gondola Fórum
Gondola főoldal | beállítások | regisztráció | keresés | GYIK | fórum főoldal | moderáció

Téma: Mit kezd Gyurcsány az elszabadult deficittel???
la
2004. augusztus 26. 16:59 | Sorszám: 6
A kénköves ördög paripáját is megválasztanák, csak nyerjenek még két évet.

Téma: Európa-híd
la
2003. február 25. 18:47 | Sorszám: 5
félek egy kicsit, hogy ezt már nem lehet überelni (bár a jégpályát lehetett, lásd itt). a Párt roppant ötletes tud lenni, ha valahol lehet egy kis pénz lenyúlni.

Téma: A Jobboldal politikusai a TV csatornákon
la
2003. július 21. 12:15 | Sorszám: 5
Bocsánat, egész nap gép előtt ültem, nem vettem észre.

Egyébként pontosan erről van szó.

la
2003. július 20. 22:10 | Sorszám: 1
A Duna rendben, de a többibe mi a fenéért mennek oda?

Téma: Reichstag
la
2002. november 25. 17:32 | Sorszám: 2
Mi az, hogy a kormányra keni? Ki más gyújthatta volna fel, mint a jobboldaliak?

Téma: Fidesz-MDF kormány: gyertek vissza! :-)
la
2002. december 18. 14:29 | Sorszám: 181
Kedves Mercurius!

Áruld el, hol kapni ilyen tökéletes világtorzítód mint amit Te szereztél az elmúlt hónapokban? Én már régóta ácsingózok egy ilyenre, meglepném vele magam karácsonyi ajándékként.

la
2002. december 18. 12:39 | Sorszám: 158
Csak hogy az nem fidesz-mdf, hanem fidesz-mdf-KISGAZDA kormány volt. Ebből az utóbbi ledaráltatott, a középső meg szépen beáll a szocikhoz.
la
2002. december 18. 12:09 | Sorszám: 154
De hol a csapat? Hol a média? Hol vannak a megmondóemberek? Hol vannak az ujságírók? Hol vannak a szakterületi szakértők? Hol vannak a hiteles háttérpolitikusok?
la
2002. december 18. 08:37 | Sorszám: 134
Viktor egyedül kevés. Kell egy csapat!
la
2002. december 10. 17:59 | Sorszám: 59
Ja, azért ha lehet, ezt a megélhetési MDF-et ha lehet, ne hozzuk már vissza.
la
2002. december 10. 17:40 | Sorszám: 57
Ezzel balliberókat nem győzöd meg. Kész válaszaik lesznek rá, kb. így:

1. Azért nem emelte, mert úgyis ellopták a többszörösét, és elkorrumpáltak mindent. Ahogy Keller soxor elmondta.
2. Mert nacionalista, soviniszta, idegengyűlölő és antiszemita volt. Unajrópéer. Ahogy ezt most a Juhász is megmondta.
3. Tönkre nem tett, de ellenben a Fideszközelieket hülyére pénzelte. Heppiend, Ezüsthajó. Kölccéstúllépés, Keller is megmontta!
4. De működtette az APEH kommandót politikai ellenfeleinek pénzügyi-adóügyi likvidálására, terrorizálására.
5. Mert a Bokros-csomag rendbetette az országot és agazdaságot, s a Fidesz csak felélte és lenyúlta a csomag révén felhalmozott összegeket, ellopta a nyugdíjasok emelését. Most viszont a Fidesz által tönkretett gazdaságot kell helyrehoznia a kormánynak.

Reménytelen, amíg a bőrén nem érzi, hogy nyúzzák, addig nem hisz /egy ideig még akkor sem/ - észérvek nem hatnak egy balliberóra. Más intellektuális és/vagy materiális közegből érkezik (és akkor megint píszí voltam... )

Téma: Öngyilkosok lesznek a gazdák
la
2003. június 23. 16:55 | Sorszám: 8
Hát, szerencsére (vagy sajnos) állat még van elég...
la
2003. június 23. 16:20 | Sorszám: 7
Gondolod, hogy ez a váltási kényszer csak a gazdákat fogja érinteni? Tartok tőle, ez is naivitás.
la
2003. június 23. 14:40 | Sorszám: 4
Sajnos a Szanyi világosan megmondta: kb. 500000 gazdának kell az EU integráció után átállnii más tevékenységre. Mondjuk sertésztenyésztől lehet még folyami halász /vmi ilyesmi váltást konkréten említett is/.

Téma: Mentelmi jog mögé bújó gyáva gyalázkodók
la
2003. december 23. 19:12 | Sorszám: 2
Elévül ez 2006-ig? Mert ha nem...

Téma: FIDESZ - ébresztő !!!
la
2004. október 03. 22:15 | Sorszám: 2
Alighanem a Gyula (nem az, a másik) lesz a főpolgármester.

Téma: Tisztul a közélet ?
la
2004. február 11. 18:07 | Sorszám: 10
Kizárt, hogy lefele bukjon. Megbízható, régi jó elvtársat csak érdemei elismerése mellett, más fontos funkci... ... ahol szakértelme és tudása még jobban hasznosulhat.

Apropó!

Az érkező usák médiamágusok mellett nem lehet szó egy poszt-werberi posztról? Akkor nem sérülne a fent említett axióma sem ...

la
2004. február 11. 17:49 | Sorszám: 3
"2. egyéb?"

Mi a helyzet az újságírók átvilágításával? Megy ez a buli még? Ha igen, hol tart? Lehet, hogy most érték el az "Eö"-t?

A Teller levél miatt biztos nem.

Téma: Részt vettél a TH-i megemlékezésen?
la
2003. március 03. 18:43 | Sorszám: 14
off
ne foglalkozz tavaszdombbal, csak egy 1.0-ás ballib provokátor

Téma: Mi lesz Bertók László Attilával?
la
2004. január 28. 10:48 | Sorszám: 2
Bencsik kirúgta? Nem írok véleményt, mert RoAE engem rúg ki.

Téma: A Fidesz Medgyessy megfutamodásáról beszél
la
2003. március 18. 14:41 | Sorszám: 1
helyezkednek. túl akarnak élni. politikailag.

Téma: Orbán pert nyert a Népszava ellen.
la
2004. január 29. 22:51 | Sorszám: 1
"a bíróság az alperest eltiltotta a további jogsértésektől,"

Nem vagyok jogban járatos, de ez ilyenkor csak a konkrét esetre vonatkozik vagy szélesebb értelemben van értelmezve? Tehát hogy többet az életben so überhaupt nie mehr. Mert utóbbi esetben nem nagyon értem, hogy működhet még a MH?! (Izé, illetve értem, csak... )

Téma: Az EU-szkepticisták ab ovo kirekesztődnek az EU választásból?
la
2003. január 19. 17:13 | Sorszám: 9
hogy mér? hisz péterKÉM is belűrő bontotta a cucilizmust...
la
2003. január 19. 17:09 | Sorszám: 8
hát, ha mondjuk a megszüntetésért nem is küzdene , de gondolom, talán markánsabb (húú, javul a politikai korrektségem ) álláspontot képviselne. például az mn által pár hete hozott témában, mondjuk ugye ott éppen az eu átalakítása kapcsán (föderáció vs. konföderáció), usw.
la
2003. január 19. 14:02 | Sorszám: 0
Mintha úgy hallottam volna még a héten vmi Kossuth adón elhangzott műsorban (hírben? - mindegy ez részletkérdés), hogy csak parlamenti pártok indíthatnak jelöltet az EU-Parlamentbe (Mónika!).

Márpedig minden parlamenti párt EU-támogató.

Vagyis: EU-szkepticista jelöltnek bejutási esélye sincs, hiszen el sem indulhat a megmérettetésre.

Téma: Jobbos csak verve jó?
la
2004. január 18. 23:04 | Sorszám: 16
A szövetségi kapitányunk a napokban már kezdte kapisgálni, mi is van az EU horgán... Lesz majd meglepi még az USE-ben, ha beülnek a "magyar" képviselők Pártunk és Kormányunkból...
la
2004. január 18. 22:48 | Sorszám: 11
"Azt ugye te is sejted, ha bukik a kormány, akkor jó eséllyel bukik az EU csatlakozás"
Én világos és határozott NEM-et mondtam __erre__ az EU-ra.

"pedig hosszú távon nagyon megszívhatjuk. "
Kizárt, mert mi kellünk nekik, nem pedig ők nekünk.

"gondolom az EU-nak nincs szüksége olyan tagra ahol kétévente-évente váltanak kormányt"
Felesleges riogatni az olasz modellel, lényeg, hogy a gazdaság menjen. Most meg nem megy, tönkrevágta ez a félhülye banda.

"- pláne, ha némi erőszakos segítség is bejáccik)"
Hol van itt erőszak? sipirc aludni, agyadra ment a fáradtság!

la
2004. január 18. 22:37 | Sorszám: 9
Ki kellett volna rakni a netre. Talán a jobboldalnak működtetni kellene egy olyan biztos kezekben levő szervert + portált, ahová ilyet el lehet backupként helyezni. Ha csak minden 100000-ik képen van érdekes s buktat egy-két bolsevikot (vagy ballib kormányt), már megérte.

Egyre sürgetőbb, hogy ez a kormány és ez a kormányzati koalíció nem érje meg az év végét. De ha lehet, már nyaralni se mehessen!

Téma: Behányt a részeges miépes... :))))
la
2003. december 29. 21:12 | Sorszám: 1
Az alkoholos befolyásoltság - mint tudjuk egy ideje mértékadó balliberális hangoktól-, menti az embert tetteinek felelőssége alól...

Téma: OFF-topic
la
2002. december 04. 16:20 | Sorszám: 2
A jelexerint mégis van, akinek ez újdonság...

Téma: Demszky, az univerzálzseni :)
la
2004. június 15. 14:07 | Sorszám: 38
A pixelhegesztő IKE-sek komolyan gondolták!

Téma: "a kormány baklövéseivel egyenes arányban egyre hülyébbnek kell maradnia a baloldalin
la
2003. július 23. 17:38 | Sorszám: 78
Jó, térjünk át a lélegeztetőgép egységről a millenáris órira.

Hány millenáris órát kell ahhoz mindekinek odaadni, hogy legalább egyszer 13 milliárd forintot elverjünk?

la
2003. július 23. 14:12 | Sorszám: 45
Na, valami ilyen adatbázisba benne lehetek, mert hetente legalább 2-3 ilyen telefon van. Van, amit már hangról felismerek, mégis meg van sértődve, hogy leteszem.
la
2003. július 23. 13:49 | Sorszám: 42
Komolyan! Olyan naivak vagytok. És nem tanultok semmit Kovácstól.

A szonda igazat írt. A _válaszadók_ így látják. Nem mernek mást mondani. Félnek.

Különben is, ha mgkérdeznének, azt mondanám, hogy csakis az mszp, de még inkább az szdsz jöhet csak szóba. A kovácsot meg örökös miniszterelnöknek kéne kinevezni.

Aztán majd 3 év(?) múlva meglátjuk...

la
2003. július 23. 11:15 | Sorszám: 15
Valóban, a jobboldal nem tudja legyőzni ezt a vörös-kék maffiát. Csak egy a nulláról elindult, múlt nélküli, tiszta, hiteles baloldali párt képest eltakarítani őket.

Ha már lenne ilyen csak csírában is, akkor is jó 8-10 év kellene hozzá. De még csak nyomokban sem mutatható ki, így 15-20 éven belül nem várható, hogy az MSZP-SZDSZ helyét igazi baloldali, illetve igazi liberális párt foglalhassa el.

Téma: Karacsonyi Udvozlet
la
2002. december 21. 19:59 | Sorszám: 8
Boldog Karácsonyt, sikeres új esztendőt!

Téma: 4-es METRO, 2003-2008
la
2003. december 22. 20:46 | Sorszám: 29
Kedves Gyöngy,

pl. emiatt a virtuális cső miatt nyesi az utcai sorfákat a FŐKERT.

la
2003. december 22. 20:43 | Sorszám: 28
Nem volt a kezemben a terv, de hallottam róla. Talán a Vérmező alatti mélygarázs viszont ezzel a komplexummal lekerülne a napirendről - talán -, hiszen arról volt szó, hogy az ojjektum tetején lenne néhány szint garage is.
la
2003. december 21. 19:27 | Sorszám: 23
Minket kedvesem, minket, budapesti panelpolgárokat és panelnácikokat akik a megfutamodott gyáva agglomerációs újgazdag pógárok helyett is tartjuk itten a bűnös városban a frontot helyettetek és szívunk mint a torkos borz demszky miatt és ti miattatok is, akik a munkahelyeiteket elfelejtettétek magatokkal vinni az agglomerációba de a k. kocsitok nélkül egy cantit nem lennétek hajlandóak mozdulni, még akkor sem, ha a körök ura s irányítója is kérné...
la
2003. december 21. 19:21 | Sorszám: 22
Kedves alias3t!

Okfejtésed jó lenne, ha a 4-es metró nem manipulált utaslétszámmal lett indokolva és tervezve. De azzal van, ettől kezdve bukta. Részleteket az internet közlekedéssel foglalkozó topikjaiban némi keresgélés után találhatsz. Azért két alapvető manipuláció: a Petőfi-híd utasforgalmát részben a 4-es metró vonalára terhelték át a tervekben (indoklás nincs a mai napig), továbbá a teljes felszíni közlekedés szétzúzása szükséges ahhoz főleg a dél-budai oldalon ahhoz, hogy a metró valamennyire gazdaságos üzemeltetéséhez szükséges utaslétszámot generálják.

eszbei levezetése kiindulási alapnak nem rossz. A nyugati összekötésére a délivel nem tudom mennyi akarat van, ugyanis valamikor a tavasszal/nyáron olvastam egy cikket amiben arról esett szó, hogy könnyen autószalon lehet a nyugatiból.

la
2003. december 20. 14:20 | Sorszám: 17
Kedves Göngy, ki kell ábrándítsalak, a Villányi és a Fehérvári össze lesz kötve - de nem a 6-os és a 61-es. Ezért van már most is csak kiskockakő a Villányi út felőli aluljáró-lejárat északi oldalán és zéró fa vagy cserje. A szobor köré pedig fákat értelmetlen lenne ültetni, mert akkor teljesen ki lenne takarva a szoborcsoport. A körtér forgalma pedig már most is kaotikus, pedig még csak a gomba funkcionális kiherélése történt meg. Ez után a Villányi-Fehérvári koneksön már szinte mindegy, hidd el.
la
2003. december 19. 10:05 | Sorszám: 14
Én? Optimista? Nézőpont kérdése...
Igen, botrányosra.
Igen, elszúrták.
Mert azt majd később fogják. Tudod, akkor majd a most lerakott aszfaltot fel kell törtöni, a lejáró mellől a kiskockakövet fel kell szedni, lehet hogy egy-két fiatal fa is útban lesz. Lehet költeni a haveri cégeknek. És lehet megint terrorizálni a lakosságot egy jó ki dugóval.
Te már az 5-ös metrót várod!
Mert akkor jobb környezetbe kerülne a Nemzeti.

Demszkyt elzavarni már kevés. Teljes 2/3-os polgári-nemzeti többség kell kb. 20 évre ahhoz, hogy egyrészt a kárelhárítás meginduljon, másrészt hogy érdemi új fejlesztések történjenek, mert 13 év alatt eddig Demszky semmit sem épített.

la
2003. december 18. 22:18 | Sorszám: 12
magyarázkodási kulcsszavak:
többletfeladatok, előre nem látható körülmények, de ez egy 13 milliárdos beruházás, színvonalemelés (és nem szakadt le a palafon!), igen máshol lett a villamos végállomása, de használhatná.

És ez még a felszínen van! Nem a föld alatt, ahol előzetes felmérés hin, felkészült mérnöki szaktudás her, végső soron bármi előfordulhat. Ott lent meg az a bármi mindig csak a pénzt viszi.

De azért örölük, hogy a vidéki lakosság ilyen nagylelkű, megértő és toleráns, hogy lemondott a 800 km autópályáról azért (is), hogy nekünk legyen egy klasz kis játékmetrónk.

la
2003. december 18. 19:24 | Sorszám: 11
Lehet, hogy te én vagyok? Amit leírsz, annak alapján igen!

Amúgy nem lesz metró, a HÍRRÁDIÓ-ban hallottam, nem ér rá a PM-ben a László, hogy aláírja, hogy utána D-209-es aláírja, hogy utána a Demszky és a Bank aláírja. S már többe van a felszíni rendezés, mint tervezték (pl. felesleges 41-es villamos fejvégállomás stb.), úgy 700 dokumenttel...

A késés tetemes, nyár óta nem történt semmi, már a Legkedveltebb is megírta...

Téma: +1 párt a zavaros baloldalon, most épp zöldben
la
2003. november 19. 15:55 | Sorszám: 7
ahogy mondod! győzzön csak a jobbik
la
2003. november 16. 20:48 | Sorszám: 3
Magyarországon még 1-1,5 évtizedig környezettudatosságra pártot alapítani... ...ráadául MO-n az efféle körökre jellemző anarcho-szélsőbaloldaliságot jól lefedi az SZDSZ.

Téma: Asszociáljunk márciusban!
la
2003. március 29. 19:35 | Sorszám: 634
"Tiltott játékok"

önvédelem

la
2003. március 29. 18:13 | Sorszám: 632
"(ön)cenzúra"

cenzúra

la
2003. március 29. 18:01 | Sorszám: 630
"... és Borászati Tanszék"

letiltás

Téma: Felgyorsul a magyarok bevándorlása!!!
la
2004. december 12. 21:20 | Sorszám: 5
Csak jöjjenek. Ahogy én látom, nem tetszik nekik az ország. A fővárost (+nagyobb városok) és az ott levő hektikus tempót (mint mérgezett egerek és patkányok szaladgálnak fel s alá az emberek) meg kifejezetten nem kedvelik. A parancsolgató főnököket se (amelyekből a kelleténél több van szerintük, de egy sem ért ahhoz, amihez értenie kéne). Az erdélyiek a melegre is panaszkodnak, azt mondják, nem ehhez szoktak hozzá. Azaz a végén szépen elmennek vissza, csak kicsit megszedik magukat - nem mintha ott nem tudnának megélni, de ahhz, hogy a bátrabbja, vállalkozóbbkedvűke fejleszeni tudjon odahaza, kell egy kis plusz tőke, s bár itt ugyan éhbérnek tűnik a bérük, az hazavíve már sokkal többet ér. Figyeljük meg, a végén még ők is lepipálnak minket, belhoni magyarokat, mert őket legfeljebb a román, a szerb avagy az ukrán szipolyozhatja ki, nekünk viszont itt vannak az ezektől is rosszabb hontalanok és telepesek.
Valahol irigylem a külhoniak önbizalmát és magabiztosságát.

Téma: Tönkreteszik a tudományt
la
2004. február 06. 18:20 | Sorszám: 22
Valantin mentségére szóljunk: nem lenne helyes összekeverni az oktatási körülményeket az oktatott ismeretek minőségével!

De ahogy látom a cikket és a kormánnyal szemben mondjuk még gondolkodn is megpróbálok, azt mondanám, hogy pl. a Dunai-műszigetes heppening kölsége mindjárt fedezné a KÉE F épület renoválásának kb. felét.

Igaz, egy dunai hepaj több szavazatot hozhat, mint 40-50 embert, no meg ezek ráadásul értelmiségiek, tehát egy részük nyilván akkor sem szavazna Pöpiékre, ha aranyból lenne az új vakolat.

la
2004. február 06. 17:39 | Sorszám: 20
Ahol a Gellért-hegy a Feneketlen tóba csúszik

Tóth-Szenesi Attila
2004. február 6., péntek 16:10

Hónapok óta életveszélyesnek nyilvánított épületben dolgozik a Budai Campus - az egykori Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem - negyvenöt-ötven munkatársa. A hallgatóknak nem tarthatnak órákat, reggelenként néhány helyiségben le kell söpörni a székekről a mennyezetről éjszaka hullott apró törmeléket, hogy le lehessen ülni. Hétfőn tizenkét orvostanhallgató sérült meg könnyebben a pécsi egyetem egyik előadótermében lehulló vakolattól.

>>>

la
2004. február 03. 15:59 | Sorszám: 12
Naná! Bár először fel kéne újítani az épületeket, mielőtt a fejünkre szakad.
Bár, ne sírjak, az én fejemre most legfeljebb csak a neonlámpa burkolata eshet rá, azt talán túl lehet élni. Mindig csodálom, hogy tulajdonképpen még mi is tarthatja fenn a plafonon? Talán csak az Egelyi lenne képes megmondani.
la
2004. február 03. 15:15 | Sorszám: 9
No igen, erre mondom, hogy a pályázattal "megtermelt" pénz a legnehezebb munkával megtermelt pénz. Ráadásul már nevetséges tíz- vagy százezrekért is úgy kezelnek, mintha minimum 15-szörös pedofil tömeggyilkos lennél, aki élete felét sorozatosan elkövettt sikkasztásért börtönben töltötte volna. Hát akkor pályázzon a fészkes fekete fene!

Téma: Mondjanak le!
la
2003. augusztus 28. 11:19 | Sorszám: 42
Adókedvezményben eddig sem volt részem (vagy lehet hogy lett volna, de sajnos az adóbevallás kitöltéséhez sík hülye vagyok, ehhez egy diploma úgy tűnik már kevés, most legutóbb az ipariűziésvel büntettek meg de azt sem értem miért, de volt év hogy teljesen félreszámoltam az APEH-es adót, s a néni csak csóválta a fejét az ügyintézésen: "mondja, maga ugye nem kedveli a matematikát?")
la
2003. augusztus 28. 11:16 | Sorszám: 41
öööÖÖÖööö izé az a véleményem, hogy úgy gondolom, a ciánkálit nem magamnak számom
la
2003. augusztus 28. 10:02 | Sorszám: 38
A fenébe! Ha tényleg bevezetik a 2%-os ingatlanadót, akkor vagy revideálom az álláspontomat vagy szerzek valami gyorsan ható mérget.
la
2003. augusztus 27. 10:16 | Sorszám: 37
Jó, javaslom, kanyarodjunk vissza. Mercurius úgyis nyitott egy párhuzamtopicot, fixa ideája lett most egyeseknek a kormányváltás.
la
2003. augusztus 26. 17:57 | Sorszám: 34
Nézd, pl. én megértem racionálisan véggondolva, hogy egy politikusnak olykor hazudnia kell, sőt az ördöggel is tudni kell alkut kötni, ha úgy hozza a sors. Meg hogy szavazatmaximálni akar.

Csak hogy én az egyenes beszédet szeretem, a becsültes utat. De aki eljátszotta a bizalmát egyszer, annak meg kell küzdenie azért, hogy ismét pozítív legyen róla a véleményem. A Fidesz szerencséje az, hogy fentiek miatt egy kihalófélben levő állatfajta vagyok s nem ebből a hozzállásból gyúrták a jobbkonzol szavazókat, hanem olyan pragmatikus-féléből. Meg ne sértődj, ezzel nem őket akarom leértékelni, csak ez én most így látom, SZVSZ...

la
2003. augusztus 26. 17:52 | Sorszám: 32
Szóval az ám a baj, hogy nem mindenki tudja majd csak úgy átállítani a preferenciarendszerét innét amoda. Sértegetések voltak, tüskék maradtak sokakban. Érzések felett nem biztos, hogy győzedelmeskedhet a ráció, lehet hogy akkor késő lesz.

Mert az 1 dolog, hogy Megyóék kommunikációja a totális médiaszél ellenére is valami pocsék (a "kis" emberük, a Gyula egymaga többet ér a proli "őszinteségével", mint 10 MSZP és 100 SZDSZ meg 1000 Forró Tamás), de sajnos a jobboldal sem igazán dicsekedhet.

la
2003. augusztus 26. 17:47 | Sorszám: 30
És abban mi az etikus?

Jah, bocs, hülye vagyok, politikai és etika...

la
2003. augusztus 26. 17:13 | Sorszám: 23
Ennyire már nem követem a gondola történéseit. Míg a Fidesz körmére nem csapódik a nagy elhatárolódgatás meg az 1tábor1zászló az EU-s választáson, addig semmi változás nem lesz itt sem a széljárásban. De lehet, hogy még azután sem.

Széllel szemben, ugye bár lehet, de nem különösebben tanácsos... Úgyis elegen vannak, nem?

la
2003. augusztus 26. 15:40 | Sorszám: 21
No, ez amit most csinálsz tudod, attól tartok, már az aljasság teteje. Remélem nem komoly, csak viccbül vágtad a hátamba a fejszét!
la
2003. augusztus 26. 15:04 | Sorszám: 18
Ennek a kikészülésnek vannak jelei, épp ezért ha már eddig kibírtuk, a fenébe is, ne most szúrjuk el! Lehet, hogy könnyen beszélek mert fiatal vagyok, de a fenébe is, nem érhetjük be félmegoldásokkal.

Most jön a gyors reagálások és ezzel együtt a kapkodás ideje is. Ne mi kapkodjunk, mi figyeljünk. Kapkodásból még mindig csak baj származott. Ez az idegek harca, az, hogy már a visszatámadásig eljutottak (lásd csak pl. Medgyesy most), vagyaz, hogy a Hősök terén saját embereik röhögték ki őket, ennek a pillanatnak a kezdetei lehetnek.

la
2003. augusztus 26. 14:56 | Sorszám: 16
Nem látok arra irányú elképzelést, hogy a jobboldal politikai pártjai bármit is változtatni akarnának a médiapolitikai terén.

Akkor pedig halálra van ítélve az egész ügy.

Mit gondolsz, Forró, Acsádi, Bolgár úgy kommunikálná az új kormányt, mint amelyik kivezette a káoszból? Netán Sváby? Vagy Friderikusz?

Hamarabb nyit nagykövetséget Budapesten a Mars.

Majd azt mondják: a Medgyessy-kormány intézkedései alapozták meg a kivezető utat, a jobboldal csak learatta a hasznot és osztogatott.

A baj az, hogy ha idő előtt tűnnek el, akkor nem tűnnek el. Visszajönnek.

la
2003. augusztus 26. 14:42 | Sorszám: 14
Akkor meg azt kell megoldani, hogy igen rövid távon beálljon tőlük a totális káosz. De idő előtt nem mehetnek, mert megint mi leszünk a bűnbakok, hozzánk kötik a káoszt.
la
2003. augusztus 26. 14:24 | Sorszám: 10
Nem megy se a gépelés, se a fogalmazás , felteszek inkább egy kávét
la
2003. augusztus 26. 14:23 | Sorszám: 9
Jajj, ne csináld! Persze, hogy kevés lesz az új kormánynak a 4 év.

De nem szabad a rövidtávú, gazdasági érdekeket a közép-, ill hosszútávú érdekek elé helyezni. Márpedig hosszabb távon nézve az az érdek, hogy ezeket _végérvényesen_ eltakarítsuk.

