gondola Fórum
Gondola főoldal | beállítások | regisztráció | keresés | GYIK | fórum főoldal | moderáció

Téma: onkormanyzati valasztasok
VILÁGNAK VILÁGA
2002. augusztus 12. 16:56 | Sorszám: 8
Már miért ne lehetne több helyen szavazni? Ez önkormányzati választás! A törvény épp arra ad lehetőséget, hogy szavazzhass az ideiglenes, de tartós lakóhelyeden is. Biztos van valami határidő. Teszem azt 30 napja be kell jelentkezned állandóra. Én is fontolgatom, hogy bejelentkezem Budapestre, hogy szavazhassak. Itt jobban elkell a szavazat.

Egyébként ha már topikot nyitsz, akkor miért nem lehetne nagy kezdőbetűvel, pontos helyesírással tenni azt?

Legalább a címben?

Téma: A Szovetseg a Nemzetert Polgari Kor Kozlemenye:
VILÁGNAK VILÁGA
2002. október 14. 23:01 | Sorszám: 13
Bizony, bizony.
A Fidesz alkalmatlan.
A MIÉP mintha szinte nem is lenne.

Új nemzedék kell!

VILÁGNAK VILÁGA
2002. október 14. 22:59 | Sorszám: 12
Ez a kis Bencze rokona a filozófnak aki most a Hírteve körül sürög?

Téma: Orbánnak nem kell a MIÉP, csak a szavazói!
VILÁGNAK VILÁGA
2002. szeptember 24. 19:07 | Sorszám: 46
Orbán református. (Na persze nem hívő de ez mindegy.)

Orbán rettentő ostobán kezelte egyetlen lehetséges szövetségesét. Most már csak azért sem fogok a Fideszre szavazni. Miért szavaznék olyan pártra amelyik nem akarja igazán az érdekeimet védeni csak a saját céljaira kéri a szavazatomat amik csak árnyékai az én céljaimnak.

Odahaza a fideszes polgármester-jelölt meghívta a szoci és az szdsz-es jelöltet egy kis etikai egyeztetésre. Az indulását elsőként bejelentő fiatal kikezdhetetlen miép-es pm jelöltet nem hívta meg. Ez aztán kurvára fair. Az együtt működés állítólag az MDF-en bukott meg. Megjegyzem ugyanebből az MDF-ből dúsult fel a Fidesz alapszerv hogy kirúgják a megyei fidesz elnök sunyi kis ügyleteit rossz szemmel néző városi frakcióvezetőt! Némi panama. Egy kis síbolás. Egy kis puccs.

Ez volna a híres jobbközép mérsékeltség? Ezek azok a higgadt szépbeszédű emberek akiket jobban kéne szeretnem mint a csúnya radikálisokat?

Soha többet! Aki szívesebben parolázik egy komcsival meg egy nem-magyarral az az én szememben utolsó áruló. Húzzon el a sunyiba a Fidesz-MDF!

Tekintve hogy most megint bukni fognak előbb utóbb rájönnek hogy az ő dolguk hogy végre félreálljanak!

El az útból!

Téma: Kuss,vagy hívom a bátyámat!
VILÁGNAK VILÁGA
2002. augusztus 15. 15:57 | Sorszám: 2
Románia nem remélhet hosszú távú győzelmet e kétséges gerincességű ügylet kapcsán. Szerintem még NATO csatlakozása is kétséges hisz nem az USA-n múlik a vásár. Pl. rajtunk is. Ill. EMgyóékon. na tőlük nem várok sok jót de az EU nem ennyire hülye mint mi. Védi az érdekeit még az USA ellen is ha kell.

Téma: VÖRÖSELTOLÓDÁS
VILÁGNAK VILÁGA
2002. október 21. 09:12 | Sorszám: 1
(T. mpd, t. akadémia ha lesz időm a dolog sejthető polfizikai tartalmát is kifejtem.)
VILÁGNAK VILÁGA
2002. október 21. 09:05 | Sorszám: 0
No mit szóltok?
Igen papírforma. Erre számítottunk. Minden ál-okfejtő elméletisekedés helyett mondjuk ki őszintén hogz lehetséges mindez:

1. A jobboldal választási kudarcait maga a jobboldal idézte elő. Elsősorban a jobboldal kampánya, kommunikációja illetve annak hiánya.

2. Ezek az okok persze nem azok amivel Kovács László vagy egyes szadista vagy centrista strucclátnokok meg kívánnak etetni minket. Ezért az ő félrevezető taktikájukat le kell szerelnünk minél előbb a tragédia évtizedekre való befagyasztásának elkerülésére.

3. Lássuk az okokat részletesen:

- Elégtelen kommunikáció, dilettáns kampány és rossz médiamunka, médiapolitika.

Amikor még a hatalomra kerülésük kapujában Kövér László - talán nem oly köztudott de Fideszes agytröszt - kinyilatkoztatja hogy jobboldali újságírás nem lehetséges csakis liberális akkor valójában már minden eldőlt.

- A Fidesz e szemléletben él és lélegzik. Ezért pedig ELEVE nem is lehet alkalmas a jobboldal képviseletére! A 2002-es választás pedig betetőzte ezt a tragédiát. Korábban a a vele szinte egyenrangú eredendően is jobboldali hangokat mind kiszorította. (Illetve azok saját kommunikációs és pártmarketing dilettantzizmusa és morális megfeneklése annulálta őket. Mindez negatívan szinergikusan hatott!)

- Ugyanis: Nem létezik, nem létezhet jobboldali túlélés és előretörés a jobboldali (nemzeti) értékrend támogatása és társadalomban való megerősítése nélkül! Márpedig a Fideszes kormányzás nem segítette e mindez idáig elnyomott kultúra kibontakozását ha épp nem akadályozta térnyerését. S öngyilkos módon sokszor épp esküdt ellenségeit erősítette mind az intézményekben, mind az intézkedések szellemében!

- Ez politikai öngyilkosság volt. Aminek egyetlen oka csakis az lehet hogy a Fidesz nem igazán jobboldali erő. S legkevésbé jobboldal-tudatos. S alig nemzettudatos. (A proletárpukkasztó millenniumi monstrefesztivál nem jelent nemzeti politizálást! Csak úgymond nemzeties politizálást!)

- Technikai, szervezeti hibák: Rossz, dilettáns, önsorsrontó, sokszor jobboldal-ellenes úgynevezett (szélsőségesen!!!)-"jobbközép" sokszor akár korrupt (mégha az mszp-nél nem is korruptabb) politikusok újra és újra indítása, szerepeltetése, előtérbe helyezése akár a jobboldali társadalom ellenében is!

- Az ellenfél hibáinak nagyvonalú ki nem használása. Bűneinek a nyilánosság előtti elhallgatása. A társadalom előtti folyamatos politikai vitában "válaszadás" minduntalan való elmaradása illetve annak csak kampányszerű (2002. április 8-21.) s ezért hatástalan vagy bumerángként visszacsapó alkalmazása.

- A jobbközép arroganciája a lehetséges szövetségesekkel szemben. Az össze-nem-fogás. Elhatárolódás.

Téma: Balos homokozó
VILÁGNAK VILÁGA
2002. október 07. 13:36 | Sorszám: 148
Kritikád nem alaptalan. A jobboldallal szemben sem. Bár sok minden máshogy van szerintem de attól még lényegében igazad van.

Téma: Rért kirúgták, A Hetet mexüntették
VILÁGNAK VILÁGA
2002. augusztus 07. 18:15 | Sorszám: 18
Állítsátok meg ezt az ámokfutót!

Szégyen, amit ez a tanulatlan ifjonc politizálás címén megenged magának!

Téma: Unió - ellenkampány
VILÁGNAK VILÁGA
2002. szeptember 27. 15:31 | Sorszám: 60
Nem értem a modern gazdaságot.

Elméletileg a szent liberalizmus szellemében mindenki úgy gazdálkodik hogy kiadásait és megélhetését fedezzék a bevételei s még némi nyereséget is termeljen alkalom adtán.

Nos csodamód ez a szabály nem érvényes minden gazdálkodóra. Egyesek iszonyú jól élnek mások noha sokkal többet dolgoznak épphogy megélnek de valójában gazdasági agóniájuk előre látható.

Nem értem hogy egy parasztnak miért nincs joga életét fenntartani míg egy banknak igen - sőt...

VILÁGNAK VILÁGA
2002. szeptember 27. 15:22 | Sorszám: 59
Magyarán lehet hogy az argentin patriotista gazdaságpolitikának voltak részleteiben hibái de maga az alapelképzelés nem lehet rossz.

(Annyi kiegészítés nyílván kell hogy nem lehet mindent hazai iparral előállíttatni csak azt ami megéri - magyarán teljes autarchia nem lehetséges de törekedni lehet és kell rá. Annyiban szabad függeni a külföldtől csak amennyire muszáj.)

VILÁGNAK VILÁGA
2002. szeptember 27. 15:18 | Sorszám: 58
Milyen "objektív" oka lehet annak hogy az idegen óriás tőke jobban üzemeltet valamit mint egy hazai tulajdonos csoport.

Téma: dr. Regös most Tasnádi szabadságáért küzd
VILÁGNAK VILÁGA
2002. október 07. 11:13 | Sorszám: 63
Egyébként Regős "bátorsága", "szókimondása" meglepő. Nem éppen ez a zsidó stratégia lényege - nyílván az illető úr nagyon nyeregben érezheti magát. Túlságosan kezd talán belefeledkezni a zsidóság a jelenlegi szélsőséges status quoba s képzeli azt hogy ez örökké fog tartani?

Nem fogh örökké tartani ahogy semmi sem. S ez az önbecsapás súlyos katasztrófába sodorhatja a zsidóságot újonnan.

Én szóltam. A többi az ő dolguk.

VILÁGNAK VILÁGA
2002. október 07. 11:09 | Sorszám: 62
Regős afféle kvintesszenciája lehet a magyar zsidóság egy jelentős részének ez jól érezhető. Többé-kevésbé ez része a vízionált felsőbbrendűségbe zavarodott zsidó gondolkodásnak. Nos amíg ilyen Regős féle gondolatok kavarognak egyes lelkek mélyén addig jogos szándék a faji, nemzeti önvédelem jegyében a zsidó cionizmus korlátozása. Valamint az a szándék hogy kapunk kívül tudja a gazda az ilyen pimasz és aljas vendéget.

Téma: Lesznek-e elore hoztt valasztasok?
VILÁGNAK VILÁGA
2002. október 01. 14:44 | Sorszám: 34
A legnagyobb röhely hogy Orbán Viktor tízszer közelebb áll a MIÉP-hez mint a szélsőséges megalkuvó lett Dávid-MDF-hez...

S mégis...

VILÁGNAK VILÁGA
2002. október 01. 14:29 | Sorszám: 32
??? Az MSZP-nek?

Na ne kábíts!

Iszonyú fárasztó ez a belőletek áradó fennsőbbségtudat. Tudnál valami okot adni erre vagy csak szeretnél hinni valamiben s ez most épp jó?

Mégis hogy áll most a jobboldal? Szavazók hagyják el. Emellett a dilettánsok (Dávid I., Boross P.) osztják az észt immár az eddigi leginkább közös nevezőnek: Orbán Viktornak.

VILÁGNAK VILÁGA
2002. október 01. 14:25 | Sorszám: 30
Én optimista vagyok csak hosszú távon.
Egyébként mégis miben hisztek?
VILÁGNAK VILÁGA
2002. október 01. 14:01 | Sorszám: 26
Nos igen. De milyen igaz!
VILÁGNAK VILÁGA
2002. október 01. 11:27 | Sorszám: 24
A választások előtt mindenki azt mondta aki most nyer az vélhetőleg nem csak 2002-t nyeri meg de a még 1-2 ciklust is egyben.

Sajnos egyre inkább igaznak látszik a jóslat.

A jobboldal jó esélyekkel indult idén. A bal utolsó esélyének látta a mostani választást s mindent egy lapra tett fel s ki tudja milyen s mennyi eszközt bevetve de éppen megcsípték a többséget.

