Téma: FERENCVÁROS, Válogatott, Sport, / EURO 2004 ! / III.
|
|
Halder |
2004. június 17. 09:36 | Sorszám: 644 |
Mindig ilyenkor szoktatok szólni, hogy már lassabb a betöltés. Én a hihetetlen érzékenységemmel és utánozhatatlan problémakövető képességemmel megéreztem, hogy ez a pillanat most jött el. Meg most utaltál is rá Onogur. Ezért most majd nyitom a folytatását ennek a topicnak, ha lehet most már ide senki se írjon, két perc és nyitom az újat.
|
|
Halder |
2004. június 17. 09:33 | Sorszám: 643 |
Az egyik közutálatnak örvendő csapatom, az orosz, kötelező meccse után repülhet is haza. El kell ismerni azért küzdöttek becsülettel. Elsőként érkeztek, elsőként zuhannak.
|
|
Halder |
2004. június 16. 15:57 | Sorszám: 620 |
Bulgária-Dánia 1:2 Olaszország-Svédország 1:0 Lettország-Németország 0:2 Hollandia-Csehország 2:1
|
|
Halder |
2004. június 16. 14:00 | Sorszám: 617 |
Simon Tibi meggyilkolásának ügye !!!!!!! Első fokú ítélet:, több, mint két év után: Első rendű vádlottat 12 év Másod- és harmadrendű vádlottakat 10 év Negyedrendű vádlottat 8 év szabadságvesztésre ítélte el a Fővárosi Bíróság !
|
|
Halder |
2004. június 16. 12:53 | Sorszám: 608 |
Az a baj, hogy ez nem is annyira humor, hanem a szomorú valóság, vagy inkább jövő. Legtöbb zsidó a volt Szovjetunió államaiból és Izraelből is óda megy. Minden évben jelentősen gyarapodik ennek a kisebbségnek a száma. Ezért IS, még mindig óriási a nyomás a „bűnös” népen múltbéli tetteik miatt minden téren. Sikerült jelentősen csökkenteni a német nemzeti öntudatot, egészséges nacionalizmust, mindig az ebből fakadó veszélyre hivatkozva. Ugyanaz folyik mint nálunk, ezen a téren bizonyos dolgokban jobban, bizonyos dolgokban rosszabbul állnak. De nincs új a nap alatt. A török probléma meg lassan kezelhetetlen lesz számuk és agresszivitásuk miatt. Ráadásul felnőtt egy olyan generáció, ki már Németországban született, s szemben a szüleivel, kik meghúzták magukat, ők már a vallás és a nemzetiség szempontjából is rendkívül öntudatosak. Törökország bekerülése az EU-ba Németország halálát is jelenti egyben.
|
|
Halder |
2004. június 16. 11:54 | Sorszám: 604 |
A köztudatba is úgy van meg, hogy az angolok kevésbé tehetők felelőssé, mint a franciák, de a valóságban is ez volt a helyzet. Én szurkolok a : Német, Angol, Svéd, Dán négyesnek. Utálat, megvetés, átok, stb: Francia(lassan nem lesz egyetlen egy fehérbőrű játékos a válogatottjukban), Cseh(sajnos pokolian erős csapatuk van),Orosz, Holland négyes felé.
|
|
Halder |
2004. június 16. 11:54 | Sorszám: 603 |
A köztudatba is úgy van meg, hogy az angolok kevésbé tehetők felelőssé, mint a franciák, de a valóságban is ez volt a helyzet. Én szurkolok a : Német, Angol, Svéd, Dán négyesnek. Utálat, megvetés, átok, stb: Francia(lassan nem lesz egyetlen egy fehérbőrű játékos a válogatottjukban), Cseh(sajnos pokolian erős csapatuk van),Orosz, Holland négyes felé.
|
|
Halder |
2004. június 16. 10:44 | Sorszám: 598 |
De ha már itt tartunk, szerintem mindenki bevallhatná mely csapatoknak szurkol, s melyek azok kik leginkább ellenszenvesek számára. Még senki sem írt erről Pascal kivételével.
|
|
Halder |
2004. június 16. 10:40 | Sorszám: 597 |
Hát te szépen kiválasztottad Trianonból nekünk oly kedves népek egy igen jelentős, s kártékony csoportját. Csehek, kik a legtöbbet tették a Monarchia és a történelmi Magyarország felbomlásáért a környéken, és a franciák kiket nem is kell bemutatni.Ahol ezek megjelennek bármilyen sportágban, csak ellenük szurkolok igen lelkesen.
|
|
Halder |
2004. június 16. 08:41 | Sorszám: 588 |
Egy kis hazai! [b}Tököli Attilát 3 mérkőzésre eltiltották[/b] Az MLL Fegyelmi Bizottságának keddi tárgyalásán Tököli Attila ügyében volt érintett a Ferencváros. A bajnoki hajrában megrendezett Balaton FC-Ferencváros mérkőzés utáni események miatt kellett ma Tökölinek megjelennie a bizottság előtt. - FTC.hu - Mint ismeretes, a mérkőzés után Kassai játékvezető azt jelezte a játékvezetői jelentésében, hogy játékosunkat kiállítottnak nyilvánítja. A játékvezető a mérkőzés helyszínén mindezt nem közölte senkivel, és piros lapot sem mutatott fel. Az első fegyelmi tárgyaláson Tököli 3 meccsre tiltották el, majd az FTC fellebbezését követően játékosunk visszakapta játékjogát, mivel a fegyelmi bizottság nem automatikus kiállításként, hanem feljelentésként kezelte a történteket. A feljelentés tárgyalására, és a felek szembesítésére ma került sor. A tárgyaláson Kassai játékvezető elismerte, hogy nem mutatott fel piros lapot Tököli Attilának, amit azzal indokolt, hogy a játékos túl messze volt tőle. Később Haáz Ferenc és Kassai Viktor meghallgatása után az is világossá vált a bizottság előtt, hogy Kassai játékvezető a technikai vezetőnknek is csak jócskán megkésve jelezte a kiállítást. Mindez akkor történt, amikor Haáz Ferenc a játékvezetői öltözőben nehezményezte, hogy Pintér Attilát elküldték a kispadtól, és kérte annak jegyzőkönyvben történő rögzítését, hogy vezetőedzőnk és a Ferencváros nem ért egyet az elküldéssel. Kassai játékvezető a tiltakozás átvételekor jelezte, hogy egyébként Tökölit is kiállítottnak nyilvánítja. Ezen tények ismeretében, illetve a FIFA által hitelesített „ A labdarúgás játékszabályai” című kiadványban foglaltak szerint világossá vált, hogy Kassai játékvezető nem állította ki csatárunkat, hanem feljelentette. A mai meghallgatáson Tököli Attila továbbra is tagadta a történteket, Kassai játékvezető és az egyik partjelző viszont ragaszkodott ahhoz, hogy csatárunk megsértette a játékvezetőt. A bizottság az ilyenkor szokásos módon a játékvezetőnek adott igazat, így Tököli Attila annak ellenére három mérkőzésre szóló eltiltást kapott, hogy tettére nincs bizonyíték, ellenben arra van, hogy a mérkőzés játékvezetői és tartalékjátlékvezetője számos alkalommal kerültek ellentmondásba magával és egymással.
|
|
Halder |
2004. június 15. 14:54 | Sorszám: 579 |
Az égvilágon semmit sem tudok. De majd berakom, ha megtudok valamit.
|
|
Halder |
2004. június 15. 13:22 | Sorszám: 577 |
Ja kérem, nekik nincs egy Tökölijük.
|
|
Halder |
2004. június 15. 12:56 | Sorszám: 574 |
[b]Aki akar, az még tippelhet az alábbi négy meccsre.[b] Görögország – Spanyolország Oroszország – Portugália Anglia – Svájc Horvátország – Franciaország
|
|
Halder |
2004. június 15. 12:49 | Sorszám: 573 |
„Az utóbbi évek tapasztalatai alapján nagy világversenyeken szinte mindig a "nagy ászok" hagyják ki a büntetőket, a szürke iparosok meg simán elvégzik a feladatukat.” Erről van szó. Nem volt az utóbbi 16-20 évben olyan EB, vagy VB, hol néhány sztár a legnagyobbak közül ne hibázott volna büntetőt. S talán jól is van ez, végül is ők is ”csak” emberek. Beckhamre nagyon nagy szüksége van az angoloknak, még ha rosszul is játszik, tartást ad a csapatnak, s főleg önbizalmat. Minden csapatban van és kell 1-2 ilyen játékos. Ráadásul ő sohasem arról volt híres, hogy végigküzdötte a meccseket elejétől a végéig, hanem villant néhányszor és ez már legtöbbször elég is volt a győzelemhez.
|
|
Halder |
2004. június 15. 08:44 | Sorszám: 563 |
Erre gondoltam én is, s ebből a szempontból például a horvátok játéka biztató volt számunkra. Svédek és bízony még a bolgárok is sajnos még más szinten vannak, mint mi.
|
|
Halder |
2004. június 15. 08:37 | Sorszám: 562 |
Egyébként érdemes nézni az Eb-én, a vb selejtező csoportbeli ellenfeleink játékát és eredményét. Tanulságos lehet még, hisz ősszel már néhánnyal szembe kerülünk.
|
|
Halder |
2004. június 15. 08:36 | Sorszám: 561 |
Ismeretlen érzés járja át lelkem. Az NB1-es tippeléseket létrehoztam, s kezdettől fogva próbálkoztam, de valahogy nem sikerült az él közelében lennem, csak akkor, mikor Onogurral még ketten voltunk az elején, de ott viszont magabiztosan tartottam a második helyemet mögötte. Így kiélvezem a helyzetet, míg elkerülhetetlenül vissza nem esem.
|
|
Halder |
2004. június 15. 08:33 | Sorszám: 560 |
Igazad van. Az indexen nem győztem ennek a 171-ből 170-nek örülni, nem tudom hogy írhattam itt el, de végül is csak százzal tévedtem. De ezért ez az eredmény tényleg jó érzés. Különösen az ismert szoci próbálkozások miatt, én úgy gondoltam azért lesz némi hatása, nos ott nem lett. Érdekes még a megyénkénti összegzés is, hol sok helyen 52-57 %-ot szerezet a fidesz, s csak 27-34-et az mszp. Ez különösen a nyugati megyékben, s Hajdú-Biharban megfigyelhető. Talán csak 3-4 megyében volt szoros, északon, s Budapesten a választás.
|
|
Halder |
2004. június 14. 20:53 | Sorszám: 552 |
Még vissza a választásra: Tetszik a debreceni eredmény. Ha jól tudom 71 választó körből, 70-ben nyert a nemzeti oldal. Egyben a ballib. Nem rossz arány. Szinte sajnálnám a szocikat, -már ha nem gyűlölném őket annyira-, mennyi energiát fektettek az ottani mocskolódó kampányukba, egyik legnagyobb erőfeszítést itt tettek, komoly eredményt akartak elérni, s megtörni a jobb oldali fellegvárt. Milyen eredményesek voltak a fiúk.
|
|
Halder |
2004. június 14. 11:58 | Sorszám: 541 |
Görögország - Spanyolország 0:1 Oroszország - Portugália 0:2 Anglia - Svájc 2:1 Horvátország - Franciaország 0:2 (sajnos!)
|
|
Halder |
2004. június 14. 10:40 | Sorszám: 538 |
Ez rendben van, én sem lelkesedek a Fideszért, de inkább ők, mint a ballib nemzetidegen banda. Ez az elmúlt két év fényében meglehetősen egyértelmű. Orbán esetében legalább a remény megvan, hogy valamivel azért jobban járnak a gazdák és kistelepülések lakói, mint a jelenlegiekkel. Kétségkívül nem egy álom, de ez van. Például a jelenlegi koalíció egyik pártjának hirdetése teljes egészében vidék ellenes volt. Nyílt felhívás tartalmazott, hogy több pénzt és figyelmet a fővárosnak szemben a vidékkel. Ez elég egyértelmű, nem lehet félreérteni. Passzívnak maradni elég kényelmes hozzáállás, de akkor ne is panaszkodjon majd később az ember, már csak a lelkiismeret miatt sem ! Az ember a kevésbé rosszabbnak tűnő megoldásra szavaz /ha már nincs más!/, nos akkor elmondhatja, hogy ő legalább már megtette a magáét, aztán a többi majd eldől.Foci Reménykedjünk, hogy a franciák nem mennek el sokáig ! Sajnos jó kis csapatuk van, hogy a fene vinné el őket !
|
|
Halder |
2004. június 14. 09:07 | Sorszám: 535 |
Viszont ami tegnap este történt párhuzamosan az eredmények közlésével az botrányos. Derék angoljaim utolsó percekben való összeomlása az általam betegesen gyűlölt franciák ellen, nos ez katasztrófa. Ezért most egy kicsit letargikus állapotban vagyok.Igaz most volt két-három fehér bőrű is a franciáknál, és ez pozitívumnak számít az ő esetükben, valami elindult náluk, talán még a négy is meglesz nemsokára.
|
|
Halder |
2004. június 14. 09:06 | Sorszám: 534 |
Na Budapesten végre nem a ballib nyert. Buda egyértelműen megmutatta, hogy mit érez, talán még a belváros is, pest többi része még kitart, sajnos. Oda kell figyelni azonban arra, hogy a legnagyobb veszélynek kitett vidék nem ment el szavazni. 2006-ban ez végzetes lehet, sőt szinte biztos.
|
|
Halder |
2004. június 13. 18:10 | Sorszám: 521 |
Ma este francia - angol, ez már bízony igazi csemege lesz !!
|
|
Halder |
2004. június 13. 16:54 | Sorszám: 520 |
Vízilabda Világliga Újabb győzelem !!! Ma 8-5 a szerbek ellen !!
|
|
Halder |
2004. június 13. 16:49 | Sorszám: 519 |
Mivel ma, a kampánycsend ideje alatt itt nem akarok politizálni, ezért csak annyi: Aki még nem teljesítette kötelességét ma, az tegye meg !!!!
|
|
Halder |
2004. június 13. 09:12 | Sorszám: 513 |
TERÍTÉKEN, vasárnap 9.05-től a Hír tévén, Pörzse Sándor műsora. Válogatottról, magyar fociról van szó!!!
|
|
Halder |
2004. június 12. 19:06 | Sorszám: 506 |
Hát lehet, hogy már rögtön az első meccsen bukom a tippem.
|
|
Halder |
2004. június 11. 14:37 | Sorszám: 492 |
"Hiszen nem garantálható, hogy mindenki minden nap tippelgetni fog, meg követhetetlenné is válna." Na, erről beszéltem.
|
|
Halder |
2004. június 11. 13:14 | Sorszám: 483 |
Egyébként a magyar nb1-re is rendeztünk itt tippversenyt, akkor már bevált az a szisztéma, hogy találat egy pont telitalálat esetén még egy pont, tehát ebben az esetben összesen két pont nyerhető.A probléma az általad említett minden meccsre is külön tippeléssel az, hogy ki fogja azt követni, s vezetni ? kb 5-8 ember várható. Onogur vállalta, hogy segít a fordulónkénti szavazásnál, s nem nehéz az első három hely megtippelésének követése sem, de minden meccsre külön, hát nem tudom. Sajnos azt már a munkám miatt nem nagyon tudom vállalni.
|
|
Halder |
2004. június 11. 13:13 | Sorszám: 482 |
Gera majd eldönti ezt a vitát, ha külföldre megy. Ott már nincs mese, s akkor majd visszatérünk erre.
|
|
Halder |
2004. június 11. 12:31 | Sorszám: 475 |
Kéne határidőt szabni, hogy meddig lehetne a dobogósok sorrendjét megállapítani !! Vagy várjunk meg legalább az első fordulót ??
|
|
Halder |
2004. június 11. 12:30 | Sorszám: 474 |
Tehetsége elvitathatatlan. Ő még képes váratlan megoldásokra a pályán, átlagon felüli technikával. Sajnos a nem éppen sportos, egészséges fiatalkori élet meglátszik rajta, különösen a drog. Ettől legalább már megszabadult, a gyülekezettől sajnos nem.
|
|
Halder |
2004. június 10. 08:09 | Sorszám: 462 |
NS, 2004-06-10 Bár csak július 1-jén kezdődik az átigazolási időszak, az Üllői úton javában dolgoznak az együttes megerősítésén. Igaz, alighanem lesznek távozók is, hiszen egyre-másra jelentkeznek a kérők Gera Zoltánért. Noha a hárommillió eurós ár több nyugati klubot is megriasztott, azért maradtak még érdeklődők; német, angol, török és spanyol csapatokról hallani. Valószínűleg Tököli Attila is távozik. A csatárnak lejár a szerződése, de ha mégsem kap megfelelő ajánlatot, akkor – úgy tudjuk – a Fradinál folytatja pályafutását. S akkor nézzük az érkezőket. A vezetőség felvette a kapcsolatot a legutóbb az MTK-ban futballozó, de saját nevelésű Zavadszky Gáborral. A jobb oldali középpályás elismerte, hogy "informálisan" már megkereste a Fradi, de ő elsősorban külföldre vágyik. Érdeklődőkben nincs hiány, de konkrétumokról még nem lehet beszámolni. Úgy tudjuk, a Fradi felvette a kapcsolatot a debreceni Madar Csabával és Szekeres Tamással is. Korábban tárgyalt a vezetőség a Győrben futballozó Priskin Tamással, ám a csatárt szerződés köti az ETO-hoz, így abbamaradtak a megbeszélések
|
|
Halder |
2004. június 09. 15:22 | Sorszám: 461 |
Ami nekem különösen fájdalmas, mert én amúgy a németeknek szurkolók. Sajnos most nagyon gyengék. Vb-én még bevánszorogtak a döntőig, de szerintem most már ez nem jön össze nekik.
|
|
Halder |
2004. június 09. 13:35 | Sorszám: 459 |
Portugália - Görögország........2:0 Spanyolország - Oroszország.....1:0 Svájc - Horvátország............0:1 Franciaország - Anglia..........2:1 Dánia - Olaszország.............0:1 Svédország - Bulgária...........1:0 Csehország - Lettország.........1:0 Németország - Hollandia.........1:2
|
|
Halder |
2004. június 09. 12:22 | Sorszám: 455 |
A dobogósok sorrendjét is meg kéne tippelni !!! A végső győztes, moderátora lesz a moderátoroknak.
|
|
Halder |
2004. június 09. 09:37 | Sorszám: 447 |
Ha már itt tartunk: Továbbra is az a véleményem az önkényes -minimális indoklás nélküli- moderátori törléseknek véget kell vetni. Különösen akkor, ha az nagy port vert fel, tehát látszik, hogy valami nem stimmelt vele.
|
|
Halder |
2004. június 09. 09:36 | Sorszám: 446 |
„Selymes az román, de nem kölcsönben van nálunk.” Ezt nem bírtam ki, muszáj volt berakni. Úgy látszik minden hétre jut egy ilyen „szépség”. Az indexről természetesen. Igaz legalább most volt, aki számon kérte, igaz a védelem logikája furcsa: „Mar bocs, de ha te esetleg elkerulsz akarhova es kapsz allampolgarsagot is akkor mar nemvagy Magyar?” Szóval aki Csík megyében születik az román és az is marad, remélem ezt ott nem tudják meg….. Ennyit erről, mert most tényleg valami trágárságot írnék, s akkor a moderátor már végre okkal vehetne ki egy mondatot.
