gondola Fórum
Gondola főoldal | beállítások | regisztráció | keresés | GYIK | fórum főoldal | moderáció

Téma: Törvényes volt a Kossuth téri tüntetés!
tucatnev
2002. július 06. 19:37 | Sorszám: 2
Jól értem:

Ha megagyalják a népet, akkor indokolatlan az erőszak!
Ha nem, akkor meg monnnnnnyon le!

Téma: Sipánka nélkül nem lenne teljes ... - Lendvai: határolódjon el a Fidesz
tucatnev
2002. július 04. 22:18 | Sorszám: 11
igen ezt én is így látom. Egységesen kellene tenni. Pl. segíteni a határontúléiakat. Azt mondani, hogy elismerjük a választás eredményét, de látogassa meg a PK-et!

Jöjjön egy beszélgetéssel egybekötött teázásra a XY kultúrházba!

Ezt kellene. De úgy látom, hogy a sok bába között elveszik a gyerek.

És ahogy eddig a Maszop nem lehetett okos (ha így tesz baj, ha nem akkor is), most a Fityesz van így a Polgári Öntevékeny Csoportokkal. Mert összefogni csak erős kézzel lehetne, ám az a diktatúra színét is hozná. És ennyi embert szíre-szóra nem lehet mozgatni, csak utasítással. Amit meg nem szabad. Circulus Vitiosus.

tucatnev
2002. július 04. 22:12 | Sorszám: 10
Emberek, polgárok! Ezt hívják politikai korrektségnek. Szerintetek -őszintén- mennyi melót kellene belefeccölni, hogy midezt a polgári körök nyakába varrják? Szerintem nagyon nem sok, pláne úgy, hogy már most is, magától is, hallatszanak ezek a hangok.

És ehelyett a MIÉPre kenik, és nem a Fideszre. Pedig egyszerűbb lenne, pláne, hogy a Vezír most Japánban piheg.

Téma: Egy balos fiatal vagyok. Mit üzensz nekem?
tucatnev
2002. augusztus 29. 02:06 | Sorszám: 268
És az zavar, hogy nem veszed észre a másik oldalról érkező hibákat. De addig jó, amíg csak a j/ly-imbe tudsz bele-belekötni.
tucatnev
2002. augusztus 29. 01:59 | Sorszám: 267
A sok igazságból melyiket akarod meghallani?

ORBÁN:
kisz-titkár - alternatív politikus - libertiánus politikus - keresztény-konzervatív politikus

MEDGYESSY:
balos pénzügyi kutató az átkosban - balos bankár - balos szociáldemokrata

VAGY

Orbán:
angyal - népvezér

Megyó:
árulószemétkémszttiszt - karvalytőkés - csalóhatalmaskodó

tucatnev
2002. augusztus 29. 01:54 | Sorszám: 266
A pufajkával nálad a pont. Lásd még 255.
tucatnev
2002. augusztus 29. 01:52 | Sorszám: 265
Mi - nem tudom.
Én annak érzem magam.
tucatnev
2002. augusztus 28. 13:54 | Sorszám: 258
"kardnak csatnak fasznak baloldalt a helye."
És csatnak... Úgy kell befűzni a derékszíjjat.

Hát igen. Csatnak, fasznak, kardnak baloldalt a helye.

De tudod nekem a szívem is a baloldalon dobog... Te hogy vagy ezzel?

Úgy látszik sikeresen leamortizáltátok a választás közti szoros eredményt, megérte habzó szájjal politizálni.

tucatnev
2002. augusztus 24. 04:47 | Sorszám: 255
Balos provo, aki ismeri a magyar nyelv szabályait, mert ez az anyanyelve és műveli is, nem úgy mint mások, akik magyarabbanak vallják magukat a magyarnál. És ez nagy különnnnnnnnnnnnnnbség.
tucatnev
2002. augusztus 14. 05:14 | Sorszám: 249
diákja
tucatnev
2002. augusztus 14. 04:59 | Sorszám: 248
Igenis!

De inkább mégse...

Tanultam olvastam eleget. Nem nagy érdem, de volt, hogy ország első 20 filozófiadiák között voltam. Hallottam, olvastam, gondolkodom, érzek.

