gondola Fórum
Gondola főoldal | beállítások | regisztráció | keresés | GYIK | fórum főoldal | moderáció

Téma: ... most pedig nevessünk egy kicsit 2 ...
Évalánya
2008. október 16. 08:45 | Sorszám: 2242
Van közte sok jó.

Téma: Varga Tamás előkerült - FIDESZ vezetőink szavatossága lejárt
Évalánya
2005. április 13. 16:15 | Sorszám: 20
Ki gondolhatja, hogy ő jobban ki tudja értékelni a körülményeket, az adatokat, és le tudja vonni a következtetéseket, mint az eljárás során megbízott bírósági szakértők, akik hivatalból minden bizonnyal alapos vizsgálatot fognak tartani?

Szerintem az üggyel kapcsolatban a különböző adatokat, cégjegyzékeket, egyéb dokumentumokat a bírósági eljárás során az ezzel megbízott szakértők meg fogják vizsgálni. Aztán a bíróság fogja eldönteni, hogy Varga Tamás követett-e bűncselekményt, ha igen, mikor, és azt is, hogy mely személyek tekinthetők bűnrészesnek, és kik nem.

Addig lehet itt találgatni, de az ilyen találgatások célja kizárólag csak bizonyos személyek politikai célzatú lejáratása, amit közönséges szóval egyszerűen csak mocskolódásnak szoktak nevezni. Szerintem így is kell kezelni.

Évalánya
2005. április 13. 10:29 | Sorszám: 2
Tudod, kedves Dóra, már a topik címében is politikai összemosási kísérlet gyanúja merül fel bennem.

Ugyanis a "Fidesz vezetőink" kifejezés abszolút nem hozható összefüggésbe bűncselekményekkel. Bűncselekményt mindig konkrét személyek követnek el, akiket csak akkor mondhatunk bűnösnek, ha ezt jogerős ítélet mondja ki. A "Fidesz vezetőink" nem konkrét személy, és így nem is hozható összefüggésbe konkrét cselekményekkel.

Itt emberekről van szó, akiket bizonyára te sem akarsz kellően alapos ok és alap nélkül, pusztán politikai indíttatásból besározni.

Évalánya
2005. április 13. 10:22 | Sorszám: 1
Aki bűncselekményt követett el, szerintem is viselje annak következményeit, és nyerje el a jogerős ítéletben kijelölt büntetését.

Itt szerintem csak arra kell vigyázni, hogy a poltikai rágalmak és a valódi bűncselekmények között világos különbséget tudjunk tenni.

Téma: Két egyház
Évalánya
2003. március 19. 22:23 | Sorszám: 2
Érdekes gondolat. Nekem ez a hasonlat jutott eszembe róla: az "egyik" olyan, mint a lélek. Láthatatlan, és mindent áthat. A "másik" olyan, mint a test. Ha két ember találkozik, csak a testeket látják, a lélek megismeréséhez sokkal több idő kell. Ez a látható rész, a test, itt-ott beteg lehet, itt-ott csúnya pattanás, ránc, kiütés lehet rajta. Ez hordozza a lelket. A kettő mégis együtt teljes, egy egész.

Téma: TOP SECRET? Orbán apja vörös verőlegény?
Évalánya
2004. október 06. 10:35 | Sorszám: 21
Ez az egész úgy hangzik, mintha kende péter (kisbetűzés szándékos és célzatos) írta volna álruhában. Annyit is ér.

Téma: Egyszemélyi uralmat, nyílt diktatúrát hozna be Gyurcsány
Évalánya
2006. október 23. 19:48 | Sorszám: 244
Egyszemélyi uralmat, nyílt diktatúrát hozna be Gyurcsány

Ma estétől - úgy tűnik - ez már nem feltételes mód, sajnos!

Téma: Kossuth tér, 2006. okt. 23.
Évalánya
2006. október 23. 15:04 | Sorszám: 155
Az utcán vérző fejű embereket lehetett látni.

Piros a vér a pesti utcán...

1956-ban is, és 50 év után, ma is.

Ez Magyarország, 2006-ban.

Téma: CSURKA ISTVÁN
Évalánya
2005. április 11. 10:47 | Sorszám: 59
Nem venném a merészséget, hogy megítéljem, melyik embertársam mennyire hisz abban, amit mond. Ugyanis én nem látok bele senkinek a lelkébe és szándékaiba.

Ezt egyedül az emberek cselekedeteiből lehet megítélni. A magam részéről úgy látom, hogy Orbán Viktor szavai és cselekedetei összhangban vannak egymással. Neki is vannak különböző korszakai, mint ahogy sok más embernek is, de egy-egy korszakon belül szerintem következetes.

Ezért Orbán Viktor szerintem hiteles politikus.

Bocsi az offért, de vannak, akik minden alkalmat kihasználnak arra, hogy Orbán Viktorba rúgjanak egyet.

Csurka István gerinces jellemét nem vonom kétségbe, és tisztelem is, hogy mindig bátran kimondja, amit gondol. Más kérdés, hogy egy jó politikusnak fel kell mérnie, mikor és hogyan mondhatja ki, amit gondol.