|
|
Halder |
2004. június 07. 12:04 | Sorszám: 440 |
Egyébként az indok nélküli törlések miatt, amíg nem lesz valamiféle elfogadható magyarázat erre, akit lehet, el fogok tántorítani a Gondolától. Elég sok székely(mint magam is), erdélyi olvasgatta eddig. Nagyon sokukat én vettem rá erre útjaim során !!! Jó néhányan tudják, hogy ahol lehetett reklámoztam és ajánlottam. Kezdem sajnálni. Egyre rosszabb szokások kezdenek eluralkodni itt. Kifejezett trágárságot ne engedjék, de azért mert csak például néhány hozzászólásnak szelleme nem egyezik a moderátoréval, NEM lehet egy hozzászólást (többször) törölni!!! Ezt a játékot lehet játszani persze, de előre meg lehet jósolni a végeredményt. Egyesek itt maradnak majd egyedül, néhányad magukkal
|
|
Halder |
2004. június 07. 12:04 | Sorszám: 439 |
Egyébként az indok nélküli törlések miatt, amíg nem lesz valamiféle elfogadható magyarázat erre, akit lehet, el fogok tántorítani a Gondolától. Elég sok székely(mint magam is), erdélyi olvasgatta eddig. Nagyon sokukat én vettem rá erre útjaim során !!! Jó néhányan tudják, hogy ahol lehetett reklámoztam és ajánlottam. Kezdem sajnálni. Egyre rosszabb szokások kezdenek eluralkodni itt. Kifejezett trágárságot ne engedjék, de azért mert csak például néhány hozzászólásnak szelleme nem egyezik a moderátoréval, NEM lehet egy hozzászólást (többször) törölni!!! Ezt a játékot lehet játszani persze, de előre meg lehet jósolni a végeredményt. Egyesek itt maradnak majd egyedül, néhányad magukkal
|
|
Halder |
2004. június 07. 12:01 | Sorszám: 438 |
DE HOVA ???? Az Indexről ide jöttem több évi irogatás után, igaz itt politikával kevésbé foglalkoztam. Egyre többen mentek mostanában el innen. Most akkor innen hova??? Nincs nagyon nemzeti érzelmű fórúm, mely nagyjából gyors is, s egyéb szempontokból is megfelel. Jön az Eb, Olimpia. Pihenek egy kicsit, távol a fórumoktól. Ez van.
|
|
Halder |
2004. június 07. 12:00 | Sorszám: 437 |
Itt olvastam Infomachine kérdését: „Hová tünt Turul hozzászólása?”Ebből tudtam, hogy történt valami, ezért néztem be az Index legfrissebb Fradi topicjába. /Régen egy egységes volt, de három felé esett/ Ott írta meg Turul, hogy kétszer is beírta, és kétszer is eltüntették a beírását. Majd láttam a Gondola moderációnál is Turul erről való értekezését. „Csak bejelentem, hogy két, a Fradi topic-ban közölt ártalmatlan megjegyzésem törlése miatt (mivel senki nem indokolta e-mail-ben, sehol sem) egy időre felfüggesztem magam.” Bizonyos dolgokat nem vagyok hajlandó elfogadni. Én sem. Amíg nincs rá magyarázat.
|
|
Halder |
2004. június 07. 08:57 | Sorszám: 434 |
Sajnos nem jöttem be tegnap a meccs alatt, csak most olvastam az indexen, hogy eltüntettek innen kétszer is beírást. Egyébként MIÉRT törölnek hozzászólásokat innen, pláne ha igazak, hisz mindenki láthatta a tévében ?? Konkrétan Turul beírására gondolok. Szégyent hoz a Gondolára, ezek szerint nálunk is vannak támadhatatlan emberek, ugyanott vagyunk, mint a ballib. Elkeserítő. Írják akkor ki konkrétan mi a probléma vele !!! Hadd tudjuk meg kiket és miket nem szabad itt kritizálni !!
|
|
Halder |
2004. június 07. 08:47 | Sorszám: 433 |
Mattheus nem hiszem, hogy fizetést akar emeltetni ezzel. Egyszerűen szerintem még ő sem döntőt. Felkavarta az állóvizet, s egy kicsit a magyar focira irányította a figyelmet.Amúgy nagyon gyenge volt a német válogatott, ezzel a játékkal semmi esélyük még a csoportból való továbbjutásra sem az Eb-én. Ennél azért többet vártam tőlük. Igaz a vb-én is elbotorkáltak a döntőig. Őket soha sem lehet leírni, de ez akkor is egy gyenge csapat.
|
|
Halder |
2004. június 06. 21:26 | Sorszám: 425 |
Végeredmény : Németország- Magyarország 0-2 !!! Kaiserslautern gólszerző: Torghelle (7., 31.) Így mégis csak szebb az idényzárás !!!
|
|
Halder |
2004. június 06. 18:42 | Sorszám: 415 |
Remélem ma lesz tartása a válogatottnak. Több, mint 20-an lemondták a részvételt, ezek legalább vállalták. Itt tartunk, már ennek is örülni kell.Hajrá Magyarország !!!!
|
|
Halder |
2004. június 05. 17:57 | Sorszám: 413 |
"ha a pénz játszaná a döntő szerepet a döntésemben, akkor már a múlt nyáron magam mögött hagytam volna Magyarországot; azóta itt van a fiókomban három, a Ferencvárosénál előnyösebb szerződéstervezet…" – mondta a védő." Azért próbálkozott a fiú tavaly nyáron, de nem jött össze.
|
|
Halder |
2004. június 05. 09:10 | Sorszám: 412 |
FERENCVÁROS. Az Üllői úton a Bajnokok Ligája a cél, de a játékoskeret összetétele még bizonytalan Kriston Attila távozhat először NS, 2004-06-05 Irány a Bajnokok Ligája! – ez most a jelmondat a Fradinál. Persze ehhez alaposan meg kellene erősíteni a keretet, ám egyelőre arról szólnak a hírek, hogy meghatározó játékosok távozhatnak: Dragóner Attilának, Kriston Attilának, Tököli Attilának a hónap végén lejár a szerződése (és idesorolható Udvarácz Milán is, ám a kapussal már megtörtént az elvi megállapodás), a román Sorin Botis kölcsönben volt az Üllői úton, neki vissza kell térnie Romániába, Gera Zoltán pedig szívesen próbára tenné magát külföldön. Kriston Attila hat esztendôt töltött az Üllôi úton, kemény munkával elfogadtatta magát a közönséggel, ám a jelek szerint most mégis távoznia kell (fotó: Németh Ferenc) Vegyük őket sorjában: Dragóner Attila gondolkodik, hosszabbítson vagy továbbálljon. "E hónapban megszületik második gyermekem, a csapat akár a BL-ben is szerepelhet, és ha a pénz játszaná a döntő szerepet a döntésemben, akkor már a múlt nyáron magam mögött hagytam volna Magyarországot; azóta itt van a fiókomban három, a Ferencvárosénál előnyösebb szerződéstervezet…" – mondta a védő. Kristonnal más a helyzet: a középpályás maradna – már ha a szakmai stáb jelezte volna, hogy szükség van rá. "De nem jelezte! – újságolta a középpályás. – Bevallom, nagyon rosszulesett, hogy Furulyás János klubelnöktől kellett megtudnom, nem számítanak rám. Azt gondolom, hat év után annyit igazán megérdemeltem volna, hogy a vezetőedző elém áll, és a szemembe mondja, nem férek az elképzeléseibe!" Tököli Attila Pécsett pihenve osztotta meg velünk gondolatait: "Sok érv szól amellett, hogy maradjak, és számos amellett, hogy menjek. Nem nagyon szeretném ezt a nyilvánosság előtt megvitatni senkivel. Annyit elárulhatok, hogy bármennyire is úgy gondolják sokan, hogy egy ilyen döntés csak pénzkérdés, esetemben nem elsősorban erről van szó. Egy ember életében sok minden van, ami fontosabb a pénznél. A Fradiban és a magyar pályákon is rengeteg olyan dolog történt az elmúlt két évben, ami befolyásol későbbi elhatározásomban. Ennél többet nem akarok mondani – egyelőre." Sorin Botist marasztalja a Ferencváros, a napokban eldől, hogy mi lesz vele. Gera Zoltánról megírtuk, megfelelő külföldi ajánlat esetén elhagyná a zöld-fehéreket (szó volt róla, hogy esetleg Lothar Matthäus vinné a Besiktashoz), ám vele kapcsolatban újdonsággal nem szolgálhatunk. Tepszics Ignác sportigazgató mindehhez annyit fűzött, hogy a játékosokkal többször egyeztettek már, főképp Tökölivel. Az elöljáró szerint a Ferencváros szempontjából pozitívan alakulnak a megbeszélések. Mindazonáltal – tette hozzá – egyelőre semmi nem biztos, még az sem, hogy Kriston elmegy, vele csütörtökön még utoljára tárgyalóasztalhoz ülnek. Arra a kérdésre, hogy kik érkezhetnek, Tepszics azt mondta, nem mond semmit. Sejtelmesen annyit jegyzett meg: komolyan gondolják, hogy a Ferencváros kiharcolhatja a főtáblára kerülést a Bajnokok Ligájában…
|
|
Halder |
2004. június 05. 09:09 | Sorszám: 411 |
Udvarácz marad A cserekapus újabb egy évre aláír a Fradihoz. Nem könnyű a kapusok sorsa, hiszen (egy-két kivételtől eltekintve, lásd: Campos, Higuita) nehezen képzelhető el, hogy más poszton is szerepeljenek. Így aztán egyetlen helyre pályáznak, és ha egyikük helye megkérdőjelezhetetlen, a tartaléknak nehéz elfogadnia a másodhegedűs szerepét. Udvarácz Milán is hasonló helyzetben van, de úgy tűnik, ő jól bírja a gyűrődést, és továbbra is mindent megtesz azért, hogy segítse a Fradi első számú hálóőrét, Szűcs Lajost. - Az idén nyáron lejárt a szerződésem, de még egy évre aláírok a Fradfihoz - mondta Udvarácz. - Nagyon fontos számomra ez a klub, és úgy érzem, a csapattársaim és a vezetők is számítanak rám. Kétségtelen, hogy "csak" második számú kapusként, de ezt is fölvállalom. Hogy mennyit tudok segíteni, azt nem tőlem kell megkérdezni, hanem az edzőket, a játékostársaimat és főként a "kollégámat", Szűcs Lajost.
|
|
Halder |
2004. június 05. 09:08 | Sorszám: 410 |
Kriston távozhat, Tököli megtartásában bízik a klub [2004-06-04 15:53] Mint köztudott öt olyan játékos van a felnőtt keretben, akinek június 30-án lejár a szerződése. A labdarúgók közül mindenkivel egyeztetett már Tepszics Ignác sportigazgató még a bajnokság folyamán, de egyelőre senkivel nem született végső megállapodás. A szóbanforgó játékosok ügyében a következőket mondta Tepszics Ignác: - Sorin Botis ügye a legbonyolultabb, hiszen esetében nem csupán vele kell megállapodni, de klubjával is, mely kölcsönadta nekünk. Botis szívesen maradna, és a szakmai vezetés is igény tart rá, így sorsa attól függ, hogy klubjával meg tudunk –e állapodni. Legtöbben Tököli Attila sorsa iránt érdeklődnek, nos vele kapcsolatosan annyit mondhatok, hogy szeretnénk megtartani. Egyelőre Attila is úgy nyilatkozott, hogy hajlik egy újabb megegyezésre, de nyilvánvalóan több tárgyalásra is sor kerül majd a közeljövőben. Dragóner Attila június 15-ig kért türelmet, és abban maradtunk, hogy az ő ügyére majd akkor térünk vissza. Udvarácz Milánnal szinte mindenben megegyeztünk, így az ő esetében már csak az írásbeli szentesítés hiányzik. Kriston Attiláról annyit tudok elmondani, hogy vele az eddig kialakult álláspont szerint nem szorgalmazzuk egy újabb szerződés megkötését. Fontosnak tartom viszont elmondani, hogy Furulyás János arról biztosította Kriston Attilát a legutóbbi megbeszélés alkalmával, hogy amennyiben távozik a klubtól, számíthat a Ferencváros segítségére, lévén a Ferencváros is mindig számíthatott megbízhatóságára és odaadására az elmúlt években.
|
|
Halder |
2004. június 05. 09:08 | Sorszám: 409 |
Tökölit megtartja a Ferencváros Blikk, 2004-06-04 Budapest - Cseh információk szerint a Slavia Praha (is) csábítja Tököli Attilát. Ám a válogatott támadót szeretné megtartani a bajnok és kupagyőztes FTC. Az egykori gólkirály szerződése lejárt az Üllői úton, ám a hosszabbítás érdekében a felek rövidesen tárgyalóasztalhoz ülnek. A Slavia is csábítja Tökölit, de ô szívesen maradna Fotó: Szabó Miklós) volt náluk próbajátékon, majd tavasszal a zalaegerszegi Józsi György szerepelt kölcsönben a cseh együttesnél, ahol most Tököli Attilát szemelték ki. - Hallottam arról, hogy támadónkat hírbe hozták a prágaiakkal - mesélte Furulyás János. Az FTC elnöke azonban az akarja, hogy Tököli Attila maradjon az Üllői úton. Ennek érdekében mindent megtesz. A napokban tárgyalóasztalhoz ül a válogatott játékossal, hogy szerződéshosz- szabbításáról beszéljen vele. Azt viszont a Fradi első embere cáfolta, hogy legutóbb spanyol, majd portugál másodosztályban légióskodó Horváth Ferenc visszatérne hozzájuk. Az egykoron ferencvárosi csatár nem szerepel erősítési terveikben.
|
|
Halder |
2004. június 04. 15:24 | Sorszám: 407 |
Szokásos felhívás !!! SAJTÓKLUB, péntek 20 órától a Budapest televízió műsorán. Ismétlés vasárnap délelőtt10 óra. TERÍTÉKEN, vasárnap 9.05-től a Hír tévén, Pörzse Sándor műsora. BOCSKAI KLUB, vasárnap 17.30-kor a Budapest tévén
|
|
Halder |
2004. június 04. 08:29 | Sorszám: 405 |
Szeitz Tibor/Kisalföld/ cikkéből idézett, ki berakta.
|
|
Halder |
2004. június 04. 08:12 | Sorszám: 404 |
Pont a ami nap kellett olvasnom az index egyik Fradi topicjában: „Priskin Tamásról : A fiatal, szlovák származású – hamarosan magyar állampolgár” MIÉRT? MIÉRT ????MIÉRT kell nekünk is azt írni, hogy szlovák származású ??? Senkinek sem tűnt fel, vagy nem is foglakoznak vele. Ahogy a „Bratislavában voltam” is csak egy embernél verte ki akkor a biztosítékot. Úgy ahogy van elkeserítő. Nesze neked Trianoni megemlékezés.
|
|
Halder |
2004. június 04. 07:59 | Sorszám: 403 |
Ha Gera eladásából származott pénz megmenti a Klubot, a szakosztályokat, akkor menjen, sajnos ez van. De meddig fog kitartani a pénz, amit érte kapunk, s mi lesz utána ? Furulyást most Gera menti meg. Ez a Tsz-es ember egy életművész, ha baj van a végső pillanatban mindig felbukkan számára a segítség, mely viszont néha a Klubnak tragikus.Mellesleg a vízilabdásokat már korábban jeleztem itt is, hoki évek óta közismert, a kézis problémái sem újak, de a többiek is a haldoklási fázisban vannak. MIÉRT TARTANAK KI AZ ELNÖK MELLETT MÉGIS ??? Eljutottunk arra a szintre, hogy mostantól bármelyik eddig fantasztikus sikereket elérő nagy és régi hagyományokkal rendelkező szakosztályunk bedobja a törülközött, s mégis, kifelé úgy tűnik még csak fel sem merül az újításnak a szándéka sem.
|
|
Halder |
2004. június 03. 16:09 | Sorszám: 400 |
Már Mercurius berakta itt korábban, de azért: Példátlan papi rendezvény a dévai árva gyerekek megsegítésére Nem volt még példa ilyen nagyméretű papi sportrendezvényre, amilyen most várható. A magyar papi futballválogatott kihívta a szlovák papi tizenegyet egy nemzetközi mérkőzésre, hogy testvéri játékban mérjék össze erejüket egy egészen komoly ügyért. A mérkőzés teljes bevételét a dévai ferences kolostorba befogadott árvák és hátrányos helyzetű gyerekek javára ajánlják fel. Felhívásukban Isten szolgái hangsúlyozzák, hogy az Európai Uniót éppen átlépve testvérekként szeretnének megmérkőzni ezért a nemes célért. A magyar válogatottban két magyar püspök is játszani fog: az újonnan felszentelt Dr. Kis-Rigó László és Dr. Udvardy György Esztergom-budapesti segédpüspökök. A mérkőzésre 2004. június 8-án, kedden, 18 órától kerül sor Budapesten a Fradi pályán. Belépő: 1000 forint. Imádkozzunk és terjesszük a hírt, hogy megteljenek a lelátók! Komoly segítség lehetne a dévai árvák számára. Főszervező: Dr. Lipp László atya E-mail: fatherl@alarmix.net
|
|
Halder |
2004. június 03. 13:13 | Sorszám: 398 |
Mészöly Géza esete különösen érdekes. Nem vagyok ellene a fiatal edzőknek, de van egy határ. Kis Mészöly az élvonalban csak 5 hónapja dolgozik, azért ne essenek rögtön hasra néhány sikeres meccs miatt. Azért a nemzeti válogatott élén egy kicsit komolyabb hozzáállását a kinevezések terén.Ilyen alapon most rögtön megemlítem, hogy én sem értem el olyan rossz eredményt a tippjátékban /többnyire nem én voltam az utolsó/, várom a hívásokat a szövetségből.
|
|
Halder |
2004. június 03. 13:13 | Sorszám: 397 |
Mészöly Géza esete különösen érdekes. Nem vagyok ellene a fiatal edzőknek, de van egy határ. Kis Mészöly az élvonalban csak 5 hónapja dolgozik, azért ne essenek rögtön hasra néhány sikeres meccs miatt. Azért a nemzeti válogatott élén egy kicsit komolyabb hozzáállását a kinevezések terén.Ilyen alapon most rögtön megemlítem, hogy én sem értem el olyan rossz eredményt a tippjátékban /többnyire nem én voltam az utolsó/, várom a hívásokat a szövetségből.
|
|
Halder |
2004. június 03. 11:54 | Sorszám: 395 |
Egil Olsen elvállalná a feladatot NS, 2004-06-03 A kapitányjelöltként emlegetett Egil Olsent a Norvégiában élő Molnár Gábor segítségével sikerült elérnünk, és megszólaltatnunk: vajon az elismert edző mit szólna ahhoz, ha az MLSZ ismét tárgyalna vele? "Először is határozottan leszögezem, hogy tudomásom szerint élő szerződés van a magyar szövetség és a szövetségi kapitány között – mondta diplomatikusan a norvég szakember. – Ha a szövetségi kapitány valamilyen oknál fogva mégis más munkát választana, és a szövetség vezetősége újból megkeresne, akkor azt mondanám: érdekelne a feladat." Ahogyan Lothar Matthäus, úgy Egil Olsen is biztos a dolgában: a válogatottat kijuttatná a vb-re. "Amit én tudok, az a magas szintű területvédekezés alkalmazása – mondta a norvég edző. – Ezt kamatoztanám a magyar futballra ma is jellemző improvizációs képességgel, a kreativitással, mert ezek mind olyan erények, amelyeket az ellenfél védekezésének megbontásakor gyorsan és hatékonyan lehet érvényesíteni." Angliából kapott híreink szerint a Derby County korábbi edzője, John Gregory is Lothar Matthäus utódja lehet. A 49 esztendős edző komoly tekintélynek örvend: mielőtt edzősködésre adta volna a fejét játékosként hat alkalommal is pályára léphetett az angol válogatottban, később pedig irányította a Portsmouth, a Wycombe, az Aston Villa, majd a Derby gárdáját. Az más kérdés, hogy igazán nagy sikereket sehol sem ért el…
|
|
Halder |
2004. június 03. 11:53 | Sorszám: 394 |
Ha Mattheus menni akar menjen. Erővel nem érdemes itt tartani. Mellesleg így hagyta ott a szerbeket is. Csak nagyon reménykedtem benne.
