Téma: Már mosogatják Pétert
|
Éliás |
2002. július 10. 13:02 | Sorszám: 527 |
Savanyú a szőlő mi, srácok?
|
|
Éliás |
2002. július 04. 10:42 | Sorszám: 520 |
Kérlek, mondd már meg, hogy miért sajnálná le? Ez aztán a konstruktív ellenzék...
|
|
Éliás |
2002. július 01. 14:47 | Sorszám: 507 |
Írásodon el fogok gondolkodni, és ennek fényében fogok ezentúl hozzászólni.Azt hiszem nem volt könnyű olvasmány a hozzászólásod, el fogok rajta egy darabig mélázni. Üdv.:Éliás
|
|
Éliás |
2002. július 01. 14:17 | Sorszám: 504 |
Menő megállapítás!
|
|
Éliás |
2002. július 01. 14:08 | Sorszám: 501 |
Most mondd meg!!
|
|
Éliás |
2002. július 01. 13:52 | Sorszám: 499 |
Örülök, hogy érted. Érted?
|
|
Éliás |
2002. július 01. 13:25 | Sorszám: 495 |
Nézd, te honnan tudod, hogy azokat a bizonyos veréseket baloldaliak követték el?Honnan tudod, hogyva Miépes fickó esete nem műbalhé?Olyan könnyű rögvest a másik oldalra mutatni!
|
|
Éliás |
2002. július 01. 13:17 | Sorszám: 493 |
Már megint ez a romantikus túlzás...
|
|
Éliás |
2002. július 01. 13:15 | Sorszám: 492 |
Óhh...
|
|
Éliás |
2002. július 01. 13:10 | Sorszám: 489 |
Tévedsz.///Nem hibáztatlak titeket, a végletekig fel lettetek hergelve a kampányban, most meg savanyú a szőlő...
|
|
Éliás |
2002. július 01. 12:55 | Sorszám: 487 |
Ti márcsak tudjátok, hogy a legjobb védekezés a támadás...Elég gyakran alkalmazzátok.../// Szóval uncsi.Tudod, egyszer egy nagyon okos ember azt mondta, hogy unatkozni annyit jelent, mint unalmasnak lenni...
|
|
Éliás |
2002. július 01. 12:32 | Sorszám: 485 |
Ami azt illeti, nektek sem nagyon van saját véleményetek, előregyártják azokat is nektek.///Unalmas kampányszöveg?Nem is tudom, de úgy rémlik, hogy Orbán nem tud új szöveget kitalálni, mivel 2 gyűlésen is gyakorlatilag ugyanazt a szöveget nyomta...
|
|
Éliás |
2002. július 01. 12:13 | Sorszám: 483 |
Biztosítalak, jól elolvastam.///Ezt szeretem bennetek, a jobboldalban, semminek sem várjátok meg a végét, mindig túl gyorsan törtök pálcát valaki fölött...
|
|
Éliás |
2002. július 01. 12:07 | Sorszám: 481 |
Én nem vagyok ilyen harcias, nem ugrálok össze-vissza...
|
|
Éliás |
2002. július 01. 12:01 | Sorszám: 479 |
Ááááá, szóval ő nem álszakértő, mivel ő frankón beszél, igaz?Ez, jó egyébként, a baloldal megszólaltat néhány szakértőt, a jobboldal hoz egyembert, a baloldal meg hoz majd helyette tízet...
|
|
Éliás |
2002. július 01. 11:46 | Sorszám: 477 |
Na tessék...
|
|
Éliás |
2002. július 01. 11:39 | Sorszám: 475 |
Látom azért humorérzék az van.Ennek örülök.
|
|
Éliás |
2002. július 01. 11:32 | Sorszám: 473 |
Nem fogod ezt belémbeszélni.Keményebb dió vagyok annál...
|
|
Éliás |
2002. július 01. 11:28 | Sorszám: 471 |
Az már nem az én hibám, ha még mindig nem tudod...