Téma: Mereénylet Djindjics ellen
Évalánya
2003. március 13. 18:53 | Sorszám: 14
Nem ismerem pontosan Djindjic politikáját, az ottani helyzetről is csak annyit, amennyit a rádióban hallok a hírekben. Engem mégis nagyon megviselt ez az eset. Micsoda barbár dolog! Elkeserítő, hogy ez ma megtörténhet! Valakiknek nyilván útjában volt, erre lelőtték. Ilyen szörnyűséget semmilyen politikai indokkal nem lehet elfogadni!

Téma: Szakad az MSZP ?
Évalánya
2005. április 12. 09:59 | Sorszám: 409
A parlamentben az egyszerű többség eléréséhez a koalíciós pártok szavazata kell, elégséges. A jelenlegi koalíció vezetőjét Gyurcsány Ferencnek hívják. A konfliktus megoldását a közvélemény tőle várja, ő a Deus ex machina. Számára ez egészen egyszerű ügy

Igen, Gyurcsány Ferenc számára ez nagyon egyszerű ügy lenne, de ő a ma reggeli rádió interjúban világosan kifejezte, hogy nem óhajt ebben a vitában az MSZP tagsága mellé állni. Esze ágában sincs.

Részlet az interjúból (a beszélgetés utolsó szakasza):

"Bálint István: - Suchmann Tamás az írja ebben az írásában, hogy a közvélemény a miniszterelnöktől várja a megoldást, hiszen ön a koalíció vezetője.

Gyurcsány Ferenc: - Ön is és a hallgatók is ismerik a véleményemet. Az elmúlt hetekben sokszor elmondtam, hogy a megoldás ezekben a kérdésekben politikailag és közjogilag is a magyar parlament pártjainak kezében, összességében az országgyűlésben van. (...) Ezért azt a magatartást és politikát fogom követni a következő napokban, hetekben is ebben az ügyben, amit eddig követtem."
http://www.radio.hu/index.php?cikk_id=132404&rid=PWdUTQ==

Téma: Juszt és Fridi újra a köztévén - avagy "Friderikusz nyalodája"
Évalánya
2003. május 07. 22:14 | Sorszám: 64
Van azért különbség is: Fridi műsora nyaldoklik.

Téma: A Fidesz szerint Glatz elgogadható köztársasági elnöknek!
Évalánya
2005. április 14. 14:21 | Sorszám: 138
A Glatz Ferenc által jegyzett írás felháborító, erősen manipulatív és erős negatív elfogultságot tükröz az ősmagyarság megítélésével kapcsolatban. Egy történésztől elvárható lenne, hogy legalábis szigorú tárgyilagossággal írjon a vizsgált korszak embereiről, akkor is, ha egyébként semmi közösséget, rokonszenvet nem érez a magyarok ősei iránt.

Téma: Fidesz-KDNP lista 2006-ban ?
Évalánya
2005. július 02. 12:16 | Sorszám: 22
A magam részéről az együttműködésnek sokkal jobban örülök, mint a széthúzásnak. Az együttműködéssel az egész ú.n. jobboldal nyer, a széthúzással az egész jobboldal veszít.

Kétségtelen, hogy az együttműködésnek is vannak nehézségei, az önálló arculat megőrzése például szerintem is fontos. A legfontosabb stratégiai célok, a legfőbb eszmék közösek, de a megjelenített értékek nem feltétlenül kell, hogy minden részletben pontosan egyezzenek. Az együttműködés nem zárja ki, hogy mást hangsúlyozzon a Fidesz, és mást a KDNP. A Fidesz lehet pragmatikusabb, a KDNP konzervatívabb például.

Téma: Az MDF mocskos árulása MTV ügyben...
Évalánya
2003. március 11. 20:02 | Sorszám: 312
Ez a levél tetszik. Hasonló gondolataim voltak nekem is az üggyel kapcsolatban. Sajnos, azóta újabb szomorú fejlemények történtek.

Nagyon remélem, hogy a Fideszben is, az MDF-ben is megfontolják majd, hogy minden ellentét csak a mostani kormánypártoknak kedvez. Szerintem a közös célokra kellene koncentrálni. A megsérült bizalmat helyreállítani éppen elég kihívás, jó kis feladat. Egymás hibáit kölcsönös jó szándékkal és tapintattal kellene kezelni, és inkább segíteni egymásnak, hogy aztán mindenki korrigálhassa a saját hibáit.

Évalánya
2003. március 05. 22:43 | Sorszám: 103
Sziasztok! Az MDF néhány mostani lépésével én sem értek egyet. Szidni nem akarok senkit, nem vagyok veszekedős típus. Az elvtelen alkukat sem szeretem.

Nagyon sajnálom, hogy a helyzet - úgy tűnik - kezd elmérgesedni a Fidesz és az MDF között. Nem tudom, mit lehetne tenni ez ellen. Csak azt tudom, hogy ha az MDF vezetése így folytatja, elsősorban saját tagságával és szimpatizánsaival fog szembekerülni. Nagy kár lenne, és gondolom, nem ez a cél.

Aki egy pillanatra is hisz a balosoknak, az csak ráfizethet.

Viszont minél inkább mélyülnak az ellentétek két polgári párt között, annál jobban jár a baloldal. Ezt nem szabadna elfelejteni egy pillanatra sem, egyik polgári pártnak sem.

Email a webmesternek | Gondola