gondola Fórum
Gondola főoldal | beállítások | regisztráció | keresés | GYIK | fórum főoldal | moderáció

Téma: Fidesz-MDF kormány: gyertek vissza! :-)
sissy
2003. március 03. 21:29 | Sorszám: 705
Szerintem is megdöbbentő a mai Kuratóriumi űgy. Honnan veszi az MDF, hogy parlamenti sulyuk azonos a Fieszével és 2-2 kurátor a jogos, és nem a 3-1.Eljátszották az elöző ellenzéki Pártok kutyakomédiáját, azzal a kőlöbséggel,hogy akkor Csurkák vagy az SZDSZ és term. azMSZP sem mutyizott a kormázó (Fidesz-MDF-KGFP)-ve.Ez nagyon elgonolkodtató.

Téma: Mit tudtok GÁLSZÉCSIRŐL ?!
sissy
2003. március 11. 00:13 | Sorszám: 17
"Azért ez pontosírásra szórul"Bocs, igazad van az embernek nem szabadna gyors válaszokat adni. Szervezetileg nem tudom hogyan volt, csak annyit, hogy mi bizony oda jártunk be egy- egy szigorlatnál anyagot kigyűjteni bizonyos témához. igaz az már nagyon rég volt(ífjuságom hajnalán)
sissy
2003. március 10. 22:26 | Sorszám: 14
Azt nem tudom hova "játszik?", de azt tudom, hogy Antall József szintén az Semelweis Egyetem könyvtárában dolgozott, mint Könytáros-Történész.
sissy
2003. március 09. 23:33 | Sorszám: 10
A D-209- es botrány útán kerűlt a Parlament elé az Űgynök Tőrvény. Én fígyeltem a szavazást. Így azt híszem akkor volt az első bibi az MDF-el, mivel a MSZP-vel egyűtt leszavazták az átvílágítás kiszélesítését és a teljes Lísta nyilvánosságra hozását.Ez volt a kezdet. DI nagyon hatásos felszólalása abban az írányban volt hallható, hogy nem lehet mindenkit megnevezni, mert a gyerekeinek és a családjának, ill. nemzetkőzi kapcsolatokban jelenleg elfoglalt helyének ártana.Azt híszem valahogy így volt annak idején.

Téma: Részt vettél a TH-i megemlékezésen?
sissy
2003. március 02. 23:29 | Sorszám: 11
Na éppen erről van szó.Ezért kellenek a Civil szevezetek, hogy hasonló diszkriminált esetek vannak, akkor ha a tendeciózus fell lehessen lépni itthon és az EU szerveinél is.Ha csk síránkozunk akkor eljőhet a nem szól szám , nem fáj fejem apátiás korszaka, amit már egyszer átéltünk.
sissy
2003. március 02. 23:00 | Sorszám: 7
Megdömbbentő!
Nem tudom van-e valakinek kapcsolata nemzetközi jogvédő szervezethez, úgy tudom, hogy a Hendéék a Polgári Körök
Jogvédő szervevezetét is felállitották. Bíztosan van már egy pár űgy. Ezeket kellene csokorbaszedni és tetszik nem tetszik, mint civilek által ejuttatni az EU parlament Emberi Jogok Bizottságához a Helsinki BIzottságáho és egyébb Jogvédő Szervezetekhez, mert ha hallgatunk és csak itthon probélunk tiltakozni a postkommonista hatalom réhég a markában, mert bértollnokai által eddig is dezinformációval látták és látják el az EU országait.Sajnálatos módon a polgári oldal félreértelmezett szeméremből, toleranciából a nemzet iránt nem fordult külfőldi szervezetekhez. Ennek véget kéne vetni, éppeséggel pont amagyar nemzet érdekében.A magyrországi kissebbségek megtehetik, akkor a magyarországon élő minden polgárnak joga van, ha diszkrimináció éri.

Téma: "meg fogom torolni"
sissy
2003. június 21. 18:32 | Sorszám: 10
Szerintem valakinek kellenne szólni, hogy a Polgári Körök a " gyűlölet mocskos Kampány" után alakultal és kb késő öszre alakult ki a létszámuk, vagyis az Őnkorményzati választásokra.

Téma: Boross Péter levelét megírta (avagy az ügynök sosem alszik)
sissy
2003. május 10. 23:59 | Sorszám: 17
Hosszú ídeje figyelem az MDF probálkozásait.Mikor Orbán kezdet beszélni az összefogásról, unioról, szövetségről, pánikba esett az a néhány MDF-es, hogy mi lesz akkor, ha nem lesznek vezetőségi tagok stb.A Parlamenti külőn farkciónak a fő oka is az volt, hogy a bízotságokba helyet kapva a plusz honoráriumon a teljes frakció részesűljön.Dávid akarta a Házbízotsági és Parlament Alelnőki posztot(mindenáron). Majd folytatták a CDU CSU hasonlattal, hogy ők a "CSU" akarnak lenni és a az Orbán féle társulat a "CDU".Ezután jőtt a Boross a hülyeségeivel, Dávid a FIDESZ sértegetéseivel( utcai Politizálás, Radikákis, Fiatalok sbt), TV Kuratoriumi zsarolás, Űgynőktőrvény leszavazása az MSZP-vel és egyébb kis stiklik. Kongreszus: Teo Weigel a Kohl Kormány Pénzűgyminisztere(CSU) meghívott vendég.(eredmény:Stoiber Orbánt hívta meg és megegyeztek az újonan alakuló Szővetséggel a szoros polítikai és szakmai egyűttműködésre).Ekkor jőtt Boross levele.Parlamentben látható, hogy az MDF tagok gyakran szereplő tagjai inkább a FIDESZ vonalát viszik.Szóval én pánikot érzek.S jőn ilyenkor a bölcsek-bölcse Boross és elengedi fantáziáját(amit szeríntem csak Dáviddal beszél meg, na ja talán Kékesi és Csáki is szóba jőhet).Ezt azért gondolom, mert az Ifjusági tagozatuk eléggé radikális nézeteket képvíselnek.Parlament, utcai Pol. )Dávidnak semmi kífogása ellene.A másik ok:A jobboldali értelmiség mértékadó része a Szövetséghez csatlakozik, vagy támogatja.Maradnak azok akik annak idején is össze-össze kacsingattak az MSZP-vel a rendszerváltozás idején.A többi rég elhagyta ilyen vagy olyan okból.Dávid a végén eléri a Torgyáni szintet, aki szintén tágithatatlanul jobboldali keresztény és nemzetinek vallota magát, és minden lehető forumon Orbánt ocsárolta.(hátbatámadás, nagykés, nem vette észre, hogy az ok Ő volt és a belső Pártharcok)Az MDF ugyanezek okok miatt csuszott a 1% környékére anno.Várom a fejleményeket s remélem az MDF nem fog túl sokat ártani a polgári oldalnak és ezzel együtt saját magának.

Téma: Mi a véleményetek Gyeneseyről?
sissy
2003. május 09. 00:58 | Sorszám: 67
Nem értem, hogy mit jelent nálad az a szó"Tiszta".1987-1990-ig szerintem Magyarországon az elenzéki Pártok közűl nem tudthatta senki, hogy Soros milyen szándékkal, céllal támogatja az ellenzékieket.(talán csak az SZDSZ)Szeríntem mikor erre Orbán ráébredt, akkor volt az, hogy egyre nagyobb törésvonal(ideológiai is) alakult ki az SZDSZ-el. Bomlott a Fidesz.Fodor, Unger stb távoztak a Fideszből.Orbánnak nem volt az a "Liberalizmus" az eszményképe amit a Soros által proponált vonal képvíselt, s ma is képvísel.Igaz az EU-Szabaddemokratáktól is távol van ez a vonal(mellékesen).Orbán liberalizmusa-radikalizmusa mindig is a magyar nemzet előtérbe helyezésével érvényesűlt.Ebben a mai napig nem változott, hanem egy kiforrotabb irányvonalat vett fel.Annak idején azt híszem szuverénan lépett ki a Liberális Szövetségből, s kérte az EU-Néppártba való felvételét, mivel értékrendbe közelebb állt felfogásához,és a Fideszhez is.
sissy
2003. május 08. 18:40 | Sorszám: 64
Ha elfogadod a válaszomat a kérdésedre, akkor a következőket tudom rendelkezésedre bocsájtani:

1983-ban (mint egyetemi Polgár) a Jogász Társadalomtudományi Szakkollégium tagja
1984-ben a szakkollégiumi társával megalapítja a kollégium társadaloelméleti folyóiratát a Századvéget, melynek egyik szerkesztője.
1988-ban alapítótagja a Bibó István Szakkollégiumnak
1987-ben végzett, szerzet Diplomát, Szolnokon lakott és onnan járt be gyakornoknak a Mezőgazdasági és Élelmezésügyi Minisztérium Vezetőképző Intézetébe 1987 noveberétől-1988 márciusáig.Itt szociológus (gyakornokként) továbbképzésbe vett részt.
1988. március 30.Fidesz alapító és1989 oktoberéig a Fidesz egyik szóvivője
1989 junius 16 Nagy Imre temetése, majd ezután a nyáron induló tagja az Ellenzéki Kerekasztal tárgyalócsoportjának.
Most figyelj! 1988 áprílisától a Soros Alapítvány támogatásával a Középeuropai Kutatócsoport munkatársa.(magyarhonban), majd 1989-90 között Soros Ösztöndíjjal az Oxfordi Pembroke Collegeban az angol liberális politikai filózofiai történetét tanulmányozza.
Na hol volt a Diktatura a Kerekaszta Tárgyalásokkor.Arról szólt, hogy éppenségel lebontás folyamatában.
Remélem kíváncsiságodat ki tudtam elégíteni.

sissy
2003. május 08. 12:24 | Sorszám: 48
Vissza az eredeti témához.Két napig hallgatam Gyenesei nyilatkozatait.Volt egy-két elgondolgodtató gondolata.PL,"inteziteven szeretne dolgozni, hogy az ifjuságot megnyerje, mert úgy veszi észre, hogy a fiatalok nem szeretik a mostani Kormányt"Kezdek félni!Ha ezt komolyan gondolja, el tudom képzelni, hogy a jól bevált tapasztalataira alapozva ezekután azon Iskolák és szervezetek fognak kapni támogatást szabadidő Programjaihoz, akik bevezeti a "Mint a Mokus fenn a fán" mozgalmat.Javaslom a Pedadagogusok és Szűlőkneh, hogy legyenek éberek!!!!!
sissy
2003. május 07. 15:05 | Sorszám: 24
Kedeves Tobola!
Nagyon örülök, hogy kínyilvánitodtadd a baloldali beállítottságodat.Egyet szeretnék kérdezni tőled.Hogy Te mit értesz ezalatt?, mert megnyílvánulásaidban én azt látom, vagyis olvasom, hogy minden véleményedben az elmúlt rendszer erkölcsi és morális "hullákat" probálod védeni.Amit ezek az emberek képvísenek nem mondható a klaszikus értelemben vett baloldali értékek védelmezőinek. Az én szememben inkább diktatorikus hatami "prostituálltak"-nak nevezhetők.Megnyugtatásként én ismerek baloldali értékeket töretlenűl képviselő embereket, akiket nagyra becsűlök, de valahogy nem tartoznak az előbb említett csapathoz.
Ui: Nem tudom, hogy miért,az utobbi egy héten többszőr előfordult, a beirásaimat kis időkölömbséggel kétszer továbbítja a gépem, mivel egy másík topicba megjegyeztedd, közlőm ez nem szándékos.

