Téma: Vizsgálóbizottságot a Gondolán!!!
|
Sziriusz |
2004. április 16. 08:26 | Sorszám: 552 |
Bocs, de az akkoriban beindult sok anyázás között nem vettem észre, hogy adós maradtam a válasszal: Szóval a 9:1, (vagy 9:11? már nem emlékszem pontosan :-) egy fekete lyuk téma, amely nemcsak a ottani hozzászólásokat nyelte el, hanem kb. egy hónapra visszamenöleg a másutt tett korábbi hozzászólásokat is...
|
|
Sziriusz |
2004. március 12. 09:13 | Sorszám: 497 |
Ami Beckett emlekem volt, az valojaban marslako. Marpedig valahol Beckett-i dramakent is jellemezte valaki a masik szalat. Na megyek, de majd ha eszembe jut, ujra jelentkezem.
|
|
Sziriusz |
2004. március 12. 06:35 | Sorszám: 494 |
Csak lennék, ha úgy gondoláznék, mint mások. De bezony karakteres felületen írok, otthon meg csak grafikus van egyelöre. :-(sajnos)
|
|
Sziriusz |
2004. március 12. 06:33 | Sorszám: 493 |
Egy szóba összevont három sértést! Ez nem alulról szagolja az ibolyát!
|
|
Sziriusz |
2004. március 12. 06:28 | Sorszám: 492 |
"Kedvenc helyeim egyike a vonat... s akkor (a kaluz) a szomszéd fülkét kihagyja. Oda kellett volna ülnöm"
|
|
Sziriusz |
2004. március 12. 06:27 | Sorszám: 491 |
Szintén drazsé?
|
|
Sziriusz |
2004. március 12. 06:25 | Sorszám: 490 |
Viszont a grafika hamarabb beletapos a fékbe
|
|
Sziriusz |
2004. március 12. 06:21 | Sorszám: 489 |
Így is, úgy is, a pelenka elöbb-utóbb sz@ros lesz...
|
|
Sziriusz |
2004. március 12. 06:19 | Sorszám: 488 |
A "Gondola-tali" szálról azt mondta egy bölcsész, hogy jobb, mint egy Beckett dráma. Ideje kiosztani a szerepeket: Bíró, jegyzö, 12 népi ülnök, 12 dühös ember, ügyész, védö, vádlottak, s a közönség, aki szeret bekiabálni.
|
|
Sziriusz |
2004. március 12. 06:16 | Sorszám: 487 |
Gyorsabban reagált Schrödinger macskájára, mint jómagam. Pedig én dobtam be a ketrecbe (vagy a centrifugába?)...
|
|
Sziriusz |
2004. március 12. 06:13 | Sorszám: 486 |
Rosszul írtad, ö a búvárharagban volt. Iszapszemü.
|
|
Sziriusz |
2004. március 12. 06:11 | Sorszám: 485 |
Szerintem egy IRL tali mostmár kifejezetten zavarna mindenkit. A gyürük urában is sokkal félelmeteseb volt a balrog, mint a vásznon... Roxfort/Hogwarth is Erzsébet-kori kastélynak sokkal jobb lenne, mint az a viktoriánus giccs, amit vetítenek...
|
|
Sziriusz |
2004. március 12. 06:07 | Sorszám: 484 |
Akkor nem kell írnom aszta-pikszel-komnak, Te is adhatz rá engedélyt, hogy a kantelezene szövegét karakteresen is olvashatóvá tegyem! Igaz, egy két szót másként értettem, de majd azok miatt megvívunk !
|
|
Sziriusz |
2004. március 12. 06:02 | Sorszám: 483 |
Neked nem?
|
|
Sziriusz |
2004. március 12. 06:01 | Sorszám: 482 |
Több, mint egy hónapja ajánlottam neki, #124 Talán idén március idusáig tesz valamit, nemcsak kavar.
|
|
Sziriusz |
2004. március 11. 11:00 | Sorszám: 445 |
#385 -rol
|
|
Sziriusz |
2004. március 11. 10:58 | Sorszám: 444 |
Hala Istennek, hogy nem az! Meg csak 444-nel tartunk, 500 utan kezd cask lassulni a tempo kenyelmesre, s csak 1000-nel szokas zarni... Kerlek, hagyd meg nyitva! Akottyanak egy het mulvara igertem a teljes hipotezist (vagy hipokrizist?hipofizist:szoval a hypo-t) hogy valaszolok akkor neki - nameg az alpakkak is beindultak, ha jol latom. De veluk nem vallalok kozosseget!
