Téma: Megverték a PSZÁF elnökét
|
toloba |
2003. augusztus 15. 14:12 | Sorszám: 1143 |
Igyekezeted dícséretes, ha megmondod a címet, küldöm a hangszórót. De csak az igyekezeted okán, ugyanis a válaszod rossz. Olvass vissza, nem a K>&H-ról volt szó. ha Iszalagnak hagytad volna...
|
|
toloba |
2003. augusztus 15. 13:37 | Sorszám: 1140 |
Nos, nem jön a feledékenységem oka?
|
|
toloba |
2003. augusztus 15. 13:14 | Sorszám: 1139 |
Idézd kedves mire nem emlékszem:...ide ni!
|
|
toloba |
2003. augusztus 15. 12:37 | Sorszám: 1137 |
Csak nem hülyeséget írsz már megint? Te csak olvasol de nem értelmezed a szavakat? Azt írtam: tudom kikről és miről van szó, így nekem nem kell kideríteni semmit. Most vagy az előbbiek az igaz vagy ...nem tudom, nem akarlak bántani. Nem tudom ezt fogod-e értelmezni...felfogni, stb...
|
|
toloba |
2003. augusztus 15. 09:51 | Sorszám: 1130 |
A PSZÁF nem alakult hanem jogutódja egy előző intézménynek...azt hiszem Bankfelügyeletnek hívták...nem a név a lényeg, hanem a jogutódlás. Ezt szerintem Te is tudod.
|
|
toloba |
2003. augusztus 15. 09:47 | Sorszám: 1129 |
Én tudom, hogy kikről és miről van szó, de Te vajon lennél-e képes ezen kínos dolgot kideríteni és kopizni?
|
|
toloba |
2003. augusztus 14. 21:01 | Sorszám: 1124 |
Ez frankó...ennek ellenére még lehet igaza.
|
|
toloba |
2003. augusztus 14. 20:46 | Sorszám: 1122 |
És miért nem objektív? A cikk elején azt állítja alulfinanszírozott volt az igazságszolgáltatás...aztán a végén ott a Számvevőszék: szűkös a költségvetés.Ha már ennyire Xéniázol: derítsd ki légyszi, hogy mely prominenseinek juttatott Deutsch zsíros állást ill. pozíciót.
|
|
toloba |
2003. augusztus 14. 20:10 | Sorszám: 1120 |
És mi a baj? Az ügyvéd szerint a PSZÁF jogellenesen járt el, a bíróság meg eldönti, igen vagy sem.
|
|
toloba |
2003. augusztus 14. 20:02 | Sorszám: 1118 |
Brókertbotrány: „zsaroló” PSZÁF? 2003-08-14 08:37 Korridor/MTI A brókerház az általa is elismert követelést a PSZÁF határozatára hivatkozva csak akkor fizeti ki két ügyfelét, ha minden más igényükről lemondanak A Muskovszky Ügyvédi Irodát felkereste a K&H Equities két olyan ügyféle is, akik azt állítják, hogy a brókerház az általa is elismert követelést a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete határozatára hivatkozva csak akkor fizeti ki nekik, ha minden más igényükről lemondanak - közölte Muskovszky Gábor ügyvéd. Az esetekről azok az ügyfelek tájékoztattak, akik ezt az információt a brókerháztól kapták - mondta el Muskovszky Gábor. Az ügyvéd úgy véli: elfogadhatatlan az, hogy az ügyfelek csak akkor juthatnak a K&H Equities által is elismert követelésükhöz, ha minden további igényükről lemondanak. Muskovszky Gábor szerdán az MTI-hez faxon elküldött levélében azt közli, hogy a PSZÁF jogellenesen hozott határozatot. "A PSZÁF jogellenesen hozott határozata alapján a K and H Bank nem fizeti ki a KH Equities által egyértelműen elismert követeléseit sem az ügyfeleknek, csak abban az esetben, ha az ügyfél minden további igényéről lemond" - áll a levélben. Kitér arra is, hogy a PSZÁF korábbi eljárása eredményeként felderítette "az 1998-1999-2000-ben a K and H Brókerház Rt.-nél folytatott jogellenes gyakorlatot, és egy alkalommal pénzbírságot is kiszabott, de erről a nyilvánosságot nem tájékoztatta". Az ügyvéd szerint "így az ügyfeleknek lehetőségük sem volt arra, hogy a jogellenes gyakorlatról tudomást szerezve a pénzük kivonásáról döntsenek, jóllehet a korábbi Lupis Brókerház, Postabank és Ybl Bank ügyek ismeretében nyilván jó néhány ügyfél ezt tette volna, jelentősen szűkítve ezzel a sértettek körét". A levél szerint a PSZÁF-nak ez a magatartása "bizonyos elemeiben zsaroló jelleget mutat", és felveti a felügyelet kártérítési felelősségének kérdését is. "A 2000-től elmulasztott ellenőrzések miatti felelősséget a PSZÁF vezetője megpróbálja az ügyfelekre hárítani, mikor az ügyfeleket együttműködő tettestársaknak állítja be nyilatkozataiban" - áll a levélben. Az ügyvéd szerint fentiekkel ellentétben, önmagának ellentmondóan a felügyelet arra hivatkozik, hogy nincsenek eszközei az ilyen és hasonló jellegű cselekmények felderítésére. "Felmerül a kérdés, ez esetben mi szükség van a PSZÁF-ra" - zárul a levél.
|
|
toloba |
2003. augusztus 14. 18:46 | Sorszám: 1116 |
Lagalább tíz-tizenöt ember segíthette Kulcsárt....mondják a híradóban.
|
|
toloba |
2003. augusztus 14. 18:38 | Sorszám: 1115 |
Hát ezért: iszalag Válasz | 2003. augusztus 14. 18:27 | Sorszám: 1113 A kormányváltás után rögtön jelezték, hogy örülnének, ha távoznék. Rám az ilyen jellegű üzenetek - bár nagyon bántanak - nem igazán hatnak
|
|
toloba |
2003. augusztus 14. 13:36 | Sorszám: 1099 |
Jajj, Ancsil! Ezt azért ne...
|
|
toloba |
2003. augusztus 14. 13:05 | Sorszám: 1096 |
No igen, /OFF/ mint a Gyurcsány topikban, amikor azt írják Gy. ingyen jutott a villához, miközben a tíz lizing évből csak háromban bérelte egy cég, ráadásul nem is állami, hanem állami üdültetéssel foglalkozó cég, ami szerintem nem ugyanaz. Bár majd ott kijavítanak, azt kértem. ON
|
|
toloba |
2003. augusztus 14. 12:49 | Sorszám: 1091 |
Nemcsak hogy bement, de kitolták a műtőből és már nyilatkozott is...szerintem, ha valakit brutálisan, kegyetlenül és a többi rossz módon elvernek, az nehezn nyilatkozik kitolván egy beavatkozás után, ráadásul kész koncepcióval rendelkezik a verést illetően...mintha csak maga szervezte volna. Na ez utóbbi kisé rosszmájú volt, de mégis csak furcsa a dolog.
|
|
toloba |
2003. augusztus 14. 12:44 | Sorszám: 1089 |
Milyen igazad van....
|
|
toloba |
2003. augusztus 14. 12:42 | Sorszám: 1088 |
Ahány csak egy koncepció dramatizálásához szükséges Szia! Rogán pajtinak is néhány hete mennyi koncepciója volt, csakúgy sziporkázott.
|
|
toloba |
2003. augusztus 13. 22:00 | Sorszám: 1052 |
Magyaráznom kell, mert nem azt olvasod ami oda van írva. Te értelmes ember vagy, gondolom már kimosakodtál.
|
|
toloba |
2003. augusztus 13. 20:39 | Sorszám: 1049 |
Fiatal gyerek lehetsz...nem sokat láthattál az életből. Nekem két óra alatt kiderítették egyszer kopasz legények a rendszámom alapján még a telefonszámomat is...szerencsére sikerült elsikálni a dolgot. És nem írtam azt, hogy hirtelen...mint ahogy azt sem, hogy elhittem. Ráadásul tettem egy felkiáltó jelet a végére...ez meg nyelvtan.
|
|
toloba |
2003. augusztus 13. 19:02 | Sorszám: 1047 |
A rendőrség nem cáfolta azt a hírt, mely szerint Szász Károlyt egy közlekedési affér miatt verték meg! Kedves Modera! Nem lehetne ezt a topikot úgy ezernél ketté nyisszantani? Nagyon lassan töltődik. Kösz. toloba
|
|
toloba |
2003. július 15. 11:25 | Sorszám: 1029 |
Ez az egész lakásmizéria szerintem szemfüles újságírók "találmánya". Egyszerűen utánanézhettek egy-két dolognak és ezt találták. Ugyanis úgy indult a dolog, hogy valakik a Földhivatalban ezt a tulajdoni lapot kikérték, felfedezték a hibát és elkezdték a neten terjeszteni, a netes újságok meg sebtében átvették a témát. Így derült fény a dologra, időszerűsége meg a brókercég ügye miatt van. Kinek jutott volna eszébe fél vagy egy évvel ezelőtt ugyanez? Senkinek. Semmiféle szerződés nincs a témában azonkívül, hogy egyes olvtársaknak üldözési mániájuk következtében fosásig jár az agya és csúsztatnak rendületlenül, amúgy bolsi módra. Egy tulajdoni lapról és nem szerződésről van szó amelyen jelzálogként rossz adat van bejegyezve. És mivel a rendszer számítógépes, a bevitelnél könnyű elírni a számot. Szerintem lehet ragozni, de nem érdemes. Ha valakinek van laponként 3ezer Ft-ja, bemehet a Földhivatalba és kikérheti az egész FIDESZ-kar tulajdoni lapjait. Aztán ha van rajtuk valami hiba, máris rákezdhet a nótára. Ez csak ennyi és nem több. Persze papagájkodni sosem rossz. Nem Téged akartalak konkrétan bántani, csupán Nálad olvastam ezt a szerződés dolgot hirtelenjében.
|
|
toloba |
2003. július 15. 00:31 | Sorszám: 1015 |
Mert a szerződést kirakták az ablakba, hogy mindenki láthassa... Minden általam olvasott hírforrás eddig a háza tulajdonlapjára hivatkozott...csak az INFO erre...érdekes egy rádió az Glens koma.
|
|
toloba |
2003. július 14. 16:38 | Sorszám: 1011 |
Soron kívüli vizsgálat az autópályakezelőnél Index/MTI 2003. július 14., hétfő 16:05 Soron kívül folytatja le az Állami Autópálya Kezelő Rt. (ÁAK) gazdálkodásának vizsgálatát az Állami Számvevőszék (ÁSZ). A számvevőszéket az utóbbi napokban többen - a PSZÁF, az Országgyűlés Számvevőszéki Bizottsága, több országgyűlési képviselő és a miniszterelnök - is kérték, hogy a Pannonplast-ügy kapcsán vizsgálja meg az állami vagyonnal gazdálkodó szervek közpénzfelhasználását.
Az ÁSZ elnökének közlése szerint már július 2-án elrendelte az ÁAK "vagyonérték-megőrző és vagyongyarapító tevékenységének ellenőrzése keretében az rt. pénzgazdálkodásának, befektetéseinek, kockázatkezelésének, az ezekre vonatkozó szabályozásoknak, a szabályozások betartásának ellenőrzését". A számvevőszék azonban "szem előtt tartja", hogy azokon a területeken, ahol rendőrségi és nemzetbiztonsági vizsgálat is zajlik, "párhuzamosan" ne folytassanak ellenőrzéseket. Hogyan történhetett meg? Az ÁSZ a pénzügyminisztérium jelenleg előkészítés alatt álló vizsgálatakor arra is kitér majd, hogy hogyan rendelkezhettek állami szervek "átmenetileg jelentős szabad pénzeszközökkel", melyeket befektethettek. Hasonló problémával a honvédelmi minisztérium és a Lupis Brókerház ügyében találkoztak, akkor több szigorító intézkedést is hoztak az átmenetileg szabad pénzösszegek befektetésének tiltására. Az ÁSZ már 2002-es jelentésében felhívta a figyelmet arra, hogy egyre gyakrabban kerülnek ki közpénzek az "állami-költségvetési-intézményi keretből államháztartáson kívüli szervezetekhez". Ennek ellenére sem alakult ki egységes biztosítékrendszer a közpénzek felhasználására - írja MTI.hez eljuttatott közleményében a szervezet. Az ÁSZ továbbra is szorgalmazza az államháztartás szervezetei és a magáncégek közötti kapcsolatok garanciális feltételrendszerének kialakítását.
|
|
toloba |
2003. július 14. 16:34 | Sorszám: 1009 |
Nem volt Centrumos utóélet...belépett, mert hitt egy középpártban, aztán amikor Kupa első felindultságában balra mutatott, kilépett, m,ert úgy gondolta. Ez bizonyítja jobbos elkötelezettségét. Azért, mert nem veri hangosan a nyálát FIDESZ módra, attól még Ő jobbos értékrendű. Csendes MDF jelleg.
|
|
toloba |
2003. július 14. 12:15 | Sorszám: 1004 |
Ezen kár erölködnöd. Amikor első lépésként Kupa balra akarta tolni a Centrumot, kilépett...Kónya jobbos.
|
|
toloba |
2003. július 14. 11:45 | Sorszám: 1001 |
Bukjanak akiknek bukniuk kell...
|
|
toloba |
2003. július 14. 11:42 | Sorszám: 998 |
Kónya jobbos, kár tagadni...
|
|
toloba |
2003. július 14. 11:06 | Sorszám: 992 |
Állítólag Kulcsár írt a partnereinek, hogyan viselkedjenek, mit csináljanak bukás esetén...
|
|
toloba |
2003. július 14. 11:04 | Sorszám: 991 |
És még mit tudsz arról a VIP-listáról? Kónya jobbos, ez tagadhatatlan....megvan az első jobbos madárka?
|
|
toloba |
2003. július 13. 18:16 | Sorszám: 987 |
Ház azért valóban nem mennek a szomszédba...ők sem.
|
|
toloba |
2003. július 13. 18:05 | Sorszám: 982 |
"Akkor még a számítógépek belső óráit is átállították a visszadátumozásokhoz" Talán erre nem figyeltek a hosszúbájtok vizsgálatánál? De: az iktatás eléggé manuális dolog, lévén én még csak iktatókönyvet láttam, nagy "érkezett" pecséttel. Lehet, hogy ez az én hibám. Meg azoknak a szigorú nyílvántartását...de lehet, hogy Neked van igazad. Majd kiderül, mindenesetre én ha jobbos lennék igazából nem hinnék egy Népszabónak...ahogy nem is szoktatok egyébként, legalábbis ha jobbosról ír rosszat egyből hazugnak nevezitek.