Téma: A kormány fekete hete
sissy
2003. június 23. 22:02 | Sorszám: 134
Nem akarom ragozni, ezt a Választások után hallottam, ugyanis előte kb fél évvel azelőtt a Lengyelországi válsztáson is visszakerűlt a volt Hatalmi elitt, s a Gazdaság kezdett összerogyni.Azóta tudjuk, hogy a Keleteuropai Országoknak (Poszkommunista Kormányok) síkerűl Europát megosztani úgy, hogy nem is voltunk tagok.Ettől a pillanattól kezdve minden ellenkező híreszteléssel és(hazai propogandával) szemben nagyon-nagy fenntartással fogadják ezeket az Országokat, ha ez nem oly feltünő az csak az EU Országok elegáns Diplomáciájának köszönhető, de azt tudjuk, hogy azok a folyamatok igazán a fontosak, melyek a nyílvánosság előtt nem láthatók.
sissy
2003. június 23. 19:51 | Sorszám: 132
Szerintem ez természetes reakció.Én német körök véleményét ismerem, Ők már régebb óta külömböző csatornákon már eljuttaták a hasonló jelzéseiket a magyar jelenlegi vezetéshez, s vártak...semmi látható változás a Gazdaságban.Így nem csoda, hogy egész europa összehangolt "támadást" inditott.Az EU- nak nem érdeke egy kaotikus, nem kíszámitható gazdasággal rendelkező, csatlakozni kivánó ország legyen a tagjuk.Nem beszélve a politikai instabilitás is benne van a pakliba.Ezt az itteni szakértöktől úgy hallottam, hogy a "postkommunista" Vezetési kockázat.Elöszőr nagy szemeket nyítottam, de késöbb emlékeimbe kutatva rájőttem, hogy ezeket anno, már a Horn Kormány idején is rebesgették. Érdekes felfogás, de elgondolgottató.
sissy
2003. június 17. 22:31 | Sorszám: 50
Egy kőn szakértői bizottség volt, akik tárgyalásokat folytattak, és probáltak a HAGAI Határozatnak érvényt szerezni, na jőtt a Kormányváltás és az első lépései közé tartozott ezen tárgyalásokat altatta, majd feoszlatta.Tájékozodj a te oldali hiteles emberektől, hátha mégis meggyőznek, hogy nem egészen űgy van ahogyan gondolod.
sissy
2003. június 17. 22:17 | Sorszám: 46
Kedves Gyöngy!
Ahogy elfígyeltem a dolgokat, elsőídőben az Oceénon tulra, jelenleg az Europaiak is beindultak, s hozzá cspodtak innen-onnan.
sissy
2003. június 17. 21:59 | Sorszám: 42
Kedves Gyöngy!
Ha arra gondolok, hogy Kormányváltás után leállított tárgyalások az 5-ös Autópálya ügyében s azóta is össze-vissza magyarázatok.Bős-Nagymarossal kapcsolatok tárgyalásának beszűntetése.Azonnali Földtörvény modosítása a magyar gazdák hátrányára.Sertésválság előidézése(import sertéshús)késői intézkedés.A műtrágya import elősegítése(háromhónapig import 0 kulcsos ÁFA),igy az egész évi szükséglet bíztosítása,(Ukrán Cég?) ezáltal csőd közelben a Magyar cég.Az orosz államadóság kővetelésétől való elállás.(részbeni).3-5 millió forintos cégek gombamod szaporodása melyek azonnal állami megbizást kapnak.Korház Privatizáció sürgős áterőltetése(egy 3 millárd.dolláros Izraeli érdekeltségű Gyógyszercég 260 milliárdos gyors tőkeemelése).Sorolhatnám még a rengeteg intézkedést, ami nem észszerű a gazdaság szempontjából, ami úgy tűnik, hogy a Kormányt innen-onnan zsarolják és ha minden igényt probálna kíelégiteni, így nincs gazdaságpolitika.Érzésem szerint belső és kőlső érdekcsportok írányítják hazánkat, s nem jól átgondolt kíszámítható egymásraépülő intézkedések összesége lenne. Nem beszélve az állami cégeknél végbement változások ahol nem szakértelem döntött, hanem valami más.(erre értettem a körbrzsarolás esetét)Fel kell tenni a kérdést?Kinek az érdeke?
sissy
2003. június 17. 20:48 | Sorszám: 22
Kedves Gyöngy!
Elgondolkodva az utobbi időben hazánk gazdasági állapotán mindig visszazeng a fülembe Dr Orbán Viktorak Miniszerelnőknek a kampány hajrájában mondottak, hogy Hazánk, ha z MSZP kerűl hatalomra akkor Kötársaságból Részvénytársaság lesz, a nagytőke és Gazdasági Lobbik fogják írányítani a folyamatokat.Azt híszem ma minden értelmes ember előtt vílágossá vált.Az Ország szekere rosszúl megy a Kormány és holdudvara sütőgeti a pecsenyéjét, minden színten káosz, kílátástalanság.A folyamatokat már nem a Kormány írányitja, hanem rajta kívűli folyamatok kerűltek hatalomra.

Téma: "Várom a pártatlan tájékoztatást"
sissy
2003. május 07. 23:21 | Sorszám: 3
Kedves Ősspanyol!
Úgye meg tudodd nekem bocsájtani a felvetésemet?Ugyanis arra gondoltam, hogy ha Három az EU-ba prosperáló Miniszterelnők megbeszélést folytat a csatlakozás előtt Magyarország EX-Miniszterelnőkével, aki jelenleg az EU-Parlament Pártjainak az egyik Alelnőke, ugyanis ez a Frakció adja a többséget akkor annak Hazánra nézve van hírértéke.Hísz most alakítják ki az EU uj rendjét(gazdasági, kűlpolitika, védelmipolítika, stb).Ha már Magyarország igennel szavazott, akkor meg kell majd szokni itthon is, hogy vannak dolgok amit nem csak kormányszínten intéznek, hanem az EU-Parlamentben dölnek el a dolgok. Az EU-ban háromszintű dőntéshozás van, minden döntés végső foruma a Parlament.Mivel a fennt említett találkozon résztvevők egyben az EU-Néppárti frakció tagja, valamint egyel fentebb színten a Miniszterek tanácsának tagja, nem hiszem, hogy a jelen helyzetben a volt"Horn" példád űl 2003.-ban
sissy
2003. május 07. 22:30 | Sorszám: 0
Holnap Orbán Viktor a Bajor Miniszterelnők meghívására Münchenbe érkezik.Részt vesz a 2001-ben megalakított, a Duna menti Országok Együtműködési Tanácskozásán.Ott lesz az Oszrák,és a Baden-Würtenbergi Miniszterelnők is.Ez azt híszem elég magasrangú találkozó, s szeríntem fontos is, Magyarország jővőét illetően.Hogy mit hoz ki ebből a hazai média az már kérdéses.Az hogy Megyessi egy gazdasági Tanácskozás kapcsán találkozott Stoebével harci győzelemként értékelték.Itt nem mellékes meghívásról van szó, hanem direkt.Kiváncsi vagyok kinnt lesz-e az MTV stábja? esetleg Fridi?

Téma: Papp Lajos élőpajzsként Bagdadban
sissy
2003. március 14. 12:36 | Sorszám: 20
Dr.Papp Lajos Profeszor Úr remélhetően vissza fog jőnni épségben egészségesen.A Profeszor Úr nem az egyetlen lelkiismeretes orvos a világban, hísz az"Orvosok Határok Nélkűl" mozgalomban hosszú évek óta müködik.Jelen pillanatban is az EU országaiból már több csapat elindult, sőt az elöző években is dolgoztak Irakban is, hísz az embargók miatt nagy szükség volt ott őnkéntes orvosok munkájára.Most a háborus készülődés miatt nagyobb a fígylem.Ezek az emberek (orvosok, egészségűgyi szakdolgozók ) a saját szabadídejőkben, néha viszik a felszerelést,gyógyszert saját költségeiken szabadséguk alatt, vagy fízetésnélkűli szabadságuk alatt segítenek. Így nem híszem, hogy holmi olcsó reklámfogás lenne az egész, hanem egy nagyon tisztességes tett.Ezeket a dolgokat onnan tudom, mert közvetlen családtagom is volt már egy párszor a Világ külömböző részén hasonló szolgálatban. Én büszke vagyok Papp Profeszor Úrra és a hozzá hasonló nagybetűvel irt EMBEREKRE.
sissy
2003. március 12. 20:48 | Sorszám: 1
Minden TISZTELETEM PAPP profeszor Uré.Nem Ő az egyettlen "Hál Istennek".Nagyon sok nyugateuropai értelmiség már ott tartózkodik.El kellene godolkodni azon, hogy milyen nagy veszteség Europa történelemben az, hogy a II.Világháború kitörése elött egy ilyen világméretű akció mennyi szenvedéstől tudta volna megmenteni Europát, aminek a mai napik tartó gyógyithatatlan sebeit szeresztünk.

Téma: Időközi választás - Dunaújváros
sissy
2003. május 12. 20:13 | Sorszám: 17
Tudod Kedves Tobola!, ez a Pécsi Polgárok erkölcsi szinvonalát mínősíti, s semmi ok győzelmi Trombitát fújni. Sajnos egy olyan országban ahol a Kormány és felső politikai elit morális és erkölcsi magatartása a minta, ott nem kell csodálkozni a társadalom torzulásán sem.Ez nem használ országunk felemelkedéséhez, hisz egyének adják a társadalmat, az elfogadott morált meg a vezetők adják.A " na és" kínyilatkoztatások jutattnak embereket hasonló vélemények elfogadására.Szomoru.

Téma: "Nehézségek" és az ezekre való felkészülés. De hogyan???
sissy
2003. április 15. 21:55 | Sorszám: 24
www.t-online-busines.de A cikk. EU-Oesterweiterung, majd az ingyen letölthető link
sissy
2003. április 15. 21:48 | Sorszám: 23
www.t-online-busines.de A cikk. EU-Oesterweiterung, majd az ingyen letölthető link
sissy
2003. április 15. 21:48 | Sorszám: 22
sissy
2003. április 15. 20:03 | Sorszám: 20
Van amiben egyetértünk, ezért térjünk vissza az eredeti témához, hogy hogyan tudjuk venni az akadályokat. A Választásnak vége. A kérdés?Hogyan tovább?Két napja böngészem a EU-s országok gazdasággal foglalkozó cikeket.A Német gazd. Lapba nyilatkozott DIB Elnőke, hogy most a bővítés egyre közelebb, mivel Magyarország is pozítívan döntött, igy inyenes anyagot adnak ki tagjainak, hogy milyen lehetőségeig lesznek (magyarországon) vállalkozásaik kiterjesztésének "Piacnyerés" céljából.Remélhetően ez a bövítési lehetőség beinditja a Német Gazdaságot.Nagyon fontos a Piacszerzés, ezért teljes listát közől,hogy hol lehet Piacot szerezni, s hogyan lehet az EU-által kíhelyezett pénzeket megszerezni.Oda kéne fígyelni, mert bebízonyosodni látszík az, hogy az EU sürgös, gyors tízes bővítése kinek is az érdekeit szólgálja.Ennek ellenére nics semmi veszve, ha ezt a Tisztelt Pártunk és Kormányunk is felismerné, és nem síkerpropogandával és a Bízonyítványuk magyarázatával, kábítással foglalkoznának, hanem törvények, felkészítések, programok elkészítésével töltenék napjaikat, és nem azzal, hogy azt fígyelnék, mit mond az ellenzék, és mit kell cáfolni, hanem, hogy esetleg mit lehetne hasznosítani az Ország érdekében, esetleg nem a benyalizó "Szakembereire" halgatnának, hanem mértékadó emberekre is fígyelnének.Az EU-Tagálamai ugrásra készek.Vígyázat!!!!!
sissy
2003. április 14. 23:08 | Sorszám: 11
Még egy-két megjegyzés a nyelvtanuláshoz.Első feltétel megfelelően képzett Nyelvtanár.Az nincs.Saját tapasztalatom az, hogy nyelvet olyan Tanároktól lehet tanulni, akiknek a tanulandó nyelv az anyanyelvük, lehetőleg ne ismerjék pl amagyar nyelvtan csinját- binját.Igy a diák kénytelen egy élő idegennyelvet elsajátítani, s az idő folyamán a nyeltani szabályokat is , valamint a forditás kővetkeztében alkalmazni a saját anyanyelvére is.A kifejezések, szólások, szavak elsajátítása a legfontosabb, ami már megint egyéni ambiciótól függ.Azok a Pedagogusok, sajnos sok ismerösőm van a renszerváltoztatás után orosztanárból angol és német tanárrá avanzsáltak kényszerből képtelenek megfelelő színvonalu oktatást bíztosítani.Legtöbbjük szenved ettől, de valahol dolgozni kell,és abban a korban vannak, hogy nem tudnak váltani.Ezen tanárok többsége az általános Iskolákban dolgoznak, tehát pont azon a helyen ahol a gyerekek elöszőr találkoznak az idegen nyelvvel.Ebből meg az sűl ki ami van. Elitebb sulikban külhonból hoztak oktatókat, s meg is van az eredménye.Tehát előszőr feltételek utána a programok,mert másképp nem érdemes egy ujabb kudarc.Igaz a Minisztérium kipipál egy feladatot.
sissy
2003. április 14. 19:13 | Sorszám: 7
A hozászólásokat olvasva igen érdekes gondolatok jutottak az eszembe.A felkészűlést a Kormánynak kell megteremteni. Tudnillik minden ellenkező híreszteléssel szemben az Országnak azokban az esetekben őnálló jógalkotásí lehetőségei vannak ami igazából az ország lakosaira vonatkozik.Ilyenek: Szocíális, Oktatási, Adó, Illetékek, Kis és Középvállalkozókra, Belső Kereskedelemre,Mezőgazdaság, beleértve a(főldtulajdon, bérlet, szerkezet stb) és így tovább. Az egy dolog, hogy jelenlegi Pártunk és kormányunk mindent amit nem tud, vagy nem akar (kitudja milyen érdekek miatt) rálöcsől az EU-ra. S ez itt a nagy probléma.Tudniillik, hogy a csatlakozás nem arról szól, hogy tízmillió magyar polgár elrohan az EU-ba lakni, dolgozni, hogy ott boldoguljon, hanem arról, hogy szülőföldjén boldogujon.Itt éljen gyermeket neveljen dolgozzon, de ha egyénileg úgy dönt akkor az EU- más országában probálja meg a boldogulást.Ez a szabad lakóhelyváltoztatás joga, ami ma is él.Tehát felesleges olyan dolgokat proponálni ami nem a fő lényege az EU-nak.A nyelvprobléma nem csak nálunk az, de úgy gondolom, ha valaki azt szeretné, hogy más országba éljen és dolgozzon az mindent meg fog tenni egy-két nyelv elsajátítására.Természetes a nyeltanulást a közoktatásí kereteken belűl kell alapfokon elsajátítani, de még olyan országot nem láttam, hogy az egyén, ha Őnszorgalomból nem érdeklődik a nyelv iránt azt meg lehetne erőszakolni, hogy muszály.Nagyon szomorú vagyok, hogy a jelenlegi Kormány miden jobbító szándéku felvetést, törvénymodósítást átgondolás nélkűl elutasít, csak azért, mert nem Ő találta ki. Nem veszi észre, hogy nem az ellenzéknek tör borsot az orra alá, hanem Magyarország Polgárainak fogja megnehezíteni az életét. Én ezt nagyon arrogáns, kicsinyes és főleg Nemzetromboló magatartásnak tartom.Kívánok magunknak egy szebb jővőt.

