Téma: IRAK. Újabb USA aggresszió?
|
Ősspanyol |
2003. február 18. 23:14 | Sorszám: 278 |
Most ne is haragudj, de nem tudok ez esetben haraggal gondolni rá. (ugyanúgy ezért nem is érdekelhette volna pl.)
|
|
Ősspanyol |
2003. február 18. 22:36 | Sorszám: 276 |
nem 1,5 , hanem 0,5 éves munkájába került Rasmussennek ...
|
|
Ősspanyol |
2003. február 18. 22:34 | Sorszám: 275 |
És ez nem most kezdődött , hanem már tavaly , az októberi csúcs találkozó előestéjén, amikor is Schröder és Chirac egy brüsszeli szállóda különszobájában édes kettesben eldöntötték az EU bővités finanszírozási csomagját. (És most figyelj!) Eldöntötték úgy ezek ott ketten ,hogy az eu belépők csomagjának támogatásából lefaragtak 2,5 milliárd eurót, amiből fenntartották volna belőle a francia mezőgazdsaágnak az eddig is az eu által biztosított bőkező szubvenciókat ! Mákunk volt mert Blair ( ma Ő Mországnak-mocsok háború párti !) nyomdafestéket nem tűrően reagált a hír hallatán, illetve Rasmussennek közel 1,5 éves munkájába került a 12 tagállammal együtt, mig visszaharcolta tőlük a lefaragott milliárdokat a bővitésre váró tagok részére ! Szóval hátrább az agarakkal , hogy kiknek a véleményére adunk , és kiére nem .... Én meg azt mondom, hogy igenis nagyon jól tették, hogy külön véleméynen voltak Aznarék, hogy rádöbbentsék ezt a két öntelt hólyagot , hogy ezzel is deklarálják ,hogy egyenlőség van az eu-n belül . Nemhiába született ez a levél , azaz, ennek a levélnek nemcsak egyféle geopolitikai tartalmi célja volt, hanem Blair és Aznar a farncia-német különutas politikáját is így probálja helyre rakni.. (a múlt hónapban így is "kis eu-t az eu-n belül "-t kisérletezgettek megint Chirac-ék !)
|
|
Ősspanyol |
2003. február 18. 20:36 | Sorszám: 273 |
(Most egészen bizonyosan én vagyok egy platformon Orbánnnal, ami eléggé érdekes nekem !) Nincs semmilyen pofátlanság , több db okból szerintem : Először is nincsenek "alappillérek" mert nem lehetnek ! Régen rossz , ha megint vannak "egyenlőbbek" az egyenlők között . Úgy tudtam eddig , hogy az eu-ban egyenlő felek kötnek politikai és gazdsági érdekszövetséget, és nem méricskélés kezdődik újfent egymás között , és mindenki a másikkal ezáltal egy "alázatosabb" falkabeli magatartást kellene felvennie. Másodszor: nem Medgyessy kezdeményezte az aláírásokat ezzel a levéllel , hanem kettö darab már unió tag , Spanyolország és Olaszország. Érdekelne , hogy Chirac őket miért nem b..irizgálja , hiszen amennyiben ez a két állam nem kezdeményezett volna ilyen levelet , ez esetben senkinek nem jut eszébe ilyen különállónak mondott álláspontot -főleg egy deklarációban - elfoglalnia (megyónak biztos hogy nem jut ilyen az eszébe!) Csak mellesleg jegyezném meg: nem tudom mitől vannak a franciák ebben a témában is ilyen nagy tüdővel megáldva , hiszen egy hajóhaduk részükről már ott evez a Perzsa öbölben, és Raffussen külgyminiszterük is visszakozva a nemjük magyarázata után " mély barátságukról" biztosította az amerikaiakat . Meg aztán: miért ők hárman a többségi vélemény még mindig , mikor az eu-ban már többen vannak azok , akik a határozottabb (és nem a háborút!) ENSZ fellépés és döntés oldalán állnak . Sosem szerettem a franciákban azt a fajta (Gaullista) arrogáns különutas viselkedést , hogy "kint is vagyunk - bent is vagyunk" de azért mindenbe belepofázunk. Így viselkedtek a NATO-ból a BT- ből kilépve , az atomcsend-egyezménnyel és az Öböl háborúban , és most ,a jelen napokban is . Tudomásul kellene venniük (de nem akarják) , hogy mint korábbi nagyhatalom - ma már ugyanúgy mint ahogy tették régen nem rughatnak labdába , azaz nem annyira mérvadó mit mondanak azzal együtt hogy területileg nagyobb de lélekszámban több másnál nem nagyobb ország. No és mikor volt ebben egységes az eu ? Úgy alakult ki az "álláspont" (amit reklamálnak) , hogy legelöszőr mindenféle eu egyeztetés nélkül!! Schröder és Chirac harsogni kezdte a NEM-jeiket ! Na ezt hívják ugye eddig egységes álláspontnak .... Miután megjelent majd a nyolcak levele, utána beszéltek egységről (annak felrugásáról!) és barom módra (azóta is) megsértődtek . Most kérdem én ? KI A POFÁTLAN ÉS AZ ARROGÁNS TETŰ ? (az is megérne egy misét , hogy Schrödernek egy szava sincs Chirac böfögéseihez ) Na nehogy már Verheugen biztosnak, meg Pat Koxnak ( eu parlament elnökének) mint abszolut nem magyarnak kell odamondogatnia Chirac izléstelen bukónságához ....
|
|
Ősspanyol |
2003. február 18. 12:59 | Sorszám: 270 |
A másik : mi az hogy többletforrásokért "pitiztünk" nála ? Már bocs ! Semmivel sem kértünk többet a csatlakozás feltételeinél mint pl. hajdan Portugália ! Éppen az a baj , hogy nem annyit és azokkal a feltételekkel adják meg nekünk (és velünk belépöknek sem ) . Tehát ez nem "pitizés" kérdése , hanem az ami jár az eu törvényei szerint minden bentlévőnek - AZ JÁR NEKÜNK IS !! De ők kevesebbet számoltak ki nekünk .Tehát pont nem "pitizni" kellene , hanem fordítva- verni az asztalt a jogos "jussunkért"! Nem nagyon értem a gondolkodásmódodat ezügyekben... ( pedig nem én vagyok a jobboldali gondolkodású itt ,persze, ha egyáltalán Te az vagy )
|
|
Ősspanyol |
2003. február 18. 12:46 | Sorszám: 269 |
Tehát akkor azt akarod ezzel mondani , hogy egy eu-ban is(hasonlóan a hajdani szu-ban) elvtelenül a francia-német álláspontot kell majd minden esetben szajkoznunk ( mert egyik legnagyobb befizetők?) Mi köze van az eu csatlakozásnak ahhoz , hogy egy még kint lévő szuverén állam bárányként, de egy már bentlévő (Spanyol , Olasz stb kevesebb befizetők )viszont farkasként azt mondhat amit akar? Ha mindezeket így összemosod Chirac-l együtt , akkor miben különbözünk a csatlós szellemtől ma itt - mint írjátok az usa-megyó vetületében , és szocializmus építésétől 40 éven át , és az unió elötti ilyetén való "igazodási pont" gondolkodásunktól ? Tán "lesni" kellet volna , hogy mit mondanak a "legnagyobb befizetők" ? Hát eléggé undorító perspektívát kinálsz ide....
|
|
Ősspanyol |
2003. február 18. 12:34 | Sorszám: 268 |
Percig sem írtam azt hogy a világnak bármit is tolerálnia kellene. Én csak egy más magyarázatot probáltam felvázolni arra, hogy ez nem annyira "hegemonisztikus" törekvés, hanem egy kvázi bajba levő világhatalom néha esztelen "hadonászása a porcelánboltban" .. Különben pont ez a baja az usának ., hogy ellentállnak neki (több jell mutat erre ), tehát bizony nem fogadják már el ezt a heves hadonászását . Viszont ez sokkal több mást is jelent, és nemcsak az usa világhatalmi szerepének hanyatlását, hanem a nyugati szellemiségéét is vele együtt. Menj csak egy kicsit tovább ezzel a gonodolatsor özönnel, és elöbb utobb arra jutsz ki , hogy ennek a civilizációs új öntörvényű rendezési elvnek más hozadékai is vannak. Ez viszont barom szerteágazó , és vésztjosló jővőt vázol a nyugati szellemvilág számára. A súlypont áttolódás nem az usát érinti csak, hanem magával rántja egy kor hanyatlását és egy másikat , erre a korra érára "életre valóbbat" szül meg.. Gonodolok itt Kinára és az ázsiai országok alkalmazkodó képességére. Az iszlám országokról nem is beszélve ahol a világ lekosságának legfiatalabb nemzedéke található . Kik is csinálják a forradalmakat ? Az ötven év felettiek ? Mindig is a kitörni vágyó fiatal nemzedék képes erre... Tehát bérmunkások leszünk úgy 50- 100 év múlva ? Az usa hanyatlása nem csak az usa hanyatlása ! Összetettebb ez annál mint ami a látszat elsőre mutat . Mitől lehet (vagy kellett lennie?) Európai unió ? Ez is egy konkluzió ..... (bizony)
|
|
Ősspanyol |
2003. február 18. 12:14 | Sorszám: 265 |
Chirac ezesetben pofátlan és zsaroló álláspontot vett fel, illetve nem tűri az ővétől eltérő álláspontot . Nem mondom hogy megrendített az "igen" szavazatomban , de elgondolkoztató ez a hozzáállás...