Most az a lényeg, hogy igen is, nagy legyen a veszteség. A Kádár rendszer-t is nem véletlenül érették idő előtt véget az elvtrásak, ha maradnak még pár évig, akkor a törvényszerűen előjövő káoszt nem Antallhoz, hanem még azokhoz, tehát Kádárhoz kötik az emberk; azaz ahhoz, aki csinálták, okozták. Mekkora for lenne most, ha nem kellene a Kádár-korra nosztalgival visszagondolókkal küzdeni...

Úgy hogy maradjon a bankárproletár kormány. Bízzunk benne, hogy nem döglünk bele idő előtt.

Nincs más esély, nincs több esély.

la
2003. augusztus 26. 10:44 | Sorszám: 2
No még csak az kéne, hogy lemondjanak! Hisz most kezdődik még majd csak igazán a nép szivatás. S jövőre ehhez még jön az EU is... Nem, nem, csak maradjanak! Ha eddig a sok mérsékelt nyugalomra intette a "höbőrgőket", akkor most már várjuk ki szépen a dolgot, ne üssük le idő előtt a piros pöttyös lasztit. Hogy baj van, azt tudják az elvtársak (lásd pl. Horn Gyuszkó tegnap este az inforádióban)

Téma: 2%-on a Jobbik!
la
2004. január 08. 21:21 | Sorszám: 14
Én se nézek (miért, még van egyáltalán ilyen?), csak a szavazási adatok alapján tűnik úgy, hogy a hölgyek-urak nem igazán járnak be gombot nyomogatni.
la
2004. január 08. 21:11 | Sorszám: 11
Kedves Gyöngy!

Ez az a Fidesz, amelynek képviselő alig-alig járnak be a szavazási eredmények alapján? Mit csinálnak akkor, zabot hegyeznek?

Téma: A BT és az RT - avagy a munkásmozgalom csendben szívja a "fincsit" a bankár internaci
la
2003. június 03. 15:17 | Sorszám: 6
Amilyen hosszúakat te tuccc adni, olyan hosszú biztos nincs, kedves Jel.
la
2003. június 03. 15:16 | Sorszám: 5
Félre teccik érteni. Mert kérem megnyerhetné például A Párt is vagy a Hazafias Népfront is a SZOT-tal összekovácsolódva, úgy mint a régi szép időkben, amikor Kádár et. alatt volt jobb, tudod.

Csak oltári pech, hogy most nincsenek itt se a szávjét távárisi, se a T74-esek; az ámerikánszkij elvtársak meg inkább még innen is vinni akarnak most vagy 300 katonát, nem hogy hozni...

Téma: "Hiszünk a szeretet és az összefogás erejében"
la
2003. április 10. 15:19 | Sorszám: 6
Kérdés: honfitárs-e a balos/globalista?

Kihasználja a környezetünk az ellentéteinket. Kérdés: ki a nagyobb ellen, a környezetünk vagy ől?

la
2003. április 10. 14:29 | Sorszám: 3
Miért kéne szeretni a balosokat? És miért nekünk kéne ezt elkezdeni?

Nem, ebben maradok a "kezdjék a gyilkosok a gyilkolás abbahagyását" jelleggű álláspontomnál. A vörös az vörös marad, még akkor is, ha már kék.

Téma: Asszociáljunk 2003
la
2003. február 01. 13:45 | Sorszám: 1257
(nem tudnátok valamit csinálni a topiccal? már beraktam egy 100 megás kártyát, de csak rosszabb - lassabb - lett )
la
2003. február 01. 12:54 | Sorszám: 1256
hát, a Pétert szépen bevitte az ERDŐbe!
la
2003. február 01. 12:47 | Sorszám: 1254
hol vagy, LAJOS???!!!
la
2003. február 01. 12:39 | Sorszám: 1251
unokáink is fizetni fogják
la
2003. február 01. 12:38 | Sorszám: 1250
Álmok Álmodói, Puskás, ? (értelmezni is képtelen vagyok), Koba
la
2003. február 01. 12:13 | Sorszám: 1247
XX. század
la
2003. január 31. 20:22 | Sorszám: 1237
tavaszt? dejszen havazik! (és én bele is vettem most magam abba a nagy kalandba, amit úgy hívnak itt erre mifelénk: tömegközlekedem)
la
2003. január 31. 20:10 | Sorszám: 1235
vagyis elbukik
la
2003. január 31. 19:32 | Sorszám: 1233
Fecske!
la
2003. január 31. 19:14 | Sorszám: 1231
I. 100 Napos Terv
la
2003. január 31. 19:07 | Sorszám: 1229
lakberendezés
la
2003. január 31. 18:56 | Sorszám: 1227
szilvórium!
la
2003. január 31. 18:38 | Sorszám: 1225
erdély
la
2003. január 31. 17:24 | Sorszám: 1217
sajtó
la
2003. január 28. 17:02 | Sorszám: 1147
mik a szabálok?
la
2003. január 28. 16:38 | Sorszám: 1143
Aqua
la
2003. január 27. 20:42 | Sorszám: 1125
a walesi bájtok
la
2003. január 27. 20:40 | Sorszám: 1123
tigris?

Malacka!

la
2003. január 27. 20:34 | Sorszám: 1118
Frakk, a macskák réme!
la
2003. január 27. 19:54 | Sorszám: 1106
az "erő" legyen velünk!
la
2003. január 27. 19:42 | Sorszám: 1104
világháború
la
2003. január 27. 19:29 | Sorszám: 1100
szittya
la
2003. január 27. 19:24 | Sorszám: 1097
birka
la
2003. január 27. 19:20 | Sorszám: 1096
parlagfű
la
2003. január 10. 20:30 | Sorszám: 438
én ebből már egy kukkot sem értek!
la
2003. január 10. 18:49 | Sorszám: 399
erdő [jávor(fa azaz hegyi juhar - Acer pseudoplatanus)]

Téma: Jut-e a Fidesz az MDF sorsára?
la
2002. december 18. 08:35 | Sorszám: 135
Hááááát, nem tudok Eddivel egyetérteni, ez necces a te embered. Mert az egyikről ugye tudjuk hogy micsoda és nem is várunk tőle semmi jót, a másik viszont úgy mutatja magát, mintha ide tartozna, közben...
la
2002. december 10. 19:08 | Sorszám: 38
"Soha nem is "határolódott el"."

Minden tiszteletem a tiéd, de sajnos ez nem igaz. Saját két kis fülecskémmel hallottam, ahogy a TV2 műsorában Pokorni elhatárolódott a miéptől. Vmi esti műsor volt, talán Svábyval.

la
2002. december 10. 17:44 | Sorszám: 34
Hát igen, a weszik ügyesebbek voltak, úgy fenéken billentették az oszi agitprop kartársakat, hogy na.
la
2002. december 06. 18:16 | Sorszám: 16
Fél év múlva talán az ingadozók közz is talán lesznek, akik kezdik a bőrükön érezni. Azt érzékelem, hogy balliberó ismerőseim úgy nyár közepe óta felettébb depolitizálták magukat, s ha bátorkodom a legkisebb politikát is, akár csak humor formájában bedobni, a legfinomabb a "hagyjuk már" reakció.
la
2002. december 06. 13:55 | Sorszám: 9
Jut-e? Rohan!
la
2002. december 06. 13:54 | Sorszám: 8
Ilyen tényleg nem is kell.

Téma: Kétszer fúrta ki Dajcs Tomi Karsait?
la
2002. december 06. 14:05 | Sorszám: 1
Dajcs j0bboldali? Mióta?

Téma: tegnap este az m1-en
la
2003. november 19. 16:00 | Sorszám: 4
Jogában áll, liberalizmus van.

Téma: Columbia, 2003
la
2003. február 01. 19:01 | Sorszám: 36
azt mondod, allah-usa 1:0?
la
2003. február 01. 18:14 | Sorszám: 34
la
2003. február 01. 18:00 | Sorszám: 32
la
2003. február 01. 17:58 | Sorszám: 31
Mikor van szombat?

A 280 kilométer magasban keringő Columbia fedélzetén alaposan összezavarodik a Földön megszokott vallási "időszámítás". Mivel az űrrepülőgépről nézve - amely óránként 27 ezer kilométeres sebességgel száguld a Föld körül - 24 órán belül tizenhatszor kel fel és nyugszik le a Nap, itt egy "nap" mindössze kilencven percig tart. Ramonnak eszerint minden hetedik "napon", azaz tíz és fél óránként kellene megülnie a szombatot, vagyis tartózkodnia a munkától. A Columbia hét utasára váró rengeteg feladat miatt azonban ez nyilvánvalóan nem megoldható.

Cvi Konik rabbi megmondja

A dilemma feloldása meghaladta az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) képességeit, ezért Ramon egy tekintélyes rabbihoz fordult tanácsért. Cvi Konikovot igencsak meglepte a kérdés, amelyet inkább elméleti jellegűnek minősített. A választ végül vallási szakértők csoportja adta meg. Ennek értelmében az izraeli űrhajós a világűrben is a földi időszámítás, tehát a 24 órás napok szerinti ütemben ülheti meg a sabbatot. Azaz minden hetedik napon pihenhet.

la
2003. február 01. 17:58 | Sorszám: 30
nono!

Rabbi ad tanácsot az izraeli űrhajósnak

la
2003. február 01. 17:39 | Sorszám: 24
miért ne? ez már nem a hőskor, amikor a média szuperhősként idealizálta az űrhajósokat. ki figyel oda ma rájuk? szinte arra a szintre süllyedtek, mint a sarki fűszeres. max ha valami gáz van, akkor kerülnek középpontba.
la
2003. február 01. 17:35 | Sorszám: 19
kicsit OFF, de van fönn most vki az űrbázison?
la
2003. február 01. 17:27 | Sorszám: 17
szvsz azt senki sem tudja.
la
2003. február 01. 17:09 | Sorszám: 14
más topicokat, fórumokat is figyelek, ezt egyre kevesebben hiszik. egyesek szerint pár ilyen csempe leválása a normál üzem része, még a leszakadó jégdarabok viszik magukkal.

mondjuk mi a fene tud egy leszálló siklón felrobbani? állítólag lángok nem voltak, csak puff szétment a gép.

la
2003. február 01. 17:07 | Sorszám: 13
bár ebből a bushból kinézem, hogy megpróbálja vkinek a nyakába varrni.
la
2003. február 01. 17:06 | Sorszám: 12
ha támadás. Ha!
la
2003. február 01. 16:43 | Sorszám: 8
ebben a magasságban? aligha. ha már támadás, akkor szabotázs.
la
2003. február 01. 16:22 | Sorszám: 4
MTI hír

A Földre visszatérőben eltűnt a NASA megfigyelő képernyőjéről a Columbia űrsikló: a videofelvétel szerint több darabra esett szét a Föld légkörébe történt visszatérés során. Helyi idő szerint 14 órakor vesztette el vele a kapcsolatot az amerikai űrkutatási hivatal. A Columbia fedélzetén heten repültek, közöttük első alaklommal egy izraeli űrhajós.

A Földre visszatérőben eltűnt a NASA megfigyelő képernyőjéről a Columbia űrsikló. Helyi idő szerint 14 órakor vesztette el vele a kapcsolatot az amerikai űrkutatási hivatal. A Columbia fedélzetén heten repültek az űrbe, közöttük első alaklommal egy izraeli űrhajós. Röviddel a tervezett leszállás előtt az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA elvesztette a kapcsolatot a Columbia űrsiklóval.

A hivatal szóvivőjének közlése szerint az űrsikló személyzete utoljára közép-európai idő szerint szombaton 15 órakor jelentkezett be, néhány perccel később azonban megszakadt minden rádiókapcsolat. Mindez akkor történt, amikor a Columbia a Texas állambeli Dallas fölött volt. A NASA rendkívüli helyzetet léptetett életbe.

A CNN által közölt videofelvételen fehér füstnyomok voltak láthatók, ami arra enged következtetni, hogy a Columbia több darabra esett szét a Föld légkörébe történt visszatérés során. Az amerikai űrsikló január 16-án indult útnak, fedélzetén hét űrhajóssal, köztük az első izraelivel.

la
2003. február 01. 16:19 | Sorszám: 3
"RTL berichtet, dass bei dem Start vor ein paar Wochen ein Stück von einem der Flügel abgebrochen ist. Damals hätte man gesagt, dass würde keine Probleme verursachen ...

Scheinbar ist deshalb der Flügel abgebrochen ..."

"Warum zeigt cnn auch Bilder, auf denen noch die Trägerrakete zu sehen ist? Warum ständig betont, daß der erste israelische Astronaut an board war"

la
2003. február 01. 16:15 | Sorszám: 2
no, a germánok tasztalózok sem mennek a szomszédba egy kis paranoidságért:
"Tja das kommt vor....es würde mich nicht wundern, wenn man in Amerika bald von einem "Anschlag" spricht um damit den Krieg gegen den Terror weiter zu legitimieren...."

Téma: A kormány fekete hete
la
2003. július 11. 16:07 | Sorszám: 214
A topiknyitó optimista volt. "fekete hete"

Hiszen már egy kis sötötszürke hétnek is örülnénk! )

la
2003. június 24. 16:01 | Sorszám: 144
valahogy ilyenkor mindig megnyugtat egy kicsit, hogy nem vagyunk sem atomnagyhatalom, sem atomkishatalom.

De kéne valami komolyabb védelem, hogy ne röpüljön ennyi madrárraj a szavazatótermebe...

la
2003. június 23. 16:44 | Sorszám: 126
Nem fogják. Már azt teszik folyamatosan. Sapka.
la
2003. június 16. 19:27 | Sorszám: 8
Én retttttentően gonosz vagyok...
la
2003. június 16. 19:26 | Sorszám: 7
Jó-jó, persze. Tűnnnnnnnnnnnnnnnnnnyenek.

De
ne
idő
előtt
!

la
2003. június 16. 11:37 | Sorszám: 3
1. Nincs nyoma bukási előszélnek.
2. Nincs jele kormányképes ellenzéknek.
3. Ha lehet, ez az ellenzék ne is kerüljön így még egyszer kormányra, mert megint csak hülyére támogatja - őket. Vagyis bizonyítani bizonyított ez a mostani ellenzék, méghozzá azt, hogy jókora balfék a kormányon. Ja, hogy ellenzékben is, a la MDF?

Kösz, de ebből még egyszer nem. Hogy aztán 4 év múlva megint ezek jöjjenek vissza?

Téma: Agymosó tévét kapnak az erdélyiek?
la
2003. november 14. 18:44 | Sorszám: 0
Azért a kérdés ilyetén fogalmazása, mert nem értem: hát nincs ott a Duna tévé? Egyébként ha valakinek jön egy jobb ötlete, előre kérem ROAE-t, cserélje ki rá.

Magyar nyelvű tévét ígért Erdélynek Medgyessy

MTI
2003. november 14., péntek 17:55

Egy hónap alatt választják ki a megfelelő jogi formulát és a alakítják ki a pénzügyi konstrukciót egy Erdélyben fogható magyar nyelvű televízióhoz - jelentette ki pénteken Medgyessy Péter miniszterelnök.

Medgyessy Péter pénteken Budapesten újságíróknak elmondta: lehetőség szerint már a jövő év közepétől működhet egy magyar nyelvű televízió Erdélyben. A magyar nyelvű televíziós csatorna létrehozása "régi vágya az Erdélyben élő magyarságnak, több mint másfélmillió magyar embernek, ebből következően úgy gondolom, itt az ideje, hogy ezzel a kérdéssel komolyan foglalkozzunk" - jelentette ki a kormányfő.

Kiválasztják a jogi formulát

Medgyessy Péter erről azt követően beszélt, hogy megbeszélést folytatott Markó Bélával, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnökével. Kifejtette: az RMDSZ vezetőiből, valamint a Határon Túli Magyarok Hivatalát (HTMH) ellenőrző kancelláriaminiszter köréből két munkacsoport jön létre; ezek december 15-ig kiválasztják azt a jogi formulát, amely megfelel mindkét ország jogrendszerének, és kialakítják azt a pénzügyi konstrukciót, amelyen keresztül támogatható a televízió létrehozása és működtetése.

"Megegyeztünk, hogy olyan megoldásokat keresünk, amelyek költségtakarékosak, és a már meglévő források ilyen célú felhasználását is lehetővé teszik" - hangsúlyozta a kormányfő. Medgyessy Péter kitért arra: a találkozó másik oka az volt, hogy levelet kapott a köztársasági elnöktől, aki a Sapientia Egyetem további támogatását kérte.

Hangsúlyozta: a találkozón megegyeztek abban, hogy az erdélyi felsőoktatási intézmény 2004-ben is megkapja ugyanazt a fejlesztési támogatást, mint az idén. "Ennek számomra egyetlen komoly feltétele van: én csak arra vagyok felhatalmazva, hogy a magyar adófizető polgárok nehezen megkeresett pénzét úgy költsük el, hogy az teljes mértékben, garantáltan arra a célra menjen, mint amire szántuk, és megfelelő ellenőrzési mód legyen" - mondta a miniszterelnök.

Téma: Orbánnak nincsenek piárosai?
la
2004. április 01. 18:07 | Sorszám: 5
A fénykép úgy hallottam, hogy személyes adat, a tulajdonos engedélye nélkül nem publikálható.
la
2004. április 01. 15:54 | Sorszám: 0
Egy (volt és) leendő miniszterelnök hogy engedheti, hogy ilyen gány képeket leadjanak róla? PR nuku?

Amúgy itt a zegész: http://index.hu/politika/belfold/orban0401/

Téma: A RosnerW32 wormvirus támadása
la
2004. március 08. 19:18 | Sorszám: 28
Vírus a vírusnak nem vájja ki a szemét.

Téma: Szóval: hol a lé?
la
2003. július 16. 09:22 | Sorszám: 3
Kezdem érteni, hogy az idei pályázatokon miért az a válasz, hogy sajnos forráshiány miatt nem tudjuk támogatni...

Téma: Hogyan tovább, jobboldal?
la
2003. április 25. 16:28 | Sorszám: 55
Nem, arrafelé nincs. Ebből egy is sok, nem hogy kettő.
la
2003. április 25. 15:39 | Sorszám: 53
Nem gondoljátok, hogy valahol abszurd, hogy azokat a gondolatokat, amit az un. nemzetiek megfogalmaznak, radikálisnak kell tekintenünk? noha inkáb egy nép alapvető túlélésének az évezredes, ideológiailag "középen" húzódó, kikristályosodott alapelvei!
la
2003. április 25. 15:32 | Sorszám: 52
"1. A radikalisok ez akkori kormanypartok szimpatizansainak lehetoseguk volt a bekes egymasmellett politizalasra, mert sokmnidenben megegyeznek es azonosan gondolkodnak."

No persze. De feledékenynek tetszik lenni. Kulcsszó, még itt is: "provokátorkülönítményes". Ez a nagy Fideszes békés együttpolitizálás.

",mert tobb kerdesben partprogram szintjen nem lehetetett osszegyeztetni a mukodesuket."

Hát, ahhoz képest a Fidesz elég szépen lenyúlta a nemzeti ideológiát és nemzeties, felhígított formában feltálalta a népnek.

"A valasztasok ota eltelt idoszkban sok minden megvaltozott."

Mi? Hogy a Fidesz nem álomban van, hanem már mélyálomban?

"Nincs idonk azonban sokat filozofalni. Szinte elobb kell cselekednunk,mintsem tudnank hogy mit akarunk."

Na, kérem ez nagy baromság. A hatások ismerete nélkül semmibe! Amíg nem tudjuk, hogy a létrejövő előnyök /ha előnyök!/ megérik-e, nem nagyobb-e a veszteség, addig semmit sem szabad lépni.

"Fontos, hogy az EU altal a vallakozoknak es a mezogazdasagnak nyujtott lehetosegeket ki tudjuk aknazni es ne az mszp klienturja nyelje le a tamogatast (mint ahogy tettek ezt az EU kampanyra kapott penzzel). Ehhez az Eu szervezteiben politizalo politikusaink adnak hangsulyos tamogatast"

Inkább tessék 100-500 embert elküldeni tanfolyamokra /állni cehet/, ahol megtanulják, hogy kell EU-s pályázatot írni. Utána ebből még meg is élhetnek, vagy lehet velük kötelezettséget aláíratni, hogy a jobboldal vmely szervezete keretében műlködjenek. De az EU-s, Brüsszeli ingyenélők darabszámát a minimálisra kell szabni. Elhiszem, hogy a fideszisták szívesen ülnének minnél többen a zsíros EU-s fizetésekbe, de ácsi!

"Oktatas, egeszgugy. Mindegyik strategiai kerdes, egyiket sem szabad privatizalni"

Ahogy látom, hallom, lassan kezd ide is begyűrüzni az üvegszebtörvény. Úgy hogy privatizáció nélkül is nagy szívás jön hamarosan.

"az MSZP az ellenkezojet szeretne es utana szet szeretne zuzni az ellenzeket."

Ellenzeket? Hol van olyan ebben az orszagban? A Fidesz meg az MDF a kormany szavazogepe, mar ha egyaltalan kegyeskedik meltoztatni befaradni a parlamentbe. Probalnek en nem bemenni a munkahelyemre, paros labbal rugnanak ki!

la
2003. április 25. 15:23 | Sorszám: 51
ezt a verziót jobb, ha ejti a jobboldal. mi szívunk, de a balosok átevickélnek rajta.

Téma: Ideje lenne hazatérni a Fidesznek a szabiról….
la
2003. július 21. 13:08 | Sorszám: 159
A fellendülés és a gazdaság állapota nem azonos. Orbánnak igaza volt, mert hisz előtte teljesen gáz volt a gazdaság. Ha valamit, akkor ezt a Fidesz tette rendbe, ezt még én is elismerem, aki nem kedveli a ezt a Fideszt. A fellendítés pedig már egyértelműen Orbához köthető. Pedig árvíz és szomszéd országban háború is esett Orbánék idejére. Medgyessynek eddig se háború, se árvíz. Szárazság pedig valójában nincs, amit az mutat, hogy csak 10 milliárdos a kár és a búzaexport sem lett leállítva.
la
2003. július 21. 12:38 | Sorszám: 155
Hornék alatt csak nyomor és elvonás volt - saját bőrünkön tapasztaltuk. A fellendülés Orbán alatt indult meg, ott sem egyből. A kormány leváltása után még egy ideig tartotta magát a gazdaság, de az új kormány (nem)intézkedéseinek hatására hamarosan elindult lefele s most már csődben van. Hiába, az MSZP-SZDSZ-t most is jobban érdekelte a felhalmozott vagyon szétlopása, mint az ország sorsa. Na ja, ez nem is az ő hazájuk.
la
2003. július 21. 12:36 | Sorszám: 154
Az most már kevés. Megfeledkezel arról, hogy nem csak a kékvörösök által szétvert gazdaság van itt a nyakunkon, de terelődünk be az EU-ba. Az meg önmagában is gallyra tehetné a gazdaságot, hát még így.

Eközben az embereknek lövésük nincs arról, mi vár rájuk az EU-val (a korményáltal hirdetett jólét biztos nem)? Senki se mondja, hogy lehet tájékozódni (és sem tudom, hol lehetne) egy magánembernek, mikor még a turiszikai vezetők is teljes döbbenettel állnak a váltzoások előtt.

Egy új gazdasági program kidolgozása mellet a Fidesz azzal is népszerűséget szerezhetne, ha EU felkészítő tanfolyamot szervezne.

Téma: Igen, vagy nem? Valljanak színt!
la
2004. április 22. 07:16 | Sorszám: 11
A nyugatot is komoly felelősség terheli a felelősségrevonások elmaradásáért. Hát most megkapják a komcsijainkat, megérdemlik. Egy csöppet sem tudom őket sajnálni, sőt!
Lexebb öröm a káröröm.

Téma: Betiltják az Egri csillagokat !?
la
2002. november 29. 17:26 | Sorszám: 7
És a Tenkes kapitánya? EU ellenes kuruckodás! Mikor csak a javunkat akarták!
la
2002. november 29. 16:35 | Sorszám: 5
Ha Bart gyűlöletbeszél, akkor bizony lehet, hogy az Egri Csillagok helye is a zúzdában van. A könyvet is be kell tiltani, mert megrontja a gyermeki lelket.
la
2002. november 29. 16:33 | Sorszám: 4
Mi legyen Gárdonyival?

A következetes törvénykezés nevében tiltsák be! 225
A kezdeményezés rosszindulatú és cinikus 132
Talán felejtsük el ezt a karikatémát akkor 755

Téma: Ön szerint melyik párt nyeri az uniós parlamenti választásokat?
la
2004. január 23. 14:36 | Sorszám: 25
Na, a JOBBIK most már egy szavazattal jobban áll

Téma: A FIDESZ megint tüntető nemzetieket hagyott cserben
la
2002. december 02. 17:27 | Sorszám: 1
Nagyjából biztos így van ez kedves Melnyikov,

de ha lehet, spec ne most csináljon az ország népe forradalmat, mert év végi határidők tornyosulnak fejünk felett Damoklész kardjaként /hát ez szép képzavar, de sebaj/. Ha a Fidesz lett volna oly kedves és mondjuk augusztusban nem nyaral, mert ki kell pihenni a négy év kemény munkáját , akkor a népek is talán jobban ráértek volna. De még talán szemptemberben is meg lehetett volna ejteni. De most...

Csak hallkan jegyzem meg: szvsz a parlamenten kívül sem túl sok hiteles párt szaladgál... Tehát, kire is lehetne cserélni a mostani bagázst???

Téma: Fidesz SZÓRÓLAP (?)
la
2004. január 14. 17:34 | Sorszám: 17
Photoshop
la
2004. január 13. 19:22 | Sorszám: 7
hát, én egy gaz jobboldali vagyok ugye, de mégis el szoktam mostanság olvasni a szemétpostát. hátha valahol valamit egyszer ingyen adnak

Téma: Balaton
la
2004. január 28. 09:20 | Sorszám: 14
http://archiv.meh.hu/vizpart/
la
2004. január 27. 18:58 | Sorszám: 1
Nem tudom, talán egy elmeorvos még segíthet.

Téma: Megtámadták a www.tubi.hu -t ?
la
2004. január 03. 20:34 | Sorszám: 52
A lap nem található.
Lehet, hogy a keresett lapot eltávolították, megváltozott a neve, vagy ideiglenesen elérhetetlenné vált.

--------------------------------------------------------------------------------

Tegye a következőt:

Ha a lap címét a címsorban adta meg, ellenőrizze, hogy nem vétett-e gépelési hibát.

Nyissa meg a(z) www.tubi.hu honlapot, majd keressen a szükséges információval kapcsolatos hivatkozásokat.
Másik hivatkozás kipróbálásához kattintson a Vissza gombra.
Kattintson a Keresés gombra, ha információkat szeretne keresni az Interneten.