|
|
toloba |
2003. július 13. 17:59 | Sorszám: 981 |
Akkor nagyon pancserok...
|
|
toloba |
2003. július 13. 17:24 | Sorszám: 978 |
Persze. Nem kell, hogy postázzák, de iktatni mindenféleképpen kell, annak meg szigorúan nyoma kell legyen, pl. az iktatókönyvekről úgy tudom, hogy a szigorú számozású /vagy hasonló/ nyomtatványok kategóriájába tartoznak...
|
|
toloba |
2003. július 13. 16:17 | Sorszám: 976 |
"Lapunk úgy tudja, a pénzügyi felügyelet K&H Equitiesnél folyó vizsgálata szerint utólag kötötték meg és viszszadátumozták azt a szerződést, amelylyel az Állami Autópálya Kezelő Rt. a sajtó nyilvánossága elé állt június közepén, hogy igazolja: nem érintett a Pannonplast-részvények felvásárlásában." Hello! Én eléggé ki lettem oktatva Polt és egy postakönyv okán nem oly rég, hogy milyen szabályai is vannak ezeknek a dolgoknak. Akkor én feszegettem Polt kapcsán hasonlót, mint utólag is elkészíthető postakönyvet...hát úgy vélem egy-egy szerződés iktatásának is megvannak a maga szabályai, van iktatókönyv, van annak is egy iktatása, szóval a magam részéről úgy vélem ez a visszadátumozott vagy sem szerződés eléggé egyértelműen igazolható.
|
|
toloba |
2003. július 11. 20:35 | Sorszám: 939 |
Áder János mindent tudott akkor amikor PannonPlast vizsgálóbizottságot kértek és nem feszegették a K&H-t. Mi lehet ennek az oka? Még az is lehet, hogy éppen Ők akarták elterelni erről a figyelmet... Így egyre nyílvánvalóbbnak tűnik, hogy előkészített sorozatról van szó.
|
|
toloba |
2003. július 11. 19:57 | Sorszám: 938 |
Még az is lehet. De nekem a hosszúbájtok kapcsán felemlegettétek az idéző felelősségét is ám...
|
|
toloba |
2003. július 11. 19:55 | Sorszám: 937 |
Még az is lehet. De nekem a hosszúbájtok kapcsán felemlegettétek az idéző felelősségét is ám...
|
|
toloba |
2003. július 11. 19:43 | Sorszám: 933 |
Az a baj a listával, hogy ha egyről is kiderül, hogy valótlanul van rajta, hiteltelenné válik és onnantól kezdve bárkit hozzá lehet írni...aztán mindenki döntse el maga... Csányi már cáfolta...kérdés melyik a valós? Az állítás vagy a cáfolat?
|
|
toloba |
2003. július 11. 19:40 | Sorszám: 931 |
Köszönöm. Az utiköltséggel kapcsolatban Torgyánt kellett volna megkérdezni.
|
|
toloba |
2003. július 11. 18:41 | Sorszám: 925 |
Hol szerepelt ez a Csuka eddig?
|
|
toloba |
2003. július 11. 18:15 | Sorszám: 923 |
07.11. 17:27 Korridor/MTI Részlet a Gy. Német Erzsébet kérdéseivel foglalkozó cikkből:... Gy. Németh Erzsébet hazugsággal vádolja Rogán Antalt és Tállai Andrást az elmúlt napokban tett bejelentéseik miatt. "Rogán Antal két nappal ezelőtt elismerte, hogy nem volt olyan szerződés, melyre hivatkozott és amelyre rágalmait felépítette. Rogán Antal tehát hazudott. Tállai András állította, hogy a pénzügyminiszter részt vett a K&H brókercégének alapításában, majd később elismerte, hogy nem vett részt. Tállai András tehát hazudott" - írja a politikus. Emlékeztet arra, hogy Áder János fideszes frakcióvezető és Rogán Antal is elismerte, hogy találkozott Kulcsár Attilával, a K&H Equities sikkasztással vádolt volt vezetőjével.
|
|
toloba |
2003. július 11. 15:49 | Sorszám: 920 |
Gondolom azon sem lennél meglepve, ha a rendőrség valóban lefoglalta volna a nem-létező szerződést melyet Rogán már a házkutatás előtt bejelentett...mely házkutatásról később azt mondta, lehet, hogy az NBH volt ott...holott az NBH-nak semmi ilyen jogosítványa nincs /mint jogvégzett parlamenti képviselő tudhatná/. Ott lesz a baj, hogy így ezekkel a hazugságokkal hiteltelenebbé válik Ő is és politikai szervezete is sok ember szemében és megint csak az lesz, hogy legyintenek egyet: áá, már megint a FIDESZ fröcsög...
|
|
toloba |
2003. július 11. 15:34 | Sorszám: 919 |
Megbocsáss, ezt ugyan írtam én is, de azóta már elismerte, hogy nem látott szerződést sem aláírásokkal, mint ahogy először állította, sem anélkül. Látott szerződéstervezetet /azon meg nincs aláírás, mint azt nekem itt korábban kifejtették, mintegy okulásul más ügyben/ és azóta bevallotta szerződéstervezetet sem látott /azt hiszem az Index összefoglalójában így olvastam néhány perce/. Szóval először nekem is az volt a véleményem, hogy megvezették, de mióta veszi vissza a lendületet, több dologban is, már kétlem a dolgot. Ráadásul itt a rágalmazás miatti feljelentés. Ha egyszer elismerte, hogy nem látott szerződést, mi a fészkes fenéért nem kért bocsánatot nyílvánosan és ment volna tovább...nem egyenesebb lett volna? És főleg gerincesebb...
|
|
toloba |
2003. július 11. 15:28 | Sorszám: 917 |
Neveket már én is olvastam, a lemaradásom meg sajna megvan, lévén más ügyben el vagyok foglalva... A nevek közül egyről már tudom, hogy tagadóan reagált, ezért úgy gondolom a nevek nyílvánosságra hozója csinos pereknek néz elébe, ha nem bizonyul a lista igaznak vagy úgy igaznak ahogy olvastam. Viszont, ha a listáról akár csak egy név is hamis lesz, onnantól kezdve bárki rajta lehet, aztán mindenki a saját szája íze szerint döntheti el, igaz-e vagy sem. Úgy gondolom onnantól kezdve megint csak a kenyér és cirkusz kategóriájában lesz az egész.
|
|
toloba |
2003. július 11. 15:20 | Sorszám: 913 |
Orbán Viktor a Pannonplast-ügyről 2003. július 11. 14:08 MNO Napról napra nő a Pannonplast-ügyben feltett kérdések száma, amelyeket senki sem válaszol meg – fejtette ki Orbán Viktor az Info Rádió kérdéseire válaszolva. A politikus kijelentette: a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség addig nem tudja kialakítani álláspontját, amíg nem tisztázódnak a legfőbb kérdések.
Nem tudom ki hallgatta. Megkérdezték-e Tőle miért kellett Rogán Antalnak tudatosan hazudoznia...ugyanis csak ártott vele.
|
|
toloba |
2003. július 11. 15:17 | Sorszám: 911 |
A belügyminiszter férje feljelentette Rogán Antalt 2003.07.11. 14:34Rágalmazás miatt feljelentette Rogán Antal képviselőt Jegessy András ügyvéd, akit a fideszes politikus a K and H Equities ügyeivel hozott összefüggésbe. Az ügyvéd - Lamperth Mónika belügyminiszter férje - már szerdán kilátásba helyezte a feljelentést, ha a képviselő nem tudja bizonyítani vádjait és nem kér bocsánatot. Rogán Antal azt állította, hogy Jegessy Andrást szerződés kötötte a brókercéghez, amit az ügyvéd még aznap cáfolt. (KRÓNIKA)
|
|
toloba |
2003. július 11. 15:10 | Sorszám: 910 |
A K&H-ügy károsultjai sem ártatlanok? Napi Gazdaság 2003. július 11., péntek 8:39 A rendszerváltás utáni magyar történelem legnagyobb pénzügyi botrányának ígérkező K&H-skandalumról egyre több részinformáció, még több politikai indíttatású vád és viszontvád lát napvilágot. A rejtély megoldásában alighanem segíthet a károsultak szerepének felgöngyölítése is.
A Szász Károly megveretésével, illetve az ennek lehetséges okaként aposztrofált Pannonplast-felvásárlás szabálytalanságainak felgöngyölítésével kezdődött ügy első főszereplője a Mészáros János egykori K&H-vezető által alapított Britton volt. A második menetben kiderült, hogy a Pannonplast-akció finanszírozásához - amelynek mögöttes célja alighanem a már meglévő és mind nagyobb lyukak eltüntetése lehetett - az Állami Autópályakezelő Rt. (ÁAK) pénzét használta fel a K&H Equities.
Pannonplast ügyben a brókerház mindkét félnek segített Mellékszál, de nem lényegtelen, hogy a brókerház eközben egy konkurens Pannonplast-aspiráns, a Karsai Holding tanácsadójaként is szerepelt. Nem világos, hogy a nemzetközi tőkepiacon főbenjáró bűnnek számító információszivárgás mennyire volt jellemző a brókerház berkein belül. Az ÁAK ugyan 580 milliós haszonnal megfejelve gyorsan visszakapta a K&H Equitiesre bízott 13 milliárdját, de ez Bitvai Miklós vezérigazgatót már nem mentette meg a tulajdonosi jogokat gyakorló gazdasági miniszter szigorú fejmosásától és az azonnali felmondástól. További érintettek lehetnek még az ÁAK egyévi működési bevételét elérő összeg mozgására "nem figyelő" igazgatósági tagok, köztük Gáldi György, a K&H bank ügyvezető igazgatója és Bodnár Zoltán egykori MNB-alelnök. "Átcsorgatták" a nagybefektetők pénzének hozamát Az ÁAK pénzének azonnali visszafizetésével borult a K&H-nál a jelek szerint hosszú évek óta működő rendszer: néhány - nem ok nélkül - türelmes nagybefektető pénzének "átcsorgatott" hozamából hízott egy szűk, 60-70 embert jelentő VIP ügyfélkör számlája. Nem véletlen az áthallás a Postabank 1993-1998 között működő VIP-listájával, még a személyi körben is van átfedés... A bróker, aki egyben ügyvezető igazgató A VIP-ügyfelek számláján zsonglőrködő - a napokban Ibizáról nyilatkozó - Kulcsár Attila univerzális pénzügyi szakember volt: miközben egyszerű befektetési tanácsadóként pénzeket kezelt az Equitiesnél, az anyabanknál ügyvezető igazgatói sarzsit viselt. Talán az sem véletlen, hogy irodája Rejtő E. Tibor vezérigazgató (a botrány Bitvai és Kulcsár után harmadik "áldozata") irodájával egy emeleten volt a bankban. A normál hozamok többszörösét ígérték A jelenleg még banktitoknak számító, de a hazai közélet tapasztalatai alapján előbb-utóbb (ha nem is csonkítatlanul és hitelesen) nagyjából nyilvánosságra kerülő VIP-listából alighanem kiderül, kik és miért voltak annyira fontosak a belga-holland tulajdonban lévő, de a magyar úthálózat építéséhez, kezeléséhez sok szállal kötődő nagybank vezetésének, hogy a normál hozamok dupláját - információk szerint egyes extrém esetekben négy-ötszörösét - fizették pénzükre. A hozamok, mivel tőzsdei nyereségek formájában jelentek meg, januártól ráadásul adómentesek voltak. A rejtély megoldásában alighanem most is segíthet a viktimológiai megközelítés, azaz az "áldozatok" szerepének felgöngyölítése. A hírek szerint az autópályákat kezelő ÁAK mellett a másik, ugyancsak 11-12 milliárdos pénzzel beszállt nagyügyfél az autópályákat (a korábbi kormányzat alatt) építő Betonút Szolgáltató Kft. volt. Itt - lévén magáncég - az esetleges előnytelen befektetésekért legfeljebb a tulajdonosok vonhatják felelőségre a pénzügyi kérdésekben amúgy egyébként igen talpraesettnek tűnő menedzsmentet, ám a két funkció jórészt egybeesik... Hogy a K&H Equtiesnél működő sajátos "pénz-újraelosztási" gyakorlat összefüggésbe hozható-e a kisebb, helyi jelentőségű közműépítéseknél a néphit szerint hazánkban nem ritka "újraelosztási" gyakorlattal, talán majd a több szálon - nemzetbiztonsági, rendőri, PSZÁF-nál és a tulajdonos KBC-ABN-nél folyó - vizsgálat kideríti. Százmilliók tűnhettek el, bukkanhattak fel A vizsgálatok azt is tisztázhatják, hogy az egyes számlákról hiányzó milliárdok mellett más számlákon fellelt, a befektetési tanácsadó jóvoltából oda került százmilliók végső egyenlege mekkora és volt-e összefüggés a vesztő és nyerő ügyfelek között. Az ország méretre második legnagyobb bankja pénzben alighanem kevésbé károsodott (a nem valós gazdasági események, netán bűncselekmények nyomán a VIP-számlákon megjelent összegek akkor is visszakövetelhetők, ha a tulajdonos már felvette őket és zömük alighanem ész nélkül siet visszafizetni a milliókat), mint presztízsben.
|
|
toloba |
2003. július 11. 15:06 | Sorszám: 909 |
Kölcsönös mószerolások a brókerbotrány nyomán Áder a botrány előtt találkozott Kulcsárral /ami azt a gyanút erősítheti amelyről korábban mát MP-ék beszéltek: koreografált események tanúi lehetünk. toloba/ Index 2003. július 10., csütörtök 17:25 Az MSZP rendkívül károsnak tartja, hogy a Fidesz hazugságokat hangoztató politikai kampánnyal próbálja akadályozni a brókerbotrány ügyében zajló nyomozás eredményességét. A szocialisták felszólítják a Fidesz vezetőit, adjanak számot: Áder János hosszan beszélgetett-e Kulcsár Attilával, mielőtt a bróker külföldre távozott volna. Rogántól is kérdezik: az Equites intézte-e pénzügyeit. Rogán cáfol. Áder megerősít és tovább kérdez.
