Téma: "A neonácinak tartott egyesület" (1)
|
karmincza |
2003. március 09. 12:04 | Sorszám: 740 |
re
|
|
karmincza |
2003. március 09. 11:17 | Sorszám: 735 |
eléggé kiscsoportos tempó ez a "vagy én vagy ők", nem gondolod? és talán nem kellene egy kalap alá venni a nejlonkákat azokkal, akik szóvá teszik a - mondjuk így - dumájukatui. egyébként tegnap döbbenten fedeztem fel, hogy a Társalgó "Idézetek" c. topikját valamelyik kedves felhasználó megspékelte jónéhány Szálasi-idézettel...
|
|
karmincza |
2003. március 09. 00:29 | Sorszám: 725 |
nincs jelentősége, mert a topikba berakott, általam írt levelekben is a rendes nevem szerepel feladóként, bárki visszanézheti ill. visszakeresheti (egyébként meg télleg nem érdekel)
|
|
karmincza |
2003. március 09. 00:17 | Sorszám: 722 |
ez így nagyon korrekt szvsz még valahogy azt kellene beleírni, hogy az eredeti topikból valahogy átkerült ebbe a topikba meg küldjél egy másolatot a népszabinak is, valamelyik hozzászólásomban megadtam azokat az e-mail címeket, amiket összenogarásztam a honlapjukról meg azt is nyugodtan megírhatod, hogy miután válaszolt, küldtem Karsainak még egy levelet, amiben azt is emgírtam, hogy a film szerint nem is igazoltatást ábrázol a jelenet (ha kell, berakhatom annak a levélnek is a másolatát, igaz, az már a cikk megjelenése után született)(ja, és nyugodtan beleírhatod a rendes nevemet, ha gondolod)
|
|
karmincza |
2003. március 08. 20:32 | Sorszám: 712 |
mit keres egy múzeumi archívumban egy játékfilmből kiollózott képkocka hogy csak egyet mondjak: mondjuk volt valamikor egy kiállítás a korszakkal foglalkozó filmekkel (tévedések elkerülése végett? dunsztom nincs, hogy volt-e valaha ilyen kiállítás a zsidó múzeumban, de ez is egy lehetséges megoldás) [o]az "eredetinél" szerepel-e a "filmrészlet" kiegészítés, vagy sem[/i] a leltárkönyvben mindenképpen szerepelnie kell hogy magán a fotó hátulján nem szerepel, az elképzelhető, mivel arra a leltári számot meg max. azt írják, hogy mit ábrázol egyébként karsai is valami jegyzékre hivatkozik, amiben szerepel az, hogy "filmrészlet" vagy valami hasonló - ez vagy maga a leltárkönyv (amiben "hivatalból" részletesebb adatok szerepelnek egy-egy tárggyal kapcsolatban, úgy mint bekerülési idő, adományozó, &c.), vagy a leltárkönyv alapján készített lista az igazán érdekes az lenne, hogy mi szerepel a leltárkönyvben
|
|
karmincza |
2003. március 08. 20:23 | Sorszám: 711 |
Mégtovábbá a kép a jelen pillanatban (2003.3.8. 16:24) még mindig fent van a honlapon ez nem feltétlenül Karsai sara én is írtam már nekik, Mazal úr - a másik honlap fenntartója - is írt nekik, oszt a fülük botját nem mozdították
|
|
karmincza |
2003. március 07. 11:25 | Sorszám: 691 |
ok, akkor én nem vettem észre ettől függetlenül meg van a véleményem rólad, hogy abstart... khmmmm....
|
|
karmincza |
2003. március 07. 00:59 | Sorszám: 669 |
ja, lemaradt valami az "elsőkézből" nem karsait jelenti
|
|
karmincza |
2003. március 07. 00:58 | Sorszám: 668 |
na ide figyelj oggi, elhúzhacc a meaklumpába nekem ehhez az égvilágon semmi közöm, a sztorit viszont elsőkézből ismerem
|
|
karmincza |
2003. március 06. 16:57 | Sorszám: 656 |
már megbocsáss, de miért furdalna?
|
|
karmincza |
2003. március 06. 15:45 | Sorszám: 643 |
nem jelentett fel, nekem elhiheted az, hogy karsai vagy a cikk írója hogyan interpretálta, az megint egy más kérdés
|
|
karmincza |
2003. március 06. 11:23 | Sorszám: 631 |
kedves Gen, talán nem volt egyértelmű, de nem az "elhatárolósdi" című társasjátékra gondoltam én úgy nagyjából sejteni vélem, hogy ki számít itt mérvadónak és ki nem, de ettől függetlenül csak eccer-kétszer láttam olyat, hogy a "mérvadók" közül valaki rászólt volna a delikvensekre nem gondolom, hogy a hallgatás beleegyezés lenne (már csak azért sem, mert néhányotokkal személyesen is ismerjük egymást, és tudom, mi a véleménye ezekről) - inkább afféle elegáns félrenézés, ami azért más (olcsó poén, de nem bírom kihagyni: Babitsot ugye nem tartod ovodás értelmi színvonalnak?) azért te is tudod, hogy nem mindegy, ha az "ellen" vagy a "brancsbeli" kéri ki magának, utóbbinak azért nagyobb súlya van, ha olykor-olykor beszól a másik, hogy a Zindex egy vegyesfelvágott, ott mindenki képviselve van, szemben a gondolával, ami egy alapvetően "jobbos" közösség, néhány betévedt "balossal" téged/titeket irritál, amikor valaki ennek a néhány hülyének a munkássága alapján antiszemitának, stb. tart - de szerintem éppen azért kellene jobban odafigyelni erre, mert a gondola nem egy index-szerű hodály
|
|
karmincza |
2003. március 06. 07:55 | Sorszám: 627 |
kedves Ödön, én egyéni anyázásokat szoktam elereszteni, egyéni csetepatékban (a kocsmáros idézett is tőlem egy-kettőt, ami hangsőlyosan neki szólt, de az ömlesztett vibrátorügynök is tudna mesélni ) közszereplőre, vallásra, népre, csoportra egy ilyen szintű jelzőt vagy sértést nem eresztettem el soha, még azokra se, akiket télleg nem kedvelek és legszívesebben a pokolra kívánnék de itten most a hangsúlyuosan polgári gondoláról lenne szó és annak törzstagjairól
|
|
karmincza |
2003. március 06. 07:17 | Sorszám: 625 |
bocs, télleg P.-ra mondták a kérdés azért maradt: őrá lehet?
|
|
karmincza |
2003. március 06. 07:14 | Sorszám: 624 |
akkor vess egy pillantást a 99-esre "Az MDF mocskos árulása MTV ügyben..." topikban btw, ezzel ugye nem azt akartad mondani, hogy Papolczyra lehet?
|
|
karmincza |
2003. március 06. 00:16 | Sorszám: 621 |
Úriember nem "anyázik". értem, uriember nem anyázik, ezzel szemben némán elmegy az olyan kijelentések mellett, hogy Dávid Ibolya egy "repedtsarku ribanc" és hasonló minősítgetések, valamint a melnyikov-összes mellett, amikből naponta lehetne egy pompás kis csokrot kötni ja, ha egy gondolás anyázást akarsz látni, akkor nézz be az "A világ ujra felosztása" c. topikba, pompásan anyázzák egymást a résztvevők és firtatják egymás magyarságát...
