Téma: Ne asszisztáljon az ellenzék a megszorításokhoz!
|
mavo |
2006. május 02. 11:10 | Sorszám: 559 |
Avagy nézzük hülyébbnek a nyugdíjasokat, mint amilyenek ... :-)
|
|
mavo |
2006. május 02. 11:08 | Sorszám: 558 |
Kollégám megnézte a beírásodat, rákérdezett, hogy is van ez, és milyen igaza volt. Ha beírsz egy ftp://izehoze.ize jellegű URL-t, két lehetőség van. 1. Az ftp szerveren engedélyezve van az anonim login. Ekkor tallózhatsz. 2. Nincs engedélyezve. Na, akkor meg kiír valami olyasmit, hogy anonymous login is not allowed, és b@szik jelszót kérni. Ahhoz, hogy felhasználónévvel be tudj lépni, azt be kell írni az URL-be, esetleg jelszóval együtt. Pl: ftp://bela@izehoze.ize. Vagy ha akarod, egyből jelszóval: ftp://bela:belajelszava@izehoze.ize. Lehet tovább osztani az észt ... PS: mellékes, hogy a tevében egy html-felületű bejelentkeztető oldalt mutogattak, tehát megeshet, nem is volt ftp ...
|
|
mavo |
2006. április 29. 19:48 | Sorszám: 543 |
„Én nem tudom még elképzelni sem, hogy iróniából hazugnak nevezzem azt, aki nem ért velem egyet (olyan már előfordult, hogy olyat ironikusan lehazugoztam, akivel igen, de az általában értette), mert az szerintem nem irónia, hanem agresszivitás és a másik megvetése, gyűlölése.” Kieg: természetesen csak akkor "agresszivitás és a másik megvetése, gyűlölése", ha a hazugozást tartalmazó beírás nem tartalmaz cáfolatot (ténykkel), illetve, ha nem veszi figyelmebe az esetleges tévedést, és a mi fontosabb, a szándékosság hiányát.
|
|
mavo |
2006. április 29. 19:06 | Sorszám: 542 |
OFF No igen, a maguk módján, ahogyan kissé eufémisztikusan fogalmazol. Mert nem tudom pontosan, miképpen vehetem ironikusnak azt, ha lekomcsiz, és/vagy lehülyéz engem olyasvalai, aki úgy általában, amikor komolynak szánja a beírásait, a kormánypártok képviselőit és szavazóit is lekomcsizza és lehülyézi. Vagy annak, aki hazugnak nevez. Én nem tudom még elképzelni sem, hogy iróniából hazugnak nevezzem azt, aki nem ért velem egyet (olyan már előfordult, hogy olyat ironikusan lehazugoztam, akivel igen, de az általában értette), mert az szerintem nem irónia, hanem agresszivitás és a másik megvetése, gyűlölése. Továbbá azt sem tudom, miképpen veheti magára egy Fidesz (maszop, szadesz, amit akarsz)-szavazó, ha a pártjával ironizál az ember? Talán azért, mert megszokta a ti szócska használatát? Lehetséges, hogy a második éppen elegendően elvesztett választás után közbetlenül én sem lennék vidám, ezt aláírom. Csakhogy ugyanezek az urak a két választás közt sem voltak finomak. Ők azt mondják, az igazságot mondják csak ki, én meg hazudok. Eklatáns példa a kollégám esete. Legjobb tudtommal egyébként polfórumon totál újonc, ez volt az első szavazása, az első körben a madöfre, a másodikban a fidesz jelöltjére szavazott, ő mondta nekem, én is elmondtam neki, hogy mindkét kanyarban a szadira böktem, nem egy hazudós gyerek, amilyen hülye vagyok, elhittem neki. Alig pár órája írogatott be, amikor először megkapta a ti névmást, meg a komcsi jelzőt. Csak nézett. Nem csodálom, amikor én elkezdtem írogatni valamikor az ősködök idején az origo fórumára, ugyanez fogadott, és meg is lepett, persze, megszokja az ember. Jó, persze ott ha megfelelő emberekkel találkozol, akkor meg a fasiszta vagy az orbánhívő jelzőt kapod meg (én is megkaptam párszor), én ezért járok ide, itt legalább csak a komcsi dívik, elég egy jelző is nekem. Amúgy ez talán nem lenne tragédia. Megesik, hogy az ember félrérti a másikat, Kant óta tudunk ezt-azt a való világ érzékelésének és feldolgozásának problematikájáról. Ami engem személy szerint hihetetlenül megdöbbent az egészben, az a bizalom hiánya. Tudom, anonim fórum, elméletben azt írsz magadról, amit akarsz, de akkor is. Miért kell hazudni? Vagy miért kell hazugnak nézni valakit, ha nem olyan, mint amilyennek képzeli az ember? Elképesztő, tényleg elképesztő, a személyeskedést már úgy-ahogy megemésztettem, de a bizalmatlansággal, a másikkal szemben, no azzal nem. OFF vége
|
|
mavo |
2006. április 29. 18:33 | Sorszám: 538 |
Ühüm. Nekiállhatunk összehasonlítani a dolgokat, és fogadjunk, hogy nem jutnánk dűlőre ...
|
|
mavo |
2006. április 29. 18:08 | Sorszám: 536 |
Nyugodtan leírhatod, mi ...
|
|
mavo |
2006. április 29. 17:44 | Sorszám: 532 |
„Azt meg te is tudod, hogy meglázni másokat nemcsak a személyeskedés eszközével lehet.” Nem tudom, pontosan mire gondolsz. Azt sem, én azt csinálom-e, amire gondolsz, azt sem, milyen rendszerességgel. Nyugodtan mondd ki, nem fogok megsértődni, egy a lényeg, mutass rá, hogy itt meg itt ezt nem kellett volna. Ironikusnak persze a végtelenségig ironikus vagyok, bár, ha jobban megnézed, mindenkivel szemben. Ha azt sértőnek érzed, sajnálom, a humor és az iróna iránti érzéke hiánya nem az én hibám ... tudom, volt már olyan, aki az iróniámat gúnyolódásnak vette, sajnálom, aki kimondta, azzal szemben vissza tudtam fogni magamat, aki nem, csak megsértődött, azzal nem tudtam mit kezdeni ...
|
|
mavo |
2006. április 29. 17:33 | Sorszám: 531 |
Az origo teljesen más. Az ott egy durva küzdőtér, és mostanra még olyanabb, nem véletlenül nem írok oda, csak elvétve. Bármilyen furcsa, de egy bizonyos pont után feladtam az itt is megfigyelhető stílusomat, hozzáállásomat, és szándékosan durvultam a végső határokig, hátha észreveszik magukat az üzemeltetők, és leállítják a folyamatos személyeskedést. Nem tették. Pedig bő egy évig tekertem, még azt is elértem, hogy hosszú évek után az addig a hasát vakargató stáb egy részét lecseréljék és újak jöjjenek, de aztán azok is ugyanúgy tettek arra, hogy továbbra is a legdurvább személyeskedés megy, ezért feladtam és csak néha nézek vissza.
|
|
mavo |
2006. április 29. 17:18 | Sorszám: 529 |
110 milliárd dollár. A kutya úristenit, de belehúztak ezek ... :-)
|
|
mavo |
2006. április 29. 16:42 | Sorszám: 526 |
Például az, ugye, hogy én orrba-szájba személyeskedem, egyes szám második személy helyett egyes szám másodikat használok, mindenkiről hirdetem, hogy hülye, nincs agya, elhülyítette X vagy Y párt demagógiája, és így tovább. Vagy mégse?
|
|
mavo |
2006. április 29. 16:40 | Sorszám: 525 |
Hogy ne legyen egyoldalú, itt vannak az én kifogásolható beírásaim (a sajátomat végigfutottam, a kolléga úrénak talán ha az utolsó 100-at. "PS: Hülye fasz! :-(" "Demagóg seggfej vagy" Na, vissza a témához! Mi is az? :-)
|
|
mavo |
2006. április 29. 16:21 | Sorszám: 524 |
"Állatkának egyébként igaza van, te tényleg provo vagy és kár veled tölteni az időmet." "mi lenne a te és a hossád hasonló kettős mércéjűek" "ez a baloldali szavazókkal a baj. A nézőpontjuk megáll a média által kiemelt napi botrányocskák szintjén" "Úgy látom magas ez neked, hiába is magyaráznám tovább. A te és a hozzád hasonlók hangyányi agya (...) Te csak szimplán ostoba vagy"
|
|
mavo |
2006. április 29. 16:15 | Sorszám: 522 |
Az ilyenekre gondolsz, ugye? Persze ezt te is pontosan tudod, de ennek ellenére rendületlenül írod ide és még ki tudja hány fórumra a féligazságaidat, csúsztatásaidat, a ballib kommunikációs csapat által preferált témákat, magyarul megpróbálod tematizálni a fórumot és berögzíteni az agyakba a propagandát. Ha egyszerűen tájékozatlan lennél, akkor szívesen beszélgetnék veled. Igazán kedves sorok, főleg, hogy „ismersz” vagy 3 napja ... de enyi idő alatt már a vesémbe látsz ...
|
|
mavo |
2006. április 29. 16:12 | Sorszám: 521 |
A Fidesznek meg 35-40 (egyelőre), tehát nem tudom, mi vele a problémád.
|
|
mavo |
2006. április 29. 16:11 | Sorszám: 520 |
Tőled igen, másoktól nemigen. De ez nem a te hibád, elismerem.
|
|
mavo |
2006. április 28. 20:36 | Sorszám: 501 |
És örülök, hogy tényleg a véleményedet érezhetem abban, amit írtál.
|
|
mavo |
2006. április 28. 20:34 | Sorszám: 500 |
Ezzel szerintem semmi baj nincs.
|
|
mavo |
2006. április 28. 20:14 | Sorszám: 498 |
Értem én a tréfát. Meg azt is, ha ettől valaki megsértődik.
|
|
mavo |
2006. április 28. 19:35 | Sorszám: 496 |
Jó estét! :-)
|
|
mavo |
2006. április 28. 19:18 | Sorszám: 494 |
És azt a három embert ugyan mi a frászért zárták ki? Macisajtot csórtak a büféből? :-) PS: nem azt mondták, így, szó szerint, hogy "igen, embereink bűncselekményt követtek el", hanem azt hogy tényleg lenyúltak ezt-azt a maszopos érdekeltésgű cégtől. Az meg sajna bűncselekmény. Arról meg éppen most beszélgettem a munkatársammal, hogy maga a per elég érdektelen már, ezért nem az fog folyni a csapból ...
|
|
mavo |
2006. április 28. 18:56 | Sorszám: 492 |
Mit ovis? Egyenesen gyurcsis! :-)
|
|
mavo |
2006. április 28. 18:55 | Sorszám: 491 |
Ismétlem: én szívesen válaszolok off témákra is, és ha jól emlékszem, én voltam az, aki legalább kétszer próbáltam visszatarelni a témát. Mint látod, kitörő sikerrel. Hozzáteszem, tekintve, hogy nem ma kezdtem, (hogy lássátok, én is tudo erre verni a nyálamat: több fórumon már bőven 30 ezer feletti hozzászólásom van), ezért jól tudom: az efféle, viszonylag értlemes témájú topikok szélsebesen válnak a megszokott a "te rablód genyóbb, mint a miénk" típusú harcterekké.
