Téma: Balogh Ákos Gergely (fidelitas)
|
Turulmadár |
2004. augusztus 10. 17:52 | Sorszám: 305 |
Ó, mi patkányt nem osztunk, azt meghagyjuk másoknak.
|
|
Turulmadár |
2004. augusztus 10. 16:18 | Sorszám: 303 |
A Narancs-cikk érdemelt volna többet egy Cicusnál, vagy a Cicus-cikket kellett volna jobban megírni?
|
|
Turulmadár |
2004. augusztus 10. 14:56 | Sorszám: 301 |
Szerintem a Cicussal nincsen baj...
|
|
Turulmadár |
2004. augusztus 10. 11:54 | Sorszám: 297 |
Redundancia, redundancia Ez az érzésem az augusztusi számot olvasva. Nem is tudom, miért. Talán mert nem sikerült kitölteni a megnövekedett lapot? Vagyis, ahogy mostanában olvastam: nem nöött, csak hízott? Nyár közepéig ugyanis csak 32 oldalas volt az újság. Május óta 40 oldalas az UFi, ezekszerint az első számoknál nem volt olyan érzésed, hogy nem sikerült megtölteni a +8 oldalt. Az augusztusi számon talán valóban érezhető a nyár hatása - ahogy máshova írtam, senki sem főállású ufista, hanem egyetem/munka/szabadság mellett készül a lap. A visszajelzések amúgy vegyesek, egyesek a tiédhez hasonló kritikát fogalmaztak meg, másoknak meg kifejezetten tetszik ez a szám. Igaz, Pesten nyomták, nem pedig Komáromban - s tán még valaki emlékszik a régi viccre: Pest, feketére fest - de viszont matt papírra. Azt lámpafénynél sokkal� jobb volt olvasni (nem tükrözöödik), s ha hihetünk a zöldeknek, elööállítása se annyira környezetpusztító, mint a fényes papíré. Mostanra viszont ötödével nöött a terjedelme, harmadával az ára. Vagyis beütött az eu, eldönthetjük, jól jártunk-e, vagy rosszul.
Negyedével nőtt a terjedelem (32-->40), harmadával az ár (148-->198), ugyanakkor jobb minőségű papírra is került a lap és az egész színessé vált a korábbi 4 színes oldal helyett. Nekem is jobban tetszene az olyan minőségű matt papír, amin a képek is normális minőségben jönnek, de az jóval drágább lenne (főleg, ha a borító továbbra is fényes maradna). Nem is tudom. Mert ugyanakkor hiányok is vannak a lapban. Heti vetélytársa, a mancs, amelyiknek július végi 64-oldalas számára hivatkozik is, valahogy jobban összeállt. A Mancs úgy 10 évvel érettebb lap az UFinál, főállású stábbal. De azért igyekszünk. Igaz, (a gaz) amaz mindhárom borítójára talált hirdetööt, s a belsöö lapokon is 7 egészoldalas, s még vagy háromoldalnyi egyéb nagyhirdetése van, na meg az aprók. Ezzel szemben az ufinak csak két borítóoldali hirdetése van, a harmadik önreklám, s belül is csak egy teljes hirdetésoldala van (annak is egy része saját), s még egy oldalnyi elszórva. (Talán ezért is lett olyan sok a szép fénykép - köztük egy duplázva alapban :-) A Mancsnak vitathatatlanul jobb a hirdetésszervezése, meg a kapcsolati hálója mindenféle médiavásárlóknál. Ezen is sokat kell még dolgoznunk... A sok kép szándékos, könnyedebbé & látványosabbá teszi a lapot. A szó és képszaporítás igazából a hiányok miatt bosszant. Legnagyobb hiány: semmi se vagyon a Kapolcsi fesztiválról. Jó, tudom, menjek el! De sajnos már eddig is többször nem mentem, mint voltam, s idén csak rontottam ezen az arányon. így hát nem ártott