404-es HTTP-hiba - A fájl nem található
Internet Explorer

la
2004. január 02. 23:06 | Sorszám: 43
Én remélem, annyira nem, bár nem tudom, mennyire foglalkozol vele. Mert én megünneplem azt a napot, amit végre csak saját szakmai dolgommal foglalkozhatom. S a gépeket meg egy szép nagy Samuval...

Saját tanulság: böjtöld ki, míg valaki beköti neked a hálózati printert. Légy türelmes, mint a birka. Különben...

la
2004. január 02. 23:01 | Sorszám: 42
OS Server Last changed IP address Netblock Owner
Linux Apache 2-Jan-2004 212.40.96.171 EXTERNET Kft.
Linux Apache/1.3.9 (Unix) Debian/GNU PHP/4.0.3pl1 22-Mar-2003 212.40.96.171 EXTERNET Kft.
Linux Apache/1.3.9 (Unix) Debian/GNU PHP/4.0.3pl1 3-Mar-2001 212.40.96.163 EXTERNET Kft.

Hát, nem tűnik windóznak

la
2004. január 02. 22:39 | Sorszám: 40
A meló szót kérem hétfőig nem leírni. Danke!
la
2004. január 02. 22:16 | Sorszám: 38
a nemnemsohahu is feltámadt egyszer. pözsgőzni meg majd akkor pözsgőzünk, mikor az szdszhu pártfogytán mexűnik Ezt a 2,5 évet a kibuktáig féllábon is kibírjuk. aztán utána menynit bírnak még? egy? talán másfél ciklust?
la
2004. január 02. 22:14 | Sorszám: 37
Egy hét? Azért meló is van ám az ilyesmivel...
la
2004. január 02. 17:59 | Sorszám: 18
Az IKE-ben úgy olvastam, hogy bizony, imprlista támadás érte a szervert.

Téma: Akiben nem csalódtam...
la
2003. február 17. 19:34 | Sorszám: 8
hm, a miép nem bukott ár meg (azaz ki)? szvsz igen. ellenben kalapkirálynő még odabent lubickol a balról érkező, símogató napsugarakban...

Téma: Boross Péter akar az FKGP elnöke lenni
la
2004. április 14. 18:17 | Sorszám: 6
Hát akkor legyen!
Amúgy melyiké? És egyáltalán most éppen hány van ezekből a kisgazda pártokból? Két kezem elég lesz hozzá vagy a lábujjaimat is segítségül kell hívni?

Téma: Papp Lajos élőpajzsként Bagdadban
la
2003. március 12. 21:37 | Sorszám: 2
inkább jöjjön vissza, ott most nem lesz egészséges a levegő. ezt a félhülye jueszély kábójt nem érdekli néhány tucat értelmiségi meg tudós.

Téma: "Megbukott a rendszerváltás!"
la
2004. december 18. 20:02 | Sorszám: 10
Megbukott? Az, ami még el sem kezdődött?

Téma: Miért hazudsz Lendvai?????????????????
la
2004. január 02. 13:28 | Sorszám: 30
Ne haragudj, de ez már kegyetlenség!

Téma: Lenn, eldületben az ország!
la
2004. szeptember 27. 21:57 | Sorszám: 4
Az ország tönkremegy?
Az országnak tönkre kell mennie.

Ne feledd, 89-ben előremenekültek a komcsik, és antall alatt onlott össze minden, így ő lett a bűnbak. No, ha most a sok mérsékelt eddig ilyen szépen elvolt az elvtikékkel, akkor most már ne hajtsák a malmot a komcsik vizére azzal, hogyidő előtt átveszik az irányítást. Csak rohadjon be ez az egész fekáliatenger az eftásak alatt, hogy a nép kösse végre a bűnösökhöz a baját.

la
2004. szeptember 27. 21:49 | Sorszám: 3
Elindulni igen.
No de megállni...

Téma: Ez az igazi botrány
la
2003. november 21. 19:11 | Sorszám: 19
Mi a baj Kováccsal? Talán Mádl tesz valamit? Szerintem tök mindegy, egy követ fúj itt az MSZP és a FMPSZ. Lehetne Kovács "nagykoalíciós" jelölt.

Téma: Jön a 3 Éves Terv (költségvetés)?
la
2003. március 28. 19:50 | Sorszám: 17
Narancs-díj a gugliban:
http://www.google.co.hu/search?q=cache:qUhQf6OoUHgC:www.hhrf.org/szabadsag/archivum/2000/0maj-31.htm+Narancs-d%C3%ADj&hl=hu&ie=UTF-8&inlang=pl

TENISZ
....
Kafelnyikovval ellentétben az amerikai Lindsay Davenport a legkedvesebb, így õt illeti meg a Narancs-díj.

ennyi. tartozol egy mea culpával is :||

la
2003. március 28. 19:48 | Sorszám: 16
http://www.mszp.hu/korut.php

>>>Kérem, válasszon galériánkból :

Szegfű-díj átadás, 2003. 03. 09.

s lőn!

vagy: http://forum.gondola.hu/cgi-bin/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=2&t=002061&p=2

la
2003. március 28. 19:43 | Sorszám: 15
el vagy te erősen tévedve, ezt az mszp honlapjáról kopipészteltem.
la
2003. március 28. 19:28 | Sorszám: 13
szvsz ez talán:

SZEGFŰ-DÍJ ÁTADÁS
2003-03-09 13:00 - időtartam: 2 óra

Nőtagozat

Színhely: XI., Villányi úti konferencia központ

Vendégünk: Kovács László pártelnök

Szegfű-díj átadás

la
2003. március 28. 19:18 | Sorszám: 12
[u]hároméves terv:[/u] a magyar gazdaság központilag irányított, 3 évre lebontott gazdasági elképzelése a háború utáni újjáépítésrõl. A terv 1947. augusztus 1-jén indult. Célja: 3 év alatt a mezõgazdaság közelítse meg az utolsó békeév (1938) termelését, az ipar 27%-kal, az összes nemzeti jövedelem pedig 14%-kal haladja meg ugyanezt. A növekedés alapja a 6585 millió Ft beruházás volt, amelynek 30%-át a mezõgazdaság, 26%-át az ipar és bányászat, 25%-át a közlekedés kapta volna meg. A maradék – igen csekély mértékû – beruházást pedig a szocialista, kulturális és lakásépítési tervek teljesítésére szánták. A ~ végrehajtása 2 év és 5 hónap alatt fejezõdött be (1949. december 31-re). Az ipar túl is teljesítette (37%) feladatát, a mezõgazdaság eredményei azonban messze a várakozás alatt maradtak. A gazdaság teljesítõképessége többé-kevésbé visszaállt a háború elõtti szintre. Az újjáépítés árnyoldala, hogy nem fejlesztett, hanem a régi technikai, hatékonysági szintet állította vissza.
la
2003. március 28. 19:17 | Sorszám: 10
ez jön vissza?

Rendőrségi ellenőrzés egy parasztporta padlásán

vagy ez??

Az ügyész és a járási kapitányság megbízottja kutat a perbe fogott Takács Károly „kulák” padlásán.

vagy ez???

Rendőrök ellenőrzik a beszolgáltatás nyilvántartását

ezek megőrültek ott fennt vagy nagyon is tudják, mit akarnak?????

la
2003. március 28. 19:13 | Sorszám: 9
Farkas Mihály, Péter Gábor, Rónai Sándor és Kiss Károly a "Magyar katona a szabadságért" c. kiállításon
la
2003. március 28. 19:12 | Sorszám: 8

Úttörők köszöntik Rákosi Mátyást 60. születésnapján

no comment

la
2003. március 28. 18:53 | Sorszám: 6
szóval mégis????
la
2003. március 28. 16:10 | Sorszám: 2
Jajj, tuti hogy e már a vég, kezdek megőrülni, most meg meg mernék esküdni bárkinek, hogy 2003-nak látom azt a 2001-et!
la
2003. március 28. 16:08 | Sorszám: 1
Mea maxima culpa!

Kérem a "Jön a 3 Éves Terv (költségvetés)?" topik törlését. Sajna, de egy indexes topikkezdeményen indultam el, amit csak felületesen futtotam át (ráadásul egy mililiter kávé beltartalom nélkül) és nem vettem észre: 2001!

Köszönöm, addig is megyek és teszek fel egy méregerős 3 személyes kávét magamnak!!!

la
2003. március 28. 16:01 | Sorszám: 0
csak megy az szdsz a levesbe?

Hároméves büdzsét tervez a Pénzügyminisztérium
2003. március 28. 13:24

MNO
Hároméves keretköltségvetést készít a Pénzügyminisztérium, amelyet a jövő évi büdzsé részeként terjesztenek be a parlamentnek – tudta meg a Magyar Hírlap. Emlékezetes: a 2002-es választási kampány során és azt megelőzően az akkori ellenzéki pártok, az MSZP és az SZDSZ folyamatosan bírálták az Orbán-kormány két évre készített költségvetését, mondván, ezzel korlátozzák a parlament jogkörét.

A keretköltségvetésben 2006-ig előre rögzítenék a főbb kiadási tételeket, amit utólag az éves költségvetési törvényekben aktualizálnának. A költségvetési tervezés során előnyt élveznek a közútfejlesztési kiadások, az árvízvédelmi beruházásokat összefogó Vásárhelyi-terv, valamint az egészségügy reformja - írja a Magyar Hírlap.

A Pénzügyminisztériumban már javában folyik a 2006-os kormányzati ciklus végéig tartó keretköltségvetés kidolgozása – tudta meg lapunk. Az eredetileg négy esztendőre szóló önálló keretköltségvetési törvény beterjesztése a Medgyessy-kormány választási ígéretei között szerepelt, ám végül is tavaly ősszel a kormány csak az idei büdzsé tervezetét nyújtotta be a parlamentnek. Akkor a pénzügyi tárca azzal indokolta a döntését, hogy mindaddig nincs értelme a kormányzati ciklus végéig tartó keretköltségvetés kidolgozásnak, amíg nem zárulnak le az uniós tárgyalások, hiszen mindaddig kérdéses volt a várható támogatások mértéke. A 2006-ig tartó tervezés előnye, hogy az EU hétéves költségvetési időszaka is 2006-ig tart.

A csatlakozási tárgyalások lezárultával már eldőlt az uniós támogatások mértékének kérdése, így a kormány a jövő évi költségvetés részeként beterjeszti a keretbüdzsét is. A kerettörvényben a parlament a főbb kiadási területeken előre rögzítené a kiadási előirányzatokat, ám a gazdasági folyamatok tükrében a továbbra is megmaradó éves költségvetésekben ezeket a számokat évente aktualizálnák.

A keretköltségvetés lényege, hogy egy évnél hosszabb időtávra rögzítsék az államháztartás gazdálkodását, ezzel is segítve a kiszámíthatóbb gazdasági környezet kialakítását. A törvényben rögzítik majd az államháztartás hiányát a GDP százalékában kifejezve, a hosszú távú kötelezettségeket és kiadásokat minisztériumi szintre lebontva.

A középtávú költségvetésben értelemszerűen számolnak a már 2004 januárjában hatályba lépő személyi jövedelemadó csökkentéssel, azzal is, hogy a kormányzati ciklus végéig megszűnik a fix összegű egészségügyi hozzájárulás. Az uniós csatlakozástól a vámbevételek 75 százaléka a közös uniós kasszába kerül, ami bevételkiesést jelent az államháztartásnak, ám az uniós támogatások révén ezeket a pénzeket visszakapjuk.

Forrás: Magyar Hírlap

Téma: A MIÉP gyűlésen még mindig sokan voltak.:-(
la
2003. március 17. 09:46 | Sorszám: 70
Kedves Mercurius!

Piritós azt ígérgette: 2003 tavaszra buktatja a Fidesz a kormányt, ne tessék hőbörögni provokátorkülönítményesek, tessék csöndben lenni és nézni a profikat, a Fidesz majd megújul és közben elhajtja a vérbe a kommunista kormányt!

Nos, itt a tavasz, a Fidesz egy gramnyit nem változott, a kormány erősebb mint bármely kormány valaha is az elmúlt 13 évben.

Már csak halkan merem megkérdezni: hol is buktatja akkor a Fidesz a kormányt???

Vagy megint nem "időszerű" most?

Mikor lesz az, megint várni kell?

Időszerű lesz egyáltalán valaha?

Téma: Hír TV-ről mit lehet tudni?
la
2002. december 03. 11:42 | Sorszám: 42
"Aki az Mszp-re szavazott igen csak sértve érezheti magát, mikor lekomcsizzák."

De aki a jobboldalra szavazott, az hallgasson sőt örüljön, amikor lenácizzák. Ő ne sértődjön meg, ő ne "hőbörögjön"? Azistenfáját az ilyen kettősmércének, hát mi másodrendű állampolgárok, aljanép vagyunk?

la
2002. december 02. 18:42 | Sorszám: 18
Hát, szerintem ez mostanság fontos paraméter.

Nekem ugyan nem tetszik amit eddig leírtak Hírtv ügyben, mert ugye ez egy "lasszócsatorna" lesz, ezzel kellene megfogni az ingadozókat. Tehát nem egy kifejezetten vérjobbos műsort fog adni. Viszont fontos paraméter az is, hogy beszélni képes, súgógép nélkül is boldoguló, önállóan gondolkodni képes, ismert arcok jelennek meg. Lehet, hogy ha nem is lesz szuper a műsor, de már ezek miatt az arcok miatt érdemes lenne beköttetni. Bár vmi Juhász Előd nevet is hallottam ma emlegetni, ha ez komoly, akkor kifutok a világból.

la
2002. december 02. 17:31 | Sorszám: 8
Elveim ellenére vall, de ha a UPC felvenné a kínálatba, beköttetem. De csak ha itt és másutt jókat hallok a tévé működéséről jobbosoktól valamint ha a ballib oldal eszelős anyázásba kezd /ez utóbbi talán fontosabb, komolyabb mérce /, mert egy (n+1)-ik vöröskettes nem érdekelne.

Téma: IRAK. Újabb USA aggresszió?
la
2003. február 05. 16:09 | Sorszám: 216
http://www.heise.de/tp/deutsch/special/irak/14114/1.html

Téma: Ezt a tésztát :)
la
2003. december 31. 15:35 | Sorszám: 23
nincs frissebb hír? egyszerűen nem hiszem el!
la
2003. december 31. 15:34 | Sorszám: 22
nem használhatják. eldöntetett.

Téma: Lapátra teszik D-209-et?
la
2004. február 24. 16:20 | Sorszám: 94
Az egyes csoportoknak, platformoknak, nevezzük őket bárhogy csak külön utakon van esélyük arra, hogy
  • egyrészt megmérettessenek,
  • másrészt pedig kitermeljék saját vezetőiket, akik alkalmasak is vezetőnek.

Ez megtörtént volna mostanra, ha 2002-ben bukta van. Csak éppenséggel nem volt bukta, így a színültig teli pohár hordoztatik kettő álló esztendeje, miközben egyr erősebben reng a föld.

A baloldal (most szinte = mszp-szdsz) vagy semmiként omlik össze, mint 25 fokos melegfrontban a hóember vagy szétesik apróbb, de életképesebb darabokra, melyek a jelenlegi jobboldalhoz hasonlatos fragmentálódott állapotban fogják magukat találni - talán ezzel az 1táboros jobboldaliak is végre felismerik, hogy merev mesterséges truktúrák erőltetése helyett egy laza, keretjelleggű együttműködéssel többet lehet elérni.

Imádkozzunk azért, hogy ezt a baloldal csak később ismerje fel, mint a jobboldal.

Téma: A brókerbotrány eltussolása
la
2003. augusztus 05. 16:43 | Sorszám: 1
Rossz a cím, mert már rég nem brókerbotrányról, hanem kormánybotrányról van szó.

Téma: Mikor kezd csökkenni az MSZP-SZDSZ frakció?
la
2004. január 03. 23:49 | Sorszám: 54
Szerintem felesleges abban reménykedni, hogy majd a fiatal generációk... Pl. saját egykori évfolyamtársam, aki, azt kell mondjam, minimum két szinttel feljebb van adottságban, szorgalomban, értelemben, bármiféle kvalistásban, éleslátásban stb fölöttem is MSZP hívő. Teljességgel meg voltam döbbenve, mert hogy mondjuk egy négyosztályos kibukott MSZP hívő, azt mondom: belefér. De ezzel nem tudok mit kezdeni! Ilyen nincs és mégis van.

Szóval az MSZP létéhez szükséges politikai vakság újratermelődik az ifjúságban. Erősen tartok tőle, hogy demokratikus eszközrendszerrel nem lehetséges az MSZP gengszer bandájától megszabadulni. Ez pedig elég sötét évtizedeket jelent.

la
2004. január 03. 23:44 | Sorszám: 53
"és akár kétharmados jobboldali kormány is kialakulhat"

Erről aligha mi döntünk. Hanem a Hálózat.

la
2004. január 02. 22:57 | Sorszám: 43
20???? Kettő sem lesz. Sőt.
la
2004. január 02. 22:48 | Sorszám: 40
Nagy bukás nincs kilátásban, hiszen minden balfékség ellenére fényesen állnak. 10 Orbán- és 100 Antall-kormány ism egbukott volna már ennyi balhéban. De ugye: média + usa + társadalmi beágyazódottság
la
2004. január 02. 22:44 | Sorszám: 37
"Ezt már más is mondta."
Persze.

Bár nem tudom. Most olvasom Drábik könyvét. Hát, ha csak az 5%-a igaz annak, akkor...

(Attól tartok, nem csak az 5%-a... )

la
2004. január 02. 22:19 | Sorszám: 31
Az MSZP-nek eg esélye let volna: a 2002-es bukta. Bármennyire is abszurdnak tűnik is, amit mondok. (Nem mintha bármely utódpártformációjukat hitelesnek tudnám találni 25-30 éven belül, de.)

Téma: Javaslom, hogy nézzetek be egy gyógyszertárba....
la
2004. január 06. 22:11 | Sorszám: 25
Az MSZP nagy megmagyarázó- és összekuszálókampányba kezdet, permanensen újradefiniálva (1-2 inkoherens definíció/nap) a jóléti rendszerváltást, mint terminus technicust.
la
2004. január 06. 22:08 | Sorszám: 24
Nézd, ez célrendszer függvénye is. Spec. lehet olyan cél is, hogy már most is van min mosolyogni.
la
2004. január 06. 21:19 | Sorszám: 21
Képes. Sajnos nem tudtam tovább nézni, mert nekem dolgozni kellett menni. De állítólag utána is ez volt a csapásirány.
la
2004. január 06. 21:18 | Sorszám: 20
Most sírni kell ahhoz, hogy később MI nevethessünk.
la
2004. január 06. 21:01 | Sorszám: 17
"Mi lesz a nyugdíjasokkal?????"

Miért, foglalkoztak a nyugdíjasok azzal, hogy mi lesz a többiekkel?

la
2004. január 06. 18:55 | Sorszám: 9
H. Kovács szerint a jólét az, amikor valaki a létfenntartási szint fölött van. Napkelte, tegnap reggel.

Sipánka pedig az infón arról beszélt a jóléti rendszerváltás értelmezése kapcsán, hogy a jóléti rendszerváltás a figyelemet a vesztesekre helyezni, szó nincs arról, hogy a Kánaánt hozná el, ez félreértés. Tehát nem a 100 napos programokról van szó, nem az a j.r, ez tévedés. A j.r. nem arról szól, hogy MENNYIT adnak, hanem arról, hogy HOVÁ adják a közpénzt.

És ők a rászorulóknak adják, hogy azok is esélyt kapjanak, akik eddig nem kaptak. Mindezt azért, hogy a különbségek csökkenjenek. Ezt értik ők jóléti rendszerváltáson, melyből egy jottányit sem engednek. Forrás az Mszp.hu

Téma: A Regösröl fellelt és elökerült információk mind hamisak
la
2003. február 05. 13:48 | Sorszám: 11
telleg, ki?

Téma: LAPÁT
la
2003. szeptember 01. 19:43 | Sorszám: 8
Azok úgysem bírják se a rendet, se a tisztaságot. Nem való nekik a mész szag.
la
2003. szeptember 01. 19:43 | Sorszám: 7
Ha tudnád, milyen fáradt vagyok. És reggel hét óta kávét sem láttam...
la
2003. szeptember 01. 18:48 | Sorszám: 5
Kartácsok!

Itt mindenki csak takarításban gondolkodik?

Az kevés lesz, ráadásul életveszélyes területre nem szabad engedni őket.

Kőművesre és hideg-/melegburkolóra lesz inkább szükségünk, meg egy jó festő mázolóra, tapétázóra. Épület és bútorasztalos is elkéne. A vízvezetékcsövek is kövesek, az egészet ki kell cserélni. A gáz szivárog, a kéménynek nincs huzatja. Pedig lenne mit kivinnie...

Ezért előbb a statikusokkal kell beszélni, ha ők áldásukat adják, akkor a fenti mesterek nekikezdhetnek az épületnek.

Téma: A Jobbik a gengsztermédia bojkottjára szólít fel
la
2003. október 02. 18:50 | Sorszám: 112
Nem kicsit...
la
2003. október 01. 19:42 | Sorszám: 86
Értettem, Don et.
la
2003. október 01. 17:47 | Sorszám: 83
Pontszerűen reagáltam.
la
2003. október 01. 14:22 | Sorszám: 78
A Fidesz semmiféle közhangulatot nem fordított meg. A fidezF egyszereűn nem létezik.

1. Elég nehéz engem manipulálni, de meg lehet próbálni Kéne igyekezni, mert maradnak a kommunsták és még képes vagyok másokat is erre buzdítani.
2. Valahol el kell kezdeni, de addig is szerencsére van egy Fideszünk, azok egyből profin kezdték.
3. Ha itt valaki diktál most, az a Fidesz.

+1. Milyen jó, hogy hívják a Fideszt. Feltörlőrongyra minden mocskos rezsimnek szüksége van...

la
2003. szeptember 30. 13:13 | Sorszám: 37
Demokrata, valamelyik nem túl régi szám, jobb oldali oldalon.
la
2003. szeptember 30. 13:12 | Sorszám: 36
Akor nincs mese, kell egy névlista. És egy másik saját oldalról, hogy kik azok, akikkel érdemes ilyet kezdeni, mert a kitartás csírája meg van bennük. Plusz kellenek olyan témák, hogy kínos legyen a ballibekenek, hogy pont azokkal az emberekkel nem tudnak ők interjút csinálni. Kereslet-kínálat.
la
2003. szeptember 29. 19:17 | Sorszám: 15
az a közvélemény, amit te le akarsz nullázni okos higgadt jobboldali érveléssel, az süket és vak. ha holnap kovácsról kiderülne, hogy 57-szeres pedofil náci tömeggyilkos, akkor azoknak azt is be lehe adni, hogy még erről is az orbán viktor tehet.

az a közvélemény csak az erő szavából ért. demokráciában pedig ilyen erő lehet a bojkott. de hát a fidesz a kommunistákkal tart, nincs ebben meglepő. színjáték az egész.

la
2003. szeptember 29. 19:13 | Sorszám: 14
a fideszből hiányzik mindenféle kitartás. tessék megnézni a sok szemét komcsit, évek óta nem mennek a vauba.

pedig ez már csak egy nyamvadt kis vau, ami miatt felkelni sem érdemes, max. a lovas publicisztikára. akkor volt az igazi, amikor még a lakatos vezette. na de ez a megélhetési fidesz azt éppen úgy megfúrta, mint a pannonrádiót.

be is bukta szépen 2002-őt és nincs is szükség arra, hogy egy ilyen tedd el s elő sem vedd típusú jobboldai párt valaha is kormányra kerüljön.

Téma: Lehet hogy Demszky Bp nyakán marad??
la
2004. január 27. 19:45 | Sorszám: 10
Ha tényleg így gondolod, akkor csak hasonló jókat tudok kívánni neked.
la
2004. január 27. 19:44 | Sorszám: 9
Ha csak a pestiek nyakán maradna... én felőlem... de a budaiak nyakán is marad. Sőt, inkább az ő nyakukon marad...

Téma: A PÁRT ismét bevinné a politikát az egyetemre..
la
2004. december 13. 23:39 | Sorszám: 31
A csodát. Így is épp elég sűrű az egyetem. Már csak pont ez hiányzik. Egyből előbújna a mostanra egyetemi tanarakká, docensekké (úgy is mint: főnökök!) érett emberkékből az egykori kisztitkár, párttitkár avagy munkásőr. Nem, köszi, de ezt nem!

Ha ilyennel mer előállni a Fidesz vagy a Jobbik, megyek és a Thürmerre szavazok 2006-ban. Ez nem ígéret, ez: fenyegetés!

la
2004. december 13. 23:13 | Sorszám: 28
Ez teljesen abszurd. Semmi keresnivalója a politikának az egyetemeken. Épp elég tablót látok kisz és párttitkárokkal. Nem, ez semmilyen formában nem lesz jó, mert elég egyetlen precendens és ...
A diákok tanuljanak, ne politizáljanak.
la
2004. december 13. 21:16 | Sorszám: 22
"igenis számít és fontos a politikai elhivatottság is"

Ez ugye csak vicc?

És akkor hogy lesz majd ez, mondjátok már! Mondjuk szigorlaton nem lehet FIBest buktatni, mert utána kirúgják a bizottságot? Vagy hogy?

Téma: Az EU betiltaná a kommunista pártokat !
la
2003. október 17. 12:29 | Sorszám: 4
Hoppá! Verhaugen megítélése ezzel nálam nagyot javult. Ezt egyébként rég meg kellett volna tennie az EU-nak és csatlakozási feltételként kellett volna szabni az EU-ba igyekvő országoknak. Talán ez EU is pozitívabb megítélés alá esne, mint az eddigek alapján.

Téma: "Nehézségek" és az ezekre való felkészülés. De hogyan???
la
2003. április 15. 16:33 | Sorszám: 18
Persze, tudom; én egy velejéig gonosz, romlott ember vagyok.
la
2003. április 15. 14:19 | Sorszám: 16
"Nem a rosszindulat beszél belőlem"

Akkor mi? Csak nem a nemzetféltés?

la
2003. április 15. 14:17 | Sorszám: 15
kormányunk? Ne akadémikuskudjunk itt; Kormányunk kérem, Kormányunk!
la
2003. április 14. 17:00 | Sorszám: 5
EU: bajok lesznek a nyelvtudással

Index/MTI
2003. április 14., hétfő 14:25

A csatlakozó országok között Magyarországon beszélnek a legkevesebben idegen nyelveket - derült ki azon a rendkívüli nyelvórán, melyet Magyar Bálint oktatási miniszter és Medgyes Péter, az Oktatási Minisztérium helyettes államtitkára tanárok és diákok részvételével tartott hétfőn. A nyelvtanárok szerint heti 6-8 óra nyelvtanulásra lenne szükség ahhoz, hogy a diákok öt éven belül nyelvvizsgát szerezzenek. Az oktatási miniszter vázolta a helyzet javítására kidolgozott Világ-Nyelv programot.