|
|
Éliás |
2002. július 01. 11:21 | Sorszám: 468 |
Megmérgezed a beszélgetésünket.Ha minden egyes dologhoz csak annyit tudsz hozzáfűzni, hogy "nem tudom, mit jelent", akkor hogyan akarsz értelmesen vitázni? Ne tedd ezt velem!
|
|
Éliás |
2002. július 01. 11:18 | Sorszám: 466 |
Ja, hogy erre mondják?Na látod, most már ezt is tudom!////Minek kellett volna utánanéznem, elárulnád fiatal elmémnek?///////Utolsó mondatoddal maradéktalanul egyetértek!
|
|
Éliás |
2002. július 01. 11:15 | Sorszám: 465 |
Hidd el, őszintén hiszem, hogy valóban nem az.Tényleg. Mondjuk most?(Egyébként már elég régóta alkalmazom...)
|
|
Éliás |
2002. július 01. 11:09 | Sorszám: 462 |
Nézd vita és vita között van különbség.Ezt már az irodalom is felismerte.A vita fulladhat veszekkedésbe,személyeskedésbe, de egy "építő jellegű"(túl sokszor használom) polémia ritkán.Azt mindig neked kell tudni eldönteni, hogy egy vita polémia-e, hogy egy érvhálózatnak mi a célja, hiszen te vagy az egyik résztvevő. A romboló érveket szerinted miért kellene a kompromisszunhoz venni?
|
|
Éliás |
2002. július 01. 10:54 | Sorszám: 460 |
Tudod, az már nagyon súlyos helyzet, amikor magukat komoly felnőttnek tartó embereket fel kell világosítani alapvető fogalmakról... Kompromisszum?Kompromisszum,az nálam azt jelenti, hogy mielőtt pálcát török valami vagy valaki felett, meghallgatom az ellenérveket, azokat, amik az enyémekkel ellentétesek, de azért építő jellegűek.Meghallgatom őket, mérlegelem, leszűröm belőle a tanulságokat, megoróbálom objektívan elemezni őket, és abból gyúrom össze a konklúziót, a végső következtetést. Valami ilyesmi.
|
|
Éliás |
2002. július 01. 10:44 | Sorszám: 456 |
Azt, hogy nem tudod.Persze, tudom ,hogy csak ironizálsz, de akkor is.Miért nem definiálod te?Én már annyit definiálgattam itt!
|
|
Éliás |
2002. július 01. 10:41 | Sorszám: 454 |
Nem.Ez történt volna?
|
|
Éliás |
2002. július 01. 10:38 | Sorszám: 452 |
Ezt nem hiszem el...
|
|
Éliás |
2002. július 01. 10:33 | Sorszám: 449 |
Nem, természetesen nem.Az az elfogult, aki nem tud objektív lenni.Aki nem tud függetleníteni.Aki nem képes a kompromisszumra...
|
|
Éliás |
2002. július 01. 10:31 | Sorszám: 447 |
Ja, majdnem elfelejtettem, természetesen a felejthetetlen Bayer Zsolt szájából hangzott el a lámpavas, ne mondd, hogy nem hallottál róla!
|
|
Éliás |
2002. július 01. 10:28 | Sorszám: 446 |
Érdekes, azok, akikkel én beszéltem, akiket végighallgathattam a szocializmusról, nem így emlékeznek...Egyébként nagyon megható, de elfogult.
|
|
Éliás |
2002. július 01. 10:11 | Sorszám: 444 |
Nézd, én azt mondom fekete, te azt mondod fehér.Kompromisszum nélkül nem lehet beszélgetni.
|
|
Éliás |
2002. július 01. 10:02 | Sorszám: 442 |
Az is magából indul ki, aki lámpavasat emleget?Egyébként mindenkit a hozzászólása jellemez a legjobban...