|
|
karmincza |
2003. március 05. 23:32 | Sorszám: 614 |
én eddig nem találtam Magyar Nemzet cikket én is kerestem, de én sem találtam azt a két hivatkozott mn-cikket
|
|
karmincza |
2003. március 05. 23:31 | Sorszám: 613 |
nekem ugyan nincs útban a gondola, sőt... szerintem a cikkben nem a gondoláról, mint portálról volt szó, hanem a gondola fórumának egy bizonyos topikjáról ami pedig a többit illeti: az egyik lényegi különbség a gondola és az index fóruma között az, hogy ha az index fórumán megjelenik egy kifogásolható hozzászólás, akkor néhányan habozás nélkül elküldik a beírót oda, ahova való, míg itt többnyire egy elegáns félrenézés a reakció a törzstagoktól nagyon ritka, hogy az illető megkapja a magáét az itteni uri közönségtől ez szerinted kit minősít?
|
|
karmincza |
2003. március 05. 22:02 | Sorszám: 608 |
antal94 2003. február 23. 21:42 | Sorszám: 148 Karminca előszőr az istennek sem akarta felismerni Rajz Jánost, **** antal94 2003. február 23. 20:37 | Sorszám: 127 Legalább a fizetésedért megdolgozhatnál. ***** a gondolát pedig nem én járatom le, hanem az olyan olv.társak, akik a btk-ba ütköző, s ezért kimoderálandó hozzászólásokat írják, nevekekt most hadd ne kelljen említenem tőlem síma anyázást moderáltak már ezen a fórumon is, meg az indexen is, de olyat még nem, amiben egy csoportot, egy népet, egy vallást, &c., gyaláztam volna, leginkább azért, mert nem szokásom ilyeneket elereszteni amúgy pedig magasról teszek rá, hogy egy magadfajta alak mit gondol rólam, ugyanis számomra nem vagy mérvadó semmilyen szempontból aki még ahhoz is gyáva, hogy egy levelet megírjon, az nekem ne pofázzon se jellemről, se másról
|
|
karmincza |
2003. március 05. 16:02 | Sorszám: 603 |
kedves Gen, nem tartom számon, hogy milyen topikokból töröltél és mit, arra viszont emlékszem, hogy valamelyik topikban takarítgattál (ezek szerint a másikban, bár nekem úgy rémlik, mintha a kocsmáros eredeti nickje az ebben a topikban elkövetett nyalánkságai miatt került volna végleg a süllyesztőbe) akár furcsa, akár nem, hogy pont most és pont itt jelent meg az új versenyző (aki nem is annyira "új", mert már voltak ezt megelőzően is hozzászólásai egy másik topikban, bár nem túl sok), azt te is tudod nagyon jól, hogy volt már korábban is egy-két olv.társ, akik ehhez hasonló hozzászólásokat potyogtattak el (hol "natúrban" saját maguktól, hol valami "klasszikus" mögé bújva) szóval az olv.társ, aki első beírását január végén követte el az "A háború ellen !(összinternetes aláírásgyűjtés)" topikban valszeg most tévedt ebbe a topikba ha valóban egy vadifriss, egyhozzászólásos nickről lenne szó, akkor aszondanám, hogy esetleg van benne valami és hogy "gyanús", de úgy, hogy január óta jelen van a gondolán és valszeg figyelemmel kísérte a topikot, nem annyira ha gondolod, írjatok valami szerkesztőségi levelet a népszabinak és kérjétek ki magatoknak, hátha ennek hatására elárulják, hogy pontosan mit kifogásoltak a topikban annyiban hozzá tudok járulni a dologhoz, hogy a cikket író G.M. egy bizonyos Gergely Márton és két email címet találtam, ami a belföldi dolgokkal foglalkozik Magyartukor@nepszabadsag.hu Hazaitud@nepszabadsag.hu illetve mivel a cikk a Kultúra rovatban jelent meg, esetleg oda is lehetne címezni: Kult@nepszabadsag.hu ui. 1. átfutottam megint a nol-cikket: az leantiszemitázás és leholokauszttagadozás spec. nem karsaitól jött, hanem a cikk írójától
2. keresgéltem az mno archívumában azt a két cikket, amiben karsaival foglalkoztak, de nem találtam,
|
|
karmincza |
2003. március 05. 12:33 | Sorszám: 599 |
kedves Glens, nézd meg az 596-ot, annak is az alábbi részletét: Mi potyoktatjuk a konnyeinket a zsidokert, akik soha nem aszimiladolnak, soha nem lesznek magyarok, ciganyokert akik ugyszinten csak mint a poloskak elnek a magyar nemzeten szóval írjon levelet ezügyben az, akinek két anyja volt... valamint védje meg a kardfogu tigris az ilyen olv.társakat
|
|
karmincza |
2003. március 05. 03:29 | Sorszám: 584 |
kedves Glens, én már láttam itten olyan hozzászólásokat (talán ebben a topikban is), amiket később kimoderáltak nagyon kedves vagy, de semmivel se hitelesebb egy levél amit én én írok, mint amit bármelyik más topik- vagy fórumtárs ír hagyjuk a lírát, jó? itt alapvetően nem a "hitelességről" van szó azt pedig te is nagyon jól tudod, hogy olykor-olykor bizony elcsattanak - és kimoderálásra kerülnek - ilyen-olyan-amolyan hozzászólások egyébként meg nem láttam, hogy azok a topiktársak, akik nagy hangon kételkedtek abban, hogy egyáltalán írtam-e Karsainak aszonták volna, hogy "bocs" - ezek pedig nagyjából azonosak azokkal, akik azokat a bizonyos hozzászólásokat szokják elkövetik és akik most nagy hangok követelik, hogy "hitelesség" mijján írjak levelet hát nem írok - mert az itteni tapasztalataim alapján nem tudnék jó szívvel egy ilyen levelet megírni, akkor meg minek (továbbá már csak dafke sem írok egy olyan fórumtárs "felszólítására" - nem Rólad van szó! -, aki pár beírással alant azzal b@sztatott, hogy "jellemtelen" vagyok, még korábban pedig azzal, hogy "szándékosan" nem ismertem fel a képen szereplő színészeket valamint hogy "fizetésért" írkálok a fórumra - nos, ez a drága fórumtárs tehet nekem egy oltári nagy szívességet és örüljön, hogy egyáltalán hajlandó vagyok szóbaállni vele)
|
|
karmincza |
2003. március 05. 01:23 | Sorszám: 579 |
úgy, hogy bemész a levelezőprogramodba, megírod a levelet, majd rákattintasz az "elküld" gombra... (ja, ha a címe kell, akkor olvasd vissza ezt a topikot, valahol benne van az email-címe)
|
|
karmincza |
2003. március 04. 23:48 | Sorszám: 577 |
na idefigyelj, te szerencsétlen, ugyan mi közöm nekem ahhoz, hogy mások miket írkálnak ide? a tömény hülyeségről és főleg kristálytiszta logikáról árulkodó szemrehányásaidat azoknak az olv.társaknak címezd, akik elkövetik azokat a bizonyos hozzászólásokatui. nem nyert, barna
|
|
karmincza |
2003. március 04. 23:27 | Sorszám: 575 |
hát persze, én vagyok a jellemtelen, aki levelet írtam saját névvel és címmel, és el is értem, hogy az egyik honlapról eltávolítsák a fotót menj te a bús, bánatos ...ba, te kis jellembajnok, és ott verjed magad
|
|
karmincza |
2003. március 04. 23:12 | Sorszám: 573 |
mondtam már: ha valami nem teccik, te is bármikor megereszthecc egy levelet ja, hogy gyáva vagy és IRL már nem vállalod magad? egyéni szoc. probléma...
|
|
karmincza |
2003. március 04. 22:57 | Sorszám: 571 |
Szerintem kozolni kene Karsaival, hogy nem csak az maradt le a feliratrol, hogy filmreszlet, hanem nem is azt abrazolja, meg a film szerint sem, amit rairtak. megtörtént, írtam nekije egy levelet, amiben ezt is a todomására hoztam...