Téma: Varga Laci bácsi :((((
sissy
2003. május 17. 22:17 | Sorszám: 5
Nyugodjon békében, egy óriással kevesebben vagyunk,de szellemiségét hordjuk, amig élünk,remélem tetteinkben mindig velűnk lesz.
sissy
2003. május 17. 22:16 | Sorszám: 4
Nyugodjon békében, egy óriással kevesebben vagyunk,de szellemiségét hordjuk, amig élünk,remélem tetteinkben mindig velűnk lesz.

Téma: Nincs egységes magyar nemzet !?
sissy
2003. június 30. 16:43 | Sorszám: 217
Németországban a kb. 6,5 Milliós Török kisebbség.Az Europában tartozkodó USA katonák.( de a Világon bárhol állomásoznak)és még lehetne sorolni.
sissy
2003. június 26. 19:02 | Sorszám: 129
Tájékozodni kéne az Orvos társadalomban is, hogy híteles képet kapjál.nem mindig jó a "Propoganda" szépszavaknak bedőlni.
sissy
2003. június 25. 13:48 | Sorszám: 75
Az Eu-Parlamenben Bizottségában megtárgyalták a Jürgens-Jelentést, amit elöszőr visszadobtak neki.Az uj jelentésből már kimaradtak a tartalmat biráló kíjelentései, vagyis az éle kíüresedett(megjegyezendő a Törvény az eredeti és a Velencei Bizott ajánlását fígyelembevevő, nem a tegnapelőtti modosított).A birálat egy pontot emelt ki, hogy a szomszédokkal nem történt Államközi egyezmény.Na ebben az értelmezésben már csak a Szlovákok maradtak, mivel az Orbán-Nastáse Paktum megtörtént.A Szlovákok meg teljesen mindegy, hogy mi a tartalom a válaszuk ugyanaz.( Orbán annak idején jól beszélt: ha a Szlovákoknak kífogásuk van és nem tartják EU-Komfortnak lehetőségük van az EU-Biroségához fordulni,Szerintem Ő tudta, hogy eredménytelenűl).Ettől kezdve H.Kovács és a Kormány még aljasabbnak tünik, ebben a "modosítási" Kutyakomédiában.Remélem Marko Elvtárs boldog. Nem tudom hogy fog az Erdélyi magyarság szemébe nézni?Úgy néz ki, hogy az ellenzék ebben a pozicíóban a Néppárton belűl jobban tudott Lobbyzni a Magyar érdekekél az EU-Parlamentben, mint a hívatalban lévő Kormányunk.Szegény Magyarország, szegény egységes Magyar Nemzet.A dolog pikantériája, hogy Nastase kíjelentette, hogy nem emel kifogást a modosítással kapcsolatban, de érvényben lévőnek tekinti az Orbánnal kötött Paktumot.(Talán Ő már tudott a Jürgens Jelentés tartalmáró?)
sissy
2003. június 24. 17:03 | Sorszám: 21
A pontos szószerinti szöveget nem volt ált modómba részletesen átolvasni, de a folyamatos nyílatkozatok, a parlamenti viták kapcsán egy-két részlete elég világos volt.Pl a Magyar Igazolványhoz kötött támogatások, már nem minden esetben vetik fel ezt a kritériumot.Tehát beindulhat egy etno-bizniss, mivel elég,ha valaki magyar iskolába iratja gyermekét, felveheti a támogatást, vagy a Főiskolákon, Egyetemeken a magyar szakot választja járnak azok a támogatások, amelyek korrábban csak azoknak járt aki a magyarnemzethez tatozónak vallota (Őnként) és ezt a magyar Igazolvány kiváltásával szentesítette.Természetes, hogy az igazolvány megkapásának feltételei voltak.(etnikumhoz való tartozás, nyelv, kultura ápolása, magyar közöséhez tartozás)Ez megszünt, tehát bárki Romániában, aki nem tartozik ezen csoporthoz érdekből átmenetileg ki tudja használni a Magyar állam által bíztosított kedvezményeket.Ezek alapján ha cinikus akarok lenni, akkor Kovácsék nem csak a határontuli magyar nemzeti etnikumot, hanem bizonyos esetekben úgy általában, Román, Szlovák,Ukrán,Szerb, Horvát, Szlovén állampolgárokat támogat, vagyis nem zárja ki.Igy ezen országok nem magyar nemzetiségű állampolgárai előnyt élveznek az anyaországi állampolgárokkal szembe.Kicsit cínikus, de így érzem, elvi alapon.
sissy
2003. június 24. 16:02 | Sorszám: 17
Kedves Kaleb!
Na látodd pont ezen van a nagy vita, mert az EU-ban is e körűl forgott a vita, mert egyes országok felfogásában a nemzet és állam fogalma egybeesík, mivel nem foglalkoztak a nezetiségi politikával, mert úgy alakult ki, hogy országaik határa egybeesett a határokon belűl élő nemzetiséggel.A középeuropai régióban már a XVIII.században felmerűlt a kissebségi nemzetiségi politika, mivel az ország határokon belűl általában tömbökben éltek ezek a csoportok, s igy a Trianoni rendezésnél pont úgy alakult ki,(szerintem híbásan) hogy nem a magyarországi nemzetiségek szempontját vették fígyelembe, hanem az évszázadokon keresztűl nagytöbbségében magyarok által lakott terűleteket csatoltak el, valami más megfontolásból.Ezáltal természetesen nem oldotak fel a kissebbségi problémák, mivel ma is tizenhárom etnikai kissebbséggel rendelkezünk, a magyar etnikai kissebbség nővelte a szomszédos hét határos ország lakosságát, melyekkel semmilyen szerves közös együttélésnek nem volt gyakorlata és multja.Mivel ezeken a terűleteken élő etnikai magyar nemzetiségű emberek, nem bevándorlás hatására kerűltek oda, hanem ott éltek, csak az államhatárok változtak, így az én fefogásomban nem "Istentől" való elvetemültségnek tartom, hogy etnikai, kulturális gyökereik kapcsán egységes nemzetről beszéljek, hísz ez a megfogalmazás ami alapot ad arra, hogy bármilyen anyagi, erkölcsi, kulturális támogatást nyújtson az anyanemzet.Ezért volt furcsa számomra, hogy Kovács közölte, hogy Görögországban azért büszke, hogy felvetett az EU-Alkotmány kapcsán kerüljön be az etnikai kissebbségek kűlönleges jogai, még pozitiv diszkrimináció is elképzelhető, s evvel egyidőben a saját Státusztörvényünket üresíti ki.Megjegyzem a Finnek etnikai s kífejeten etnikai alapon adnak támogatást a mai Svédországban élő Finneknek, akik szintén nem oda vándoroltak, hanem a határok megváltoztíatásával kerűltek el, s sorolhatnám a példákat, de azt híszem már így is hosszúra sikeredtem.Nem híszem, hogy egy forumon igazán ki lehet beszélni a dolgokat.
sissy
2003. június 24. 14:37 | Sorszám: 6
Kedves Kaleb!
Elöszőr is tisztázni kellene két fogalmat, ki hogyan értelmezi.Az Állam és a Nemzet fogalmát.A kettő nem ugyanaz.Ha az ember őnmaga számára tisztázza ezen fogalmakat, akkor talán sok minden más is egyszerübbé válik.

Téma: Érvek az EU-csatlakozás ellen
sissy
2003. április 06. 20:06 | Sorszám: 233
Ebben lehet valami igazad, mert ahogy végignéze a kinálaton valamit magára adó közgazdász nem nyíilatkozik teljes mellbedobással a semmi hátrány csak előny kampányhoz.Mértékadó közgazdász meg valahogy nem a Kormányközelben lelhető fel.A "Renszerváltást" megelőző években már nem voltak kivánatosak, utána pedig örömmel vállalták a saját nézeteiket. Igy maradtak a mai napig azok a "Szakemberek" akik egy más ideológia mellett kötelezték el magukat, s nem akarnak hiteltelennek lenni korábbi téziseikhez ma is ugyanazt fujják.Így a Világban bekövetkező változásokat is csak saját szemüvegükön keresztül képesek látni.Halvány gözük sincs az EU korábbi és mai folyamatairól.Én úgy godolom Ők az Udvari körhöz tartoznak és azt fujják, amit elvárnak tölük.Ők tudják ellenvélemény nem lehet a hatalommal, mert kiesnek a piksziből.Ezért müködik úgy a kormány gazdaságpolitikája ahogy működik.
sissy
2003. április 06. 12:52 | Sorszám: 226
Ha nem vetedd volna észre megemlitettem a 25%-ot, ami kvoták alapján kapunk. Ez az összeg akkor "jár", ha a földterület adminisztráva van, tehát a tulajdonos reisztrálva van , a területen a kvotákban megjegyzet nővényt termesztik, ezenkívűl a támogatás a meghatározott mennyiségre adható.Tehát regisztrálni kell a terűletet, a tulajdonost,és ezen terűleteken (ami összesége színtén behatárolt)a mennyiséget.Ez országos színten van meghatározva.Így az van, hogy bárki bármít termelhet, de nem bíztos, hogy támogatást kap, csak a meghatározott terűletre és mennyiségre. A felesleget nem lehet az EU piacára szállítani.Az EU-s piacon kívűl kell elhelyezni."Kutya vacsorája".Így lehetséges az, hogy sokan kíesnek a támogatásból, mivel a nagyok elviszik a kvotákat. Ez vonatkozik a tejtemelésre, valamint szarvasmarhára és így tovább.......Úgy gondolom, hogy egy nagyon racíonális Kormányprogramra van szükség, ami a magyar vidék termelési lakosságmegtartó képeségeit figyelembevéve kell kíalakítani.Ahogyan elnézem a megválltoztatott földtörvény nem ez írányba hat.
sissy
2003. április 05. 22:36 | Sorszám: 222
Kedve Tobola!
Nem tudom honnan veszed azt,hogy a "pénzeknek egy része jár". Nem tudom ismered-e azt a szólást, "hogy jár, mint Szabónéninek a gyomortükrőzés".Körülbelűl ilyen kategória a jár.1.Vannak olyan támogatások, melyeket az Állam saját felhasználásában használhatók.Megjegyzem olyan Projektek, melyeknek meg kell fellelniűk az előírásoknak, tehát Pályázhatók.(Megjegyzem ezen pénzeket még szígorubb feltételekkel lehet lehívni, mint a többit)
2.Vannak olyan az állam által felhasználható pénzek, melyek csak bizonyos Projektekre költhetők.(Temészetesen Brüszeli ellenőrzás mellett.)
3.Vannak Regionálisan elnyethető pénzek, egyének által , intézmények által, és még ne soroljam tovább.
Egy közös jellemzője van minden pénznek, hogy a Pályázóknak, teljesen minegy melyik alapból valók megfelelő Őnrésszel kell rendelkeznie.Kivétel a mezőgazdaség 25%, amelyeknek viszont szígorú adminisztrativ előírásnak kell megfelelni.Ha jól emlékszem a Lengyelek, valamint a Csehek tudtak olyan pénzeket megszerezni, ami szabad felhasználásuak. A "mi" Kovács Lászlónk úgy nyíilatkozott amikor ezért bírálat érte, hogy mi nem is akartuk ezeket a pénzeket.
Megjegyzem Brüszel nagyon szígorú fetételeket szab, és ELLENŐRIZ, mely igen kemény, mert nem belátáson mulnak a dolgok, hanem a Bürokratákon.
sissy
2003. április 05. 19:06 | Sorszám: 194
Úgy hallottam egy hívatalos tájékoztatón, az OV. adta,hogy a szavazás akkor érvényes, ha a szavazásra jogosultaknak az egynegyede leadja a szavazatát érvényesen.Ez körölbelűl kétmillió ember.Tehát ezen belűl számit az igen és nem szavazatok.Persze a részvétel leghet nagyobb is, amire nagyon számítanak.

Téma: Nemzeti kommunizmus?
sissy
2003. augusztus 22. 20:43 | Sorszám: 2
Szerintem attól, hogy volt nekik egy baloldali (nem kommunista) érzemű Leh Walenszájuk, attol, hogy a megszállás ideje(Szovjet) alatt sem tudták a NÉP lelkéből kiírtani a Kereszténységet, a történelmi multtal való azonosulást a Hazaszeretetet, s ezt a Vezetőik is tudták és tudják a mai napig, hísz az EU végtárgyaláskor is azzal érveltek(nagyon okosan), hogy a Tárgyalódelegáció nem mehet haza, ha a mezőgazdaségi támogatásban nem érnek el haladást, akkor a Kormány megbukik, s a stabilitásnak annyi, az ellenzék új Választásokat fog kíerőszakolni, s kí tudja mi lesz azután.Hát ennyi.Az ottani posztkommunistáknak van eszük...........

