Téma: Csurka te nagyon ....
|
Phoenix |
2002. augusztus 30. 14:58 | Sorszám: 172 |
Nem biztos, hogy meg kellene nekik egyezni. Elegendőnek tartanám, ha nem piszkálnák egymást annyira, amennyire most. A fölös energiák levezetésére ott van a maszop. Persze mindannyian tudjuk, hogy nem arra van a legkisebb ellenállás...
|
|
Phoenix |
2002. augusztus 26. 15:28 | Sorszám: 136 |
Egyáltalán nem fontos. Csak amikor azt látom, hogy valódi válaszok helyett először elkezdesz zsidózni (!), majd orosz maffiázni, akkor az emberben felmerül a kérdés: vajon azt amivel a MIÉP-et vádolod, nem pont te követed-e el? Magyarországnak valóban van más, fontosabb problémája, de speciel erről beszéltünk, és te nem vagy Magyarország. És ha visszanézed a válaszaidat, akkor láthatod, hogy tendenciózusan mellébeszélsz: én felteszek neked egy kérdést, te meg elkezdesz másról beszélni... Szállj magadba.
|
|
Phoenix |
2002. augusztus 26. 13:12 | Sorszám: 132 |
1. Szeva nem az orosz maffia feje, csak fejese. 2. Az orosz maffiának Magyarország kicsi, de azért fontos tétel. 3. Amit Csurkáról írsz megfordítható és alkalmazható bárkire, aki valamit képvisel. Például itt van mindjárt Orbán. A modern hírszerzés módszerei szerint Orbántól olyat kértek, hogy verje szét a Fideszt méghozzá úgy, hogy legyen belőle mozgalmár. Ő ezt szívesen teljesítette is, és létrehozta a polgári köröket, ami kétségtelenül nagy, ámde teljességgel hasznavehetetlen, a többi csak parasztvakítás. Hülyeségeket nem csak te tudsz írni... (Bár az utolsó mondatot fenntartom, mert ugye erről megint elfelejtettél beszélni.) 4. Az, hogy az MSZP jó kapcsolatokat ápol az orosz maffiával egyáltalán nem újság. Az se hogy az SZDSZ is. 5. A cionizmushoz való viszonyodra adandó válasz elől megint kitértél. Tudod mit? A többivel ne is foglalkozz, ezt próbáld megválaszolni.
|
|
Phoenix |
2002. augusztus 26. 01:19 | Sorszám: 126 |
1. Én arról beszélek, hogy ha a kisegéren múlik, hogy az oroszlán ne kapjon be, akkor talán érdemes kergetni. 2. Azért a kisegér még mindig nagyobb, és az oroszlán szájából megmenekülést szolgálhat, ha megvan, mint a nemlétező légy. (Igaz griffmadárnak gondoltuk, de mostanra kiderült hogy csak egy rovar.) 3. A MIÉP-et azzal vádolni, hogy az MSZP-nek kedvez, amikor ilyen hülyeséget a Fideszre is lehet mondani, bornírtság. 4. Miért véded ennyire a zsidókat? Miért véded ennyire a Fidesz - még fideszesek számára is - nyilvánvaló mellékvágányát? Miért kell egyből "zsidó maffiáról" beszélni, ezzel mintegy méretén felülre torzítani a témát? Miért kell az orosz maffiára terelni a szót, amiről én az utóbbi négy évben nem hallottam, maximum az azt megelőző négy év összefüggésében? 5. Az jó, ha tudod, hogy kik az igazán veszélyesek ránk, de vajon tudod-e, hogy kik az igazán, de tényleg, nagyon veszélyesek ránk?