|
|
karmincza |
2003. március 04. 20:35 | Sorszám: 561 |
megható ez a bizalom, mitnemondjak ettől függetlenül, van itt elég topiktárs, ahogy én, úgy bárki más is klaviatúrát ragadhat, és írhat egy leveletarra azonban a helyedben nem vennék mérget, hogy nem válaszolnának, tekintve, hogy karsai is válaszolt, holott két topik is azon csámcsogott, hogy úgyse válaszol majd
|
|
karmincza |
2003. március 04. 20:31 | Sorszám: 559 |
dír HAME, go to --- > 538 közben én is észrevettem, hogy két esetben került szóba a "megkeresés"
|
|
karmincza |
2003. március 04. 20:28 | Sorszám: 557 |
hmmmmm... ilyen esetekben nem a bizottság elnöke szok nyilatkozni és reagálni?
|
|
karmincza |
2003. március 04. 20:23 | Sorszám: 554 |
lyóóóó, ezt is megírom neki, ezen ne múljék a dolog
|
|
karmincza |
2003. március 04. 20:21 | Sorszám: 551 |
ördögöd van, nem sért... mert, mint említettem volt, én nem követtem el ilyen hozzászólást sem ebben, sem más topikban
|
|
karmincza |
2003. március 04. 20:20 | Sorszám: 550 |
pontosan úgy, ahogy mondtam
|
|
karmincza |
2003. március 04. 20:18 | Sorszám: 548 |
arra ugyan várhacc tiltakozzon a kocsmáros mütyürke, ha valami nem teccik neki persze te is megteheted bár van egy olyan érzésem, hogy mindkettőtöknek csak anonim nagy a pofikája...
|
|
karmincza |
2003. március 04. 20:16 | Sorszám: 546 |
Az hogy őtörténészségét feljelentették a dékánjánál, nos ez megérne egy külön misét. Sőt tán egy rágalmazási pert is. ezt inkább ne firtassuk...
|
|
karmincza |
2003. március 04. 20:14 | Sorszám: 544 |
már megbocsáss, miért pont nekem kellene erre reagálnom tipródunk néhányan ebben a topikiban, nem? ráadásul én nem követtem el ilyen hozzászólásokat, ergo kérje ki magának az, aki találva érzi magát
|
|
karmincza |
2003. március 04. 19:34 | Sorszám: 538 |
az a levél, amit én írtam két hete Karsainak, az nem ebben a topikban volt, hanem a másik topikban, ahol az egész vita indult, és ahonnan átkerült ebbe a topikba - tehát ha csak ezt a topikot nézte át, akkor joggal hihette azt, hogy senki nem kereste meg karsait a vitatkozók közül most gyorsan ellenőríztem: a gondola cikk-nél megadott link is erre a topikra mutat, nem a másikra, amibe a Karsainak küldött levelemet beraktam
|
|
karmincza |
2003. március 04. 19:23 | Sorszám: 537 |
A „történelemhamisítás” tényét aztán a Magyar Nemzet is magáévá tette, és két cikkében foglalkozott a Karsai tanulmánnyal. Magát a szerzőt egyik alkalommal sem tartották fontosnak megkeresni.
|
|
karmincza |
2003. március 04. 19:22 | Sorszám: 536 |
dír HAME, szvsz a "senki nem kérdezte meg Karsait" arra vonatkozott, hogy a magyarnemzetes cikk szerzője nem kereste meg
|
|
karmincza |
2003. március 04. 14:16 | Sorszám: 530 |
Megjött Karsai válasza ************** From: "Karsai Laszlo" karsai@hist.u-szeged.hu To: "Magdalena Seleanu" macskosz@yahoo.com Sent: Tuesday, March 04, 2003 1:54 PM Subject: Re: Kérdés egy fotóval kapcsolatban Kedves Magdalena Seleanu! Elnézését kell kérjem, hogy csak ma válaszolok levelére, de két hónapig külföldön voltam. Sajnos rossz hírem van, a fotó valóban Máriássy Félix "Budapesti tavasz" c. filmjébõl való. A fotókat nem én, hanem a Magyar Zsidó Levéltár és Múzeum munkatársai tették a tanulmányom alá. A MZSML leltári jegyzékében a kérdéses fotónál szerepel, hogy "filmrészlet", sajnos a scannelést végzõ munkatárs ezt a szót elfelejtette a kép alá írni. A további részletekért kérem, hogy forduljon Toronyi Zsuzsához (sosana@freemail.hu). Õ egyébként ír majd egy helyreigazító levelet a Magyar Nemzet-nek, amint az egyik tanítványom megtalálja azt a két cikket, amelyekben engem történelemhamisítással vádolnak.
Baráti üdvözlettel Karsai László
|
|
karmincza |
2003. február 28. 23:02 | Sorszám: 507 |
jó, én valszeg elnézőbb vagyok, mert fordítóként/szerkesztőként ordító marhaságokkal, pontatlanságokkal, dolgok elnézésével találkozom és tudom, hogy a derága szerzők igen gyakran nem veszik a fáradtságot arra, hogy ellenőrízzenek dolgokat, adatokat, tárgyakat, stb., ez egyeseknél odáig fajul, hogy a saját tanulmányaikat és dolgaikat is rosszul, pontatlanul idézik nálam a hamisítás az, amikor bizonyíthatóan és tudatosan másít meg valaki valamit - például úgy idéz egy tanulmányból, hogy pont az ellenkezőjét hozza ki, mint amit a tanulmány szerzője mond engem is beleveszel majd abba a bizottságba?
|
|
karmincza |
2003. február 28. 22:36 | Sorszám: 503 |
volt ilyen is (ezeket a jelentés részletesen felsorolja), de itt aszem ugyanaz az eset áll fenn, mint amikor katynt az oroszok a németekre próbálták kenni vagyis inkább az, hogy egy eleve rosszul feliratozott fotót kritikátlanul átvettek, és nem az, hogy a kiállítás összeállítói hamisítottak, ami nem ugyanaz az eset 12. Schlussfolgerungen 3. Die Ausstellung enthält jedoch keine Fälschungen im Sinne der leitenden Fragestellungen und Thesen. Die Überprüfung der verwendeten Bild- und Textdokumentation in den benutzten Archiven hat zwar manche Ungenauigkeiten und in einigen Fällen auch falsche Zuschreibungen zu Tage gefördert, ingesamt aber die die Intensität und Seriosität der von den Austellungsautoren geleisteten Quellen bestätigt.
