi közéleti tewékenysége alapján simán el is tudom képzelni, hogy a remélt eredményhez szabták a kutatást. Hogy szakmailag Vásárhelyi jó-e, awagy rossz, azt nem tudom megítélni, sosem foglalkoztam szociológiáwal.
Turulmadár
2004. március 05. 12:36 | Sorszám: 238
Prrr! Hüje ez a Madárka!

Miért is?
Mert a nagyrahiwatott dextraboy leírja, hogy szerinte mi lesz a wéleményem?
Jó kis csoportosulás ez a Jobbik, ha olyan, soha el nem hangzott dolgok miatt is hőbörög, ami saját kollektív fantáziájának szüleménye...

Turulmadár
2004. március 04. 17:04 | Sorszám: 229
Húha, hol is?
Színház wagy felezőbuli?
Turulmadár
2004. március 04. 17:03 | Sorszám: 228
Köwet úr, aranyárban adják, aranyárban.
Sejtettem, hogy lesz még itt dextraboy jobbikbőrbe bújt turulügynök is.
Turulmadár
2004. március 04. 15:30 | Sorszám: 215
Most kezdjük újra a "ki ismer több fidelitasost" háziwetélkedőt? Ráadásul elmondásod szerint nem is nagyon szoktál politikáról witatkozni más Fidelitas-tagokkal, welem ez azért elég gyakran előfordul. Így walószínűleg több ember értékítéletét is megismerhettem.
Turulmadár
2004. március 04. 15:26 | Sorszám: 214
"Tudod,az olyan trendikúúúl dolog most.A szimpla "v" olyan alpári,alföldies,még kinéznék a fórumról a libsi haverjai."

K.o., hmmm... Biztos walami ősmagyar röwidítés, ne segíts!

Turulmadár
2004. március 04. 11:02 | Sorszám: 183
Először sms-eknél használtam, mert a w-t sokkal kewesebb gombnyomással elő lehet csalogatni, mint a v-t. Aztán fórumokon is rászoktam, s praktikusnak bizonyult abból a szempontból, hogy kül. fórumokon kül néwwel wagyok fenn (Turulmadár, TuRuL, TuRuL_2k2), s így egyrészt össze lehet kötni ezeket, másrészt kewésbé kewernek össze a többi Turullal.
Megértem, hogy sokakat bosszant, nem is feltétlenül fogok örökké ragaszkodni hozzá. Pl. az UFiba is tudok w-mentesen írni, meg hiwatalos emilezésemben sem w-zem.
Turulmadár
2004. március 04. 10:57 | Sorszám: 182
Nem tudom mi történt weled, de szomorú, ha Melnyikov stíliusa & szellemi igényessége lesz a Jobbikban az etalon.
Édes, hogy azt a 2 indexes Jobbik-topicomat hozzátok fel állandóan. Talán némiképp túlzás azt állítani, hogy csak "a Jobbik basztatásában" merülök ki, ha 250 topicomból 2 foglalkozik e jeles szervezettel. Néhány cím egyéb, "szadeszközeli provokátori" szerzeményeim közül, a legfrissebb 100-ból:
SZDSZ vs. ÁFA, 20 vs. 25
Álszentség, SZDSZ a newed
@®©: sohatöbbékormánykritikát!
Az szdsz.hu lopott
Tolerancia VS szabad véleménynyilvánítás
Az informatika & az SZDSZ ))
SzDSz-bannerkampány az Indexen
Az SZDSZ megmondja, ki a jó hazafi...
ARC- udvari szállítók
Kuncze durva támadása a jegybank ellen
A Magyar Narancs esete a tökösséggel
Turulmadár
2004. március 04. 10:39 | Sorszám: 177
Köszönöm, én is szeretnék gratulálni a stílusodhoz... Maga az ember?
Turulmadár
2004. március 04. 09:25 | Sorszám: 175
Igyekszem utána nézni...
Jónak jó, csak úgy látom, itt nem publikus.
balogh.akoskukacufi.hu
Turulmadár
2004. március 04. 09:19 | Sorszám: 174
A Különvéleménynek wan egy olyan rowata, melyben két különböző álláspontot ütköztetnek, rendszerint az Újgenerációé az egyik, s egy másik ifjúsági szerwezeté a másik. Ebbe a rowatba kértek 1x az UFitól cikket a Szent Koronától, amit én írtam meg. Itt olwasható:
http://www.kulonvelemeny.hu/?language=hun&article=241

Walahogy így lesz az emberből "a Különvélemény cikkírója". :]

Turulmadár
2004. március 03. 22:41 | Sorszám: 164
Te az a típus vagy, aki már attól is hasra esik, ha meghívják egy kerti partira díszjobbos bohócnak.

Tudod mit? Még ennél is sokkal nagyobb lúzer wagyok, hiszen még sosem híwtak meg díszjobbosnak... =)

Turulmadár
2004. március 03. 22:31 | Sorszám: 162
Jól emlékszel.
A Hírkernek adjuk át terjesztésre, az ő hálózatukban elvileg teljes lefedettséggel terjesztik. Ha megírod, hol nem sikerült beszerezned, utánanézünk, mi lehet a gond.
Turulmadár
2004. március 03. 22:05 | Sorszám: 160
Ha ezt így folytatod, senki le nem mossa rólam, hogy azért fizetlek, hogy engem idézgess...
Turulmadár
2004. március 03. 00:10 | Sorszám: 124
Szerintem Fidelitason belüli kisebb közössége wálogatja, hol wan és hol nincs. Jó példa erre, hogy milyen szépen össze tudtunk itt kapni Donnal. Nálunk, az V. kerületi csoportban is előfordul, hogy walamiről nem egészen ugyanúgy gondolkozunk (ez teljesen természetes is 50-60 ember esetében), én szeretem ezeket a beszélgetéseket. Az informatikai kabinetünk lewelezőlistáján is zajlott már 1-2 politikai természetű wita. De ez csak előrébb wisz, nem úgy, mint a homogén gondolkodás elwárása.
Turulmadár
2004. március 03. 00:06 | Sorszám: 123
Hmmm, nem wagyok benne biztos, hogy teljesen megérted, miről szól a kereszténység, amikor épp wért köwetelsz. Hol marad a másik orca? A kő helyett a kenyér?
Turulmadár
2004. március 02. 22:08 | Sorszám: 114
Ha a másik nickjének cseszegetésénél tartanánk, ez a Mallow olyan mélyen nemzeti... Érdemes ilyesmibe belemenni?
Turulmadár
2004. március 02. 18:40 | Sorszám: 105
Istenem... Egyesületként wan bejegyezwe, akárcsak a többi politikai ifjúsági szerwezet (az Újgeneráció kiwételéwel).
Turulmadár
2004. március 02. 18:25 | Sorszám: 92
Komolyan megható az érdeklődésed.
Ha már a programoknál jársz, sok szeretettel wárlak a holnap esti filmklubunkba, a Cukor utcába.
Turulmadár
2004. március 02. 18:05 | Sorszám: 86
Hidd el, a mi gazdasági kabinetünk is wan annyira szakmai műhely, mint bármelyik Jobbik-kabinet, ebben biztos wagyok. Csak éppen korunkból adódóan úgy érzem, nekünk még fontosabb a képzés & okosodás, azaz a töltekezés, ráérünk majd később osztani az észt.
Turulmadár
2004. március 02. 17:57 | Sorszám: 82
Minden bizonnyal: Csurka legalább drámaíróként "letett walamit az asztalra", hogy e kedwelt fordulatoddal éljek.

Mert mit tesz a héten a Jobbik a Nemzetért? Mit tett ma Kovács Dávid a Nemzetért? És különben is, mit adtak nekünk a rómaiak??!! =)

Turulmadár
2004. március 02. 16:41 | Sorszám: 71
(A szembedícsérésért pedig elnézést, tudom, hülyén weszi ki magát.)
Turulmadár
2004. március 02. 16:38 | Sorszám: 70
Mint írtam, nem az itteni tapasztalataimra alapoztam, élőben is wan szerencsém ismerni nem egy jobbikost, s nem csak mezei talpasokat. A Jobbikról alkotott wéleményem így szerintem wan legalább olyan megalapozott, mint a magyar népesség 99,9%-ának (akiknek jórésze ugye még nem is találkozott élő jobbikossal ).
Turulmadár
2004. március 02. 16:09 | Sorszám: 67
Néha walóban megfontoltabbnak kéne lennem, ezt elismerem, hajlamos wagyok a forrófejűségre.
Számomra egyébként te egyfajta kakukktojás wagy a Jobbikban, mert nem használod a tipikus paneleket, amit eddig rajtad kíwül minden jobbikosnál megfigyeltem, úgy on-, mint offline (hazudsz-mittett-szadeszkretén-áljobboldali, stb.) & értelmesen, kulturáltan witatkozol. Akár még az ellenérweket is figyelembe weszed.
Turulmadár
2004. március 02. 15:38 | Sorszám: 63
Kerényi stílusát sohasem szerettem, a műsora szörnyű. Hogy Jobbik-ellenes-e awagy sem, az nem érdekel. Én nem tudok hozzád hasonlóan 100%-ig azonusulni walamilyen párt minden gondolatáwal & emberéwel (nem fogok azért Szikora Robit hallgatni, mert egy helyre szawazunk) - de mint az látszik, wan egy olyan párt + ifjúsági szerwezet, amikkel messze jówal több dolgokban találkozik a wéleményem, mint a többiéwel.

Hmmm, mit is tettem? Kicsit kialwatlanul ébredtem, reggeliztem egy jóízűt, befejeztem a cikkeimet, woltam marketing-szemináriumon. S most már weled is foglalkoztam, igazán pompás kis nap ez. =)))

Turulmadár
2004. március 02. 15:16 | Sorszám: 59
Ehhez képest walóban semmit. Mesélj, hogy lehetnénk ennyire sikeresen nemzetiek és magyarok?

(Bájos, hogy a teljes Jobbikot állítod szembe a Fidelitas egyik, néhány tucatnyi emberből álló kabinetjéwel, mely elsősorban afféle "önképzőkör" jelleggel működik.)

Turulmadár
2004. március 02. 01:17 | Sorszám: 47
Köszönöm.
Turulmadár
2004. március 02. 01:14 | Sorszám: 46
Korrekt srác wagy te, az Indexen "Gondolások támadják a Fidelitas vezért" címmel hiwatkozol saját magadra. Hogy is szokás newezni ezt a jelenséget köreitekben? Walami ballib weyerbélázás dereng...
Turulmadár
2004. március 02. 00:14 | Sorszám: 33
A Jobbik 1999-ben jött létre, nem kell ezt szégyellni. S még mindannyian emlékszünk arra az egy évre, amíg a fő mondanivalója az wolt: "párttá alakulunk, párttá alakulunk".
Wolt MTI-közlemény (pontosabban OS), aztán említettem már a Nemzedéki nyilatkozatot, együttműködtünk a Fidesz hasonló kabinetjéwel, beszélgettünk wolt miniszterekkel, jegybankelnökökkel, de nem látom értelmét, hogy ezt soroljam, mert nem fog wáltoztatni a fixa ideádon.
Turulmadár
2004. március 02. 00:06 | Sorszám: 31
A kabinetnek 53 tagja wan, a legközelebbi ülése két hét múlwa lesz.
Csak nehogy elkezdjem én is itt werni az asztalt, hogy milyen gazdasági programot, wagy egyáltalán programot tett le az asztalra a Jobbik 5 éw alatt. :]
Turulmadár
2004. március 02. 00:01 | Sorszám: 28
Hozzád aztán beszélhet az ember... Nem figyelsz oda a wálaszokra, csak arrogánsan szajkózod towább beszűkült wilágod kis sziporkáit. Kár.
Turulmadár
2004. március 01. 23:55 | Sorszám: 24
Sosem került kereskedelmi forgalomba, így a dedikálásnak sem lett wolna sok értelme. Egyszerűen egy összefoglaló kiadwány wolt, mely a Fidelitas 5. születésnapjára jelent meg.
Turulmadár
2004. március 01. 23:45 | Sorszám: 18
A Fidelitas ősszel lett 7 éwes. Ha tényleg érdekel, olwasd el az Új nemzedék a politikában c. könywet, abban benne wan az első 5 éwünk.
Turulmadár
2004. március 01. 23:43 | Sorszám: 17
Tetszik az állandó pátoszod.
A kabinet amúgy részt wett pl. a Fidelitas Nemzedéki nyilatkozatának elkészítésében, ha annyira ragaszkodsz az írásos anyagokhoz.
Turulmadár
2004. március 01. 23:28 | Sorszám: 10
Szórakoztatsz, tudod?

Lehet, hogy kicsit több hírt produkáltam, mint pl. egyes nagyszájúak - nem mintha ezzel szeretném mérni magamat.

Abból élek, hogy egyetemista wagyok.

A Fidelitas gazdasági kabinetje leginkább witaesteket, beszélgetéseket tart, kifelé szóló tewékenysége kewésbé wan, de talán így sem kell szégyenkeznie (mondjuk egy Jobbik gazdasági kabinettel összehasonlítwa ).

Turulmadár
2004. március 01. 23:00 | Sorszám: 3
Walamint nyitottam néhány tucatnyit az MSZP-ről és az SZDSZ-ről. (Ha már ebben mérjük az embert.) Na és?

Téma: Igazi szavazás az EU-ról
Turulmadár
2002. november 28. 18:33 | Sorszám: 30
Akkor a Magyar Világuralmista Pártnak is ott a helye, ha nincs alsó limit. :]
Turulmadár
2002. november 25. 16:14 | Sorszám: 4
1. Fidesz
2. Igen

Téma: Magyarorszag csak a Gabor novereket, a Hunokat, es a paprikat adta!!
Turulmadár
2005. február 24. 13:45 | Sorszám: 24
Na, ez az újságíró is tehet egy szívességet... A "katonai erő alkalmazása" különösen tetszik. Földön/vízen/levegőben kívánja alkalmazni az Erőt?

Téma: Lex Szász
Turulmadár
2004. március 24. 09:25 | Sorszám: 15
Gál. J. Zoltán egyenesen arra vetemedett, hogy az Alkotmánybíróság döntését a kormány javára értékelje, mégpedig imígyen: "az AB igazolta a kormány szándékát, hogy hatmillió betétes érdekében változtatni kell a PSZÁF szervezeti felépítésén, ki kell terjeszteni a hatáskörét és meg kell erősíteni a független szakmai ellenőrzést."

Pfff, ez még Gál dzsuniortól is húzós...

Téma: népi kezdeményezés ? kizárva!
Turulmadár
2002. május 16. 23:49 | Sorszám: 1
Népi kezdeményezés és népszavazás nem wonatkozhat alkotmánymódosításra tudtommal.

Téma: Kulon szoba Szanyinak a Terror Hazaban
Turulmadár
2003. március 30. 17:46 | Sorszám: 24
Nem egészen ugyanaz a 2, az agyagbadöngölés a diktatúra embereire wonatkozott és a wálasztásokról szólt, míg Szanyi a wálasztásokat csak a Fidesz szétwerésének kezdeteként említi...

Téma: Miért nincs ütőképes radikális nemzeti pártunk, szervezetünk?
Turulmadár
2005. június 13. 18:45 | Sorszám: 54
A Demokrata, mint liberális médium? Húha.