|
|
Phoenix |
2002. augusztus 26. 00:22 | Sorszám: 122 |
Amennyiben a MIÉP-ben túl sok a "szent akarat", abban az esetben a Fideszben túl kevés az ész, az MDF-ben meg az erő (és az ész). Még egy indok a két párt közelebb kerülésére. Bár nem tudom, eszet honnan szereznének... Én nem érzékelném egyébként, hogy a miépes kritika az a Fidesz ellenében hatna. Sokkal inkább érzékelem azt, hogy a Fidesz egyszerűen nem hajlandó saját (elkövetett) hibáit számba venni. Az önkormányzati választásokon bekövetkező pofára esés remélem már kijózanító lesz, de félek az már eső után köpönyeg. A nagy és "erős" Fidesz-tábor minden olyan hangot elhessegetett maga körül a választások előtt, akik azért óvatosságra intettek, meg azt mondták, hogy nem biztos, hogy amit csinálnak az nyerő. Hidd el, utálok vészmadár lenni, de ha valamihez értek, az a tömegek viselkedése. És most rossz irányba megy a csorda. De a MIÉP súlya még nem mentség arra, hogy miért kell ilyen mereven elzárkózni tőle, amikor ez nyilván liberális/zsidó érdekekhez köthető. Akkor most a Fidesz tesz egy szívességet az SZDSZ-nek? Hogy van ez? *** Azért azt a második fordulót se nyerte meg a Fidesz valami nagy előnnyel... Annál sokkal többet "jósoltak" nekik. De én nem egészen értem azt se, hogy egy komoly (?) párt hogyan képes a választási stratégiáját a közvéleménykutatásokra alapozni... *** Az SZDSZ négy minisztert adott hivatalosan, és még hetet fű alatt. Lehet hogy ettől retteg a Fidesz, a kompromisszumkötés árától? *** "Nem igen ismered a tortenteket." Történelmünk tudósa, világosíts meg. *** "Igen csakhogy nagyon sok ember mondhatta el, hogy en ott voltam es kulturalt emberek voltak ott." Egy választás nem a kultúrált embereken múlik. Egy választást meg kell nyerni. Egyébként még mindig nem értem a "kultúráltság" politikai hasznát. Nyilván jó érzés megerősödni, hogy nem egyszál egyedül vagyok, de ugyanakkor szar érzés látni, hogy kisebbségben vagyok a "kultúráltságommal". *** "Hadd ne kommentaljan. Mert megint csak olyanokat tudnek mondani, hogy eszre sem veszitek mikor lesz az a velemenyetek, ami az MSZP-nek hasznal." Erről kicsit konkrétabban, mert ez egy visszatérő elem, és nemigen látom értelmét. Én Lovasnak adok igazat amikor azt mondja: ">>Mindent elkövetek, amivel a balliberális média megvádol.<< Egy sikeres jövőbeni magyar miniszterelnök mottója." (Nyilván Lovas is az MSZP-nek szolgál fű alatt.) Ez ugyanis mind arról szól, hogy olyan eredményeket akarunk magunkénak tudni, amiket nem lehet néhány hónap alatt kisöpörni.
|
|
Phoenix |
2002. augusztus 26. 00:03 | Sorszám: 119 |
Nem értem mit akarsz az időrenddel. Magyar Tanácsköztársaság: 1919. március - augusztus Bajor Tanácsköztársaság: 1919. április - május Szlovák Tanácsköztársaság: 1919. július - agusztus Brémai Tanácsköztársaság: 1919. január - február. Ekkor még nem "égtünk be". Jó, a háborút elvesztettük, de Trianonról még szó sem volt. Egyébként gratulálok nektek a szlovák tanácsköztársasághoz.
|
|
Phoenix |
2002. augusztus 25. 23:31 | Sorszám: 116 |
Ja, majd elfelejtettem Brémában is volt egy.
|
|
Phoenix |
2002. augusztus 25. 23:30 | Sorszám: 115 |
Ez azért így még gyenge lábakon áll Trianon magyarázataként. Azt is kalkuláld bele, hogy volt Bajor Tanácsköztársaság, és Szlovák Tanácsköztársaság is.
