Téma: Egy jo hir
|
alias3t |
2004. január 07. 18:04 | Sorszám: 342 |
"2004-es athéni olimpiára már az elkészült M5-ös autósztrádán lehet eljutni. " Ez önmagában is vicces, bár nem fair egy élőbeszédben elkövetett pongyolaságon viccelődni, pláne MP után Ez szószerinti idézet?
|
|
alias3t |
2004. január 07. 17:47 | Sorszám: 340 |
Biztos nem figyeltek, mikor megmondták, mennyi az információ.
|
|
alias3t |
2004. január 07. 17:40 | Sorszám: 337 |
"Kíváncsi vagyok mit szól hozzá az eftárs? " Melyik?
|
|
alias3t |
2004. január 07. 17:24 | Sorszám: 335 |
Ezzel együtt, ha nem rontják el, ma valószínűleg nincs ott autópálya, mert az akkori viszonyok között másképp nemigen épülhetett volna. De jó, hogy beidézted, az én emlékeimben is úgy élt, hogy a fidesz előtti kormány műve volt.
|
|
alias3t |
2003. június 09. 14:40 | Sorszám: 169 |
Tudod, én örülök, hogy nem tudtuk meg, mi a következő lépés. Egyébként félreértettél. Nekem nem az a bajom, hogy nincs beléptetőrendszer, hanem hogy pénzt elköltötték rá. Nagy különbség ám. Szerintem a magyar fociba minden állami forint kár.
|
|
|
alias3t |
2003. június 08. 20:10 | Sorszám: 162 |
"Orbán Viktor: A mai magyar futballba a kormány nem öl sok pénzt." Még jó, hogy nem öl(t) bele sk pénzt. Mi lett volna, ha komolyan nekilendül? http://www.origo.hu/index.html A miniszter a Fidesz helyi csoportja, illetve a Fidesz Szalon meghívására érkezett a városba. Sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetséggel egyetértésben a kormány 13 milliárd forinttal támogatja a jövo esztendotol kezdodoen a stadion rekonstrukció programját. Ennek keretében az új bajnoki rendezvények eloírásainak megfeleloen összesen 36 stadiont újítanak fel országszerte. Kiemelt helyen kezelik Sopront, a város ugyanis 2001-tol félmilliárd forintra számíthat. A teljes felújítás során egy európai színvonalú, modern stadionnal gyarapodhat a város. A sportszakértok hite szerint mindez remélhetoen a soproni elso osztályú csapat játékának színvonalára is kihat.
|
|
alias3t |
2003. június 08. 19:59 | Sorszám: 161 |
megállt az nálad már korábban is. Odaát az a divat, hogy elzavarod a fórumokról, aki nem tetszik?
|
|
alias3t |
2003. június 08. 19:47 | Sorszám: 158 |
Szerintem meg foglalkozz a saját dolgaiddal, hogy én hol "kavarok" arról tudok határozni egyedül is.
|
|
alias3t |
2003. június 08. 19:35 | Sorszám: 156 |
Szép szavak. Talán várni kellett volna a beléptetőrendszerekkel vagy stadionrekonstrukcióval, amig Mezey úrék munkájának gyümölcse beérik. Vagy az illetékeseknek figyelnie Orbánra. A tények azért még tények maradnak.
|
|
alias3t |
2003. június 08. 19:15 | Sorszám: 153 |
Ez biztos, hogy csak véletlen lehet A polgárikormány nem ilyen...
|
|
alias3t |
2003. június 08. 19:02 | Sorszám: 151 |
szerencsére nem készültek el, mert akkor még ennyi néző se lenne, ha a fradifasisztákat sikerülne távoltartani. Mennyibe is volt ez a kis játék az országnak? "Ámblokk", úgy értem...
|
|
alias3t |
2003. június 08. 18:47 | Sorszám: 149 |
"...mert volt az országnak egy olyan vezetője, aki szerette a focit, és ezért sokat is tett,..." fel is virágzott a magyar foci mocskos módon, csak a vak nem veszi észre... A saját hobbijára költse mindenki a saját pénzét (mellesleg hol vannak a beléptető rendszerek?) De tudod mit, neked mondja meg meg a frankót a szőke szikla...
|
|
alias3t |
2003. június 03. 19:30 | Sorszám: 106 |
De, ismerem, csak igy emlékeztem, de bizonyára igazad van.
