Téma: Felvidék: pusztuló identitás, gyenge politikusok
|
tobz |
2004. november 06. 16:52 | Sorszám: 65 |
...Az aréna a határon túlról részben vannak elszállásolva. ...
|
|
tobz |
2004. november 06. 16:51 | Sorszám: 64 |
Új: Alakult egy polgári kör a nyitrai kerületben. A www.hirtv.hu -n lehet érdeklődni utána.Már én is megkerestem őket! Üdv
|
|
tobz |
2004. október 08. 09:57 | Sorszám: 63 |
Egy felvidéki vélemény Duary Miklósról (viking/kukac.sk), a Duray ellenzők véleményének érvei: Durayt mindig is úgy ismertem, mint a mérhetetlenül nagy ellentmondások emberét. Egyszerüen nem tudtam hova tenni, máig sem tudom. 1.Egyesek szerint megrögzött antikommunista, mindezek ellenére a rendszerváltás után nem átallotta az Együttélésbe bevenni az összes köpönyegforgató volt kommunistát. Jó, tudom, szinte minden pártban voltak/vannak ilyenek, még az MPPben is anno, viszont az Együttélésben inkább az számított kivételnek, akinek nem volt kommunista múltja. 2.Állítólag szívböl utálja a szlovákságot, ennek ellenére nem átall kimondottan szlovák környezetben lakni - Pozsonyrécsén... 3.Állítólag sokat tesz a magyarságért, ennek ellenére a szlovák parlamentben még arra sem töri magát, hogy felszólaljon. Jó, tudom, nem a beszéd számít, de azért mégis érvényes, hogy többnyire a semmittevök azok, akiknek nincs mondanivalójuk. 4. A múltja pedig enyhén szólva kontroverzív. Szerintem Duray (ez csupán spekulatív vélemény és nem igazságnak tekintendtö állítás) a 80as évek közepéig, vagyis nagyjából a Peresztrojka kezdetéig, a KGBnek dolgozott. Mint ahogy az USAban is annak idején az Amerikai Kommunista Párt "elvtársai" szinte kivétel nélkül a CIAnak is szállítottak információkat, úgy Duray is szállított a magyar ellenzéki nacionalista mozgalmakról - a KGBnek. Mert akkor bizony ilyen világ volt De késöb valami történhetett, mert börtönbe zárták. Vagy túlzottan "elszabadulhatott", vagy kettös ügynök lett belöle, esetleg csak a KGB(és STB, same shit) váltott stratégiát, mivel a keleti szatelit államokban a nacionalista mozgalmak túlzottan felerösödtek, így a "szigorú kontroll alatt bár, de hagyjuk öket élni egy milliméterrel a föld felett" stratégia a Peresztrojka idejében már veszélyessé vált - föleg a csehszlovák elvtársak szemében. Így vagy úgy, egy dolog biztos: Duray nagyon otthonosan mozgott a titkosszolgálatok világában, és teszi ezt mindmáig. Azért elgondolkodtató... A dumáláson kívül mit is tesz Duray? úgy látszik semmit...Vagy ez is csak a jobbik eset?
|
|
tobz |
2004. október 04. 22:35 | Sorszám: 62 |
Az MVSZ felhívása a magyar képviselőkhöz a kewttős állampolgárság ügyében! "Felhívás"
"1. Felhívunk minden országgyűlési képviselőt, erősítse polgártársainak a demokratikus jogállam iránti bizalmát azáltal, hogy tudomásul veszi, és elfogadja a Magyar Köztársaság Alkotmányának rendelkezését, miszerint az országban a legfőbb hatalom a népfelség, amely közvetlenül a kötelező ügydöntő országos népszavazás keretében nyilvánul meg.
2. Felhívunk minden országgyűlési képviselőt, lássa be: ő, mint egy adott állampolgári közösség képviselője, megtestesítője ugyan a népfelségnek, de csak akkor, amikor nincs folyamatban egy kötelező ügydöntő országos népszavazás. 3. Felhívunk minden országgyűlési képviselőt, ismerje el ismételten, és tartsa magát ahhoz, hogy a külhoni magyarok magyar állampolgárságának kedvezményes honosítással történő visszaállításának kérdésében – a kettős állampolgárság kérdésében – Magyarország népe magához vonta a döntés jogát, amelyet kötelező ügydöntő országos népszavazás keretében kíván gyakorolni. Ez egyben azt jelenti, hogy a népszavazás folyamatát sem a köztársasági elnök, sem a kormány, sem az Országgyűlés nem zavarhatja meg semmilyen eszközzel, hiszen a megfelelő számú állampolgár aláírása átadásának pillanatától kezdve a kötelező ügydöntő országos népszavazás abszolút alkotmányos oltalom alatt áll, amely fölött maga az Országgyűlés köteles őrködni. 4. Felhívunk minden országgyűlési képviselőt, hogy a kötelező ügydöntő országos népszavazás megtartásáig függesszenek fel az Országgyűlésben minden vitát a külhoni magyarok magyar állampolgárságáról, mert ez nem csak fölösleges teher, hanem alkotmánysértő is. 5. Felhívunk minden országgyűlési képviselőt, hasson oda, hogy a népfelséggel versengő és ezáltal alkotmánysértő indítványok helyett az Országgyűlés tűzze tárgysorozatára azoknak a kérdéseknek a tárgyalását, amelyek évek óta tartó halogatásával a Tisztelt Ház súlyos és visszatérő alkotmányos mulasztást követ el, amint azt legkevesebb 14 esetben már megállapította az Alkotmánybíróság. /mellékelve/ 6. Felhívunk minden országgyűlési képviselőt, hasson oda, hogy a választási eljárásról szóló törvény megfelelő módosítására haladéktalanul kerüljön sor, nyerjenek aktív választójogot a szavazáskor külföldön tartózkodó magyar állampolgárok, és háruljon el ezáltal az Országgyűlés alkotmányos mulasztása révén keletkezett akadály a népfelség közvetlen gyakorlásának útjából. 7. Felhívunk minden országgyűlési képviselőt, hogy kezdeményezze, és szavazatával járuljon hozzá, hogy a magyar nemzet határok fölött átívelő egységének újbóli, euro-konform megteremtésére elrendelt kötelező ügydöntő országos népszavazás tétjének kommunikálására bocsáttassék a kezdeményezők rendelkezésére hasonló nagyságrendű összeg, mint amennyi a Magyarország Európai Uniós csatlakozását kimondó ügydöntő népszavazás kampányára rendelkezésére állt." Budapest, 2004. október 4-én A Magyarok Világszövetsége nevében Patrubány Miklós elnök