Téma: Mészáros Tamás múltja
Turulmadár
2004. január 05. 16:57 | Sorszám: 7
Ezt az üldözési mániát... Wilágosan oda wan írwa, hogy túllépte a forgalmi korlátot az oldal.
Turulmadár
2004. január 05. 16:45 | Sorszám: 3
Az oldal forgalomtúllépés miatt elérhetetlen.

Téma: A Hír Tévé einstandolása vagy gleischastolása?
Turulmadár
2004. augusztus 10. 12:24 | Sorszám: 44
Nem kínálták fel.
Turulmadár
2004. augusztus 10. 12:11 | Sorszám: 41
Az induláskor sem törperészvényesek adták össze az alaptőkét...

.off

Már válaszoltam az augusztusi ufis felvetéseidre másik topikban.

.on

Turulmadár
2004. augusztus 10. 12:09 | Sorszám: 39
Sem kólát nem iszom, sem háliwúdi filmeket nem nagyon nézek... Mégvalami?
Egyszerűen SZVSZ intellektuális igénytelenséget sugároz a 2 emlegetett műsor, szerinted meg nem. Ennyi.
Turulmadár
2004. augusztus 10. 11:56 | Sorszám: 34
S ha én is összeesküvő vagyok? ;]
Turulmadár
2004. augusztus 10. 11:35 | Sorszám: 29
Hmmm, annyi haszna biztosna lenne, hogy igazolva látnád összeesküvés-elméleteid egy részét. :]]
Turulmadár
2004. augusztus 10. 11:33 | Sorszám: 28
Egyrészt a kisrészvényesek jelentős tulajdonrésze egy Rt.-ben elég sok működési zűrt okozhat, másrészt a pogári körök a korábbi tapasztalatok alapján nem igazán alkalmasak jelentős, mondjuk egy tv működtetéséhez-fejlesztéséhez szükséges tőke összegyűjtésére.
Turulmadár
2004. augusztus 10. 11:29 | Sorszám: 23
Ennek semmi köze a győzelemhez. Az UFit a teljes stáb egyetem/egyéb munka mellett csinálja, senki sem főállású ufista - így nyáron leginkább nyaralás mellett készül az újság, hidd el, elég utálatos dolog tud lenni hazamenni a strandról & nekifeküdni a billentyűzetnek. Persze ezen változtatni fogunk idővel, ha minden a terveink szerint alakul...
Turulmadár
2004. augusztus 10. 11:27 | Sorszám: 21
Verebest és Gávölgyit sem szeretem, de miattuk legalább nem szégyenkezem, mert nem ugyanoda szavaznak, ahova én. A maori-magyar rokonságról szóló elméletet tátott szájjal hallgató Pörzse és az affektáló-Orbánnak csontig benyaló Kerényi szerintem ultragáz mindnekinek, aki egy kicsit is ad magára.
Turulmadár
2004. augusztus 10. 09:32 | Sorszám: 1
Ha Pörzsének és Kerényinek megköszönik eddigi munkáját, nagyot fejlődik a hírTV...

Téma: Alig több, mint 1,5 év alatt 2,5 BILLIÓ Ft költségvetési hiány....
Turulmadár
2004. január 07. 13:45 | Sorszám: 10
Búcsú a fiskális fegyelem illúziójától is?

Téma: A vég kezdete
Turulmadár
2005. május 27. 22:30 | Sorszám: 16
Az összeomlás költői túlzás...

Téma: Pokorni - MIÉP
Turulmadár
2002. május 12. 19:59 | Sorszám: 81
Kedwes Turul!

Imádom az ilyen csángó-, krokodil- és egyéb hasonlatokat. Ettől még gáz, hogy a MIÉPesek minden probléma wégén oda lyukadnak ki, hogy már megint a zsidók... A MIÉP lehetne egy markánsan antiglobalista, a nemzeti értékekre összpontosító, megwalósítható jövőképet felmutató, szalonképes párt. Nem az.

Turulmadár
2002. május 12. 19:55 | Sorszám: 80
Kedwes Mennon!

A Fidesz sosem wolt az SzDSz ifjúsági szervezete.
Egyszerűen nem értek egyet sok mindennel, amit a MIÉP képwisel, itt főleg a Magyar Fórumban megjelent írásokra gondolok. Paranoiából és összeesküvés-elméletekből nem lehet sikeres nemzetet ápíteni.

Turulmadár
2002. május 11. 19:20 | Sorszám: 75
Csurka nem "önzetlenül kiállt", hanem ügyesen távol tartotta a Fidesztől a MIÉP-től irtózó wálasztókat. Nehéz lenne máshogy értelmezni a 100 jelöltes wisszaléptetési ajánlatát, amivel a Fidesznél csak a MIÉP-nek ártott jobban. Ezt kellett wolna megköszönni a Várban?
Turulmadár
2002. május 11. 19:17 | Sorszám: 74
Egyéb járgányon, persze, repülő szőnyegeken jöttek, ezek a szemetek már azt is elwették szegény araboktól. ))
Turulmadár
2002. május 09. 23:11 | Sorszám: 67
A MIÉP-nek wannak olyan dolgai, ami miatt wállalhatatlan. Még nem találkoztam olyan MIÉP-taggal (s itt nem csak mezei tagokra gondolok, de képwiselő-jelöltekre, Pannon-szerkesztőkre is), aki rövid beszélgetés után ne wezetett wolna wissza szinte minden rosszat a zsidó-kérdésre. Tőlem lehet walaki antiszemita, nem egy keresztyán érzés, de elfogadható, hogy ilyen is wan. Ha wiszont erre építi fel a wilágképét (értékrendjét?), az biza gáz.

Téma: Népszava-olvasó
Turulmadár
2004. március 24. 08:28 | Sorszám: 10
A Vígszínház médiatámogatója a Népszava & szokott kint lenni egy csomó ingyenes példány. Legutóbb hoztam egyet & azt olwastam hazafelé, wicces wolt látni 1-2 megrökönyödött tekintetet.
Amúgy eddig 2 ember kezében láttam Népszavát az elmúlt pár éwben: a BIX-központ fiatal biztonsági őrénél és egy negywen körüli fickónál a 11-es buszon...

Téma: Tulajdonképpen megszűnt a Miép...
Turulmadár
2002. október 22. 22:12 | Sorszám: 113
Ha tényleg ezeket mondta Kövér, akkor 99%-ban egyet tudok wele érteni.
Turulmadár
2002. október 22. 22:09 | Sorszám: 112
Bizony wan ez így néha...
Turulmadár
2002. október 21. 01:40 | Sorszám: 12
Azt csiripelik a werebek, hogy wan olyan MIÉP-jelölt, aki némi wörös bankjegyek ösztönzésére maradt wersenyben...
Turulmadár
2002. október 21. 01:30 | Sorszám: 10
.. és miattuk lett szoci a II. és az V. kerület. Gratulálok! Tudom, pénz beszél.
Turulmadár
2002. október 20. 16:07 | Sorszám: 6
Hol szavaztál?
Ez elég fura, mert Budapesten a MIÉP mindenhol állított egyéni jelöltet + polgármesterjelöltet, bár utóbbi pl. a XI. kerületben wisszalépett.
Kerületi listára nem közvetlenül szavazol, az kompenzációs, az egyéni mandátumot nem eredményező szavazatok arányában oszt listás mandátumokat.

Téma: DROG. Sziget.
Turulmadár
2002. augusztus 05. 15:53 | Sorszám: 75
Ez milyen tv-n ment le? Nem hiszem el...
Turulmadár
2002. augusztus 04. 23:02 | Sorszám: 67
www.ufi.hu
Turulmadár
2002. augusztus 04. 23:01 | Sorszám: 66
"Garantáltan drog, holokauszt és melegmentes."

Azért azt megnézném, hogy utóbbit hogyan garantálják. :]
Meg az elsőt illetően is wannak némi kételyeim...

Turulmadár
2002. július 30. 12:05 | Sorszám: 5
Hallottam "Magyar Szigetről" is, ezt most hirtelen nem találom, walszínűleg összekevertem a Koppány táborral.
Biztos jó wolt, ugyanúgy, ahogy a Sziget is jó lesz. Ahol sok fiatal jön össze bulizni, az ritkán szokott rosszul sikerülni.
Turulmadár
2002. július 30. 12:03 | Sorszám: 4
A Wanted-utód Wan2 példányszáma minimális, az Utolsó Figyelmeztetés is jówal több példányban kel el. )
Sztem ha Dopeman a Fideszt szidja, annál nagyobb jót nem nagyon tehet a polgári oldalnak. ))
Wiszont a Prieger-mondat elég nagy csalódás. Szeretem a zenéjüket, elég jól csinálják, de ezek után 2x is meggondolom, hogy megwegyek-e tőlük bármit is.

Hidd el, amíg ezek az arcok wezetik az MSzP-t, a média kewés ahhoz, hogy a fiatalokat melléjük állítsa. Egyszerűen nem tudnak azonosulni ezekkel a kádári fejekkel, impotens megfogalmazásokkal, hivatalos szintre emelt pesszimizmussal.

Turulmadár
2002. július 30. 00:16 | Sorszám: 1
A Balaton-parti alternatív "magyar sziget" szerinted mennyivel jobb? Mennyiben jöwőbemutató a tablettásbor, mint alternatíva a "drogokhoz" képest? Nem kéne az emberek szórakozásába & a kultúrába politikát kewerni. Bármennyire is bewett gyakorlat ez ma itthon, nem egészséges.
A Sziget egy óriási buli. Se több, se kewesebb. Ha politikai közwéleménykutatást wégeznének a közönség körében, walószínűleg ugyanúgy a Fidesz lenne a legnépszerűbb, mint bármely más, fiatalokból álló csoportban.

Téma: www.magyarorszag.hu - új alternatíva a moderációra
Turulmadár
2003. május 16. 20:26 | Sorszám: 6
Walszínűleg Baja adatbázist épít. Mondjuk elég láma módon, mert így nem sok címet fog begyűjteni, politikailag wiszont erősen kockázatos az akció...

Téma: Bencsik NEM TUDJA, mikor élt Árpád és Búvár Kund
Turulmadár
2003. május 22. 00:08 | Sorszám: 7
Szerintem korábban sem wolt jobb. :]
Turulmadár
2003. május 21. 23:57 | Sorszám: 4
Attól, hogy a legnagyobb jobbos hetilap, nyugodtan lehet kritizálni, ha ostobaságokat ír. Akár az Indexen is.
A Melnyikovra wonatkozó kritikáddal egyetértek.
Turulmadár
2003. május 21. 23:21 | Sorszám: 1
Ííí, ez nagyon gáz. :]]]

Téma: Elzavarták Újhelyit
Turulmadár
2003. szeptember 30. 01:29 | Sorszám: 63
ifjúsztálinistát

Istenem... Biztos az lesz egyesek köwetkeztetése, hogy Újhelyi-bérenc wagyok, de miért is ifjúsztálinista? Tenyérbemászó, ok. Arrogáns, ok. Rosszindulatú, ok. De miért kell ifjúsztálinistázni? Egy áruházi tolwajt letömeggyilkosozol?

Turulmadár
2003. szeptember 30. 01:25 | Sorszám: 62
Nem a "ballib média támadásaival" értek egyet, hanem azzal, hogy ez a wiselkedés minősíthetetlen. Bármennyire nem is értek egyet walakivel, a tisztesség úgy kíwánja, hogy engedjem kifejteni a mondaniwalóját, s ne fojtsam belé a szót. Ugyanez wolt a wéleményem a júniusi dicsőséges fütyülős akcióról is. Most is fenntartom, amit akkor írtam:
"Nem csoda,hogy felrémlett előttem egy kevésbé vidám, demokratikus jövő képe: két, egymás ellenében demonstráló csoport elfoglalja állásait a tér átellenes sarkain, mindkét oldalon AC/DC koncertnyi erősítés vár bevetésre, a hangtechnikusok ördögi vigyorral tekergetik a potmétereket. Aztán az ügyeletes főrendőr fehér kesztyűs kezének jelére egymásnak feszülnek a megawattok és a decibelek: elszabadul a pokol. Végül győz a hangosabb:aznapra neki van igaza."
Turulmadár
2003. szeptember 29. 23:58 | Sorszám: 59
Teljes mértékben alárendeli a meggyőződését (ha van ilyen)

Ez mekkora sunyiság. Csak úgy, "radikálisan". :/

Turulmadár
2003. szeptember 29. 14:07 | Sorszám: 21
A déli híradóban lehetett látni, hogy Bencsik is részt wett, én csak olwastam walahol.
Turulmadár
2003. szeptember 29. 13:54 | Sorszám: 17
Lesznek benne polgári körök: ezek már megint csak kommunistáznak, üvöltöznek, lehetetlenné teszik hogy a másik oldal politikusa beszéljen, ergo intoleránsak.

S tudod mi lesz a szörnyű? Igazuk lesz.

Turulmadár
2003. szeptember 29. 13:53 | Sorszám: 16
A sajtótájékoztatóról egyszerű polgári körösök nem nagyon értesülnek csak úgy. Legfeljebb néhány sajtómunkástól, ahowa mennek ki meghíwók.
Turulmadár
2003. szeptember 29. 13:51 | Sorszám: 15
Gratulálok a sok jóképességűnek, sikerült elérniük, hogy most egy ideig ismét a jobboldal bunkóságáról szólhassanak a hírek. Mert ez bunkóság wolt, a legegyszerűbb fajtából. Bencsiknek külön gratula, hogy jelenlétéwel emelte az esemény fényét. Remélem ír majd egy wezércikket a polgári oldal újabb fényes győzelméről... :/

Téma: Tetthely
Turulmadár
2005. április 06. 10:10 | Sorszám: 6
.off

Az ÁPV Rt. FB-je szerint áron alul kelt el a cég.
A Fidesz amúgy azt kéri, Gyurcsány hozza nyilvánosságra a cégei és az állam között született szerződéseket, hogy tisztűn láthassunk, de ő erre másfél éve nem hajlandó.

Téma: Jobbik az ÁRULÓKLUB ellen
Turulmadár
2002. szeptember 04. 16:44 | Sorszám: 134
Ok, már bocsánatot kértem, összekevertem Ishmaelt walaki mással.
Csak a hócipőm tele wan az állandó zsidózással (no meg az igazságtalan antiszemitázással is), teljesen pótcselekvés & semmire nem megoldás.
Turulmadár
2002. szeptember 03. 12:02 | Sorszám: 88
Mármint Ishmaelt illetően - az antiszemitizmus ettől függetlenül létezik.
Turulmadár
2002. szeptember 03. 12:02 | Sorszám: 87
Bocsánat, igazad wan, tévedtem.
Turulmadár
2002. szeptember 03. 10:55 | Sorszám: 85
Sajnos létezik antiszemitizmus. Pl. te is hozzáteszed a magadét...
Turulmadár
2002. szeptember 01. 12:57 | Sorszám: 51
Csináljon a Jobbik saját lapot, ha annyira szellemi nagyágyúk...
Bár hallottam, hogy wan nekik. Kíváncsi lennék, milyen.

Téma: A mandátumszámítás módja
Turulmadár
2004. június 10. 11:16 | Sorszám: 2
A "d' Hondt-mátrix"-nak elnevezett módszer lényege, hogy a listákra leadott szavazatok arányának megfelelően osztja el a mandátumokat az egyes induló pártok között - mondta el egy magát megnevezni nem kívánó választási szakértő.

Pfff... =)))
Miért nem kívánja megnevezni magát egy szakértő, aki ismerteti d'Hondt elvének működését? Azért ez mégsem az ukrán maffiáról szóló, vagy politikailag kényes info.

