Téma: A MEDGYESSY-KLÁN
|
eszbey |
2002. szeptember 11. 02:26 | Sorszám: 374 |
OK! Ne találjunk ki valami rendszert?
|
|
eszbey |
2002. szeptember 10. 02:13 | Sorszám: 371 |
Úgy tűnik, ketten akarunk csak lexikonozni. No? Írj emilt!
|
|
eszbey |
2002. szeptember 01. 02:12 | Sorszám: 351 |
Szilvásy sajnos Antall idején a Miniszterelnöki Hivatal h.államtitkára volt, s a ha emlékeztek a 1990-es választások iején is tisztiviselő-féle szerepet játszott.
|
|
eszbey |
2002. augusztus 09. 00:49 | Sorszám: 328 |
KÉRDÉS: lehetséges volna a klánistákat valamiféle lexikonba szerkeszteni? A nyilvánoságra jutott személyes adatok kezelését nem tiltja a törvény! Én szívesen beszálllok! Ki még?
|
|
eszbey |
2002. augusztus 03. 23:53 | Sorszám: 309 |
Deutsch Tamás egykori miniszter, miután a magánéletébe is belepofátlankodtak, végre mondott néhány jó szót. És neveket, cégeket! Kutató! Keress utánuk kérlek! A Nagy Veres Szalony Arcképcsarnoka épül és szépül!
|
|
eszbey |
2002. július 31. 00:44 | Sorszám: 299 |
98 körül az Aragó holdig ügyében elég sok minden elhangzott, talán a Figyelőben, s Tellér Gyula is írt róluk kicsi könyvecskéjében. CVsak egy adaklék: meg akarták szerezni a Pick Rt. 100%-át, ami nem sikerült. Nyílt ajánlattétel útján próbáltak (a törvényekbnek megfelelően)totális hatalomra jutni: érzésem szerint, valami hátsó szándékkal (ne feledjétek: a Pick nem csak szegedi szalámi, hanem a Herz is, meg a Szegedi Konzervgyár, meg paprika stb.) Ki akarták a céget vezetni a tőzsdéről. Nem volt elég az erejük. de ahhoz igen, ami a vereség után történt: a közgyűlés 85%-os osztalékot szavazott meg! Ez irtózatosan sok! Azt jelenti, hogy egy részvénytulajdonos a részvényei névértéke 85%ának megfelelő készpénzhez jut! Szolíd cégekben ez a banki átlagkamatot kicsit meghaladó összeg szokott lenni (5-8%) a többit a cégbe forgatják, fejlesztenek, terjeszkednek stb. Így növelik a részvényeik értékét a tulajdonosok. Tudniillik a részvény vásárláskori és eladáskori értékkülönbözetből származik a normális befektetői nyereség, nem az osztalékból! Ha az történik, mint most (és ne feledjétek, hogy a Picknek messze domináns tulajdonosa az Arago!), s más módon is (kölcsönökkel, menedzseri jutattásokkal, készletleértékeléssel: a de semmi törvénytelennel!!!)kiviszik a pénzt a cégből, az két dolgot jelenthet: 1: el akarják gyorsan, akár veszteséggel is (leírható egy része!) adni a részvényeket, talán mert máshol ( a szocik vannak már a csapnál!) jobban tudják fialtatni 2: tönkreteszika céget, az így elértéktelenedett egész konglomerátumból kivegyék azt a valamit, ami nnyira kell nekik! (nem tudom mit, talán egy telket, egy részvénypakettet, Mariska gépirólány bájait). Ez a vadkapitalzmus, amit a koemnisták olyan mesterien csinálnak. Semmi építő munka, semmi értékteremtés: pénz és hatalom és kegyetlenség. Ilyen a világ. Csak azt nem értem, hogy a mélyen tisztelt jobos sajtó miért nem harapott rá az ügyre! Máskor ztyúkolnyi pártitkársefteket lerohannak...
|
|
eszbey |
2002. július 29. 00:49 | Sorszám: 293 |
jó. szép. Ki Csernus János? nem ismerem
|
|
eszbey |
2002. július 28. 01:12 | Sorszám: 290 |
Én képekre is emlékszem, amit az ÉS biztosan nem közölt. Lehet, hogy a HVG volt, vagy Reform/unió/Köztársaság szerű lap. Nem értem, miért nem keresi ki valamelyik lap az archivumából az anyagot, vagy küld el egy jobb könyvtárba valami diákot.ÉS ÉS ÉS azt sem értem, hogy tudomásom szerint D-209 újjászületése óta még senki sem lapozta föl azt a könyvet, amit a volt III/II iskola egykori vezetője írt s mint a Kapu Könyvek egyike jelent meg pár éve. Pedig az D-209 koráról is szól, lehet benne valami érdekes és hasznos. Nekem megvan, de nem találom itthon... Emeberek, olvassatok! - helyettem is...
|
|
eszbey |
2002. július 27. 02:08 | Sorszám: 285 |
Végigolvastam akönyvet. Átveszem másodszor is. Az mindenestre biztos, hogy az ÁVÓ "lovagerend" ma is működik. Korábban az egyik erős csoport volt a rendszeren belül, de nem az egyetlen! A leköpésük semmit sem ér, szociológiai és szociálpszichológiai karakterüket kell értékelni, hogy megértsük a mai napot. És mi lehet fontosabb egy napnál? /Goethe/ Mindenekelött tudni kell róluk. Medgyessy maga is tag volt, s így helezték/helyezhették a poszta, ahol ma áll. Az ÁVÓ lényege: a lelkialkata.