|
|
tobz |
2004. október 03. 22:51 | Sorszám: 61 |
Kiábráduló félben levő hang a hirtv.hu -ról, vajon senki sem akar egy felvidéki polgári kört sem csinálni, ekkora nulla a civil kurázsink gyerekek??? 20%ment választani Felvidéken nyáron, s a magyarok részaránya ugyanilyen volt segíteni kék nekik, nemdebár? Tonti írta: még valami eszömbe jutott a pógári körökkel kapcsolatban... azt hogy lesznek-é vagy nem lesznek körök a felvidéken, az nem a politikusokon fog múlni, hanem az embereken... möglehet, hogy elég ha párszor kiszól Orbán hogy: gyerekek mire vártok? oszt kész.... Láthattad (olvashattad) Tontikám szept. 5 -én én megpróbáltam lépni ... Hát mit mondjak? Nem taposták egymás sarkát az érdeklődők
gimesi írta: Nincs , aki hozzászoljon ? Te is hozzászólsz én is, mások is, valakik csak elolvassák... Lássuk gimesi barátunkat is! Ő is valahogy nagyon hallagat (ebben az ügyben) Pedig vagy összeáll egy csapat, vagy csak téphetjük itt a szánkat minden eredmény nélkül
Bemapo írta: Ami pedig az ominózus Polgári kör -ök alapításáról váltottunk szót, kérdem én tőled - vajon Duray miért nem áll egy ilyen, Orbán által is ajánlott jó ügy élére ... !?!?!? /Csak valaki azt ne mondja. hogy fél a Bugártól!/ Apókám, mostmár (hogy áthoztad a KUKAC -ról a beng -féle hozzászólást) remélem tisztábban látsz DM -el meg az ő PK -höz való viszonyával kapcsolatban... Tehát ő csak olyan ügyet kezdeményezhet / támogathat, amit teljesen a befolyásolása alatt tarthat HÁT JÓL NÉZÜNK MI KI IDEÁT A TÁTRA-ALJÁN /én meg naivan azt hittem, hogy lehet itt kezdeni valamit / Nos , mire várunk még?
|
|
tobz |
2004. szeptember 29. 00:24 | Sorszám: 60 |
megint valami felvidékről, hogy az mkp ,hogy nyomja el a magyar oktatást...Bombi írta a kukacon: Bizakodó a Közép-európai Tanulmányok Karának dékánja Nyitrán beiktatták László Bélát http://www.ujszo.com/clanok.asp?vyd=20040928&cl=103854 Tegnap a Konstantin Egyetem tanévnyitóján iktatták be hivatalába a Közép-európai Tanulmányok Karának dékánját, László Bélát… …Az ünnepi rendezvényen részt vett Milan Belica, a Nyitrai Megyei Önkormányzat elnöke és Szesztay Ádám, Magyarország pozsonyi nagykövetségének titkára is, a Magyar Koalíció Pártját senki sem képviselte. No comment!!! De mégis! Mit jelent ez a részvétel? Hogy a Nyitrai Magyar Kart ezután nem támogatja sem az MKP, de Magyarország sem, magukra maradtak!!! Tehát azt az 500 diákot és a kar oktatóit akik magyarul tanulnak illetve oktatnak Nyitrán a Magyar Karon az MKP kirekeszti, kiközösíti, nem érdemlik meg még azt a figyelmet sem, hogy eljöjjön valaki a honatyáink közül a dékán beiktatására!!! Hányinger!!! s jég írása: Persze mondhatnánk, hogy a nyitrai Magyar Kar nem magyar, hanem közép-európai, de mindenki tudja, hogy ez csupán álca, hiszen a tanárképzőben majdnem az összes oktatás magyar nyelven folyik, - ugye az angolt, a németet, a szlovákot ... nem oktathatják magyar nyelven - a tanerők s a többi munkaerő is mind tud magyarul, tehát minden ügyet képesek elintézni a diákok a saját anyanyelvükön. Mi tehát a gond az MKP-nál, s mi a gond Magyarországon? Vagy Szent Imre hercegünk városa nem jó a mai magyar elitnek sem az anyaországban sem szlovákiában? Mindenki tudja, hogy van annyi magyar szlovákiában, hogy két egyetemet is fel tudnánk tölteni, csak szervezni, utánajárni kell, bíztatni amagyar szülőket, hogy magyar óvodába - és nem baj, ha ladányi lajos informatikus mkp képviselő ezzel nem ért egyet - magyar iskolába járassák gyerekeiket és akkor lesz elég magyar a középiskoláinkban is és mindkét egyetemen. Meggyőzni a bölcsességről, - mégha Komenszký Ámos János-tól, egy szláv pedagógustól származik is, vagy hivatkozni lehet, hogy főleg azért - hogy az anyanyelven való tanulás zökkenőmentesebb, gyorsabb és az általa elsajátított tudás is tartósabb,s az anyanyelvre való alapozás az idegen nyelvek tanulásában is előnyösebb. Uraim, mkp képviselő urak, anyaországi képviselő urak, szégyenletes, amit művelnek. Ha nem képesek a nemzet érdekében tenni, akkor nyújtsák be lemondásukat, mert már képükre is köpni fognak az emberek nemcsak a képmásukra.
|
|
tobz |
2004. szeptember 19. 22:55 | Sorszám: 57 |
MINDENKI MENJEN EL NÉPSZAVAZNI!!!! MUTASSUK MEG, HOGY NEM FELEJTETTÜK EL NEMZETTÁRSAINKAT,ÉS NEM ÉRTÜNK EGYET AZZAL ,HOGY NÉGY FÉLREVEZETETT ÉS MEGVESZTEGETETT BAROM PIROS VONALAKKAL SZÉTVAGDOSSA A MAGYARSÁG ETNIKAI NEMZETTESTÉT!MINDENKI MENJEN EL NÉPSZAVAZNI!!!!
|
|
tobz |
2004. szeptember 19. 22:55 | Sorszám: 56 |
MINDENKI MENJEN EL NÉPSZAVAZNI!!!! MUTASSUK MEG, HOGY NEM FELEJTETTÜK EL NEMZETTÁRSAINKAT,ÉS NEM ÉRTÜNK EGYET AZZAL ,HOGY NÉGY FÉLREVEZETETT ÉS MEGVESZTEGETETT BAROM PIROS VONALAKKAL SZÉTVAGDOSSA A MAGYARSÁG ETNIKAI NEMZETTESTÉT!MINDENKI MENJEN EL NÉPSZAVAZNI!!!!