|
|
Halder |
2004. június 02. 18:28 | Sorszám: 390 |
Az FC Barcelona is gratulált Napokkal a 28. bajnoki cím elnyerése után is számos gratuláció érkezik a Ferencvároshoz. - FTC.hu - Az Üllõi útra folyamatosan érkeznek az elismeréseket és jókívánságokat tartalmazó e-mailek, sms-ek, faxok - még külföldrõl is. Szerdán például egy olyan faxot kapott a klub Spanyolországból, amely mindenkit nagy büszkeséggel töltött el. A siker után ugyanis az FC Barcelona is jelezte elismerését: a katalán sztárklub elnöke, Joan Laporta és elnöksége gratulált a 28. bajnoki címhez. Talán mindez remekül jelzi, hogy a Ferencváros név továbbra is remekül cseng a nagyvilágban.
|
|
Halder |
2004. június 02. 18:27 | Sorszám: 389 |
Mindenképpen a Ferencváros a bajnok! Budapest, június 2., 12.20 Vitrayék dönthetnek Fradi-ügyben. Immár hagyománnyá vált: a szezon végi FTC-DVSC, vagy DVSC-FTC mérkőzések után nem a futballról, hanem botrányokról esik szó. A tavalyi, Üllői úti botrányra felesleges szót ejteni, aki ismeri a történéseket, soha nem felejti el azt a gyalázatos ügyet. Most a Debrecen panaszkodik: a Loki vezetői szerint Tököli Attila jogtalanul játszott ellenük, ezért megóvták a mérkőzést. Tették mindezt azért, mert a Magyar Labdarúgó Liga Fegyelmi Bizottsága előbb 3 mérkőzésről eltiltotta Tökölit, majd két nappal a meccs előtt visszaadta a játékjogát. Az ügy állásáról dr. Szieben László, az MLL elnöke sajtóbeszélgetésen tájékoztatta az újságírókat. - A helyzet az - kezdte Szieben -, hogy a Debrecen pro forma még semmilyen óvást nem adott be. Olvasom az újságokban, hogy óvni szeretnének, egy faxot is küldtek, miszerint óvni szeretnének, de ma (szerdán, a szerk.) 11.00 óráig a ligához nem érkezett be a hivatalos formáknak megfelelő óvás. - Mi lesz, ha megérkezik? - Ha ez megtörténik, és formailag, valamint egyéb szempontoknak is megfelel, akkor a liga tájékoztatja az MLSZ-t, ők rendezik ugyanis a bajnokságot. Ha ők visszadelegálják a dossziét a ligához, akkor a liga átadja azt a Fegyelmi Bizottságnak, mert csak ők jogosultak döntést hozni az ügyben. Egy dolog biztos: Tököli vagy egy jó, vagy egy rossz döntés miatt, de játékjogosultsággal rendelkezett. Éppen ezért szeretnék felkérni egy olyan független, joghiteles személyekből álló testületet, amely a jövőben eldönti, hogy követett-e el valaki hibát. - A testület tagjai dr. Kamuti Jenő, a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke, Vitray Tamás, a Nemzeti Sporttanács elnöke, és Szilágyi György, az MLSZ tiszteletbeli elnöke lesznek, munkájukat három független jogász segíti majd. A liga köteles mindenkinek egyenlő feltételeket biztosítani, és ha az említett bizottság szerint ezt nem tettük meg, akkor ennek humánpolitikai következményei lesznek. - Mint említette, Tököli jó vagy rossz döntés miatt, de játékjogosultsággal rendelkezett. Mi történik, ha kiderül, hogy rossz volt a döntés? - A bajnokság a pályán dől el, ott pedig a Fradi kettővel több gólt lőtt, mint a Debrecen. A bajnokság végeredményét ettől függetlenül csak az utolsó mérkőzés - esetünkben az osztályozók után - hirdetjük ki hivatalosan. Az a tény azonban, hogy a liga már átadta az érmeket a csapatoknak, ebből tehát kikövetkeztethető az MLL által képviselt irányvonal. Az MLL egyébként a jövőben a Fegyelmi Bizottság elnevezést Független Sportfegyelmi Testületre változik. Információink szerint egyébként Tököli-ügyben az első döntés, a 3 meccses eltiltás volt a hibás, és ennek személyi következményei lesznek a Fegyelmi Bizottságban." (nb1.hu)
|
|
Halder |
2004. június 02. 08:53 | Sorszám: 388 |
Az biztos, hogy a Klub ártatlan, a fegyelmi bizottság, Liga már nem biztos. Ebből nem nagyon jöhetnek ki jól. Amikor meghallottam, hogy Tököli visszakapta a játékjogát, akkor már megírtam itt, hogy ebből lesznek gondok. Debreceniek az UEFA-ig hajlandók elmenni, tehát el vannak szánva a végsőkig, arra hivatkoznak, hogy mi is harcoltunk a hat pont levonása ellen. Mellesleg vannak olyan hangok, mely szerint Tököli azért kapott mégis engedélyt, hogy vele biztosabban legyőzzük a Lokit, s akkor az Újpest, mely közben simán legyőzi a harmatgyenge mtk-t, a bajnok. Ilyen vélemény is van. Mindenesetre nehéz és zűrös bajnokság volt elejétől a végéig, s még ez is, nem hiányzott.
|
|
Halder |
2004. június 02. 08:22 | Sorszám: 386 |
Turul berakta már több helyre is, s ennek itt is helye van : b]Kű Lajos felhívása !!!!!!!!!!!!!!![/b] Aranycsapat Alapitvany Mélyen Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Mint ötletgazda rendezõ, szervezõ, az Aranycsapat Alapítvány Elnöke, Kû Lajos tisztelettel kérem Önöket Egy Történelmi Sport és Kulturális eseménysorozat évi döntõjének lebonyolításához. A Trianoni Békeszerzõdés után elõször sikerült megrendezni Szent István Országának, a Történelmi Magyarországnak az egész Kárpát-medence magyarságát átfogó I. Kárpát-medencei Összmagyar Nemzeti Diáklabdarúgó bajnokságot (két korcsoportban,12-14 évesek és a 15-18 évesek korcsoportjában). A következõ években mindig bõvül egy-egy sportággal, jövõre például kézilabdával, majd kosárlabdával, atlétikával, úszással, asztalitenisszel, ökölvívással, birkózással, stb. Túl a sporton, a tehetségkutatáson legfõbb célunk a nemzeti együvé tartozás érzésének kihangsúlyozása, a nemzeti öntudat erõsítése, nemzeti keresztény hagyományaink ápolása- magyarul-nemzetegyesítés határok felett, hittel, sporttal, kultúrával. A versenykiírásra 250!!! csapat jelentkezett csak az elcsatolt részekrõl: Felvidék, Kárpátalja, Erdély, Délvidék, Kelet Szlovénia, Muravidék, Burgenland. A Megnyitó 2003 szeptember 19.-én Székelyudvarhelyen, Tõkés László püspök és Szász Jenõ, helyi polgármester támogatásával valósult meg: ökumenikus Istentisztelettel, Orbán Balázs szobrának megkoszorúzásával, egy kopjafaállítással (a történelmi tett megkövetelte), néptánccal, szavalatokkal- végül Nagy Feró és a Beatrice zárta az eseményt. Azóta túl vagyunk a területi regionális selejtezõkön, regionális döntõkön: tehát adottak Erdély bajnokai, Délvidék-, Felvidék- stb. bajnokai, mindkét korcsoportból. Fontos megemlítenem, hogy minden mérkõzés egy kulturális keretbe van foglalva: akár egy nemzeti témájú szavalat, néptánc, zene stb. kell, hogy övezze, színesítse a mérkõzéseket, valamint táncház, történelmi irodalmi vetélkedõk is fokozzák a hangulatot. A Kárpát-medencei Összmagyar Nemzeti Diáklabdarúgó Bajnokság itthoni nevesebb támogatói: Dr. Orbán Viktor, Dr. Hende Csaba, Dr. Schmitt Pál, Dr. Gémesi György, Dr. Mádl Ferenc, az Antal József Alapítvány, valamint sok-sok megyei, települési Önkormányzat, vállalkozók és privát emberek. Az elszakadt részekrõl: Tõkés László, Szász Jenõ, Duray Miklós, Szigeti László, Pázmány Péter, Kasza József, Gajdos István. A Magyarországi elõdöntõk és döntõk 2004 június 16. és 27. között kerülnek lebonyolításra. Az elõdöntõk színhelyei: Hajdúszoboszló (Bocskai csoport, 12-14 évesek), Székesfehérvár (Szent István csoport, 15-18 évesek), Szarvas (Bethlen Gábor csoport, 15-18 évesek), Zalaegerszeg (Deák Ferenc csoport, 12-14 évesek). Egy delegáció 27 emberbõl (18 labdarúgó és 9 kísérõ áll. A négy színhelyre, rendre 5-5 delegáció érkezik, azaz összesen 540 fõ, azon kívül a média riporterei is részt vesznek. A középdöntõk június 16. -21. között a fent említett helyszíneken szállással, étkezésekkel, kirándulásokkal, történelmi vetélkedõkkel- a helyi vállalkozók, önkormányzatok segítségével és támogatásával van megszervezve. A segítõkészség és a lelkesedés mind a négy helyszínen óriási. A két-két korcsoport gyõztesei június 27.-én az FTC., Üllõi úti stadionjában mérkõznek meg a bajnoki címért, míg a két-két csoport második helyezettjei a harmadik helyért fognak megküzdeni Gödöllõn (június 23.), valamint Balatonfüreden (június 24). Tisztelt Polgári Körök, Kedves Hölgyeim és Uraim! Itt lenne egy tiszteletteljes kérésem: Június 21.-tõl a Szent István Bazilikai Istentiszteleten (június 26.) át a döntõ napjáig (június 27.), anyaországi befogadó családokra lenne szükségünk, egész pontosan, tehát 7 napra és 7 éjszakára. A kedves befogadók a diákokat a fent említett elõdöntõk színhelyeirõl kellene magukhoz szállítsák. Célunk ezzel az, hogy érezzék a határon kívül rekedt nemzettársaink, hogy HAZA JÖTTEK! Egy a fontos: a megnyilvánuló SZERETET és az ehhez társuló üzenet, hogy Szent István nemzete EGY és OSZTHATATLAN. Kérem Önöket, hogy amennyire lehet, tegyük örökké emlékezetessé ezeknek a fiataloknak, testvéreinknek az ittlétüket. Mutassuk meg a világnak, ezen legújabb magyar-magyar csúcstalálkozó kapcsán, amit soha véget nem érõ történetnek tervezünk, hogy ha nagyon szükséges, össze tudunk fogni. Kérjük, hogy amennyiben vállalja a vendégdiákok befogadását június 21. és 27. között, emailen küldje el a Demokrácia Központ email címére - demokraciakozpont@fidesz.hu - a következõ adatokat: Befogadó neve, postacíme, telefonszáma. Vállalt vendégdiákok száma Mely Tisztelettel, Kû Lajos, Az Aranycsapat Alapítvány Elnöke Budapest, 2004. május 16.
|
|
Halder |
2004. június 02. 08:19 | Sorszám: 385 |
Debrecen már a bajnoki sorrend megváltoztatását sem tartja kizártnak az óvásuk kapcsán.
|
|
Halder |
2004. június 01. 18:34 | Sorszám: 384 |
Nógrádi Árpád 2006-ig a Fradié! A Ferencváros sportigazgatója, Tepszics Ignác jó hírrel szolgált az ünnepeket követő első napon, hiszen bejelentette, hogy a Ferencváros két és fél éves szerződést kötött Nógrádi Árpáddal. Mindez azt jelenti, hogy a nyári holtszezon első erősítése házon belülről történt, és saját nevelésű csatárunk 2006. december 31-ig szóló szerződést írt alá.
|
|
Halder |
2004. június 01. 18:33 | Sorszám: 383 |
Pont azért kérhet pénzt érte a Klub, mert még érvényes szerződése van. Mivel totális pénztelenség időszakát éljük, így minden fillérre szükség van, nem hogy esetleg több száz millióra. Gerának is jobb lenne, saját fejlődése szempontjából, de nekünk nézőknek pótolhatatlan veszteség !! Mindig képes valami váratlan mozdulatra, miért érdemes kijárni. Nagyon nagy hibája a gyülekezet ahova jár, ez mondjuk számomra nehezen emészthető.Mattheus mai sportnak nyilatkozza, hogy bizony felveszi a kapcsolatot a törökökkel, ha úgy adódik, ez egy ilyen élet.
|
|
Halder |
2004. június 01. 17:09 | Sorszám: 380 |
Egyre inkább úgy néz ki, hogy Mattheus elmegy tőlünk a Besiktashoz. Gerát is vinné a hírek szerint.A Nemzeti Sport úgy tudja Gera ára 3 MILLIÓ EURO azaz közel 750 MILLIO FORINT !!, vagyis ennyit kér a Fradi
|
|
Halder |
2004. június 01. 15:52 | Sorszám: 378 |
Végeredmény Kína- Magyarország 2-1
|
|
Halder |
2004. június 01. 14:49 | Sorszám: 377 |
Félidőben Kína- Magyarország 1-1 Tiencsin, 20000 néző Gól: Zhou Haibin (45.), ill. Kenesei (5., 11-esből) Összeállítás: Vlaszák Komlósi Gyepes (Stark, 46.) Pető Z. Bodor Szélesi Rósa D. Polonkai Leandro Kenesei Torghelle Vezetőedző: Lothar Matthäus
|
|
Halder |
2004. június 01. 13:48 | Sorszám: 375 |
Elméletileg ez a kényelmesebb, s nyomon követhetőbb, de ennek hátránya, hogy így esetleg ha valaki lekési az akkor ki is marad teljesen a nyolc meccs eredményéből. Na mindegy.Természetesen esélyetek sincs ellenem, szakmai hozzáértésem közismert(Mezey elbújhat mögöttem), ezt bizonyítja az a tény is, hogy egyszer sem sikerült az élen végeznem a bajnokság során, sőt. Duzzadok az önbizalomtól, hiába néhány nap a Székelyföldön, az a lelki testi feltöltődés. Egyszerűen a nyomomba sem lesztek. Erről jut eszembe milyen kár, hogy a románok nincsenek kint, no nem baj a franciák viszont igen, a másik kedvenc csapatom… Lehet most lesz keresztény fehér bőrű játékosuk a kezdő 11-ben.
|
|
Halder |
2004. június 01. 13:12 | Sorszám: 373 |
06.12-től !! EB A. csoport Portugália Görögország Spanyolország Oroszország B. csoport Franciaország Anglia Svájc Horvátország C. csoport Svédország Bulgária Dánia Olaszország D. csoport Csehország Lettország Németország Hollandia Így jó lenne-e : 1/ Mi lesz a végeredmény az 1.- 4. helyen ? Ezt az Eb megkezdéséig lehetne megtippelni. 2/ A meccsekre pedig külön-külön, de nem összevissza, hanem lehetőleg körönként egybe előre. Egy kör csoportonként 2 meccs, tehát összesen négy csoport 8 meccs. Így könnyebb követni. Ezen nyolc mérkőzés párosítását majd mindig időben közzé tenném. Vagy legyen mégis minden meccs előtt ? Más javaslat erre ? Ja és arra gondoltam, hogy akkor legyen tényleg új topic, de szerintem továbbra is felesleges egymás mellett kettő, várhatóan nem túl sok beírás lesz a Fradi témában a holt idényben(sajnos), legfeljebb naponta 1-2, meg nem tagadom arra is gondoltam, hogy hátha egy-két eb-re betévedő egyént itt lehetne tartani később a bajnokságra is, az új cím erre az egy hónapra : Európa Bajnokság 2004, Ferencváros, Sport (+1400), hét végére itt meglesz a 400-450-es sorszám, s akkor itt lezárom, tehát már amúgy is lassul / lassulna a fórumozás, pláne egy EB kezdetre. Ez mondjuk elég zavaró itt a Gondolán, hogy már 300-400-nál érezhetően el kezd lassulni, az első Fradi topicnál kb 600-nál 3-4 szóltatok hogy nyissak újat, mert lehetetlen idő míg betölti. Ez sajnos nagyon kellemtelen.
|
|
Halder |
2004. június 01. 12:29 | Sorszám: 371 |
Ezen már én is gondolkodtam, de !!! Pont ezért változtattam meg a topic címet, most a III. részben a FERENCVÁROS, Válogatott, Sport, /EURO 2004/-re. Sajnos itt a Gondolán nincs annyi sportbarát, hogy több sport témájú topic is menjen egymás mellett, ráadásul az Eb alatt nálunk az itthoni bajnokságban holt idény lesz !!!! Itt amúgy sem lesz nagyon lesz téma, hacsak a FTC edzőmeccsei nem, de hát… Elméletileg 4-6 ember adta le tippjét az NB1-re, s ebből 3-4, ki irogatott is ide amúgy. Ez még bőven elmenne az eb alatt itt is. Sajnos, nem hinném, hogy tömegesen jönnek be újak. Ha szerinted még az eddigi embereken kívül még mások is jönnének, akkor legyen új, de ha nem, akkor sajnos nem érdemes. De még van idő eldönteni. 11 nap !!! Egyébként a tippek nyilvántartását, eredmények számolását, esetleg ha nincs időm, s ezért akkor pont nem vagyok, át tudnád venni ??
|
|
Halder |
2004. június 01. 11:39 | Sorszám: 369 |
Hát én nemigen szólhatok semmit, a kemény egy pontommal. Egyébként mindenki a libások sima vereségét várta, kivéve Pascalt, ő telibetalálta az 1-1-et.
|
|
Halder |
2004. június 01. 11:38 | Sorszám: 368 |
Nem adja a tévé, legalábbis én úgy tudom.
|
|
Halder |
2004. június 01. 10:47 | Sorszám: 366 |
A szokásos, megszokott lemondások után Mattheus: „Kérdem én, hol van itt a szív, hol van itt a lelkesedés, hol van a válogatott iránti mindenek felett álló elkötelezettség? Nagy szavak ezek? Én nem tartom annak."
|
|
Halder |
2004. június 01. 10:45 | Sorszám: 365 |
{b}Valami egészen katasztrofálisan sikerült a záró forduló tippelése: FTC-DVSC 3-1 Balaton-Sopron 0-1 MTK-Újpest 1-1 Győr-Pécs 1-3 Békéscsaba-Videoton 2-0 Haladás-ZTE 1-1 Onogur két találat, ebből nulla telitalálat KÉT pont MarcoP egy találat, ebből egy telitalálat KÉT pont Pascal egy találat, ebből egy telitalálat KÉT pont Radala egy találat, ebből nulla telitalálat EGY pont Halder egy találat, ebből nulla telitalálat EGY pont[/b]
|
|
Halder |
2004. június 01. 10:44 | Sorszám: 364 |
Matthäus: A Ferencváros megérdemelte a bajnoki címet Lothar Matthäus szövetségi kapitány a válogatott sajtótájékoztatóján a Kína és Németország elleni barátságos mérkõzéseken kívül természetesen szót ejtett a bajnoki hajráról is. A német szakember az Üllõi úton nézte végig a Debrecen ellen 3-1-re megnyert meccsünket és elégedetten nyilatkozott a látottakról. - A Ferencváros megérdemelten nyerte meg a bajnokságot. Hiszen mindig az a bajnok, aki a legtöbb pontot gyûjtötte, ezért a gyõzelem jogosságát sem lehet megkérdõjelezni. Nagyon jó hangulatú és színvonalas meccset láttam csütörtök este. Örülök neki, hogy az elmúlt fordulókban több jó mérkõzést is láttam és a válogatottnál számításba vett játékosok sem okoztak csalódást. A magyar futballnak sok olyan meccsre van szüksége, mint a tegnapi volt és akkor van esély a komolyabb elõrelépésre. Matthäus a soron következõ két válogatott mérkõzésre (június 1-én Kína, 6-án Németország ellen) csapatunkból Szûcs Lajost, Gyepes Gábort, Leandro de Almeidát, Gera Zoltánt és Tököli Attilát hívta be a keretbe.
|
|
Halder |
2004. június 01. 10:43 | Sorszám: 363 |
Elõkelõ társaságba kerültünk „Csapatunk csütörtökön a Debrecen legyõzésével a kupa mellé megszerezte a bajnoki elsõséget is. Európában a legtöbb országban már befejezõdött a pontvadászat, ezért honlapunk …összegyûjtötte, hogy a Ferencváros mely vezetõ klubokhoz hasonlóan vallhatja magát bajnokcsapatnak. A listán megtalálható az idei Bajnokok Ligája-gyõztes FC Porto és UEFA Kupa-gyõztes FC Valencia, de tagja az „elitklubnak” a tavalyi BL-elsõséget megszerzõ AC Milan is. Legalább ilyen tekintélyes azonban azoknak a kluboknak a névsora is, melyek lemaradtak a dobogó legfelsõ fokáról, itt elég csak a Real Madridot, a Manchester Unitedet vagy a Bayern Münchent megemlíteni. Akiknek hozzánk hasonlóan sikerült: Anderlecht, Hajduk Split, Banik Ostrava, Köbenhavn, Arsenal, Olympique Lyon, Werder Bremen, FC Valencia, Panathinaikos, AC Milan, Ajax Amsterdam, FC Porto, Crvena Zvezda, Celtic Akik nem lettek bajnokok: Manchester United, Bayern München, Real Madrid, Juventus, FC Barcelona, PSV Eindhoven, Internazionale, Paris SG”
|
|
Halder |
2004. június 01. 10:42 | Sorszám: 362 |
Nem hittem volna, hogy sikerül az arany. Kishitű voltam, és ezer százalékig biztos voltam, hogyha nyerünk is, akkor is a libások simán kikapnak. Nehéz ez most nekem, de megköszönöm az mtk-nak, hogy becsülettel küzdöttek. Erről ennyit.
|
|
Halder |
2004. június 01. 10:41 | Sorszám: 361 |
Köszönet Turulnak, hogy nem hagyta elsüllyedni a topicot. s Glensnek a képért.
|
|
Halder |
2004. május 27. 23:55 | Sorszám: 340 |
Ha Debrecenben is kellett néznem, de így is szép volt. BAJNOK A FERENCVÁROS Megvan a 28. !!!!!! Na én átlépem most az ideglenes határt, aki tud azért szintén jöjjön ki Erdélybe. Leszünk szokás szerint néhány százezren.