|
|
Ősspanyol |
2003. február 17. 16:55 | Sorszám: 259 |
Mint többször is megírtam : az usa bitang rossz (mindenféle)politikát folytat a világban . Viszont én nem "világuralomról" beszélnék , hanem bizonyos fajta hisztis reakciókról . Nem bírnak folyamatosan a gazdságukkal, nemigen tudják érvényesíteni számos helyen az akaratukat már a diplomáciában (Kina , D.K. Ázsia , Európa)sem, és nem utolsósorban "bejött" nekik ennek tetejébe szept.11 (és akkor nem is említettem a szabad Oszamát) is,és még stb más is . Tehát én nem úgy látom, hogy "világuralom"-ra , hanem fordítva , - a mindenhonnan jővő csődükre reagálnak felettébb káoszszerűen ... (azé "jól menően" pár évvel ezelött nem így cselekedttek ) Itt az a probléma , hogy a világ vezető elemzői és médiái (egy pár db colummistától függetlenül) ezt nem így propagálják , hanem szalagcímként csak "agresszió" - ként értékelik az usa mindenféle mozgását. Ezek a jelenségek így viszont egymást generálják . A "világ legerösebb hatalma" mitosza halóban van , legalább is elkezdődött a hosszú fájdalmas folyamata , és őrült módon kapaszkodni próbál visszafelé. Ettől van vél.szerint megbolondulva , hiszen még mindig (sokáig) vezető hatalam marad a világnak, de már semmi nem fog úgy menni , mint pl. Nixon , Reagan , v. Carter idejében .Azaz már most "érzi a vesztét" ami reakciókat vált ki. Nincs igazi hathatós válasza a fenálló mindenféle fajta alakuló körülményekre ( reagan mindig volt !) . Ezért láthatjuk az extrémnek mondható megoldásaikat . Ezt jelzi még ráadásul az is, hogy már többminden hosszú évtizedű partnerei is ellentmondani "merészel" nekik , sőt !, mellőzni igyekszik őt , sőt egynémelykor -kizárni !. A történelem folyamán melyik nagyhatalom nem tett kisérleteket arra (váltakozó módszerekkel), hogy a lealkonyuló hatalmát megtartsa , vagy legalább is fenntartani igyekezzen valamilyen szinten ? Viszont a Napoleonok és Hitlerek alapból nem voltak demokratikusak , azaz világszervezeti tagok , ugyhogy "megoldásaik" nem hasonlíthatóak össze a mai usa ilyentérű cselekedeteivel sem ... (bármennyire is sokan ezt szeretnék) Vél.szerint nem meggyőzni kell egymást , hanem "tájékoztatjuk" egymást egymás álláspontjairól (Te vagy a TASSZ , én meg játszom az UPI-t , ezért írtam erről párral arrébb ebben a témában , hogy legköz. "ne úgy ronts" nekem ...(Te sem vagy "bolond", én sem vagyok "hülye" ) És akkor még nem is beszéltünk semmit sem az usa vezetői alatt levő "népének" elvárásaitól , nyomásától ,ami meg egy külön "tészta" , mert teljesen különböznek más népek nemzetalkotta gondolatairól . Az a fajta tömegpszihózis egyfajta foglyaiként élik meg ezt a helyzetet a vezetőikkel együtt. Korántsem úgy van ez ott "lejátszva" semmiben (irott és nézett médiában) mint ahogy ezt mi itthon az eu-ban gondoljuk , vagy tájékozatnak (az 57 % háborus hangulat is ezt mutatja) ....
|
|
Ősspanyol |
2003. február 17. 16:05 | Sorszám: 258 |
Persze.. Ma ezt mondhatja, mivel ma nem Ő a min.elnök ..De cimbijei: Berlusconi és Aznar viszont nem, hiszen Ők ma is hivatalban vannak Röhej ezért ezt így hitelesnek venni .. (egyébként nagyon szépek a gondolatok) -, azaz, : "mondotta most minderről egy ellenzéki párt vezetője ." Ez viszont ebben a formában stimmt, és mindent megmagyaráz.... (csak hogy hol áll ez az igazságtól ?)
|
|
Ősspanyol |
2003. február 10. 22:03 | Sorszám: 249 |
Kedves macisajt ! Tehát Schrödert lefordítva ezzel a következőt mondja : ha az usa rávehető , hogy nem támadja meg Iraqot , akkor már nincsenek is "világhatalami ambiciói" . Azaz, Schröder felefedezte erre az egy alkalomra a spanyolviaszkot ! Ne nevetess már meg ....
Schrödernek , ha vigan menne a dolga pártjának és a német gazdaságnak is, nem kellene annyira odafigyelnie egyre fogyó szavazóira ,azaz, úgy ahogy van, már rég az usa mellé állt volna . Aki szarocskában van a maga poziciójában , az mindent elkövet , hogy kikerüljön onnan , másodlagos ilyenkor a geopolitika ( finomabban : a presztizsem és egzisztenciám bőven leszarja az usát és iraqot !)... A Franciák már el is küldték sunyin a flottájukat a térségbe A Zeit elemzője egy sima ritka hülye , hiszen ilyen erővel ezeddig is lecsaphatott volna az usa bárhová - miért pont most! kezdené ezt el ? Nem ma lett "arrogáns" katonai nagyhatalom... Jóval a szerbiai háború elött már köztudott volt (nem itt Mon ) hogy az usa az ENSZ -t egy bürokratikus töketlen társaságnak tekinti. Nem az ENSZ-n múlott 91 -ben sem, hogy Bagdadba bevonuljon az usa, hanem egyedül az öreg Bushon ! Az ENSZ-nek lepkefing terve sem volt a tényleges helyzetről , mivel semmiféle katonai poltikai elemzői és egyéb válsábtábja nincsen még mindig. Felvetődött kb. ezelött 15 évvel ilyen létesítése , de addig szarakodtak rajta külön külön a kisebb államok és rengeteg külön véleménnyel éltek , hogy lemosták végül a pályáról az egész kérdést .Máig kuss van erről az elengedhetetlen ENSZT szervezetről . Miért? Ez volt az a a pont (tán Carter utsó idejében volt ez ?) ahol az usa "lélekben" elfordult az ENSZ-től , mert azt mondták hogy "vész" esetén nem lehet hathatós gyors ENSZ-től döntéseket elvárni. Aztán Kyoto (bár szervesen nem ide tartozónak látszik ) rátett erre még egy lapáttal, mivel ez az ENSZ bosszúja is volt az usával szemben , azaz ők is lemosták az usát és retorikailag "adtak " neki . Ekkor történt majdnem az , hogy az usa kilép az összes ENSZ szervezetből , amitől az ENSZ szabályosan beszart (többszörösen a legnagyobb befizető) , és hosszas tárgyalás után az usa elállt ettöl a szándékától . Innentől kezdve jól láthatóan és érezhetően az usa félig-meddig különutas politikát Folytatott katonaiélag az ENSZ-től . Aztán jött a szerbiai háború, ami tudjuk jól, hogy a preventív intézkedések hiánya okán , az ENSZ már későn és akkor avatkozott be , amikor már a vérfürdő elkezdődött . Az iraqi ellenőrzések is ki tudja meddig folytatódtak volna békésen és zavartalanul (többszöri iraqi ellenőri kirugásokkal) az ENSZ részéről egészen addig , amig valamilyen geopolitikai sajátos okból Szaddam majd egyszer meg nem mozdul (azt tudjuk már, hogy ez mit jelent). Az usa ezt a tökölődést hagyta , mert semmi érdeke és lehetősége sem volt arra nézve már , hogy az ENSZ-t ebben a "békeidőben" valami következetesebb lépésekre is rákényszerítse ( azaz, egyre keményebb és keményebb szankciókra , a végső ultimátumok megadásával) Na hogy közbejött szept.11 , itt már nem kevés köze lett ehhez a feltünő tökölödéshez , és ezért és így lépett közbe a maga szokásos paraszt bunkó arrogáns módján - ahogy sajnos egy nagyhatalomhoz illik . Ettől a váratlan fellépéstől most kiakadt a világ jórésze , és olajat sejt a háttérben , holott sokkal könnyebb lett volna az usának olcsóvá tenni az olajat seperc alatt és világméretben ha ez lett volna a fő gondolata . Csak a szankciókat kellett volna feloldania Szaddam ellen , és ezáltal elárassza a világot az iraqi olcsó olajjal aki meg nem OPEC tag . Ennyi ... Csakhogy mindezek hogy magyarázhatóak el a tüntető civil özv.Harkányinéknak ? Hogy usa mint a világ legerősebb gazdasága beveti az erejét minden szinten a világban ? Vesse rám az utolsó követ az, aki azt mondaná, hogy mint a maga országa világhatalom lévén nem pontosan ugyanígy cselekedne.. Nincs is nagyon más választása , mert "puhasága" esetén sokan jelentkeznek a helyére, azaz rögtön kihasználnák ezt a fajta "puhaságot" . Veszélyes játék ez .. Én még azt is megkoztáztatom, hogy gazdasági nagyhatalom lévén az usa a nyugattal (velünk) szemben ezt igen szerény mértékben teszi, hiszen ilyen konfrontációról nem is lehet hallani Európában .. Nagyhatalomnak lenni nagyon jó , de egyben igen nehéz dolog is megtartani azt a poziciót ... ( nem szent emberek, és karítativ jótékonykodás egy ilyen pozició megtartása, és nem apácát ültetnek egy ilyen hatalom elnöki székébe )
|
|
Ősspanyol |
2003. február 10. 12:17 | Sorszám: 244 |
Szerintem ezzel az erővel le kellene gázolni a Spanyolokat is , mert nézd csak meg mit tettek hajdan az aztékokkal ! Egyiptomot is , mivel vagy 6 ezer évvel ezelött kiüldöztek földjükről simán egy népet Athon városából ... stb. Ugyhogy majd mindenki valamiért befoghatja a pofáját és maradjon meg magának ("bűnösök vagyunk" -kal), ott ahol van és nézegesse a köldökét akkor is majd, ha tőle pár száz km-re kinyírnak ártatlanul 1 - 2 milka embert akár hobbiból ... Hova mennének be a KÉKSISAKOSOK ? És miért ? És minek ?
|
|
Ősspanyol |
2003. február 10. 12:04 | Sorszám: 243 |
"Van-e joga bármely államnak, amelyik alapvető nemzetközi egyezményeket (atomcsend, vegyifegyver, széndioxid, stb) nem ír alá, " Ezeket leszel szíves valamiképpen hathatósan alátámasztani, hiszen az atomsorompó és az atomcsendegyezmény szellemisége is az usától indult ki.( nem majd az oroszok találták ki a fokozatos atomcsapásmérő eszközök leszerelését !)