Az MSZP csütörtökön közleményben reagált a Fidesz aznapi sajtótájékoztatójára, amelyen Rogán Antal, illetve Tállai András ÁSZ-vizsgálatot követelt az állami cégek befektetései ügyében. A tájékoztatón Rogán felvetette azt is, hogy igaz ugyan, hogy László Csaba a kormányváltás óta nem helyettes vezérigazgatója a K&H-nak, de érdekes módon az általa korábban irányított pénzintézet brókercégénél kezelték például az Állami Autópálya-kezelő Rt. tizenhárommilliárdját, vagy hogy e cégben igazgatósági tagságot kapott a K&H Bank képviselője.
"Hazug politikai kampány" Az MSZP szerint "mindannyiunk érdeke, hogy gyors és alapos vizsgálat állapítsa meg a valós tényeket, és a tettesek elnyerjék büntetésüket". A nagyobbik kormányzópárt ezért rendkívül károsnak tartja, hogy a Fidesz "hazugságokat hangoztató politikai kampánnyal próbálja akadályozni a nyomozás eredményességét". Ez a pártnak akkor is elfogadhatatlan, ha politikai ellenfeleik ezzel saját érintettségükről igyekeznek elterelni a figyelmet. Az MSZP szerint szerdán Rogán olyan kijelentéseket tett, amelyekről már este kénytelen volt elismerni, hogy hazudott. "Fejezzék be!" Az MSZP felszólítja a Fideszt, hogy fejezzék be a "a sajnálatos üggyel kapcsolatos mocskos politikai kampányukat". Az MSZP választ vár a sikeres nyomozás érdekében arra: igaz-e, hogy Kulcsár Attila külföldre távozása előtt hosszas beszélgetést folytatott Áder Jánossal? Igaz-e, hogy Kövér László öccse, Kövér Szilárd rendszeres üzleti kapcsolatban állt Kulcsár Attilával? Igaz-e, hogy Rogán Antal többször találkozott Kulcsárral, és közvetítőkön keresztül az Equitieszel intézte egyes pénzügyeit? Rogánt nem lehet fenyegetni Rogán Antal az Index megkeresésére közölte, hogy soha nem volt betétje, vagy számlája a K&H-nál, vagy annak brókercégénél, volt ellenben folyószámlája a bank egyik jogelődjénél, az ABN AMRO-nál, arra is csupán havi 32 500 forint érkezett. Rogán jelezte, felhatalmazta a pénzintézet megbízott vezetőjét, hogy bármilyen a bank és közte köttetett megállapodást hozzon nyilvánosságra. Egyúttal kijelentette, hogy az egyik napilap munkatársa szocialista forrásokra hivatkozva már rákérdezett eseteleges érintettségére. Rogán a tények ismeretében nem tartja elképzelhetetlennek, hogy ez burkolt fenyegetés volt, de leszögezte, őt nem lehet leállítani. Áder János és Kövér Szilárd közleményben reagál a szocialisták felvetéseire. Áder két találkozója Kulcsárral Áder János közleményben reagált a szocialista Katona Béla által jegyzett kommünikére. E szerint Áder két alkalommal találkozott Kulcsárral, mint a politikus fogalmaz kevesebbszer találkozott a brókerrel, mint Katona frakciótársai, vagy miniszteri székben ülő jó barátai. Áder szerint Kulcsár Attila a K&H brókercégénél készülő botrányról adott tájékoztatást, megemlítve, hogy ennek az ügynek a szálai elérnek Medgyessy Péter kormányfőhöz, Draskovics Tibor miniszterelnöki kabinetfőnökhöz, illetve László Csaba pénzügyminiszterhez. Kulcsár azt is közölte Áderrel, hogy van a cégnél egy úgynevezett VIP lista, amelyen ismert újságírók mellett olyan nevek szerepelnek, mint Endrényi Judit, Mudura Sándor, Medgyessy Péter vadásztársa, illetve Karl Imre is. Áder arra a kérdésére, hogy minderre bizonyítékai is vannak-e, Kulcsár nemmel válaszolt. A Fidesz újabb kérdései Áder végezetül kérdéseket intézett Katona Bélához arról, miért hallgat László Csaba, amikor vezetője volt a pénzintézetnek tudott-e a brókercégnél folyó visszaélésekről, egyáltalán László miért volt felelős, tudott-e arról, hogy állami pénzeket igyekeznek megforgatni korábbi munkahelye brókercégénél. Áder azt is szeretné megtudni, hogyan képzelhetőe el, hogy egy állami szervezet közbeszerzés nélkül 13 milliárd forintot utal át egy kétes hírű brókercégnek.
|
|
toloba |
2003. július 10. 14:45 | Sorszám: 880 |
De mégis kavart, amit körültekintőbben is megtehetett volna.
|
|
toloba |
2003. július 10. 14:33 | Sorszám: 877 |
"Vagyis, a közpénz (! keller, a jó életbe eddig csak kussolsz) hozamát egy bizonyos kiemelt kör javára lopta el a bank." A jelek szerint...
|
|
toloba |
2003. július 10. 14:31 | Sorszám: 876 |
Ej, Mercurius! Nem állítottam egy szóval sem Kellerről semmi ilyet és azt sem, hogy hinnék neki. Megértem az indulatodat, de nem én vagyok az akin a dühödet le kéne vezetni, sokkal inkább azon aki ezt indukálta, azaz Rogán a viselkedésével. Egyébként úgy néz ki a PSZÁF-nak is lesz elszámolni valója, ha igaz persze a tegnap este általam kiemeléssel jelölt hír, mely szerint akadályozták a törvényes felügyeletet ellátó minisztérium munkáját.
|
|
toloba |
2003. július 10. 14:14 | Sorszám: 872 |
Csodálkozol?
|
|
toloba |
2003. július 10. 14:10 | Sorszám: 871 |
Korrekt. És mennyivel ütősebb lenne, ha mindez nem történik meg. De megtörtént és amennyire csak lehet, ellehetetlenítik majd. Itt a baj, mert így nem biztos, hogy minden kiderül majd feketén-fehéren ugyanis kinek higgyen az egyszerű polgár, amikor már többeket valótlanságok állításán értek tetten, többen ködösítenek, stb.
|
|
toloba |
2003. július 10. 14:04 | Sorszám: 868 |
No, igen így korrekt...a Korridoron is lemondás, az Indexen is...
|
|
toloba |
2003. július 10. 13:54 | Sorszám: 864 |
Persze ez a visszavonás azért nem kell feltétlenül azt jelentse érintett...ilyenkor vannak bizonyos konzekvenciák is, nemde?
|
|
toloba |
2003. július 10. 13:52 | Sorszám: 862 |
Ugyan kérlek, miért vagdalkozol? Rogán láthatóan beállt a sorozatosan hazudozók táborába és a szoclib sajtó ezt kíméletlenül ellene fordítja majd, ráadásul tagadhatatlan és magyarázhatatlan Rogán viselkedése.
|
|
toloba |
2003. július 10. 13:40 | Sorszám: 858 |
Én Rogán helyében kicsit pihennék most: Magyar hírlap.hu: ... Van és nincs lefoglalás
Rogán Antal a szerda reggeli sajtótájékoztatón azt is állította, hogy a rendőrség kedden lefoglalt iratokat a K&H-nál, holott erre csak szerdán délután került sor. Rogán a televíziónak ebben az esetben elismerte, hogy tévedett. A fideszes politikus csütörtök reggel a közszolgálati televízióban valószínűnek nevezte, hogy a Nemzetbiztonsági Hivatal iratokat foglalt le a K&H Equitiesnél. A hivatal ugyanakkor emlékeztet: a törvény nem teszi lehetővé számára a házkutatást, a lefoglalást és az egyéb nyomozati cselekményeket. Azért álljon meg a menet, egy jogi/?/ végzettségű ember, parlamenti képviselő, ne tudja, hogy az NBH ilyeneket nem csinálhat, kicsit nonszensz.
|
|
toloba |
2003. július 10. 11:54 | Sorszám: 854 |
Rogán több állítását kényszerült visszavonni 2003-07-10 10:06 Jó estét, Magyarország!, Korridor Nem szerződést, csak szerződés-tervezetet látott a politikus, tévedett a rendőrségi házkutatás-ügyében is - Orbán vezetésével egyeztet a Fidesz az ügyről. Több helyen is pontosította korábbi nyilatkozatát a fideszes Rogán Antal. A Fidesz frakcióvezető-helyettese tegnapi sajtótájékoztatóján azt állította, hogy Lamperth Mónika belügyminiszter férjét, Jegessy András ügyvédet szerződés kötötte a K and H Equitieshez. "Ez a szerződés egymillió forintos jövedelmet jelentett számára" - közölte Rogán Antal, aki - elmondása szerint - látta ezt a dokumentumot, de a tartalmáról nem adhat tájékoztatást. A fideszes képviselő a TV2 Jó estét Magyarország! című műsorában már azt mondta, hogy nem szerződést, hanem csak szerződés-tervezetet látott. Rogán állítását a belügyminiszter és férje is cáfolta, Jegessy jogi úton vesz elégtételt, ha a politikus nem kér tőle bocsánatot. Rogán Antal a szerződéstervezetről részleteket nem árult el, csak azt, hogy az eredeti példány a rendőrségen van, mert a K&H-Equitiesnél tartott házkutatásnál lefoglalták. A fideszes politikus ezt tegnap délelőtt 10-kor közölte, csakhogy azóta kiderült: a házkutatás és így az iratok lefoglalása is csak a fideszes politikus bejentése után, délután fél egykor volt. "Nehezen tudom elképzelni, hogy valaki előre tudja, hogy mit fogunk tenni. De még egyszer hangsúlyozom, ilyen iratokat nem foglaltunk le" - mondta Rogán állítására reagálva Molnár Csaba alezredes. Vagyis a rendőrség cáfolja a fideszes állítást, hogy olyan iratot foglaltak le, amelyen a belügyminiszter férjének neve szerepel. Rogán a Jó estét Magyarországban! elismerte, hogy tévedett a rendőrségi házkutatással kapcsolatban is. Rogán a Népszabadságnak elmondta, hogy az ügy kivizsgálására Tállai András és Varga Mihály részvételével rész-vizsgálóbizottságot alapított. A Fidesz ma folytatja az oknyomozást, és újabb sajtótájékoztatót tart. A lap úgy értesült, előzőleg az ügy kezeléséről egyeztettek a Fideszben, Orbán Viktor pártelnök részvételével. /Ezen utolsó mondat csak-csak megerősítheti azt a feltételezést, hogy egy megkoreografált sorozatról lehet szó. toloba/
|
|
toloba |
2003. július 10. 11:31 | Sorszám: 853 |
Egyébként pont a magyarázkodással kapcsolatban: túl sok volt tegnap a "szóhasználati hiba" Rogánnál.
|
|
toloba |
2003. július 10. 11:29 | Sorszám: 852 |
Rogán azt mondta /meg van vidión/, hogy néhány nappal ezelőtt a rendőrség kiszállt és elvitt mindent, fél órával a PSZÁF megérkezése előtt...a rendőrség meg Rogán tájékoztatóját követően fél egy és fél kettő közt házkutatott. Ezért nem értem miről beszél Rogán. Tegnap este magyarázkodásra kényszerült...láttam. Nem ellene beszélek, de ha tetejében még azt is figyelembe veszem, hogy Ő vádol és a vádlottat szólítja fel, hogy bizonyítsa ártatlanságát, hát...a meleg lehet az oka.
|
|
toloba |
2003. július 10. 10:33 | Sorszám: 849 |
Igen az ügyvéd a K and H-nak dolgozott, munkaügyi perben, ezt maga is elismerte, sőt a bank is. A bank egyébként azt hiszem több mint húsz ügyvédi irodával dolgoztat. Az egyező címek...hát igen, gyanúsak, de meg kell jegyezzem, emlékezetem szerint ugyanezen a címen van/volt a Parlament ebédlője. Ha így van, bárkit belekeverhetünk a képviselők közül is. Hogy miért változtat a korábbi nyilatkozatán igazából ő tudja, meg tán még néhányan...majd kiderül, hogy igaz vagy sem amit újabban állít.
|
|
toloba |
2003. július 10. 00:19 | Sorszám: 841 |
Héé, mi az hogy azt kell írnom? Vigyázz!
|
|
toloba |
2003. július 10. 00:18 | Sorszám: 840 |
Héé, mi az hogy azt kell írnom? Vigyázz!
|
|
toloba |
2003. július 10. 00:17 | Sorszám: 839 |
Igen, eddig nem nagyon volt rá jellemző, de ha ma nem látom a híradókban végig a nyilatkozatait, aztán az időrendet és végül most 11 óra körül az újabb megnyílvánulását, magam is más véleményen lennék. De ezt mondta és úgy gondolom már tudja, hogy valamennyire valakik megvezették. Ugyanis a homályos megfogalmazás, hogy néhány napja a rendőrség...aztán maga a yard meg csak a sajtótájékoztató után házkutat, aztán látott egy szerződést, mely estére már csak tervezet lehetett és tán csak az anyacég nevére szólt, holott korábban állította, hogy kik és mik szerződtek, szóval... De az is érdekes, hogy miért nem tudott a szerződésből egy példányt megszerezni, akár fénymásolatot is...bár erre lehet találni magyarázatot.Egyébként a látszat ellenére sosem hittem bennük, ezt most késő este bevallhatom.
|
|
toloba |
2003. július 09. 23:58 | Sorszám: 836 |
Majd kiderül, hogy ki mennyiben sáros, de részemről a vastagon szedett az igazán érdekes...azért is a kiemelés.
|
|
toloba |
2003. július 09. 23:55 | Sorszám: 835 |
Ne is haragudj, de miből veszed a balekságot. Itt van a videófelvétel mellettem. Rogán mondja "pár nappal ezelőtt a rendőrség mindent elvitt" a rendőrség meg csak a sajtótájékoztató után tartott házkutatást fél egy és fél kettő közt. Ráadásul azt mondja a szóvivő semmiféle szerződést nem foglaltak le. Egyébként most kényszerült magyarázkodásra Rogán a TV2-őn. Azt állította korábban, hogy látott egy szerződést melyen a K nd H E. vezető és az ügyvéd aláírása szerepelt. A riporter rákérdezett látta-e a szerződést, elterelte a szót, majd miután felolvasták neki az ügyvéd nyilatkozatát, mely szerint semmiféle szerződés nincs köztük és a riporter tovább erősködött, kiderült nem is szerződést látott csak szerződéstervezetet. Kicsivel később kiderült, az is lehet, hogy nem is a K and H E. hanem simán K and H szerződéstervezetet látott. Hát tudod, egyszer nekem finoman elmagyaráztátok, hogy szerződéstervezeten nincs aláírás, azért tervezet. Aláírás a szerződésen van. Szóval azt gondolom, szerintem helyesen, hogy Rogán ezúttal lesre szaladt, de alaposan. Lesz baja belőle. Aztán az is érdekes, hogy Rogán megvádol valakit, de nem bizonyít, aztán amikor erre kérik, az a válasza, hogy mutassa be a megvádolt a szerződéseit. Ez valahogy nem jogállami norma, ugyanis úgy tudom, hogy egyelőre még a vádlónak kell bizonyítani a vádat nem a vádlottnak az ártatlanságát...a diktatúra még nem tart itt.
|
|
toloba |
2003. július 09. 21:00 | Sorszám: 828 |
Kiborult a bili, de kire? Korridor... Az Állami Autópálya Kezelő Rt. álláspontja szerint valótlanságot állított Rogán Antal, amikor azt mondta, hogy az ÁAK Rt. "300 millió helyett 13 milliárd forintot bocsátott a Pannonplast rendelkezésére" - közölte a társaság. „Az Rt.-nél lefolytatott belső ellenőrzés minden kétséget kizáróan igazolta, hogy a K&H Equities - az ügyletek döntő részében az ÁAK Rt. felhatalmazása, értesítése és jóváhagyása nélkül - a saját nevében vásárolt állampapírokat, nyíltvégű pénzpiaci alapra vonatkozó befektetési jegyeket és részvényeket". Az ÁAK Rt. "az ügyfélszámla tanúsága szerint soha nem vett Pannonplast-részvényt. Az értékpapír adásvételi szerződéseket a K&H Equities a saját nevében kötötte az eladókkal, akiknek személyét az ÁAK Rt. nem ismerte."