Magyar Bálint oktatási miniszter a fővárosi Madách Imre Gimnáziumban tartott hétfői rendhagyó nyelvórán egy márciusi felmérés eredményeiről szólva elmondta: a nyelvtanárok 52 százaléka szerint heti 6-8 órára lenne szükség ahhoz, hogy a diákok öt éven belül nyelvvizsgát szerezzenek egy olyan nyelvből, amelyet még nem tanultak.

Messze az EU átlag alatt

Teszt
Egy átlagos nyolcadikos öt éve tanul idegen nyelven, heti 4,9 órában. Közel egy harmaduk egy pohár vizet sem tud kérni idegen nyelven.
A 11. osztályosok átlagosan heti 6,4 órát fordítanak nyelvtanulásra, beleértve az iskolai és a különórákat is. A teszt legnehezebb mondatát - "Defektet kaptunk, meg tudják javítani a gumit?" - csupán egyharmaduk tudta lefordítani. Átlagosan 2,3 óra jut az otthoni nyelvtanulásra. A diákok 15 százaléka tudta lefordítani a teszt mindegyik mondatát.

Külön nyelvórákra a szülők 28 százaléka költ pénzt, az e célra fordított kiadások ebben a tanévben diákonként átlagosan 40 ezer forintot tesznek ki. A nyelvtanárok 88 százaléka vélte úgy, hogy egy diák átlagosan legfeljebb heti 6 órát fordít nyelvtanulásra.

Magyar Bálint utalt arra, hogy a népszámlálás adatai szerint a magyar felnőtt lakosság 19,2 százaléka képes idegen nyelven másokat megérteni és magát megértetni, ezzel szemben az Európai Unióban az idegen nyelvet ismerők aránya 53 százalék.

A fiatalok negyede beszél valamilyen nyugati nyelvet

A fiatalok között alig valamivel jobb a helyzet. A 15 éven felüli magyar népesség egynegyede beszéli valamennyire az öt leggyakoribb nyugati nyelv (angol, német, francia, olasz, spanyol) egyikét.

A felnőttek 14 százaléka tud legalább alapfokon angolul, 13 százaléka németül. A 15 éven felüli magyarok idegennyelv-tudása az Európai Unióhoz csatlakozó országok közül is legalacsonyabb.

Javító szándék

Magyar Bálint elmondta: a helyzet javítása érdekében indította útnak az oktatási tárca az úgynevezett Világ-Nyelv programot. A stratégia részeként lehetőség nyílna jövő szeptembertől a nyolcadik osztály után, a középiskolákban a nulladik évfolyam bevezetésére, ahol az időkeret 40 százalékát nyelvtanulásra lehet fordítani.

A nyelvoktatás intenzívebbé tétele érdekében javasolják, hogy valamennyi évfolyamon legalább heti öt órát az idegen nyelv oktatására fordítsanak.

Medgyes Péter, a tárca nemzetközi helyettes államtitkára beszámolt arról a tíz pályázatból álló, idén 500 millió forintos programcsomagról, amely a nyelvoktatás fejlesztését célozza.

Téma: Kovács nem emlékszik saját szavaira sem.
la
2003. március 28. 20:04 | Sorszám: 39
hehe, a 3 dolcsi az csak 5 millió, baloldali polgárra (cca. 50%-on vannak meg még többen, elegen) van vetítve ha még többen vannak, még kevesebb jut.

és még engem vágtak ki matek uv-val, hallatlan!

10 millió, hol élsz te?

la
2003. március 26. 07:32 | Sorszám: 33
új nyelvészkedés várható. az álláspont átértelmezése.

15 millió dollár a tét. azaz fejenként 3 dollár. ennyiért nyal a ballib tábor per kopf. már ha csak 50%-ban vannak. ha még többen vannak (és elegen), akkor tovább romlik a dollárkitermelési arány...

la
2003. március 18. 10:50 | Sorszám: 13
igen, kiss is így látta. biztos gyógyszert szedett vagy csak szimplán őszinteségi rohama volt. van ilyen.
la
2003. március 18. 08:38 | Sorszám: 2
ma reggel nem, mostanásg infot hallgatok, de hákovács fenti mondatait igen sok helyen terjesztette a média.

amugy tegnap kiss zsideszező péter et. az esti infos műsorban gyakorlatilag elmondta, hogy hát, bizony a parasztoknak és az önkormányzatoknak fel kell készülniük: mindenre pályázni kell és azoknak a pályázatoknak nagyon-nagyon-nagyon pontosnak, precíznek, megalapozottnak kell lenni, mert az eu nem ad automatice pénzt. és hogy 20-30% önrésszel is be kell tudni szállni.

Téma: orgia az adófizetők pénzéből
la
2003. november 04. 20:45 | Sorszám: 23
Megéheztem ettől, megyek pótvacsorázni. Egy kis pirítós zsíroskenyérrel, kis hagymával, pohár borral szvsz veri az egészet. Így mulat egy jobboldali panelproli!

Téma: Feltortek az ORIGO-n a magan uzeneteket!!!
la
2002. november 22. 20:22 | Sorszám: 5
Valaki fordíccsa mán magyarról magyarra. Bittttttte!!!

Téma: Demokrácia-deficit
la
2003. november 18. 13:30 | Sorszám: 61
És a Fidesz 1,5 éve hallgat és lapul. Vagy csak helyezkedik már az Új Rendre?
la
2002. december 17. 14:38 | Sorszám: 21
Nem teljesen érzem, vajh illeszkedik-e ide, de beteszem (legfeljebb Pirítós kiszedi):

Elítélték Keller Lászlót
2002. december 17. 13:59

MTI
Keller László szocialista országgyűlési képviselő megsértette Hajdú Demeter Dénes személyiségi jogait, amikor valótlanul állította róla, hogy a hungarista mozgalom tagja - mondta ki kedden elsőfokú ítéletében a Budaörsi Városi Bíróság. Az ítélet eltiltotta Kellert a további jogsértéstől, magánlevélben történő elégtételadásra és kétszázezer forintos kártérítés megfizetésére kötelezte.

A Miniszterelnöki Hivatal politikai államtitkárát a nem jogerős döntésben kétszázezer forintos nem vagyoni kár megfizetésére is kötelezték. Az ítélethirdetést követően Keller László jogi képviselője annyit mondott, hogy feltehetően fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen. Ezesetben a Pest Megyei Bíróságon folytatódik másodfokon a polgári per.

A Budaörsi Városi Bíróság kedden kimondta, hogy Keller László 2000 decemberében a parlament nyilvános ülésén, majd a tv2-nek adott nyilatkozatában megsértette Hajdú Demeter Dénes jó hírnévhez fűződő személyiségi jogait azzal a valótlan állításával, hogy részt vesz a hungarista mozgalomban. Hajdú Demeter Dénes fia Demeter Ervin fideszes országgyűlési képviselő, akkoriban az Orbán-kormány polgári titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli minisztere volt.

Keller László a parlament plenáris ülésén tett fel 2000 decemberében azonnali kérdést Orbán Viktor miniszterelnöknek azzal kapcsolatban: lehet-e bármiféle összefüggés aközött, hogy Demeter Ervin polgári titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszter édesapja részt vett a hungarista mozgalomban, és aközött, hogy a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériumon keresztül a kormány szélsőjobboldali szervezeteket támogató külföldi üzletemberekkel került kapcsolatba, és ezt az illetékes hatóságok nem vizsgálták kellő alapossággal.

Az eset kapcsán a miniszteri tevékenységét is érintő kijelentések miatt Demeter Ervin is pert indított Keller László ellen, amelyben a szocialista politikust hétszázezer forintos nem vagyoni kár megfizetésére kötelezte jogerősen a bíróság. Továbbá egy sajtóperben a Keller László parlamenti felszólalását közreadó Magyar Hírlapot is jogerősen helyreigazításra kötelezte a bíróság.

Keller László jelen perben azzal érvelt, hogy Hajdú Demeter Dénes szélsőjobboldali, hungarista eszméknek is teret adó lapokban publikált és kapcsolatot tartott a hungarista hírszolgálat vezetőjével. A Budaörsi Városi Bíróság szóbeli indoklása szerint önmagában egy olyan állítás, hogy valaki a hungarista mozgalomhoz tartozik pejoratív, hiszen ez az irányzat az alkotmányosság kereteit feszegeti.

A bíróság kifejtette: bár nem vitatható, hogy Hajdú Demeter Dénes jobboldali beállítottságú, és ennek közírói tevékenységével is hangot ad, de Keller László állítása objektív adatokkal nem támasztható alá, nem igazolható. Az elsőfokú bíróság amellett, hogy megállapította: Keller László valótlan állításával megsértette Hajdú Demeter Dénes személyiségi jogait, eltiltotta a szocialista politikust a további jogsértéstől, magánlevélben történő elégtételadásra és a félmilliós kereseti kérelemhez képest kétszázezer forintos nem vagyoni kártérítés megfizetésére kötelezte.

la
2002. december 09. 08:14 | Sorszám: 7
Legfőbb ígéretük egészen pontosan az volt, hogy ők ilyesmiket nem fognak csinálni!

Téma: Érvek az EU-csatlakozás ellen
la
2003. március 29. 19:22 | Sorszám: 135
na, ezt próbáld meg demszkyvel egyszer!
la
2003. március 28. 15:40 | Sorszám: 129
""Tisztább lesz a levegő? - Igen" szól az órisáplakát Azért ez talán nem ilyen egyszerű, de valódi értékelés, tényszerű információ alig-alig jelenik meg ezen a területen (ezen sem)."

erre ssajnos nem a válasz, mert az eu az áruk szabad mozgását, mozgatását is támogatja. tehát növekni fog a közúti forgalom, tovább szorul háttérbe a vasúti és egyéb szállítás.

sürgős feladat az utak megerősítése is, mert az euban másfél tommával nagyobb tengelyterhelésű kamionok is utengedély nélkül közlekdhetnek.

Téma: Négyarcú egypárti EU halleluja
la
2003. április 09. 14:22 | Sorszám: 3
hőbörgő, provokátor!

Téma: Gondola kommunistái, egyesüljetek!
la
2003. december 31. 20:41 | Sorszám: 408
Ő már megint egy évvel jár előttünk...
la
2003. november 20. 18:34 | Sorszám: 96
Szép jó estét!
Erőt, egészséget az Lftársaknak és Lftársnőknek (ha vannak)!

Téma: Hazugok és támogatóik jegyzéke
la
2003. július 04. 17:06 | Sorszám: 5
Markering Centrum az SZDSZ. Igen rövid ám a kapcsolódási kör... Ki vesz még komolyan egy MC-t?

Téma: A négyek bambája - Szétbeszélnek a szocik
la
2003. szeptember 22. 18:28 | Sorszám: 3
2002-höz a fidesz hülyesége kellett. Többet ért a nemkampányolás, mint az össze werberi hülyeség. Persza fidesz azóta sem ébredt fel, tehát werbernek ismét jók az esélyei.

Téma: Betiltották a budapesti békedemonstrációt !
la
2003. január 31. 18:31 | Sorszám: 1
Alkotmányos diktatúra. A baloldali szavazó ebben érzi jól mostanság magát.

Téma: Eljön még az az idő,amikor....!
la
2003. július 14. 18:08 | Sorszám: 10
mondhatta volna, de ilyen hülyeségeket csak egy komcsi képes mondani

Téma: ÚJRA SUGÁROZHAT A TILOS!!!!
la
2004. január 28. 18:34 | Sorszám: 2
ORTT = önköldöknéző gittegylet

Monnyon le!

Téma: D-209 beszéde az Urániában
la
2004. január 09. 21:13 | Sorszám: 27
Tehát Horn et. nem fexik Megyónál?
la
2004. január 09. 21:04 | Sorszám: 24
nem tom.
la
2004. január 09. 21:02 | Sorszám: 23
"ennyit az alapvető jogi ismereteiről"

Mármint Drazsé et. jogi ismeretiről..., hisz ő a Főkóstoló... azaz volt, mert hisz őt most olyan helyre helyezi a Párt, ahol szaktudását még jobban hasznosíthatják

la
2004. január 09. 21:00 | Sorszám: 21
Jó, de akkor a NATO népszavazás nem volt választás? Vagy rossz volt, hogy az Igen győzött? OPPÁ, elszólta magát az USA nagy barátja!
la
2004. január 09. 20:21 | Sorszám: 17
"Három sikeres választás van mögöttünk..." Ezt magyarázza el nekem valaki. Próbálom értelmezni, tegyük fel hogy: Horn -1, Megyó - 2. (Hogy ez mitől jó nekünk, azt haggyuk). Na de hogy jön itt ki a három?? Lemaradtam valamiről?
la
2004. január 09. 18:16 | Sorszám: 10
Pírítós, gratula a kommentekhez!

Téma: Az első fecske? MN-ben Westel reklám
la
2003. szeptember 19. 15:53 | Sorszám: 2
Igen soxor kell még ahhoz hirdetnie, hogy elfelejtsük, hova is húz a Westel szív...

Téma: Igazi szavazás az EU-ról
la
2002. november 25. 17:14 | Sorszám: 8
1) semelyikre, mert nincs olyan amelyikben megbíznék
2) nem

Téma: Káderezik az egyetemre felvételizőket ?
la
2004. április 29. 14:21 | Sorszám: 3
Lehet, hogy tételsor helyett kérdőívet kéne kiadni?

Téma: "Baja megörűlt?"
la
2003. március 12. 21:33 | Sorszám: 51
Kedves Edvárd! A dicsőséges 133 nap nem volt elég?

Téma: Közszolgálati reform
la
2003. augusztus 22. 14:04 | Sorszám: 2
Kiegészítés a felsőokatáshoz:
1. teljesített kontaktórák száma
2. hallgatói véleményezés

Az eredmény várható, hiszen fentről megmondták a vezérelvet: az egyetem legyen a diáknak szórakozás, játszva tanulás, "egy jó buli".

Téma: Hazaárulás. Budapest, 2002.12.01.
la
2002. december 08. 11:16 | Sorszám: 439
Hogy hülye vagy-e?

- Nem, mert ha őszintén gondolod ezt, mert akkor te PC vagy, igazi ajrópéer.
- Ha nem őszintén gondolod, hanem csak úgy teszel, akkor orbánista hitlerjugend vagy. Minimum. De lehet hogy csurkista hőbörgő.
- Ha pedig te ezt pedig direkte gúnyolódásnak gondoltad ki, akkor - pláne a gyűlölettörvény elfogadása után - gyűlöletbszélsz.

Arról, hogy te miként is [b/]gondoltad[/b], egy szűk 5000 fős társadalomfeletti - tehát abszolút független -, testület fog dönteni majd.

la
2002. december 06. 08:57 | Sorszám: 389
Vagyis a "saját" oldalunk minket is megszivat azért, hogy az ingadozók átálljanak. (Komolyan, normális a jobboldal? Vagy csak szimplán mazohista?)

- Át fognak-e állni az ingadozók?
- Van-e a mi oldalunkon levő embereknek annyi tartaléka /igen-igen, konkrétice a zsetonra gondolok/, amivel túlélik az önszivatást?
- Meg fogják-e köszönni ezt a saját oldaluknak?

Azaz: hoz-e annyi népet a sanyargatás, mint amennyit visz? Felmérte ezt valaki? Van erre már bármiféle stratégiai tervezés?

Téma: CSURKA megfenyegetése...
la
2003. október 18. 18:25 | Sorszám: 6
De mégsem találtak...
la
2003. október 18. 16:37 | Sorszám: 3
Ausztriában 1955-ben nem akadt egy ember, aki vissza-/behívta volna a szovjeteket, mikor távozniuk kellett.

Magyarországon 1956-ban akadt.

Téma: Így írtok Ti (balliberálisok)
la
2003. november 17. 20:40 | Sorszám: 20
Szerintem csak hagyjuk írni. Jobb az. Kevesebb kárt okoz. Mert amikor moderálni kezd egy bizonyos Operátor... Isten legyen irgalmas, mert operátor... (lásd: index >> Zsidózni jó - SZAKTOPIC [avagy hogyan sikáljunk el 100 ezer hozzászólást a nagy illatos semmibe...])

Téma: Tétényi-fennsík természetvédelmi terület megszüntetve
la
2003. február 13. 11:03 | Sorszám: 9
régi ügy ez, mát d-209-es jelölésekor feletődött. több topic is volt az indexen. de mind meghalt.
la
2003. február 12. 14:37 | Sorszám: 4
hát, ha jól emlékszem, maguk a növényátültetők se nagíon bizakodtak a mentés sikersségében...
la
2003. február 12. 13:52 | Sorszám: 1
nemex-ügy (pöpi)? mert az a terült szvsz nem volt védett, csak a növények voltak azok. áttelepítették.

amúgy szia totola, időtlen idők óta nem láttalak!

Téma: Sugárhajtású repülégépet vesz a OTP
la
2003. december 24. 18:06 | Sorszám: 6
Szerintem inkább az OTP adjon kedvezőbb kamatot a kisembereknek, akiknek ott van betétje. A rezsim meg röpdössön más géppel, amíg elhúzhatnak innen békében...

Téma: A magyar FÖLD nem ELADÓ !
la
2002. november 16. 12:01 | Sorszám: 62
A holland növényanyag jelentős részét rég innen látják el, csak innét elszállítják oda, ott felcímkézik, majd visszahozzák ide. Bértermeltetés.
la
2002. november 16. 11:55 | Sorszám: 61
"A magyar nemzet földjét senki nem fogja elszállítani innen. Ez örökre a miénk.

Azé a föld, aki megműveli - legyen az BÁRKI"

A palesztin nemzet földjét senki nem fogja elszállítani innen. Ez örökre a miénk.

Azé a föld, aki megműveli - legyen az BÁRKI

IGEN, azé a föld, aki megműveli...

la
2002. november 16. 11:52 | Sorszám: 60
Jelenleg kétféle ember van Mo-on, és ez nem csak a mezőgazdaságra vonatkozik. Az egyik ingyenélő és - mondjuk ki - de büdös neki a munka. Nem buta, akár több diplomája is lehet. A másik túlhajtja magát, mert ellátja azok munkáját is, akik nem dolgoznak. Előbbi a fásultság, érdektelenség miatt jut előbb-utóbb lepusztult fizikai-egészségi-szellemi állapotba és köt ki az SZTK-ban, utóbbi a túlhajtás, az önégetés, végkimerültség miatt.

Kinek szolgálja mindez az érdekét, kinek, minek, miféle erő(k)nek jó ez?

la
2002. november 16. 11:47 | Sorszám: 59
Ilyenkor felmerul: vajh kinek is állt érdekében kiütni az aláírásgyűjtő ívek versenyében a miépesek által készített, a bizottság által is kiérleltebb kérdéseknek minősített ívet báj Fidelitas-HM!? Kinek a kezére is játszott a Fidelitas-HM!? (Tanultam, hogy így kell szemlélni dolgokat, mindig azt nézni, kinek az érdekét valósít meg valami vagy valaki!)
la
2002. november 16. 11:44 | Sorszám: 58
Hungaricumok, hungaricumok és megint csak hungaricumok. Extra über minőségben. Ez persze nem megy téeszcsé formájában, intenzív túlműveléssel... Almapiac? Miféle almapiac? Szovjet almapiac! Hát igen kérem, ahol éheznek, éheztek, ott jó volt a léalma is. Feldolgozni termékké!!! Húsipar? Őshonos, magyar fajták, biohús, egésszégmániás trendek kihasználása!! Konzervgyárak? Miféle konzervgyárak? Amit még az Antall-kormányzat idején elkótyavetyéltek? És azóta jórészt bezártak a külföldiek?

Téma: Eletveszelyes fenyegetes Orban Viktornak
la
2003. március 18. 14:36 | Sorszám: 37
"utóbbi ellenzéki politikus, tényleges hatalom nélkül"

szerinted itt most a miniszterelnöknek van a legnagyobb hatalma? mer hákovács ráver minimum egy nagyságrendet.

Téma: Tulajdonképpen megszűnt a Miép...
la
2002. november 19. 07:23 | Sorszám: 349
Én sem néztem, csak rossz szokásom, hogy fogmosás közben - hogy érdekesebb legyen a dolog - be szoktam nyomni a tévét és kapcsolgatok a sok-sok csatorna közt. Így láttam kb. 30-40 másodpercet. Ez elég volt egy időre.

Bár tegnap este mintha a csatonák végigpergetésekor a Gergő mondta volna a híreket a sztárműsorvezetők helyett. De lehet, hogy csak vizionálok.

la
2002. november 16. 11:39 | Sorszám: 347
Békesi et. ma reggel már kongatta a vészharangokat. Talán savanyúbb volt a képe, mint ez idáig valaha.

OFF
Bethlen mit keresett Verebesnél? Reggeliztem és kimaradt, csak azt láttam, hogy elköszön tőle. ("közszolgálati")

la
2002. november 15. 16:35 | Sorszám: 342
kevés itt a HV olvasó..
la
2002. november 13. 13:49 | Sorszám: 339
Vajh mire jut egy hosszútávfutó és/vagy egy sprinter edző nélkül???

Téma: 2003. április 12. Magyarország népszavazása az EU-ról
la
2002. december 02. 18:07 | Sorszám: 1
4 párt?

1 párt!

Téma: Magyar katonák az Eufrátesz mellett?
la
2003. július 23. 17:24 | Sorszám: 271
katonáktól tudom, hogy a fejlesztések iránya nem a pusztítás, hanem az ellenség megbénítása, harcképtelenné tevése - átmenetileg. említett valami hangkibocsátó ketyerét, amivel egy több előadó termet is garantáltan egy perc alatt kiürít, de aki ottmarad, az is teljesen harcképtelen lenne.
la
2003. július 23. 13:36 | Sorszám: 244
Például: te.

Téma: Önkormányzatok az adóság csapdában
la
2004. február 20. 14:24 | Sorszám: 1
Pedig aki váltás idején nem fejleszt, az végképp lemarad, megeszi a konkurencia.

Téma: Izraeltől függő magyar Parlament
la
2003. március 05. 16:27 | Sorszám: 12
nos, ezt vitatnám. egy USAt ért támadás afganisztánt, irakot, a közép-európai csatlós államokat, törökorzágot, ... veszélyezteti.
la
2003. március 05. 06:47 | Sorszám: 5
A kérdés csak az kedves volante, hogy valójában, mondom _valójában_ ki is a wtc elleni támadás főideológusa. Se a CIA-ért, se a Moszad-ért, se a nagy kereskedelmi csatornákért nem tenném tűzbe a kezemet...

Téma: Akiben csalódtam....
la
2003. február 03. 16:59 | Sorszám: 5
demokrata cikk?

Téma: Hol bujkál Medgyessy?
la
2003. január 30. 20:00 | Sorszám: 33
mit izgul megyó? párizzsal ő ab ovo haveri viszonyban van böcsületrendileg, a germánoktól meg amúgy is távolítani akarták a kampányban az országot. nem történik semmi más, csak végre valamit végrehajta a fijjú az ígéreteiből.
la
2003. január 30. 19:48 | Sorszám: 31
la
2003. január 27. 19:06 | Sorszám: 19
mér, van Magyarországnak hivatalban levő miniszterelnöke?

Téma: Orbán többet tesz ...
la
2002. december 06. 15:56 | Sorszám: 23
Na, Mercurius és az ő fixa ideája...

Téma: Az Év Ötlete
la
2003. július 31. 11:24 | Sorszám: 73
Jó, de van olyan, hogy az ember gyermeke egy modemen lóg. Ilyenkor kedve lenne a kíggyódzó tyilifonkábelt a delikvens nyakacskája köré tekerni, nem ?
la
2003. július 29. 18:12 | Sorszám: 59
Fárasztó és unalmas vagy öregem.
la
2003. július 29. 16:42 | Sorszám: 57
Ha nekem, mint kormányzó pártnak ilyen ötleteim lennének, elővenném a harmadik borítékot ...
la
2003. július 29. 15:13 | Sorszám: 36
Ha valaki, akkor szvsz ippend hogy mi tudunk gondolkodni globalistában és lokalistában, s ez erősen más fénybe helyezi a gyermeket a fürdőkádban (gyönyörű egy képzavar, nem? )
la
2003. július 29. 13:22 | Sorszám: 23
"Szerintem a TV nem igazán hordozója a kultúrának vagy a nemzeti identitás tudatnak. Ez olyan mintha Háztetőtől azt várnád, hogy úszómedenceként is működjön."

Látszik, hogy tájékozatlan ember vagy.
Van ilyen, ahol a háztető akár úszómedence is tud lenni.
Tetőkertről teccet hallani?

Téma: Győzhetünk-e ?
la
2004. január 04. 23:21 | Sorszám: 96
"egy demokratikusan megválasztott kormány idején általában csak a szélsőségesek tüntetnek."

Mint pl. Antall-kormány idején a Chartások! Köszike! Szerintem menj aludni, mert ezzel a harmatgyenge teljesítménnyel még ma éjjel kirúgnak a főnökeid. :P

la
2004. január 04. 23:18 | Sorszám: 95
Nocsak, friss provo-husi!
la
2003. december 31. 19:19 | Sorszám: 73
Ebben az esetben viszont várhatóan azok egy része, akiket nem kell meggyőzni, mert a "jobboldal" oldalán állnak eleve, nos, azok egy része odébbáll a Fidesztől. Kérdés, nyer-e a Fidesz annyit balról, mint amennyit elveszít, illetve hogy az így esetlegesen nyert meglehetősen ingatag támogatásra lehet-e kormányzást alapozni?!
la
2003. december 30. 20:28 | Sorszám: 63
A Fidesztől ezek betartatását várni nagyfokú naivitás lenne. Mikor a kereskedelmi kloákáknak is elengedték a tartozást.
la
2003. december 30. 19:50 | Sorszám: 59
Ááá, nem ilyen primitív módon fognak dolgozni. Ma már árnyaltabbak, finomabbak, elágánsabbak a módszereik. Ajrópéerek lettek.

Egyébként meg pre verzióban, de már most is abban a rendszerben élsz. Lám-lám, már észre sem veszed.

la
2003. december 30. 19:02 | Sorszám: 56
56?! Most nincsenek szovjet csapatok, olajunk meg kiaknázható birodalmi nagyságrendben tudtommal nincs.
la
2003. december 30. 18:35 | Sorszám: 53
Valóban, pontatlan volt a mondatom. A rossz multiktól el kell venni az üzemeket, infrastuktúrát és el kell adni a jó multiknak.
la
2003. december 30. 18:33 | Sorszám: 51
"De,ha nem lesz mellette az Ogy.-ben egy zsarolási potenciállal rendelkező keményebb jobbos párt,akkor biztos vagyok benne,hogy minden hibáját újra el fogja követni."

Felfogta-e egyáltalán a Fidesz, hogy az a hiba hiba??!! Kétlem.

la
2003. december 30. 18:32 | Sorszám: 50
A balliberális szenny eltakarításához már kevés a Fidesz és a Jobbik is. Arra van szükség, hogy a nép tegye ezt meg. Ehhez pedig az SZDSZ-re van szükség, totalitarista állapotban.
la
2003. december 30. 18:31 | Sorszám: 49
"Azt nem, de más ügyekben viszont még többet is tett, mint amit vártunk tőle."