|
|
Sziriusz |
2004. március 11. 04:05 | Sorszám: 440 |
Már megkértem - itt, nyilvánosan. Te is olvashattad, ha kell, majd kikeresem a sorszámokat. Nem küldte el: és igaza is van! Igazán án csak egy dologra voltam kíváncsi - habár egy hölggyel szemben udvarialanság azt firtatni, hogy ki mennyi idös, de a nöi nikkelekek jelentös része is bátran megszólalt a szaktopikban. Most, hogy elöl van, könnyen át tudom nézni, de igazából csak egy dologra nem emlékszem pontosan: mit szóltál el Te a töröltek között: Az 58 -ra emlékszem, mert az szám. De mi volt ez: életkor, vagy évszám? Tudom, nem érdemlem meg, hogy ezt válaszra méltasd - így megpróbálom ezt a számot kiverni a fejemböl.
|
|
Sziriusz |
2004. március 11. 01:35 | Sorszám: 437 |
Mihez képest? A vasedényhez képest - bocs, ez most nem jön össze, majd folytatom, ha felkeltem...
|
|
Sziriusz |
2004. március 11. 01:32 | Sorszám: 436 |
Na az elsö bekezdésem második mondata szétesett, nekifutok mégegyszer: Igyekeztem bunkó beszólásaimat viccel enyhíteni. Viszont valamiért a fullánkjaim felének nyávogás lett a következménye. Pedig igazán nem én vagyok a régi jó rajzfilm...
|
|
Sziriusz |
2004. március 11. 01:29 | Sorszám: 435 |
Reklamáltam nála, de ennél fontosabb dolgokért. Nekem sose válaszolt durván, inkább én viccelödtem vele képest alpárian. Az volt a macskaelemzésem tapasztalata, hogy amilyen az adjisten, olyan a fogadjisten. Egy irányban. Vagyis ha egyszer lementetek kutyába, akkor akárhogy szólítod meeg késöbb, leugat Téged. Új nikkel normális hangon kezd beszélni - talán már említettem, hogy nem ez az elsö gondolás regisztrálásom. De egyáltalán miért is irritál egy egy megjegyzése? Nem tudom. De ha rájövök, megosztom a közzel is, ígérem.
|
|
Sziriusz |
2004. március 10. 23:43 | Sorszám: 433 |
Nem értem az igazodást, pedig volt mostanában itt-ott katonai téma (... honvéd, hozzám! ...-t kirúúúúgni!) Ja, s a süllyedést se értem, pedig próbáltam az utazást (a Föld középpontja felé) De talán holnap világosabb lesz!
|
|
Sziriusz |
2004. március 10. 23:09 | Sorszám: 432 |
Írtam ugyan, hogy ezt nem lehet IRL info nélkül bizonyítani, de lehet, hogy tévedtem. Ha elfogadod a feltételeket, elhiszem, hogy toloba vagy. De ha nem! De lássuk eöször, hogy mi bizonyítaná számomra ezt az azonosságot: (a triviális megoldás, hogy toloba pedig megírja, hogy ö Repkény nem müködik, ennyit már okosodtam :-) Ha tényleg Te vagy toloba (remélem jól emlékszem, s kisbetüvel írtad), emlékszel arra a topikra (jobban szeretném témának, vagy szálnak hívni, de az ismét félreértésekre adna lehetöséget), amire az elsö válaszomban utaltam. Ha március idusáig felhozod ezt a témát, akkor simén folytatjuk ott. Elsö hozzászólásom ott az lesz, hogy megerösítem az azonosságotokat. De ha nem: Két eset jöhet számításba (ha közben ki nem rúgnak) Egy rosszakaród megelöz - akkor "Kedves csigatoloba" lesz a megszólítás részemröl, meg akinek még kedve lesz utánozni... Fogalmad sincs, hogy mi is ez a topik, s marad eltemetve a régmúlt idök szénakazlában (bocs, ez kicsit képzavaros lett) Ebben az esetben mind a ketten megkérjük a moderátort a Konstruktív kritika rovatban, hogy a "Repkény" helyett "Repkény (gyenge tolobautánzat) legyen a megjelenített neved.Elfogadod-e ezeket a feltételeket? Igen / nem választ kérek, különben megyek offtopikolás miatt rinyálni, és erre megkérem a topik gazdáját is.
|
|
Sziriusz |
2004. március 10. 22:53 | Sorszám: 431 |
Eddig ez a stílus elkerülte ezt a szálat. Ha nem is mindenki részéröl, de a többség tartotta magát ehhez. Gondolom meg fogsz sértödni, ha azt mondom, hogy azzal is kisebbségi lettél, hogy idézted. Bocs!