|
|
mavo |
2006. április 28. 18:38 | Sorszám: 483 |
„ismerd el, hogy eddig legalább 25ször lettem lehazugozva, lelibsizve és lekomcsizva!” Csak 23-szor, te hazug komcsi! :-)
|
|
mavo |
2006. április 28. 18:33 | Sorszám: 481 |
"Én a claviatúrámmal maximum egy diót tudnék feltörni, ám ha kapnék egy mélt, amiben szerepel egy kód is, és még azt is odapötyögtetnék, hogy ezzel a kóddal egy kedvezményes "könyves" honlapra tudok belépni, biztos belépnék! Akkor most bűnöző vagyok??"Úgy fogalmaznék, enyhítő körülmény lenne, hogy nem tudtad, mit teszel. Megértem mindazokat, akik mint te, nem értenek az informatikához, és csak a saját logikájuk mentén igyekeznek felfogni a történteket. Én is fejemet vakargatva tárnám szét a kezemet, ha egy műtétről el kellene döntenem, műhiba-e. Jelenleg tény, hogy főleg az idősebbek körében az informatika festett varázslat, sokuk még leülni is alig mer egy gép elé, miért várhatnánk le, hogy a faéknél lehellettel bonyolultabb esetekben értésk, miről is van szó. „ha a FIDESZ /de akár az MSZP/ illegálisan szeretne bejutni a másik fél adatbázisába nem ennyire amatőr és lenyomozható módszerrel tenné!” 1. Még eccer: a Fidesz sem kizárólag informatikai gurukat alkalmaz. Simán előfordulhat, hogy Jóskapista tényleg kapott egy mailt és fűtötte a kíváncsiság, amikor pedig meglátta a Hiller Haveres píárcsomagot, az első félórányi fuldokló röhögés után altruista gondolattól vezérelve megosztotta a közzel. 2. Az nem úgy megy, hogy éber rendszergazdák napi 86400 másodpercben figyelik, ki honnan mászkál a szervereikre befelé. Én sem teszem, mert nem tudnék értelmes dolgokkal foglalkozni, plusz még a szemem is kirohadna. Na jó: ennél is jobban kirohadna. Pláne ott nem, ahol, mint kiderült, nem túl paranoid rendszergazdák vannak — ha vannak. Inkább óvszert húznak a hálózati csatlakozóra, vagy jobb híján nem osztogatják boldog-boldogtalannak a rendszerjelszavakat. Aztán ha mégis kilopták alóluk a fél boltot, naplófájlokból iugyekeznek kivakarni, ki és honnan. Mert ez a másik közröhely. Ha a MN-t nem fűti a vágy, hogy a törvéneket rugalmasan kezelve közzétegye a Hiller Haveres söralátéteket, mert a maszopot minden áron, de még annál sokkal drágábban is alázni kell, sőt muszáj, lehet, a büdös életben nem kerül nyilvánosságra az egész, nem tudna róla senki pár buzgó és boldogan röhögő Fidesz-aktivistán meg a MN gárdáján (na jó, meg akinek titokban megmutatnák) kívül.
|
|
mavo |
2006. április 28. 18:17 | Sorszám: 472 |
„Bőven elég lenne, ha te lennél annyira legalább annyira elfogulatlan és kritikus, mint én. Ajánlom figyelmedbe a tízezernél több hozzászólásomat.” Az én bátyám viszont erősebb, mint a tiéd, beeeeeee ....
|
|
mavo |
2006. április 28. 18:15 | Sorszám: 469 |
„Egyetlen esetben sem derült ki, hogy ki tette. Véletlen?” Nem. Abszolút nem. Lopott laptopot keresni a nagy magyar éjszakában még nem a világ legnehezebb dolga, de meg is találni, na azért én minimum kiskeresztet adnék ... Lendvai laptopja sem fog megkerülni az életben soha. És igen, az is bűncselekmény, ha a Posta bár tudomásom szerint a minisztérium felé próbálkoztak inkább, és az tolta ki dévaj kacajjal a sajtónak, hadd sápadjon a Fidesz, ami aztán, tekintve, hogy a választási törvény komcsi gúzsa szorongatja patyolattiszta kezeit költséghatárilag, inkább a feszt tagadás mellett döntött, némi önoxidációt okozva, tehát bejött a számítás, míg ha becsületesen azt mondják, igen, a mi kutyánk, de ehhez mi közötök, a Vizslát se érdekelné a téma. Ha eredeti minőségben teszed közzé egészben vagy részben, mint a Hiller haveres tolltartókat és hűtőmatricákat a MN. És remélem, egy schwarz-weiß faxon közzétett fejlécrészlet neked nem eredeti minőség ... bár a Vizsla nyomási és tipográfiai minőségét elnézve, lehet, hogy tényleg elég közel áll ... :-) PS: döbbenet. Itt egy balhé, és jé, hát mit ad Isten, csak a másikra mutogatás a válasz megint ... Egyszer meglephetnél ... :-)
|
|
mavo |
2006. április 28. 18:03 | Sorszám: 463 |
„Mondtam én valaha olyat, hogy a Fideszben földreszállt angyalok vannak? Nem hinném.” Nem. Csak éppen, akárhányszor szóbakerült bármilyen stiklijük, ahelyett, hogy (tudom én is, mert én gyakorlom, hogy nem egy orgazmus) azt mondanád, wazze, ez télleg nem szép, hanem rutinból egyből deakomcsikdeagyurcsány szöveg jön. És ezen nem segít az, hogy közben tolod a "minden esetben mindenkit" irgumburgumot. Nem elfogulatlanságot várunk tőled — ki elfogulatlan, ugyan már? — csak legalább a nyilvánvaló elismerését.
|
|
mavo |
2006. április 28. 17:57 | Sorszám: 461 |
Apróság még. Van olyan verzió is, miszerint a maszop szándékosan szivárogtatta ki a jelszót. És az egyből menti Tónit és a Szentkirályi utcai Warez Hacker Polgári kört. Megvallom, a kikerülő anyag "minősége" nem enged arra következtetni, hogy ez a verzió teljességgel kizárt, mert hogy ezzel a Hiller Haveres nyalókát, kutyagumit és kotont mindenkivel akcióval Hiller Haver előbb nyert volna lottóötöst, mint választást, az tuti. Nem mintha a "maszop, hogyne" jellegű piros táblácskákat a PR-egyetemek kötelező tananyagai közé emelné majd a boldog utókor, de a Havert az sem übereli, még a sanyarú borostájú műbányász sem, pedigaz nagyon ott van a szeren. Na szóval: legyen provokáció. Na, akkor a legkínosabb az egész. Ott van a Fidesz, az itteni fanok beírásai alapján hazánk szakembereinek elit kis csapata, és annyit sem tesz, hogy felvilágosítsa embereit, hogy ismeretlenből jövő jelszóval nem kurkászunk más szerverén, mert még megdőlünk vele, mint az ólajtó — hát kell az nekünk polgárok? Simán el tudom képzelni, hogy egy túlbuzgó aktivista volt, Rogán csak nem olyan hülye az informatikai járatosságával (ő mondta, hogy ő olyan, én meg elhiszem), hogy önként tolja medvecsapdába a tappancsait. Olyan hülye viszont volt ezek szerint, hogy hülyékkel vette magát körül. Nem hiszem, hogy a nevezetes anyag láttán kibuggyanó (jogos) önfeledt röhögés (meg még százezreké a MN jóvoltából, na legalább ők jól jártak, ha mások nem is annyira) megérte ezt a blamát, amit tényleg csak a hardcore sikálgat óraszám szidollal, hátha néhány hét után már aranyként ragyog, holott tudhatnák, a szar nem fényesedik az idő múlásával, hanem porlik és beterít mindent: ha sikálják, még inkább. Na szóval: és ha nem provokáció. Akkor meg a maszop is kiérdemeli az informatikai birkák tisztesen bégető gyülekezete címet (a Píárhülyék Gyémántokkal Kivert Nagykeresztje mellé) a megbízott céggel egyetemben, mert az valóban balfékség, hogy nem vigyáztak arra a hétpróbás hackereket elme és ideggyógyintézetbe küldő bonyolultságú jelszóra. Ergó én is úgy vélem, ha ez történt, valahol tényleg megérdemlik. Csak ez cseppet sem teszi kevésbé elítélhetővé azt, amit a Fidesz és kis csipet csapata produkált, majd egy hétig szórakoztatva (keserű röhögés) azokat, akiknek legalább valami fingjuk van, mi is az az internetes jog és biztonságtechnika.
|
|
mavo |
2006. április 28. 17:31 | Sorszám: 453 |
Konkrétan a Fidesz a bánat tudja, hogy követett-e el bűncselekményt. Majd ha kiderül, hogy Rogán Tóni a sötétben bújkálva osont jelszót lopni, akkor igen. Egészen másról van szó. Elkövetődött egy bűncselekmény, jó alaposan ki is derülődött, mire elébb letagadták (ez még belefér), majd jó alaposan elkezdték magyarázni, hogy először is ez nem bűncselemény, mert a sarki fűszeres is tudta már a jelszót (hogyne, én meg 5 méter magas vagyok és gőzborotvával vasalom az ingemet), mert egy fórumon úgy kering, mint a Mir állomás, azazhogy pár nap múlva már csak egy kis mail volt, de azt is megkapta még a baktalórántházi kisnyugdíjasok varró szakköre is, és különbem is, az egy nyilvános szerver, mit nekünk jelszavas védelem, az meg hogy véletlenül, de becsszó véletlenül a legnagyobb választási vetélytárs cucca lapult ott, hát Istenem, az meg pláne, hogy merő véletlenségből a Magyar Nemzethez került (pedig a Népszava vagy a 168 óra sokkal logikusabb, ugye tesvíreim?), amely leközölte, mert biztosan a maszop akarta, hogy így legyen. Na ez az a magas fokú cinizmussal összehabart bénázás az, ami irritáló ...
|
|
|
mavo |
2006. április 28. 17:00 | Sorszám: 449 |
PS: persze továbbra is az off megy. Én észségesen reagálok arra is, mert ilyen a természetem, de azért hadd próbálkozzak ismét azzal, ami a topik valódi témája: Mi a baj a konstruktív ellenzék intézményével?
|
|
mavo |
2006. április 28. 16:59 | Sorszám: 448 |
1. Szerinted nyilvánosság előtt van egy jelszó, csak mert egy állítólagos mailben megkapta valaki? :-) 2/A. A nem nyilvános jelszó közzététele önmagában bűncselekmény, ezt egy informatikai szakértő köteles tudni, bár a törvény nem ismerete, mint tudjuk. 2/B. Ha e-mailben kapsz egy jelszót, köteles vagy meggyőződni róla, nemcsak arról hogy a jelszó tulajdonosa küldte, hanem arról is, hogy azzal a céllal, hogy annak felhasználásával adatokat tölts le, ellenkező esetben ismét csak bűncselekményt követsz el. 2/C. Eredetileg fórumról szerzettnek tartottad, márpedig oda garantáltan nem teszi fel a tulajdonosa, és érdekes módon azt is törvényesnek vélted. 3/D. Akármilyen viccesen egyszerű egy jelszó, megszerzése és felhasználása ugyanolyan törvénytelen, mint ha 84, kis- és nagybetűk, számok és egyéb karakterek sorozatából álló retenet lenne. Ahogyan ugyanolyan törvénytelen a legmodernebb zárat feltörni, mint egy ócska TUTO lakatot leverni. 3. A jog- és jelszóvédett anyag letöltése akkor is bűncselekmény, ha már a fél ország ismeri a jelszót. 4. A gyakorlattal se példálózz, ugyanis már született ítélet a 300/C alapján (például: http://www.jogiforum.hu/hirek/10935). Addig tehát eljutottunk, hogy úgy beszélsz a szerverügyről, hogy nem ismered sem a törvényt, sem annak alkalmazását. Ez is valami, nem?
|
|
mavo |
2006. április 28. 16:36 | Sorszám: 446 |
Örülök, hogy ennek örülsz. :-)))
|
|
mavo |
2006. április 28. 16:33 | Sorszám: 443 |
Azért járok ide, mert valahogy ki szeretném deríteni, milyen a gondolkodása azoknak, akik szerint a mi tolvajunk jó tolvaj, a tiétek meg fúj. Persze behelyettesíthető a komcsi és a besúgó szó is, tetszés szerint. Tudod, ha a baloldalon és nem a jobboldalon lenne a komcsi szitokszó, náluk nézelődnék ... PS: meg persze azért, hogy időről időre olvashassak normális fideszes beírásokat is, és szerencsére van itt olyan is elég.
|
|
mavo |
2006. április 28. 16:29 | Sorszám: 440 |
Beleolvasgattam a hozzászólásaidba (remélem, nem tilos) és jé, javarészük ugyanilyen személyeskedés. Remélem, élvezed ...
|
|
mavo |
2006. április 28. 16:24 | Sorszám: 436 |
Bocs, de ez az ásíthatnék egyre erősebb.