|
|
tobz |
2004. szeptember 19. 22:55 | Sorszám: 55 |
|
|
tobz |
2004. szeptember 19. 22:55 | Sorszám: 54 |
|
|
tobz |
2004. szeptember 08. 10:33 | Sorszám: 53 |
Fontos segítség a felvidéki földek visszaszerzése ügyében: Kedves Baráratim! Arra kérlek benneteket, hogy hívjátok fel szüleitek, nagyszüleitek figyelmét arra, hogy az Új Szó honlapjára felkerültek a nevesítetlen földek tulajdonosainak nevei. www.ujszo.sk Egyelőre csak három járásból, de ez is több mint ötvenezer név. Nézzetek körül, lehet, hogy felmenőitek is a tulajdonosok között vannak. A vissza nem igényelt földterületek 2005. szeptember 1. után állami tulajdonba kerülnek. Légyszi tudassátok ezt minél több emberrel, 600 ezer hektár földről van szó. -- A SZABAD ÚJSÁG múlt heti mellékletében (NYOMTATOTT!!!) megjelent a RIMASZOMBATI JÁRÁS eddig feldolgozott (ROEP) "nem beazonositott" tulajdonosának a neve. (64 oldalon 22.000 név) A SZLOVÁK FÖLDALAP www.pozfond.sk honlapján megtalálható az országos lista, 400.000 őstulajdonos nevével. Adjátok tovább ,nézzétek meg!!! Ha van/volt felvidéki ősöd lehet, hogy volt birtok is, amihez még hozzá is juthatsz!!!
|
|
tobz |
2004. szeptember 05. 12:32 | Sorszám: 52 |
A www.kukac.sk -n egy obszcénnak nevezhető képet nézett épp az mkp-s képviselő az albumban a vicces képek között, amikor lefényképezték Bekerült egy tót lapba is.Azóta ő is írt néhányszor az oldalra, de most vajon meddig hallgat amikor a deportáltak kárpótlásáról kérdezik? Miklós írja: Tehát mit is tennél a kényszermunka áldozatai ügyében? Ha szavadon foglak és netán-tán "audenciát" igényelnék Náladnál mikor felelne meg számodra? /Csáky Pali is igérgeti, hogy fogadja küldöttségünket sajnos eleddig nem tudtuk "egyeztetni" az idopontokat./ Tehát várom szíves válaszod, üdvôzlettel krivánsky mikulás a DÁLESZ elnöke. Haho7 írja: Kíváncsi vagyok Köteles úr válaszára.A Dálesz egyik tagja vagyok szintén és újból és újból követeljük az elhurcolásért,meghurcolásért,deportálásért valamint a kényszermunkáért,amelyet végeztek elődeink a kárpótlást.Már sok ígéretet kaptunk főleg a Dálesz vezetője,de eddig egyre sem jött egyértelmű és kielégítő válasz. Pedig még élnek azok közül,akiket deportáltak,és élnek az utódaik is. A válaszban egyértelműen megfogalmazható: Ezért felelős a Cseh-Szlovákia,mint állam és annak jogutódjai.Vagyis követeljük a Benes-dekrétumokban a ma is érvényben lévő passzusok alkalmazásának nyilvános eltörlését,amely szerint,mind a németek és mind a magyarok bűnösek vagyunk a 2.VH alatt elkövetett bűnökért.Ez kollektív felelőséget állapított meg és ma is érvényben van a Benes-dekrétum. Kérdezem én milyen jogalapon mondanak ki minden németet és magyart bűnösnek?Miért nem ragaszkodik az MKP ahhoz,hogy nyilvánosan elítélje és érvénytelenítését követelje a Benes-dekrétumok németekre és magyarokra vonatkozó konkrét törvényekre.Egyszer és mindenkorra kimondja,ezek az emberiség elleni bűntettek-törvények voltak....? Kérem olvassák fel a Benes-dekrétumok szövegét a parlamentben,idézzék azt,hogy mi az amit el kell törölni és az ártatlan áldozatok és utódaik rehabilitálását és kárpótlását követeljük.Az eddigi adatok szerint,több mint 70 ezer embert néhány adat 90 ezer sőt még ennél többről is szól,elhurcoltak,deportáltak,kényszermunkára hurcoltak a Benes-dekrétumok alapján.Legtöbbjük visszatért,de kb. mintegy 20 ezer magyar még ma is a Szudéta-vidéken van,él.Főleg az utódaik. Nem gondolom,hogy a kárpótlás néhány ezer korona olyan nagy erejébe kerülne az államba.Ennél már sokkal többet kárpótoltak a zsidóknál jogosan,mégsem szakadt bele az ország. Mint az MKP az itt élő magyarok képviseletét kéne felvállalni annak minden problémájával együtt. A Dáleszre bízták,konkrétan Krivánsky Miklós úrra a deportáltak a jogügyletek intézését,képviseletét. Remélem,mint a Dálesz egyik tagja végre ezen az oldalon is,de remélem az MKP testületileg is kimondja álláspontját az ügyben,amely eddig hiányos és homályos volt megfogalmazásban és tettekben. Várjuk a válaszát a saját nevében,mondja el álláspontját t. Köteles úr! Reméljük érkezik valamiféle válasz...
|
|
tobz |
2004. augusztus 27. 00:16 | Sorszám: 51 |
Vajon lesz e magyar püspökség végre a Felvidéken? A 2 héttel ezelőtti Demokratában van egy riport Katona Istvánnal,a martosi parkról. Ő feltételül szabta, hogy az általa felépített kis katolikus templomot csak akkor adja oda a katolikus egyháznak - aki egyelőre nem szentelte fel, ha lesz magyar püspök, remélem célba talál, minél nagyobb nyomást kellene gyakorolni a szlovák püspökségre, POLITIKAI NYOMÁS IS KÍSÉRHETNÉ A FIDESZ OLDALÁRÓL, SEMJÉN ZSOLT PL. MONDHATNA VALAMIT!!! VAGY SURJÁN AZ EU PARLAMENTBEN, ÁT TUDJA NEKIK ADNI VALAKI E KEZEDEMÉNYEZÉST??? Mégegyszer, mert minél nagyobb nyomást kellene gyakorolni!!!