Téma: "Baja megörűlt?"
sissy
2003. március 14. 21:53 | Sorszám: 124
Kedves Toloba!
Ezt magyaráztam, hogy nem intézték el.Az okát a politikai elliten kell számon kérni, mert a megosztottság egyik okózója.Túl hosszú lenne neked ez elmagyarázni, mert nem fogod megérteni.DE ha egyszer uri jókedvemben leszek meghívlak egy "pofa sörre" és fehérasztal melett kíbeszélhetjők. A topicot én indítottam és a téma nem ez.Így kérlek ezt a témát fejezd be.
sissy
2003. március 14. 21:35 | Sorszám: 122
Nem. Tévedsz !Ilyet én nem írtam, csk azt probálom megmagyarázni, hogy nem fehérek és feketék a dolgok. De azt gondolom, hogy mi sem uszhatunk meg egy letisztulási folyamatot.A mai társadalomban vannak elvaratlan szálak, és ezeket el kell varni.Nem volt politikai renszerváltás, ezt helyére kell tenni, mert nem lehet cipelni egy ilyen terhet, mert mig ez van addig nincs társadalmi megbékélés és cipeljük magunkkal ami nem egészséges.Nem használ Magyarországnak több generácíón keresztül hurcolni a dolgokat.Ezt probáltam magyarázni, hogy Németországban majnem 25 évig tartott, s nem beszélve arról, hogy nagyhatalmi ottlét melett. Nálunk volt esély tisztázni a dolgokat, de nem síkerült.De van még lehetőség, amit tisztességesen el kellenne rendezni, mert Magyarország nem tud az EU-ba szuverénen, és hatásosan müködni, ott egy batyu, amely bármikor kiborulhat.A Németek ezt azonnal lerendezték.Ma már németorszégban nem okoz gondot a Stázi akta, a volt pártállam vezető személyek,(nem a egyszerű tagság) mert visszavonultak a magánszférába és nem a hatalomban handabandáznak.Egy-két per még folyik, de igazán senkit nemérdekel, mert megtörtént a "Rendszerváltás"
sissy
2003. március 14. 20:52 | Sorszám: 117
Kedves Toloba!
"az europai országok megosztottságáról".Elöszőr is ,azt hiszem már valamikor megemlitettem azt, hogy magyarországon átmeneti viszonyok vannak.Volt egy "Rendszerváltás", rendszerváltozás.Ha van időd tanulmányozni a németországi viszonyokat, mondjuk 1945-1974-ig akkor sok mindenre válasz kapnál az ottani demokratikus átalakulásról:a Hitleri Németország társadalmi és Pártberendezkedéstől a mai Demokratikus Pártok kialakulásáig.Sőt a társadalmi mozgalmak, szembenállások, megosztottságok nem elszigetelt jelenségéig.Úgy gondolom az árkok még mélyebbek voltak, mint itt.Nem beszélve 68-as diákmozgalmak, anarhista csoportok és egyébb csoportosulások (Ujfasiszta szervezetek, fedőpártok a mai napig prosperálnak),melynek vezéralakja a mai Német Külügyminiszter (ungárndeutsce származású, ezt Ő büszkén valja) megjegyzem nagyon kis hatékonyságal.De ha élő példát is szeretnél a megosztottságról megemlitem a Spanyol baszk, katalán stb tártsadalmi (nemzeti) csoportokat vagy az Egyesült Királyságban az északir mozgalmakat.Sorolhatnám még nagyon sokáig a mai EU-ban meglévő "árokásó" jenségeket. Nem kéne egyoldaluan szemlélni a dolgokat, hanem folyamatukban és összefűggéseiben.
sissy
2003. március 14. 19:54 | Sorszám: 112
Bocs, még az elözökhöz a Herényi nem utazik, csak részvétet nyilványitott a KÖvetségen. A kozvetítés, ha van talán a DUNA de Szerb adók biztosan.Ujvidéki stb.
sissy
2003. március 14. 19:24 | Sorszám: 110
Most hallottam a HIR-TV-n, hogy Orbán Viktor ott lesz a temetésen. A Kormány nevében Lampert Monika és az MDF-t Herényi Károly az SZDSZ nem válaszol.Meggyesi ugylátszik nem mer odautazni. Ki tudja miért?
sissy
2003. március 14. 17:43 | Sorszám: 108
Úgy tudom, hogy este 6-órakkor a Pokornyi mond beszédet, de de. 10-től már lesznek Palvilonok az egész Vár terűletén.13-órától meg három színpadon külöbböző műsorok,vetélkedők, gyerekműsorok.Nem vagyok jós, de gondolom, hogy Orbán talán részt vesz a meggyílkolt Szerbia-Montenegro Miniszterelnők szertartásán, ami Du.14-kor kezdődik. Ez csak egy sejtés.
sissy
2003. március 13. 11:04 | Sorszám: 66
Még egy pár gondolat az EU százlóval kapcsolatban. Nem kellene összemosni azt, ami nem tartózik össze.EU-ban minden országának van NEMZETI űnnepe, amely nem keverendő össze és nem is keverik. Az EU zászló egy szimbólum, egy jekkép amely a közös EU-t jelképezi Brüszelben.Ezenkivűl azokon az épűleteken melyekben a közösségi űgyeket itézik stb...A tagállamok Nemzetállamok, az Őnkormányzatok nem tartóznak ezekhez az intézményekhez, hanem minden Ország saját területén az adott Ország Alkotmánya és Törvényhozása által meghatározott szerepet töltenek be. Megjegyezni kivánom én hosszú időt töltve az EU jelenlegi országaiban, igy megjegyzem, hogy egyetlen egy Ország Közintézményében nem találkoztam az EU zászlóval. Telepűléseken meg egyáltalán nem. A belső határokon látható egy Tábla amely jelzi, hogy épp melyik tagállamba lép be az ember.Úgy gondolom, hogy a SZOCLIB Kormány tullihegi a dolgoka, ami természetesen nevetsége és egyben szomorú is. Úgy látszik, hogy nem tudnak elszakadni a saját fixa-idéüktől, miszerint a népszavazást is már mác.15-re akarták kiírni, ha az nem ment most jőtt a kövtkző baromség.
sissy
2003. március 12. 19:38 | Sorszám: 29
Elnézést,toloba nevét elirtam.De átolvastam az elöző hozzászólását.Gyerekek az az érzésem, hogy Ő is SZESZ-es magnósok közé tartozik. Ez egy Óriási felfedezés!!!!!! Nem gondoljátok?
sissy
2003. március 12. 19:31 | Sorszám: 24
Egyetértünk.Tobola pajtáshoz hasonlókat ismertünk egy-kettöt.Igaz akkoriban a virágnevek voltak divatban.A technika fejlődésével most itt provokálnak, és hülyiteni probálják a forum levelezőit. Kiváncsi lennék melyik virágnéven ismerhetnénk meg a 90 előtti tobolát?
sissy
2003. március 12. 18:42 | Sorszám: 13
Lehet, hogy fel kellene frissíteni az ismereteidet.Tanulmányoznod kéne az Állam és Egyház viszonyát.A politzáló Egyház nem egyenlő a Hatalommal, mivel az egyházban személyek vannak, akik a hitéletükön kivül egy társadalaom tagjai, igy az egyházat alkotó közöséget eleve nem zárható ki a társadalmi és politikai életből. Az "Egyház" akkor lenne a POLIKA része, ha mint meghatározó kormányzati tényező a törvényhozásban meghatározó szerepet kapna. Erről ennyit. Még olyt nem hallottam, hogy bármely egyház, mint Politikai párt bármely Parlamentben ott lett volna bárhol a mai demokrátiákban.
sissy
2003. március 12. 18:25 | Sorszám: 10
Nem jó összekeverni a fogalmakat.Amit egy Civil szervezet önkéntes alapon meghírdetett mozgalom, és egy hívatalos politikai Államtitkár amit, a KORMÁNY képvíseletében kínyilatkoztat. Úgy tudom, hogy a kormány az ország lakoságára vonatkozik, mig egy egy Civil szervezet a saját szimpatisásainak szól.Nem tudom, hogy demokrácíákban, mikor az állam és az egyházak szétváltak, milyen alapon add ki instrukciokat egy Kormány az egyházak felé, hogy mit áldjon meg, vagy mit nem és milyen zene szóljón ezalatt. A fogalmakat tisztázni kéne..nem úgy gondolod?
sissy
2003. március 12. 14:23 | Sorszám: 3
Az elözőből jimaradt. Kinyílottkaztatott, hogy melyik kisérőzenére melyik zászló vonatójon fel.Ez egy agyrém.
sissy
2003. március 12. 14:15 | Sorszám: 2
Úgy gondolom ez már a hülyeségen túl megy, ez sajnos ez a"Puha Diktatura" visszajővetelének már nem is csak a kezdete, ez itt van. Sajnos.Igy akarunk EU-ba menni.Ez a szomorú, és az is, hogy ezt megtehetik.Ez provokáció nem csak a nép ellen, hanem az egyházaknak is egy diktátum.Forrás HIR-TV a szöveget meg lehet hallgatni.
sissy
2003. március 12. 13:53 | Sorszám: 0
Baja egy közleményt adott ki a Magyar Nemzeti Ünnep alkalmából.Kinyilatkoztatott,hogy a megemlékezések alkalmából vonják fel a telepűlések az EU zászlót is, és vonjanak párhúzamot a Szabadságharz és az EU csatlakozás óriási jelentőségével.Ez már emlékeztett engem anno, kíadott központi Űnnepségek kötelező szövegével.Döbbenetes, ijesztő.Remélem lesznek tiltakozások a társadalom külömböző szervezetei részéről.

Téma: Deutsch maradt... :(
sissy
2003. június 20. 20:58 | Sorszám: 25
Még egy érv D.T mellett.Ano 89- ben a fiam(akkor 8 éves) unszolására mentünk ki az akkori Szovjet Nagykövetség elé tünteni az Orosz csap távozása miatt, mert a fíam közelről akarta látni D.T, mert "olyan szép a szeme" felkíáltással.Így soha nem tudja az az ember mi miért történik és miért pont vele.És ez így van jól.