|
|
mavo |
2006. április 28. 16:24 | Sorszám: 435 |
"Mert úgy látszik, velem ellentétben fogalmad sincs róla, hogy ez a terület a jog által gyakorlatilag egyáltalán nincs szabályozva." Viszket a tenyerem, hogy pár társad példáján hazugnak nevezzelek, maradjunk a tényszerűségnél, hiányosak az ismereteid. Lássuk, mit mond a törvény: 2001. évi CXXI. törvény a Büntető Törvénykönyvről szóló 1978. évi IV. törvény módosításáról 57. § A Btk. 300/C. §-a és az azt megelőző alcím helyébe a következő alcím és rendelkezés lép: "Számítástechnikai rendszer és adatok elleni bűncselekmény 300/C. § (1) Aki számítástechnikai rendszerbe a számítástechnikai rendszer védelmét szolgáló intézkedés megsértésével vagy kijátszásával jogosulatlanul belép, vagy a belépési jogosultsága kereteit túllépve, illetőleg azt megsértve bent marad, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő. (2) Aki a) számítástechnikai rendszerben tárolt, feldolgozott, kezelt vagy továbbított adatot jogosulatlanul megváltoztat, töröl vagy hozzáférhetetlenné tesz, b) adat bevitelével, továbbításával, megváltoztatásával, törlésével, illetőleg egyéb művelet végzésével a számítástechnikai rendszer működését jogosulatlanul akadályozza, vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő. (3) Aki jogtalan haszonszerzés végett a) a számítástechnikai rendszerbe adatot bevisz, az abban tárolt, feldolgozott, kezelt vagy továbbított adatot megváltoztat, töröl vagy hozzáférhetetlenné tesz, vagy b) adat bevitelével, továbbításával, megváltoztatásával, törlésével, illetőleg egyéb művelet végzésével a számítástechnikai rendszer működését akadályozza, és ezzel kárt okoz, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. (4) A (3) bekezdésben meghatározott bűncselekmény büntetése a) egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény jelentős kárt okoz, b) két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény különösen nagy kárt okoz, c) öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény különösen jelentős kárt okoz." 58. § A Btk. a következő alcímmel és 300/E. §-sal egészül ki: "Számítástechnikai rendszer védelmét biztosító technikai intézkedés kijátszása 300/E. § (1) Aki a 300/C. §-ban meghatározott bűncselekmény elkövetése céljából, az ehhez szükséges vagy ezt könnyítő számítástechnikai programot, jelszót, belépési kódot, vagy számítástechnikai rendszerbe való belépést lehetővé tevő adatot a) készít, b) megszerez, c) forgalomba hoz, azzal kereskedik, vagy más módon hozzáférhetővé tesz, vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő. (2) Az (1) bekezdés szerint büntetendő, aki a 300/C. §-ban meghatározott bűncselekmény elkövetése céljából az ehhez szükséges vagy ezt könnyítő, számítástechnikai program, jelszó, belépési kód, vagy valamely számítástechnikai rendszerbe való belépést lehetővé tevő adat készítésére vonatkozó gazdasági, műszaki, szervezési ismereteit másnak a rendelkezésére bocsátja. (3) Nem büntethető az (1) bekezdés a) pontja esetén, aki - mielőtt a bűncselekmény elkövetéséhez szükséges vagy ezt megkönnyítő számítástechnikai program, jelszó, belépési kód, vagy valamely számítástechnikai rendszer egészébe vagy egy részébe való belépést lehetővé tevő adat készítése a hatóság tudomására jutott volna - tevékenységét a hatóság előtt felfedi, és az elkészített dolgot a hatóságnak átadja, valamint lehetővé teszi a készítésben részt vevő más személy kilétének megállapítását." 59. § A Btk. a következő alcímmel és 300/F. §-sal egészül ki: "Értelmező rendelkezés 300/F. § A 300/C. § és a 300/E. § alkalmazásában számítástechnikai rendszer az adatok automatikus feldolgozását, kezelését, tárolását, továbbítását biztosító berendezés vagy az egymással kapcsolatban lévő ilyen berendezések összessége." Teccik érteni? Ha az a titokzatos munkatárs kap egy ilyen jelszót, csak akkor nem büntethető, ha nemhogy felhasználná, de még jelenti is az illetékes hatóságnál ...
|
|
mavo |
2006. április 28. 16:16 | Sorszám: 431 |
"Unalomig ismerjük már a magadfajtákat, nem vagy te csalódott semmiben, te egy masszív MSZP-szavazó vagy, aki idejött a jobbos fórumra provokálni, nagy valószínűséggel pénzt is kapsz érte." Unalomig ismerjük a magadfajták eféle reakcióit: ha valaki azt állítja, a Fideszre szavazott, de kiábrándult belőle, az hazudik, komcsi bérfórumozó. Na mindegy, én ismerem a kollégámat, te meg nem. És elég masszívan nem érdekel, mit hiszel, jobban mondva mit akarsz hinni. Remélem, egy idő után majd őt sem. :-)
|
|
mavo |
2006. április 28. 16:13 | Sorszám: 426 |
Izé ... le vagy maradva egy brosúrával. Egy hát alatt a fórumon keringő felszóból (talán azért, mert senki más nem látta, csak ők) e-mail lett. És milyen igaz, az mennyivel frappánsabb, arra könnyebb azt mondani, hogy jaj, hát nem kitöröltük véletlenül azóta. :-) De ez mind mellékszál. 1. Apelláljunk a keresztény erkölcsre. Ha az utcán valaki a kezedbe nyom egy kulcsot, hogy az a szomszédodé, vigyél onnan, amit akarsz, te tényleg odamész és viszed, amit látsz? 2. Apelláljunk a jogra. Szar ügy, de a jelszóval védett adatoknak a tulajdonos engedélye nélküli megszerzése, és azoknak a tulajdonos engedélye nélküli leközlése bűncselekmény. Na, ennyi. PS: az APEH főnöke a PM. Azt csinál az ottani adatokkal, amit akar.
|
|
mavo |
2006. április 28. 15:45 | Sorszám: 417 |
Igen azt írtam le, hogy bayerbencsiklovas. Mert utálom őket — a gyűlölet nem az én asztalom, s mert az az ő sajátjuk, éppen azért utálom őket. Amúgy éppen ezen a fórumon tette közzé valaki azt a cikket, amelyben az egyik nyugati lap nem csak Gyurcsányék kampányígéreteit ekézte, hanem a Fideszét is — mindkettőt teljes joggal. Ez kell a népnek, tessék, egyétek, amit kértetek ...
|
|
mavo |
2006. április 28. 14:22 | Sorszám: 410 |
Fogsz még a Fideszre szavazni? Csúnya, kóbor eb! :-)
|
|
mavo |
2006. április 28. 12:25 | Sorszám: 404 |
Amiként te egy anonim hozzászólást rögvest azonosítasz a Fletó-kormány terveivel, én is mondhatom, azt, hogy az, aki itt Fletóék meglincselését, autadafét, meg ehhez hasonlókat vízionált, a Fidesz kormányprogramját írta le. Ugye, így van?
|
|
mavo |
2006. április 28. 12:22 | Sorszám: 403 |
" "mert elismerem a teljesítményét ..." melyiket? azt amit a maszopért tett?" Megnyert egy választást ... khm?
|
|
mavo |
2006. április 27. 22:55 | Sorszám: 390 |
Na, csak ledarálta a szerver, amit le kellet nekije ... megyek haza, most már tényleg jóccakát ...
|
|
mavo |
2006. április 27. 22:54 | Sorszám: 389 |
"Szervezetten, gondolom önös anyagi érdekből!" Négy láb jó, két láb rossz. :-) "Én a kommunizmust is megéltem! /Egy részét/." Én is. Szegények voltunk, ráadásul apám révén még gyanús elemek, mégsem komcsizom. Ez van ...
|
|
mavo |
2006. április 27. 22:40 | Sorszám: 387 |
És ezzel felhozta huszonkevés százalékról a duplájára a maszopot. Igen, Orbán tényleg megcsinálta. Anno 8 éve. de 4 éve sem, meg most sem ... a pojáca, a lenézett "lottóötös" meg igen ... ejnye, ejnye, buta ez a magyar nép ...
|
|
mavo |
2006. április 27. 22:37 | Sorszám: 386 |
Izé ... biztos igazad van, Fletót biztosan kizárólag kényszerből éljenzik, Viktort me nem, Fletó ördög, Orbán angyal, fekete fehér, igen, nem, csak tudném, mi a jó, ha elhiteted magaddal, hoyg másfélmillió ember elfér a Kossuth-téren, és hogy a túloldalon igazából utálják, és csak az potyakajáért éljenzik azt, aki előbb a győzelem reményét, majd a győzemet is meghozta, igencsak vesztett helyzetből ... na, most megkapom, hogy rajongója vagyok a Klónnak, csak mert elismerem a teljesítményét ...
|
|
mavo |
2006. április 27. 22:32 | Sorszám: 383 |
Mint említetem, kerülöm az index fórumát, ezért a megfejtés rád vár. Én Móricz miatt használom a kifejezést, ha karod elhiszed, ha akarod nem. Na, jóccakát, már fáj a nyakam ... :-)
|
|
mavo |
2006. április 27. 22:31 | Sorszám: 381 |
Mondtam én, hogy ez hű de frankó volt a részéről? Mondta a nyavaja. A demagóg, riogató szövegétől felállt a szőr a hátamon, akkor utáltam a legjobban. „Az meg - úgy tűnik -, hogy neked az rohadtul érdektelen, hogy kinek is volt igaza a kettős állampolgárság kérdésében...” Másként fogalmaznék: mindkét csapat anyait-apait beleadott a demagógiába, az egyik ezt ragadott ki, a másik azt, hogy győzködje a szavazókat, csak éppen a tényeket, a valódi pro és kontra érveket nem hallottam sehol. Mert nekem az sem érvelés, hogy azért szavazzak ellene, hogy majd idejönnek, elveszik a munkát tőlünk, és négyévente droid módjára szavaznaka Fideszre, de az sem, hogy csak azért szavazak mellette, mert ha nem teszem, nem is vagyok magyar. Mivel pedig ennek a érdésnek (sem) vagyok szakértője, ráadásul egyik demagóg jobban riasztott, mint a másik, nem mentem le szavazni, mert nem tudtam volna megindokolni, miért szavazok így vagy úgy. Ettől még érdekel a helyzetük, amiről tudom, hogy rossz, és hogy ezen sürgősem válatoztatni kell, különben tényleg elfogynak, de bevallom őszintén, én nem tudom a tutit, és azt sem látom,aki tudná, már azon túl, hogy efféle hisztikkel nem kellene a velük együt élő többségel összeugrasztani őket ... a Vatra Romanescát em kell bemutatni, Szlovákiában meg egy faszfej egy áltörténelmi művecskében olyan simán összerokonította a magyarokat a zsidókkal, s kanyarított belőle, szlovákellenes összeesküvést, hogy a Csurka Pesta mind a tíz ujját megnyalta volna, ha ő meg a szlovákokkal tudta volna magtenni, de az kicsit nehezebben menne, ugye ... Na jó éjt, megyek csicsikálni, csak előtte még letolok egy óra autózást.
|
|
mavo |
2006. április 27. 22:20 | Sorszám: 380 |
Ahogy elnézem, milyen frankó kis gyűléseket hozott össze ... autogramosztásban is kezd feljönni ... persze messze nem akkorákat, mint Viktor, de te is tudod, két éve, még a saját pártjában is sokan utálták, meg aztán akárhonnan nézem, Viktornak mintha lenne pár év előnye,nem gondolod? Nem mondtam, hogy olyan nagyon nekiestek azt mondta, seperc alatt kiérdemelte a komcs kjelzőt. Az indexet nem nézegetem, nem is érdekel a fóruma, tehát tudás híján nem nyilatkozom róla, a NOL fórumára rég tévedtem már, akor tényleg belterjeske volt, de milyen legyen, az MNO-n is seperc alatt bedarálják a betévedő szoc fanokat, szóval egál, még ha riasztó is mindkettő, nem is látogatom őket. Az origó teljesen más kérdés, ott jelenleg, de a választási időszakban és azt megelőzően pláne, a folyamatos és kölcsönös anyázás ment és megy, egyik kutya, másik eb, hol az egyik hardcore vádolja elfogultsággal a moderátorokat, hol a másik, elvannak, mint a befőtt egymás ekézésével, dekázza ki akinek két anyja van, melyik tábor durvul jobban.
|
|
mavo |
2006. április 27. 22:11 | Sorszám: 377 |
Valahol mélyen te is tudod, hogy ez baromság. Az SZDSZ és az MSZP nem tud hitelesen képviselni olyan értékeket, amelyeket egy normális Fidesz képviselhetne, sőt, a maga módján képvisel most is. Mindkét kormyánypárton lötyögne a jelmez, te is tudod, én is tudom. Akkor meg mi a frásznak hülyítsük egymást?