Mindebből a széndioxid ugyan nem ide tartozik, de van egy fogadásom arra , hogy Te sem igen tudsz az emisszió kibocsátás limitjének elutasítás (Kyoto) körülményeinek usa valódi okairól... Csakhogy az egész kérdésköröd számomra hamis... Itt nem az usa (a Te szerinted)világ terror hadjáratáról van szó, hanem konkrétan iraq lefegyverzéséről . Szerintem meg bezárhatnának majd az összes ENSZ szervezetek , ha egyszer az usa onnan kivonulna ( összeségében mindegyikbe annyit fizet be , mint a szünetben az ENSZ büféjében megfordult képviselők mögött levő egyéb más államok an - zusammen ! Ezt azért nem ártana felidézni magadnak érdekességképpen ) Ez pontosan kb. ugyanolyan, mintha azt mondaná valaki kintről miránk - a minden részlet ismerete nélkül és felületesen : A Magyarok egy kötözködő gagyi kuncsorgó erőszakos nagypofájú nép , mert ha szóhoz jutnak vagy Beneseznek rögtön másra, vagy konfliktus keresően Erdélyeznek állandóan , vagy reklamálnak több pénzért ,ugyanakkor fikázzák az eu-t és az eu politikusainkat , ugyanakkor semmit nem fizetnek a NATO-ba szinte , és mindenhonnan kivonnák magukat élből ha kérünk tőlük valamit ... És így tovább.
|
|
Ősspanyol |
2003. február 09. 22:34 | Sorszám: 240 |
Meg a 60 töltet , 60 ezer töltet -akart lenni !
|
|
Ősspanyol |
2003. február 09. 22:33 | Sorszám: 239 |
A (90 km) -(9 km)rakétavető akart lenni !
|
|
Ősspanyol |
2003. február 09. 22:31 | Sorszám: 238 |
Azokat a vegyi és biológiai fegyvereket az irqi -iráni háborúban mind az utolsó cseppig felhasználták , az ujabb de megmaradt 60 töltetre már nem az van írva hogy Made in usa, hanem félhold csillaggal és iraq feljegyzáéssel készültek. Erről kb. egy 1 órás műsor volt a spektrumon , ahol minden ilyen iraqí fegyverarzenált bemutattak ( a 80 évek közepe és vége készült legtöbbje) .Bemutatták a laboratoriumokat is és azokat bunkereket amiket az angolok terveztek, illetve aziokta a fegyvereket amik az orszoktól és az amiktól származtak. Voltak ebben a játékban más "közreműködő" nemzetek is ( Francia , német Japánok is szállitottak gépalkatrészeket).. Például igen szoros és barátságos szálak fűzte az iraqi rezsimhez a franciákat is, akik a barrom hosszú (90km) folyosójú rakétavető kisérleteiben is résztvettek. Számtalan fegyverfajtával (új) kisérletezett Szaddam már ezidő tájban is . Ma Iraqtól a környező államok félnek a legjobban , köztük Sziria aki egyáltalán nem bánja , hogy Iraqot elintézi az usa, akinek köztudomású hogy ellensége.. Egy biztos : ha szétesik a transzatlanti szövetségegünk , akkor igen nehéz dolgok nak nézünk elébe , azaz messzire ható következményei vannak . Mind export , mind import és katonai tekintetben függünk egymástól minden tekintetben ... És még számos egyéb nem számolt tekintetben is , hiszen az egész euróatlanti rendszerünket egymáásal szerversen építettük ki .. Most ki kit zsarol ezzel , az a kérdés. Nem lehet azt miondani , hogy Aznar és Berlusconi , vagy a Norvégok Japánok és más eu és nem eu elnökök mind nyalnak vagy mind hülyék lennének ... Nekik ugyanolyan "ütő" érveik vannak mint az ellenkező oldalnak. Én sem mondom hogy ők nem látják a fát és erdőt , meg kényelmes beszari töketlen bugyuták vagy valamilyen érdekkel bíróval lennének, hanem komoly mindenképp megfontolandó érvekkel rendelkeznek. És még mindig nincs lefutva ez a meccs...
|
|
Ősspanyol |
2003. február 09. 22:10 | Sorszám: 237 |
Én tisztelem a Te véleményedet is, és már megtárgyaltuk , hogy ebben nem tudjuk megyőzni egymást... Maradjunk annyiban , hogy Neked az usa a fő ellenség , nekem jelen pillanatban ha nem is Iraq , hanem azon keresztül a terrorizmus. Nem tudom hogy milyen embargót követ el az usa a franciák és a németek ellen, de legfeljebb nem Buick -t lehet kapni majd Munchenben az autó kereskedőnél, illetve bezárnak a Mc.Donalds-k.. Merthogy sem olajat /energiát/, sem élélmiszert és sok minden alapvetőt nem az usától importálnak - abban is biztos vagyok .. A sok embargónak (piacbezárások) nem hiszem hogy az usa annyira jól állna manapság gazdságilag ,hogy ezt nem vérezné meg, hiszen ezzel saját maga alatt is vágja a fát , pláne a mostanság megmozduló amerikai pozitív írányú recesszió mozdulni látszik . Pont egy ilyen embargó hiányozna nekik most ! Tehát hátrább az agarakkal ! -ezzel az embargó ijeszgetéssel . Magyarán: hülyeségnek tartom... Az a "hideg fatalista"Powell ezeddig a legdisztingváltabb politikus volt ,és ezt a világ összes politikai elitje elismerte ezeddig . Egyedül ebben a kérdésben nem enged . Ezeddig ezzel a hármassal senkinek semmi baja nem volt, csak mióta az iraqi kérdés van műsoron. Szerintem Te is elveted a sulykot szélsőségesen és legalább annyira , mint a három általad felvetett usa politikai hármasodat leírod.. Küzdöttél volna inkább a "zéró tolerancia" álságos elmélete ellen ilyen hévvel, ami viszont ténylegesen egy usából számazó mérgező métely ami észrevehetetlenül hódít márévek óta Európában is .. Orbán is a droggal kapcsolatosan hozott ebből egy kis "szelet" ... (többre hál Istennek nem futotta! Pedig ez csak egy kis szelete az egészből !) Nem tudom , hogy hol a fa hol az erdő, de végre van valaki aki "tisztán" képes látni sokmindenben ekörül(vagy csak hiszed magadról) Én megmaradok kételkedőnek ebben is ... (már ha nem sértelek meg vele
|
|
Ősspanyol |
2003. február 07. 16:49 | Sorszám: 231 |
Hát igen ! Mindenki dedós Teller Edével és az összes eddigi nagyágyúval együtt , és lassan eljutunk oda is ahogy közeleg az idő , hogy már csak Orbán fog állni egyedül majd a vártán.... Azt viszont bizonyitotta Orbán és a fidesz összes külügyekkel foglakozott és foglalkozó prominensei : a határokon kivülre max. 100 km-re képesek látni . A geopolitikához viszont egyszerüen kutyaütök ! Ahányan csak vannak..(mindig is azok voltak )
Sajna ott nem megy a magyar féle specko kétértelműség, ugyhogy "lépett" Orbán és "pártot" állt özv.Harkányiék béke vágynak (ma már minek? És kinek nincs ilyen vágya?) ! De hogy mennyire kutyaütök , az bizonyítja az is, hogy pont akkor csapnak bele a levesbe, amikor egyre jobban és egyre több és több állam követeli a határozottság mellé való kiállást. Egyszerüen nem lehet "na még egy hónap , meg még egy - az ellenőrzésre, ami immár több mint tíz éve folyik !" félékkel operálni már . Senki nem akar háborut 100%-ban a népeknél , de ez már túlnött azon, hogy a többszázmilliós özv.Harkányinék állást foglaljnak abban amiről mélyebb értelemben viszont fogalmuk sem lehet..( a történelem folyamán sem volt - de a nagyhatalmaknak sem !) Ha Orbán lennék , ugyanúgy tennék mint megyó csak pontosan a másik formájában. Nem mondanék NEMet , de az IGENt főleg nem .. De nem azt a félét amit az eu ügyben folytat : a háborúban hullahegyek vannak , illetve kiontott belek -kedves barátaim - de azért valamivel több haszna van a háborúnak . Lassan mondom ... stb) Amikor megyó lépett elötte mielött kiszagolta volna a trendet -és így rosszul lépett , úgy most Orbán , ki viszont tudta már az átalakuló trendet - ő sem csinált mást - hülyeséget... De mivel ez pusztán a szavazóknak szólt, úgy érthető hogy bőven ledrekkeli mit szól a világ ehhez . Teheti, mert rajtunk kivül a kutyát sem érdekli már , hogy mit és kinek mond . Ezesetben akkor le lehet szögezni , hogy az egész iraki kérdés magában egy indifferens ügy volt , csak pusztán egy a jó nagy hajazásra használta - mint csihi-puhi ( "fel az mszp ellen!") Sajna semmit sem változott: politikája, stratégiája , gondolatvilága..... Pontosabban : nem tud széles skálán zongorázni ezekszerint , elérte a politikai mondanivalója csúcsát és már csak ismétli önmagát .Semmi újat nem várhatok tőle - ugyhogy nekem uncsi.. Kb. félig tudtam csak erre a produkcióra is odafigyelni. Mikor azt vettem észre hogy kinéztem közben hogy esik e a hó, rájöttem, hogy ez abszolut nem nekem szól ezért nem érdekel , hanem Nektek és az ott ülőknek .. Bármikor ezentúl: le tudnám írni elötte majdnem pontosan nagyjából miről és miképpen fog beszélni... És akkor itt van a volt usa nagykövete a Jeszenszky, akinek homlokegyenest más a véleménye az iraki kérdésről .. (sose csíptem, de ez nyilt és tiszta szerteágazó megfogalamzás ezügyben a részéről)
|
|
Ősspanyol |
2003. február 06. 11:56 | Sorszám: 227 |
Hát ennél jóval többet és majd iderakom Neked délután vagy este mert egy kicsit hosszabbat igényel .. (sajna ez a jellemző mind a magyar mind a külföld médiáira! Ha "rámásznak" valakire, akkor csak az egyik részét hajazzák szerte a nagyvilágban és itthon is, eszükbe sincs a másik álláspontját is bemutatni, hogy az ember aztán józanul mérlegelni tudhasson . )
|
|
Ősspanyol |
2003. február 06. 11:49 | Sorszám: 225 |
Én is azt hittem , hogy oszló hullahegyeket mutatnak majd be a síró anyák hadával , akik jól hallhatóan és kitünő angol tagoltsággal "VX gas , botulin virus"- t skandálják , no meg nehány jól felimerhető atomvillanást iraq különböző területén - de ez is csak úgy lett volna hiteles, ha a gombafelhőn tutira élesen kirajzolódik az "ATOM" felirat , nehogy véletlenül pl. "ANYÁM TYÚKJA" -nak lehessen félreértelmezhetően olvasni...) De ez így tényleg abszolut nulla ...