|
|
tobz |
2004. augusztus 24. 20:17 | Sorszám: 50 |
Károsnak, hazaárulónak, rombolónak és ocsmánynak tartom az ilyen primitv szöveget. Kár, hogy ennyi magyar gyalázza pénzért/megbízásból/puszta gyülölködéből a másikat. Martos csodálatos! És szép falu a legnagyobb felvidéki magyarság tömb közepén,Komárom és Érsekújvár közt,Ógyallától pár kilométerre. Most épp Uszticsék Magyar színháza játszik arra fele. Aztért is fontos e hely , mert itt festette Feszty a körképét, a martosiakról. Nomeg azért mert a tótok itt akarják kettéváni a tömbmagyarságot az Érsekújvár-Komárom vonalon.Aki ocsmánykodni akar húzzon az USÁ-ba, nincs itt rá semmi szükség!
|
|
tobz |
2004. augusztus 24. 20:10 | Sorszám: 49 |
Károsnak, hazaárulónak, rombolónak és ocsmánynak tartom az ilyen primitv szöveget. Kár, hogy ennyi magyar gyalázza pénzért/megbízásból/puszta gyülölködéből a másikat. Martos csodálatos! És szép falu a legnagyobb felvidéki magyarság tömb közepén,Komárom és Érsekújvár közt,Ógyallától pár kilométerre. Most épp Uszticsék Magyar színháza játszik arra fele. Aztért is fontos e hely , mert itt festette Feszty a körképét, a martosiakról. Nomeg azért mert a tótok itt akarják kettéváni a tömbmagyarságot az Érsekújvár-Komárom vonalon.Aki ocsmánykodni akar húzzon az USÁ-ba, nincs itt rá semmi szükség!
|
|
tobz |
2004. augusztus 24. 03:58 | Sorszám: 47 |
ok, hát nem derült ki melyik hozzászólásomra írtad, így én vélelmeztem, hogy a legutolsóra. Elolvastam a betett cikket is szerintem nem pártokban gondolkozik, hanem az mkp-s Csáky Pál politikus álszentgét emeli ki, s az mkp-ben végleg csalódott felvidéki magyar azért dühöng, mert akit képviselőjének választhat az csak egy pártból jöhet és ebben a pártban úgylátszik eluralkodott az, hogy nem képviselik azokat ,akik megszavazzák őket,mondván úgyis megszavazzzák, nem tehetnek mást... Következésképp a felvidéki magyarok nem a pártoktól, hanem a teljes politikai képviselettől esnek el, más kérdés ,hogy civil kurázsiuk amúgy is elég alacsony, ez a kettő összeadódva vezet el ,ahoz , hogy a mi felelősségünk velük szemben hatványozott, ill. ahoz,hogy ha nem történik változás -például a polgári körök révén, vagy ha Magyarországról politikai nyomásgyakorlás történik az mkp-re - akkor nem 50 hanem 100ezrével veszítjük el a magyarokat, és ráadásul, úgy ,hogy ők szlováknak vallják magukat , nem elvándorolnak,mint az erdélyiek...
|
|
tobz |
2004. augusztus 24. 00:07 | Sorszám: 45 |
Ajaj! Függetlenkedőkém, elolvastam pontosan. Válaszoltam is nem pártoskodok, és éppen ezért mondtam , hogy szólj akinek tudsz!Ha tudsz valakinek. De nem tudom it kell idevernyákolni a pártokról ez nem az a rovat. De ha már pártok ha Tabajdi Csabán és Hegyi Gyulán bárkit mutatsz az Mszpből, akit kicsit is megmozgat a határontúliak téma akkor örülni fogok, vagy az eszdéeszből bárkit. Ezzel nem azt mondtam, hogy a jobboldal csak ilyen emberekből áll, sajnos itt is kevés a szétdarabolt magyar nemzet iránt fogékony , de azért többen vannak.Katona Pista , ha emígy hívják, lehet bármilyen személyiség, nagyzoló, vagy bármilyen, a felvidéki magyar közélet egyik legnagyobb atrakcióját mutatta be a martosi parkkal, csodálatos az egész, a turul színpad, a jurták, szobrok, rendezvények, templom, ez kell!!! Sajnálatos ,hogy erre az mkp nem képes és ,hogy magánszemélyeknek kell saját energiájukból kigazdálodni mindent!
|
|
tobz |
2004. augusztus 23. 20:44 | Sorszám: 42 |
Nem érdekelnek a pártok, Surján pl. nem igazán fideszes Donorin, ha tudsz szólj Tabajdinak, vagy bárkinek, csak pillatnyilag ők jutottak eszembe.
|
|
tobz |
2004. augusztus 23. 15:48 | Sorszám: 39 |
Ezt itt is közzé tenném a hírtv fórumán találtam: Vajon lesz e magyar püspökség végre a Felvidéken? A 2 héttel ezelőtti Demokratában van egy riport Katona Lászlóval, ha jól emlékszem a keresztnevére, a martosi parkról. Ő feltételül szabta, hogy az általa felépített kis katolikus templomot csak akkor adja oda a katolikus egyháznak - aki egyelőre nem szentelte fel, ha lesz magyar püspök, remélem célba talál, minél nagyobb nyomást kellene gyakorolni a szlovák püspökségre, POLITIKAI NYOMÁS IS KÍSÉRHETNÉ A FIDESZ OLDALÁRÓL, SEMJÉN ZSOLT PL. MONDHATNA VALAMIT!!! VAGY SURJÁN AZ EU PARLAMENTBEN, ÁT TUDJA NEKIK ADNI VALAKI E KEZEDEMÉNYEZÉST???