Sajnos azok a más ügyek a megtisztítás nélkül semmit sem érnek.

"Ha nem tudom a legjobbat választani, akkor ésszerü a legkisebb roszzat választani."

De az is lehet, hogy a legrosszabbat kell választani, hogy végre előkerülhessen, létrejöhessen az a legjobb.

"A posztkommunista maffia ámokfutását viszont mindenképpen meg kell állítani!"

Vagy éppen fokozni. Lásd egyel fentebb. Tudom, szörnyű, amit leírok.

la
2003. december 29. 21:09 | Sorszám: 33
Racionális? Milyen értelemben? S milyen távon?

1. A Fidesz vezetője másról sem beszél, mint az érzelmekről, meg a szeretet erejéről.
2. A racionalitás azt mondatja, hogy a Fidesz kevés.

Úgy látom, egyelőre még a topiknyitó kérdés sem tisztázódott le. Addig pedig felesleges előrerohanni.

Lehet, hogy a hosszú távú racionalitás azt követeli - legyen bármennyire is irracionális számodra -, hogy 2006-tól egy újabb, s lehetőleg 2/3-os MSZP-SZDSZ kormány alakuljon.

la
2003. december 29. 20:13 | Sorszám: 31
Meg kéne érteni valamit: csak együttdolgozva van esélye a nemzetnek (és az országlakosságnak). Nem véletlen, hogy aaz MSZP-SZDSZ legfőbb politikai feladata, célja a megosztás (az összes többi tulajdonképpen mellékes). Az ő megosztó politikájuk nem szüntethető meg másként, csak gyökerestül.
la
2003. december 29. 20:10 | Sorszám: 30
"Túl nagy a fa és kicsi a fejsze..."

A motoros láncfűrész csodákat tehet!

la
2003. december 29. 20:08 | Sorszám: 29
Valóban, Orbán alatt jobb volt. De ez kevés. Egyrészt most nem lesz jobb, mert 6-10 év, mire ezt az ámokfutást helyredolgozzuk. Másrészt pedig ma már Orbán kevés. A Fidesz is kevés. Mi szükség lenne megint hatalomba emelni egy olyan pártot, amely 98-ban sem váltotta be a megtisztuláshoz szükséges ígéreteit (privatizáció felülvizygálata)? Pl. ez ügyben ma már tényleg nincs más mód, mint az államosítás a multitól valamint az összes mszp-szdsz-es érdkeletség állami kézbe, majd onnan magyarokok, de legalább jobboldaliak kezébe adása.
la
2003. december 29. 20:04 | Sorszám: 28
Kedves Zsóka!

Mi az az úttörő? Pedig én voltam, de biz isten, már nem tudom, mitől más vagy több is a zúttörő.

Téma: Hiller programja
la
2004. július 06. 14:13 | Sorszám: 1
"Eltelt tizenöt év. Magyarország ma szabad. A ..."

És itt meg is lehet és meg is kell állni.
Mert Magyarország ma nem szabad.

Téma: Előrehozott Választási Csalást Terveznek
la
2003. január 13. 16:36 | Sorszám: 23
vagy ezt nem ma mondta?
la
2003. január 13. 16:35 | Sorszám: 22
Sajnos, nekem akkor más programot adott a kormány. Lehetőségem adódótt Bukarest fényeit megcsodálni.
la
2003. január 13. 08:38 | Sorszám: 20
Egy forrást lehetne erről kapni?

Téma: A felsőoktatás "reform"terve
la
2004. január 21. 18:48 | Sorszám: 17
Félreérted. Mi (=Pártunk és Kormányunk) eminens tanuló akar lenni a nagy-nagy EU-ban. Ezért bár 2005-től csak lehetne csatlakozni/bevezetni a szisztémát, de "mi" (lásd fentebb) be _akarjuk_ vezetni.

Két alapvető dologgal meg lehetne azért akadélyozni: egyrészt el kellene húzodnia "valahogy" az ügymenetnek, hogy csak a 2006.(teccikérteni! ) őszétől lehessen/kelljen bevezetni, másrészt meg egy masszív jobboldali kormány kéne 2006. tavaszától; ekkor ugyanis újra lehetne gondolni a dolgot minden téren s nem nyalonc módra, nem kék-vörös szavazógépezeti többséggel...
Hát, kb. ennyi így elsőre, szerintem lehet kapaszkodni.

la
2004. január 20. 18:52 | Sorszám: 4
"amely csak három évig finanszírozza diplomával még nem rendelkezők oktatását. Ez azt jelenti, hogy további 1-3 éven keresztül a diákoknak maguknak kell állniuk majd a tandíjat."

Ezt kicsit más kiadásban, de már pedzegette valaki nekem. Valahogy a bolognai folyamattal is összefügg az egész, pártunk és kormányunk az első három évet (a képzés alsó szintjét) csak főiskolai szinten akarja megfinanszírozni. Csakhogy az nekem is új, hogy a továbbit meg már überhaupt nem akarja! Ezzel a minőségi képzés alól végképp kirántja a szőnyeget.

la
2004. január 20. 18:48 | Sorszám: 3
Bakker, nem hogy odaadták volna az intézményeknek azt a 100 millát fejlesztésre! Az édes jó mamájukat!

Téma: Szegfű-díj átadás
la
2003. március 19. 17:18 | Sorszám: 21
Várjunk csak, a link mszpés. Anyám, ezek nem lehetnek _tényleg_ ennyire debilek!
la
2003. március 19. 17:17 | Sorszám: 20
Ahh, ez csak fake, biztos Tub kartársnál szaladt meg a Photoshop fantáziája. Ennyire hülyén már hákovács sem tud vigyorogni.

Téma: Írjunk együtt Lévai Katalinnak
la
2003. augusztus 11. 17:07 | Sorszám: 1
Én nem pályázatot, hanem panaszos levelet fogok hozzá küldeni majd: miért kell valamilyen magánszektorbeli szolgáltatás igénybevételéért többszörös díjat fizetnem azért, mert szegény vagyok?

Téma: Hányan legyünk ?
la
2003. december 29. 19:44 | Sorszám: 18
Csak előre menekülhetünk, mint ezzel a kultúrkörrel civilizált emberiség.

Téma: Ötméteres tabló Orbánról.... :))))
la
2004. február 12. 15:05 | Sorszám: 18
FREEDOM OF PRESS = macskatappancsok éke?

Nahát!

Téma: Antihetes honlap beszerzése Segítség kéne !!!!
la
2003. október 06. 20:20 | Sorszám: 1
voltak letöltött anyagaim ilyen oldalakról, de egynémely HDD pusztulások tökéletes munkát végeztek... tudom, tudom, CD-re kellett volna kiírni, de hát ha tudná az ember, hogy leesik a létráról, fel sem mászna rá.

Téma: Balliberális fordulat a Jobbikban :))))
la
2003. október 18. 18:21 | Sorszám: 34
Kérlek, tényleg kezeltesd magad vagy csinálj valamit, amivel a Fidesszel szembeni bevallatlan csalódottságod okozta frusztrációt levezeted rajtunk. Nem tettünk neked semmi rosszat. Ilyesztő az a gyűlölködés, amit itt művelsz.
la
2003. október 18. 18:19 | Sorszám: 32
A Fideszt nem kell lejáratni. Önmagát járatja le.

A második pontban pedig még hazudsz is. De ez beleillik abba a gyűlöletkampányba, amit a JMM ellen folytatsz. Abba ne hagyd, sokat segítesz ezzel a JMM-nek.! :P

A humorod kifordult.

Míg az általad lenézett radikálok mind a Fidesz miatti aggódás miatt szólaltak meg, téged most a düh, az indulat és a gyűlölet vezérel. Ez sajnálatos, mert az SZDSZ szintjére sikerült magad letornászni.

Hogy milyen legyen egy radikális párt? Hiszen ezt megmondtad már rég: olyan, amilyet a Fidesz akar. Mit ragozzon ezen bárki is?

A radikálisok sosem szálltak le a Fideszről. Ellenben a Fidesz tavaly tavasztól rászállt a radikáloskra. Igazán leszállhatna már róluk, kezd unalmas lenni.

la
2003. október 18. 12:28 | Sorszám: 15
Talán mert megkérdezték őket. A Magyar Nemzet miért nem kérdezte meg őket? Csak. Megtehette volna a Magyar Nemzet? Meg. Akkor meg lehet elmenni a Sóhivatalba.

Téma: Csintalan a legtökösebb jobboldali...
la
2003. február 13. 11:05 | Sorszám: 8
szűrös nem volt a pannonban?

Téma: Nyílt levél a belügyminiszternek
la
2003. január 20. 13:40 | Sorszám: 5
UE=EU
la
2003. január 20. 13:39 | Sorszám: 4
Mit mond az UE jog erre? Jó lenne tudni!

Téma: Orbán Viktor: elfogadhatatlan, amit Grespik László mondott
la
2003. december 01. 20:31 | Sorszám: 136
Az iránnyal nekem sincs bajom.
Csak menjenek szépen balra, elvégre ott a helyük, semmi keresnivalójuk nincs a jobboldalon. Legalább van űr, ami szépen kitölthető, s talán jobb is összehozható ott, mint eddig. Még 20-30 év és kitűnő szocdem párt lesz a Fideszből. Kell az is.

A mód meg, ahogy történik most a dolog? Hát, édes istenem, ugyan mit kifogásoljak rajta? Simon kartács az ESTÉ-ből ennyire bírta okítani őket. Márpedig mint azt tudjuk, jobboldalon ilyen profik nincsenek is. Akkor meg?

la
2003. december 01. 20:16 | Sorszám: 133
Orbán lenullázta magát.

Nem azért, mert ezzel a kijelentésébel felvételt nyert az SZDSZ-be.

Hanem ezzel:

"A volt miniszterelnök leszögezte: továbbra is mindenki számíthat a Fideszre, akit emberi méltóságában megbántanak, származása, politikai nézetei, hovatartozása miatt szorongatnak, állásából mozdítanak el, vagy egyszerűen csak belegázolnak a becsületébe."

Pont Orbán mond ilyen kapitális faxságot? Aki önmagát sem volt képes megvédeni? Pont az a Fidesz vezető mond ilyen kapitális baromságot, aki nem csak a független emberek, de még saját embereiért sem állt ki, amikor a bolsevikok megindultak? Ki fog emellé a vadakat beszélő ember mellé akár csak 20-adrangú szakértőnek is elmenni?
Csak a hozzá hasonló szdszes sült bolondok.

Hiszen a Fidesz ígéreteivel szemben cserben hagyta az egész jobboldalt.

Se nem polgári, se nem nemzeti, se nem kereszténydemokrata! Hanem komcsi.

Téma: 100 NAP (Meny vagy pokol) az EU-ig
la
2004. január 23. 18:03 | Sorszám: 9
"A népszavazás ota nem nagyon jöttek az infók,hogy mi lesz! "

Minek, mikor mindenki a bécsi cukrászda-nyitásra van ráizgulva?!

Téma: Bencsik és a radikalizmus
la
2003. július 16. 16:29 | Sorszám: 75
Na de hát a Péter is belülről bontotta le a szocializmust!
la
2003. július 16. 14:59 | Sorszám: 73
Radikális tovább az a szerveződés, eszme, amely nem a mostani irányok maszatolásával, alakítgatásával, jobbítgatásával akar valamit. A mostani ugyanis úgy ahogy van, rossz. Nincs értelme toldozni-foldozni.
la
2003. július 16. 14:57 | Sorszám: 72
Programja, cselekedetei? Akkor a legradikálisabb most az SZDSZ. Radikálisan új oktatási törvényt hoznak.

Radikális: egyenes, őszinte, korrekt a politikában is - a szükséges raffinériával felszerelkezve persze. Bár tudom, hogy valójában ez lenne a normális, de olyan világot élünk, amikor az ilyesmi már radikalizmusnak minősül.

Ha JMM nem indul 2004-ben, akkor nem tudom, kire lehet szavazni???

la
2003. július 15. 12:45 | Sorszám: 47
"parlamentbe és így nagyban növelve a Fidesz kormányzás esélyét."

Még egyszer kiemelem, mert ez annyira tetszik: "a Fidesz kormányzás".

Vagyis a Jobbik csak azért kell (=eszköz) a Fideszek, hogy kormányozhasson a Fidesz. Vö. Orbán: ~nem a miép kell, csak a szavazóbázisa.

Azért remélem, ehhez egy sikeres Jobbikos szereplés után majd a Jobbiknak is lesz még egy-két szava...

la
2003. július 14. 18:47 | Sorszám: 34
hm, milyen sürgős lett hirtelen az adatlappontosítás. no igen, nem mindegy hogy 22 vagy 220 millió.

bár a 22 milka sem rossz...

la
2003. július 14. 18:07 | Sorszám: 21
A fröcsögés az kedves toloba, amit te és balliberális kormányod művel.
la
2003. július 14. 18:06 | Sorszám: 19
"másrészt most meg vérig sérti a radikálisokat."

Attól jobban még lehet, ahogy Pokorni, Orbán és társai tették?

Számít itt még egy bencsik???

la
2003. július 14. 18:04 | Sorszám: 18
Kedves onogur!

Bencsik megbukott már tavaly. Te még emléxel az általa jósolt miép adatokra? Mert én igen...

Kezdek azon gondolkodni, nem áll-e mindezen dolgai mögött egyfajta célirányos tudatosság??

Téma: Hova lettek a MIÉP-esek?
la
2003. október 15. 16:59 | Sorszám: 105
De jó, hogy szóltál.
la
2003. október 13. 18:33 | Sorszám: 20
A fideszes logikával ellenkezik, amit vársz. Neked kéne menni és harcolni a pártvezetésért. Hülye fejjel önként dobáltam be a második fordulóban Fideszes szórólapokat. Na, erre többet semmiféle párt nem számíthat - azért kapják a zsetont, hogy ezt valakikkel pénzért elvégeztessék. Lelkesedjen más.
la
2003. október 13. 14:52 | Sorszám: 14
Meglátjuk, mi lesz. A Fideszre elképzelhetetlennek tartom még az átszavasást is. 98-ban megtettem, 2002-ben megtettem, noha előtte mártöbbször elhatárolódtak, kukacoskodtak. Később egy köszönjükre sem futotta, sőt még a miépre szavazókat jelölték meg bűnbaként önvizsgálat helyett. Na most ettől kezdve a Fidesz végképp elvágta magát, erre a gőgős, urizáló stílusra nincs ingerenciám.

A jobbik zsákbamacska, bár eddig jó pont, hogy nemet mondtak az eu-ra, kiálltak a demokráciáért tüntetők mellett stb. Meglátjuk.

Ha nem lesznek mégsem alkalmasak, akkor a gazdasági helyzet súlyosságától függően protesztszavazás vagy mszp, vagy szdsz vagy munkáspárt - akár érvényes, akár érvénytelen szavazattal, majd ezt is meglátjuk. Ha egyszer nekünk Mohács kell, ám legyen??!! Tartózkodást, távolmaradást nem tartom elegendőnek a jelenlegi helyzetben sem.

EU választás kivétel: Ha nincs olyan induló, aki tavasszal nemet mondott az eu-ra, akkor távolmaradás.

Téma: Balliberális fordulat a Fideszben
la
2003. október 18. 18:23 | Sorszám: 433
Kedves Mercurius!

Nem érdekel Beren. Hogy mondjam egyértelműen, de mégis kulturáltan, hogy Root le ne tiltson? legyen ahogy wizes írná: xarok rá.

la
2003. október 18. 17:18 | Sorszám: 420
Elnézést a kitérőért, csak valahogy értsd, ezért érzetem idetartozónak. Bugyuta dolog az ellentopikozás, nem?
la
2003. október 18. 17:17 | Sorszám: 419
Senki sem mondta, hogy szeresse a JMM-t (én sem szeretem, azt sem tudom, milyen), de miért kell a jobboldal békés gondoláján olyan ellentopikokat nyitogatnia, amelyek nagyságrendileg felülírják ezt? Ráadásul hazug a címe is.

Nem Mercurius véleménye szomorít el, az ugyanis magánügy, hanem az, hogy ugyanazokat a módszereket kezdte le alkalmazni a még létre sem jött JMM ellen, amit a Fidesz ellen tett a ballib oldal. Gyűlöletkampány, árokásás; de ténylegesen.

la
2003. október 18. 16:25 | Sorszám: 417
azt hiszem, jeleztem is
la
2003. október 18. 16:05 | Sorszám: 415
OFF

Elnézést, nem tudjátok, hogy Mercurius megőrült vagy csak szimplán gonosz?

ON

la
2003. október 13. 18:29 | Sorszám: 111
Nahát, lehet olvasni tőled értelmes, higgadt megszólalást. Ez jó is meg rossz is. (Rossz, mert akkor tényleg nő a baj a Fideszben).
la
2003. október 13. 18:27 | Sorszám: 110
Azt, hogy mely kép torz, az idő dönti el. De elnézést kérek, valóban pontatlanul fogalmaztam.
la
2003. október 13. 18:24 | Sorszám: 109
Kedves Don!

Félreértesz. Én a korábban általad köthető megszólalások miatt soroltalak a Mercurius körbe.

la
2003. október 13. 17:10 | Sorszám: 103
A kommunikáció, a csomagolás soxor fontosabb, mint a mondanivaló.

Apropó, miért van az, hogy egy fideszes véletlenül sem tud úgy megszólalni, hogy ne rúgjon egyet a jobbikba?

la
2003. október 13. 16:51 | Sorszám: 100
2. Lehet, hogy nem feltétlenül választ akartam adni. Még egyszer elnézést.
la
2003. október 13. 16:49 | Sorszám: 99
Elnézést, bizonyára én hibáztam. Korábban már megfogadtam, hogy a Mercurius-féle fanatikus körrel nem kezdek vitába, annak ugyanis értelme nincs.
la
2003. október 13. 14:34 | Sorszám: 94
Mi a baj azzal, ha Lovasék nem a Fidesz mellé teszik le a voksukat? Szerintem semmi. Hátha tetszeni fog nekik az, amit mondjuk a jobbik csinál. Nekik úgyis nagyobb szükségük lenne néhány jó publicistára, s ha egyszer ezek az emberek a Fidesznek nem elég jók, azért még egy induló kis pártnak lehetnek nagyos is jók.

Majd ír támogató cikkek a Fidesznek Betlen meg a Bolgár Gyurka. Nekik is vannak értékeik, csak meg kell tudni látni.

la
2003. október 13. 14:19 | Sorszám: 92
Megjegyzés: annak idején, amikor a Fidesz még egyértelműen liberális pártnak definiálta magát és nagyon nagy haverok voltak a Szdsszel, néhány ismerőst intenzíven körberöhögtem erre a hírre, hogy a Fidesznek ilyen jobboldalra való átmászási feladata lenne. Hát, így utólag, mégis csak hinnem kellett volna nekik, mert bejött. Azt hiszem, Csurkáék is megírták, de még nekik sem hittem el...

Egyébként tényleg semmi bajom azzal, ha a Fidesz balrább helyezve kommunikálja magát. Attól a Fideszben még vannak értékek. Sőt!

Nekem egyébként sem a baloldallal van bajom, még csak a liberalizmussal sem, hanem az MSZP-vel és az SZDSZ-el.

la
2003. október 13. 10:21 | Sorszám: 83
Fenntartom a véleményemet.

Téma: Új Heti Gennyes: Hagyjuk a politikát!
la
2003. február 25. 18:54 | Sorszám: 95
Érdekes ez az index. Elől fikázza őket, de azért hívogatja őket. Mint pl. holnapra HH-t.
la
2003. február 23. 15:51 | Sorszám: 89
Utólagosan nézve, azt hiszem Dudith kartárs fogta meg jó végéről a problémát.
la
2003. február 22. 20:01 | Sorszám: 80
indexnemjáró hölgyeknek és uraknak ajánlom teddy bá onlány internyúját...
la
2003. február 06. 10:57 | Sorszám: 56
index hír

Új szereplők a Heti Hetesben

február 6. 10:44
[MTI]

Egy-másfél hónapon belül jelentős átalakítások lesznek az RTL Klub Heti hetes műsorában. Döntésüket a gyengülő nézettségi mutatókkal indokolták. A műsor tematikája továbbra sem fog változni, ám új szereplőket vonnak be a Heti hetesbe.
Azt pontosan nem lehet tudni, hogy kiket érintenek a cserék, vagy kiket fognak ritkábban meghívni a műsorba, ugyanis Kolosi Péter programigazgató elzárkózott a részletek közlésétől.

la
2003. február 03. 17:02 | Sorszám: 38
nem tudom, én inkább 200-adszor elolvasok egy konyvet, mint ez. de elore nezek, es vegre szervaltam magamak egy dvd olvasot. mar csak vmi olyan hely kene, ahol a kolcsonzes ocsitott.
la
2003. február 02. 12:16 | Sorszám: 28
Amugy meseljen mar vki, mi van a 7i7-esben? Nagyfoku mazochizmuson ellenere sem vagyok kepes megnezni.
la
2003. február 02. 12:15 | Sorszám: 27
GM 15-nek

Téma: Háború, fanatizmus, katonák, gyűlölet...MSZP kampány
la
2004. április 14. 18:25 | Sorszám: 570
"(Tényleg, mi lett az Erzsébet téri gödörrel?)"

Szép kis parkocska épült a tetejére.

la
2004. április 13. 19:48 | Sorszám: 409
Antiszemitizmus? Mit jelent az ma már Magyarországon?

Antiszemita (tovább nacionalista, fasiszta, kirekesztő, intoleráns, rasszista, irredenta, soviniszta, cigánygyűlülő, diszkrimináló stb. a lista a végtelenségig bővíthető) = nem ért egyet teljes mértékben az SZDSZ álláspontjával.

la
2004. április 13. 19:45 | Sorszám: 407
Áruljátok már el, hogy engedték ki ezt a figurát Lipótmezőről?
la
2004. április 13. 15:45 | Sorszám: 387
nemzetellenes, nemzetáruló, hazafiatlan, stb.
la
2004. április 09. 12:42 | Sorszám: 78
Én meg pesszimista. Azért is, mert ennyi sok örök optimista van a Fideszben. Ha kevesebb lenne, akkor optimistább lennék (hátha jobban összekapnák magukat pesszimizmusukban)!!!!
la
2004. április 09. 12:26 | Sorszám: 75
Ha ki is alakít, az már csak egy válaszreakció. Nincs a jobboldalt kezében a kezdeményezés, noha az MSZP-SZDSZ 98 és 2002 között végig kezdeményező volt, kezében tartotta a tematizálást, nyert is. A Fidesz mint eddig mindig, csak kullog a dolgok után vagy nem csinál semmit.
Ha valami csoda folytán ki is találna a Fidesz valamit, az csak a törvényesség keretein belül lenne, tehát nem vehetik vele fel a harcot az MSZP-SZDSZ törvénytelengyanús, a határon vagy már odaát mozgó akcióival. Eleve vesztésre áll a jobboldal, ami azért művészet, elbukni egy ilyen pocsék kormány alatt az EU választást; bár ha azt nézzük, hogy 4 év sikere skormányzás után az országot sikerült már elbukni, akkor talán nem is annyira meglepő.
la
2004. április 09. 11:13 | Sorszám: 39
Köszönöm, hogy újabb és újabb megerősítést kapok: a Fideszre véletlenül sem szabad szavazni. Úgy hogy kérlek, hagyd csak nyugodtan lezárva azt, elvégre kell egy moderátornak is valami kis öröm.
la
2004. április 09. 10:08 | Sorszám: 5
A Fidesz szépen összejátszik az MSZP-vel, az általam 2004. április 09. 08:57-kor nyitott teljesen normális és egyértelmű című topikot lezárta Gen és helyette csak a 2004. április 09. 09:08-at hagyta meg. hiába, nem szabad bántani az MSZP-t, akkor sem, ha az likvidál mindent. No igaz, mit várjuk attól a Fidesztől, amely párt szerint nem is ül szélsőséges párt a mostani országgyűlésben...

Téma: Szakad az SZDSZ ?
la
2003. július 07. 18:45 | Sorszám: 18
Szakad? Ajánljatok valami jó pözsgőt!

Téma: Háború !!!!!
la
2003. március 28. 15:35 | Sorszám: 258
"az "ellenség" vezetésére egy öreg tábornokot aktiváltak, aki szimulátoron szarrá verte őket. Erre, ahelyett, hogy elgondolkodta volna ezen, kirúgták a "játékrontót", és lejátszották a csatát úgy, hogy ők a "jók" nyerjenek. Mint a gyerekek. És most csodálkoznak... Hihetetlen!"

ezt én is hallottam, tényleg élvezet volt hallani, ahogy egy vén róka elsüllyyeszett, szétvert a szimulációban minden hájtek szirszart

la
2003. március 28. 15:32 | Sorszám: 257
Tiltott fegyverek az amerikaiaknál?
MTI
2003. március 28., péntek 12:34

Vegyi fegyverei vannak a hadszíntéren az Irakban harcoló amerikai csapatoknak, amelyeket a Bagdad elleni csatában akarnak bevetni - közölte egy brit katonai szakértő.

Paul Ingrim, a Brit-amerikai Biztonsági Tájékoztatási Tanács szakértője a Zeit-Fragen című svájci folyóirat pénteki száma szerint azt mondta, hogy az amerikaiak vegyi fegyvereket vittek a harcok színhelyére Bagdad, az iraki főváros meghódításához.

Állítólag ahhoz hasonló anyagról van szó, mint amelyet tavaly Moszkvában a színházat elfoglaló csecsen túszejtők ellen vetettek be az orosz biztonsági erők, számos ártatlan ember halálát okozva.

Ezeket a vegyi fegyvereket hivatalosan nem tartják halálosnak, amit azonban - tekintettel a moszkvai 180 áldozatra - a lap egyszerűen nevetségesnek tart. A szóban forgó anyagokat tiltja a vegyi fegyverekről szóló nemzetközi konvenció.

Még nem próbálták a fegyvereket?

Az amerikaiak Paul Ingrim szakértő értesülései szerint olyan típusú könnygázt is szállítottak a hadszíntérre, amelyet szintén nem szabadna háborúban bevetni. Ingrim aggodalmát fejezte ki az úgynevezett mikrohullámú fegyverek miatt is, amelyek égési sebeket okoznak használatuk környezetében minden élőlénynél. Az embereknek e fegyver hatására szörnyű fájdalmai lesznek, úgy, hogy nem tudnak harcolni sem.

"Az amerikaiak azt tervezik, hogy a Bagdadért folyó harcban vetik be ezeket az emberi méltóságot sértő fegyvereket, ahol erős ellenállásra és nagy veszteségekre kell számítaniuk. Saját katonáikat meg tudják védeni, az iraki lakosságnak azonban sem gázálarca, sem pedig vegyvédelmi öltözéke nincsen.