Téma: Megverték a PSZÁF elnökét
sissy
2003. június 27. 12:30 | Sorszám: 615
Azért elgondolkodtató Csillag korábbi pöchendi válasza, cáfolatai az űgy kírobbanásakor.Az a kérdés, ha Szász nem olyan "keményfejú" s leáll a további vizsgálódással, a további Határozathozatallal, akkor is így dőnt Csillag?
Meddig tart az az állapot, ha nem derűlnek ki dolgok, akkor az nem baj, s folytatódik a mutyizás.( Kiss Elemér, Magyar Bálint, Paks és még kítudja)Előszőr védik a mundért és az Ellenzéket okolják, mocskolják, majd hirtelen intézkednek........Érdekes.........
sissy
2003. június 22. 20:37 | Sorszám: 516
Kedves Toloba!Ha nem erről papoltam volna eddig, hogy Szili minden megnyílatkozásában más kifogást emelt, mivel Rogán mindig rámutatott, hogy helytelen a következtetése akkor sebtiben öszedugják a fejűket, hogy mi jőhet még szóba.Gondolom az ellenzék Jogászainak is lesz ehhez még mondanivalója, nem mintha ez nagyon izgatná a Hatalmat.Majd eljátszák: nem baj "Van másik", mint a bohoc tréfában.Erről beszélek, hogy Bohozat az amit előadnak.Ez a Szili nyílatkozat még nem jelenti azt, hogy űl amit mondanak.Várjuk a végkífejletet.
sissy
2003. június 22. 20:05 | Sorszám: 510
Kedves Toloba!
A lényeg mind a két esetben "TITKOS" Dokumentumokról van szó.Jogászokhoz kellene fordulnod. Én csak egy pori Mérnők, Mérnők-Közgazdász és Keleteuropai-Szakértői Diplomával rendelkezem.Sajnálom.Az utobbit nem Magyarországon szereztem.
sissy
2003. június 22. 19:51 | Sorszám: 505
Kedves Tobola!
Szili nagyon- nagy körültekintése nem terjedt ki az SZDSZ által felállítandó Postabankos Vizsgálóbizottségnál, ami színtén egy űgyre koncentrálódik és valahogy nem akart "B" és "C" typusú átvilágítást.Amit meg Szili művel, mint a Parlament Elnőke kritikán aluli.Ez magánvélemény.Igaz nem elhanyagolható, hogy a mundér védelme mindent megér, mint egykori "PÉCSI" KISZ polgár, úgy az egyetemi munkássága alapján, hisz elbarátaink, mindig elbarátaink maradnak.Esetleg tájékozodni kéne "egykori" évfolyamtársainál is.Hátha tisztább lenne a kép.
sissy
2003. június 22. 19:14 | Sorszám: 498
Kedves Toloba!
Én már többszőr nem szeretném elmagyarázni Neked azt amit minden" normális" polgár kapisgál.Tudtom szerint a Fidesz követeli a Parlamenti Bizottségot a Szász Űgyben, Szili minden "baromségot" kítalál, hogy ne legyen.Erre Lendvai előáll, hogy akkor legyen Szász Űgyet kivizsgáló Bizottság, ha az 1998-as megfígyelési Űgyet is vizsgálja. Tobola szerinted ez nem egy agyrém, amit a kedves MSZP előad? Ez nem egy Bohozat? ez nem a Demokrácia megcsufolása?Ez nem azt jelenti, hogy Neked csőhallásod van? Ezt nem azt jelenti, hogy amit itt előadsz az emberben az a képzetet hívja elő, mintha a "Hárshegy"lakói között folytatódik egy párbeszédféle?Előre bocs, ha megsértettelek volna, de amit Kedves Toloba néha ezen Topicon művelsz hasonlít az általad is remélhetőleg ismert mondásra:
-Jó napot Sogor!-
-Csonakot foltozok!-
-Hát az Öreg, mit csinál?-
-Kilukadt a Feneke!-Na erről ennyit.
sissy
2003. június 22. 18:47 | Sorszám: 492
Lendvai Ildikó Főideolus , Frakcióvezető László Csaba nyílatkozata ellenére még mindig kíkéri magának azt, hogy Szász Károlyt el akarta volna távolítani.Én már nem értek semmit: Egy Kormánytag nyílatkozata a mérvadó, vagy az MSZP Frakcíóvezetőjéé.Ildikó a tegnapi meg a mai napon már többszőr a nyílvánoség elé állt és "frissíben" a FIdesz Frakcióűlésével kapcsolatos "támadás" kíegyensúlyozott véleményének adott hangot.Én valamit nem értek.Én mióta figyelem a dolgokat az ellenzék még soha nem törte össze magát, hogy Sajtótájékoztatot tarson azon okból, hogy az MSZ Frakció összeűlt.A hazai Belpolitikai élet kezd egy "Bohozattá" válni az MSZP jóvoltából.
sissy
2003. június 22. 18:28 | Sorszám: 484
Kedves Tobola!
Kinek kell bízonyitani, ha a vádak Dokumentumok nélkul vannak?Ez még egy sima feljelentésnél sem áll meg.Potnyomozás minimum, ha akkor sem jőn össze a vád ejtése.Ezután jőn a Polgári Per a megtámadott "Jó hírnevének megsértése".Tehát visszább az Agarakkal.Attól még semmi nem bízonyitott, hogy én a Kormány Tiszviselője vagyok, tehát ezért igazam van..........
sissy
2003. június 22. 18:14 | Sorszám: 480
Kedves Toloba!
Keller maga mondta, hogy nincs Dokumentuma, de az Intézetből eltküldött vagy Őnként távozott munkatársaktól tájékozodott, valamint Újságokból, de nem ellenőrizte le.Tehát úgy fogalmazozott meg egy elitélő Ítéletet, ami semmi nem támaszt alá.Ez a modszer hasonlít, ha megbocsájtod a III. főcsoport gyakorlatának azzal a külöbséggel, hogy akkor ezek az emberek hívatalosan az Államaparátus Hívatalos szervei voltak.Tehát Keller mintha az "ötödik" hadosztályához tartozna, mely ILLEGÁLISAN működne.Bocsánat.....
sissy
2003. június 22. 17:47 | Sorszám: 477
Kedves Toloba!
Ha jól hallotam Dr.Répássi Urat a Parlamentbe Interpellációja kapcsán, akkor OM Hon-napjáról gyűjtögetett és ellentmondást vélt felfedezni Jogászként.Posa Képviselő Ur az OM-be gyűjtögetett hivatalosan.A következő gyűjtögetést a MN cikkje volt, aminek alapján kérdést tettek fel a Parlamentbe.A jelek szerint lehet szabályosan is gyűjtögetni betartva a Demokrácia szabályokat.
sissy
2003. június 22. 17:06 | Sorszám: 473
Kedves Toloba!
Eddig azt tudjuk, hogy egyik oldalról egy Kormány Főtisztviselő "gyüjtögető" életmodott folytatott, nem teljesen Demokratikusan, szabályosan, hanem csak úgy!, ami megintcsak nem Demokratikusan valahogyan kikerűltek a Médiában, a tartalma meg nem egészen meggyöző a valóségtartalommal kapcsolatban.Remélem, hogy egy Kormány azért úgy müködik, hogy megbeszélik a folyó űgyeket és "Stratégiájukat"-vagy nem?
sissy
2003. június 22. 16:47 | Sorszám: 470
Kedves Toloba!
Talán Köppen(Brüszel) után szabadon szólva-ez anyira nem is oly egyszerű.
sissy
2003. június 22. 16:24 | Sorszám: 466
Kedves Toloba!
Én nem lennék döntőbiró ebben az űgyben, de valami elgondolkoztat, mint "egyszerű" állampolgárt.Igaz a Média azota sem tartja "Topp" témán a Törvénytelen László Csaba bulit, ami nem jelenti azt, hogy az nem történt meg, ha belegondolok abba, hogy a hír áramlása nem ismer határokat, Lászlónak ez az akciója eljutott bizonyos kölföldi Gazdasági Társaságokhoz, ill. befektetőkhőz is.Igy kishazánk az utobbi időben nem valami kedvelt ezen szervezetek számára, lehet nem fígyelembe venni, de szakmai körökben nagyon jől tudják mi a helyzet, mivel senki nem szereti, ha adataikban csak úgy turkálnak.Mély csend övezi a Front Sándor által vezetett Parlamenti Vizsgáló Bizottság tevékenységét ebben az űgyben, mivel tudott, hogy egyedűl Szász Károly volt az egyetlen a Szervezetek közűl, aki megtagadta a Pénzűgyminiszter Törvénytelen akcióját, én , mint jóhíszemű állampolgár hagy feltételezzem azt, hogy László Ur mégsem tudta megemészteni ezt az akciót, és inkább higyek Szásznak ismerve az emberi természetet.
sissy
2003. június 21. 18:55 | Sorszám: 450
Most láttam a Nap-Kelte imétlését az M2-őn.Remélem továbbra is állja a sarat.Egyértelműen keményen vágta vissza a "fűggetlen" sajtó kérdéseit, rágalmait.Egy halovány remény az EU-Nagykövet személyes látogatása, és nyílatkozata, hogy Brüszel fígyelemmel kíséri az eseményeket.Szeríntem ettől lett akkora zavar a Kormányban, s össze-vissza nyílatkoznak.
sissy
2003. június 20. 20:26 | Sorszám: 430
Keller bízonyitékok és Dokomentumok híján, ujségcikkek, a Hivatalból őnként távozott vagy elbocséjtott személyek elbestélése alapján javasolta Szász Károly leváltását.Ezt Ő maga mondta.Hol élünk?A hatalom holmi mede-mondák vagy sértüdőtt emberek handabandázása után itélkeznek emberek felett?Exitencíákat tesznek tönkre ahogy uri kedvük akarja.Ebben a történetben ez a leg félelmetesebb, mivel errő Keller úgy nyílatkozik, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne, mint a Diktatura legsötétebb időszakában,Borzalom.Megyessi meg Tesalinikből hazaűzen, hogy ismerte Polt levelét(mióta arról nem beszél), és meg tesz mindent, hogy ilyenek ne forduljonak elő hazánkban.Bályos.Zárójeleben (Láttam élő képeket a tanácskozásról, Megyessi egy magányos farkasként üldögélt a szünetekben, mintha nem nagyon akartak volna a kollegág "priváte" beszélgetésbe elegyedni vele.
sissy
2003. június 20. 16:20 | Sorszám: 418
Keller mosakszik. az MSZP vádol, feltételekhez köti a Vizsgálóbizotság felállítását, Szász sajtótájékoztatót tartott, ahol nem vádolt senkit, de megjegyezte, hogy szövevényesebb a Pannoplaszt űgy, mint arról a közvélemény tud, a Dokumentumról azt monta, hogy vannak részletek amira nem tud válaszólni, mivel még mindig titkosak, így az homályba marad.Polt kíjentette, hogy a második Dokument hiba vilt, mivel az akadályozzák, ill befolyásolják a folyamatban lévő űgyeket a nyomozási szakaszban.Most ennyi: beindult a gépezet, remélem már nem 40-50-60-70-éa 80-as években élűnk.
sissy
2003. június 20. 14:17 | Sorszám: 413
Most hallotam a Kossuth Rádióban, hogy a Szász elleni nyomozást Keller feljelentése alapján kezték el, a Főűgyész kiegészítésre visszaküldte a Rendőrségre.( eddig azt írták, hogy egy Budapesti polgár jelentette fel PFASZ-t.Igen érdekes az előzményeket ismerve ezek szerint Keller a feljelentéseít kétséges bízonytalan adatgyűjtésre alapozza, vagy ő találja ki a koncepciót.?
Egyre érdekesebb!Miért hozták most nyílvánosságra Keller nevét, amikor eddig ismeretlen polgáról beszéltek?Mi folyik itt?Nem kéne megvízsgálni Keller korábbi feljelentéseinek a körűlményeit is, hogy milyen koncepciók és dokumentumok voltak ott?Azt tudjuk, hogy nagy részt nem űltek a dolgok.
sissy
2003. június 19. 18:57 | Sorszám: 372
Hol vannak a konkrétan a leirt esetek, vagy ezt is egy Maci-Lacis kiképzésben részesülű "félorát beszélek és nem mondog semmit, ami konkrét" készitette?
sissy
2003. június 19. 18:35 | Sorszám: 366
Szerintem nagy a pánik, s szokásos modszerek gyorsan megmondjuk, hogy az ellenzék mit akar csinálni, de mi mint a "Nemzeti Közép Kormánya" bíztosítjuk a nyugalmat ebben a mocsokban.Lehet, hogy Megyessi most jőtt rá, hogy a Kormányhivatalok, Kabinet KEHI őnjáró lett, s Ő ott az előretolt "Báb", persze amit az ország polgárságának nagy része már rég tud.A másikfele meg kínevezte a legnépszerübb Miniszerelnőknek kis Közvéleménykutatók és a ballib. Média által.
sissy
2003. június 19. 17:49 | Sorszám: 350
Kedves Toloba!
"Dehogy nem koncepció.Egyfolytában mind az.Hogy lehet, hogy most kerül elő ez tavasz Óta?"
Ha hallgatadd volna az egész szóvívői tájékoztatót, akkor nagyon egyszerű:Polt mikor megkapta elküdött egy-egy példányt a Kőzméltóságoknak(Mádl Ferenc,Megyessi Pérer, és Szili Katalin).A mai napig nem kapott választ, vagy értesítést arról, hogy az űgyet tárgyalják meg, kivétel volt Mádl Ferenc akivel személyes találkozáskor beszéltek meg.Azért hozta nyílvánosságra, mert Szász Károly hasonló dokumentról beszélt.Azn volt a véleménye, hogy mivel nem egyedi eset, és a nyílvánoságra tartozik.Ezekután nem értem Megyessi magyarázatát, hogy Ő nem kapta meg.Keresse a titkárságán, mivel az Űgyészség Postakönyvében szerepel az elkűldés.Tobola hidd el én nem örülők ennek, ez nem jó sem a Kormánynak sem az Ellenzéknek sem Hazánknak a csatlakozás előtt.Sajnálatos de várható volt, ha az ember figyelte a Kormány tevékenységét Hatalomra kerülése óta.Én a szakmámnál fogva részben ebben utazom s nem vagyok boldog.
sissy
2003. június 19. 13:06 | Sorszám: 333
Kavarja a Nemzetbintonság a "sz..."Toth csak úgy megjegyezte, hogy olyan dolgokat is tartalmaz, ami a Parlament egyik meghallgatásán hangzotta el, s nem volt nyílvános.Nahát, rajta kik a Bizottság tagjai, egyszerű, mivel nem az ellenzék akrta ellehetíteni a Szászt szükűl a kör, így valószinű, hogy ott egy vagy több "űgynők ötödig Hadosztályos" is. Nem oly nehéz kídeíteni.Szili is kavar a Vizsgálóbizotság űgyében, holmi Házszabály Szabályra hívatkozva.Azt híszem ezek után nem tulás a korábbi megfogalmazá, hogy "Űgynők Kormány" "űgynők" kiszolgálói csücsüölnek a Parlamentben, s még kí tudja hol.Tehát konfusíó:Szász magát fejbevágta, törte csontjait,vagy magánbosszúból verték meg.Várjuk ki.Ez már valóban az ötvenes évek modszerei.És erre fel jőtt a Polt űgy, nem semmi.
sissy
2003. június 18. 15:11 | Sorszám: 281
Én egyvalamit nem értek.Ki csiripelt a készülő Határozatról annak lezárása előtt?Honnan tudták, hogy mit fog tartalmazni a Jelentés, hísz hallottuk, hogy már korrábban is kaptak telefonon fenyegetést a munkatársak.Csak nem, mégiscsak mükődik az a Binyos Ötödik Hadosztály, akik 90-ben alámerűltek????????????
sissy
2003. június 18. 12:19 | Sorszám: 253
Külfőldi lapok részletesen foglalkoznak a PSZAF elnőkének űgyével. Bonyolódik a dolog.Remélem ezt már nem lehet lesöpőrni.H.Kovács mit fog kítalálni, hogyan fog most fröcsőgni, hogy "Fidesz Hazaáruló" lejáratja a Kormányt meg Magyarországot.
sissy
2003. június 17. 12:32 | Sorszám: 174
Tudnál válaszólni arra a felvetésre, hogy Állami Közhasznú Társaság is belekavarodott ebbe az Űgybe.Ez azt jelentené, hogy a Kormányzati szervek tudhattak a dologról?Esetleg ott találtk ki az egész lebonyolítást? Nem lehetséges, hogy Szász Károlyt azért akarták eltávilítani, hogy ilyen és a jövőben tervezet tranzakcíók minden akadály nélkűl végrehathatók legyenek?
Itt van a Korházprivatizáció, a Törvényt minden áron sürgősen áterőltették a Parlamentbe, ami közel 800 Milliárdos vagyon körűl forog.Ezek mind a Kormány által elhatározott lépések, s itt merűl újból fel a kérdés.Vajjon zsarolható-e a jelenlegi Vezérkar bízonyos Lobbi-csoportok álta?Vajon milyen összefonodások vannak a Vezető és befolyással biró Kormánytagok , és ezen Lobbi-csoportok között?
sissy
2003. június 16. 21:27 | Sorszám: 58
Kedves Tobola!
Ha lehet ebben az űgyben disztingváljál.Az elöző Kormányváltásnál nem neveztek ki egy közpénzekből finanszirozott "hajtóvadászati" Államtitkárt, akinek a gyűlöletkertés, kriminalizálás lett volna feladata, mert volt Programja amit azonnal el kezdet végrehajtani.Nem játszotta el, hogy "kenyeret" és "cirkuszt" a népnek, addig sem kerll elszámolni a tehetetlenségűkről.Ez az eset meg nem az a Téma, amin jópofizni kéne.Ez nagyon szomoru.
sissy
2003. június 16. 20:37 | Sorszám: 56
Na most az a kördös!Ki rendelte meg a titkos adatgyűjtést?Csak nem a Titokminiszter?Kinek a kérésére?Tény a Kormány mindent megtett, hogy eltávolítsák.Vagy mégis működik a gazdasági alvilág?Igaz a Polgári Kormány idején, mintha aludtak volna.Most nagyon elevenek, ami megfigyelhető, hogy néhány Kormányintézkedés a gazdaság ellentétes érdekében szűletnének. Nagyon elgondoltat, legalábbis engemet.
sissy
2003. június 16. 16:08 | Sorszám: 48
A HIR-TV-én, most ismételték május 27.-i Szász Károllyal az Interjut. Nagyon érdekes volt a mai napon történtek után.Beszélt a Kormányzati támadásokról, s arról, hogy milyen törvény alapján nem másolta le az adatokat László Csaba kérésére.Közölte, hogy jelőljék meg milyen céllal kérik, amit nem kapott meg.A KEHI Vizsgálatról elmondta, hogy nem felelnek meg a valóságnak és kérte, hogy a Titkosítást oldják fel, mert annak semmi értelme s így nem tudja megvédeni Hívatalát a támadások ellen.A kiszivárogtatásokkal kapcsolatban azt monta, hogy bűntető feljelentést kezdeményezett a KEHI Iroda Vezetőjénél, mert a Titkosított jelentést kíszívárogtatták.Kíjelentette, hogy nem mond le, eltávolítása két modon lehetséges, ha akadályoztatva van(csak nem a mai nap), vagy bűncselekmény követ el a Hívatal.Kéri a Kormányzatot hagyja a Hivatalt dolgozni, mert ettől Őt nem lehet eltéríteni.Szomorú.............
sissy
2003. június 16. 13:51 | Sorszám: 19
Ha figyelembe veszük, hogy a méltatlan támadás minden esetben előszőr a Kormány irányából indult, a folytatást az alvilágra bizzák, sajna nem az első esetben.
sissy
2003. június 16. 13:38 | Sorszám: 16
Ha valaki figyelte az elmult idő eseményeit, Szászt ugyanolyan össztűz alá vette, mint Polt.Szász kítartott, s mondta, hogy nem érdekli a támadás folytatja a munkáját.Na az itt a kérdés?Miért akarták eltávolítani?Milyen űgyeket vizsgált? Kinek a tyukszemére lépett.Melyik Bankszervezetnek, Bíztosító Társaságnak, vagy egyébb Pénzitézetnek állt ellenérdeke a Vizsgálatok lefolytatása.A klasszikus kérdés!Kinek az érdeke?Ki akarta kivonni a forgalomból?Ha a válaszok megvannak meg van a felbujtó is.