S mindez a jobboldali pártok erélytelenesége miatt. Kampányuk szinte alig látszott s szinte senkit nem nyertek meg plusszban céljaiknak csak azokat akik eddig is támogatták őket. Ráadásul belefutottak a szocik szalámizó taktikájába s sikeren megosztották erőiket annak egy jelentős radikális részét kiközösítve a közéletből. Ezzel magát gyengítette a jobboldal s játszotta az országot a bolsevikok kezére.

Ezért most akár 10-12 év pihenő.

Vagy inkább újjáépítés. Újjászületés. Elitcsere. Enélkül halott indiánok vagyunk.

Téma: Medgyessy szerint kormányozhatatlan lesz az ország?
VILÁGNAK VILÁGA
2002. augusztus 12. 12:29 | Sorszám: 10
Ja.
VILÁGNAK VILÁGA
2002. augusztus 12. 11:32 | Sorszám: 8
Nem mondta így konkrétan:

– A jobboldalon sokan feltételezik, hogy a referendum után, az uniós csatlakozás előtt nem kegyelmi állapot, hanem a kormány kezdeményezésére előre hozott parlamenti választás vár az országra.

– Korai még erről beszélni. Sok mindent kell itt mérlegelni. Egy erős, négy évre szóló felhatalmazással rendelkező kormány lehet, hogy hatékonyabban kezdhetné el az ország uniós éveit, hiszen egy akkora sorsforduló, mint a csatlakozás, a rengeteg jó mellett hoz váratlanul nehéz pillanatokat, szituációkat is. Másfelől nyilván azzal is nehéz vitatkozni, aki azt mondja, hogy csináljunk végig egy ciklust. Ez a kérdés ma nem szerepel napirenden.

Bevezetőben: A miniszterelnök nem zárja ki, hogy az uniós csatlakozás egyben előre hozott választásokat is hoz 2004-ben, de ma még idő előttinek tartja a kérdésfelvetést.

VILÁGNAK VILÁGA
2002. augusztus 12. 09:08 | Sorszám: 6
Ez csakis rajtuk múlik - ugyebár...

Téma: Megveretek egy szoci jelöltet...:O(
VILÁGNAK VILÁGA
2002. szeptember 04. 18:08 | Sorszám: 26
Lovas István: Van egy találós kérdésem, mert eléggé megtárgyaltuk ezt a témát. Mi a neve a Parlamentben a magyar állampolgárnak? Kockázati tényező.

Molnár Tamás: Ezért van a kerítés a parlament körül.

Bayer Zsolt: Az egész hihetetlen. Mond el Pista.

Lovas István: Mondd el, hát én vezetem a műsort, akkor te mondd el.

Bayer Zsolt: Másfél hete? Másfél hete a Magyar Köztársaság parlamentjében a helyzet a következő a beléptetés során. Bármely külföldi állampolgár, bárhonnan érkezik, fölmutatja az útlevelét, beléphet és megtekintheti a Parlamentet. A magyar állampolgár megérkezik és felmutatja a személyi igazolványát, de nem léphet be a parlament épületébe, kizárólag csoportosan látogathatja azt. Az indoklása ennek az, hogy a magyar állampolgár kockázati tényező.

Molnár Tamás: Azért ez is érdekes, hogy Horvátországból visszatérő magyar turisták számolnak be arról, hogy azok az autósok rendőrhatósági retorziónak vannak kitéve, akiknek a H betű mellett szerepel a koronás címer. Ezért állítanak meg tömegével autókat, igazoltatnak, különböző szabálysértési eljárásokat indítanak ellenük. De hát ugyanígy tapasztalható a pesti utcán is. Ez már tudjuk, hogy a kis nemzeti színű szalagocska miatt rengeteg autót tönkre tettek, beverték a szélvédőjét, gumiját fölhasítottak. Most hallottam, hogy a Moszkva téren egy kokárdás fiatalról félig letépték az ingét a kokárda miatt. Úgy látszik, ezek nem véletlen esetek, valószínűleg ki van adva napi parancsban, a belügyminiszterasszony kiadta, hogy itt üldözni kell a trikolort.

Bayer Zsolt: Ha már itt tartunk, az országimázsnak, amit nem szeretnek, megszüntettek, nincs rá szükség, az országimázsnak azért sokat használ ezeken túl, amikről eddig beszéltünk. Az én húgom, az egy békés egyetemista, tegnapelőtt őrjöngve telefonált éjfélkor és elmesélte a következő kis történetet. A Rákóczi téren van egy kocsma. Csigának hívják egyébként és egy nagyszerű ír fickó üzemelteti, ő a tulajdonos, egy ír srác. Az egy ilyen ír pub. Éjféltájt tömve főiskolásokkal, egyetemistákkal és külföldiekkel. Iszogatnak, beszélgetnek, semmi nem történik. Kivágódik az ajtó, körülbelül harminc rendőr megszállja a kocsmát és elkezd egyenként asztalról-asztalra járva módszeresen mindenkit igazoltatni. Magyaroktól személyi igazolvány, külföldiektől útlevelet kér. A húgom megkérdezte, hogy mégis miért van ez, akkor azt a választ kapta, hogy ne kérdezősködjön, neki az a kötelessége, hogy átnyújtsa a személyi igazolványát. Emlékszem, én 1977-ben mentem gimnáziumba, körülbelül akkortájt értek engem ilyen élmények. Az ember egy kicsit ácsorgott a Moszkva téren, a barátaira várva beült valahova, ment az utcán teljesen mindegy, biztos, hogy előbb-utóbb beleszaladt néhány rendőrbe, akik csak úgy lári-fári igazoltatták. Salgó László úgy látszik, mint régi öreg besúgó ezen szocializálódott és visszahozta ezeket a módszereket. Egyébként ha már itt tartunk, egyrészt el tudjuk képzelni, hogy egy Csiga nevű kocsmában ücsörgő külföldi milyen élményekkel tér haza Magyarországról, hogy békésen ül és elkérik az útlevelét, igazoltatják. Ő is kockázati tényező. Muszáj elmondanom, hogy ma Magyarország két különböző pontjáról hívtak föl, ha már itt tartunk. Szekszárdról és Szegedről is kaptam telefont, hogy Szekszárdon és Szegeden ilyen homeless külsejű fiatalemberek meglehetősen arrogáns stílusban...

Lovas István: Nyugtasd meg a nézőket, hogy ez csak vihar. Nem lőnek.

Molnár Tamás: Viszont megrendelt vihar.

Bayer Zsolt: Vihar van. Tehát ilyen homeless külsejű figurák agresszíven odamennek járókelőkhöz, cigarettát, pénz lejmolnak, majd úgy fejezik be a mondandójukat, hogy ők Bayer Zsolt öccsei, akiket éppen most engedtek ki a börtönből. És még ha csak egy helyen történt volna, akkor azt mondanám, hogy valami szerencsétlen úgy gondolta, hogy ezzel messzebbre jut. De azért hogy Szekszárdon és Szegeden egyszerre találja ki néhány homeless, hogy az én öcsém, a börtönből kijőve és erre hivatkozva pénzt lejmoljon… Jelentem egy darab húgom van, nincs börtönben, hanem egyetemre jár.

Tóth Gy. László: És nincs öcséd.

Lovas István: Mond meg az MSZP-nek, valótlanul híreszteltük, hogy öcséd van. Azon gondolkodtam, hogy miért kockázati tényező az, aki egyedül be akar menni a parlamentbe. Azért, mert a Medgyessy bizottság ülésezett és féltek, hogy behoz valaki egy dokumentumot? Lehet, nem tudom, de most már az interneten a www.III/III.hu-ra lehet küldeni dokumentumokat. (...)

VILÁGNAK VILÁGA
2002. szeptember 04. 18:04 | Sorszám: 25
Az eset eltörpül a jobboldal elleni magán és rendőri erőszakhullám mellett. A baloldal fanatikus gyűlölködő a jobboldal nincs feltüzelve. A baj épp az hogy túl sokat engedtünk a bolsevik férgeknek.
VILÁGNAK VILÁGA
2002. szeptember 04. 18:02 | Sorszám: 24
Miért kit kellene még megverni?

S miért csak ez hír?
A politika mentes zenei rendezvény plakátjait (melyen egy bizonyos Orbán Viktor neve is szerepelt) letépegető bolsevik seggfej esete miért nem kap ekkora nyílvánosságot?

Téma: van-e, lehet-e, ki, hogyan, mennyi, mit...
VILÁGNAK VILÁGA
2002. augusztus 15. 09:54 | Sorszám: 10
A nemzetet fogd fel úgy hogy az anyádat. Azt csinálj csak vele amit vele tennél. S úgy viszonyuljál hozzá. Nemzettársaidat pedig nem véletlenül szokták testvérezni a széplelkek. azok pedig azok.

Téma: Az mszp kocsmai tagozata
VILÁGNAK VILÁGA
2002. július 16. 19:22 | Sorszám: 11
A rendőrö nem azért vannak hogy megakadályozzák az ilyesmit? Magyarán hogy távoltartsák a provokátorokat?

Téma: » Hosszú bájtok éjszakája-Simicska APEHban
VILÁGNAK VILÁGA
2002. október 01. 14:51 | Sorszám: 81
Legalább a fenntiekből kiderül hogy az MSZP-SZDSZ miben töri a fejét...

Az eddig legjobban működő adóhatósággal szemben nem igen lehet kifogása senkinek. Az adott törvényi keretek közt a lehető legjobban működött. Jobban mint bármelyik másik kormány alatt.

Egy nyilvántartásba bepiszkálni nem sok hasznot hozna egyébként mert ügyintézők tucatjainak a fejét is ki kellene törölni - no és a papíron lévő adathalmazokat...

Téma: Orbán kiíratja az árulókat a közéletből
VILÁGNAK VILÁGA
2002. október 09. 01:35 | Sorszám: 310
Szerintem nagyon késő van s menni kéne aludni.
Jóccakát! Szép álmokat!
VILÁGNAK VILÁGA
2002. október 09. 01:24 | Sorszám: 308
Lehet, nem de eddig moderálták magukat.
Nnyihihi?
Újabban magadban iszol?
VILÁGNAK VILÁGA
2002. október 09. 01:13 | Sorszám: 306
Szóval a bolsevik bagázs már a választási programokat is ellenőrizteti... fasza.
Nem szóltak nekik hogy demokrácia van?
VILÁGNAK VILÁGA
2002. október 09. 01:11 | Sorszám: 305
de senki nem kiváncsi vki rokonyszenvére... kedves néném
attól még lehet a forgalomban ahogy van is. Csók.
VILÁGNAK VILÁGA
2002. október 08. 23:10 | Sorszám: 301
Nos az SZDSZ hivatalosan sem használ sokkal lágyabb stílust velünk szemben tehát indokolt a jelzőhasználat.
VILÁGNAK VILÁGA
2002. október 08. 22:44 | Sorszám: 299
Mi tettek?
VILÁGNAK VILÁGA
2002. október 08. 22:37 | Sorszám: 298
Hát... azt nem mondtam hogy ők a példaképeim. (Nem vagyok minddel egy szellemi szinten...) Csak azt mondtam hogy ezek a könyvek amiket kifogásolsz olvashatók s akár tanulságosak is lehetnek. S van köztük ami értékes is. Pl. biztos nem az össze könyv amit hirdetnek kidobandó. Pl. sok mai szerző könyve is hirdetve vagyon. Ők sehol se nácik. Minthogy ma nincsenek nácik. Aztán van egy csomó ami nem is politikai könyv s ez a többség. Szóval teljesen indokolatlan a kifakadásod e hirdetések ellen. 100 könyveből jó ha 5-6 kifogásolható a Te szempontodból Te fogod és 5-6 miatt ki akarod nyírni a teljes kollekciót... Mi ez ha nem kollektív bűnösség elve?
VILÁGNAK VILÁGA
2002. október 08. 22:25 | Sorszám: 295
Még mindig nem tudtuk meg mi a főben járó bűn e művecskékben?
VILÁGNAK VILÁGA
2002. október 08. 22:24 | Sorszám: 294
Sirály! Én nekem sosem lesz időm ilyen jelentéktelen irodalom tanulmányozására.

A stílusom pedig kiművelt. Köszönöm.