volna errööl egy képes beszámoló. Pláne, miután Mártha István adott is egy riportot a rádióban. Kapolcs valóban kimaradt, nem tudom, járt-e arra valaki a szerkesztőségből, én éppen másfelé nyaraltam. Szinglik: sokat fecseg, sokat, vagy keveset? mutat, de a keretben mégis hibádzik: A gyerekek után járó ellátások: Gyermekgondozási segély: Támogatás idöötartama: a nagyszülöök is igénybevehetik, a gyerek egy éves korától! Jogos. Balaton: yo-hely Siófok, Yó a Balaton átúszás, de sajnos még az álruhás megfigyelöö is a tóparton ragad. Nem ragadtam a tóparton, átúsztam becsülettel. Az autós részre vonatkozó észrevételt továbbítom a szerzőnek. Legvégére hagytam a legnehezebbet, a szingli filoszófiát. (fiDiána) Két félolodalas cikk is csak vele foglalkozik, anélkül, hogy igazán utánnaolvasna. Hadd legyek az ördög ügyvédje, mint Chomsky, aki megvédte egy holló koszttagadónak kikiáltott kutató szólási/kutatási szabadságát. Avagy a szokásos öszeesküvéselmélet is bejöhet - hamár az egyik jómadárnak eszébe jut az operettnáci! (s meg is jegyzi, hogy a kormány szempontjából is idööszerüü lenne :-) szerintem a csajszi is idööszerüü. - Miatta az egyész Magyar Sziget fesztivált, meg a szervezööit (mikor is derült ki ez a vonzalom?) csípööbööl le lehet nyila(so)zni. Csak egy cikk, a másik a Bácsfi Diána könyvét kiadó társaság nyilatkozata. A cikkben amúgy nem Bácsfi egyháztörténeti munkásságával foglalkoztam (a Demokrata-interjú sem arról szól), hanem politikai nézeteivel.
|
|
Turulmadár |
2004. március 23. 15:28 | Sorszám: 290 |
Az teljesen rendben wan, hogy számon kérik a kormányon a puritán kormányzást. De hogy 10 ember napidíját tulajdonítsák egy miniszternek... Kínos.
|
|
|
Turulmadár |
2004. március 10. 08:26 | Sorszám: 270 |
Persze, hiteles figura, bár ezt erősen rontják közéleti megnyilwánulásai (+ az én szememben a meglehetősen keresetlen szóhasználata is).
|
|
Turulmadár |
2004. március 09. 01:06 | Sorszám: 266 |
Makovecz építészként zseniális & egyéni, ez witathatatlan. Hogy politikai gondolkodóként is ugyanebbe a kategóriába sorolhatnánk, azt illetően erős kétségeim wannak - még ha ő maga az utóbbi időben láthatóan igencsak bele is szeretett ebbe a szerepbe.
|
|
Turulmadár |
2004. március 08. 10:44 | Sorszám: 262 |
Mindenképp összegzem majd, így elsőre a "szadeszkretén", a "drogbáró" és a "kokárdás geci" jutnak eszembe, ezek különösen kedwesek a szíwemnek.
|
|
Turulmadár |
2004. március 06. 05:44 | Sorszám: 253 |
De nehéz weled, mindent úgy bepréselsz kis wilágod keretei közé. Itt wan egy Magyari-cikk az új Matula első számából, amikor a Jobbik csalhatatlan érzékű megfigyelői még arról sem tudtak, hogy létezik ilyen oldal: http://matula.hu/index.php?section=article&rel=1&id=34 Ebben mit kompenzáltak? Lovas jöwőbeli okosságait?
|
|
Turulmadár |
2004. március 05. 23:24 | Sorszám: 250 |
Ó, te internetes média-guru, a Matulának nincsenek kereskedelmi reklámfelületei, miből kapom a százalékot? A Jobbik-promóció hogy fizet? (Tényleg, a Jobbik most is tiltakozni fog, hogy Medgyessy önégetéséről ír a Matula?)