|
|
alias3t |
2003. május 28. 17:35 | Sorszám: 102 |
Meghívásos pályázat film-ügyben...? Mit nem mondasz.
|
|
alias3t |
2003. május 28. 17:34 | Sorszám: 101 |
Biztos jó a film, de egyértelmű tetszést azért nem aratott. A múltkor nézegettem róla kritikákat, de erre nem találtam rá, pedig nagyon jól megfogalmazza azt, amin én is tűnődtem. "Ez a feltupírozott Zsigmond Vilmos-"verzió", és az ehhez kapcsolódó giga-költségvetés pont a filmbe invesztált kreativitást hivatott pótolni. Mert nézzünk szembe a tényekkel, amit látunk, az pontosan az, mint egy televíziós operett-film, azzal a különbséggel, hogy Zsigmond Vilmos fényképezte. Úgy értjük, pont az alkotó, Káel Csaba az, aki semmit nem vitt bele, aki üres kézzel érkezett a piknikre, aki nem hozott mást, csak - képletes értelemben - apuci drága autóját. "
|
|
alias3t |
2003. május 28. 17:25 | Sorszám: 99 |
Akkor lenne érdekes, ha azt is tudnád, pályázott-e
|
|
alias3t |
2003. május 24. 20:51 | Sorszám: 95 |
Hát nem tudom, lehet, hogy egyszer megvilágosodik az agyam, és megértem, hogy jön ez ide... Miről van szó? Arról, hogy egy film, egy ismeretlen rendezővel, aki véletlenül az ezüsthajóban is benne van, kétszer annyi pénzt kap, mint az egész filmes szakma együtt. Azokra a filmekre, ahol OV fog kezet és más kormányik főivel, szintém másfélszer annyi jut, mint az egész filmes szakma 84 filmjére együtt. Erre azt mondani, hogy a filmes szakma egyszerűen irigy (amikor a Bánk bántmég be sem mutatták), érdekes gondolatvilágra vall, úgyhogy nem is ragoznám ezt tovább. (Krahácsot pláne nem értem, Krahácsot a klasszikus értelemben felfelé szokták nyomni, az idézet helyesen "felnyomjuk Krahácsot".)
|
|
alias3t |
2003. május 24. 20:41 | Sorszám: 94 |
Off Most a Nyuszifülön elmélkedünk? Szerintem Gyöngy hivott először engem Nyuszifülnek (többek között) ezt lőttem vissza. Ha ez valamiért érdekes... Off Off
|
|
alias3t |
2003. május 23. 15:32 | Sorszám: 86 |
ja hogy az irigység... Hogy ez eddig nem jutott eszembe. Ugy te sem gondolod komolyan?
|
|
alias3t |
2003. május 23. 15:13 | Sorszám: 84 |
Térjünk vissza Erkel Ferenchez, ha nem haragszol. Mit akarsz tőlem ezzel kapcsolatban?
|
|
alias3t |
2003. május 23. 15:12 | Sorszám: 83 |
Ugyan, Gyöngy szerintem pontosan tudod Te is, miről van szó. A miniszterelnök szerepléseit megörökítő filmekről van szó, amelyek egy darabig egyáltalán nem voltak publikusak, majd az ellenzék hőbörgése miatt azt mondták, hogy persze, meg lehet nézni őket valami hivatalos épületben, egyszerre kb 3 embernek, mert többen nem férnek el. A 66 ember erre vonatkozik, de ha nem 66, hanem 300, akkor is ez a helyzet.Azt, hogy hol vannak, nem tőlük kell megkérdezni, pont arról szól a röplap, hogy a filmeseknek együtt sem jutott annyi pénz, mint Káel Csabának erre az egy célra, a szakmának ehhez semmi köze. Ha nem olvasol figyelmesen, ne fölényeskedj.
|
|
alias3t |
2003. május 23. 12:31 | Sorszám: 79 |
Aztán elmagyarázhatod, mi bajom Erkel Ferenc "szemlyevel" a Himnusz miatt, igazán érdekel.
|
|
alias3t |
2003. május 23. 12:24 | Sorszám: 78 |
topircelteelokent mit jelent ez a szó? Olyan szép, szeretném én is mondani. (Fülig Jimmy után szabadon)Kicsit figyelj már oda, mit írsz és hogyan, ne illessz be képeket, ez szintén nem illendő, 10 oldal bemásolása helyett elégedj meg a max néhány fontos mondattal és a linkkel, aztán folytathatjuk. Fura, hogy pont Te oktatsz.