Téma: Egy balos fiatal vagyok. Mit üzensz nekem?
Turulmadár
2002. július 04. 18:50 | Sorszám: 3
Mit üzenek? Wárjunk pár hónapot, utána is lelkes baloldali fiatal leszel-e...

Téma: Előrehozott Választási Csalást Terveznek
Turulmadár
2003. január 12. 00:25 | Sorszám: 11
Nem pénzt örököltek (ez szvsz butaság), hanem egész jó egyensúlyi mutatókat & egy jó helyzetben lévő gazdaságot.

Téma: Ballib médiapatkányok
Turulmadár
2004. március 09. 16:16 | Sorszám: 9
Szerencse, hogy a jelek szerint az ilyen téwedéseidet titokként kezeled. )

Téma: Van már JOBBIK-os képviselő
Turulmadár
2004. április 27. 23:06 | Sorszám: 216
Egy politikusnak lételeme, hogy minél több helyen mondhassa el a tutit, s így minél több szawazóhoz juthasson el. A 168 Óráról nekem is megwan a wéleményem, de szerintem önmagában nem gáz, hogy jobbikos politikusok nyilatkoznak a lapnak, csak néhány rohamozós bojkott-felhíwásuk fényében wisszás egy kicsit a dolog.
Turulmadár
2004. április 23. 14:44 | Sorszám: 179
Walóban azért tartóztatták le őket, de szvsz jogtalanul. A plakáton mind2 jelkép negatíw értelemben szerepel, így nem köwettek el törwénysértést. Vajnai esete más, ő egyetértőleg wöröscsillagozott.
Amúgy meg praktikus szempontból értelmetlen a törwény, nem sok értelme wan jelképeket jogilag tiltani - ezzel nem nagyon érik el a kíwánt hatást... Lehessen nyugodtan horogkeresztezni, wöröscsillagozni, akinek erre wan igénye & szellemi kapacitása.
Turulmadár
2004. április 22. 09:34 | Sorszám: 147
Igen, pont ezt mondom. S k. o. ezt witatja, mondwán, a település típusa határozza meg egy párt ottani szereplését.
Turulmadár
2004. április 21. 22:22 | Sorszám: 140
Hadd ne te mondd meg nekem, hogy híwják Szombathelyt Vasban - ott születtem, családom anyai ága Vas megyében él. Sosem hallottam senkitől, hogy wörös wárosként emlegették wolna Szombathelyt... Furcsa is lenne, hiszen sem '90-ben, sem '94-ben, sem '98-ban nem wálasztottak wörös ogy. képwiselőt Szombathelyen.
Turulmadár
2004. április 21. 00:45 | Sorszám: 132
A konzervativizmus hazai bástyájában 1990-ben
16 fideszes, 22 SZDSZ-es, 11 MDF-es és 3 MSZP-s képwiselőt wálasztottak. 1994-ben 1/8/23/10 wolt az arány (a Fidesz rossz eredményében jelentős része wolt annak, h nem wolt kompenzációs listája, mert a helyi elnök elfelejtette leadni)... Még mindig biztos wagy benne, hogy neked wan igazad?
Turulmadár
2004. április 21. 00:27 | Sorszám: 130
Rendkíwül Pest-központú lehetek, hiszen életem nagy részét Egerváron, Vasváron és Zalaegerszegen töltöttem. =)
Ha Kaposvár tipikus példa, akkor Szombathely mi? Győr meg legalább annyira polgáriasodott, mint Kaposvár. Wagy említhetném Székesfehérvárt...
Ugyanígy nem lehet a te logikád mentén megmagyarázni Nagykanizsa és Zalaegerszeg esetét. Utóbbiból a szocializmusban csináltak igazán wárost & megyeszékhelyt, még a belwárosban is panelek wannak, mégis fideszes. Kanizsa meg polgári miliője ellenére szoci fellegwár...
Turulmadár
2004. április 20. 17:04 | Sorszám: 127
Körömi sosem wolt senki? A Fidesz elnöke wolt Magyarország egyik legnagyobb wárosában, amiben azért rejlenek bizonyos lehetőségek. Már ha jól csinálja az ember, persze. Debrecen wagy Kaposwár mennyiwel "polgáribb", mint Pécs wagy Győr? Semmiwel.
Turulmadár
2004. április 20. 00:36 | Sorszám: 122
Olwass egy picit miket írtam. Dióhéjban: elég nagy összegben mernék fogadni, hogy Körömit nem ideológiai megwilágosodása, hanem szöwetségbeli partwonalra szorulása wezérelte a Jobbikba.
Turulmadár
2004. április 19. 16:38 | Sorszám: 119
Úgy látom senki nem vitatja Körömi indokait.

Aha, kicsit sem witattam. Szelektív látás? :]

Körömi Attila, a Jobbik országgyűlési képviselője

Ööö, ez biztos? Szerintem ő a függetlenek ogy. képwiselője, s egy frakciónyi sértődött fideszes/mdf-es összegyűjtéséig az is marad. =)

Turulmadár
2004. április 16. 09:15 | Sorszám: 112
Ha egy adott pontra kell kivetíteni, akkor - bármilyen furcsán
is hangozhat - számomra ez akkor következett be, amikor a frakció úgy
foglalt állást az iraki kontingens tekintetében, hogy nem hívja haza azt.

... de semmiképpen nem akkor, amikor kiderült, nem lehet wálasztókerületi elnök.

Turulmadár
2004. április 14. 12:31 | Sorszám: 101
Most már szerepel a jmm.hu-n a hír. Bármiféle cáfolat, ellenwélemény nélkül.
Turulmadár
2004. április 13. 16:50 | Sorszám: 88
A NOL hírét láttam először a Hírkeresőn, ők woltak a leggyorsabbak. Az elnökös részt már az MNO-ról idéztem.
Turulmadár
2004. április 13. 15:03 | Sorszám: 85
Köszönöm a kioktatást, de az egészet idéztem. Akkor még annyiból állt a gyorshír, azóta ezekszerint írtak hozzá.
Turulmadár
2004. április 13. 14:08 | Sorszám: 82
Mégiscsak elnök wolt.

"Önéletrajza szerint Körömi 1998 óta a Fidesz pécsi elnöke, a helyi elnökség és a megyei választmány, s 1999 óta a megyei elnökség tagja. Körömi egyébként még márciusban bejelentette, hogy a következő országgyűlési választáson nem kíván sem egyéni kerületben, sem pártlistán a Fidesz színeiben indulni, mert "jobbító szándékú, a problémák megoldására tett javaslatai nem találtak a Fideszen belül meghallgatásra" - olvasható a Baranyanet Online-on."

Turulmadár
2004. április 13. 13:46 | Sorszám: 81
Úgy látszik, onogur nem wolt kíwáncsi, mit akar Körömi mondani az ünnep elmúltáwal. Csak hűti, hűti a pezsgőt... :]
Turulmadár
2004. április 13. 13:31 | Sorszám: 78
Körömi Attila kilépett a Fidesz-frakcióból

NOL • 2004. április 13. 13:04

Körömi Attila országgyűlési képviselő kedden közölte, hogy kilépett a Fidesz parlamenti frakciójából, és csatlakozott a Jobbik Magyarországért Mozgalomhoz. „Elhatározásom nem személyeknek, hanem a helyzetnek szól” - áll a képviselő közleményében.

Turulmadár
2004. április 08. 17:38 | Sorszám: 66
Ez wáltozó, wannak kicsi és nagy wálasztókerületek Budapesten & máshol is.
Turulmadár
2004. április 08. 17:19 | Sorszám: 64
"Balczó Zoltán, a Jobbik elnökségi tagja az Index kérdésére azt mondta, nincs tudomása arról, hogy Körömi ténylegesen csatlakozni kíván pártjához. Az ex-MIÉP-es politkus, aki korábban szintén parlamenti képviselő volt, azt mondta, hogy ismeretei szerint Körömi valóban szimpatizál a Jobbikkal, ami például az iraki katonai beavatkozásban való részvétellel kapcsolatos szavazásnál is megmutatkozott."
Turulmadár
2004. április 08. 17:13 | Sorszám: 61
Budapest nem ad aránytalanul sok képwiselőt, 32 egyéni wálasztókerület wan itt a 176-ból, azaz az egyéni mandátumok 18%-át lehet itt elérni, ami nagyjából megfelel a főwárosi/országos népesség arányának.
Turulmadár
2004. április 08. 17:05 | Sorszám: 59
A wálasztási buktáért nyilwán az egész Fidesz felelős. Azon belül a budapesti szerwezetnek kiemelkedő sara wan, de pl. a pécsi is hasonló szinten teljesített, mint a főwárosiak...
Turulmadár
2004. április 08. 16:54 | Sorszám: 57
Mindenesetre én nem tudok róla, hogy Körömit a Jobbik elnökség befogadta volna, sőt. Lehet, hogy az érintett ezt tervezi, de az egy dolog.

Ez igaz, bár Balczó nyilatkozata nem tűnik elutasítónak.
S Körömi Attila, mondjuk Balogh Gyulához képest, egy főnyeremény.

Turulmadár
2004. április 08. 16:38 | Sorszám: 54
Csak mosolygok itt, ha Rogán wagy Pokorni holnap átülne a Jobbikba, pillanatok alatt ő lehetne az új magyar megwáltó itt egyeseknek.
Turulmadár
2004. április 08. 16:26 | Sorszám: 51
De, igazad wan, elnézést.
Őt is sokat szidták, de walamiért mindig Körömiről hallottam a legcifrábbakat.
Turulmadár
2004. április 08. 16:21 | Sorszám: 48
Ha olyan baromi szarul végezte a dolgát, akkor miért indította a Fidesz pártlistán?

Nyilwán azért, mert a Fidesz pécsi elnöke wolt, s így jogosult az előkelő Baranya megyei listás helyre. A csoportelnökök munkájáról egyértelmű bizonyítwányt meg nyilwán csak négyéwente állítanak ki.

Ha olyan baromi szarul végezte a dolgát, akkor miért csak két év után hallunk kritikus hangokat?

Annyira képben wagy pécsi ügyekben, hogy tudod: nem woltak kritikus hangok? Egyszerűen egy helyi elnök tewékenységének alapesetben nincs országos wisszhangja - így pl. a fórumon sem wolt téma.

Tatabánya, Pécs, Komló és a többi komcsi sasfészkekben nincs esélye a Fidesznek.

Ez sem igaz, nem szabad elewe feladni egyetlen körzetet sem (amúgy '98-ban a Fidesz hozta is az egyik pécsit). Pl. Zala megyében Lenti megtörhetetlen wörös bázisnak tűnt, 2002 őszén (!) mégis nyerni tudott a fideszes jelölt a tuti befutónak wárt, éwtizede regnáló szociwal szemben.

Turulmadár
2004. április 08. 16:04 | Sorszám: 44
"Az ellenzéki politikus a húsvétra, illetve a nagyhétre való tekintettel nem kívánta kommentálni a Magyar Nemzet című napilap értesülését."

Csak én nem látom az összefüggést az ünnep & a nyilatkozattétel között?

Turulmadár
2004. április 08. 15:59 | Sorszám: 43
Öröm látni, amikor kellő arroganciáwal borulsz orcára. :]
Körömi azért listás képwiselő, mert egyéniben nem került be, már az első fordulóban kiütötték:
DR.TOLLER LÁSZLÓ MSZP 20 661 55,34
KÖRÖMI ATTILA FIDESZ-MDF 11 036 29,56

Pécsett az országos átlagnál sokkal rosszabban szerepelt a Fidesz, amiben jelentős szerepe wan az ottani csoportot wezető Körömi Attilának is, ha jól sejtem.
Az egyértelmű wélekedés alatt azt értem, hogy különböző körhöz tartozó pécsi fideszesektől hallottam egyöntetűen, hogy Körömi igencsak rosszul wégzi a dolgát. Na, majd a Jobbikban.

Turulmadár
2004. április 08. 14:02 | Sorszám: 32
Körömi Attila... Jól csengő név.
Egyértelmű wélekedések szerint ő a fő felelőse annak, hogy Pécsből szoci fellegwár lett - 2002-ben még a meglehetősen polgári belwárosi wálasztókerület is wörös képwiselőt wálasztott. Nem is lett kinewezwe Körömi wálasztókerületi elnöknek. Persze ezekután ráébred, hogy a Jobbik mentheti csak meg a nemzetet. Látja, hogy nincs számára pálya a Fideszben, így menekül, mint patkány a süllyedő hajóról. :]
Hűtsétek a pezsgőt!

Téma: A Fidesz cserben hagyja a Trianon-film terjesztőit?
Turulmadár
2005. január 18. 11:09 | Sorszám: 18
Ettől eltekintve a román hatóságok elmennek a fenébe, hogy ilyesmivel cseszegetik a film vetítőit (bár nem ismerem a filmforgalmazás romániai szabályozását, ez igaz).
Turulmadár
2005. január 18. 11:08 | Sorszám: 17
3. A Trianon-film egy sablonos, unalmas, történelmietlen nemistudommi. Olyan, mint egy jobboldalos-nemzethalálos közhelygyűjtemény. Illik Koltay Honfoglalás - Sacra Corona - Megfeszített - stb. műveinek sorába...

Téma: Orbán érthetetlen lépése
Turulmadár
2003. november 03. 13:58 | Sorszám: 47
Rendkíwül szánalmas a widéki suttyózásod.
Turulmadár
2003. november 03. 12:59 | Sorszám: 8
Ez nem politikai, hanem emberi kérdés. Tellet nagyra tartotta Orbánt, nagyon készült a tervezett találkozásra. Orbánnak illene részt wennie Teller búcsúztatásán.
Turulmadár
2003. november 03. 12:46 | Sorszám: 1
Én sem értem.

Téma: Onkormanyzati valasztasok
Turulmadár
2003. május 29. 00:18 | Sorszám: 7
Az igazi izgalom azonban ezután következik, mert a Fidesz megszűnt, és mostantól az egészen más dimenzióban továbbépülő Szövetség lesz a koalíció ellenfele.

Pfff, azért kicsit wisszafogottabban is sztárolhatnánk önmagunkat... :]

Turulmadár
2003. május 28. 19:43 | Sorszám: 4
Az ősziét? www.valasztas.hu, ott az előző wálasztások menüpont.

Téma: Megszívjuk?
Turulmadár
2003. május 04. 18:55 | Sorszám: 441
Szomorú. Ettől féltem. Ez így nem megoldás semmire.
Turulmadár
2003. május 03. 00:03 | Sorszám: 320
Én walahogy nem nagyon tudom elhinni, hogy ennyi provokátor lenne a Lelkiismeret'88-tól Bencsikig... Wan egy olyan érzésem, hogy ezek az emberek tényleg így gondolkoznak.
Turulmadár
2003. május 02. 23:27 | Sorszám: 317
Anyám...
No ezek után már tényleg nem nagyon lehet jól kijönni az ellentüntiből.
Turulmadár
2003. május 02. 23:26 | Sorszám: 316
Figyelj Fidelitász!

Nem én wagyok a Fidelitas. Én itt a saját wéleményemet mondom, nem képwiselek semmiféle hivatalos álláspontot.

Hollandiában 3 milliárd dolláros volt a múlt évben a drogbiznisz.
1976-ban, a deliberalizáció évében alig kifejezhető értékű volt.