|
|
Turulmadár |
2004. március 05. 14:57 | Sorszám: 246 |
"ANTISZEMITÁK AZ ELTE KÖZPONTI ÉPÜLETÉNEK CSEREPEI BUDAPEST (2004. február 24.) – Zsidóellenes magatartás jellemző az Eötvös Loránd Tudományegyetem Múzeum körút 4/A alatt található „A” épületének tetejét borító cserepekre. Ezzel az eredménnyel zárult le legalábbis az a kutatás, amelyet Vásárhelyi Mária vezetésével végzett az ELTE szociológiai intézete. A Matula Magazinnak Vásárhelyi elmondta, 840 cseréppel töltették ki azt a kérdőívet, amelyet kifejezetten kerámiacserepek kisebbségekkel kapcsolatos attitűdjeinek vizsgálatára fejlesztett ki a jeruzsálemi Yad Vashem intézet. „Mi magunk is megdöbbentünk azon, hogy néhány cserép milyen nyíltan vállalta antiszemitizmusát” – nyilatkozta a neves társadalomtudós. „Arra a kérdésre például, hogy engedné-e gyermekét izraelita vallású társsal házasodni, a legtöbb cserép semmit nem válaszolt.” Vásárhelyi szerint az is elszomorító, hogy Magyarországon a cserepek legtöbbször pikkelyes, krokodilbőrre emlékeztető formába rendeződnek." Ez meg a kereszténység-, nemzet-, etc. ellenes Matula Magazin szerzeménye.
|
|
Turulmadár |
2004. március 05. 14:07 | Sorszám: 242 |
Szerintem nem feltétlenül lehet jó ítéletet hozni az előbbiek fényében. Szomorú, ha walaki adott esetben alárendeli szakmai tudását politikai céljainak, elképzeléseinek, de ez még nem jelenti azt, hogy szakmailag ne lenne képzett - ez inkább morális probléma. Pl. Ágh Attila szakmailag elég komoly, elismert politológus, aztán ha magyar belpolitikáról (közelebbről aktuálpolitikáról) wan szó, akkor hajlamos pártpolitológusként megnyilatkozni...
|
|
Turulmadár |
2004. március 05. 13:19 | Sorszám: 240 |
Épp tegnap beszélgettünk erről a Jobbik HQ alatt. :] Barátaim néhány ismerőse kitöltötte az ominózus kérdőíwet, s ők mondták, hogy legalábbis prekoncepciózusan wolt összeállítwa... Vásárhelyi Mária eddigi közéleti tewékenysége alapján simán el is tudom képzelni, hogy a remélt eredményhez szabták a kutatást. Hogy szakmailag Vásárhelyi jó-e, awagy rossz, azt nem tudom megítélni, sosem foglalkoztam szociológiáwal.
|
|
Turulmadár |
2004. március 05. 12:36 | Sorszám: 238 |
Prrr! Hüje ez a Madárka! Miért is? Mert a nagyrahiwatott dextraboy leírja, hogy szerinte mi lesz a wéleményem? Jó kis csoportosulás ez a Jobbik, ha olyan, soha el nem hangzott dolgok miatt is hőbörög, ami saját kollektív fantáziájának szüleménye...
|
|
Turulmadár |
2004. március 04. 17:04 | Sorszám: 229 |
Húha, hol is? Színház wagy felezőbuli?
|
|
Turulmadár |
2004. március 04. 17:03 | Sorszám: 228 |
Köwet úr, aranyárban adják, aranyárban. Sejtettem, hogy lesz még itt dextraboy jobbikbőrbe bújt turulügynök is.
|
|
Turulmadár |
2004. március 04. 15:30 | Sorszám: 215 |
Most kezdjük újra a "ki ismer több fidelitasost" háziwetélkedőt? Ráadásul elmondásod szerint nem is nagyon szoktál politikáról witatkozni más Fidelitas-tagokkal, welem ez azért elég gyakran előfordul. Így walószínűleg több ember értékítéletét is megismerhettem.
|
|
Turulmadár |
2004. március 04. 15:26 | Sorszám: 214 |
"Tudod,az olyan trendikúúúl dolog most.A szimpla "v" olyan alpári,alföldies,még kinéznék a fórumról a libsi haverjai." K.o., hmmm... Biztos walami ősmagyar röwidítés, ne segíts!