Ha valaki megtenné, hogy berak a meccsről egy képet, s FŐLEG a bajnokcsapatról, azt megköszönném, mert nekem már mennem kell !!!!!! HAJRÁ FERENCVÁROS ÍGY SZÉP AZ ÉLET !!!!
|
|
Halder |
2004. május 27. 10:55 | Sorszám: 320 |
A mai éjszakai meccsek, nagyon hangulatosak lesznek, főleg utána, legyen bármi is a végeredmény. Mondjuk nem lennék ma este Budapesten rendőr, amúgy se....
|
|
Halder |
2004. május 27. 10:52 | Sorszám: 319 |
Te mindig csak szabotálod és nevetségessé teszed a jelenlegi kormányunk áldásos tevékenységét. SŐT. Időnként odáig merészkedsz máshol, hogy kétségbe vonod a szakértő kormány szakértelmét is. Nagyon gyanúsan szélsőjobbos viselkedés, nem vagy te neonáci ? Ha a négyes metrót is fel lehet építeni egyik pillanatról a másikra, s folyamatosan növelni a megállók számát, (tervben), akkor igenis fel lehet építeni egy felső karéjt a Fradi pályán tíz nap alatt. Egyébként Küldöttgyűlés lesz, s Furulyás amúgy is megígért még korábban egy új minden igényt kielégítő stadiont, s amit ő megígér….
|
|
Halder |
2004. május 27. 10:26 | Sorszám: 315 |
Kevesen lesznek. Ilyen világ van ma Magyarországon. SE a nemes célokat, SE a papokat nem szeretik. Tudom, te ezzel nem értesz egyet, de majd meglátjuk. SAJNOSMindenesetre én is megpróbálom, amit lehet.
|
|
Halder |
2004. május 26. 18:12 | Sorszám: 311 |
Az utolsó bajnoki forduló elõtt nem mindennapi biztonsági intézkedéseket foganatosítanak az illetékesek a Puskás Ferenc stadionban és az Üllõi úton is. - FTC.hu - A rendezõség és a rendõrség napok óta egyeztet az MLL illetékeseivel annak érdekében, hogy a mérkõzések alatt és után a legkisebb incidenst is elkerüljék mindkét pályán. A tavalyi történések után egyértelmûvé tették a Liga illetékesei, hogy a Ferencváros a legkeményebb büntetésre számíthat abban az esetben, ha a találkozó után illetéktelenek lépnek a játéktérre. Az eddigi biztonsági értekezleteken a Ferencváros vezetése minden alkalommal jelezte az illetékeseknek, hogy megbíznak a Ferencváros szurkolóiban, és biztosak abban, hogy akik kijönnek mindenféle tiltás nélkül, a csapat és a klub jól felfogott érdekében fegyelmezetten fognak viselkedni. Tepszics Ignác sportigazgató elmondta, biztos abban, hogy az igazi ferencvárosi szurkolók átérzik, hogy mennyit árthat egy-egy felelõtlen ember viselkedése, így maguk fogják megakadályozni a legkisebb incidenst is. Játékosaink elmondták, hogy a találkozó eredményétõl függetlenül a vendégjátékosokkal és a játékvezetõkkel azonnal az öltözõbe vonulnak, majd kis szünet után visszatérnek a gyepre, hogy megköszönjék a szurkolóknak az egész éves bíztatást. Ismerve a kilátásba helyezett súlyos büntetéseket mindenképpen el kell kerülni azt, hogy bárki is megpróbáljon a játéktérre lépni. A Ferencváros vezetése abban hisz, hogy mindez megoldható jó szóval, közös akarattal és nincs szükség erõdemonstrációra, ezért az a kérésük, hogy csütörtök este módosuljon némileg az ismert rigmus, és az legyen a jelszó, hogy „Ki beugrál nem Fradista!” Mutassuk meg mindenkinek, a Fradi-család képes példát mutatni mindenkinek sportszerûségbõl!
|
|
Halder |
2004. május 26. 08:48 | Sorszám: 309 |
=
|
|
Halder |
2004. május 26. 08:46 | Sorszám: 308 |
BL FINÁLÉ : FC PORTO – FC MONACO 20.45 Viasat Csak ne a franciák nyerjenek !!!!!! Ez a szokásos, már mániás Halder féle gyűlöletbeszéd egy része.
|
|
Halder |
2004. május 25. 22:06 | Sorszám: 307 |
Tököli: Nem lesz egyszerű… Mint arról beszámoltunk, érvényét vesztette az MLL fegyelmi bizottsága által az elmúlt pénteken kiszabott határozat, amely szerint Tököli Attilát három bajnoki mérkőzéstől eltiltotta a bizottság, így a támadó pályára léphet a Debrecen elleni mérkőzésen. - FTC.hu - - Annak örülök, hogy a játékjogomat visszakaptam és amennyiben Pintér Attila bizalmat szavaz nekem, a Debrecen ellen ott lehetek a pályán – mondta Tököli. - Tökéletesen elégedett viszont nem vagyok, hiszen a fegyelmi bizottság új eljárást rendelt el, azaz továbbra is fennáll az esélye annak, hogy olyasmi miatt tiltanak el, amit nem tettem. Ezzel kapcsolatosan szeretnék egy fontos dolgot elmondani. A televízióban ma reggel is az hangzott el, hogy a játékvezetőt sértegettem az öltözőfolyosón és ő felmutatta nekem a piros lapot. Ez a verzió már több újságcikkben is megjelent. Szeretném még egyszer elmondani, hogy a játékvezetővel nem találkoztam az öltözőfolyosón, mivel közel 10 perccel utána mentem csak be, és Kassai játékvezető még soha életében nem mutatott fel nekem piros lapot. Se tavaly a Hungária kőrúton, se idén Siófokon, se a pályán, se az öltözőfolyosón. Ezt persze ő is tudja, ezért nem is állított ilyet sehol, még a jelentésében sem. A csütörtöki mérkőzés számomra több szempontból is rendkívüli lesz, hiszen az utolsó fordulóban járunk, a bajnoki cím a tét, és a Debrecen az ellenfelünk. Ilyesmi már előfordult az életemben… Éppen ezért most nyilván egészen más lelkiállapotban lépek majd pályára, mint más mérkőzéseken szoktam. Azt biztosan állíthatom, hogy ez a meccs nekem nem lesz egyszerű…Egyelőre nem szeretnék többet mondani, legfeljebb annyit, hogy furcsának tartom azt a felvetést, amit visszahallottam néhány helyről, miszerint direkt állíttattam ki magamat Siófokon, hogy ne kelljen csütörtökön pályára lépjek. Aki ilyet feltételez, az mondjuk nem nagyon érdemel választ, de maradjunk inkább abban, hogy nem ismer. A másik feltételezés szerint Debrecenbe szerződök nyáron, ezért nem akartam játszani. Örömmel jelentem, hogy ez sem igaz. Persze, ahhoz már hozzászoktam, hogy sokan a velem kapcsolatos dolgokat mindig jobban tudják, mint én…
|
|
Halder |
2004. május 25. 18:56 | Sorszám: 306 |
Na, megint meg fogjuk kapni, hogy persze nekünk kedveznek.
|
|
Halder |
2004. május 25. 09:05 | Sorszám: 301 |
Ha ez következik be amit írtál, akkor felrobbanok, s gyanítom nem csak én. Ha az újpest még sem nyer a libások ellen, akkor megint a mi kezünkbe kerülne a sorsunk, s ha ezt nem használnánk ki, az finoman szólva is dühítő lenne.
|
|
Halder |
2004. május 25. 09:02 | Sorszám: 300 |
Hát most már tényleg a Küldöttgyűlés az érdekesebb, s pláne fontosabb. De semmi remény érdemi változásra, ott sem. A színjáték folytatódik.
|
|
Halder |
2004. május 25. 08:53 | Sorszám: 298 |
FTC-DVSC 2-1 Balaton-Sopron 1-0 MTK-Újpest 1-3 Győr-Pécs 1-0 Békéscsaba-Videoton 0-1 Haladás-ZTE 0-2
|
|
Halder |
2004. május 24. 16:37 | Sorszám: 295 |
Azért jó, ha az ember hallgathat arra is az életben, különben nem ér semmit az egész. Utolsó forduló
Egyben az utolsó tipp lehetőség ebben a bajnokságban, igaz jön nemsokára az EB ! 32. forduló FTC-DVSC Balaton-Sopron MTK-Újpest Győr-Pécs Békéscsaba-Videoton Haladás-ZTE Persze mindenki megvárja elsőként az én szakmailag kifogástalan, s biztos tippjeimet, s arra építve mindig leelőznek, így persze könnyű…
|
|
Halder |
2004. május 24. 14:09 | Sorszám: 293 |
De a Debrecen ilyenkor azért mindig megrázza magát, az mtk-tól ilyen kitartás nem nagyon várható el. S akkor néhány sztár eleve hiányzott a Lokiból, s ez eleve megtévesztő volt számunkra. A fiatalok kettőzőt erővel küzdöttek, hogy felhívják magukra a figyelmet, s nem sikertelenül.Nagyon meglepődnék az mtk komoly ellenállásán, nézd meg mit teljesítenek mióta nincs esélyük a kupaindulásra. Értékelhetetlen. Ilyenkor, ebben a helyzetben azért előjön, ha egy csapatnak nincs tartása. Mindenesetre sok szempontból nagyon nem jó érzés, hogy rájuk vagyunk szorulva. Kár érte. De amíg élünk remélünk.
|
|
Halder |
2004. május 24. 13:47 | Sorszám: 291 |
Ne sértsd meg az élők sorából eltávozott lajhárokat ezzel a számukra meglehetősen sértő összehasonlítással. Legalább a halottakra legyél tekintettel.
|
|
Halder |
2004. május 24. 13:46 | Sorszám: 290 |
Szerintem a Debrecent nem lehet az mtk-val összehasonlítani, se most, se tavaly, se játékerőben, se HOZZÁÁLLÁSBAN, s motiváltságban. Számomra már a Loki megverése is kétséges, de az mtk vereségében biztos vagyok. De a kérdésre a választ megkapjuk szerencsére csütörtökön. A Ferencváros érdekében jó lenne, ha az lenne amit te remélsz, de hát…..
|
|
Halder |
2004. május 24. 13:06 | Sorszám: 287 |
Az mtk garantáltan ki fog kapni az újpesttől, innentől számunkra már mindegy. A kérdés kit tegyünk bajnokká?? Újpest vagy Debrecen ???
|
|
Halder |
2004. május 24. 10:31 | Sorszám: 285 |
Külpolitika persze, hogy hallgat, eddig is ezt tették, ezektől nem is lehet mást várni. Nagyobb baj az emberekkel van. Sajnos a Kádár-rendszer káros hatásának, következményének „hála”, a magyar nemzeti érzés, jó értelembe vett nacionalizmus szinte teljes mértékben hiányzik a magyar lakosságból, pláne szolidaritás az elszakított részek magyarsága iránt, mikor „ők csak a munkát veszik el előlünk, ha átjönnek ide, s ezért úgy kell nekik”. „Most kéne összefogni … MINDENKINEK és félretenni a vélt vagy valós sérelmeket egy fontos ügy érdekében! A megmaradás a tét!!!” írtad. Kíváncsi lennék egy elemzésre, melyet az utolsó fordulóra kilátogató szurkolók között végeznének a fenti kérdésben. Azt hiszem az eredményt jobb nem is tudni. Elkeserítő az egész.
|
|
Halder |
2004. május 24. 10:30 | Sorszám: 284 |
Tippjáték eredménye Onogur 5 találat, ebből 0 telitalálat 5 pont Pascal 4 találat, ebből 0 telitalálat 4 pont Mackó 3 találat, ebből 1 telitalálat 4 pont Halder 4 találat, ebből 0 telitalálat 4 pont Radala 2 találat, ebből 0 telitalálat 2 pont MarcoP ebben a fordulóban nem szavazott
|
|
Halder |
2004. május 24. 10:29 | Sorszám: 283 |
Eredmények Újpest-FTC 1-0 DVSC-Balaton 3-0 Sopron-MTK 4-1 ZTE-Győr 0-1 Pécs-Békéscsaba 3-0 Videoton-Haladás 6-1 Állás 1 Debrecen 56 pont 2 Újpest 55 pont 3 Ferencváros 54 pont Utolsó forduló Mtk- Újpest Fradi-Debrecen
|
|
Halder |
2004. május 22. 18:38 | Sorszám: 271 |
„A Fradit Féltők még mindig tehetelenkednek és nem adták be az ismeretlen tettes elleni feljelentést” DE MIÉRT NEM A FENÉBE IS? MIRE VÁRNAK ?????? „Valami bombasztikus ismét történik” Ez tetszik, hogy megint semmit nem lehet tudni, csak az ember valamiért már előre retteg, hogy Furulyás megint milyen baromságot tesz.
|
|
Halder |
2004. május 22. 09:17 | Sorszám: 269 |
Mellesleg visszatérve Tökölire, szerintem időnként tényleg túl sokat enged meg magának. Jól lehet látni akár élőben, de a tévében még tisztábban, ahogy egy szerinte nem megfelelő ítélet után percekig mocskolja a bírót. Itt a Klubnak kéne vele szemben fellépni. Várható, hogy egynémely bíró nem lesz elnéző erre, s én azt mondom helyes. Ebből egyébként nem tudunk jól kijönni. Ha a keddi fegyelmi tárgyaláson Tökölit mégis felmentik – az eltiltását vasárnap letölti – akkor megint elkezd a kórus majd bégetni, hogy persze senki sem meri bántani a Fradit, gondosan feledve a kiállítások tömkelegét az elmúlt hetekben. S ez marad meg az emberekben, pláne ha Tököli a Debrecen ellen gólt is szerezne, hogy megint külső körülmények segítségének köszönhetjük a bajnokságot.
|
|
Halder |
2004. május 21. 19:21 | Sorszám: 268 |
Szokásos felhívás !!! SAJTÓKLUB, péntek 20 órától a Budapest televízió műsorán. Ismétlés vasárnap délelőtt10 óra. TERÍTÉKEN, vasárnap 9.05-től a Hír tévén, Pörzse Sándor műsora. BOCSKAI KLUB, vasárnap 17.30-kor a Budapest tévén
|
|
Halder |
2004. május 21. 17:17 | Sorszám: 267 |
Ok, változtatás feljegyezve, : Radala: dvsc-siófok 0-2, bár megjegyzem eddig mindenki debreceni győzelmet jósolt, még döntetlent se mertünk erre adni, de hát, ugye aki nem mer, az nem nyer.
|
|
Halder |
2004. május 21. 16:26 | Sorszám: 265 |
Én magára a felettébb kellemes állításra, a bajnoki címre mondtam boldogan igent. De egyébként a Debrecen döntetlenje még nem elég, nekik ki kell kapniuk. Egy pontjuk esetén bajnoki döntőt játszunk egymással egy fordulóval később. Mostani állás : 1. Fradi 54 pont 2. Debrecen 53 pont
|
|
Halder |
2004. május 21. 16:20 | Sorszám: 263 |
Kár lenne Tököliért. Nem a kedvencem, finoman szólva sem, de mostanában tényleg csipkedte magát, akart. Rá mindig figyelnie kellett az aktuális ellenfélnek. Debrecen ellen azért kéne, nem nagyon van most más. Sasu és Leo hatalmas siófoki góljaik ellenére, rettenetesek. Penksa már időtlen-idők óta nem képes betalálni.
|
|
Halder |
2004. május 21. 16:14 | Sorszám: 261 |
Újpest-FTC 1-2 bajnok a fradi!!! Így legyen !
|
|
Halder |
2004. május 21. 13:51 | Sorszám: 256 |
Bár azt mondják, kifizetendőbb az észre hallgatni, mint a szívre, de most a Fradi meccsen talán nem fogsz veszteni. Egyébként : Ha eltalálod melyik csapat nyer, netán döntetlen akkor egy pont, ha netán a pontos eredményt is, akkor még egy, összesen tehát kettő. Eddig MarcoP és Pascal tartja a csúcsot 6 ponttal. /5 találat, ebből 1 telitalálat/
|
|
Halder |
2004. május 21. 12:26 | Sorszám: 254 |
Újpest-FTC 2-1 ??????????? Hüha
|
|
Halder |
2004. május 21. 11:36 | Sorszám: 252 |
Transzparenseket most sem engednének be, vagy ha be is jutna, leszedetnék. Marad a hang. Ráadásul megvan az az előnye, hogy egy feliratot legfeljebb nem mutatnak, de az rtl ellenes „zörejeket” nem tudják kiszűrni, eddig sem sikerült nekik. Csak hangosabban kéne. Hatásos lenne, ha a két tábor egyszerre tenné ezt. Valószínűleg leszünk vagy 10.000-en újpesten. Ez így már tekintélyes kórusnak számit, akárhogy is nézzük. S a szombati m+-os meccs két szurkoló táborától is el kéne ezt várni.
|
|
Halder |
2004. május 21. 10:46 | Sorszám: 249 |
Szokásos félelmetes szakmaiságommal megalapozott tippjeim a fordulóra: 31. forduló
Újpest-FTC 1-2 DVSC-Balaton 1-0 Sopron-MTK 1-0 ZTE-Győr 2-1 Pécs-Békéscsaba 2-0 Videoton-Haladás 3-1
|
|
Halder |
2004. május 21. 10:45 | Sorszám: 248 |
Tulajdonképpen nem hagytak más esélyt a szurkolóknak, csak a „buz.. RTL-t” Meg kéne egyezni gyorsan a klubok szurkolóinak, hogy minél egységesebben és hangosabban zúgjon ez a „dal ” ! Vagy akármi, de lényeg a közös, és hatásos fellépés. Ha minden pályán ez menne, el lehetne vele eredményt érni.Még van két forduló, fel kéne venni a kapcsolatot más klub szurkolóival !!! Most még csak mosolygunk ezen at örült ötleten, de ez lesz a jövő, ha nem tudunk cselekedni !!!! Ez most tényleg minden Klubot egyformán érint, klub szimpátiától függetlenül.