Téma: Debreczeni fröcsögése a Népszabóban....
sissy
2003. június 15. 15:18 | Sorszám: 164
Ez nem az első megnyílvánulás Dávid Ibolya Elnőkaszonynak.Emlékszem a cirkuszait Dr Hende Csaba ellen a Polgári Körök szervezésében vállalt szerepéért, de azért suttyomban örűlt, hogy MDF-es körök is alakulnak, akik az Ő Pártját erősítik.Kirohanásai a FIDESZ ellen, s bizonygatta, hogy Ők nem olyan csunya Radikálosak, mint ezek a "Fiatalok", de azért a Parlamentben egyes témákban még radikálasabban léptek fel.Nem akart tudomást venni a jogvédő Civil szervezetekről, s mint volt Igazságűgyi Miniszter nem érzett késztetést a törvénytelenségek elitélésében Parlamenti Interpellácíó formályában, de minden alkalmat megragad, hogy a "Nemzeti Minimumról" papol, amit saját mgával kellenne kezdeni.Én csak az utolsó egy évben figyeltem fel Dávid Ibolya asszony megnyilatkozásaira, s elszomoritott.Szerintem a mostani sértődése abban keresetendő, hogy Őt Dr Orbán Viktor nem vitte magával a Liszaboni Delegácíóba, s mivel kűlönállását hangoztattja mindenhol a Szővetség hagyja, hogy egyedűl probálja építeni kapcsolatait az EU-s testvérpártokkal ahol eddig a FIDESZ inteziv segítséget nyujtott.Úgy látszik, hogy az MDF elakarja játszani, hogy kint is vagyok bent is vagyok.Ha érdekei ugy kívánja akkor a Fidesznek kutya kötelesége Őket támogatni, ha más akkor Őnálló vagyok.Szeríntem ettől lett az MDF 1-2 %-os Párt.

Téma: A Köztársasági Elnők Nyílatkozata "PFASZ"
sissy
2003. augusztus 25. 13:07 | Sorszám: 8
A Klaviaturám nem magyar szoftverrel van programozva eredetileg, így át kell néha állnom,így van hogy nem találom el a tutit.Kösz a megjegyzést!
sissy
2003. augusztus 25. 12:09 | Sorszám: 0
A Déli Kronikában felolvasták Madl Ferenc nyílatkozatát.Számomra egyértelműen az vehető ki belőle, hogy "el a kezeket a Fűggetlen Szervezetektől"

Téma: Megszívjuk?
sissy
2003. április 29. 17:04 | Sorszám: 165
Valóban a legnagyobb probléma az az illuzió, hogy az élet nehézségeit meg lehet oldani(a fűvek által felszabadult gátlások által, hogy nem érdekel semmi, a dolog el van rendezve, én jól érzem magam a többi meg nem az én problémám).Itt a beetetés, vagyis a hozzászoktatás a fűvekkel kezdődik, majd jőn a bélyeg és így tovább.Ha a tisztelt polgárok akik elbagatelizálják a dolgot nagyon rosszul teszík, hísz a nem kíalakult személyiségek a legveszélyeztetett korosztály az, akit minden ezközzel védeni kéne.Ezek a kiskorú gyermekek.Ha egy felemás tájékoztatást adnak és hamis képet vázolnak fel azzal, hogy az EU-ban a "Szabad" Világban ez normális, akkor nagyon tévuton járnak.Személyes tapasztalat Németország.A Kollégiumokban, Iskolákban, Közintézményekben sőt Közhívatalokban, Parlamentben azzonali hatállyal eltávolítják azokat a személyeket, akik ott fűveznek ill. más drogot fogyasztanak, terjesztenek, vagy valakit megkínálnak.A leszígorubb az Iskolák Kollégiumok.Ha csak a gyanu felmerűl a Rendőrség azzonnal Házkutatást tart, eredmény esetén szankciók, kizárják az Intézményből, s sulyosságtól függően szankciót alkalmaznak.A diákok tudják, hogy soha többet nem térhetnek vissza.Ott a választás szabadsága, hogy Drogozok, vagy nem, megéri vagy nem.Nem lehet rászabaditani az Ífjuságra ezt a promlémát, nem lehet hamis szabadságjogokra hívatkozni, hanem az egyén felelőségét kell erősíteni, felvilágosítani,de ha kell az egyén érdekében szígorú szankcíót alkalmazni.Nem lehet elbagatelizálni a dolgokat.

Téma: Március 15.Sajtódíjak?
sissy
2003. március 14. 19:07 | Sorszám: 0
Hallottatok valamivel többet?Én csak félfüllel, hogy az RTL-Club, a TV(csiga)2, az MTI valami Díjat kapot a magyar sajtó és média tevékénységéért.Nem semmi a Magyar Nemzeti Ünnep a SZABADSÁGHARCRA emlékezve, ahol a Sajtószabadság is szerepelt a 12 PONT között.Nessze neked nemzeti kultura hiteles terjesztése, nesze neked Magyar nép.

Téma: Itt a kokárda, ott a kokárda :)
sissy
2003. március 14. 22:06 | Sorszám: 2
Nagy élmény volt! Nem tudtam követni, de az első mondatoktól alkalmi süketséget kaptam, mely valahogy úgy hangzott, A DUNA JOBB ÉS PALPARTJÁN IS LAKNAK EMBEREK? EZÉRT ÉPÍTETTÜK A HÍDAT, HOGY ÖSSZEKÖSSE ŐKET. Na ez volt a vég, és kivonultam a TV elől.

Téma: Lehazaárulózták a Fideszt :-(
sissy
2003. március 31. 19:42 | Sorszám: 9
Nem híszem, hogy "zsiros Állásokról" lenne szó, hísz a jelenlegi parlamenti Képvíselők nem választhatók meg az EU-Parlamentbe.Ha valaki spekulál az épp a Ballib, mert nem véletlen, hogy harmadszór dobják a köztudatba az előrehozott választásokat.Kétszer nyíiltan(H.Kovács, egyszer kíszívárogtatva,a Fidesz sajnos vette a lapot).Az aláírással kapcsolatban egy másik űgy.Ugyanis a Kormány nagyon jól tudta, hogy bármi is a Magyarországi népszavazás eredménye Dr Orbán Viktor, mint az EU-Néppárt alelnőke Athenba lesz.Előadták , nagyon jó piár-fogás, hogy az összes volt Miniszteelnők legyen jelen a Ceremonián.Orbán is tudta, hogy erről van szó, s ezért válaszólta, hogy nagy örömmel vesz részt az Űnnepségen, s kérte, hogy Kabinetirodájával egyeztessék az időpontot, mivel Ő április 15-16-án Athénba lesz.Az Ceremonia meg 16-án.Ezt az apró tényt amédia nem nagyon emelte ki, ami természetes.Igy sikerűlt megint a polgári oldalon síkerűlt zavart kelteni.Sajnálatos.
sissy
2003. március 31. 19:25 | Sorszám: 8
A Fidesz lehazaárulózása nem elegáns, hanem butaság. Egyetértünk.Nem tudom, hogy hogyan tudnak emberek úgy ilyen kemény véleményt kínyilvánítani, mikor nem érti miről van szó.Dr Orbán Viktor az EU-Néppárt alelnőke, így, ha Magyarország nemmel szavazna akkor is ott lenne Athénba, Meggyesiék is tudták ezt.Kítalálták "ezt az öszes volt Minisztetrelnőkők" részvételét a Ceremonián. Egy nagyon jó Piár fogás.Ezt Orbán is tudta, hasonló gesztus, mint Meggyesi a TH-t meglátogatta.Tehát nem lehet szó hazaárulásról, csak megint a Ballib. Media nagyon jól kommunikál,mert nem a teljes nyílatkozlatot közőlte, miszerint, "Orbán Viktor ápr.15-16-án Athenbe tartozkodik, és nagy örömmel elfogadja a meghívást a Ceremoniára.Egyeztetésre felkéri a kabinetirodáját" na ilyen egyszerű.A Ballib-nek síkerűl éket ásni a pol.old.