|
|
tobz |
2004. augusztus 23. 15:26 | Sorszám: 38 |
jég írta a kukacon, elgondolkodtatóul: Nos Uraim, nem tudom, hogy minek vagy kinek is köszönjem ezt az egybeesést. Egyesek szerint minden bizonnyal a véletlennek, mások pedig az isteni Gondviselésre esküdnének. Kezembe került a Remény katolikus hetilap 34. száma és benne egy Csáky Pál: Köszönjük, Szent István! című eszmefuttatása, amelyben röviden, de minden bizonnyal nagy gonddal felvázolja Szent István királyunk szerepét nemzetünk történelme folyamán politikában művészetben, nemzetté és európai emberré válásban egyaránt. Nem is ezen akadtam fenn, hanem az ezt követő részeken, amelyekben emigyen nyilatkozik: „Nem könnyű napjainkban sem világosan látni, egyértelmű döntéseket hozni. Elbizonytalanodott. Értékváltástól szenvedő világban élünk, az az Európai Unió is, amelynek már a tagjai vagyunk, gyakran komoly zavarokkal küszködik.” ... majd tovább írja: „A választ korunk kételyeire, kérdéseire is a kipróbált értékekhez való visszatérés lehet. Európa a zsidó-keresztény alapoknak köszönheti, hogy azzá vált, amivé: minden probléma ellenére a béke, az együttműködés, a viszonylagos jólét otthonává.” ... majd a vége felé: „ Megtartott a hit, megtartott a szorgalom, megtartott az összetartás.” Fantasztikus, szép, felemelő, hangzatos szavak. Talán a tartalmához nem is lenne hozzászólnivalóm, esetleg a viszonylagos jólét, amibe bele lehetne kötni egy olyan ország polgáraként, ahol a munkanélküliség koldusi színtre süllyeszt emberrétegeket. És ezért a kormány minden tagja egyformán felelős, mert minden egyes polgáráért felelős. De lehet, hogy ő csak Bugár family jólétre, Csáky family jólétre, Duray family jólétre, Bárdos family jólétre, Kvarda family jólétre ... gondolt. A gond ott van legfőképpen, hogy visszatérjek a gondolataim kezdetén említett egybeesésre, hogy épp a minap hozta István tanár úr Hamvas Béla: Silentium, Titkos jegyzőkönyv, Unicornis kötetét, ugye már ha egyszer olvasni akarok, s itt az egyik helyen aláhúzva találom – minden bizonnyal a tanár úr altal – a következő sorokat: „A morálprédikáció, akárki tartja, pimaszság, de ha zsivány tartja, akkor az ember mérgében fákat tépne ki. El kell viselni. Ez most szabad. Valljuk be, sohasem voltunk valami okosak, de most, minta a tökhülyék állunk itt. Tökhülyén állunk itt és tehetetlenül és kétségbeesetten és jajgatva és a borzalomtól megszürkülve és nyelvünket a fájdalomtól összerágjuk.” Tehetetlenül, mert a volt komunista uralmat, amire gondolt minden bizonnyal az író, felváltotta az MKP magyarok fölötti totál uralma. Kétségbeesetten, mert ekkor egy katolikus lapban épp egy Csáky Pál írja ezeket, aki tagja annak a pilitikai vezetésnek, akik az országban levő gondokért felelősek, és itt nemcsak a gazdasági nehézségekre gondolok, a kolduló elszegényedett rétegre - de azokra is -, hanem a magyarságra, akik rohamosan fogynak, s akik megosztottságát is ez az MKP vezetés idézte elő. Míg volt MKDM, Együttélés, MPP ... jól lehet különböző pártokba tömörültünk, de voltak közös céljaink, amelyek összetartottak bennünket, egységesebbé tették a szlovákiai magyarságot, mint a mostani egypárturalom idején. Megosztott lett a magyarság és ezt most az MKP más nyakába szeretné varrni és Csáky Pál tart morálprédikációt egy katolikus hetilap első oldalán. Az ember valóban „fákat tépne ki”, de ezt most itt és így szabad, ezt most „el kell viselni”. ... s még egy kis idézet a könyvből: „ A sivatag nő és nő, szól Nietzsche, jaj annak, aki magában sivatagot rejteget. Die Wüste wüchst. Jaj nekünk, mert senki sincs közöttünk, aki magában sivatagot ne őrizne, aki ne adta volna el neki valamijét. Mindnyájan együtt alszunk a rémmel. Megismertük tilos és szentségtörő közvetlenséggel és a megsemmisülést magunkhoz öleltük és mindnyájan, kivétel nélkül ma itt a személytelenség sötét őrületében élünk és alszunk. Mind olyanok vagyunk, mint a katona, aki parancsra saját apját lelövi, mert parancsra személyes életünket kikapcsoljuk és meghunyászkodunk és szívtelenek és embertelenek és értelmetlenek és katonák és személytelenek vagyunk, a valóságtól lefejtve és elvontan, abszraktul, a sivatagban és meg vagyunk tömve a nemlétezővel, az úgynevezett eszményekkel és hazudunk és át vagyunk szőve a személytelen fogalmak ezreivel...” Nyelvünket a fájdalomtól összerágjuk, mert szólni nem eresztenek. Rádió, Tv csatornáik, újságjaik megszűrik a nekik nem tetsző igazságot és Bugár Bálák írnak nekünk olvasásra könyveket. Ők kemény fából faragott fickóknak képzelik magukat, akik történelmet írnak most – de milyen történelmet, a nemzetárulók, a csalók, a hazugok, az Agócsgyilkosok történelmét – az újabb kornak történelmét, de elfelejtették, hogy a fa bármilyen kemény is legyen, ha nincs tisztán tartva, akkor a kukac, a szú kikezdi. Nos Uraim, így van ez, ha az ember olvasni kezd, no és persze gondolkodni is – Descartes szerint -, és nekem TB-re kellett várnom, hogy ezt megtörténjen velem. És ne legyek hálás.?
|
|
tobz |
2004. augusztus 22. 22:08 | Sorszám: 37 |
Omega , Dunaszerdahely , szept 11!
|
|
|
tobz |
2004. augusztus 17. 15:00 | Sorszám: 35 |
jó lenne ,ha a polgári körök Felvidékre, elsősorban a magyar részekre is sűrübben kirándulnának, nemcsak a székelyekhez. szervezett egyáltalán már valaki polgári körös kirándulást a Felvidékre?Azt mondják sokan vagyunk de nem elegen, de mégis mintha pusztában kiálltó szó lenne ez az egész...
|
|
tobz |
2004. augusztus 16. 23:14 | Sorszám: 34 |
Nem kell beszélni róla sohasem de mindig, mindig gondoljunk reá
|
|
tobz |
2004. augusztus 14. 02:29 | Sorszám: 33 |
Bárcsak bármelyikből közel vagy középtávon lehetne valami... Ez sajnos a nagypolitika színterén zajlik, mindenestre jó lenne , s ahogy látszik lesz népszavazás, ha elegen és minél többen mennénk el. Persze a kettősállampolgárság nem ad annyi jogot, sőt mit kezd vele atótokkal szemben. Sokan fel se vennék, vagy megszabadulnának tőle, nehogy a szlovák igazgató kirugja őket... Ma Felvidéken lehetne -ova nélkül használni és magyar helyesírás szerint írni a neveket , de ezzel a felvidéki magyarok csak nagy kis hányada él... A nép lelkét kell megújítani! Ez a feladatunk és nem is kevés!