|
|
Ősspanyol |
2003. február 05. 22:56 | Sorszám: 221 |
És miért nem egyeztek bele Kiotonál , mármint az emisszió kibocsátásának rászabott limitjébe ? "Halljuk".... (és mit jelent Nálad az , hogy "sőt" ?)
|
|
Ősspanyol |
2003. február 05. 21:27 | Sorszám: 219 |
"Ok,akkor játszunk behelyettesítősdit:Ma irak egy jogos feltevés miatt(embertelen diktatúra+terrorizmus pénzelése,tömegpusztító fegyverek előállítása) támadható bombázással,holnap ugyanezekkel a bombákkal bármilyen probláma esetén bárki,bármikor fenyegethető.Nos,ez hogy hangzik? " Rosszul, mert semmilyen indokot nem adtál eléje , amiben dönteni tudnék (itt a bibi az ilyenekben !) . Azér annyira ne "játszunk" arról, amit egyérrtelműen mindannyian tudunk . Tudjuk hogy az iraki diktátor vegyi és biológiai fegyvereket vetett be Halabja városában ( többek közt a híres VX gázt) amivel nem egészen 17 percen belül végzett 80 ezer emberrel . Az ENSZ 13 éve kéri hiábavalóan (kirugta őket számtalanszor ezidő alatt) ezen fegyverek hollétéről . Ez nem kamú , kitaláció és feltételezés . Azt is tudjuk, hogy annakelötte a 4 millió áldozatot követelő iráni háborúban is használta ezeket a fegyvereket bőven . Már ez is egy olyan ok lenne, ami miatt veszélyben érezheti magát bárki emberfia a földön, tudván hogy egy kiszámithatatlan diktátor kezében ilyen van , illetve semmilyen ilyen fegyver leszerelésének nemhogy híve , hanem fejlesztője és gyakorlati alkalmazója volt . Ellenben füstölöghetünk annyit amennyit akarunk amerikára ( barom egy nagy dívat lett) akkor sem mondható róla, hogy ugyanolyan kiszámíthatatlan mint Szaddam Husszein, vagy Oszama . Mint ezeddig sem, ezután sem fog mondvacsinált ürüggyel pl. Burkina Fasot megtámadni , hanem ha emlékezetem nem csal ezeddig még európa is sokat köszönhet neki . (Ha nem lett volna Pearl Harbor , ugyan nem bizonyosan de még most is nyögünk IV.Hitler alatt ) Az ENSZ-t nem bővíteni kell ( pont ellenkezőleg ) hanem összpontosítani és a bürokratikus rendszereit összpontosítani , csökkenteni. Hiszen ha ötszázan kerülnek döntéshozó helyzetbe benne , akkor én már itt garantálhatom , hogy soha semmiben egységes álláspontban dönteni nem fognak tudni ( már most sem tudnak !) A BT nem "szegény " és "nem szegény" országok "reklamáló" gyülekezőhelye , hanem a nemzetközi igazságosság letéteményesének döntési helye (Bulgária ott van , mi nem ) . Ott nem kell halomra bővíteni , mert egyszerüen magába dugul (így is). Indonézia a maga 180 milliós iszlám -buddhista hítével nem egyenértékű a más homogén iszlám országokéval, mivel ebben az országban van a legtöbb szanaszét szabdalódott iszlám szektásodás , ami az iszlám főáramlatokkal (umma) a legtöbbször még csak köszönő viszonyban sincs . Amennyire nagy lélekszámú ország , annyira ellentmondásos iszlámilag . Ezért nem tud gyökeret verni ott a fundamentalizmus . Ne feletjsd azt sem el , hogy nagyszámú a buddha hívők száma is az országban, mivel az iszlám oda csak az 1600 évekbe került be a legnagyobb részt (addig is volt de kb. fele-fele arányban ..) Az a baj, hogy legtöbbnyire nem a megoldás lehetőségéről, hanem csak egyszerüen az usáról akartok negatívan beszélni, írni bármilyen megközelítésben , ha ez szóba kerül. Mintha ennek ellenében Szaddam Husszein egy szent tehén lenne ( róla szinte semmi megjegyezni valótok nincs) , viszont az usa tekintetében leszáll állandóan a "vörös köd" . Az a bizonyos Fekete-fehér ismerős szindróma :komcsi - nemzeti (az utobbi mindig hót becsületes) Én meg abszolut nem ebben a vonatkozásban nézem a jelen felállást ( -sokat) . Számomra Szaddam a veszélyesebb , számotokra nem , azaz fordítva : inkább az usa ,azaz: a VX gáz kutyafüle az usa olaj zabráláshoz , azaz: a gáz,az antrax , a botulin jöhetnek dögivel alkalomadtán egy bármely metró alagutban , de most el az usa mocskos kezeivel az olajtól !)
Miket regélsz itt nekem nyugati civilizációs időbeni emberszámba vevésről , mikor nem az iszlám világ ellen folyik egy sepercig sem a diskurzus, hanem egy a világra veszélyes tömeggyilkos diktátorról írógatunk itten (teljesen függetlenül attól , hogy konfucionista vagy univerzalista szegény vagy gazdag ! Netalán hívjuk őt is az ENSZ-be ? Meg jössz nekem itt Indonézia szintúgy ENSZ tagságával is... Muszáj mindent nem idevalót is "bevetni" ?
|
|
Ősspanyol |
2003. február 04. 13:30 | Sorszám: 214 |
Aztán Koreában milyen olaj van ? Szerbiában milyen Olaj volt ? Oszt Venezuelát miért nem rohanták le ? Oszt a békemozgalamak milyen megoldást kinálnak Szaddam esetleges továbbműködésének meggátolására. És É- Koreára ? Szerbia esetében miért nem tüntetnek ellenkezőleg és azért , hogy a NATO lépjen már ! , pont azért , hogy NE LEGYEN HÁBORÚ !
Egyszerű: azért, mert egy egyszerű állampolgár részéről mindezek már nem átláthatóak ! Minden jóérzésű ember irtózik a háborútól, és ez nagyon helyes... Viszont egy bármekkora világtömegnek alapvetően nincsen felelőssége. Azért bízták meg választott kormányaikat és a számtalan feladatú világszervezeteket, hogy a bonyolult problémákra megoldásokat találjanak. Itt viszont különválasztani kellene a tömeg és a más dimenziójú vezető reálpolitika különbözőségét. A tömeg mindig is a háborúellenes volt van és lesz .. És ez azért helyes, mert megfontoltabb és körültekintöbb , elmélyültebb gondolkodásra cselekedetre készteti a kormányokat és a világ szervezeteit. Nehéz dolog elmagyarázni egy világpolitikától mentesen gondolkodó háziasszonyt arról, hogy egy világszervezet végül is miért dönt a háború megindításáról ( mert az is lehetséges még...) . Ha az ENSZ végül is ilyen határozatot hozna , akkor is ugyanilyen számban és léptéküen tüntetnének százmilliónyian a háború ellen ... (és ez így helyes ) "a béke mellett és szolidaritását a többszörösen kiszolgáltatott iraki néppel. "
Pontosan ezért faramuci egy mondat ez is ... Nem tudom ma még, hogy hogy "szolidáris" így ! a civil mozgalom a "többszörösen kiszolgáltatott iraki nép " mellett. Lehet hogy ez a civil mozgalom többet tud arról az esetleges elnyomásról , vagy iraki életről , amiben ma is , és hosszú évtizedek óta él az "iraki nép" . ( Nekünk Kelet eurpaiaknak ehhez nagyobb affinitásunk kell legyen ) Elképzelhető az is, hogy ugyanaz az "iraki nép" alig várja hogy Szaddamot eltávolítsa valaki a hatalomból -vagy így vagy úgy , és mindezért áldozatokat is vállalva ! Innen az iróasztalok mögül vagy a jól fűtött lakásokból civilen mozgalomban tüntetni egy-két órácskát , még nem azt kell hogy jelentse, hogy számunkra abszolut nem tudott dolgokról is nyilatkozzunk a felhívásunkba . Lehet hogy az irakiak közül többen , netán több tíz- vagy százmilliónyian elútasítják az ilyenfajta "békés éltetet" amit kiván nekik ma akkumullálni pont ez a mozgalom ... ( gondoljunk csak Sztálin alatt , és a Gulágokon élők és meghaltak sokaságára. Fogalmunk sincs milyen élet(?) lehet ott ! )
|
|
Ősspanyol |
2003. január 27. 22:29 | Sorszám: 204 |
hüp..hüp
|
|
Ősspanyol |
2003. január 27. 22:03 | Sorszám: 202 |
na ! mi van ...