|
|
mavo |
2006. április 27. 22:09 | Sorszám: 375 |
„A Fidesz nem akart most nyerni!!!!” A Fidesz vezérkar vérprofi színész, és bármikor képes csalódott arcot vágni, miközben belül ujjong, hogy nem nyertek, a szocik viszik el helyettük a balhét? Ha ez igaz (rebesgetik, bár Ibolyka drogos fiát is rebesgették az ugyan kicsodák), akkor a Fidesz jól átverte a saját szavazóit, de mondhatom, azt is, a pofájukba hazudta a győzelem ígéretét, és a későbbi, kényelmesebb kormányzás érdekében odadobta azoknak hazánkat, akikről ők maguk mondták ezerrel, hogy tönkretették azt. Tényleg csak ennyi gerinc lenne Orbánban? Tényleg annyira akar segíteni az ő népén, hogy odalöki őket a nemzetrontók karmai közé? Te tényleg kinézed Orbánból, akit nagy formátumú államférfinak tartasz, hogy ezt tegye nemzetével? Tényleg? Már csak ezek miatt sem sem hiszem. Inkább érzem azt, hogy ez azoknak az önbecsapása, akik nem tudják elhinni, hogy a példás mozgósítás, a fegyelmezett szavazás (le a kalappal) nem volt elég, ennyi volt a tartalék, a párt elérte lehetőségeinek határait. Ráadásul olyan ismerős ez az 1-2 év szöveg ... Megyó alatt már az őszre előrehozott választásokat ígértek egyesek, aztán a következő évben is, aztán következő évben is, a puccs után jött a "lottóötös", és az újabb ígéret, hogy most már fél lábon is ki lehet húzni az előrehozott választásokig, csak tavaly év vége felé halkultak el ezek a hangok, amikor rájöttek, "ezek" bizony kihúzzák. Sebaj, majd Kerényi csinál forradalmat, remélhetőleg labdát vág Gyurcsányhoz, és az elég is lesz ...
|
|
mavo |
2006. április 27. 21:56 | Sorszám: 368 |
Sok igazságod van, én úgy érzem, gondolt, amit gondolt, Orbán kényszerpályára tette, amikor a kettős állampolgárság mellé állt — nem mondhatta ugyanazt, mint Orbán. Igaz, Orbánt meg a székely informatikus tette kényszerpályára, de ez más kérdés. Summa summárum, Jó kis tökös, demagóg kampány volt mindkét részről, ismét sikerült közös erővel egymásnak ugrasztani a honi magyarokat egymással és a kint rekedtekkel egyaránt, ugyhogy már megérhete nekik ...
|
|
mavo |
2006. április 27. 21:53 | Sorszám: 367 |
Ejnyebejnye, már megint ez a fránya többes szám sodik személy ... Sokadszor tapasztalom, a hozzád hasonlók arról regélnek, hogy gonosz elvtársaimmal szét akarom verni a Fideszt. Csak a magam nevében nyilatkozhatok, de akarja a Fidesz-frakciót szétzúzni a rossebes franc (nem vagyok én bájerbencsiklovas, hogy akármelyik párt megsemmisítését is kívánjam, ezt meghagyom azoknak,akik szeretnek gyűlölni), majd a KDNP eldönti, mi a jobb nekik, már ha erre célzol. Állítólag önálló párt, majd elválik. A határon túli magyarságot egyébként akkor és ott emlegetem, amikor jól esik, ebben meg te nem tudsz engem megakadályozni, ha nem tetszik, nem kötelező szóbaállni velem. Nekem az a véleményem, hogy mind Orbán, mind Fletó kényszerpályán mozgott 2004. december 5-én, így jártak, meg persze az élen, már ami a demagógiát illeti, amikor be kellett adni a híveknek, hogy ők ebben mennyire hisznek. Mindketten. Bár Orbán a húzósabb, mert korábban, még hatalmon azt mondta, szó sem lehet a kettős állampolgárságról az helyett gründolták össze a magyarigazolványt, biztosan hallottál róla. Ugorgyunk ... Az biztos, csak azért, hogy az általam leírtakat (az egyvelegemet) habltynak nevezhesd, hogy kvázi lehazugozz, miközben válaszodból kirí, hogy tök mindegy volt, mit írok, nem érdekelt téged egy cseppet sem, a lehazugozás hiányzott, de az nagyon. Na, most túlvagy rajta, remélem, elégedett vagy, én már megszoktam, nem egészen egy nap alatt megkaptam párszor. Ráadásul nem is igazán érdekel, én nem alakoskodni jöttem ide, leírom a véleményemet, aztán te, ti, értékelitek, ahogy akarjátok. Ha van véleményed, ha a minden konkrét magyarázat nélkül (na jó, egy kis határon túli magyarokat a szádra ne merd venni típusú irgum.burgum kivételével) hablatynak és hazugnak minősítésen, prédikáción, meg vádaskodáson kívül van egyéb mondanivalód, szívesen beszélgetek veled bármikor. Mellékesen: felhívom figyelmedet, hogy Megyó bukásához a Fidesznek nem sok köze van, éppen a Fidesz nevezte puccsnak az esetet, az meg belső ügy szokott lenni, szóval kéretik eldöntetni, ők tudják jól, vagy te. Más. Tudod én úgy vagyokvele, hogy a magyart el tudja fogadni más nemzet tagja, és egy magyar is képes lehet elfogadni egy másik nemzet tagját, nem vagyunk mi alapból olyan kirekesztők. Ezt lehet magyartalanságnak aposztrofálni, akár még magyarellenességnek is, ha neked az esik jól, nekem elég, ha én tudom, a valóságban hogynm állok nemzetemmel és hazámmal. Már csak azért is, mert akárcsak a hitem, ez is magánügy, nem vagyok hajlandó melldöngetve bizonygatni se neked, se másnak, mennyivel magyarabb vagyok, mint te, vagy akárki mást. Jó éjt, jó pihenést kívánok, rám is biztosan rámfér!
|
|
mavo |
2006. április 27. 21:26 | Sorszám: 364 |
Khm ... értelmezzük már egy kicsit ezt a dolgot ... Van ugye egy társaság, amelyik megkülönböztetendő magát a másik társaságtól önmagát nemzeti oldalnak nevezi. Ergo a másik társaság nem nemzeti. A 2002-es bukta után ugyanennek a társaságnak a vezetője azt mondta, nem vesztíthetnek, mert Magyarország nem veszíthet. Ugyanez a társulat sajátította ki a polgár jelzőt is. Őka polgári oldal, a másik meg akkor nem az, vélhetően bolsik, meg csúnya, pedofil libsik. Ez van. „nem tudom neki elfelejteni 2004. december 5-ét, amikor egymásnak ugrasztotta a nemzet két részét a saját önös érdekei miatt” Hogyne ... Orbán bezeg olyan értatlan volt benne, mint a maszületett bárány ... még véletlenül sem azért csatlakozott a nagy informatikus akciójához, mert ha nem teszi, akkor hajíthatja a sarokba a nemzeti oldal titulust, tessék emlékezni a bajszos bácsi beszólására ... Azt nem állítom, hogy biztosan szavazatvásárlásra mentek, de Mikola elszólása az ügyben minimum érdekes ...
|
|
mavo |
2006. április 27. 21:17 | Sorszám: 362 |
Két bibi van a mondókáddal. Én ismerek baloldali szavazókat, és nyoma sincs a mondókájukban annak, amit te írsz. Fletó nekik egy tökös csávó, aki életet lehellt a korábban teszetosza, píárnulla maszopba. A másik, hogy nem vagyok baloldali szavazó ... meg valami, ami tényleg jellemző: kollégám is írogat ide, aki a második fordulóban a Fidesz jelöltre szavazott, mint kisebbik rosszra, olyan simán lelvtársazták, lekomcsizták, amikor bírálni merészelte a Fideszt, hogy öröm volt nézni. :-)
|
|
mavo |
2006. április 27. 21:10 | Sorszám: 361 |
Tudom, bár egyelőre nem olyan éles a váltás ... egyébként meg is érdemelték a padlózást, de ez legyen az én véleményem ... :-)
|
|
mavo |
2006. április 27. 20:51 | Sorszám: 356 |
Há nidda, a valóságelhallgató ballib média miket nem közöl ... :-)))
|
|
mavo |
2006. április 27. 20:36 | Sorszám: 348 |
Ajaj ... a beépített ügynökök ... például Boross, aki Orbán tanácsadója volt, miniszterelnök korában ... hujujuj, milyen aljas, nemzetellenes tanácsokat adhatott, hogy megvezethette szegény Viktort a beste ... Ja, és honnan veszed, hogy mire szavaztam a népszavazáson. Olyan mindentudó vagy, jópár társaddal együtt. Én azok közé tartoztam, akik távolmaradásukkal szavaztak mindkét oldal aljas, a határon túli magyarok sorsát pártérdekeik eszközévé lealjasító demagógiája ellen.
|
|
mavo |
2006. április 27. 20:32 | Sorszám: 344 |
... jaj, jaj, már megint a cinizmus ... természetesen elfogult vagyok én is ... Csak tudod annak is vannak fokozatai. Én képes vagyok elismerni, hogy a kormány hibázott, hazudozott, hogy Gyurcsán pofázáson kívül sokat nem tett (nem is szavaztama maszopra), de valahová kellett tennem az ikszet, bevallom, inkább valami ellen, mit érte. Nem vagyok a centrumban, csak kevésbé látom schwarzweißban a világot, mint itt a többség. Nálam nincs X teljesen jó, Y teljesen rossz szemlélet. Nem fogom fela választást a jó és a rossz, a nemzeti oldal és a nemzetellenes oldal harcának, nem akarom magamnak és a hozzám közel állóknak kisajátítani az emberi és egyéb értékeket. Ennyi.
|
|
mavo |
2006. április 27. 20:25 | Sorszám: 338 |
Ásítottam egyet. Baj? :-)
|
|
mavo |
2006. április 27. 20:24 | Sorszám: 337 |
Tőlem például addig nem várhat szavazatot a "nemzeti oldal", amíg ezt a megkülönböztetést teszi. Hogy ők a magyarok, én meg nem. Alantabb írtam, mi lehetne jobb a Fideszben, olvashattad — na jó, olvasni nehéz, írni könnyű. Ha majd abbahagyják a hozzám hasonlók ekézését, az érdekvallásosságot, meg efféléket, ugyanolyan eséllyel fogok rájuk szavazni, mint nem rájuk. Aki normálisan beszél velem, rólam, arra tudok szavazni, aki nem, aara miért tenném. Kiváló példa az MDF. 8 éve a fidesszel együtt indultak, aztán kormányon belülről megélték a kisgazdák szétverését, megindult ellenük is a kampány a szövetségestől, megpróbálták "lebeszélni" jelöltjeiket az indulásról — nem a második forduló után: előtte — a két forduló közt már nyíltan mocskolta, árulózta őket az alázatos kérő ... jé, el is pártoltak tőle. És amíg ezt látom tőlük, nekem sincs túl sok ingerem rájuk szavazni. Kollégám ennek ellenére rájuk nyomott a második fordulóban — nem vagyunk egyformák.
|
|
mavo |
2006. április 27. 20:15 | Sorszám: 330 |
Ha akarod elhiszed, ha nem akarod nem hiszed, én az origo fórumán beszóltam, ha lecigányozták, ráadásul nem is érdekel, hogy cigány vagy sem, miért érdekelne. Minden pártnak vannak ilyen barmai, lásd Zuschlag esetét a fázó zsidókkal, ezeket jóérzésű ember levegőnek nézi, vagy beszól nekik. Egyszerűen nem kell azokból kiindulni, akik ezerrel zsidózzák, drogosozzák, pedofilozzák a szadit, bolsevikozzák a maszopot, Ebolázzák és savazzák az elnökasszonyt, de ha Orbánt lecigányozza valaki, ők vannak a legjobban felháborodva. Akik simán végignéznék Fletóék meglincselését, sőt, talán részt is vennének benne, de ha Orbánnak ígér be valaki egy pofont, azonnal háborogni kezdenek. Meg azokat, akik cigányozzák Orbánt, zsidózzák Deutschot spionfiókázzák Pokornyt, de a korábban felsoroltakon meg ők hőbörögnek. Mi lenne, ha egyik fél sem aggatna jelzőket a másikra? Én röpke fél nap alatt voltam már elvtárs, komcsi, "ti", vertem az ellenzéket a 80-as években, ajánlottak pufajkát, elsütötték a hihetetlenül ötletes mavo=ávó viccet, tessék megnézni, hányszor és kire agattam jelzőt cserébe? Olyan nagy megerőltető lenne, ha cserébe én sem kapnék jelzőket?
|
|
mavo |
2006. április 27. 19:29 | Sorszám: 309 |
Azé a Fletó sem egy szűzlyány, de miért is ne? Én örülnék neki.