És nem parancsolgatok, és nem jövök hortystázással, mint mások, másikoldalról, pufalykázással.

tucatnev
2002. augusztus 14. 04:56 | Sorszám: 247
Miután visszaértem egy olyan országból, ahol szintén balos a kormány, és jól érzik magukat...
tucatnev
2002. július 06. 22:10 | Sorszám: 182
1, Minimálbér. A Fidesz kormány két és félszeresére emelte. Az MSZP az emelést ellenezte.

Dícséretes lépés. Nem mertem volna én sem meglépni. És ha minden egyes módosító indítványomat elutasították volna, akkor én is ellene szavaztam volna. NEm mindennek -mint ahogy az MSZP sem tette.

2, Adók. Előző kormányzásuk alatt az MSZP megszüntette az alacsony keresetüek adómentességét, viszont csökkentette a társasági adót. Tehát a szegények adóját növelte, a gazdagokét csökkentette.

Ez egyetlen, kiragadott példa. Számos, szegényeket segítő intézkedése is volt, de 94-98 között nehéz volt, kellett egy Bokros-csomag. Ebből élt az Orbbán-kormány.

3, Egészségügy, nyugdijak. Az MSZP mindkét esetben növelni akarja a magántőke szerepét, a gazdagok pénzének kivonásával a szegények járnak rosszul, elit egészségügy a gazdagoknak, szegényellátás a szegényeknek.

Nem erről van szó. Selmeci Gabriella volt az első, aki megpróbálta az ún. többiztosítós rendszert bevezetni, ki is röhögte a TB.

És igen. Emelni kell amagántőke szerepét, hogy legyen esélyünk csatlakozbni a sokkal szabadabb EU-hoz.

Nyugdíjak: Az első évi emelés alacsonyabb volt, a másodiknál pedig hitelezett a nyugdíjjas réteg az államnak. Vissza is kapták, de csak most a Medgyessy-kormány alatt 19 kHuF-ot.

4, Gáz és gyógyszerárak. A Fidesz kormány nem engedte ezeket az árakat a lakosság fizetőképessége fölé emelni, mire az MSZP tiltakozott, mert szerintük a piacgazdaságba avatkozni nem szabad. (A profit fontosabb mint hogy a nyugdíjas is fűteni tudjon.)

Nem a profit, tévedsz. Az indokból kiderül, nem azt mondta, hogy " mert szerintük a profit fontosabb" hanem azt, hogy "mert szerintük a piacgazdaságba avatkozni nem szabad" avagy meg kell teremteni egy jogbiztonságot. Nem véletlenül helyeződött át a külföldi tőke beáramlása hazánkból CSehországba.

5, Oktatás. Az MSZP kormány csökkentette az esélyegyenlőséget a tandíj bevezetésével, a Fidesz kormány viszont esélyt adott a szegény tanulóknak is a tandíj eltörlésével, és a diákhitel bevezetésével.

A tandíj be lesz vezetve. Be kell vezetni. Ez európai norma, mi pedig az európához igyexünk. A diákhitelt a Fidesz-kormány vezette be, de inkább úgy foglamazok, hogy az előző kormány. Miért? Mert ezt is be kellett vezetni. Mert ez is eu. norma.

Ebből is látszik, hogy az Mszp a szegények pártján áll. ;o×

Ki szentesítette a benzináremelést? Ki tárgyalt az utolsó napokban gyógyszeráremelésről? Nos?

tucatnev
2002. július 06. 17:44 | Sorszám: 175
Érveket kérek!
tucatnev
2002. július 06. 17:28 | Sorszám: 169
Könyörgöm eg konrét válaszért!

"Az "amennyiben" - hivatalnoki stílus ! " Még mindig jobb, mintha csak kioktatnék. Helyénvalónak látom.

tucatnev
2002. július 06. 17:26 | Sorszám: 168
"Modort: /"Nananana"/"

Ejnye no. Megbocsájtás az keresztényi, hát nézd el nekem, hogy úgy váalszoltam, mintha épp beszélgettünk volna. ;o)
És te csakugyan őszintén válaszoltál?

"A kommunizmus nem XIX. sz.-i, hanem I. sz.-i (keresztény) eszme !"

Rendben, és? Ez mit jelent? Akkor az igazi kommunisták csak kersztények lehetnek? Nem hiszem. Nem kell kereszténynek lennem, hogy szeressem az embertársaimat. (polgártársaimat, felebarátaimat)

tucatnev
2002. július 06. 17:22 | Sorszám: 167
Nem hiszem. Nem hiszem, hogy az elfogadható, hogy ne szavazz az álbaloldalra, szavazz az áljobboldalra.

