Téma: Bravó Orbán Viktor!
|
oeruelt |
2004. november 08. 11:43 | Sorszám: 87 |
Egyébként ez a "kedvezményes honosítással" is egy meglehetősen tág teret hagyó megfogalmazás. A kedvezmény lehet akár szinte elhanyagolható is... Szóval, nem változott a véleményem, egészséges megoldásnak azt tartottam volna, ha először - lehetőség szerint konszenzussal - sikerül tisztázni, hogy milyen tartalommal és milyen kritériumok alapján akarjuk megadni az állampolgárságot, és csak utána kerül népszavazásra (ha arra egyáltalán még szükség lett volna). Vagy, ha legalább a kiírás szorgalmazója tisztázta volna magában a fentieket, és nem pedig homályos megfogalmazásokhoz, meg nem alkotott törvényekre alapozott jogalkotáshoz kéri a bianco igen szavazatokat. Én azt mondom, erre a komolytalan kérdésre emmel kell szavazni. Majd ha valaki kellő körültekintéssel újra megfogalmazza és felteszi, akkor gondolkozom el rajta. (És ennek semmi köze a hazafisághoz.)
|
|
oeruelt |
2004. november 08. 11:32 | Sorszám: 86 |
Nem egészen. Bár - megnéztem - ittatrtózkodás is kell hozzá, igaz, jóval rövidebb, mint a nem magyarok esetében.
|
|
oeruelt |
2004. november 08. 10:48 | Sorszám: 83 |
Ez egy nagy lelkesedéssel összeállított, laikus iromány. Továbbra sem találtam semi olyasmit, hivatkozásokat, törvényi helyeket stb., ami a tervezett kettős állampolgárságnak a hazi és az EU-s jogba való beágyazódását mutatná. Egyébiránt én már ott nem értem a dolgot, hogy ha a határon túliaknak valóban komoly szüksége lett volna/lenne a magyar állampolgárságra, mi az akadálya, hogy megkérjék? Ha jól tudom, erősen könnyített eljárással kaphatják meg.
|
|
oeruelt |
2004. november 08. 10:23 | Sorszám: 80 |
Az első öt sor nem játszik, ugye? A második ötre: Te - szerintem - fordítva ülsz a lovon! Úgy gondolod, hogy ma az lenne a dolgok rendje, hogy az ellenzék felteszi az ő okos kérdéseit, meg aztán megmondja, hogy a "hatalom" mire milyen törvényt hozzon, az meg ugrik, mert az a dolga. Amikor Orbánék alatt az ellenzék kérdezgetett, hány választ kapott? De mindez lényegtelen, a lényeg az, hogy hogyan lehet olyasmiről szavazni most, aminek a tartalma nem ismert most, mert csak majd születik meg? Ezen az alapon a "hatalom" mondhatná azt, szavazzátok meg nyugodtan a költségvetést (mert költségvetésnek minden vitán felül lennie kell!), aztán majd megtöltjük tartalommal.
|
|
oeruelt |
2004. november 08. 09:59 | Sorszám: 79 |
Ideges vagy, macisajt? Egyél hangyát!
|
|
oeruelt |
2004. november 08. 09:57 | Sorszám: 78 |
A magyarigazolvány tulajdonképpen a magyar útlevél (ami állampolgároknak adható) "visszabutított" változata lett végül, nem jól emlékszem? Véleményem szerint a Fidesz akkor szépen kihátrált a rengeteg macerát ígérő lépés mögül, és kreált egy "nesze semmi, fogd meg jól!" státusztörvényt. Most viszont, nagy garral verné más farkával a csalánt. Vagy te komolyan gondolod azt, hogy ha akkor megkérdezték volna a határon túli magyarokat, "Gyerekek, mit akartok inkább, státusztörvényt meg magyarigazolványt, vagy kettős állampolgárságot?", akkor az előbbire voksolnak? Vicces feltételezés.