Paul Ingrim hangsúlyozta, hogy új, még konfliktusban nem alkalmazott fegyverekről van szó. Az amerikai katonák most ki akarják próbálni hatásmódjukat" - idézi tovább a svájci lap cikkét az APA osztrák hírügynökség

la
2003. március 09. 16:37 | Sorszám: 90
ott van izrael, ott van az atombombája, ott van a megoldatlan palesztin állam kérdése. ha már arrafelé buliznak az amcsik, rendet tethetnéke ott is.

Téma: Szakad az MSZP ?
la
2003. december 20. 19:26 | Sorszám: 31
"a mérsékeltség mögött nincs valódi gondolat" - no comment
la
2003. november 29. 19:14 | Sorszám: 5
Ezek? Szakadni? Húzd ki szépen inkább a kezed a biliből.

Téma: Keller beidézteti Hendét?!
la
2003. március 06. 16:49 | Sorszám: 0
az index írja:

Az ügyészség vizsgálja a Szövetség a Nemzetért Alapítványt

Bohus Péter
2003. március 6., csütörtök 15:35

Beidézték a Fővárosi Főügyészségre Hende Csabát, a Szövetség a Nemzetért Alapítvány kuratóriumának elnökét. Az ügyészség az Index információi szerint Keller László közpénzügyi államtitkár beadványa alapján folytat törvényességi vizsgálatot az alapítványnál. Az alapítvány számláján már több mint százmillió forint gyűlt össze a polgári körök székházára.

A Fővárosi Főügyészség szóvivője nem tud róla, Hende Csabának viszont hivatalos papírja van arról, hogy pénteken meg kell jelennie az ügyészségen a Szövetség a Nemzetért Alapítvány képviselőjeként, törvényességi ellenőrzésre. Egyelőre csak annyi tudható, hogy az ügyészség magánjogi osztálya folytat vizsgálatot az alapítványnál.

Keller László gyanúja

Az Index információi szerint az ügyészségi vizsgálat megindításában tevékeny szerepet vállalt Keller László, a Miniszterelnöki Hivatal közpénzügyi államtitkára. Keller irodáján sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánták az információnkat, azt azonban megjegyezték, hogy nem tartják időszerűnek a tájékoztatást. Keller ugyanakkor korábban a sajtóban "pénzmosodaként" aposztrofálta az alapítványt, és utalást tett arra, hogy nem ártana kivizsgálni annak pénzügyeit.

Információink szerint az eljárás kapcsán több polgári kör tilakozó akciót szervez, támadásnak tartják ugyanis Keller és az ügyészség eljárását.

Nyugdíjas-befizetések

Az Orbán Viktor volt kormányfőhöz kötődő Szövetség a Nemzetért Alapítványt tavaly szeptemberben alapították kultúra- és hagyományőrzés céljából, de leginkább a polgári körök központi összefogását szolgálja. Az alapítvány székházára hónapok óta gyűjtenek adományokat. Solymosi András, a kuratóriumi elnök titkára az Indexnek elmondta, hogy már 100 millió forint feletti összeg gyűlt össze a számlájukon a szimpatizánsok adományaiból. "A legtipikusabb a 2000 forintos nyugdíjas-befizetés" - érzékeltette Solymosi, hogy nem éppen multik az alapítvány támogatói. Mintegy 30-40 ezer támogatójuk van, tette még hozzá Solymosi.

Téma: Magyarország bemutatkozik (MSZP módra)
la
2004. március 18. 14:16 | Sorszám: 2
Ennek ugyan már annyi, de a 2006-os kormányváltás után a felelősöknek 10-15 év börtön jár hazaárulásért + közügyektől való eltiltás életfogytig. Nem kell semmi vacakolni, hulljona férgese. Aztán legközelebb, aki bármi hasonlóra vetemedik, mindegy milyen téren, az tudja, mit kockáztat.

Téma: ... a pártokat szépen egyformába rendezik el...
la
2003. december 06. 20:58 | Sorszám: 53
Tisztára a fideszes gőg köszön vissza belőled.
la
2003. december 06. 20:15 | Sorszám: 46
Menj szépon vissza az indexre, ott még vevők az alpári stílusodra.
la
2003. december 06. 20:13 | Sorszám: 45
No, én meg azt hiszem, hogy a strigulabajnok is jobban tenné, ha valami jó erős ragtapaszt tenne a szájacskájára...
la
2003. december 06. 18:56 | Sorszám: 16
Vagyis, ha jól van legépelve, akkor Orbán ezzel a macskosz által kiragadott mondatával, abban az értelemben D-209 ill. a belőle kiábrándult szavazókhoz szólt.
la
2003. december 06. 18:54 | Sorszám: 15
macskosz, macskosz, nem lehagytad a bekezdés két első mondatát? Meg az utolsót. Nagyon ügyes, cionbolsi módszer, de már elég sok mindent megtanultunk a módszereitekból... ...pedig én sem a fideszt, se orbánt nem csípem különösebben, de tőletek és a módszereitektől valahogy rendre hányhatnékom támad...

"Én azt hiszem, hogy a sikerhez, a győzelemhez, a saját értékeink iránti közbizalomhoz talán így fogalmazhatnék pontosan, az út a sokszínűségen keresztül vezet. A polgári köröknek a hivatása talán az, hogy ezt a sokszínűséget összefogássá alakítsák. A polgári körökkel szinonima az én fejemben az első szó ami eszembe jut róluk, az az összefogás. Én olyan abroncsnak képzelem a polgári köröket, amelyek az azonos értékeket valló embereket körülfogják és mint a hordó dongáit, a pártokat szépen egyformába rendezik el. A polgári körök nem más, mint az önmagát megszervezett polgári nemzeti keresztény közvélemény."

la
2003. december 06. 18:49 | Sorszám: 14
Kérdés, hogy egy formába vagy egyformába. Mivel utóbbi magyartalan, se füle, se farka, talán hagyjuk is (ebben az értelemben inkább D-209 szavazótábora felé való nyitásról beszélhetnénk) tény, hiszen a pk-k átívelnek a középjobboldali jobbiktól a keresztényszocdem fideszen át a baloldali mdf-ig.

Téma: Ich komm€, Günter, ich komm€! :D
la
2003. március 30. 20:02 | Sorszám: 5
"kérdés mit szólnak hozza azok az elöadók akiknek a 'hitelét' erre használjak mert tudom volt köztük olyan aki kicsit sem rajong az eu csatlakozásért :-)"

bizony-bizony, én is láttam már valamelyik félig becsukott táskájából mf-et kikandikálni...

Téma: A MIÉP elhatárolódása a nemzeti szervezetektől
la
2004. április 13. 19:36 | Sorszám: 18
Nem én kezdtem
la
2004. április 13. 15:41 | Sorszám: 12
Ha akad 0,5% fideszes, aki átszavaz, akkr most van fidesz kormány és nem megy gajra az ország sem a spiclikormány alatt. De nem volt ennyi, pedig a miép szavazók többnyire átszavaztak pokorni és a fidesz minden mocskolódása ellenére is a II. fordulóban. Bezzeg az MSZPsék átszavaztak az SZDSZ...

Ha valaki felelős itt, akkor a Fidesz, az Orbán Viktor és a fideszes szavazók.

Téma: Varga Balázs Péter
la
2003. november 26. 15:58 | Sorszám: 102
Baleset? Egy indexes topikban azt olvastam, meghalt.
la
2003. november 23. 15:38 | Sorszám: 78
"A riporter (valami Simon) érezte, hogy itt valam nincs rendben, de nem szívből. Alkalmatlan az televítiós újságírásra. Menjen vissza az iskolába."

Valóban, mondogatt is magamnak, te la, itt valami nagy gáz van, Simon et. nem képviselte A PÁRT érdekeit, ezért még főnöki raportra fogják alighanem rendelni a Népköztársaság térre!

Téma: Közéleti borz
la
2002. november 17. 13:36 | Sorszám: 6
he? :-O
la
2002. november 17. 11:23 | Sorszám: 4
Úgy látszik, a humoristánk is kételyekkel teli
la
2002. november 17. 11:23 | Sorszám: 3
Kedves szij,

a borz nem éppen ellenben egy igen tiszta állat? Vagy csak erről Fekete István nem tudott, mikor a Hajnal Badányban-t írta?

Téma: Milyen legyen a miniszterelnök-jelölt?
la
2003. augusztus 28. 15:10 | Sorszám: 61
A rendszer fordított, ami elől, az hátul.
la
2003. augusztus 28. 09:35 | Sorszám: 8
Kedves mpd, elég pontosan összeírtad a 2002-es válsztásokon az MSZP által alkalmazott kritériumrendszert. Nem véletlen, hogy Őzikeszemű Péterrel kampányoltak, s nem a maffiózó kinézetű Mudurával.

Téma: Botrányos rajzfilm sorozat
la
2004. január 01. 11:06 | Sorszám: 1
Kapcsolatoktól, pártpolitikai oldalaktól függetlenül harmatgyenge egy produkció. Egy "nupagagyí" (ha még emléxik erre valaki ) komoly művészeti értékek hordozója.

Téma: A HíF számára az igazi Pannon a kalóz, a kalóz /mérsékelt gidófalvyi/ Pannon az igazi
la
2002. december 01. 12:56 | Sorszám: 6
Mi a szösz, Grespik előlépett szagértővé DNS csavarodásos félhülyéből? Nahát, miket meg nem él az ember...
la
2002. november 26. 10:26 | Sorszám: 0
Elnézést, de a HíF mióta politizálhat, hogy efféle minősítésekre is van már lehetősége??

A cikk:

Büntetés a Pannon-frekvencián működő kalóznak
NOL • 2002. november 26. 7:25
A Hírközlési Felügyelet (HíF) várhatóan még ezen a héten határoz arról, hogy a Pannon Rádió frekvenciáját jogosulatlanul használó másik rádió – amelyet a Bocskai István Szabadegyetemért Alapítvány üzemeltet – beszüntetését kikényszeríti-e.
Slyuch András, a HíF alelnöke elismerte: szerencsétlen helyzet alakult ki a kettős sugárzás kapcsán. Jelezte ugyanakkor, hogy a jogszerű ügymenet betartása nem tesz lehetővé gyorsabb intézkedést.

A felügyeletnek végig kell mennie a jogszabályok által meghatározott ügymeneten attól függetlenül, hogy a kalózrádiót üzemeltető Bocskai István Szabadegyetemért Alapítvány a HíF jogerőre emelkedett tiltó döntését nem veszi figyelembe – fogalmazott az alelnök. Hozzátette: a frekvenciát jogtalanul használó adó nem szüntette be a műsorszolgáltatást, ezért a HíF november 6-án, illetve 15-én 100-100 ezer forintos szabálysértési bírságot rótt ki az alapítványra.
Mivel a műsorszórás beszüntetésére továbbra sem került sor, ezért most a végrehajtás kikényszerítése a következő lépés – közölte.
(MTI)

Téma: Márciusban bukik a D 209-es
la
2002. december 17. 20:17 | Sorszám: 48
Mindent túlél. Értsétek meg, nincs olyan botrány, ami megrengetné.
la
2002. november 21. 16:58 | Sorszám: 27
"Az általános iskola befejezését követõena Than Károly Vegyipari Szakközépiskola textilvegyész szakára kerültem, késõbb ott érettségiztem. Rövid szakmai tapasztalatszerzést követõen a Moszkvai Textilipari Egyetemen folytattam tanulmányaimat, ahol késõbb mérnöki diplomát szereztem. 1986-tól a Magyar Selyemipari Vállalat Kikészítõgyárában dolgoztam gyártmányfejlesztõ technológusként"

Sokat nem dolgozott, mert...

"Mindeközben részt vettem a baloldali fjúsági szervezetek átalakításában, és alapító alelnöke voltam a Baloldali Ifjúsági Társulásnak. Ezzel párhuzamosan a XI. kerületben alpolgármesterré és önkormányzati képviselõvé választottak, 1992-tõl pedig tagja lettem a Fõvárosi "

Ez aranyos:
"Személyes érdeklõdésem vezetett a távközlés és az informatika világába, ahol szunnyadó mérnöki "ösztöneim" is otthonra találtak"

Textilipar és távközlés? Textilipar és informatika? Nem lesz az egy kicsit nagy ugrás, Molnár elvtárs????? Vagy egy jó kommunista mindenhez ért, ahová a PÁRT helyezi???

" Egykor aktív labdarúgóként kergettem a labdát"

Megint egy ex-focista? Ollyé!

forrás: http://www.molnargyula.hu/bemutatkozas.html /vigyázat, a linkek egy része nem működik, mert a renc-cergazdája hadilábon áll a filemegnevezésekkel /

la
2002. november 21. 16:49 | Sorszám: 26
A linkelés nem megy, az italic sem jött össze, de a szöveg beszél önmagáért...
la
2002. november 21. 16:47 | Sorszám: 25
"najsebva [url=http://forum.index.hu/forum.cgi?a=mf&t=9075575&qm=26446806]válasz erre[url] | adatok | e-mail 2002-11-21 15:31:26 (221)

Mekkora ember...

Magyar Narancs, Szüret

"Plasztikus hasonlattal élve kifejtette, hogy a képviselő-testületet a választói akarat egy zenekarrá tette, amelynek közös felelőssége, hogy mindenki gyönyörűségére muzsikáljon. Mindegy, hogy balról vagy jobbról csendül fel, csak tisztán szóljon a hang. Úgy vélte, hogy ebben a zenekarban a 70 ezer választópolgár akaratából minden hangnak helye van. A hasonlat ívét azzal zárta: a karmesteri pálca, a ritmus diktálása az ő osztályrészéül jutott."
Az Újbuda című lap a XI. kerületi képviselő-testület megalakulásáról és az új polgármester, Molnár Gyula székfoglaló beszédéről

[előzmény : (166) MolnárGy, 2002.10.01 00:37]"

la
2002. november 21. 12:32 | Sorszám: 21
Mihez ért? Mitől jó?
la
2002. november 20. 09:06 | Sorszám: 13
Ez alighanem így van, arról azonban le kéne tenni, hogy a népszerűségi listákat figyeljük. Azokon ugyanis mindig elől lesz Medgyesy. (off: tényleg, Medgyesy vagy Medgyessy? Rámnyomja bélyegét az index, ott a második változatot már nem merném leírni)
la
2002. november 19. 17:49 | Sorszám: 6
Kéz, bili. Mond ez neked valamit?

Téma: Lezárul a radikális-mérsékelt vita!!
la
2003. október 31. 15:48 | Sorszám: 41
Érdekes, hogy nyomják tele? Jómagam például van, hogy egy hétig meg sem szólalok már. De hát csodák vannak. Vagy lehet, hogy valaki mindenütt már csak jobbikost lát vele "szemben" az autópályán?
la
2003. október 31. 14:35 | Sorszám: 36
"folytatni a támadást és az iszapbirkózást a parlamentben"

Folytatni? Először el kéne kezdeni. A Fidesz semmit, de az ég világon semmit nem tett a ~500 nap alatt. Néhány hónapig még indokolható lett volna, fáradtak a politkusok, pihenni kell (persze mi lett volna, ha győznek, akkor tudzak volna fáradtan is kormányozni? Nahát!), de másfél év telt el és a Fidesz ígéreteivel szemben még egy szalmaszálat sem tett keresztbe a 4 év eredményeinek megvédése érdekében. Lassan azt kell gondolni: talán nem is voltak eredmények, amiket meg kellene védeni... talán, blöff volt az egész négy év...

la
2003. október 31. 09:26 | Sorszám: 7
Jó-jó, de az FMPSZ melyik oldalon lesz akkor már? Mert most fokozatosan tolja önmagát a kommancs oldal felé.

Téma: Bencsik A.: Szépen, nem szélsőségesen
la
2002. december 18. 14:42 | Sorszám: 38
szvsz csurka azért indult, hogy egytalán olykor-olykor szó essék a miépről is a megszállt médiában. így, mint jelöltet olykor pár másodpercre mikrofonközelbe engették és annyit elmondhatott hogy miép. aki ettől többett vélt vagy vizionált vagy még most is vizionál csurka indulásába, az sajnos szerintem nem teljesen van rendben 4 kerékileg...

miféle szavazatokat vett el? szegény jó schmitt messze lemaradt. s nézd meg, vesd össze a csurkára és a miépre leadott szavazatokat, láthatod, hogy a gaz miépaták alighanem schmittre tették a voksukat, lévénnem hülyék. hogy miért szavaztak többségében schmittre? lásd hozzászólásom kezdete.

la
2002. december 18. 14:34 | Sorszám: 37
Huhz, bennem sem kevés paranoia leledzik, + hajlok az összesküvéselméletek össszeheggesztésére is; de úgy látom ezekért a dolgokért neked sem kell a szomszédba menni...
la
2002. december 18. 14:32 | Sorszám: 36
Lehet, de én elismerem! :O))
la
2002. december 18. 12:37 | Sorszám: 13
Még az. De szvsz ha Mercurius tovább húzodik balra, maga sem fogja észrevenni, és már bent is lesz.
la
2002. december 18. 12:27 | Sorszám: 11
Kedves Mercurius,

légy oly jó és karácsonyi ajándékként lépj be az MSZP-be, ezzel a megosztó magatartással, ezzel a hozzállással örömest fel fognak venni.

la
2002. december 18. 08:50 | Sorszám: 0
Mintha Bencsiknek jót tett volna a Tasnádi affér, egyre jobban kinyílik a szeme...

Szépen, nem szélsőségesen
A valóságos nemzeti centrum azonosításának kísérlete

Egyetértek Hegedűs Tamással: a jobboldal lépjen ki a tematizációs kényszerzubbonyból és bátran határozza meg önmagát. Ezer év történelmének ismeretében ez nem nehéz. Határozza meg azt a centrumot, amiben feltétel nélkül hisz, amit tisztel, amit a nemzet szívének tart. Dugovics Titusz nem számított szélsőségesnek, amikor lerántotta magával a törököt, bár lehet, hogy Medgyessy Péter az ő helyében csak a sarki piláfsütőbe ugrott volna le egy jó kis üzletet megbeszélendő, de bármilyen hihetetlen, az akkori idők magyarjai ezért viszont őt tekintették volna szélsőségesnek.

BENCSIK ANDRÁS
„A jobboldali stratégia kialakítása nem indulhat ki a »mérsékeltség vagy radikalizmus« hamis dilemmájából. A polgári oldalnak – ha valaha is győzni akar – ki kell lépnie a tema-tizációs kényszerzubbonyból. Olyan módon kell önazonosságát meghatároznia, hogy azzal kapcsolatban értelmetlen legyen feltenni a »mérsékelt vagy radikális« kérdést” – írja a Magyar Nemzet november 29-i számában (7. oldal) Hegedűs Tamás közgazdász, aki a „mérsékelt vagy radikális”, s igen gyakran a „politikailag korrekt vagy szélsőséges” ellentétpárban a baloldal koherens harci stratégiáját ismeri fel.
Hegedűs szerint „a polgári oldal háza táján gyakran újul ki a vita arról, hogy a siker érdekében mérsékelt vagy radikális politikát kellene-e folytatnia”. De felteszi a kérdést: „Ki emlékszik olyanra, hogy a baloldalon bármikor is sikerült volna vitát gerjeszteni arról, ki számít szélsőségesnek, és ki nem? Vajon hányszor sikerült elhatárolódásra késztetni az MSZP centrumát akár a kádárista Munkáspárttól, akár saját pártjának balszélétől?" Ez a koherens baloldali stratégia – magunkról semmit, az ellenfélről azonban a legapróbb részletességgel – garantált sikert hoz, állítja Hegedűs Tamás: „ha megszületik az elhatárolódás, a szavazóbázis megosztása máris megtörtént...” És a végkövetkeztetés: „Legyenek a jobboldal hagyományos értékei olyan biztos fundamentumok, amelyekre bármikor sikerrel tud építkezni, és amelyeket mindig is hitelesebben fog képviselni a baloldalnál...”
A fentiekkel szöges ellentétben állnak Malgot István szavai. Az önmagát íróként meghatározó úriember akkor vált közszereplővé, amikor tagja lett az Orbán Viktort is magába fogadó Szövetség a Nemzetért polgári körnek, mely a polgári körök mozgalmában a primus inter pares elve alapján a szellemi és lelki központot képviseli a gyakorlati centrumnak számító Demokrácia- központ mellett.
Malgot a Heti Válasznak adott interjút. A lap 48. számában (2002. november 29., 20. oldal) közölt beszélgetés azonban mintha az aznap megjelent Hegedűs-cikkel akarna vitatkozni. Malgot ugyanis másképpen látja a kérdést: „A fő problémát abban látom, hogy (...) nem erősödött meg az a nemzeti értékek alapján gondolkodó értelmiségi réteg, amely képes lenne arra, hogy a társadalom egészét megszólítva teremtse meg a nemzeti politizálás tömegbázisát. S minthogy híján vagyunk ennek az értelmiségnek, a nemzeti szellemű politika erőterében támadt űrt a radikális nézetrendszer képviselői töltik be, akiknek a szellemisége egy egészségesebb szerkezetű nemzeti politikai erőben csupán a jobbszélen helyezkedhetne el.”
Malgot egyébként azért szánta el magát nyilatkozatra, avagy a Heti Válasz azért kért tőle nyilatkozatot – hiszen a beszélgetést a lap korábbi főszerkesztője, Tóth H. Zsolt készítette, s cikke felcímében jelezte a témát: „Malgot István a jobboldali radikalizmus középre húzódásának veszélyeiről” –, mert a Demokrata egy korábbi számában a velük azonos – „mérsékelt?” – érdekkörbe tartozó Kerényi Imre politikailag felettébb színes pályáját kritizáló írás jelent meg. Noha a Demokrata – nevéhez illően – lehetőséget adott mind Kerényi Imrének, hogy méltó formában és terjedelemben válaszoljon az őt ért kritikára, mind Makovecz Imrének, hogy Kerényi védelmére keljen, Malgot heves támadásba lendült. A Demokrata egyes cikkeit „az európai új jobboldal szellemiségével rokon, antiszemita érzelmű vagy keresztényellenes beállítottságú”-nak nevezi, s aggodalmát fejezi ki Orbán Viktor miatt, akinek a védelmére kel, mivel valakik – s ugyan vajon kik, ha nem a Hegedűs Tamás által bemutatott baloldali stratégia végrehajtói? „joggal mondhatnák a volt miniszterelnökre, hogy olyan tábor áll mögötte, amely nem tekinthető eurokonformnak.”
Ebből aztán egyenesen következik a radikalizmus, illetve szélsőségesség egyedül hatásos kezelési módja, a Hegedűs által oly aggasztónak talált „elhatárolósdi”: Malgot szerint ugyanis Orbán Viktor „megteheti, hogy távol marad egyes rendezvényektől. A jövőben – az igaztalan vádak elkerülése végett – jobban kellene ügyelnie arra, hogy ne jelenjen meg olyan helyen, ahol felszólalása közben a fajvédő irodalom egyes darabjait árusítják.”
Ez mellesleg jókora öngól. A polgári körök egyik alakuló ülésén még a nyáron, a budapesti Margitszigeten, ahol Kerényi Imre harsány iróniával lelkesen lenácizta, leantiszemitázta, leszélsőségesezte az ennek mérsékelten örvendő tömeget – „Szervusztok antiszemiták, szervusztok nácik!... és hasonlók” – a ballib sajtó nem csekély kárörömére a szabadtéri színpad kerítésén kívül megjelent mozgóárusok tényleg nem kevés efféle irodalmat is árusítottak. Nem emlékszünk arra, hogy ennek kapcsán Malgot István mint a rendezvény egyik szervezője és résztvevője elhatárolódott volna önmagától, bár ez kétségtelenül tanulságos cselekedet lett volna.
Végezetül még egy szemelvény abból az elhatárolósdinak nevezett baloldali stratégiából, amelyet Malgot István oly kiválóan alkalmaz, hogy bátran modellt ülhetett volna Hegedűs Tamás idézett cikkéhez: „Orbán Viktornak elővigyázatosnak kell lennie, mert vannak, akik azt szeretnék, ha ő egy Pinochethez hasonlító diktátorként állna egy radikális mozgalom élére. Ezért volna szerencsés, ha a politikailag gyanús szituációktól távol tartaná magát... (a kihagyott részben megint a gyanús könyveket árusító rendezvényeket – az összes jobboldali rendezvény ilyen – szapulja) ...Orbán Viktornak minden adottsága megvan ahhoz, hogy pozitív üzeneteket közvetítsen. Akár úgy is, hogy távolmaradásával tüntet a neki nem tetsző jelenségek kapcsán.” Vagyis elhatárolódik – tehetnénk hozzá magyarázólag.
Érdekes, hogy a maoista mozgalmárból magát haladó baloldalinak valló Malgot amint kicsit megmelegszik a jobboldalon, ahová ki tudja, milyen céllal érkezett, ugyanazt teszi, mint a liberális táborból érkezett Kerényi Imre: a szélsőségesek kirekesztésére, elhatárolódásra szólít föl. Az emberben kellemetlenül idéződik fel a kakukkfióka azon kíméletlen szokása, hogy amint kikelt a tojásból, az idegen fészekből sietve kilökdösi a többi még ki nem kelt tojást, hogy a becsapott szülőpár csak őt táplálja. Ballib oldalról jött új barátaink így náciznak, antiszemitáznak, radikálisoznak és szélsőségeseznek le mindenkit, akiről úgy gondolják, hogy veszélyeztethetik kiváltságos helyzetüket Orbán Viktor szeretetében.
És még egy adalék Malgot István lapja, a Szövetség november 15-i számából. A címoldal vezércikkéből közlünk két bő részletet. Az írás a vésztjósló Fehéren, feketén címet viseli. A lap egyébként azóta fejlécében büszkén hirdeti, hogy az Orbán Viktor köré szerveződött Szövetség a Nemzetért polgári kör lapja, tehát az itt megjelentek vélhetően a miniszterelnök úr véleményét is tükrözik. Hát, lássuk, mi a vélemény:
„(...) Hatalmas erők próbálják Orbán Viktort belekényszeríteni egy olyan hálóba, ahonnét már nem lehet kijönni. Mértékadó európai politikusként legalábbis nem.
A háló szemeit hazugságokból, igaztalan vádakból szövögetik. Orbán Viktor köré tekerik a nacionalizmus, rasszizmus, antiszemitizmus csuszamlós köteleit. Fajvédő vezérnek állítják be. Nem akarják, hogy visszatérjen országunk élére. Nem akarják, hogy a nemzeti érdekekért küzdeni képes Magyarország politikai vezetője legyen. Azt akarják, hogy a tolerancia eszméjének elkötelezett Európa kitaszítsa magából. Azt akarják, hogy az idegen hatalmak kiszolgálása ellen fellépő nemzeti erők elhivatott politikai vezető nélkül maradjanak.
Ebben az esetben ugyanis felmorzsolhatók.
A nemzetközi hazugsággyárak szövőmesterei nem elégednek meg a háló kifeszítésével. Létrehozzák a hálóhoz vezető síkos ösvényeket.”
Ezt követően előbb röviden megtudjuk – bár a lap nevét nem írják le –, hogy a Magyar Fórum, az biz egy síkos ösvény, majd a vezércikk rátér a lényegre, hogy ugyanis a Magyar Demokrata (ugyancsak név nélkül, de mint majd látjuk, felismerhetően), hát az sem egy erős bástya a béke frontján, hanem sajna síkos ösvény az is. Mert hát:
„Orbán Viktor a nemzeti oldal lapjainak támogatására szólítja fel a polgári köröket. Egyik hetilapunk (na vajon melyik? – B. A.) nemsokára az európai új jobboldal kirekesztő nézeteit hirdető cikkeket közöl. Ezek a nézetek a szélsőséges jellegük mellett mélységesen keresztényellenesek. Így készülnek a csapda ösvényei.
Orbán Viktor beszédeiben központi szerepet kap a tolerancia, a nyitottság, a jelenleg más utakon járó polgártársaink meggyőzésének igénye. Egyik hetilapunk (tudjuk melyik! – B. A.) közli a beszédet, miközben ugyanabban a számban pártállami időkre emlékeztető módszereket használva igyekszik kilökni táborunkból neves színházi rendezőnket (Kerényi Imrét – B. A.). Akinek vélhetően az volt a bűne, hogy a nemzet ügyéhez csatlakozott, és nem a síkos ösvények különítményeseihez (ezek is mi volnánk itt, a Demokratánál – B. A.).
A sok vaktában ellőtt töltény, felrobbanó gyűlöletgránát, habzó acsarkodás (Istenem, Istenem, nem kéne bennünket agyonlőni? – B. A.) annak a politikai vezetőnek személyét sározza be, aki képes lenne megteremteni a nemzeti egységet. Úgy tűnik, ez az egység nemcsak a külhoni, hanem bizonyos hazai erőknek sem érdeke. Azoknak, akik inkvizi-tori szigorral kívánják eldönteni, hogy ki tartozhat ahhoz a táborhoz, amely tábornak ők normális esetben csak a jobbszélén helyezkedhetnének el.”
Helyben vagyunk. A jobbszélen. Itt lövöldözünk vaktában töltényeket, robbantunk gyűlöletgránátokat és habzunk acsarkodva avagy acsarkodunk habozva (a megfelelő rész aláhúzandó), s ami a legrosszabb, ez a sok töltény, robaj, acsar és hab nyakig besározza szegény Orbán Viktort...
Akit érdekelt az a baloldali stratégia, amit az ötvenes években Rákosiék szalámipolitikának, a kilencvenes években Kis Jánosék elhatárolósdinak neveztek, de a lényege ugyanaz volt, hogy a jobboldalról folyamatosan leoperálva az úgynevezett szélsőségeseket, oly mértékben tegyék azt gyöngévé, hogy a – korábban népi demokratikus, újabban eurokonform – baloldal nélkül mozgásképtelenné váljanak, majd legvégül integrálódjanak a baloldalba egyfajta népfrontpoliti