A cég rámutat: "A K&H ügyvezetője beismerte, hogy az ügyfelek, köztük az ÁAK Rt. pénzét a megbízásoktól eltérően, az ügyfelek tájékoztatása nélkül kezelte, részükre hamis portfolió-igazolásokat adott ki. Kulcsár Attila vallomása után kártyavárként omlik össze a PSZÁF-nek az a politikai koncepciója, amelyre a Pannonplast-ügyben hozott határozatát alapozta, és amely azzal vádolta az ÁAK Rt.-t, hogy tudatosan és szándékosan közpénzt juttatott a Pannonplast-részvények felvásárlóinak. Ezt a Társaság a kezdetektől fogva cáfolta, a PSZÁF pedig sohasem bizonyította." Az ÁAK a PSZÁF határozatát "szakszerűtlennek", eljárását "politikailag motiváltnak és az államigazgatási eljárás szabályaival ellentétesnek" nevezi. "Az ÁAK Rt. törvénytelennek, és megdöbbentőnek tartja, hogy a PSZÁF elnökhelyettese, Sáray Éva az ÁAK Rt. hivatalos kérése ellenére megtagadta, hogy nyilatkozzon arról, vajon a határozatban említett vállalat azonos-e az ÁAK-val. Ugyancsak megtagadta, hogy átadja a határozatnak az ÁAK Rt.-re vonatkozó nem nyilvános részét az ÁAK részére, illetve a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium részére, megakadályozva ezzel az ÁAK Rt. felügyeletét ellátó állami szervet, törvényi kötelezettségeinek teljesítésében" - tartalmazza a közlés. Ez a kiemelés kérdést vet fel: vajon miért tette ezt ez a hölgy? nyomtatható
|
|
toloba |
2003. július 09. 20:51 | Sorszám: 827 |
Azt nem tudom mit látsz bizonyítottnak...
|
|
toloba |
2003. július 09. 20:48 | Sorszám: 826 |
Sőt, szerfelett érdekes Rogán esete, ugyanis bejátszottak a sajtótájékoztatójáról egy részletet: Néhány nappal ezelőtt a rendőrség kiszállt és mindent elvittˇ... mondta ezt ma július 9.-én. Közvetlenül ezután pedig a rendőrség illetékese nyilatkozott, hogy a házkutatás ma volt, fél egykor, Rogán tájékoztatója után.
|
|
toloba |
2003. július 09. 19:03 | Sorszám: 825 |
Azért érdekes, hogy honnan tudott Rogán a lefoglalt aktákról már a házkutatás előtt...Orbán a JEL, Rogán maga az Isten.
|
|
toloba |
2003. július 09. 18:52 | Sorszám: 822 |
A megvádolt ügyvéd közleményt juttatott el a Tényekhez: jogi úton kér elégtételt Rogántól...
|
|
toloba |
2003. július 09. 18:38 | Sorszám: 820 |
|
|
toloba |
2003. július 09. 18:38 | Sorszám: 819 |
Most nyilatkozott a rendőrség szóvivője: nem érti, hogyan mondhatta Rogán azt, hogy mit foglalt le a rendőrség, ugyanis Rogán tájékoztatója megelőzte a rendőrség házkutatását.
|
|
toloba |
2003. július 09. 18:29 | Sorszám: 816 |
Egy másik hírben azt nyilatkozta a nyomozás vezetője, hogy jogi értelemben nem büntetett előéletű...
|
|
toloba |
2003. július 09. 18:25 | Sorszám: 814 |
Honnan tudod, hogy Lamperth nyaral?
|
|
toloba |
2003. július 09. 18:16 | Sorszám: 810 |
[cikk] Rogán alaptalan és rosszindulatú feltételezéseivel támadja a belügyi tárcát és a rendőrséget? - Pannonplast-ügy Jegesy Andrásnak, Lamperth Mónika férjének "soha nem volt szerződése" a Pannonplast-üggyel kapcsolatba hozott K and H Equities brókercéggel. 2003.07.09 17:42 MTI Rogán Antal állításával szemben Jegesy Andrásnak, Lamperth Mónika férjének "soha nem volt szerződése" a Pannonplast-üggyel kapcsolatba hozott K and H Equities brókercéggel - közölte a Belügyminisztérium sajtóosztály az MTI-vel szerdán. "A külföldön tartózkodó Lamperth Mónika belügyminiszter felhatalmazást adott annak közlésére: visszautasítja Rogán Antal fideszes képviselő személyeskedő, hazug állításait, amelyeket férjére tett. Jegesy Andrásnak soha nem volt szerződése a K and H Equities céggel, és nem folytatott semmilyen ügyvédi tevékenységet sem a brókercég, sem a Pannonplast ügyében, vagy érdekében" - áll a közleményben. Rogán Antal szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a Pannonplast és a K and H Equities ügyében a rendőrség "nem képes független vizsgálatot lefolytatni". Hozzátette: információi szerint a belügyminiszter férjét, Jegesy András ügyvédet szerződés kötötte a brókercéghez, amely "egymillió forintos jövedelmet jelentett számára". A Belügyminisztérium közleményében visszautasítja Rogán Antal "alaptalan és rosszindulatú" feltételezéseit, amelyekkel a tárcát és a rendőrséget "támadja". "A Magyar Köztársaság rendőrsége a nyomozati munkáját a törvények előírásainak megfelelően és kizárólag szakmai szempontok alapján végzi. A Belügyminisztérium visszautasít minden olyan feltételezést, amely megkérdőjelezi a rendőrség tevékenységének pártatlanságát és elfogulatlanságát" - áll a dokumentumban. A BM leszögezi, hogy a rendőrség ezen elveknek megfelelően jár el a konkrét ügyben is. "A Belügyminisztérium felhívja a figyelmet arra, hogy mindezt az eljárásokban felügyeletet gyakorló ügyészségnek is elő kell segítenie" - fogalmaznak. A tárca felkérte a nyomozó hatóságot, hogy a nyomozás eddigi eseményeiről rendszeresen tájékoztassa a nyilvánosságot - áll a közleményben. Az országos rendőrfőkapitány a Fidesz-sajtótájékoztatón elhangzottakra nem kívánt válaszolni, mondván, nem hallotta a Rogán Antal által elmondottakat, "harmad-, negyedkézből származó információkra" pedig nem akar reagálni. "Ebben az országban törvényes garanciái vannak a különböző szervezetek működésének, még hogyha ez egyeseknek nem is tetszik" - fűzte hozzá Salgó László. Kijelentette: egy demokratikus országban a rendőrség munkáját a törvények és a törvényesen megválasztott kormánnyal szembeni alávetettség, lojalitás határozza meg. "A lojalitásnak azonban van határa: a mindenkori törvények" - hangsúlyozta Salgó László.
|
|
toloba |
2003. július 09. 18:11 | Sorszám: 809 |
Valahol azért jó ez a tényfeltárósdi...tisztulhat a közélet.
|
|
toloba |
2003. július 09. 17:58 | Sorszám: 807 |
Lehetséges. És miért nem szóltál Lampertre meg a régi elvtársakre egy szót sem? Gyanús vagy nekem... Azonban létezik állítólag egy VIP lista, a bróker több éve űzi az ipart...nehezen tudom elképzelni, hogy csupa baloldali szerepelne azon a listán.
|
|
toloba |
2003. július 09. 17:53 | Sorszám: 805 |
Összesküvés elméletben a jobboldal még vagy száz évig verhetetlen lesz. Mondj akkor Te egy elméletet, miért ejthette a rendőrség akkoriban az ügyet?
|
|
toloba |
2003. július 09. 17:36 | Sorszám: 801 |
Igen, lehet. És Pintér elvtárs parancsára, talán Orbán elvtárs tudtával...
|
|
toloba |
2003. július 09. 16:39 | Sorszám: 795 |
"A rendőrség "ma Magyarországon nem képes független vizsgálatot lefolytatni" a Pannonplast, illetve a K&H Equities ügyében - mondta Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezető-helyettese szerdai budapesti sajtótájékoztatóján." "A felügyelet 1999-ben már tett feljelentést az akkor még külön szervezeti egységben működő brókercég egyik vezető posztján levő K. Attila ellen, de a vádat akkor a rendőrség ejtette." Vajon miért ejtették akkor a vádat? Tán a rendőrség akkor sem tudott független vizsgálatot lefolytatni?
|
|
toloba |
2003. július 08. 18:39 | Sorszám: 762 |
A kertv-k nyomják is a nyomozásról szóló hírt, de érdekes módon a NBH-t nevezték meg feljelentőnek és az NBH vezetője nyilatkozott. Tízmilliárdos nagyságrendről és évek óta taró sorozatról beszél, melyet sem a bank sem a PSZÁF nem észlelt, pedig az ellenőrző jogosítványa megvan hozzá. A bróker ügyvédje útján elismerte, hogy nem mindíg járt el szabályosan a befektetők pénzével... Minden idők legnagyobb brókercsalását feltételezik, tán 20milliárdot is elérhet az összeg.
|
|
toloba |
2003. július 08. 18:24 | Sorszám: 761 |
Keller kavar Milliárdos sikkasztás - Keller újra akcióban 2003-07-08 11:03 Népszava Az államtitkár panaszt tesz a megszüntetett vizsgálatok ügyében - a rendőrség nyomozni kezdett a PSZÁF működésével kapcsolatban és a Pannonplast-ügyben is A KEHI jelentése szerint a PSZÁF 2002-ben végrehajtott szervezeti átalakításakor valószínűleg jogtalanul szüntették meg 12 ember munkaviszonyát. A vizsgálat kifogásolta azt is, hogy a köztisztviselői létszám korlátozása miatt az üzemeltetési feladatok ellátását gazdasági társasági formában szervezték, a közbeszerzési eljárást elmulasztották, illetve vezető állású köztisztviselők megbízási szerződéssel láttak el bizonyos feladatokat. A külföldi kiküldetéseknél is elmulasztották 2001-ben a közbeszerzési eljárás lefolytatását, de a hiányosságot a felügyelet tavaly kiküszöbölte. Hűtlen kezelés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen nyomozást rendeltek el a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete működésével kapcsolatban - tudta meg a Népszava. A nyomozást Keller László közpénzügyi államtitkár feljelentése alapján indították meg. Keller még áprilisban jutatta a Legfőbb Ügyészhez a felügyelet és Szász Károly, a PSZÁF elnöke tevékenységével kapcsolatban hozzá került iratokat és kérte azok büntetőjogi értékelését. A legfőbb ügyész a bejelentést feljelentésnek tekintette és azt a Fővárosi Főügyészséghez továbbította. Sikkasztás gyanúja a Pannonplast-ügyben érdekelt brókercégnél Közben milliárdos sikkasztás gyanúja merült fel abban az ügyben, amelyet a PFÁSZ elnöke összefüggésbe hozott egy hónappal ezelőtti megveretésével. Szász Károly akkor arra célzott, hogy a felügyeletnek egy akkori határozata szerepet játszhatott a brutális támadásban, márpedig a PFÁSZ éppen akkor marasztalta el a Pevdi és a Britton céget, amiért együttesen a megengedettnél nagyobb részesedést szereztek maguknak a Pannonplast Rt.-ben. A részvényvásárlási ügyletet a K&H Equities brókercég bonyolította, ráadásul valószínűleg az Állami Autópálya-kezelő Rt. pénzéből. Emiatt indultak vizsgálatok a brókereknél, akik közül az egyik valószínűleg évek óta a saját zsebére játszik az ügyfelek pénzével. A napilap információja az is, hogy Keller László panaszt tesz az utóbbi időben megszüntetett nyomozások miatt. A közpénzügyi államtitkár feljelentésére indult, ám azóta megszűnt nyomozásokra példa az ózdi martinsalakos házak újjáépítése, már nem nyomoznak az MFB volt elnök-vezérigazgatója ellen, és a Népszava úgy tudja, hogy az úgynevezett stadionbeléptető rendszer ügyében is hamarosan abbahagyják a nyomozást. Keller ugyan minden fórumot végig akar járni, hogy igazát bizonyítsa, de ezekben az ügyekben pótmagánvádlóként nem léphet fel, mivel ezzel az új jogintézménnyel csak a bűncselekmény sértettje élhet. Mint ismert, az új büntetőeljárási törvény értelmében adott esetben a sértett is magára vállalhatja egy ügyben a vád képviseletét, amennyiben az ügyészség azt nem teszi meg. Azokban az ügyekben, amelyekben nincs konkrét sértett - így például a korrupciós bűncselekményekben - egyébként sem léphet fel pótmagánvádló, csak az ügyészség.