Téma: Háború !!!!!
sissy
2003. március 20. 20:51 | Sorszám: 144
Én nem emlékszem, hogy irásomban a törökökkel foglalkoztam, de ha így van akkor megjegyzem, hogy ma fogadott el Törökország egy határozatott a légtér átengedéséről valamint arról, hogy tőrők cspatok vonuljanak be a Kurd terűletekre (ne az USA), megakadályozni a szövetségesek bevonulását. A mai napon fogadott el az EU-Biztonsági Tanácsa egy határozatott, hogy az EU Törökország védelmére továbbra is rendelkezésre áll. Valamint megnyítnak egy számlát EU-tartalékból a humanitárius segítségre.
sissy
2003. március 20. 20:25 | Sorszám: 142
Orbán Viktor most adott élő interjut Brüszelből a HIR-TV-n.Az Europai Néppárt tanácskozásán, ahol az elnők, alelnőkök,valamint azon országok Miniszterelőkei, melyekben jobboldali Kormány van.Több téma volt, természetes, hogy a HÁBORÚ az első helyen.Orbán Viktor nagyon érett mindennek ellenére Magyarország érdekeit hangsulyozta és mindennek ellenére kérte Magyarország támogatását az EU csatlakozáskor.(A támogató Listán Magyarország a harmadik helyen áll)
sissy
2003. március 20. 19:08 | Sorszám: 140
Hallgatom az Europai Híreket.Schröder nagyon érdekeseket mondott a Sajtótájékoztatóján, valahogy egybecsengett a Stöpléjével.Ugyanis egy 1997-es egyezmény alapján nem vehetők fel az EU-ba azok az országok, amelyek rész vesznek egy ENSZ határozat nélkűli támadó HÁBORÚ-ban.A Fidesz mintha a Taszárral kapcsolatban említett volna hasónlót, de Kovácsékezt kekeckedésnek vették.Jellemző. Jogilag, nyugati nemzetkőzi Jogászok szerínt,nemcsak katonák kűldése, hanem a felkészűltségben való részvétel is is háborús cselekmény.Nesze nekedd Magyar Kormány. Orbán Brüszelben tárgyal az EU Néppárt tanácskozásán.Ami meg az itthoni magyarázkodásokon hall az ember elszomorító.Dávid megint beállt a szocik mellé.Jobb lett volna, ha csönbe van.

Téma: Juszt és Fridi újra a köztévén - avagy "Friderikusz nyalodája"
sissy
2003. április 28. 22:24 | Sorszám: 50
A mai hírekben az volt, hogy nem csak a főszerkesztő, de az egész Stáb repűlt.A következő adástól a Nap-Kelte stábja szerkeszti a műsort.Te jó Isten!Lakat lesz a főszerkesztő!!!!!Még több alányalás, de ha szerencsék van akkor a következő cserénél a Nap_kelte is repűl.Az elöző Stáb azt monta, hogy nem velük van a baj, hanem a "MŰSORVEZETŐVEL".......................
sissy
2003. április 28. 22:23 | Sorszám: 49
A mai hírekben az volt, hogy nem csak a főszerkesztő, de az egész Stáb repűlt.A következő adástól a Nap-Kelte stábja szerkeszti a műsort.Te jó Isten!Lakat lesz a főszerkesztő!!!!!Még több alányalás, de ha szerencsék van akkor a következő cserénél a Nap_kelte is repűl.Az elöző Stáb azt monta, hogy nem velük van a baj, hanem a "MŰSORVEZETŐVEL".......................

Téma: Március 15-én kifütyülik kovácsot Marosvásárhelyen
sissy
2003. március 16. 20:15 | Sorszám: 86
Kedves RUD!
Honnan szeded azt a sok bolondságot amít összehodasz.A Prostgraduális képzés Magyarországon ismert szóhasználat. Én csak felhomályosítottalak, hogy hol tudod homájos ismereteidet megvílágosítani.Légyszives a Demokrácíában hangoztastd, hogy "Bukott ME"pl.Prodi most épp a mi EU csatlakozásunkat egyengeti, de van ezer példa. Tudodd, ha lehetne én a hozzádd hasonló felfogásu, okosnak képzelő,félinformált alakokat valahogy kihagynám az EU- ból, mert még ott is képesek bajt keverni ahol nincs.Ezutal szépen megkérlek az eredi témához visszatérni, s már felajánlottam, hogy egy "pofa sör" mellett vítasuk meg a dolgokat.
sissy
2003. március 16. 15:47 | Sorszám: 78
Kedves Rud!
"kicsit felüről nézel haza" megjegyzésedet, mert én nem nézek sehonnan, pláne felüről, mert még élek.A részvevő vendégekről meg akkor tudom kífejteni véleményemet, hogy ki mindenki képvíseltette magát, ha ismerem a listát, de úgy tudom, hogy nem csak DR.Orbán Viktor volt az egyetlen, aki korábban állami tisztséget viselt valamelyik országban, s jelenlegi kormánynak nem tagja, ettől függetlenűl részt vett a szertartáson.A Nemzetközi Protokolláris szabályokat több kiadványban vagy valamelyik Egyetem Proszgraduális képzésen elsajátídhatodd, ha van előképzettséged.Megjegyzem a Maci-Laci nem felel meg.
sissy
2003. március 16. 14:07 | Sorszám: 58
Kedves RUD!
"Szóval Orbán nem tartotta érdemesnek az Űnnepen itthon megszólalni......."
Ha jól meggondolom, tavaly miért nem kífogásoltadd ezt?Úgyanis tavaly márc 15.-én Dr Orbán Viktor Magyarország Miniszterelnőkeként Brüszelben az EU-Tanács Űlésén vett rész, ahol az EU Miniszterek tanácskoztak, ahol igen fontos döntéseket hoztak. Orbán Viktor volt az első hozzászoló, ahol méltatta hazánk Nemzeti Űnnepét is. Tetmészetes Kokárdával a szive fölött. Sajnálatát fejezte ki, hogy nem otthon Űnnepelhet, de természetesnek tartotta, hogy az EU tanácskozás ídőpontját nem Magyarország Nemzeti Űnnepéhez alkalmazkodik, mivel még nem vagyunk tagok.Nagy tapsott kapott. Én élőben láttam a tanácskozás ezen részét. Továbbá, vannak szítuácíók, mikor egy Ex Miniszterelnőknek vannak olyan kötelezettségei amelyek a korábbi pozíciójából ered. Arról senki nem tehet, hogy Magyarországon ezt nem hajlandok tudomásul venni.Ez szegénységi bízonyitván a regnáló Kormány és sajtójának.Tehát, megjegyezendő Magyarország még nem egészen demokratikus Állam, mivel az alapvető protokoláris szabályokat sem képes felfogni.

Téma: Medgyessy - nagy utazás
sissy
2003. augusztus 25. 21:34 | Sorszám: 23
Kedves Toloba!
Kösz az invitálást, ha alkalom adodik, élek vele.Talán a Gondola másík Topicán félig meddig megtudhatodd véleményem, az általad felvetettekre.Szeríntem vissza kéne térni az eredeti Topichoz,Meggyesy utazik.........
sissy
2003. augusztus 25. 21:11 | Sorszám: 21
Kedves Toloba!
Gyözködhetjük egymást még sokáig, de nem jutunk dülőre, mivel ahogy elnézem teljesen más a gazdasági filozófiánk.Ez nem nagy baj, hísz mindeki csak a tapasztalatai alapján tud véleményt formálni.Nekem volt modom, nem csak magyar, hanem más országokban lejátszodó folyamatokat, s annak hozadékát vízsgálni, s ezzel összehasonlitani a nálunk végbement átalakulásokat, annak eredményeségét, vagy eredménytelenségét górcső alá venni.Ez a forum nem alkalmas mélyebb filozófiai kérdések kítárgyalására, remélem, ha egyszer alkalmam lesz rá, úgy mint a régi szép ídőkben, egy kocsmai asztalnál, egy korso sőr mellett, még meg tudjuk váltani a mai magyar világot, ami jelen állapotában szeríntem anyira beteg, mint anno.
sissy
2003. augusztus 25. 20:44 | Sorszám: 19
Kedves Toloba!
A pontos dátumot ilyen távlatból nem tudom, s nem akarok blöffölni.Ha jól tudom kb abban az ídőben közel 1000 hasonló akcíót lehetett volna megtenni.Az egész azon bukott, hogy első lépésben Rt alakukt a cég.Legtöbb helyen a prosperáló vezérkar maradt.S ahelyett, hogy részvényekbe, vagyis a vagyonba bevonták volna a dolgozói részvényt, ehelyet, mint egyszemélyi vezető (Igazgató, Vezérigazgató )az ig.Tanács feje egyszemélyi döntésként, mint aport úgy vitte a céget, minha sajátja lett volna.Külföldi befektetőknek úgy adták át, hogy személyes tulajdonuk, százalékos tulajdonjogot szereztek, melyet egy idő után, mint privát vagyon adták el horibilis összegért. A kűlföldi befektető, meg vásárolt egy piacot.Esze ágában sem volt feljeszteni, helyette az anyaországában hasonló üzemekben termelt áruknak akart piacot.Ez azt jelentette, hogy az életképes magyar Vállalatok, mely tech.fejlesztéssel konkurencia lehetett volna és a Magyar Vállalatok sorát bövítette volna, szemét modon,bocsánat a kífejezésért, a volt Posztkommunista Állampárti elit gazdagodását jelentette, természetesen:Törvényesen, mivel nem volt minden részletében kidolgozott végrehajtásí utasítás.Azt híszem ezek az urak a jelenlegi Kormány gazdasági hátterét, vagy politikai holdudvarát képzik.
Tudod Toloba, ez a tragédia, de lehet, hogy tragikomikus.
sissy
2003. augusztus 25. 19:48 | Sorszám: 17
Kedves Toloba!
Talán éppen ezért, hogy a változások egy irányított, nem vadkapitalizmu modján menjenek végbe, hanem szakmai kontroll legyen.Amint tudjuk ez nem valósult meg.A Martonyi-féle Privatizációs elképzelések, s kidolgozott tervek nem tudtak megvalósulni, csak mutatóban egy-kettő.Ennek ekladens példája Herend, ahol is a dolgozók megkapták a cég részvényeinek nagy részét, az eltöltött munkaidő, szakképzetség arányában, amely a mai napig él.Ez ösztönző hatással volt a cég életében, hísz minden munkatársa magáénak érezte.Dinasztiák dolgoznak ma is ott.Részvény utáni osztalékot kapnak.Eladni nem lehet, ha valaki nyugdíjbavonul a cég árfolyamon(nyereségfűggő) visszavásárolja, s ezen részvények az új munkatársak birtokába kerűl.
Tudod kedves Toloba, ha ez a írányvonal érvényesűl, ahol ennek reális alapja volt, akkor ma talán kevesebb ember sinylette volna meg a renszerváltozás nagy traumáját.Sajna nem jőtt össze, sok lud disznot gyöz.Ezért én Martonyit talán más szemmel nézem, mert nem csak azt tudom, hogy pártba lépett, privatizált, hanem azt, hogy az általa képvíselt privatizációs elképzelés mi volt. s sanos mi nem valósult meg.
sissy
2003. augusztus 25. 19:05 | Sorszám: 14
Kedves Toloba!
Szeríntem Martonyira azért az mondani, hogy "kommancs",nem egészen tiszteséges, hísz te is tudodd, hogy 88-ban lépett a helyi Pártszervezetbe barátai rábeszélésére.Ha tísztába vagy az akkori változások, és reményekbe ami a rendszerváltoztatás igényével fogalmazodtak meg(Lakitelki-Disputák stb)nem arra írányultak, hogy a korábbi egypártrendszeri Diktaturát fenntartsák, hanem VÉR nélkül a rendszer lebontása.Senki nem tudta, hogy hogyan, csak azt, hogy nem szabad, hogy gyűlöletté és véres Polgárháboruba torkoljon.Így azokat az embereket nem nevezném kommancsoknak akik, akkor jó vagy rossz döntéseik alapján elindultak ezen az uton.Ezek soha nem voltak a Kádár rendszer kiszolgálói, ezek az emberek keresgéltek, az MDF az SZDSz a Fidesz, a Szociáldemokratapárt, Kereszténydemokraták, a Kisgazdák írányában és még legalább 100 különféle szerveződésben a maguk utját.Ami ebből a mai napra kikristályozodni látszik még mindig nem a végleges állapot.Így hát több toleranciát.Igaz ez mindenkitől elvárható.
sissy
2003. augusztus 25. 18:14 | Sorszám: 7
De az is lehet, hogy a "lovét" mengy átvenni, amit a kis kinaiak vettek fel IEB-ból.Esetleg kis közös Vállalatot alapít, mint csendestárs, ahova lehet kormánygaranciával Hitelt adni.

Téma: Viszlát-topic
sissy
2003. augusztus 27. 21:27 | Sorszám: 109
Jó éjt mindenkinek, azt híszem egy darabig elköszönök a forumtól, mert egy kicsit bennt is vagyok, meg kint is vagyok, azt amit egyes témákkal és hozzászólásokkal én magam részéről érzékelek, hogy a magyar Demokrácia oly messze van az általam elképzelt és EU-ban hirdettől, mint Mako Jejuzsálemtől.Bocs, ha valaki érzékenységét megbántontam.Azt híszem jobban teszem, ha a német Polgári Körökben tevékenykedem Hazám érdekében, mert bíztosan nem tudtok ML-in végzett véd és dacszövetség olvtársakkal értelmetlen vítákkal csak a szavakat szaporitani, ami nem vísz sehova, csak a szakadékba.

