Téma: Varga Tamás előkerült - FIDESZ vezetőink szavatossága lejárt
|
Évalánya |
2005. április 13. 16:15 | Sorszám: 20 |
Ki gondolhatja, hogy ő jobban ki tudja értékelni a körülményeket, az adatokat, és le tudja vonni a következtetéseket, mint az eljárás során megbízott bírósági szakértők, akik hivatalból minden bizonnyal alapos vizsgálatot fognak tartani? Szerintem az üggyel kapcsolatban a különböző adatokat, cégjegyzékeket, egyéb dokumentumokat a bírósági eljárás során az ezzel megbízott szakértők meg fogják vizsgálni. Aztán a bíróság fogja eldönteni, hogy Varga Tamás követett-e bűncselekményt, ha igen, mikor, és azt is, hogy mely személyek tekinthetők bűnrészesnek, és kik nem. Addig lehet itt találgatni, de az ilyen találgatások célja kizárólag csak bizonyos személyek politikai célzatú lejáratása, amit közönséges szóval egyszerűen csak mocskolódásnak szoktak nevezni. Szerintem így is kell kezelni.
|
|
Évalánya |
2005. április 13. 10:29 | Sorszám: 2 |
Tudod, kedves Dóra, már a topik címében is politikai összemosási kísérlet gyanúja merül fel bennem. Ugyanis a "Fidesz vezetőink" kifejezés abszolút nem hozható összefüggésbe bűncselekményekkel. Bűncselekményt mindig konkrét személyek követnek el, akiket csak akkor mondhatunk bűnösnek, ha ezt jogerős ítélet mondja ki. A "Fidesz vezetőink" nem konkrét személy, és így nem is hozható összefüggésbe konkrét cselekményekkel. Itt emberekről van szó, akiket bizonyára te sem akarsz kellően alapos ok és alap nélkül, pusztán politikai indíttatásból besározni.
|
|
Évalánya |
2005. április 13. 10:22 | Sorszám: 1 |
Aki bűncselekményt követett el, szerintem is viselje annak következményeit, és nyerje el a jogerős ítéletben kijelölt büntetését. Itt szerintem csak arra kell vigyázni, hogy a poltikai rágalmak és a valódi bűncselekmények között világos különbséget tudjunk tenni.
|
|
|