ka jegyében, az a fenti szemelvényekből kifogástalan pontossággal felismerheti a szóban forgó stratégiát, amelyhez jelen sorok alázatos szerzője bevezetőül a stratégia kritikai elemzését más tollából kínálta fel.
* * *
Mivel nem remélhetjük, hogy az az elhatároló szalámitaktika, amely az előző évszázadban alapvetően meghatározta a baloldal harci taktikáját és stratégiáját azon időszakban, amikor – még vagy már – nem volt uralmi helyzetben, elévül, talán célszerű valóban megszívlelnünk Hegedűs Tamás azon tanácsát, hogy tekintetünket elfordítva a baloldal ígéző szemeiről, próbáljunk meg önállóan gondolkodni, kilépni az úgymond „tematizációs kényszerzubbonyból”, s oly módon próbáljuk meghatározni magunkat, hogy – miként Hegedűs javasolja – azzal kapcsolatban értelmetlen legyen feltenni a „mérsékelt vagy radikális” kérdést.
Van ilyen önmeghatározási metódus? Természetesen van. Ehhez mindössze annyi kell, hogy a jobboldali, konzervatív, nemzeti stb. szemlélő arra a közösségre, amelyet a közösen használt nyelv és az általa hordozott kultúra határoz meg, ne úgy tekintsen, mint egyes liberálisok vagy neomarxisták: kispolgári csökevény, hanem úgy, ahogy kell – és nevezze nemzetnek. Ha eddig eljutottunk, a probléma gyakorlatilag már meg is oldódott. Ahogy az emberiség felosztható általánosságban véve férfiakra és nőkre – és másra nem –, ugyanígy látjuk az egyént a nemzet vonatkozásában is. És máris tetten értük a baloldal álságos okoskodását: szerintük vannak a mérsékelt baloldaliak és vannak a mérsékelt jobboldaliak, illetve a semlegesek a centrumban – ez az értékes közeg –, és vannak mindkét oldalon a szélsőségesek – ez az értéktelen, a kirekesztendő*.
Ha ugyanezt az egyénekre általánosságban véve vetítenénk, ezt kapnánk: vannak a mérsékelten férfias férfiak és a mérsékelten nőies nők, illetve a semlegesek (impotensek, asze-xuálisok, homoszexuálisok, transzvesztiták stb.) a centrumban – ez az értékes közeg –, és vannak mindkét oldalon a szélsőségesek (férfias férfiak, nőies nők) – ez volna az értéktelen, a kirekesztendő. Ne tévesszen meg bennünket az, hogy ez a bornírt szemlélet a világmédia igyekezetéből kifolyólag megpróbál teret hódítani, mert a látszat közel sem fedi a valóságot. A felnövekvő nemzedék túlnyomó többsége ma is normálisan éli meg a maga szexualitását, és az attól eltérő formát abnormálisnak, bár egyre inkább elfogadhatónak, elviselhetőnek tekinti.
Ahogy abszurd és aberrált dolog volna a szexuálisan semlegesek, illetve labilisak halmazát tekinteni egy társadalom legértékesebb részének – merthogy ők volnának a skála közepén –, éppen úgy abszurditás a politikai semlegesek, szellemi impotensek, morális transzvesztiták, véleményhiányos jellemsérültek seregét állítani a középpontba.
A mérsékelt kontra radikális azért különösen veszélyes, mert az impotenciát, a tehetetlenséget helyezi piedesztálra és a gyávák tömegét uszítja a potensek, a bátrak ellen, pedig válságos történelmi helyzetekben minden esetben beigazolódott és beigazolódik ma is, hogy akár csak egy ember bátor cselekedete többet ér a nemzet egésze számára, mint ezer gyáva szorgoskodása, és fordítva, egy gyáva több kárt tud okozni a nemzetnek, mint ezer bátor látszólag esztelen cselekedete.
* * *
Károlyi Mihály mérsékelt volt és centrista, hiszen az úri jobboldalból szívódott át kicsinyég a haladó baloldalra: és jelentős része volt abban, hogy – miként Bayer Zsolt írta találóan a Nemzet múlt keddi számában – a budapesti Kempinski szállóban két román, Adrian Nastase és Petru Medgyessy megünnepelje Erdély elcsatolását. (Nota bene: az olykor ugyancsak szélsőségességgel vádolt Kövér László e fájdalmas eseményt sokkal mérsékeltebben értékelte ugyanaznap az Info-Rádióban. Szerinte Nastase felmosta Medgyessyvel a Kempinski auláját – és ismerjük el, a felmosórongy éppenséggel lehetett volna magyar is...)
Zrínyi Miklós gróf bezzeg szélsőségesen radikális tettre ragadtatta magát Szigetvár ostromakor, és ahelyett, hogy elegánsan leült volna az ostromló török hadak fővezérével tárgyalni arról, hogy hol és mely napon ünnepeljék meg közösen mondjuk a mohácsi vészt, ő bizony felelőtlenül a kirohanást választotta. Kádár János mérsékelt volt, amikor Ceausescu ülepét csókolgatta Nagyváradon, vitéz Nagybányai Horthy Miklós viszont szélsőséges, mert veszélyeztette az európai status quót, amikor visszafoglalta a Felvidéket, a Délvidéket és Észak-Erdélyt. Rákosi mérsékelt volt, mert szerette simogatni a búzakalászt, a pesti srácok szélsőségesek, mert visszalőttek...
És így tovább? Nem. Ne menjünk tovább ezen az úton. Keressük meg a magunkét és azon haladjunk. És ha már centrumról és szélekről beszélünk, próbáljuk meg végre önállóan és értelmesen meghatározni, mi az a centrum. Ez a nemzet vonatkozásában nyilvánvalóan valami olyasmi, ami hosszú távon és a túlnyomó többség számára a legfontosabb és az alapvető értéket jelenti, ami, ha úgy tetszik, a legdrágább a nemzet minden tagjának. A centrum az nem más, mint a nemzet szíve. Néha mondjuk is úgy, átvitt értelemben és más szövegkörnyezetben, de azonos tartalommal: „bent lakom a város szívében”. A centrum tehát a közfelfogás szerint is legalább annyira fizikai, mint amennyire szellemi és lelki központ.
Hogy mi a magyarság fizikai, szellemi és lelki központja? Ahhoz vagy nagyon sokat kell elmondani – többek között az egész magyar irodalmat és történelmet –, vagy nagyon keveset: mi magyarok abban a kiváltságos helyzetben vagyunk, hogy a nemzeti identitás töretlen pontossággal kifejeződik és megjelenítődik a Szent Koronában.
* * *
Innentől fogva a dolog roppant egyszerű. Aki a Szent Koronát olyan tisztelettel illeti, ahogy példának okáért így chanuka idején a rengeteg vallásos pesti zsidó a Parlament elé kiállított menórát, az normális, egészséges ember. Olyan, aki tiszteli a hagyományait, s aki tudja, hogy csak annak a népnek van jövője, amelyiknek múltja is van.
Szélsőségesnek pedig azt az embert kell tartanunk, aki valamely okból erre nem képes. Aki zsidóként megvetően tekint a menórára, és teszem azt, kalaptartónak tekinti, avagy magyarként svájci sapkának látja a Szent Koronát. Ez a szélsőséges.
Persze vannak helyzetek, amikor a normális emberek szokatlanul viselkednek. Például ellenség fenyegeti az otthonukat, és erre otthagynak kapát és kaszát, és fegyvert ragadnak és „vaktában töltényeket lövöldöznek, és a gyűlölet gránátjait hajigálják és habzó szájjal acsarognak” a betolakodókra. Mint teszem azt az egri nők. (Istenem, megértük ezt is, valaki tiltakozott az Egri csillagok vetítése ellen az ORTT-nél, mivelhogy sérti a törökök és a muzulmánok érzékenységét...) Mert egy percig se gondoljuk, hogy miközben az egri vár hős asszonyai az ostromlétrán felfelé nyomakodó törökök fejét verték karddal, buzogánynyal, öntöttek nyakukba forró vizet vagy szurkot, dobáltak rájuk gránátot, vagy ami akadt, azonközben szépen lekerekített, finom szavakkal beszéltek róluk, mint teszem azt, a köztudottan igen illedelmesen hazu... (censored) Kovács László tenné. De nem ám. Volt ott nagy visítás, annyi szent.
Dugovics Titusz sem számított szélsőségesnek, amikor lerántotta magával a törököt, bár lehet, hogy Medgyessy Péter az ő helyében csak a sarki piláfsütőbe ugrott volna le egy jó kis üzletet megbeszélendő, de bármilyen hihetetlen, az akkori idők magyarjai ezért viszont őt tekintették volna szélsőségesnek.
* * *
Egyet értek Hegedűs Tamással, a jobboldal lépjen ki a tematizációs kényszerzubbonyból és bátran határozza meg önmagát. Ezer év történelmének ismeretében ez nem nehéz. Határozza meg azt a centrumot, amiben feltétel nélkül hisz, amit tisztel, amit a nemzet szívének tart. És úgy tekintsen önmagára, hogy ehhez a szívhez képest ő hol helyezkedik el. Ha közel, akkor nem lehet szélsőséges, fogalmazzon akármilyen nyersen. De még akkor sem, ha a nemzet árulóit kővel megdobálja. De még akkor sem, ha a nemzet fizetett gyáváit és köpönyegforgatóit gyávának és köpönyegforgatónak nevezi. Újabban már az egész volt jobboldali Sajtóklub, annak minden tagja szélsőséges. Mert túl nyersen fogalmaznak. Pedig nem azok. Éppen ellenkezőleg. Írigylésre méltóan centristák. Ott vannak a nemzet szívéhez közel. Egészen közel. Ez hevíti őket.
A jobboldal a jelek szerint megnyeri a háborút. Két választási ütközetet elveszítettünk, de a háborút megnyerjük. Miért? Mert tizenkét év után a váratlan vereség elhozta végre azt a katarzist, ami megrendítette a nemzet jobbik felét. Ebben a különleges pillanatban Orbán Viktornak sikerült azt az üzenetet megfogalmaznia, amely megmozdította a nemzetet (kivéve az agyatlan tömeget): „mindenki hozzon magával még egy embert”.
Polgári körök ezrei alakultak. Az emberek először végre fölfedezték egymást, és nem odaföntre pislogtak, hogy miféle üzenet jön onnan ide le. Ez valódi mozgalom, mely ugyanakkor egyetlenegy emberrre hallgat. És ha ez az ember azt mondja, új pártot alakít, s ebbe lépjen be az, aki a nemzet szívéhez oly közel áll, hogy hajlandó érte fegyelmezetten harcolni is, akkor lesz sereg és lesz háttérország... olyan sereg lesz, amelyik biztosan megnyeri a háborút.
Feltéve, hogy Orbán Viktor nem kergeti szét a seregét ellen-Rákócziként, üzenve a mai kurucoknak, hogy ácsi, magyarok, óvakodjatok a szélsőséges Esze Tamásoktól és Balogh Ádám brigadérosoktól, és inkább a jóindulatú labancokat keressétek a jó öreg Hazafias Népfront kebelében... – csak hogy a Magyar Narancs örömére teljesebb legyen a képzavar.
Órmótlan és veszedelmes stratégiai tévedés a győzelem kapujában, az utolsó nagy hadművelet előtt azzal demoralizálni a sereget, hogy kezdjen el barátkozni az ellenséggel, mert úgymond ott is vannak jó emberek. Vannak. Jumurdzsák is jó családapa volt. Csak hát ölni küldték ide. Az a szőke Szása is rendes gyerek volt, aki százezredmagával meghágott magyar asszonyokat, ahogy Göncz Árpád írta volt meg negédes elbeszélésében. Csak hát Szása is ölni jött.
És Magyarországon sajnos háború van. A tét ugyanaz, mint a végvári harcok idején: a szabadsá

g, a függetlenség. A tét: Magyarország. Már bizonyosan tudjuk, hogy hazaárulók kerültek kormányra. Olyanok, akiknek elvetemültsége a Kun Béláékéval vetekszik. Megrendezik egy románnak, hogy a maradék Magyarország szívében ünnepelhesse Erdély elrablását. Megengedik a bennünket gőgösen lekezelő Amerikának, hogy iraki diverzánsok ezreit Taszáron képezze ki. Hallgatnak, amikor a szlovákok megtagadják a magyarigazolványok használatát. A maffia ügyvéd-minisztere kijárja, hogy a drogkereskedők büntetlenül alkalmazhassanak gyerekeket a kábítószer iskolai terjesztésére, szabadlábra he-lyezzék a visszaeső bűnözőket és a maffiózókat, ugyanakkor tiltani készül az őszinte (ő így nevezi: gyűlölet) beszédet. A rendőröket titokban a kerepesi úti laktanyában tömegoszlatásra képezik ki és Orbán Viktor nevével hergelik őket... a lista nem teljes.
Ennyi is elég, hogy belássuk, nincs béke, ez háború. De mi vagyunk többen, erősek vagyunk és egyre szervezettebbek. Ha Rákóczinak ennyi talpasa lett volna Debrecen alatt, egy hét alatt befejezi a szabadságharcot. Ha Horthy mögött ennyi lelkes magyar áll, egy lendülettel visszafoglalják az egész Kárpát-medencét. Ha 1956-ban ennyien fognak fegyvert, Budapest évekig ellenáll az orosz ostromnak... Most szerencsére a háború még csak a politika mezején zajlik. Most csak egy erős és fegyelmezett pártot kell szervezni, s abba a legkeményebb embereket beállítani. És megtartani azt a hatalmas szellemi-lelki mozgalmat, amely az egésznek hátteret, tartást, utánpótlást ad.
Jó lenne, ha megvilágosodnának a széplelkek és észrevennék végre, hogy a túloldal fél tőlünk. Utolsó esélye, hogy egymás ellen fordulunk, s nagyokat ütünk egymás fejére a baloldaliak által gerjesztett gyávaságversenyben: ki tud nagyobbat bókolni az ellenség felé? Ők meg röhögnek rajtunk. És eladnak, mint egy állatot. Nem hivatalos értesülések szerint a Kempinskiben Nastase tréfásan megemlítette Medgyessynek, hogy rendezetlen még a Tisza, mint határ kérdése. Mármint hogy az válassza el Magyarországot Romániától. Végig. Állítólag Petru Medgyessy kacagott a tréfán. Még Kovács László is somolygott tőlük úgy öt méternyire a radarfülei között. És ittak még egy kis pezsgőt. A románok nemzeti ünnepére. Szépek voltak. Frissen borotváltak. Jól öltözöttek. Halk beszédűek. Nem szélsőségesek.

Téma: Asszociáljunk februárban
la
2003. február 12. 13:40 | Sorszám: 236
"Pipafüst"

terv (füstbe ment)

la
2003. február 11. 14:15 | Sorszám: 223
[nulaegészhattizedgigabájt - jó, azoknak magyarázd el, akiké volt ]
la
2003. február 11. 14:13 | Sorszám: 222
[(ruletten?) - szerveren]
la
2003. február 10. 19:15 | Sorszám: 200
600 MB (ennyit vesztettem két éve )
la
2003. február 07. 18:55 | Sorszám: 160
marslakók
la
2003. február 06. 19:10 | Sorszám: 134
moly
la
2003. február 06. 15:34 | Sorszám: 126
Zsurk
la
2003. február 03. 18:49 | Sorszám: 34
borászat
la
2003. február 03. 16:58 | Sorszám: 10
apák napja (legyünk PC-k)

Téma: Medgyessy-bányák?!
la
2003. július 21. 16:28 | Sorszám: 11
Hol hivatkoztam a blikkre? Az indexre hivatkoztam. Abszolút mértékadó baloldali portál.

A hír pedig nem a bulvár rovatban jelent meg, hanem a belföld-politikában (http://index.hu/politika/belfold/br0721/).

Azt hiszem, egy mea culpával tartozol nekem.

la
2003. július 21. 13:47 | Sorszám: 7
Akkor szerinted egy hazug embert alkalmaz közpénzből az állam a köztévében???
la
2003. július 21. 12:09 | Sorszám: 3
Ezen túlmenően az index sem vádolható azzal, hogy fideszmiépnáci portál lenne.
la
2003. július 21. 12:07 | Sorszám: 2
Nem értem mi a baj, hiszen egy teljesen objektív és független közszolgálati médiaszakember áll a lap élcsapatában Pallagh személyében! Ő sosem hazudik.
la
2003. július 21. 12:00 | Sorszám: 0
Uruguayi bányára 'váltották' az elsikkasztott pénzt?

Index
2003. július 21., hétfő 7:57

Uruguayban vettek ércbányát annak a pénznek egy részéből, amelyet a gyanú szerint Kulcsár Attila sikkasztott el - állítja a Blikknek egy férfi, aki a bróker közeli ismerőseként azonosítja magát. Értesülések szerint az ügylet hátterében a politika vagy a hírszerzés állhat.

A Blikk informátora szerint Kulcsárt Bécsbe rendelték megbízói és dollárra váltott eurót kellett Uruguayba utalnia. A bulvárlap szerint körülbelül 1 millió dollárról, mintegy 230 millió forintról van szó.

A rendőrség tud az ércbányáról?

A 40-es, magyarul tökéletesen beszélő férfi arra a kérdésre, hogy mivel tudja igazolni az uruguayi szálat úgy válaszolt, csak végig kell zongorázni a banki bizonylatokat. "Mi itt, Ausztriában úgy tudjuk, a rendőrségnek birtokában vannak az ehhez szükséges iratok".

Az informátor szerint jelenlegi vagy volt politikus, esetleg egy hírszerző adta ki Kulcsárnak a parancsot, ugyanakkor neveket nem említett.

Konzuli Mercedesszel járt

Ferenczi László, az ORFK bűnügyi igazgatója szerint a rendőrség nem vizsgálja Kulcsár ügyfeleinek számlamozgását, ugyanakkor nem zárható ki az ügyben a pénzmosás sem. A Blikk szerint a Kékfény hétfői adásában az ügyletekről bizonyítékokat mutatnak be.

Az informátor megerősítette a Blikknek azt az információját, hogy Kulcsárnak diplomata-útlevele volt, és egy HC 00-76-os konzuli rendszámos, 60 milliós Mercedesszel furikázott. A kocsi az Autó Danubia Kft.-jé, ahol sok hírszerző dolgozik - írja a bulvárlap. A cég igazgatója Nagy Károly, Libéria magyarországi tiszteletbeli konzulja.

Autó Danubia, Pannon-plast részvények

Kulcsár októberig Nagy Károly sofőrje volt. A Népszabadság megkérdezte Nagy Károlyt, hogy miként rendelkezhetett Kulcsár a libériai tiszteletbeli konzulátus gépkocsivezetője igazolással. A konzul ezt a következőkkel magyarázta: "mivel a fiatalember az uniós csatlakozáshoz kapcsolódó ügyek megbízottja volt a K&H Bankban, sokat segíthetett abba, hogy Libéria gazdaságilag és politikailag terjeszkedjen Európában".

A Népszabadság szerint Nagy Károly tiszteletbeli libériai konzul vállalkozása az az Autó Danubia Kft., amely kulcsszerepet játszott a Pannonplast-részvények adásvételénél, illetve amelynek egyik tulajdonosa, az Ashmore Investments Llc. Delaware-ben bejegyzett off-shore cég szintén Kulcsár Attila ügyfele volt.

A kirgiz konzulátus autójával hagyta el az országot

Mint a Blikk írja, Tóth András, a titkosszolgálatokat felügyelő államtitkár a Kékfénynek elismerte: tudtak róla, hogy Kulcsár diplomata rendszámú autóval távozott az országból. Értesülések szerint a kirgiz tiszteletbeli konzulátus kocsijáról van szó. Erdős Endre tiszteletbeli kirgiz konzul a Színes Mai Lapnak adott nyilatkozatában a libériai célokhoz hasonlókkal magyarázta együttműködését a brókerrel, Kulcsártól elsősorban befektetési és uniós üzleti kapcsolatépítést várt a tiszteletbeli konzulátus.

Erdős Kulcsár Attilát saját üzleti kapcsolatai révén ismerte - írja a Népszabadság -, és kereskedelmi, befektetési tanácsadónak kérte fel. Ezért használhatta Kulcsár idén április óta a tiszteletbeli konzulátus gépkocsiját, amelynek sorsa egyelőre ismeretlen. "Semmi okunk nem volt arra, hogy bizalmatlanok legyünk a széles társadalmi körben és a szakmában is elismert pénzügyi szakemberrel, aki az egyik legnagyobb magyar pénzintézet ügyvezetője volt" - fogalmazott Erdős Endre.

A Népszabadság értesülése szerint Erdős Endre - aki 1995-ig a K&H Banknál főosztályvezető volt -, szerepel Kulcsár ügyféllistáján.

Téma: Jobbik MM
la
2003. szeptember 20. 18:34 | Sorszám: 126
Saját lap, média nélkül nem sok. A fideszes MD illetve a miépes MF nem fog teret adni, hiszen maga ellen dolgozna. A fidelitasról (amit nem bírok eldönteni, hogy most mi is akkor) is azóta tudnak az emberek valamicskét, mióta van UFI.
la
2003. szeptember 18. 19:16 | Sorszám: 38
Nagy Pofáraesés? Szerintem a zúr felettébb visszafogottan fogalmaz. Már-már PC módra
la
2003. szeptember 18. 18:44 | Sorszám: 24
Egyesek ma még csak a pártból zárnák ki a miépest. De holnap lehet, hogy már az sem szavazhat a JMM-re, aki a miépre valaha is szavazott?

Nahát, mondaná talán még Macisajt is...

la
2003. szeptember 18. 18:05 | Sorszám: 12
Kedves Don!

Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna... Neked meg ezen beszólásod után erősen javaslom a Kuncze et. féle vadlibás technikát...

la
2003. szeptember 18. 18:04 | Sorszám: 11
No végre. Már azt hittem, a végén a kommunistákra kell szavaznom tényleg.

Téma: Tovább nőtt a FIDESZ előnye
la
2003. december 13. 20:06 | Sorszám: 178
Felőlem higgy amit akarsz kedves Mercurius, de én magasról lex@rom az egész választást, ugyanis a bolsevikok úgyis megint csalni fognak, a fidesz meg megint úgy sem meri kinyitni a száját.
la
2003. december 13. 17:13 | Sorszám: 176
Teljesen világos mit írsz, az üdvrivalgás közben, mikor néztem a gallup görbéit, épp azt tűnt fel egyszer csak, hogy a Fidesz nem nőtt semmit, pusztán mostanra sikerült a régi szintre felkapaszkodnia, ez azonban lehet, hogy még süllyedés is, szavazóvesztés, mert ez csak egy %-os arány. Inkább ami biztos, hogy az mszpnek hamarosan a kína-szindrómával kell megbírkoznia. Ettől viszont a fidesznek még nem lesz több szavazója, mert a bizonytalanok illetve a nem szavazók aránya sosem látott méreteket öltött.

Téma: Szetverik az MNO forumat
la
2003. szeptember 04. 18:05 | Sorszám: 50
miért, ez sem volt elérhető

Téma: Elmennék azért a pofonért, Bayer Zsolt!
la
2003. január 05. 18:54 | Sorszám: 8
már megbocsáss, de elég volt a cca. 45+12 évnyi rafinált, hol ilyen hol olyan terrorkból... ismered a kifejezést, amit isteneket D-209 is mondott: "Eddig és ne tovább!".

Téma: Ilyen KÖRNYEZETVÉDELMI miniszter kell az országnak!!!
la
2004. január 15. 16:21 | Sorszám: 27
Tehát 2020ig készül el? Vagy már elérhető valahol az I-II. kötet?
la
2004. január 15. 16:08 | Sorszám: 25
"Magyarország Fenntartható Fejlődés Stratégiáját."