|
|
tobz |
2004. augusztus 13. 14:22 | Sorszám: 30 |
Szobaton 9-kor Ghymes koncert Galántán. Belépő 100SK! www.ghymes.hu
|
|
tobz |
2004. augusztus 13. 14:20 | Sorszám: 29 |
Hali! A három külön területi autonómia is ok, Erdélyben is lehetne székelyföldi és partiumi területi autonómia külön. És ha Erdélyt magában nézzük ott magasabb a magyarok aránya mint Felvidéken,csak sokkal szórványosabb és sokkal több a 20% körüli kisebbség.Mercurius, nem ékverésről van szó hanem véleményekről, lehet érvelni, vitatkozni velük, ha nem értesz egyet. Ékverés? Te ilyen árokbetemető féle vagy? Fölösleges ékeket,árkokat nem kell ásni persze.De épp Duray mondta, hogy politikai és nemzet akaratból lehet csak valami nagy dolog,pl.autonómia. Kihúzták a berlini falat ez jó. Az angyalok jöhetnek persze kérés nélkül is, de azért a világban ha valaki valamit akar azért nem árt ha mégiscsak tesz is érte! Cselekvő magyarok kellenek leginkább nem szájmagyarok, meg búsmagyarok!!! És a Duray témára visszatérve: ha ő képviselni szeretné az autonómiát és a magyar érdekeket szívvel-lélekkel, akkor miért tagja és miért legalizál erre vonatkozó szövegeivel egy olyan pártot, amely legkisebb jelét nem mutatja ennek a képviseletnek???
|
|
tobz |
2004. augusztus 13. 07:36 | Sorszám: 24 |
www.jopasztor.sk ---Az MKP megalapulása óta azon vívódik,hogy vállalja e az autonómiát vagy sem, nem merik és mostanra nem is akarják vállalni, Bugár letiltotta a témát. És ha Duka Zólyomi azt mondja , hogy végülis van valami olyasmi is mint területi autonómia, akkor már - nem a tótok - de a magyarok közűl is felhördülnek... Gyáva népnek nincs hazája. Duray pedig ha nem csupán magyarországi politikai tőkét akar kovácsolni , miért vállalja egy ilyen sunnyogó banda képviseletét? Vagy a pénz ekkora úr?
|
|
tobz |
2004. augusztus 11. 16:37 | Sorszám: 21 |
Merkuriuszka, én nem veszekedni jöttem ide, hanem a felvidéki dolgokra jobban felhívni a figyelmet. Frankó és lényegretörő az idetett cikked, jól foglalja össze a dolgokat.Én meg igen kicsit hosszan írtam ,többmindenre reagáltam, de mit mond neked mást ez a Duray riport ? Mit tesz Duray? Ő cselekszik! Mert mások, és én is igen! Hajrá Felvidék!Hajrá magyarok!
|
|
tobz |
2004. augusztus 11. 12:56 | Sorszám: 18 |
Mercurius lehet kinn is tájékozódni. Polgári mozgalom nincs, (Magyarországon is hullámzó teljesítményű, de van. Amúgy Szentendrén van még Marx tér, a tábla 3 méter magasan van.Odáig még nem értünk el.) 20%ment el szavazni mind magyar mind tótok közül, Eu-ban a legdurvább!Mekkora kiábrándultság ez? A magyarság legmagasabb asszimilációs %-i itt vannak. Nagy a nemtörődömség.Belefásultság. Legnagyobb írójuk így gondolja -Jézusom!!!- :Erre ő: Te csak írogass, majd rájösz, hogy ezt a felvidéki magyarságot - tisztelet a szűk kivételnek - nem érdekli az igazság, az egyenlőség, a saját jogaiért való kiállás (harc és védelem), nekik egyenlőre elég a büszkeség, hogy hatalmon levő pártja van. Hogy az nem nemzet érdekvédelmi politikát, de öntelt megélhetési politikát végez, az már nem érdekli. Eddig is becsaptak bennünket, mondják, most már legalább a mieink csapnak be. Eddig is hazudtak nekünk, most már legalább a mieink hazudnak. Eddig is loptak tőlünk, most már legalább a mieink lopnak meg. Ilyen a felvidéki helyzet. és Duray, aki elhiteti ,hogy a trianon napján Lagzi Lajosozó Béla csak elfelejtette ,hogy ahh ma van Tianon. Ő a nagy nemzeti ember, legalábbis a magyarországiaknak... Gasparovics hisztériája magyar kártya kijátszása, mással nem tudnak hangulatot kelteni.Na és?Most ettől nagy lesz az MKP vagy Duray?Az embert ,pártot a maga tettei mérik! Nőne az érdeklődés? Hát nem hiszem, a rendszerváltozás MO-n, ahonnan áramolhatna ki az erő már 93 körül erejét vesztette, a Miép kevés embert szólaltatott meg, s a polgári körök mozgalma hozhat új lendületet, de erre olyan szükség van, mint a csepp vízre, és a munka sok, az identitás és népességszám zuhan...És a magyar érdeklődés -az erdélyi és székely hangok miatt inkább keletre figyel. Koncertek voltak régen is, Omega ok, 1993-ban az István a királyt muatták be Szerdahelyen. Ami Duray-interjút illeti: Adja alá a lovat a riporter, ohh ő elfogadott a magyar nemzeti oldalon.Csak a felvidéki magyar nemzeti oldalon nem igazán, de ez már a jól informált magyar nemzeti oldalt nem mozgatja.Hozzáteszem 90 óta van így kb, mert előtte tényleg kulcsfigura volt! Testvérpárt a Fidesz? Nyali a Fidesznek. De semmi írásos megállapodás, semmi. Nyali a tótoknak és a nagy kaméleonnak, az MKP-nek. Fidesz és MKP ugyanott lennének? Eu-ban igen.MKp nemállhatott máshova.A regionalisták lettek volna az egyedüli lehetőség de attól az elkötelezettségtől messze állnak. És a Kárpát-medencei Autonómia Tanácsban sincs MKP ,de van Fidesz , és hopsz MFP is.