Téma: Március 15-én kifütyülik kovácsot Marosvásárhelyen
|
tibicsoki |
2003. március 27. 11:19 | Sorszám: 248 |
"És ez a lényeg. A többi a hablaty." A bevált taktika. Ami árnyalná a képet, azzal ne foglalkozzunk. Orbánék ebben az ügyben nem értek el semmit, hanem - helyesen - engedtek. Ez idetartozik.
|
|
tibicsoki |
2003. március 27. 10:54 | Sorszám: 246 |
Nem akarok semmit, én is tudtam, hogy Orbánék állapodtak meg. Pontosan arról van szó, hogy addig azért nem valósították meg, mert nem tudtak megállapodni a szlovákokkal, aztán Orbánék lefeküdtek nekik gyorsan. Ez helyes amúgy, szerintem nem akkora baj, hogy híd most jóval magasabb,mint amennyit a jelenlegi helyzet indokol, csak ne példálózzunk azzal, hogy mennyi mindent elértek Orbánék, mert ez alapján semmit 95-höz képest, az lett, amit a szlovákok akartak. Hátha mégis felépül az a csúnya Bős Nagymaros.
|
|
tibicsoki |
2003. március 27. 09:18 | Sorszám: 244 |
gyors munka Viktoréktól, Dzurinda sokat engedett "A becslések szerint 12 millió eurós beruházáshoz az Európai Unió 1995-ben 5-5 millió ecus PHARE-segélyt ítélt meg a két országnak, ám ennek igénybevételét a vízlépcsõvita ellehetetlenítette. A szlovák kormány olyan hídmagassághoz ragaszkodott ugyanis, amely lehetõvé teszi, hogy ha Esztergom alatt duzzasztó épülne a Dunán, akkor is külön magassági korlátozás nélkül lehessen ott hajózni. A tavaly újrakezdett tárgyalásokon végül olyan magasságot fogadtak el a felek, amely duzzasztás esetén is lehetõvé teszi, hogy a budapesti hidak alatt magas vízállás idején elférõ hajók is korlátozás nélkül áthaladhassanak az új híd alatt. "
|
|
tibicsoki |
2003. március 27. 08:37 | Sorszám: 242 |
Sokmindenhez nem, ezt nem is vitatja senki, csak véletlenül a párkányi hídról volt szó, mert a kedvezménytörvénnyel sikerült összekombinálni. Egyébként nem emlékszem pontosan, melyik kormány alatt sikerült megállapodni az újjáépítésről?
|
|
tibicsoki |
2003. március 26. 11:31 | Sorszám: 232 |
Ezzel a párkányi híddal ne fárasszuk már egymást. Nagyon régen újjá akarják építeni, az, hogy sikerült, ez Eu pénzeken kívül annak volt elsősorban köszönhető, hogy a szlovákok kegyeskedtek hozzájárulni.
|
|
tibicsoki |
2003. március 26. 10:29 | Sorszám: 227 |
Nem, csak az indulataid nem érvek. Mindössze erről van szó.
|
|
tibicsoki |
2003. március 25. 09:44 | Sorszám: 211 |
" Kussolni, nem törődni a kisebbségbe szorult magyarokkal? Nekünk/nekik mindig csak kuss van?" Szerintem ez az, indulatokat keltesz. De ha akarod, visszavonom, úgy értettem, hogy nem érvekkel jössz, hanem érzésekkel, amiket amúgy tiszteletebn tartok.
|
|
tibicsoki |
2003. március 25. 09:18 | Sorszám: 208 |
Az, hogy az Orbán-Nastase megállapodás után a magyar-román "relációból" kikerült, az nem jelenti azt, hogy a törvényből is, szerintem. Őszintén szólva nem tudom, csak úgy érzem, ez a két dolog nem üti egymást szükségszerűen.
|
|
tibicsoki |
2003. március 24. 13:57 | Sorszám: 204 |
"De akkor utána miért is lett elhibázott, konfrontatív törvény? Nekik a "nemzeti közép" is csak szlogen, népszerűségi pontvadászat" Amiért előtte is az volt. Te ezzel most voltaképpen nem érvelsz semmi mellett, azt bizonygatod, amit egyébként az mszp-ről amúgy is tudunk: nem értettek egyet ezzel a törvénnyel, de ahogy a Te reakciódból is pontosan le lehet mérni, nem volt értelme vitatkozni, mert a törvény elutasítását sokan összetévesztik a határon túli magyarság támogatásának elutasításával. A szlovák kedvezménytörvényt kár emlegetned, közel sem okozott akkora felfordulást, mint a miénk, és ezt lehetett látni előre. Nekem sem tetszik, akkor is így van. Nem ugyanaz a helyzet. Nem mindig az izmozás a jó megoldás. A többi, amit írtál, szimpla átkozódás.