|
|
Sziriusz |
2004. március 10. 22:51 | Sorszám: 430 |
Mondtad, csak elsöre nem értettem meg. Na mindegy, esprit d'escalier...
|
|
Sziriusz |
2004. március 10. 22:48 | Sorszám: 429 |
Mindjárt megyek tálalni, csak jelzem feltöltödtem - bár elébb az itteni vendégek. (túl vagyok a félezren - s az is néked szólt, kedves Néném, ha nem sértödsz meg, hogy eloroztam ezt a megszólítást)
|
|
Sziriusz |
2004. március 10. 20:17 | Sorszám: 424 |
Másutt már próbáltam indokolni, hogy miért is ilyen a stílusom. De hogy melyik a titkos topik, arra nem jöttem sajna rá, mert ott, ahol gondoltam, tegnapig nem válaszoltál - ma meg eléggé idekötött a bizottság, s lassan az akkum is kiürül, ami legalább 2 óra szünetet jelent :-(de ha ébren tudok maradni, folytatom)
|
|
Sziriusz |
2004. március 10. 20:13 | Sorszám: 423 |
... olvasd el! (bocs, lemaradt :-)
|
|
Sziriusz |
2004. március 10. 20:12 | Sorszám: 421 |
Szólaltam mán én is olyan témában meg, amiröl késöbb kiderült, hogy nem értettem. Itt se állíthatom, hogy minden kristálytiszta, de amotdt meg minden egyre zavarosabb lett számomra. Most viszont itt tisztul a kép. De homályos pont még akad, hiába provokálok. Abban csak Gen, vagy talán szij tudnának segíteni, de eddig egyiköjük se vette a lapot.
|
|
Sziriusz |
2004. március 10. 20:06 | Sorszám: 420 |
Attól tartok, még nem ért véget, csak az erögyüjtés folyik. Ha nagyon akarod, rád is fröccsenhet... Ha eddig kimaradtál, ezt is, meg a párhuzamos szálakat is!
|
|
Sziriusz |
2004. március 10. 19:16 | Sorszám: 417 |
Lassan egy éve indítottam egy szálat, amiböl félreértések adódtak. Ott szeretném folytatni a félbeszakadt beszélgetést, itt offtopic, a freemail meg lassu. Meg talán mások is kíváncsiak erre a csörtére.
|
|
Sziriusz |
2004. március 10. 18:56 | Sorszám: 414 |
S ha már akkor, amikor elöször idelökted ezt a kinyilatkoztatást mégis merészeltem valamit hozzáfüzni? Írjam-e be megint? Vagy keressem ki Neked?
|
|
Sziriusz |
2004. március 10. 18:53 | Sorszám: 413 |
Elég sokat írtam ebbe a szálba. Konkrétabban melyiket tartod tévedésnek/baromságnak/csúsztatásnak/vagy akárminek?
|
|
Sziriusz |
2004. március 10. 18:48 | Sorszám: 412 |
De ha igaz az elsö beirásod (Repkény nikkel), akkor lenne egy közös szál, amin ezt elrendezhetnénk... Ha meg Oxygene is te voltál karácsony után, hát küldd el mégegyszer annak a tudós punknak a szövegét, mert anélkül a google se segít.
|
|
Sziriusz |
2004. március 10. 18:38 | Sorszám: 407 |
Ha nem szóltál bölcs maradtál volna
|
|
Sziriusz |
2004. március 10. 18:27 | Sorszám: 405 |
Köszi, majd nyugodtabb idöben kipróbálom a remekmüvet is
|
|
Sziriusz |
2004. március 10. 18:06 | Sorszám: 400 |
Bocs, de ezen a szálon oszlatni próbáljuk a homályt! A 90-es évek közepén hálistennek már nem volt kisz. Mikor történt a háromszori nekifutás? Más persze egy munkahely, ás s más s más s más a nulladéves tábor az egyetemen. (bocs, kezd ismét szakadozottá válni a kapcsolat, nem megyek vissza javítani)
|
|
Sziriusz |
2004. március 10. 17:57 | Sorszám: 397 |
Avagy gyenge angoltudásom miatt világosítsd fel gyermeked! A "no comment" talán azt jelenti-e, hogy tilos kommentálni?
|
|
Sziriusz |
2004. március 10. 17:54 | Sorszám: 395 |
Nem éljük túl (egyik nikkel se :-)
|
|
Sziriusz |
2004. március 10. 17:51 | Sorszám: 392 |
Ezt már egyszer írtad, s arra válaszoltam is valamit. Szedjem talán elö újra?