Most liberalizáció wagy deliberalizáció?
Amúgy nézd meg, hogy más, adott esetben zérótoleranciás országokban mekkora a növekedés 76 óta - ez egyszerűen a kábszer terjedésével jár együtt, s nem a liberalizáció függvénye.

1976 előtt Hollandiában is annyi volt a THC tartalom, mint bárhol a világon: 3-5%, ma a hollandiai: 20% (a hozzászokás megkövetelte hatóanyagnövekedés...!

Ez egyszerű növénynemesítés, hatékonyabban lehet termelni, nem a hozzászokás miatt wan.

A drogozással kapcsolatos fegyveres lövöldözés40%-kal, a rablások 62%-kal, az autólopások is 62%-kal nőttek a liberalizáció óta.

Ugyanezek az adatok hogy alakultak az elmúlt 30 évben a keménywonalas országokban?

Turulmadár
2003. május 01. 11:48 | Sorszám: 290
Wááá, hányszor mondjam még el, hogy a dealereknek nem érdeke finanszírozni a megmozdulást, mivel nekik csak addig pörög a biznisz, amíg a marihuána illegál, sőt annál nagyobb a haszon, minél inkább illegál...
Turulmadár
2003. április 30. 22:09 | Sorszám: 273
Pratchett? =)
Turulmadár
2003. április 29. 21:14 | Sorszám: 212
A gyerekeket ugyanúgy weszélyezteti a cigi wagy az alkhol is. Ijesztően nagy részük dohányzik pl.
Turulmadár
2003. április 29. 20:09 | Sorszám: 207
Sajnos az alkohol igenis népszerű a fiatalok körében, a szórakozóhelyek tele wannak csontrészeg 14-15 éves gyerekekkel. Ami még szomorúbb, az ilyen korú kamaszlányok is így nyomják.
Turulmadár
2003. április 29. 19:37 | Sorszám: 200
Képzeld, szerintem a heroinisták 100%-a alkohollal & cigivel kezdte. Durwa, mi?
Állanódan a gyerekekkel jöttök, pedig teljesen természetes, hogy számukra teljes tilalomra wan szükség. Akárcsak alkoholból, bár ezt nagyon nem tartják be.
Turulmadár
2003. április 29. 16:36 | Sorszám: 164
Ha walamiről más a wéleményem, mint az itteniek többségének, akkor takarodjak? Érdekes hozzáállás... :]
Turulmadár
2003. április 29. 15:53 | Sorszám: 162
Jah, hogyha walaki nagyon durwán nyomja, s akkor sem okoz nagyobb kárt az egészségben, mint az alkohol...
Turulmadár
2003. április 29. 12:40 | Sorszám: 155
Milyen drogra szoknak rá?
Szerintem külön kéne kezelni a kenderszármazékokat a többitől, nem jó, ha az emberek egy kalap alá weszik mondjuk a hernyóval wagy az amfetaminnal...
Turulmadár
2003. április 29. 10:24 | Sorszám: 147
Kérdezz meg bárkit, egy "füves" napi adagja átlag 3.000 forintba kerül.

)))))))
Te kevered walami mással. Elég kevesen füveznek napi rendszerességgel, s még a legtöbbet szívók sem nagyon füstölnek el egy nap háromezer forintot.

Turulmadár
2003. április 29. 10:21 | Sorszám: 145
Nem nekünk kell generációs ellentétet csinálni a kérdésből, az már kialakult anélkül is. A fiatalok legyenek akár miépesek, akár fideszesek, általában egész máshogy állnak a kérdéshez, mint az idősebbek.
Nem tudom, hogy összefér-e a konzervatív értékrenddel, szerencsére nem érint a kérdés (sem konzervatív nem wagyok, sem nem füvezem). :]]]
Turulmadár
2003. április 29. 09:23 | Sorszám: 140
Én csak azt mondtam, hogy itt inkább generációs ellentétek érvényesülnek, mint ideológiaiak - ez jól látszik ebben a topicban is.
Turulmadár
2003. április 28. 22:35 | Sorszám: 127
Pfff... NEMZETHALÁL, hrrrgghhh... =)
Turulmadár
2003. április 28. 21:33 | Sorszám: 125
Úgy tűnik, a kérdés megítélésében inkább az életkor a meghatározó, nem a politikai értékrend.
Walami ilyesmit mondott Rogán is az Index-interjúban.
Turulmadár
2003. április 28. 12:46 | Sorszám: 120
Harcol a fene a liberalizációért, talán az első hozzászólásomban írtam, hogy a magyar társadalom állapotát ismerve nem lenne jó megoldás... Aggódnod sem kell, életemben 2-3x szívtam, úgy másfél éve (ezt is írtam korábban). Jah meg 14 évesen kórházban erősen túlreagáltam a morfinos fájdalomcsillapítást, s majdnem wégem lett.
Én is beszéltem a témáról több orvossal, drogklinika-wezetővel, stb.-vel, köztük nem nagyon wolt szigor-párti, igaz, liberalizátor sem. 2 hetet töltöttem Németországban és Hollandiában egy konferencián, ahol a két ország drogpolitikájáról wolt szó, s láthattuk mindezt a gyakorlatban is.
Turulmadár
2003. április 28. 11:37 | Sorszám: 116
A szeszes italokat NEM azért készítik, hogy minden fogyasztójánál májzsugort okozzon. Ha rendeltetésszerűen fogyasztják, nem káros, és nem alakul ki függőség.

A marihuánáról walószínűleg ugyanez elmondható.

Turulmadár
2003. április 28. 00:23 | Sorszám: 109
Ne haragudj, már nincs erőm wisszaolvasni, nem te írtad a totális szigort, tiltást?
Persze azt is érthetted máshogy, talán túlságosan is sarkítottam, bocsánat.
Turulmadár
2003. április 27. 23:52 | Sorszám: 107
Talán azért wédi, mert sérti az igazságérzetét, hogy a te álláspontod alapján a magyar egyetemisták, főiskolások többsége (de mindenképp egy jelentős része) bűnöző, pedig nem feltétlenül rosszabbak, mint azon társaik, akik hetente 1-2 alkalommal legurítanak egy marmonkannányi tabblettást.
Turulmadár
2003. április 27. 22:52 | Sorszám: 99
Ez a 25% eléggé bő becslés.
Ha walaki heti rendszerességgel fogyaszt alkoholt, az durwa? Nevezhetünk ilyen embert alkoholistának? Szerintem nem. Hasonlóképpen wan szerintem a fűvel is, ebben az esetben is az a gáz, ha walaki minden nap egy jointot reggelizik.
Turulmadár
2003. április 27. 21:42 | Sorszám: 90
Szerintem a 75% túlzás. Lehet, hogy 75% próbálta már, de aki heti rendszerességgel szív (ami azért nem olyan húzós, ugye), az max. 25% lehet szerintem.
Turulmadár
2003. április 27. 21:40 | Sorszám: 89
Erről kérdezd meg a táltosokat, ők sem woltak tiszták. :]
Arról nem is beszélve, hogy az alkohol is tudatmódosít & az igazán tökös magyar gyerek pohárszám tolja a pálinkát...
Turulmadár
2003. április 27. 21:39 | Sorszám: 88
Pedig, hidd el, simán el lehet. Én úgy másfél éve próbáltam egy-két alkalommal (Amszterdamban persze ), aztán azóta sem & nem is hiányzik. Igaz, alkoholt sem nagyon iszom, a dohányzás meg wégképp távol áll tőlem.
Turulmadár
2003. április 27. 19:15 | Sorszám: 54
Igen, szerintem is ez tűnik a legjobb megoldásnak - differenciálni.
Turulmadár
2003. április 27. 19:13 | Sorszám: 51
S a marihuána és a heroin egy lapon említhető?
Turulmadár
2003. április 27. 19:08 | Sorszám: 49
Nekem ez logikusnak tűnik, hiszen ugyanakkora adag egy idő után már nem úgy hat. Ezért több kell.

Ez így wan a nikotin és az alkohol esetében ugyanúgy, mint a marihuánánál, így önmagában nem feltétlenül indokolja a tiltást.

Aztán más kell, erősebb.

Igen, de ha a marihuána más kategóriába esik, mint a keménydrogok, akkor a terjesztése is elwálasztható azokétól, így nem lép oda tovább a fogyasztó. Ez is logiuksnak tűnik, nem?

Turulmadár
2003. április 27. 19:04 | Sorszám: 48
Az alkohol után sem jön feltétlenül a heroin, pedig az alkohol fizikai függőséget is okoz...
Turulmadár
2003. április 27. 19:02 | Sorszám: 47
Hagyjuk már ezt a drogtörvényt... Nem lett ez olyan nagyon enyhe, inkább középutas. A téma feszegetésével a Fidesz szvsz nem nagyon tud már új szimpatizánsokat szerezni, de a fiatalok körében még weszíthet.
Turulmadár
2003. április 27. 18:06 | Sorszám: 42
A kereskedőket én is nagyon keményen büntetném.
Nem hinném, hogy a lány a marihuána miatt jutott el a heroinhoz, szerintem nincs különösebben ok-okozati összefüggés (attól eltekintve, hogy ugyanaz lehet a díler). Wagyis talán így pontosabb: ha féllegális lenne a marihuána, akkor sem wezetne több embernél a heroinhoz.
Turulmadár
2003. április 27. 17:55 | Sorszám: 40
Csakogy az illegális terjesztésben a maffia nem tudná érvényesíteni jóval magasabb haszonkulcsát, így jó eséllyel átállna a többi drogra.
Turulmadár
2003. április 27. 17:41 | Sorszám: 38
Ez szvsz nem igaz.
Sőt, ez az érv inkább szólna az enyhítés mellett, mivel ha a marihuána illegális, akkor walóban sokszor olyan dealerektől szerzik be a fogyasztók, akiknek a kínálatában csúnyább dolgok is szerepelnek. Ezért wan az, hogy sokak szerint a kemény & a lágy drogok elhatárolása egymástól jelentősen csökkentené az átjárást.
Én sajnos nem tudom mi a megoldás, sem a kemény szigort, sem a legalizációt nem látom igazán jó útnak - utóbbival a magyar társadalom jelenlegi állapotában max. annyit érnénk el, hogy az egymillió alkeszünk mellé kerítenénk még néhány tíz- wagy százezernyi álmatag tekintetű, wérágas szemű embert. :]
Turulmadár
2003. április 27. 17:23 | Sorszám: 36
Nem walószínű, legalábbis a racionalitás nem ezt diktálja. Ha legális wagy féllegális lenne a marihuána, szvsz jóval kisebb üzlet lenne, mivel alacsonyabb haszonkulccsal lehetne túladni rajta.
Turulmadár
2003. április 27. 17:22 | Sorszám: 35
Sejtem, hogy mit fogok kapni érte, de szerintem nem jó ötlet ellentüntetést szervezni - sosem szép dolog elrontani walakinek a játékát. Tartsanak külön rendezvényt walamikor máskor wagy máshol az ellenzők, egy párhuzamos ellentüntetésből semmi jó nem sülne ki.

Téma: Egység kellene a jobboldalon
Turulmadár
2002. augusztus 22. 11:19 | Sorszám: 26
Miért irtaná ki az elhatárolódás a MIÉPet? Tessék szépen elmondani, sokszor és sok helyen, hogy miért nem szereti a MIÉP a Fideszt (mert nem szereti), s hogy miwel nyújt szebbet, többet a MIÉP... Meg lesz az eredménye.
Turulmadár
2002. augusztus 22. 10:46 | Sorszám: 24
(Persze nem azt wárom, hogy a Fidesz jelentse ki, hogy a MIÉP az Antikrisztus, hanem hogy tegye wilágossá: komoly különbségek wannak a két párt elképzelései között - nem is annyira a célokat, mint inkább az eszközöket illetően.)
Turulmadár
2002. augusztus 22. 10:44 | Sorszám: 23
Szerintem ez az elhatárolódás egyre több helyen megtörténik, idő kérdése, mikor történik meg "felső szinten" is a nyilwánosság előtt - s mind2 párt jól járna wele...
Turulmadár
2002. augusztus 21. 16:58 | Sorszám: 8
Nem wagyok benne biztos, hogy az egység a megoldás. Akkora különbségek wannak a jobboldalon, hogy egy párt nem képes lefogni az egész skálát, a nagyon szoros együttműködés mindenhonnan sokakat riaszt el.
Szerintem most mérleget kell wonni, mink wan, mire lenne szükségünk, s mindezt hogyan érhetjük el. Nekiállni építkezni, információs hálózatot (erre tök jók a polgári körök), hozzáértő embereket (utánpótlás-/felnőttképzés), gazdasági hátteret (a polgári oldallal szimpatizáló üzletembereket összehozni, megismertetetni egymással, elősegíteni kapcsolatok kiépülését), sajtókapcsolatokat (nem durcizni, hanem leülni beszélgetni külföldi tudósítókkal, hazai újságírókkal, nyilatkozni mindig, ha kérik, stb.)...

Téma: Balliberális fordulat a Jobbikban :))))
Turulmadár
2003. október 27. 08:58 | Sorszám: 291
Tudtommal 24-én nem wolt tisztújítás. Amikor feltűnt egy-egy új közismert arc a Jobbiknál, pikk-pakk kiderült róla, hogy már alelnök. Fura.
Turulmadár
2003. október 27. 08:31 | Sorszám: 288
Balczó hogy lett alelnök? Molnár hogy lett alelnök? Amikor egy-egy ismert arc csatlakozik, akkor egyből tisztújítás wan?

Téma: Hozz megey kort !
Turulmadár
2002. augusztus 17. 00:46 | Sorszám: 2
Egyetértek. Ez nem demonstráció.

Téma: Balliberális fordulat a Fideszben
Turulmadár
2003. október 15. 23:52 | Sorszám: 353
Akkor ebben az országban wan 1-2%-nyi igazi jobboldal, a többi meg mind ballib?
Turulmadár
2003. október 15. 14:43 | Sorszám: 321
Szerintem alapwető téwedés a Fidesz részéről, ha pártsajtó létrehozására, erősítésére törekszik, mert ez merev ellenállásba ütközik a jelenlegi médiaelit részéről. Ha inkább korrekt médiumok létrehozásán, támogatásán dolgozna, ahhoz szvsz megkaphatná a fiatalabb médiaelit egy részének támogatását, s többre menne wele.
Turulmadár
2003. október 15. 14:32 | Sorszám: 310
Ez az: nem lehet előhúzni. Fel kell nőniük. Az InfoRádió szerintem jó példa, s az Index is egész ígéretes.
Turulmadár
2003. október 15. 14:28 | Sorszám: 307
Nekem a médiakiegyenlítősdi játék úgy önmagában nem tetszik. :] Legyenek korrekt, elfogulatlan médiumok, s ne arról szóljon a hazai média, hogy mindkét oldal ugyanannyi agit.prop. médium felett rendelkezik...
Turulmadár
2003. október 15. 14:12 | Sorszám: 302
A hirdetési tarifák szabályozása? Így szép lassan eljutunk a tervgazdasághoz. :]]] Bonyolult dolgok ezek...
Turulmadár
2003. október 15. 14:06 | Sorszám: 299
S pl. a MIÉPpel mi lesz? Sokkal komolyabb szervezeti háttere, beágyazottsága wan, mint a Jobbiknak (aminek ez kb. zéró). Ráadásul a Jobbik widéken szinte ismeretlen (MIÉP-effektus).
Turulmadár
2003. október 15. 14:04 | Sorszám: 297
Szerintem a 4-es sem igazán működőképes, mert a piac nem így működik, ráadásul a cégeket teljesen gazdaságtalan hirdetésre is kényszerítené (a törvény ismeretében egyes lapok durwán felemelhetnék hirdetési tarifáikat).
Igazából a "jobboldali" (bár jobban szeretném, ha inkább korrektnek hívhatnám) sajtó meghonosításához azt látom wállalható útnak, hogy sikeres kezdeményezéseket a kezdeti időszakban az állam segítsen. Ha normális piaci wiszonyok uralkodnának itthon, ezt is ellenezném, de miwel a 40 éw egy rendkívül egyenlőtlen wersenyhelyezetet hagyott örökül, átmenetileg ez egy elfogadható módszer. A médai-pozíciók erősítésében szvsz járható út még a nemzedéki ellentétek kihasználása. Az ifjú médiasztárok eléggé rühellik az öregeket (a Juszt, Bolgár, Verebes féléket), s magunk mellé lehetne állítani őket. Persze nem úgy, ha már egy kommunikációs képzés miatt is óriási a felhördülés.
Turulmadár
2003. október 15. 13:54 | Sorszám: 294
Igazából én szkeptikus wagyok a Jobbik esélyeit illetően. Nem hogy 15%, de még 5% elérése is nagyon nehéznek tűnik. A magyar politikai mpiac rendkívül zárt, '90 óta nem sikerült igazán új pártnak betörnie (a MIÉP a '90-es MDF-ből és SZDSZ-ből jött).
Turulmadár
2003. október 15. 13:17 | Sorszám: 273
2.pl.: Az alkotmányba beletehetnének egy olyan kitételt, miszerint minden pártnak súlyának megfelelően kell szerepelnie a sajtóban.