Téma: Ron Werber-tanulmány: 30 évig titkos!
sissy
2003. március 04. 20:03 | Sorszám: 156
Werbert Úr"szaktudását" megmutatta a "mocskos" választásokon, ami addig magyarországon nem volt jellemző, de folytatta a Kormányváltás után.De úgy látszik a bumeráng visszavág: (Fidesz közeli cégekkel való támadások). Ha jól értem, most nem közeli, hanem konkrét pártkatonák vannak a látótérben az űgyeknél.Köszönjűk Werbert Úr a tanácsokat. Igaz nem elegáns, de ha cirkusz kell a népnek, hát legyen.
sissy
2003. március 03. 21:20 | Sorszám: 131
Én csak azon csodálkozom, hogy egy ilyen"magasankvalifkált" szakember bagóért vállal el egy ilyen "komoly" szakdolgozatot, és a zsozsot még munkatársaíval is megossza.Ez nem semmi. Másik dolog, hogy miért kell valakit felkérni a Kormánynak?-Ők nem vették észre, hogy a kormányzati munka nem jó?Ezenkivől miért kellett közel 300 fővel bővíteni a szakaparátus a KEH-be, ha azok igen magas fízetésért nem tudják kordinálni, ellátni a feladataikat? Vagy a "szakaparátus nem is szak, csak pártkatona, és kizudja honnan és hogyan szerezték a szaktudásuka.

Téma: Az MDF mocskos árulása MTV ügyben...
sissy
2003. június 19. 13:49 | Sorszám: 654
Van valami igazad Mercurius, de ha azt szempontot is fígyelembe veszűk, hogy ez a lépés a polgári körökben is feszűltséget okoz, mivel tudott, hogy nagyon sok Körben egyűtt van jelen a polgári oldal külömböző Pártszinpatizása.Én ezért tartom nagyon szomorúnak ezt a döntést, pont azokután történt, mikor az CDI határozattal kapcsolatban Dr Hende Csaba ismertette a Szabadság Kis Köreinek munkáját, jelentéseit, és kíállt a Határozatt mellett.Ezzel a lépésével az MDF egy olyan helyzetet teremtett, mintha a H.Kovácsék véleményét osztaná.Az MDF kapkod, nem tud mit kezdeni magával, mintha Dávid és a tagságközött egyre nagyobb lenne a szakadék bizonyos kérdésekben.Ez látszik a parlamenti szereplésnél is(mértéktartó Dávid kommunikáció és nagyon Radikális képviselői akik Interpellárnak, számonkérnek).Hosszú távon nem megy.
sissy
2003. június 18. 22:14 | Sorszám: 645
Az MDF- elnőkségi Űlésn megvonta a bízalmat Dr. Hende Csabától jelentette be a frissen kínevezet Katona Kálmán (Elnőkhelyetes).Indoklás:Nem vett részt aktívan a Frakcíó munkájában.Nincs kífogásuk az ellen, ha más Frakcíóban ohajt tovább tevékenykedni.
Megjegyzem, hogy Hende a Polgári körök szervezésében vett részt.Lehet, hogy az MDF őngólt lőtt, mivel Hende nagyon sok MDF-es kört hozott tető alá.Az a kérdés, hogy ezek a Körök, hogyan víszonyulnak ehhez a dőntéshez?
sissy
2003. május 13. 22:46 | Sorszám: 550
Szeríntem a Médián nem tudtak változtatni mert 2/3-os, de az EÜ reform beindult a Mikola elég buldozerként vitte végig a dolgot, amivel egyetértett az egész szakma.A Szoclibék színtén leállították, modosítgaták, most ott tartunk hogy kiprivatizálják.Sumákban szétverték a gazdaságot a támogatási Rendszert (beleértve minden ágazatot).Közben Az Őnkormányzatokat ellehetetlenítették.Orditoztak és Kriminalizálták az elöző Kormányt, de csak azért, hogy a polgár ne vegy észre a hozzánemértésüket, és sutyiba a saját korupciós űgyeiket nyugodtan végezhessék.A zsebeik és haverok zsebei feltőltése folyik, az ország kiárusítása, ki tudja mekorra "Lobi" pénzeket vesznek fel a hálás befektetőktől, akik áron alul jutnak a hazai vagyonokhoz.Megjegyzem ez mint média hátszéllel, nehogy a polgár hamar rájöjőn a dolgokra.Mert utánuk a vízőzőn, s jőn a Polgárioldal "reddetrakni" s menteni ami menthető, amit már egyszer a Bokross csomag után bebizonyított, hogy képes rá.Sajnos a polgárok feledékenyek.
sissy
2003. május 13. 22:29 | Sorszám: 547
Nem szeretnélek javítgatni, de ha emlékezetem nem csal, akkor a Brüszeli tárgyalás utén, mikor Orbán hazajőtt a Parlamentben vázolta azt, hogy itthon kell megalkotni azokat aFöldtörvényeket, amelyek megakadályozzák a külfőldiek kivásárlását.Ezek a törv. megszűlettek.Ahogy írod, priorítás a családi gazdáknak, a helybenlakóknak, a földből élőknek, s egy nagyon lényeges, hogy a jogi személyek és RT kizárva. Namármost az Szoclib Kormány első ténykedése volt, hogy a 100 napos program végrehajtásí Törvényei közé becsempészte ennek megváltoztatását , így szabad kezet adva a Spekulációnak, Stromanoknak.Egyébb modosításokat is áterőltetek a Parlamentbe, az ellenzék tíltíkozása a Gazdág tüntetése ellenére(amit a sajtó elhallgatot).Ahol a többség ott a jog a Törvényhozásban.Most már a kedvenc Vörös Bárók is betojtak, mert rájőttek, mig az elején az Ő nyomásukra válltoztattak, de megismerve az EU feltételeket, valamint a Kormány megszorító Programját, már össze akarnak fogni a Gazdákkal, hogy változtasanak a földtörvényen és egyéb finanszirozáson, valamint a támogatásí Renszeren, mert Ők is "sz@..ba vannak.
sissy
2003. március 13. 21:18 | Sorszám: 361
Teljesen osztom a véleményedet.Nagyon nehéz a jobboldali polgári erőknek megmutatni Őnmaga értékeit egy ilyen média ellenszélben. Orbánnak még nehezebb, hisz nem tud egyetlen mondatot kíejteni a száján, hogy ne ezer oldalról ne támadnán meg mindenszavát kífordítva, belemagyarázva olyan dolgokat amit még nem is godolt.És ez a támadás megy napokig a médiákban.S gondolom tudod a kevésbbé tájékozott honfitársain, ha valamit sokat hallannak már nem is tudják eldönteni, hogy hallották a dolgokat vagy a saját kútfejükből való.Ugye nem kell ragozni.Orbánnak vannak gyengéi, de kinek nincsenek, én arra emlékszem anno Ő volt az első olyan politikus aki kimondta, hogy ebben és ebben tévedtem.Ez persze nem nagyon volt proponálva sőt az ellenkezője, s innen nagyon nehéz megértetni és elfogattatni azt, hogy Ő nem az amit a média kialakított vele kapcsolatban. Szóval nehéz. De azt hiszem átéltünk már nehezebb időket is. Csak egymás ellenére ne akarjunk tündökőlni.Az MDF-ben nagyon sok értékes emberke van.Én úgy gondolom, hogy a mostani MDF-nek is át kellene esnie egy őnvizsgálaton, de nem visszanyulni, hanem előre nézni, mivel a mai időkben mások a kíhivások, s ebben a rohanó átalakuló eurorában meg kell tudni találni az egyensúlyt a hagyomány és a haladás között, amit mai MDF-nél nem igen találunk.De Én a magam részéről drukkolok.
sissy
2003. március 13. 18:43 | Sorszám: 359
Na látod én is ezen a véleményen vagyok. Valamikor az ős korban a baráti körünkből én voltam a kílogó. mert az akkori "radikálisabb" egyértelmübben meghatározott rendszerváltozásban bíztam. Azt híszem anno valami igazam volt.Talán nem lehetett volna elsumákolni enyire a változásokat.Mindenki az MDF-ben bíztak.Ez a társaság nem akkor valotta magát a keresztény,nemzeti nézetek a család fontosságát, a tudás becsületét mindenekelött, hanem korábban is.Nem dörgölödőtt a hatalomhoz,s gyermekeit is ebben a szellemben nevelte.A társaság ma is meg van.A viták is vannak, de mindig "érted haragszom nem ellened" stiluban.Valahogy elfogytak azok alellkesedő MDF-es pártfogolás.Ezt nagyon befolyásolta az MDF polítizálása.De bizzunk az országban, Orbánban a jobboldali széles Néppártban. A Fidesz nem mondta ki, hogy az MDF olvadjon a néppártba, hanem gondolkodjanak egy olyan egységben, ahol a Pártok őnnállósága saját arzulat megtartásával kössenek szövetséget.Ezt DI nem értette meg. Ez az Ő problémája, de ezért ne a Fideszt vádolja, aki beindult egy radikális átalakítás irányában.Ez nem ferr. Nem úgy kell másnak lenni, hogy vádaskodok, hanem programokkal, és nem elhasználódott lózungokat ismételgetni(mérséket, közép, keresztény, kompromiszum,)hanem megfogható programokkal, ami jelenleg nincs.Na ennyi.
sissy
2003. március 13. 16:04 | Sorszám: 352
De azt azért nem kellene elfelejteni, hogy teljes volt a dezinformáció, amit a lellkes Ballib. Sajtó még gerjesztett is. Mikor úgyanis az "Érintett" nem volt meghatározva, késöbb volt egy-két utalás arra, volt akit megfigyeltek és volt aki megfigyelt ez a tény a Mécs Bizottságot nem zavarta abban, hogy összemosson. Így az Orbán Kormány tagjai közűl tiltakoztak és kérték hogy hozzák nyilvánosságra a róluk talált iratokat jőtt a hablatyolás, össze-vissza duma, de semmi dok. nem lett nyilvános, Ráhagyták a dolgot az igen intell. képzett lakosságra, hogy mindenki azt mondjon, gondoljon amit akar.Ezekután természetesen a Parlamentben az Űgynöktörvény, hál. MDF-MSZP közös szavazása után lekerült a napirendről, csak az Irratári valamint egy belső testűlet által engedélyezett iratok kutathatók történészet által lett megszavazva.(Ez a SZaDeSz veresége is volt) Na ennyi Boros Úr tiszta látásáról, és vádaskodásairól.Ám lelke rajta. Az MDF-nek van még lehetősége ezt a híbát korrigálni. Adja be újból a Fidesszel a teljeskörű Űgynők Törvényt, de lehetőleg az EU.cst.előtt. Így visszanyerhetne Magyarország valamennyit a híteléből nem beszélve arról, hogy az EU is megszabadulna egy-két kétes multú elemektől.
sissy
2003. március 12. 13:30 | Sorszám: 336
Ez így igaz!Csak az a probléma, hogy egy pár hónappal ezelőtt felállt az MDF régi Tanácsadó gárdája, akik megfogalmazták az MDF őnállósági törekvéseit.Ezen "tanácsadók" vezényeltek a "rendszerváltózás" után, amit tujuk, hogy félresíkerűl.Akkor is az volt, hogy jobb a békesség, egyezkedjünk, mutassunk kompromiszumkészéget főleg az Űgynőktőrvények ügyében.Vajon miért?Most ugyanez a nóta járja egy új szlogen jőtt elő "Nemzeti mimium" kompromiszum.S kivel kell a komromiszum:-természetesen az MSZP(MSZMP)-vel. Érdekes.
sissy
2003. március 11. 21:20 | Sorszám: 318
Én is láttam a HIR-TV-t.Borzalmas.Én is mindig mondom a fíamnak, hogy ha már olyan gügye leszek, hogy nem fogom fel, hogy mi történik körülöttem, csak mondom a magamét, akkor +vonjon" ki a forgalomból. Na így gondolom a Borosról is, mert még mindig ott tart, ahhol 90-ben.Nem veszi észre, hogy egy rohanó világban más a Polítika és mások az érdekérvényesítési modszerek a cél elérésében.Boros Úr ezt nem tanulta meg a lagyos idők vezetői stilust gyakorolva a Vendéklátóiparban.
sissy
2003. március 11. 20:27 | Sorszám: 313
Még egy kis adalék. Herényi Úr felkerűlt a Sonda_Ípszosz népszerűségi listájára és nem is akálymilyen helyen, annak ellenére, hogy az ismerettsége 39%(ez is érdekes, hála a Napkeltébeni szereplései )kapcsán.
sissy
2003. március 03. 23:02 | Sorszám: 14
Szerintem inkább Szili Katika és Dávid Ibolyka paktált le. Mióta Erdélyi közös utjuk után az egyenkalapjukban jól meg voltak együtt, és Katika kijentette, hogy miota Ibolyka az Orszéggyülés alelnőke és jobban megismerték egymást szinte barátnők.
Ugyanis a levezető alelnők ebben az akcíóban DR. Dávid Ibolya volt. Jogában állt volna elhallasztani a szavazást a megegyezésig.Nem beszélve arról, hogy milyen alapon kettő.

Email a webmesternek | Gondola