|
|
Phoenix |
2002. augusztus 25. 23:10 | Sorszám: 113 |
Közben azért ne feledd, hogy a 96-os hozzászólásom válaszára kaptál időt. Pontosan kik ajánlottak fel hadsereget nem tudom, de akik támadtak: britek, franciák, kanadaiak, olaszok, szerbek, finnek, amerikaiak a Fehér-tenger térségében, britek, lettek, balti németek a Baltikumban, lengyelek Breszt-Litovszk környékéről kiindulva, franciák és britek a Fekete-tenger felől, valamint britek a Kaszpi-tengeren. Ja és persze a fehérgárdisták, és bármilyen meglepő csehek, Kolcsak vezetésével a fehérgárdisták csapataiban. Bár hogy a csehek hogy kerültek a Donon túlra már nem tudom.
|
|
Phoenix |
2002. augusztus 25. 22:52 | Sorszám: 110 |
Jóvan, értem, túl sok segítséget adtál. De most akkor meg állítsd össze a képet légy szíves a reálpolitika - Trianon - francia gazdasági érdekek - Lenin - bolsevik forradalom tengelyen, mert kezdek megkavarodni...
|
|
Phoenix |
2002. augusztus 25. 22:48 | Sorszám: 108 |
Folytassuk. (Kérdés a szakemberhez: miért van az, hogy a magyarok mindig messziről lőnek, nem mennek közel az ellenfél kapujához, de amikor védekeznek, mindig magukra engedik őket?) Bár nem tudom, hogy miért kell megint történelmi irányba félrevinni egy másról szóló beszélgetést, de ha erről akarsz, beszéljünk erről.
|
|
Phoenix |
2002. augusztus 25. 22:22 | Sorszám: 104 |
Natessék. Miket nem tud meg az ember. Egyébként ez önmagában nem lehet válasz, hiszen előtte is, utána is történtek olyanok, hogy egy ország egyszerűen közölte: nem fizet. És nem is.
|
|
Phoenix |
2002. augusztus 25. 22:20 | Sorszám: 103 |
Az hogy Magyarország eltűrte a Habsburg-uralmat, és követte a vágóhídra. Majd az, hogy Magyarország eltűrte megalkuvás (úgymond kompromisszum) politikáját. Egyébként nem értem mit akarsz ebből kihozni, pláne közgazdasági oldalról.
|
|
Phoenix |
2002. augusztus 25. 22:15 | Sorszám: 101 |
Jó, majd azt is megbeszéljük.
|
|
Phoenix |
2002. augusztus 25. 22:11 | Sorszám: 99 |
Párdon, te a reálpolitikáról beszélsz. Az is egy út, bár mondjuk az vezetett Trianonhoz és a kommunista diktatúr tűréséhez is. Ha mindenki a reálpolitika berkein belül maradt volna, nem lett volna 1848, 1867, 1956, stb. Legalább a saját történelmünket kellene ismerni: amikor a magyarság megalkudott sorával, azok voltak történelmünk leggyötrelmesebb szakaszai. Amikor "mertünk nagyok lenni", azok voltak a legfényesebbek. Az igazság az, hogy aki "realistán" áll a dolgokhoz, az a jelenlegi helyzetet akarja megváltoztatni, következésképpen egy alapjaiban rossz rendszert akar jobbá tenni. A "jobbá tétel" azonban nem egyenlő a "jóvá tétellel". Ez ellen az a szokásos "realista" érv sem áll, ami eleve feltételezi a ló másik oldalára esést, miszerint "fejjel kellene a falnak rohanni", ez mindössze a túlzásnak nevezett stilisztikai eszközzel történő visszaélés.