|
|
Sziriusz |
2004. március 10. 17:34 | Sorszám: 389 |
Én is résztvettem ilyen táborban, méghozzá nem is gimnazistaként, hanem mintegy a gólyatábor folytatásaként. Tényleg slamposság, jöttek a patronálók, hogy a nyakukon maradt vagy húsz hely. Nem kérdezték, hogy tagok vagyunk-e, de be kell vallanom, hogy én az voltam akkor. Más témákban azt is szívesen elárulnám, hogy hogyan is ért véget a tagságom, de itt, a vádlottak padján NEM!
|
|
Sziriusz |
2004. március 10. 17:29 | Sorszám: 388 |
Én viszont egy törölt hozzászólástól nem tudok szabadulni... De ha még IRL is ilyesmire célozgatni, akkor kérjétek meg rúútot, hogy hajítson ki!
|
|
Sziriusz |
2004. március 10. 17:06 | Sorszám: 385 |
Vitapartnered szerint Te lementetted a Teleki szálat. Elküldenéd-e? Az elöbb még müködött a freemail, kipróbáltam.
|
|
Sziriusz |
2004. március 10. 17:04 | Sorszám: 382 |
Felhozhatnál egyet-kettöt - amikor mások a kutyaeledelekröl vitatkoznak
|
|
Sziriusz |
2004. március 10. 17:00 | Sorszám: 380 |
Megvárom, míg ismét megjelenik itt. Remélem, nem szakad meg többet a kapcsolat (gprs, akkuról)
|
|
Sziriusz |
2004. március 10. 16:58 | Sorszám: 379 |
Köszönöm, hogy megjött vádlott társam! Úgy olvastam, hamarosan remélem nagyrabecsült onogur is ismét körünkben lesz. A tisztelet pedig annak szól, hogy az én halvány emlékeimet Schrödinger macskájáról elöhozta a Fizikai Szemle 1997 júliusi számából a vonatkozó Teller interjút (amit most olvastam elöször, s kedvem is támadt ilyen címen egy új szálat indítani) - de elébb varrjuk el ezt!
|
|
Sziriusz |
2004. március 10. 16:50 | Sorszám: 377 |
Na igen. De ha az a vizsgálók kérdése, hogy azonos e a vádlott x, és y nikkel, akkor egy büntetöperben megbilincselve is érezhetem magam, hisz - bár van aki irtózik töle - bátran vallom, hogy a többnevüség a játékszabályok, s a világháló fejlödésének természetes következménye.
|
|
Sziriusz |
2004. március 10. 16:45 | Sorszám: 375 |
A Teleki témában viszont fogadott. Csak annak nem maradt olvasható nyoma, csak érzelmi - azokban, akik épp olvasták.Mennyi? 58 Mi mennyi? Mi 58? Volt egy "Hány évesek vagyunk?" szál, csak persze nem találom. Lehet-e, hogy az elöbbi vicc 10 napja IRL megítélés alá esik? S akkor röpülök én is (toloba után)
|
|
Sziriusz |
2004. március 10. 16:40 | Sorszám: 374 |
Eléggé félrevezetett a neve, de azóta tisztáztuk. Áruld már el, a két macska (álmomban) vajon 1 Örkény István 2 Charles Dodgson x "Neked összes" miatt kérdem, remélem ez nem keveredett el az adatbázis újraindexelésekor
|
|
Sziriusz |
2004. március 10. 15:54 | Sorszám: 371 |
Sajna az én segítökészségem csak elméleti. Lenne még az outlook-os szálon is megjegyeznivalóm, csak valahol zátonyra futott e szándék Békepipát nem szívok! Hau!
|
|
Sziriusz |
2004. március 10. 15:50 | Sorszám: 370 |
Most mit vársz? Ajánljak fel egy hordócska tüzesvizet? Mire a múltkori témádba (rovat egy szinttel feljebb van: társalgó, közélet,...) bel tudtam böffenteni, már el is halt a vita... S ott legjobban a négyes metró izgatott, de azért az eredetihez is lett volna mit hozzátennem. Viszont a mostani összeomlás után nem ártana, ha esmét felhoznád édes ecsém!
|
|
Sziriusz |
2004. március 10. 15:46 | Sorszám: 369 |
Fentebb stíl.. monthatta volna szebben, kis lovag(ina)
|
|
Sziriusz |
2004. március 10. 14:48 | Sorszám: 360 |
Nem is egyszer!