|
|
Éliás |
2002. július 01. 10:00 | Sorszám: 441 |
Meddő vita... 1.Honnan tudod, te is bennevoltál? 2.Szép páros, kár, hogy mindkettő dilettáns...A tényektől pedig messzeállnak.
|
|
Éliás |
2002. július 01. 09:34 | Sorszám: 438 |
Hallottál már az információáramlásról?Arról, hogy aki tudatlan, az tájékozódik?///Olyan nagy ez a világ!///Egyébként igen.
|
|
Éliás |
2002. július 01. 09:23 | Sorszám: 436 |
Ne mondd!Mlyen jól ismersz!Kitaláltad a gondolatomat, azt, hogy mit akartam valójában írni!//////////// 1.Mikor hazudott?Mikor állított valamit, ami nem igaz? 2.Ki is kérdezte tényekről?
|
|
Éliás |
2002. július 01. 09:00 | Sorszám: 434 |
Kedves és valóban tisztelt Mrwolf! Nos, érdekes dolgot mondtál.Véleményem lehet, hogy fog változni az évek során, de nem gyökeresen.Én ezt így értettem.Azaz, nem tudom magamat elképzelni negyvenévesen, amint fidesz-zászlót lobogtatva csápolok egy Orbán-koncerten valamelyik téren.Ez egyszerűen elképzelhetetlen számomra.Szégyen ide, szégyen oda, nem tudok azonosulni ezekkel a populista, demagóg és hazug szövegekel.Ez van. Nos, nem akartam belemenni, mert ez egy valóban meddő vita lesz, de legyen: a szocializmus-kommunizmus kérdése az egyik olyan dolog a magyar történelemben, amiben nagyon nehéz megegyezni.Azt viszont azt hiszem tényként kezelhetjük, hogy a kommunizmus sehol sem valósult meg.A kommunizmus sokkal inkább volt egy ideológia, egy gondlolat, egy utópia, ha úgy tetszik. mint egy valóságos rendszer.acél valóban az volt, hogy a szocializmussal bevezetve, végülis a kommunizmust építsék ki.A kommunizmus tulajdonképpen a szocializmusnak egy olyan ága, amely előkészítette volna a kommunizmust, holott az megvalósíthatatlan volt.hiszen a kommunizmus szerint nincs pénz, csak szükséglet, mindenki a munkája és szükségletei szerint részesedik a javakból.A belső rendet azt tartja fenn, hogy mivel van termelés, van miből osztogatni, és mivel a szükséglet az úr, mindenkinek jut annyi, amennyire szüksége van.Ennek az egésznek az egyik nagy hibája az, amellett, hogy kivitelezhetetlen,hogy nincs benne fejlődés, a továbblépés lehetősége. Egy valamit viszont nem értek.Ha ez az egyész szocializmusolyan rossz volt, akkor miért vannak még ma is olyan emberek, akik úgy emlékeznek erre az időszakra, mint életük legszebb szakaszára?Miért érzik úgy, hogy Abban az időben bizonyos szempontból jobb volt, nyugalmasabb volt, kevesebb volt a lehetőség, de ugyanakkor a szegények száma is alacsonyabb volt?Ó, mondd, miért?Nem, nem azért, mert káderek voltak, ezek egyszerű emberek, akik végigdolgozták az életüket, és most teljesen és komplett hülyének nézik őket jobboldali politikusaink, amikor a szemükbe hazudnak, vagy rágalmaznak.Ott van az ékes példa,Pokorni, a pedagógus szakma szégyene, aki ezer méter mélyre süllyedt, és onnan ordít fel hihetetlen dolgokat, hazugak nevezi a miniszterelnököt, fa arccal, kivörösödve, izzadva hebeg, amikor tényekről kérdezik. Nem gondolod, hogy az, hogy te hogyan viszonyulsz ma a szocializmushoz, az nagy mértékben függ attól, hogy hogyan próbáltál meg együttélni vele?Neked miért nem sikerült, másnak miért igen?Nem lehet, hogy nem CSAK a rendszerben volt a hiba?Persze, ez egy olyan dolog, amit hoz az ember magával, nyilván, ha meghurcolás érte a családodat, nem várható el, hogy most lelkes Mszp-s legyél, de az igen, hogy meglásd a jót is, még akkor is, ha azt egy olyan pártnak köszönheted, amelyben megtestesülni látod múltad "megnyomorítóját".De te meg sem próbálod.