|
|
Halder |
2004. május 21. 08:24 | Sorszám: 246 |
Érdekes hír a Magyar Nemzetből: Szól a 21.30-as kezdési időpontról az utolsó fordulóban. Majd : „Az épületes beszélgetős műsorok, a valóság-show-k, a szappanoperák és a Valóvilág-házba beszabadított dekadensek miatt. A beszélgetésen mindenesetre elhangzott: a jövőben többször is előfordulhat, hogy éjszakai focival szórakoztat a csatorna.”Hát ezt nehéz is kommentálni. Végére: Az m+-on éjjel 0 óra 30-kor volt azt hiszem a forduló összefoglalója. Lehet később majd a meccsek is ebben az időpontban kezdődnek.
|
|
Halder |
2004. május 20. 22:50 | Sorszám: 245 |
U19 Labdarúgó EB Magyarország – Hollandia 1 -0 !!!Szép volt fiúk. Jöhetnek a litvánok.
|
|
Halder |
2004. május 20. 18:33 | Sorszám: 243 |
Kéne már egy nemzeti televízió a Hír tévé mellé. Nagyon. Most legalább, ez a hír csatorna megvan, nem tudom mit néznék, ha ez sem lenne.
|
|
Halder |
2004. május 20. 18:03 | Sorszám: 241 |
A kereskedelmi csatorna élt opciós jogával. A télen az MLL és az RTL Klub között megkötött szerződésben az a kitétel is szerepelt, hogy amennyiben mindkét fél elégedett a közvetítésekkel, az RTL Klub előnyt élvez a riválisokkal szemben a következő idény közvetítéseivel kapcsolatban. Nos, társaság élt az opciós joggal, s az RTL Klub vezetői már bejelentették, hogy az ősztől is sugározni szeretnék a magyar bajnokikat.
|
|
Halder |
2004. május 20. 13:58 | Sorszám: 239 |
„De az Üllői-úton kőkemény szimpátiatüntetés folyt!” Valóban. DE ! Sajnos akkor sem voltunk túl sokan. A legnagyobb baj, hogy azóta is, a több, mint két évben, olyan semmilyen, üres massza az egész. Nem történt nagyobb megnyilvánulás, kiállás bármilyen értékrendért vagy felfogásért. Jó néhány táborban ez nem így van, példa a Debrecen például, de akár az Újpest is. „Tudom, sokan fel voltak háborodva, hogy a politikának semmi helye a stadionokban.” Hát igen, Turul, és még néhányan köztük szerénységem is, megvívtuk a harcot az index Fradi fórumán ezért rendszeresen. Ott is voltak, kik mindig azzal jöttek csak politikát ne. Ők természetesen amúgy is mindenben politikát látnak, így tulajdonképpen az elképzeléseik szerint, semmi se kéne, hogy legyen a lelátón ami utal a csapaton kívül másra is. Ez az egész Klub hagyományaival, s értékrendjével való szembe helyezkedés, s sajnos nem sikertelen kísérlet. Egy részük ezt tudatosan teszi, más részük csak egyszerűen így nőtt fel, őket még valamilyen szinten lehetne a jó irányba befolyásolni. Ez meg is kell tenni !!!
|
|
Halder |
2004. május 20. 13:42 | Sorszám: 238 |
Tipp eredmények a fordulóban : 1. MarcoP 5 találat, ebből 1 telitalálat : 6 pont 1. Pascal 5 találat, ebből 1 telitalálat : 6 pont 3. Halder 3 találat, ebből 1 telitalálat : 4 pont 4. Onogur 1 találat, ebből 0 telitalálat : 1 pont MarcoP és Pascal új csúcsot ért el a 6 pontjával.
|
|
Halder |
2004. május 20. 13:42 | Sorszám: 237 |
30. forduló május 19. szerda Balaton-FTC 2-3 MTK-DVSC 0-1 Sopron-Újpest 1-1 Haladás-Pécs 1-1 Békéscsaba-Győr 2-0 Videoton-ZTE 5-0 1. Ferencváros 30 15 9 6 40-28 54 2. Debrecen 30 15 8 7 47-28 53 3. Újpest 30 14 10 6 46-28 52 4. Balaton FC 30 14 8 8 34-20 50
|
|
Halder |
2004. május 20. 09:14 | Sorszám: 232 |
Vitát megoldotta az élet, nyert a Loki, s így nagyon kemény lesz a végjáték. Valóban vagyunk néhányan kik mindent megtettünk, megteszünk a vidéki csapatok jobb „fogadtatásáért”, elfogadásáért, de azért itt már az aranyról van szó !! Igazán nem mondhatja Onogur, hogy itt olvashatott tőlünk bármilyen vidéki csapatot ócsároló, kisebbítő véleményt. SŐT !!!
|
|
Halder |
2004. május 19. 20:06 | Sorszám: 229 |
„Nem a libásoknak szurkolok, hanem azért, hogy kapjon ki a Debrecen!” Így legyen, de a döntetlent is azonnal aláírnám. Jó lenne elől állni a két nagy meccs előtt. Lélektanilag se mindegy.
|
|
Halder |
2004. május 19. 20:03 | Sorszám: 228 |
Csodálatos meccs volt !!! Főleg az izgalmak miatt. A csapat maximális erővel küzdött és mindent kiadott magából. Fantasztikus gólok. Sasu és Leo találatát még sokáig fogjuk nézni !! Ez az a meccs melyet még a semleges nézők is élvezhettek. HAJRÁ FRADI !!! Nem lesz semmi a hétvége !!!!!!
|
|
Halder |
2004. május 19. 17:00 | Sorszám: 224 |
Tippjátékban eddig szavazott : MarcoP, Pascal, Onogur, Halder.
|
|
Halder |
2004. május 19. 17:00 | Sorszám: 223 |
Na végre, lehet mégsem ússzák meg olyan könnyen.
|
|
Halder |
2004. május 19. 16:59 | Sorszám: 222 |
Félreérteted az én félreértésemet. HUHH.. Egyre bonyolultabb az élet. Szóval. A védelem szót kér !! 1/”A legjobb az lenne, ha a libások és a Sopron is győzni tudna, (ezek szerint én ma az mtk-nak (is) szurkolok, mire nem képes az ember a szeretett csapatáért !?!?” írtam.
Itt írtam milyen kellemetlen helyzet is ez számomra, DE MINDENT A FRADIÉRT! továbbá CÉL SZENTESÍTI AZ ESZKÖZT !! 2/A legjobb az lenne, ha a libások és a Sopron is győzni tudna" Khmmm, khmmm. Ezt meg sem hallottam! reagáltál. 3/ „Ugye. És ezek a szerencsétlen aranylábú fiaink, nem is gondolják át, milyen lelki válságba taszítják a szurkolóikat.” Írtam erre. ÖSSZEGZÉS : Én arra gondoltam, hogy ha ezek a szerencsétlen fiaink nem veszítenek el 15 pontból 14-et, akkor most nem kéne a libásoknak szurkolnom a Debrecen ellen, s én ezért voltam dühös. Ha az mtk nem tud legalább pontot rabolni a lokitól, akkor nagy bajok lehetnek ránk nézve. Szóval én tudom, hogy te mire gondoltál, de te viszont nem tudod, hogy én tudom, hogy te mit gondoltál azzal kapcsolatban, hogy én mire gondolok, s tudok.
|
|
Halder |
2004. május 19. 12:04 | Sorszám: 219 |
Ma a magyar forduló mellett lejátszanak egy UEFA-kupa döntőt is. Valencia-Marseille Göteborgban.
|
|
Halder |
2004. május 19. 12:03 | Sorszám: 218 |
Ugye. És ezek a szerencsétlen aranylábú fiaink, nem is gondolják át, milyen lelki válságba taszítják a szurkolóikat.
|
|
Halder |
2004. május 19. 08:53 | Sorszám: 216 |
TIPP verseny Mellesleg a forduló tippelésében senki sem várja, hogy kikapunk Siófokon /3 győzelem+1döntetlen/, viszont egyhangúan mindenki a debreceniek győzelmét várja, a Sopron –Újpest meccsnél is 2 döntetlen mellett 2 vendéggyőzelem található a „jóslások” között.
|
|
Halder |
2004. május 19. 08:52 | Sorszám: 215 |
Igaza van Turulnak, győzni kell, mostantól fogva nem lehet hibázni. Egy olyan széria után, mint ami nekünk volt, hogy 15 pontból EGYET szereztünk meg, és még mindig harcban állunk az aranyért, nos ezt a lehetőséget meg kell becsülni !!A legjobb az lenne, ha a libások és a Sopron is győzni tudna, (ezek szerint én ma az mtk-nak (is) szurkolok, mire nem képes az ember a szeretett csapatáért !?!? , de ezekre a győzelmekre azonban kevés az esély.
|
|
Halder |
2004. május 18. 13:15 | Sorszám: 212 |
Válasz ment.
|
|
Halder |
2004. május 18. 11:41 | Sorszám: 209 |
„Néztek el” alatt én is erre gondoltam, ezért írtam, hogy azzal a szándékkal, hogy ezt a csatorna viszonozni fogja, nos nem jött be a Fidesz számára. Elnézni, szó szerinti jelentésben CSAK az apeh tudta volna, de ott azért szerencsére már nem tartunk, bár elég sok volt tanárt foglalkoztatnak, de eléggé közismert volt a helyzet, sokat írtak róla, hogy most mi lesz. Közgazdász vagyok, így sajnos van tapasztalatom az Apeh különböző ellenőrzéseiben is, hogy a fene vinné el őket is.„Megbocsáthatatlan bűncselekmény.” Helyes kifejezés erre, de én még kiegészíteném a politikai idiotizmussal is. Meg azzal, hogy nem vagyok győződve, hogy újra elkövetné a Fidesz ezt a baromságot. Vannak akik soha sem tanulnak.
|
|
Halder |
2004. május 18. 10:45 | Sorszám: 206 |
Áfa tartozást néztek el. Azt hitték a balgák, hogy ezek után nem fogják őket támadni, s mocskolni, tévedtek.Szerintem meg újra el fognak ilyen hibákat követni.
|
|
Halder |
2004. május 18. 10:43 | Sorszám: 205 |
S sajnos a jelenlegi kormány alatt megfogják hosszabbítani a jogukat. A másik szörnnyel, a tv2 együtt.
|
|
Halder |
2004. május 18. 10:42 | Sorszám: 204 |
Halkan szólók, nem lehetne ezt az egész rohadt utolsó fordulót csütörtökről áttenni szombatra, netán vasárnapra. Nem hiszem, hogy a csapatoknak ez a 2-3 nap eltolás gondot jelentene. Viszont valószínűleg akkor fog eldőlni az aranyérem sorsa, így elég nagy érdeklődésre lehet számítani.
|
|
Halder |
2004. május 18. 08:31 | Sorszám: 199 |
Egyszer igazán hagyhatnátok a topic, s ennek a tippjátéknak az elindítóját is nyerni. Itt a nemzeti oldalon semmi közösségi érzés nincs. Végén még depressziós leszek, s ki tudja esetleg rossz helyre húzom a keresztet a választáskor. Na de itt van : Balaton-Fradi 1-2 Mtk-Debrecen 0-1 Sopron-Újpest 1-3 Haladás-Pécs 0-2 Békéscsaba-Győr 1-0 Videoton-Zalaegerszeg 1-1
|
|
Halder |
2004. május 17. 16:40 | Sorszám: 196 |
Egyébként a Léderer nevű rtl-es riporterről jut eszembe. Néhány éve egy Léderer nevű gimnazista srác néhány társával elfűrészelte a Regnum Marianum templom emlékét őrző fakeresztet. 15 nap közmunkát kaptak !!!! Ez azért érdekes, mert 1997 október 10-én Debrecenben a Bíróság egy 16 és egy 19 éves srácot 2 év 6 hónap, illetve 1 év 7 hónap szabadságvesztésre ítélt, mert tóra tekercset égettek el egy zsinagógában. Érdemes elmélkedni a két ítéleten. Nos visszatérve : ez a Léderer, ugye nem az a Léderer ?? A kora alapján nincs kizárva, és ez nem egy gyakori név.
|
|
Halder |
2004. május 17. 16:35 | Sorszám: 195 |
Mellesleg már készülnek szokás szerint a tuti tippjeim, mellyel szintén szokás szerint nem nyerek ugyan, de amíg élünk remélünk ugye…. 30. forduló : Balaton-Fradi Mtk-Debrecen Sopron-Újpest Haladás-Pécs Békéscsaba-Győr Videoton-Zalaegerszeg Sajnos a libásoknak kell szurkolni, s ez egy kissé kellemetlen helyzet. A Fradi meccset adja az m+ !!!
|
|
Halder |
2004. május 17. 16:34 | Sorszám: 194 |
„Mondtad, hogy te is vizilabdáztál, nagyjából abban az időben,mikor én.” Nem talált, pontosabban így nem talált. Én nem azt írtam, hogy veled egy időben vízilabdáztam. Sőt tulajdonképpen most, hogy visszanéztem még azt sem derül ki, hogy ezt a sportágat űztem-e valamikor, bár ez mindegy.Én ezt írtam: „Mercurius, ha az OSC-ben pólóztál akkor lehet, hogy ismerjük egymást, sőt valószínű, bár ez most mellékes.” Egy vízilabdást például nem csak egy másik vízilabdás ismerhet, például van azért más sportág is a vízhez kötötten, melynek képviselői gyakran „lebzseltek” a medencében. Te pontosan tudod milyen világ az ott. Sőt, ezer más lehetőség is van. Segítek, most már belejöttem : Például szimpla halandó, ki csak arra járt időnként, vagy nézőként, de a csinos (vagy kevésbé csinos) hölgyek közül valaki, ki ott napozgat véletlenül (mindig), vagy egy sportújságíró, vagy a jegyszedő, vagy egy egyszerű takarító, stb. Én úgy gondolom, ahogy írtam is, hogy ma már, s főleg itt a Gondolán írogatva „ez most MELLÉKES” ! Mellesleg szerinted, ha valakinek a fia egy meglehetősen silány és rossz hírű klubban pólózgat, mi lesz akkor abból a gyerekből, és ha még valami fejlődési rendellenességet is össze szed a végén ? Mert ha teszem azt, mondjuk a zöld-fehér klubban fejlődne, nos az garancia lenne a sikerre, de így ??
|
|
Halder |
2004. május 17. 08:42 | Sorszám: 192 |
Sport Plusz azon siránkozik, hogy mennyi kiváló sportolónk áll ki a nemzeti oldal mellett, míg a balliberálisok mellett szinte senki. Büszkén adják ellenpéldaként Storcz Botondot, ki bezzeg „nem adná az arcát”.Tetszik Balczó politikai meghatározása : „akinek hite és pártállása a Fidesztől kicsit jobbra.”
|
|
Halder |
2004. május 16. 19:43 | Sorszám: 191 |
Ezt eltaláltad. Pontosan ez volt a célom, pontosabban csak az első találata. Az egész meccset azért nem „élveztem” újra végig, de Gera első gólját azért mindenképpen látni akartam, hogy is volt, mert én délben sajnos férfiasan bevallom, az egész akciót elbeszélgettem. Vannak ilyen anti drukkerek, kik ahelyett, hogy elmerülnének a „csodás” látványban, pofáznak helyette. Szóval kösz. Azért arra kíváncsi lennék, mennyi ennek az egyszer már élőben is adott fantasztikus meccsnek a nézettsége.
|
|
Halder |
2004. május 16. 17:50 | Sorszám: 189 |
Így szokták vasárnap. Délelőtt az RTL élőben, délután felvételről a m+.
|
|
Halder |
2004. május 16. 17:49 | Sorszám: 187 |
Azért említést érdemel Szabics két gólja a Bayern ellen. Arsenal meg veretlenül lett aranyérmes Angliában, ami egész egyszerűen elképesztő.
|
|
Halder |
2004. május 16. 16:17 | Sorszám: 186 |
Arany Ászok Liga 29. fordulóBFC-Újpest 0-1 DVSC-Sopron 1-2 Győr-Haladás 3-2 Pécs-Videoton 3-3 Békéscsaba-ZTE 2-3 Ferencváros-libások 2-0 A forduló tipp eredménye !!!! :
MarcoP 3 találat, ebből 1 telitalálat NÉGY pont Pascal 3 találat, nulla telitalálat HÁROM pont Halder 3találat, nulla telitalálat HÁROM pont Onogur 1 találat, nulla telitalálat EGY pont
|
|
Halder |
2004. május 16. 10:49 | Sorszám: 179 |
Na rohanok a Fradi meccsre.
|
|
Halder |
2004. május 16. 10:49 | Sorszám: 178 |
Na igen a Vasas. Jelentős pénzt fektettek bele a csapatba, nem akárkiket igazoltak, s várták meg lesz az eredménye, s lám. Hihetetlen már hányadszor veszítenek a döntőben. Ez most már több, mint balszerencse.
|
|
Halder |
2004. május 16. 09:00 | Sorszám: 176 |
Vízilabdásoknál meg több pénz is kéne, mind a Fradinál, mind az Újpestnél.
|
|
Halder |
2004. május 16. 08:59 | Sorszám: 175 |
Emberhátrányban nyerni mindig különleges dolog, főleg úgy, hogy a kiállítás után szerzi meg a győztes gólt a hátrányban lévő csapat. Sajnos a Fradi ilyen helyzetben a mostani bajnokságban nem teljesített valami fényesen.
|
|
Halder |
2004. május 15. 21:20 | Sorszám: 172 |
Arany Ászok Liga 29. forduló BFC-Újpest 0-1 DVSC-Sopron 1-2 Győr-Haladás 3-2 Pécs-Videoton 3-3 Békéscsaba-ZTE 2-3 DVSC váratlan vereségével, megint visszakaptuk az esélyt.
|
|
Halder |
2004. május 15. 19:08 | Sorszám: 165 |
Én úgy tudom az RTL. Vasárnap délelőtt ők szoktak meccset adni. Az m+ az a délután 6 órás kezdés. Most kiderül mennyi tartás van a gárdában. 15 pontból egyet szereztek meg, de ennek ellenére még mindig van esély a bajnoki címre, de mostantól nem lehet hibázni. DE !!! Még több saját nevelésű fiatalt kéne a csapatba ! Ez még mindig nem elég. Igen, az mtk ellen csak győzni lehet, nincs mese !!!