(Magyar Föderalista Párt,felvidék, kevés szavazó, kevés szervezőerő, radikális kiállás). Duray először azt mondja kevés a pusztán politikai akarat. Aztán meg:Politikai nyomásgyakorlás nélkül nem fog menni. Az Autonómia Tanácsban nem vesznek részt. Hogy is van ez? Miről beszélsz, Miki? MKP nem akarja.Szétmossa a fogalmat, s mint lentebb ki is derül nem is mindenki van a fogalommal tisztában. Oktatási autonómia-hahaha. (Amikor MKp-sok szavazzák le az önkormányzatban, a magyar szülők kérelmét, hogy váljon külön a magyar iskola-Gímes 2003). És a nép nem akarja? Hát ha a politikusaik ilyen homályosak, az értelmiségieik ilyen halkszavúak és visszahúzódóak,a magyarországiak ennyire nem figyelnek rájuk, + 84 év Trianon, hát nincs min csodálkozni. Miért kéne Erdélyre várni,Merkúriusz? MKP vajon nem e áll viselkedésében közelebbaz RMDSZ -hez ,mint a Fideszhez. Remélem a Fidesz távol áll az RMDSZ től, már ami a kiállást és a gondolkodásmódot illeti.Megegyezni persze meg kell. És Kovács Laci. No komment. Itt van egy félős, önazonosságának jobbáracsak foszlányaival rendelkező nép, gyenge politikusokkal. 1000 év után elszakítva és 84 évig egy bomba sem robbant, egy bosszúmészárlás sem történt és az erőszakkal riogat. Benne maradt a fidesznácikkal való riogatás a határontúli politikában.Húha a felvidéki rasszista magyarok, viselkedjetek jól!Amiről beszél nem létezik, mint a lenini Éden-kert. És mit gondol Duray,az öreg politikus róka. Amint láttuk fentebb: nyali ide, oda. Hát Eu-állampolgárság nem létezik...úgyhogy nem tud azonosulni Kováccsal, figyeljetek fideszesek és polgári körösök,akik meghívjátok ezt a nagymagyart, miépesek és jobbikosok! Duray nem egészen ért egyet Kováccsal, ez már nemzeti nem? mekkora magyar! aaz igen! ez már döfi! És megismétli : de nem fegyverrel kell elérni. ))) Pedig erre a szóra tette le Béla a fegyvert, aki Trianont is Lajcsival bulizta végig. Most döbbent rá a vérmes Csáky Pál, hogy ahh, mégsem tankokkal kell elérni a mit is? Most torpant meg a magyarnácik serege. Ettől azért ne reméljük,hogy slota, malikova, fico( a következő miniszterelnök) nem fogja ugyanezt hangsúlyozni, a fasiszta magyar mindenségit! És ha valaki oda figyel erre a nagy elterelő hadműveletre addig is széthulluik a jövő, elporlad a múlt. A magyar iskolák -olykor mkp-s felügyelettel bezárnak.A régi kúria -ami talán pont a te neveden van tisztelt olvasó-, pedig talán épp azon az estén dől össze, amikor az lesz a híradóban a téma: A népszavazáson hányan, és hogy vettek részt a tótok a hős MKP betiltásáért.Meg a magyar fantomtankok megállításáért. Erről beszél Duray is. És a remények, tettek. Nem áll se melléjük se nem kezdeményez. Szavaznak a magyarok a kettős állampolgárságról? Ő dolguk. Vagy úgyse lesznek elegen. Vagy ha ők akarják csak az itt kevés. Miért? Mert van Pozs...Bratislavában egy bazinagy ember Prbina és ott van Ludovut Stur is.(Avram Janku nincs ott) Meg Malikova, Fico, Mecsiar, stb. És ők beszélnek és tesznek Felvidéken, senki más! És ti ,kedves polgári oldal,nem ti szerveztétek a népszavazást és főleg a Magyarok Világszövetsége? Azzal vádolja a szervezőket Duray, hogy direkt azért szervezték,hogy az alacsony részvétel után félre lehessen rakni a témát! Csak szeretnéd Miklós! Persz a magyar állampolgárság megszerzése a Magyar Állam miatt nem lehet.Minden máson múlik. És igen ha valaki nem tesz semmit ,akkor őfelőle lehet bármi.A kettős állampolgárság Magyarországon múlik... Biztos ,hogy Duray a felvidéki nagymagyar? S ha nem ő akkor kiaz? Van ilyen? S miért hagytuk,hagyjuk nemzetünk ilyen szétesését!? Hogy várnunk kéne Erdélyre? Nane! Az MKP amióta kormányon van nemszólaltak fel magyarul a Bratyiszlávia Parlamentjében, pedig a nagyfene kommunizmusban ezzel semmi gond nem volt. Hiszek az összefogás erejében is!
|
|
tobz |
2004. augusztus 11. 01:57 | Sorszám: 8 |
Mikulás írja a www.kukac.sk -n erről: Kutyaszorítóba került az MKP, igaz Szilvássy annak idején valamikor áprilisban elindított egy autonómia témájú cikkezést az ujszoban, figyelmeztetvén, jó lesz a székelyekre odafigyelni. Utána egyre több cikk a különbözo autonómiákról Európa szerte, lásd még a szabadujsagot is; akkor föltünt nekem a dolog, mert ez eléggé tabutémának számított, azaz le is volt tiltva BB által! Mivel a fidesz most pattog ezen a téren, az mkp kénytelen besorolni valahová de úgy, hogy ne kelljen világos, egyértelmu igent vagy nemmet mondania a területi autonómia kérdésére. Duka szerint nem kizárt majd a jövoben ha valakik kiharcolják az mkp helyett! Kormánypártként sajnos nem ildomos a témát feszegetni, még jó, hogy a szlovák nácik köpködnek mert csak elo kell majd jönni a farbával. Sokan elfelejtik, azaz nem tudnak róla mert annak idején az ujszo nem tartotta fontosnak közölni ( ellentétben a szlovák sajtóval), hogy az EU Parlament 2001 okt. 4-i határozata fölszólítja Szlovákiát, hogy kisebbségeinek biztosítson egy bizonyos fokú kulturális autonómiát, mindez Nelly Maes EFA/GREENS képviseloasszony módosító javaslata eredményeként. Persze ha most netán Duka erre hivatkozna elismerné, hogy az mfp kezdeményezése volt az ami ezt a határozatot eredményezte! Malíková peticiót indít az autonómia ellen, sebaj így tiszta képet kapunk szlovák polgártársaink demokrácia szintjérol, ha túl sok az ellenzoje az autonómiának akkor okvetlenül ki kell harcolnunk azt, mert nem jó egy intoleráns közegben élnünk, viszont ha kevesen ellenzik akkor semmi akadálya! nekem szimpatikusak ezek a sorok
|
|
|
tobz |
2004. augusztus 10. 13:46 | Sorszám: 4 |
még küldök majd és hoznak mások is! Sziasztok! HM!HM!
