Téma: Kósa Lali Guiness rekordja
|
GM |
2010. június 08. 02:23 | Sorszám: 765 |
Baszki... Mikor?
|
|
|
GM |
2010. június 08. 02:02 | Sorszám: 761 |
Igen, de ennek rengeteg rendszer megfelel. Pl a turbulens jelenségek is, ahol a szabadsági fokok száma gyakorlatilag végtelen. Vagy az időjárás, ahol elvben a molekulálk számának nagyságrendjébe esik. Sokkal meglepőbb, hogy néhány szabadsági foknál is létezik káosz. Ezeknél könnyen lehet leképezéseket készíteni (pl. a három dimenziós fázistér metszetét), s láthatóak a fraktálok is. Ezért az alapvizsgálatok erre vonatkoznak.
|
|
GM |
2010. június 08. 01:55 | Sorszám: 758 |
Na jó éjt!
|
|
GM |
2010. június 08. 01:55 | Sorszám: 757 |
Pédául a Newton egyenletekkel leírt mechanikai rendszerek időben megfordítható dinamikával rendelkeznek. Azaz az idő irányának megfordításakor is egyértelműen "lepereg" a mozgás, csak visszafelé. Egy ilyen rendszernek bármilyen modellje is egyértelmű kell legyen, azaz - egy leképezésnél, iterációnál - az egyértelmű inverz leképezésnek léteznie kell. Ez alapkövetelmény.
|
|
GM |
2010. június 08. 01:42 | Sorszám: 755 |
Attól függ, hogy hogy definiáljuk a kaotikus rendszereket, illetve a kaotikus viselkedést. Én - sokakhoz hasonlóan - a bonyolult viselkedésű, egyszerű (néhány egyenlettel leírható), determinisztikus rendszereket tekintem kaotikusnak. Az időjárás még ennél is bonyolultabb.
|
|
GM |
2010. június 08. 01:39 | Sorszám: 754 |
Igen, de azzal az a gond, hogy nem invertálható (inverze nem egyértelmű), azaz semmilyen valós fizikai rendszernek nem lehet modellje. Az egy tisztán matematikai konstrukció.
|
|
GM |
2010. június 08. 01:30 | Sorszám: 751 |
Tudom. De a többieknek jegyeztem meg. A tipikus kaotikus rendszerek egyébként determinisztikusak (ahogy a Lorenz attraktor is, hiszen három egyenlet egzaktul meghatározza a dinamikát), mégis előrejelezhetetlen.
|
|
GM |
2010. június 08. 01:02 | Sorszám: 749 |
A Brown-mozgást nem tekintjük kaotikusnak, mert külső véletlenszerű hatások okozzák a stochasztikus viselkedését, szemben a kaotikussal, ahol a rendszer belső dinamikája.
|
|
GM |
2010. június 08. 00:57 | Sorszám: 748 |
Minden kaotikus rendszernél fontos, hogy milyen időskálán kaotikus. Az időjárásnál az előrejelzési idő néhány nap, egy kaotikus mechanikai rendszernél tipikusan néhány másodperc, egy kaotikusan mozgó bolygónál (pl Plútó) sok millió év.
|
|
GM |
2010. június 08. 00:54 | Sorszám: 747 |
Egy egyenletet így is lehagytál, s egyet kétszer írtál fel. Valóban lényeges amit mondtál, hogy egy ilyen egyszerű rendszer (kevés szabadsági fokú) is milyen bonyolult tud lenni, ha kaotikus. A pénzügyi folyamatok viszont még sokkal bonyolultabbak, hiszen sok változóval sem írhatók le teljesen, legfeljebb közelítő modellekkel.
|
|
GM |
2010. június 08. 00:51 | Sorszám: 746 |
A pénzügyi és világgazdasági rendszer instabil, az instabilitásból pedig következik, hogy előrejelezhetetlen, s időről-időre váratlan jelenségeket produkál.