Az MSZP képviseli baloldali eszméket. Hivatkozhatnék azokra, amiket megtettek, de mondhatnád, hogy ezek csak szavak, meg hogy pártkatona vagyok. De nekem el kell fogadnom ,hogy mit tett eddig a Fidesz, méghozzá úgy, ahogy azt a Fidesz mondja magáról.

Az MSZP segíti a szegényeket, a létmimumon élőket, a hátrányos helyzetben lévőeket.

tucatnev
2002. július 06. 16:57 | Sorszám: 161
Amennyiben csakugyan nem tudtam elolvasni, úgy azt szerettem volna írni, hogy "megítélni".

De nem hiszem, hogy érveim elől ennyivel akarnál kitérni.

tucatnev
2002. július 06. 16:55 | Sorszám: 160
"AKI NEM PROVOKÁTOR AZ ALÁÍRJA AZ ALÁBBI BEJELNTÉST"

Aki-magyar-velü-nkvan!

Ez kell nektek?

tucatnev
2002. július 06. 16:54 | Sorszám: 159
"Aki 20 éves koráig nem volt baloldali, annak nincs szíve. Aki 30 év fölött is baloldali, annak nincs esze".

Akkó' ráérek. Elég lesz, ha megöregedve, gondolataimba belefásulva, rugalmasságomat és merész látásmódomat elveszítve belehuppanok egy székbe és megvédem a hazát a karvalytőkétől.

tucatnev
2002. július 06. 16:52 | Sorszám: 158
(Pszichológiai tény, hogy a gyerekek jellemzően konzervatívak !)

Nanananananana.... ...alapvetően tekintélyelvűek. Nem konzervatívak.

tucatnev
2002. július 06. 16:51 | Sorszám: 157
"Ha fiatal vagy, nincs nagy baj, még benőhet a fejed lágya."

Ezaz, erre vágytam, egy kis lenézésre! ;o)))

tucatnev
2002. július 06. 16:51 | Sorszám: 156
... Mert ezek összetartozó ("jobboldali") értékek. "Szabadság, egyenlőség, testvériség" - Ezek a kereszténység alapelvei!

Nananana...

Lehet-e szidni, becsmérelni, kétségbevonni Istent? (szabadság)

Mennyit ér egy katolikus pap és egy müezzin Isten előtt? (egyenlőség)

Mennyit ér egy balos ateista fiatal és egy jobbos teológushívő, mondjuk előtted ? (testvériség, de ha úgy tetszik MADÁCH ;o) és "i")

És igen, hiszem, hogy ezek az eszmék jobbosak, de csak annyira, mint balosak. Ezért mondom, hogy az igazi egyenlőség csak egy "hit-szeretet-stb" útján érhető el. De ahogy a kereszténység is -intézményi, azaz megvalósult formájában követett el hibákat, attól nem lett mocskosabb az eszme. Ugyanígy van a kommizmussal is.

tucatnev
2002. július 06. 16:45 | Sorszám: 154
"Miért nem tudtok felhőtlenül örülni ennek stabil helyzetnek. Mitől féltek? Sajátmagatoktól? Hm?"

Ezt nem értem. (

tucatnev
2002. július 06. 16:43 | Sorszám: 153
"Megfogadtam magamnak , hogy nem fogok reagalni kihivo beirasokra de ezt azert
most egy egyszeru es esszeru valasszal orokre letudom magnak ."

A topikindító hozzászólásomat ajánlom a figyelmedbe.

"Remelem , hogy mire utalok ezzel a kis tortenettel ?"

Sejtem. Ha nem kötök kompromisszumot az élettel, akkor lelőhetnek.

Fiatal vagyok, az a dolgom, hogy lázadjak. Ok nélkül is, akár. És most van mi ellen harcolni: az ellen, hogy én is vagyok olyan megfontolt és tájékozott ember, mint egy jobbos fiatal. Csak ezt nem ismeritek el. Amint azt mondjátok, hogy oké, nem nézlek le, és kívácsi vagyok a véleményetekre, mert lehet hogy tévedek, mert meggyőződésből, hitből gondolkdom, akkor megérte harcolni. ;o)

tucatnev
2002. július 06. 16:37 | Sorszám: 152
Nofene: ignore?