|
|
alias3t |
2003. május 23. 10:02 | Sorszám: 76 |
Örülsz, hogy találtál valami kifogást.
|
|
alias3t |
2003. május 23. 09:09 | Sorszám: 74 |
"Tudom, hogy alias3t kolléga többek között Kossuth-szakértő is, de azért én már nem győzöm kivárni mindennél értékesebb hozzászólását, ezért muszály kiböknöm, hogy a folmből elág szépen "lejött", amit már korábban is hallottam / sejtettem, hogy Kossuth politikai kalandor volt, aki egyfajta "politikai konjunktúrát" látott az adott helyzetben. " Mivel az Orbán kormány ideológiája nagyon erősen magába foglalta a "Kossuth helyett Széchenyi" elvet, azt, hogy ez a filmból is kiderült, nem lehet csodálni, elvégre a film elkészülését nagyon erős politikai akarat segítette. Emlékszem az Eperjes Károly nyilatkozata keltette döbbenetre, amelyben valami olyasmit mondott, hogy Kossuth szobrát el kéne távolítani a többi nemzeti hős mellől. Szóval az a minimum, hogy ez a filmből kiderül. Viszont én arra is emlékszem, hogy az a történész, akit felkértek tanácsadónak, forgatás közben visszaadta a megbízatását...
|
|
alias3t |
2003. május 23. 08:51 | Sorszám: 73 |
Talán nem kéne annyit olvasniuk, és akkor értenék is, amit elolvasnak. Másszóval a PISA a szövegértés és értelmezés képességét vizsgálta (többek között), ez meg az olvasottságot (bár hogy ez alatt mit kell érteni, azt ebben az esetben nem tudjuk).
|
|
alias3t |
2003. május 23. 08:47 | Sorszám: 72 |
Önkritika: ""Ha nem nagyon hitted el, akkor nem tudtál valami sokat róla előtte, helyesen tetted, hogy megnézted"" Ezt a mondatot valóban gúnyolódásból írtam le, ezért megkövetlek.
|
|
alias3t |
2003. május 23. 08:46 | Sorszám: 71 |
"Te valszeg jobban szeretnéd, ha FIN (Forradalmi Ifjúsági Napok -a fiatalabb versenyzők kedvéért...), rajfoglalkozás, örsi gyűlés, úttörőház látogatás lenne kötelező, ugyi? " Érdekes, hogy valakinek a gondolkodása ennyire nélkülözze az árnyalatokat Vannak szervezett mozilátogatások? Vannak.Még azt se mondta senki, hogy ez baj, vagy nem kéne megnézni a filmeket, vagy rossz a film. Mi következik ebből? Hogy visszasírjuk az FIN-t? Vezesd már ezt le, legyél olyan drága. (Az, hogy a "magadfajta biztos ilyen" nem ér)
|
|
alias3t |
2003. május 22. 18:35 | Sorszám: 64 |
Melyik nézőszám, Nyuszifül? Melyik filmé?
|
|
alias3t |
2003. május 22. 18:30 | Sorszám: 62 |
És olvasni...?
|
|
alias3t |
2003. május 22. 18:14 | Sorszám: 56 |
Találtam néhány nem éppen lelkendező linket az említett filmekről, de nem idézem be, semmi értelme, és nem is arról van szó, hogy jók-e. Ellenben: http://www.madzagfilm.hu/roplap.htm
|
|
alias3t |
2003. május 22. 17:52 | Sorszám: 51 |
ilyet sugalltam volna? Azt mondtam, hogy nem érne el ekkora nézőszámot.
|
|
alias3t |
2003. május 22. 17:44 | Sorszám: 49 |
hát a kisdobost, meg a dörmögő dömötör archív példányait. Néha a pajtást is, de az Ifjú Munkásőrhöz szerintem kicsit buta vagyok. (Ha nem nagyon hitted el, akkor nem tudtál valami sokat róla előtte, helyesen tetted, hogy megnézted)
|
|
alias3t |
2003. május 22. 17:41 | Sorszám: 46 |
"ezekután a mértéknemadó alis3tnek nevezlek.. " Merthogy én azt mondtam, hogy a film rossz és értéktelen. Értem.