|
|
GM |
2010. június 08. 00:45 | Sorszám: 745 |
"Node álljon meg a fáklyásmenet! Ma este a szlovák tiviben hallom, hogy az euro hatéves minimumot döntött a dollárral szemben, ami a forint körüli bizonytalanság következménye. Ez már nem nevetséges, hanem egyenesen kínos. Egy 400 milliós gazdaság valutáját fogja befolyásolni a 1 negyvened része, amelyik gazdaságilag sac/kábé a századát jelenti, ráadásul nem is tagja az eurozónának? " Hallottál már a görög válságról? Tudod, hogy hányszor zuhantak miatta tőzsdék? Tudod, hogy a kirobbanása óta az euró több mint 20% gyengült a dollárhoz képes? Tudod, hogy az egész EU megfeszített összefogása kellett ahhoz, hogy a görög államcsődöt - egyelőre - elkerüljék? Tudod, hogy attól félnek a legjobban, hogy dominóhatásként a görög válság továbbterjed? Tudod, hogy Magyarország kb., akkora mint Görögország? Ha ezeket tudod, akkor mi a francot értetlenkedsz?
|
|
GM |
2010. június 07. 19:05 | Sorszám: 674 |
Ja. Nem igazán értem az okát...
|
|
GM |
2010. június 07. 18:44 | Sorszám: 669 |
Kicsit vedd könnyebben az életet! Lazíts!
|
|
GM |
2010. június 07. 18:26 | Sorszám: 657 |
drukkerek...
|
|
GM |
2010. június 07. 18:24 | Sorszám: 656 |
El kéne dönteni, hogy akkor mi igaz, mert mind a Fidesz részéről, mind az itteni drukkelek által az alábbi állítások hangzottak el: a) Az ország csődben van. b) Nincs nagy baj, tartható a hiánycél. c) A Fidesz zseniális volt, s nyilván előre eltervezetten pánikoltatta a világot. (Annyira zseniális volt a konspiráció, hogy Orbán is utólag értesült róla. ) Macisajt és a legszektásabbak szerint: d) Az a), b) és c) egyszerre igaz.  Saját verzióm: e) Nincs csőd, de a hiánycél csak további megszorításokkal tartható. Kósa és Szíjjáró csúnyán elbaszta, azt hitték, hogy még mindig mehet az ellenzéki szájkaratézás.
|
|
GM |
2010. június 07. 18:16 | Sorszám: 646 |
Orbánnak fel kéne hívnia Macifesztet, s ő elmagyarázná viktornak, hogy ne aggódjon , mert minden frankó volt...
|
|
GM |
2010. június 07. 18:14 | Sorszám: 644 |
"Sokszor elgondolkodtam, mennyire másképp alakult volna az ország sorsa( Horvátország, Szlovénia példájára), ha 1990-ben egy Orbán alkatú politikus került volna Antall helyére..." Ez majdnem megtörtént, hiszen Orbán akkori szövetségese, az SZDSZ majdnem megnyerte az első választást...
|
|
GM |
2010. június 07. 18:11 | Sorszám: 643 |
Egyetértek: az országnak és a nemzetnek látszükséglete a Fidesz JÓ kormányzása. De ebből nem következik, hogy ne bírálhatnánk - akár élesen is - itt őket. Amit Te kárörvendésnek neveztél, az valójában az itteni izzadságszagú magyarázatokon való röhögés. Onogur megítélésében meg nem értek egyet. Értelmes és szórakoztató ember. Én akkor is élveztem, hogy itt van, amikor korábban sokat vitáztam vele.
|
|
GM |
2010. június 07. 17:59 | Sorszám: 631 |
Ha értelmes vita és eszmecsere lenne (lehetne) itt, akkor nem lennének személyeskedések. De ez itt már sajnos lehetetlen. Te túl értelmes vagy ahhoz, hogy ezt előbb utóbb ne lásd be. Pár év múlva sokkal kritikusabb leszel saját pártod felé, s rá fogsz jönni, hogy az így jó és így természetes.