VILÁGNAK VILÁGA
2002. október 08. 22:12 | Sorszám: 291
És a Hery Ford könyvben is látunk visszaköszönni nagy igazságokat. Amúgy meg olvastad Te valaha is ezeket a könyveket?
VILÁGNAK VILÁGA
2002. október 08. 22:11 | Sorszám: 290
Dehát mi rokonszenvezünk a Borcsával te szamár? Nem tudtad?
VILÁGNAK VILÁGA
2002. október 08. 22:10 | Sorszám: 289
A náci irodalommal mi a baj? Nem értem. Hungaristának lenni talán csak nem bűn még... Ha cionistának lehet lenni akkor hungaristának is. Húzz már le magad a Szaragyú judeoliberálisaiddal együtt a klotyón!
VILÁGNAK VILÁGA
2002. október 08. 22:08 | Sorszám: 287
Nem mindegy mit hirdet Te papagály?
VILÁGNAK VILÁGA
2002. október 08. 22:07 | Sorszám: 286
Kik vagyunk és miért buktunk meg 3.
Akartam is kérdezni hogy miért 3.?
VILÁGNAK VILÁGA
2002. október 07. 15:54 | Sorszám: 266
A végén megtudjuk hogy még cigizel is! Bah! Hát nem előbbrevaló a szellemi táplálék mint a testi? Aztamindenségit!
VILÁGNAK VILÁGA
2002. október 07. 13:38 | Sorszám: 263
220 Ft nem túl sok egy hetilapra. Ennél még kávéra is majdnem többet költessz egy nap. Nem?
VILÁGNAK VILÁGA
2002. október 07. 13:16 | Sorszám: 259
Szívesen bármikor. De véleményem Boross Péterről marad. Félre kell állnia. Ahogy Dávid Ibolyának is.
VILÁGNAK VILÁGA
2002. október 07. 13:10 | Sorszám: 256
Nem.

De mivel nem vagytok hajlandó belátni a nyílvánvalót ezért valóban nem lesz semmiben sem semmilyenféle egység s ezért hosszú időre borítékolom a bukást...

Ez a dolog csak hosszú idő után tisztul le. Amikor a Jobbik-nemzedék egyre nagyobb teret kap. Sajnos úgy látszik a mai 40-esek, 50-esek alkalmatlanok az érdekérvényesítésre. De egyelőre féltékenységük megakadályozza a változást és a letisztulást. Menniük kell. De önként nem fognak. S maradnak amíg tudnak. Sajnos.

El az útból!

VILÁGNAK VILÁGA
2002. október 07. 12:57 | Sorszám: 252
Glens nem azért nem tettek meg valamit hogy direkt a kommancsok nyerjenek de azért nem tettek meg dolgokat mert nem nemzeti elkötelezettségűek hanem sokszor kiderül hogy lényegében szdsz-es világlátásúak...
Ezekkel mit kezdjünk?
A másik rész az MDF meg egyszerűen egy dilettáns maradvány.
VILÁGNAK VILÁGA
2002. október 07. 12:44 | Sorszám: 250
Az Boross Péter debilitásának bizonyítéka hogy a hogy jobboldalt, a polgári mozgalmat, a miép-től való elhatárolásban látja kiteljesedni. Mintha egy ember azáltal válna egészségessé hogy levágja a fél karját...

Ezzel szemben már csak joga van kifejteni a véleményét a megtámadottnak. Aki eddig is túl sokat elhallgatott. Igen is bírálnia kellett volna a miépnek a fidesz-kormányt. Nem tette. Pedig azért nem kapott semmit cserébe.

VILÁGNAK VILÁGA
2002. október 07. 12:11 | Sorszám: 247
Legalább két-három párt kell a "jobboldalon".

1998-ban 3-4 jelentős párt volt. Fidesz vagy FIdesz-MDF, FKgP és MIÉP illetve KDNP, MDNP. És 29+3 13 5,5 2,3 1,5 = ~ 55%

Ez nem megosztás ember! Miféle egységről beszélsz? Miért kéne egység? Ez baromság.

VILÁGNAK VILÁGA
2002. október 07. 11:41 | Sorszám: 245
Szerintem a Bözsi nem lép vssza. De ez a szadi hír s hogy ez hír tud lenni az számomra felfoghatatlan. Ha a miép észrevételeiről is ilyen bő és mély tájékoztatást adna az MTI és a sajtó akkor nem itt tartanánk talán.

Képzeljük el amint a Déli Krónika az aznapi Magyar szemmelből idéz...

Szép álom.

VILÁGNAK VILÁGA
2002. október 07. 11:32 | Sorszám: 243
S még valamit. Én nem csak az MSZ-ZSDSZ kormányt akarom leváltani. Nem vagyok én tucatszavazó akit csak a KORMÁNYVÁLTÁS szlogenjével megfonak s huss nem is eresztenek. S nem vágom a centit. S nem oknélkül gyűlölöm a bolsevikokat - csak mert az milyen jó meg a kocsmában is az megy meg a farkasházi is aztat mondta. Nem. Én nem kormányváltást akarok. Nem magát a váltást. Ebben az esetben Thürmer is jó váltás lenne? Nyílván nem. Egyetértés abban lehet csak hogy JÓ vezetést akarjunk az országnak. De az akárkit-csak-mást gondolata nem igazán az én szintemen fogalmazódik meg.
VILÁGNAK VILÁGA
2002. október 07. 11:28 | Sorszám: 242
Jaj glens "mindenkinek i g a z a van!" ahogy Őze mondta. És? Akkor mi van? S ha mindenkire szükség van akkor ránk miért nem? S mégis ki az akinek leginkább igaza van? Mégis ki az aki többet tud tenni akire nagyobb szükség van mint akire kevesebb?

Tény mindenkinek meg van a maga helye. Valahol. Pokorni biztos nagyon jó töritanár lenne. (Akár Izraelben is. ) De Csath MAgdolna mégis csak több joggal ülne az ogy-ben mint Dávid Ibolya. Míg utóbbi hősnőnk a kalapboltban lehetne sztáreladó. Biztos nagyon népszerű kalapos lenne.

Szegény Boross Péter pedig biztos remek nagypapa vagy kisbirtokos paprikatermelő lenne Somogyban de sajnos nem az. Ráadásul jár a szája. Szükség van rá. Ja. És mégis miért? Mire jó ő? Nem érne többet a csurkai intelligencia? Hol tett le a Szellem asztalára jelenlegi közéletünkől bárki annyit mint Csurka István? Erre adj választ.

Felőlem mindenki úgy skatulyáz ahogy akar. Az már egy értelmi fogyatékossági tünet hogy egyesek sérelmezik azt hogy valaki szeret rámutatni arra hogy mi a rossz. Ahogy az is hogy mások szeretik csak a nyugalmuk kedvéért elhitetni magukkal hogy minden-nagyon-jó-minden-nagyon-szép. Ahogy ugye a Kádár-korszakban is a túlélés záloga volt e gondolkodásmód. Nos az ilyen mérsékeltfélék nagy agyhibája talán a kádári szocializációbólé ered. A mi "radikalizmusunk" meg talán az hogy sejtünk valamit abból mi az hogy Európa. Svájc, Norvégia... hogy éreznék magukat ezek a tehetségtelen, rövidlátó, töppedtagyú alakok ilyen társadalmakban?

VILÁGNAK VILÁGA
2002. október 07. 11:04 | Sorszám: 238
A különös az hogy ebből hír lett amit bemondott minden rádió.
VILÁGNAK VILÁGA
2002. október 07. 10:56 | Sorszám: 235
A nagybüdös helyzet az hogy Orbán megnyerőbb politikus mint bárki jelenleg a közéletben. Ezért valósulhatott meg hogy egy olyan érdekes de kiforratlan pártalakulat mint a Fidesz a jobboldal vezető ereje lett. Csak hát miféle jobboldali vezető erő az amelyik direktbe szdsz-es kultúrpolitikát folytat direktbe szdsz-nek tetsző sajtópolitikát csinál - illetve nem csinál. S agytrösztje is még mindig inkább zsdsz-es lelkű semmint nemzeti. Ki lehet mondani a Fidesz alig nemzeti párt - inkább nemzetieskedő - amolyan adoptált amerikás nemzetfeelinget nyom - igaz azt tetszetősen és sikerel. S a dologban az a szép hogy titkos szívszerelmének az SZDSZ-nek ez még mindig túl sok de Magyarországnak még mindig édes kevés...

A MIÉP meg egy olyan kissé megrokkant nagypapa aki sokkal többet tud és tudna bárkinél de a lába már nem a régi no meg görnyedt kis háta se mutat túl jól az éleseszű nép szemében. Tény: a nagypapa már nem fogja megváltani a világot viszont többet lehet tőle tanulni emberségről, magyarságról, józanészről mint bárkitől.

Akinek egy csepp esze van az látja hogy a jobboldalon átalakulásra van szükség. Más arcokra. Következetesebb egyéniségekre. Nagyobb tehetségekre. Nem azért mert az ellenség olyan ügyes hanem mert olyan erős és olyan jól adja el magát még mindig. S úgy tűnik egyre jobban. Persze addig is a mérsékeltek álmodják csak saját mérsékelt képességű álmaikat. Béke poraikra.

VILÁGNAK VILÁGA
2002. október 07. 10:44 | Sorszám: 231
Látom a pirike kommandó megint nem bír a vérével.

Mérsékelt náci rulez!

VILÁGNAK VILÁGA
2002. október 01. 14:41 | Sorszám: 50
Mindamellett hogy Dávid I. intelligenciahányadosa két kalap közt rekedt meg. Lehet ha baloldalon lenne lenne sikere de ideát?

Nulla egész hány százalék körül járhet most az MDF?

VILÁGNAK VILÁGA
2002. október 01. 14:04 | Sorszám: 40
Szavazni márpedig csak egy emberre pártra szavaz mindenki no és kormányfő is csak egy ember lehet...

Itt egy nép él és annak csak egy vezetője lehet még akkor is ha szegény hülye tamáska a minél-kisebb-kisebbségek minél-nagyobb-hatalmának híve...

Tom te egy szűklátókörű kis körbe-körbe járó egérke vagy.

VILÁGNAK VILÁGA
2002. október 01. 13:49 | Sorszám: 38
Ein Volk! Ein Reich! Ein Führer!
Valójában ezzel mindenki egyet ért.
Csak az a kérdés melyik?

Ezért találták ki a demnokráciát.
Minthogy nem akar mindenki egy irányba menni minden dologban ezért időnként választásokat kell rendezni.

2002-ben a polgárok fele a visszaútra váltott jegyet.

Csak éppen a másik felének esze ágában sincs arra menni.
Ez a másik fél azonban mindaddig nem képes úgy érvényesíteni érdekeit mint az ötezer szélsőpesti értelmiségi által kovásztalanul összegyúrt massza míg egyes alkotó nem tisztelik egymást kölcsönösen. Vagyis míg a radikálisok kiközösítése-megsemmisítése meg nem szünik.

A társadalom polarizálódása és a feszültségek tovább élezedőse meg fog történni s ezért a szélsőséges baloldali antidemokratikus kormány lesz a felelős. De összegzésképp azt mondhatjuk: minél rosszabb annál jobb. Annál erősebb lesz ezt a baloldali maffiát elsöpörni kívánók dühe, tömege és ereje.

Téma: Gidofalvi izomemberekkel akarja visszafoglalni a Pannon radiot
VILÁGNAK VILÁGA
2002. augusztus 12. 17:17 | Sorszám: 50
Antall támadta meg Csurkát (minthogy ő záratta ki az alapítót a pártból) és nem fordítva! Antall eltaktikázta magát úgymond balfék volt mint tudjuk. Béke poraira. A balliberális emlékezetben ettől az öngyilkos tettétől még ugyanakkora ősfasiszta mint mindenki aki magyarnak született és nem köpte érte szembe apját és anyját.
VILÁGNAK VILÁGA
2002. augusztus 12. 16:58 | Sorszám: 49
A rádió Gidófalvyé. Papolczayéknak ki kell pucolni onnan! Az a némber tönkretett mindent!