|
|
Sziriusz |
2004. március 10. 14:29 | Sorszám: 346 |
Én nem.. Söt, ha van valami közöd a kopasz indiánhoz, aki a wigwamban is nagyon segítökész, akkor kifejezetten örülök, hogy errefelé vezetett a harci ösvényed!
|
|
Sziriusz |
2004. március 10. 06:45 | Sorszám: 279 |
Azt hittem, azért használtad azt a csúnya szót, mert pihenni vágyál - hogy egy ideig ne is tudhass válaszolni...
|
|
Sziriusz |
2004. március 10. 06:42 | Sorszám: 278 |
Szerinted melyik lufi talált? (BIztos van ilyen is, csak én nem találom :-)
|
|
Sziriusz |
2004. március 10. 06:37 | Sorszám: 277 |
Szerintem mind annak tekinthetjük magunkat, s egyedüli bünük az, hogy megszólaltunk 9:1 témában.
|
|
Sziriusz |
2004. március 10. 06:30 | Sorszám: 276 |
A Schrödinger egyenletre gondoltál?
|
|
Sziriusz |
2004. március 10. 06:19 | Sorszám: 275 |
Én erröl Mérö László(A mindenki másképp egyforma, írta Mérö László(az Észjárások(...) szerzöje): Észjárások , vagy a másik könyvében olvastam. Majd alkalomadtán beírom az összes fejezetcímet, nemcsak azokat, amik a tartalomjegyzékben szerepelnek. Ezt talán nem tekintik szerzöi jogsértésnek. Esetleg kéretlen reklámnak, s akkor azért repül
|
|
Sziriusz |
2004. március 10. 06:12 | Sorszám: 274 |
Jól emlékszem-e, hogy Te is beszálltál a 9:1 -be?
|
|
Sziriusz |
2004. március 10. 06:09 | Sorszám: 273 |
Szerinted talán ezért a cselekedetért kizárás jár? Merthogy ez is IRL? Itt csak véleményt mondhat a nikkel, tényként meg csak a tévét, napi, s hetilapokat, s hasonló médiákokat fogadhatjuk tán el? Úgy gondolom, ohgy ezt figyelmeztetésnek szánta, de nem akarta az összes gonodolaolvasó személy és robot orrára kötni, hogy IRL más hangzott el. Vagy talán az is IRL miatti kizárást von maga után, ha leírom - név nélkül, de a helyzet miatt a résztvevök számára mégis azonosíthatóan - hogy mi is történik egy cégnél egy új levélvírus felbukkanásakor?
|
|
Sziriusz |
2004. március 10. 05:59 | Sorszám: 272 |
onogur ezt korábban (262) megválaszolta
|
|
Sziriusz |
2004. március 08. 13:56 | Sorszám: 266 |
Ja, a macskacentrifuga kepet csak azert nem rakom be, mert szeretnem, hogyha ez a tema keptelen maradna tovabbra is. De azt nem is tudtam, hogy '58-as vagy. A hozzaszolasok alapjan venebbnek gondoltalak
|
|
Sziriusz |
2004. március 08. 13:52 | Sorszám: 265 |
Akkor megfogalmaztam a lakoparkos valaszomat, amikor olvastam - de megse tokeletes a memoriam, mert nem talalom ezt a beirasodat. De mostmar nem is kell, hisz elfogadtad itt is. Viszont a felelmeimrol en is irtam, ennek a veget idezte akottya: http://forum.gondola.hu/cgi-bin/ultimatebb.cgi?ubb=z_get_topic&f=2&t=003781&m=000117 Arra persze nem is gondoltam, hogy egy nikkelazonositas nemcsak nekem lehet kinos, hanem egy kiskoru forumozonak is... en ugy gondoltam, hogy ezt magunk kozott, de a nyilvanossag altal is olvashatoan tisztaztuk. Azota - micsoda veletlen szerencse (vagy micsoda zsenialis hacker?) - osszegubancolodott az osszes hozzaszolasok idorendje, ugyhogy aki akkor nem figyelt, az mar nem konnyen jut ennek nyomara. Viszont hiaba vettem gprs modemet, nem birom megallni, hogy ne irjak a munkahelyi geprol... Belmondo, es Godard: A bout de souffle! (egy Niezsche idezet egy plakaton) Ha most uj tema indulna a vallas rovatban - "Schrodinger macsakaja" cimmel, azt vajon toleralna-e Gen? Merhogy az utobbi idoben nagyon sok csillagaszati forrokasakerulgetest hagytam figyelmen kivul. A Teleki topikba se nagyon irtam, az invitalas ellenere se, mert attol tartottam, cimlapra kerul. Espedig a mult heti nagytakaritas ilyen cimlapra-kerulest megelozo tevekenysegnek latszott. Amikor karacsony utan olvastam meg hajnalban olvastam dextraboy barango-temajat, hat el se akartam hinni. Kozben megjelent egy toloba-stilusu oxygen, akivel hosszu szoparbajba keveredtem. Teljesen offtopik volt, es sajnalom, hogy falfirkastilusom elveszett... Szivesen visszaolvasnam... De nem tudtam akkor este erdemben reagalni ra, mert mp3-at nem toltok le 44k-s modemen. Miutan viszont letoltottem, s meghallgattam, elment a kedvem a hozzaszolastol jo hosszu idore... S a februar kozepi technikainak latszo malor (feket luk, es idomegforditas a 09:01 temaban) szinten arra utalt, hogy amit beirtam, az nincs biztonsagban, konnyen elveszhet (legalabbis akkor a beirasunk utan egy honappal korabbi szovegunk volt ott a felhasznalo osszes hozzaszolasa kozott) Ez utobbit nem Neked kellett volna valaszolnom, hanem azoknak, akik ugyanugy jatszottak a tuzzel, s elvesztek - igaz, csak egy idore, azota a karacsonyesti takaritason kivul minden hozzaszolasomat visszaolvastam - ha jol emlekszem.