|
|
Ősspanyol |
2003. január 27. 12:04 | Sorszám: 201 |
Egy párhuzam: azt modjátok , hogy az mszp csalással került a választásokon hatalomra . Akkor is így gondoljátok , ha az érvényes jogszabályok általi vizsgálatok ennek ellentmondanak, sőt Pintér belgyér az akkori kormány tagja , aki ezt elismerte deklarálta a parlamentben is . Most ugyan egy teljesen más vetületben, nem pont ezt, mert ez egy nyilt , mindenki által tudott "csalás"nak adunk szabad kezet úgy, hogy döntésünk után semmilyen elképzelésünk sincs arra, hogy ez hogyan oldható meg a jővőben . A jog alapján köztudottan rengeteg ártatlan embert is itéltek már el halálra . Semmi nem mindenható : semmi sem .. És ha ezt tudjuk , akkor nekünk kell embereknek úgy döntenünk , hogy mindezek tudatában is vagyunk...(Az ebbe a képtelen helyzetbe való belekényszerítésbe, nem mi vagyunk a bűnösök . Nem nekünk kell mea culpázni. )
|
|
Ősspanyol |
2003. január 27. 11:49 | Sorszám: 200 |
Te sem én sem a "felszínt" kapargatjuk, hanem valós problémákat más és más szemszögökből vizslatjuk.. Amiről Te beszélsz , az nem egyszerüen "berakom-kiteszem " az ENSZ-ből vagy bármely világhatalmi szervezetből . Mivel mindenféle számukra egyenlő csúcsszervezetek vannak AESAN vagy az iszlám konferencia és még sok egyéb , ezek döntéseitől is függ, hogy hogyan müködnek együtt vagy sem az a BT-ben. Emlékezzünk csak a millió döntésképtelen határozatra (Kina Szovjetunió , Usa )mind mind olyanokra , ami döntésekre egyébként égetöen szükségesek lettek volna . Tehát a BT sem mindenható - mint ahogy most sem lesz az ... A gazdasági érdekek mindig is különbözőek lesznek a más más érdekszférákban tartozók részéről külön - külön is.. Nem tudom azt elképzeni, hogyha az usa nincs , akkor minden kérdés normális mederben megoldható lenne. A nemzetközi terrorizmus - szilárd meggyöződésem - nem BT határozatok függvénye , mert BT határozatot egyvalami vétség elhárítására lehet hozni, de globálisan nem ... Mivel adott esetben az iszlám több állama a terorrizmust titzokban pénzeli a saját érdekei érvényesítésére mindenféle jogot mellőzve , úgy világos hogy semmiféle békésen megszavaztott BT határozat ezzel szemben mit sem ér ... Világosan látható volt, hogy Irak lerohanta Kuwaitot . Ez ellen fe lehet lépni , arról határozatot hozva . A terrorizmus minden ilyentől távol esik , pont ezért a legveszélyesebb. Szó sincs itt arról , hogy valakik elnyomottak vagy sem ... (és több ilyet patronáló állam egyáltalán nem "elnyomott" , hanem fordítva : meglehetős jómódban élnek az állampolgárai is. Sajna , itt is úgy van , hogy minden ki van hegyezve a gazdasági problémákra. Holott nem csak! erről van szó, hanem a civilizációk és kultúrákból adódó különbözőségek megoldásának megitélése is mérvadó lehet. Mig máshol természetes megoldásnak számít a házastársi hütlenkedés tetteseinek mindennapos megkövezése , addig a mi civilizácionk (értékrendünk ) ezt a megoldást saját érvrendszere alapján ezt elutasítja . Ha problémája van egy országcsoportnak , akkor nem hinném hogy a terrorizmus a megoldás (gondoljuk mi !) . De bizony sok olyan nekünk nem annyira átélt hitből vallásból több ezer éves tradiciókból adódóan ez a másik civilizációban ez esetleg "nemes" cselekedetként ítélik meg . Ugyhogy hamis szerintem sok téren az a képzet , hogy a civilizációk közötti ilyen -olyan (gazdasági) vagy a terrorizmus ( törv.kivüli fizikális) egy lapra, mégcsak móralizálás szintjén is egy lapra tehető . Magyarán: ha megszünik az egyik , nem lesz a másik ! Ma amerika egy jogos feltevés miatt ( nagyhatalmi erőszakossága miatt) támadható himlővel (ha nincs háború , akkor szavakban nem , de tettekben ezt ! deklarájuk ), holnap bármilyen probléma esetén ugyanezzel a himlővel - bárki bárhol fenyegethető és rákényszeríthető bármire (retorzió nélkül) !! Te jónevelten nem fogod használni sohasem a vegyi fegyvert , ők ettöl az erkölcsi felfogástól fel vannak mentve - pont általunk ! Ez az a barom nagy különbség ... Ha netán az iszlám a BT tagja lenne valamilyen szinten, akkor határozatilag sem hozható retorzió ... Így valóban kikényszeríthető a gazdasági egyenlőség , de azon túl is aztán bármi .... Itt összemosol egy valódi liberál globalizmus okozta valós elnyomás problémáit , egy sima emberiség elleni tömeges bűneset lehetőségeivel. Nem lebecsülve az előzőt , mivel az is egyfajta terrorizmus, de ez mégiscsak ellenörzött és fülönfogható megnevezhető gazdákkal, azaz bizonyos keretek között védekezni lehet ellene (mégha barom nehéz is ). De egy elvakult ötfős csapat ellen zsebben antraxszal egy nyolcmilliós nagyvárosban - milliók támogatásával, siker esetén -hozsannázva ? Hogy jön ide az , hogy Indonézia nem kap szerepet a BT-ben ? Holnap ilyen ürüggyel minden indonéz állampolgárnak milka csokit kell kapnia minden hó 05 -n ezentúl. BT határozat ide , Bt határozat oda ! Ellenkező esetben ......
|
|
Ősspanyol |
2003. január 26. 23:29 | Sorszám: 198 |
Ez igaz ! Csakhogy ma már abban a helyzetben van az usa , hogy egyszerüen nem tehet mást, mert sajátmagát szoritotta a sarokba ! Egy világrend bukik ha az usa bukik. Ne felejtsük el , hogy az usa akkor is a nyugati szellemiség magállam, mégha arrogánsan, nekünk nem megfelelelő módon másokkal (nem velünk!) viselkedik. Mindenek felett ez a komoly kérdés a jővőre nézve miránk is. Ha az usa netán mégis megtámadja Irakot , figyeld meg , hogy az eu föbb államai és fői sem utána seperc idő alatt nem azzal fog foglalkozni, hogy milyen szemét volt az usa, hanem azzal , hogy a közel keleti átalakulásból milyen gazdsági haszon származik neki (azaz nekünk belöle !) Hidd el ez így lesz , vagy lenne ! Ha az energia árak egy lényeges szint alatt alakulálnának és ez "bejönne" az usának , úgy elharapodznának az olyan hangok itt az eu-ban, hogy majd minden eu állam alapjában véve támogatta a terrorizmus elleni harcot. Jóval kevesebb lenne az usát elmarasztaló kritika ! Lapulnának mint szar a fűben , és sorban mennének "tiszteletteljes" látogatást tenni Bushnál... Most valahogy úgy áll a helyzet pl. Shrödernél: nem mehet ki német katona harcolni Irakba, de támogtaják a terror elleni harcot . Ez meg lesz akkor fordítva , illetve az elöbbi most nagyhanggal harsogott meg mesterségesen ellaposítva ! A nemzetközi politika is csak politika , tehát az is ha éppen az érdekei úgy kivánják , eléggé mocskossá tud válni . Szerintem már ma mindkét eshetőségre ( háború -nem lesz háború) előkészített retorikai "menekülési" útvonalak készen vannak majd minden most ellenző államoknál ! (megyónak mekkora arca lenne !! Most mindkét eset úgy van hogy az usának kell elvinnie a "balhét" . Ha lesz, vagy ha nem lesz háború ! Az eu államok mindenképpen nyerők . Arra a kérdésre ugyan senki nem válaszol (még publicisztika szintjén sem !) , hogy mi alapján hisz-nem hisz abban az eu és a világ , hogy Szaddam miképpen kerül le a színről vagy marad , ha a háború végül is elhalasztódik . Mert azt senki nem veszi komolyan , hogy Szaddaméknál 1 dkg dúsitott urán izotópot is találhatnának az ellenőrök . Ezen a képtelenségen az egyész világ Veled és velem együtt röhög. Mindenki tudja hogyha Szaddamnak ha van ha nincs neki ilyen olyan fegyvere , vigan eldugta azokat a világ szeme elöl már nagyon régen . Mert ugyebár Schröder se Mitterand se azt mondta ki a világ nyilvánossága elött, hogy hisz Szaddamnak abban, hogy semmiféle tömegpusztitó fegyverrel nem rendelkezik és nem is fog rendelkezni, illetve nem fogja azokat használni . De azt sem mondta ki a világ elött ez a két kiváló politikus , hogy Szaddam nem pátyolgat olyan terroristákat , akik viszont mindenféle lelkiismeretfurdalás nélkül bevethet bárhol ilyen fegyreket ha a kezébe jut (most már aztán ténylegesen -büntetlenül) Vagy netán Shröder és Mitterand mindezt más uton majd megoldja ? Tehát ha nem lenne háború , akkor még csak egy dolgot háritottunk el : egy jogilag nem alátámasztott háború kitörését . De ettöl még a további kérdések ugyanúgy fennállnak és az égegyadta világon semmit sem hárítottunk el . Sőt ! Mivel nincs semmilyen retorzió esetlegesen a jog védelme alatt, egy esetlegesen mindenféle jogot nélkülözőknek (ki tudja hányan vannak) adunk a kezébe olyat , amivel a joggal élve nem büntethető előzetesen (üzenete: csak jól kell eldugnosni a botulin vírusokat tartalmazó 5 kg-s csomagot ). Bebizonyosodhat így az is viszont , hogy a terrorizmussal a legnagyobb dolog is kikényszeríthető : az a megelőző célt szolgáló jog , ami az emberi értelmes cselekedetek mindene felépült . (ez is egy verzió lehet konklúzioként) Nagyon magyarúl : megmarad a félelem .. Ráadásul úgy , hogy nem is az azt kiváltó büntethetősége a fontos itt, hanem az abból adódó eredeti cél : a emberellenes cselekedettöl való elrettentés ...(jogom van megelőzően azt tenni , hogy ne éljek én és leszármazottaim fenyegetettségben, félelemben ) Én kevésbé tartok az usa elnyomó barbárságától (ez szerintem jobban kordába tartható) , mint a antraxtól , vagy a himlőtől ( mint kiderült nem tartható kordában). Vannak, kik azt mondják , hogy ez sem vezet oda , hogy elhárítottuk a bajt . Sőt ugy hal el a terrorizmus ha hagyjuk ténykedéseiket ( esetleg tizmilliók vesznek oda) , így nem reagálva rá kivivható,hogy a terrortámadások céljainak nem elérése miatt - magától abbamaradhat. Ez is igaz..., de szerintem egy képtelen álláspont (itt van az a marhája valamilyen nekem el nem árult nicknév alatt ,mivel tegnap vele voltam vagy négy órán keresztül !) . Mindent meg is kell tennünk azért , hogy megakadályozzuk a terrorizmust -és ezt könyörtelenül . Ha az a tett amit teszünk nem volt elég, akkor gondolkozhatunk még azon , hogy az elhárító cseledetünk fölött még milyen lehetőségeink is vannak. Így viszont kiszolgálunk egy olyat, ami felett semmilyen tevőleges ellenőrzést és megelőzést meg sem kiséreltünk alkalmazni. Ne tévedjünk meg: ha az olajért is megy a "bunyó" usa részről , akkor is ugyanígy fennállnak ezek a kérdések . Hogy az usa az érdekei miatt a kettöt összekapcsolta, attól még semmiféle veszélyt ez ügyben nem háritottunk el ... Addig én sehova nem szavazok , ameddig valaki a B-t is ki nem mondja .... (a jobb és épeszű megoldást) Érdekesnek tartom azt is, hogy szept.11 óta semmiféle olyan jellegű terror cselekmények nem történtek, csak periférikusan . Pedig bizonyosra vehető, hogy a terrorcsapatok nem elszigetelt jelenségek voltak ,hanem várható ujjászülető csoportok bizony számbavehető reakció is voltak, lesznek és lehetnek .. Figyelnek ? Csekkolnak ? Mi a végeredmény ? Vagy ténylegesen tartanak a háborútól ? Egyterrorista magát feláldazza , de hogy asszonyát gyerekét , népét földönfutóvá teszi ezáltal -az bizony már egész más szempont ! De ki tud ma ezekre választ adni ma ?