|
|
tibicsoki |
2003. március 24. 09:35 | Sorszám: 200 |
"Ha megszavazta, akkor egyetértett vele. " Ezt komolyan gondolod? De tény, hogy megszavazta. "Népszerűségi okokból""Miben is nyilvánult meg Orbán arroganciája?" Az összes érintett államban azt a képzetet keltette, hogy "márpedig q*ra nem érdekel, mit gondoltok, akkor is bevezetjük". Tudom, hogy a komolyabb egyeztetés sem okvetlenül lett volna eredményesebb, de illett volna megpróbálni. Az szdsz álláspontját nem kívánom ismertetni, arra hívtam csak fel a figyelmet, hogy az egyetnemértés nem okvetlenül jelent valamilyen nemzetvesztő és nihillista álláspontot, hanem azt, hogy van ennek más, békésebb útja is. Ha érdekel, bizonyára megtalálod valahol.
|
|
tibicsoki |
2003. március 20. 16:56 | Sorszám: 197 |
Én tudok olyat, aki nem örül neki (nyilván a törpe kisebbség), mert neki ahhoz nem kell igazolvány, hogy magyar legyen. Senki se mondta, hogy megélhetési magyarok lennének, én a támogatás egy más módjáról beszéltem. Szerintem meg nem kifizetődőbb. Nem tudom, te honnan írsz, de nem konfrontálódjál már más bőrére. (Tudod, mindenki a saját f*-át...)
|
|
tibicsoki |
2003. március 20. 16:05 | Sorszám: 195 |
A maszop azért szavazta meg, mert nem akart nemzetietlen lenni, amúgy nem értett vele egyet tudomásom szerint. A státustörvény azért elcseszett, mert az igazolványon kívül alig maradt belőle valami, csak még jobban felhergelték azokat, akiknek az anyaországi támogatás böki a szemét.(Olcsó lenne most azt mondani, hogy Orbán arroganciája sem tett jót, de ettől függetlenül sem jött volna össze.) Kevesebb politika, több, de legalábbis jobban átgondolt pénz kellett volna véleményem szerint, nem ennyire demonstratívan. (Valakinek már javasoltam ezt, nézz utána az szdsz álláspontnak - már már ha nem derogál, tudni fogod, mire gondolok.) Nem siklottam át afelett, amit mondtál, te nem figyelsz: A fidesz szerint egyeztettek, a maszop szerint tájékoztatták őket, ez a két dolog nem ugyanaz.
|
|
tibicsoki |
2003. március 20. 09:57 | Sorszám: 189 |
Igen, Ov szerint ő egyeztetett mindenkivel, aztán erre valahogy utána senki nem emlékezett. Se külföldön, se belföldön.
|
|
tibicsoki |
2003. március 20. 09:53 | Sorszám: 188 |
Ok, énis lassan mondom. Amire én gondoltam: nagyobb jelentőségű döntés előtt OV sem kérte ki a parlament véleményét. A 23 millió román beözönlésével kapcsolatos fenyegetőzést én sem tartottam másnak mint a politikai harc részének(40%-os gázáremelés, stb).Kíváncsi vagyok viszont, hogy vélekednétek erről az paktumról, ha ezt mondjuk Kovács kötötte volna. OV ezzel a totálisan elcseszett státustörvénnyel kényszerpályára került, le kellett feküdnie nastasénak, nem rajta múlt, hogy a kutya se (még a magyarok sem) érdeklődtek a nagyszerű magyarországi munkavállalás iránt.
|
|
tibicsoki |
2003. március 19. 17:28 | Sorszám: 177 |
Nem a lényegre reagáltál.
|
|
tibicsoki |
2003. március 19. 16:46 | Sorszám: 175 |
Amikor MP aláírta azt a bizonyos levelet, aminek - lássuk be - az elvi jelentőségen túl sok következménye nem volt, hangosan kiabált mindenki, hogy ilyet a parlament megkérdezése nélkül nem lehet. OV kit kérdezett meg a románok munkavállalásáról? Nem jönnek, persze, tudta mindenki, de OV-tól akár jöhetnének is.
|
|
tibicsoki |
2003. március 19. 15:56 | Sorszám: 170 |
". Így is erős önuralomra utal az ünneplők részéről, hogy ilyen alakok megússzák egy sima kifütyüléssel. " Sőt, örüljön, hogy nem lóg a lámpavason.