|
|
toloba |
2003. július 08. 17:51 | Sorszám: 760 |
Most megnevettettél. Nem így gondoltam. Tkp. nem gondoltam sehogy, csak feltűntek a dátumok és leírtam. Azonban ha igazzá válik a hír eleje, hogy valami nem stimmel a szignókkal, még az oka is meglehet, miért verték meg a szerencsétlent...
|
|
toloba |
2003. július 08. 17:02 | Sorszám: 758 |
Azért a dátumok szemet szúrtak: mikori a feljelentés és mikori a verés...
|
|
toloba |
2003. július 01. 19:17 | Sorszám: 690 |
Dehogynem...és közben az említettek meg gazdagodnak.
|
|
toloba |
2003. július 01. 18:02 | Sorszám: 688 |
Azt gondolom ez a felhajtás csak a nagytőkés és pénztőkés hiénák malmára hajtja a vizet. A jobboldal kiválóan oldja meg a szocik gondjait...
|
|
toloba |
2003. június 28. 21:24 | Sorszám: 651 |
Nem igazán értek a témához, így csak megköszönni tudom az írást. Így viszont érthető az "ellenőrzés elmulasztása", mert lett volna rá lehetőség.
|
|
toloba |
2003. június 28. 18:39 | Sorszám: 647 |
Nos, úgy gondolom az ilyen esetek kivédhetők lehetnek felelősségbiztosítással például, de hogy lenne az Általad jelzett tilalom, nem tudok róla.
|
|
toloba |
2003. június 28. 18:08 | Sorszám: 645 |
Igazad van, tényleg röhejes ahogy magyarázzák, mert valóban szerepel a nyilatkozatban, igaz nem egy az egyben, hogy közpénz forgott a buliban...az ÁAK tudta nélkül. Azonban a jogosulatlan felhasználást nem lehet a nagyfőnök nyakába varrni, legfeljebb azt ami ebben a nyilatkozatban is írva vagyon. Bár szerintem azt se nagyon, mert miért adsz be pénzt egy brókercéghez? Hogy forgassa meg a közös hasznotokra, nemde? Hogy hogyan használja fel a forgatás és ezen keresztül a haszonszerzés céljára, ember legyen a talpán aki pontosan ellenőrizni tudja, ugyanis nem egyedül a Te pénzed van ott. Szóval nekem ez az egész így nem kerek. Nem egy nem kettő állami céget tudok amelyek a szabad pénzeszközeiket befektetik haszonszerzés céljából és különféle bankokat, brókereket bíznak meg az ügylettel. És miért ne szabadna egy állami cégnek nagyobb haszonra törekedni, befektetések, részvényforgatások útján?
|
|
toloba |
2003. június 27. 22:29 | Sorszám: 633 |
Gál.J: Miniszterelnök elleni aljas és hazug támadás - Fidesz: volt közpénz a Pannonplast-ügyben Rogán Antal szerint a Pannonplast-ügyben volt közpénz. A kormányszóvivő véleménye, hogy Rogán vagy nem olvasta el az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Rt. elnökének nyilatkozatát, vagy nem értette meg azt, vagy eleve rosszindulatú, és nem érdekli semmi más, csak a miniszterelnök elleni aljas és hazug támadás. 2003.06.27 20:32 MTI A politikus idézte Gál J. Zoltán kormányszóvivő korábbi kijelentését, miszerint "az ÁAK jóhiszemű jogszerű akciót hajtott végre, állami szereplője a Pannonplast-ügynek nincs. Az állami céggel kapcsolatos vélekedések igaztalannak bizonyultak". Rogán Antal szerint az ÁAK vezérigazgatójának felmentése beismerés, és ezzel a kormány a Pannonplast-ügyben "feláldozta az első gyalogot". "Közpénz tehát gazdagította ebben az ügyben magánemberek bankszámláját. Az a kérdés, kik húztak hasznot mindebből, kinek a magánvagyona gyarapodott, profitáltak-e mindebből Medgyessy Péter miniszterelnök pénzügyi körei" - fejtette ki aggályait az ellenzéki politikus. Kiemelte: az is kérdés, hogy mindezek után a kormánypártok "meddig akadályozzák még a Pannonplasttal kapcsolatban a független országgyűlési vizsgálóbizottság létrehozását". Mint megjegyezte, arra a kérdésre, hogy volt-e közpénz a Pannonplast-ügyben, már megkapták a választ, és reményét fejezte ki, hogy a többi kérdésre is előbb-utóbb megszületnek majd a válaszok. Az ÁAK elnöke, Bodnár Zoltán pénteki tájékoztatása szerint a felmondás oka a közlekedési miniszter által az ÁAK Rt.-nél a PSZÁF határozatával kapcsolatban elrendelt belső ellenőri vizsgálat eredménye volt, amely szerint a vezérigazgató a rendelkezésére álló átmenetileg szabad pénzeszközöket, ezek folyamatos felhasználásának ellenőrizhetőségét nem biztosítva helyezte el a K and H Equities befektetési szolgáltatónál. Gál J.: "Rogán nem olvasta a nyilatkozatot, rosszindulatú vagy csupán a miniszterelnök elleni támadás érdekli"
A kormányszóvivő szerint Rogán Antal pénteki nyilatkozata alapján három dolog feltételezhető: vagy nem olvasta el az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Rt. elnökének nyilatkozatát, vagy nem értette meg azt, vagy eleve rosszindulatú, és nem érdekli semmi más, csak a miniszterelnök elleni aljas és hazug támadás.
Gál J. Zoltán annak kapcsán nyilatkozott az MTI-nek pénteken, hogy Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezető-helyettese szerint az ÁAK vezérigazgatójának felmentésével "egyértelművé vált, hogy a kormány korábbi állításaival szemben közpénz is jelen volt a Pannonplast-ügyben". A kormányszóvivő közölte: bízik abban, hogy az általa feltételezett variációk közül az első az igaz, mert akkor Rogán Antalnak még van lehetősége elmélyedni az ÁAK közleményében, illetve pontosan megismerni az ügylet részleteit. "Elismerem, hogy egy fideszes politikus számára furcsa a Medgyessy-kormány idején követett eljárás, azaz, hogy egy állami vállalat vezetője számára olyan szigorúak az elvárások, hogy a legapróbb gondatlanság is a legszigorúbb felelősségre vonást eredményezi" - fogalmazott Gál J. Zoltán. A kormányszóvivő ismét hangsúlyozta, hogy jóhiszemű, jogszerű akciót hajtott végre az ÁAK, állami szereplője nincs a Pannonplast-ügynek. Mint mondta, ezt visszaigazolta az ÁAK igazgatóságának vizsgálata is. Gál J. Zoltán hangsúlyozta: kiderült az is, hogy az adófizetőket kár nem érte, sőt pénzük gyarapodott, ugyanakkor az ÁAK vezetője a brókercég tevékenységét nem a megfelelő pontossággal ellenőrizte. Hozzáfűzte: ez a hiba is elég a felelősségvonáshoz, hiszen közpénzekről, az adófizetők pénzéről volt szó. A K&H a vizsgálatok lezártáig nem nyilatkozik
A Kereskedelmi és Hitelbank (K and H) Rt. a vizsgálatok lezártáig nem kívánja kommentálni a sajtóban megjelent nyilatkozatokat és közleményeket - közölte a hitelintézet pénteken az MTI-Econews megkeresésére. A K and H tájékoztatása szerint a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) Pannonplasttal összefüggő határozatának megjelenését követően a tulajdonosok a múlt héten belső vizsgálatot indítottak a K and H Equities Rt. szerepének megállapítására, amely kiterjed a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) közleményében említett ügyre is.
A K and H közölte továbbá, hogy a PSZÁF májusban helyszíni vizsgálatot folytatott az ügy kapcsán a brókercégnél és jelenleg is zajlik egy, a PSZÁF által rendszeresen végzett helyszíni vizsgálat. A GKM pénteken kiadott sajtóközleménye szerint a K and H Equities mint befektetési szolgáltató a vele kötött befektetési tanácsadási, valamint bizományosi keretszerződés előírásait megszegve - az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Rt. tudta és előzetes jóváhagyása nélkül, valamint az ÁAK Rt. nem teljes körű és valótlan tájékoztatása mellett - a saját céljainak megfelelően használta a megbízó pénzeszközeit. A PSZÁF vonatkozó határozata szerint helyszíni célvizsgálatról van szó, ami kiterjed a kereskedési könyv vezetésének ellenőrzésére is. A célvizsgálatot az motiválta, hogy a felügyelet szokatlan ügyletekre lett figyelmes a befektetések vizsgálatakor és az adatszolgáltatás alapján is - mondta el Sáray Éva, a PSZÁF elnökhelyettese csütörtökön az MTI-Econews érdeklődésére. A gazdasági és közlekedési miniszter csütörtökön rendkívüli felmondással azonnali hatállyal megszüntette Bitvai Miklós, az Állami Autópálya Kezelő Rt. (ÁAK) vezérigazgatójának munkaviszonyát. A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének határozatával kapcsolatban a minisztérium által elrendelt vizsgálat ugyanis megállapította, hogy az autópálya kezelő nem biztosította a szabad pénzeszközök felhasználhatóságának ellenőrizhetőségét, amikor azokat befektetési szolgáltatónál helyezte el. A felügyelet június 17-én nyilvánosságra hozott határozatában megállapította, hogy január 30. és február 5. között több függetlennek látszó, de kivétel nélkül a K and H Equities Rt. állandó és megkülönbözetett elbánásban részesülő ügyfélkörébe tartozó befektető vásárolt jelentős mennyiségű - összesen 950.061 darab, a társaság alaptőkéjéből összesen 22,56 százalékos részesedést megtestesítő - Pannonplast részvényt a tőzsdén, összesen 1,2 milliárd forint árfolyamértéken. Ezek a személyek - a fent említett konstrukció keretében - 2003. március 10-én a Britton Kft-nek 295.000 darab, a Kartonpack Rt-nek 215.000 darab, március 19-én pedig a PEVDI Kft-nek 300.061 darab részvényt összehangoltan adtak át a megszerzett Pannonplast részesedéseikből.
|
|
toloba |
2003. június 27. 18:33 | Sorszám: 632 |
Már ne is haragudj, de ha Téged valaki megvádol valamivel, hallgatsz? Dehogy, megkéred bizonyítson. Ez így /ha az időrend stimmel/ utólagos okoskodás, amolyan, "na ugye megmondtam".
|
|
toloba |
2003. június 27. 17:42 | Sorszám: 630 |
Na de ez mikori nyilatkozat? Időrend?
|
|
toloba |
2003. június 27. 11:48 | Sorszám: 611 |
Kösz, ezt nem tudtam...
|
|
toloba |
2003. június 27. 11:33 | Sorszám: 609 |
Ez a 23,28% lehet döntő mértékű? Elvileg a többi szemben állhat vele.
|
|
toloba |
2003. június 26. 20:11 | Sorszám: 600 |
Pannonplast ügy: felfüggesztés a három cégnek 2003-06-26 18:49:46 RTL Klub Híradó A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete ismét felszólította a Pevdi és a Britton kft-ket, valamint a Kartonpack Rt-t, hogy jelentsék be befolyásuk mértékét a Pannonplast Rt-ben, ezenkívül a felügyelet felfüggesztette a három cég tulajdonosi jogainak gyakorlását a Pannonplastban. Szász Károly, a felügyelet elnöke korábban azt mondta: megveretéséhez szerinte köze van az egyik jelentésüknek, amely a Pannonplast részvényeinek felvásárlását vizsgálta.
|
|
toloba |
2003. június 25. 19:03 | Sorszám: 572 |
A PSZÁF-hoz fordult az Autópálya Kezelő Napi Gazdaság 2003. június 23., hétfő 9:59 Az Állami Autópálya Kezelő Rt. vizsgálja, hogy a vagyonkezelői szerződésnek megfelelően használták-e fel a társaság eszközeit a K&H Equities Rt.-nél. A brókercég még mindig elérhetetlen. Az ÁAK-nál arra is kíváncsiak, ők szerepeltek-e a PSZÁF jelentésében, ám eddig még nem kaptak választ.
Az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Rt. vagyonkezelésre kötött szerződést a K&H Equities Rt.-vel - mondta Bitvai Miklós, az autópálya-vállalkozás vezérigazgatója. A brókercéget azután választották ki, hogy tájékozódtak a piacon, s a jelentős pénzügyi csoporthoz tartozó társaság kedvező ajánlatot adott a vagyonkezelésre.