Téma: Cserhalmi János
20-100. blank . 00:00 | Sorszám: 56

Téma: A Fidesz válsága
VILÁGNAK VILÁGA
2002. szeptember 11. 19:55 | Sorszám: 289
A Fidesz egyre inkább múltidő.

Téma: Molnár Tamás kegyelemdöfése a középjobb mocsárnak
VILÁGNAK VILÁGA
2002. augusztus 15. 16:40 | Sorszám: 124
Ezt tudjuk. Erről már beszéltünk párszor.
VILÁGNAK VILÁGA
2002. augusztus 15. 16:39 | Sorszám: 123
Mmmm. Lett volna szövetségese ha nem határolta volna el és ezáltal ki azt a politikai életből. Annyit kellett volna mondani amennyit Kövér mondott: Csurkát én egy tisztességes magyar embernek tartom. Pont. Nem pedig "mérsékelten" uszítani ellene Pokorni módra. Azt se kellett volna mondani hogy lesz frigy meg azt se hogy nem lesz. Ennyi. Kisgazdákkal mi volt helyzet? He? Torgyánnál nagyobb szélsőséges aztán nincs (nem volt) a palettán s mégis lett összeborulás.
VILÁGNAK VILÁGA
2002. augusztus 15. 15:45 | Sorszám: 120
Kellenek ifjú titánok is. Csaknem tudom mik azok az a titánok...
VILÁGNAK VILÁGA
2002. augusztus 15. 15:44 | Sorszám: 119
Elek! Ez egy fórum! Ez nem a pártpolitika! Én nem Orbán vagyok macskaköröm meg nem Megyessiné.
VILÁGNAK VILÁGA
2002. augusztus 14. 14:19 | Sorszám: 113
(Szért néha visszavághatok, nem? )
VILÁGNAK VILÁGA
2002. augusztus 14. 09:41 | Sorszám: 108
Nem mérsékelt vagy, hanem mérsékelt képességű!
VILÁGNAK VILÁGA
2002. augusztus 13. 22:56 | Sorszám: 98
Nagyrabecsült uraim nincs olyan monolit jobboldal definitíve és abszolút értelemben és totális egységben, amire itt célozva vagyon.
Még pártból is több volt/van:
Fidesz, MIÉP, MDF, FKgP, többi kisgazda (nem sorolom), MKDSZ, MDNP?, KDNP?, ?Centrum? s akkor még van jópár más szrevezet ami idesorolandó: Jobbik, HVIM, többezer polgári kör, NEM, Inconnu stb.

Egyik ember ide ixel másik oda. (Van olyan is aki vegyesen akár az MSZP-vel is. Fene a gyomrát...)
Ez nem megosztás, hanem különböző intézményesült politikai vélemények. Már persze valamelyik csak fantom, mint a legtöbb kisgazda. Egyszerűen nem lehet szó megosztásról, mert nincs mit megosztani. A szavazatok megoszlanak így is úgy is. Ahogy a vélemények is. Még egyetlen MDF-es körön belül is. Sőt még akár egyetlen politikus egyetlen napi gondolatmenetében is. Teljesen rendjén van ez. Mindenki kiválasztja a neki rokonszenves pártot. (Akár a csokornyakkendősöket.) Erről szól a demokrácia. S ehhez kell még a véleményszabadság. De jure és de facto is - BELÜL! A lelkünkben! Ez az, amit most hiányolok.

Nemlehet itt szó megosztásról bármennyire is erőltetitek, mert ha melnyikov érvei (és egyébként kevéssé ismert tényei) hatására vaalki holnaptól valamely radikálisabb csoportra adja a voksát voksa nem vész el! Hisz ott lesz jó helyen továbbra is a jobboldalon. Nem megy a komcsikra ixelni. Ha meg valaki továbbra is hiszi vagy úgy érzi, hogy azért jó az öreg kipróbált Fidesz akkor lelke rajta. S alkalom adtán, mint mondtam öösze is lehet fogni.

No hölgyek, urak!

Nem tudom éltek-e külföldön - jót tett volna. nem vayok egy Európa-buzi, de sok minden máshogy van. Nem tartok kiselőadást. Nagyon hiányzik nekünk az a szép zöld kétszázéves brit fű, amiről oly sokat szólnak mostanság is...

Nagyon hiányzik!

(S ráadásul mi nem is politikusok vagyunk csak közemberek!!!)

PÁRBESZÉD!

VILÁGNAK VILÁGA
2002. augusztus 13. 22:44 | Sorszám: 96
,,Mindenesetre ez a Jobbikos gyerek egy tehetségtelen pöcs. Még Rogán is százszor jobb..."

Szép. Ez a mérsékeltség. Egy fiatalemberre ezt mondani tényleg kultúrált, mérsékelt, tapasztalt felnőttre vall.

Nem baj ha nem engedem át holnaptól a gyerekeimet hozzátok játszani?

VILÁGNAK VILÁGA
2002. augusztus 13. 22:40 | Sorszám: 95
Kedves öreg barátom!

(Most olvastam, hogy volt egy találkozó Isoonzóban az egykor egymás ellen harcolók közt. Nos ezek valódi úriemberek kérlek. Olyan bajtársiasságot mutattak - írja a szerző, hogy le a kalappal... Szóval e kis csetepaté ürügyén amolyan isonzói és múltszázadi régi vágású módra engedd meg hogy öreg barátomnak szólítsalak. Hisz a küzdés az úriemberek kiváltsága s nem a gyáváké. S ha el is választanak a frontvonalak a férfias küzdelem nemessége eggyé forraszt. Mindörökre.)

Szóval kérdéd:

,,...az utcai demonstrációk, nyilatkozatok mellett mit tartotok szükségesnek ahhoz, hogy többségbe kerüljön a jobboldal? Hogyan próbáljátok a jelenlegi törvényi keretek között, a jelenlegi állampogári összetétel mellett érvényesíteni a szempontjaitokat?"

A második kitételen kívül fel sem merült semmi egyéb. Erről úri becsületszavam biztosíthat. Demokratikus eszközökön kívül amúgy sincsen másunk. Nektek se! Ezt jobb ha tudod előre az esetleges kalkulációidhoz.

Mit tennénk mellett azt is kérdezhetnéd mit teszünk?

Nos édes bátyám az utcai tüntetések sem lebecsülendők, de a nyilvánosság figyelmének felhívásának vannak más útjai is. Ugyanis a nyilvánosság az egyetlen eszköz ami megadatott a köz érdeklődésének és beállítottságának megváltoztatására. Bár ez utóbbi szerencsétlen kifejezés volt. A köz felvilágosítására bizonyos másként rejtve maradó kérdésekben. Tehát a tüntetések és az egyéb megnyilatkozások célja a köz figyelmének elnyerése. Bizonyos kérésekkel, tényekkel, véleményekkel való szembesítése. Emellett fontos teendő még a nyilvánosság felügyelete. S ha ott visszáságokat tapasztalunk akkor annak jelentése a megfelelő szerveknek. Ez bizony nem könnyű munka, de biztosíthatlak sok dolgos és önfeláldozó fiatal van, aki megteszi ezt. Mégpedig helyetted is! ez a médiafigyelő és a kontrollcsoport. Ezek fontos intézmények. Sokkal fontosabb fegyvertény, mint pl. az a négy polgári köri honlap elhelyezése e portál merevlemezén. S van eredménye is: számos elmarasztaló ítélet szélsőséges műsorok ellen: pl. Nap-kelte, Juszt stb. Ezek dokumentált esetek. Hatóságilag hiteles, bármikor felmutatható és használható tények. Fegyvertények. Pl. az ilyen műsorok ellen. (Megjegyzem szerényen ehhez hasonló kevés elmarasztalás éri a jobboldali fórumokat. Bár éri sajnos.) Szóval erről ennyit. Hogy mégis ki mit tesz. S mit tesz pl. a Jobbik. (A határontúliaknak szóló jelképes zászlógyűjtésen kívül pl...)

Arról nem is beszélve, hogy a szélsőséges szabolcsi MIÉP csokoládét osztott az árvizi cigánygyerekeknek...

VILÁGNAK VILÁGA
2002. augusztus 13. 12:00 | Sorszám: 42
Egyense volt... mellesleg a MIÉP maga alatt van. Nem találja a helyét.
VILÁGNAK VILÁGA
2002. augusztus 13. 11:42 | Sorszám: 39
Itt most Pirítósék.
Ők provokátoroznak folyamatosan.
Nem a Fideszről van szó elsősorban.
VILÁGNAK VILÁGA
2002. augusztus 13. 11:41 | Sorszám: 36
MIÉP nem= Barnus.

S én elmarasztalom a MIÉP-et is a politikájáért.
Én végig a jövő nemzedék és aJobbikról beszéltem.

VILÁGNAK VILÁGA
2002. augusztus 13. 10:38 | Sorszám: 18
A MIÉP bénázása a MIÉp sara.
A Fideszé meg a Fideszé.
Egyik se szerepelt fényesen.
Nem a Fidesz túrta ki a MIÉP-et a parlamentből.
Nincs szüksg itt arra hogy felvállalják Csurkát. Csak nem kéne támadni... nácizni és miépatázni - ugye kedves kyu... merő jóindulatból szól belőled az SZDSZ-es? Ez ugyanis SZDSZ-es gúnynév.

Ha megfigyelted volna a radikálisok (nem csak a MIÉP mert van még a Jobbik is!) erősen támadják a baloldalt. És pont ott ahol kell. íg a Fidesz semmit se tesz. Az MDF-ről meg halottról vagy jót vagy semmit.

Szóval félrebeszélsz kedves kyu néni...

VILÁGNAK VILÁGA
2002. augusztus 13. 10:15 | Sorszám: 12
Drágám akkor Te tanulj meg olvasni! Teljesen kiforgattad a cikket az imént erre hívtam fel becses figyelmedet. KEdves nemzetért-oly-sokat-tevő-és-mérsékelt barladiák!
VILÁGNAK VILÁGA
2002. augusztus 13. 09:35 | Sorszám: 8
Szegénykém nem tudsz olvasni vagy gondolkodni?

"Néhány elhaló szó a magyar középosztály önszerveződő mozgalmáról, a Hajrá, Magyarországról.
A kiteljesedő hatalmi válság biztos jele, hogy jelenleg az országban a polgári mozgalom a legnagyobb súlyú politikai erő. Parlamenti képviselet nélküli hatalmi tényező, amely jelenleg még nem eléggé szervezett és koordinált, születőben van. Ez a nagyra nőtt népmozgalom összességében már most maga mögé utasít minden más parlamentáris pártképződményt. Nemcsak létszámát illetően, de erkölcsi súlyánál és tartásánál fogva is. Jelenleg a Fidesznek van szüksége a mozgalomra, és nem fordítva. E friss erő által tud esetleg megújulni, amire bizony nagy szükség lenne."

A polgári mozgalom nem a Fidesz. Orbán legnagyszerűbb és legelőrelátóbb tette volt ennek a mozgalomnak az életre lehellése. A FIdesz megrettent Orbán pedig átadta a kezdeményezést. Szerintem Orbán belátta előbb-utóbb vissza kell vonulnia. Így teheti a legtöbbet a nemzetért. S azt is tudja hogy mindez 10-12 év. Ha nem hívja életre a mozgalmat akkor még több is lenne akár 20.

Gondolkodj!

Téma: Tulajdonképpen megszűnt a Miép...
VILÁGNAK VILÁGA
2002. október 21. 09:09 | Sorszám: 15
Eszed tokja Te barom!

A MIÉP azért maradt versenyben hogy lássátok már végre Ti barmok hogy nélküle nem mentek semmire!

Ezt főztétek meg is kaptátok!

Dilettáns hülye fidelitász zsúrfiúk!