"Fogalmad sincs neked, cicukám sem a baloldalról, sem az értékeiről, meg valószínűleg a jobbról se sok. Olvasgassál a XX. szd. történelméről sokféle forrásból, aztán keresd meg a helyedet: bal vagy jobb. Feltéve persze, hogy nem a D209 szerinti szabvány szerint készültél: kóla meg viszki."

Hát kedves cicukám -ha már ilyen közel kerültünk- azt hiszem eleget olvastam, hogy belássam: attól, hogy azt monom, hogy "balos" vagyok, néhány ember előtt elástam magam. Nem kíváncsiak az érveiomre, egyből, hülyeköcsögelvtárs vagyok. Nézz le. Nem mondom, lehet, hogy megváltozatom az álláspontom, de azt nem azért fogom megtenni, mert magyar vagyok, meg mert kersztény vagyok. Hanem mert akkor úgy _gondolom_. Az itteni topikolók között nagyon sokat jobbosaoknak _érzik_ magukat. Ezért aztán hitből vitáznak, és úgy szólnak be, mintha nem néznének a szemembe, nem tisztelnek, holott én mindannyiótokat (függetlenül iskolától, politikai megygőződéstől, hittől) igen.

"Aztán keresd meg a helyedet: bal vagy jobb."
Sokat szenvedtem, és sokat gondolkodtam. Nekem fontosabb az, hogy együtt legyünk, mintsem, hogy szabadon. Csak ez -mint ahogy írtam- nagyon messze van, ezért marad az, ami.

tucatnev
2002. július 06. 16:30 | Sorszám: 151
"Most még nem az?"

Tudod, jobb lenne fél oldalamra bénának lennem, mint vakon. ;o)

tucatnev
2002. július 06. 16:29 | Sorszám: 150
)
tucatnev
2002. július 06. 16:27 | Sorszám: 149
Pajti!

Melyik párt tűzte kalapjának legszebb csokrába Farkas Flóriánt?

És helyeslem. Fogadd el a romákat, és ne nézd le őket! Akit áldozatként kezelnek, az áldozattá válik. Pigmalion-effektus és hasonlók.

tucatnev
2002. július 06. 16:25 | Sorszám: 148
Szerintem tévedsz. A szociális érzékenység, a minden magyar állampolgár egyenlő elfogadása nagyon nem igaz a MIÉP-re.
tucatnev
2002. július 06. 16:24 | Sorszám: 147
Nem 8. Sajnos. Az lassan az összlakosságra igaz

No, harcos:
Az öngyilkosságok aránya Magyarországon 1999-ben 100.000 főre 33 volt, és folyamatosan csökkenő tendenciát mutat 1983 óta.

A roma kisebbség és a magyar kisebbség természets szaporodásának az aránya 1:7-hez, azaz, minden 8-ik gyermek roma nemzetiségű.

Ami még írsz: Nyugdíjban, nyugdíjszerű ellátásban részesülők átlagos létszáma, 3 millió 84 ezer fő volt, 2001-ben, ami tovább fog nőni, pár év múlva 3,5 millióig fog fölkúszni (a munkavállalók nagyon nagy része 40 és 45 év közötti), ami csakugyan jelentős probléma, csak úgy, mint a 14 év alatti lakosság 16,3%-os részesedése.

A 2 milliós roma kisebbség 2060-ig elképzelhetetlen, ez csak egyszerű haladzsa. Gondold el, mi lenne, ha a romák csak annyira szaporodnának, mint a nemromák! Jelenleg (2001) ezer főre 13 halálozás és 9,5 születés jut. Ez több, mint évi 35600 fős fogyás.

"nem kimondottan jogkövető állampolgárral" oktatás, oktatás, oktatás, elfogadás, tisztelet, megismerés.

Kövesd a számokat!!!
Ne beszélj a levegőbe. ;o)

tucatnev
2002. július 06. 16:03 | Sorszám: 145
Eh, ezt felejtsétek el. Nem akarok itt romázni, nem is én hoztam föl a témát, de ezt SÜRGŐSEN felejtsétek el. Miért kellene megítzélni, egyből, hátrányos helyzetbe hozni egy embert, csak mert roma? Ejnye, no.
tucatnev
2002. július 05. 14:47 | Sorszám: 114
Hát ebbe belenyúltál. Minden 8. gyremek roma származású. És akkor mi van? Roma nem lehet jó magyar ember?