|
|
alias3t |
2003. május 22. 17:32 | Sorszám: 40 |
Tudod kiről lehet elmondani? Zsigmond Vilmosról Egyébként tudom, hogy kapott itthon is jó kritikákat, de a beidézett istentudja hol megjelent cikk alapján még nem mondanám. És nem is állítottam, hogy a film nem jó, most már strigulázni fogom, hányszor mondtam el. Kapjon munkát, de egy noname rendezőtől azért furcsa, hogy megkapja a az első számú magyar filmet, pláne, ha köztudottak az addigi kapcsolatai, meg az, hogy ő filmezte orbánt a külföldi útjai során. Képzeld el ezt egy baloldali szereposztással, majd mondd azt, hogy "hát hadd bizonyítson már MP barátja"(Te építettnéd a házad egy kőművessel, aki addig csak kutyaólat épített?)
|
|
alias3t |
2003. május 22. 17:25 | Sorszám: 36 |
Nem mindegy neked? Nem erről beszélünk. A sacra koronát (ugye abban szerepel a nagy magyar színész, franco nero? ),a honfoglalást láttam, azok szerintem közepesek, a hídembert sajnos nem láttam, a bánk bánt nem is terveztem megnézni, ismerem magam annyira, hogy tudom, unnám. Ritkán járok moziba, és nemigen nézek tévét. Ellenben sokat olvasok, szeretek úszni és kosárlabdázni, terveim között szerepel, hogy megtanulok eszkimóul. Cserébe elárulod, hogy hogy jön ez ide?
|
|
alias3t |
2003. május 22. 17:14 | Sorszám: 33 |
Majd beír valaki, hogy ő egy jóhírű középiskolában tanít, és ott mindenki megnézte kétszer is a Sorstalanságot a szabadidejében, és vett egy Kertész Imre poszter a zsebpénzéből... Hiszek neked, miért hazudnál, de ismerek én is néhány középiskolást...(Támogatott helyáron nem azt értem, hogy az iskola fizette, hanem hogy alatta volt a die hard 256-nak)
|
|
alias3t |
2003. május 22. 17:11 | Sorszám: 32 |
Miért estem volna pofára? Neked elment az eszed. A a filmek minőségétől teljesen függetlenül az a véleményem, hogy ugyanazok között a körülmények között, mint a többi film, nem ér el ekkora nézettséget. Mellesleg egy film, nem is ettől lesz jó, ezt is elárulom. Esetleg fogalmazzam ezt meg még egy harmadik módon is? De ha már itt tartunk: egy olyan kaliberű film, ami évente csak egyszer készül, nem készülhetne egy olyan rendező által, aki már bizonyított? (Jancsón kívül nincs elismert rendező? Csak a videó és reklámklip készítő Káel Csaba? ) Ezzel volt telekiabálva a média. Vagy ez a hazugság?
|
|
alias3t |
2003. május 22. 16:57 | Sorszám: 24 |
Tudtam, hogy nem fogod érteni. ("Lövetni!!")
|
|
alias3t |
2003. május 22. 16:52 | Sorszám: 19 |
"Tökéletesen világos, hogy mélységesen elítéled azokat a tanárokat, akik elvitték a gyerekeket egy olyan film megtekintésére, ami - az ő szempontjukból legalábbis - szórakoztató, érdekes formában mutatja be a magyar történelem egy szeletét. " Tökéletesen világos, hogy neked már füvezned se kéne, hogy baromságokat beszélj
|
|
alias3t |
2003. május 22. 16:50 | Sorszám: 18 |
A hülye igénytelen hamburgerzabáló amcsik
|
|
alias3t |
2003. május 22. 16:49 | Sorszám: 15 |
Gondolom, nem tartod eretnekségnek, hogy ettől még nem mondom, hogy ezek a filmek "sikeresek". Vagy a négyjegyű függvénytábla is az?
|
|
alias3t |
2003. május 22. 16:36 | Sorszám: 12 |
idéznéd, hol mondtam ilyesmit? köszi
|
|
alias3t |
2003. május 22. 16:17 | Sorszám: 10 |
Te most játszod a hülyét. A sacra korona és a többi ilyen film magas látogatottsága azért jöhetett létre, mert egész iskolák nézték meg, ha jól emlékszem nem ritkán az átlagosnál alacsonyabb áron.
|
|
alias3t |
2003. május 22. 16:04 | Sorszám: 7 |
hát ha kivezénylik az iskolálat, persze, hogy sokan nézik meg
|
|
alias3t |
2003. május 22. 09:52 | Sorszám: 3 |
Off milyenek a filmek egyébként? Kinek hogy tetszett?
|
|
|