Téma: Jobbik az ÁRULÓKLUB ellen
VILÁGNAK VILÁGA
2002. szeptember 04. 17:55 | Sorszám: 137
Ismét:

Épp minap mondta ez a végtelenül rövidlátó
- és épp ezért a Nap-keltében oly gyakori vendég - Boross Péter, hogy "ki
kell jelölni a polgári mozgalom jobboldali határait mert a jobboldali
politizálásnak mindig a szélsőségek ártották a legtöbbet..." Ordító
hazugság és szűklátókörűség. A mérsékelt már-már s ténylegesen is
baloldali kisgazdapárt alkalmatlan volt az ország vezetésére 1945-ben mint
tudjuk. Alkalmatlanok voltak ugyanis a bolsevik erőszak hatalomrajutásának
megakadályozására. Az FKgP mint tudjuk többek közt hogy éppúgy felelős a valódi
államférfiaink vérpadra juttatásában mint a kommunisták ui. ők is
részt vettek a népbíróságok működésében! A méltatalnul vádolt Bárdossy és korának legkitűnőbb közgazdásza, Imrédy vére az ő
kezükön is szárad! Ne felejtsük!
Mikor egyes belső űgymond radikálisaik megérezték a veszélyt s tenni
készültek ellene a mérsékelt kisgazdák mégis mit tettek? Kizárták őket
mint veszélyeseket. (Innentől alakul Szabadságpárt, a
bolseviki szalmámitaktika diadalaként.) S mi lett a vége? He? 1947-90...

Bravó! Megmentették a demokráciát a szélsőségesektől!
Kell még hozzá tegyek valamit?

VILÁGNAK VILÁGA
2002. szeptember 04. 17:52 | Sorszám: 136
Van ma a közéletünkben olyan jobboldali hangadó csoport amelyik vállalhatatlan? Szerintem nincs. Ahogy sose volt igény ebben az országban a hitleri vagy bolsevik típusú politizálásra. (No a bolsevizmus ügyben az elmúlt évtized nóvumot produkált de ezt tudjuk be a nemzet indiszponáltságának. Amúgy ez egy okos nép. Szerintem.)
VILÁGNAK VILÁGA
2002. szeptember 04. 14:04 | Sorszám: 133
Szégyenteljes az hogy egyesek mérsékeltre és szélsőségesre osztják a
jobboldalt a jobboldalon. S szégyenteljes hogy az MSZP és az SZDSZ
szélsőségessége ellen nem emelik fel szavukat noha az ő
szélsőségességüknek nincs úgymond jogalapja. Míg az MSZP-vel szembeni
keményebb szavaknak iganis van. S ha az egyik oldalon elhangozhat kemény
bírálat akkor a másikon is vagy egyiken se - bár ez esetben sérül a
szólásszabadság s vélhetőleg csorbul a tájékoztatás igazságértéke is.
Lényegében ezen a érverlési állásponton lehet csak megközelíteni a
szélsőséges-mérsékelt kérdéskört ami oly ostoba módon a központi vitatéma
lett a jobbközép oldalán. Épp ma reggel mondta ez a végtelenül rövidlátó
- és épp ezért a Nap-keltében oly gyakori vendég - Boross Péter, hogy "ki
kell jelölni a polgári mozgalom jobboldali határait mert a jobboldali
politizálásnak mindig a szélsőségek ártották a legtöbbet..." Ordító
hazugság és szűklátókörűség. A mérsékelt már-már s ténylegesen is
baloldali kisgazdapárt alkalmatlan volt az ország vezetésére 1945-ben mint
tudjuk. Alkalmatlanok voltak ugyanisa bolsevik erőszak hatalomrajutásának
megakadályozására. Az FKgP mint tudjuk éppúgy felelős a valódi
államférfiaink vérpadra juttatásában mint a kommunisták ui. ők is
részt vettek a népbíróságok működésében. Bárdossy és Imrédy vére az ő
kezükön is szárad! Ne felejtsük!
Mikor egyes belső űgymond radikálisaik megérezték a veszélyt s tenni
készültek ellene a mérsékelt kisgazdák mégis mit tettek? Kizárták őket
mint veszélyeseket. (Innentől alakul Szabadságpárt, a
bolsevikok szalmámitaktika diadalaként.) S mi lett a vége? He? 1947-90...
Bravó! Megmentették a demokráciát a szélsőségesektől!
Kell még hozzá tegyek valamit?

Nem kell szidni Debreczeniéket. Tudjuk kik ők. S éreztetni kell velük hogy
tudjuk. Épp e árulásuk által válik nyilvánvalóvá egyre több jobboldali
választó előtt a "mérsékeltség" csődje. S valódi énje.

VILÁGNAK VILÁGA
2002. szeptember 04. 13:54 | Sorszám: 131
Nos igen. Bevallottan így közeledek a kereszténységhez is. Riposztod szép de azért nem eléggé jó analógiákkal dolgozik s végül is akár a sugallt paradoxon visszájára is magyarázható s kimondható hogy a párhuzam mindkét egyenese azonos állású.
VILÁGNAK VILÁGA
2002. szeptember 04. 11:36 | Sorszám: 125
Bod Péterről megvan a (igen rossz) véleményem. (Ország kiárusítása. MNB tálcán nyújtása a bolsevikoknak.) Nem hinném hogy bármi számunkra hasznosat tudna mondani. Ettől függetlenül kiváncsi voltam a véleményére s meghalgattam. Korrektnek találtam. De ettől még marad az aki...
VILÁGNAK VILÁGA
2002. szeptember 04. 11:28 | Sorszám: 123
A Lovas féle műsor olyan hiánypótló tájékoztatási csatornája volt a jobboldalnak hogy megszünését képtelen volt pótolni a Debreczeni féle mérsékelt képességű csoport. Felőlem szólaljanak meg ők is de jobb ha tudják hogy azt a hírforrás szerepet amit Lovasék betöltöttek kellene folytatni. Persze ők erre alkalmatlanok. Semmi bajom nincs az ott megszólalt véleményekkel - csak éppen kimaradnak fontos tények és gondolatok. A Lovasi műsor nem szélsőségesebb volt hanem tájékozottab űveltebb és igazabb lényegibb.
VILÁGNAK VILÁGA
2002. szeptember 04. 11:11 | Sorszám: 121
Kóserturul...
VILÁGNAK VILÁGA
2002. szeptember 04. 11:06 | Sorszám: 120
Bizony igazu(n)k van megint.

Téma: Egy balos fiatal vagyok. Mit üzensz nekem?
VILÁGNAK VILÁGA
2002. augusztus 14. 10:07 | Sorszám: 254
Származási baloldaliról van szó szerintem akibe beleültették hogy félni kell az olyanoktól akik mindenféle kirekesztö és höbörgö nemzeti lózungokkal dobálóznak.

Ennyi tucatnév története.

VILÁGNAK VILÁGA
2002. augusztus 14. 10:05 | Sorszám: 253
Igen ez szép teljesítmény. Bár mindenben ilyen jó lenne!
VILÁGNAK VILÁGA
2002. augusztus 14. 10:03 | Sorszám: 252
Igen: "Horthy idején jobb volt..."

Téma: 52% orosz szerint Amerika megérdemelte
VILÁGNAK VILÁGA
2002. szeptember 10. 21:59 | Sorszám: 12
Pvcpadló... minek iszol ennyit? Nincs elég bajod?

Téma: Schröder, veled vagyok
VILÁGNAK VILÁGA
2002. október 01. 14:54 | Sorszám: 120
1. Akkor mégis miért jó ha a lehető legszűkebb kör - akár 9 ember döntse el ezeket a vitákat?

2. Tamás Neked akkora elveid vannak mint ide Jeruzsálem!

VILÁGNAK VILÁGA
2002. október 01. 14:24 | Sorszám: 116
Mondanivalód lényegét nem érinti...

Egész mondanivaló ez volt innentől kezdve egyetlen más mondandód sincs. Az egész misztikus-liberális kártyavárad nem ér semmit.

VILÁGNAK VILÁGA
2002. október 01. 14:22 | Sorszám: 115
Áhá!

Megmagyarázod...

Tamáska igazán nagyon jót szórakozunk rajtad...

A Közép-Magyarországi régiónak még semmi múltja nincs. Semmi szümbiózisz nem alakult ki. Nincs szervezeti együttműködési forma s a mérete is az ellen szól hogy egyben maradjon. Mert gazdaságosabb külön-külön.

Ennyi.

VILÁGNAK VILÁGA
2002. október 01. 14:19 | Sorszám: 114
Huhh. No igen. Rövidebben: az igazságosság kategóriája nem összevethető az igazságértékek kategóriájával.

Még szép hogy az élet és a valóság nem mechanikus. Elég unalmas lenne ha úgy működne a világ ahogy ezek a neomarxiánusok elképzelik.

Hitetlen Tamás kedvenc mantrája miszerint: "a plurális demokrácia egyik alapelve, hogy a kisebbségek alapjogait is megvédi a többség tulakaratával szemben". Nagyon üresen és félrevezetősen kong akárhányszor elsüti.

Tamáska a társadalmak döntésképtelenségének vízióját szugerálja be valójában. Hisz minden többségi akarattal szemben találhatunk legalább egy olyan kisebbségi véleményt mikor az adott kisebbség jogát fölébe rendelhetjük a többségének s ezáltal létrehozhatjuk a soha-semerre-haladás tömegtársadalmát.

Bizony tény s Tamáska bármennyire is fejére húzza a takarót éjjel ettől való félelmében de a társadalom önszabályozása folyamatos egyensúlykeresésben találja meg az útját. Állandóan vannak diktatórikus vonásai minden társadalomnak. Annak is amelyiket Tamáska vizionál. Csak szegényes önhittségében saját rögeszméjét és érdekeit megfellebezhetetlen kinyilatkoztatásnak s eleve elrendeltetésnek látja.

Akkor amikor a liberalizmus újólag és ad hoc tilt és korlátoz sokkal több érdek sérül mint amikor a konzervativizmus már bevált panelei működnek elevenen. Melyek részei szinte mindannyiunk szocializációjának - még ha ez fáj is Tamáskának hogy ilyen súlyos sérülés ért minket gyerekkorunkban hogy rászoktattak arra mi az hogy: viselkedj rendesen.

VILÁGNAK VILÁGA
2002. október 01. 13:55 | Sorszám: 110
Tomi látszólag nagyon ügyesen megmagyárázol mindent valójában semmi köze az értelmes érvelésnek ahhoz amit itt oly túllelkesülve hitvallasz.

Egy házasság felbontásához elegendő az egyik fél akarata. Jó hogy nem azt mondod hogy a férj nem akar válni akkor az asszony sem tud elválni pedig az brutálisan veri...

VILÁGNAK VILÁGA
2002. október 01. 13:27 | Sorszám: 107
Igaz. De vajon milyen jogon fosztjuk meg az állampolgárokat attól hogy eldöntsék hogy társadalmukban legyen-e halálbüntetés vagy pedig közvetlenül válasszák a köztársaság elnökét - ami eredetileg még szerepelt is a rendszerváltó megállapodásokban majd mára elsikkadt. Vagy hogy melyik közigazgatási egységbe essenek. (Pest--Budapest-ügy.)
VILÁGNAK VILÁGA
2002. október 01. 11:29 | Sorszám: 104
Stimmt.
VILÁGNAK VILÁGA
2002. október 01. 11:14 | Sorszám: 101
Valóban off de nem akartam ezzel a régi üggyel külön topikot nyitni csak mint érdekességet megemlítettem.

Nagyon zavaróak számomra a német zöldek. Azt látni hogy még a liberálsbolsevikoknál is rosszabbak és agresszívabbak. Szerencsétlen de sikeres képződmény ez a Bündnis'90-Grünen... Valami bűzlik nekem bennük.

VILÁGNAK VILÁGA
2002. október 01. 11:10 | Sorszám: 99
Tudom. De ami ma van az nem alkotmány hanem tákolmány. Szerintem egyetérthetünk abban hogy rendkívül veszélyes dolog egy ilyen igen hézagos és szedett-vetett saláta-alkotmányt úgy tekinteni mintha valódi nagy közös nemzeti alkotmány lenne. Főképp veszélyes az hogy ezt egy szűkkörű társaság kénye kedve szerint értelmezi s annak "szellemére" hivatkozva hoz megfellebezhetetlen döntéseket. Lásd pl. a népszuverenitás korlátozása alapvető kérdésekben. Ez botrány.
VILÁGNAK VILÁGA
2002. október 01. 10:46 | Sorszám: 97
© JUNGE FREIHEIT Verlag GmbH & Co. www.jungefreiheit.de 19/02 03. Mai 2002

"Fischer hat die Ideale der Grünen verraten"
Parteien: Interview mit dem Ex-Grünen Landtagsabgeordneten Jamal Karsli, der zur FDP überwechseln will
Moritz Schwarz
Herr Karsli, mit Blick auf Ihren Übertritt von den Grünen zur FDP äußerte der Vorsitzende des Zentralrates der Juden in Deutschland, Paul Spiegel, die Befürchtung, die FDP werde zum "Sammelbecken für populistische antiisraelische Stimmungen". Herr Spiegel denkt dabei nicht nur an die bekannten Aussagen Jürgen Möllemanns, sondern auch an Ihren Vorwurf, Israel bediene sich bei seiner derzeitigen Operation im Westjordanland "Nazimethoden".

