Téma: ..tolókocsira..rakétával..
|
mogorva |
2004. március 25. 12:46 | Sorszám: 451 |
A Nemzetbiztonsági Hivatal szerint valós annak a veszélye, hogy terrorszervezetek aktivistái átutaznak vagy megbújnak Magyarországon. Egyes országok pedig itt próbálnak meg tömegpusztító fegyverekhez kettős felhasználású alkotóelemeket, részegységeket beszerezni. Iszlám fundamentalista terrorcsoportok szervezett formában nincsenek jelen Magyarországon, de szélsőséges ideológiájuk hatással van az itt élő arabokra - többek között ez olvasható a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) évkönyvében.(origo)
|
|
mogorva |
2004. március 25. 12:46 | Sorszám: 450 |
A Nemzetbiztonsági Hivatal szerint valós annak a veszélye, hogy terrorszervezetek aktivistái átutaznak vagy megbújnak Magyarországon. Egyes országok pedig itt próbálnak meg tömegpusztító fegyverekhez kettős felhasználású alkotóelemeket, részegységeket beszerezni. Iszlám fundamentalista terrorcsoportok szervezett formában nincsenek jelen Magyarországon, de szélsőséges ideológiájuk hatással van az itt élő arabokra - többek között ez olvasható a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) évkönyvében.(origo)
|
|
mogorva |
2004. március 25. 10:41 | Sorszám: 400 |
Hamasz elveszti a pénzügyi forrásait, ill. felszámolják az infrastruktúráját, megszűnik a működése. Például: Pénzhiány miatt nem akcióznak (legalábbis kevesebbet) az öngyilkos robbantók. Mert a menekült táborokból érkező kamikázék szerencsétlen nincstelenek, akik családjuk tovább éléséért teszik, amit tesznek. Ezek nem az izraeli katonák ellen harcolnak, hanem 90-95 %-a pénzért gyilkol buszokon, kávézókba vagy kikötőkbe lévő férfit, nőt, öreget, fiatalt és gyermekeket. Teszik ezt a családjukért, hiszen ez a pénz talán a túlélést jelenti számukra, viszont még a család szeretet sem mentheti fel az ártatlan civil lakosság egyetlen gyilkosát sem.
|
|
mogorva |
2004. március 25. 09:42 | Sorszám: 390 |
A hétfőn megölt Ahmed Jaszin sejk utódául kedden választott Abdelaziz ar-Rantiszi tavaly júniusban túlélt egy ellene irányult izraeli támadást. Saul Mofaz izraeli védelmi miniszter - miután konzultált biztonsági tisztviselőkkel és politikusokkal - a Hamászt, valamint új vezetőjét Izrael első számú stratégiai ellenségének jelölte meg, de az izraeli rádió jelentéséből az is kitűnik, hogy a hadseregnek célpontja lehet az egész Hamász-vezérkar. Tehát a cél a Hamász pénzügyi forrásainak, infrastruktúrájának felszámolásáért folyik.
|
|
mogorva |
2004. március 23. 17:08 | Sorszám: 204 |
Mennyi ész, tenger-ész, nem akarsz hajóra szállni?
|
|
mogorva |
2004. március 23. 16:30 | Sorszám: 189 |
"Érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy még így is vállalják a halált - honnan e féktelen gyűlölet?" ------------- ZöPö A menekült táborokba élő palesztinok nagyon szegények, jóformán semmijük, ezt használja ki a Hamasz. Vagyis az öngyilkos robbantásra vállalkozok azzal a tudattal, indulnak a halálba, hogy családjukat majd segíteni fogja a szervezet.
|
|
mogorva |
2004. március 23. 15:27 | Sorszám: 175 |
OFF Mint látod én élek, s eddig még koccanásom sem volt, pedig szeretem a sebességet.
|
|
mogorva |
2004. március 23. 15:10 | Sorszám: 165 |
ZöPö Tudod a múlt heti kikötői robbantást is a Jaszin Hamaszának két embere, hajtotta végre. A robbantások helyszínén kilenc izraeli halottat találtak, akik kikötői munkások voltak és 18 sebesült is volt még. Szerinted kimondta ki rájuk az ítéletet? Mi volt a vétkük a szegény kikötői munkásoknak? Hogy kik hajtották végre az ítéletet azt, tudjuk, mert az áldozatok mellett megtalálták a két merénylő tetemét is, akikről annyit tudni, hogy a Gázai övezetben lévő Dzsebalíja menekülttáborból érkeztek. Nos, a robbantásokért és nem csak a múlt hetiért, felelősség terhelte Jaszin sejket a Hamasz vezetőjét, fizetett érte, szerintem megérdemelte a halált.Egyébként nem jártam az általad említett fórumon, ide is véletlenül kerültem, nem kedvelem a politikát. ---------------------- onugor Senki nyakába nem kívánok semmit varrni. Viszont ez a Jaszin nevű nem dalolós fajta, mivel kétszer is volt Izraeli börtönbe és semmi különöset nem dalolt, illetve nem tudok ilyenről. Először: 1984-ban tartóztatták le, robbanóanyag és fegyver birtoklása miatt elítélték, majd egy fogolycsere keretében kiszabadult. Másodszor: 1989 májusában őrizetbe vették, majd 1991 októberében életfogytiglani börtönre ítélték. 1997 októberében engedték ki (hogy miért engedték ki nem tudom) a börtönből, nyolc és fél év után és Jordániába száműzték.
|
|
mogorva |
2004. március 23. 13:56 | Sorszám: 140 |
ZöPö Ez a nyomorék öregember felnőtt emberek, gyermekek sokaságát küldte halálba, minden lelkiismeret furdalás nélkül. Igen, ő rászolgált a halálra, nem tudom sajnálni. Inkább sajnálom az áldozatait, az öngyilkos robbantókat, akik az ő szavára lesznek kamikázék, és azt a sok-sok civil áldozatot, akiknek talán soha nem volt közük a politikához, csupán létük, származásuk volt bűn a Hamasz szemébe. Sajnos Jaszin kivégzése a további erőszak kiszélesítését jelenti.
|
|
|