Azért engem ettől kirázna a hideg... Meg lehet walakit szerepeltetni egészen negatíw színben is - az is szereplés. :]

Turulmadár
2003. október 15. 13:07 | Sorszám: 270
Ehhez a 33% Fideszhez és 20% Jobbikhoz a Fidesznek a mostani helyzethez képest wesztenie kéne úgy 10%-ot, a Jobbiknak meg nyernie tizenkilencegészakárhányat... Nem wagyok benne biztos, hogy a Fidesz rajongana az ötletért (azon túl, hogy nem igazán kiwitelezhető). :]
Turulmadár
2003. október 15. 12:53 | Sorszám: 265
Igen, szerintem sem fér a Fidesz zászlaja alá annyi féle ember, mint amennyit oda szeretnének zsúfolni (talán le kéne mondani a radikálisokról).
Turulmadár
2003. október 15. 12:19 | Sorszám: 261
Szerintem elég gáz ez az egész jelezés, wiktorozás, stb. Örülnék neki, ha egyszer azt mondaná, hogy igazán kedwesek, de jobban örülne, ha abbahagynák.
Turulmadár
2003. október 15. 12:01 | Sorszám: 255
Nem hinném, hogy Orbán igényelné az ajnározást...
Turulmadár
2003. október 14. 13:26 | Sorszám: 196
Nem politikai területen wannak, de szerkesztők. Nem azt akarom mondani, hogy az RTL egy korrekt tv. De a wilág nem olyan egyszerű, hogy egyik helyen mindenki jó ember, míg máshol mindenki gonosz.
Turulmadár
2003. október 14. 13:17 | Sorszám: 193
Nem akarok semmit mondani, csak személyes tapasztalataimmal kíwántam árnyalni a "kertéwében csak ballibsik dolgoznak" futamot. Belátom, felesleges próbálkozás wolt.
Turulmadár
2003. október 14. 09:23 | Sorszám: 178
Aki valaha is "magánemberként" hallotta már megnyilvánulni pl az egyik kertvnél tevékenykedö lebrós bocs rosszul fogalmazok (marxista-anarchista meg számomra teljesen ismeretlen balszélsö eszméket valló(?)) idiótákat, kezdve a legalsó senki "segédszerkesztötöl" az tudja épelméjü és nemzetért valamit érzö ember egy légtérben sem szívesen tartózkodik ezekkel...

Én csak 1-2 kertévést ismerek (RTL-Klub), nos ők wéresszájú fideszesek.

Amúgy wan igazság a mondaniwalódban, de towábbra is úgy érzem, hogy ha a Fidesz csökkenteni akarja elutasítottságát a tavaly tavasszal balra szavazók körében, akkor szükség lehet ilyen lépésekre.

Turulmadár
2003. október 14. 00:51 | Sorszám: 173
Persze, ez egypártrendszer, csak a tapéta más... :/
Turulmadár
2003. október 14. 00:50 | Sorszám: 172
Csermely is benne wolt a felsorolásban?
Turulmadár
2003. október 13. 20:14 | Sorszám: 140
A hamis Teller-levél óta pedig már azt is tudjuk, hogy pontosan olyan hülyének néznek ezek minket, mint amilyen hülye a Fidesz volt ezzel a baromagyú lépéssel, aminek nyilvánosságra kerülése következtében ijedtükben tragikus hirtelenséggel beszüntették a párton belüli "ifi tagozat" kommunikációs és politológiai felkészítő tréningjét is, szerintem ezzel egy másik óriási hibát követve el.

Miért, mi szűnt meg?

Nem lehet a médiát úgy felosztani, hogy a mieink mind okosak, tisztességesek és jók, akik meg máshowa szawaznak, azok legalábbis nemzetwesztő szándéktól wezéreltek...

Turulmadár
2003. október 13. 20:10 | Sorszám: 139
Mit hamisít?
Neked mindenki hamisító, aki nem wéresszájú margináljobbos?
Turulmadár
2003. október 13. 17:06 | Sorszám: 102
Ja, és maoisták felbukkanása sem valószínű a Jobbik környékén.

No igen, mert kiszorítja őket Balogh Gyula. :]]]

Amúgy az esetre wisszatérwe: miwel itt nem politikai tanácsokról wan szó, hanem kommunikáció-technikáról, szerintem nincs gond ezzel a képzéssel. Igazából azt sem tudom, hogy az illetők "kiwel wannak" (hogy nem írnak alá néhány havonta Bencsikkel és Patakival közös levelet, az még nem jelent semmit). A "mert a jobboldalon nincsenek megfelelően képzett újságírók" kitétel meg szerintem a Magyar Nemzet sértettség miatt beszúrt tüskéje.

Turulmadár
2003. október 13. 09:30 | Sorszám: 71
Tényleg nem értem, miért wan itt a wilágwége... Hallgatták wolna meg inkább Bayer és Lovas tanácsait ezredszer? Meghallgattak mást is, remélem tanultak belőle. Ennyi.

Téma: Háború, fanatizmus, katonák, gyűlölet...MSZP kampány
Turulmadár
2004. április 13. 13:18 | Sorszám: 366
A liberalizmus és a konzervativizmus gyökerei közösek, Nyugat-Európában rendszerint a liberális pártok a konzervatív/kerezsténydemokrata pártok hagyományos partnerei.

Uj Péter persze nem fideszes, de kellőképpen tökös legény ahhoz, hogy pl. Kovács Lászlót elküldje a wérbe, ha így látja jónak. Nekem ennyi bőwen elég - tetszik.

Turulmadár
2004. április 13. 13:03 | Sorszám: 362
Ehhh... Uj Péter ír hetente 1x a Népszabadságba. A Magyar Narancs meg egyáltalán nem szélsőbaloldali, max. szélsőliberális.
Turulmadár
2004. április 13. 12:56 | Sorszám: 359
Miért lenne az Index a szocik saját újságja? Badarság.

Téma: Liberobolsi aljas cenzura! Elbontatják a Fidesz plakátokat!
Turulmadár
2004. június 03. 08:25 | Sorszám: 102
Itt megnézheted a plakátokat:
http://www.fidelitas.hu/?k=5&ev=343035333131323533

Itt pedig láthatod, hogy állnak:
http://fidelitas.hu/?id=406011217&PHPSESSID=e979c0aa476bdea102759ebbb5d93688

Turulmadár
2004. június 02. 23:06 | Sorszám: 94
Egy kartárs jópofa szót alkotott, SZVSZ tökéletes:
mélydemokrata

Ki & mikor?

Turulmadár
2004. június 02. 18:32 | Sorszám: 30
A bizottság azt mondta, nem kell engedélyezni, csak a rendőrségnek bejelenteni. Aztán most meggondolták magukat. 2002-ben a Kossuth téren az SZDSZ nyugodtan megcsinálhatta ugyanezt (lsd. Tubi képe). Kormánypárti demokraták, szevasztok!

Téma: Megy a Juhász ??
Turulmadár
2004. április 29. 00:24 | Sorszám: 18
Ez egy egészen másik Veres.

Téma: 136 év után Ma este indul az utolsó POSTAVONAT
Turulmadár
2004. június 28. 08:22 | Sorszám: 10
Így ezentúl teherautóval szállítják a postát Magyarországon és az átlagos 2,5 nap helyett 5 munkanap alatt ér a levél az ország egyik végéből a másikba.

Ez komoly? Épp a rugalmasság növelésével indokolták az átállást a közúti szállításra...

Téma: Vége a Centrumnak... :-(((((((((((((((((((
Turulmadár
2002. október 21. 11:13 | Sorszám: 10
Nincs wége a Centrumnak. Sosem wolt Centrum.

Téma: MSZP-s Istennő tízparancsolata
Turulmadár
2002. november 01. 23:55 | Sorszám: 10
mi az a Hinaus?
Turulmadár
2002. november 01. 21:34 | Sorszám: 7
3. Ellenben lehet csőcseléknek, orbánjugendnek wagy éppen gyűlölködés kis szigeteinek becézni...

Téma: az Országos Választási Bizottság elnöke az Mszp-ért kampányol, figyelem!
Turulmadár
2005. szeptember 16. 10:12 | Sorszám: 29
Persze, egyértelműen fogalmazási hibáról van szó, de akkor minek háborogni, hogy az OVB így meg úgy?
Turulmadár
2005. szeptember 15. 08:54 | Sorszám: 24
"Az MSZP elnöke, az Országos Választási Bizottság elnöke, és a párt Országos Elnökségének tagjai" - ebből csak az nem érti, hogy az MSZP OVB-jének elnökéről van szó, aki nem akarja.
Turulmadár
2005. szeptember 14. 23:36 | Sorszám: 21
De, róla. Ez szerintem elég egyértelmű...

Téma: Botrányos rajzfilm sorozat
Turulmadár
2004. január 01. 16:31 | Sorszám: 26
Ez nem azon Falk Miksa utcai bérházak egyike, melyekben ávós & BM-es családok laktak anno?

Téma: Béketüntetés. Nem komcsi. Febr. 15.
Turulmadár
2003. február 11. 22:43 | Sorszám: 32
Bocsánat, de szerintem többet ártanak ezek a tüntetések a kormánynak, ha nem "jobboldaliként" kerülnek be a köztudatba. A polgári körös demonstrációk gyakoriságuk miatt szvsz jóval alacsonyabb hatékonyságúak, mint ha a jobboldalhoz nem köthető civil szervezetek tiltakoznak a kormány politikája ellen...

Téma: Buzerikusz lemond
Turulmadár
2004. szeptember 10. 08:32 | Sorszám: 18
Őszintén szólva nekem sem esett le elsőre... :]
Turulmadár
2004. szeptember 09. 13:38 | Sorszám: 12
Intelligens megoldásnak tűnik...

Téma: Csökken a jobboldal támogatottsága vidéken
Turulmadár
2003. június 16. 21:34 | Sorszám: 4
Mihez képest csökken?
Egy ottani ismerősöm mondta, hogy annyira wörös widékről wan szó, hogy a Fidesz nem is állít ellenjelöltet. :]

Téma: Új párt alakult. Új erő, új vonal: Patrióta Ifjúság
Turulmadár
2003. május 30. 14:10 | Sorszám: 390
Mellesleg Schneider indítványozta azt pl., hogy az önkormányzat belső tanácstermében engedélyezzék egy kis méretű bolgár lobogó elhelyezését.

Ez már igen. :]]]

Turulmadár
2003. május 29. 20:04 | Sorszám: 379
(De azt is mondhatnám, hogy idehaza meg sok - elhagyott - zsinagógát használnak pl. művészetek házaként... Secko jedno. Miért ne lehetne mecset egy elhagyott templomból?)

Ha csak művészetek házaként, hangversenyteremként használnák... De wan, amelyik edzőterem. Ez annyira méltatlan, legyen szó bármilyen wallás egykor szakrális helyéről.

Ciprus fővárosának északi, török részén jártam egy mecsetben, ami korábban gótikus katedrális wolt. Nagyon szép...

Turulmadár
2003. május 29. 11:03 | Sorszám: 375
Gazdag, Molnár, Lovas... Erős mezőny. :]
Turulmadár
2003. május 28. 22:24 | Sorszám: 368
Az "új pogányt" szvsz csak én használtam, ez nem a jobbikosok sara. Az Új jobboldal rovat egyértelműen ezt a wonalat wiszi...
Turulmadár
2003. május 26. 17:25 | Sorszám: 349
Akkor az lesz az.
S egy ilyen hely tulajdonosa wízionál Hitler nagyságáról, meg ilyesmikről? Pfff... Ha Hitlernek ilyen kávézója lett wolna, sose wág bele az egészbe. :]
Turulmadár
2003. május 26. 16:20 | Sorszám: 347
(Wiszont az tényleg az Oktogon és az Erzsébet tér között wan, az Andrássy úton.)
Turulmadár
2003. május 26. 16:19 | Sorszám: 346
Fashion Cafe? Ne már... Az nagyon kozmo hely. :]]]]
Wicces lenne. =)
Turulmadár
2003. május 26. 16:09 | Sorszám: 344
Neten csak Deák utcai Grand Cafe-ről esik szó.
Turulmadár
2003. május 26. 15:21 | Sorszám: 342
Ez is igaz. :]
Turulmadár
2003. május 26. 15:18 | Sorszám: 340
Engem se hívnak, aztán mégse wagyok dühös. ;p
Turulmadár
2003. május 26. 15:03 | Sorszám: 338
Mi ez a Grand Cafe?
Turulmadár
2003. május 26. 14:18 | Sorszám: 335
RADIKÁLIS = MAGYAR.

Agyam eldobom... :]

Turulmadár
2003. május 24. 12:38 | Sorszám: 309
Az nem következetlenség: wáltozatosság.
Turulmadár
2003. május 24. 12:10 | Sorszám: 306
Tudom, hiszen azok ti lesztek. ;ppppp
Turulmadár
2003. május 24. 11:45 | Sorszám: 304
Jézusom, milyen lap ez az Új Idők? :]]]]

"... bámulatos teljesítménnyel..."
Ez annyira átlátszó PR-cikk, hogy kb. 0 embert győz meg arról, hogy a PI-é a jövő.

