Téma: TILOS SZENTESTE: IRTSUK KI A KERESZTÉNYEKET! (III)
|
koba |
2004. január 14. 13:07 | Sorszám: 245 |
Kár, hogy fogalmad sincs a punkról, így meg tudod különböztetni a rendszerellenes CPg-t az ártalmatlan QSS-től, de ez csak annyiban igaz, hogy a CPg kapta a legnagyobb büntetést, azonban a többi zenekart sem hagyták békén. Egyébként az általam idézett dalszöveg nem CPg, hanem Auróra, de ez mindegy. Még álljon itt egy QSS szöveg, bizonyítva, hogy mennyire ártalmatlan, szimpla alkesz szövegeik voltak: "Szart sem ér már szavad Nyakadon a hurok Hírmondód sem marad S nem lesz utókorod Pofázhatsz bármirõl Szó már kevés ide Úgysem szól semmirõl [Ne hidd, hogy összedõl] A diktátorok hite Utolsó felszólítás Kuss" És még egy: "Erõlködöm, hiába, hiába Nem látok a rendõrkoponyákba Töröm fejem kocka alakúra Hogy akarhat jót egy diktatúra? Tanultam ideológiát Nem jó szolga aki kettõt lát Vezényszóra hihetek a pártba' Gumibot a karmesteri pálca Leszarom az alapelveket Anarchiám magával temet Nem érdekel, hol és hogyan végzem Párnák között, sitten vagy kötélen"
|
|
koba |
2004. január 13. 23:51 | Sorszám: 242 |
"Az ilyen dalolászás, szalonforradalmárkodás bőven belefért a Kádár rendszer által tolerált jelenségek körébe, különösen a 80-as évek végén. " Ha így van akkor miért ült a CPg két évet? Azt pedig nem tudom honnan veszed, hogy "mi" elmulasztottunk küzdeni. Persz utólag mindenki forradalmár, Budapest ostroma alatt utólagos adatok szerint 1,5millió ellenálló volt. A baj csak az, hogy ezt nem lehetett észrevenni. De szerencsére most, amikor csak a Tilos max pár ezres hallgatósága az ellenség, már bátran lehet küzdeni.
|
|
koba |
2004. január 09. 12:59 | Sorszám: 224 |
Csak annyit, hogy tudjátok ki az a Barangó? Nos ő egy punkzenész, már a 80-as években zenélt, és küzdött az elmúlt rendszer ellen, ezt ti nem tettétek meg, de hadd álljon itt egy másik 80-as években indult punkzenekar szövege: Csobban a kő Gyűrűzik a hullám Lepörög újra minden ami volt Nincs pénzem Nincs munkám Üvegből iszom a bortNincs más csak egy szál gitár Szidom a rendszer forradalmár Én vagyok egyedül ’88 telén Szidom a rendszert Valaki rám szól Üres a kirakat, tele a sitt Kihúzod a gyufát ha nem vigyázol A hosszú élet titkát itt Keresni kár ez nem az a hely Elolvad minden hópehely Fejjel a falnak nem rohan más csak én Üres a kirakat, tele a kórház Lerágott csont a jövő A rendőr kutyák nyakán a póráz Hiába rövid az a menő Ha nincs rajtuk szájkosár Szidom a rendszert forradalmár Én vagyok egyedül ’88 telén
|
|
|