|
|
mavo |
2006. április 27. 19:26 | Sorszám: 308 |
Hoppá, lebuktam ... :-)
|
|
mavo |
2006. április 27. 19:25 | Sorszám: 306 |
Látod, pont ez az a hangnem, ami a nagysikerű Bayerbencsiklovas trió (de akár a fél Magyar Nemzet belpol rovatot sorolhatnám, a Demokrata munkatársai meg tokkal vonóval) előadásában szavazók tíz, de inkább százezreit, riasztotta el a Fidesztől. Lehet, hogy te roppant humorosnak érzed, de felhívnám figyelmedet, hogy Tóta W-t azért volt kedves le keretlegényezni az emlegetett MN egyik publicistája, mert azt merészelte írni, hogy Orbánt egy "az igazságot nem teljes mértékben fedő" állításáért fel kéne pofozni. Nem autodaféról vízionált, nem út mentén lógó komcsikról, nem lelőtt Heti Hetes szereplőkről, csak egy pofonról. Jónapot ...
|
|
mavo |
2006. április 27. 19:20 | Sorszám: 303 |
"Miért nem alapítasz egyet??" Na az baszna még be, már elnézést ... hogy a hozzátartozóim életében, múltjában és jövőjében turkáljon mindenki, csak azért, hogy karriert fussak be? Politikusnak nézel? :-) "Egyébként honnan veszed a jogot, hogy egy jobboldali pártról eldöntsd, hogy milyen??" Ahonnan mások is, akik bármilyen pártról írnak véleményt. Úgy hívják, A Magyar Köztársaság Alkotmánya.
|
|
mavo |
2006. április 27. 19:17 | Sorszám: 300 |
Most ugye a fütyi, hihihi, nuni, hihihi, kaki, hihihi, pisi, hihihi jön? :-P
|
|
mavo |
2006. április 27. 19:16 | Sorszám: 299 |
Komolyan mondom, megsajnálom őket. Pláne, hogy ahogy én itt elnézem, jómagam és kollégám osztjuk mindkét balféket rendesen, a helybéliek meg ... hmmm ... szóval ők inkább mintha csak az egyiket, ráadásul gyakran nem éppen racionális érvekkel. Én készséggel elhiszem, hogy Gyurcsány szívatásból kéri az ellenzéket, hoyg ugyan, szálljon bele a buliba, mert ugye, mint az kiderült, a szavazóinak óhaja az, hogy csak akkor működjön együtt, ha már minden hepi, amíg pusztul az államháztartás addog coki büdös komcsik, és a Fidesz nagy eséllyel meg is fog felelni ennek az igénynek. Holott a hozzám hasonlók szemében az lenne jó pont, ha igenis elfogadná és szóbaállna a kormánnyal.
|
|
mavo |
2006. április 27. 19:01 | Sorszám: 294 |
Idézek magamtól, az megfelel? „Egy normális Fideszre nagy szükség lenne. Egy olyanra, amelyik nem ezekkel eteti a szavazóit, amelyik a választási vereség kitudódása után nem kezd el sem választási csalásról hőbörögni (mint 2002-ben, de sajnos most is vannak ilyen hangok) és nem is jelenti be, hogy majd ő megvédi a szavazóit. Kitől is? Olyan Fideszre, amelyben nem tolnak előre olyan embereket, akik azt mondják, hogy úgyis jól megnyerjük a választásokat, de meg mégse, hát majd forradalmat csinálunk. Olyan Fideszre, amely nem óhajtja egyetlen tömbnek látni a jobboldali szavazókat, és ezért mindenáron beolvasztani magába minden más jobboldali pártot, amelynek esélye van a Parlamntbe kerülésre. Olyanra, amelyik nem hirdeti magáról azt, hogy aki rá szavaz, csak az az igazi magyar, aki nem sajátítja ki magának Istent, a Hazát, a polgárság fogalmát. Olyan Fideszt, amelyik nem csinál pártpolitikát a határon túliak státusából, vagy ha már megteszi, nem rak olyan embert a főnök jobbkezének, aki ezt el is kottyantja, hiteltelenné téve a korábbi magyarázkodást, hogy á, dehogy azért akarunk nekik jogokat adni, hogy majd jól ránk szavazzank. Egyáltalán: olyan, amelyik meg akar venni magának pár millió szavazatot. Nyíltan. és amelynek az elnöke nyíltan buzdít a( néhány tekinteteben valóban rossz) választási tövény megszegésére. És engem nem érdekel, hogy Orbán vagy valaki más vezetésével, bár tény, hogy Orbánra ráférne egy kis pihi. Szerintem.” Örülnél, ha Fidesz helyett mindvégig azt írtam volna, hogy ti, hogy titeket, hogy a tiétek, és hadd ne soroljam unásig???
|
|
mavo |
2006. április 27. 18:30 | Sorszám: 289 |
Ha én is elkezdem többes szám második személyben emlegetni a Fidesz hibáit, akkor meg megsértődsz, ugye? :-)
|
|
mavo |
2006. április 27. 18:15 | Sorszám: 287 |
Piaci szintre _emelkedett_? Jószagú Mari néni, hol élek én ... esküszöm, azt hittem, hogy csökkent az infláció, és egy izomos bakugrást kivéve csökkent az irányadó forintkamat, például nejemmel idén bő 6-7 ezerrel kevesebbet tolunk a lakáshitelre havonta, mint tavaly.
|
|
mavo |
2006. április 27. 18:11 | Sorszám: 285 |
Mintha kicsit könnyen hazugoznád le vitapartnereidet. Biztosan onnan ered, hogy te nagyon szereted, ha téged lehazugoznak, ha valamit nem jól tudtál ...
|
|
mavo |
2006. április 27. 18:09 | Sorszám: 284 |
Ingyen tankönyvről (sajnos) volt szó. Holott jó minőségű ún. tartós tankönyveket kellene előállítani, és év végén visszavásárolni a tanulóktól X százalék megtartásával. Vagy x százalékért odaadni, és a 100-x százalékot csak akkor elvenni, ha a gyerek tönkrevágta. A szegényebbeknek talán utóbbi lenne szimpatikusabb. Az iskola pedig, ha vigyáznak a könyvre, még nyereségesebb is lehetne, hiszen ha már z alkalommal kiadták és behozta az eredeti árát, minden további évben már hasznot hozna, nem sokat, oké, e kis pénz is pénz. Ja, hogy ehhez be kellene feccölni a tankönyvkiadásba a magánkiadóknak (is), és nem a pillanatok alatt tönkremenő vackokat nyomni? Hogy nem arra kellene várni, hogy majd állam bácsi a hónunk alá nyúl, és jó kis fincsi hitelfelvétel árán ingyen tankönyveket osszon válogatás nélkül. Mert azt ugye azt se képzeli senki, hogy a könyvkiadók fogják finanszírozni az ingyen tankönyvesdit ... Mi jön ezután? Az ingyen reggeli, ingyen ebéd, ingyen vacsora, esetleg lakás alanyi jogon? Nem tűnik fel senkinek, hogy egy ponton túl majd nem lesz mit ígérni?
|
|
mavo |
2006. április 27. 17:55 | Sorszám: 279 |
Ajjaj ... már megint a dolgok leegyszerűsítése ... néhol pedig az ismeret hiánya, és/vagy csúsztatások, de persze ez nem bűn. Egyetlen példa. Valóban volt olyan eset, hogy a beteg vitt be gyógyszert, de ez kirívó, és éppen az általad ostorozott bulvármédia csinált körülötte akkora csinnadrattát, mintha ez szinte mindenütt így lenne. Az euro árfolyamnövekedése meg a kutyát sem érdekelné a hitelfelvevők közül, ha a mesterségesen (naná, hogy állami pénzből) irgalmatlanul alacsonyra szorított kamattal a piaci forinthitel nem bírta a lépést tartani, ezért a bankok kényszerűségből devizahitelekkel pótolták a kieső piaci forinthiteleket, ami duplán kiváló. Egyrészt áramlik kifelé a pénz, megborítva a devizaegyensúlyt, másrészt, mint azt te is látod, ha romlik a forint értéke, póruljár a hitelfelvevő. Nekem is lett volna lehetőségem devizahitelre, de (nagyképű leszek) annyira hülye azért nem voltam. Ha a forint csak a megszokott infláció mértékével romlik, már rosszabbul járok, mint a támogatott hitellel, holott azt jóval nehezebb volt kiverni a bankból. Megyóék egyik legnagyob faszsága volt, hogy még rá is lapátoltak a lakáshitel-bizniszre, hadd adósodjon a magyar, ne tudjon befektetni — magyarán külföldi tőkére legyen szükség az államháztartás fenntartására. Ami ugye lehet működőtőke, privatizálásért kapott gempa, vagy hitel. És nahát ... hát nem megnőtt az adósságállomány (jobban mondva folytatódott a növekedése, de ez részkletkérdés)? Hogy mik vannak? Had ne soroljam tovább ...
|
|
mavo |
2006. április 27. 17:33 | Sorszám: 275 |
Érdemes lenne körülnézni, kikről is van szó ... például Csehországot egyhamar nem fogjuk utolérni, hihetetlen előnnyel indult. Tudom, mit beszélek, voltam ott '93-ban, ledöbbentem, mennyivel jobban állnak ...
|
|
mavo |
2006. április 27. 17:29 | Sorszám: 274 |
[Idézném élő klasszikusunkat: "a Népszaga is leközölte (na, azt meg én nem olvasom". Nem a Népszabóságról írtam tehát.] Ellenben Népszagát nem olvasok, és nem érint meg különösebben, hogy miket írkálnak benne bértollnok. Számomra az a Népszaga maszoposnak, mint a Magyar Nemzet fideszesnek. Gond? Teljesen más kérdés, hogy MN-t időnként mégis veszek, mert azért néha kell a fíling, ami árad belőle ... :-)
|
|
mavo |
2006. április 27. 17:19 | Sorszám: 271 |
"vertétek" Bevallom, hogy idén 22 éves kollégám saját kezűleg verte Orbánt. Most jobb? PS: helyesbítek. Én elgáncsoltam, ő fojtogatta. :-)
|
|
mavo |
2006. április 27. 17:17 | Sorszám: 269 |
Talán érdemes lenne szakall kolégának is elárulnod, ugyan hol is jelent meg ez a jelentés. Mert én például a Népszabadságban olvastam ... ami ugye aljas módon eltitkolta.
|
|
mavo |
2006. április 27. 17:15 | Sorszám: 266 |
Drága jó mamám ... [És itt visszafojtódott egy kis ez meg az.] Oké, folytathatjuk úgy is a vitát, hogy a beírásaimnak csak azokat a mondatait olvasod és/vagy dolgozod fel, amelyekbe úgy érzed, beleköthetsz, a többit jó magasról le.
|
|
mavo |
2006. április 27. 17:12 | Sorszám: 264 |
Szemmel láthatóan nem ugyanazokat a lapokat olvassuk, nem ugyanazt a tévét nézzük. Tájékozódni, persze, nagyságrendekkel nagyobb energiabefektetést igényel, mint lazán lehazugozni a másikat ...
|
|
mavo |
2006. április 27. 17:04 | Sorszám: 260 |
Pártlapok ... mint a Financial Times (aszem, de lehet, hogy valamelyik másik komcsibérenc nyugati lap), amely a legutóbbi sajttáj kapcsán azt írta, elismeri, hogy Járaival tartalmilag nagyjából egyetért, csak éppen a kampányfinisben és nem így kellene közölnie, például, hogy ne legyen ennyire nyilvánvaló, hogy vegytisztán kampányol ... hát igen ... el kellene gondolkodni, ha már a messzi Nyugaton is feltűnik a dolog, akkor az mit jelent ...
|
|
mavo |
2006. április 27. 16:59 | Sorszám: 257 |
Hogyne ... ha félni kell, akkor félni kell! :-)
|
|
mavo |
2006. április 27. 16:58 | Sorszám: 256 |
Nos, a madöf valami hasonlót kért a Fidesztől a két forduló között, mint a koalícióra lépés feltételét. Érdeklődnék, mi lett a vége ... Ha már a kölcsönösség szóba került ...
|
|
mavo |
2006. április 27. 16:57 | Sorszám: 255 |
Csak mellékesen mondom, hogy a 4,3 százalék mintha pozitív érték lenne. Nem mondhatod egy kispolszkira, hogy nem halad előre, mert csak 60-nal kocog, míg a bömös 200-zal ... továbbá, mint írtam, tök szép a 0,4%os infláció, csak éppen tuti, hogy más makrogazdasági mutatók meg pocsékak, éppen az alacsony infláció miatt. Az összkép a lényeg: nem egy mutatónak kell rekordot döntenie, hanem úgy együtt az egésznek rendezett képet nyújtania.