"Szándékaink szerint a jövő magyar elitjét alapozzuk meg."
Sosem hittem wolna, hogy önbizalomban walaki überelheti a JMM-eseket... =))

Turulmadár
2003. május 24. 11:28 | Sorszám: 300
Szerintem nem erről wan szó.
A jobboldali médiumokban sokmindenről nem hírértéke alapján dől el, hogy mekkora teret kap, hanem mindenféle kusza kapcsolatok. Pl. wolt egy időszak, amikor a Magyar Nemzetben állandó helye wolt a Jobbik-híreknek (gondolom Lovasnak köszönhetően)...
Turulmadár
2003. május 24. 11:26 | Sorszám: 299
Jah, wan egy olyan érzésem, hogy a Fidelitas nem tartozik Bencsik 10 legkedwesebb dolga közé. =) Nem mintha sajnálnám...
Turulmadár
2003. május 24. 11:14 | Sorszám: 294
Amennyi bolgár kisebbségi wan az V. kerületben, szerintem azoknak az érdekeit mind-mind képwiseli... :]]
Turulmadár
2003. május 24. 11:13 | Sorszám: 293
Anyám... Mostantól a kis futtatottjaikról szóló kerületi hírekkel fogják megtölteni a lapot? =)))))) Több, mint wicces. :]
Turulmadár
2003. május 24. 11:12 | Sorszám: 291
Következetlen lennék?
Turulmadár
2003. május 24. 11:00 | Sorszám: 288
Hol jelent meg? Először a kerületi lapra tippeltem, de nem abból wan.
Turulmadár
2003. május 24. 10:56 | Sorszám: 287
& még fogok is egy darabig... ;]
Turulmadár
2003. május 24. 01:40 | Sorszám: 277
Háát, a szociknál a fiatalok méltó utódjai a wéneknek... :] Wan egy-két értelmes arc, de a többség szánalmas.
Turulmadár
2003. május 24. 01:26 | Sorszám: 274
Ellenfél - én nem fogok senkit sem ellenségként kezelni, a fiatalokat meg pláne nem.
Turulmadár
2003. május 24. 01:21 | Sorszám: 272
Sőt, biztos. :]
Ha nem felejtem el, majd szóba hozom képwiselőinknél.
Turulmadár
2003. május 24. 01:11 | Sorszám: 270
Nem csak a balos rektoroké, pl. a Közgázon sem lehet. Tényleg abszurd helyzet: a Fidelitas tagságának gerince is főiskolás/egyetemista és pont ezekből az intézményekből wagyunk kitiltva.
Turulmadár
2003. május 24. 01:06 | Sorszám: 268
Igen, ez teljesen jogos igény.
Az egyetemekre nagykorú hallgatók járnak, nem kell őket óvni a politikától. De ez is az előző rendszer utáni "ki mindenhonnan a politikával!" hangulat utóhatása.
Turulmadár
2003. május 24. 01:02 | Sorszám: 265
Ha már kategorizálósdi, akkor a szabadelvű konzervatív tetszik legjobban, s szerintem ez illik leginkább a Fidelitasra. De nem megyek bele ideológiai witába. =)
Turulmadár
2003. május 24. 01:00 | Sorszám: 264
Persze, ebben a formában elismerem. Csak ezt is többször hallottam olyan előadásban, hogy mindent a Jobbik csinált, a Fidelitas meg semmit. )
Turulmadár
2003. május 24. 00:52 | Sorszám: 260
Elhiszem, de a személyes tapasztalatom az wolt, hogy a jobbikosok mindenhol nyomták, mennyivel szebbek, jobbak, okosabbak, szervezettebbek, mint a sz@r Fidelitas, s a Fidelitasból sokaknak woltak ilyen élményei. Pedig a szervezettségetek/hátteretek a kanyarban sincs a miénkhez képest, persze fiatalabb szervezet is wagytok, ez nem gáz. Csak nem kéne arcoskodni, mert egy ideig türelemmel wiseli az ember, aztán ráun. No meg állandóan az ment, hogy szemét libsik wagyunk, az is unalmassá wálik idővel. =)))
Turulmadár
2003. május 24. 00:46 | Sorszám: 259
Sejtem az okokat, de csuklyában nem lehet politizálni. El kell dönteni, egy wezető wagy wállalja a nevét/arcát wagy ne wállaljon tisztséget. Nálunk még a helyi szervezetek elnökeinek a neve is fenn wan a honlapon.
Igen, pont ezt mondom: a XI. kerületi frakció lesz a JMM politikai megtestesítője, nem éppen fiatal arcokkal.
Turulmadár
2003. május 24. 00:36 | Sorszám: 254
Az wáltozó, szerintem többen gondolkodnak hozzám hasonlóan, s ez a többség utóbbi időben kifejezetten növekszik. A jobbikosok annyit gyalázták a Fidelitast már a tavalyi wálasztások előtt is, hogy ennek (is) meg lett az eredménye. :]
Turulmadár
2003. május 24. 00:24 | Sorszám: 251
Sokféleképpen gondolkodnak, wannak, akik hozzám hasonlóan & wannak akik másképp. Wiszont nagyon kevesen, akik JMM-szerűen (ők ki is léptek, wagyis pontosabban ő, mivel összesen egy ilyen esetről tudok).
Rosszul gondolod: a Fidelitasból azért nem lett ifjúsági tagozat, mert nem akart azzá wálni.
Turulmadár
2003. május 24. 00:20 | Sorszám: 249
Kolléga. :]
Jah, már mondani akartam, elég rosszul mutat, hogy a jmm.hu-n csak Kovács Dávidról és Vona Gáborról wan walami info (two-men-show, hehe). Nem éppen azt mutatja, hogy nekik tényleg nem számít a pozíció. ;]
A XI. kerületi akciót kifejezetten hibás lépésnek tartom, ha a JMM generációs alapon építkezik, mivel a XI. kerületi frakció lehet a JMM egyik fő arca (mégiscsak képwiselők), s az bizony nem fiatalokból fog állni, hanem kiugrott miépesekből, fideszesből.
Turulmadár
2003. május 24. 00:14 | Sorszám: 245
Ez attól függ. Ha 2006-ban nincs olyan radikális párt, aminek nagyon jó esélye wan az 5% átugrására, akkor nem sokan fogják kockára tenni a szavazataikat. Az elmúlt 4 wálasztás alatt megtanulták az emberek, hogy a kis pártokra szavazni ebből a szempontból weszélyes lehet (nézd meg az eredmények tendenciáját).
Turulmadár
2003. május 24. 00:09 | Sorszám: 242
Alelnök woltam, kabinetwezető (gazdasági) & kerületi csoportelnök wagyok.
Érdekel. :]
Turulmadár
2003. május 24. 00:08 | Sorszám: 241
Magyarországról beszélek.
Turulmadár
2003. május 23. 23:55 | Sorszám: 235
Erre a wálaszra wártam.
Látod, ez a titok: a radikálisok nem woltak, s walszínűleg nem is nagyon lesznek hatalmon, mivel a szavazók nem vevők a portékájukra... Úgy meg könnyű osztani az észt, ha az ember tudja, hogy nem kerül olyan helyzetbe, hogy cselekednie is kelljen.
Turulmadár
2003. május 23. 23:53 | Sorszám: 234
Magasabb szinten is wannak olyanok, akik nem nézik jó szemmel a Fidelitast, ezt nem witattam. De ennek ellenére nem wolt realitása annak, hogy a Fidelitas mellett (ellen?) létrejöjjön egy ifjúsági tagozat. A Fidelitas walóban nem akart betagozódni, így nem lett ifjúsági tagozat.
Turulmadár
2003. május 23. 23:45 | Sorszám: 231
Azt elhiszem.
De kicsit már unom, hogy rólam a legtöbben tudják ki wagyok, míg én arctalan nickekkel witatkozom... Tehát csak akkor árulok el bővebbet, ha felfeded magad.
Turulmadár
2003. május 23. 23:43 | Sorszám: 229
amely nem hagyja szabadon garázdálkodni a Kádár-korszakból ittragadt,és új szarháziakkal feltöltött ballisi véleménykommandókat

Nocsak, mennyiben akadályozták meg radikális nagyjaink a szabad garázdálkodást? Hogy szövegben erősek, azt tudom. :]

Turulmadár
2003. május 23. 23:20 | Sorszám: 224
Azért elég wicces, amikor nekem meséled, hogy ki lett, ki nem lett ifjúsági tagozata a Fidesznek & miért. No mindegy. :]
Turulmadár
2003. május 23. 23:06 | Sorszám: 222
A radikálisok között nincs szarházi?
Rockenbauerrel, Fónaggyal mi a baj? Csak nem?
Várhegyi wéleménye nem érdekel & nem is hinném, hogy meghatározó.
Turulmadár
2003. május 23. 21:08 | Sorszám: 220
Milyen hagyományokat wédett meg az utóbbi évtizedben a Lelkiismeret'88, a MIÉP, a JMM/Jobbik, a Demokrata, a Magyar Fórum? Csak pár példát említs, kérlek...
Turulmadár
2003. május 23. 21:07 | Sorszám: 219
Igen, azt írtam, hogy szerintem nem jó megoldás, hogy úgy fejezem ki az egyet nem értésem, hogy igyekszem elhallgattatni a másikat. Ugyanezt mondtam a MAZSIHISZ-ellenakció és a Vörösmarty téri ellentüntetés kapcsán. Szomorú lenne, ha ez gyakorlattá wálna. Ráadásul az ellentüntetés csak növelte az egész médiawisszhangját, anélkül sokkal kevesebb megnyilvánulási lehetősége lett wolna a kendermagosoknak.
Turulmadár
2003. május 23. 20:00 | Sorszám: 215
Demokrata, Lelkiismeret'88, Demokrata. Akik egyesek szerint radikálisok, szerinted igazi konzervatívok.

Nem álltam ki a drogliberalizáció mellett, de ezt már sosem fogod elhinni. Számodra ez a kérdés wagy fekete wagy fehér...

Turulmadár
2003. május 23. 19:43 | Sorszám: 213
A radikális jelzővel illetett jobboldaliak viszont megtestesítik a színtiszta konzervatívizmust.

A zsidózásban, oláhozásban, komcsizásban, hídlezárásban, balhézásban és szittya okkultizmusban szerintem nincs semmi konzervatív.

Ha valakinek ez nem tetszik, az nem jobboldali.

Ez is egy megoldás. :]

Turulmadár
2003. május 23. 18:20 | Sorszám: 206
Nem tudok határozott wálaszt adni. Ha igen, akkor az a koala walszínűleg bukásra wan ítélve. A radikálisok talán legfőbb ellenfele a realitás.
Turulmadár
2003. május 23. 17:58 | Sorszám: 202
Nem tudom, elég-e nekik, mindenesetre szavazataik ezt mutatják.
Turulmadár
2003. május 23. 17:58 | Sorszám: 201
Pedig minden jel ebbe az irányba mutat. Az MDF már második alkalommal csak a Fidesznek köszönheti, hogy parlamenti párt, s az SZDSZ is majdnem elhasalt a küszöbön, folytatva '90 óta tartó erősen negatív trendjét. Eddig új poltikai erő még nem tudott betörni a honi politikai piacra (a MIÉPesek jó része korábban is politizált, csak máshol).
Turulmadár
2003. május 23. 17:49 | Sorszám: 198
Dehogynem. 2006-tól walszínűleg 2 párt lesz a Parlamentben & a győztes mindent elwisz, tetszik, nem tetszik.
Turulmadár
2003. május 23. 17:42 | Sorszám: 194
Azért nem teljesen értünk egyet, nekem nem tetszene egy radikális párt kormányra kerülése.
Turulmadár
2003. május 23. 17:28 | Sorszám: 192
A Fidesz wagy le tudja fedni a jobboldalt, wagy nem. Wiszont hogy a jobboldali radikalizmus képwiseletét nem szabad felwállalnia, ez tuti. Örülök, hogy wannak szerveződések a Fidesztől bőven jobbra, mert így kevésbé lehet a Fideszt szélsőségesezni.
Turulmadár
2003. május 23. 17:25 | Sorszám: 191
Ha te mondod, biztos így wan. :]
Reméálem nem kell majd csalódnod.
Turulmadár
2003. május 23. 17:14 | Sorszám: 188
Lehet, hogy te nem mozogsz elég magas körökben, de mivel a JMM vezetői mind barátaim

Érdekes elképzeléseid wannak a "magas körökről". :]]]

hogy a Jobbik kapott felkérést a Szövetség ifjúsági tagozatának megszervezésére.

Lehet, hogy kapott felkérést, de nem Orbántól, hanem egy-két fideszes politikustól, akik nem nézik jó szemmel a Fidelitast. Ezt minden további nélkül elhiszem. Miért hozna létre a Fidesz ifjúsági tagozatot a Jobbikból, amikor wan egy, a Jobbiknál jóval nagyobb tagsággal, múlttal & szervezettséggel rendelkező ifjúsági partnerszervezete?

Nem vállalták el, bizonyítva, hogy a Fidelitas vezetőivel (Gyürk) ellentétben ők nem pozícióhajhász megélhetésiek.

Kovács Dávid kijelentette-e, hogy miniszter lesz a következő kormányban? Igen/nem?

Az, hogy te bicskát akarsz nyitni, ha a Jobbik szóba kerül, az téged minősít.

Szerintem elég jól állok türelem dolgában, de amilyen stílusban a jobbikosok előadják magukat, az nekem sok.

A jobboldali népfrontban meg nem nagyon hiszek, wan nem egy olyan arc a jobboldalon, akiben kb. 0 közös dolgot látok magammal.

Turulmadár
2003. május 23. 16:51 | Sorszám: 185
3 év kemény munkával minden egyetemen és főiskolán szervezeteket hoztak létre,

A Jobbiknak wannak egyetemi szervezetei, a JMM-nek nem annyira. A Jobbik anno úgy lett bevezetve, mint pártfüggetlen jobboldali egyetemista szervezet, így pl. sok Fidelitas-, IDF-, akármilyen tag is csatlakozott hozzá. A JMM jelenlegi iránywonalával a tagság jelentős része nem ért egyet. Hogy minden egyetemen működne, az is kétséges, a Közgázon pl. nem nagyon hallani róluk...

2002 nyarán két hónapig a sajtóban a legjelentősebb jobboldali véleményformálóként szerepeltek,

Na ez az a szereptévesztés és túlzott önbizalom, ami igazán bicskanyitogató a JMM-ben. S nem szórványos jelenség, eddig kb. az összes általam ismert JMM-es így nyomta.

Orbán Viktor meghívta őket a saját polgári körébe,

Sok más szervezettel együtt, de azért mintha kaptak wolna ott némi fejmosást ott. ;]

majd a Szövetség ifjusági tagozatának megszervezésére kérte fel őket.

Ki wan zárva. =)

a jövő héten pedig megalakul a XI-ik kerület Jobbik frakciója egy volt Fideszes, és két volt Miépes taggal.

Gratulálok, ők lennének a tisztaszeműek, az új korszak kezdetei? :]

hiteles, jó megjelenésű fiatal értelmiségiekre van szükség.

... akik gondolkoznak, odafigyelnek másokra és kellő önkritikával szemlélik magukat.

akkor szerintem ők lesznek a magyar jobboldal megújítói.

Aha.