|
|
Turulmadár |
2004. március 04. 11:02 | Sorszám: 183 |
Először sms-eknél használtam, mert a w-t sokkal kewesebb gombnyomással elő lehet csalogatni, mint a v-t. Aztán fórumokon is rászoktam, s praktikusnak bizonyult abból a szempontból, hogy kül. fórumokon kül néwwel wagyok fenn (Turulmadár, TuRuL, TuRuL_2k2), s így egyrészt össze lehet kötni ezeket, másrészt kewésbé kewernek össze a többi Turullal. Megértem, hogy sokakat bosszant, nem is feltétlenül fogok örökké ragaszkodni hozzá. Pl. az UFiba is tudok w-mentesen írni, meg hiwatalos emilezésemben sem w-zem.
|
|
Turulmadár |
2004. március 04. 10:57 | Sorszám: 182 |
Nem tudom mi történt weled, de szomorú, ha Melnyikov stíliusa & szellemi igényessége lesz a Jobbikban az etalon. Édes, hogy azt a 2 indexes Jobbik-topicomat hozzátok fel állandóan. Talán némiképp túlzás azt állítani, hogy csak "a Jobbik basztatásában" merülök ki, ha 250 topicomból 2 foglalkozik e jeles szervezettel. Néhány cím egyéb, "szadeszközeli provokátori" szerzeményeim közül, a legfrissebb 100-ból: SZDSZ vs. ÁFA, 20 vs. 25 Álszentség, SZDSZ a newed @®©: sohatöbbékormánykritikát! Az szdsz.hu lopott Tolerancia VS szabad véleménynyilvánítás Az informatika & az SZDSZ )) SzDSz-bannerkampány az Indexen Az SZDSZ megmondja, ki a jó hazafi... ARC- udvari szállítók Kuncze durva támadása a jegybank ellen A Magyar Narancs esete a tökösséggel
|
|
Turulmadár |
2004. március 04. 10:39 | Sorszám: 177 |
Köszönöm, én is szeretnék gratulálni a stílusodhoz... Maga az ember?
|
|
Turulmadár |
2004. március 04. 09:25 | Sorszám: 175 |
Igyekszem utána nézni... Jónak jó, csak úgy látom, itt nem publikus. balogh.akoskukacufi.hu
|
|
Turulmadár |
2004. március 04. 09:19 | Sorszám: 174 |
A Különvéleménynek wan egy olyan rowata, melyben két különböző álláspontot ütköztetnek, rendszerint az Újgenerációé az egyik, s egy másik ifjúsági szerwezeté a másik. Ebbe a rowatba kértek 1x az UFitól cikket a Szent Koronától, amit én írtam meg. Itt olwasható: http://www.kulonvelemeny.hu/?language=hun&article=241 Walahogy így lesz az emberből "a Különvélemény cikkírója". :]
|
|
Turulmadár |
2004. március 03. 22:41 | Sorszám: 164 |
Te az a típus vagy, aki már attól is hasra esik, ha meghívják egy kerti partira díszjobbos bohócnak. Tudod mit? Még ennél is sokkal nagyobb lúzer wagyok, hiszen még sosem híwtak meg díszjobbosnak... =)
|
|
Turulmadár |
2004. március 03. 22:31 | Sorszám: 162 |
Jól emlékszel. A Hírkernek adjuk át terjesztésre, az ő hálózatukban elvileg teljes lefedettséggel terjesztik. Ha megírod, hol nem sikerült beszerezned, utánanézünk, mi lehet a gond.
|
|
Turulmadár |
2004. március 03. 22:05 | Sorszám: 160 |
Ha ezt így folytatod, senki le nem mossa rólam, hogy azért fizetlek, hogy engem idézgess...
|
|
Turulmadár |
2004. március 03. 00:10 | Sorszám: 124 |
Szerintem Fidelitason belüli kisebb közössége wálogatja, hol wan és hol nincs. Jó példa erre, hogy milyen szépen össze tudtunk itt kapni Donnal. Nálunk, az V. kerületi csoportban is előfordul, hogy walamiről nem egészen ugyanúgy gondolkozunk (ez teljesen természetes is 50-60 ember esetében), én szeretem ezeket a beszélgetéseket. Az informatikai kabinetünk lewelezőlistáján is zajlott már 1-2 politikai természetű wita. De ez csak előrébb wisz, nem úgy, mint a homogén gondolkodás elwárása.