Nem volt ok a gyanakvásra Az ÁAK az értékpapír-befektetési és tanácsadó céggel általában állampapír-vásárlási ügyleteket bonyolított le, később jutott tudomásukra, hogy a portfólióban egyes esetekben részvények is szerepeltek - mondta a vezérigazgató. A K&H Equitiesnél kezelt portfólió rendszeresen a piacon elvárhatónál magasabb hozamot biztosított a társaságnak. A brókercégtől kapott havi jelentések nem utaltak semmilyen olyan ügyre, amely miatt a ÁAK vezetésének gyanakodnia kellett volna, hogy valami nincs rendben. Az ÁAK ezért most pontos jelentést kért a tanácsadótól, hogy tisztábban lássa, történt-e szabálytalanság az ügyben. Az ÁAK üzleti terve előírja a társaságnak, hogy szabad pénzeszközeit befektesse, az így megtermelt pénzügyi eredmény részét képezi a társaság gazdálkodásának. Ők azonban ezt az eredményt kifejezetten az állam által garantált értékpapírokon kívánták elérni. Ki szerepelt a PSZÁF-jelentésben? A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete kedden kiadott határozatában utalt arra, hogy egy költségvetési pénzekből gazdálkodó, állami vállalattól származó átutalások is biztosítottak forrásokat ahhoz, hogy a Britton-Kartonpack páros és a Pevdi a felügyelet szerint összehangoltan befolyást szerezhessen a Pannonplast Rt.-ben. Bár a felügyelet az állami vállalatot nem nevezte meg, piaci információk szerint az érintett társaság az ÁAK volt. Mint Bitvai elmondta, kérték a PSZÁF-et, hogy tájékoztassák őket, vajon ők-e az említett társaság, azonban egyelőre nem kaptak felvilágosítást. A vezérigazgató sejtése szerint a felügyeleti határozatban is említett ügy egy az Autó-Danubia Kft.-vel (AD) megkötött diszkontkincstárjegy-adásvételi ügylet volt. Mint mondta, a K&H Equities ajánlotta az AD-t mint a papírok kedvező hozam melletti eladóját. A K&H Equities Rt.-nél a múlt héten egyáltalán nem vették fel a telefont, a társaság egyelőre semmilyen formában nem tartotta szükségesnek megnyilvánulni az üggyel kapcsolatban.
|
|
toloba |
2003. június 22. 23:24 | Sorszám: 536 |
Biztosan így lesz, a Pannonplast ügy érdekesebb lehet, csakhogy sok emberben ott maradtak a kérdések a megfigyelési ügy kapcsán...és persze a szocik ezzel terelni fognak, szerintem hatásosan. Na és persze a média...
|
|
toloba |
2003. június 22. 23:08 | Sorszám: 533 |
Figyusz! Válasszák ketté, nekem tök mindegy. Sőt lehet a megfigyelési ügyet is feloldani a titkosság alól és újabb bizottságot neki...meg is fogják szerintem csinálni. Megjósoltam anno, hogy alkalom adtán felmelegítik. Most lesz majd igazán érdekes a meccs...finálét és ezzel együtt a hajtást érzem.
|
|
toloba |
2003. június 22. 22:57 | Sorszám: 530 |
jajj, Istenem, nagy szerelem ez.
|
|
toloba |
2003. június 22. 22:55 | Sorszám: 528 |
Miért próbálom? A PSZÁF tevékenysége is benne van az ügyben...elvégre, mint a végrehajtó hatalom része, hatóság, bírságolta az említett cégek egy részét, tehát az ügynek részese. Benne van. A vizsgálat tisztázhatná azt is, hogy mennyire van benne ill. mennyire jogos vagy jogtalan...
|
|
toloba |
2003. június 22. 22:51 | Sorszám: 526 |
Ja, kértél, aztán mégis megszólítottál...ki érti ezt?
|
|
toloba |
2003. június 22. 22:36 | Sorszám: 522 |
És miért nem lehet a PSZÁF tevékenységét is megvizsgálni egyúttal? Van ellene egy feljelentés a yardon...
|
|
toloba |
2003. június 22. 22:23 | Sorszám: 521 |
félreértesz, te vagy végtelenül unalmas Kedves Iszalag! Ha unalmas vagyok számodra, mi a francnak foglalkozol velem állandóan. Hagyj békén, menj el mellettem és kész! A rossebb sem kérte, hogy foglalkozz velem... csá!
|
|
toloba |
2003. június 22. 20:47 | Sorszám: 519 |
Akkor mondd már meg lécci mennyi kifogása volt már Szilinek és mire és mennyire mutatott rá Rogán, hogy helytelen? Mert PSZÁF ügyben egy nyilatkozatról tudok.
|
|
toloba |
2003. június 22. 20:43 | Sorszám: 517 |
Unalmas vagy sem, egyszer az egyik hazudik, másszor a másik...
|
|
toloba |
2003. június 22. 20:19 | Sorszám: 512 |
tessék, kedves Sissy! Nem állhat fel a Pannonplast-ügyet vizsgáló bizottság
június 20. 6:41 [Népszabadság] Szili Katalin házelnök arra hivatkozva utasította le a bizottság felállítását, hogy vizsgálóbizottsági hatásköre nem terjedhet ki a végrehajtó hatalom (mint a PSZÁF) olyan ügyeire, amelyek döntés előkészítésének szakaszában vannak, vagy speciális eljárást ír elő a házszabály. Rogán Antal képviselő sajtótájékoztatóján azt közölte, a Pannonplast vagy PSZÁF-bizottság arra kíván választ kapni, hogy állami cég részt vállalt-e valamilyen módon a Pannonplast részvényeinek felvásárlásában. A Postabank nem része a végrahajtó hatalomnak...
|
|
toloba |
2003. június 22. 20:07 | Sorszám: 511 |
nem a dokumentumok titkossága a döntő...mondom olvasd itt lejjebb...
|
|
toloba |
2003. június 22. 19:59 | Sorszám: 509 |
Elnézést, de elkerülhette a figyelmedet, hogy a két cég PSZÁF és Postabank nem azonos kategóriájú szervezet. Olvasd csak el az ezzel kapcsolatos hírt. Itt van tán alább. Amiben Szili szerepel a visszautasítás miatt.
|
|
toloba |
2003. június 22. 19:57 | Sorszám: 508 |
Hát igen, kedves Iszalag, az kiderült, hogy csupán Pokorni volt szenvedő alanya a dolognak. Orbán turbózott... Az előbb Hame kartács dorongolt le azért, mert Kovács kamionjaiban azt írtam, Kovács turbózott, hát egy külügyminiszter ne turbózzon - írta. Hát egy miniszerelnök se!
|
|
toloba |
2003. június 22. 19:56 | Sorszám: 507 |
Hát igen, kedves Iszalag, az kiderült, hogy csupán Pokorni volt szenvedő alanya a dolognak. Orbán turbózott... Az előbb Hame kartács dorongolt le azért, mert Kovács kamionjaiban azt írtam, Kovács turbózott, hát egy külügyminiszter ne turbózzon - írta. Hát egy miniszerelnök se!
|
|
toloba |
2003. június 22. 19:53 | Sorszám: 506 |
Tudod, azért négyszemközt elismerik ám ezt nagyrészt jobbos ismerőseim. Itt derogál...
|
|
toloba |
2003. június 22. 19:33 | Sorszám: 500 |
Egyébként Szilinek körültekintőnek kell lennie, mert nagyon is el tudom képzelni, hogy ha nem teljesen törvényesen jár el, akkor meg azért fejezi le az ellenzék...kicsit ez a van sapka, nincs sapka esete megint.
|
|
toloba |
2003. június 22. 19:26 | Sorszám: 499 |
Magam is kissé furcsállom a 98-as megfigyelési ügy előcitálását, de ne feledd, hogy van egy újabb megfigyelési ügy, hasonló az előzőhöz, legalábbis addig mindenféleképp, hogy megfigyeltek valakit. Az MSZP összefüggést lát a folyamatok között, szeretne mindent rendberakni, mondják ők. De ha a FIDESZ is szeretné helyrerakni az ügyeket és tisztán látni, ráadásul nincs félnivalója, menjen bele. Kicsit hosszabb lenne, de mindennek ára van. A demokrácia megcsúfolása az volt amikor minden ellenzéki bizottságállítási javaslatot megfúrtak, de sajátjaik által javasoltakat viszont megszavazták.
|
|
toloba |
2003. június 22. 19:09 | Sorszám: 497 |
Lendvai teljes joggal kéri ki magának, nem Ő akarta eltávolítani. Ne feledd, hogy Mo-on a választást nyerő párt/pártok határozza/határozzák meg a kormány működését...tehát adott esetben Kövér pl. több lehetet sima frakciótagként, és FIDESZtagként, mit egy-egy kor,ámytag. De ugyanez érvényes másokra is.
|
|
toloba |
2003. június 22. 19:05 | Sorszám: 494 |
Olvasd már el kérlek, mit mondott L. CS. és mit Szász. Szász azt állítja L. CS ki akarta rúgni és ha nem megy magától, majd a sajtóval elintézi...röviden. És mit L.Cs.? Magad idézted: " LCs kifejezte, nem bizik szasz karolyban, es hogy jobban orulne, ha lemondana, de nem kenyszeritette es a sajtokampanynak sem o all a hattereben"... Most akkor ki erőlködik itt megint kedves iszalag?
|
|
toloba |
2003. június 22. 18:37 | Sorszám: 491 |
Egyébként a távozott kollégák állítása és az újsághírek alapján a hivatalban fellelhető dokumentumokból bizonyítható vagy sem a dolog. Ezt tisztázhatná a parlamenti bizottság, amelynek a felállításához a FIDESZ nem járul hozzá, azaz csak egy szűkített hatáskörrel rendelkezőhöz. Hát érdekes, hogy nem akarnak mindent teljes részletességgel tisztázni...mintha nekik is lenne félnivalójuk.
|
|
toloba |
2003. június 22. 18:34 | Sorszám: 488 |
Hát nem azt erősíti meg amit Szász úr állít...
|
|
toloba |
2003. június 22. 18:33 | Sorszám: 486 |
És akkor mi van Szász úrral? Ő csak egy négyszemközti beszélgetésre hivatkozik...
|
|
toloba |
2003. június 22. 18:18 | Sorszám: 482 |
Tehát a távozott kollégáktól és újságokból infót szerezni antidemokratikus? Magad írod: "nem teljesen Demokratikusan, szabályosan, hanem csak úgy!,"
|
|
toloba |
2003. június 22. 18:15 | Sorszám: 481 |
Én is csak feltételeztem: ...ha mondjuk... De valóban két eset lehetséges: igaz vagy sem. Bizonyítania azonban Neki kell. Az 1. pontra: komoly sérelem érhette a szocikat. Nem egyszer olyanokat állítanak, melyeket nem tudnak bizonyítani...érzelmileg elfogadható.
|
|
toloba |
2003. június 22. 17:50 | Sorszám: 478 |
És tudnál példákat mondani Keller antidemokratikus gyüjtögetésére? Hogyan, mi módon gyüjtögetett? És mit?
|
|
toloba |
2003. június 22. 17:37 | Sorszám: 476 |
És ha mondjuk szimpla hazugság maradna, megtartaná a jobboldalon ez az ember a szavahihetőségét?
|
|
toloba |
2003. június 22. 17:24 | Sorszám: 474 |
Kérdés, mit gyüjtögetett és hogyan? Szerintem amíg nem személyes adatokat, addig nagy gond nem lehet, ugyanis bármelyikünk elköveti ezt nap mint nap. Utalok az olvtársak link és egyéb gyüjteményeire, ki, mikor mit csinált, hol volt, mit mondott, stb. Még tolobáról is gyüjt valaki... Kérdés mit gyüjtöget a jelenlegi ellenzék a kormányoldalról, pl. Magyar Bálint minisztériumának ügyeit miként gyüjtögette? Nem találhatnánk szerinted esetleg abban is kivetnivalót? Ugye nem akarod azt mondani, hogy az ellenzéknek az a dolga, hogy gyüjtögessen?
|
|
toloba |
2003. június 22. 16:57 | Sorszám: 472 |
Szerintem meg igen: ha azt állítom Rólad, hogy tolvaj vagy, Te tagadod, bíróságra mész, én nem tudom bizonyítani...megyek a hűvösre. Ennyire egyszerű. Ez is meg az is.
|
|
toloba |
2003. június 22. 16:55 | Sorszám: 471 |
Hát ez az: vagy megtörtént vagy sem. Mi bizonyítja a megtörténtét? Semmi. És ezért gondolom úgy, hogy ha másba nem, ebbe Szász bicskája beletörhet, elhamarkodta a dolgot, ha csak ennyi van...a szocik ráhúzzák a vizeslepedőt, a jobboldal meg tehetelenül nézheti, ha a jogállamiság is a zászlajukon van, ugyanis a bíróság ezért elítélheti, ráadásul jogszerűen, mentesen minden pártállami, vérbírói meg egyéb sallangoktól. És a kirúgásához szinte maga kövezi ki az utat, pláne ha közalkalmazott és azok nem politizálhatnak vagy mifene...
|
|
toloba |
2003. június 22. 16:46 | Sorszám: 469 |
Amit vagy két-három hónappal ezelőtt magírtam e fórumon: nem lepne meg, ha alkalom adtán előkerülne a 98-as megfigyelési ügy. Hát íme, pedzegetik és ha valóban előveszik, nem lesz igaza azon olvtársnak vagy olvtársaknak akik azt írták, örülnek a szocik, hogy kikeveredtek belőle...azt hiszem inkább a FIDESZ az aki örült a "kikeveredésnek". Az azonban érdekes, hogy a hír szerint a FIDESZ nem akar egy teljes átfogó vizsgálatot. Igaz, az hosszabb ideig tartana, de sok mindent tisztázhatna véleményem szerint. Akár azt is, hogy az MSZP maszatolja a dolgokat...akár mást is...A PSZÁF-jelentés tartalmát is vizsgálná az MSZP A Fidesz csak a Pannonplast-ügyet tisztázná vizsgálóbizottságban Index/MTI 2003. június 20., péntek 18:29 A Fidesz ragaszkodik a Pannonplast-ügyet vizsgáló bizottság felállításához, míg a vezető kormánypárt az egész Pannonplast ügyet tisztázná, beleértve a PSZÁF tevékenységéről szóló irat tartalmának kivizsgálását is. A Fidesz eredeti ötletéhez ragaszkodik, az MSZP pedig minden kapcsolódó és nem kapcsolódó ügy dokumentumait nyilvánossá tenné: a megfigyelési ügytől a PSZÁF-os KEHI-jelentésig.