Turulmadár
2003. május 23. 13:08 | Sorszám: 181
Schneider az, aki wezető & bolgár kisebbségi jelöltként került be az V. kerületi önkormányzatba.
Turulmadár
2003. május 23. 08:31 | Sorszám: 178
Gazdag szerintem wállalhatatlan, hitlerjugendestől, wasgárdástól, halottoroszlánostól. Akinek ő szolgál szellemi munícióul, az a szememben szintén szalonképtelen.
Turulmadár
2003. május 21. 22:37 | Sorszám: 163
Én egyforma érdeklődéssel tekintek mind2 szervezetre, az egyiknél Melnyikov bábáskodik, a másiknál Gazdag. Kíváncsivá tesznek, no. :]
Turulmadár
2003. május 21. 16:52 | Sorszám: 148
Ezt a hozzászólást akár kaanga mester is elkövethette wolna. :]
Turulmadár
2003. május 21. 14:44 | Sorszám: 143
Én csak Melnyikov felwetésére reagáltam, hogy ha Gazdag hozta létre, az gáz.
A plakát és az iromány szintén nem tetszik, de pozitív, hogy lewették a honlapjukról.
Turulmadár
2003. május 21. 13:38 | Sorszám: 138
"A nemzetközi, internacionális, kozmopolita, esetleg világpolgári nagykönyvben. Meg persze ahogy az izraeli és EU-s befektetők akarják. Ki van ez találva kérem szépen, mint a MIÉP ökölrázásai a köztereken. Hát igen: száraz szegfűk és rohadt narancsok harca ez a javából."

Ez korábban fenn wolt a honlapjukon, most nem találom.
A szintén gázos, fehér felsőbbrendűséget idéző plakátot is lewették.

Turulmadár
2003. május 21. 13:21 | Sorszám: 135
Gazdag hozta létre a PI-t??? No, akkor ez is jó kis szervezet lehet.

Téma: Jó a Magyar Nemzet!
Turulmadár
2003. május 31. 08:37 | Sorszám: 32
Legalábbis ne a redikális megmondóemberekkel legyen tele a lap. Több értelem kéne & kevesebb indulat.
Turulmadár
2003. május 30. 21:18 | Sorszám: 16
A Magyar Nemzet hírtartalmát tekintve szerintem is sokat fejlődött (néha picit lehetne objektívebb).
A publicisztikák terén wiszont szvsz lenne hova fejlődni...

Téma: Jobbik MM
Turulmadár
2003. december 03. 10:56 | Sorszám: 315
Orbán újra a liberalizmus felé nyit?

A Fidesz elnöke kijelentéseit egyesek az SZDSZ-felé fordulással magyarázzák, míg a politológus szerint konzervatív marad Orbán

A gyökerek felé
A Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke rossz üzenetet olvas ki abból, ahogy a Fidesz vezetője elhatárolódott Grespik Lászlótól - írja a Magyar Hírlap. Kovács Dávid a lapnak azt mondta: Orbán Viktor kijelentése azt erősíti meg, hogy a Fidesz ismét megkezdte a közeledést az SZDSZ felé. A JMM elnöke számára ezt bizonyítja Schmidt Mária "kapcsolatkeresése a liberális értelmiséggel” és a Magyar Hírlap tegnapi számában közölt Rogán Antallal készült interjú is. Márpedig az a körülmény, hogy a Fidesz ismét liberális gyökerei felé fordul, Kovács szerint hamarosan új helyzetet teremthet a jobboldalon.

A kereszténydemokrata meggyőződésű, polgári nemzeti érzelmű politikai szövetség, a Fidesz tagjai számára elfogadhatatlan, amit Grespik László mondott - jelentette ki hétfőn Orbán Viktor. A Fidesz elnöke közölte: "Nem tartjuk elképzelhetőnek azt, hogy embereket származás és politikai hovatartozás szerint különböztessenek meg a közéletben".
"Amit ismerek, az alapján azt kell mondanom, hogy ha tiszteljük a másik ember méltóságát, akkor nem beszélünk vele így" - fogalmazott Orbán Viktor.

Joga volt?
Grespik László úgy tekint vissza az előző ciklusban Orbán Viktorral kialakult munkakapcsolatára, hogy csupán felületes találkozásai voltak az őt kinevező felettesével. Az ügyvéd egyetért a Jobbik elnökével: "A volt kormányfő az elhatárolódással széthúzza a nemzeti-hazafias erőket.” Most is úgy gondolja, hogy joga van egy szkinhedperben - a vádirat tartalmára tekintettel - a bírónő zsidó származását firtatni, hiszen tudnia kell, hogy aki ítélkezik, nem lesz elfogult védenceivel szemben. Grespik sajnálatosnak tartja, hogy Orbán Viktor, aki miniszterelnökként következetesen kiállt az ő szakmaisága mellett, most, amikor politikai érdeke úgy kívánta, eltekintett ugyanezen szakmai érvek figyelembevételétől.

Győri Béla, a MIÉP szóvivője azt mondta, pártjának sokat ártott Grespik tagsága.

Csapody Miklós az adatvédelmi ombudsman állásfoglalását tartja irányadónak, aki azt nyilatkozta, hogy a származás és a hit mindenkinek a legbensőbb személyes ügye és "adata”. Az MDF képviselője várja az ügyvédi kamara Grespik ellen indított vizsgálatának eredményét.

A politológus szerint marad konzervatív
Orbán Viktor vagy levonta, vagy azt láttatja, levonta a tanulságot abból, hogy eddig igen visszafogottan határolódott el a szélsőségektől - kommentálta a Fidesz-vezető szavait Török Gábor. A politológus szerint Orbán a személyes érintettség miatt is vállalhatta a megszólalást, mivel Grespiket ő helyezte fontos pozícióba. Török szerint amit a Fidesz elnöke mondott, egyezik azzal, amit a konzervatív tábor többsége elvárt tőle ebben az ügyben.
tv2.hu, MTI, Magyar Hírlap

Téma: MSZP :) irány nélkül!
Turulmadár
2004. január 12. 14:35 | Sorszám: 8
Ugye ezt azért nem gondolod komolyan?

Téma: Mi bajom a liberalizmussal?
Turulmadár
2003. november 29. 13:28 | Sorszám: 12
Ugye ezt nem gondoljátok komolyan???

Téma: Ilyen KÖRNYEZETVÉDELMI miniszter kell az országnak!!!
Turulmadár
2002. június 30. 20:04 | Sorszám: 11
Kóródi nem nagyon foglalkozott korábban körny.wédelemmel, utána lehet nézni parlamenti hozzászólásaiban.
De a minisztrei tárcának nagyon örül, ő wolt az egyetlen SzDSz-képwiselő, aki már kedd este is Medgyessy mellett szavazott...

Téma: Izraelt elítélték....
Turulmadár
2004. január 05. 20:08 | Sorszám: 1
Jól teszi, hogy elítéli.
Ma olwastam walahol, hogy két zsidó wezető antiszemitizmussal wádolja az Európai Bizottságot. Agyrém.

Téma: Tempomgyalázás Óbudán
Turulmadár
2003. november 25. 23:08 | Sorszám: 28
Ez a party-sorozat zajlik már egy ideje, többször is wolt a Kiscelli Templomban. Nem woltam 1x sem, mert elég kommersz & sok a rosszarcú. No meg zawarna a templom, mint színhely, bár szeretem a különleges helyszíneket. Tehát én köszönöm, nem kérek belőle, de nem newezném templomgyalázásnak.
A Dózsa György úton wan egy zsinagóga, ami ma a Honvéd wívóterme... Az is elég durwa.

Téma: valami nincs rendjén..a Fidesz kampánnyal!
Turulmadár
2004. április 22. 13:30 | Sorszám: 36
A Fidelitas irodawezetője.
Turulmadár
2004. április 21. 16:56 | Sorszám: 23
Wan több portás is a Szentkirályiban & sajnos nem mindenki ilyen jófej.

Téma: ÁKOS: A Bosszú Népe
Turulmadár
2002. november 21. 17:39 | Sorszám: 159
Én ismerem az összes eddigi dalát, nehéz lenne bármelyikbe is antiszemitizmust magyarázni - wiszont már korábban is foglalkozott szövegeiben pl. a totalitarianizmussal (ugye jól írtam?), Orwell ihletésében (1984, 101-es szoba c. számai a 90-es évek elejéről, még a bonanzás korszakból).

Téma: A hirtvét elfoglalták a szemünkbe homokot szórók!
Turulmadár
2004. szeptember 06. 14:14 | Sorszám: 180
Világtévén nézted, vagy csak úgy, streaming media-ként? Mert tudtommal a Világtévé szolgáltatása bemondta az unalmast, nem volt rá pénz...
Turulmadár
2004. szeptember 01. 12:21 | Sorszám: 37
Hogy Pörzsének megköszönték a munkáját, nemgáz, de ahogy a hírTV fórumán kezelik az ezzel foglalkozókat, az igen.

Téma: Orbán hosszabb távon nem fog a FIDESZben politizálni
Turulmadár
2002. augusztus 22. 11:48 | Sorszám: 39
"Ps: egyebkent tulajdonkeppen mi is a baj a multiplexmozikkal?"

Nekem csak annyi a bajom welük, hogy utálom a műanyag hangulatukat (kiwéve persze kedwenc Corvinomat), sokkal jobban érzem magam a Művészben, Puskinban, walamint utóbbiak film-kínálata is sokkal inkább fedi ízléswilágomat, mint a multiké.

Szerintem el kéne felejteni ezt a "plaza-fiatalozást", szeretjük, nem szeretjük, ez az életmód nem feltétlenül a munkásosztály ifjainak sajátja - főleg, mivel nem olcsó mulatság.

Turulmadár
2002. augusztus 22. 11:33 | Sorszám: 32
A "szigetesek" nagy része fideszes... Pont a tipikus Fidesz-bázis jár oda: középosztálybeli fiatal.
Elég intenzív szűklátókörűségre wall, hogy a Szigetet minden rossz esszenciájának tekinted.
Turulmadár
2002. augusztus 22. 11:22 | Sorszám: 30
<i>a fideszen belüli ballib elemek irányítják!</i>

Összeesküvés-elméletek nélkül nem élet az élet. ))
Nekem is wan egy: Csurka wagy ennyire korlátolt wagy jól megfizetik, hogy adja a baloldal alá a lovat... :]

Turulmadár
2002. augusztus 16. 13:41 | Sorszám: 23
Hát Közgázra sem lehet ráhózni, hogy tiszta MSzP-s. Pl. Chikán, a rektor miniszter wolt az Orbán-kormányban, Magyar gazdaságtörténetet olyan könyvből tanultam, ami majdnem jobbról előzi a MIÉPet, a matek- és a wilággazdaság(?)-tanszék állítólag erősen jobbos... A hírhedt Ágh-féle politológia tanszék mondjuk nem kicsit balos, de pl. wolt olyan oktató, aki kinn wolt a Millenárison, meg másokról is rebesgetik, hogy fideszes.
Turulmadár
2002. augusztus 16. 01:48 | Sorszám: 21
Nekem elég pozitív tapasztalataim wannak egyetemeken.

Kicsit ide tartozik egy mai történetem. Jöttem ki a kerületi Fidesz-irodából, arra jött pár fiatal srác munkásruhában, rámnéztek, felnéztek a bejárat feletti Fidesz-feliratra, aztán hatalmas wigyorral mondták: "Nyomjátok, weletek wagyunk! Ezekből már ez a pár hónap is sok wolt..." Elég jól esett.

Turulmadár
2002. augusztus 15. 09:15 | Sorszám: 5
Ámde arra tökéletesen alkalmas, hogy szavazókat riasszon el a jobboldalról. :/
Turulmadár
2002. augusztus 15. 09:14 | Sorszám: 4
SZVSZ nincs igazad. Az Info egy meglehetősen kiegyensúlyozott rűdió, tehát szerencsére nem úgy jobboldali, mint a Hét wolt, mert ott csak a hülye nem látott át a szitán, annyira elfogult wolt. Mondjuk ezt ahhoz tudnám hasonlítani, hogy a nyomtatott sajtóban a Népszabadság jówal kewésbé elfogult, mint a Népszava, walószínűleg mégis jówal több politikai hasznot hoz. Olyan médiumoknak, amik igazából csak az elkötelezetteknek jönnek be, nyilwán wan értelme, de most nem ilyenekre wan szükség. "Még mindig nem wagyunk elegen..."
Turulmadár
2002. augusztus 15. 02:47 | Sorszám: 1
Hááát, az Info Rádió felvetéssel pl. abszolút nem értek egyet. Az Info Rádió talán a legprofibb olyan médium, ami úgymond a mi oldalunkon áll. Wannak benne hirdetések, nem hallgathatatlanul elfogult (szemben pl. a Pannon Rádióvl wagy a Klub Rádióval). Az Info Rádióval lehet új szavazókat nyerni a jobboldalnak. A Pannonnal nem.

Téma: Fidesz-KDNP lista 2006-ban ?
Turulmadár
2005. július 06. 09:06 | Sorszám: 91
Még ennél is szörnyűbb. :]
Turulmadár
2005. július 05. 23:33 | Sorszám: 89
Ha valakit nem ismersz, akkor csupa kisbetűvel + 2 helyesírési hibával írod le a nevét? Intelligens eljárás.
Turulmadár
2005. július 05. 21:34 | Sorszám: 86
Miért gondolnám őket primitívnek & röhögném ki? Ez a fixa ideád?
Ellenben primitívnek tartom a Magyar konzervatív töprengések c. könyv egyik szerzőjének nevével szembeni tiszteletlenségedet.
Turulmadár
2005. július 05. 09:42 | Sorszám: 80
Kik a konzervatív politikai gondolkodás meghatározó alakjai?
Turulmadár
2005. július 04. 12:13 | Sorszám: 56
Néha szoktak budapesti részeredményeket közölni a kutatók.
Egyéniben nem számít, hogy országosan átlépi-e az SZDSZ az 5%-ot, a budapesti körzetekben érdemes a szocik és a szadesz támogatóit nagyjából egy kalap alá venni.
Turulmadár
2005. július 04. 11:58 | Sorszám: 54
(Szerintem Budapesten 2006-ban sem lehet többet nyerni az egyéni körzetek felénél, de még valószínűbb, hogy kevesebb 10 alatt marad a győztes egyénik száma.)
Turulmadár
2005. július 04. 11:55 | Sorszám: 52
Egyes felmérések szerint vezet ugyan a Fidesz, de az MSZP és az SZDSZ együtt már erősebb nála.
Turulmadár
2005. július 03. 23:39 | Sorszám: 46
Bizony. 2 domináns, nagy párt esetén a magyar választójogi rendszerben minimális az esélye annak, hogy bármelyikük is kétharmadot kapjon.
Turulmadár
2005. július 03. 12:13 | Sorszám: 32
Azért nem tudsz, mert nem nagyon létezik. Van néhány lelkes ember, de ez hálózatnak édeskevés.
A KDNP szereplése a szavazólapon legfeljebb jelképes lenne, mivel egy gyakorlatilag nem működő szervezetről van szó (van szerencsém többé-kevésbé ismerni a belső viszonyaikat). A kérdés az, hogy a keresztes logó a szavazólapon inkább hoz vagy inkább visz szavazatokat - persze az is könnyen lehet, hogy egyszerűen nincs jelentősége.
Turulmadár
2005. július 02. 09:59 | Sorszám: 7
Szerintem nem jó ötlet. Míg 2002-ben az MDF-nek volt valamekkora támogatottsága, s ezzel hozhatott szavazatokat, addig ma a KDNP egy gyakorlatilag nem létező párt. Ki az, aki egyébként nem szavazna a Fideszre, de a KDNP neve miatt igen?

Téma: Mi lesz a Gondolával ?
Turulmadár
2002. május 17. 20:27 | Sorszám: 14
Azért a Sajtóklub elég mérsékelten píszí. ))

Téma: A háború ellen !(összinternetes aláírásgyűjtés)
Turulmadár
2003. január 25. 18:56 | Sorszám: 18
"Békét!Ne gyilkolj!Ne háborúzz!!!"

Turul

K.o.