|
|
karmincza |
2003. február 28. 22:28 | Sorszám: 502 |
aszem a régiről, amiben a pontatlanságok voltak nem tudom, hogy néz ki az "új", én a "régit" se láttamegyébként érdekes az a rész, ami a fényképekről, mint forrásanyagról szól - ebben pl. megemlítik, hogy ugyanaz a fotó eltérő meghatározással szerepel különböző archívumokban, sőt egy olyan esetet is melítenek, amikor ugyanannak a fényképnek két példánya két különböző meghatározással szerepel egyazon gyújteményben
|
|
karmincza |
2003. február 28. 22:02 | Sorszám: 498 |
szóval amennyire ki tudtam venni a szövegből, a történészbizottság aszonta, hogy nem történt retusálás
|
|
karmincza |
2003. február 28. 21:58 | Sorszám: 497 |
itt van egy rövid összefoglaló a történészbizottság munkájáról Das Gutachten der Historiker- Kommission über die umstrittene Wehrmachtsausstellung hat das Hamburger Institut für Sozialforschung vom Vorwurf der Manipulation entlastet. Die vor einem Jahr nach massiver Kritik gestoppte Schau "Vernichtungskrieg. Verbrechen der Wehrmacht von 1941-1944" enthalte zwar "sachliche Fehler, Ungenauigkeiten und Flüchtigkeiten bei der Verwendung des Materials", urteilte das Experten-Gremium. Jedoch seien keine Exponate gefälscht worden und auch die Grundaussagen der Ausstellung seien korrekt, erklärten die Historiker am Mittwoch bei der Vorstellung ihres Gutachtens in Frankfurt. Nach Angaben der Historiker haben die Recherchen der Kommission ergeben, dass einige der gut 1.400 gezeigten Fotos falsche Bildunterschriften trugen. Insgesamt aber hätten die Ausstellungsmacher seriöse Quellenarbeit geleistet. Allerdings argumentiere die Ausstellung "teilweise zu pauschal und unzulässig verallgemeinernd", heißt es in dem Urteil der achtköpfigen Historiker-Kommission. Die Aussagen über die Wehrmacht und den im Osten geführten Vernichtungskrieg blieben aber richtig. Bei den an Juden, Kriegsgefangenen und Zivilisten in der Sowjetunion begangenen Verbrechen handele es sich "nicht um vereinzelte Übergriffe oder Exzesse, sondern um Handlungen, die auf Entscheidungen der obersten militärischen Führung und der Truppenführer an der Front und hinter der Front beruhten". http://rhein-zeitung.de/on/00/11/15/topnews/wehrmacht.html *********** a történészbizottság jelentése itt olvasható: http://www.his-online.de/veranst/ausstell/bericht_kommission.pdf részletek a jelentésből: 6.6 Bearbeitung der Fotos Die Recherchen in den von den Ausstellungsautoren konsultierten Archive brachten ausser leichten Beschnitten am Rand und in zwein Fällen seitenverkehrten Reproduktionen (149/5, 157/4) keine Hinweise darauf, dass für die Hamburger Ausstellung Fotografien manipuliert oder retuschiert wurden. (Das schliesst nicht aus, dass ihnen z.T. schlecht reproduzierte oder beschädigte Aufnamen aus den Archiven als Vorlagen gedient haben, vgl. etwa 53/5.) 11.3. Bewertung in der Ausstellung verwendeten Fotos
2. Manipulationen am Fotomaterial (Retuschen) konnten in keinem Fall festgestellt werden
|
|
karmincza |
2003. február 28. 17:33 | Sorszám: 491 |
kértem én, hogy foglalkozz velem, he? ha majd a felesleges klaviatúrajártatás helyett végig is gondolod, amiket mondasz, akkor tűnődj el egy pöttyet azo - ha már mindenáron ragaszkocc a "gyilkosságos" analógiához - hogy a btk hogyan szankcionálja az előre megfontolt szándékkal elkövetett bűncselekményeket, ill. a gondatlanságból elkövetetteket és ha valaki azt állítja, hogy karsai előre megfontolt szándékkal hamisított, akkor legyen oly kedves bizonyítani az állítását ja, és áruld már el, hol írtam én olyat, hogy karsait "úriembernek" tartanám?
|
|
karmincza |
2003. február 28. 08:56 | Sorszám: 489 |
lehet már nem emlékszem pontosan, ha lesz egy kis időm megnézem
|
|
karmincza |
2003. február 28. 02:28 | Sorszám: 484 |
Bizonyiték nélkül még gyilkolni is lehet már ebben az országban. ezt talán csiszolgasd egy kicsit, még nem elég messzefénylő...
|
|
karmincza |
2003. február 28. 02:26 | Sorszám: 483 |
nincs igazad mint ahogy aszem a wehrmacht-kiállítás esetében sem merült fel a tudatos hamisítás vádja tudni meg aztán végképp nem tudhatod, legfeljebb feltételezheted, ha nem tudod bizonyítani
|
|
karmincza |
2003. február 28. 00:42 | Sorszám: 480 |
Hát hogy tudnám bizonyítani Karsai szándékosságát?? hát csak azért gondoltam, hogy bizonyítani is tudod, mert annyira határozottan állítottad, hogy szerinted tudatosan hamisított nahát...
|
|
karmincza |
2003. február 27. 23:56 | Sorszám: 478 |
aha ezek szerint bizonyítani nem tudnád
|
|
karmincza |
2003. február 27. 21:42 | Sorszám: 476 |
legközelebb tessen szíves időben szólni gy.p.-t nem kedvelem, nem egy nagyképű baromnak tartom az írásai alapján, de gerőre, ungvárira és mária asszonyra kíváncsi lettem volnaaz esztéta az olyan lila ködöket kergető állatfajta lehet...
|
|
karmincza |
2003. február 27. 21:39 | Sorszám: 475 |
kedves ömlesztett, ebben a konkrét esetben hogyan vernéd rá? télleg érdekelne...
|
|
karmincza |
2003. február 27. 17:37 | Sorszám: 470 |
és ha eltűnt akkor pezsgőt bontasz?
|
|
karmincza |
2003. február 27. 17:36 | Sorszám: 469 |
két idlétlen vigyorgás között regéld már el, hogyan vernél rá egy tudatos tudatos hamisítást karsaira... ja, meg regéld már el, hogy szerinted miért nem harapott rá senki a "sztorira"....
|
|
karmincza |
2003. február 27. 04:34 | Sorszám: 466 |
A franc essen a gondola szerverébe… írtam egy hosszú választ, a gondola elszállt, most írhatom meg újra szóval nem tudom és számomra is érthetetlen a dolog el tudom képzelni, hogy azért, mert alapvetően nem "hír", hogy valaki slendrián volt egy tudatos hamisítást nehéz kihozni a dologból, mert karsainak semmi oka nem volt hamisítani (maga az esemény nem egy kitaláció, tudjuk, hogy a nyilasok rendszeresen igazoltattak boldog-boldogtalant, zsidók és katonaszökevények után kutatva, szóval semmi értelme nincs hamisítani egy, a korabeli naplókban és a memoárirodalomban többször dokumentált eseményt) másrészt, ha valaki erről akar írni, akkor meg kell keresnie karsait is, mert ha úgy írja meg, hogy nem kérdezi meg, akkor az cziki ha megkeresi, karsai valszeg aszondja neki, hogy jééééé, télleg, és az se hír, hogy esetleg rákeni az egyik sameszére a "hír" ebben az esetben az lenne, ha karsai elhajtaná az újságírót a vérbe, de ez kevéssé valószínű azt el tudnám képzelni, hogy egy filozófikusabb hajlamú publicista ennek kapcsán elereszt egy hosszabb elmélkedést az emlékezet mibenlétéről, meg arról, hogyan keverednek a személyes és a nem személyes emlékek (itt lehetne utalni Kosinski, Wilkomirski és, távolabbról, D.M. Thomas és mások műveire), illetve arról, hogyan épülnek be a "valós történelembe" későbbi múvészeti alkotások, valamint arról, hogy egy későbbi művészeti alkotás esetleg kifejezőbb, mint akárhány korabeli dokumentum ez viszont már nem a napi "kis színes" ill. "kiss leleplező" műfaja
btw, mitő félnének?
|
|
karmincza |
2003. február 27. 03:33 | Sorszám: 463 |
szerinted miért nem harapott rá senki?
|
|
karmincza |
2003. február 26. 16:36 | Sorszám: 460 |
épp karsai példája mutatja, hogy a legváratlanabb helyeken és módon gyün a lebukás...
|
|
karmincza |
2003. február 24. 17:26 | Sorszám: 455 |
hát ez az a nevét adta olyasmihez, amit nem nézett át rendesen, megérdemli, hogy ezért komolyan megszívassák
|
|
karmincza |
2003. február 24. 17:08 | Sorszám: 453 |
nem az ő honlapja, de ez ne zavarjon...