|
|
mavo |
2006. április 27. 16:51 | Sorszám: 254 |
Mi az emberek helyzete? Tényleg rosszabbul élünk, mint 4 éve? Nem? Hűha, akkor valaki hazudott, amikor ezt plakátolta ezerrel. Szóval ez oda-vissza működik. Ja, és túrót volt tele a dübörgő gazdasággal a média, jó ideje ott voltak a cikkek a bajokról, a hazai és külföldi elemzők baljós cikkeit talán még a Népszaga is leközölte (na, azt meg én nem olvasom, meg a 168 órát sem, kell a francnak a maszopos hülyítés), de ezt nem tudhatja az, aki Magyar Nemzeten kívül nem olvas és a Hír TV-n kívül nem néz ... és most olvasás alatt azt értem, hogy fel is fogja, mit írnak ...
|
|
mavo |
2006. április 27. 16:43 | Sorszám: 252 |
Hadd finomítsak! A gazdaság valamennyire fejlődik, már ha hihetünk az ide vonatkozó makrogazdasági mutatóknak. Ami frankó kakiban van, az az államháztartás, ami csak egy része a gazdaságnak, persze nem éppen e leglényegtelenebb. Teljesen más kérdés, hogy a magyar gazdaságra is igazak olyan makroökonómiai közhelyek, mint például, hogy az infláció és az munkanélküliség egyidejű csökkentése az álmok birodalmának szerves része. Bé verzió, az, akitől szerzem ezirányú információt, nem ért hozzá. :-)
|
|
mavo |
2006. április 27. 16:09 | Sorszám: 244 |
Agyam megáll ... konstruktív nem attól lesz egy ellenzék, hogy lefekszik a kormánynak. Sokkal inkább azt, hogy bizonyos fontos kérdésekben tárgyal (nem bólogat, tárgyal) a kormánnyal, és igyekszik a saját elképzelését is belevinni a dologba, ne adj Isten, egyes kétharmados törvények esetében, amelyekben igazából egyetért, nem szavaz dafke ellene. És így tovább.
|
|
mavo |
2006. április 27. 15:39 | Sorszám: 239 |
Nem igazán összehasonlítható a kettő. A "kommunizmusban" nem éltek jól az emberek. Egyébként persze, a hitleri politika is egyenesen vezetett a háború és ezáltal a csőd felé, csakhogy ha ezt (mondjuk) '38-ban meg merted volna említeni, lehülyéznek bárhol a világon ... De off a téma, ha jól sejtem. A téma (elméletileg) még mindig a konstruktív ellenzékiség lenne, csak amint látom, arról kevesen akarnak írni ... ők tudják, miért ... ;-)
|
|
mavo |
2006. április 27. 15:21 | Sorszám: 236 |
[Látom, epitethon ornans nélkül nem megy.] Nem volt kiváló??? Elnézést kérek, de egy csőd szélén álló, hihetetlen inflációt és elképesztő méretű munkanélküliséget felmutatni bíró Németországot vett át, egy vesztest, amely megszűnt igazi nagyhatalom lenni, és biza, igencsak kihúzta a szarból, és vezetőt csinált belőle ... és még a háború előtt ám ... Ja, ha ez nem kiváló teljesítmény, akkor bocs, meg sem szólaltam ... Jó, tudom, hogy ezt a súlyos mértékű fegyverkezésnek, és mondjuk még a kényszermunkások tömeges alakalmazásának köszönhette, de a tények tények.
|
|
mavo |
2006. április 27. 15:16 | Sorszám: 235 |
"Ha Orbánnal szemben te állsz ki vagy én Gyurcsány helyett a vitán, akkor is téged vagy engem hoznak ki győztesnek." Ja, persze, mindig elfelejtem, hogy itt baloldali médiaterror van, hazudnak, hazudnak és hazudnak ... Istennek hála van a rendszeres helyreigazítás rovat bevezetője, a Magyar Nemzet, meg a Heti Válasz, a Hír TV, a Kossuth Rádió, meg persze a gyémánt az igazmondó média koronáján, a Magyar Demokrata elnevezésű nagyon nem szélsőséges, soha nem buzizó, zsidózó, akasztgatni, közibük lövetni még véletlenül sem vágyó csoda. "Ami pedig a Bokros-csomagot illeti, én egyetértek vele, mert nem biztos, hogy akkor lett volna más megoldás." Ezek szerint a Fidesu "megvezette" a választóit, mert ennek ellenkezőjét mondta és mondja a mai napig.
|
|
mavo |
2006. április 27. 15:11 | Sorszám: 232 |
Elsőre blikkre egyetértek. Másodikra meg azt mondom, hogy 1942-ig Hitlerék kormányzati teljesítménye is kiváló volt ... Még mielőtt ugrana valaki: Hitler példa csupán, nem óhajtom Orbánt és Hitlert párhuzamba állítani, csak sarkos példát kerestem ...
|
|
mavo |
2006. április 27. 15:09 | Sorszám: 231 |
De még mennyire! Szűrös? Pozsgay? Mintha hallottam volna róluk ... :-)
|
|
mavo |
2006. április 27. 15:07 | Sorszám: 230 |
Orbán alázta Gyurcsányt? Nézd, ha nálad az az alázás, ha valaki nem válaszol ha kérdezik, nem kérdez vissza (a vita ebből a két dologból áll ugyanis), hanem a kamerának szónokol, akkor természetesen igazad van ... alázta, mint a Fekete Lovag Arthúr királyt a Gyalog galoppban ... :-) Halkan ajánlom figyelmedbe, hogy a Fidesz-szavazók majdnem negyede nem látta győztesnek Orbánt, és kb 8% szerint egyenesen Gyurcsány nyert. Történt ez egy olyan párt szavazóinak esetében, akiknél Orbán szent és sérthetetlen. Arról nem is beszélve, hogy már a párton belül is vannak, — nem ketten, vagy hárman — akik meg mertek szólalni, hogy ez a kampány mégsem volt a tökély maga (és nem 2002-es "sokkal agresszívebben kellett volna gyalázni a maszopot" kifogást felhozva), márpedig ilyenre Fodorék kirúgása óta nem sok példa akadt ... persze lehet Rogánra kenni ...
|
|
mavo |
2006. április 27. 14:42 | Sorszám: 226 |
Kicsit megkeveredett a mondat, elnézést. Majd legközelebb nem írom át ötször ... :-)Szóval az a "az a baloldali médiaterror hazugsága" igazából úgy volt, hogy "az hogy nem így látszik, az a baloldali médiaterror hazugsága" etc. etc. Károsítsuk egészségünket, tehát 5 perc szünet.
|
|
mavo |
2006. április 27. 14:38 | Sorszám: 225 |
Avagy hogyan kell szemellenzősen olvasni (például) az indexet ... Érdemes ezt a cikket elolvasni (http://index.hu/velemeny/jegyzet/egyvezer/), megjegyzem, ez is Tóta W., a nagy közelenség, a baloldali médiabunkón a szeg ... Az egészben egyébként ez a furcsa: aki szerint mindkét nagy párt (vagy, ha már belehúztunk, legyen mind a négy, sőt, aki kint van, az se jobb) úgy szar, ahogy van, (http://index.hu/velemeny/jegyzet/val060412, hogy megint a mocskos, elfogult indexhez nyúljak) — az a baloldal eszköze, talán még hazaáruló is, mindenesetre nem magyar, de legjobb esetben is megtévesztett hülye, aki nem érdemel szavazati jogot; aki szerint a Fidesz a tisztesség maga, kompetens, okos, ügyes és csak igazat mond, de mindig, az a baloldali médiaterror hazugsága, csak a mindenki más korrupt, hazaáruló, és persze hülye, inkompetens, és soha, de soha egyetlen igaz szót ki nem ejt (horribile dictu: komcsi)— na, az meg tisztán lát, aranyként cseppen ajakiról az igazság maga. Már elnézést a sarkításért ...
|
|
mavo |
2006. április 27. 14:25 | Sorszám: 218 |
Megint a fekete-fehér látásmód. Odáig rendben, hogy a Horn-kormány tűrhető volt — már amennyire: például a Xénia-lázat és az egész Czégé-féle társaságot hányinger nélkül nehéz említeni, márpedig őket (is) Hornék szabadították a nyakunkra. Bátornak is csak módjával hívhatom őket, nem egy szakértő mondta, hogy ha 1994-ben nem tökölnek, hanem azonnal nekiállnak korrigálni a csődközeli helyzetet, akkor nem lett volna szükség Bokros-csomagra, csak hát akkor is ott volt az ömkormányzati választás, és mint kollégám is említette, nálunk megszorításokra nem vevő a nép. Az a majd háromnegyed év tökölés sokba került az országnak, sokba került, hogy csak akkor léptek, amikor már nem tehettek mást. A Horn-Orbán vitát láttam, sok analógiája volt az Orbán-Gyurcsány vitával, a nyertes fél megszorongatta a vesztest, azzal a különbséggel, hogy Horn úgy-ahogy próbált vitapartner lenni, hogy úgy mondjam, vitapartnernek tekintette Orbánt, és nem a kamerába szónokolt, pedig hasonlóan fásult és fáradt volt, mint most Orbán. Elnézést kérek, de a hívek kivételével mindenki annak látta a vitát, ami: Orbán KO-val veszített. Lehet pampogni, hogy így agresszív, meg úgy agresszív, aztán tessék megnézni egy tetszőleges kampányvitát a rohadó Nyugaton, ugyanezt kapod. A magyar értelmiség, (inkluzíve a rettegett ballib értelmiség) meg fanyalgott, hogy jaj, nem kellett volna ennyire rámászni Orbánra. A végéről: 1990-ben komcsizással lehetett nyerni, vélhetően porhintésnek az is elmegy, 1994-ben Hornék is adtak az ívnek, nem véletlenül 3,60-as kenyereztek utána jó darabig, Orbánék sem lacafacáztak, ha demagógia kellett, és Gyurcsányék sem. Magyarországon valódi gazdasági programmal még senki nem nyert választásokat, tessék csak visszaemlékezni a legendás "azok választási ígéretek voltak" beszólásra. Ettől függetlenül keményen elkanyarodtunk a témától, ami az, lesz-e végre konstruktív ellenzék haznkban, vagy folytatódik a széthúzás, a "megfőzitek, megeszitek" politizálás, aminek az az eredménye, ami: 4 évenként új társaság kezdett mindent tök előről. Aztán mutogattak egymásra: beeee, miattatok szar minden ... bee, nem is igaz, mert miattatok ... Brrrrr. PS: érdekelne, hogy jön össze a kép a bátor szociáldemokrata kormánnyal és a nemzetrontó Bokros-csomaggal ...
|
|
mavo |
2006. április 27. 13:40 | Sorszám: 211 |
"És erre?" Ha mindenáron, akkor: a, Bebizonyítod, hogy Orbán és/vagy a többi nem idióta (zárójelben jegyzem meg [mint látható :-)], az "és a többi"-ben érzésem szerint a szocik, a szadeszesek, és a többi is benne vannak). b, Belátod, hogy tényleg azok. c, Lehülyézed a vitapartnert. Biztosan az utóbbi a konstruktív, az okos emberhez méltó, ha te, akihez képest ostobák és idióták vagyunk az utolsót választottad ... :-)
|
|
mavo |
2006. április 27. 13:29 | Sorszám: 208 |
Tegyük fel, hogy igazad van. 1994-1998. Akkor mi volt?
|
|
mavo |
2006. április 27. 13:28 | Sorszám: 207 |
"Úgy látom magas ez neked (...) A te és a hozzád hasonlók hangyányi agya (...) Te csak szimplán ostoba vagy" Erre mit lehet írni?
|
|
mavo |
2006. április 27. 13:11 | Sorszám: 203 |
Rég olvastam ilyen konstruktív hozzászólást ... :-)
|
|
mavo |
2006. április 27. 12:44 | Sorszám: 200 |
Avagy hogyan forgassuk ki a másik szavait, és ezen felbuzdulva hogyan jelentsük ki, hogy vitaképtelen ... Olvasd már el még egyszer ... éppen azt nehezményeztem, hogy ezen a fórumon nem is egyszer ütköztem bele abba, hogy ellenfél helyett ellenséget emlegetnek ... Ha nem arctalanul vitatkoznánk, hanem szemtől szembe, az lenne a minimum, hogy bocsánatot kérsz, amiért szándékosan kiforgattad a szavaimat ... persze egy ilyen fórumon ez érdektelen .... Amúgy szép napot ...
|
|
mavo |
2006. április 27. 12:31 | Sorszám: 197 |
Mi a pálya a nagy Ámerikában?