Öreg Pipo

nereus

Calvinia

Gyöngy

Konkoly

kalahu

Turulmadár

Téma: Ti Igennel vagy Nemmel szavaznátok az EU-ra? Nem könnyű! (1)
Turulmadár
2003. február 09. 21:57 | Sorszám: 569
A szocik csúnyán meg fogják szívni ezt az EU-csatlakozást szerintem.
Én nyugodt szívvel fogok igennel szavazni, mivel hosszú távon jól jár a tagsággal az ország, a rövidtávú problémákba meg belekukik a kormány. =)))
Turulmadár
2002. november 25. 16:23 | Sorszám: 46
Mi bajod Szájerrel?

Persze, lehet májerkedni, hogy függetlenség így meg úgy, de a gazdaságunk olyan mértékben nyitott, hogy az EU-csatlakozás csak előnyünkre wálik - a politikai stabilizációs tényezőről nem is beszélve.

Turulmadár
2002. november 25. 15:42 | Sorszám: 38
Ezt nem szabad ilyen rövidtávú, aktuálpolitikai kérdésként szemlélni. Hosszú távon jól jár az ország a tagsággal, bárki legyen is kormányon.
Turulmadár
2002. november 25. 13:17 | Sorszám: 16
Igen.

Téma: Jobbik zászlóbontó kongresszus: ,,Élhető, büszke, független Magyarországot"
Turulmadár
2003. október 27. 18:42 | Sorszám: 242
Hazudtál, ne bonyolítsd túl. :]
Mint írtam, pénteken nem woltam itthon, így nem mehettem el.
Turulmadár
2003. október 27. 17:02 | Sorszám: 234
Nem mondtam. Csak a Beren által előadott győzelmi jelentés wetett fel bennem egy-két kérdést. Sebaj.
Turulmadár
2003. október 27. 13:03 | Sorszám: 213
Az Index képei kb. a teljes nézőteret mutatják. Machinálnak, biztos. :] A szombati Magyar Nemzetben és a Népszabadságban közölt képeken sem a fiatalok dominálnak. Nincs ezzel semmi baj, csak Beren szawait & a "tisztaszemű fiatalok"-imázst hiteltelenítik...
Turulmadár
2003. október 26. 22:43 | Sorszám: 201
Szíwesen elmentem wolna, de elég messze akadt dolgom. A képek azonban magukért beszélnek: a JMM már nem annyira lelkes, politikailag szűz fiatalok politikai kezdeményezése, mint inkább önjelölt megwáltók társasága. Néhány ismert arcért eldobták egyik legnagyobb erényüket: az "új erő" imázst.
Turulmadár
2003. október 26. 22:38 | Sorszám: 200
Nem, walószínűleg hamisak a képek, egytől-egyig. :]]]
Turulmadár
2003. október 26. 21:43 | Sorszám: 183
A közönség zöme természetesen jó arcú fiatalokból, csinos lányokból, kevés, szintén korrekt középkorúból állott.

Ne haragudj, de miért kell ilyen pofátlanul újraszínezni a képet? Itt wan pl. egy Index-fotó. Jó arcú fiatalok? Csinos lányok? Hol?

Téma: No végre: hiteles tájékoztatás külföldnek
Turulmadár
2002. november 26. 15:18 | Sorszám: 1
Medgyessy-horrorszkóp, tipikus hírügynökségi műfaj, zabálni fogják a wilág legnagyobb lapjai...

Téma: matula.hu köszöni a reklámot... :)))))
Turulmadár
2004. január 11. 00:21 | Sorszám: 15
A Jobbiknál biztos akad még betöltetlen státusz. Te figyelnéd mondjuk a gimnáziumi lapokat, keresztény-ellens motíwumok után kutatwa...
Turulmadár
2004. január 11. 00:19 | Sorszám: 13
Igen. A Tilosnál talán wan technikus, akinek fizetnek (nem tudom biztosan), a Matulánál mindenki társadalmi munkás.
Turulmadár
2004. január 11. 00:15 | Sorszám: 11
Tudod, hogy nem rólatok beszéltem, csak a Jobbik "majd-mi-helyreteszünk-mindenkit" közleményére utaltam.
Turulmadár
2004. január 11. 00:05 | Sorszám: 8
Ki akar megélni belőle? A Tilos nonprofit rádió, 0 reklámmal. A matula.hu is teljesen reklámmentes. De jaj, ha a Jobbik Szent Inkvizítorai lesújtanak...

Téma: Megerte lumpenprolizni?
Turulmadár
2002. november 21. 23:46 | Sorszám: 15
Hiba wolt jobboldali politikusoktól, újságíróktól a prolizás, ez mindenképpen kontraproduktív.

Ugyanakkor Újhelyi azt mondta a HVG-ben, hogy a fideszes fiataloknak nincsenek életcéljai, pláza-ifjúság (ez ekvivalens a prolizással), Kovács a gyűlölet kicsiny szigeteiként aposztrofálta az ellenzéki wezetésű wárosokat - érdekes módon ezekkel a megnyilvánulásokkal nem foglalkozott óriási intenzitással a média. Pedig megérnének egy misét...

Téma: Az MDF mocskos árulása MTV ügyben...
Turulmadár
2003. május 24. 15:05 | Sorszám: 593
Négyes wédekezés?
Csak nem tudsz leszokni erről a diszkrét zsidózásról?
Turulmadár
2003. május 23. 16:53 | Sorszám: 587
Micsoda kilátások...
Aztán gondolom ezentúl reggelente a Napkeltében felwáltva látjuk H. Kovácsot és Dávid Ibolyát. Hurrá. :]
Turulmadár
2003. március 06. 14:30 | Sorszám: 119
Az ügyészség már jóval korábban kifogást emelt, minthogy a Fidesz-MDF konfliktus felmerült wolna.

Téma: Tóth Gy. is ejtette a Jobbikot...
Turulmadár
2004. április 08. 09:51 | Sorszám: 60
"fideszes pártrendezvényen" + "fideszes agitprop műsorában" vs. "jobbikos rendezvényeken"
LOL.
Turulmadár
2004. április 07. 21:27 | Sorszám: 34
Reszketés.
Gyalázkodás.
Talpnyalás.
Turulmadár
2004. április 07. 21:26 | Sorszám: 33
A szabály az, hogy a két wonalnak egyértelműen a négyzetben kell metszenie egymást. Ha ez teljesül, egyébként tele is rajzolhatja a lap többi részét szíwecskékkel...
Turulmadár
2004. április 07. 20:21 | Sorszám: 12
Nem, hiszen júniusban úgyis az egész szavazólapot fogom egy szép nagy vastag X-el áthúzni!

Az a lényeg, hogy az x két szára a Fidesz négyzetében metssze egymást, a méret nem számít. =)))

Turulmadár
2004. április 07. 18:43 | Sorszám: 2
A Jobbikot szerintem korai lenne még temetni, hiszen csak most épül ki a szerwezetük. A MIÉP korábbi szawazótábora számára jelenthetnek alternatíwát, de más rétegeket nem nagyon fognak megnyerni jelenlegi politikájukkal, így a parlamenti küszöb átlépésére szvsz 2006-ban nem sok reményük wan.
Tóth Gy. meg... Előbb wégighaknizza az országot a Jobbikkal, majd wisszasomfordálna a Fideszhez (már ha igaz a feltételezés, persze). Szánalmas. Ahol a pénz, ott a haza?

Téma: Lovas irányítja a jobbikot?
Turulmadár
2002. október 29. 00:08 | Sorszám: 22
Igen, II. és V. kerületben is lehetne jobboldali polgármester jobboldali többséggel.
Wégülis igaza wan a MIÉPnek, hogy "önálló arcot mutat", de most négy évig marha nagy kuss legyen arról, hogy ők mennyire elkötelezettek az ország érdekeit illetően & mekkora mártírok...
Turulmadár
2002. október 27. 19:16 | Sorszám: 12
Hogy "ő állna mögöttük", az kicsit erősnek tűnik. Mindenesetre szoros kapcsolatokat ápolnak.

Téma: Hetedigizlen. Együtt Demszky és Pokorni.
Turulmadár
2004. április 14. 11:08 | Sorszám: 38
Igencsak gusztustalan a hollókosztozás.

Téma: Szélsőjobboldali publicista a Válaszban
Turulmadár
2003. október 03. 16:07 | Sorszám: 19
Azért ne azon wersengjetek már, hogy ki mennyire nem olwasta el azt, amiről wéleményt alkot.

Téma: Utolsó esély
Turulmadár
2002. szeptember 20. 09:45 | Sorszám: 59
Az EU-csatlakozást lebonyolító kormányt szvsz nem fogják újraválasztani.
Turulmadár
2002. szeptember 18. 17:22 | Sorszám: 8
"VELETEK NEM!"

Ugye ez nem komoly?
Ha egyszer nemet mondunk az EU-csatlakozásra, amikor lehetőségünk lenne rá, nem biztos, hogy mégegyszer esély nyílik majd...
Ezt nem szabad attól tenni függővé, ki wan épp kormányon.
Igennel fogok szavazni.

Téma: Kóka a nagyon hülye
Turulmadár
2005. december 03. 08:49 | Sorszám: 5
Kóka maestro ejhtethne néhűny szót arról, hogyan is áll a Pannon Puma a lisszaboni célok teljesítésével...

Téma: Jó estét, hol az unikumom?
Turulmadár
2002. szeptember 02. 15:36 | Sorszám: 23
Akkor ez itt most walami exkluzív talponálló? =)))

Téma: Millenáris
Turulmadár
2002. október 02. 13:30 | Sorszám: 72
Dohányzó?
Turulmadár
2002. október 01. 23:34 | Sorszám: 61
Elég messze wan, meg túl korán.
De azért megpróbálom...
Turulmadár
2002. szeptember 24. 14:36 | Sorszám: 4
Részemről ok.
A Millenárist nagyon szeretem. Nem érdekel, milyen pszeudo-kereszténydemokraták kezére adják, nem wehetik el tőlünk.

Téma: Ki fizeti a révészt?
Turulmadár
2002. szeptember 06. 20:17 | Sorszám: 26
Még walami: szerintem alkapwetően hibás gondolkozás a hirdetést támogatásként felfogni - ezzel nem azt mondom, hogy nem tölt be ilyen szerepet. A wersenyszférában azonban fontosabb, hogy minél hatékonyabban legyen felhasználva a reklámkeret, hiszen a cégek célja mégiscsak eladni, eladni, eladni...
Turulmadár
2002. szeptember 06. 20:14 | Sorszám: 25
A Tőzsdei Kurírra gondolsz?
Neki nem is sikerült a megállás. Wége wan.
Amúgy konstrukció kérdése, ki, miből finanszírozza a lapot. Ott wan pl. az ingyenes, mégis nyereséges Metro.
Turulmadár
2002. szeptember 06. 14:26 | Sorszám: 22
1. Azt mondod, nem igazak a hivatkozott cikkben leírtak?
Turulmadár
2002. szeptember 06. 14:03 | Sorszám: 20
1. Erre én is gondoltam, talán írok is majd a Magyar Narancsban megjelenő hirdetések költséghatékonyságáról. ) Walóban egyértelmű, hova húz a lap, de ugyanakkor dinamikus a stílusa, szóval olvasható.
2. A hazai reklámköltés meghatározó részét a multik adják.
3. Miért hirdetnének a magyar hirdetők a Magyar Nemzetben, ha sokkal drágább, mint wersenytársai? Elwárhatjuk-e ezt tőle?
Turulmadár
2002. szeptember 06. 01:54 | Sorszám: 18
Érdemes elolvasni: http://index.hu/gazdasag/magyar/mancs904/

Walami ilyesmit piszkálgattam... A kétségkívül nem túl rózsás helyzetben ne csesszünk ki magunkkal még jobban, csak hogy elmondhassuk, minket mindenki bánt. :/

Turulmadár
2002. szeptember 03. 14:31 | Sorszám: 1
Szerintem a multiknak az a fontos, hogy minél több emberhez eljusson a termékük, ezért rá lehet wenni őket a hirdetésr megfelelő ajánlattal.
Épp ezért érdekes összevetni pl. a Magyar Nemzet és a Népszabadság hirdetési tarifáit: http://www.mediainfo.hu/surface.php3?sid=0809882001031056047MEWDN&color=2&size_type=4&media_id=19&type=1&media_name= http://www.mediainfo.hu/surface.php3?sid=0809882001031056047MEWDN&color=2&size_type=4&media_id=68&type=1&media_name=

Miért wan az, hogy a feleakkora példányszámú & olvasottságú MN kb. ugyanannyit kér a hirdetési felületeiért, mint a Népszabadság? Biztos, hogy jó a polgári sajtó reklámfelület-értékesítési politikája?

Téma: Bővítési javaslatok
Turulmadár
2002. szeptember 20. 22:34 | Sorszám: 114
Micuember a következőket küldte e-mailben, kérte, tegyem itt közzé:

"Nyugodtan lehet abbafejezni a rólam való szavazgatást: nem óhajtok a Kaszinó
tagja lenni. Ennek tonnányi oka van, hangsúlyoznom kell: nem, ismétlem: NEM
oka ennek az, hogy a tagok szinte kizárólag jobboldaliak. Egyáltalán nem
ezért. Tök más dolgok miatt. Most csak kettőt említek, de van más is, csak az
hosszú. 1) az ezen topicban olvasható minősíthetetlen, joviális-leereszkedő
arrogancia 2) lószar ez, nem elitfórum: ha mondjuk a 120-as IQ lenne az alsó
határ, már a mostaniak kb. fele nem férne bele. Franc kíváncsi rá, hogy nagy
kegyesen beengedjék egy ilyen "elitfórumra". (Az igazságosság kedvéért: ha
mondjuk 150 lenne az alsó IQ-határ, legalább 8-10 mostani kaszinós emberke
bőőőven teljesíteni tudná még azt is. Ez a dolog másik fele, elismerem, hogy
sok okos pofa van. Nagy a szórás. )

Ishmael/mpd: baszki, aszittem különböző gondolkodásmódunk ellenére
valamilyen virtuális értelemben azért haverok vagyunk. Emiatt a továbbiakban
a közismert markosnádas-idézetet ajánlanám figyelmedbe az orális szexről és a
vacogós cápáról. ;-)

És a közeljövőben legyetek szívesek megkérdezni a jelölteket, hogy
óhajtanak-e egyáltalán Kaszinó-tagok lenni, mielőtt ezt a baromi megalázó
nyilvános procedúrát végigcsinálnátok. Köszönöm."

Turulmadár
2002. szeptember 20. 09:52 | Sorszám: 108
Pfff, megint le lettem nemjobboldalizva. :]
Turulmadár
2002. szeptember 18. 22:49 | Sorszám: 94
kerdojel:
1gyöngy1
Turulmadár

kyu:
1gyöngy1
Turulmadár

Micuember:
1gyöngy1
onogur
Turulmadár
vétó: Ishmael

Turulmadár
2002. szeptember 15. 22:47 | Sorszám: 87
toloba:

1. radala
2. 1gyöngy1
3. oggi?
4. Turulmadár

Micuember:
1. Turulmadár

Turulmadár
2002. szeptember 02. 15:56 | Sorszám: 5

Nekem egyikükkel sem wolt soha semmi bajom, teljesen normálisak.

Turulmadár
2002. szeptember 02. 15:38 | Sorszám: 3
Én is.

+ kerdojel
Micuember

Hogy kerek legyen a wilág. :]

Email a webmesternek | Gondola