|
|
tibicsoki |
2003. március 18. 15:02 | Sorszám: 151 |
"...mert újjáélednek a pártállamból ismert beidegződések és reflexek. " Elérkeztünk a szokásos kályhához. Részemről befejeztem.
|
|
tibicsoki |
2003. március 18. 14:38 | Sorszám: 149 |
Tappancs, nem mondom, hogy semmi igazad nincs, de hetek cikk nem véletlenül fogalmaz úgy, hogy "intézményein keresztül". Hitler a választások előtt tett néhány érdekes dolgot annak érdekében, hogy nagy meglepetés már ne érje. Abban igazad van, hogy a demokrácia léte önmagában nem garancia arra, hogy nem lesz diktatúra, de összehasonlítani a mostani helyzettel, szvsz kicsit furcsa.
|
|
tibicsoki |
2003. március 18. 12:07 | Sorszám: 140 |
Hitler demokratikusan került hatalomra? Asszem mostmár értek néhány dolgot... A márciusi ifjak-hasonlatod borzasztóan sántít.
|
|
tibicsoki |
2003. március 18. 12:03 | Sorszám: 139 |
Nem akarlak felvilágosítani, nem az én dolgom. Azért írtam, hogy rávilágítsak arra, hogy léteznek normálisan kidolgozott vélemények a közszájonforgókon kívül is. Jól látod, én ezt tartom a legnormálisabbnak, mármint az szdsz véleményét a státusztörényről. Te nem is tudsz róla semmit, csak azt, hogy sok ember elutasítja, és ez neked elég is. Nem írtam szerintem azt sem, hogy amit én írok a kristálytiszta valóság és maga az értelem. Pont arról van szó, hogy többféle vélemény és szempont van, nem csak egy, aminek elfogadásával vagy elutasításával valaki vagy nemzeti, vagy nemzetben gondolkodni képtelen lesz. Bár szerintem fölösleges leírnom, mert szavakba kötsz bele, de azt sem írtam, hogy személyesen te mondtad, hogy tolom valakinek a nyamvadt szekerét. Arról beszélek, hogy attól valaminek a módját nem fogadom el, nem jelenti azt, hogy a céllal sem értek egyet. Általánosságban. Temető: nem a fidesz vagy egyéb jobboldali erő szervezte azt, amiről nézetem szerint szó van, hanem az okt. 23-i ünnepség kifütyülése az inkriminmált esemény.
|
|
tibicsoki |
2003. március 18. 11:25 | Sorszám: 135 |
Milán, nem értettem rögtön a lejáratás szót, de úgy látom, Te sem, amit írtam, nyilván nem fogalmaztam elég pontosan. A lejáratást úgy értettem, hogy az itteni olvtársak hajlamosak megpróbálni nevetségessé tenni azokat, akik nem úgy gondolják a dolgokat, ahogy ők. Nem a politikusokra és az ő lejáratásukra gondoltam.
|
|
tibicsoki |
2003. március 18. 11:09 | Sorszám: 132 |
Aha, lehet, hogy itt a probléma gyökere. Állítom szerinted? Nem állítom. Csak szembeállítva OV-val kevésbé tartom szarnak, hogy itt vannak. A szememben a iii/2 tagság nem megbocsáthatatlan bűn. Ugye megengeded, hogy így gondoljam? (felkészültem a komcsizásra, bár Macisajt szerint ez egy ritka kultúrált fórum, de azért ....) A karhatalmistához egy megjegyzés: Tény, hogy az volt. Ugyanakkor az én privát véleményem szerint aki 56-ban 2x évesen képes volt annak eldöntésére, hogy abban a helyzetben mi a helyes, az pufajkázzon, de aki nem, az inkább fejezze be. Könnyű 56-ról 2003-ban kinyilvánítani, hogy mi volt, ehhez nem kell ész, akkor és ott a helyzet alighanem bonyolultabb volt. Horn pedig azóta sokkal felelősebb politikus benyomását kelti, mint OV. Nekem ez a véleményem, bocs.
|
|
tibicsoki |
2003. március 18. 10:55 | Sorszám: 130 |
Ugyan nem nekem címezted, de hadd jegyezzek meg valamit: Rögtön az első mondatodat közepes képzelőerővel is rá lehet húzni az előző kormány rendezvényeire is. A többi, amit írtál pedig nagyon szubjektív. Pl. kedvezménytörvény megítélése még a kinti magyarok között sem egységes, mint ahogy itthon sem. (Olvasd el pl. az szdsz álláspontját ebben a kérdésben, ha tudsz vele vitatkozni, kíváncsian várom). Nekem speciel az a véleményem róla (mármint a Fidesz álláspontról), hogy eddig inkább kárt okozott, mint hasznot hozott volna a kintieknek, de ettől ne magyarázd meg nekem, hogy én azoknak a szekerét tolom, akik el akarját veszejteni a határon túli magyarságot. De most nem erről van szó, hanem arról, hogy olyan dolgokat és azoknak magyarázatát fogadod el tényként, amelyek sok ember szerint nem azok.