|
|
Phoenix |
2002. augusztus 25. 22:04 | Sorszám: 96 |
Az elgépelésekre adott magyarázatod azután olvastam, hogy megírtam hozzászólásaim. De ha úgy jobban tetszik, akkor módosítom: nem felindultságból, hanem kapkodásból írtad amit írtál. Mercurius, légy szíves azt is magyarázd meg nekem, hogy miért tartod olyan fontosnak a párbeszédet a MIÉP-esekkel, amikor szerinted a Fidesznek nincs szüksége rájuk? És miért tartod olyan fontosnak a „jobboldali” egységet, amikor a MIÉP-et nem sorolod ide? És egyáltalán: mit értesz akkor te „jobboldal” alatt? A Fidesz miért határolja el magát világosan a MIÉP-től? Úgy értem ki kérte rá? Gondolkodó emberek számára teljesen nyilvánvaló, hogy két külön pártról van szó, külön ideológiai háttérrel. (Bár az utóbbi időben mintha a Fidesz is átvett volna retorikai elemeket a MIÉP-től.) És Mercurius drága, ha négyszer nem hoztam tudtodra itt a fórumon az utóbbi 1 hónap alatt, hogy én nem vagyok miépes, sokkal inkább fideszes, akkor egyszer se. Elhiszem, hogy lassan szállingózik a pehely-húszfilléres, de ideje lenne tudatosítani. Amikor én a Fideszt kritizálom, akkor azt kritizálom, hogy a Fidesz – eléggé elítélhető módón – elcsúszott egy liberális, baloldali ideológia (?) felé. (De nem veszem zokon a miépezést, csak nem stimmel. Szeretem ha a vitapartnerem jelzést ad legalább időnként arról, hogy érti mit mondtam.) Az hogy a Fidesz retorikáját tompán kell tartani nyilván azért van, hogy a középen levő szavazókat megtartsa/meggyőzze, akiket nyilván zavar a radikális hangnem. Azonban éppen te ismerted el, hogy ezek mégsem voltak olyan sokan, hogy választásokat lehessen velük nyerni. Viszont a Fidesznek azért nem jött volna rosszul az a +4.5%, amit a MIÉP jelentett, nem? Tehát a Fidesz-hívő tagozatnak el kellene ismernie végre, hogy délibábot kergetett, és (erős liberálbolsi nyomásra) otthagyott az út szélén egy kétségtelenül kicsi, de valós szavazóréteget. Apropó méret. A MIÉP pontosan akkora, mint az SZDSZ, mínusz izraeli charter-járatok, mínusz azok a zuglói ingatlanfejlesztések, ahol igazolnod kell, hogy te zsidó vagy ahhoz, hogy lakást vehess. Tényleg, a határon túli magyarok miért nem szavazhazhatnak? Az MDF-es históriához hozzátartozik, hogy az MDF ugyanolyan „sokszínű” párt volt anno, mint most a Fidesz. Más szóval tele volt exkommunistával. Nem véletlenül nem történt a mai napig semmi érdemleges ami a kommunista hatalomgyakorlást érdemben megingathatta volna. Értékeld ebből a szemszögből Csurka kiválását. Én úgy érzékeltem, hogy a miépesek nem sok kis akciót akartak/akarnak, hanem egyre nagyobb hullámokat kavaróakat. Az átmázoláshoz csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy a retektévében 100-150 ezres tömegről tudósítottak a Kossuth téri gyűlés kapcsán. Aki csak a ballib oldalról tájékozódik, az ebben a hiszemben is maradt. Nyugodj bele, MSZP még sokáig lesz. Hacsak nem jön egy 3-4 ciklusos jobboldali kurzus. (Valódi jobboldaliról beszélek, és nem olyan látszat-jobboldaliról, mint amilyen a Fidesz volt. 4 év munkáját néhány hónap alatt semmivé tették. Szép emlék volt...?) Elnézést a csapongásért. Sok a téma, kevés az időnk.
|
|
Phoenix |
2002. augusztus 25. 12:26 | Sorszám: 73 |
Természetesen MeH, nem Főváros.
|
|
Phoenix |
2002. augusztus 25. 12:25 | Sorszám: 72 |
Valóban, de arra jó lett volna, hogy kisebbségi kormány alakuljon. Vagy a Fidesz alakította volna, és az MSZDSZMP még így sem tudta volna a Fidesz döntéseit felülbírálni, vagy az MSZDSZMP alakítja, és így a Fidesz-MIÉP ellenzék felül tudta volna bírálni. Mindegy hogy hogyan, de a lényeg hogy nem következett volna be a kommunista rediktatúra.