|
|
eszbey |
2002. július 26. 00:58 | Sorszám: 283 |
lesüllyedünk? Pedig hasznos hely volna ez!Mindenkinek ajánlom a figyelméba a volt ávós mikroszkópos Komlúós János életéről írt könyvet! Megfelelő szűrővel igen érdekes adatokat lehet összeszedni, amelyek a Klán előéletére vednek reflektorfényt.
|
|
eszbey |
2002. július 24. 00:19 | Sorszám: 280 |
Ez a Lóránt utcai házak ügye. (Ezen a részen lakott Rákosi Mátyás is Weiss Manfréd villájában) s valami elég sötét PM sikítás volt a dolog mögött. Ki tud róla? MÁS Erős János egyedül lesz a ÁFB vezérigazgatója. Szép.
|
|
eszbey |
2002. július 24. 00:14 | Sorszám: 279 |
Ez jó. Hol jelent meg?
|
|
eszbey |
2002. július 22. 02:38 | Sorszám: 267 |
Nézd meg az én beírásaimat is! Bayer ITT fölösleges. Kutató jó! Még kellene három!
|
|
eszbey |
2002. július 22. 02:06 | Sorszám: 265 |
Ebbe a topikba tények kellenének. Mert indulat csurog, mint az esővíz. Bayer indulata üres, a szövegeiben általában nincsen semmi információ. Ilyesmivel semmire sem megyünk.
|
|
eszbey |
2002. július 19. 02:19 | Sorszám: 249 |
Mindenekelött egy klánügyi elemzésről hír: A Heti Válasz legfrissebb számában /július 19./ olvasható egy kis elemezés Magyarország mindannyiuké / Egykori pártkáderek és privatizátorok az állami cégek élén címmel, ahol naggyából le van írva, ki kicsoda? Persze még lehetne adatokat hozzáillszteni - akinek van mondanivalója: nosza!Kedves Kutató! Mindenki megteheti a magáét! Senki sem tehetetlen: van a ki karizmatikus vezér-féle, s van aki vizet hoz neki a szónoki pulpitusra, - a kettő között milliósávú a színskála. De persze nem mindíg foglalkoznak azzal, amivel kellene a karizmatisták: lásd Székely Kecskés eheti Demokrata-cikkét. Valjon a címzettek olvassák-e? "Úgy tűnik, a mi oldalunkon nincs elég motiváló erő." - mondod, ezt nem értem! Kiben nincs? Miben nincs? "Gutta cavat lapidem - A csepp kivájja a követ" Nosza mindenki csöppentse a sajátját: ki savat, ki könnyet!
|
|
eszbey |
2002. július 18. 02:25 | Sorszám: 245 |
Nem. Magyarországon sohasem voltak bűnszervezetek (a politikai gengsztereket leszámítva). Ez nem történelmi szükségszerűség, hanem csinált állapot: maffia ma sincs, magyar. Van orosz, ukrán stb. : érdeklődj a rendőrségen. Klánok vannak, mindíg is voltak, s talán lesznek is. Jó? Nem jó? A fő baj az, hogy a magyar olyannyira összefogás-képtelen. Ha tetszik: maffia-képtelen (is). ja.
|
|
eszbey |
2002. július 17. 00:43 | Sorszám: 241 |
A dolog természetével érdemes tisztában lennünk. Nem úgy játszódnak le az események, hogy egy-egy csapat összeül és akkor agyal, éjszaka oszt nagyhalom bankókat(ez sem kizárt!) hanem akár személyes ismeretség nélkül alkot egy közeget, amelyben a nomenklatura //NOMEKLATÚRA: ki emlékszik a szó jelentésére?// halacskái remekül érzik magukat, s ösztönből is akár teszik a dolgukat. Azután egyszercsak végigfut a csapaton egy áram, mindenki a megfelelő irányba fordul, s tesz valamit, amit kérnek,. Talán azt sem tudja miért, s mi lesz a távolibb következménye. De azt tudja, hogyha a maga kis igényecskéjét betáplálja a rendszerbe, akkor megjön az eredmény - maga sem tudja honnan, mimódon. De KAPCSOLATI HÁLÓ igen fontos, fontos azoknak is akik kívül esnek rajta (azaz: másikban vannak!) merthogy a dolgok megértéséhez ez ismeret kell. Ezérthát nem értem az apadást ezen a topicon! Kutató: te szívósabbnak nézel ki, mit lehetne tenni, hogy a nép fülei kinyíljanak? Minden megoldás érdekel!
|
|
eszbey |
2002. július 14. 01:45 | Sorszám: 238 |
Elhaltunk, emeberek? Pedig érdemes, sőt hasznos volna a Klán tagjait megismerni!Ki mit tud pl. az új fővasutas Mándoki Zoltánról?
|
|
eszbey |
2002. július 10. 02:23 | Sorszám: 237 |
helyesen: 1921, Nemzeti
|
|
eszbey |
2002. július 10. 02:22 | Sorszám: 236 |
Meruk Vilmos 1920 február 23. Budapest - kultúrpolitikus, színházigazgató. A Szovjetunióban tanult, 1956-ban tért haza. 1962-ben végzett ELTE BTK Filozófia szak 1952 - 1962: A Minisztérium színházi és zenei főosztályát vezette 1962 - 1964: A nemzeti Színház igazgatója votl. 1964 után a minisztérium marxizmus-leninizmus Oktatási Főosztályának vezetője volt. Magyar Színházművészeti LExikon, Budapest, 1994.
|
|
eszbey |
2002. július 09. 01:07 | Sorszám: 231 |
UGYANMÁN!
|
|
|