|
|
GM |
2010. június 07. 17:54 | Sorszám: 625 |
"akik nem a Fidesznek és a népnek drukkolnak." Vazze, tiszta bolsevizmus! "A párt és a Nép megbonthatatlan egysége." "A párt ellensége a Nép ellensége." Ezt komolyan HISZITEK?
|
|
GM |
2010. június 07. 17:51 | Sorszám: 623 |
Miért olyan nehéz elismerni, hogy valaki HIBÁZIK? A Nyakatekert magyarázatokon röhögök. Egyébként nem mint jobbikos (mert nem vagyok párttag Veled ellentétben), hanem, mint józanul gondolkodó ember bírálok. Szó sem volt Jobbikról. Ez csak Nálatok fixálódott.
|
|
GM |
2010. június 07. 17:48 | Sorszám: 620 |
Magyarországnak, a magyarságnak, s ezért a jó kormányzásnak. Azért azt ne mondjuk már, hogy magyarság szolgálata egyenlő a Fidesz kritikátlan dicséretével.
|
|
GM |
2010. június 07. 17:43 | Sorszám: 614 |
"Ez az idegek játéka.Mindenki beveti amilye van. Aztán amelyik hamarabb rántja félre a kormányt..az veszít."Ja. Ez nagyon frankón hangzik, csak éppen múlt héten nem ez történt. A múlt heti eseménysor olyan tárgyalásra hasonlít, ahol az egyik fél elővesz egy vasrudat, azzal - a tárgyalópartner legnagyobb ámulatára - fejbeb@ssza magát, majd később elmeséli, hogy "olyan keményen tárgyaltam, hogy még meg is sebesültem, de kibírtam, nem tudtak megijeszteni".
|
|
GM |
2010. június 07. 17:37 | Sorszám: 608 |
Törésvonalat csak a te elmédben látok. De ott jó nagyot.  Állati szórakoztató négy év jön, mert élvezet lesz olvasgatni, hogy az fidesz hívő tagozat itteni emberei hogyan magyarázzák ki és meg minden elbaszást ami jön. Mert még ha tényleg jók is lesznek Orbánék (valszeg jobbak, mint múlt héten), baromságot így is úgy is elkövetnek majd. Nincs hibátlan kormányzás.
|
|
GM |
2010. június 07. 17:28 | Sorszám: 606 |
Ugyan miért? A pénztőke közép és hosszú távon jól jár. Több kamatot fizetünk nekik.
|
|
GM |
2010. június 07. 12:56 | Sorszám: 552 |
Angolul már jobban tud, mint korábban. Viszont a közgazdaságról fingja sincs. De mint mondtam, ez nem feltétlenül baj.
|
|
GM |
2010. június 07. 12:51 | Sorszám: 550 |
"Szívesen kitöltetnék Gáborral egy rövid gazdasági tesztet, vajon hány fogalmat ismer alapszinten. " Valószínűleg nem sokat, de nem is felétlenül szükséges. Isten mentsen meg egy közgazdász-technokrata minelnöktől. Vegye körülmagát jó szakemberekkel minden területről, viszont legyen nemzettudata és távlati víziója. S tegyük hozzá, hogy egy ilyen teszten Orbán ugyanúgy elhasalna. Legendásan lövése sincs a közgazdaságról, ahogyan pl. az internetről sem.
|
|
GM |
2010. június 07. 10:42 | Sorszám: 489 |
Látom, olvastad az Index idevágó cikkét. De az mégiscsak nonszensz, hogy az állam magánbankoktól vesz fel hitelt, s utána kamatot fizet, s eladósítja magát. Ahelyett, hogy megtartaná a pénzkibocsátási monopóliumát, s a hiányt pénzkibocsátással, azaz inflációval fedezné. Ez nem terhelné a jövőt. Az sem világos, hogy a forgalomba lévő pénz 90% után (az összes után, mert ennyi a kihelyezett hitel), miért kell a magánbankoknak folyamatosan kamatot fizetni. A milliárdos (dollárban) prémiumokért?