Az MSZP-frakció arra kéri a Fideszt, hogy a Pannonplast-ügyben kezdeményezett vizsgálóbizottság tevékenységi körét a teljes PSZÁF-fal kapcsolatos kérdéskörre terjessze ki - közölte Lendvai Ildikó pénteki budapesti sajtótájékoztatóján. Feloldanák a KEHI-jelentés titkosságát A szocialista frakcióvezető elmondta: mivel idő hiányában kevés esélyt látnak arra, hogy a vizsgálóbizottság hétfőn feláll, kezdeményezni fogják, hogy a parlament költségvetési bizottsága is azonnal kezdjen vizsgálatot az ügyben. Javasolják azt is, hogy a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletéről (PSZÁF) készült KEHI-jelentés titkosságát oldják fel. Az MSZP hat kérdése Az MSZP-frakció hat kérdésre vár választ az elmúlt napok eseményei kapcsán, köztük arra is: van-e mögöttük politikai forgatókönyv? Csak időben vagy logikailag függ-e össze a lisszaboni határozat, Szász Károly PSZÁF-elnök megveretése és a parlamentben elhangzott homályos célzások annak politikai összefüggéseiről, valamint a legfőbb ügyésszel kapcsolatos dokumentum előkerülése, amely miatt két hónappal ezelőtt a miniszterelnök kabinetfőnökével történt konzultáció során Polt Péter nem látta szükségét vizsgálat indításának? - tette fel a kérdést Lendvai Ildikó. Van-e forgatókönyv? Az MSZP-frakció szeretne választ kapni arra a kérdésre is, hogy ha létezik forgatókönyv, akkor annak az "utolsó lapjain járunk, vagy vannak még további oldalak is". "Mi következik? Előkerülhet-e mondjuk egy irat, amely esetleg a Magyar Nemzeti Bank szintén fontos és védendő függetlenségű elnöke munkáját zavarja?" - tette fel a következő kérdést Lendvai Ildikó. Hozzátette: a szocialista frakció szeretné azt is megtudni, hogy ha van forgatókönyv, akkor ki fogta a tollat, ami azt írta, s milyen eszközöket használtak fel az összeállításához. Laptopot loptak az autópálya-építőtől "Része-e a forgatókönyv-készítő munkájának, hogy, mint ma kiderült, a Nemzeti Autópálya Rt. elnökének lakásán betörési kísérlet zajlott, az autópálya-kezelő informatikai igazgatója autójából pedig ellopták a laptopot, ami a vállalat bizalmas dokumentumait tartalmazta?" - firtatta a szocialista frakcióvezető. Előkerült a megfigyelési ügy Az MSZP szeretne arra is választ kapni, hogy csak ostoba sajtótalálgatás-e, vagy van valóságalapja annak, hogy a mostani események az 1998-as megfigyelési ügy forgatókönyvét követik. Ennek érdekében kezdeményezik, hogy a megfigyelési ügy dokumentumainak még az előző kormány ideje alatt elrendelt titkosítását oldják fel. Választ várnak arra a kérdésre is: mi az igazság a PSZÁF-elnökről és a legfőbb ügyészről előkerült két irat tartalmát illetően. "Ha csak töredéke igaz az ott felsorolt vádaknak, az elég komoly helyzetet jelent" - fogalmazott Lendvai Ildikó, felvetve azt is, "vajon a papírok előkerülésének romantikus körülményei nem arra hivatottak-e, hogy azok tartalmáról tereljék el a figyelmet". Arra a kérdésre, hogy a vizsgálóbizottság tevékenységi körét a legfőbb ügyésszel kapcsolatos adatgyűjtésre nem kívánják-e kiterjeszteni, Lendvai Ildikó úgy válaszolt: a parlamentnek ismeretei szerint nincs jogosítványa arra, hogy a legfőbb ügyész tevékenységét, vagy az őt érintő vádakat vizsgálja. Ebben az ügyben más lehetőségei vannak az Országgyűlésnek, például kérdéseket tehet fel Polt Péternek vagy az érintett tárcáknak. De kinek az érdeke? Arra az újságírói megjegyzésre, hogy a szocialista nyilatkozatok azt sugallják, mintha a Fidesz állna a háttérben, Lendvai Ildikó közölte: arra a kérdésre, hogy kinek az érdeke az egész ügy, lehet választ adni, "ez valóban nem a kormányoldal érdeke, ez valóban lehet ellenzéki erők érdeke, de az, hogy kinek az érdeke, nem esik egybe azzal a kérdéssel, hogy mi történt valójában"; erre csak a vizsgálatokból lehet választ kapni. Rogán: tűrhetetlen, megengedhetetlen az adatgyűjtés"Ez az, ami egy működő demokráciában a kormány egyik államtitkára részéről tűrhetetlen és megengedhetetlen" - fogalmazott az ellenzéki politikus, megjegyezve: döbbenettel figyelik, hogy egy csütörtökön még teljes egészében ismeretlennek nyilvánított jelentés, "nagyrészt Keller László anyagain, az általa összegyűjtött adatokon alapul". Kiről gyűjt még adatokat Keller? Rogán Antal szerint ezután joggal vetődik fel a kérdés: Keller László kiről, milyen módszerekkel és kinek a tudtával folytatott még adatgyűjtés az elmúlt hónapokban. "Mindez a nyilvánosság előtt zajló kutyakomédia, amelynek célja, hogy eltereljék a figyelmet a nemrég kirobbant Pannonplast-ügyről, minden idők legnagyobb kormányzati segédlettel végrehajtott tőzsdepanamájáról" - tette hozzá. A politikus közölte: a Pannonplast ügyben nincs szükség a vizsgáló testület felállítását kezdeményező javaslatukon változtatni, és ezt az ügyet kell alaposan kivizsgálni. Szerinte ugyanis minden más kérdés belekeverése az ügybe a figyelem elterelését szolgálná. Megjegyezte, hogy a PSZÁF gazdálkodását megvizsgálhatja a törvényhozás számvevőszéki bizottsága is.
|
|
toloba |
2003. június 22. 16:29 | Sorszám: 467 |
Természetesen annak hiszel, akinek akarsz, a jog mégsem erről szól. Úgy gondolom, talán maga sétál bele a saját lemondásába...mondom, talán!
|
|
toloba |
2003. június 22. 16:22 | Sorszám: 465 |
Még mindíg azt gondolom, Szász beleugrott egy rágalmazásba, mert ezt nem fogja tudni bizonyítani és a jog így nem az Ő oldalán fog állni.
|
|
toloba |
2003. június 22. 15:22 | Sorszám: 463 |
László Csaba tagadja, hogy megfenyegette a PSZÁF elnökét. MTI 2003. június 21., szombat 21:44 Szász Károly szerint lemondásra akarta kényszeríteni őt a miniszter, és a sajtóval fenyegetőzött. László Csaba politikai összeesküvést emleget.
Szász Károly szerint a pénzügyminiszter korábban lemondásra akarta kényszeríteni őt, László Csaba azonban szóvivőjén keresztül ezt szombaton cáfolta. "A pénzügyminiszter úr amikor az én lemondásomat kérte, akkor annyit közölt velem, hogy ha én nem vagyok hajlandó lemondani, akkor majd a sajtón keresztül fog nekem üzenni, és akkor le fogok mondani" - mondta Szász Károly, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének elnöke az egy évvel ezelőtti eseményt felidézve a Napkelte adásában. Az elnök hosszasan beszélt arról is, hogy az elmúlt egy évben számtalan alaptalan támadás érte őt a sajtóban. Máté Dániel a Pénzügyminisztérium szóvivője erre válaszolva elmondta, hogy László Csaba valóban beszélt egy évvel korábban Szász Károllyal és a beszélgetésben ki is fejtette: nem tartja helyesnek, ha egy köztisztviselő politikai szerepet vállal. A szóvivő ugyanakkor cáfolta, hogy a miniszter megfenyegette volna a PSZÁF elnökét, mint mondta, László Csaba minden körülmények között "betartja a demokratikus játékszabályokat". "Sajnálatosnak tartjuk ami Szász Károllyal történt, de az is szomorú, hogy az elnök úr által elmondott történetből egyre inkább egy politikai összesküvés képe bontakozik ki" - fogalmazott Máté Dániel. Szász Károly a Napkeltének adott interjújában elmondta, hogy nincsenek magánéleti problémái, vagyis az őt ért támadás csakis a munkájával függhet össze. Ismételten megerősítette, hogy a támadás "gyanúja szerint" a Pannonplast részvényszerzéssel lehet összefüggésben. Erre utal szerinte az, hogy ez volt az egyetlen olyan felügyeleti ügy, amellyel kapcsolatban munkatársait is megfenyegették. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy nem konkrétan a Pannonplastra, illetve tulajdonosaira gondolt, mert "ez egy nagyon sok szereplős, szövevényes ügy".
|
|
toloba |
2003. június 22. 00:56 | Sorszám: 458 |
A probléma ott lesz vele, hogy Szász nem tudja bizonyítani, mert állítása szerint négy szemközt hangzott el ez a kijelentés. Ez pedig sehol nem áll meg, mert ezen az alapon bárki bármit kijelenthet vagy mondhat valakiről és azt el kell fogadni. Szerintem at illető úr azóta már rájöhetett állítása íly módon való tarthatatlanságára és az ezzel járó veszélyekre.
|
|
toloba |
2003. június 22. 00:50 | Sorszám: 457 |
Hát ha ezt mondta, rosszul tette, de különösebben nem csodálkozom, ugyanis tudjuk mindannyian, hogy Polt szúrja a szocik szemét. Hogy beáldozzák-e, jelen ismereteim szerint a jövő zenéje.
|
|
toloba |
2003. június 21. 15:46 | Sorszám: 445 |
No, igen, de ebből megint csak a Toloba-féle "egyik kutya..." bölcsesség kerekedik. Vagyis balra jobb... Erre magam is gondoltam...
|
|
toloba |
2003. június 21. 15:43 | Sorszám: 444 |
Keller László közpénzügyi államtitkár pénteken beismerte, 2002 augusztusa óta adatokat gyűjt a független ügyészség vezetőjéről, annak elmozdítása érdekében. Azt azért nem gondolom egy pillanatig sem, hogy ezt így mondta...annyira Ő sem hülye.
|
|
toloba |
2003. június 21. 09:38 | Sorszám: 442 |
Próbálj meg elvonatkoztatni a politikától...ez alapban egy rágalom.
|
|
toloba |
2003. június 19. 21:47 | Sorszám: 379 |
Flood
|
|
toloba |
2003. június 19. 21:35 | Sorszám: 377 |
A holnapi Financial Timesben lesz egy elmarasztaló cikk...emberi jogok. Lesz itt keletje az újságnak...bezzeg amikor én nyitottam róla a topikot, minden volt csak újság nem... Én már be is rottyantottam.
|
|
toloba |
2003. június 19. 18:30 | Sorszám: 363 |
Poltot nem nehéz a FIDESZhez kötni...képviselőjelöltjük volt. Szászt sem különösebben: mikor és kik betonozták be? Ugyan ez lesz 2006-ban amikor vesztés esetén a szocik betonoznak be boldog-boldogtalant. Ugyanezt fogja a jobboldal hajtogatni, ellenkező előjellel.
|
|
toloba |
2003. június 19. 18:26 | Sorszám: 362 |
Most más oknál fogva valóban nem vagyok a humoromnál.
|
|
toloba |
2003. június 19. 18:25 | Sorszám: 359 |
Megfigyelik Poltot: most mondják a tv-ben, hogy ismeretlenek a közéleti szerepléseit figyelték meg, lejáratás céljából...ez ismerős. Itt a Gondolán is ismeretlenek figyelnek meg és naplóznak szocikat...lejáratás céljából. Csak ki kell adni a köznek.
|
|
toloba |
2003. június 19. 18:15 | Sorszám: 356 |
Kérdés mikor küldték el... tavasszal? Medggyessy még nem kapta meg, nyílván azért, mert a posta a FIDESZ elleni perrel van elfoglalva. Postakönyvet bárki hamisít... csak azért, mert ha szabad jobbról a balra csak a rosszat feltételezni, szabadjon fordítva is.
|
|
toloba |
2003. június 19. 18:11 | Sorszám: 354 |
Elemes, mint forrás... Na neee...ezek után kérjen valaki tőlem forrást....kiröhögöm.
|
|
toloba |
2003. június 19. 17:04 | Sorszám: 345 |
Root kedves! Iszonyú a Gondola megint...nem tudom hol a baj...töröld itt is a másodikat lécci. Kösz. toloba
|
|
toloba |
2003. június 19. 17:02 | Sorszám: 344 |
Medgyessy reméli: nem koncepciós ügyről van szó Adatgyűjtés Polt Péterről – a szóvivő megerősítette NOL • 2003. június 19. 16:32 Ismeretlen személyek közelebbről meg nem határozott módszerekkel adatokat gyűjtöttek Polt Péter legfőbb ügyészről – erősítette meg Borbély Zoltán, a Legfőbb Ügyészség szóvivője a Népszabadság értesülését. A miniszterelnök egyfajta tendenciát lát az elmúlt hetek egymáshoz kapcsolódó történései és a legfőbb ügyész „megfigyeléséről” nyilvánosságra került jelentés között, de reméli, hogy emögött nincs semmi koncepció. A szóvivő az MTI kérdésére nem kívánta elmondani, miként jutott el az összegzés a legfőbb ügyészhez. Annyit közölt, hogy az úgynevezett jelentést még tavasszal kapták meg.
A szóvivő arra a kérdésre nem kívánt válaszolni, hogy eddig miért nem hozták nyilvánosságra az összegzés létét, és miért most juttattak el a közjogi méltóságoknak egy-egy példányt belőle. Az MTI ügyészségi forrásból származó információja szerint a Polt Péterről szóló jelentés nyilvánosságra kerülése összefügg azzal, hogy Szász Károlyról, a Pénzügyi Szervezet Állami Felügyelete elnökéről is készült hasonló dokumentum, mielőtt hétfő hajnalban ismeretlenek megverték. Medgyessy Péter reméli: nem koncepciós ügyről van szó A kormányfő a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumában folytatott csütörtöki megbeszélés után kérdésre válaszolva elmondta: még nem kapta meg a Polt Péterrel kapcsolatos dokumentumokat. „Divat a magyar közéletben, hogy a sajtóban hamarabb jelenik meg az, elküldtek valamit, mint ahogyan az megérkezik” – mondta a legfőbb ügyész „megfigyeléséről” szóló jelentéssel kapcsolatban. Medgyessy Péter kifejtette: valamifajta folyamatot lát abban, hogy első lépésként a volt miniszterelnök tesz egy panaszt egy nemzetközi fórumon a Magyar Köztársasággal kapcsolatosan, majd ezután következett „egy esemény, ami arra utal, hogy itt nincs kellőképpen rend, hiszen egy olyan állami tisztviselőt bántalmaztak, aki végzi normálisan a dolgát”, aztán „hirtelenjében a legfőbb ügyész talál egy olyan iratot”, amelyről úgy véli, hogy „akadályozza a munkáját, illetve igaztalan megállapításokat tartalmaz". A miniszterelnök mindazonáltal bízik abban, hogy ez nem „egy koncepció része, amelyben előkerülnek különböző iratok”. Hangsúlyozta: minden felmerült kérdést a legszigorúbban kivizsgáltat. Medgyessy Péter abból a „jóhiszemű feltételezésből” indul ki, hogy minden ilyen bejelentés mögött „valós problémák vannak”. Szavai szerint egy kormánynak és a miniszterelnöknek kötelessége, hogy gondosan megvizsgáltassa ezeket az illetékes szervek, a Nemzetbiztonsági Hivatal vagy mások felkérésével. Kijelentette: ha bármilyen olyan szabálytalanság történt, ami a magyar törvényekkel ellentétes, akkor azt „a legszigorúbban meg fogjuk torolni”. (MTI) Dehogynem koncepció. Egyfolytában mind az. Hogy lehet, hogy most kerül elő ez tavasz óta?
|
|
toloba |
2003. június 19. 16:59 | Sorszám: 343 |
Medgyessy reméli: nem koncepciós ügyről van szó Adatgyűjtés Polt Péterről – a szóvivő megerősítette NOL • 2003. június 19. 16:32 Ismeretlen személyek közelebbről meg nem határozott módszerekkel adatokat gyűjtöttek Polt Péter legfőbb ügyészről – erősítette meg Borbély Zoltán, a Legfőbb Ügyészség szóvivője a Népszabadság értesülését. A miniszterelnök egyfajta tendenciát lát az elmúlt hetek egymáshoz kapcsolódó történései és a legfőbb ügyész „megfigyeléséről” nyilvánosságra került jelentés között, de reméli, hogy emögött nincs semmi koncepció. A szóvivő az MTI kérdésére nem kívánta elmondani, miként jutott el az összegzés a legfőbb ügyészhez. Annyit közölt, hogy az úgynevezett jelentést még tavasszal kapták meg.