|
|
|
tobz |
2004. augusztus 10. 12:53 | Sorszám: 1 |
Talán azt hinnénk,hogy Duray a felvidéki Tőkés, hiszen a rendszerváltáskor kivette szépen a részét, sőt börtönben is ült, de azóta állítja sok felvidéki nem tesz semmit, csak Magyarországon sztároltatja magát. Nádasdi úr ezt írja Brüsszelből a www.kukac.sk -n: Emlékszem, egyszerDurayt egy EU képviselő megkérdezte a felvidéki magyarság helyzetéről. A vezérideológus elismerte, hogy az rossz. A képviselő megkérdezte akkor a magyar közösség üdvöskéjét, hogy akkor miért nem interpellál az MKP a bratyiszlavai nemzeti tanácsban. Duray válasza az volt ez nem felel meg a szlovákiai politikai kultúrának. Mindezt le kellene irni egy könyvben .... Talán még erre is sor kerül: Duray jó lenne ha valami civil, mondjuk polgári pályát választana például elmenne a politikai tudományokat oktatni a Sellye fakultásra Komáromba vagy megírná őszinte életrajzát amelyhez ma már sokan tudnának hozzászólni. Tisztelt Duray Miklós véget kellen vetni a szélirány szerinti vitorlázásnak. És milyen lehet a többi politikusuk, ha a rendszerváltásban részt vett, kommunista kutyaszorítóban megsínylődött politikusuk ennyire elfakul...
|
|
tobz |
2004. augusztus 10. 00:00 | Sorszám: 0 |
Sziasztok! Felvidékért való aggódásomban, és azért mert a Kis-Magyarországon a felvidéki helyzet annyira el és összemosódik teszek ide két jelképes hozzászólást a Hírtv fórumáról, remélem elindítja egyesek fantáziáját, látogassatok el a hírtv fórum a határontúlról részlegébe, és beszélgessünk róla itt is. Ne csak az erdélyi magyarságra irányuljon minden figyelem határontúli ügyekben!katonai írta: Az EU -ba lépés népszavazás-kampányában Orbán Viktor a Felvidéken kampányolt az MKP -nek, mikor is a révkomáromi sportcsarnokbeli naggyűlésen az alábbi közönségkérdés hangzott el (úgy hozzávetőlegesen tudom idézni): Mi a véleménye Elnök úrnak - itt a Felvidéken nem lenne-e szükség egyfajta POLGÁRI KÖR MOZGALOM életrehívására MO -i mintára - természetesen az MKP segítségével?! A válasz: HOGY-HOGY(?), én eddig úgy tudtam, hogy itt már rég működnek Polgári körök...!!! Látnotok kellett volna az első sorokban ülő BB -t... Mindenféle színekben játszott az arca Közben bizonyára arra gondolt, hogy miért nem a saját emberét tette műsorvezetőnek... gimesi írta: Július elején Nagyváradon a jobboldalhoz kötödő Kárpát-medencei pártok megalapították az autonómiára való törekvésüket kifejező összefogásukat. Szlovéniai,horvátországi,vajdasági, erdélyi+székelyföldi,kárpátaljai magyar képviseletek találkoztak itt! Felvidékről egy mikropárt érkezett, amely most először az EP választáson mérettette meg magát az MKP-val szemben, és midössze 1600 szavazatott szerzett. Szóval az MKP-amely pedig többször kifejezte az MSZP ellenességét és a Fidesz mellett foglalt állást nem jött el!!! Pedig szóban támogatják az autonómiát. CSAK SZÓBAN! Felvidéken is az 1991 és 2001 közötti tíz év nagyobb veszteséget hozott, mint bármikor eddig. A felvidéki magyarság világháborúhoz hasonló veszteségeket él át! Elsősorban asszimiláció következtében. 10%-os veszteség.Egyes járások 20%-os veszteséggel zárták ezt a tíz évet. Egyes falvak magyarsága megfeleződött. Bugár Béla, aki ugyan visszautasította Medgyessy kitüntetési ajánlatát az MKP kampányzáróját június 4-ére téve, azon meg sem emlékezett Trianonról, hanem Lagzi Lajcsival sztároltatta magát, szórakoztatta szurkolóit... Felvidéken a magyar igazolványokat a magyarok 20%-a igényelte csak. Önfeladásuk és asszimilációjuk egyre gyorsul és erősödik. Északabbi falvakban nem vegyes, hanem magyar-magyar házasságokban csak szlovákul tanítják meg gyermekeiket!!! És az MKP ül a babérjain, pimfli-pamfli párttá vált. Az EP választások Szlovákiában voltak a legalacsonyabbak, 20%!!! És az MKP lehetőségét elszalasztva nem tört előre! Nem törhetett, mert a magyarok kiábrándultak belőlük. Üzletemberek kényét-kedvét szolgálják ki, sőt magyar kezdeményezéseket rombolnak le!!! Tavaly az a megdöbbentő dolog következett be, hogy Gímesen(Jelenec) az MKP-s politikusok szavazták le a vegyes iskola magyar részlegének különválását, amit sok szülő kezdeményezett!!!Így most az elerőtlenedett magyarok már nem is adták magyar részlegbe a gyerekeiket...Hová vezethet ez az egész? Talán sikerül a szelmenci határnyitás ,az amerikai magyar nyomásgyakorlás miatt 15 évvel a rendszerváltás után, de Kassa magyar szinháza a tönk szélén áll, a megalakuló új egyetemet kiharcoló mkp-sok pedig a 40 éve meglevő nyitrai pedagógiai kar ellen harcolnak!Pedig ezt, a külön magyar kart az ottlevő magyar professzor gárda tavaly jogilag is kiharcolta, és ezzel védenék a járás tízezernyi magyarjának megmaradását... Felvidéken szomorú a helyzet, a nemzet öntudata haldoklik. Aki helyiek, felvidékiek -többnyire MKP kritikus- véleményére kiváncsi az szörföljön a www.kukac.sk ra! És ha teheti kiránduljon Felvidékre , és ne csak Erdélybe! Üdvözlet Ennyit bevezetőül... siralmas a helyzet, változtatni kell!Példul kirándulhatnának többet a polgári körök Felvidékre, igazán nincs messze... Hajrá Magyarország!Hajrá Magyarok!
|
|
|