|
|
GM |
2010. június 07. 10:32 | Sorszám: 486 |
Macisajtot szoktam elsősorban. Ő ezt hosszú keserves munkával kiérdemelte...
|
|
GM |
2010. június 07. 10:18 | Sorszám: 481 |
Majd pont te fogod megmondani, hogy mit csináljak a pénzemmel. Ha, ha, ha! Egyébként nem volt forint shortom, de téged már évek óta nem zavarnak a tények, csak jársz körbe mint egy elakadt lemez...
|
|
GM |
2010. június 07. 10:16 | Sorszám: 479 |
A bankadó baromság. Hiszen a bank bevasalja a lakosságtól, majd leadózza. A profit meg marad. Ennek mi értelme van? Értelme a szigorú szabályozásnak lenne. Pl. hogy devizahitel nem adható csak kivételes esetben, hogy a kamatmarzs nem lehet akármekkora. Én az egész világon elvonnám a kereskedelmi bankok pénzkibocsátási jogát, s azt a nemzeti bankoknak adnám. A kerbankok meg annyi hitelt helyezhetnek ki, amennyi betétet gyűjtenek, illetve a nemzeti banktól kell hitelt felvenniük, majd továbbadni.
|
|
GM |
2010. június 07. 10:07 | Sorszám: 476 |
Szánalmas mikor valaki a hülyék bátorságával mond baromságokat. Egyrészt meg kell nézni az álampapírok hozamemelkedését, majd ezt a teljes államadósságra kivetíteni (hiszen nem fognak visszaesni a hozamok a korábbi szintre), illetve meg kell nézni, hogy a lakosság devizahitel állománya (mely több ezer milliárd ft) mennyivel nőt forinban számolva a forint gyengülés miatt.
|
|
GM |
2010. június 07. 01:55 | Sorszám: 453 |
Ha az első idézeted igaz (vagyis Orbán jól gondolja), akkor Kósa és Szíjjártó hazudott, s hazugsággal okozot kb. akkora kárt a lakosságnak és az államnak (100 millárt Ft nagyságrendben), mint az árvíz. szép volt fiuk!
|
|
GM |
2010. június 07. 01:32 | Sorszám: 449 |
Tök kétesélyes. Sok függ attól is minden, hogy a hétvégi G20-as találkozó "eredményét" hogyan értékeli a nemzetközi piac. Apropó: Nekem már csak a NASDAQ shortomból maradt. Azt minek értékelik az itteni pénzügyi okostojások? kártékony, vagy hasznos?
|
|
GM |
2010. június 07. 01:26 | Sorszám: 445 |
A font attól bukott meg majdnem, mert alapvető bajok voltak Angliában. Semmi köze sem volt semmilyen shorthoz.
|
|
GM |
2010. június 07. 01:24 | Sorszám: 443 |
Arról nem is beszélve, hogy mondjuk egy EUR/USD long egyenlő egy USD/EUR shorttal. Akkor melyik "jó" és melyik "rossz"????
|
|
GM |
2010. június 07. 00:58 | Sorszám: 442 |
"A shortolás úgy önmagában az egyik (ha nem a) legkártékonyabb pénzügyi manőver... " Amióta ismerlek ez a legbutább mondatod. A short annyira kártékony, mint a long és pont ugyanolyan tranzakció, csak éppen nem vett, hanem eladott valamilyen terméket az illető. Aki például euróban tartja a pénzét, az kvázi forint shortot nyit, csak éppen nincs tőkeáttétele. másrész pl. határidőn minden long pozi mellé egy short is párosul. Tehát longot nyitni úgy lehet, ha valaki shortol és fordítva...
|
|
GM |
2010. június 05. 17:24 | Sorszám: 321 |
Nem vagyok ott. Komolyan.
|
|
GM |
2010. június 05. 17:23 | Sorszám: 320 |
Jó. azt megbántam ó, hogy leírtam. Most mit tegyek? Egyébként ez a beírásom semennyit nem változtat a pro és kontra érvek súlyán.