Eh magas lóról beszélsz te...

tucatnev
2002. július 05. 14:45 | Sorszám: 113
"szerintem nagyreszt vege van a vizsgaidoszaknak .."

Ezen igazán jót röhögtem.

Új Baloldal? Akik lenézik a baloldal 95%-át? Soha... ...nem, soha. Szűrös? Ő kiáltotta ki a köztársaságot. Ez is hozzájárul, hogy "túl" összettetnek ítélem személyiségét. Az "ojság"szerepléseiről nem is beszélve.

tucatnev
2002. július 05. 00:52 | Sorszám: 82
Most mennem kell.
Tisztelettel: tucatnev
tucatnev
2002. július 05. 00:49 | Sorszám: 81
Mindenki az igényeinek megfelelően részesül a javakból, ezt írtam. Ha valakinek több kell, akkor többet kap. Kész vita nincs. Nem kér többet, mint amennyi kell neki: szükségtelen lenne.
tucatnev
2002. július 05. 00:48 | Sorszám: 80
De, a szeretet. Nem véletlenül egy vallási-szervezet tudta megközelíteni.

Ösztönzés: a vágy az egyén és a közösség boldogulására.

Mégyeszer Egykő Albert mondta:
"Peace cannot be kept by force; it can only be achieved by understanding."

Szeretet-kommunizmus. Jó, mi? Kár hogy hamarabb meghalunk, mint ahogy megvalósulhatna.

tucatnev
2002. július 05. 00:33 | Sorszám: 77
Sajnálom, hogy hiányt szenvedsz, nem érzeném magam jól, ha kiderülne. Egyébként nem túúúúl nehéz kideríteni, aki enerzsit feccöl bele, az megérdemli ;o)
tucatnev
2002. július 05. 00:31 | Sorszám: 76
Nézzük, hol a hiba:

Az emberek egyenlőek.
Az embernek nincs szüksége személyes fölöslegre.
Az ember ha pótolható hiányt szenved, akkor azt egy másik ember pótolnia kell.

Egyszerű tehát, ha az emberek egy nagy "raktárba" termelnek és igényiknek megfelelően részesülnek belőle. Az kap orvosi ellátást, akinek kell, az élvezi a társadalom előnyeit, aki áldoz rá.

Ez a kommunizmus. Hiba volt elfecsérelni a szót az elmúlt 45-100 év egyik sajátos, diktatórikus berendezkedésére. Az több, mint undorító volt. Elnyomás volt,nem kommunizmus.

Az emberek önzőek és nem szeretik egymást: a kommunizmustleginkább a mormonok közelítették eddig meg.

A kommunizmus jó. A múltunk borzalmas.

HOL A HIBA?

tucatnev
2002. július 05. 00:25 | Sorszám: 74
Nem OTTO, itt nem beszéltünk a baloldal bűneiről. itt bal oldal pozitívumairól és a jobb oldal negatívumairól beszéltünk. De nem bírtad ki. Sebaj...
tucatnev
2002. július 05. 00:04 | Sorszám: 67
Nem rossz szükségszerűen az egypárt rendszer. A világ egyetlen és végső célja csakis a kommunizmus lehet, mi más? Minden-mindenkié. Ha nekem van, mindenkinek van. Ha nekem nincs, senkinek sincs.

A kommunizmus az egy jó eszme, csak nem a mai emberre van kitalálva, és ami a legfontosabb: nem lehet erőszakolni, csak megértés által érhetik el az emberek.

tucatnev
2002. július 05. 00:00 | Sorszám: 66
Nem vagy korrekt. Ez jó dolog a baloldaltól. A múzeumok támogatása is (csak egy kapáspélda). De mindezeket nem ismeritek el. ÉS halljunk ROSSZ dolgokat a jobboldalról! CSAKIS jó dolgaik voltak. Itt már enyhültebbek a válaszok: jól jelképezi a Fidesz-logó; kicsit savanyú, de a mienk.

A baloldal nem ellenség.
Bízz -legalább négy évig- a baloldalban!
Segítsd a baloldalt, tőled is függ az ország!

tucatnev
2002. július 04. 23:46 | Sorszám: 63
Azt hiszem, akkor be is fejezhetjük. (Segítek, mondjuk -hasamraütök- GYES és a 70-es évek családtámogatási rendszere)

Na erről ennyit. Ez elvakultság, kedves OTTO. Sajnos.

tucatnev
2002. július 04. 23:38 | Sorszám: 60
Basszus a neem-ből, középről, kimaradt egy "K"

Azaz írj ne_k_em jobbos rosszakat és balos jókat.

tucatnev
2002. július 04. 23:21 | Sorszám: 58
Hogy történész vagy? Ne haragudj, de nem tudom elhinni ilyen helyesírással. De tudod mit, akkor legyünk kicsit balgák!