|
|
karmincza |
2003. február 23. 20:54 | Sorszám: 447 |
na szórakozz mással, kicsiszivem
|
|
karmincza |
2003. február 23. 20:35 | Sorszám: 444 |
nem olvastam a könyvet, úgy meg nehéz véleményt mondani (még nem jutottam el az éjjeli menedék magaslataiba, ahol úgy tudnak beszeélgetni egy könyvről, hogy nem olvasták, és erre még büszkék is...)
|
|
karmincza |
2003. február 23. 13:19 | Sorszám: 435 |
hacsakúgynem...
|
|
karmincza |
2003. február 23. 12:57 | Sorszám: 432 |
én kettőröl tudok ha valaki úgy gondolja, hogy esetleg több is van, nyugodtan megkeresheti, ha épp erre van érkezése...
|
|
karmincza |
2003. február 23. 11:29 | Sorszám: 428 |
két honlap van, Fanyűvő kedvesem az egyikről, ahonnan az ide betett levelet küldték, már eltávolították a másikon még ott van
|
|
karmincza |
2003. február 23. 04:22 | Sorszám: 420 |
csak visszaevett a fene a polgári sajkára? nem jött be az egyszemélyes fórum? regödoktort hol hagytad?
|
|
karmincza |
2003. február 23. 02:12 | Sorszám: 418 |
Vagy nem jönnek rá de, előbb-utóbb rájönnek, mert árgus szemekkel figyelik egymás bakijait (erről Szerb Antalnak volt egy fájintos kis eszmefuttatása, hogy mi hajtja előre a todományt )
|
|
karmincza |
2003. február 22. 21:27 | Sorszám: 411 |
az egy ismert Holokauszt-tagadó, olyasféle, mint irving most retteg, hogy esetleg kiadják németországnak, mert ott egy szép hosszú börtönbüntinek néz elibe...
|
|
karmincza |
2003. február 22. 21:07 | Sorszám: 405 |
nem nyert amerikában most éppen zündel csücsül börtönben...
|
|
karmincza |
2003. február 22. 13:07 | Sorszám: 389 |
aszem egy újonnan felbukkant topiktársunkra utalt...
|
|
karmincza |
2003. február 22. 12:31 | Sorszám: 387 |
Csak a tudományos-szakmai szigor tendenciózus lanyhulása nem tudom, én fordítóként és szerkesztőnként "tendenciózusságot" nemigen tapasztalok vannak szerzők, akiknél csak megszokásból ellenőrzöm a dolgokat, és vannak olyanok, akik esetében már a nevük láttára is sikitófrászt kapok, mert tudom, hogy mi meló lesz az opuszával... amúgy szerintem is valamelyik samesza hibázott, az viszont már az ő felelőssége, hogy mihez adja a nevét én is szoktam néha négerkedni, ha egy fordítórársamat nagyon szorítja a határidő, de olyan még nem volt, hogy az illető ne rágta át volna betüről betüre, amit fordítottam, tekintve, hogy az ő neve alatt jelenik meg irritálni meg valóban irritálnak, ezzel szemben a véleményük abszolút nem mérvadó
|
|
karmincza |
2003. február 22. 11:59 | Sorszám: 383 |
Ha jobban átolvasod, meaklumpa, korán van még...
|
|
karmincza |
2003. február 22. 11:49 | Sorszám: 381 |
kedves Oggi, már unom sokadszorra leírni, de a kedvedért megteszem mégis: itt nem arról van szó, hogy nemlétező eseményeket próbált volna kreálni, sőt még csak egy olyan esetről sem, mint arról egy másik topikban beszélgettünk, mint a katyni erdőben történt gyilkosságok, ahol az oroszok a németekre próbálták kenni a saját disznóságukat szerinted - és más topiktársak szerint - tudatos hamisítás történt, szerintem meg slendriánság a tudatos hamisítás, hazudás ugyanis az, amit katyn esetében csináltak engem kurvára nem érdekel, hogy a kocsmáros mütyürke-féle csapat mit akar kihozni ebből, mint ahogy a te "elismerésed" is alapvetően hidegen hagy, bár - minek is tagadjam! - jólesik számomnra az ebben a topikban megjelentek közül alapvetően egyetlen egy ember véleménye a mérvadó, vele pedig már privátim beszéltem
|
|
karmincza |
2003. február 22. 11:22 | Sorszám: 377 |
kedves Vata, most felejtsd el egy pillanatra Karsait ott volt a már többször is idézett Wehrmacht kiállítás az, hogy kiderült egy csomó ott kiállított fotóról, hogy nem azt ábrázolja és nem úgy, mit sem változtat azon a tényen, hogy a wehrmacht egyes egységei vagy katonái ölég nagy disznóságokban vettek részt, mert erre a fotókon kívül számtalan más korabeli dokumentum van visszatérve karsaira: attól, hogy kiderült, hogy egy kép biztosan, egy másik pedig valószínűleg nem azt ábrázolja, amit a hozzá tartozó aláírás mond (illetve hogy az egyik kép nem korabeli fotó, hanem egy filmből vett jelent), mit sem változtat azon, hogy a nyilasok rendszeresen razziáztak és igazoltattak, valamint egyéb disznóságokat is műveltek, mert erre számtalan más korabeli dokumentum van szóval nem volt itten prekoncepció abban az értelemben, hogy nemlétező eseményeket próbált volna kreálni - a film alapjául szolgáló karinthy-regény is valós eseményeken alapul karsai nóziját jó erősen bele kell verni ebbe, hogy egy életre megtanulja, hogy legyen körültekintőbb és klasszisokkal jobban ellenőrízze a dolgokat ui. ha volt hátrányos megkülömböztetés, deportálás
mi ez a feltételes mód? szerinted nem volt? ha volt magyar segítség ezek végrehajtásához volt a magyar közigazgatási apparátus elég rendesen kivette a részét a dologból
|
|
karmincza |
2003. február 22. 10:43 | Sorszám: 372 |
az valszeg úgy lehetett, ahogy te gondoltad: a felcetlizett képek valami kiállításnak lehetettek a részei ugyanis a leltári számot, ilyesmiket, a kép hátuljára szokják írni a honlapon levő bevezető szerint az anyag a zsidó múzeumban van
|
|
karmincza |
2003. február 22. 00:38 | Sorszám: 351 |
yeaaaaah! minden jó, ha a vége jó (vagy ezt nem az ilyen esetekre mondják? )
|
|
karmincza |
2003. február 22. 00:12 | Sorszám: 346 |
úgy veszed, kedves Fanyűvő, ahogy akarod alapvetően nem érdekel, hogy a történészekhez képest outisderek hogyan látják aki meg ért hozzá, az nagyjából azt mondja, amit én: slendriánság (ami - nem győzőm hangsúlyozni - csak magyarázat, de nem mentség) lehet ebből botrányt kavarni, remélem Karsai nóziját rendesen beleverik, hogy egy életre szóló tanulság legyen a számára, de mindettől függetlenül slendriánságról van szó
|
|
karmincza |
2003. február 21. 23:42 | Sorszám: 340 |
igen, pontosan az én drága időm bizony drágább annál, hogy osotbákkal társalogjak mesélj, te mit tettél hozzá a dologhoz, a bornírt megjegyzéseiden kívül?