|
|
GM |
2010. június 05. 17:22 | Sorszám: 317 |
bolsi
|
|
GM |
2010. június 05. 17:22 | Sorszám: 316 |
Ő spekuláns _is_. de pl. a devizahiteles is "spekulál", méghozzá arra, hogy bevállalja az árfolyamkozkázatot a kamatnyereségért cserébe. Egyébként ez a "spekuláns" az ellenség felfogás tipikus borsi maradvány. A spekulánsok egymástól veszik el a pénzt, vállalják saját pénzük kockáztatását, miközben likviditást teremtenek.
|
|
GM |
2010. június 05. 17:16 | Sorszám: 312 |
Első idézetet tényleg leírtam. És? Szégyen? A második már arra vonatkozott, hogy soros shortol, más nem. de a többi hozzászólás (tehát a 98%) nem rólam szólt, ti viszont minden másodikban velem foglalkoztok. Röhejes jogos...
|
|
GM |
2010. június 05. 16:56 | Sorszám: 302 |
Idézzél.
|
|
GM |
2010. június 05. 16:49 | Sorszám: 299 |
Hol?
|
|
GM |
2010. június 05. 16:49 | Sorszám: 298 |
Röhelyes a tudatlanságod, s szánalmas, hogy még kérkedsz is vele. A "pénziacokkal foglalkozó szakember" nem spekuláns, hanem közgazdászok, ellemzők, bankárok, befektetési alapkezelők stb., olyanok, mint mondjuk Varga. A te általad "pilótajátéknak" nevezett valami (sok filmet néztél) mennyisége meg totálisan független ezektől a történésektől. sőt! az ilyen piaci kilengések még növelik is.
|
|
GM |
2010. június 05. 16:44 | Sorszám: 295 |
Maradjunk annyiban, hogy a történet nem rólam szól, én sem magamról beszéltem, de ti mégis az én magánügyeimmel jöttök. Pedig semmit nem tudtok arról, hogy mit csinálok, azt meg pláne nem, hogy milyen régóta, milyen módon és milyen mélységben foglalkozom pénzpiacokkal és tanulmányozom őket.
|
|
GM |
2010. június 05. 16:41 | Sorszám: 294 |
Én nyertem ezen az egészen, de az ország bukott.
|
|
GM |
2010. június 05. 16:26 | Sorszám: 286 |
bankrendszer, hozná...
|
|
GM |
2010. június 05. 16:25 | Sorszám: 285 |
Az argentin válság nálunk kb. 1000 forintos eurót jelentene. Ez több millió család teljes tönkremenetelét, a bankrencer összeomlását, és a gazdaság leállását hozne. Ez tetszik neked? Ezt akarod?
|
|
GM |
2010. június 05. 16:22 | Sorszám: 284 |
Ha valaki egzaktul kiszámolja neked azokat a költségeket, amiről írtam, akkor hajlandó vagy kifizetni saját zsebből a másra eső részt (mondjuk egy személyét)? Igen, vagy nem?
|
|
GM |
2010. június 05. 16:20 | Sorszám: 282 |
Még egy megjegyzés. Lehet hogy az itteni pénzügyi analfabétáknak és révedező bölcsészeknek hihetetlen, de a pénzpiacokkal foglalkozó jobboldali szakemberek 99%-a anyázza az elmúlt hétért a Fideszt.
|
|
GM |
2010. június 05. 16:18 | Sorszám: 280 |
Bocsánat. Ezt akartam írni: "Egyébként szerintem is jobb lenne egy gyengébb forint, mondjuk 2%-os MNB kamatláb mellett."
|
|
GM |
2010. június 05. 16:16 | Sorszám: 279 |
ha, ha , ha...
|
|
GM |
2010. június 05. 16:16 | Sorszám: 278 |
Egyébként szerintem is jobb lenne egy gyengébb forint, mondjuk 5%-os MNB kamatláb mellett. Így viszont - ha így megy tovább - 10%-os mellett lesz. A kettő közötti költségvetést terhelő különbség 1000 milliárd nagyságrendű.