|
|
tibicsoki |
2003. március 18. 10:32 | Sorszám: 126 |
Természetesen élj a jogoddal. Nem én vagyok az, aki egyet nem értés esetén rögtön megpróbálja lejáratni a másikat. Ugyanakkor Te is engedd meg nekem, hogy legyen véleményem arról, hogy egyes rendezvények alkalmával mi a számomra elfogadható magatartás. És engedd meg nekem azt is, hogy legyen saját véleményem azokról, akiket te utálsz. Én pl. nem járok padödö koncertre, de ha már elmegyek, akkor igyekszem normálisan viselkedni és max. magamban fütyülök.
|
|
tibicsoki |
2003. március 18. 09:10 | Sorszám: 122 |
Nem mindenki, kedves Göngy, csak vannak ilyenek, ha érted, mire gondolok...
|
|
tibicsoki |
2003. március 18. 08:47 | Sorszám: 119 |
Kultúremberek nem képzelik azt, hogy egyedül nekik van joguk ahhoz, hogy eldöntsék, hogy mi a szalonképes és mi nem az. Kultúrember nem dönti el egyedül, hogy minek van jogosultsága 2003-ban. Egyáltalán, az ország egyik feléhez tartozó kultúrember (a választási csalás-paranoiát elkerülendő nem mondom ki, hogy "kisebb" feléhez) nem kezdi el minősítgetni a másik felét azért, mert szerinte annak nincs igaza. Kultúrember nem kezd el komcsizni azonnal, ha valaki nem ájul el Orbánviktortól. És még sorolhatnám. Ott a súlyos tévedés részetekről, hogy az OV tagadás nem egyenlő sztálinizmussal. Senki se sírja vissza azt az időt, ti akarjátok bedumálni, hogy igen (merthogy OV szerint csak komcsi meg polgár van), de per pillanat inkább ők, mint a fidesz. Ez ennyire nem bonyolult.
|
|
tibicsoki |
2003. március 17. 15:39 | Sorszám: 111 |
ok, rugózzatok még ezen pár évig.
|
|
tibicsoki |
2003. március 17. 15:11 | Sorszám: 109 |
Ezeket a köröket egyszer már lefutottuk, ezért csak röviden: Azok, akiknek bármi közük volt a múlt rendszerhez, vagy csak nem tetszik nekik az ún. mai jobboldal, és ezért lekommunistázzák őket, és azt a képzetet erősítik, hogy ha nem vigyáz magára az ország, akkor mindenki, aki nem azon az oldalon áll, azon dolgozik, hogy elveszejtse a derék magyarokat. Szóval ezek az emberek pl. mehetnének fütyülni teljes joggal."Szerénységi roham? " Jaja. Javaslom másnak is.
|
|
tibicsoki |
2003. március 17. 14:46 | Sorszám: 107 |
Elmondom persze, hozzám szoktak jönni tanácsot kérni.
|
|
tibicsoki |
2003. március 17. 14:25 | Sorszám: 105 |
Van a két dolog között különbség. Az ünnepeket mindig is lenyúlta a politika. Ha össze kell hasonlítanom a mai meg a tavalyi ilyen jellegű tevékenységet, azt látom, hogy Orbánék nagyon erősen arra hegyezték ki, hogy aki nem fideszes, annak március 15-höz sincs semmi köze. A mai kormány pedig leplezetlenül kampányolt az eu mellett. (Én így látom, de valószínűleg sok dolog van, amiről nem tudok.) Ugyanakkor én a rendezvényeken résztvevő emberekre gondoltam, nem a "fellépőkre". Aki elmegy ünnepelni, az nem arra kíváncsi, hogy kinek mi nem tetszik, és joggal várhatja el, hogy aki nem ért egyet valamivel, az mondjuk maradjon otthon, de ha már ott van., akkor ne hőzöngjön. A TH előtti rendezvény inkább politiai gyűlés volt, kíváncsi lennék, mit szóltak volna, ha ott van egy gyenge füttykoncert.
|
|
tibicsoki |
2003. március 17. 14:02 | Sorszám: 103 |
egy nemzeti ünnep nem feltétlenül politikai rendezvény, sőt...
|
|
tibicsoki |
2003. március 17. 11:25 | Sorszám: 98 |
a 86-osnak a Rejtő-topicban lenne a helye, annyira Dörrögös lett...
|
|
|