Karsli: Ich bin weder antiisraelisch noch antijüdisch, noch antisemitisch. Wenn Sie wollen, ich bin auch ein Semit. Ich bin vielmehr "anti-Scharon" bzw. besser gesagt, gegen dessen Politik. Und ich bin nicht der einzige, der dagegen ist, auch in Israel gibt es viele Menschen, die gegen Scharons Politik demonstrieren. Scharon bringt keinen Frieden, auch seinem eigenen Volk nicht, statt dessen veranstaltet er Massaker. Ich bedauere das Wort "Nazimethoden" verwandt zu haben. Das war ein emotionaler Ausrutscher unter dem Eindruck der Fernsehbilder aus Palästina, die ich über die arabischen Sender sehe, die aber nicht von der deutschen Bevölkerung gesehen werden. Wenn Herr Spiegel das als "populistisch anitiisraelisch" deutet, ist das sein persönliches Problem. Aber tatsächlich ist es doch so, daß man in Deutschland beim Thema Israel den Menschen mit der Erinnerung an die Epoche des Nationalsozialismus schlicht und ergreifend Angst einzujagen versucht, damit sie den Mund nicht aufmachen und sich nicht zur Sache äußern.

Sie sehen eine moralische Lähmung der Deutschen durch das Verbrechen des Holocaust?

Karsli: Ganz genau. Ich erlebe das zum Beispiel, wenn ich mich mit Kollegen über das Thema unterhalte. Die erste Reaktion ist immer ein sich Umschauen, ob jemand da ist und mithören könnte. Ist niemand in der Nähe, äußern sie sich endlich einmal offen und fangen an zu schimpfen. Glauben Sie mir, die Mehrheit der Bevölkerung ist nicht mehr bereit, Bilder wie die aus Dschenin länger hinzunehmen. Den Leuten ist klar, daß das, was sich die israelische Armee da erlaubt, einmalig in der Welt ist. Es ist bekannt, daß Israel seit Jahrzehnten gegen viele Uno-Resolutionen verstößt. Israel raubt palästinensischen Boden und baut Siedlungen darauf. Israel betreibt Staatsterrorismus: Es hat bereits eine Todesliste angefertigt mit Personen, die zu liquidieren sind. Ich setze mich dafür ein, daß auch Israel neben einem lebensfähigen palästinensischen Staat in Frieden und Sicherheit leben soll , aber es soll dabei bitte nicht tagtäglich die Würde des palästinensischen Volkes durch Israel verletzt werden.

Israel beruft sich auf den legitimen Kampf gegen den Terror. Wenn Deutschland den Kampf gegen den Terror in Afghanistan mit Truppen unterstützt, kann es dieses Recht den Israelis wohl kaum verweigern.

Karsli: Wenn es in Palästina um den Kampf gegen den Terror ginge, dann müßte eigentlich auch Scharon ganz schnell auf eine solche Liste gesetzt werden. Oder ganz schnell vor den neugegründeten Internationalen Strafgerichtshof gestellt werden. Und ebenso viele andere israelische Spitzenpolitiker. Das Ergebnis wäre, einer setzt den anderen auf seine Abschußliste, und man bringt sich gegenseitig um. Außerdem ist die Frage, ob "Terror" nicht einmal fest definiert werden sollte. Wenn jemand gegen eine Besatzungsmacht kämpft, ist das denn Terror? Ich glaube, Terror richtet sich gegen Zivilisten. Wenn aber eine Besatzungsmacht sich gegen Zivilisten wendet, dann muß man mit allen Mitteln gegen diese Besatzungsmacht vorgehen, dann ist das der Kampf gegen den Terror. Auch die Palästineser haben ein Recht auf Selbstverteidigung. Wäre es nicht Israel, würde die internationale Gemeinschaft den Bruch so vieler Uno-Resolutionen nicht hinnehmen. Erinnern Sie sich, wie man im Falle Jugoslawiens eingeschritten ist, oder was man mit dem Irak gemacht hat - eben weil man die Uno-Resolution nicht vollzog.

Sie haben selbst erst kürzlich den Irak bereist. Warum?

Karsli: Ich habe an einem Solidaritätsflug mit 133 Mitgliedern vieler Hilfsorganisationen, Parteien und Privatpersonen teilgenommen. Ich wollte mir selbst einen Eindruck von der Situation vor Ort verschaffen. Mittlerweile sind durch das Embargo bereits 1,6 Millionen Menschen umgekommen. Viele von ihnen sind an Krebs gestorben. Verursacht durch viele tausende Tonnen von Uranangereicherten Bomben, die 1991 auf den Irak geworfen worden sind. Davon sind am meisten die Kinder betroffen. Zur Zeit sterben an den Folgen des Embargos monatlich weitere fünf- bis sechstausend Menschen. Das sind doppelt soviel Tote, als am 11. September in den USA durch den Terror umgekommen sind. Eine unerhörte Zahl, die hier im Westen einfach ignoriert wird.

Wie sollte sich die Bundesrepublik Ihrer Meinung nach gegenüber Israel verhalten?

Karsli: Deutschland sollte endlich einmal ein wahres und mutiges Wort äußern und zum Beispiel das Massaker von Dschenin verurteilen. Und es sollte darauf hinwirken, daß das Gleiche von Seiten der Europäischen Union geschieht. Wirtschaftssanktionen gegen Israel sollten nicht ausgeschlossen sein bzw. nicht verhindert werden. Die Politik, die Joschka Fischer betreibt, finde ich dagegen einseitig und heuchlerisch.

Das heißt, die Deutschen sind beim Thema Israel feige und die deutsche Politik lädt erneut Schuld auf sich - diesmal gegenüber den Palästinensern?

Karsli: In der Tat, "Feigheit" ist das richtige Wort. Manche verhalten sich sogar nach dem Motto: "Ich weiß nichts, und ich habe auch Angst, etwas zu wissen." Denn wenn sie etwas wüßten, müßten sie ein faires Wort dazu sagen, und das könnte politische Gefahr für sie bedeuten. Man muß allerdings zugestehen, daß der Einfluß der zionistischen Lobby auch sehr groß ist: Sie hat den größten Teil der Medienmacht in der Welt inne und kann jede auch noch so bedeutende Persönlichkeit "klein" kriegen. Denken Sie nur an Präsident Clinton und die Monika-Lewinsky-Affäre. Vor dieser Macht haben die Menschen in Deutschland verständlicherweise Angst.

Warum wollten Sie in die FDP eintreten, Sie hätten auch zur SPD wechseln können?

Karsli: Der Grund war die eindeutige und couragierte Haltung Jürgen Möllemanns, der nicht nur vielen Menschen hierzulande, sondern auch in der arabischen Welt aus dem Herzen spricht. Viele Menschen, die aus der Türkei, oder aus arabischen Ländern stammen, haben nun wiederum mir für meinen Schritt per Fax oder Telefon gedankt.

Gehen Sie mit dem Erbe des Holocaust vielleicht unbefangener um, weil sie ein nicht in Deutschland geborener Deutscher sind?

Karsli: Das ist möglich. Aber ich kann die geborenen Deutschen deshalb schon verstehen. Allerdings frage ich, wie lange kann man das noch mit sich herumschleppen? Ich bin der Meinung, ein Verbrechen kann ein anderes Verbrechen nicht rechtfertigen. Wenn ich so sensibel dem deutschen Naziterror gegenüberstehe, dann muß ich gegenüber der Machenschaften von Scharon genauso sensibel sein. Deshalb betrachte ich die jetzige deutsche Außenpolitik und Gesellschaftsmoral als Doppelmoral. Moral ist unteilbar, und man muß sich gegen jedes Unrecht zur Wehr setzen.

Warum sind Sie bei den Grünen ausgetreten, hat man Sie unter Druck gesetzt?

Karsli: Nein, erst jetzt versucht man das nachträglich so darzustellen, um die Empörung über mich aufzufangen. Tatsächlich aber war der Austritt meine eigene Entscheidung.

Früher waren die Grünen sehr antiimperialistisch gesonnen und stets die ersten, die Israel kritisiert haben. Wie erklären Sie sich diesen Wandel?

Karsli: Die Grünen haben sich tatsächlich sehr verwandelt. Joschka Fischer selbst hat sogar an Konferenzen der PLO teilgenommen, doch er scheint nicht nur das zu ignorieren, sondern auch die Tatsache, daß die Mehrheit der Deutschen ganz anders denkt, als es der Außenpolitik der Bundesrepublik Deutschland entspricht.

Haben die Grünen also ihre Ideale verraten?

Karsli: Ich habe gemerkt, daß ich zwei Scheren im Kopf habe, eine auf Landes- und eine auf Bundesebene, das konnte ich nicht länger hinnehmen. Also habe ich klar Stellung bezogen. Wie meine ehemaligen Parteikollegen das angesichts der Bilder aus Palästina weiter unterlassen können, ist mir schleierhaft. Früher gab es bei den Grünen gegen jedes Verbrechen gleich eine Demonstration, heute aber bleibt man zu Hause. Das kann ich mit der deutschen Geschichte nicht länger entschuldigen, denn das steht gegen mein Gewissen. Insofern glaube ich in der Tat, daß Joschka Fischer die Ideale der Grünen verraten hat.

Jamal Karsli, 1956 in Manboj (Syrien) geboren, seit 1985 deutscher Staatsangehöriger, ist mit einer kurzen Unterbrechung seit Oktober 1995 Landtagsabgeordneter in Nordrhein-Westfalen. Der Ingenieur und Dolmetscher war von Anfang 1993 bis zur vergangenen Woche (JF 18/02) Mitglied der Grünen. Jetzt hat er seine Aufnahme in die FDP beantragt.

VILÁGNAK VILÁGA
2002. október 01. 10:34 | Sorszám: 96
Artikel 4: Zeit-Fragen Nr. 39 vom 23. 9. 2002

Deutschland ist in jeder Lage zum Frieden verpflichtet
Die in Deutschland unter anderem von Richter am Bundesverwaltungsgericht Dr. Dieter Deisenroth («Frankfurter Rundschau», Dokumentation vom 11.9.2002), von Jürgen Rose in dieser Ausgabe und von vielen anderen angesprochene Frage der Verpflichtung Deutschlands zum Frieden, sind wohltuend. Damit beginnt in Deutschland endlich eine Diskussion um die eigene Verantwortung für den Frieden in der Welt, für das eigene Land und seine Bürger somit über die Souveränität. Diese Verantwortung beinhaltet mehr als nur das Abstellen der Zulässigkeit bzw. der Unzulässigkeit militärischer Massnahmen auf einen Beschluss des UN-Sicherheitsrates. Einmal abgesehen davon, dass auch nach einem Beschluss jedes Land seine Souveränität behält und frei über sein Verhalten entscheidet, gilt es immer auch die Verantwortung zu überprüfen, ob die Entscheidung mit dem Recht übereinstimmt. In Deutschland ist dies in Art. 20 Abs. 4 GG ausdrücklich verankerte Bürgerpflicht (Widerstandsrecht). Aus vielen Schilderungen von UN-Konferenzen wissen wir, dass die Idee einer Weltregierung und Beherrschung der Welt umgesetzt werden soll. Eine solche Idee der Weltregierung, wie sie die Vereinten Nationen anstreben, ist mit dem Selbstbestimmungsrecht der Völker und der Idee der Freiheit nicht vereinbar. Dies haben wir immer wieder dargelegt. Ich meine, Deutschland hat im speziellen eine historische, rechtliche und ethische Verpflichtung, sich quasi neutral zu verhalten und die Rolle des friedlichen Vermittelns nach dem Vorbild der Schweiz einzunehmen. Für mich kann die Haltung Deutschlands deshalb nicht von einem Beschluss des UN-Sicherheitsrates abhängen, sondern sie muss eigenständig sein. Sonst laufen wir Gefahr, statt der Grossmachtpolitik «made in USA» der Grossmachtpolitik «made in UN» nachzulaufen. Und wo Nachlaufen hinführt, wissen gerade wir Deutschen gut genug. Ich bitte deshalb alle Mitbürger, über die Idee eines neutralen Deutschlands in dieser Zeit nachzudenken.