Így nehéz 8 évnek nézel elébe. A léleknyomorításról pedig annyit, hogy ha szerinted akkor léleknyomorítás folyt, akkor ezek szerint ma egy csomó lélekmyomorult él hazánkban?Ezt nem mondhatod komolyan, és kikérem mindazoknak az embereknek a nevében magunknak, akik hisznek abban, hogy ez végre egy boldog ország lesz. A demokrácia nálunk valóban gyermekcipőben jár, éssajnos még nagyon sok időre lesz szükség ahhoz, hogy mind a baloldalból, úgymond kiperegjenek a "régi elemek", mind a jobboldal megtisztuljon az olyan politikusoktól, mint Pokorni, Kövér, Orbán, Csurka stb... Ha majd ők nem lesznek, akkor lesz rend és nyugalom.csak ki kell várni.Akinek pedig nincs rá módja és ideje, az ne hátráltassaa demokrácia épülését.Nem kell a baloldalt szeretni, de megakadályozni sem. A 89-es Orbánról:Mivel csupán 5 éves voltam, amikor a beszéb elhangzott, közvetlen emlékem nincs, de láttam évekkel ezelőtt egy felvételről,sőt olvastam is a beszédet.Erről azt tudom mondani, hogy az az Orbán nem a mostani volt.Az az Orbán és Fidesz még a Liberális Internacionálé tagja volt, még szabadságharcosok voltak, akik szakadt farmerben, izzadtan, lobogó hajjal megmondták a frankót.Az jól állt nekik,a mostani álszentség viszont nem. Remélem nem bántottalak meg, veled legalább lehet beszélni.Ritka. Üdv.:Éliás
|
|
Éliás |
2002. június 27. 18:06 | Sorszám: 362 |
Konkrétan? Tudod, épitő jellegű...
|
|
Éliás |
2002. június 27. 18:04 | Sorszám: 361 |
/////////
|
|
Éliás |
2002. június 27. 18:00 | Sorszám: 360 |
Kedves MRWOLF! Előszöris, kérdésedre válaszolva:Egy drága jó barátom ajánlotta ezt a fórumot, aki szintén itt szokott hozzzászólni.Két fórumon pedig egyszerre lenni...Egyébként a fals hangokat nem is értem...(Ne hidd!) Azt mondom szocializmus, te azt mondod, kommunizmus.Ebbe most tényleg bele akarsz menni?////////Te is nagyon jól tudod, hogy a kettő nem ugyanaz, továbbá, hogy a világon sehol sem volt kommunizmus.És mivel mi is ezen a világon élünk, nálunk sem. Azt még az erősen jobboldali érzelműek is el szokták ismerni, hogy a szocializmus(! ha nem haragszol meg) nem volt végig olyan egysikú és borzalmas.Én egy szakaszát sem nagyon élhettem meg, lévén 84-ben születtem.Most mondhatnád, hogy mit okoskodik itt ez a 18 éves fruska, mit tud ő az életről, a történelemről.És azt mondanám erre, hogy teljesen igazad van.Igazad van, mert ne gondolja magáról egy magamfajta lány, hogy majd ő megmondja a frankót a buta embereknek.Ne képzelje magát prófétának.