|
|
Sziriusz |
2004. március 08. 12:34 | Sorszám: 261 |
Most azonnal, vagy kapok valami lazabb hataridot?
|
|
Sziriusz |
2004. március 08. 12:33 | Sorszám: 260 |
Megeloztel, mert csak az emlekem volt a kutfo. De mivel a konyv indexeben - ahol errol olvasni re'mlett - nem volt Schrodinger, arra gondoltam, hogy Heisenberg macskajarol van szo. Akit - miutan beraktak egy dobozba, azzal az utasitassal, hogy ha a bal gombra teszi a tappancsat akkor mereginjekciot, ha a jobbra, akkor meg viszkaszt kap. De ezutan dobozostul megcentrifugaljak. De talan Mero Laszlo konyveben kell keresgelni, ahol eggyel tobb csavar van: a macska 50%-ban elo, 50%-ban halott. Ha kinyitod a dobozt, akkor teljesen (100%) elo vagy halott lesz. Valalkozol-e az 50%-os macsekgyilkolasra?
|
|
Sziriusz |
2004. március 08. 12:27 | Sorszám: 259 |
Engem viszont az a jelenseg zavar, amikor holmi indexes szabalyokra hivatkozva dorongolnak le itten... Ne keresgelj, mas neven tortent. Viszont a kovetkeztetes szerintem nyugodtan kozreadhatja! Csak az a kerdes, hogy mikent lehet egy kovetkeztetest igazolni. De akar magamra is vehetem, mert en is szeretek kovetkeztetni. Valamikor azt irtad, hogy a gondola egy kis falu, ahol mindenki ismer mindenkit. Csak nezz ki a libalegelore: Epp most adtak el rozsaszinnyakkendos, lilainges csavokamnak, akirol a vicc szol: Bu:rkabat, nyo'cvane'rt? Te szerencse'tlen: a szomszed uccaban 110-ert is megkaptad vona! Ugyhogy mar feltunedeztek a leendo lakopark resztulajdonosai. Ma'ri neni meg sipankol, hogy meg 30 ezustot se kapott a karpotlasi fo"dje'e'rt...
|
|
Sziriusz |
2004. március 08. 07:59 | Sorszám: 249 |
Ha pontatlankodsz, úgy jársz, mint Schrödinger macskája!