|
|
Halder |
2004. május 15. 18:57 | Sorszám: 164 |
Én személy szerint Pokornyit minden szempontból rosszabbnak és károsabbnak tartom, mint a MOB elnökét. De elég rossz, vagy kétes dolog van, mi vele kapcsolatba hozható mely sokaknak, így nekem se tetszik túlságosan. De ebbe én, ahogy írtam nem akarok belefolyni !!!! Két ember van a fidesznél akit van szerencsém ismerni egyik az Kövér a másik az Schmitt. S ahogy írtam „Schmitt Pál családommal kifejezetten jó kapcsolatot ápol / ápolt. Inkább az utóbbi, mert mostanában már a sok elfoglaltsága miatt ez nem jellemző. Így ezért személyes elfogultságom miatt nem állok be se támadni, se védeni őt.” Ezért mindig kerülöm a vitákat, melyek róla folynak. Ezt itt is betartom.A kérdésre konkrétan : „hüje Schmitt” kifejezés, ma már nem számít durva mocskolódásnak, bárcsak ez lenne a negatív példa, melyre mutogatni lehetne, de sajnos nem. Annak nem örülnék, ha rendszeresen mindig előfordulna, de ez a veszély nem is fenyeget. Annak viszont nem örülnék, ha itt a nem balliberális emberek egymást osztogatnák. Nem a szívem csücske a fidesz, az mdf-ről meg inkább most már nem is beszélek. Kétségkívül lenne mit megbeszélni ezen az oldalon is a mérsékeltek és radikálisok között, mely ha nem lesz kibeszélve, szerintem még komoly gondokat okozhat idővel. Egyelőre azonban a fő hangsúly nálam azon van, hogy ezek, kik most a kormányon vannak, minél hamarabb takarodjanak el. Semmi jót nem vártam ezektől, sőt én úgy gondoltam 2002 tavaszán minden rosszra fel vagyok készülve, nem tudnak meglepni. Sikerült, ezt a tragikus teljesítményt még a legelszántabb hívei sem várták az ügynöktől és kormányától, hisz a Horn-kormány egy klasszissal jobb hatást nyújtott és ezzel mindent el is mondtam a mostaniakról. Addig mindenki a nemzeti oldalon fogjon össze ezért a célért, félretéve a sérelmeket. Elárulom korábban nem voltam ilyen összefogás párti, de látva azt hova jutunk, s hova juthatunk még el a magyarság szempontjából, ezért muszáj közösen, máshogy nem megy. S ha ez váltás megtörtént, s ezt egyelőre csak Orbán teheti meg, jöhet majd a KÖVETKEZŐ LÉPÉS. Addig együtt mehetünk, sőt kell, de onnantól már lesznek viták, mert sokaknak az elég lesz, sokaknak, így nekem is az csak egy ÚJ ÚT kezdete. De addig el kell jutni !!! S ez most a lényeg.
|
|
Halder |
2004. május 15. 18:56 | Sorszám: 163 |
2010-es VB-ét Dél-Afrika rendezheti meg.
|
|
Halder |
2004. május 15. 11:33 | Sorszám: 157 |
1. Mercurius, ha az OSC-ben pólóztál akkor lehet, hogy ismerjük egymást, sőt valószínű, bár ez most mellékes. Schmitt Pál családommal kifejezetten jó kapcsolatot ápol / ápolt. Inkább az utóbbi, mert mostanában már a sok elfoglaltsága miatt ez nem jellemző. Így ezért személyes elfogultságom miatt nem állok be se támadni, se védeni őt. Tény az, hogy az ő személye azért nem olyan egységes megítélés alá esik, igaz nálunk szinte mindenkivel így vagyunk. S mind a két véleményt osztó csoport „magas tesz” a másikra.2. Mérsékelt-radikális ellentét azért elég jelentősen megfigyelhető itt is. Mindenkinek van a másik „csoportból” egy-kettő számára még elfogadható véleményt nyilvánító egyén, ki akár még szimpatikus írásokkal is jelentkezhet. S ellenszenves is. Én most szabadságon vagyok, mert egy kicsit belefáradtam, s időm sincs annyi, mint régen, így drasztikusan esett a szereplésem. (lehet mondani, kit érdekel) Az indexen Halderként elsősorban elején politika és történelem, később már csak sport, DE a másik felhasználó nevem volt az ismertebb, az csak politika. Elég gyakran összefutottam a neveddel ezekben a témákban, - már ha nem tévedek nagyot, -s mivel a nem túl gyakori felhasználó név azonos, gondolom a mögötte álló személy is. Történelem topicokban egymást segítettük (Horthy, II. világháború, pl), míg a politikában már gyakran egymással szemben, igaz normális hangnemben, az indexen bőven volt a közös ellenség/ellenfélből. 3 Ez a topic valóban a sportról szól, de a politikát nem lehet nem figyelembe venni. Ez a III. rész, s mindegyiknél ezt kihangsúlyoztam. Ne a politika szabja meg a mondanivalót, de ez már csak egy ilyen világ, foglalkozni kell vele. Akár a Ferencváros volt tulajdonosával Várszegi Gáborról kapcsolatos viták, akár Gyurcsány személye s tettei, vagy inkább az amit nem csinál, stb. Nem véletlenül volt az első két rész címe a „nemzeti érzelműeknek”, s a EB-re, s az olimpiára való tekintettel változtattam meg, DE CSAK A nyárra. S az első és második részhez is berakott magyarázat a „nemzeti érzelműeknek” kritérium miatt, ami a harmadiknál kimaradt sajnos, mert a nyári két nagy eseménnyel foglalkoztam: „…A politika mely a megszokott napi életet ma már teljesen átszövi azonban mindenhova el ér. Ide is el fog. Ha mégse érne el, akkor majd én teszek róla. ….. Egyszerűen arról van szó, hogy itt ezen ……...a fórumban, szeretnék néhány információt megosztani olyanokkal, akiket ez esetleg érdekelhet. S ha van rá igény, nyilván majd mások is beírnak ide eredményeket, háttér információkat, stb. Lesz köztük néhány olyan hozzászólás, elemzés is melynek lesz némi politikai felhangja is.” Az viszont kétségkívül igaz, hogy elsősorban a sport a lényeg !!
|
|
Halder |
2004. május 15. 09:20 | Sorszám: 155 |
Nézd Mercurius, ne jussunk el legalább mi a nemzeti oldalon oda, hol a kommunisták vannak. Egy vélemény, egy fajta vélemény létezhet csak. Fekete vagy fehér, közép út nincs, nem létezhet. Itt EGYMÁS KÖZÖTT igenis mondja el minden jobb oldali a véleményét, még ha az szöges ellentétben van a tieddel. A hangsúly az egymás közöttön van ! Schmitt Pál megítélése nem teljesen egyértelmű a mi oldalunkon sem, főleg a radikális részén, ahova én is számítom magam, s bár ezt mindenki maga dönti el, tán Turul is.Tisztelem, mint sportember, amit elért, a MOB élén, s a nemzetközi szövetség élén elért eredményeket, s munkáját, de azért vannak páran, kik nem magasztalják fel az égig különböző okok miatt. Gyurcsányról, (s társairól) viszont mindannyiunknak megegyezik a véleménye, s EZ A LÉNYEG !!! Tudomásul kell vennie mindenkinek a balliberális oldallal szemben lévő tábor sokszínűségét. Nagyon sokféle nézetet, értéket, értékrendet képviselünk.
Ide tényleg el lehet mondani, mit annyiszor emlegetnek a másik oldalon „ a másság szép, s érdekessé tesz”
|
|
Halder |
2004. május 14. 18:33 | Sorszám: 152 |
Nem volt egy jó hetem, s így a hangulatomon nagyot lendítene egy libások elleni győzelem.
|
|
Halder |
2004. május 14. 14:50 | Sorszám: 151 |
Mellesleg Innen ordítom :Fradistákat a vízilabda válogatott keretbe !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ha netán nem nyerik meg az aranyat, annak a Ferencvárosi játékosok hiánya lesz az oka, ez teljesen egyértelmű számomra.
|
|
Halder |
2004. május 14. 14:41 | Sorszám: 150 |
Nagyon félek az olimpiától. Úgy gondolom 3-4 aranyat fogunk „csak” nyerni, s ez komoly botrányt fog okozni itthon, s ezért természetesen politikai felhangja is lesz a sikertelenségnek, nem is kevés. Már hosszú ideje egyre kevesebb pénzből él / élt, vegetált a magyar sport, 2000-ben már csak a kajakosok mentettek meg minket. Az emberek viszont hozzászoktak a sikeresebb szereplésekhez, épp ezért kíváncsi leszek ebben az esetben, hogyan fogja a kormány majd megmagyarázni az esetleges eredménytelenséget. Természetesen a fő bűnös előre láthatóan a MOB elnöke lesz a médiában, s szóba fog kerülni akkor újra a címeres melegítős választási plakát, mely így közvetlenül s egy személyben a felelős az egész botrányos szereplésért.
|
|
Halder |
2004. május 14. 13:20 | Sorszám: 145 |
|
|
Halder |
2004. május 14. 12:30 | Sorszám: 144 |
Sport Pluszban szokás szerint mi vagyunk a téma. A sok piros lap miatt, DE FURULYÁS JÁNOS a tizenegy riporter kereszttüzében !!
|
|
Halder |
2004. május 14. 10:58 | Sorszám: 142 |
Tipp a fordulóra : Balaton-Újpest 2:1 Csak, hogy Mercuriusnak azért se legyen igaza !! Debrecen-Sopron 3:1 Ezen, sokat gondolkodtam, mert meglepetést érzek, de aztán hagyom így. Fradi-MTK 2:1 Pécs-Videoton 1-0 Békéscsaba-Zalaegerszeg 0-2 Győr-Haladás 3:1
|
|
Halder |
2004. május 14. 10:58 | Sorszám: 141 |
Fradi-mtk 4-0 ??? Nem vagy te egy kicsit optimista?? De szép is lenne így elverni a libásokat, mint egy álom. Ez egy kisebbfajta gyógyír lenne az elmúlt hetek botlásaira.
|
|
Halder |
2004. május 14. 10:57 | Sorszám: 140 |
Az az elkeserítő, hogy mi jót derülünk, vagy éppen elkeseredünk Demszky újabb dolga után, de mégis addig lesz ő a főpolgármester, ameddig csak akar, a tömegek mindig újra választják. Itt most ki lehetne térni az egyszerű emberek primitívségére, meg a média által félelmetesen végzett mindennapi manipulációra, de felesleges. Történhet itt bármi rossz, ő marad, hogy a fene enné meg. Úristen de utálom őt is, meg a pártját is.
|
|
Halder |
2004. május 14. 08:56 | Sorszám: 137 |
Magyarország sportminisztere, Gyurcsány Ferenc szerint nincs is szükség a sport tárcára, s külön hivatalra erre a célra. Meglehetősen furcsa kijelentés a felelős vezetőtől, mikor épp minden omlik össze, ami hozzá tartozik. Viszont optimisták nézhetik úgy is : Ez igen, innen már csak egy lépés, hogy arra jönnek rá, hogy nem a hivatalokra, hanem RÁJUK nincs szükség. Ez „kis lépés” lenne a szocialistáknak, de „nagy lépés az emberiségnek”.
|
|
Halder |
2004. május 14. 08:56 | Sorszám: 136 |
Nemsokára jövök majd a bombabiztos tippjeimmel a fordulóra. De azért munkával is kell néha foglakozni, vagyis nekem ezt próbálják beadni egyesek.
|
|
Halder |
2004. május 14. 08:55 | Sorszám: 135 |
Sopronban én is voltam, csak sajnos néhány héttel korábban néhány napot. Nagyon szeretek ott lenni. Ha hétvégén van a meccs, le is megyek, fene ezeket a hétközi fordulókat.
|
|
Halder |
2004. május 14. 08:54 | Sorszám: 134 |
Mercurius már-már kezd meggyőzni, de azért még ezt a hétvégét megvárom, ha most is nyernek az újpestiek, akkor már tényleg nincs mese, zöld-fehér fiúk irány az uszoda. Bár én azért most már bevallom, abban reménykedtem, mikor erről az újpesti kezdeményezésről eleszőr hallottam, hogy focisták a vízben a vízilabdásokkal edzenek, nos, hogy hátha nem tudnak úszni.
|
|
Halder |
2004. május 13. 11:34 | Sorszám: 130 |
Most a felsőház első 4-5 helyezettje küzd az aranyért, de minimum a nemzetközi indulásra jogosító helyezésért, most az alsóházban ha lenne kiesés, akkor szintén komoly küzdelem lenne a bent maradásért, magyarul, kevés az olyan csapat, kinek semmi, de semmi tétje nincs az ég világon. Ezzel szemben a 16-os mezőny között lesz az első 4-5 és az utolsó 4-5, kiknek komoly veszteni valója van, s rajtuk kívül lesz 6-8, csapat, ki el fog lébecolni a középmezőnyben, s ezek a helyzetek tálcán kínálják a bunda lehetőségét is, a tét nélküli meccseken kívül rendkívül lehangoló látványán kívül.
|
|
Halder |
2004. május 13. 09:06 | Sorszám: 125 |
Sopron – Fradi 2-2 Újpest – Debrecen 3-0 Mtk - Balaton Fc 0-2 Haladás – Békéscsaba 2-1 Zalaegerszeg – Pécs 2-0 Videoton – Győr 4-1 Onogur 3 találat, ebből egy telitalálat így 4 pont MarcoP 1 találat, telitalálat 0, így 1 pont Halder 3 találat, telitalálat 0, így 3 pont
|
|
Halder |
2004. május 13. 08:17 | Sorszám: 124 |
Hmmm, tényleg, egészen a vízilabda edzésig botladoztak a lilák. Elgondolkoztató. Ha viszont ezt az eredményességet egy-egy vízilabda edzés hozta az újpestnek, akkor szerintem még jobb lenne ha a komplett vízilabda csapata játszana továbbiakban a labdarúgó bajnokságban. Ők ezek szerint már garantáltan lemosnák a focistákat, talán még a Bl sem elérhetetlen. Mindenesetre az új, garantáltan sikert hozó edzésmódszert Mezey figyelmébe ajánljuk. Nem semmi, amit az újpest produkál mostanában, sajnos. Mondjuk nem hittem volna két hónapja, hogy előttünk lesznek, s lesz esélyük a bajnoki címre.
|
|
Halder |
2004. május 12. 08:27 | Sorszám: 119 |
Női kézilabda : Fradi - Győr 23 – 25 ! Sajnos.
|
|
Halder |
2004. május 12. 08:05 | Sorszám: 118 |
Matthaus leváltotta posztjáról Magyar Zoltánt, a csapat eddigi menedzserét, s helyette a jövőben Hrutka János intézi a válogatott technikai ügyeit.
|
|
Halder |
2004. május 11. 18:37 | Sorszám: 117 |
Az indexen egyesek nem hiszik el, hogy Balczónak valóban elvi kérdés az abortusz-kérdés, pedig elhihetnék, már csak a tizenkét gyereke miatt is. NEKI EL LEHET HINNI AMIT MOND ! Mindig is egyenesen ment előre.
|
|
Halder |
2004. május 11. 16:45 | Sorszám: 116 |
Amúgy szeretem Sopront, fene a munkát, milyen jó kis kirándulás lehetne.
|
|
Halder |
2004. május 11. 11:59 | Sorszám: 115 |
Most kéne elindítani a Furulyás megbuktatását megcélzó mozgalmat. Ritkán lesz ilyen jó alkalom rá. Ráadásul Pintérről is el lehet terelni a figyelmet. Várszegi már nincs, most már csak Furulyás van útban. Az örök túlélőnek sikerült lecsillapítania a körülötte, s miatta szóló kórust, még a médiában is, nem szabad hagyni !! Ferencváros gazdasági és erkölcsi megszilárdításához ez elengedhetetlen. A Klub számára most elsőrendű feladat az anyagi biztonság megteremtése, s ehhez megfelelő végzettséggel rendelkező közgazdász (csapat) szükséges, a megfelelő marketing munkával. Munkájukat viszont folyamatosan és behatóan figyelnie és ellenőriznie kell a felügyelő bizottságnak, kiknek a felállítása és kiválogatása szintén nagyon fontos ! Az elnök legyen egy többség által elfogadott nagy Fradista múlttal rendelkező, HITELES személyiség, kinek feladata tulajdonképpen csak a reprezentáció és az egyéb személyes jellegű problémák, feszültségek megoldása. Fontos, hogy a Klubot alapjaiban érintő döntésekről, azért a szurkolok is értesüljenek a megfelelő formában.
|
|
Halder |
2004. május 11. 08:52 | Sorszám: 113 |
Hát igen, ennek a Fradi döntetlennek nagyobb az esélye elméletileg a jelenlegi formát figyelembe véve, mint az általam irt győzelemnek, de gondold meg, öt meccs négy vereség, egy döntetlen, 15 pontból EGY rettenetesen hangzik. Ez nem következhet be egy FERENCVÁROSNÁL !Ezek az aranylábúak abszolult nem törődnek velem, szinte mindenki más csapatnak szurkol a munkahelyemen, mint én, így él lehet képzelni mit kapok ilyenkor. Már csak a csütörtök reggelem miatt is hajthatnának.
|
|
Halder |
2004. május 11. 08:44 | Sorszám: 112 |
Szűcs Lajos még bízik a Fradi-aranyban Még a legöregebb ferencvárosi szurkolók sem emlékeznek arra, utoljára mikor kapott ki sorozatban négyszer kedvenc csapatuk. Márpedig a zöld-fehérek az MTK-tól, a Balaton FC-től, az Újpesttől és a Debrecentől is egymás után vereséget szenvedtek, így nem csoda, hogy a Fradi immáron a dobogó legalsó fokán egyensúlyozva hárompontos hátrányba került a listavezető DVSC-vel szemben. Szűcs Lajos, az FTC válogatott kapusa nehezen éli meg a rettenetes szériát, mégis önkritikusan és optimistán beszélt csapata szerepléséről és esélyeiről. - A tabella jelenlegi állása szerint milyennek ítéli a bajnoki esélyeket? - Az utóbbi hetek kudarcai után lehet, hogy furcsa, de optimista vagyok, jóllehet tudjuk, a szerdai soproni mérkőzés az utolsó utáni esélyünk. Szintén nem szokványos egy fradista szájából mindez, de mivel az Újpest vérszemet kapott, így még a lilák is lehetnek befutók, ehhez azonban le kell győzniük a Debrecent, ami viszont nekünk is kedvezhet, persze csak ha nyerünk Sopronban. Utóbbi esetben befoghatjuk még a Debrecent, s elképzelhető, hogy megint az utolsó forduló, az Üllői úti DVSC elleni meccs dönt a bajnoki címről. Amennyiben így alakul, akkor is nyernünk kell, ha négykézláb jövünk le a pályáról. (FIGYELEM, ezt a részt érdemes elolvasni !H) - Mennyire téma az öltözőben, hogy a külső körülmények is közrejátszottak a tavaszi szereplésben? - Természetesen szóba kerül ez is, elvégre amennyi piros lapot mi kaptunk az elmúlt hetekben, azt egy másik csapat egész évben nem szedi össze, de ezzel sem magamat, sem a csapatot nem akarom ezzel felmenteni. Elsősorban mégis magunkban keressük a hibát, mivel ebbe a gödörbe mi kerültünk, s nekünk is kell kimásznunk onnan. Sajnos úgy látom, nem minden játékosunk tesz meg mindent a sikerért, néhányan nem érzik át, milyen patinás klub mezét viselik(!!!!!!!!!!!!!), mekkora felelősség abban pályára lépni. Ez lélek kérdése. Tavasszal voltak olyan mérkőzéseink, amikor legszívesebben el kellett volna bujdokolnunk, gondolok itt a Balaton és az Újpest elleni hazai meccsünkre, de nem lehetünk büszkék a debreceni teljesítményünkre sem. - Mivel továbbra is sok lesz a hiányzó, mégis, elsősorban miben bízik? - Abban, hogy akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak, bizonyítanak. No meg azt is remélem, hogy a Fradi-család, a szurkolók mellénk állnak ebben a nehéz helyzetben. Bánki József
|
|
Halder |
2004. május 10. 17:58 | Sorszám: 110 |
Mellesleg jó lenne tudni, hogy mik voltak a tulajdonlási viszonyok az államosításig a Klubnál. Mi volt közvetlenül a Ferencváros tulajdona ? Mert így visszakaptuk 49 évre azt, mely úgyis a mienk volt korábban. Nem tudom nem lehetne ilyen esetben a bírósághoz fordulni ? Jogilag szerintem ezt lehetne orvosolni valahogy.
|
|
Halder |
2004. május 10. 15:27 | Sorszám: 108 |
Lehet, hogy felajánlom a tippjáték végső győztesének Gyurcsány Ferenc saját kezűleg dedikált fotóját. Így nem férhet hozzá kétség, már megéri nyerni. Nemrég jutottam hozzá e „szent tárgyhoz” egy munkatársam révén, tudom, hogy mostantól Onogurt megeszi a sárga irigység.
|
|
Halder |
2004. május 10. 10:40 | Sorszám: 105 |
Mellesleg az ute-nél most nincs idegenlégiós. Így is lehet.