Írj neem jobboldali rossz dolgokról és jó baloldaliakról. Hallgatlak.

tucatnev
2002. július 04. 23:08 | Sorszám: 56
"OK"

Ez több, mint jólesett. A jobboldal sokadik jó pontja.

Balról is jöttek jó dolgok. Sokat tudnék fölsorolni. Igaz még akkor is megmaradna a "az úthálózaton, a boron,az egészségügyüön kívül még mit adtak nekünk a rómaiak? Semmit!" érv. (

"svéd baloldalt sértés összehasonlitani a mi baloldalunkkal.az angol példa már megállja az összehasonlitást,ök sem tettek semmi jot,csak a konzervativok munkájának eredményeit használják ki."

Ha a svéd államfő fogadts volna Megyót, akkor is így beszélnél. Másrészt nem tudom elképzelni, hogy ennyire jó rálátásod lenne a UK beügyeire. Mondjuk abébikötvény ottani formája segítség volt a családoknak.

OTTO, a világ nem fekete vagy fehér.

tucatnev
2002. július 04. 22:50 | Sorszám: 54
"Akárhogyis: te a MAGYAR nyelvtan órákat lóghattad el"
Tanuld meg helyesen használni a MAGYAR nyelvet, Otto!

"ha bejártál volna akkor tudnád,hogy Mo a baloldaltol a XX.sz. folyamán nem sok jot kapott."

Ehh, nyugi. Volt itt jobbos rémularom is, népírtással. Ez alapján a jobboldalt is rühelnem kéne, pedig nem. Másrészt: nagyon sok országban van -hazánkban is- baloldali kormány, és jól működnek. Nem hiszem, hogy azok az országok nem kapnának sok jót a baloldaltól. Vagy tévedek?

tucatnev
2002. július 04. 22:22 | Sorszám: 52
Nos, ezt miből szűrted le?
(Akárhogyis: te a MAGYAR nyelvtan órákat lóghattad el.)
tucatnev
2002. július 04. 22:06 | Sorszám: 50
Érdekes. Asszem' így kell álmodni...
tucatnev
2002. július 04. 21:58 | Sorszám: 47
De ezt a beírást még mindig nem értem... Mit jelent?
tucatnev
2002. július 04. 21:03 | Sorszám: 45
"nem, tucatnev nicken" ez a helyes. Királynőt megölni nem kell
tucatnev
2002. július 04. 21:02 | Sorszám: 44
nem tucatnev nicken. Először fatikára is azt hittem,hogy engem támad "jobbról".
tucatnev
2002. július 04. 21:01 | Sorszám: 43
nem tucatnev nicken. Először fatikára is azt hittem,hogy engem támad "jobbról".
tucatnev
2002. július 04. 21:00 | Sorszám: 42
Hát a klasszikus megközelítés szerint azért, mert előtérbe helyezik azt, hogy az emberek eredendően egyenlőek, és nem szabadak. A király balján ültek, innen a hagyományos elnevezés.

(Pl. Pokorni apja is ~ D-209, nem?)

tucatnev
2002. július 04. 20:58 | Sorszám: 40
Ez nincs így. Fogd föl nyitásnak, a részemről. Nem hecc, azt is csinálom, de máshol.
tucatnev
2002. július 04. 20:46 | Sorszám: 36
Ja meg ott mással foglalkozom. inkább a közlekedéssel. Nem akarom ott belekeverni a politikát.
tucatnev
2002. július 04. 20:45 | Sorszám: 34
Egyrészt nem volt rá "érkezésem", másrészt amint kifejtettem a véleméynem egyből lehülyekommunistáztak, most meg az a célom, hogy én is részt vegyek abból, hogy közelebb kerüljön a két fél, lásd még Korea, Törökország.