|
|
Sziriusz |
2004. március 08. 06:44 | Sorszám: 246 |
Nos én se lapítok tovább... eddig se akartam, csak támadt egy zseniális ötletem, amit se leírni nem tudtam, se ellenörizni. Azt se tudom, hogy vajon ez-e a megfelelö hely, ahol érdemes kifejtenem. Volt itt elég sok célzás, sértödés, vagdalkozás... Talán az lenne a legjobb, ha most csak egy fályba írnám az ötletemet, közben egyrészt utánnanézek, hogy nem spanyolviasz-e; s közben azokban a témákban - ha még nincsenek lezárva - megszólalok, ahol egy-egy megjegyzés segítette ezt az ötletet. Vagyis bizakodom, de közben szárazon tartom a puskaport. Persze sokan szeretik a találóskérdéseket, csinálhatnám úgy is, s aztán keressétek ki Ti, hogy mire is válaszolok - elöfordulhat, hogy nem találom a témát, vagy az elindított keresések túlterhelik a gondolát, s azt esetleg nemcsak Rúút fogja DoS (Denial of Service) támadásnak érezni. Márpedig nem szeretném ezt a hajót elsüllyeszteni akkor se, ha az ötletem a vetélytársának látszik! Az ötletem: ötvözzük a hírcsoportok legalább harmincéves müködésmódját a fórummal. Ebben még semmi új nincs, már tíz éve így müködött a hix. Csak aztán jöttek az ingyenes levelezök, majd ennek segítségével segítségével a spam, végül a fotex. Az újdonságnak azt tartom, hogy vegyük be a sokak által betiltani kívánt fálycserélök technolóiáját is. Csakhogy többet akarok annál, mint amit az mp3 csereberélök tudnak: osztott adatbázist, s emiatt megosztott felelösséget is. Ami természetesen a külsö támadásoknak is jobban ellenállna, viszont sokszínübb is lehetne: Nemcsak abban, hogy melyik csónak melyik beírást - beszólást tartaná ballasztnak, hanem abban is, hogy hogyan van feldíszítve, melyik koszolgálónak van szüksége a reklámokra, s mi módon fogadja az üzeneteket (nagyon jó lenne pl. a "mehet" gomb elött egy "preview" = hadd nézzem, mit is írtam gomb). Technológiai segítséget adhat ehhez egyrészt az ssl, másrészt a pgp, vagy inkább gpg. Az lenne az igazi, ha a gondolára író informatikusok meg tudnánk ezt írni, úgy, hogy a specifikáció is itt születnék meg, s abban a nem-informatikus (kisebbségi ? többségi) véleményre is kíváncsiak lennénk! Söt, igazából az lelkesítene.
|
|
Sziriusz |
2004. március 08. 06:44 | Sorszám: 245 |
A kérdés az, hogy akar-e a gondola nagyobb lenni. Ugyanis a gözhajózáskor már észrevették, hogy ha egy bárkát minden irányban kétszeresére nagyítok, akkor ahhoz csak négyszer akkora motorra van szükség, de nyolcszor annyi tud szállítani - ha szét nem esik - és egyáltalán átfér a zsilipeken.
|
|
Sziriusz |
2004. március 08. 06:43 | Sorszám: 244 |
Vajon mi is történt? Amióta figyelemmel kísérem a gondolát, úgy látom, most gubancolódott másodszor össze az adatbázisa. S mielött fecsegéssel, vagy kémkedéssel gyanusítna bárki is, lássuk, mire is alapozom ezt: Most vettem észre elöször, hogy a felhasználó összes hozzászólása összegubancolódott. Valamikor az ösidökben is történt ilyesmi, hisz olvastam tavaly olyan összes hozzászólást, ahol a 2001-es beírások nem voltak idörendben. Gondolom, az volt az elsö gubanc. Lehet, hogy túlnötte magát a gondola? Vagy ismét támadják, mint a választási kampány végén, amikor egy hónap alatt jó, ha kétszer bejött? A gubanc egyik jele az ominózus: Mikor? Kilenc óra egykor! Mi történt kilenc óra egykor? Születési évre, vagy pontos idöre kérdeztél? A téma úgy müködött, mint a fekete luk: ha beleírtál, elvesztek az utolsó hónapban írt hozzászólásaid! S pont akkor fedeztek fel a magyar csillagászok egy fekete lyukat, mely pont elnyelni kezdett egy csillagot! Remélem, megtalálom ezt a kétértelmü beírást. Ja, s az idö is visszafele ment a témán belül... Viszont most már ismét megvan az összes hozzászólásom (gondolom, megtörtént az adatbázis újraindexelése)-: csak a régiek idörendje sajnos összekuszálódott. Hiába vigyáztam hát arra, hogy abból a nézetböl is minél többször legyen értelme annak, amit írok! Úgy sejtem, ez komoly kihívás lehetett a rendszer gazdájának, külsö támadások nélkül is. Gondolom, azért ritkultak meg a válaszai, nehogy elszólja magát, mert azzal a támadónak is elárulhatja: most épp egy gyenge pontot talált... Ezenkívül elég sok fórumozó is mintha megérezte volna ezt: elhallgattak, vagy keményebben szóltak. Ami után a moderáció is keményebb volt - az is ment a levesbe, ami nem oda való. Persze nem akarom magamat követendö példának állítani, egyszerüen csak azért nem szólaltam meg, mert amikor letelt a hónap, nem volt a feltöltökártyán 3125,- pénz: egyszerü figyelmetlenség. (a munkahelyemen próbáltam követni a villámokat)