|
|
GM |
2010. június 05. 16:13 | Sorszám: 277 |
Te komolyan gondolod, hogy mindegy, hogy mekkora az ország iránti bizalom? Nehéz felfogni, hogy ez a bizalom a kamatszinten keresztül (és nem az MNB kamatra gondolok, hanem az állam által kibocsátott kötvények kamataira) PÉNZBE kerül. Hogy értsd: ha mondjuk Kósa és Szíjjártó nem szólal meg, akkor ebben az évben - mondjuk - 200 milliárddal kevesebbe került volna az államadósság refinanszírozása. Ez szerinted, szerintetek mindegy? Azt kéne itt is csinálni, mint a maszop szavazókkal: akinek tetszik, az fizesse ki a kárt. Máris más lenne a menyasszony fekvése...
|
|
GM |
2010. június 05. 15:32 | Sorszám: 273 |
Ja, látom. Nyitott egy topicot, ahová bemásolta a hivatalos állaspontját a Fidesznek. Na bumm. Ennél én mélyebben szoktam a dolgok mögé nézni...
|
|
GM |
2010. június 05. 15:29 | Sorszám: 271 |
Kifejtenéd? Mert nem értem mire célzol...
|
|
GM |
2010. június 05. 15:11 | Sorszám: 269 |
Index újságírója fejen találta a szöget: "valójában a Matolcsy-féle gazdaságpolitika bukott meg egy hét alatt. Hiába próbálták meg figyelmeztetni őket az elemzők, a Matolcsy-féle irányvonal belső ellenzéke (információink szerint egyébként maga Varga Mihály sem azonosul a gazdasági csúcsminiszter gazdaságfilozófiájával), a jobboldalhoz közel álló közgazdászok, a szép szóra nem hallgattak. Helyette elutaztak Brüsszelbe egy nyaklevesért, és kiröhögtették magukat ma idehaza is. Vajon lesz valaki a földön ezentúl, aki hisz egy olyan kormánynak, akinek egyik erős embere államcsőd-közeli állapotról beszél, majd a miniszterelnöki biztos szóvivő még rá is tesz erre a nyilatkozatra egy lapáttal, majd másnap fülüket-farkukat behúzva azt közlik, hogy tartani kívánják az EU-ban az egyik legkisebbnek számító hiánycélt, és ők bizony engedelmeskednek az EU-nak és az IMF-nek? Innen szép nyerni, ahogyan sportnyelven szokták mondani." Forrás: http://index.hu/velemeny/2010/06/05/szanalmasbizottsag/
|
|
GM |
2010. június 05. 15:08 | Sorszám: 267 |
Mendjetek el Varga Misihez is, mert szerinte is hiba volt amit Kósa és Szíjjártó művelt. Mondjátok meg neki is, hogy rohadt elhajlólátensjobbikos fasisztakommunista...
|
|
GM |
2010. június 05. 02:11 | Sorszám: 188 |
visszaállamosításhoz...
|
|
GM |
2010. június 05. 02:11 | Sorszám: 187 |
Ja. Ez nagyon reális. De a visszaálamosításhoz is fölösleges félig bedönteni a piacot, s elúsztatni a bizalom egy részét, ami költséges dolog.
|
|
GM |
2010. június 05. 01:35 | Sorszám: 174 |
Akkor őt is bírálnánk! Nehéz ezt elképzelni? Na ez a nagy különbség itt néhány ember között!
|
|
GM |
2010. június 05. 01:34 | Sorszám: 172 |
A szekták már csak ilyenek. Én örülök, hogy nem váltam zombivá. Nem tudom min múlott, intelligencia, vagy jó gének?
|
|
GM |
2010. június 05. 01:32 | Sorszám: 169 |
Utolsó mondatom végére felkiáltójelet akartam rakni...