|
|
karmincza |
2003. február 21. 23:36 | Sorszám: 338 |
ja, még csak annyit, hogy mielőtt nekiállsz hamis1tással vádolni valakit, esetleg érdeklődj múzeumban, levéáltárban, &c. dolgozó ismerőseidnél (ha vannak ilyenek), hogy milyen slendriánságok bírnak előfordulni ilyen helyeken pompás horrorsztorikat hallhatsz majd, hogy mik derülnek ki egy-egy revízió alkalmából és ha van esetleg szerkesztő ismerősöd, ő is mesélhet, hogy milyen slendriánságokból fakadó hibákat szok korrigálni egy-egy kéziraton, mielőtt nyomdába megy, ill. még a korrektúrázás alkalmából is komoly tudósokra lehetne ilyen alapon a "hamisítás" vádját rásütni
|
|
karmincza |
2003. február 21. 23:14 | Sorszám: 335 |
go to ---- > 333
|
|
karmincza |
2003. február 21. 23:13 | Sorszám: 333 |
Fanyűvő kedvesem, akkor nem marad más hátra, mint hogy K.Pistával és Anginával együtt tovább fényezzétek a jó doktort majd ha Dudith kartács ráér, akkor talán elmagyarázza neked, hogyan szoknak az anyagok keveredni, mikor átviszik egyik helyről a másikra, &c. &c. én csak azért nem teszem, mert nekem úgysem hinnéd el neked az a fixa ideád, hogy tudatos, tendeciózus hamisítás történt, nekem - aki elég sok ilyen keveredést és slendriánságot láttam - más maradjunk ennyiben <i>Látható még valamelyiken ilyen tisztán a nyilaskeresztes karszalag</i>
igen például azon a képen, ami a Szálasi kormnányt mutatja és amit beraktam a másik topikba és bizonyára vannak még számtalan olyan kép, amin ugyancsak tisztán látható de alapvetően kár beléd is meg a kocsmáros mütyürkébe is
|
|
karmincza |
2003. február 21. 21:03 | Sorszám: 323 |
szerinted mikor volt "divatban" az árpádsávos karszalag? és többnyire az is tudható, hogy ezeknek az árpádsávos józsiknak mi volt a "szórakozásuk" más kérdés?
|
|
karmincza |
2003. február 21. 20:44 | Sorszám: 321 |
aszem az én álláspontom elég világos volt ebben az ügyben, de megismételhetem: mi itt jól elszórakoztunk ezzel, de alapvetően nem a mi feladatunk ezeket átnyalni és kiszűrni a nem odavalókat remélem Karsai előbb-utóbb elolvassa a neki írt levelet, abban is bízom, hogy a honlap üzemeltetői, illetve ez a bizonyos Mazal úr is kontaktálnak vele, és annak valszeg több foganatja lesz, mint egy számára noname fórumozó levele utalnék a Szalonna által már említett Wehrmacht kiállításra: ott is kiderült egy csomó fotóról, hogy nem pont úgy van és nem pont azt ábrázolja, ami a hozzátartozó aláírásban szerepel bezárták, egy többfős, történészekből álló bizottság átnyalta az egészet és utána mehetett újra az egész azt nem tudom, hogy az eredeti csapat nimbusza mennyire tépázódott meg, de tekintve, hogy miután a számukra mérvadó személyektől - így pl. Ungváry Krisztiántól - érkező kritikákra a "megfelelő" módon reagáltak és nem kötötték az ebet a karóhoz, nem hinném, hogy egy életre elásták volna magukat és a továbbiakban ne tekintenék őket szavahihető embereknek mindenki hibázhat - a kérdés valójában az, hogy mit tud tanulni ebből ami pedig azt a "vádat" illeti, hogy - hozzám hasonlóan - Karsai sem ismerte fel, hogy a képen színészek vannak: én a magam nevében csak azt tudom mondani, hogy nekem spec. legendásan pocsék az arcmemóriám (néha volt egyetemi tanulótársaimat nem ismerem meg, olyanokat, akikkel 5 éven át szinte naponta találkoztam), ezzel szemben nagyon jó az adat- és tárgymemóriám de, mint ezt már Dudith kartácsnak is mondtam, ugyanakkor elvárható lenne egy Holokauszttal foglalkozó kutatótól, hogy - lehetőség szerint - a témájába vágó dokumentumfilmeken kívül az idevágó játékfilmeket is ismerje lehet, hogy látta a filmet és nem ugrott be neki lehet, hogy neki is pocsék az arcmemóriája (ez egy adottság, én a mamámtól örököltem, neki is legendásan pocsék volt) summa summarum: mindez max. magyarázat, de nem mentség Karsai slendriánságára, ami jócskán túl van azon, ami még "elmegy"
|
|
karmincza |
2003. február 21. 20:06 | Sorszám: 317 |
hehe, Dudithot meg Tiborcot már nem mered lehazugozni, te kis jellembajnok... ja, rajtunk kívül is hallották még néhányan, mint az a tudósításokból kiderül (idézetgyűjtemény a másik topikban)
|
|
karmincza |
2003. február 21. 19:39 | Sorszám: 314 |
kedves Mikulás, pontosan melyik az a másik huszonnyolc eset? eddig 2 fotóval kapcsolatban merültek fel kifogások, ha jól olvastam a topikot
|
|
karmincza |
2003. február 21. 19:38 | Sorszám: 313 |
ja, lemaradt a végéről lehet mindhármunkat lehazugozni
|
|
karmincza |
2003. február 21. 19:37 | Sorszám: 312 |
nincs egészen véletlenül nem vittem magammal magnót ezzel szemben rajtam kívül még Tiborc és Dudith kartácsak is hallották
|
|
karmincza |
2003. február 21. 12:54 | Sorszám: 270 |
bocs, de a másik topikban olvasható filmismertetés szerint van benne egy Jutka nevű zsidó lány és nyilas razzia is van a filmben egyébként Dudith kartáccsal tegnap beszélgettem erről, az én véleményem szerint egyszerű slendriánságról van szó, ami persze nem menti Karsait, mert ez jócskán túlvan azon a típusú hibán, ami még "elmegy"
|
|
karmincza |
2003. február 21. 09:17 | Sorszám: 259 |
zárkózunk felfele...
|
|
karmincza |
2003. február 21. 09:16 | Sorszám: 258 |
ja, és félteértetted zividit, nem a filmet nevezte szubkultúrának, hanem engem... (magyarán nagyon finoman és diszkréten... khmmmm.... kikre is szokták mondani, hogy nem "magyarok", hanem csak magyar nyelvűek?, vö. a 234-essel, a gúnyos olyan jó "magyar" kis kitétellel)
|
|
karmincza |
2003. február 21. 09:09 | Sorszám: 257 |
nnnna, az egyik honlapról már el is távolították, a másikon még fenn van, azt most gyosran lementettem, hogy amennyiben Követ Uram lépni akar, akkor meglegyen Gen, ha nem okoz nagy gondot, akkor mentsd le te is, biztos, ami biztos alapon http://www.holocaust-history.org/hungarian-photos én megpróbáltam az egész oldalt menteni, tehát hogy látszódjon, hogy a többi között ott van ez is, meg külön lementettem a képet is http://www.holocaust-history.org/hungarian-photos/jpg/04-1155.jpg
|
|
karmincza |
2003. február 21. 08:15 | Sorszám: 253 |
From: "Harry Mazal" hmazal@mazal.org To: "Magdalena Seleanu" macskosz@yahoo.com Sent: Friday, February 21, 2003 3:29 AM Subject: Re: Fake photograph Dear Miss Seleanu, Thank you for your kind observation concerning the Arrow Cross photograph on our site. I agree with you that this is a spurious picture taken, as you clearly state, from "Budapest Spring." Your second message containing the digitized stills from the film are absolutely conclusive.