Rechtsanwalt Rainer Rothe

VILÁGNAK VILÁGA
2002. október 01. 10:30 | Sorszám: 95
>>Az SZDSZ az alapvetöen liberális magyar alkotmány legmakacsabb, mondhatni legkonzervativabb örzöje. <<

Telitalálat kedves Hihetetlen Tamáska!

Az 1949-es keltezésű Rákosi-féle liberális alkotmányról van ugyanis szó!

Az SZDSZ a legszélsőségesebb magyarellenes judeobolsevik klánok érdekvédelmi szervezete. Kartell. Maffia.

VILÁGNAK VILÁGA
2002. szeptember 24. 19:34 | Sorszám: 57
Kis mellégépelés: nem először szegné meg a szavát...

(Hisz azt mondta aki nem dolgozza le a munkanélküliséget 3,5M alá az nem érdemli meg a kormányzást - most 4M feletti a munkanélküliség...)

VILÁGNAK VILÁGA
2002. szeptember 24. 19:31 | Sorszám: 56
Tény hogy a baloldaliság szitokszó. Nem véletlenül. Mi a Srőderi politika? Mi olyan támogatni való van benne? Mi jó abban hogy aki másodállást vállal s többet dolgozik mint az átlag attól 60%-ot vonnak le? Miközben a csak a seggét vakaró idegen nem-német török meg nyúlja le ugyanebből a pénzből a maga ki nem érdemelt szoctámját.

EZ a baloldaliság kérem szépen a mi életünkre nézve! Mi ebben a nagyszerű és haladó?

Egyébként Srőder kijelentésében nem érdemes bízni hisz nem először szedné meg a szavát. Ha Bus hangosabban füttyent akkor azonnal kivezényelné akár a teljes német sereget Irakba nem sokat teketóriázna. S persze közbe szépen megmagyarázná hogy miért az a helyes ami nem helyes.

EZ a baloldaliság semmi egyéb! Macchiavellizmussal, demagógiával párosuló dilettantizmus!

És persze az átlag német éppolyan hülye mint az átlag magyar. Újra és újra bedől a szép szavaknak. No és szívesen ixel a erkölcsi rend tovább gyöngítésére ami ugye a baloldaliság legfőbb bűne.

De persze nem állítom hogy mindenki elég érett felfogni ezeknek a kérdéseknek, összefüggéseknek a jelentőségét. Nincsenek illúzióim Veled kapcsolatban elvégre akkora szemellenződ van mint daliás önmagad. Én ezt is tolerálom mert jogod van rá. De ne szédítsd önmagad a gondolkodás vélelmével mert súlyos túlzásokba nem illő esni ilyen szép nagy téma közben sem...

VILÁGNAK VILÁGA
2002. szeptember 24. 18:52 | Sorszám: 42
Tamás a topiknyitóddal egyet értek egyetlen dolgot kivéve: Srőder személyét. Ez egy jelentéktelen és gerinctelen figura. S noha ő legalább folyékonyan beszéli a saját nyelvét (szemben a mi Megyónkkal) attól még Srőder egy büdös bolsi semmi több. Mint az összes baloldali akit hátán kell elviseljen ez a föld. Az a Zöldeknek hazudott féregnyúlvány ami hatalomra segítette pedig még nála is nyúlósabb természetű takony.

Mindeközben persze minden igaz amit Busról mondottál.

Téma: EU-tanázia
VILÁGNAK VILÁGA
2002. október 07. 01:12 | Sorszám: 36
A GDP növekedés - most írta a Népszabadság idén a belső fogyasztásból keletkezett. Persze sajnos az exportáló óriáscégektől túlságosan is függ a nemzetgazdaságunk ez semmiképpen nem jó s látni kell hogy exportnövekedést kínkeservesen tudunk csak elérni manapság. Ellenben a belső piacunkon még van elég tennivaló. NEhogy nekem azt mondja valaki hogy minden út kész minden ház áll amire szükségünk van s nincs dolog e honban.

Téma: JOBBIK Médiafigyelő: 17 győzelem
VILÁGNAK VILÁGA
2002. október 14. 22:06 | Sorszám: 34
Bizonyára a rossz családokban való felnövekvés is válthat ki devianciát vagy testi-lelki elkorcsosulást de szerintem a családon kívüli élet is. Teszem azt az utcai bűnöző banda melynek csoport normáját átveszi a fiatal... vagy akár a tévé csak úgy lehet romboló s maga a társadalom is elég abszurd ha jobban megnézzük úgyhogy egészségesnek lenni ma már művészet. Viszont látszik azért akadnak művészek szép számmal.
VILÁGNAK VILÁGA
2002. október 14. 22:02 | Sorszám: 33
Hát szerintem írj levelet Melnyikovnak. Ő tud segíteni.
Egyébként észrevételt Te is tehetsz mint állampolgár s jelezheted az ORTT felé panaszodat.
Talán még e-levélben is.
VILÁGNAK VILÁGA
2002. október 14. 22:01 | Sorszám: 32
Akkor miért alkalmaznak napi hírszerkesztőket?
S minthogy alkalmaznak azok miért nem dolgoznak?
Egy hírportál nem lehet folyóirattá. Publicisztikák mellett pedig a napilapoknál rádiónál is gyorsabb hírszolgáltatás a feladata. Erre van kitalálva.

De látszik hogy a Székely Kecskési koncepcióban a címlap szerepe is teljesen más csakúgy mint a hírszerkesztésé is. A publicisztikák közt sem találtam igazán figyelemreméltót. Amit megerősít hogy nem láttam még ide belinkelt írást ami nagy vitát kavart volna...

Akkor hát mi is a fő erénye a gondola.hu lapnak?

VILÁGNAK VILÁGA
2002. október 07. 12:15 | Sorszám: 26
Most a Népszabó olyan 600 ezerrel hirdethetné a lapját ha jól számolom. a Nemzet 300 ezerrel. Persze az adatok változnak. A Nemzet egy normális országban elismert lap lenne s tele lenne hirdetéssel. Nálunk úgy gondolják hogy a polgárok nem vesznek autót nyílván csak népszabó olvasói... Elég fura.
VILÁGNAK VILÁGA
2002. október 07. 12:13 | Sorszám: 24
3-at szoktak számolni egy-egy eladott lappéldányra. Gondolom tudtad. Ezért reklámozott a Népszabó régen 1 milla olvasót. Sose adtak el 1 millió lapot összesen sem talán.
VILÁGNAK VILÁGA
2002. október 07. 11:51 | Sorszám: 22
A gondola jó hogy van bár van sok más is. Az viszont nem jó hogy a gondola nem nyújt elégséges tájékoztatást. Ráadásul pro-baloldali módon hallgat el. Ez azért elég nagy baj. Nézzük meg a liberális média hírszerkesztését. Ők minden szdsz böffenésnek helyet adnak. Itt meg még a jobboldal legfontosabb fegyvertényei se kapnak visszhangot. Akkor mégis hogy várjuk el az emberektől hogy szavazzanak a jobboldalra ha nem közöljük velük azokat a tényeket amik miatt minél jobbra kell szavazzanak...?
VILÁGNAK VILÁGA
2002. október 07. 11:38 | Sorszám: 20
Triton pedig egy agynélküli hólyag. Jobb társaság kiszűri ki az akivel érdemes szót váltani s ki az akivel nem. Tritonnal minek? Mi hasznunk lenne belőle?
VILÁGNAK VILÁGA
2002. október 07. 11:37 | Sorszám: 19
Balázs kérdése jogos.

Mégis hol vezs részt a médiháborúban a gondola? Melyik oldalon?

VILÁGNAK VILÁGA
2002. október 07. 01:02 | Sorszám: 13
Elnézést az rendben van hogy ő Molnár Balázs de Te mégis ki vagy? Nem szégyelled magad?

Téma: Vége a Centrumnak... :-(((((((((((((((((((
VILÁGNAK VILÁGA
2002. október 21. 08:28 | Sorszám: 8
Nyugi Micu majd jövünk mink és akkor lesz itt jó világh!
(Addig már csak ... kell aludni.)

MÁS KELL!

Ez tény.

Téma: Az MSZP bolsevik part
VILÁGNAK VILÁGA
2002. október 14. 22:37 | Sorszám: 26
Jegyezzük meg az igazság kedvéért hogy a Fidesz-Demokráciaközpont bizony némi bolsevik ízzel vette kezébe a polgári körök "ön"szerveződését. Azonos helyen létrejött körök nem kerülhettek egymással kapcsolatba mert a DK letiltotta az adatkiadást... Ok nélkül. Amellett sok helyen az önkormányzati választásoknál amikor a pk-k támogatására volt szükség akkor azt elfogadták de a követeléseiknek nem igen szerettek eleget tenni. Még a jelöltállításban sem. És sokszor kifogásolható eszközöket is igénybevettek saját akaratuk keresztülvitelére.

Téma: Orbán hosszabb távon nem fog a FIDESZben politizálni
VILÁGNAK VILÁGA
2002. augusztus 15. 16:33 | Sorszám: 15
ez meg a jövő legfőbb gondja:a plazás-kólás konzumidiótává alakított/alakítandó felnövekvő nemzedékek...

(Ezek megmentik az SZDSZ-t? Úgy tünik ha nem teszünk valamit...)

VILÁGNAK VILÁGA
2002. augusztus 15. 16:31 | Sorszám: 14
A FIdeszre eddig is csak Orbán zsenije miatt szavaztunk s tökünk tele volt a liberószagú-szcientológus-pszeudoszdsz-esekkel. Tökünk tele volt a zsebét magyar pénzzel tele tömő majd lelépő Wermerrel.

Az 1. pontod alapján valóban meg fog történni a megújulás ami szükséges. Ezért zseniális Orbán ötlete. Sajnos ez azonban hosszú harcos éveket vesz igénybe. Értsd: belharcos. Sajnálom nekem sem tetszik de ez jósolható.

2-ben is igazad van. A tisztességes jobboldal végre profi lesz. A profi baloldal meg talán a jövőben tisztességes elemekkel fog feldúsulni.

Adja isten! Mert nélkülük nem lehet ebből az országból semmi. Ahogy mondani szoktam félországal-félgőzzel semmit nem lehet elérni.

Ez a folyamat még jobban elhúzódik. Több évtizedre is akár. De ha békén hagyják ezt az országot akkor épülni fog s megerősödni, egységesülni.

VILÁGNAK VILÁGA
2002. augusztus 15. 16:25 | Sorszám: 13
A legfiatalabb korosztálynál megfordult az eddigi trend s megerősödött az MSZP. Sajnos. Ez persze óriási tudatlanságuk oka. Ami azzal is magyarázható hogy a Fidesz csak olyan tájékoztatási eszközöket hívott életre mint az infó rádió mely nem tájéztat hanem ugyanabba az irányba dezinformál mint a "retekklub" vagy a "telaviv2".
VILÁGNAK VILÁGA
2002. augusztus 15. 16:16 | Sorszám: 12
Vajon minden Fidelitászos ilyen éleseszű? Akkor meg van mentve a haza!

(Balfele.)