|
|
mavo |
2006. április 27. 12:24 | Sorszám: 193 |
"Csak te beszélsz itt prejudikációról,én nem!" Látod, ez tény ... :-) Mennyivel egyszerűbb volt az inkvizíció: a vád ténye bizonyítja a bűnösséget ...
|
|
mavo |
2006. április 27. 12:23 | Sorszám: 191 |
Galahad lelkem, te vagy az? :-) Hogy s mint? Megy még a motor? ;-)
|
|
mavo |
2006. április 27. 12:22 | Sorszám: 189 |
Mondjuk ez a "banda" nem túl comme il faut ... nem kéne erőltetni ... van olyan színvonalú, mint a komcsizás meg a szakállas bácsizás ...
|
|
mavo |
2006. április 27. 12:20 | Sorszám: 187 |
És ha én ilyenkor megjegyzem, hogy nem kellene személyeskeni, akkor valaki jól le fog tolni ... :-)
|
|
mavo |
2006. április 27. 12:19 | Sorszám: 185 |
Historia est magistra vitae, szóval én mondtam a nagyobbat. :-) De ismételjünk ... egy romokban álló ország hogyan képes kigazdálkodni egy bő 60 százalékos (tehát négy év alatt éves szinten kb 15 százalékos) minimálbér emelést, ha a négy évvel korábbi 50 százalékos, csak a diplomásokra vonatkozó minimálbér emelés már betett az állítólag csodálatosan jó állapotban levő gazdaságnak? Döntsük már el végre: csőd van, vagy nem. ha csőd van, talán nem kellene osztogatni a vakvilágba ... ha meg nincs csőd, nem kell azzal kampányolni, hogy az van ...
|
|
mavo |
2006. április 27. 12:15 | Sorszám: 182 |
A prejudikáció diszkrét bája, avagy akit beperelnek, az automatikusan bűnös ... :-)
|
|
mavo |
2006. április 27. 11:56 | Sorszám: 177 |
"Az ellenzék ne dolgozzon ki törvényjavaslatokat, mert az sok munka, pénz, idő és fáradtság és úgyis elutasítják, vagy ellopják belőle a jó gondolatokat és sajátjukként eladják." Jól mondod. Eddig egyetlen kormány volt, amely ennek szellemében tevékenykedett: 0 ellenzéki indítvány, 0 ellenzéki bizottság.
|
|
mavo |
2006. április 27. 11:46 | Sorszám: 167 |
Abszolút igazad van ... az a hülye, aki megemlíti, hogy nem kellene személyeskedni, és nem az, aki személyeskedik. Lásd záró mondatodat ...
|
|
mavo |
2006. április 27. 11:39 | Sorszám: 164 |
"Erre viszont reakciótok, mavo!" Mondd, micsoda?
|
|
mavo |
2006. április 27. 11:38 | Sorszám: 163 |
Khm ... 2002-ben kik vonultak a hídra? Ja, hogy már megint a "quod licet Iovi non licet bovi" effektus ... :-)
|
|
mavo |
2006. április 27. 11:36 | Sorszám: 162 |
A buli ebben tudod mi? "Itt most is "trendi" komcsizni, és szerencsére az is fog maradni, szadeszkretén-büdöskomcsi. Szóval nyugodtan húzzál el a francba és várjad csak idegesen, elvtársaid társágában az igazság pillanatát, amikor végre rátok borul a bili." "Hja, hogy sík hülyék vagytok a gazdasághoz" "Mit vered itt a nyálad??" Argumentum ad hominem. Én ezt kaptam, méghozzá elég hamar, te pedig, amikor bírálni merészelem a Fideszt, azt olvasod ki belőle, hogy én csürhézek, stb. Khm.
|
|
mavo |
2006. április 27. 11:29 | Sorszám: 156 |
Te vagy szakall is? :-)
|
|
mavo |
2006. április 27. 11:24 | Sorszám: 152 |
" millertrash Válasz | 2006. április 27. 11:06 | Sorszám: 135 ilyet én nem írtam. "Ja, neked szabad ... :-)
|
|
mavo |
2006. április 27. 11:11 | Sorszám: 144 |
Na, ez a "húzzunk bele", ez télleg ütős ... van olyan jó, mint a hajrámagyarországhajrámagyarok ... :-) Istennek hála, én egyik bagázsra sem szavaztam ...
|
|
mavo |
2006. április 27. 11:10 | Sorszám: 142 |
Ajrópai módon ... :-) Hazaárulózás, sípolás, füttyögés, hogy mikola és semjén veretes szavait ne is emlegessem ... Ajrópai, az már héccencség! :-) [a legenyhébb, ha azt mondom, az egyik kutya, a másik eb]
|
|
mavo |
2006. április 27. 11:06 | Sorszám: 140 |
Értem ... ha a kontár orvos kezei közt meghal a fiad, akkor végre szakértő kezébe adhatod ... :-) Nem baj, ha nekem nincs igényem efféle sikerélményekre? :-)
|
|
mavo |
2006. április 27. 11:05 | Sorszám: 134 |
PS: érdekelne, melyik egyetemen szerezted a közgazdasági diplomádat, hol töltötted a PHD időszakodat, és mikor doktoráltál belőle ... Csak mert olyan magabiztosan tudod szakemberek által megjósolhatatlan makrogazdasági kérdésekben megmondani a frankót, hogy esek hasra ... :-)
|
|
mavo |
2006. április 27. 11:02 | Sorszám: 130 |
... ha nem kívánságműsor, tessék már nekem elárulni, miért kívánjátok, hogy csőd legyen ... mert hogy nagyon akarjátok, az tuti ... [Jó, persze, tudom miért: ha csak úgy lehet ismét hatalmon a Fidesz, ha Magyarország csődbe megy, akkor menjen csődbe, kit érdekel, hogy szarul fogunk élni ...]
|
|
mavo |
2006. április 27. 11:00 | Sorszám: 129 |
"Még egyszer: a Fidesz nem szavazhat a programjával szemben!" Igen fontos gondolat! Ez ugyanis azt jelenti, hogy a Fidesz semmilyen, a gazdaságot rendbe tevő intézkedést nem szavazhat meg, ugyanis ilyen egy darab sem volt a programjában. Hajrá Magyarország, irány a csőd ...
|
|
mavo |
2006. április 27. 10:58 | Sorszám: 127 |
"Amit főztek, azt egyék is meg!!!!!! Egyedül!!!!!!!"No ez az, amiről nem vagytok kéőpesek felfogni, hogy lehetetlen. Nincs olyan, hogy Fletóka és az ő baromarcú kormánya jól megszívja, ha hülyeséget csinál, a jónép pedig nem. Értsd: te, meg én, meg mindenki, aki itt él. Na jó, a majdnem mindenki. Volt itt Fidesz-kormány is, és nekem egy percig nem jutott eszembe sem Deutsch(-amióta nem dugom a titkárnőmet szeretem a feleségemet Für Elise) édesanyja nevének übertitkosszolgálati megfigyelése, sem a Joszip Tot és Kaya Ibrahim, de még csak Szabadi Béla Fradiba síbolt zsozsója, a cseresznyeimport ... hadd ne folytassam, ennek a kormánynak is van épp ugyanennyi simlije, egyik kutya, másik eb ... kapcsán azért szurkolni, hogy jól menjen csődbe az ország, hogy le lehessen váltani őket. Tudom, én vagyok a hülye, hogy nem kívánom Magyarország csődbe jutását ...
|
|
mavo |
2006. április 27. 10:51 | Sorszám: 122 |
Megmondom őszintén, az, hogy a Fletó-kormányt ki és hogyan alázza, engem nem érdekel, politikusok, tehát bírják csak a gyűrődést, megérdemlik. De nem csak ők ... ;-)
|
|
mavo |
2006. április 27. 10:48 | Sorszám: 121 |
PS: adtam egy példát. Isten őrizz, hogy arra reagáltál volna. Na ja ... analóg eset ... még a végén abba kéne hagynod a szajkózást, és beismerned, hogy nincs igazad ...
|
|
mavo |
2006. április 27. 10:47 | Sorszám: 120 |
Khm ... ha nem vennéd észre, Fidesz-szavazót basztatsz ... Továbbra is fenntartod, hogy kérje számon a Fidesz-kormányon, "miért hazudtak a választások előtt? Miért vezették meg fél Magyarországot?" ;-)
|
|
mavo |
2006. április 27. 10:45 | Sorszám: 117 |
Idézném élő klaszikusunkat: "[...] ha valaki elhatározta, hogy csak azért sem ért meg egy klasszikus tőmondatot, minek erőlködjek?" Ugorgyunk, jó? :-)
|
|
mavo |
2006. április 27. 10:44 | Sorszám: 116 |
Én abszolút benne vagyok. Mondja ki a kormány, hogy igen, az a kellemes osztogatás, amit a Fidesz szemrebbenés nélkül szavazott meg, valamint a lakosságnak az az eladósodása, amit a Fidesz indított el, és amit Megyóék csak azért folytattak, hogy népszerűek legyenek (magyarul: hogy a Fidesz ne basztassa őket miatta), oltári baromság volt. És azt is mondják ki, amit hajtogattok: aki megszavazta, az nem felelős érte. Ergo a maszop sem.
|
|
mavo |
2006. április 27. 10:23 | Sorszám: 106 |
Idézem ezt az utolsó, mocskos, csőcsléktöltelék aljadékot: "Egy biztos, hogy nem három ország van, nincs konzervatív, meg liberális, meg szocialista ország, hanem 10 millió magyar állampolgár országa vagyunk" Igazad van. Aki ezt meri állítani, az egy mocskos állat ... :-)
|
|
mavo |
2006. április 27. 10:21 | Sorszám: 105 |
Neked is szép jó napot! :-) PS: khm ... ezen a fórumon olvastam, milyen aljasmocsokszemét volt Fletó, amikor lerohanta nemzetünk Örökös Miniszterelnökét. Ahhoz képest, amit Fletó művelt, te olyan szelíd vagy velem, és olyan meggondolandó érveid vannak ... :-) Persze, van akinek szabad vita helyett elhajtani az ellenfelet — bocs, itt kezdem tanulgatni a helyes szót: ELLENSÉG —, másnak meg tilos vita közben a másik gyenge pontjait bántani ... :-)
|
|
mavo |
2006. április 27. 10:17 | Sorszám: 102 |
Na, kezdjük mán előröl. Ha azt mondom, X.Y nem szavazott a Fideszre, az a te "logikádat" alkalmazva azt jelenti, hogy X.Y. a Fidesz _ellen_ szavazott. Holott a francokat. Mindegy, ha valaki elhatározta, hogy csak azért sem ért meg egy klasszikus tőmondatot, minek erőlködjek? PS: jöhet a magyarázkodás, hogy a 27 titkosszolgálati eszközökkel megfigyelt az hajszálpontosan azonos az egyszem Pokorny magáncélú figyelgetésével. Mert ha az nem volt igaz, akkor most höröghetetek, hogy hazug a Viktor. ... csak tudnám, mi értelme ...
|
|
mavo |
2006. április 27. 10:13 | Sorszám: 99 |
Most éppen megszaggattam a köntösömet, és hamut szórtam a fejemre, mert igen, igen, mi nemzetárulók, hazarontók, nemzettesterőszakolók vagyunk — tetszés szerint folytatható a zsidó, a liberális, a globalista és egyéb "szitkok" szinonímáival — mert más a véleményünk, mint neked. Szólj, ha valami egyéb hatást óhajtottál elérni!
|
|
mavo |
2006. április 27. 08:56 | Sorszám: 88 |
Összevontan válaszolok, ha nem haragudtok meg. A másik "hozzászólás" ez: "Mit vered itt a nyálad??" Igazatok van gyerekek. Ott, ahol az a közhangulat, hogy igen, dögöljön meg fél Magyarország, ha azzal buknak a "komcsik", valóban nincs értelme hozászólni. De tudjátok, hogy van ez: reménykedik az ember, hátha megesik, hogy leír valamit, és a mások majd jól meg akarják érteni, amit ír, és még véletlenül sem fogják (szántszándékkal, vagy sem, ne firtassuk) félreértelmezni. A lassan évtizede nem trendi komcsizásról, ellenfél helyett ellenségről nem is beszélve. Pszt! Nem komolyan írom. Tudom (nagyjából), hova írok. Azt is tudom, hogy volt, egy kormány, amelyik döbbenetes mennyiségű állami lovettát tolt ebbe bele. Megérte ... :-) PS: a kollégám, aki szintén írt ide, vasárnap a Fideszre szavazott. Nem rátok. :-)))
|
|
mavo |
2006. április 26. 19:32 | Sorszám: 67 |
Munkatársam megjegyzése: "a szavazás _felelősséggel_ jár. Ha valamit megszavazol, _vállald érte a felelősséget_, akármi is legyen a következmény".