|
|
Phoenix |
2002. augusztus 25. 12:09 | Sorszám: 71 |
"Meg leeht csinalni, hogy mire csatlakozunk, addigra az onkormanyzatok olyan jogoasitvanyaokat kapjanak, ami melelt nincs sulya a nank, hogy elvielg a kulfoldiek vasarolhatnanak." Igazad van, hogy tanulni kell, tájékozódni: Szerinted ha a Fidesz segédkezet nyújt az MSZP-nek ahhoz, hogy a kommunisták minnél nagyobb arányban nyerjenek az önkormányzati választásokon, akkor mire mész az önkormányzati jogosítványokkal? Az pusztán elméleti lehetőség marad, amit nem fog egyetlen önkormányzat sem kihasználni, mégpedig két okból nem: 1. Egy kommunista önkormányzat, csak nem képzeled, hogy az MSZP ellenében bármit is tenni fog? 2. Elméletileg minden önkormányzatnak megvan a lehetősége arra, hogy ne engedélyezzen újabb lakóparkokat, üdülőterületi parcellázásokat a területén, ne vonjon belterületbe újabb földeket, stb. Ez mindaddig elméleti lehetőség marad, amíg az önkormányzatok 90%-a minden évben forráshiányos. Soknak ez az egyetlen lehetősége arra, hogy kifizesse a számláit. És ilyenkor mindegyik meghajlik a "piac törvényei" előtt. Vedd hozzá azt is, hogy az önkormányzatok forrásainak döntő többségét a központi költségvetésből kapja, amit az MSZP osztogat. Ugyanis ma a törvényi helyzet olyan, hogy az önkormányzati források abszolút bizonytalanok, gyakorlatilag kormányzati kegynek számít a folyósításuk. Ezzel mit fogsz kezdeni? Hogyan fogod ezt kiokoskodni? Persze a Fidesznek lett volna 4 éve arra, hogy ezeket a lehetetlen állapotokat feloldja, de nem tette. Nem volt érdekében talán. És az is szemmel látható, hogy az önkormányzati választásokat sem nagyon akarja megnyerni. Kiben bízol mindennek ellenére?
|
|
Phoenix |
2002. augusztus 25. 11:56 | Sorszám: 70 |
Hümm- (fejbólintás) -hümm (fejbólintás).
|
|
Phoenix |
2002. augusztus 25. 11:49 | Sorszám: 69 |
Kedves Mercurius! Látványos Csurka- és MIÉP-gyűlöleted már-már elgondolkodtató. Mentségedre szolgáljon, hogy gyakori és látványos elgépeléseidből azt a következtetést lehet levonni, hogy felindultságból írtad amit írtál. Néhány hónappal ezelőtt még mintegy etalon jöttél számításba, megfontolt és kimért hozzászólásaiddal bizonyítottad a „hideg fej” gondolkodásmódjának feljebbvalóságát sokunk számára. Mára ebből a szellemi státusból szinte semmi sem maradt. Ha valaki olvassa a hozzászólásaidat, az kizárólag a Csurka- és MIÉP-gyalázásban merül ki. Egyszer azt írod, hogy a MIÉP-nek nincs akkora súlya, hogy számolnia kellene vele a Fidesznek, másszor meg azt írod, hogy a MIÉP rengeteget ártott a Fidesznek, és talán bizony miatta vesztette el a választásokat. Minden véleményedet konkrétumok nélkül fogalmazod meg, ahogy a mai napig adósom maradtál a polgári körök politikai hasznosságának elmagyarázásával is. A fentiek pedig erősen elgondolkodtatnak. Mintha egy SZDSZ-es aktivista véleményét látnám a szavaid között felbukkani. Elképzelhető hogy ez az üldözési mánia, de erről te éppen úgy tehetsz mint én. Ideje lenne visszatérni a higgadt elemzésekhez, véleménycseréhez, nem? Egyébként a Hősök terével kapcsolatos kérdésedre már máshol kaptál választ, csak el kellett volna olvasnod: A MIÉP hamarabb foglalta le, mint a Főváros, így természetesen az övék volt.
|
|
|