|
|
GM |
2010. június 05. 01:22 | Sorszám: 165 |
Mondjuk megugranak a magyar kötvények hozamai 5%-al, s ez évi - mondjuk - 500 milliárd plusz költségvetési kiadás. Ez sem érdekel? Mert erről szól a történet baszki?
|
|
GM |
2010. június 04. 22:44 | Sorszám: 147 |
Kamatcsökkentéssel kéne gyengíteni, nem így.
|
|
GM |
2010. június 04. 21:58 | Sorszám: 143 |
"Ha viszont most az Euro kibírja, akkor spekulatívék óriásit buknak. " Egyelőre viszont hatalmasat keresnek, s lőtávolban sincs a bukás. Kb. 1.5-1.4-ös EUR/USD árfolyamnál kezdték shortolni év elején hatalmas tételekben, most meg 1.2 alatt van. Ez 20% elmozdulás, de ha mondjuk 10X-es tőkeáttételnél (ami a devizapiacon kicsinek számít, 100X-os sem ritka) már 200%-os nyereség. Innen ezek már nem tudnak bukni. Bukni azok fognak, akik a pánik végén szabadulnak meg az euróiktól.
|
|
GM |
2010. június 04. 21:51 | Sorszám: 142 |
"Én dolgoztam, meg pályázatot írtam. Ki mint múlatja az idejét." Ahogy elnézem, te itt múlatod az időd nagy részét...  Nekem nincs ennyi időm, de kedvem sem. A pályazatírás meg a legsz@rabb munka, amit el tudok képzelni. részvétem.
|
|
GM |
2010. június 04. 21:19 | Sorszám: 127 |
Biztos. Egyébként én is shortoltam, da a magyar piacon sajnos kissé korán zártam.
|
|
GM |
2010. június 04. 21:17 | Sorszám: 126 |
Persze. Attól sz@rtak be, hogy amit Szíjjártó és Kósa mond, az igaz. Mert ha igaz, akkor mi lehetünk az első dominó. A görögök is megrogyasztották az eurózónát, pedig ugyanakkorák mint mi. Azóta is recseg ropog. Attól félnek, hogy mi megadjuk a kegyelemdöfést.
|
|
GM |
2010. június 04. 21:13 | Sorszám: 122 |
Tudjátok...
|
|
GM |
2010. június 04. 21:13 | Sorszám: 121 |
Megyek. Olvasgassátok a nemzetközi sajtót.
|
|
GM |
2010. június 04. 21:12 | Sorszám: 119 |
Akkor nem értek. Leszarom mit hisztek. BBC cikke magyarországról: http://news.bbc.co.uk/2/hi/business/10238928.stm Leírják, hogy Orbán szóvívőjének kijelentése után élesen zuhant az euró, a görög stílusú válság megismétlődésétől való rettegéstől.
|
|
GM |
2010. június 04. 21:02 | Sorszám: 113 |
ahhoz...
|
|
GM |
2010. június 04. 21:01 | Sorszám: 112 |
Mielőtt elájultok a saját tudatlanságotoktól és önelégült nanyképűségetektől, nézzétek már meg, hogy a vezető amerikai gazdasági hírcsatornán (hasonlóan a többihez) mi a vezető hír: http://money.cnn.com/ A cím: Markets go on a Hungary strike Kb. magyarul: A piacok mennek a magyarországi csapás után Tugyjátok mi kell ahoz, hogy vezető hír legyünk? kb. egy 56.-os mértékű esemény. Utoljára 2008 őszén voltunk ott, mielőtt az IMF megmentett.
|
|
GM |
2010. június 04. 20:51 | Sorszám: 111 |
Igen, értek.
|
|
GM |
2010. június 04. 20:39 | Sorszám: 105 |
Kósa és Szíjjártó az egész világon bezuhantatta a tőzsdéket! Gratula! (Kétkedőknek: Eléggé figyelem a pénzpiacokat, értek is hozzá, s bizony oroszlán részük van a mai tőzsdék esésében, s az euró dollárhoz és svájci frankhoz való gyengülésében, a forintról nem is beszélve.)
|
|