|
|
Halder |
2004. május 10. 10:39 | Sorszám: 104 |
Döntőben lett volna a helyünk, ezt mondom én is. Micsoda szenzáció lett volna, kérem van két normál első osztályú klub, de hát nekünk ennyi is elég, ja kérem a magyar virtus…..
|
|
Halder |
2004. május 10. 10:34 | Sorszám: 102 |
És a Zalaegerszeg-Pécs ???
|
|
Halder |
2004. május 10. 10:34 | Sorszám: 101 |
És a Zalaegerszeg-Pécs ???
|
|
Halder |
2004. május 10. 10:06 | Sorszám: 97 |
Tippek a szerdai fordulóra: Sopron – Fradi 1-2 Újpest – Debrecen 1-0 Mtk - Balaton Fc 2-1 Haladás – Békéscsaba 1-2 Zalaegerszeg – Pécs 3-1 Videoton – Győr 1-0 Bár az első két eredményt nem teljesen így gondolom, de csak így marad még esélyünk.
|
|
Halder |
2004. május 10. 10:05 | Sorszám: 96 |
Ja és látszik, hogy a kanadai hokisok kivel készültek fel a vb-re Budapesten, így könnyű megnyerni az aranyat… Kanada-Svédország a döntőben 5-3 !
|
|
Halder |
2004. május 10. 10:05 | Sorszám: 95 |
Más Fradi fórumokon már maximális erővel megy a Pintér mocskolása, mondván ő a hibás a vereségekért, s azon vitatkoznak, ki jöjjön vissza a 90-es évek edző közül. Nevetséges. Erre írtam rövid az emlékezetük. Én leginkább Siminek örültem volna, de sajnálatosan ő már nem lehet, így Pintért örömmel fogadtam, s hiszem, hogy ki kell tartani mellette.
|
|
Halder |
2004. május 10. 09:30 | Sorszám: 93 |
„pedig azt fogja elérni, (néhányuknál még többet is), mint ők.” Ők = visszasírt edzők
|
|
Halder |
2004. május 10. 09:28 | Sorszám: 92 |
Furcsa a világ. Most teli szájjal mocskolja mindenki Pintért, pedig azt fogja elérni, (néhányuknál még többet is), mint ők. Kupa megvan, s ezüst vagy bronz a bajnokságban. Visszasírják azokat, kiknél nézni nem lehetett a meccseinket, s akkor ők szidták leghangosabban azokat. HIÁBA AZ IDŐ MEGSZÉPÍTI A KELLEMETLEN EMLÉKEKET IS ! Ez már csak így megy. Sajnos az ember hamar felejt, pedig ott van már talán mindenkinél a videó, s visszanézheti a dicső elődök förtelmesen gyenge meccseit. Novák óta egyszerűen nincs csapat, igaz neki egy nagyszerű társaság jött össze, az egyik edző sem mer kockáztatni, állásáért remegve, és alibi biztonsági játékot játszunk, Pintér megpróbált kitörni ebből, de a kiállításokkal őt is (s a csapatot is) megtörték. Lehet említeni a horvát edzőket, Nyilasit és Csankot, végül Garamit. Mindegyiknél ugyanazt a SEMMIT játszottuk, egyik legjellegtelenebb csapatként az NB1-ben. Nézőszám nem véletlenül alakul azért úgy, ahogy. Utolsó bajnoki aranyunk Csankkal, szinte lázadó hangulatban ért végett, mert mindenkinek elege lett a nézhetetlen előadásokból. Valószínűleg ilyen hangulatban még nem nyert aranyat a csapat, jelezve, hogy azért nem minden az eredmény. Magyar edző ki képes lenne kiemelkedni abból a fertőből nincs. Elméletileg egy korbácsos külföldi kéne, de azt meg hamar megbuktatnák a játékosok, ha nagyon ugrálna. Akkor most mi legyen ? Lehet reménykedni, hogy pénz és elképzelés nélkül nyáron mégis magától kialakul a csapat, melyet végre a magunkénak vallhatunk?
|
|
Halder |
2004. május 10. 08:42 | Sorszám: 91 |
Bajnokok Angliában Arsenal Németország Bremen Olaszország Milan Spanyolország Valencia Hát én nem ezekre fogadtam volna még tavaly nyáron.
|
|
Halder |
2004. május 10. 08:42 | Sorszám: 90 |
Forma 1 Spanyol nagydíj Schumacher ötödik győzelmét aratta az ötödik futamon !! Baumgartner Zsolt kiesett, miután kicsúszott a kavicságyra.
|
|
Halder |
2004. május 09. 18:01 | Sorszám: 89 |
Belenéztem. Bár úgyis mindenki tudja mit találhat itt. Alacsony vérnyomásúaknak nagyszerűen segít az emelésben, sajnos mellékhatások itt is vannak. Már az ajánló is sokat ígér : „Az Izraellel szembeni egyoldalú, elfogult, torzító és hamisító ellenségességet is antiszemita indítékúnak tekintjük.” „A nyugati világban elterjedt - "Izrael bírálatának" álcázott – antiszemitizmust” Legalább leírva is látjuk amit tapasztalunk, Izrael kritikája egyenlő antiszemitizmus. „….de világosan meg akarjuk mutatni, hol lépi át a bírálat a hazugság, az embertelenség határát. Nem büntetőbíróság kívánunk lenni, pusztán a helyesnek vélt közéleti kánon, ha tetszik: erkölcsi és viselkedésbeli illemkódex kialakításáért szállunk síkra.” Amit természetesen ők határoznak meg, s a kör bezárul. Sylvester Lajost is támadják - Teleki Pállal kapcsolatos írása miatt, melyben pontosan leírja mit érzünk a szoborral kapcsolatos vitában,- s ő számomra az egyik legfontosabb jelenlegi erdélyi író. Nagyon szeretem értékeléseit, írásait. Egyébként meg zárásként: Addig szórakoznak, játszadoznak ezzel, míg tényleg vagonokba találják magukat, de sajnos nem /csak/ azok, akik ezt megérdemelnék. Ők majd még időben elhúzzák a csíkot.
|
|
Halder |
2004. május 09. 17:35 | Sorszám: 88 |
Hát én ugyan nem az elmúlt néhány meccsre gondoltam, mert már ÉVEK ÓTA ugyanazt látom, s az a látvány bizony nem a legjobb, de azért reméljük a legjobbakat. Balaton meccshez képest meg csak felfelé vezet az út, mert azt azért nem lehet alulmúlni, vagyis ma azt gondolom, remélem ebben nem tévedek.
|
|
Halder |
2004. május 09. 16:53 | Sorszám: 85 |
Megszereztük gyorsan a vezetést, két ember gyors helyzetfelismerésének köszönhetően, majd hátrahúzódtunk, kontrára játszva, de ez szokás szerint nem jött be, s így ment el a félidő. Ma kifejezetten gyenge Loki még így is kialakított 4-5 helyzetet, s egy kapufát. Második félidőben, hülyét csináltak belőlünk, s akkor és úgy alakítottak ki helyzetet amikor csak akartak. Miután két góllal a vezetést megszerezték, ellentétben a korábbiakkal, mikor tovább hajtottak minket, most visszavettek a tempóból. Szerencsénkre. Ennyi. A foci minden elemében jobb, gyorsabb labdarúgókból állnak, ezt még hatalmas szívvel lehet csökkenteni, de pont ez nem túl jellemző ránk.Én nem akarom erre az EGYETLEN MECCSRE kihangsúlyozni a dolgot, hanem mondjuk 8 évre visszamenőleg, egyre lejjebb megyünk. Hidd el meglehetősen rossz érzés mikor hallgatod a „jaj szegény Ferencváros” éneket az ellenféltől, s ráadásul joggal. Ismétlem nem csak a mai mérközéssel van gondom.
|
|
Halder |
2004. május 09. 16:42 | Sorszám: 84 |
Szerintem a második félidőben akár 5-6 gólt is kaphatunk volna. Debrecen nem játszott maximális erőbedobással, de még így is kijött a gyorsaságbeli nagyon nagy különbség. Játszadoztak velünk. Megint. Ebből már rendszer lett, sajnos. „A kiállítás mindent eldöntött, annyi tartása nincs ennek a csapatnak.” Írod. Pont erről IS van szó. Miért törvényszerű, hogy mindig összeomlunk emberhátrányban, hisz már a szünetben is erről írtam, reménykedtem, hogy most azért lesz tartás, nem, tévedtem. S bizony a gól után sem volt már a kezünkben az irányítás finoman szólva sem, igaz erre még rá lehetett mondani, hogy átengedjük, s kontrákra építünk. De !! Én nem csak erről a meccsről beszélek. Úgy nőttem fel, hogy leszámítva egy-egy sikeres időszakot, például Nyilasiékét, nem volt ránk jellemző, hogy folyamatosan az élmezőnybe legyünk. Sőt volt, hogy a kiesés ellen harcoltunk, de mégis a magáénak vallhatta az ember a csapatot. Még ha vesztettünk is, valahogy érezte az ember, hogy nem adják/adták fel. Hatalmas szíve volt a Fradinak, ez volt rá leginkább jellemző. A Dózsa mindig játszotta a focit, sajnos el kell ismerni szépen, mi mindig futottunk, harcoltunk, s KÜZDÖTTÜNK, az utolsó utáni pillanatig is. Az elmúlt 10 évben hatalmas pofonokat kapunk most már rendszeresen, s ráadásul teljesen hitehagyott játékkal. S sajnos egyre inkább ez lesz a jellemző. Most igaz megúsztuk, mert a Loki megkegyelmezett. Azt sem tagadom meglehetősen indulatos egyén vagyok, s lehet időnként elborulok, de egyre kevésbé tudom elviselni, ezt a zsoldos bandát. Ezek soha sem fognak küzdeni egymásért, s a KLUBÉRT ! Az meg megérne egy misét, hogy miért akarnak minket egyesek rendszeresen elbuktatni? Írják le nyíltan, hogy mi nem fejezhetjük be 11 emberrel a meccseket. Be lehet emelni a szabálykönyvbe, úgy tisztább a dolog.
|
|
Halder |
2004. május 09. 13:41 | Sorszám: 81 |
Szerintem klasszis különbség volt a két csapat között. Ez idővel már törvényszerű, mert véletlenek rendszeresen azért nincsenek. Nálunk nincs anyagi biztonság, s akkor finoman fogalmazok, mondhatni az egész építmény bármikor összeomolhat, Debrecenben rend van, és pénz IS ! Debrecenben már készül a terv egy új minden igényt kielégítő stadion építésére, s ott látszik, hogy tervszerűen építik a jövőt, nálunk minden, ahogy lesz, úgy lesz alapon történik. Ott megtartják a legjobbakat, s posztra igazolnak, nálunk valószínűleg nyáron pénzhiány miatt, aki értékes az el is lesz adva. S eddig is akkor igazoltunk, az elmúlt években, mikor az illető ingyen idehozható volt. Magyarul a jövőnk nem túl biztató.S AMI SZÁMOMRA NAGYON SZOMORÚ !!: Ott van összetartás, lokálpatriotizmus, nemzeti érzés a táborukban, közönségükben. SŐT !!!! Nálunk mikor van bármilyen hangos megjelenítése a magyarság tudatnak ? Hallott valamit Fradi tábortól valaki is valamit erre vonatkozóan? Hacsak nem a „Bratislavában voltam”, meg románozás, szlovákozás, az ottani magyaroknak. Olyan a közönségünk, mint amilyen a városunk is. Hisz nem is lehet elkülönülni a mai világban, sajnos. Ott nem lehetett megszédíteni az embereket, 2002-ben mikor Budapesten majdnem 70 %-os volt a ballibre szavazok aránya, ott elsöprő nemzeti oldali győzelem volt, szinte egyedüliként az országban. Ez is jelez, mutat valamit. Nálunk 4-5 éve abból áll a játék, hogy majd csak ki tudunk valakit ugrasztani, vagy ívelgetünk. Debrecen játéka kifejezetten tetszik már 2-3 éve, és lehet, hogy vannak számomra ellenszenves játékosok, de ott azok azért teljesítenek is. Nálunk utoljára Novák Dezsőnél volt játék, amiről lehetett tudni mi is. Még ha őt nagyon sokan utálják/utálták is.
|
|
Halder |
2004. május 09. 13:40 | Sorszám: 80 |
Tipp összegzés : Onogur 3 meccs eltalálva, telitalálat nincs. 3 pont Halder 1 meccs eltalálva, telitalálat nincs. 1 pont Nem baj, az aranylábúaktól eltanulva, az akarásommal nem volt baj, de „FEJBEN” nem voltam itt. Ez mindig nagyon tetszik, ha erre hivatkoznak.
|
|
Halder |
2004. május 09. 13:26 | Sorszám: 77 |
Végeredmény Debrecen – Ferencváros 3-2
|
|
Halder |
2004. május 09. 13:00 | Sorszám: 76 |
3-1 óda !! Hát tartás az nincs, függetlenül a kiállítástól. Képtelenek vagyunk megtartani a labdát akár csak másodpercekre is. Időnként megalázó nézni ami a pályán folyik, s ez már rendszeres ha velük játszunk. Debrecen sokkal jobb csapat, már két éve irogatom ezt, mégha ez rosszul is esik egyeseknek, ez van, s bizony szigorúan a magyar foci érdekeit nézve, jobb ha ők indulnak a Bl selejtezőben, mint mi.
|
|
Halder |
2004. május 09. 12:27 | Sorszám: 74 |
Félidőben 1-0 ide, de megint tíz emberrel kell harcolnunk. Nem jó ez így, hogy szinte minden meccsünkön emberhátrányban játszunk. Csak megmaradjon a tartás a mérkőzés végéig.
|
|
Halder |
2004. május 09. 08:31 | Sorszám: 71 |
S valóban : „Erdei Zsolt maradt a WBO félnehézsúlyú világbajnoka! Madár Dortmundban óriási mérkőzésen, többségi döntéssel legyőzte hivatalos kihívóját, Hugo Hernán Garayt, és megteremtette egy magyarországi Universum-gála lehetőségeit.”
|
|
Halder |
2004. május 09. 08:30 | Sorszám: 70 |
27. forduló május 8. szombat Újpest-MTK 5-1 Sopron-Balaton 3-0 ZTE-Haladás 7-0 Pécs-Győr 0-2 Videoton-Békéscsaba 1-3 május 9. vasárnap DVSC-FTC (RTL) 11.30 A libások megalázása szokás szerint jó közérzetet biztosít az embernek egy pár napra.
|
|
Halder |
2004. május 09. 08:29 | Sorszám: 69 |
Kijelölte a kezdõcsapatot a DVSC elleni mérkõzésre Pintér Attila. Vezetõedzõnk újra számíthat Kiss Györgyre, aki letöltötte eltiltását, és sérülése után a DVSC elleni térhet vissza bajnoki mérkõzésen Adem Kapic. Pintér Attila mindkettõjüket a kezdõcsapatba jelölte. A holnapi mérkõzésen várhatóan a következõ összeállításban lép pályára együttesünk: Szûcs-Bognár, Dragóner, Botis-Rósa (Kriston), Lipcsei, Kapic, Leandro-Gera, Tököli, Penksa.
|
|
Halder |
2004. május 08. 20:09 | Sorszám: 59 |
Miért kellett a mocskos kis Kocziánnak óda adni a riporteri széket, s ha már megígérték azt az egy órát, miért csak a fele lett ? S ez a nemzeti oldal fő, s egyben egyetlen televíziója. Igaz, ha ez sem lenne, most nem nagyon tudnék mit nézni. Pörzse Sanyi azért még javít valamit az összképen.
|
|
Halder |
2004. május 08. 16:45 | Sorszám: 57 |
Balczó a Hír tévén 19.05-kor !!!!!!!
|
|
Halder |
2004. május 08. 09:00 | Sorszám: 56 |
Gerát nem árulja a Fradi! [2004-05-07 17:27] Több médiumban is napvilágot látott a napokban számos feltételezés Gera Zoltán jövõbeni pályafutásával kapcsolatosan. A Magyar Kupa sorozat házi gólkirálya, a döntõben is gólt szerzõ csatár elmondta, hogy egyelõre nem foglalkozik a különbözõ pletykákkal, és kizárólag a hátralévõ hat bajnoki mérkõzésre akar koncentrálni. - FTC.hu - Gera szerzõdése Gera még 2.5 évig a Fradiban! Furulyás János, az FTC elnöke azonban beszélt arról, hogy a Ferencvárosnak milyen tervei vannak a válogatott támadóval. - Zoltánt 2005-ig köti szerzõdés a klubhoz, és természetesen mindannyian azt szeretnénk, hogy a rendkívüli tehetséggel megáldott játékos még sokáig a Ferencvárost erõsítse. Azt is látnunk kell azonban, hogy Gera képességei joggal keltették fel több külföldi klub figyelmét, és ezen klubok megfigyelõi szinte folyamatosan jelen vannak a Ferencváros mérkõzésein. Így van ez már lassan két éve, de Zoltán 2003-ban ennek ellenére meghosszabbította a szerzõdését. A mostani kontraktus 2005-ben jár le, de ahogy múlik az idõ, úgy lesz egyre több a játékos iránt érdeklõdõk száma. A Ferencváros szeretném megtartani Gerát, és ezt el is mondtuk neki a közelmúltban egy beszélgetés során. Ezzel együtt tisztában vagyunk azzal, hogy sok olyan külföldi klub létezik, melynek ajánlatával nem versenyezhetünk. Éppen ezért azon az állásponton vagyunk, hogy nem akarunk Gera útjába állni, így ha olyan ajánlat érkezik, mely neki is megfelel, és a Ferencvárosnak is elõnyös, akkor nem állunk Zoltán útjába. Az tehát nem igaz, hogy áruljuk Gerát, de nem is zárjuk be a kapukat a játékos iránt érdeklõdõk elõtt.
|
|
Halder |
2004. május 07. 19:06 | Sorszám: 52 |
Kemény meccs lesz ez a debreceni, nagyon, csak nehogy megalázzanak.
|
|
Halder |
2004. május 07. 14:24 | Sorszám: 51 |
|
|
Halder |
2004. május 07. 11:24 | Sorszám: 49 |
Na akkor a tippek hétvégére: Debrecen – Ferencváros 1-2 Újpest - Mtk 1-1 Sopron - Balaton FC 0-0 Zalaegerszeg - Haladás 3-1 Videoton - Békéscsaba 1-0 Pécs – Győr 2-1 Majd pontozni is fogom, valamikortól. Mondjuk győzelem, döntetlen, vereség eltalálása 1 pont, a pontos eredménnyel együtt már összesen két pont. Ha valaki tud jobb pontozást közölje !
|
|
Halder |
2004. május 07. 08:57 | Sorszám: 46 |
Minden világversenyen örülök a franciák és románok jelenlétének, mert így legalább van ki ELLEN szurkolni. Végtelenül utálom őket. Minél hamarabb kiesnek, lehetőleg megszégyenülten, annál jobban érzem magam. Ezért nagyon tetszett a franciák legutóbbi vb szereplése. S most tessék a BL-ben Monaco, az UEFA-ban Marseille került a döntőbe. Még szerencse, hogy nem románokkal kerültek össze, mert akkor komoly gondban lennék.
|
|
Halder |
2004. május 06. 18:20 | Sorszám: 44 |
Reménykedtem ebben, mikor erről itt beszélgettünk. Ha személyesen átveszi ezektől a díjat, akkor számomra, s talán másoknak is, egy kicsit rossz érzés lett volna. Nehéz lett volna hova tenni.
|
|
Halder |
2004. május 06. 17:34 | Sorszám: 42 |
Jó lenne, ha végre egy kis pénzt tenne valaki ebbe a nagyszerű sportágba, megtérülne. Különben előbb-utóbb megint a 3. osztályban találhatjuk majd magunkat. Egy nagyszerű korosztály erőn felül teljesítve felhívta a jégkorongra a figyelmet, de ha semmi sem történik, akkor tök felesleges volt.