És szimpatikus ez a hely.

tucatnev
2002. július 04. 20:43 | Sorszám: 33
Nem is gondoltam. Nem vagyok mazochista.
Ez egy eredendően jobbos hely. Jöttem, ku/últúráltan (melyik a helyes?) véleményt ütközetetni.
tucatnev
2002. július 04. 20:34 | Sorszám: 29
Nagyon régen politizáltam arrafelé. Semmit.
"kabir, elnézést, sikerült már választani?" <= ez mit jelent?
tucatnev
2002. július 04. 20:26 | Sorszám: 26
Én soha sem tagadtam, hogy ott is ott vagyok. Sőt általában a tucatnev nick hozzám tartozik.
tucatnev
2002. július 04. 20:24 | Sorszám: 25
Miért is?
tucatnev
2002. július 04. 20:16 | Sorszám: 22
Na, én meghalgatom a vicced, te pedig válaszolsz, oké?

Tehát halljuk! (Viccet is, választ is)

tucatnev
2002. július 04. 20:10 | Sorszám: 20
Szóval: szerinted van jobboldali, baloldali igazság?
tucatnev
2002. július 04. 19:54 | Sorszám: 18
Igen, egy kis cinikus irónia, az jól jönne.
tucatnev
2002. július 04. 19:43 | Sorszám: 16
Hát lenne egy nagy üzenetem, amit szeretnék elkiabálni, mindenkienk a fülébe mondani, sikoltva vagy nnevetve, vegy komolyan és őszintén. Odaállni és egszerűen csak annyit, hogy kimondom. De nem teszem, mert csak érzem, és ez elég: magyar vagyok, egy balos magyar.

Ez fontos lenne. Nem csak meghallani, hanem megérteni. Hogy nem csak jobboldali igazság van. Van baloldali igazság is. Csak szubjektív igazságok vannak, az objektívek: tények.

Hogy méltányolom a jobboldali kormány eredményeit és hogy úgy érzem az országnak a legtöbbet az tett volna, ha ha Orbán Viktor nyer,, de nem ez, hanem a rendszerváltás Viktora. Mert ez már nagyon más. Néhol szöges ellentéte, és ez nagyon zavar. Illetve nem is ez, hanem hogy csak a fideszesek változását fogadjuk el. Azt, hogy egy Megyó megváltozhatott, azt nem. Kettős mércvére hivatkoznak a jobboldali polgárok, nagyon soxor, vádolván a baloldalt. De Pokorni apja miért tiszta, és Megyó miért fekete? Miért érnek a Fidesz kommunistái kevesebbet? Martonyi? Stumpf?

Miért nem lehet azt mondani, hogy oké: te is magyar vagy, meg lén is magyar vagyok, te az egyenlőségben én a szabadságban látom az utat, mert ez lenne a filozófia.

Nos, postás úr?

tucatnev
2002. július 04. 19:20 | Sorszám: 13
Nem hiszem, hogy fontos a korom. A hozzászólásaim alapján ítélj meg! Ha éretlenek, akkor éretlen vagyok.
tucatnev
2002. július 04. 19:15 | Sorszám: 11
Csak megérzés volt, és lásd: bejött.
tucatnev
2002. július 04. 18:59 | Sorszám: 8
És ha hozzám érkezett a kérdés: több, mint a két forduló közti jobboldai röpplapok osztogatói.
tucatnev
2002. július 04. 18:58 | Sorszám: 7
Gondolom Turulmadár nem balos, persze lehet, hogy tévedek.
tucatnev
2002. július 04. 18:57 | Sorszám: 6
Az szomorú, hogy ennyi elég, hogy kizárj.

Struccpolitika? Kudarckerülés?

tucatnev
2002. július 04. 18:55 | Sorszám: 4
Pár hónapot? 4 év kellett hozzá.
tucatnev
2002. július 04. 18:17 | Sorszám: 0
Üdvözletem. Nem provokálok, csak kérdezek.
Tisztelettel: tucatnev

Téma: Pávián-díj
tucatnev
2002. július 07. 01:58 | Sorszám: 19
Ezt csakugyan nem kellett volna. Mégha igaza is van: nem kellen szítani a népet.

Téma: Provokáció a N.E.O. tüntetés,nehogy menjetek!!
tucatnev
2002. július 12. 13:46 | Sorszám: 95
Mi ezzel a baj?

Személyesen volt érintve, egy nagyon gáláns és lovagias "face-to-face" ütközetben.

1Gyöngy1! Én legalább vállalom a nickem és nem bújkálok a cybertérben... ***

Email a webmesternek | Gondola