|
|
Turulmadár |
2004. március 03. 00:06 | Sorszám: 123 |
Hmmm, nem wagyok benne biztos, hogy teljesen megérted, miről szól a kereszténység, amikor épp wért köwetelsz. Hol marad a másik orca? A kő helyett a kenyér?
|
|
Turulmadár |
2004. március 02. 22:08 | Sorszám: 114 |
Ha a másik nickjének cseszegetésénél tartanánk, ez a Mallow olyan mélyen nemzeti... Érdemes ilyesmibe belemenni?
|
|
Turulmadár |
2004. március 02. 18:40 | Sorszám: 105 |
Istenem... Egyesületként wan bejegyezwe, akárcsak a többi politikai ifjúsági szerwezet (az Újgeneráció kiwételéwel).
|
|
Turulmadár |
2004. március 02. 18:25 | Sorszám: 92 |
Komolyan megható az érdeklődésed. Ha már a programoknál jársz, sok szeretettel wárlak a holnap esti filmklubunkba, a Cukor utcába.
|
|
Turulmadár |
2004. március 02. 18:05 | Sorszám: 86 |
Hidd el, a mi gazdasági kabinetünk is wan annyira szakmai műhely, mint bármelyik Jobbik-kabinet, ebben biztos wagyok. Csak éppen korunkból adódóan úgy érzem, nekünk még fontosabb a képzés & okosodás, azaz a töltekezés, ráérünk majd később osztani az észt.
|
|
Turulmadár |
2004. március 02. 17:57 | Sorszám: 82 |
Minden bizonnyal: Csurka legalább drámaíróként "letett walamit az asztalra", hogy e kedwelt fordulatoddal éljek. Mert mit tesz a héten a Jobbik a Nemzetért? Mit tett ma Kovács Dávid a Nemzetért? És különben is, mit adtak nekünk a rómaiak??!! =)
|
|
Turulmadár |
2004. március 02. 16:41 | Sorszám: 71 |
(A szembedícsérésért pedig elnézést, tudom, hülyén weszi ki magát.)
|
|
Turulmadár |
2004. március 02. 16:38 | Sorszám: 70 |
Mint írtam, nem az itteni tapasztalataimra alapoztam, élőben is wan szerencsém ismerni nem egy jobbikost, s nem csak mezei talpasokat. A Jobbikról alkotott wéleményem így szerintem wan legalább olyan megalapozott, mint a magyar népesség 99,9%-ának (akiknek jórésze ugye még nem is találkozott élő jobbikossal ).
|
|
Turulmadár |
2004. március 02. 16:09 | Sorszám: 67 |
Néha walóban megfontoltabbnak kéne lennem, ezt elismerem, hajlamos wagyok a forrófejűségre. Számomra egyébként te egyfajta kakukktojás wagy a Jobbikban, mert nem használod a tipikus paneleket, amit eddig rajtad kíwül minden jobbikosnál megfigyeltem, úgy on-, mint offline (hazudsz-mittett-szadeszkretén-áljobboldali, stb.) & értelmesen, kulturáltan witatkozol. Akár még az ellenérweket is figyelembe weszed.
|
|
Turulmadár |
2004. március 02. 15:38 | Sorszám: 63 |
Kerényi stílusát sohasem szerettem, a műsora szörnyű. Hogy Jobbik-ellenes-e awagy sem, az nem érdekel. Én nem tudok hozzád hasonlóan 100%-ig azonusulni walamilyen párt minden gondolatáwal & emberéwel (nem fogok azért Szikora Robit hallgatni, mert egy helyre szawazunk) - de mint az látszik, wan egy olyan párt + ifjúsági szerwezet, amikkel messze jówal több dolgokban találkozik a wéleményem, mint a többiéwel. Hmmm, mit is tettem? Kicsit kialwatlanul ébredtem, reggeliztem egy jóízűt, befejeztem a cikkeimet, woltam marketing-szemináriumon. S most már weled is foglalkoztam, igazán pompás kis nap ez. =)))
|
|
Turulmadár |
2004. március 02. 15:16 | Sorszám: 59 |
Ehhez képest walóban semmit. Mesélj, hogy lehetnénk ennyire sikeresen nemzetiek és magyarok? (Bájos, hogy a teljes Jobbikot állítod szembe a Fidelitas egyik, néhány tucatnyi emberből álló kabinetjéwel, mely elsősorban afféle "önképzőkör" jelleggel működik.)