Ez hogy áll, valaki tudja? Esetleg van-e belőle valami publikus részjelentés? Vagy csak a kezem a bilibe?

Téma: Korrupció az MSZP székházában
la
2003. augusztus 27. 10:17 | Sorszám: 4
Azok? A Pokolból is visszajönnének. Illetve küldenék őket

Téma: valami nincs rendjén..a Fidesz kampánnyal!
la
2004. április 22. 07:28 | Sorszám: 29
A Fidesz vagy a Jobbik vagy akárki nem tud egy ilyen adósságórát összehozni?
Mondjuk a Medgyessy kormány ára címmel.
http://www.costofwar.com/

Vagy egy ilyet, ez se rossz...:
http://www.bushin30seconds.org/view/01_large.shtml

Téma: ÁKOS: A Bosszú Népe
la
2002. november 19. 19:32 | Sorszám: 7
Azok se gondolkodni, se magukraismerni nem szoktak. De meg ha meg is tennek mindkettot, erkolcs hianyaban fel nem fognak.

Téma: A vásárló dilemmája
la
2004. július 05. 09:35 | Sorszám: 8
3-as eset: helyben ellenőrizned kellett volna.
4-as eset: a vevőnek meg kell tanulnia védekezni és azonnal reagálni. A gyereknek leginkább. Visszavinni a szülőnek, reklamálni, panaszkönyv.
5-ös eset: Milyen ez a paprika? a helyes kérdés. Visszavinni, reklamálni, panaszkönyv.
6-os eset: Tessék mondani aranyos, ez milyen paradicsom? a helyes kérdés.

Mellesleg én most is két választ várok panaszkönyvi bejegyzések miatt és a harmadik hasonlatos ügy után jogszabálynézegetés lesz és lehet, hogy ha kell, az ombudsmanónak meg az esélyegyenlőséginek is írok. A MÁV-val minden második utazás után rendszeresen levezünk, egyébként messze ők a legnormálisabbak, elismerik a panaszokat, elnézést kérnek és van, hogy az ötletekre azt mondják, nem is rossz. Mellesleg a rendőrségen annak idején egy betörés bejelentése és a 0 rendőri intézkedés után majdnem engem zártak le, miután a közeggel szemben azt a hangnemet bátorkodtam alkalmazni, mint amit ő velem. A hadkiegparancsnokságon pedig ha nincs védő kalicka, akkor lehet, hogy az okoskodó alkalmazottat - panaszkönyv hiányában - a mentő viszi el, pedig engem egyébként kenyérre lehet kenni.

A VEVŐnek ki kell állni a jogaiért, nem szabad birka módra, fásultan be-letörődnie a dolgokba. Ha ezt sokan csinálják még úgy 10-20 éven át, akkor talán egyszer akár még normális ország is lehetünk!

Téma: Elvárásaim Orbán miniszterelnök úrral szemben
la
2004. február 16. 11:42 | Sorszám: 10
Már akár holnap lehet kezdeni!

Téma: Keller, most hol vagy?
la
2003. február 22. 19:59 | Sorszám: 131
Magyarázzátok már el nekem, hogy lehetséges, hogy Keller et. nem volt képes ellátni - ha jól látom - tulajdon(ex)főnökéig? Csak nem az üvegszem teszi?

Téma: MSZP-kampányfogások
la
2004. április 20. 08:06 | Sorszám: 82
Kövér szerint nem kell média, lehet anélkül is nyerni.
Na, most lehet bizonyítani. Innen szép győzni.

Téma: Medgyessy megkegyelmez egy disznótársának
la
2004. március 12. 12:43 | Sorszám: 32
Fagyasztószekrény?

Téma: A hirtvét elfoglalták a szemünkbe homokot szórók!
la
2004. szeptember 01. 09:21 | Sorszám: 21
Ide vezet az örökké az ellenfél barátságát kereső, udvariaskodó, úriemberkedő, a csak meg ne sértsük a tulajdonképpen szélsőbalt típusú eljárás.
Most legalább majd világos lesz mindenkinek, hogy a hírtévé az ellenfél térfelén játszik és ez jobb, mintha álszent barátként a mi térfelünkről fúrná a jobboldalt.

Téma: Mi ez az EU-s pénzügyi félreértés?
la
2003. március 16. 10:31 | Sorszám: 3
köszönöm!
la
2003. március 15. 20:29 | Sorszám: 0
Szóval nem találok róla hírt, de hogy tegnap vagy előtte teljesen kiakadtak az óEU országok, mert az újEU-k valami pénzügyi akármit nyújtottak be és abban a hülyék (vagyis mi is ) szépen tételesen felsoroltuk, hogy mennyi pénz jár tőlük tutira. És hogy erre felbolydultak az ó-k, hogy egy nagy lótúrót jár nektek ilyen alapból, csak majd ha megszavazza a nemtoménmi, majd akkor.

Részleteket tud valaki? Cikket? Akármit?

Lehet, hogy Hákovácsék maguk is elhitték a nekünk nyomatott süket dumát, hogy mennyi sok hegynyi pénzt ad majd az EU?

Téma: Ki hogyan alakítaná át a választási rendszert?
la
2003. november 29. 21:44 | Sorszám: 20
Csak a listát hagynám meg és nem lenne ez a megyénkénti listaállítási vacakolás sem. Bejutási limit 1%. Egyszerre max. 2/3-nyi listahelyre lehetne választást tartani.

A régiókra egyéni mandátumos választást tartatnék a 4 évben szétosztva arányosan az országos listásra vetítve, a felálló testület regionális jogkörrel működne, de az ebbe a szintbe jutottak aránya alapján az országgyűlési listána régebben egyéni helyeket egy másik pártlistás rendszerből tölteném fel. Állandó visszajelzést jelentene, minden közvéleménymanipuláló cégtől biztosabbat. És egyik kormány sem galoppírothatná el magát nagyon, mondván majd a végén adunk valamit ezeknek ott lent, hogy ránk szavazzanak.

Téma: Orbán meghülyült? "Minden úgy jó ahogy van"
la
2004. október 18. 23:23 | Sorszám: 6
Akkor letakarom, hogy mire biztos nem és becsukott szemmel rábökök a szavazócédulára, oszt az kapja a szavazatot! ;P
la
2004. október 18. 23:00 | Sorszám: 1
Ezért nem jelent valós alternatívát 2006-ban a Fidesz.

Téma: Ron Werber-tanulmány: 30 évig titkos!
la
2003. március 03. 19:53 | Sorszám: 128
egy valamire hasznos volt azért, ez a 2 millás ár. rávetítve egy-két - egészen más szakterületen megcsinált (tehát nyilván kevesebb érő ) - tanulmányra, rá kell jönnöm, hogy akkor is ingyen dolgoztam/unk, amikor kaptam érte pénz. (már amikor nem önköltségi áron készült valami, e van amikor annak is örül a közalkalmazott.)

ez a piszkos banda ott fent meg tolvajkodik 1000-el, mi meg lent a mocsárban húzzuk az igát! menjenek a búshba...

azért kinyomtatom az anyagot, mert mint negatív, kerülendő példát fel tudom tök jól használni...

la
2003. március 03. 19:46 | Sorszám: 126
tobzódás? ezzel a sz@rsággal csak azt igazolták, hogy nem volt tanulmány. ez a hétvégén született és úgy tűnik, nem is voltak hajlandóak sok időt belefeccölni.

az a baj, hogy ez a jéghegy csúcsának is csak a csúcsa. millió ezen a tolvajlási szinten nem pénz.

ez az egész csak egy fedőbotrány. valami egész más, igazi nagy disznóság fedésére szolgál. az ösztöneim mondják.

la
2003. március 03. 19:40 | Sorszám: 124
köszi, de a recognita miatt le kellett mentenem az egészet.
la
2003. március 03. 19:21 | Sorszám: 121
az idézeteknél miért nincs forrásmegjelölés, hivatkozás?

hja, hogy ez a lajtától keletre valahogy mindig elfelejtődik? nahát!

la
2003. március 03. 19:19 | Sorszám: 120
hát, ha nekem egy diák ilyen mennyiségű oldalt ad oda egy tanulmányban, én bizony - szabvány ide, szabvány oda - de kirúgom hogy a lába sem éri a földet! :||

ez egy szép nagy lufi, nem tanulmány!

la
2003. március 03. 19:13 | Sorszám: 119
megpróbáltam eleget tenni neked, de egyelőre kiütötte a recognitát. túl nagy a betűméret, képnek akarja a dög intelligens szoftverje kezelni, nem bötűnek.
la
2003. március 03. 18:52 | Sorszám: 114
ez egy oldal?
la
2003. február 28. 11:28 | Sorszám: 46
"És ha túl jól sikerül"

Úgy vélem, ezzel a szakértőgárdával ez a veszély nem fenyeget. No perze ettől a Roni még kaphat egy kis + zsetont

la
2003. február 28. 10:59 | Sorszám: 43
Nem hoztak még azok össze semmit. Szvsz most csinálják. Kíváncsi vagyok, hétfő délre meglesznek-e 24 órás feszített tempójú melózással vagy Répássy kezébe laponkét kell majd kihozzák a még forró lapokat a lézerprinterből...
la
2003. február 27. 17:30 | Sorszám: 13
ha a fidesz nem találja ki magát, nem újít be az előző négy évhez képest, ha megint csak a ballib médiát és szereplőket támogatja (azaz úgy fog látszani választáskor, hogy nem változott semmit), akkor ez a kormány simán maradhat több cikluson át. ez a kormány nem tud megbukni, ezt el kell fogadni tényként. csodának kellene ahhoz történni!

mondjuk, nem tudom, jó lenne-e, ha megbukna és a fidesznek rögtönözni kéne. még elnökük sincs, koncepciójuk sincs, stb.

akkor inkább minél tovább szívjon csak a nép (csak a jobboldal túlélje valahogy...), hátha egy életre elmegy a kedve a a ballib tábornak a szociktól...

Téma: Ti Igennel vagy Nemmel szavaznátok az EU-ra? Nem könnyű! (1)
la
2003. február 06. 14:48 | Sorszám: 518
nekem ez az aranyatalansag onmagaban eleg ahhoz, hogy megis elmenjek nepszavazni. tudom, nem er semmit, de megis lelki megnyugvast jelent, hogy behuzhatom a nemet.

ez a 99,65% azert durva. mondhatni: partallami idoket idez.

la
2003. február 06. 13:30 | Sorszám: 511
"A kormány kétmillió euróval (488 millió forint) támogatja az "igen" mellett kampányoló Máltai Információs Központot, míg a "nem" oldal szervezetei összesen 7000 eurót (1,7 millió forint) kaptak az államtól."

bocsának a duplázásért, csak itt közben önálló életre kelt körülöttem a technika!

la
2003. február 06. 13:28 | Sorszám: 510
A kormány kétmillió euróval (488 millió forint) támogatja az "igen" mellett kampányoló Máltai Információs Központot, míg a "nem" oldal szervezetei összesen 7000 eurót (1,7 millió forint) kaptak az államtól.

Téma: Jobbik zászlóbontó kongresszus: ,,Élhető, büszke, független Magyarországot"
la
2003. október 27. 21:11 | Sorszám: 268
Egs ember alapján ítélsz?

Téma: Napkelte ma reggel (2003.07.04)
la
2003. július 04. 15:45 | Sorszám: 27
Jajj ne, hát minden Fideszesnek ilyen nehéz észjárása van?

Sajnálja a fene Pallagit!

la
2003. július 04. 14:35 | Sorszám: 20
Valamiért úgy érzem, a Pallagi bőrén át mentik meg ezt balfék kommunistát és persze a Pártot...
la
2003. július 04. 14:26 | Sorszám: 18
Huhh, MV még holnap is kérdezhet a műsorban? Mer' én most egy likas kétfillérest sem tennék fel rá...

Téma: Vissza a gyökerekhez
la
2004. január 19. 14:33 | Sorszám: 108
Kedves onogur, értsd meg, ez a metróberuházás nem ott kezdődik, mikor az első canti alagutat kifúrják. Már megépítették a felszíni létesítményeket, én naponta utazom a vonalon és most sokkal rosszabb, mint az átépítés előtt, mert a lenti rész még nem készült el, fent most már tényleg nem bírja a forgalom. Most már meg kell építeni, mert ez olyan, mintha a mondjuk Hegyeshalom-Budapest közt felszedted volna a régi síneket, leraktál volna helyi szinten közlekedő viciniálisokat amin még egy goyrsvonat sem megy el, nem hogy az IC, hogy majd épül a agy európai nagysebességű vasút. Két szék közt a fődön, na itten vagyunk most mi. A főd felett megállókon át nem mozdul a renccer, jómagam pl. abból csinálok reggeli sportversenyt, hogy hány buszt bírok megelőzni adott szakaszokon.
la
2004. január 19. 11:48 | Sorszám: 61
Kedves onogur, igyektem teoretikus, elvont megfogalmazást adni azért, hogy nehogy megsértsem mások érzékenységét. De a példáid nem rosszak,attólfüggetlenül, hogy ezek az emberek is lehetnek hasznosak az ügy érdekében, csak nem szabad, hogy az iránymutatást ők adják meg, s hogy ők kontrollálják a folyamatokat. De igen is hasznosak lehetnek, megfelelő ellenőrzés és odafigyelés esetében - a cél pedig ezúttal már tényleg szentesíti az eszközt, bizonyos fokig, ez határig sajnos igen is félre kell rakni az elveink egy részét - legfeljebb majd a gyerekeink, unokáink megvetne érte, de akkor is vállalni kell, majd csak együtt fogunk tudni élni a tudattal. Szörnyű dolgokat írok, mi?
la
2004. január 19. 09:57 | Sorszám: 12
Pedig szerintem a viták jó része éppen hogy fontos és kell, mert arról szól, hogy legyen olyan alkalmas politikus, aki majd a hatalomban lesz, leszámol a balliberális fertővel. A viták alapkérdése szerintem ez: alkalmas-e ez vagy az a párt erre a feladatra. Mert győzni kevés. Takarítani is kell komolyan, de nem portörlő ronggyal és gyengén szívó porszívóval, hanem nagynyomású ipari tisztítógéppel. De sok helyen helyen bontókalapácsra is szükség lehet, utána pedig kőművesekre, de csak miután a statikusok rábólintottak a tervekre. Ezekhez a munkálatokhoz pedig már nem árt némi szakismeret, hogy aztán az a fal ne dőljön le 2010-ben. A kontárokból már elég volt.

Téma: Az MDF mocskos árulása MTV ügyben...
la
2003. május 27. 17:52 | Sorszám: 596
A mérsékeltek csak abban az esetben jöhetnek számításba, ha végre határozottak lesznek, teljes mértékben elhatárolódnak a liberalimustól, Ibolykától és minden egyéb hangadójuktól, ami miatt bármiféle bélyeget lehet sütni a jobboldalra.
la
2003. március 05. 23:14 | Sorszám: 106
Amúgy, nem óhajtom én szítani, provokálni az ellentétet a ősFideszesek és az ősMDFesek között, de hibás a topikcím, az MDF folyamatosan ezt a szintet hozza jó ideje. Legfeljebb nem ilyen látványosan csinálta, mint most.

Mondjuk, nem mentegetném a Fideszt sem, mert lát: 5 képviselői többlettel mi mindent meg lehet tenni. A Fidesz-MDF kormány ha 10-ed ennyire bátor mint ezek, 1000-szer ennyit tehetett volna a 4 év alatt.

la
2003. március 05. 23:11 | Sorszám: 105
Inforádió. Sajnos nem tudok olyan gyorsan gépelni, mint ahogy mondja. Ha ezen az úton halad tovább, maholnap bekerül a "Koherens baloldali érvrendszer"-be.
la
2003. március 05. 22:31 | Sorszám: 102
Lám, a balosok imádják:

"Szerintem minden esélye megvan rá. Csak okosan ahogy mostanában. Hagyni kell az Orbánt a szélsőjobbos MIÉPes orbáni köröknek és a jobb közepet kultúráltan le kell nyúlni. Lesz az az 5% még 25 is! Három év nagy idő, és most nagyon úgy néz ki, hogy az idő nem a Viktornak dolgozik.

A TV kuratóriummal kapcsolatban ahogy beintett a FIDESZMPPnek, egyszerüen mestermunka.

Csak így tovább Ibolya és lesz alternatívája a Medgyessynek" [u]forrás:[/u] index polfórum

la
2003. március 05. 22:28 | Sorszám: 101
Ibolyka megzakkant. Azt mondja, hogy most ugyanazt a címkézést meg összeesküvéselméletet kapja meg, mint amit a Miép kapott, amikor nem úgy tett, mint ahogy a Fidesz akarta. Ibolyka drága, ezt a süket dumát egy maszoposnak tessék eladni, ne az (ex)miépszimpatizánsoknak és fideszszimpatizánsoknak! Tessék inkább új kalapot venni!
la
2003. március 05. 06:42 | Sorszám: 77
Kedves Edvárd, ne tőle várd hogy védjem az MDF-et!
la
2003. március 04. 23:46 | Sorszám: 72
Az MDF most kiszavazta magát a jobboldalról. T. Fidesz, nem rajongok értetek, de ha arra fog kelleni választáson a szavazatom, hogy kinyomjuk ezt a megélhetési bagázst a Parlamentből, adom!

Lehet, hogy nem voltunk elegen a Fidesz győzelméhez.
Lehet, hogy nem voltunk elegen a Miép bekerüléséhez.
De ha kell, remélem leszünk elegen ahhoz, hogy az Mdf kikerüljön a parlementből.

Egyszer s mindenkorra!

Téma: Mért hazudik újra az SZDSZ????
la
2004. január 06. 22:28 | Sorszám: 2
Nem értem a kérdést: miért, talán valamikor mondott igazat?

Téma: Tóth Gy. is ejtette a Jobbikot...
la
2004. április 08. 08:40 | Sorszám: 58
1. Miért, ami itt van az nem szégyen? Akkor meg ne rejtegessük, lássa csak meg Európa, mi van itt.
2. Pedig minden esélyük meg van a nyerésre, szavarendszeren belül vannak, úgy csalnak, ahogy akarnak. Semmiféle szétesésre nem kell számítani, az mszp stabil, a lopott vagyon afféle szuperragasztóként köti őket össze. Ez itt nem Lengyelország.

Téma: A külügyminiszter reggelije 1. és 2. :)
la
2003. november 19. 16:04 | Sorszám: 593
á, csak nem friss húst küldött a Párt nórika személyében?

Téma: A Népszabadság nemzetárulásra készül!!!
la
2003. december 22. 23:26 | Sorszám: 9
Tavaly áprilisban kellett volna észnél lennie a Fidesznek, de. Vagy legkésőbb a hídblokádnál. És nem elhatárolódgatni, fidesz módra. Pancser álszent egy banda. Még hogy lihegnek az MSZP nyakában... persze kicsit máshogy, azt nyögik, még, még, még!

Téma: Tüntetés!
la
2003. augusztus 29. 14:39 | Sorszám: 50
Már miért ne tudnának? A kitelepítés, a gulágra való bevagonírozás is elég sokakat érintett. Jó, most nincs itt a SZU, de itt vannak helyette a jenkik és a Gizella utcai toleranciatrénerek a totális médiakontrollal.

Téma: Eladó az MSZP
la
2004. január 23. 14:17 | Sorszám: 27
Egy milliárdos kapcsolatai után nyomoznak a szocialisták

Spirk József
2004. január 23., péntek 11:00

Magyarország egyik leggazdagabb vállalkozójának kapcsolatait kutatják az MSZP-ben. A vasi szocialisták egy része a milliárdos Leisztinger Tamást gyanítja a párt megyei szervezetének vezetésében tavasszal beindult belső hatalmi harc hátterében. A hírek pénzen vett fantomtagságról és hirtelen jött pártkarrierekről szólnak, és a küzdelem tovább folyik az egymást fúró megyei klikkek között.

A "régi szocialisták" nagyszabású pártfoglalási tervet sejtenek az MSZP egyes megyei szervezeteinek hatalmi egyensúlyát felborító tagfelvételi hullám mögött. Tavaly néhány városban váratlanul tíz-tizenötszörösére duzzadt a pártszervezet, és az új tagság szavazataival megválasztott új vezetők azonnal megkezdték a korábbi pártirányítók kiszorítását.

Harmincötmilliárdos erő

A fantomtagbotrányt kirobbantó vasi szocialisták Leisztinger Tamást gyanítják a több megyében hasonló recept szerint lezajlott változások mögött. Leisztinger az Arago Holding tulajdonosa, jelenleg harmadik a leggazdagabb vállalkozók toplistáján, magánvagyonát harmincötmilliárd forintra becsülik. Az Index információi szerint Szombathelyen komolyan vizsgálták, milyen kapcsolat lehet Leisztinger, illetve a másfél év alatt megyei alelnökségig emelkedő Tóth Csaba és új csapata között.

Az MSZP-foglalási teóriáról eddig hivatalosan senki sem nyilatkozott, névtelen informátorokra hivatkozva azonban már több sajtóorgánum megszellőztette a pártban elterjedt véleményt. Elsőként a szombathelyi internetes lap, a nyugat.hu, majd nyomában a Heti Válasz írt arról, hogy a vállalkozó a választások előtt adott párttámogatások elmaradt kompenzációja miatt próbálja saját embereivel "elfoglalni az MSZP-t". Az Index megkeresésre Leisztinger Tamás titkárságán azt a választ kaptunk, hogy a vállalkozó nem kívánja kommentálni az ügyet.

Vidéki kötődés

Névtelenséget kérő informátoraink és a két említett lap egybehangzóan állítják, hogy van kapcsolat az új Vas megyei alelnök és a milliárdos között. A Tóth Csaba résztulajdonában álló SIL cégek ugyanis jelentős megrendeléseket kaptak a Leisztinger-tulajdonban lévő szállodalánctól.

Hasonló a helyzet Hajdú-Biharban is. A gyors előmenetellel megyei elnökké emelkedő Oláh Lajos az Arago Holding részeként működő Pick Szeged Rt. igazgatósági tagja volt. A gyanút erősíti az is, hogy Leisztinger élettársa, Tüttő Kata a Fiatal Baloldal - Ifjú Szocialisták, a Fibisz alelnöke és a budapesti MSZP-elnökség tagja.

Kezükben az alapszerv

Az új háló
Régiek teóriája szerint a kormányváltás óta egymáshoz kapcsolódó megyei pártfoglalási akció zajlik a párban. A névtelenségbe burkolózó párttagok információi szerint a vasi eseten kívül hasonló módszerekkel történt elnökváltás Hajdú-Biharban, és Göndör István parlamenti MSZP frakvezető-helyettes, nagykanizsai elnök leváltását is az "újak" számlájára írják. Néhány budapesti kerület mellett az "újak" országos kapcsolati hálójában erős elemnek tartják még a majdnem MSZP választmányi elnökséget szerző fiatal Botka László vezetése alatt álló Szegedet, és Szolnokot, ahol Botka édesanyja a polgármester.

Egyes feltételezések szerint az utóbbi hónapokban legalább tízezer ember lépett be a harmincezer fős pártba. Rendszerint a 2002-es választásokon gyengén szereplő csoportok létszáma szaporodott. Az új tagokra támaszkodó pártvezetők megjelenése a kongresszusokon is felborítja a tizenhárom év alatt kialakult erőviszonyokat.

Szombathelyen az eddig példátlan pártfoglalási akció bizonyítékának tartják, hogy a korábban nyolcszáz tagú megyei szervezet néhány hónap alatt ezerötszáz-kétezer fősre duzzadt - papíron. A megyeszékhelyen ugyanis kételkednek benne, hogy Tóth Csabát és csapatát a csúcsra repítő kőszegi szervezet hirtelen több száz fősre növekedhetett. Köszegen a taglétszám tíz éven át negyven fő körül stagnált, most pedig két új alapszervezet is kiburjánzott belőle.

A botrány nem csillapodik a megyében, romák tömeges beléptetéséről beszélnek, és a vasi Fibiszben is dúl a konkurens csoportok közötti harc. Az ifjúsági szervezet jelölési kvótával rendelkezik az MSZP választási listáin. A megyei Fibisz több kiegyezés után december közepén negyedszer is megalakult, az országos vezetés azonban a Tóth Csabáék körébe számító csoportot ismerte el hivatalosan.

Úgy barom, ahogy van

Tóth Csaba alelnök szerint viszont bizonyítékok nélküli névtelen állításokkal nem kellene foglalkozni. A vasi pártvezető hozzáfűzte azért, hogy a Leisztinger Tamáshoz fűződő kapcsolatról szóló híresztelés "úgy baromság, ahogy van". Tóth szerint minden szervezet életében bekövetkező változás, növekedés feszültségekkel jár, amit nem egyformán élnek meg az érintettek, de ez nem jelenti azt, hogy belső harcok dúlnának az MSZP-ben. Sokkal nagyobb bűn viszont bármi másnál, hogy egyesek saját érdekeik védelmében félinformációkat szivárogtatnak ki - állítja a politikus. Szerinte ugyanis a létszámnövekedés azt eredményezte csak, hogy a párttagság létszáma nagyjából a tíz évvel korábbi szintre emelkedett. Tóth Csaba leszögezte, a roma szavazatok pénzért való bevásárlásáról szóló ügy pedig megszűnt, miután az ügyet kirobbantó roma vezető saját magát cáfoló nyilatkozatot adott ki.

Kapcsolódó anyagok:
Pártkarrierbe kezd Gyurcsány Ferenc
Pénzért toborzott párttagokat az MSZP?
Az OCÖ elhatárolódik a vasi roma vezetőtől

Kapcsolódó fórumok:
Ki az a Leisztinger Tamás?

Téma: Horn árokba temet?
la
2002. december 20. 12:50 | Sorszám: 0
Horn az ATV-ben, ma reggel, 2002.december 20-án, 8:52-kor:

~ Mi értelme van egy ilyen nagy horderejű esemény kapcsán, mint az Európai Unióhoz való csatlakozás, kételkedését megfogalmazni, kötözködni, AKKOR INKÁBB ÁSSUK EL MAGUNKAT

Téma: Lovas István takarékosan bánik az igazsággal...:O)
la
2002. november 18. 21:08 | Sorszám: 1
Alighanem az Auchannal keverte ha keverte, ami szvsz tényleg méretesen büdös bír lenni, nincs ezen mit udvariaskodni, monggyuk ki: szaga van a bótnak...

Téma: A kirekesztő, emberi jogokat sértő szennyes olmipia
la
2004. július 13. 14:08 | Sorszám: 9
Érthető, miért is támadta valójában annyira a ballib oldal az olimpia ötletét, mit vizionál bele egy nemzetközi rendezvénybe. Most legalább ismét tudjuk, hol van nekik a kályha. Mintha eddig nem tudtuk volna.

Demszkynek ideje lenne egy görögországi tanulmányutat csinálni, hogy hozzákezdjen a világváros rendbetételéhez.

Email a webmesternek | Gondola