I have removed the picture from the http://www.mazal.org web site and am asking my colleagues on the Holocaust History Project (http://www.holocaust-history.org) to do the same, as Dr. Karsai's article is also displayed on that site. I am surprised that Dr. Karsai has not responded to you. You might, perhaps, contact him through Dr. Robert Turan, at the Jewish Museum and Archives of Hungary located at the main synagogue in Budapest at Dohany u 2.. His telephone is (or was) 36 1 3421 333/ 14.ext Thank you again for your messages. Are you, perhaps, a Holocaust historian? Yours sincerely, Harry W. Mazal OBE > Magdalena Seleanu wrote: > Dear Sir/Madam, > > It has come to my attention that one of the photos in > one of the essays on your site written by Dr. László > Karsai ("Photographs Documenting the Holocaust in > Hungary", > http://www.mazal.org/Hungary/Text/Hungary.htm) is > not an original photo from the period, but a still > taken from the film "Budapest Spring" (1955, directed > by Félix Máriássy). > > The photo in question has the caption "Identity check > by Arrow Cross men (Budapest, 1944)", its URL is > http://www.mazal.org/Hungary/Photos/04/04-1155.htm > > I have already contacted Dr. Karsai on this matter, > but he has not yet replied to my email. > > I believe you should contact Dr. Karsai and point this > out to him. > > Sincerely yours, > > Magdalena Seleanu
|
|
karmincza |
2003. február 21. 01:14 | Sorszám: 241 |
most egy újabb levél kíséretében elküldtem a fotókat mindkét címre
|
|
karmincza |
2003. február 20. 21:35 | Sorszám: 230 |
ok, amint megcsináltad elküldöm a webmesternek és kösz
|
|
karmincza |
2003. február 20. 16:32 | Sorszám: 219 |
van úgy, hogy nem jön be...
|
|
karmincza |
2003. február 20. 16:04 | Sorszám: 215 |
hívd fel te vagy IRL már nem vagy annyira bátor, mint anonim?
|
|
karmincza |
2003. február 20. 16:03 | Sorszám: 214 |
szép munka volt én is várom a képet, ha meglesz, akkor csatolt file-ban azt is elküldöm a webmesternnek
|
|
karmincza |
2003. február 20. 16:01 | Sorszám: 213 |
nos, ígéretemhez híven írtam a honlap webmesterének, mert más használható címet nem találtam a honlapon ui. Követ Uram, aggyon neki! ami sok, az sok ****** Date: Thu, 20 Feb 2003 06:58:29 -0800 (PST) From: "Magdalena Seleanu" macskosz@yahoo.com Subject: Fake photograph To: webmaster@holocaust-history.org
Dear Sir/Madam,
It has come to my attention that one of the photos in one of the essays on your site written by Dr. László Karsai ("Photographs Documenting the Holocaust in Hungary", http://www.holocaust-history.org/hungarian-photos) is not an original photo from the period, but a still taken from the film "Budapest Spring" (1955, directed by Félix Máriássy). The photo in question has the caption "Identity check by Arrow Cross men (Budapest, 1944)", its URL is http://www.holocaust-history.org/hungarian-photos/jpg/04-1155.jpg I have already contacted Dr. Karsai on this matter, but he has not yet replied to my email. I believe you should contact Dr. Karsai and point this out to him. Sincerely yours, Magdalena Seleanu
|
|
karmincza |
2003. február 20. 09:11 | Sorszám: 206 |
én is ezt találtam az egyetemi honlapon akkor ezek szerint nincs neki másik
|
|
karmincza |
2003. február 19. 19:47 | Sorszám: 195 |
dír Szalonna, láthatod, hogy írtam Karsainak, amikor Gen megemlítette, hogy szerinte a Budapesti tavaszból van nem tehetek arról, hogy nem válaszol ennél többet én nem tehetek
|
|
karmincza |
2003. február 19. 19:11 | Sorszám: 190 |
ez így nagyon korrekt kösz
|
|
karmincza |
2003. február 19. 18:49 | Sorszám: 187 |
kedves csekélyértelmű barátom, mindenki visszaolvashatja azt a másik topikot, s majd eldönti magának, ki emlékszik rosszul na csá
|
|
karmincza |
2003. február 19. 18:33 | Sorszám: 184 |
nem először Vata, Kutató és Terra olv.társak jöttek azzal, hogy szerintük filmből való (Hannibál tanár úr), te csak jóval utánuk "kapcsoltál", de filmcímet nem tudtál mondani, aztán jóval később Gen dobta be, hogy szerinte a Budapesti tavaszból van, azzal a megjegyzéssel, hogy amíg valaki egyértelműen nem állítja, hogy a kérdéses jelenet szerepel a filmben, addig kétesélyes a dologezek után írtam meg azt a levelet Karsainak, amint az a topikban jeleztem is, mert Gen szava ebben az esetben számomra mérvadó volt (ja, és hazudni a kedves anyukád szokott, de nem én)
|
|
karmincza |
2003. február 19. 17:29 | Sorszám: 181 |
eddig még senki sem erősítette meg, hogy látta a filmet s benne a kérdéses jelenetet (----- > go to Gen kartács beírására a másik topikban) teccik, hogy csak a "barátot" kérted ki, a "csekélyértelműt" nem...
|
|
karmincza |
2003. február 19. 16:19 | Sorszám: 176 |
kedves csekélyértelmű barátom, nem én készítettem azt a honlapot, ergo nem az én saram, ha valami kiderül az egyik fotótól ezzel szemben roppant korrektül jártam el, tekintve, hogy névvel és címmel írtam Karsainak, amikor felmerült, hogy az egyik fotóval gond lehet ha nem válaszol, az megint nem az én saram, hanem az övé anything else?
|
|
karmincza |
2003. február 19. 14:10 | Sorszám: 172 |
Követ Uram, utána tudna-e nézni Karsai e-mail címének? én egyet találtam, ami a szegedi egyetemé, de ha van esetleg másik, oda is elküldeném a levelet
|
|
karmincza |
2003. február 19. 12:49 | Sorszám: 171 |
Off Karsai laci írt már választ? még nem de amint válaszol, berakom
|
|
karmincza |
2003. február 19. 03:45 | Sorszám: 159 |
a tudósításokat beraktam a másik topikba, ott lehet tovább méltatlankodni, hogy mi a bánatos fittyfenének hívják magukat hungaristának és nemzeti szocialistának ...
|
|
karmincza |
2003. február 19. 01:02 | Sorszám: 154 |
mondjuk attól, hogy saját magát "hungaristának és nemzeti szocialistnak" tartja...
|
|
karmincza |
2003. február 16. 14:03 | Sorszám: 126 |
ezt már több éve idézik, de aszpirinkán kívül egyetlen más forrás nincs ezért mókás, hogy a mackósajt ebben az esetben hitelesnek fogadja el aszpirinka szavát, azt viszont nem fogadja el hitelesnek, amit aszpirinka saját maga írt sk. az indexrenahát...
|
|
karmincza |
2003. február 16. 12:16 | Sorszám: 117 |
nem a számról van szó, kedves Oggi, hanem arról, hogy ezt a mondatocskát csak aszpirinka tolmácsolásában ismerjük - amit az olv.társ elfogad "hitelesnek", ellenberger amikor arról van szó, hogy aszpirinka miket írkált bombázótisztként sk. az indexre, azt az olv.társ nem fogadja el, holott a bombázótiszt nem egyszer és nem kétszer azonosította magát a sajtklub aszpirinjével
|
|
karmincza |
2003. február 16. 12:06 | Sorszám: 115 |
Korniss óta is tudjuk hogy "5 ezer értelmiségi".... erre ugyebár egyetlen "forrás" van, a sajtklub aszpirinja ééééérdekes, ilyenkor hiteles aszpirinka, amikor azonosítja magát egy nickkel és viktorvezér barátjának mondja magát, akkor nem... nahát...
|
|
karmincza |
2003. február 15. 23:17 | Sorszám: 89 |
gondolom az ügyészség malmai is lassan őrölnek...