|
|
Turulmadár |
2004. március 02. 01:17 | Sorszám: 47 |
Köszönöm.
|
|
Turulmadár |
2004. március 02. 01:14 | Sorszám: 46 |
Korrekt srác wagy te, az Indexen "Gondolások támadják a Fidelitas vezért" címmel hiwatkozol saját magadra. Hogy is szokás newezni ezt a jelenséget köreitekben? Walami ballib weyerbélázás dereng...
|
|
Turulmadár |
2004. március 02. 00:14 | Sorszám: 33 |
A Jobbik 1999-ben jött létre, nem kell ezt szégyellni. S még mindannyian emlékszünk arra az egy évre, amíg a fő mondanivalója az wolt: "párttá alakulunk, párttá alakulunk". Wolt MTI-közlemény (pontosabban OS), aztán említettem már a Nemzedéki nyilatkozatot, együttműködtünk a Fidesz hasonló kabinetjéwel, beszélgettünk wolt miniszterekkel, jegybankelnökökkel, de nem látom értelmét, hogy ezt soroljam, mert nem fog wáltoztatni a fixa ideádon.
|
|
Turulmadár |
2004. március 02. 00:06 | Sorszám: 31 |
A kabinetnek 53 tagja wan, a legközelebbi ülése két hét múlwa lesz. Csak nehogy elkezdjem én is itt werni az asztalt, hogy milyen gazdasági programot, wagy egyáltalán programot tett le az asztalra a Jobbik 5 éw alatt. :]
|
|
Turulmadár |
2004. március 02. 00:01 | Sorszám: 28 |
Hozzád aztán beszélhet az ember... Nem figyelsz oda a wálaszokra, csak arrogánsan szajkózod towább beszűkült wilágod kis sziporkáit. Kár.
|
|
Turulmadár |
2004. március 01. 23:55 | Sorszám: 24 |
Sosem került kereskedelmi forgalomba, így a dedikálásnak sem lett wolna sok értelme. Egyszerűen egy összefoglaló kiadwány wolt, mely a Fidelitas 5. születésnapjára jelent meg.
|
|
Turulmadár |
2004. március 01. 23:45 | Sorszám: 18 |
A Fidelitas ősszel lett 7 éwes. Ha tényleg érdekel, olwasd el az Új nemzedék a politikában c. könywet, abban benne wan az első 5 éwünk.
|
|
Turulmadár |
2004. március 01. 23:43 | Sorszám: 17 |
Tetszik az állandó pátoszod. A kabinet amúgy részt wett pl. a Fidelitas Nemzedéki nyilatkozatának elkészítésében, ha annyira ragaszkodsz az írásos anyagokhoz.
|
|
Turulmadár |
2004. március 01. 23:28 | Sorszám: 10 |
Szórakoztatsz, tudod? Lehet, hogy kicsit több hírt produkáltam, mint pl. egyes nagyszájúak - nem mintha ezzel szeretném mérni magamat. Abból élek, hogy egyetemista wagyok. A Fidelitas gazdasági kabinetje leginkább witaesteket, beszélgetéseket tart, kifelé szóló tewékenysége kewésbé wan, de talán így sem kell szégyenkeznie (mondjuk egy Jobbik gazdasági kabinettel összehasonlítwa ).
|
|
Turulmadár |
2004. március 01. 23:00 | Sorszám: 3 |
Walamint nyitottam néhány tucatnyit az MSZP-ről és az SZDSZ-ről. (Ha már ebben mérjük az embert.) Na és?
|
|
|