|
|
oeruelt |
2004. november 07. 19:06 | Sorszám: 64 |
Hát, ha most vered az asztalt, azzal előrrébb lesz minden, az biztos! Azt nem tudod véletlenül, hogy a Fidesz, amíg kormányon volt, miért nem dolgozta ki a kettős állampolgárság gazdasági és jogi kereteit? Mi akadályozta meg őket ebben? Vagy miért beszélsz úgy, mintha a Fidesz és az MDF nem lenne része a "hatalomnak"? Azt esetleg meg tudnád válaszolni, hogy ha egyszer "elbizonytalanító kérdések" tehetők fel egy népszavazásra bocsátandó intézkedéssel kapcsolatban, amire még "törvényt sem dolgoztak ki", akkor miért és mire is kell szavazni? És ki is érte el ezt a lehetetlen helyzetet?
|
|
oeruelt |
2004. november 07. 18:50 | Sorszám: 62 |
Sőt, levette a pacskert és azzal verte az asztalt, mint Hruscsov az ENSZ-ben, nehogy az a kis pöcs Clinton azzal a tesze-tosza Amerikájával azt higgye, hogy packázhat velünk! (Így születnek a legendák.)
|
|
oeruelt |
2004. november 07. 18:45 | Sorszám: 60 |
Hanyagolj a feltételéezéseiddel, mire török vagy mire nem! Egyébként pedig miért ne mondhatnák? Ha a másik oldal mondhatja, hogy menj el, szavazz igennel, majd később megmondjuk, hogy mire is mondtad! Nem? Az Eu-val kapcsolatban aki akart, azért egy csomó dolognak utánanázhetett, mert valami létezőre kellett szavazni. Most ellenben valami olyasmire, aminek a tényleges tartalma (még a szavazásra feltett kérdés szerint is) egyenlőre ismeretlen.
|
|
oeruelt |
2004. november 07. 18:37 | Sorszám: 59 |
Akkor nyilván nem. Én csupán azt mondtam, és mondom most is, hogy ez: "A Fidesz nem mehet szembe a közvélemény háromnegyedével", hibás álláspont. Ha a fenti mondatot értelmezed, azt jelenti, hogy a Fidesznek azt kell tennie, amit a közvélemény háromnegyede helyesnek tart, mert ez a dolga. Arra akartam rámutatni, hogy egy politikai párt nem így működik, hanem úgy, hogy deklarálja, milyen elvek szerint vinné az ország ügyeit, majd ehhez megpróbálja megszerezni a közvélemény támogatását. Azt pedig, hogy "Mi a bajotok nektek? Ha van rajta kalap, azért - ha nincs, azért?", tök fölösleges volt, semmi köze a történethez.
|
|
oeruelt |
2004. november 07. 13:45 | Sorszám: 48 |
Én csupán azt mondtam, a közvélemény nem lehet hivatkozási alap. Nem többet és nem kevesebbet. Ráadásul mindenkire vonatkozóan. Problémáid vannak az olvasással?
|
|
oeruelt |
2004. november 07. 13:41 | Sorszám: 46 |
Nem, nem ismerős. Egyébként, ha neked viccesen odaszólnak, hogy "igen?", és amikor megkérdezed, mi igen, azt mondják "nem mindegy, csak mondd, hogy igen!", akkor te bárgyún vigyorogva azt mondod, "igen"? Miért kellene az embernek bármire is igent mondania, ha nem érti, miről van szó? Az, hogy nem érti, az ő felelőssége, vagy azé, aki feltette a kérdést?
|
|
oeruelt |
2004. november 07. 12:58 | Sorszám: 32 |
"A Fidesz nem mehet szembe a közvélemény háromnegyedével..." Ez úgy hülyeség, ahogy van, függetlenül attól, hogy Orbán mondja, Gyurcsány vagy Kuncze. Egy felelősen gondolkodó, kormányzásra érett és képes erőnek igenis, akár a közvéleméány háromnegyedével is szembe kell mennie, ha azt tartja helyesnek és hosszú távon az ország számára hasznosnak. Csak a populista demagógok hivatkoznak a közvéleményre mint kényszerítő erőre. Ha a közvélemény háromnegyede azt támogatná, hogy maradjanak még három hónapig a katonáink, akkor a Fidesznek is az lenne a véleménye? Komoly egy párt, mondhatom!
|
|
|