|
|
Ősspanyol |
2003. január 26. 21:18 | Sorszám: 194 |
Nézzünk a jővőbe , és most jussunk túl azon , hogy lesz , nem lesz háború ! Mi lesz ha nem lesz ? Mi várható a viágpolitikában ? Mivel láthatóan vereséget szenved az usa geopolitikai értelemben , mit fog tenni a nyugat az éleződő más civilizációk térnyerésével, mivel érezhetően fel fog erősödni , mert vili hogy bátorságot fog ebből mefóríteni . Mi történik az iszlámmal ? A palesztinokkal, É-Koreával ? az olajjal? Kinával ? Szerintem egyik világtrendből adódó vezető állam sem áll készen az ilyen szerepek betöltésére ... Ki veszi át az USA szerepét és hogyan a nyugati világból ? Mi van ha nem fogadják el a mi kultúránkból adódó feltételeinket . Képes e már Európa minden téren átvenni az usa szerepét ? Ha nem ? Mi lesz a világgazdsággal ? A terrorizmussal ? A lokálisokkal ? A nemzetköziekkel ? És még számtalan más egyéb hirtelen most fel nem vethető kérdésekkel ? (azt meg sem kérdezem hogy Szaddam Husszeinnel, aki akár még vérszemet is kaphat a gyözelem miatt , hiszen vitán felül ezt úgy fogja fel az iszlám bizonyos köreivel együtt , hogy az egész világ mellé , melléjük állt !) Ezekről miért nem beszéltek , mint nem is olyan lehetetlenszerű alternatíva ?
|
|
Ősspanyol |
2003. január 21. 22:41 | Sorszám: 184 |
Megszólgáltad a mait.. (mehetsz a pénztárhoz)
|
|
Ősspanyol |
2003. január 20. 21:28 | Sorszám: 181 |
"Hajnali ötkor kelnek, és egész nap imádkoznak, énekelnek és a Koránt olvassák. Ezen kívül sakkoznak, levelet írnak és beszélgetnek. Naponta háromszor kapnak enni, és az El Paísnak nyilatkozó egyik amerikai orvos kiemelte, hogy egy év alatt átlag hét kilót híztak." mié nem ezt emelted ki ? És mit gondoltál ? Rehabilitációs szanatóriumba hozták ezeket a terroistákat ? Ha ledöntötték volna valamelyik kerületi pesti SZTK-t és meghalt volna benne 4 ezer magyar , akkor ugyanígy szídnád az ezt elkövető terroristák köreihez tartozókat fogvatartó "véreidet", hogy pl. kicsi a víz fejadagjuk ? (nem hiszem én azt !) Olvastam én az El pais -tól és a Guardian -ban is, de még Eric Margolistól is hülyeségeket (igaz tőle ritkán)
|
|
Ősspanyol |
2003. január 19. 23:09 | Sorszám: 179 |
Volt e olyan háború, ami ellen nem tüntettek ? Minden háború ellen tüntettek , és ez így helyes . A háború az rossz, mert emberéleteket követel ... Ha igazságos ha nem igazságos háborúnak hívjuk.
|
|
Ősspanyol |
2002. október 05. 17:35 | Sorszám: 146 |
Nincs jó fiú ..., most csak rossz van ! Mint jelenleg semmi másban sem. A háború "önerős"indítása az USA részéről igazságtalan lenne.. De várjuk meg a "kémek" , azaz az ellenőrök jelentését... ( ne az usa , hanem a marokkói ellenőr jelentésére koncentráljunk - tán ő mégem D-007 )
|
|
Ősspanyol |
2002. október 01. 18:07 | Sorszám: 135 |
"prominens" alatt nem Sorost és ... (kit is írtál ?) értettem!
|
|
Ősspanyol |
2002. október 01. 18:03 | Sorszám: 134 |
1. Mint a terorrizmus általában (ilyen fokú) , nem küld - sem elötte , sem utána - névjegyet pontos címmel telefonszámmal .. Ha én mint egy nagyon gagyi diktátor ( tehát nagyon okosan rafka ) ha t.pusztító fegyver lenne a birtokomban és némi kp. is, akkor nyilván Juszuf Ali Sheherezád ( az -é gondolom a nőnem ) halálian mindenre képes "paradicsomba kerülő" nem éppen szelíd állapotúakra bíznám a tett, vagy tettek végrehajtását.. Természetesen ennek a kivitelezésnek a tervezését valami angol vagy orosz szakértői csoportra bíznám... ( hm.. lehet hogy lehetnék én is egy dictor ?) 2. Iraqról nem egészen azt hiszem , hogy hadat üzenne az Usának úri direkte módon . Hogy viszont célja mi lehet egy diktátornak hogy afele vigye - fejtse meg az, akinek hét anyja van ! De lenne egypár tippem ... nézz körül mi van ma , azaz milyen kakasok összeugrasztására késztette a nagyon fejlett kultúrájú 100 éves demokráciát és liberalista felfogást felvillantó államokat. Vagy : mennyire tudja az ilyen "hiszterizált" állapottal befolyásolni a világ pénzügyi állásait. Tőzsdék instabillak , a befektetők félnek a fogukhoz verik ...Még Te is említetd , hogy a Szaudiakat sikerült "megbizhatóból a problémás szövetséges kategóriába " süllyeszteni . És azt hiszem még sorolhatnám azokat az okokat amiért egy diktátornak érdemes kenyértörésig vinni a dolgot (vagyis csak "úgy" néz ki mintha hadat ...) és akkor nem az lesz a kérdés, hogy Szaddam szadista e vagy éppen öngyilkos jelölt . A geopolitika ismer ennél finomabb , nem fekete-fehér formációkat és végkifejleteket is... Ez az idegek harca is egyben, ugyanakkor semmi biztosíték nincs még sem az egyik sem a másik oldalon mindebből semmire... Az Usa egyáltalán nem biztos szerintem ,hogy ebből (még ebben az állapotában látva ezen ügyet) hatalmi és gazdasági szerep tekintetében bizonyosan tutira hogy jól jönne ki .. Sőt ! Könnyen lehet ennek az ellenkezője is, mert szinte napról napra változnak a felállások úgy a k.k térség államaiban, úgy az Eu ban is ... ( de mi már Kovács Laca jóvoltából akár kezelhetnénk valahol Májkel Dzsekszonok mellet buble gummot csócsálva a Scuddok elleni patriot rakéták állványainak pucolását is akár... Mert mi máris tudjuk sokak ellenében, hogy hova állunk - ha úgy (mit úgy !) bárhogy ! fog is adódni késöbb! Tehát mindezzel azt szeretném sugallni, hogy nem lehet a titkolt szándékokat sem egyfelöl sem másfelöl kristálytisztán meglátni nem lehet... Illetve mindezekért nem lehet sem erre sem arra a nagyesküt egyik oldalról a másik oldalra menöen -és vise versa- csak úgy csípőből kinyilatkoztatni .