A szóvivő arra a kérdésre nem kívánt válaszolni, hogy eddig miért nem hozták nyilvánosságra az összegzés létét, és miért most juttattak el a közjogi méltóságoknak egy-egy példányt belőle. Az MTI ügyészségi forrásból származó információja szerint a Polt Péterről szóló jelentés nyilvánosságra kerülése összefügg azzal, hogy Szász Károlyról, a Pénzügyi Szervezet Állami Felügyelete elnökéről is készült hasonló dokumentum, mielőtt hétfő hajnalban ismeretlenek megverték. Medgyessy Péter reméli: nem koncepciós ügyről van szó A kormányfő a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumában folytatott csütörtöki megbeszélés után kérdésre válaszolva elmondta: még nem kapta meg a Polt Péterrel kapcsolatos dokumentumokat. „Divat a magyar közéletben, hogy a sajtóban hamarabb jelenik meg az, elküldtek valamit, mint ahogyan az megérkezik” – mondta a legfőbb ügyész „megfigyeléséről” szóló jelentéssel kapcsolatban. Medgyessy Péter kifejtette: valamifajta folyamatot lát abban, hogy első lépésként a volt miniszterelnök tesz egy panaszt egy nemzetközi fórumon a Magyar Köztársasággal kapcsolatosan, majd ezután következett „egy esemény, ami arra utal, hogy itt nincs kellőképpen rend, hiszen egy olyan állami tisztviselőt bántalmaztak, aki végzi normálisan a dolgát”, aztán „hirtelenjében a legfőbb ügyész talál egy olyan iratot”, amelyről úgy véli, hogy „akadályozza a munkáját, illetve igaztalan megállapításokat tartalmaz". A miniszterelnök mindazonáltal bízik abban, hogy ez nem „egy koncepció része, amelyben előkerülnek különböző iratok”. Hangsúlyozta: minden felmerült kérdést a legszigorúbban kivizsgáltat. Medgyessy Péter abból a „jóhiszemű feltételezésből” indul ki, hogy minden ilyen bejelentés mögött „valós problémák vannak”. Szavai szerint egy kormánynak és a miniszterelnöknek kötelessége, hogy gondosan megvizsgáltassa ezeket az illetékes szervek, a Nemzetbiztonsági Hivatal vagy mások felkérésével. Kijelentette: ha bármilyen olyan szabálytalanság történt, ami a magyar törvényekkel ellentétes, akkor azt „a legszigorúbban meg fogjuk torolni”. (MTI) Dehogynem koncepció. Egyfolytában mind az. Hogy lehet, hogy most kerül elő ez tavasz óta?
|
|
toloba |
2003. június 17. 22:32 | Sorszám: 211 |
Valami Dataware /?/ is a DT cége, azt meg a napokban hozta össze egy cikk valami előző kormánybeli bulival. Be is kopiztam, tán a HE topikba vagy a tolvajbandá-ba.
|
|
toloba |
2003. június 17. 12:06 | Sorszám: 171 |
Te mennyit kapsz óránként ezekért a beírásokért? jajj, mosz úgy csinálsz, mintha nem szoktunk volna összefutni a pénztárnál /is/... egyébként óránként hatvan percet.
|
|
toloba |
2003. június 17. 11:46 | Sorszám: 162 |
Nyílt! Bárki olvashatja, a nick sem egy a százból, mint itt szokás jellemes olvtársainktól. Magam részéről befejeztem az offolást, amire kényszerítenek olvtársaim!
|
|
toloba |
2003. június 17. 11:44 | Sorszám: 161 |
OFF AZ APEH ellenőrzés önmagában persze nem gond. De ha azért száll ki mert a nagyhatalmú sportminiszternek útjában áll és nem hajlandó felállni a székből... Palotás sem azért ment el, mert annyira el akart menni, nála is az APEH szaglászott és nem véletlenül, nem a szokásos rutinból. Milliárdjait nem lopta, nem is értem, hogy ha valaki üzletember az miért csak lophatta a vagyonát. Vajon mit mondasz Kövér Szilárdról, Tóth Béláról, etc.? Nagyon tisztes üzletembereket ismerek, akik teljesen legálisan milliárdok felett rendelkeznek. Saját milliárdok felett. Palotásnak is ment a bolt, van esze.Erzsébet híd: fegyverhasználat nem volt... tudomásom szerint elővenni nem fegyverhasználat. Bizony a dulakodásban előfordulnak sérülések. bárki ilyen helyre megy számítania kell rá. Az erzsébet hídiaknak a Kossuth térre sem volt engedélyük. Másnak volt, ők csak odamentek a közrendet felborítani. Egyébként mi az, hogy néhány száz csőcselék elem megakadályoz engedély nélkül több százezer embert jogai gyakoslásában. Párizs: bizony, az ilyesfajta viselkedésre nem adnak engedélyt, de ahogy szétverték őket, az kismiska volt a hídhoz, térhez képest...ez Orbánért és a CDI-ért kiált. Paks ügye: mindjárt beírok valamit a megfelelő topikba.
|
|
toloba |
2003. június 17. 11:32 | Sorszám: 154 |
Csak a balosok? Na nee már. Ráadásul ÉN már kértem, hogy hagyjuk...és hagyták?
|
|
toloba |
2003. június 17. 11:27 | Sorszám: 150 |
Az derült ki, hogy nem a politikának volt köze a veréshez...ha emlékezetem nem csal. De Te talán pontosan tudod...kopiznál nekünk egyet? Vagy Te sem tudod, csak a baloldal maradt meg a buksidban az MNO-s hírekből.
|
|
toloba |
2003. június 17. 11:21 | Sorszám: 146 |
Bézból ütővel nem a baloldal járkál, mint ez anno kiderült...olvasni kéne a számodra kellemetlen híreket is, vagy ha olvasod, megjegyezni...nem csak az igaztalan, de a jobb számára azért kellemes híreket. Bezony ám!
|
|
toloba |
2003. június 17. 11:18 | Sorszám: 145 |
Megint általánosítasz...de lassan saját magad által bekerülsz a csapatba. És mi volt benne a sunyi, már megbocsáss. Oda volt írva, nyíltan.
|
|
toloba |
2003. június 17. 11:16 | Sorszám: 143 |
Yes, sir! Köszönöm. Viszonylag kicsi volt a hozzászólás és átsiklottam felette.
|
|
toloba |
2003. június 17. 11:08 | Sorszám: 139 |
Mondok én, hogyne mondanék: Kovács, a volt futball elnök, ment hozzá az APEH. Elvitték az iratait, vád alá helyezték adócsalásért, etc. A vállalkozása majd csődbe ment emiatt. Később kiderült adócsalásról szó nincs, adótartozása van, ami teljesen legális dolog. Palotás János: szintén APEH. Ma már külföldön adózó, mert ott nem zaklatják...bevallja, kifizeti és övé a világ. Mindkét eset ellehetetlenítési kísérlet és hatósági zaklatás, így ebben a formájában. Berkeczet gyanúsítottként vitték be, ami történt általában felháborító ugyan, de a fennálló jogszabályoknak nem mondott ellent. Loppertet nem aszoci hatalom, hanem a rendőrség jelentette fel vagy mi a szösz. Az Erzsébet hidi balhé egyáltalán nem volt brutális. Nem tudom láttad-e a napokban Párizsban teljesen legális tüntetést vertek szét a rendőrök, "pusztán" azért, mert nem tartották be az előírásokat....magyarán elkezdtek randalírozni...és kaptak rendesen. Ehhez képest a híd és Paks kismiska. Szóval mindent a helyén léne kezelni és nem eltúlozni.
|
|
toloba |
2003. június 17. 11:00 | Sorszám: 138 |
Visszaolvastam, de nem vettem észre...na még egyszer...
|
|
toloba |
2003. június 17. 10:54 | Sorszám: 132 |
Kijött már a jelentés amit ma reggel 7 és 7,30 közé ígértél?
|
|
toloba |
2003. június 17. 10:51 | Sorszám: 131 |
Ellehetetlenítés, hatósági zaklatás, bebörtönzés és bizony nyílt fizikai erőszak. Nos ezek közül az első kettő tutira megvolt Orbán alatt is, akár kombinálva is. A bebörtönzés és nyílt fizikai erőszakra írhatnál nekem példát, nem emlékszem ugyanis, de ez nem jelenti azt, hogy nem lehetett. Szóval?
|
|
toloba |
2003. június 17. 10:37 | Sorszám: 125 |
"Hagyjuk a témát, mert jön Root és mindannyian megyünk a levesbe. Kínos, mi? Kibújt a ministránsból a bolsi?" Fáj mi? Nem baj, majd belehalsz, tavasszal ültetünk Rád ibolyát...Dávidot tán, pisálni.
|
|
toloba |
2003. június 17. 10:35 | Sorszám: 123 |
Mintahogy az sem, hogy Loppert Dániel ellen "megszüntették az eljárást". (Állítottad egy szomszéd rovatban, jóllehet ítélettel zárult az ügy.) Ah, nem én, Bárándy...a lényeg, az eljárás már befejeződött, a "tettes" futhat. Lovas, Bayer: nem jelenidőben kell gondolkodni. De azért Te csak tedd amivel megbíztak.
|
|
toloba |
2003. június 17. 10:31 | Sorszám: 122 |
Tegnap újabb Pannonplast-nagytulajdonos tűnt fel a színen: a Kartonpack és fő tulajdonosa, a Britton Capital összesen 12 százaléknyi pakettet vásároltak össze a műanyagipari cégben. Írod ezt 16.-án. Hogy Tud a PSZÁF ilyen hamar kivizsgálni, határozatot hozni?
|
|
toloba |
2003. június 16. 23:41 | Sorszám: 88 |
Off Miért jujjgatsz? Ő írta, szerinte mind az, csak van nagyobb, meg kisebb. On Hagyjuk a témát, mert jön Root és mindannyian megyünk a levesbe.
|
|
toloba |
2003. június 16. 23:37 | Sorszám: 85 |
Off Az előbb: ki is a faszkalap? Most már : ki a nagyobb faszkalap... Mindegy ezekután, mert Te írtad le a kérdéseddel, hogy mindegyik az csak van nagyobb, meg kisebb. On
|
|
toloba |
2003. június 16. 23:20 | Sorszám: 80 |
Jó, hát csak arra kérlek a jövőben NE akard bármely írásomat félremagyarázni, bármely célból.
|
|
toloba |
2003. június 16. 23:16 | Sorszám: 78 |
Nem értelek.
|
|
toloba |
2003. június 16. 23:15 | Sorszám: 77 |
Az előbbi hozzászólásodban azt írtad:..."a Pplastban nemrég vette át az irányítást a Britton." Most meg:...Ebben az esetben a Britton vásárolná a PP-t, ha meghatározó tulajdont akar szerezni,... Nincs ellentmondás? Hogy irányít ha nincs meghatározó tulajdona?
|
|
toloba |
2003. június 16. 23:09 | Sorszám: 72 |
Miért kérded?
|
|
toloba |
2003. június 16. 23:06 | Sorszám: 70 |
Igen, csak a Pannonplast azt állítja, náluk nincs PSZÁF vizsgálat...hogy lesz így jelentés?
|
|
toloba |
2003. június 16. 23:01 | Sorszám: 68 |
Off Ez sem így igaz...egyik sem. Honnan tudhatja Ő, hogy én kikre gondoltam? Egyébként nem kaptam. On
|
|
toloba |
2003. június 16. 22:59 | Sorszám: 67 |
Off Az előző írásod alapján nem volt egyértelmű hogy mit értettél meg és mit nem /utalok az "azok a faszkalapok"-ra/. Nem véletlen, hogy írtam: nem teljesen igaz, mert így általánosítottál, ahogy meg én írtam, nem általánosítás. on
|
|
toloba |
2003. június 16. 22:34 | Sorszám: 63 |
..."azok a faszkalapok".... Ez így nem teljesen igaz...de egyébként igen, azonos a két toloba. Én merem bárhol vállalni a nicknevemet, nem úgy mint néhányan/sokan akik ki tudja milyen okokból ugyanezt nem teszik meg. Megjegyzem, nézdd meg az időrendiségeket a két site-on, megmagyarázza némileg a dolgot.
|
|
toloba |
2003. június 16. 22:19 | Sorszám: 61 |
Off Nagyon remélem, hogy így lesz a következő jobboldali győzelemkor! Nocsak! És az nem lesz törvénytelen? Csak a mostani volt az? Kettős látás? "újságszerkesztői pozíciója mellett műsorvezet," Nekem erről többek neve is eszembe jut: Bencsik, Lovass, Yosarion/GOJ... On
|
|
toloba |
2003. június 16. 22:12 | Sorszám: 59 |
Nézdd Syssy! Én is sajnálom ezt a szerencsétlen embert, azonban azt most is állítom, hogy be van betonozva. És azt is állítom, hogy 2006-ban, ha újra a jobboldal kerül hatalomra, hasonlóan bebetonozott emberekkel ugyanezt /nem a verést/ megteszi, ahogy néhány esetben tette ezt 1998-2002 közt is /kivonul az APEH/. Szóval hangsúlyozom, sajnálom a szerencsétlent, de szerintem elhamarkodottan nyilatkozik akkor, amikor pl. politikai bűncselekményt említ. Egyébként még nem láttam a hírek közt az általa említett mai nap kiadandó határozatot.
|
|
toloba |
2003. június 16. 21:12 | Sorszám: 57 |
Képzeld, ha 2006-ban kormányváltás lesz és néhányan be lesznek betonozva, mi mindent megtesz majd az új kormány...ahogy tett anno is.
|
|
toloba |
2003. június 16. 19:24 | Sorszám: 54 |
Kicsit még vársz, megtudhatod...éjfél még arrébb van. Aztán ha nem jön...
|
|
|