Téma: A Szabad Sajtó
VILÁGNAK VILÁGA
2002. szeptember 24. 20:20 | Sorszám: 1
Barátim íme néhánz ötlet hogy szabadabbá s jobbá tegyük magunkat - a sajtónkat, a közéletünket, végül az életünket...
VILÁGNAK VILÁGA
2002. szeptember 24. 20:19 | Sorszám: 0
Molnár Balázs:

Szabad a szó
A sajtó helyzete Norvégiában

A jelenleg jobbközép koalíció vezette Norvégia legnépszerűbb formációja (25 százalékkal) az ottani Gallup júniusi felmérése szerint a jobboldali radikális, nacionalista, bevándorlásellenes, a bűnözés és a drog ellen szigorú harcot hirdető, erőteljes adócsökkentést proponáló Haladás Párt (Fremskrittspartiet - vagyis a helyi MIÉP!), amely tavaly ősz óta jelenlegi 14,7 százalékos súlyával kívülről támogatja a kisebbségi kereszténydemokrata–konzervatív kormányt. Hogy ez a tény a norvég sajtó- és médiamodellnek is köszönhető, valószínű, mint ahogy az sem véletlen, hogy a norvégok 74 százaléka elutasítja az Irak elleni háborút. Egyirányú propagandamonopólium hiányában ugyanis a norvégok képesek önálló véleményformálásra.

A 4,5 milliós, négy magyarországnyi területű, a több évszázados dán, majd svéd hódítástól csupán 1905-ben függetlenné vált, akkor még koldusszegény és bevándorlók tömegét kibocsátó északi királyság ma irigylésre méltó helyzetben van. Az 1,6 százalékos infláció mellett 2,9 százalékos munkanélküliségi rátával „küszködő”, a világ egyik legmagasabb egy főre jutó jövedelmével rendelkező állam nemcsak az ENSZ életminőségi ranglistáját vezeti (az életminőség nemcsak a pénzügyi, hanem az egészségügyi, környezeti, oktatási mutatókat is figyelembe vevő mérőszám, az USA a hatodik, az elmúlt években romló tendenciával, míg hazánk a harmincötödik helyre rukkolt előre a negyvenedikről), hanem a sajtóét is. A Freedom House jelentései szerint a világ legszabadabb sajtója a norvég.
Norvégia ma még a tisztább környezet, az alacsony népsűrűség, a magas jövedelem és magas várható élettartam, valamint a szilárd nemzettudat és az erőteljes nemzeti kultúra országa (leszámítva talán a filmipart, ahol amerikai dominancia jellemző, mivel mindössze 10-11 norvég nagyfilm készül évente), ahol a lazacot, rénsonkát részesítik előnyben a BigMac-kel szemben. Mi lehet mégis az oka az északi társadalom radikalizálódásának? Úgy tűnik, a vikingek és normannok leszármazottai nem óhajtják bevárni a globalizáció „áldásait”, hanem addig lépnek, amíg nem késő. A radikális jobboldal előretörése tehát az EU-n kívüli Norvégiában is realitás, de már nem második vagy harmadik erőként jönnek számításba, hanem a soron következő választások első számú esélyeseként. Norvégiában nincs gond a nemzeti érdekkel és a szabad szóval, a maastrichti Európának, a központosított, a választók által nem választott EU-bizottságnak itt is egyre több ellensége akad. Mintegy 216 lap működik jelenleg (ebből 65 napilap), a norvég ember hihetetlenül sokat olvas (míg az európai átlagnál kevesebbet tévézik, illetve többet rádiózik), háztartásonként átlagosan naponta 1,5 újságot „fogyasztanak el”.
Az országos lapok mellett rendkívül színes a regionális és helyi sajtó is, s hogy ennyien életben tudnak maradni, az a széles körű, 1969 óta létező állami laptámogatási rendszernek is köszönhető. A keményen kapitalista Norvégiában évente milliárdos (norvég koronában) nagyságrendű az erre a célra közvetlenül és közvetve fordított összeg, mivel azt tartják, hogy a sajtó szorosan kapcsolódik az emberek alapvető jogaihoz, ezért itt a piacot nem lehet teljesen szabadjára engedni, az egyszínű véleményformálás pedig a demokrácia lényegét öli meg. Egyáltalán nem arról van szó, hogy a szubvenciót a deviáns életformát népszerűsítő és a többségi nemzet hagyományait támadó, közérdeklődésre számot alig tartó sajtótermékeknek találták ki, a sajtótermékek több mint fele részesül valamiféle támogatásban, teljes összhangban az Európai Emberjogi Konvenció 10-es cikkelyével, amely kimondja, hogy a kifejezés (szólás) szabadsága inkluzíve tartalmazza az információhoz jutáshoz és az információterjesztéshez való jogot.
A napi sajtótermékek áfamentesek, ami a legnagyobb lapoknak is hatalmas megtakarítást eredményez. Az állami cégeknek törvényileg kötelező valamennyi (hitelesített példányszámú, vagyis auditált) napilapban hirdetniük, hogy senki se szenvedjen hátrányt. A kisebb számú (lapp) sajtó mellett az országos, regionális és helyi politikai napilapok ezenfelül extra szubvencióban részesülnek, ha piacukon a második helyen vagy hátrébb állnak, hirdetési bevételeik nem érik el az összbevétel 50 százalékát, s ha példányszámuk nem éri el a 80 ezret (v. ö. a 4 millió 525 ezer norvég polgárral) országos lap, illetve a 6 ezret helyi lap esetén. Ezenfelül a tulajdonos, amíg közpénzt kap, nem vonhat ki nyereséget a cégből. Az írott és elektronikus sajtót az államon kívül 4 nagy norvég cég és a norvég tulajdonú telefontársaság (Telenor) dominálja, mellettük még labdába rúg két dán, egy svéd és egy luxemburgi–amerikai vállalkozás (a nálunk is ismert gagyi tv2-s SBS műholdas adójával mindössze a nézők 10 százalékát hódította meg). A legnagyobb lap, a bulvár VG (365 ezer példány) és a regionális, 288 ezer példányban fogyó nem bulvár Aftenposten természetesen norvég kezekben van.
A monopóliumok elburjánzását mind az írott, mind az elektronikus sajtó esetén a Médiatulajdont Ellenőrző Hatóság van hivatott megakadályozni (mindössze évi 120 millió forintnyi összegből működik eredményesen), amely törvényi felhatalmazása alapján közbelép és megakadályoz minden olyan piaci tranzakciót, amelynek eredményeképpen egy kézbe kerülne az adott lap- vagy médiapiac több mint egyharmada. A norvég médiatörvény megtiltja, hogy országos rádió- és televíziócsatornában bárki nagyobb részesedést bírjon 33,3 százaléknál, akár külföldi, akár hazai vállalkozó. A legtöbb nézőt vonzó közszolgálati televízióban hirdetés nincs, kizárólag az előfizetési díjakból tartják fenn, melyet az Országgyűlés (Storting) folyósít számára. Országos földi sugárzású kereskedelmi televízió pedig csupán egy található, jelenleg a második helyen. A nagy keresztény ünnepeken tilos hirdetni a rádiókban és televíziókban; hírműsort, hírháttérműsort, dokumentumfilmet reklámokkal megszakítani pedig mindenfajta médiumban tilos, de koncertet, színházi közvetítést, sporteseményt is csak a szünetben szakíthat meg reklám. Politikai és vallási tartalmú hirdetés csak rádiókban lehetséges, ha pedig valaki úgy érzi, bármilyen jogát sértette egy-egy műsor, három hónapon belül fordulhat panasszal a norvég Panaszbizottsághoz (nem így nálunk, ahol 48 óra áll rendelkezésre hétvégén is, tehát a kis faluban élő polgár nyitva tartó posta és internet hiányában aligha képes egy péntek esti műsort vasárnap estig bepanaszolni).
Kiválóak az újságírók körülményei is. Eredményes érdekvédő szakszervezetek, magas bérek és munkahelyi védettség, kollektív szerződés a jellemző, egy zsurnalisztát nem könnyű elbocsátani és kiszolgáltatottá tenni, mint nálunk, pláne levadászni, hiszen politikai alapú kiszorítósdi nem létezik.
Az eredmény ismert: a dinamikus, egyedülállóan sokszínű sajtó, a reális választási lehetőség mind több norvégot a szigorú hazafiság, a nemzeti önérdek felé mozdít, tehát biztosra vehetjük: Magyarországon a vélemények és információk szabad áramlásában ellenérdekelt balliberális társulat semmit sem fog támogatni a norvég modellből, a jobboldal pedig eleddig nem tett érdemi lépést a tapasztalatok adaptálására. Talán majd a legközelebbi konzervatív kormány idején, amennyiben nem pusztán négy évig kívánnak regnálni.

Téma: Tiltakozz a háború ellen !!!
VILÁGNAK VILÁGA
2002. október 10. 18:55 | Sorszám: 62
Jóvanna Úgy tudtam 90-ben az volt a nagy jóság hogy nincs egyetlen idegen szoldát (vagy soldier) se az országban. Erre most meg az a nagy öröm hogy van.
VILÁGNAK VILÁGA
2002. október 10. 18:09 | Sorszám: 60
Mikor mennek ki végre az amerikaiak?
Ha jól tudom Szerbia kampó.
Nehogymá megint ideiglenesen itt maradjanak örökre!

Ki velük a picsába!

Téma: kétmillió-százezer?Decemberre nem lesz fidesz
VILÁGNAK VILÁGA
2002. szeptember 06. 13:55 | Sorszám: 28
Azért a gondolán tartalamasabb témákról szokott folyni a csevely. Kétmondatos topiknyitódat már ezennel is túlreagáltam.

Királyi allűr? Diktatúra? Ebben a témában talán inkább a Medgyesiéket kérdezd s az ő választóikat. Mégis hogy tűrik ezt a nyilvánvaló törvénytelenséget amit a köz- és magánsajtó ellen művelnek?

Van egy gyomruk meg kell hagyni!

Orbánnak még a legrosszabb mondata is fényévekkel Megyó előtt van.

Téma: Utolsó esély
VILÁGNAK VILÁGA
2002. szeptember 19. 14:03 | Sorszám: 50
Ezek köz számos indok valótlan.

Az ár és bérrendszer nem így fog alalkulni. Nem ezen a módon. A béreket növelni kell mert az valóban ajánlás de az árakat közvetlenül nem befolyásolják. Azonban sok mindent igen ami ezekre hatással lehet.

Nem az a kérdés hogy jó nekünk az EU vagy sem mert lehet úgy csinálni hogy jó legyen. Hanem az hogy hogyan lépünk be. Egy erős Magyarországgal érdemes belépni.

Amúgy én Svájcba szeretnék belépni.

Mi lenne ha elsvájciasodnánk?

Téma: Ezek: a "legazok".
VILÁGNAK VILÁGA
2002. augusztus 13. 21:02 | Sorszám: 2
A Kádár rendszer tényleg jobb volt mint a Horn-Medgyessy-Bokros-Kuncze-Tocsik-Tasnádi-ErősDzsoni-ApróPiroska éra. A Kádár-rendszerben háttérben voltak a legvérszomjasabb 50-es évekbeli klánok. Nekik nem drága a magyar föld, vér. Minthogy nem is sajátjuk. Bizony az 50-es évek jött inkább vissza lélekben. A Kádár korszak bizonyos értelemben még magyar is volt. Rákosi kora pedig magyargyűlölő és magyarfaló. S ez van most is.
VILÁGNAK VILÁGA
2002. augusztus 13. 20:57 | Sorszám: 1
A diktatúra nem puhult fel. Dehogy puhult fel!
Ha kellett nagyon is kemény volt. Kerültek még a nyolcvanas években is börtönbe és még '89-ben is vertek agyon embert rendőrök.

Csupán mi csüggedtünk el s akartunk élni és túlélésen kívül is létezni s kerestük a kiskapukat, az útlevelet, a trabit, a videót, a hétvégi telket, a balatoni egy hetet. Mi puhultunk fel, mert az ember egy idő után beleun. Beletörődik. Léleben legbelül a legkeményebbek nem. De a többség számmára mindig is a saját kis életminősége lesz a fontos s nem az eszme.

Téma: A soviniszta Markó támadja az européer Tőkést
VILÁGNAK VILÁGA
2002. október 08. 22:46 | Sorszám: 21
Ergó véleményünk sem lehet?
VILÁGNAK VILÁGA
2002. október 08. 22:45 | Sorszám: 20
Legalább abban nemzeti egység van hogy idehaza és Erdélyországban is ugyanaz a szar úszkál a tetején...

Email a webmesternek | Gondola