És én nem is teszem ezt. Lehet, hogy már irtam egyszer, ha nem itt, akkor másutt, hogy engem nagyon érdekeltek és érdekelnek azok a korok, idők, amelyeket személyesen nem élhettem át.Hallottam mesélni könnyes szemű öregasszonyt arról, hogyan bántak velük a szovjet katonák, félkarú zsidót arról, milyen zsidóüldözés folyt Magyarországon, (ez az ember megjárta Auschwitzot...), lelkes KISZ-titkárt a kubai VIT-ről, szóval elég széles a skála.Ne hidd, hogy egyetlen "biztos forrásom" van csupán.Csak szét kell nézni a világban, annyi érdekes ember van körülöttünk!Ezerféle múlttal és élménnyel... Tudod, nem vagyok egy olyan tipusú ember, aki kimond egyszer valamit, és aztán egy idő múlva szégyenkezve vonul vissza mondandójának tartalma miatt.Azt hiszem ezt még a kor előrehaladta sem fogja előhivni bennem.Tehát nincs remény, én már örökké ilyen maradok.Ilyen naiv, buta, beképzelt csitri.Amillyennek te is gondolsz.És ha valóban ilyen vagyok, akkor azt bátran vállalom, mert ez együtt jár az érveimmel, azzal amit gondolok, és ahogyan azt előadom.///Bár az emberek nem ilyennek ismernek meg. A végére egy kérdés:Hol? Őszinte (ma ilyen napom van) üdvözlettel és tisztelettel.:Éliás
|
|
Éliás |
2002. június 27. 17:38 | Sorszám: 359 |
Kedves Kyu! Mindenekelőtt el szeretném mondani, hogy nagyon sajnálom, ha megbántottalak.Őszintén.Ne gyanakodj, kérlek, ezt tényleg őszintén mondom.Tudod, néha észre sem veszem, hogy megbántok embereket, de ez az én hibám.Csakhát, amikor az ember hisz valamiben, egy eszmében, egy gondolatban, egy emberben, egy gondolatsorban, és ezeket a dolgokat valaki nagyon erős és bántó szavakkal illeti, az nagyon fáj (napalm).Nagyon fáj, mert kicsit olyan érzésem támad, mintha engem is bántanának, mintha a része lennék az egésznek.Érted?Szóval, tényleg nem akartalak megbántani, ha ez történt, én csak próbáltam védeni az álláspontomat.lehet, hogy nem a legjobban, de legalább őszintén. Véleményem a továbbiakban sem változott ugyanakkor. Nem azt állitom, hogy Medgyessy nemzeti hős.(még az a szerencse, mi?)ez eszembe sem jut.Annyiról van szó csupán, hogy neki volt egy munkája, egy hivatása régen, a szocializmusban.Tudom, hogy pártállam, de akkor is a mi hazánk volt!Vagy neked nem?Dehogynem!Sőt, a Medgyessyé is!Ezért védte!Hogy hogyan védte?Nos, ezt egyszer már leirtam... Tudományom(hi-hi) mai állása szerint a szüleim nem voltak a III-as csoport tagjai.De tudod mit?Utána fogok nézni!Egyébként ha kiderülne valamelyikőjükről, hogy például III/III-as volt, azt hiszem költözés lenne...De ha III/II-es lenne valamelyik, akkor szó sem lenne mégcsak vitáról sem.Te hogy vagy ezzel? Azt azért el szeretném neked mondani, hogy azzal hogy lekicsinyited valakinek a tetteid, csorbitod ún. dicsőségét, még nem lesznek a te pártodon nagyobb teljesitmények.A tények(nem a TV2) pedig tények. Őszintén remélem, hogy ha már az indexen nem sikerült normálisan beszélgetnünk, vitatkoznunk, legalább itt sikerül majd.Egyszer, legalább.Őszintén. Üdv.:Éliás
|
|
Éliás |
2002. június 25. 08:28 | Sorszám: 313 |
A szlogenekre sajnos szükség és igény van.///Persze nem az értelmiség megszólitására...///Azért a "Jövő elkezdődött..." se kutya!
|
|
Éliás |
2002. június 25. 08:20 | Sorszám: 311 |
Értékkonvervativok?Olyan még van Magyarországon?////// Sose sajnáld!