|
|
Ősspanyol |
2002. október 01. 12:25 | Sorszám: 130 |
Minden külföldi prominens újságiró usa ellenesen ír. Majdnem minden EU állam ellne van az iraq ellenes háborúnak , így világos , hogy a BT ben sem határoznak másképp... Amerika meg fújja a magáét , (még saját hazájában is megosztottan ) , és tűzön vizen keresztül akarja vinni az elhatározását. Három négy (szinte )ellenérdekelt fél van ez ügyben tehát . Más más megvilágításból ... ( ha mindenfajta ellenérzést félretszünk !)A BT a 90 évben hozzott határozatait - tény- iraq nem tartotta be .. (Melnyikov is csúsztat, mert ezeket a "szaros" határozatokat nemcsak az Usa hozta !) Tény az is hogy egyetlen más államot nem ért olyanfajta terrortámadás mint amilyet ért az USA. Tény az is, hogy ezt az államot fenyegeti a legjobban a terrorizmus ( érné csak ilyen Bonnt vagy Párizst ! Mindjárt véleményük más lenne!).. Tény, hogy mind az amerikaiakat és egyes értékadó vezetőit ez a támadás hiszterizálta a legjobban. Tény az is, hogy ma! van egy könnyen hiszteralizálható államfőjük is... Tény, hogy mindezeken kivül más érdek is vezeti vezetheti ezt az egész háborus USA szisztémát.. Tény továbbá, hogy valóban fennáll a veszélye annak is, hogyha iraqot nem lehet alaposan ellenőrizni a tömegpusztitó fegyverek gyártása és felhalmozás terén , akkor valóban egy eléggé komoly katasztrófa előidézésének képességére tesz ,vagy tehet szert . Tény, hogy ennek elsődleges feltehető célpontja az Usa lehet. Tény, hogy mindezekért nagyon nehéz megitélni nekünk is, hogy mindebből az érzelmi és gyakorlati hozzáállásokból melyik a valódi, melyik esetleg a sommás és ezért esetleg érdekvezérelt , illetve melyik a ténylegesen elfogadható ésszerű elkövetkező cselekedet a világ részéről. Ha E.Margolisokat olvasok, és elmerülök pl. a Usa katonai és politika csinálók egymást mocskoló párbeszédeibe , vagy más prominensek államvezetők és egyéb mérvadók odamondogatásaiban minderről, akkor ettől még mindig nem leszek pontosabb a végső igazságom kialakításában ... Ha az EU-t hallgatom, akkor ott is a politikai érdek kavalkádokból én azt következtetem ki , hogy "inkább maradjon minden így ! mert ez még mindig kiszámithatóbb - mint eleve rossz !! " Miért hinném az Eu államok db-jaiban , illetve egyenként hallgatva őket azt , hogy egyszeriben annyira érzékenyek lettek pl. iraqra , holott belpolitikájukban egyik sem tetten érhető más vetületben és nagyon sokszor... Önkéntelenül felvetődnek a további kérédsek is : - Ha nem lettek volna választások Schröderéknél , vajon elhangzott volna e a "hitleres" mondat , vagy ennyire hangsúlyosan nyilatkozott volna e Geri a háború és a németek viszonylatáról ? Párizs soha semmihez nem adta a beleegyezését ezen esetekben, . Miért ? Annyira "übermenschek " lennének ? Ezt sem hiszem .. Anglia meg majd minden esetben az Usa mellé állt (mint bizonyosan most is ) Miért ? Neki nem mindent belepően "erőszakos" az Usa.. ? Ugyanakkor Busch és az USa szereplései is tisztátalanok - de erről bőven kifejtetettétek az ezügyben levőket .. De mindezekkel együtt és vizsgálva - véleményem szerint valami bűzlik és sehogysem gömbölyű így ....
|
|
Ősspanyol |
2002. szeptember 30. 16:51 | Sorszám: 118 |
Lehet.. lehet.. De ez nem egy egyírányú utca. Én mindig úgy tudtam, ha csőd állt be, akkor mindig a legkisebbeken kezdték el legelőször a port elverni.. Gondolok itt arra, hogy pl. a Ensz-be és az Unescoba a nemzetek általi befizetési hozzájárulások összege csökkeni fog, illetve a hátralékok nőni fognak ugyanúgy mint az egyéb humanitárius szervezetekhez érkezettek is csökkenne... A munkanélküliség növekménye a fejlődő országokból bevándoroltakat érné először a fejlett államokban , stb,stb... Az állami beruházások csökkenése a források átcsoportosítása (magasabb olajár), illetve a minden szintű átkigyozó nadrágszíj gazd.politika ezáltal pénzpolitika miatt - nem tudom elképzelni, hogy ebből csak! megújulás következhetne ... Elképzelhető viszont , hogy seperc alatt milliárdokat koncentrál a világ az új energia forrás és annak kitermelésére, mivel ekkor ezen áll vagy bukik a v.gazdság jővője ! Ezt nem vitatom hogy így lenne, csakhogy addig, vagyis a cél eléréséig nagyon görönygyösnek látom azt az utat . (Feltéve , ha a háború ilyen téren vetne befolyást a világra !)
|
|
Ősspanyol |
2002. szeptember 30. 10:45 | Sorszám: 114 |
Sajna ezeddig úgy néz ki, hogy még mindig az nyersolaj kitermelés a nyerő! Esetleg a hidegfuziós reaktor általános üzembe helyezése hozhat megoldást, de az még odébb van. A tudos társadalom e része megsértődött ez ügyben, mert a publikáció elött nem konzultáltak vele (mivel azaddig hitetlenkedtek működésén bőven a fizika alaptörvénye miatt )... A kecskeszar (biogáz) meg az alternatív energiák nagyüzembe állítása nem hoz globális megoldást az olaj kiváltására , az atomerőművek hulladékainak tárolására meg nincs hosszútávú épeszű megoldás ... Sajna, de ma még - ez van ! (Kis területen kell hatalmas energiát termelni környezetkimélő módon - ez a fejlesztés lényege ami ma sehogysem megoldott még ) Tehát az olajfegyver még nyugodtan bevethető.. Ha a nacionalista iszlám országok begorombulnak (lásd: Irán hajdanán) akkor bizony mondhatni hazánk is nagy kakiban lenne majd minden világ és EU állammal együtt...
|
|
Ősspanyol |
2002. szeptember 29. 23:30 | Sorszám: 109 |
Ja ja ! Igazad van ! Valóban ott is született befolyásuk által egy nemzetállam kiverve onnan az inuitokat , és egyéb más honos indián népeket . Egyébként Canadát is be akarta kebelezni az USA , de az angolok és a telepesek ellenálltak. Bár ugyanakkor a franciák ellen együtt harcoltak az usával ... Quebec tartomány P. Truddau (jól írtam a nevét?)idejében is még el akart szakadni Canadától önálló államként. Ha jól tudom , még ma is ott hivatalos nyelv a francia ...
|
|
Ősspanyol |
2002. szeptember 29. 23:22 | Sorszám: 108 |
A nagyhatalom arról ismerszik meg hogy az égegyadta világon senkinek nem nyít teret - csak elgtöbbrészt saját magának.... Nyít teret akkor, ha magának van abból a legnagyobb haszna ! Ha nem így cselekedne , akkor nem lenne A NAGYHATALOM , mert seperc alatt ott les a statuszra a másik jelentkező aspiráns ... Olyan még nem volt , hogy az ember által benépesített földön ne lett volna NAGYHATALOM és az olyan tereket engedett másoknak ami veszélyeztetné a nagyhatalmi voltát.. Hogy mi veszélyezteti ? Hát egy bizonyos fokon túl : minden ... De legjobban általában az a másik , aki a "sarkában liheg", átvéve tőle azt a "gyönyörűséget" .. Ez az életben az egyénnél is többnyire így van : Az "erösebb" menedzser kiméletlenül lenyeli a "gyengébb" menedzsert ... A nagyobb cég bekebelezi a kisebbik céget . Az erösebb párt bezabrálja a kisebbiket - ha tudja ! - és így tovább... (ugyan az etikai kodexben sehol sem találsz ezekre utalást - viszont lehet mindig abból emlegetni, hogy hogy is kellene , mert az olyan szépen hangzik , ezért jó a fülnek, és csillogóvá teszi még a szemet is egy pillanatra !
|
|
Ősspanyol |
2002. szeptember 29. 23:08 | Sorszám: 106 |
Ajánlanám erről a témáról is (arab iszlám nacionalisták, usa ) a " holokauszt " topicban lefolytatottakban elolvasni minderről szóló kiadós pólémiát apóka -apostol- és köztem...
|
|
Ősspanyol |
2002. szeptember 29. 23:00 | Sorszám: 104 |
Na így ez egy érdekes kérdés ... Dobd fel mán röviden , hogy mit értesz ezalatt .(tudtommal azelött egy sor nemzetállamok és még azelött is mono hodítók ugyanezt mán megtették) A Brittek aztán (mint mások is) nyomaikat ugyan otthagyva ( más nemzetek nemegyszer így fejlődésüket is biztosítva ) mindenhonnan szinte kivonultak ...
|
|
Ősspanyol |
2002. szeptember 29. 22:55 | Sorszám: 103 |
Aha ! Csak az a világ problematikája hogy hogy megy az a "_ teret hagynunk másoknak, akiket nem ért utól a modern világ átka !" Ez ám a nagy bibi ! Azt hogyan kell csinálni , mert ugyebár az úgy van jelen nap is(mióta világ a világ - emberi léptékkel), hogy nem mi akarunk a modern világtól "menekülni", hanem azok a szegények akarnak "modernnek" lenni !! Azaz legalább ugyanolyan modernek , mint a svédek vagy a canadaiak- ha már nem csípik az usát .. Azaz így sem jó ,mert csípik a gazdagságát, csak a felfogását másokról és mások kezelését , no meg a kultúrszennyét nem . Furcsa ez azért így nem ? (Látom most mán a képernyő széléig is írsz !
|
|
Ősspanyol |
2002. szeptember 29. 22:26 | Sorszám: 100 |
Hogy mit keres ??? ! Jesszussom ... MJilyen kérdés ez ...? Mint nagyhatalom sohasem volt az úgy , hogy a történelem folyamán otthon "nagyhatalamaskodtak" ... Pláne ma, amikor a v.gazdaság az olaj csöcsön függ. Az olaj meg tudnivaló azokban a francos arab országokban található jórészt... (oda bizony egy nagyhatalomnak is neha-neha "ki kell járnia vizitre " Bizony nem lehet ma már csak telefonon elintézni dolgokat ! Oda még egy lop-top használata sem elegendő ma már .. Annyiféle sunyi érdek feszül , hogy csak hinta politkával pénzzel és kiváló fegyverekkel lehet csak tartani a rendet... Hajaj ! Tudna mesélni E.Margolis barátunk ezekről ha engednék neki !)
|
|
Ősspanyol |
2002. szeptember 29. 22:18 | Sorszám: 98 |
Elolvastam ! Most mit mondjak ... Amikor az USA vietnámi háborúját vívta , szinte ugyanazakat olvastam... De továbbmegyek! 91 ben a kuvaiti invázió elött sem volt minden tejfel a szenátusban.. Mindenki ott is "harap" mindenkire ! A szenátotrok ugyanúgy szeretnek mindenre fröccskölni , ami még híg állapotban van... Ha kint lennék most az usában, otthon érezném magam ... Az usa úgy viselkedik , mint az 1800 években végig a németek... Hatalmuk fitogtatása érdekében átkonspirálni probálták mindenki fejét .. Ehhez jó adalék volt a mindenkori háborus uszítás is!