|
|
Sziriusz |
2004. március 08. 06:39 | Sorszám: 243 |
Vizsgálóbizottság? Nevezzük inkább AE Bizottságnak. Mint a régi szép idokben. Alakult egy festözenekar, a szakmabeliek igencsak fújtak rájuk. Ráadásul a nevüket a pártlap betüivel szedték... mint a központi bizottság paródiája. de aztán rájuk szóltak, s hogy legyen lemezük, kijelentették, hogy Albert Einstein Bizottság a nevük, s ezt AE-vel rövidítik. De volt, aki észre se vette az iróniát, s örült az i-re rakott ötcsúcsu vörös pöttynek. (Érdekes módon, amikor felmerült a jelenlegi média vörössége, s a berlini fal többször leplakátolt tabuja is megkapta a 95% míniumot, egyiköjükkel csinált egy riportot a mancs. Arról, hogy miért. De semmi következménye nem lett. Talán csak nekem tünt nyilvánvalónak a cselekedet szimbolikája?) Volt valamikor egy sokkal zeneibb tabusértés, ami a magicseri lelkén szárad: A Bródy féle "Ha én rózsa volnék" dallamára írtak más szellemiségü nótát. Talán azt tesztelendö, hogy miként viszonyulnak a klasszikusok a mássághoz... Hát kaptak a fejükre jócskán. Az persze külön csavar, hogy a dallam népdal - van, akinek szabad a forrás, van akinek coki. S már itt is vagyunk az mp3-as fálycserélöknél. Ami ellen egy bsa (nem sportaréna, csak aréna) jellegü kereszteshadjárat folyogat. Mert nemcsak a szerzöi jogokat kell mindenek fölött tisztelnünk, s megfizetnünk, hanem azt a hatalmas marketingtevékenységet is, amivel kiválasztják, hogy ki is kerülhet be a toptenbe. (Ez egészen olyan, mint a szovjet típusú házgyárépítészet: hatalmas energiákat öltek abba, hogy négy-öt típuslakással megoldják a teljes népesség lakásigényét, s azután pedig hogy mindenkit bepasszírozzanak ebbe a néhány típusba. S hogy meg voltak sértödve, amikor a jónép beüvegezte a loggiának nevezett erkélyeket.) Ha a jónép nem fizeti meg a sztárcsinálás költségeit, még a végén a sarki kocsma gitárosát, a kávéházi zongoristát, meg a koldus üvegszilofonját fogja mp3-ban cserélgetni. Akiknek közvetlenül is tud lökni néhány garast. Ha viszont az mp3 helyett például ogg formátumba tömöríti kedvenc zenéjét, akkor még a Fraunhofer Institut se tarthatja a markát. Ugyanezek mintájára, ha szabad programokat (GPL), és infrastruktúrát használva vonulnánk ki, vagy csinálnánk alternatív gondolát, akkor még az a veszély se fenyegetne - legalábbis azokat, akik saját agyszüleményeiket teszik ide fel - hogy egyszercsak valaki bejelenti: enyém a gondola, mostantól mások a szabályok! Ugye ismerös: Mi lett a HIX-böl, az internettó törzsasztalból :-(amott még a tagsági könyvek száma se maradhatott meg). Itt lehetne ötvozni a fálycserélö"k új technológiáját, és a régi hírcsoportok szabadságát (amit sajna a gyíkhús=spam ölt meg). De megpróbálok visszatérni Albert Einsteinhez, Blaise Pascalhoz, Oliver Cromwellhöz. (merthogy bízni kell a gondolában, mint a pápai csalhatatlanságban). De szóbakerült még a negyven prédikátor is (akikröl Moldova azt terjesztette, hogy mekkora ellentét is volt a kálvinisták, s a lutheránusok között - oszd meg, és uralkodj)! A jó pap is holtig tanul, eszembe se jutott volna, hogy a grafikus kis ugribugrik IP címlopásra alkalmasak. Talán mert szüklátókörüségemben ritkán nézem grafikusan a dolgokat: pedig tudjuk, a windóz az az oprendszer, amit a grafikusok csináltak. Már csak azt kellene rekonstruálni, hogy vajon mi is történt. Viszont amit írni tudok, az csak hipotézis. Mondhatjátok, hogy irl, s akár ki is rakhattok, mint macskát sz@rni; azt nem tudom bizonyítani, hogy csak hipotézis, amit leírok. Csak egy analóiga: Mennyi? 58! Mi 58? Mi mennyi?
|
|
|