|
|
Éliás |
2002. június 25. 08:14 | Sorszám: 309 |
"Jó kezekben az ország..."
|
|
Éliás |
2002. június 25. 08:07 | Sorszám: 307 |
Drága és hőn szeretett mindenki! A jobboldalra olyannyira jellemző gúny, irónia és lenézés előző hozzászólásaitokban is megmutatkozik.Nem csodálkozom, bár elkeserit.A maygar ember sajnos hajlamos arra, hogy az orránál fogva vezessék.Ez történik ma is nagyon sok emberrel.Nem mondom azt, hogy a jobboldalnak nincsenek nemes eszméi, gondolatai, de ahhoz a mai Fidesznek édeskevés köze van.De a témánál maradva: Legjobb tudomásom szerint: mint tudjuk, a szocializmus nem volt homogén, nem volt egyenletesen jó vagy rossz, voltak szakaszai.A hatvanas, de főleg a hetvenes években elindult egy ún. reformkommunista irányzat a vonalasokkal, vaskalaposakkal szemben.Ennek az irányzatnak többek között az volt a célja, hogy bilateriális viszont kezdjen el kialakitani, azaz mind Szovjetúnóval, mind a "Nyugattal" kapcsolatot tarthassunk fenn.a ránkkényszeritett, gyakran rossz minőségű szovjet és keleti áruk helyett próbáltak nyitni a nyugati piacok felé (pl.NSZK).De ezt úgy kellett megoldani, hogy a szovjetek erről a lehető legkevesebbet tudjanak, mivel valószinűleg megakadályozták volna a nyitást.Ezeknek a reformkommunistáknak a vezetője, ha tetszik, ha nem, Horn Gyula volt.(Döbbenetet és hitetlenséget rzek most rajtatok...tessék utánanézni!)A III/II-esek, vagyis a kémelháritók azt szolgálták, hogy a szovjetek minél kevesebb infót szerezzenek a mi nyugat felé irányuló terveinkről.Többek között Medgyessy Péter is.Ha tetszik, ha nem. Röviden ennyit.ja, és hogy honnan vannak infóim?Higgyétek el, elég biztos forrás, akit ha kiadnék, nagy lepődés lenne bennetek irántam...Egyszóval egy igen hiteles forrással rendelkezem.Aki nem hiszi, járjon utána!Könnyű azt mondani, hogy ez nem igaz, meg hogy túl jó a fantáziám, de a tények, azok tények, kedves bácsik és nénik!ha valaki meg tud cáfolni, ki tud javitani, valós tényekkel, adatokkal, hát rajta, tegye meg, az épitő jellegű kritikát szivesen veszem.Hallod Kyu, az épitő jellegűt?nem a romboló és földbe döngölőt! A személyeskedést pedig szerintem felejtsük el, valamint az előitéleteket is! Őszintén remélem, hogy irásomat senki sem veszi kioktatásnak, csak tájékoztató jellegű volt. Üdvözlettel:Éliás
|
|
Éliás |
2002. június 24. 11:53 | Sorszám: 282 |
Te teljesen kész vagy.Nem lenne szabad, hogy megengedjék neked, hogy gép közelébe ülj, mert amit művelsz, az nem emberi! Én már nem is tudom, hogy neked van-e konkrét problémád, vagy már semminek sem tudsz örülni.Azt hiszem téged annyira sikerült feltüzelni fideszéknek, hogy egyszerűen nem tudsz lehiggadni!Nyugodj meg, nincs világvége,a vádaskodásaidat és a jobbnál jobb napalmosötleteidet pedig rakd el jó mélyre, senki nem vevő rá!Előre is köszi!Jó lenne továbbá, ha először tájékozódnál arról, hogy mit jelent a III/II, és MP akkori munkája, és utána ítélkeznél! Remélem a sok kérés nem terhel meg...
|
|
|