|
|
Ősspanyol |
2002. szeptember 29. 21:52 | Sorszám: 93 |
Mi a válaszod a 87 -emre ?
|
|
Ősspanyol |
2002. szeptember 29. 21:51 | Sorszám: 91 |
A mindenségit kalahu ! Mondj csak egy államot ma , ahol nem a pénz az isten !!!! (már csomagoltatok is az asszonnyal, a gyerekeket csak akkor keltem fel , ha már minden a böröndben van .. kalaháriba a busmanokhoz azé még nem megyek !!!)
|
|
Ősspanyol |
2002. szeptember 29. 21:42 | Sorszám: 87 |
Miután megírtam ezt itt alant olvastam el az új bejegyzésedet , ami a köv. tartalmazza : Es itt szeretnek megkerni mindenkit , hogy ne gepeljetek a sor vegeig , csak ameddig a kepernyo tart ! Ezt én nem nagyon értem .. Nem tudom mit használsz, de én simán elolvasom a sor végéig gépelteket is .. Ha a nézet (view) - szövegméretet (world dimensional -vagy mi ) kisebbre veszed akkor elöbb utobb a képernyőn beülre kerül minden olyan is , amiért ezeddig "tornásznod" kellett ... ( de lehet hogy valami mást használsz , amin ez nem segit )
|
|
Ősspanyol |
2002. szeptember 29. 21:31 | Sorszám: 86 |
Irak és Usa viszályban velünk együtt vabankra játszunk mindannyian... Ha az usát nem bírja a világ többi államai megállítani a mindenféle nyomulásában , akkor bizony ha nem is elöbb, de utobb mindenképpen konfrontációra kerül sor (ha marad ez a forma!) az iszlám fundamentalisták, vagy az arab nacionalisták és őközöttük .. Ha meg így lesz már most előre sejthetően , akkor a most előrántott "bizonyitékok" hitelének eldöntésén múlik esetleg millió ember sorsa. Ha kamúk ezek a bizonyítékok vagy csak provokáció miatt íródtak , akkor is gáz van... Mivel az USA képes nekimenni Iraknak Angliával , ami minden helyen és szinten politikai bonyodalmakat fog előidézni. Vagy : megerősiti végső hatalmi arroganciáját az usának (hiszen tuti hogy előránt a helyszinen bizonyitékokat ! Na ugye mondtam ...) , vagy elveszti világhatalmi statuszát - ami egy űrt fog eredményezni, illetve előre jósolhatóan - világgazdasági káoszt is eredményezhet - Bush lemond , 1 hordó olaj 80 USD stb,stb... ( és most szálljunk magunkba is , és törödve magunkkal - EU és gazdságunkra való hatásával ) Ha viszont igazak , és csak a magunk "usa erőszakosság" meglátása miatt utasítjuk el - akkor is gáz van- lásd ugyanazt mint fentebb... Ha meg mennek az EU államok Kovács Laca után és szép sorban fejet hajtanak a héjának (szerintem ez lesz ) akkor már mindannyiunk érdeke hogy a bizonyitékok a helyszinen előkerüljenek ( szerintem már makettban megvan Delaware állam titkos labcsijában , csak a nagylátószögön kell javítani ) hogy erkölcsileg is tisztán kerüljön abból ki az atyauristen is - a végén... (seperc alatt ezeket a hezitáló Eu hónapokat elfelejtjük , csak K.Laca lesz hangos - hogy ő volt az első , mert tudott mindent már az eljén is a német és svéd szoc.demokrata haverjaitól ! Ekkor ha az usa az égvilágon el nem árultat is megcselekszi (megcselekszi!) , akkor a hordó olaj ára 10 USD lesz , amiért az iraki bábkormány olajával sakkban tarhatja az OPEC-t is...
Hej haj! Mind a háború hasznától ( ami gazd. beindult motorja) mind az olajtól az ami gazdaság erösebb lesz mint valaha.... No akkor lesz a kavarás az arab államok között a térség átrendeződése okán.. Sokan eddigi "kibékithetetlenek" kibékülnek, az eddigi USA haverok ádáz ellenségei lesznek mások , illetve új cimborákra is szert tesz USA (gyanítom : az olajhatalmát féltő szaudiak lesznek 2ádázok" - és többek között !) És akkor emindzalatt (leple alatt) mit kavarhat még izrael ... (arról most csak a jóistenke tudhat !) Hát ennyi ....
|
|
Ősspanyol |
2002. szeptember 29. 20:58 | Sorszám: 84 |
A mai globalizáció ellenes töüntetések sem arról szólnak hogy ne legyen.... Hanem pont ma és tegnap is , konkrét célokat ( nagyon helyesen !) jelölnek meg... " az IMF szanálja a szegény országok fennálló tartozásait ! stb, stb... Tehát még a glb.elnesek is pontosan tudják, hogy nincs ilyen ellenőrző és koordináló internacionális intézménye a világnak , ami által MI befolyásunkat tudnánk érvényesíteni a glb. pénzügyi és gazdsági folyamatia felett. Vél.szerint a szabadságunk ára ilyeneken áll vagy bukik többek között... Valami ellen véleményem szerint úgy lehet küzdeni , hogy helyette más "gazdát" jelölünk meg alternatívákkal. Hogy NE LEGYEN ! az még kevés... , mert az csak anarchiába torkollik . Ugyanúgy mint idehaza .... Ne legyen Megyó kormánya - legyen helyette Orbáné . Dehogy ne legyen semmi helyette - az egy eléggé hülye dolog ...
|
|
Ősspanyol |
2002. szeptember 29. 20:46 | Sorszám: 83 |
Nem hinném hogy ezt mondtam (-írtam volna ) ! Mi elött kellene és miért fejet hajtani ? Milyen új diktátor elött ? A szabadságnak (??) ára (??) ... sto eto ? Tuti hogy én vagyok az "előzményen " ?
|
|
Ősspanyol |
2002. szeptember 29. 20:26 | Sorszám: 81 |
Ez így nem igaz ... A globalizáció nemcsak ezt hozta.. Hozta az intermnetet , a tudományos fejlődés robbanásszerű fejlődését , a multikulturalitást, idegenforgalmat , művésztek kibontakozást és még sorolhatnám sokáig az áldásait .. Nemcsak GDP és a hozzátartozó profit a globalizáció.. Ez nem ma kezdődő folyamat, hanem annak egy része az ami mostanába csucsosodott ki.. A profithajszában nem egészen bizonyos vagyok abban , hogyha a globalizásciót felváltaná a régi bevált laterális kapcsolatok ,hogy az nem ugyanazt a célt és eredmény produkálná elöbb utobb... : - A profit növelését(GDP). Hiszen a mai közgazdasági elméletek mind odamutatnak erre az egyfajta termelési fejlődési síkra. Mindezt leegyszerüsiteném abszurdra : ha lehetne anti- multinacionális céget létrehozni , akkor hihetném azt hogy a globalizáció megszüntethető ebben a közg.pénzügyiformában.. De ami van , azt igen nehezen lehet visszatuszkolni a nincsbe , egy számunkra szimpatikusabb ugyan, de egy képtelen visszaforgatott formába... (soha nem lehetett ilyet ) A problémát én inkább ott látom, hogy a glb. mindezen közg.pénzügyi részére nincs semmilyen szabályozó odateremtve... Nem elvetni az egészet , hanem szabályozni (csak akkor már nem glb. lenne , hanem valami más )
|
|
Ősspanyol |
2002. augusztus 04. 18:37 | Sorszám: 5 |
Ne bánts ! Én csak a lehető legszerényebb modon válaszoltam arra a " Piszkos üzlet a háború!" ciműre , azaz a ronda kapitalsta attitűdöt írtam hozzászólásommal felül !! Hiszen ha piszkos háborút indít egy ezáltal is piszkos állam bizonyosan akkor piszkos indittatásból, akkor a legvalószinübb hogy csak tiszta és erkölcsös lehet az az állam vagy államok akiket ilyen piszkos üzelmek árán egy piszkos állam és nyilvánvalóan piszkos gondolatoktól vezérelten piszkosan indít. Valóban úgy van ahogy írod bocsáss meg és megtoldanám akkor az ezelötti írásomat is azzal, hogyha külföldre költöznék , akkor csak Irak valami hirös városa mellé telepednének le és valami mecset tisztogatónak először , mert felvillanyoztál azzal, hogy nem szeretik a colát (amit nem hiszek , mert Fejszál király és udvartartása is úgy issza a Wiszkit meg a colát mint a gödény a sony tv -t nézve közben az importált Qrváitól körülölelten , de még ráadásul az iszlám oltalmából a mai napig halálra is kövezi őket.) Valóban ez a mi erkölcseink szerint egy "jaj de rosszak ott egyesek "- l kiszólással felér , de ennél valóban sokkal rosszabb a Holywood hülye csódái a colával együtt (szó se róla ). Nem összevissza keverünk itt valamiket , kérlek szépen ?
|
|
Ősspanyol |
2002. augusztus 03. 17:49 | Sorszám: 2 |
Éljen Irak ! Éljen Szaddam Husszein ! Éljen az Al Kaida és Oszama Bin láden ! Vesszen Amerika és vesszenek vele a csatlós őt kiszolgáló álllamai ... Vesszünk mi is ! Vesszenek a kommunisták ! Vesszenek a besugóik ! Vesszenek az ateisták és eretnekek is! Vesszenek az idegenszívűek ! Vesszen a globalizmus ! Vesszen az országból az összes transzkonti multik bankok és minden ami pénzt visz ki az országból ! Vesszen a Bécsbe vásárló özv.Harkányiné is ! Na mi van még ha kigyűjteném és összeolvasnám a lapokban is megjelenő "kivánságokat" .... (tuti hogy kimaradt még jó sok veszni való inyencség!)
|
|
|