|
|
karmincza |
2003. február 15. 22:06 | Sorszám: 82 |
kiknek is volt a jelszava "Meine Ehre heisst Treue"?
|
|
karmincza |
2003. február 15. 21:16 | Sorszám: 79 |
mert még nem tiltották be őket...
|
|
karmincza |
2003. február 15. 19:02 | Sorszám: 71 |
szerinted... azért ne add fel, még okosodhacc, nem tűnsz teljesen reménytelen esetnek...
|
|
karmincza |
2003. február 15. 18:46 | Sorszám: 68 |
nézd, ezek a bőrfejűek spec. saját maguk határozták meg magukat annak, ld. az idézett MTI tudósítást a bőrfejűség önmagában természetesen nem minősít valakit nácinak, de ha adott esetben társul még néhány külsőséggel, akkor az ember joggal "gyanakodik"...
|
|
karmincza |
2003. február 15. 18:20 | Sorszám: 65 |
mert neonácinak senki sem hivja magát, legtöbbször politikai ellenfeleik hivnak annak valakit MTI: Az ellentüntetők jelszavaira reagálva a Vér és Becsület egyik szónoka kijelentette: "Mi nem vagyunk nácik, nem vagyunk fasiszták, mi magyar hungaristák, nemzeti szocialisták vagyunk".
http://hirek.mti.hu/news.asp?newsid=70687&pub=7 namármost ha valakik hungaristának és nemzeti szocialistának nevezik önmagukat, azok szerinted micsodák? az index fotósa is elég szép fotósorozatot készített ezekről a nejlonkákról (rá kell kattintani a cikkhez tartozó fotóta, és akkor láthatóvá válik a többi): http://index.hu/politika/belfold/veres0215/
|
|
karmincza |
2003. február 15. 17:47 | Sorszám: 62 |
A Néprajzi múzeu előti csoport tényleg bőrfejűekből állt? Feltűnően különbözött megjelenésük az átlagostól? döntsd el magad...
|
|
karmincza |
2003. február 15. 17:44 | Sorszám: 61 |
Zsidó-náci hangpárbaj a Kossuth téren 2003. február 15., szombat, 15:20 Szombat délelőtt a Vér és Becsület nevű neonáci csoport szónokaitól; és az ellenük tüntető, Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége hívására összegyűlt bekiabálóktól volt hangos a Kossuth tér. Az átkiabálásokon kívül más atrocitás nem történt.
Szópárbajjá alakult a szombat délelőtti kettős demonstráció a budapesti Kossuth téren. A Parlament épületével szemben, a Néprajzi Múzeum előtt mintegy százötven bőrfejű állt rendezett alakzatban, árpádsávos zászlókat tartva, a Vér és Becsület Kulturális Egyesület szervezésében. A tér Parlament felőli oldalán, kettős rendőrkordon mögött a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) rendezésében volt tüntetés. A két csoport tagjai kiabálva gúnyolták egymást. A két csoportot a rendőrség gondosan szétválasztotta, a semleges zónában csak a 2-es villamosok merészkedhettek be. - Ősfajunkért fegyverbe magyarok! - Nácik haza! - Ria-ria-hungária! - Mi vagyunk a magyarok, ti vagytok a gyilkosok! - Sharon a fasiszta! - Nyilasok! Menjetek Simon Tibi után! Amikor a bőrfejűek a "Harc szelleme feltámad" című számot hallgatták, a tér túloldalán a "Shalom aléhem, béke legyen veletek!" szövegű zsidó dalt énekelték. Ilyen, és ehhez hasonló bekiabálásoktól volt hangos a Kossuth tér szombat délelőtt. A Vér és Becsület Kulturális Egyesület a Budai Vár szovjet ostromakor elesett náci katonákra emlékezett. A Mazsihisz szervezte ellendemonstráción kicsit többen, 2-300-an voltak, de az aktív, bekiabáló fiatalok száma körülbelül megegyezett a túloldalon katonás rendben zászlót tartó kopaszokéval. A két szervezet délelőtt tizenegykor kezdett gyülekezni. A Vér és Becsület szimpatizánsai tizenéves fiatalok voltak, többségük hagyományos szkinhed maskarában: fekete bakancs fehér cipőfűzővel, bomber-dzseki, árpádsávos karszalag, övtartóra akasztott vastag fémlánc és általában katonasapka is volt rajtuk. Többen viseltek náci jelképeket bőrükre tetoválva. Volt, aki 88-as számot viselt, ami a neonáci közösségben a Heil Hitler köszöntés kódolt jele. Néhány idősebb szimpatizánsuk Nagymagyarország térképpel díszítette öltözékét. A túloldalon kezdetben csöndesen gyülekeztek a Mazsihisz hívására érkezők. Itt az életkor jóval vegyesebb volt: tizenévesek és nyugdíjasok is megjelentek a téren. A két csoport között az első kapcsolatfelvételt két részeg bőrfejű provokálta ki. A kordonokat kicselezve egy árpádsávos zászlót lengetve felvonultak a zsidók előtt. Zászlójuk azonban belegabalyodott az arra közlekedő villamosba, és féltve a másik kezükben tartott kevertes üveget, nem tudták megmenteni a lobogót, ami így a sárban végezte. A Mazsihisz tüntetők ujjongó tapssal és hangos nevetéssel üdvözölték az esetlen nácik balesetét. A Vér és Becsület csoport 11-től délig alakzatba rendeződéssel foglalkozott, zászlót tartó tinédzserek dideregtek toporogva, a szervezők nem engedték, hogy sétálgassanak. Erre egyébként sem lett volna sok lehetőségük, mert annyira kis területet kaptak a Kossuth téren a Múzeum előtt, hogy éppen elfértek a kordonokkal minden oldalról körbezárt járdán. Egy lila svájcisapkás idősebb hölgy idegesen járkált közöttük, az angol nyelvű szkinhed zene helyett Háry Jánost követelve. Társa a torinói lepel fénymásolatát tartotta magasra. A szkinhedek úgy vélték, a túloldalon tüntetők fizetett provokátorok. Néhány németországi neonáci is megjelent a téren, és sokan viseltek második világháborús katonai jelvényeket. A Vér és Becsület szónokai méltatták "a tiszta fajú SS katonák hősiességét", szemben a Vörös Hadsereg "kevert nemzetiségű söpredékével". A "fehér ősfajunk" típusú fordulatok azonban rendre belevesztek a túloldalról hallatszó füttybe és "Nácik haza!" skandálásba. A bőrfejűek fegyelmezetten álltak alakzatban végig, és vezetőik többször szóltak nekik, ne hagyják magukat provokálni, "mert tudjuk kik pénzelik őket". Egyetlen rendező sem volt hajlandó azonban nyilatkozni az [origo]-nak arról, hogy kikre gondolnak. Hallgattak azonban a vezetőikre, csak néha mutatták középső ujjukat a túloldal felé, és néha kiabáltak csak vissza a skandálókra. Inkább próbálták figyelni a magukat neohungaristának nevező szónokok szavait. A túloldalon sem nyilatkoztak a szervezők, Zoltai Gusztáv, a Mazsihisz vezetője a szombat szentségére hivatkozva utasította el megkeresésünket. A zsidó tüntetők mellett antifasiszta keresztények és arabok is felvonultak. "Csődtömeg! Auf Wiedersehen! kiabálták a délután egy körül feloszló náci csoportnak, akik vezetőik utasítása szerint "a magyar törvények tiszteletben tartásával, nem engedve a provokációnak" békés elvonulásba kezdtek. Hamarosan a "nem kell több vér, csak becsület" táblák is eltűntek a túloldalon, és atrocitás nélkül mindenki elhagyta a Kossuth teret. Magyari Péter Fotók: Barakonyi Szabolcs [origo]
|
|
|