|
|
mavo |
2006. április 26. 19:30 | Sorszám: 66 |
"Megyó csomagja a FIDESZ szavazatok nélkül is megvalósult volna,és ez egészen biztos." Akkor meg pláne miért szavazták meg? Csak nem, mert népszerű volt? "Amikor pedig megszavazták,a ciklus elején,még nem lehetett tudni,hogy mennyire sikeres teljesítményt fog nyujtani a kormány." Még egyszer: nem egy, és nem hülye közgazdász ingatta már akkor a fejét, hogy nem lesz ez jó ... "Ha az a csomag hiba volt,az nem a FIDESZ hibája volt." Megszavazták, vagy nem? A szavazásukkal kifejezték _egyetértésüket_, vagy sem? Nos? Vagy szerinted adták volna a szavazatukat olyasvalamihez, amivel nem értettek egyet? (Szerintem igen, de ez más kérdés, és ezzel nem csak ők voltak így, ez politikusbetegség) Példa: ha a haverod azt mondja, ő elmegy lopni, és te ahelyett, hogy lebeszélnéd (ő dönt, egyedül, tehát nem muszáj helyeselned), azt mondod neki, hogy ha akar, menjen, akkor utána nehéz azt mondanod, hogy bocs, de neked semmi közöm hozzá ...
|
|
mavo |
2006. április 26. 19:18 | Sorszám: 64 |
"Megyó ezerszer elmondta az összes fórumon, hogy megvan a fedezet a lépésekre. Az ellenzék miért kételkedett volna? "Höhö ... szóval az ellenzék hülye volt? Akkor minek szavazzunk rá? Mert ugye én is lehetek cinikus? :-) "A kassza kulcsa Megyónál volt." Attól még nem kell csak azért megszavazni a nagy osztogatást, hogy a kormány utána ne mutogathasson demagóg módon, hogy tessék, megszavaztátok ti is ... "Nehogymá a kialakult tragikus helyzetért az ellenzék legyen felelős, mert röhögőgörcsöt kapok." Az ellenzék _is_. Aki megszavazza a pazarlást, felelős érte, vagy nem te így gondolod? :-)
|
|
mavo |
2006. április 26. 19:14 | Sorszám: 63 |
Mindig el tetszik felejteni, hogy a kormány nem a saját pénzét szórja ... miért is jó az nekünk, ha tényleg elszórja, és abba belerokkan a gazdaság? ;-)
|
|
mavo |
2006. április 26. 19:03 | Sorszám: 60 |
[Khm ... a feltételes módnak van egy nagy hátránya: nem kizárt, hogy valóra válik, amit feltételes módban megfogalmaztunk. Lásd Viktor esetét a lemondással, _ha_ ismét nem nyer a Fidesz, lemond-e; gondolom hallottad, olvastad te is sokszor. Tedd a szívedre a kezedet: _ha_ Fidesz-szavazó vagy, meg merem kockáztatni, hogy 9-éig meg sem fordult a fejedben, hogy az a _ha_ bekövetkezhet ... erre tessék ...] "Az ellenzéknek az a dolga,hogy ellenkezzen." Halk kérdés: akkor miért szavazták meg mégis a Megyó-féle ígéretcsomagot, főleg, hogy már akkor nem egy közgazdász csóválta a fejét, mert szerintük az a padló felé fogja indítani az államháztartást? Akkor miért nem ellenkeztek, ha az a dolguk, mint írtad? Ja, hogy akkor _népszerű_ dologhoz kellett adni az ő egyszem, érzékeny kis ellenzéki nevüket, most meg népszerűtlenhez kellene ... Úgy mindjárt más ... :-)
|
|
mavo |
2006. április 26. 18:56 | Sorszám: 59 |
... ha belerokan is az ország... Jó hazafi vagy, látom, Hazád fellendülése az egyetlen célod ... :-)
|
|
mavo |
2006. április 26. 18:39 | Sorszám: 56 |
Izé ... Megyóék osztogatási programjának (a deficit egyik fő forrsának) a szavazásánál a Fidesz-frakció tagjai is igencsak lelkesen nyomogatták a gombokat, hogy ne lehessen rájuk fogni, hogy nem szavazták meg a frankót ...
|
|
mavo |
2006. április 26. 18:38 | Sorszám: 55 |
Nézzük kicsit más oldalról: ha elkészül az a konvergencia-program, és a Fidesz az általatok vázolt logika mentén nem vesz részt a megalkotásában és nem szavazza meg, akkor mi fog mondani a választóknak, ha az a konvergencia-program működni fog: miért nem támogatott egy jó programot, miért nem vett részt a kialakításában és miért nem képviselte a választóit, amikor ez a csomag készült? Ha meg a jól bevált "kimegyek a teremből, amikor megszavazzák" taktikát alkalmazza, felkínálja magát a "nem szavazta meg" típusú demagógiának ... Márpedig a mi érdekünk pártszimpátiától függetlenül az, hogy ez a program működjön, ha jól sejtem, és nem az, hogy menjen minden minél rosszabbul, csak bukjon a kormány ...
|
|
mavo |
2006. április 26. 18:06 | Sorszám: 51 |
Persze, így a mondat konklúziója kicsit izé ... de Istenem, ki-ki a saját kormányát védi, ki-ki úgy, ahogy bírja ...
|
|
mavo |
2006. április 26. 18:04 | Sorszám: 50 |
Amúgy, így jobban meggondolva van némi igaza ... a mai magyar politikai "elit" igen messze áll az európaitól gondolkodásban, nálunk — egyelőre — választást kizárólag a toronyóránakk az ő aranylánccal való ígérgetésével lehet megnyerni, így nyert 1994 óta mindegyik párt (1990-ben az antikommunista hablaty volt még a nyerő), aztán azoknak egy részét teljesíteni kell, és nem megszorítani, hogy az önkormányzati választásokat is be lehessen húzni ... na, az meg pénzbe kerül, amit valahonnan venni kell ... Nyugaton már nyertek gazdaságrendbetevős, nem osztogatós politikát ígérő kampánnyal ... itt még várhatunk rá ...
|
|
mavo |
2006. április 26. 18:00 | Sorszám: 49 |
Eztet hol mondta a jó öreg Rozmár? Mert így elég nagy hülyeségnek tűnik ... :-)
|
|
mavo |
2006. április 26. 17:59 | Sorszám: 48 |
Minden jót! :-)
|
|
mavo |
2006. április 26. 17:56 | Sorszám: 46 |
Egy link megérte volna ... de ha nem, hát nem ...
|
|
mavo |
2006. április 26. 17:55 | Sorszám: 45 |
"A nem szavazta meg egyértelműen azt fejezi ki, hogy az illető nem-mel szavazott!" Tessék kicsit pallérozódni formális logikából. A nem szócska itt két dolgot jelenthet. 1. Nem arra szavazott - a tárgyat tagadja 2. Egyáltalán nem szavazott - a cselekvést tagadja. Egyébként ez a buta maszopos móka éppen erre ment ki ...
|
|
mavo |
2006. április 26. 17:52 | Sorszám: 42 |
A terhek csökkentése ... régi duma ... már megtették (TB), nem nőtt a bejelentettek száma, nem nőtt a regisztrált új munkahelyek száma, ideiglenesen még csökkent is. Levezetni ... bármit lehet ...
|
|
mavo |
2006. április 26. 17:51 | Sorszám: 40 |
"A második alkalommal pedig, amikor eldőlt a 13. havi nyugdíj sorsa, akkor jelen volt Orbán Viktor, és megszavazta!" Jól esne egy kis bizonyíték ... :-) Tegyük hozzá ez a megszavazta-nem szavazta meg marhaság elég elképesztő ostobaság. Orbán ott cseszte el, hogy egyáltalán reagált az egészre, és ha már reagált, akkor azzal, ahogy tette ... hagyni kellett volna a francba, vagy azt mondani, itt-meg itt szolgáltam a hazát, amikor a szavazás volt, magától lecsengett volna ez a szoci faszság, nem pedig bizonygatni, hogy jaj, de én ott voltam és megszavaztam ... Nagyon hülyének kell ahhoz lenni (tudom, mindenütt vannak ilyenek, de tuti, hogy nem ők a többség), akik az ilyen hülyeségekre adnak ...
|
|
mavo |
2006. április 26. 17:47 | Sorszám: 38 |
Ha valaki nem volt ott, nem _tudta_ megszavazni, tehát nem szavazta meg ... Nem kéne azt a szerecsent mosdatni ...
|
|
mavo |
2006. április 26. 17:45 | Sorszám: 37 |
Bár tudom, el lehet képzelni a dolgot úgy is, hogy az aktuális kormányfő kiáll a hívei elé, felemeli karjait, s azt mondja: gazdaság - bővülj! Munkahelyek - teremtődjetek! :-)
|
|
mavo |
2006. április 26. 17:44 | Sorszám: 35 |
Nyitott vagyok a magyarázatodra ... :-)
|
|
mavo |
2006. április 26. 17:43 | Sorszám: 34 |
A gazdaság bővülését, az új munkahelyek létrehozását — legjobb tudomásom szerint — finanszírozni kell valamiből. Mint tudjuk, üres a kassza. Akkor miből is? ;-)
|
|
mavo |
2006. április 26. 17:42 | Sorszám: 32 |
Gátlástalan ... hazug ... Politikus ... Lásd Viktor esetét a 27, titkosszolgálati eszközzel figyelt egyszem Pokornyval, meg hogy ő igenis megszavazta, aminek a szavazásán jelen sem volt ... Egykutya mind ...
|
|
mavo |
2006. április 26. 17:33 | Sorszám: 30 |
"No, azért ne feledjük már el azon nem csekély körülményt, hogy ezt az állapotot a jelenlegi koalíció, Gyurcsányék okozták!" Ezek a fekete-fehér, igen-nem mondatok sem az igaziak ... el kellene gondolkodni azon, mekkora szerepe van adósságállományunkban a lakosság eladósodásának ... és jé, kik kezdtek el lakáshitelt támogatni, és aztán a korméányváltás előtt arról kajabálni, hogy jaj, nem szabad leállítani? Diákhitel dettó ... :-)
|
|
mavo |
2006. április 26. 17:31 | Sorszám: 29 |
Gyurcsány ebben hajszálpontosan annyira volt következetes, mint a Fidesz, amely azt mondta, itt a csőd, majd ugyanazzal a lendületel megígérte, hogy olyan osztogatást rendez az általuk töküresnek nyilvánított kasszából, hogy ihaj. Mellesleg a gazdaság nyilvánvalóan szarban van, csak éppen ezt nem úgy kellett volna kommunikálni, hogy szarabbul élünk, mint 4 éve. Ja, hogy értelmes szövegekkel nehezebben lehet demagógnak lenni ... :-) Választások alakalmával egyébként a kormány kampánya nyilvánvalóan abból kell áljon, hogy jadejóminden, meg hogy hűhadefrankómindenkienk, az ellenzéké meg abból, hogy jajdenemisannyira, meg hogy jajdemimennyiveljobbanhamegválasztanak. Csak éppen ezt el kellene felejteni a választások után ... a tarkóra tolt hideg lehelletnél van konstruktívabb is ...
|
|
mavo |
2006. április 26. 17:25 | Sorszám: 26 |
Csak így tovább, nehogy már összefogjanak egy kicsit is, még a végén javul a helyzet, és nem lesz 4 év múlva győzelem! Mert a győzelem a fontos, még akkor is, ha — mint az a Fidesz kampányilag, majd vereségutánilag is volt kedves megjósolni — közben csődbe megy az ország. Ja, bocs, a haza: a Hajrámagyarország. :-)
|
|
mavo |
2006. április 26. 17:15 | Sorszám: 24 |
Az efféle hozzászólásokon szoktam magamban elszomorodni. Nézzük csak a választási kampányszövegek oldaláról: Mert ugye, rosszabbul élünk, mint 4 éve, az ország gazdasága pedig romokban. Majd ezen hozzászólás oldaláról: De megszorítás az ne legyen, pazaroljunk ezerrel. Ha meg valaki meghúzná a féket, hogy rendbetegye a romokban álló gazdaságot, akkor nehogy támogassuk, mert a VÁLASZTÁSI ÉRDEKÜNK nem azt kívánja. A haza érdeke meg le van magasról. :-(
|
|
|