|
|
Halder |
2004. május 06. 15:41 | Sorszám: 40 |
Nemsokára indítom az Nb1-es, majd az Eb tippversenyt.
|
|
Halder |
2004. május 06. 08:22 | Sorszám: 39 |
Maradona ismét kórházba került tegnap reggel. BL döntőben : PORTO-MONACO
Elődöntök : Deportivo-Porto 0-1 összesítésben 0-1 Chelsea-Monaco 2-2 összesítésben 3-5
|
|
Halder |
2004. május 06. 08:22 | Sorszám: 38 |
Én azért ezt nem értem. A brazilok ellen az MLSZ hatalmas bevételhez jutott. Most mi a fenének kellett ilyen drága jegyárakat megállapítani, ahogy tegnap is írtam ez elriasztja a nézők jelentős részét. Pokoli hangulattalan egy ekkora arénában 3-4000 ember, még a játékosok is máshogy állnak hozzá ilyenkor. Nálunk a kupának semmi rangja sincsen sajnos, nem kellene még ezt erősíteni a szövetség részéről.
|
|
Halder |
2004. május 05. 14:49 | Sorszám: 35 |
Szerintem meg sokkal nagyobb összeg az, amit a tévét jelentett volna, egyrészt a közvetítésért, másrészt így a megemelt értékű reklám összegekért, mint azoknak a jegye akik a késői kezdés miatt nem mennek ki. Arról nem is beszélve, hogy jelentősen számít az is, hogy így a Fradisták szerte az országban láthatják, s rájuk is kell gondolni. De mivel én mindenképpen kötözködni akarok, ezért szerintem erre az időpontra nem érnek fel vidékről a dolgozó emberek a munka után. Naaaa!!! Egy csoportot mindenképpen elveszít a Klub, vagy a korai kezdés miatt, vagy a késői kezdés miatt. A BL meccsek is hétköznap vannak, és később is kezdődnek, mint 20 óra, mégis telt ház van. A jó focit el lehet adni, szinte kezdési időtől függetlenül. Rossznál meg tökmindegy. Egyébként én sem tudok így ott lenni, nem érek óda a munkahelyemről !!!! S EZ A DÖNTŐ ÉRV. LEGALÁBB RÁM KELLETT VOLNA TEKINTETTEL LENNIE A VEZETÉSNEK !!!!
|
|
Halder |
2004. május 05. 13:14 | Sorszám: 33 |
Én erre a késői hazavergődésre, munka és iskola szempontjából nem is gondoltam, ebből látszik milyen gátlástalanul is önző alak vagyok. Én ezt a figyelmességet a vezetőségből sem nézném ki, korábban mindig bevallották, hogy a nemzetközi meccsekkel kerülik az ütközéseket, emiatt volt már csúszkálás jó néhányszor. Na mindegy, ha a munkám elhúzódik, s nem tudok kimenni, azért jó lett volna legalább felvételről megnézni csapatunk szárnyalását.
|
|
Halder |
2004. május 05. 11:39 | Sorszám: 31 |
Viasat adja igen, de ez most miért fontos, s ki mondta, hogy nem ő adja ????? ÉN nem a Sport 1 szempontjából néztem, hanem a Klub részéről. „Nyilván nem akarták az ütközést a Chelsea-Monaco Bl elődöntővel.” Írtam. Teljesen mindegy melyik adó adja ezt a Bl meccset, de az ütközne a 8 órás Fradi meccsel. Ez lehetett a Fradi vezetőinek egyetlen elfogadható válasza miért nem akarták azt az időpontot.Abban viszont tökéletesen igazad van, miért ragaszkodott a Sport1 a 8-as kezdéshez, meg ahogy Turul írta felvételről is adtak már meccset. Végül is, a legfontosabb az lett volna mindenki részéről, hogy képernyőre kerüljön a döntő, jó magyar szokás szerint ez el lett szarva.
|
|
Halder |
2004. május 05. 09:43 | Sorszám: 26 |
Nyilván nem akarták az ütközést a Chelsea-Monaco Bl elődöntővel. De !! 3000 és 5000 ezer forintos jegyárak mellett úgysem leszünk kint sokan, míg a tévé közvetítést az egész ország nézhette volna, s mellesleg anyagilag sem mindegy a komoly pénzügyi gondokkal küszködő Klubnak. Nyilván egy Sport1-es közvetítésnél a szponzoroktól is többet lehet bezsebelni.Sajnos ennél nagyobb gondok lehetnek, ha nem tud valami megoldást találni a Klub anyagi gondjaira. Egyre nagyobb a baj a szakosztályoknál, ez így sokáig már nem megy.
|
|
Halder |
2004. május 05. 08:24 | Sorszám: 24 |
Kárpáti György : „Sajnálom, hogy a politika ebbe is beleszólt, de Gyurcsány Ferenctől, ettől a sporthoz nem értő, pszichopata embertől egyébként sem vettem volna át kitüntetést.”, nyilatkozta a háromszoros olimpiai bajnok, miután kimaradt a Nemzet Sportolói közül.
|
|
Halder |
2004. május 04. 18:39 | Sorszám: 23 |
Vélemények: kipukkadt-e a Fradi? Csertői Aurél, a Balaton FC vezetőedzője: "Nem szeretnék a Ferencvárossal foglalkozni, mert kizárólag a zöld-fehérekre tartozik, hogy miként oldják meg a helyzetüket. A bajnokság hajrája meglehetősen szorosnak ígérkezik, az első öt helyen álló csapat mindegyike lehet még aranyérmes." Dajka László, Matáv Sopron FC edzője: "Nem hinném, hogy a Fradi edzője, Pintér Attila belenyugodna a jelenlegi helyzetbe. Ô mindent elkövet azért, hogy a csapata legyen az első. Jelen állás szerint azonban én esélyesebbnek látom a Debrecent a bajnoki aranyért folytatott harcban, azonban nem szabad megfeledkeznünk a »sötét lóról« sem, a Balaton FC-ről…" Dombi Tibor, a DVSC-MegaForce középpályása: "Csak remélni tudom, hogy kipukkadt a Ferencváros, és mi leszünk a bajnokok. Igaz, a Fradi, az MTK, a Balaton FC és a Debrecen közül bármelyik lehet még első." Egervári Sándor, az MTK Budapest FC vezetőedzője: "Mi kizárólag magunkkal foglalkozunk. Egy biztos, nagyon összerázódott a mezőny első fele, így az első öt helyen álló csapat bármelyike esélyes a bajnoki címre. Az a gárda lesz a bajnok, amelyik jobban bírja majd a hajrá idegi megterhelését." Mészöly Géza, az Újpest FC vezetőedzője: "A Ferencvárosban olyan sportemberek játszanak, akikről nehezen tudnám elképzelni, hogy egy ilyen helyzetben feladnák a harcot. Tehát mindenképpen számolni kell a Fradival a bajnoki címet illetően, azonban véleményem szerint a tabella első öt helyén szereplő csapat közül bármelyik lehet még aranyérmes." Vlaszák Géza, az Újpest FC kapusa: "Nem kérdés: kipukkadt a Ferencváros! Ebből a helyzetből nem lesz képes talpra állni. Hat fordulóval a bajnokság vége előtt a debreceni csapat sokkal esélyesebb a bajnoki címre. Titkon pedig abban reménykedem, hogy egy jó hajrával akár még a mi nyakunkba is kerülhet az aranyérem."
|
|
Halder |
2004. május 04. 16:29 | Sorszám: 22 |
Ha nem leszünk nemzetközi kupa indulok, komoly bajok lesznek anyagilag. Nem mintha most olyan jól állnánk….
|
|
Halder |
2004. május 04. 08:33 | Sorszám: 21 |
Magyar Kupa-döntő: bizonytalan kezdés !!!! NSO, 2004-05-03 17:25 ”Még mindig nem dőlt el, hogy pontosan mikor kezdődik majd a szerdai Magyar Kupa-döntő a Ferencváros és a Bp. Honvéd között. A hivatalos kezdési időpont ugyan 17.30, ám az MLSZ több televíziós társasággal is tárgyalásokat folytat a döntő közvetítéséről. Amennyiben ezek közül valamelyik eredményre vezet, úgy tolódhat a kezdési időpont.” Úgy tűnik a legolcsóbb jegy 3000 forint, hát nem tudom, valami azt súgja itt a felső karéjt nem kell majd kinyitni. Budapest, május 3., 20.25 Az FTC sportigazgatója szerint elégtétellel tartoznak a szurkolóknak. Tepszics Ignác, az FTC sportigazgatója honlapunk érdeklődésére elmondta: az FTC belső ügyként kezeli, hogy jár-e a játékosoknak külön prémium a kupagyőzelemért, mint ahogyan azt is, hogy a játékosokkal folytatott tárgyalások némelyike már eredményre vezetett, de a nevek bejelentésével addig kell várni hivatalosan, ameddig nem lesz meg a gárda nyártól tervezett, teljes játékoskerete. - Szerdán kötelességünk megvédeni a kupát - folytatta Tepszics. - Tartozunk annyi elégtétellel az elmúlt meccsek kisiklásai után a szurkolóinknak, hogy győzelemmel kedveskedünk a számukra. Hozzáteszem, ezt a meccset, akár prémium nélkül is hozniuk kellene a játékosoknak. A szerdai meccset követően vasárnap Debrecenben vendégeskedünk, ezért nem túlzás kijelenteni, hogy az említett két meccs alapvetően befolyásolja a jövőnket.
NS Kipukkadt-e a Fradi? Vlaszák Géza, az Újpest FC kapusa: "Nem kérdés: kipukkadt a Ferencváros! Ebből a helyzetből nem lesz képes talpra állni. Hat fordulóval a bajnokság vége előtt a debreceni csapat sokkal esélyesebb a bajnoki címre. Titkon pedig abban reménykedem, hogy egy jó hajrával akár még a mi nyakunkba is kerülhet az aranyérem."
|
|
Halder |
2004. május 04. 08:23 | Sorszám: 20 |
Kellemetlen pletyka terjed, hogy Gera összeszólalkozott Pintérrel a vasárnapi meccs szünetében. Ezekkel nem kell legtöbbször foglakozni, mert nincs valós alapjuk, de néha-néha azért van.Az tény, hogy a gyülekezetes Gera tényleg nem a tudásához méltó játékot produkál mostanában. Mindenesetre szerda, Puskás Ferenc Stadion 17.30, Magyar Kupa döntő a Honvéddal. Nincs mese győzni kell, de nagyon nehéz lesz.
Mellesleg a cseheknél lebukott egy bundázó bíró.
|
|
Halder |
2004. május 03. 18:14 | Sorszám: 19 |
A tartalékok legyőzték az Újpestet Magabiztos győzelmet aratott tartalékcsapatunk az Újpest ellen. Vépi Péter együttese 2-0-ra győzte le a lilákat, és továbbra is a tabella élén áll. Góljainkat Szalai és Tarcsa szerezték. – FTC.hu - Nagy iramban kezdődött a rangadó, amelynek a mieink az Udvarácz – Ferenczi, Balog, Ferencz, Kővári – Szalai, Csurka, Takács, Károlyi – Sowunmi,
|
|
Halder |
2004. május 03. 14:07 | Sorszám: 18 |
Hát én egy kicsit pesszimistább vagyok. A Kinizsi korszakban kívülről érte támadás a Klubot, pont azért az eszmeiségért (IS), melyet akkor még képviselt. Ma nem a külső támadás jelenti a legnagyobb gondot, mely különben is elhanyagolható, hanem a belső rothadás, a kiüresedés, s ez mindennél veszélyesebb.Egyebek között szerintem 2-3-4 éven belül lesz, mikor csak 1500-2000 néző lesz egy mérkőzésünkön.
|
|
Halder |
2004. május 03. 13:10 | Sorszám: 15 |
Valamikor én is hittem ebben. Lehet, hogy lesz, de az vajon olyan lesz-e mint ahogy én szeretném, amilyen volt 100 évig? Az indexen írtam még korábban :„A klub megalakulása óta mindig volt egy mögöttes tartalom a csapat mellett. Ez nem napi politikai kiállás volt, annál sokkal mélyebb. Ma bizonyos pártok közel állnak ahhoz, amit a Ferencvárosban 100 évig sokan látni véltek, s más pártok alapvetően távol állnak a klub szellemiségétől. 1989-90-ben nagy kérdés volt a társadalomban is, hogy merre tovább, ki mit képvisel, ez a Fradit is érintette. 1990-91-ben több liberális értelmiségi is foglalkozott ezzel a kérdéssel, az akkor még meglévő hatalmas táborra való tekintettel. Vissza lehetett volna térni egy 45 előtti, s a népszerűséget megalapozó idők, erőteljes magyarságtudatára, miután sajnos azonban a kádári nevelés hatására az országban jelentős tömegek felejtették el, hogy hova is tartoznak, s kik rögtön felléptek a Státustörvény, s a kettős állampolgárság ellen, mondván, hogy „románoknak, szlovákoknak, szerbeknek”, ne adjunk semmit, mert akkor tőlem vesznek el, nos ezekkel ez nem megy. Maradhatott volna a 1948-49 után kialakult rendszerellenes, kommunista ellenes felfogás rendszerváltás utáni változata. Ez már érdekesebb volt. De már akkor is megjelentek azok, akik mint most is, mondják, hogy csak semmi olyat, aminek bármilyen politika háttere is lehet. Azok a klubok, melyek semmi mást nem képviselnek, csak másfél órai szórakozást, lehetnek népszerűek, igen akár országosan is, amíg jól megy nekik. Amint bekövetkezik egy hosszabb sikertelenebb időszak jelentősen/ drasztikusan visszaesik a nézőszámuk. Ez 100 évig nem volt ránk jellemző. A csapat népszerűsége, egyúttal a nézőszám is, akkor volt a legnagyobb, mikor az eredmények igen csak elmaradtak a megszokottól. ÉS Mégis. Vajon miért ? Fradihoz 100 év alatt sok minden kapcsolódott, ezek egy része néhány embernek ma nagyon nem tetszik. De ez is hozzánk tartozik, ez (is) tette naggyá a klubot. 1920-as, 30-as években szinte kötelező volt, hogy minden nyilatkozó játékosunk, edzőnk hitvallást tett - szinte még akkor is, ha az, akkor véget ért meccsről kérdezték -az elszakított részeken élőkért, s azok ellen, akik nem tették meg ugyanezt. EKKOR ALAKULT KI a Kárpát medence magyarjaiban, s a világban szétszóródott magyarokban a mai is meglévő szeretett a csonka ország Fradija iránt. Vajon a mai szövegelők közül hányan szóltak volna nekik, hogy álljanak le, mert nyilatkozataiknak politikai felhangja is van. Vagy, hogy a szurkolók vegyék le azokat a zászlókat, melyeken Horthy Miklós neve van, vagy ne éltessék a kisebb változásokkal, de az időszak alatt megmaradó kormányzó pártot. S mégis csak a legnagyobbak, legnépszerűbbek lettünk, egy fogalom. Mai megváltozott világban már sok mindent nem lehet elfogadni a fentiekből, mert ez a klub megszűntetését jelentené. Mivel szeretnénk sikereket elérni, s megmaradni, így ezt el kell fogadni. Viszont a múltat másoknak is figyelembe kell venni ! Bizonyos dolgokat nem lehet megerőszakolni. Száz év után most van talán a legnagyobb veszélyben a Klub, ami figyelembe véve a XX. század magyar történéseit, elég komoly dolog. Minden omlik, totális a zűrzavar. Kezd eltűnni az országos tisztelet és szeretett, de a nézőszámunk is tragikus, lassan a középmezőnybe leszünk ezen a téren, s ez még lehet nem a vége a zuhanásnak. Bármilyen fájdalmas visszaeshetünk oda ahol a vasas vagy a újpest van. Mivel nem képviselünk semmit abból, amit eddig igen, a sok csak politikát ne kiáltozó végül is sikert ért el. Már nem vagyunk különlegesek. Eddig se a sikerességgel lógtunk ki a többiek közül, mert az Újpest és az Mtk is ez alapon ott lehetett volna közel hozzánk a népszerűségben. Sehol se voltak. Volt valami más, ami a sikertelenség időszakában is mérhetetlen szeretet, s népszerűséget hozott. Ezt a valamit elvesztettük. Olyanok lettünk mint a többiek. Lehet dühöngeni, hogy nem, ez hülyeség, de csak meg kell nézni a nézőszámot. Legutóbbi meccseinket a tévében, már csak 150-200 ezren nézték meg, a 90-es évek elején még 1-1,5 millióan. Nézőszámunk 4-5 ezer között mozog, kiemelt mérkőzésen 7-8 ezer. Vajon mi lesz 4-5 év múlva ????????"
|
|
Halder |
2004. május 03. 12:00 | Sorszám: 13 |
Vajon mi lesz 105 év múlva a Klubbal ?
|
|
Halder |
2004. május 03. 08:24 | Sorszám: 11 |
Ja és a Milan az olasz bajnok.
|
|
Halder |
2004. május 03. 08:23 | Sorszám: 10 |
Még a tegnapi meccsről a Magyar Nemzetből: „…a legjobbnak tartott és egyben legdrágább támadósor az utolsó három bajnokin nem lőtt gólt, ezzel szemben a védelem összehozott egy hatost, miközben a csapat egyetlen húzóembere a kapus Szűcs Lajos.”
|
|
Halder |
2004. május 02. 21:03 | Sorszám: 8 |
Valahogy ez nem a mi hetünk volt. Egyetlen szépségtapasz az mtk veresége.Mellesleg: A stadion éves fenntartása 150-200 millió, most hogy a mienk néhány évtizedre, ezt nekünk kell kifizetni, így lesz némi probléma, ha nem sikerül Furulyás nagy terve a stadionra, s nem lesz befektető.
|
|
Halder |
2004. május 02. 18:02 | Sorszám: 5 |
Talán a kézis lányok: FTC–Dunaferr SE Kőbányai út, 18 óra. Nagyon nagy a tét. Akár még az arany is szóba kerülhet, ami nagyon nagy szám ettől az alaposan megfiatalított csapattól. Ezt nem sokan hitték volna nyáron még.
|
|
Halder |
2004. május 02. 17:33 | Sorszám: 4 |
Május 1., szombat Balaton-Debrecen 1-1 MTK-Sopron 1-2 Győr-ZTE 2-1 Békéscsaba-Pécs 1-1 Haladás-Videoton 0-2 Május 2., vasárnap FTC-Újpest 0-1 1. Balaton FC 26 13 8 5 30-13 47 2. Debrecen 26 13 8 5 42-22 47 3. Ferencváros 26 13 8 5 32-21 47 4. MTK 26 11 10 5 39-25 43 5. Újpest 26 11 9 6 36-26 42 6. Sopron 26 9 7 10 40-34 34
|
|
Halder |
2004. május 02. 17:31 | Sorszám: 2 |
Az újpest a 20. perctől kezdve fölénybe került, s bár rossz ilyet leírni, de valóban megérdemelten nyertek. Nyáron alapvető változásokra lesz szükség a keretben. Nincs mese. El kell küldeni a folyamatosan alibiző „sztárokat” , s saját nevelésű játékosokra KELL építeni.
|
|
Halder |
2004. május 02. 17:00 | Sorszám: 0 |
LASSAN-LASSAN ITT AZ EB !!! S utána az OLIMPIA !! A címet, egy kicsit megváltoztattam a fenti két esemény miatt is, de, mert visszanézegetve meglehetősen jól látszik, hogy kifejezetten sokat foglalkoztunk más sporteseményekkel is. Elsősorban a labdarúgó-, jégkorong-, kézilabda válogatott meccseivel, s ráadásul most jön nemsokára a labdarúgó EB, (majd az olimpia), így ennek tiszteletére induljunk „tiszta lappal”. Egyébként nekem mindig az EB jelenti a „csúcsot”, nem a VB. Szeretnék egyébként az EB idejére egy tippjátékot is beindítani.A múlt : Ferencváros nemzeti érzelműeknek II http://forum.gondola.hu/cgi-bin/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=2&t=003977
|
|
|